FC Twente kent slechte generale repetitie voor topper in Eindhoven

Donderdag, 6 december 2012 om 22:56

PSV wist de Europa League met opgeheven hoofd te verlaten, maar daar is FC Twente niet in geslaagd. Sterker nog: de ploeg van Steve McClaren verlaat het toernooi met het schaamrood op de kaken, na een 1-3 nederlaag tegen Helsingborgs, de nummer zes van Zweden. Twente kende een dramatisch begin en wist zich daar eigenlijk nauwelijks van te herstellen, waardoor de Tukkers een slechte generale repetitie kenden voor de competitietopper tegen PSV van aankomende zondag. Positief was wel dat Nacer Chadli zijn rentree maakte: hij deed een uur mee bij Twente.

/

Het was een van de weinige hoogtepunten voor de fans van Twente, want verder viel er niet veel te genieten in de Grolsch Veste. Twente begon zoals gezegd al slecht aan de thuiswedstrijd in het matig gevulde stadion en kwam na vijf minuten op achterstand, door een fraai doelpunt van Nikola Djurdjic. De pas achttienjarige Serviër kwam in balbezit na een fout van Denny Landzaat en haalde vervolgens magistraal uit. De debuterende Twente-doelman Filip Bednarek had de inzet wellicht moeten keren, maar dat deed niets af aan de schoonheid van de treffer. Twente moest dus al vroeg in de achtervolging, maar was nog niet wakker geschud door de snelle achterstand. Rachid Bouaouzan, de Nederlander in dienst van Helsingborgs, raakte met een kiezelhard schot de paal.

Twente bleef rommelen. De ploeg leed veel balverlies en Helsingborgs profiteerde na twintig minuten opnieuw een fout bij de Tukkers, ditmaal gemaakt door verdediger Deryck Boyata. Hij leverde de bal zomaar in bij de Amerikaan Alejandro Bedoya, die de bal in de verre hoek knalde. Er was dus werk aan de winkel voor Twente, maar het ging maar niet beter lopen bij de thuisploeg. De ene fout werd opgevolgd door de andere en Luc Castaignos kreeg nog de beste mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar de volley van de spits ging ongeveer anderhalve meter naast. De fans riepen cynisch om Marco Janko en Blaise N'Kufo, spitsen uit een recent verleden.

/

In de tweede helft kwam Twente niet beter voor de dag. De thuisploeg probeerde de druk wel op te voeren en kreeg een mogelijkheid via Landzaat, die net over schoot, maar het tempo lag ook na rust veel te laag. Bednarek voorkwam een derde treffer van Helsingborgs, dat loerde op countermogelijkheden, en Thomas Sörum probeerde tevergeefs een penalty te verdienen. McClaren greep in en bracht Dmitri Bulykin in de ploeg voor Chadli, die duidelijk nog wedstrijdritme mist. De vraag is of hij zondag in de competitietopper tegen PSV wél het verschil kan maken.

Vanaf de bank zag Chadli hoe Helsingborgs er uiteindelijk toch nog 0-3 van maakte. Bouaouzan brak door op de flank en legde de bal klaar voor Sörum, die ervoor zorgde dat een deel van de fans van Twente het stadion vroegtijdig verliet. Zij misten de eretreffer van invaller Dusan Tadic, die een ruim kwartier voor tijd een vrije trap feilloos binnenschoot. Het bleek geen voorbode op een comeback van Twente te zijn: de thuisploeg wilde zich blijkbaar niet meer maximaal inspannen en maakte de wedstrijd daardoor niet meer spannend. McClaren moet hopen dat zijn spelers zich gespaard hebben en zondag beter voor de dag zullen komen in Eindhoven.Gerelateerd

115 reacties (laatste reactie door emiel fct)

Boyota(man City) en Omeruo(chelsea)?? Wat een grote grap. Nee sorry, dat onze clubs Twente en Ado die grootste grappen in het prof voetbal blijft opstellen is nog een grotere grap! Die kunnen gewoon niet voetballen(en ook niet verdedigen)

6 december 2012 om 23:01

Zo zie je maar weer dat de jeugd daar eigenlijk helemaal niets voorstelt, volgens mij heeft die Boyata nog een lager IQ dan die Balotelli met zijn rare hakjes.

6 december 2012 om 23:04

hahaahaha dat ook. Behalve dat ze slecht zijn, hebben die Boyata en Omeruo een IQ van een pinda. Simpele dingen moeilijk willen oplossen, simpel is al moeilijk genoeg voor deze simpele spelers

7 december 2012 om 00:22

Die 2 stellen misschien niks voor maar kalas, van aanholt en kakuta(allen chelsea) zijn wel degelijk goede spelers.

Ligt er maar net aan wat voor jeugd spelers je krijgt van die engelse clubs, die gozer van ado is gewoon 5e keus bij de reserves ofzo.

Hier is maar één woord voor: Schandalig! Dit mag gewoon niet gebeuren thuis tegen zo'n matige ploeg. Zelfs met een b-team niet. Iedereen snel geld terug!

6 december 2012 om 23:15

Ondanks dat ik het aan zag komen: toch schaam ik me als Fct-supporter voor deze wanprestatie. Gelijk heb je wat betreft dat geld terug.

Ik begrijp dat Mcclaren in een wedstrijd als deze niet in z'n allersterkste opstelling gaat beginnen. Toch vond ik deze beginopstelling wel heel erg overdreven wat betreft 2e garnituur. Vergeet niet dat waarsch alleen Chadli van de basisopstelling van vandaag ook zondag zal spelen. De overige 10(!) basisspelers vandaag is 2e keus. Gek he, dat je dan op je muil gaat?

Ik vind het schandelijk dat Mcclaren zover gaat wat betreft deze opstelling, kun je ook gewoon niet maken naar het thuispubliek. Dat er dan 'supporters' weggaan vind ik zeer jammer en die horen ook niet in dat stadion, maar begrijpen doe ik het enigszins wel.

Ik weet heel goed waar we vandaan komen, als jong kereltje zag ik ze nog wekelijks worstelen om een plek tussen 12-14 op de eindranglijst.
Maar met een selectie als deze (basisselectie bedoel ik!) moet er toch echt beter gevoetbald worden. Mijn geduld met Mcclaren raakt echt op.

Daarbij staat het me ontzettend tegen dat we nu een beetje het lachertje van NL zijn, dat steekt missch nog wel het meest. Kots!

6 december 2012 om 23:39

Vond het ook een merkwaardige zet van Mcclaren, hij staat nu namelijk niet er bekend om om de jeugd veel te laten spelen. Dat niet iedereen speelt snap ik ook, maar dit ging te ver, zeker voor je eigen publiek. Het ergste vond ik misschien nog wel dat de spelers met ervaring die er wel instonden gewoon nog slechter speelden.

7 december 2012 om 06:28

Je hoeft niet per de als Twente supporter te schamen, elke Nederlander schaamt zich voor get Europese debacle dit jaar. Of hè nou voor PSV Twente of VVV of Heracles bent. Wat we hebben gezien was totaal geen goede reclame voor het Nederlands voetbal

7 december 2012 om 08:07

Ach ga weg man. Je moet niet zeiken om het zeiken. PSV staat voor de deur. Deze wedstrijd ging nergens meer om.
Mooie gelegenheid voor de andere spelers om zich te laten zien.
Uitslag is niet interessant.
Ik had Tadic en Chadli ook geeneens opgesteld. Wie deze wedstrijd nog kritisch tactisch gaat benaderen....

7 december 2012 om 10:11

Fctenschede

Ik zeik niet om te zeiken.

Ik heb het meer over de hele Europese Tour van Twente die gewoon beschamend is. Daar hoort deze wedstrijd ook bij. Zoals ik al zei snap ik dat Mcclaren niet z'n beste opstelling erin zette, maar deze opstelling vond ik weer teveel van het goede (of het slechte).

De uitslag doet er idd in deze poepwedstrijd nog niet eens echt toe, maar de manier waarop vind ik gewoon zonde. Helemaal bij een laatste Europese wedstrijd. Maar fijn dat het jou geen zier kan schelen.

"bouaozan (of hoe je t ook schrijft) kan dr niks van"... zegt de Snor.. nou dat hebben we kunnen zien meteen erna. Hoeveel Pele gevalletjes zijn de revue gepasseerd met dhr. Derksen?

6 december 2012 om 23:00

Soms denk ik gewoon dat Derksen iets heeft tegen die voetballers(pelle,bouaouzan en Altidore)

6 december 2012 om 23:09

pantelic kan je ook noemen

6 december 2012 om 23:11

Precies dat is er ook zo 1, er zullen ongetwijfeld nog wel meer namen zijn. Ongelijk toegeven is moeilijk voor deze narcist

6 december 2012 om 23:12

acht.. t is natuurlijk ook t typetje dat ie speelt.. al denk ik dat t in t geval van Rachid t nog steeds met die overtreding van eeuwen terug te maken heeft.

6 december 2012 om 23:24

Als je goed kan voetballen speel je niet bij Helsingborgs normaal , of wel?

6 december 2012 om 23:33

Misschien niet.. maar dhr. Derksen deed t voorkomen alsof B. er helemaal niets van kon...

Helsinborg heeft zojuist Twente toch een pak slaag gekregen gegeven voor de 2e keer...zo slecht ben je als team dan ook weer niet, of wel??

7 december 2012 om 10:23

Nee, ok. Maar die zit er wel vaker naast.
Met Pelle, Altidore, Vlemings.

Nee, en dan vinden ze het een schande dat PSV 1 punt pakt tegen een Zweeds Team, terwijl Twente hetzelfde doet, alleen de resultaten zijn net andersom.

6 december 2012 om 23:27

Ach, zoals al wel bekend is het Wildersvirus bij velen in het bloed aanwezig. Sterker nog, de hoeveelheid in het bloed is omgekeerd evenredig met het IQ van de persoon! Hoe harder men schreeuwt, hoe meer hij serieus wordt genomen en als leider wordt gezien. Onder het mom van 'het is tijd dat er eens iemand iets zegt' wint Derksen of Wilders veel simpele zieltjes met beschamend gedrag en uiterst vreemde uitspraken. Niet al te serieus nemen dus!

6 december 2012 om 23:36

Je doet nu precies het zelfde. Je spreekt als een populist. Doen alsof jij spreekt voor de menigte, dat kan niet he. Stel; ik als wo-student ben Wilders-sympathisant. Heb ik dan een laag iq? Ben ik dan een simpel zieltje? Nee toch!

Als je een ander van populisme beticht, doe het zelf dan ook niet. Ik begrijp je statement, het volgende betoog is echter beschamend.

Hopenlijk denkt mclaren dat eindhoven ook "euroop " is en laat dit elftal zondag ook spelen .....
Ik denk dat het toch een beetje teveel van het goede was zoveel b en c spelers vandaag.

6 december 2012 om 23:06

Nou vond de jeugd nog niet zo slecht maar heb je Boyata Braafheid Wisgerhof Landzaat en vooral trage Breukers gezien???
Dat zijn 5 spelers die zo weg kunnen.
Stuur ze aub op vakantie tot hun contract voorbij is of geef ze weg.

Dit was om te huilen en gewoon niet om aan te zien, snel vergeten dit en ik verwacht dat het tegen PSV beter gaat..

6 december 2012 om 23:16

Wat wil Mcclaren bereiken als hij bij een 0 - 3 achterstand nog even Brama en Tadic inbrengt.
Dan ben je , al uitgeschakeld en niets meer te verdienen, niet meer bij je hoofd.

Dat Tadic een vrije schop er in schiet is meer een incident dan beleid.
Wat een zwakke coach , die ook nog op het eind Castaignos, Wisgerhof, Braafhedid, Brama en Tadic als potentiele 1ste elftal spelers in het team had. Om te beginnen met de belofen,

Het leed is onderweg al geleden, de schade is niet meer te achterhalen .waarom dan onnodig deze wissels toepassen.!
Mcclarlaren heeft weer bewezen er geen kijk op te hebben. PSV is en blijft de belangrijkste wedstrijd .waarom deze doldwaze acties???????
Voorzitter grijp in, anders komt het nooit meer goed.
Succes.

Poeh poeh ik zie het wel somber in voor Twente op dit moment. dit was wel heel zwak ook al speel je met een paar tieners. Dit elftal mist een hoop kwaliteit

Schandalige wedstrijd. 90 minuten gewoon verspilt, ik had echt wat beters verwacht van Twente, een beetje eer was er ook niet.

Na deze EL editie van Twente gun ik ze helemaal niks meer, Nederland kan alle punten hard gebruiken en als je er zo mee omgaat dan kun je beter gewoon helemaal niet meer mee doen. Van mij mogen ze 12e worden in de competitie..

6 december 2012 om 23:03

Eigenlijk is het wel schandalig ja, maar Twente is echt een hele zwakke ploeg, je zag dat ze in hun sterkste opstelling niet eens van B-ploegen van Hannover en Levante konden winnen. Twente mag van mij wel kampioen worden, Psv niet, die hebben het gewoon expres laten liggen(aik Solna en Dnjepr), al denk ik dat Dnjepr sowieso wel beter is dan Psv, maar Aik Solna?

7 december 2012 om 09:25

Vind ik ook. Als club en speler is het streven altijd Europees voetbal halen. En vervolgens ook zo ver mogelijk zien te komen. Helaas denken Twente en PSV deze traditie te moeten breken. Wat een misplaatste arrogantie! Terwijl er zoveel Nederlandse clubs zijn die dromen van Europees voetbal. Gewoon voor 3 jaar uitsluiten van Europa! Echt het meest walgelijke wat ik de laatste jaren heb gezien!

7 december 2012 om 10:26

Wat een onzin kraam jij uit zeg. Twente speelde elke wedstrijd met de sterkst mogelijke opstelling, behalve deze wedstrijd die nergens meer om gaat. Wat heeft Feyenoord laten zien dan in Europa dit jaar? Bedankt voor díe punten dan maar he, oh wacht..

7 december 2012 om 10:57

Feyenoord heeft 4 wedstrijden alles gegeven! Met alle pech uitgeschakeld door Kiev die in de CL toch mooi 3e in de poule geworden.. Nee wij hoeven ons niet te schamen en zullen volgend seizoen sportieve wraak nemen in Europa!

7 december 2012 om 11:07

Precies daar gaat het om! Als je alles geeft en verliest dan is het acceptabel, niet als je probeert te winnen op 30%. Je kan wel je sterkste opstelling gebruiken maar als je het dan opneemt als een oefenwedstrijd dan verdien je het niet om in Europa te spelen.

7 december 2012 om 09:42

Tja.. waar zijn Feyenoord, AZ, Vitesse en Heerenveen?
Zware loting? Welkom als ongeplaatste club in Europa!
Reden dat ze niet geplaatst zijn: slecht/niet presteren in Europa
En waar waren de afgelopen jaren de Nederlandse clubs die via de Fair Play de poulefase behaalden?

Twente en PSV zijn de clubs (samen met Ajax) die de afgelopen jaren de meeste punten hebben verzameld. En dit hebben ze de afgelopen jaren beter gedaan dan pak-em-beet een jaar of 8 geleden.

7 december 2012 om 10:15

Ajax (62831), PSV (62831), Twente (58831), AZ (39331) en Heerenveen (19331) zijn de topscorers van Nederland voor Europa coefficientenlist.

7 december 2012 om 11:09

Maar die clubs willen wel, die verliezen niet express! Dan liever met minder kwaliteit en strijdend ten onder dan dat je het gewoon weggeeft. En nogmaals, doe dan niet mee..

7 december 2012 om 12:07

Grapjas... Twente wil niet... expres verliezen... Ze spelen voor niets vanaf ronde 1 mee (14 wedstrijden). Op Celtic - Barca na, heb ik dit jaar geen team meer strijd zien leveren in een wedstrijd dan Twente bij Twente-bursaspor.
Twente heeft altijd met de sterkste opstelling van het moment gespeeld. Dat er spelers niet bij waren was te wijten aan blessures. Gisteren was de eerste wedstrijd dat ze een b-elftal hebben opgesteld.

Weet jij wel het verschil tussen de Europa League en de beker?

7 december 2012 om 12:57

Als je als een topclub gezien wilt worden dan moet je ook met deze kritiek om kunnen gaan en moeten toegeven dat je club een wanprestatie heeft geleverd in de EL.

Hopelijk zijn al die nep-supporters verdwenen. Heb er zo'n hekel aan. Twente speelde niet goed, maar wat verwacht je met alle reservespelers. Jammer dat zo de talenten zich niet op kunnen trekken aan het echte niveau.

6 december 2012 om 23:11

Volgensmij houd je dan niet zo veel twente supporters over

Noem me opportunistisch, maar Ik mag voor de Twente fans hopen dat McLaren snel vertrekt. Vanavond was het, zoals wel vaker dit seizoen en het vorige, heel, heel slecht

We kunnen in ieder geval concluderen dat het tweede elftal van Twente, met alle 'talenten', helemaal niks voorstelt. Wat een schande zeg

6 december 2012 om 23:33

Schandelijk vond ik het ook. Deze hele Europese tour was schandelijk van mijn club. Dat reken ik de spelers aan, maar zeer zeker ook Mcclaren.

Maar dat jij uit deze wedstrijd de conclusie kan trekken dat de talenten van twente niets voorstellen gaat natuurlijk nergens over. Wat verwacht je dan in een Europese wedstrijd waar maar 1,5(!) vaste kracht staat (chadli en Castaignos)? Had je dan vuurwerk verwacht?

Nee, had Mcclaren een mix van jong talent en een aantal vaste waardes vandaag opgesteld dan hadden onze talenten zich waarsch veel beter op kunnen trekken. Ik vind het dan ook volledig aan te rekenen aan Mcclaren dat hij deze 11 de wei instuurde.
En dan ook nog Tadic erin sturen als het al veel en veel te laat is. Ik zag het al voor me dat-ie nog een blessure opliep ook.

Overigens voetballen Born en Hölscher voor vertegenwoordigende elftallen van Duitsland, die hebben doorgaans een geweldige jeugd, wist je dat?
Maar ik weet van vorige topics dat jij puur en alleen maar loopt te zagen op alles wat FcT is dus heel serieus kan ik je ook weer niet nemen.

7 december 2012 om 10:56

Inderdaad, stelt niks voor. 2 jaar op rij kampioen als Jong Twente, maar dat zien we dan maar even over het hoofd, he

Blijft vreemd dat FC Twente met zulke afgrijselijk voetbal bovenaan staat in de Eredivisie. Blijkbaar loont afbraak voetbal dus nog steeds.

7 december 2012 om 10:27

Blijkbaar zuigen die andere clubjes dan nog meer in voetballen, als ze niet eens boven zo'n 'afbraakvoetbalclub' kunnen staan.

Misschien heel vervelend wat ik nu ga zeggen denk ook niet dat mensen het willen horen. Maar misschien een idee om zowel Psv als Twente eens een tijdje niet mee te laten doen in EL of CL. Want die hebben toch hele Nederlandse voetbal voor schut gezet met die instelling van ze en het niet serieus nemen. Laat dan maar ploegen die wel erin willen spelen in de EL en CL en niet dit soort onzin als je het niet eens kan opbrengen 100 te gaan met een a elftal in de laatste wedstrijd. Moet je je gewoon echt schamen normaal snap ik als je spelers rust geeft. Maar niet als je zo schandelijk gepresteerd heb in de EL voor eigen publiek. Knvb moet gewoon in grijpen en ze dan maar 2 of 3 jaar niet mee laten doen in zowel EL als CL want als je de EL waardeert heb je in de CL niks te zoeken

6 december 2012 om 23:08

Wat een onzin. Feyenoord, AZ en Heerenveen hebben de Europa League niet eens gehaald, wil je dan Rkc, ADO en meer in de Europa League in? Kom op zeg. Keuze van Psv en Twente. Dat is hun keuze.

6 december 2012 om 23:10

Ja en over 3 jaar hebben we nog 1 EL plek, dankzij....de keuzes van onze vrienden uit Eindhoven en Enschede, voortaan E&E genoemd.

6 december 2012 om 23:11

Jij vind het niet stuitend dat ze de EL totaal niet serieus nemen Psv was gewoon blij dat ze uitgeschakeld werden. Zowel Feyenoord als Az en Vitesse hadden gewoon hele zware loting. Daar had Twente of Psv ook maar zo door uitgeschakeld kunnen worden dat is ook gewoon onzin. En wat zijn we uiteindelijk hier mee opgeschoten helemaal niks. Dit kan toch gewoon niet een EL niet serieus nemen. Dan kan je beter een Vitesse,ajax,feyenoord Europa in sturen die nemen het tenminste serieus ook de EL waarschijnlijk

6 december 2012 om 23:17

Iedereen doet net alsof Twente en Psv alle wedstrijden met een B-elftal hebben gespeeld en dat is onzin. Als zij dan kiezen om na uitschakeling (of rand van uitschakeling) voor de competitie, dan is dat aan hun.

En van Feyenoord, AZ, Vitesse en Heerenveen is precies wat ik bedoel. Die hebben het niet gehaald (idd mede door loting). En wees eerlijk Twente speelde uit tegen Levante uitstekend, maar werd meerdere malen genaaid door de scheidsrechter. Soms zit het mee, of soms enorm tegen.

6 december 2012 om 23:26

@klopper1900
Het gaat mij in ieder geval grotendeels de intentie waar ze sommige wedstrijden mee ingegaan zijn. En dan dat commentaar achter af minachtend naar de EL toe dan zeg ik laat maar ploegen erin die er 100 voor willen gaan en balen als ze eruit liggen. Ik hoor alleen maar geluiden ook van supporters dat ze bijna blij zijn dat ze eruit liggen. Natuurlijk het kan mee zitten het kan tegen zitten maar je mag als ploeg zijnde nooit verzaken of het niet serieus nemen. Dat is wat anders als een keer slecht spelen of genaaid worden

6 december 2012 om 23:40

Dan zijn we er toch. Volgens mij hebben zowel Twente als Psv nagenoeg elke keer met sterkste of bijna sterkste opstelling gespeeld. Ik geloof alleen Psv niet tegen Dnjepr, maar toen stonden wedstrijden Vitesse, Ajax en Twente nog op het programma.

7 december 2012 om 08:10

Zeg sulletje. Dankzij onder meer de goede prestaties van Twente de laatste jaren,heeft Nederland een Uefacup plek extra gekregen.
Mafketel.

7 december 2012 om 09:35

Dus Twente heeft het recht om het nu maar te laten lopen? Misplaatste arrogantie! Twente en PSV voor 3 jaar uitsluiten! Laat maar clubs spelen die wel knokken voor een resultaat!

7 december 2012 om 10:57

Waar heeft Twente het laten lopen?

En zelfs als ze het hadden laten lopen hebben ze altijd nog véél meer opgeleverd dan een zeer beschamend Feyenoord dat er meteen twee keer uitgeknald wordt!!!! Jij mag zéker niks zeggen.

6 december 2012 om 23:17

Nou wat zijn jullie toch rare mensen.
Andere jaren hebben Psv en Twente het erg goed gedaan in de EL en nu ze eruit liggen zijn het opeens rot clubs die niet kunnen voetballen.
De laatste wedstrijd deed er voor beide niet meer toe en dan ga je voor zoon zware pot die er zondag aan komt echt niet je volle selectie er op zetten.
Nu zijn er geen blessures en zien we hopelijk een goede pot voetbal.

6 december 2012 om 23:30

@gfourty
Bedankt dat je me raar vind
Maar het gaat er helemaal niet om wat ze in het verleden gepresteerd hebben je moet nu presteren en niet vorig jaar. Daarbij niemand zegt dat ze niet kunnen voetballen althans ik zeg dat niet want er is kwaliteit genoeg. Maar ze nemen het totaal niet serieus en dat is veel kwalijker als dat je een keer slecht speelt of een slecht toernooi heb. Normaal gesproken ben ik het er mee eens dat je niet met je sterkste opstelling moet spelen. Alleen in dit geval als je al zoveel wedstrijden gefaald heb al dan niet door die clown op de bank. Dan mag je toch de laatste wedstrijd tegen zon clubje wel gewoon met je eerste 11 spelen en 100% er voor gaan. Dat ben je toch wel verschuldigd aan die mensen op de tribune die daar in de kou zitten

7 december 2012 om 00:07

FC Twente - UE Santa Coloma 6 - 0
UE Santa Coloma - FC Twente 0 - 3
FC Twente - Inter Turku 1 - 1
Inter Turku - FC Twente 0 - 5
FC Twente - FK Mlada Boleslav 2 - 0
FK Mlada Boleslav - FC Twente 0 - 2
Bursaspor - FC Twente 3 - 1
FC Twente - Bursaspor 4 - 1
FC Twente - Hannover 96 2 - 2
Helsingborgs IF - FC Twente 2 - 2
Levante UD - FC Twente 3 - 0
FC Twente - Levante Ud 0 - 0
Hannover 96 - FC Twente 0 - 0
FC Twente - Helsingborgs If 1 - 3

al flink wat gespeeld dit seizoen, als ze er niet 100 procent voor waren gegaan hadden ze die wedstrijd tegen Bursaspor wel laten lopen, maar in een prachtige wedstrijd vol gestreden om de EL te halen.

Vervolgens sterk begonnen tegen Hannover dat volledig overklast werd, maar met ontzettend veel pech geef je 2 goals weg.
In Helsingborg doet Twente het zichzelf aan door te laat te gaan voetballen en slechts een punt mee te nemen, is ze natuurlijk kwalijk te nemen.
En dan word Twente ontzettend genaaid in Valencia en is het eigenlijk al voorbij, helemaal gezien de vorm waarin ze toen begonnen te verkeren.

Maar flikker op met je ''totaal niet serieus nemen'' en Twente niet Europees laten voetballen....

6 december 2012 om 23:22

PSV heeft de EL gewoon serieus genomen. Door pech met blessures en momenten in wedstrijden zelf is het dit seizoen een teleurstelling geworden. Kan gebeuren een wat minder jaar. Al dat overdreven gedoe hier...

7 december 2012 om 09:41

Ja dat zagen we aan de arrogante lach van Dick Advocaat! PSV moeten ze sowieso uitsluiten. Supporters gaan toch nooit mee naar uitwedstrijden in Europa! Famous for NOT traveling. Dus waar doen ze het dan voor? Niet voor het geld, niet voor de fans en niet omdat ze graag willen winnen.. Schandalig

Dit is nou typisch het verschil tussen Psv en Twente. Psv heeft nog aardig wat achter de hand. Maar Twente heeft echt een armoedig team waar ze in de Jupiler League niet eens mee kunnen winnen. Een beetje sparen mag wel Mclaren. Maar nu overdrijf je weer. Net als tegen Den Bosch. Die mensen gaan op hun vrije donderdagavond na het werk koukleumen om naar deze armoede te kijken. Geld terug Mclaren dit kan niet. Tegenover de club niet en het land. Psv probeert er nog wat van te maken. En jullie maken er een potje van. Dan brengt die laffe coach ze beste spelers pas in als de strijd verloren heeft. Dat ze die man niet eens zat zijn daar. Van het weekend de laf bekken tegenover elkaar. Zullen ze dan wel hun beste opstelling neerzetten of spaart Psv ook voor de beker. Respect voor de Twente supporters die heen zijn gegaan. En helemaal als je 93 minuten uit gekeken hebt. Dan krijg je dubbel respect. En als het aan mij lag je geld terug. Deze wedstrijd was precies €1 waard. Door de goal van Tadic. Echt beschamend die pot die niet om aan te gluren is. Het tweede elftal zien de supporters wel op maandagavond !!

Erg lullig voor de supporters, maar Twente is alleen maar bezig met zondag. En ik kan ze niet eens heel erg ongelijk geven. Je bent al uitgeschakeld en hebt dus weinig tot niets te winnen. Zondag is een hele belangrijke wedstrijd. Ik zou niet weten waarom je dan risico zou nemen. Gewoon rust pakken en alles richten op zondag, tevens nieuwe/jonge spelers laten ruiken aan Europees voetbal.

Bromsnor en Gelboy doen ook weer leuk praten, maar dit is een redelijk unieke situatie, waarin Twente gewoon kiest voor de competitie.

6 december 2012 om 23:12

Kijk dit kan ik dus echt waarderen.
Dit is idd het geval want als we van Psv winnen doen we goede zaken.
Maar ben er wel zeker van dat bv een Landzaat Wisgerhof Braafheid Breukers en Boyata niets bij Twente te zoeken hebben.
De jonkies heb het redelijk gedaan en Luc deed het de 2e helft ook redelijk.

6 december 2012 om 23:13

Ach, kom op! PSV hebben we helemaal door de stront getrokken en van Twente kan je het gezien de wedstrijd van aankomende zondag wel begrijpen. Ook PSV moet aankomende zondag spelen voor het geval je dat vergeten bent.

Wel blijven meten met gelijke maten!

6 december 2012 om 23:21

Hoe kom je erbij dat ik Psv door de stront getrokken heb over de wedstrijd van vandaag? Onzin. Volgens mij heb ik zelfs gepost. Prima gedaan vandaag. En dat is gewoon zo. 2x winnen van Napoli is gewoon goed.

Vind het zelfs netjes dat Psv nog zoveel eerste elftal speler heeft meegenomen.

6 december 2012 om 23:30

Ik zeg "we" hebben dat met zijn allen gedaan en niet dat jij dat hebt gedaan! En dar is ook helemaal niets mis mee want PSV heeft zich ook waardeloos gepresenteerd in de EL, daar zul je mij niet over horen. Maar Twente is toch minstens zo lachwekkend geweest. Als voor PSV de westrijden in de competitie geen excuus mogen zijn geld dat toch zeker ook voor Twente.

Overigens vond ik PSV vanavond ook niet om naar huis te schrijven. Wedstrijd was harstikke mat, hadden ze zelfs zo maar met 4-1 kunnen verliezen.

7 december 2012 om 11:01

Ik was verrast dat iemand met een Ajax logo hier gewoon zonder provoceren rustig zijn mening kwam geven...

Vooroordelen kunnen weer de prullebak in!

7 december 2012 om 14:01

@patpsv

Ook Twente werd gisteren redelijk met de grond gelijk gemaakt. Ik vind het in bede gevallen niet terecht. Hebben beiden niets meer te winnen in de Europa League (ja, een wedstrijd en wat premie) en staan zondag beiden voor een belangrijke wedstrijd. Hebben beiden niet goed gepresteerd, maar ik geloof niet dat dit is, omdat ze het hebben laten lopen.

@emiel fct

Dat doe ik bijna altijd, alleen soms sta ik niet aan dezelfde kant

Ik vind Europa League langzamerhand ook nutteloos. Je kan er ten eerste niet eens normaal op gokken, of de wedstrijden zijn heel erg oninteressant en saai. Ze moeten er echt snel iets aan doen, niemand neemt het namelijk serieus meer. Dan zie je dat hele onbekende clubs nu doorgaan die we vanaf het begin afschreven en de topclubs uitgeschakeld worden.

7 december 2012 om 09:22

Ja maar als je kijkt naar wat voor ploegen er nu in de knock-out fase terecht zijn gekomen, lik je vingers wel bij af hoor!

O.a; Atletico, Chelsea, Benfica, Liverpool, Inter, Zenit, Spurs en Lyon.

Man, man, man. De wedstrijd was echt niet om aan te gluren. Dit FC Twente onder leiding van Mclaren heeft Nederland weer goed op de kaart gezet. Lafhartig zeg om zo met Europese duels om te gaan al is het om des keizers baard. Ik mag hopen dat dit niet doorslaat richting competitie want dan voorspel ik zomaar een vrije val voor FC Twente.

Ik maar denken dat je zoiets een tobber noemt.....

FC Twente volgend jaar verbieden nog een keer Europees te spelen. Ze zullen toch weer de Europaleague in moeten dus stuur dan maar een andere ploeg.

7 december 2012 om 09:26

Stuur Feyenoord of Heerenveen maar, die komen veel verder!

Tsss, laatste in de poule waarin je als eerste bent geplaatst. Triest maar waar.

6 december 2012 om 23:16

Het was ook de poule des doods volgens de kenners.

Tsja als je clown Bassie serieus neemt dan krijg je dit, hoe kan het zijn dat die Engelse trainer met een voetbal IQ van een skippybal daar een miljoenenploeg mag leiden. Zolang hij daar zit hoop ik dat Twente alles verliest, jammer voor de club en haar goede supporters, maar deze man verneukt niet alleen Twente maar ook het Nederlandse voetbal.

"this is no Mickey Mouse Division" aldus prutser Mclaren.

Te beschamend voor woorden, dit FC Twente moet zichzelf eens goed in de spiegel bekijken voordat het zich überhaupt mag meten met Ajax, PSV en Feyenoord. Des te beschamender is het Engels van de heren van VI, ik zit serieus met plaatsvervangende schaamte te kijken naar de interviewer van Mcclaren en dhr. Derksen en Genee. Foei! Ga eens heel snel een cursus Engels leren!

6 december 2012 om 23:32

Ze mogen zich niet meten met de traditionele top 3? Doen die het wel zo goed dan? Twente staat gewoon nog bovenaan, dus dan mogen die zich ook wel achter de oren krabben...

6 december 2012 om 23:48

De top drie speelt stukken beter dan FC Twente, het sprankelende spel van begin dit seizoen is compleet weg en lijkt ook niet meer terug te komen. Dus ja, Twente moet zich eens goed achter de oren krabben.

7 december 2012 om 08:34

De top 3. Kijk eens wie er bovenaan staat joh

7 december 2012 om 11:03

Ja en twee jaar hiervoor speelde Twente het mooiste voetbal van de eredivisie. Hogeschoolvoetbal spraken de commentatoren!

En toen werden we 2e ofzo telkens...

Tsjongejonge... weer zo'n oogklep Fey/ajax/psv fan.

Wat is waar van het gerucht dat Jiloan Hamad van Malmö FF gesignaleerd zou zijn in Enschede? Een maat zei dat hij is gespot deze week en dat hij waarschijnlijk een contract gaat tekenen deze winter bij Twente.

FC Twente moet zich schamen ze voetballer niet, ze scoren weinig, en kunnen nauwelijks een team uit Zweden verslaan. Ik begrijp dat dir irriterend is voor de Twente fans, maar hiermee beschaam je de competitie gewoon. PSV wist tenminste nog vanavond een goed team te verslaan, ik weet zeker dat menig Ajax hater hier dan gaat zeggen dat we zijn weg gespeeld door Madrid, maar niemand verwacht dit soort dingen, maar tegen elke Zweedse tegenstander hoort een Nederlands team met 3,4 goals verschil te winnen.

Och wat een gezeur weer over een oefenwedstrijd, want meer was het niet, is het niet en zal het ook nooit zijn. En wat een trieste constatering dat wij nog altijd bovenaan staan. Wat een kwaliteit heeft het Nederlandse voetbal zeg.

Gelukkig doe ik hier niet moeilijk over, want dit zagen we van te voren toch wel aankomen?
Gaat er om dat Chadli weer een uur hebben kunnen laten spelen.

En sch*t aan de Europese punten, we gaan gewoon via de Fair-play door, dus wat maakt het uit?

Dan ga je als trouwe FC Twente supporter de kou trotseren op deze barre avond, stelt een of andere vreemde Engelsman het C-team op waardoor je vernedert wordt door Helsingborg in de eigen veste.

Als ik Twente supporter was en daar vanavond geweest was had ik op mijn strepen gestaan en mijn geld terug geëist. Misschien dat clubs dan supporters wat serieuzer gaan nemen. Die Europa League kaartjes zijn toch al aan de prijzige kant en dan is het ook nog puur klantbedrog.

Wat een gezeur. Jaren pakt twente punten en nu moeten ze weg uit Europa? Ik had wel wat meer krediet verwacht na de overwinningen op Fenerbace, Lyon, Bremen, 2 rijke russische ploegen etc. Het gaat nergens meer om. Zelfs bij PSV was de reaktie na een doelpunt alsof het een oefenpotje was. Wat mij tegenviel is dat Breukers faalde, net als Boyata en Landzaat.om over Braafheid maar te zwijgen. Het was een mooi leermoment voor de jeugdspelers, niets meer en niets minder. Oh ja, man United verloor gisteren thuis van Cluj, zullen we united maar europees voetbal verbieden?

waarschijnlijk is het nu voor velen wel duidelijk waarom er nog niet zoveel jeugd doorbreekt bij Twente. De jeugdopleiding heeft nog extra tijd nodig.

Enige positieve punt is dat Chadli weer fit is. Voor de rest was het huilen met de pet op!

Twente kan het maar beter bij kopen houden, want die jeugd stelt echt niets voor. En dat de Twente kenners hier die talenten als Born, Holscher, Pelupessy etc. allemaal ophemelen is helemaal lachwekkend.

7 december 2012 om 00:32

Grote onzin, de jeugd is prima.
Het is alleen de manier waarop ze gebracht worden welke fout is.
Hier worden er 4 a 5 zo voor de leeuwen gegooid in een team met oude knarren die hun beste tijd ook wel gehad hebben.

Twente moet het meer op die manier van Ajax doen. Fischer stond ook niet te schitteren in de eerste wedstrijd, maar moet je kijken hoe hij het nu doet?
Langzaam brengen, en 1 voor 1. Jeugd moet leren van de basis spelers, niet van elkaar en een B-team.

Kijkende naar de opstelling was dit niet meer dan normaal toch? dat Mclaren het de eerste 3 wedstrijden echt tegen zat groot gelijk deze mini competitie geen aandacht meer te schenken. Voor de centen hoef je het niet te doen. Als de eerste 3 wedstrijden gewoon 7 punten opleverde was er niks aan de hand maar het zat gewoon erg tegen. Ik vind FcT maar een club van niks maar hier valt ze toch weinig te verwijten na de eerste 3 wedstrijden.

Twente kan me kapotvallen, zondag lekker de koppositie overnemen van die Tukkers. Wat een zooitje ongeregeld is dat Twente en wat een gebrek aan creativiteit. Wisgerhof, Boyata, Brama, Schilder, Cabral, Castaignos en dan vergeet ik nog helemaal de trainer: Steve Mcclaren. Wat een ongeloofelijk matige en denigrerende campagne. Bedankt voor het verprutsen van de ranking, ik hoop echt dat deze club hard gaat falen. PSV is niet veel beter trouwens, maar die halen Europees vaak de meeste punten.

7 december 2012 om 08:18

Verprutsen van de ranking? Mooie droeftoeter dat je bent. Door onder meer de goede resultaten van Twente kreeg het een Uefacupplek extra.
Daardoor kon die schijtclub van jou Europa in.

Volgende keer dit soort "oefen"wedstrijden lekker in de FBK stadion spelen. Scheelt weer voor een groot deel van de supporters.

Twente is ook maar een matige ploeg, ze hebben 3 spelers die er uitspringen, de rest is middelmaat

Weer een trainer die dezelfde fout maakt (2 keer op rij) om de Europa League niet serieus te nemen. Dit soort uitslagen werken namelijk door in de competitie. Frank de Boer zei het goed door te zeggen dat Europees er volop voor gaan goed is voor de ontwikkeling. Dat gel*l van rust nemen werkt op deze manier niet. Ik herinner mij ook nog steeds Oranje op het EK, de derde wedstrijd een b-elftal en daarna afgedroogd worden door de Russen terwijl je de potentie had om de finale te halen.

Gewoon spelen!

Ik vind dit een staaltje van minachting voor de supporter die veel geld heeft betaald voor een passe partour en die de kou getrotseerd heeft om z n club aan te moedigen.ik vind dat profs gewoon 2 wedstrijden in de week moeten kunnen spelen.ik kan best begrijpen dat je 1 of 2 sterspelers rust geeft maar stel dan niet een compleet B team op.
Ik zou het ook niet meer dan normaal vinden dat deze supporters enigzins gecompenseert gaan worden ne deze wanprestatie
En ik moet ook zeggen dat ik steeds minder symphatie voor Mc Claren kan opbrengen .Na elke zepert van Twente (en dat zijn er al wat geweest dit jaar en vorig jaar) loopt hij te zeggen dat de supporters achter hun club moeten blijven staan en dat we het samen moeten doen.
Om ons vervolgens een oor aan te naaien en zo n wedstrijd voor te schotelen. Zeg dan gewoon "jongens jullie hoeven niet te komen en kunnen het entreegeld van deze wedstrijd terug krijgen want wij nemen deze wedstrijd toch niet serieus.

7 december 2012 om 10:29

En als ze zondag winnen is iedereen dit vergeten. Ja het is zuur dat we eruit liggen, maar je kan niet zeggen dat ze het niet geprobeerd hebben. Elke wedstrijd stond de sterkst mogelijke ploeg op het veld, het is alleen niet gelukt. Deze wedstrijd kon je verwachten dat er een b-elftal zou spelen, ik vond dat eigenlijk wel leuk. Nu maar hopen dat ze zondag presteren.

FC Twente is nu voor de tweede keer het lachertje in de EL! Als fans moetje wel reuze trots zijn op zo veel geklungel. Met Mclaren aan het roer kunnen ze het in Enschede wel vergeten. Wat een ongelofelijke angsthaas.

7 december 2012 om 11:30

2e keer...?

7 december 2012 om 17:29

Yep vorig seizoen werd de wedstrijd tegen Schalke zonder schaamte kado gedaan!

7 december 2012 om 18:42

Er was toen 1 basisspeler rust gegeven... LOL

Zo dit is toch echt schandalig een beetje met een B team spelen waardoor heel die ranking mis gaat. Ik hoop echt dat Twente de rest van het seizoen verliest want dat zou wel terecht zijn na het sparen van spelers.

PSV moet al jaren de punten binnenhalen en dan flikt Twente dit?!

Nu wil ik ook wijsneus Verbeek en Jantje Smit hier zijn die schande van dit voorval spreken want dit kan echt niet door de beugel.

7 december 2012 om 11:31

Jij hebt er duidelijk geen verstand van.
Dankzij Twente hebbe nwe toen een extra Uefa plaats gekregen ...

En nu hoop je dat Twente de rest van het seizoen verliest omdat het C team niet won van een zweedse ploeg??? Rot op

Vreemd dat dit Twente 1e staat in de Eredivisie, ze nemen de EL dan wel niet 100% serieus wat ze hebben laten zien in hun Europese wedstrijden is echt beschamend; Of zegt dit gewoon veel over het eigenlijke niveau in NL?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
18.FC Twente24-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dejan TrajkovskiVerdediger10
Stefan TheskerVerdediger10
Joachim AndersenVerdediger10
Hidde ter AvestVerdediger10
Nikola GjorgjevMiddenvelder10
Jelle van der HeydenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

99 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 West Bromwich Albion U23 2 0 0 0
2017/2018 West Bromwich Albion 5 1 1 0
2016/2017 West Bromwich Albion 31 5 2 0
2015/2016 Tottenham Hotspur 29 3 1 0
2014/2015 Tottenham Hotspur 35 11 3 0

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren