wk2018

KNVB is enthousiast en wil EK naar Amsterdam of Rotterdam halen

Donderdag, 6 december 2012 om 21:15

De KNVB is enthousiast over de plannen van de UEFA. De Europese voetbalbond besloot donderdag dat het EK van 2020 niet in een land, maar in meerdere landen gespeeld zal worden. De KNVB hoopt dat Nederland een van die landen zal zijn, zo heeft een woordvoerder van de Nederlandse voetbalbond donderdag in een reactie aan het ANP laten weten.

"De KNVB is een groot voorstander van deze opzet en we overwegen zeker om ons kandidaat te stellen", aldus de woordvoerder. Volgens de zegsman komen de Amsterdam ArenA en mogelijk een nieuw te bouwen stadion in Rotterdam in aanmerking om als speellocatie op te treden van een toernooi, dat volgens de Europese voetbalbond UEFA tal van grote steden zal aandoen: "We zijn ervoor dat ook kleinere landen in aanmerking komen voor een dergelijk evenement."

De UEFA heeft nog niet besloten in hoeveel verschillende landen het EK van 2020 gehouden zal worden: vorige maand werd geopperd dat het waarschijnlijk om twaalf uiteenlopende locaties zal gaan. Dat zouden de eerste twaalf landen op de Europese ranking moeten zijn, mits zij zich plaatsen voor de eindronde. In dat geval zou Nederland op dit moment ook in aanmerking komen.

Spelerseigenaren en lijnrechters
Er werden donderdag nog meer belangrijke beslissingen genomen door de UEFA, dat een eind wil maken aan praktijken dat een derde partij (deels) eigenaar van een speler kan worden. De UEFA zal daartoe een verzoek indienen bij de mondiale bond FIFA. Tevens heeft de Europese bond bekendgemaakt dat er bij het EK voetbal onder 21 jaar toch weer gebruik zal worden gemaakt van twee extra assistent-scheidsrechters die de doellijn in de gaten houden. Met die genomen beslissing toont de Europese voetbalbond zich behoudender dan wereldvoetbalbond FIFA, die bij het WK voor clubteams experimenteert met camera's op de doellijn.


Poll

Een EK in verschillende landen


Gerelateerd

67 reacties (laatste reactie door dinjo)

Oja, de jaknikkers van de Knvb zijn het er natuurlijk mee eens.. verrast me niets. Tenslotte staan ze ook altijd achter Blatter..

Ik vind het zo grappig dat iedereen altijd loopt te zeuren dat de uefa en de fifa moderner moeten worden en met hun tijd mee moeten gaan, en zodra er ook maar iets verandert schreeuwt iedereen moord en brand.

Ik zeg niet dat dit een geweldig idee is, maar dat mensen even moeten afwachten met alles afkraken. Er zijn nog amper details geplaatst over hoe het precies in zijn werk gaat.

6 december 2012 om 21:22

Soort veredelde CL voor nationale teams, maar dan zonder enige vorm van prestige. De hele sfeer rondom het EK is compleet weg.

6 december 2012 om 21:26

Wat mist er aan prestige als je Europees Kampioen kan worden? Naar mijn mening wordt de angst voor gebrek aan sfeer een beetje overdreven. Ik denk zelfs dat de stadions zo makkelijker vol raken en het EK een beetje van iedereen wordt.

6 december 2012 om 21:26

Vind het knap dat jij dat nu al weet.
Ik vind het eigenlijk wel iets hebben.
De hele set - up is natuurlijk nog niet bekend maar ik vind de gedachte nog zo gek niet.

6 december 2012 om 21:37

@fr94
Het EK van iedereen word zegt die dan. Je zit straks naar Nederland-letland in Rusland te kijken. Waar na je nog geen paar dagen later naar Nederland-zweden in Madrid zit te kijken. En als je dan weer een paar dagen later bent zit je nnaar Nederland-portugal te kijken in Turkije, Denk je echt dat dat supporters van beide landen trekt. Wat je dan krijgt is dat supporters niet alle wedstrijden bezoeken en hooguit eentje ofzo. En dan zit de rest vol met mensen die denken oh leuk en voor de rest geen reet interesseert of die wedstrijd gespeeld word of niet. Dus in plaats voor van iedereen word die voor *niemand*

6 december 2012 om 21:41

Zo zal het natuurlijk nooit gaan, per groep zal er waarschijnlijk in één land worden gespeeld, waarna de knock-outfase weer in andere landen zal plaatsvinden. Turkije staat trouwens niet eens in de top 12 van de wereldranglijst, maar dat terzijde.

6 december 2012 om 22:26

Misschien direkt met knock out fase beginnen met een uit en thuis wedstrijd en dan zou alleen de finale in een van te voren bepaalde lokatie worden gespeeld?
Eerste ronde van de knock out fase zorg je dat je naar rangschikking geplaatst of ongeplaatst bent.
Anders zou ik het moeilijk vinden om te bedenken dat dit een financieel succes kan worden als je bv Zweden - Nederland in bv het San Siro zou spelen. Denk niet dat het stadion dan ook maar 20% vol komt te zitten.

7 december 2012 om 00:09

@afca
Heb je hiervan een bron of zuig je dit uit je duim?

7 december 2012 om 01:36

Ach, ik denk dat het heel simpel gaat worden waar gespeeld zal gaan worden! Waar het meeste geld wordt geboden natuurlijk...

6 december 2012 om 21:29

Ben het met je eens dat we eerst moeten afwachten hoe dit zich gaat ontwikkelen.
echter ben ik van mening dat het voetbal niet zit te wachten op een andere opzet van het EK, maar dat technologie een rol gaat spelen in het voetbal. De belangen zijn groot het spel gaat te snel voor de mens (scheidsrechters).

Dus aan de ene kant moderniseren ze misschien nu wel, maar houden nog steeds vast aan een gedachtegang die niet meer past bij deze tijd. Als er iets wat charme met zich meebrengt is dat je op 1 plek/land een Ek/wk speelt. Alle supporters komen naar dat land toe en vieren daar een voetbalfeest.

Daarnaast (ja ik moet wachten met mijn conclusie) denk ik dat dit alleen maar zo wordt opgezet om uiteindelijk meer geld te kunnen krijgen als Uefa zijnde.

Naja we wachten maar af maar ik ben erg sceptisch. Helemaal omdat het een plannetje is van Platini. Heb de man niet zo hoog zitten!!

ps: vind het heel toevallig dat precies Frankrijk de boeken in gaat als laatste land die een EK geheel heeft georganiseerd. (platini..frankrijk...uhmmm really)
Of is het puur toeval.

6 december 2012 om 21:29

Ja maar vind je het gek heb je gezien wat voor een veranderingen ze maken het slaat helemaal nergens op. Wat wil je dan details of niet dit gaat nooit werken je helpt een heel toernooi voor tientallen miljoenen mensen naar de klote. Hele charme is nu gewoon weg van het hele EK voor de mensen die erheen gaan voor de mensen thuis en voor de spelers. Dit gaat gewoon kei en kei hard falen dit plan van ze kan me op geen enkele ,manier voorstellen hoe dit zou moeten werken. Je krijgt straks vermoeide spelers van dat heen en weer gereis temperatuur verschillen wat ook niet echt mee werkt voor de spelers. Kortom we zitten straks ook nog eens naar spelers te kijken die op 50 van hun kunnen spelen. Hoe ga je dit met supporters doen denk niet dat er veel supporters heen reizen. Denk dat het meer gewoon mensen zijn die nu een leuk dagje willen en er heen gaan uit de stad zelf. En die andere toevoeging met die mannetjes achter de lijn dat voegt nog minder toe

7 december 2012 om 00:13

Waarom zou dat zijn? Je kunt het toch gewoon goed plannen? Stel je doet de poulefases in van een bepaald aantal groepen in de benelux, van een ander in duitsland en weer een ander in spanje en de knockoutfases in Frankrijk, om maar even een snel voorbeeldje te noemen. Dan reis je een stuk minder dan als wanneer het ek bijv in rusland wordt gehouden.

7 december 2012 om 00:48

Hou het gewoon lekker in een land dit slaat toch totaal nergens op afgezien van de reistijden. Vind het gewoon te zot voor woorden dat een EK straks in 12 landen ofzo gehouden gaat worden. Vraag me ook af hoe je dat voor elkaar gaat krijgen en je krijgt nog eens gezeik ook want elk land wilt natuurlijk de finale dan. Kan me ook niet voorstellen dat er afgezien van jou schijnbaar nog iemand is die zit te wachten op deze onzin

6 december 2012 om 21:50

t0m10,

Er staat maar één reactie boven jou, dus wie bedoel je dan met iedereen?

7 december 2012 om 00:10

@hootch30
De reacties in de vorige topics over dit onderwerp.

6 december 2012 om 22:18

Hoezo ? ik geloof dat FFP de zege van de meeste mensen heeft , evenals doellijn technologie. Waar we steeds minder van moeten hebben is verkochte Wk's en Ek's , corruptie , vriendjespolitiek en mooie voetbaltradities afbreken en vervangen voor commerciële gedrochten.

De Uefa doet dit puur en alleen zodat ze net als Oom Blatter het EK voor een hoge prijs kunnen verkopen. Met steden heb je inmiddels meer bids om te beoordelen , en meer smeergeld om te incasseren.

Voor supporters is het klote omdat ze van Turkije naar Engeland , naar Spanje en naar Zweden (bewijs van spreken) moet reizen en ook vele malen duurder. Uiteraard zitten de spelers daar al helemaal niet op te wachten. Daarnaast is het gigantisch slecht voor het milieu en is het thuisvoordeel ongelijker verdeelt.

Er zijn nog amper details inderdaad , maar het probleem is dat ik het er juist in de hoofdlijnen mee oneens ben. Kortom , de details zullen waarschijnlijk niet veel veranderen.

Nou is het nog wachten op Ruud Gullit , die als opper Bobo van Nederland waarschijnlijk weer een gigantisch pleidooi zal afsteken hoe geweldig het is voor al die ''supporters'' is dat ze in 5 verschillende landen de golfbanen kunnen uitproberen en overal in de meest luxe hotels te gaan zitten.

6 december 2012 om 22:36

Goed verwoord en beargumenteerd, deze post verdient een groene omranding.

Zelf ben ik ook 100% voor FFP en doellijntechnologie, maar fel tegen zulke onzinnige ideeën rondom Ek's en Wk's. Hoe het nu georganiseerd wordt door 1 of 2 landen elke 2 jaar in de zomer, is prima. Redenen om het niet te doen heb jij hierboven al benoemd.

Waarschijnlijk gaat het toch gewoon gebeuren en niets dat we kunnen doen

7 december 2012 om 00:16

Juist de details zijn belangrijk. Je neemt als voorbeeld reizen van Turkije naar Engeland, maar het kan ook van Spanje naar portugal. Dat is toch een flink verschil.

En ja de uefa denkt waarschijnlijk aan geld, maar dat heeft ook een voordeel. Ze willen geen sfeerloze en halfvolle stadions, dus zullen ze er echt wel aan werken om niet te overdrijven met het rondreizen.

7 december 2012 om 00:47

Ik hoorde dat Turkije de finale mogelijk zou krijgen als compensatie de finale zou krijgen omdat zij het EK nu mislopen. Als je praat over 12 hoogst geplaatste landen van de Fifa ranglijst praat je over o.a Kroatie , Griekenland , Portugal , Rusland en Engeland. Van Moskou naar Lissabon , door naar Zagreb , door naar Londen en daarna naar Athene ... ik geloof dat je aardig wat airmiles spaart. Hoe moet de gewone supporter dit ooit gaan opbrengen ?

Als de Uefa geen sfeerloze en halfvolle stadions willen moeten ze niet voortdurend zeuren dat de stadions op 5 sterren hotels moeten gaan lijken. De Kuip zou een prima stadion zijn , maar zoals je ongetwijfeld al aan het Knvb gezeur hebt gehoord is het niet meer lux genoeg.

En ook aan de halfvolle stadions is wat te doen : vraag eens normale kaartprijzen en houd het in een fatsoenlijk land. Je kan niet verwachten dat supporters net zo makkelijk naar Portugal (2004) en Zwitserland (2008) afreizen als Polen en (met name) Oekrainë.

6 december 2012 om 22:31

Als ze nu eens dingen veranderen waar iedereen al jaren om schreeuwt, gebruiken van beelden. Ipv een idee om nog meer geld (???) uit een toernooi te persen.

7 december 2012 om 00:24

Kijk, ik zeg natuurlijk niet dat niemand een mening mag hebben, en zeker niet dat dit een goed idee is, maar ik geef alleen aan dat mensen een beetje een open mind moeten houden. Ik ben het met je eens dat er veel dringendere zaken zijn, maar als je kijkt naar de conclusies die mensen hier trekken dan elimineer je gewoon elke vorm van discussie over vooruitgang.

Je moet eens voor de grap lezen hoe mensen kunnen overdrijven, alleen omdat ze het idee niet aanstaan. Lees dit topic en kijk hoeveel mensen ervan uit gaan van reizen van de ene uithoek van europa naar de andere, de aanname dat alles over geld gaat, dat alle charme weg is enzovoorts.

Wat hier gebeurt is dat mensen nu gewoon zichzelf dingen gaan aanpraten om zichzelf en andere ervan te overtuigen dat het idee waar ze het niet zo in zien zitten, ook echt vreselijk is. Dat is jammer, want als je vooruitgang wilt zul je over alle ideeën moeten kunnen praten, niet alleen degene waar je zelf voorstander van bent.

7 december 2012 om 00:46

Daarom zeg ik daar ook niks over, want velen roepen idd maar wat. Als ik nadenk over deze opzet vraag ik mij af hoe ze dit willen gaan regelen en ben ik erg sceptisch. Het betekend gewoon dat er meer en langer gereisd wordt. Dat kan nooit ten goede komen aan topprestaties. Hetzelfde geld voor de finale van de CL. Dat doet de Uefa op zaterdag om 20:45 uur, terwijl het sportief gezien veel beter zou zijn om de wedstrijd om 16:00 uur te spelen. Qua commercie weet ik niet direct of het heel erg veel uit zal maken.

Ook gaan ze nu bij het WK voor club's Hawkeye en Goalref testen. Ben hier erg sceptisch over omdat een leren bal nogal van vorm veranderd als deze tegen de lat en grond komt en om deze situaties gaat het vaak. Wat mij betreft kunnen echt beter hetzelfde doen als bij het Hockey. Gewoon videoref aan de zijkant. Elk team krijgt 2 time-outs. Heb je gelijk, dan behoud je je time-out. Komt de videoref er niet uit, dan ben je je time-out kwijt en blijft de beslissing van de arbiter staan. Heel simpel. Rete effectief. Op deze manier, kun je buitenspel, rode kaart, doelpunt/geen doelpunt allemaal in 1 keer aanpakken. Nu krijg je alleen een doelpunt/geen doelpunt oplossing en dat is wel een klein beetje typerend voor de Uefa en Fifa.

De Knvb is inderdaad wel een meeloper wat dat betreft, net zoals de Nederlandse politiek trouwens.

Ik vind het echt een ronduit schandalig besluit, dit is puur "vernieuwen" om de aandacht van eventuele videobeelden te verleggen, maar daar trapt toch niemand in?

De hele charme van een EK wordt in mijn ogen verpest, het is juist geweldig als het EK in 1 (of 2) landen wordt gehouden. De hele sfeer van verschillende supportersschare van nationale ploegen die samen komen ik ben bang dat de hele Ek-sfeer verpest wordt.

Wil hier woorden gebruiken om de Uefa te beschrijven maar dat mag niet van Vz.

Van mij part mogen ze allemaal oprotten.

6 december 2012 om 21:23

Weet je nog dat onderzoek naar die bal die te licht zou zijn?
Hebben we daar nog iets van gehoord? Helemaal niks...

Ze beloven veel maar voeren het niet uit (zal mij benieuwen hoe dat fair play uitgevoerd wordt) en als ze dan eens vernieuwen dan vernieuwen ze op de verkeerde manier...

6 december 2012 om 21:27

Compleet met je eens! Ik pleit voor een complete boycot!

Meneer de 'revolutionair' Platini wil gewoon z'n naam in de geschiedenis zetten door dit soort drastische, idiote ideeën te doen ipv daadwerkelijk iets doen wat de sport zou verbeteren zoals camerabeelden of een winstgevende EL.

Knvb loopt er als een hondje achteraan zoals gewoonlijk.

Ja natuurlijk is de Knvb er mee eens die zijn met alles wat ze zeggen het eens. Eigenlijk te treurig voor woorden dat ze echt overal maar dan overal mee eens zijn en maar ja knikken. Al zeggen ze kom we gaan met 6-6 spelen en 9 scheidsrechters is de Knvb het er waarschijnlijk nog mee eens. Maar wat misschien nog wel kwalijker is dat die clowns achter de achterlijn haal die toch eens weg. Ze staan gewoon misschien heel cru maar gewoon voor lul daar. En ze maken nog ergere fouten als dat scheidsrechters en grensrechters doen dus ze voegen ook nog eens keer niks toe

Is het Philips stadion ook niet bevoegd voor EK wedstrijden? ik dacht dat ze aan alle voorwaarden voldeden? Of zit ik nu helemaal mis?

6 december 2012 om 21:29

Als de andere wedstrijden in stadions als Wembley, de Allianz Arena, San Siro en Santiago Bernabeu worden gehouden, valt het Philips Stadion met 35.000 toeschouwers toch een beetje uit de toon, vind je niet?

6 december 2012 om 21:32

Tja, is ook wel waar. Maar idd, het gaat om capaciteit en de Fifa zal zo'n dakje ook wel fijn vinden neem ik aan... Zijn er al plannen bekend gemaakt over hij het nieuwe feyenoord stadion eruit komt te zien? En wanneer het komt? gewoon benieuwd

6 december 2012 om 21:37

Ik ben geen insider, maar voor zover ik weet liggen de plannen klaar, alleen is er oponthoud door onenigheid over de financiering en protest door de groep "red de Kuip", die willen dat de Kuip gerenoveerd wordt ipv nieuwbouw. Het stadion moet ong 63.000 toeschouwers en een dak krijgen, verder multifunctioneel enzo. Ik hoop alleen dat ze die echte Kuipsfeer kunnen behouden.

6 december 2012 om 22:15

Gudde heeft gezegd dat de nieuwe Kuip er staat in 2018 of 2019.

En nog een klein stukje wat ie nog meer heeft gezegd:

Half december zouden de plannen bij de gemeente Rotterdam worden opgeleverd. "als we het traject volgen, zou eind januari, februari de definitieve besluitvorming moeten plaatsvinden''

Vind het idee zeer slecht , de charme vergaat van een EK vind ik persoonlijk.

Verder geef aub Rotterdam op als je toch tussen die 2 moet kiezen , Amsterdam das geen voetbalstadion maar een toneel / amasuments hal dat op een UFO lijkt en totaal geen uitsraling heeft.

6 december 2012 om 21:59

Ik heb zo'n klein voorgevoel dat jij een beetje een hekel hebt aan alles wat met Ajax te maken heeft? Of heb ik dat verkeerd?

6 december 2012 om 22:29

Ik vraag me af ben je wel eens in de Arena geweest of niet?
Ik was er toevallig afgelopen zaterdag nog en ik vond het knap gezellig en 90 minuten lang een behoorlijk gekkenhuis op het vak waar ik stond, had naar mijn mening weinig weg van een toneel / amasuments hal zoals het gewapende beton bewoog.
Ze speelde tegen een clubje dat schijnt gemiddeld een keer of 4 per wedstrijd te scoren maar het had er nu toch wel veel van weg dat ze een beetje bang waren voor de atmosfeer die in het stadion hing.

7 december 2012 om 00:17

Je bedoeld die club uit eindhoven die boven die club staat die 1 speler koopt van 20 miljoen en die op de tribune laat zitten ? En doet alsof mensen met Deense achternamen eigen jeugd zijn ?

7 december 2012 om 00:54

@ismael

Gedraag je eens een keer volwassen kerel. Ongelofelijk wat een puber-reactie. Grow up.

7 december 2012 om 07:35

Ja precies die club ja, die elk jaar om deze tijd nog voor lig op de club uit de hoofdstad maar naar de carnavalsdip (dit jaar iets vroeger ingezet) staan ze op het eind voor het 5e jaar op rij weer boven die club uit Eindhoven.

Ik was aanvankelijk zeer sceptisch, maar na erover nagedacht te hebben lijkt het me toch een mooi idee in potentie, zolang het maar goed uitgevoerd wordt en het bij een keer blijft. Het lijkt me mooi dat in 2020 een groot deel van de Europese landen rechtstreeks kan meegenieten van het EK in hun eigen land. Het moet echter geen vast gebruik worden, want een écht EK hoort nog altijd in een of twee landen afgewerkt te worden.

Nu gaan we een leuke race krijgen waarin tig landen met zwart geld onder de tafel Platini gaan overhalen om een wedstrijd in hun land te laten spelen...ik kan jullie nu al garanderen dat Nederland geen wedstrijden gaat krijgen. We zijn hier nog net niet zo corrupt als andere Europese landen.

Waarom niet heel simpel Ek's houden in landen als Engeland, Duitsland, Zwitserland/oostenrijk, Nederland/belgië, Frankrijk. Landen die het volgens mij ook qua economie kunnen redden. Zeker voor ons land dat we België erbij moeten betrekken is het helemaal wel te doen.
Neem Engeland bijvoorbeeld: Infrastructuur is goed, stadions zijn al in orde hoeft volgens mij niks aan worden gedaan. Genoeg ruimte qua hotels en accommodaties voor de teams die deelnemen. Zelfde geldt eigenlijk voor Duitsland en Frankrijk.
Ik vind het helemaal niks dat we straks een EK spelen in verschillende landen... Hele sfeer is gewoon compleet verdwenen.
Zie het al voor me: Nederland-duitsland in Milaan. Portugal-nederland in Glasgow. Nederland-tsjechië in Moskou ....

Zo, en nu zullen we dan de welbekende soap gaan krijgen om de stadion keuze! Wordt het de Kuip, dat nu nog een beetje achterloop qua technische aspecten maar voetbal ademt; de Arena, wat steeds meer een voetbalstadion wordt maar nog lang niet de sfeer zoals de kuip heeft, maar wel meer stoelen en, zoals de Knvb zegt, een betere infrastructuur omheen, of wordt het de nieuwe kuip? Waar de capaciteit het grootst zal zijn, als deze er komt. Mijn keuze? Het EK gewoon in één land.

Heel slim van de Uefa. Eerst was het de land dat het meest betaald het EK kreeg en nu zijn het de landen die het meest betalen...... De Uefa wordt nog rijk.

Mhaw het ligt er allemaal een beetje aan. Je kan nu misschien voor minder idiote prijzen naar een Ek-wedstrijd. Of het een goed plan is gaat helemaal aan de uitvoering en coordinatie van Uefa liggen. Gaan er ook teams thuis spelen? Of word alles neutraal terrein? Ligt het finalestadion vooraf vast (zodat een team misschien extra geinspireerd het toernooi in gaat) of wat daar een goed locatie gekozen? Bijvoorbeeld geografisch een land wat tussen beide landen in valt. Denk aan bijv. een finale Portugal - Frankrijk in het Bernabeu.

Ik vind het een heel leuk idee, kan meteen de nieuwe Kuip gebruikt worden voor een EK.

Ze kunnen denk ik beter voor de Galgenwaard gaan. Hangt toch een stuk meer sfeer dan in de Kuip en de Arena.

6 december 2012 om 22:25

Ja , laten we EK wedstrijden gaan afwerken in stadions van maximaal 25.000 man

6 december 2012 om 22:29

Haha, was maar een grapje. Het sarcasme zat wel goed verstopt, dat moet ik toegeven.

7 december 2012 om 00:12

You've got me , hehe

Meestal herken ik toch wel sarcasme , maar deze imitatie van een doorsnee oppervlakkige reactie doorzag ik niet.

Mogen ze eerst wel eens grotere stadions bouwen, en dichter op het veld niet zoals de Arena. Deze Arena is niet geschikt voor een E.k.

Als je gaat voor nostalgie en het jubileum van de Uefa dan is het kiezen van een Nl-stadion niet moeilijk. Dat zou de Kuip in Rotterdam moeten zijn. Echter de Kuip voldoet niet meer aan de eisen. (wel aan de sfeer). Dus dan kom je toch uit bij de Arena.

Overigens als er gekozen moet worden uit 12 landen, 12 stadions dan hoop ik op de volgende stadions:
1.arena/kuip
2. Allianz Arena (dld)
3. Celtic Park (sch)
4. Stade de France (fra)
5. Stadio Olympico (ita)
6. Bernabeu (spa)
7. Estadio da Luz (por)
8. Şükrü Saracoğlustadion (tur)
9. Luzhniki Stadion (rus)
10. Arena Națională (roe)
11. Ernst Happel stadion (oos)

En de finale tuurlijk op Wembley!

6 december 2012 om 22:38

Nieuwe Kuip krijgt minimaal 63.000 zitplaatsen en is flexibel uit te bereiden naar 85.000 zitplaatsen.

Nederland moet helemaal geen wedstrijden krijgen voor deze poppenkast. Laat die hooligans uit het Oostblok lekker andere steden slopen. De charme van het toernooi is nu toch weg.

Vooral doen, het is crisis overal en dan het EK hier gaan organiseren, de Knvb kan de pot op.

6 december 2012 om 22:54

Ik denk dat Nederland juist één van de landen is waar het relatief gezien het minste crisis is. Dus waar moet je het dan organiseren? Alleen Duitsland, Scandinavië en Zweden staan er denk ik beter voor in Europa.

7 december 2012 om 09:13

Even voor jou informatie.. Scandinavië is geen land, Zweden is een onderdeel van Scandinavië. Dus zeggen "scandinavië en Zweden" is onzinnig aangezien je Zweden dan dubbel benoemd..

7 december 2012 om 10:15

Bedoelde Zwitserland mijn fout! Haha snap dat het onzinnig overkomt.

Kans is natuurlijk groot dat er nu bij elk EK wel een wedstrijd zal worden gespeeld in Nederland, maar het betekent wel dat veel voetbalfans in Nederland niet daar de wedstrijden kunnen. Veel minder dan wanneer er een 'origineel' EK gehouden wordt in Nederland. Ik vind het daarom ook gewoon waardeloze plannen van de Uefa, en dat de Knvb dan weer als een schoothondje bij Platini op schoot kruipt vind ik echt niet kunnen. Zoals boven al gezegd zou een EK in alleen Nederland een enorme economische boost zijn, en daarnaast is het met dit plan echt enorm nadelig voor zowel de supporters als de sporters zelf. Mogen lekker veel vlieguren maken in één toernooi. Onbegrijpelijk.

En spelen dan de nationale elftallen van de speelsteden dan ook thuis want dan is dat toch wel een heel groot voordeel ineens. Ik wil het best eens een keer in het echt zien daar een EK hiermee te laten starten om te zien of het gaat werken of niet.

Zelf lijkt het me niet echt veel leuker want je krijgt nu meer een CL of EL gevoel en bij een Ek en WK heb je juist dat alles in 1 land gespeeld wordt en alle supporters van elk land daar op bezoek krijgt. Maar goed laten ze het eens testen kan je daarna evalueren of het geslaagd is of niet.

Maar als het puur gaat om stadions volkrijgen kunnen ze volgens mij beter het EK aan landen geven waar mensen het kunnen betalen en niet in landen houden waar een kaartje voor veel mensen al bijna een heel weeksalaris is of nog meer.

6 december 2012 om 23:05

Het mooie aan een EK is de Oranjegekte en het zien van landen die je normaal niet ziet spelen in je eigen land. Als er alleen maar wedstrijden worden gespeeld van je eigen land krijg je ook een beetje dat kwalificatiegebeuren. Natuurlijk moedig je dan je eigen land aan, maar het is toch ook hartstikke leuk om eens een ander land te zien voetballen dan telkens hetzelfde? Dat is denk ik juist het aantrekkelijkste van een EK, de veelzijdigheid aan wedstrijden. Daarnaast zal er nu nooit meer een Oranjegekte ontstaan. Wat moeten die fanatieke Holland Hup schreeuwers nu dan? Denk niet dat vliegen van Parijs naar Boedapest en weer terug naar Rome is toebesteed aan alle Nederlanders..

ben dan wel benieuwd hoe ze dat gaan doen met al die tijd verschillen.. en al dat gereis van het ene land naar het andere land zal ook niet bevorderlijk werken voor een team..
nee ik denk dat dit geen goed idee is.

7 december 2012 om 09:14

Al die tijd verschillen? We blijven in Europa mn vriend... Je zal met een normale planning max een uurtje tijdsverschil hebben voor een team.. Dat lijkt me geen ramp.. Het wordt inderdaad wel een hele reis op deze manier..

tussen engeland en griekenland zit al 2 uur..als je de voorrondes in engeland speelt, de kwart finale in bijvoorbeeld griekenland en dan weer in duitsland een halve finale om maar een voorbeeld te noemen dan krijg je toch met die tijdverschillen te maken.. al is het alleen al omdat er op verschillende tijden voetbal moet worden uitgezonden op televisie.. de wedstrijden beginnen dan eerder of juist later.. dat zal voor een team ook niet ten goede komen..

So??? Tussen New York en San Fransisco zitten 3 uren... Toen het WK in Amerkia was heb ik daar ook niemand over gehoord!!

Als je ziet hoe makkelijk te tegenwoordig met het vliegtuig ergens heen gaat, verwacht ik hiermee geen grote problemen. Al hoop ik wel dat ze er rekening mee houden door per poule te kiezen voor oost of west europa, zodat je daar niet deze "extremen" hebt. Wanneer je verder komt moet je dan nog maximaal 3x verplaatsen, maar ook dat gedeelte kan vooraf in oost of west europa gepland zijn, zodat je (maximaal) maar 1x echt hoeft te verplaatsen.

In feite gebeurde dit tijdens het afgelopen EK ook. Nederland speelde zijn poulewedstrijden alle 3 in Kharkov, waarna de rest van de wedstrijden elders gespeeld zouden worden. Helaas voor ons heeft het zo ver niet mogen komen...

Dus, ik sta open voor de plannen van de Uefa, als ben ik wel erg benieuwd naar de invulling hiervan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederlands vrouwenteam

Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Hirving Lozano heeft naar verluidt zijn zinnen gezet op een transfer naar Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren