'Sulejmani was duurder dan onze aanval, en dan zijn wij de koopclub'

Donderdag, 6 december 2012 om 16:52
/

PSV kampt volgens algemeen directeur Tiny Sanders met een imagoprobleem. De Eindhovenaren staan landelijk te boek als koopclub, terwijl concurrenten als Ajax en Feyenoord juist worden geroemd om de eigen kweek. Het zij zo, vindt de bewindsvoerder, die niet van plan is extra geld beschikbaar te stellen om het aanzien van zijn club te verbeteren. “Als je dat cosmetisch doet, krijgt dat iets geforceerds en werkt het alleen maar tegen je”, stelt hij in het Algemeen Dagblad.

Sanders zit bovendien in zijn maag met de lening die PSV vorig jaar kreeg van de gemeente Eindhoven. Een groot gedeelte van dat geld werd namelijk door technisch directeur Marcel Brands geïnvesteerd in de spelersgroep. Verdedigbaar volgens de directeur, die uitlegt dat het niet om subsidie gaat en dat het de inwoners van de stad dus niets kost. “Wij hadden tenminste nog eigen grond en hebben nog een stadion te verkopen. Dat kunnen andere clubs niet zeggen.”

Het label ‘koopclub’ zit Sanders echter niet lekker, zo wordt duidelijk. “Miralem Sulejmani heeft Ajax meer gekost dan onze complete voorhoede. En dan zijn wij een koopclub”, haalt hij aan. “Wij hebben Phillip Cocu, een van onze grootste iconen, op de A1 gezet. Dat geeft al aan hoe serieus wij onze jeugdopleiding nemen. Wij hebben een duidelijk beleid, kiezen voor jonge voetballers, bieden ruimte aan de jeugd.”


Poll

Tiny Sanders heeft gelijk


Gerelateerd

547 reacties (laatste reactie door jari_2009)
6 december 2012 om 17:01

Laten we de opstelling van Ajax anders eens onder de loep nemen:
Alderweireld -- gekocht, welliswaar jong maar toch gekocht
Boerrigter --- gekocht
Boilesen --- gekocht
Poulsen -- niet eigen kweek
Enoh --- gekocht
Eriksen --- gekocht
Fisher ------ gekocht
Hoesen--- gekocht
Moisander ------- gekocht
Sana ---- gekocht
Schone --- gekocht
Serrero --- gekocht
Sigtorson/ --- gekocht
Sulejmani --- gekocht

Als we het aantal spelers naast elkaar leggen heeft ajax ook een forse, forse lijst met gekochte spelers.

6 december 2012 om 17:04

Schone kwam transfervrij over, net als Poulsen. Als je dan een speler wil noemen, noem dan Siem de Jong die over kwam van de Graafschap

6 december 2012 om 17:05

Alderweireld is gewoon jeugd. Kwam gratis over van Germinal Beerschot en Ajax was eigenaar van die club dus dat is gewoon Ajax. Doe niet zo zielig man.

6 december 2012 om 17:05

Stretfordend, een profclub móet wel spelers kopen, dus wat je nu probeert te doen is krom. Ze kunnen moeilijk talentvolle spelers gratis ophalen bij de Appie.

6 december 2012 om 17:06

heel veel spelers die jij opnoemt zijn gekocht voor een prikkie.. en deels opgeleid bij jong ajax.. zoals fischer, serero, eriksen, boilesen en hoesen. daarnaast zijn er een aantal spelers tranfervrij zoals poulsen en schone. en er zijn nog een een aantal spelers van ajax cape town zoals enoh en serrero

6 december 2012 om 17:07

Ja uhm.... Wat wordt er uberhaupt bedoeld met koopclub? Volgens mij gaat het dan om de hoeveelheid spelers in combinatie met de prijs die er voor betaald wordt. Eriksen is misschien geen eigen jeugdspeler, maar nadat hij op zijn 16e voor 1miljoen ofzo is gekocht ook zeker geen gevestigde naam die voor veel geld wordt gehaald. Psv wordt koopclub genoemt omdat ze Matavz voor 7miljoen halen, omdat ze Narsingh voor 4miljoen halen, omdat ze 12 miljoen? betalen voor Mertens + Strootman etc etc. Jij noemt spelers op die voor een enkele honderduizenden euro's zijn gekocht/ transfervrij zijn overgenomen, teruggekocht na de opleiding bij Ajax te hebben gehad etc etc.

6 december 2012 om 17:10

Enoh en Serero komen overigens ook van Ajax Cape Town, sattelietclub van Ajax. Kan toch wel gezien worden als een soort opleidingsacademie voor Ajax...

En laten we eens kijken naar de basis:

Vermeer: opgeleid
van Rhijn: opgeleid
Alderweireld: opgeleid (gba)
Moisander: Terug gekocht, maar ook zelf opgeleid
Blind: opgeleid
Eriksen: Deel van de opleiding bij Ajax
de Jong: Deel van de opleiding bij Ajax
Fischer: Deel van de opleiding bij Ajax
Boerrigter: Terug gekocht, maar ook zelf opgeleid

En nu Psv?

6 december 2012 om 17:11

Nee dat zeg ik ook niet, ik vind alleen dat Ajax niet altijd zo moet doen alsof PSV en Twente en Vitesse koopclubs zijn terwijl ruim de helft van je eigen selectie niet eigen jeugd is! Ik oordeel helemaal niet over het kopen van spelers, kom nou. Ik ben United fan, die hebben nou ook niet echt een goede doorstroom uit de eigen jeugd meer he

6 december 2012 om 17:12

Goed punt Voor mij is die lijn wel dun. In principe is elke topclub een koopclub en zijn alleen clubs als een Bilbao echte opleidingsclubs. Vind het soms jammer dat koopclub een scheldwoord is, terwijl het enige verschil is dat je je spelers halen als ze gearriveerd zijn ipv als ze 14 zijn.

6 december 2012 om 17:12

@rwouda
blijft lachen met jullie.. Fischer opgeleid door Ajax?

6 december 2012 om 17:13

Stretfordend:

Boerrigter heeft in de jeugd bij Ajax gespeeld, net als Moisander. Serero is overgenomen van Ajax Cape Town net als Enoh, Alderweireld (en Jan) zijn overgekomen van Germinal Beerschot wat toen van Ajax was ze zijn op jonge leeftijd overgekomen en hebben dus nog in de jeugd gespeeld. Datzelfde geld voor Fisher en Eriksen. Dan houdt je over: Sana, Schøne (transfervrij), Sulejmani, Sigthorsson en Poulsen. Valt dus reuze mee!

En even ter nuance, als ik zeg 'in de jeugd gespeeld' bedoel ik niet dat het 'eigen jeugd' is! Ik wil er alleen maar mee aangeven dat Ajax (meer dan veel andere clubs) richt op de ontwikkeling van spelers en dus maar zelden spelers koopt die er meteen moeten staan!

6 december 2012 om 17:14

@stretfordend
zullen we even de selectie van psv erbij kijken om te zien welke zelf opgeleid zijn door psv:
Ooijen
Bouma
ehmmm.... ohw ik ben al klaar

6 december 2012 om 17:15

beetje selectieve 'opstelling' ook, zo met allerlei geblesseerde spelers en zonder backs en keeper. wellicht mogen die van jou niet meedoen omdat ze zelf zijn opgeleid en dat zou je niet zo goed uitkomen.

hoe je het ook verteld, iedereen is het erover eens dat psv de koopclub is en blijft. dat houden ze onder meer in stand door in geval van een blessure (toivonen) direct in koor te roepen dat er versterking moet komen in de winterstop - in plaats van jeugd vertrouwen te geven.

mij persoonlijk gaat het daarom, dat jeugdspelers (lees jonge spelers, of ze sinds hun 7e of 18e bij de club spelen is minder interessant) kansrijk zijn om het 1e te halen. nou, advocaat gaf laatst nog aan dat hij daar niet in geloofd, althans niet als basisspeler. prima, ieder zijn ding.

6 december 2012 om 17:15

@moustro

nee dat zeg ik niet. ajax koopt spelers voor een lage prijs en laat ze vervolgens beter worden bij jong ajax. ze worden dus deels opgeleid en beter bij ajax voordat ze in ajax 1 gaan spelen.. heel wat anders dus wat psv doet

6 december 2012 om 17:17

hij zegt deels opgeleid bij jong Ajax, hij bedoelde te zeggen dat hij is klaargestoomd en jij maakt er gelijk eigen jeugd van en Locadia is bijvoorbeeld ook op zijn 16/17 bij Willem 2 opgehaald, dus zo kun je overal van zeggen dat ze gekocht zijn.

6 december 2012 om 17:19

@rwouda

Hoessen opgeleid door Ajax, hij zit er net een half jaar dat is wel snel gegaan die opleiding.

6 december 2012 om 17:24

@flipa

Ik zeg toch ook deels opgeleid. Hoesen is gekocht voor een lage prijs om eerst te spelen bij jong Ajax. Vervolgens is die klaargestoomd en goed genoeg om mee te spelen met het eerste.

6 december 2012 om 17:25

@stretfordend

Alderweireld-gratis
Boerrigter-7 ton
Boilesen- 1 miljoen
Poulsen-gratis
Enoh-gratis
Eriksen-1,5 miljoen
Fischer-1,5 miljoen
Hoesen-7 ton
Moisander- 4 miljoen
Sana-3 ton
Schone-gratis
Serero-2 miljoen
Sigthorsson-4 miljoen

Sulejmani niet van toepassing , niet onder deze directie gehaald.

6 december 2012 om 17:27

Jonge spelers halen is nog steeds spelers halen. Het maakt in feite geen verschil. Het enige verschil is dat ze nu een jongetje van 12 halen.

6 december 2012 om 17:28

Wanneer kan je dan een speler eigen jeugd noemen? Als die een contract getekend heeft als die net uit de baarmoeder komt? Neem nou gewoon de regels die de Uefa stelt, dan is er ook minder gezeik over of het wel of niet een jeugdspeler is. Daar zijn die regels niet voor niets voor.

6 december 2012 om 17:31

Je begrijpt het verkeerd. Het geld wat aan die jeugdspelers heeft uitgegeven bestaat alleen uit opleidingsvergoedingen. Die spelers heeft PSV ook op de Herdgang rondlopen. Daarnaast heeft kopen niks te maken met de hoeveelheid spelers, maar de hoeveelheid aan geld dat er uitgegeven wordt.

6 december 2012 om 17:31

Mooi dit. Ajax gaat er inderdaad zo prat op dat ze veel eigen jeugd in het team hebben staan, terwijl dit enorm meevalt. Hopelijk houden ze nu op Twente/psv e.d. te bashen om hun jeugdopleiding. Laat eerst zelf maar weer eens regelmatig wat (liefst Nederlandse) briljantjes zien

6 december 2012 om 17:33

hahahaah Alderweireld eigen jeugd lol ... als een speler van 34 naar jullie komt is ie zeker nog eigen jeugd ga spelen man

Ajax is een hypocriete joden vereniging ( voor ik een waarschuwing krijg voetbalzone check maar hoe ajax is opgericht ) ... en deze vereniging liegt en bedriegt alles. Eigen jeugd ... Wij hebben Depay en Locadia en Maria en Van Ooyen laten spelen dit jaar , net of ajax er meer heeft laten spelen. Tis puur gezichtsbedrog. Ajax doet stoer met jeugd opleidingen maar waarom staat PSV dan zowel in de competitie als met Jong psv als met de A1 boven ajax..

met hun geweldige jeugd hahaha.

6 december 2012 om 17:33

Bouma heeft amper een jaar in de jeugd gezeten van Psv. Nog korter dan Fischer iig.

6 december 2012 om 17:35

Ik vind dit niet eens een discussie waard.. Jullie zeuren alleen maar om het feit dat Ajax jonge goedkope spelers koopt, nou en?? Het feit dat hierover gezeurd word door supporters van andere clubs zegt al genoeg... jaloers op het feit dat Ajax jonge talenten binnen haalt en ze dan ook een kans geeft!

Liever een Ajax met toekomstige top voetballers dan een Ajax met voetballers die miljoenen verdienen en vervolgens niks meer opleveren

6 december 2012 om 17:36

Stretfordend,

Wat een schitterende lijstje heb jij gemaakt. Alleen staan er paar namen in waarvoor Ajax alleen maar de opleidingskosten moest betalen en niet voor de speler.

Maar omdat je toch al zo lekker bezig bent, maak dan ook even een lijstje van de afgelopen 10 jaar van jeugdspelers van Ajax die zijn doorgebroken en houdt dat eens naast het lijstje die je dan ook van PSV hebt gemaakt.

Voor PSV kan ik je alvast melden dat alleen Afellay op je lijstje komt te staan. En aangezien een selectie meestal uit ca. 25 personen bestaat vraag ik mij af hoe PSV aan die resterende 249 personen is gekomen.

6 december 2012 om 17:39

Het verschil is dat Ajax vroeg jeugd koopt en deze jeugd ook een kans geeft, dit is anders beleid en ook beleid wat meer geduld en lef vraagd dan al spelers kopen die zich al op niveau hebben laten zien maar, maar voor de rest leuk geprobeerd hoor.

6 december 2012 om 17:39

Hoe durf jij in godsnaam hoesen te noemen die komt van Fortuna daarna Fulham en weer terug naar fortuna en nu dan bij ajax dat is dan geen eigen jeugd

6 december 2012 om 17:46

Maak toch niet uit wie hem heeft gehaald? Hij is door Ajax van Heerenveen gekocht, dus gekocht.

6 december 2012 om 17:48

@patjehilly89

Daar gaat het niet om. Psv word wel altijd bekritiseerd dat ze spelers kopen maar Ajax is zo geweldig met al die talenten. Terwijl bijna alle talenten zijn gekocht. Dan behoor je ze beide gelijk te beoordelen en niet de 1 prijzen en de andere afzeiken want dat slaat gewoon nergens op en daar heeft Tiny Sanders gewoon een punt mee.

6 december 2012 om 17:48

@ Tristan

Dan is Ronaldo uit de jeugd van PSV

6 december 2012 om 17:49

Dat zie jij verkeerd denk ik, iedereen die vroeger in een ajax pyjama sliep, is volgens de ajacieden hier een eigen jeugdspeler als ze bij ajax komen te spelen.

6 december 2012 om 17:50

Eriksen en Fischer is een heel ander verhaal, dit kan je geen jeugd noemen maar als je debuteert in het betaalde voetbal bij een club en je een jaar bij de jeugd speelt, waarom ben je dan geen eigen jeugd?? Ik snap ook wel dat de opleiding niet perse heel veel invloed heeft gehad. Maar dat is Toch iets heel anders dan spelers uit het eerste VAB een ander team kopen voor x aantal miljoen in de hoop dat je em voor meer verkoopt. Daarbij heb ik niks tegen 'koopclubs' zolang dit maar met eigen geld gebeurt. Dus niet zoals Psg, man city en Chelsea, bij PSV is er een eenmalige investering geweest. Goed voor hun het probleem is alleen dat persoonlijk ik de aankopen van PSV niet heel erg goed vind, Mertens narsingh wijnaldum en matavz zijn In mijn ogen hele matige spelers. In strootman schijnt menig vz bezoeker nog vertrouwen te hebben maar vind ik persoonlijk ook heel erg matig. Ik denk ook dat alleen toivonen en strootman uiteindelijk met Winst verkocht gaan worden. En PSV dus weer in dezelfde situatie beland alleen dan hebben ze geen grond meer om te Verkopen

6 december 2012 om 17:52

Ik heb ook gewoon alleen de gekochte spelers genoemd en de spelers waarvan ik het wist. Zo wist ik het van siem de jong niet bijvoorbeeld, dat die ook gekocht was. Het is niet selectief eigenlijk. Gewoon wie ik kon bedenken als niet jeugd uit omgeving amsterdam en dus "eigen" jeugd

6 december 2012 om 17:52

Stretfordend... je maakt dezelfde fout als menig psv fan die zich in zijn eer aangetast voelt en het gevoel heeft zich te moeten verdedigen en verantwoorden naar de buitenwereld toe (ik blijf me toch afvragen waarom). Ik zal eventjes uitleggen wat je verkeerd ziet:
Bij Ajax leidt men op. Als je spelers opleidt, dan wil dat niet zeggen dat je geen spelers kunt kopen. Ajax pretendeert ook niet Geen-koopclub te zijn, maar een Opleidingsclub. Daarin zit een groot verschil. Daar waar mogelijk stelt Ajax eigen jeugd op en wanneer die niet voldoen, worden aankopen gedaan. Maar Ajax probeert het eerst met de eigen jeugd en geeft hen naar "de kans" ook "de tijd". Dat is het grote verschil met psv dat iedere speler aantrekt die ook maar een jaartje leuk gepresteerd heeft. Daar is niks mis mee. psv wil graag een club worden die de jeugd ook de kans geeft, maar doen dat niet en dus blijft het enige label over: koopclub.

6 december 2012 om 17:52

Als Hoesen al gerekend word tot speler die zelf is opgeleid dan kan je dus zo'n beetje elke speler opschrijven die in het tweede heeft gespeeld, zo werkt het niet.

6 december 2012 om 17:56

Je haalt de woorden uit mijn mond. Wat een zinloze discussie dit.... Wat is dan een club met eigen jeugd?? waar de spelers in het stadion zelf geboren worden?? Elke speler word op een bepaalde leeftijd bij de club gehaald, punt. Jeugdspelers komen bij PSV nauwelijks tot nooit door, vandaar dat die jeugd liever naar clubs als Ajax en Feyenoord gaan omdat daar de kans op doorbreken bestaat.

6 december 2012 om 17:56

Even over Hoesen, volgensmij is er 1 Ajacied die een foutje maakte door hem eigen jeugd te noemen. 1 verkeerd geinformeerde Ajacied betekent niet dat elke Ajacied hetzelfde denkt.

6 december 2012 om 17:57

Hoesen is opgeleid door Fortuna...

6 december 2012 om 17:58

Als je echt bijdehand wilt gaan doen, laten we de hele selectie doornemen van Ajax. Hierbij een kant tekening: Ajax cape town en GBA waren/ziin onderdeel van Ajax

Dus:

Vermeer = opleiding
Cillessen
Van der Hart = opleiding
Alderweireld = opleiding
Moisander = opleiding
Boilesen = opleiding
Blind = opleiding
v Rhijn = opleiding
Koppers= opleiding
Veltman= opleiding
Denswil= opleiding
Dijks= opleiding
Poulsen
Enoh= opleiding
Serrero= opleiding
Eriksen= opleiding
De jong= opleiding
Klaassen= opleiding
Schöne
Sulejmani
Sigi
Ebecilio= opleiding
Sana
Hoesen
Boerrigter= opleiding
Lukoki= opleiding
Fischer = opleiding
Babel= opleiding

Uitgangspunt genomen speler die in de jeugd van Ajax heeft gespeeld valt onder eigen opleiding. Geldt natuurlijk ook voor andere clubs, want anders krijg je de eeuwige discussie wat nou een eigen opgeleide speler is.

Van de 28 man in de selectie zijn er 6 niet opgeleid bij Ajax. Welke club kan dat nazeggen? Daarnaast krijg je niet zo maar de naam "koopclub", dat gaat met de jaren. Hoeveel spelers zijn nou in de afgelopen tien jaar doorgebroken bij PSV die de top hebben bereikt?? Wil het lijstje van Ajax???

6 december 2012 om 18:01

Er staan er 6 in je lijstje, maar verder geef ik je gelijk. Alleen van bijvoorbeeld Fischer en de Jong mag je ook wel zeggen dat het maar een klein stukje opleiding was, dat is dan ook wel weer eerlijk. Toch doet Ajax het gewoon heerlijk met zelf opleiden en jong scouten

6 december 2012 om 18:01

Beste Tiny en Stretforend,

wat jij is deels waarheid en onzin naar mijn mening:

Boerrigter --- gekocht, maar komt terug waar hij z'n jeugdopleiding genoot.
Boilesen --- gekocht, gehaald voor de B1 en speelt al drie jaar in de jeugd.
Poulsen -- niet eigen kweek, hier heb je gelijk maar transfervrij
Enoh --- gekocht, gehaald bij Ajax Cape Town dus een jeugdopleing van Ajax
Eriksen --- gekocht, gehaald toen hij in de B1 zat speelde 3 jaar in de jeugd
Fisher ------ gekocht, gehaald voor de A/B ong. 2 jaar in de jeugd
Hoesen--- gekocht, gehaald in eerste instantie voor de jeugd maar blessure van Babal en Sigi speelt hij in de 1ste
Moisander ------- gekocht, gehaald door Ajax eerst in de jeugd later weer teruggehaald
Sana ---- gekocht, gelijk maar half miljoen.
Schone --- gekocht, gelijk maar transfervrij
Serrero --- gekocht, Ajax Cape Town transfervrij een deel Ajax jeugdopleiding
Sigtorson/ --- gekocht, gelijk
Sulejmani --- gekocht, gelijk maar dat weten al lang het verhaal
Boccara: Gehaald voor de jeugd.
Lucas Andersen: Gehaald voor de jeugd.

PSV het hele basiself geen eens eigen jeugd of gehaald voor de jeugd!
Tyton: Gekocht
Ruud Swinkels: gehaald
Waterman: Gekocht
Pieters: Gekocht van FC Utrecht
Marcelo: Gekocht
Zanka: Gekocht
Derijck: Gekocht
Willems: Gekocht van Sparta Vorig Seizoen voor 800.000
Manolev: Gekocht Waarom??
Vukovic: Gekocht, miskoop! maar laatste tijd geod bezig bij Jong Psv
Hutchinson: Gekocht.
Strootman: Gekocht
Van Bommel: Gehaald van Fortuna Sittard op z'n 17 en speelden sinds voor het 1ste.
Wijnaldam: Gekocht, voor welk doel??
Engelaar:gekocht, Miskoop??
Toivonen: Gekocht, Malmo FF €4 miljoen
Mertens: Gekocht
Lens: gekocht
Matavz: gekocht ,
Narsingh: Gekocht

Conclusie: Het verschil tussen PSV en Ajax is groot, PSV haalt elke speler bijna met een grote transfersom en bijna geen spelers voor de jeugd en dat maakt PSV deels een koopclub. En Ajax doet het juist andersom en koopt deels voor de heugd en dat maakt het een grote lijst met gehaalde spelers.

6 december 2012 om 18:02

Ja stretfordend, leiden PSV en Twente en Vitesse uberhaupt spelers op dan? Je ziet ze anders maar zelden in het eerste, en daar zit hem nou net het verschil met Ajax.
Dat is toch het essentiële in het hele verhaal, maar daar ga je eventjes simpel aan voorbij voor het gemak?

En je pakt voor het gemak alleen maar even dit jaar erbij maar vergeet even alle voorgaande jaren.

Pak die er maar eens bij en zet dat af tegen PSV en Twente en Vitesse, tot welke conclusie ga je dan komen?

voor de rest: wat een enorm hoog jankgehalte weer hoor van die Sanders om een enkele speler van Ajax op te noemen die vier jaar geleden is gekocht voor een idioot bedrag.
Hij slaapt er waarschijnlijk heel erg slecht van dat hij sinds hij aan het roer staat een hele bak geld over de balk heeft gesmeten en al vier jaar lang geen kampioen is geworden.

6 december 2012 om 18:04

Hoezo zijn siem de jong en boerrigter zelf opgeleid? Ze hebben beide 1 jaar in de jeugdopleiding gezeten, daarvoor zat boerrighter ongeer 5 jaar bij twente/heracles en de jong zat bij de graafschap!!
Dat is niet erg, maar ga geen andere clubs erop aanvallen terwijl ajax hetzelfde doet!

6 december 2012 om 18:06

Reactie gemeld. Ten eerste leer Nederlands, ten tweede: dat Ajax door Joden zou zijn opgericht is Totaal niet relevant. En gefeliciteerd dat je bedrijfsvereniging met 2 jeugdploegjes een keertje bovenaan staat. Het gaat om de lange termijn en wat het het eerste elftal oplevert. Daarbij zijn de afgelopen jaren de meeste jeugdploegen van Ajax steeds kampioen geworden. En het leuke is, het eerste elftal 2 keer achter elkaar. En tevens, niet te hypocriet doen, het is een feit dat PSV hun "jeugdspelers" overal vandaan trekt. Vraag maar aan Sparta bijvoorbeeld. Als laatste, zo'n Bazoer, waarom gaat hij naar Ajax denk je? Juist, omdat hij daar meer perspectief heeft. Bij PSV beginnen ze bij een blessure geval meteen weer te huilen om nieuwe spelers, ipv dat ze het met een jeugdspeler proberen. En dat is dus het verschil tussen Ajax en Psv.

En Sanders moet eens kappen met naar Ajax kijken. Daarbij heeft deze droeftoeter de feiten niet op een rij. De aanval van PSV is wel degelijk veel duurder dan een aanvaller die Ajax 4,5 jaar geleden (!) heeft gehaald. Optellen is zeker niet z'n sterkste punt.

Wat een gezever daar in Calimeroland.

Edit: ah reactie is inmiddels al weggehaald. Heel goed.

6 december 2012 om 18:07

Ik snap niet dat elke Ajacied maar blijft roepen/beweren dat Boerrigter een speler uit de eigen opleiding is. Die jongen heeft to zijn 18de in de opleiding van Twente gevoetbald, en heeft toen de overstap naar jong-ajax gemaakt.

6 december 2012 om 18:09

Ja, waren Mertens + Lens + Matavz/narsingh niet duurder dan 16,5 milj?

6 december 2012 om 18:13

Fisher is gehaald met oog op het oude beleid. Rustig brengen. Momenteel heerst er een andere cultuur. Brengen wanneer iemand goed genoeg is. Het kan dus dat spelers eerder debuteren dan men voor ogen had dat de betreffende speler 'gehaald' werd. Voor Fisher stond 2-4 jaar, het gebeurde echter na 1 jaar al.

6 december 2012 om 18:13

@ Ismael26

Dat Ajax is opgericht door 2 broers die joods zijn, wat is daar mis mee?
Ik kan je daarin even niet volgen of maakt het wat uit dat ze joods waren?
Verklaar je nader!

Maakt het trouwens ook wat uit waar PSV nu staat, dat heeft Ajax toch de laatste 2 jaren bewezen, dat het geen ene moer uit maakt?
Het zegt rond deze periode dus niets!

Wij zijn trots op het hervormde/nieuwe beleid van onze club. Jij ziet het als stoer doen of hypocriet. Ajax laat jonge jongens doorstromen vanuit de jeugd, die ook gewoon in de basis staan.

En waar Jong PSV nu staat, dat maakt voor ons niet uit...daar gaat het voornamelijk, toch om de individu en deels om het collectief.

Ja we hebben een geweldige jeugd, dank je...maar dat weten ze bij PSV in de jeugd ook, ze willen zo graag bij ons voetballen ....toch??

6 december 2012 om 18:17

Je weet wat opleiden inhoud? Jongens van 16 opleiden tot volwaardige basisspelers.. Jammer hoor

6 december 2012 om 18:21

Eriksen en Fischer deel van de opleiding? Ga toch weg man, die spelen net 2-3 jaar bij Ajax, en zijn dan al eigen jeugd.

6 december 2012 om 18:23

Maar je kan ook naar de seizoenen kijken, Wanneer die spelers gekocht zijn. PSV kocht bijvoorbeeld in één klap Strootman, Wijnaldum, Mertens en Matavz . En dat heeft Ajax niet.

6 december 2012 om 18:24

boerrigter is opgeleid door fc twente en heeft toen een 2 jarig contract bij ajax getekend en heeft een paar wedstrijdjes in het eerste gespeeld, of noemen jullie dit weer een eigen jeugd speler,

6 december 2012 om 18:26

Goh een mooi lijstje hoor.. maar ik wil je er ff op wijzen dat je van PSV precies zon lijstje kan maken maar dan staat er:

Marcelo- gekocht van een club uit Polen(een braziliaan uit polen ja hoor..) voor de hoofdprijs een 'niet eu speler' dus hij moet ook nog een dik salaris hebben!
Manolev - gekocht van een bulgaarse club

Psv haal liever spelers uit Bulgarije of Polen dan hun eigen jeugd een eigen kans te geven..

Voorbeeldje: Van der Wiel is geblesseerd bij Ajax en Van Rhijn krijgt een kans.. Van der Wiel gaat weg in de zomer dus Van Rhijn moet de opvolger worden!
Bij PSV gaat Marcellis weg en er moet een rechtsback helemaal uit Bulgarije komen..

Oja en als Tiny Sanders dit leest: Jullie geweldenaar in de verdediging genaamt Marcelo is veel en veel duurder dan de gehele achterhoede van Ajax.. Vermeer, Van Rhijn,alderweireld,moisander en Blind!!

6 december 2012 om 18:38

pardon ajax geen geld hebben? En waar haal je vandaan dat ik fisher, eriksen, moisander en boerrighter eigen jeugd noem?
Daarnaast maakt het mij niet uit hoor, ieder zijn ding. Ik reageerde alleen op het feit dat stretfordend het had over het feit dat er bij ajax een hele hoop spelers worden gekocht

6 december 2012 om 18:39

Mertens, Matavs, Lens, Strootman, Wijnaldum, Engelaar (+megasalaris), Tyton, Willems,
Pieters, Dereijk, Toivonen, Marcelo enz.

6 december 2012 om 18:45

Zo ken ik er nog wel mee, zet bij die andere spelers ook nog even de amateurclub erachter.

6 december 2012 om 18:49

Het is heel simpel psv is en blijft de grootste koopclub van Nederland.
PSv haalt namelijk dure gearriveerde spelers die niet kunnen worden opgeleid en niet of nauwelijks jeugd die ze zelf opleiden, zoals Ajax en Feyenoord. Het lijstje van Stretfordend klopt dan ook van geen kant.
Nog even los van het financiële verschil wat er mee gemoeid is.

Makkelijk van die Sanders om Suljemani te noemen om het uit zijn verband te trekken. Suljemani speelt bamelijk al sinds 2008 bij Ajax en heeft 16 punt nog wat miljoen gekost. Te duur, daar zijn we het allemaal over eens, maar dat doet er niet toe.
Maar psv heeft de afgelopen 2 seizoenen samen al zo'n 40 miljoen uitgegeven!
Als we alle andere andere bedragen van juli 2008 tot juni 2010 er ook bij tellen, dan komen we denk ik heel dicht in de buurt van de 60 miljoen.

En nu heeft Sanders net als Advocaat, van Bommel en Mertens zijn ware aard van Calimero laten zien door deze uitspraak te doen. Wat ongelofelijk zwak om zo te reageren.

6 december 2012 om 18:52

Boerright - Jeugd Ajax niet goed genoeg bevonden.
Boilesen - Jonge leeftijd aangetrokken opgeleid naar Ajax visie.
Poulsen - Bruikbare speler, transfervrij, ''vader figuur rol voor de Deense spelers''.
Enoh - Ajax cape Town. Dus ook Ajax Visie.
Erikisen - Jonge leeftijd aangetrokken opgeleid naar Ajax visie.
Fisher - Jonge leeftijd aangetrokken opgeleid naar Ajax visie.
Hoesen - Talentvolle jeugdspeler. (transfervrij).
Moisander - Jeugd Ajax destijds niet goed genoeg bevonden.
Sana - gekocht
Schoné - transfervrij
Serreo - Ajax Cape town. Dus wederom Ajax visie.
Sigtorson - Gekocht.
Sulejmani - Gekocht.

Valt nog reuze mee zo hé!

6 december 2012 om 18:52

Boerigter is op 19 jarige leeftijd bij Twente weg gekocht. Wie heeft hem dan opgeleid?

6 december 2012 om 18:54

Jullie hebben geen 16,2 miljoen betaald he voor sulejmani, of 6 of 7 voor Suarez, allemaal stemmingmakerij, boerrichter ook al zoiets, sommigen hier beweren dat ie uit de ajax jeugd komt, pffffff, wat een gigantische leugen, hij komt van quick 20 waar Fc Twente hem heeft opgepikt en opgeleid, daarna is ie pas naar ajax gegaan omdat zijn Pa het geld niet kon weerstaan.

6 december 2012 om 18:57

Locadia is dus inderdaad volgens de Ajax gedachte als jeugdspeler naar psv gehaald en wordt opgeleid tot een volwaardige eerste elftal speler. Je onderbouwt precies de flilosfie die psv niet hanteerd, hij is een van de weinigen.

6 december 2012 om 19:13

@gimmert_5421

Kwam ooijer ook niet uit de jeugdopleiding van ajax. En is in de jeugd ook niet gekocht door psv? Sorry als k het foutheb hoor.

6 december 2012 om 19:14

Tiny Sanders is jaloers op het beleid van Ajax, anders zeg je zoiets niet.
De helft wat je hier opnoemt is overgenomen en verder opgeleid in de jeugd, dus dat is gewoon Ajax jeugd.
Spelers als Moisander die zijn dan niet van eigen jeugd, omdat die al hebben gepresteerd ergens anders. Derest (de meeste) braken gewoon door via de Jeugd.

6 december 2012 om 19:16

Zullen we het eens even duidelijk maken? Voor degene die het niet weten, de regel voor eigen jeugd is altijd minimaal 4 jaar in de jeugdopleiding en die opleiding duurt tot de Ajunioren.

Ajax
1.kenneth Vermeer Eigen jeugd
22.jasper Cillessen Gehaald/gekocht
30.mickey Van der Hart Eigen jeugd
3.toby Alderweireld Gehaald/gekocht
4.niklas Moisander Gehaald/gekocht
15.nicolai Boilesen Gehaald/gekocht
17.daley Blind Eigen jeugd
24.ricardo van Rhijn Eigen jeugd
26.dico Koppers Eigen jeugd
33.joël Veltman Eigen jeugd
34.stefano Denswil Eigen jeugd
35.mitchell Dijks Eigen jeugd
5.christian Poulsen Gehaald/gekocht
6.eyong Enoh Gehaald/gekocht
8.christian Eriksen Gehaald/gekocht
10.siem De Jong Gehaald/gekocht
18.davy Klaassen Eigen jeugd
20.lasse Schöne Gehaald/gekocht
25.thulani Serero Gehaald/gekocht
7.miralem Sulejmani Gehaald/gekocht
9.kolbeinn Sigthórsson Gehaald/gekocht
11.lorenzo Ebecilio Gehaald/gekocht
19.tobias Sana Gehaald/gekocht
21.derk Boerrigter Gehaald/gekocht
27.jody Lukoki Eigen jeugd
39.viktor Fischer Gehaald/gekocht
49.ryan Babel Eigen jeugd

PSV

1przemyslaw Tyton Gehaald/gekocht
2mathias Jattah-njie Jørgensen Gehaald/gekocht
3wilfred Bouma Eigen jeugd
4marcelo Antônio Guedes Filho Gehaald/gekocht
5erik Pieters Gehaald/gekocht
6mark van Bommelgehaald/gekocht
7ola Toivonen Gehaald/gekocht
8kevin Strootman Gehaald/gekocht
9tim Matavz Gehaald/gekocht
10georginio Wijnaldum Gehaald/gekocht
11jeremain Lens Gehaald/gekocht
13atiba Hutchinson Gehaald/gekocht
14dries Mertensgehaald/gekocht
15jetro Willems Gehaald/gekocht
16orlando Engelaargehaald/gekocht
17luciano Narsinghgehaald/gekocht
18timothy Derijck Gehaald/gekocht
19jürgen Locadia Gehaald/gekocht
20peter van Ooijen Eigen jeugd
21boy Waterman Gehaald/gekocht
22memphis Depay Eigen jeugd
23stanislav Manolevgehaald/gekocht
24marcel Ritzmaier Gehaald/gekocht
31ruud Swinkels Gehaald/gekocht

Feyenoord

Erwin Mulder Eigen jeugd
Kelvin Leerdam Eigen jeugd
Sekou Cissé Gehaald/gekocht
Stefan de Vrij Eigen jeugd
Ruben Schaken Gehaald/gekocht
Kamohelo Mokotjo Gehaald/gekocht
Bruno Martins Indi Eigen jeugd
Kostas Lamprou Eigen jeugd
Miquel Nelom Eigen jeugd
Kaj Ramsteijn Eigen jeugd
Jordy Clasie Eigen jeugd
Guyon Fernandez Gehaald/gekocht
Ronald Graafland Gehaald/gekocht
Terence Kongolo Eigen jeugd
Tonny Vilhena Eigen jeugd
Anass Achahbar Eigen jeugd
Mitchell Te Vrede Gehaald/gekocht
Ruud Vormer Gehaald/gekocht
Daryl Janmaat Eigen jeugd (8 seizoenen in jeugdopleiding)
John Goossens Gehaald/gekocht
Lex Immers Gehaald/gekocht
Harmeet Singh Gehaald/gekocht
Omar Elabdellaoui Gehaald/gekocht
Joris Mathijsen Gehaald/gekocht
Graziano Pellè Gehaald/gekocht
Wesley Verhoek Gehaald/gekocht
Jean Paul Boetius Eigen jeugd

Ajax: 27 Spelers, 16 Gehaald/gekocht, 11 Eigen jeugd.
Psv: 24 Spelers, 21 Gehaald/gekocht, 3 Eigen jeugd.
Feyenoord: 27 Spelers, 14 Gehaald/gekocht, 13 Eigen jeugd.

6 december 2012 om 19:24

Dus je koopt alleen iets als het veel geld kost? Rare beredenering.

6 december 2012 om 19:26

IK snap jou niet! Wat heeft Ajax hier mee te maken. Ik heb niemand van de leiding van Ajax daarover iets horen zeggen dat psv een koopclub is. En Ajax mag spelers kopen om het 1e elftal te versterken maar de meeste spelers komen uit eigen opleiding of zijn voor heel weing gekocht en verder opgeleid. Ajax verkoopt altijd spelers voor vele miljoenen en dat Ajax Suljemani voor 16 miljoen heeft gekocht nou geloof mij maar dat gebeurt nooit meer. Ik ben blij met het beleid wat er nu gevoerd wordt. Psv heeft dit seizoen voor hoeveel miljoenen aan spelers gekocht.

6 december 2012 om 19:32

@moustro

Fischer is gekocht om in de jeugdopleiding zijn talent beter te ontwikkelen en daardoor snel klaargestoomd te worden voor het ajax naar een hoger niveau brengen op jonge leeftijd!
Deze jongen heeft vorig jaar een heel jaar meegetraind en wedstrijden met de nextgen groep gespeeld en daarbij gekneed door jonk en Bergkamp.

Dus het is wel degelijk een stuk eigen opleiding alleen wel van iemand met meer talent dan de gemiddelde speler van ajax!

Wie weet waar hij nu had gestaan als hij bij zijn club was gebleven of naar een te grote europeesche club was gegaan?? ajax is dus een soort loopbaan excelerator voor zo"n jongen daar profiteerd hij van en wij in amsterdam.

6 december 2012 om 19:40

@snarf

Kun je dat ff uitleggen dat het verkopen van de grond gelijk staat met het opnieuw afsluiten van leningen. Volgens mij draait een gemeente op gemeenschapsgeld dat door het volk betaald wordt. En hoezo was Ajax vroeger de beste? Volgens mij is dat alweer 2 jaar op rij het geval toch?

6 december 2012 om 19:41

@vedetterutt

Echt lachen met jou. Je kan niet Eriksen als gekochte speler van Ajax beschouwen, als je Ritzmaier tot de Psv rekent. Dat je Van Bommel tot eigen jeugd rekent is het meest lachwekkende wat ik hier lees. Van Bommel heeft nota bbene 7 jaar (!) bij Fortuna in het eerste elftal gespeeld voordat hij naar Psv ging. Hij was toen 23 jaar. Hoe kom je erbij?

6 december 2012 om 19:49

@ismail26

De enige achterbakse club in Nederland is Psv. Dit gedrag van Sanders is exact wat van der Gijp bedoelde. Iedereen is tegen het provincieclubje Psv. WIj zijn klein en Ajax is groot. Als je in het woordenboek Calimero op zoekt krijg je als uitleg Psv.

Jij bent daar een schoolvoorbeeld van. Altijd naar het grote Ajax wijzen. Ik hoor bij Ajax nooit mensen wijzen naar andere clubs, alleen een paar supporters maar de directie of trainers houden hun mond.

Meneer Sanders moet ook weer naar Ajax wijzen terwijl Ajax terecht jarenlang kritiek heeft gehad over transfers als Sulejmani. Die kritiek die PSV nu terecht krijgt hebben wij ook jaren gehad maar toen ging het ook slecht. Nu zijn we trots en is er beleid. Het team is zeker nog niet wat het moet worden maar aan alles zie je dat we op de goede weg zijn. De supporters zijn weer trots en voelen zich veel meer met de club verbonden.

Kritiek hoort nu eenmaal bij een topclub. In die jaren dat het bij ons slecht ging heb ik ze nooit naar Eindhoven zien wijzen zoals Sanders nu al voor de 3e keer doet.

Het maakt ook geen reet uit of we allemaal jeugspelers hebben. Het gaat er puur en alleen om dat ze het Ajax systeem nog aanleren en daarin kunnen voetballen. Suley is 5 jaar geleden en Sanders moet daar nog even naar wijzen. Lachwekkend om daar nu over te beginnen.

Als we de feiten erbij pakken heeft Ajax de laatste 2 jaar 35 mln over gehouden aan transfers en PSV 25 mln bij moeten leggen op transfers. Mij maakt het geen reet uit of je koopt maar ga dan niet een andere club als een koopclub neerzetten over een transfer van 5 jaar geleden!

6 december 2012 om 19:51

Maar Ajax heeft ook een waslijst met jeugdspelers, kun je van psv niet zeggen. En Ajax staat er voor bekend om de jeugd de kans te geven, dat is niks nieuws voor ons.

6 december 2012 om 20:02

ik weet niet hoor, maar ik lees dit artikel heel anders dan jou volgens mij. Het is toch echt de algemeen directeur Tiny Sanders van PSV die zijn mond open trekt. Deze man betrek Ajax en Feyenoord in een verhaal dat elke keer maar weer aangestipt moet worden. Ajax en Feyenoord zeuren niet elke keer weer over dat ze aangezien worden als koopclub, dus hou eens op met dat kinderachtige moddergegooi en vingergewijs. Nou en dat ze een koopclub zijn, als dat het gewenste resultaat geeft, maakt het toch geen drol uit? Iedereen mag het doen op hun eigen manier, dat is nou eenmaal zo.

6 december 2012 om 20:09

Je kunt Eriksen niet als gekochte speler beschouwen? Hij heeft volgens mij ruim 1 miljoen gekocht. Wat was dat dan, monopoliegeld?

Van Bommel was een foutje, verkeerd gekopieerd, kan gebeuren.

6 december 2012 om 20:10

Je kan niet een hele selectie met aleen maar eigen jeugd opvullen, maar de basis opstelling van ajax bestaat voornamelijk uit Ajacieden. Verder zijn jongens zoals Alderweireld, De Jong, Eriksen die zeker minstens 2, 3 jaar in de opleiding hebben gespeeld dan leer je genoeg.

6 december 2012 om 20:11

@stretfordend
"jonge spelers halen is nog steeds spelers halen. Het maakt in feite geen verschil. Het enige verschil is dat ze nu een jongetje van 12 halen."

Dus meneer Stretfordend zegt dat je eigenlijk nooit eigen jeugd kan hebben? En dat je alleen eigen jeugd kan hebben als die op de club gebaard is? Hou gewoon de Europese regels aan, zoals hier meerdere voorbeelden van worden gegeven. Bespaart een hoop gezeik, en daarvoor zijn deze regels ook gemaakt. Op dit soort gezeik tussen clubs te voorkomen.

6 december 2012 om 20:17

Kwam Mokotjo toendertijd niet als jeugd speler van die Club uit Zuidafrika waar Feyenoord een samenwerkings verband mee had .
en volgens mij ging hij toen in de jeugd van Feyenoord spelen om vervolgens naar Excelsior te gaan en weer terug!?
want dan is hij niet gekocht

6 december 2012 om 20:38

Basis Psv:

Waterman: Gekocht
Hutchinson: Gekocht
Derijck: Gekocht
Marcelo: Gekocht
Willems: Gekocht
Strootman: Gekocht
Van Bommel: Gekocht
Toivonen: Gekocht
Narsingh: Gekocht
Lens: Gekocht
Mertens: Gekocht

Basis Ajax

Vermeer: Eigen Jeugd
Van Rhijn: Eigen Jeugd
Alderweireld: Eigen Jeugd, hij heeft een groot deel van opleiding bij Ajax gezeten
Moisander: Gekocht, maar wel opgeleid bij Ajax, Alba geval
Blind: Eigen Jeugd
Poulsen: Gekocht
Eriksen: Gekocht
De Jong: Eigen Jeugd
Boerrigter: Gekocht
Hoesen: Gekocht
Fischer: Gekocht

5-0 voor Ajax.

6 december 2012 om 20:41

Enoh - Ajax Ct.
Boerrigter heeft o.a bij Ajax in de jeugd gespeeld.
Moisander ook.
Ook is siem de jong gewoon een zelf opgeleide speler van Ajax.


Zo kan ik bij Psv, AZ Willem 2 RKC etc ook een lijste maken,
Iedere club koopt.
Ajax heeft ze voor een x bedrag gekocht maar heeft ook spelers de laatste 6 a 7 jaar voor ruim 70 miljoen verkocht(suarez: 22, Huntelaar 17, Sneijder 27, heitinga 10)
Ik tel Vertonghen, Anita en Gregory hier geen eens bij op...iets wat ook al tegen de 25 /- mil aankomt.
Ook snapt tiny sanders blijkbaar met zijn geweldige IQ niet wat kopen is.
Een koopclub ben je als je veel koopt.
Wat Tiny zegt (de titel iig.) Sulejmani...dat is welgeteld 1 persoon die toevallig 18 miljoen koste.
Als hij klaagt moet hij het vooral goed doen.
Die man probeert evenals Dickie en Mark het falen van PSV in topwedstrijden en Europa weg te moffelen onder het mom van de andere doen het ook, het ligt daar aan het ligt hier aan. de ander doet zus de ander doet zo.
Hij moet even naar zichzelf kijken.

6 december 2012 om 20:45

@gimmert bouma is afkomstig van rood/wit, heeft maar 1 jaar in de jeugd gespeeld bij psv en heeft daarna bij mvv en fortuna gespeeld,, dus bouma is ook geen eigen jeugd

6 december 2012 om 20:48

Tel daar bij op dat Toby, Niklas, Derk al eerder bij Ajax hebben gespeeld.
En dat Enoh van Ajax CT komt. iets wat gewoon van Ajax is(meerderheidsbelang)en het kost Ajax miljoenen per jaar dat Ajax Cape Town.
Dus ook zij zijn jeugdproducten van Ajax(enoh, Serero)

6 december 2012 om 20:48

Basis Feyenoord

Mulder Eigen Jeugd
Janmaat Eigen Jeugd
de Vrij Eigen Jeugd
Martins Indi Eigen Jeugd
Nelom Eigen Jeugd
Clasie Eigen Jeugd
Vilhena Eigen Jeugd
Immers gekocht
Schaken gekocht
Pelle gehuurd
Boetius Eigen Jeugd

8-0 en 8-3 (alderweireld en de jong zijn geen eigen jeugd) voor Feyenoord.

6 december 2012 om 20:50

@afca-13
Ooijer komt inderdaad uit de Ajax jeugdopleiding.

6 december 2012 om 20:56

Waarom begin je over Ajax?? Dit gaat over Psv

Alderweireld kwam van een satelietclub van Ajax.(beerschot)
Waar de filosofie van Ajax werd toegepast.
Dus ja mag met een gerust hart zeggen dat het een jeugdproduct is.

Met alle respect hoor, maar denk je dat als Feyenoord het geld dat Ajax ter beschikking had/heeft had, dat ze niets gekocht hadden?
Denk het niet, Ajax heeft geld en besteed dat... en dat is Ajax's goed recht!
En ondanks het geld nog zoveel jeugdspelers of jonkies in de selectie hebben.
Weet ik niet van wie ik het knapper moet vinden.,

6 december 2012 om 20:58

Dat cape town maakt geen ene moer uit. Gaat een Dennis Bergkamp daarheen om het eerste elftal te coachen? Nee. Het is gewoon een sateliet club in een ander continent waarmee je inzicht kan houden in de andere werelden.

Twente is ook een satellietclub van Manchester United. Mocht Brama nu naar United vertrekken (ja slecht voorbeeld) dan noem je dat ook geen eigen jeugd van United.

6 december 2012 om 21:01

Mertens - Strootman (12 miljoen) - Narsing 4 miljoen.
Daar heb je alleen al 16 miljoen.

6 december 2012 om 21:02

Lieve Ismail26:

Kan jij me vertellen hoeveel topspelers PSV heeft voortgebracht uit eigen opleiding door de geschiedenis heen?

En kan je ook wat topspelers opnoemen die Ajax heeft opgeleid door de historie heen?

Dan kunnen we helaas concluderen dat de jeugdopleiding van PSV met recht achenebbisj te noemen is!

verder wens ik je heel veel sterkte.

6 december 2012 om 21:03

Onzin...
Bij CT wordt er door o.a personeel van Ajax Amsterdam getraind.
Bij Twente word totaal niet zoals bij United getraind of andersom.
CT is duidelijk meer geintegreerd in de Ajax filosofie.

6 december 2012 om 21:04

@dweyer

Boerrigter kwam in zijn jeugd uit voor Quick'20 uit Oldenzaal. Op zijn twaalfde werd hij gescout en aangetrokken door FC Twente, waar hij de verschillende jeugdelftallen doorliep en uiteindelijk deel uitmaakte van de voetbalacademie. Als speler van de A1 maakte hij indruk bij zowel AFC Ajax als Psv. In de zomer van 2005 tekende hij een tweejarig contract bij Ajax, waar hij werd toegevoegd aan de beloften. Boerrigter maakte enkele keren zijn opwachting bij de eerste selectie van de club, maar kwam uiteindelijk niet verder dan de reservebank.

Staat zo op wikipedia.

6 december 2012 om 21:08

Boerrigter is opgeleid door twente, daar heeft hij i.i.g. de jeugd doorgemaakt. Ik snap dat jij denkt dat hij door ajax is opgeleid omdat hij eerder 1 jaartje voor ajax heeft gespeeld.

6 december 2012 om 21:10

Omdat er maar 11 man op het veld kan staan!
Of moet Ajax ieder jaar 7 spelers verkopen (basis) en vervolgens 9 F-jes er in gooien?
@ emiel FCT dit slaat dus nergens op kerel.

6 december 2012 om 21:12

Wat bedoel je met achenebbisj?
Beter praat je gewoon normaal nederlands.

6 december 2012 om 21:54

Bij Bilbao komen de spelers uit de lucht vallen? Sorry maar de definitie van koopclub wordt er op gedoeld dat door middel van kopen op korte termijn zwakke plekken worden ingevuld. Heel achterhaald beleid. Waarom Ajax dus geen koopclub meer is, is omdat Ajax wel spelers haalt maar deze spelers zelf vorm geeft en voor de toekomst haalt. Veel doordachter en goedkoper, en moeilijker.

6 december 2012 om 21:54

'sulejmani was duurder dan onze aanval, en dan zijn wij de koopclub'

“wij hadden tenminste nog eigen grond en hebben nog een stadion te verkopen. Dat kunnen andere clubs niet zeggen.”

Ajax haalt jonge jongens en zeggen dan (niet iedereen hoor maar vooral de nep ajax fans die gwn voor ajax net zoals iedereen dus gwn de kinder tussen 12-16_) dat het eigen kweek is.

Psv begint nu echt met leveren van talenten, die vervolgens door Top clubs (en ajax)worden weg gekaapt.

6 december 2012 om 21:55

Stretfordend
Het is best zielig al deze reacties te lezen van die Ajaxieden die schijnbaar nog steeds in de waan leven dat de jeugopleiding van Ajax goed is, resp. de beste van Nederland.... wees gerust, reeds eerder viel te lezen en hebben we geconstateerd dat dit al lang niet meer zo is.
De definitie van een koopclub heeft te maken met het feit dat men veel koopt, ongeacht het bedrag. Schijnbaar druipen er nu een paar Amsterdammers af, omdat dit niet meer te bevatten is...gezien de reacties.
Gelukkig smijten ze in Amsterdam niet met geld, oeps.. we vergeten vriend Suljemani bijna. Oowh ja, is het stadion van Ajax eigendom, ook hier "0".
Aan het begin van het seizoen, zag ik een mooie bekerfinale, waarin Ajax meer weggespeeld werd dan PSV afgelopen zaterdag avond. Het is dat Ronald toen tegen Frank zei "ga nog ff door broer het komt vast weer goed".

Ajaxied sweet dreams!

7 december 2012 om 00:26

depay, locadia en ritzmaier noem ze dan ook allemaal aub

7 december 2012 om 00:42

@fcknudde1988

Sulejmani niet van toepassing , niet onder deze directie gehaald.

Dat bedrag is zo hoog dat je het er niet bij durft te zetten ;-)

7 december 2012 om 01:31

Misschien als ze foetussen gaan scouten en die ontwikkelen is het volgens jou eigen jeugd. Bij de rest van de wereld spreek je over eigen jeugd als een speler bij de selectie komt vanuit een jeugdteam van dezelfde club.

7 december 2012 om 01:33

Strerfordend een koopclub is als je alleen maar spelers haal voor het eerste en nooit iets hebben laten proeven van de opleiding En nooit jeugd laat door stromen.. Niet zo moeilijk toch ?

7 december 2012 om 09:18

Sindswanneer vindt jij hoesen deels opgeleiod bij ajax, hij kwam van fortuna en ging naar fulham, toen werd ie verhuurd aan fortuna, hij ging naar ajax

7 december 2012 om 09:59

Als Sanders dit echt heeft gezegd is hij nog dommer dan ik dacht. Nee hoor, het gaat heerlijk bij PSV want Ajax heeft in het verleden ook zo'n fout gemaakt. Het gaat om doorstroming vanuit de jeugdelftallen. Ja, bij Ajax en Feyenoord gaat dat de afgelopen jaren heel goed. Zeker in vergelijking met de jaren ervoor waar voor veel geld de hoofdwacht werd aangevuld met spelers die er direct moesten staan. PSV zit nu in die fase. Lekker je kop in het zand blijven steken lost nooit wat op. Goed bezig Sanders!

7 december 2012 om 11:47

Heerlijk om Psv-ers in de verdediging te zien gaan. En iedereen, ja werkelijk iedereen weet dat verdedigen bij PSV juist het zwakste punt is !!

7 december 2012 om 11:59

@gimmert_5421, ook ik heb nog even gezocht, maar kon ook Niets als aanvulling vinden. Dus alleen deze 2 enorm goede spelers. That's it !

6 december 2012 om 17:05

Zo'n domme nondiscussie dit. Kopen hoort erbij, Arsenal en Barca varen er ook wel bij. 12 spelers extern aangetrokken bij Ajax in twee seizoenen, 10 bij Psv. Ajax leidt wel meer op, en het debuteert af en toe in het eerste, maar 90% verdwijnt via het afvoerputje richting eredivisie. Doet Psv ook trouwens met de Ojo's en Wuytensen.

Verder zou ik me niet druk maken als ik Sanders was. Zolang je er 1 of twee per jaar hebt die doorstroomt en geschikt is voor de top, doe je het erg goed. Met Labyad, Depay, Locadia, Ritmaaier, Zoet, van Ooyen en Koch zitten we ruim op schema de laatste tijd. Dat onnozel gezeik in het land moet maar eens afgelopen zijn. Jullie zetten je collectief voor lul.

6 december 2012 om 17:17

sorry maar Locadia eigen jeugd? of Ritzmaaier? dan zijn fisher en Erikssen ook eigen jeugd...

6 december 2012 om 17:37

U doet maar. Het zal mij wat. Voor mijn part tel je ten Have en van de Boogd ook bij je eigen opleiding. Ik ben gewend aan dat jullie alles op jezelf betrekken en toeschrijven.

Ik heb hier al ontelbare reacties door de tijd zien langskomen die die Fisher er allang bijrekenen qua eigen jeugd, net zoals jullie met Bazoer straks weer de pronk gaan lopen. Wees er blij mee zou ik zeggen. Ik vind dat jullie je dagelijks voor lul zetten hier met dat soort prententieuze kolder.

Het ging mij hier nu puur om de term koopclub. Dat is de discussie die voorgelegd werd aan Sanders. En bijna geen hond die er iets van begrijpt hier en de feiten kent. En kan onderhand die aidsstempel van de term 'kopen' af? Alsof je een seriekiller bent als jevkoopt. Er is niks mis met kopen?! Doorgeslagen idioterie hier. Als je zoals Psv talentvolle jonge nederlandse spelers haalt bij clubs waar ze stagneren, dan bied je nederlandse subtoppers een heel mooi platform om zich te ontwikkelen. Goed voor NL, goed voor de eredivisie, en goed voor oranje. Wat is daar mis mee?!

6 december 2012 om 18:24

Amen, bijna niks meer aan toe te voegen behalve het feit dat de huidige visie slechts uit nood is geboren en de supporters die zo afgeven op de zogenaamde koopclubs hun lot juist in handen hebben gelegd van diezelfde koopclubs want is het niet de Cruijff-visie om spelers op te leiden en dan weer te verkopen? Kortom, geen koopclubs, geen Ajax dus het zou fijn zijn als sommige mensen een toontje lager zouden zingen.

6 december 2012 om 19:07

audilambo: Volgens mij is Sanders de enige die zich hier voor lul zet door er als een Calimero op in te gaan.

Psv is samen met Twente simpelweg koopclub pur sang. Hoeveel Ajacieden heeft psv in het verleden niet gekocht om een kampioenschap binnen te halen?
Waren deze spelers ook aan het stagneren bij een subtopper, zoals Kieft, Wouters, Lerby, Arnesen, Vanenburg en Koeman bijvoorbeeld?

Ik heb er geen moeite mee als psv voor tientallen miljoenen spelers koopt, als dat maar zelf gefinancieerd word. Maar accepteer dan ook dat iedereen je deze titel geeft.
Wat mensen er ook mee bedoelen is dat psv ook nauwelijks spelers opleidt voor de top. Er breken bijna geen spelers door vanuit de jeugd. Dat draagt er ook aan bij.

7 december 2012 om 09:56

Stelletje piepers. Bij eenrofclub als Ajax en PSV kan je niet lid worden. Iedereen is dus op een bepaald moment aangetrokken. Het gaat om de doorstroming vanuit de jeugdelftallen en wie er gekocht is directe versterking voor het eerste. Nee hoor, Sanders heeft gelijk. PSV doet het fantastisch!

7 december 2012 om 12:08

@audidombo, je gaat er geloof ik zelf nog in geloven. In al die onzin die jij uitkraamt. Steeds maar weer doen alsof het alleen maar gaat om de discussie die werd voorgelegd aan jullie Sandertje. Maar ondertussen ook steeds sneren verkopen aan Ajacieden. Hoe zielig kan men bij PSV zijn? Ik ken het antwoord wel, maar misschien dat anderen dit ook steeds meer zullen gaan inzien.

Wat een calimero gedrag weer, kijk gewoon naar jezelf voor je andere clubs erbij haalt. Zo blijf je als club klein!

6 december 2012 om 17:01

Hoezo calimero gedrag? Sanders reageert heel simpel op het geroep van alle niet-psv supporters die PSV een koop club noemen, en grappen maken over het gemeente geld. Ik snap dat je dit label zat wordt als directeur. Iedereen weet donders goed dat de gemeente grond heeft gekocht en het geen geleend geld is.

PSV heeft inderdaad geld geïnvesteerd in nieuwe spelers, waarvan twee miskopen (wijnaldum, matavz) Daar in tegen blijken Strootman en Mertens absolute toppers, en begint Narsingh al meer rendement te krijgen. Sanders zegt hier alleen maar mee, Ajax koopt een speler voor, als ik me niet vergis, 16 miljoen euro, die vervolgens zijn wedstrijdjes bij het tweede elftal speelt. Bovendien heeft PSV dit seizoen een van de hoogste producties van heel Europa, dus hier valt weinig slechts over te zeggen.

6 december 2012 om 17:13

Een kleine correctie. Mertens is absoluut geen topper. Die is werkelijk in vrijwel elke belangrijke wedstrijd door het ijs gezakt. Leuke voetballer absoluut, een topper zeker niet.

6 december 2012 om 17:18

waarom zou je je als directeur druk maken over wat supporters van andere clubs over je zeggen?

6 december 2012 om 17:37

Behalve bij België - Nederland, toen moest ie opeens de wedstrijd van zijn leven hebben..

6 december 2012 om 17:43

@messirvp

Jij en Sanders hameren op het oude beleid van weet ik niet hoeveel jaar geleden. Het gaat om het beleid van NU en daarin geeft het aan dat PSV een koopclub is en weinig investeert in de jeugd.

Hier kan Sanders ook anders op erageren...zoals...gewoon toegeven dat het zo is. Daar hoeft ie niet het oude beleid van Ajax naar boven te halen, dat is zo Calimero achtig. Dat is het beleid van PSV en niet meer het beleid van Ajax en Feijenoord. Twente daarentegen is het ook zat om spelers te kopen en wilt nu Ajax en Feijenoord achterna...kijk en zo kan het ook!

Voor alle duidelijkheid, kopen is niet fout...dus zo hoeft hij niet te reageren. Hij mag het heus wel toegeven hoor. Ja Ajax koopt ook, maar voornamelijk jeugdspelers in de hoop dat ze door kunnen stromen naar het 1e, maar dat gebeurt al decennia's lang, ondanks een aantal miskopen.

Sneijder, Huntelaar en Suarez gingen voor meer dan 25 miljoen per stuk weg.

Miskopen heb je overal, het is geen garantie dat een speler of jeugdspeler slaagt bij zijn nieuwe club. Ajax koopt/investeert nu gericht.

De meeste spelers die er nu bij Ajax op het veld staan, zijn allemaal spelers die vanuit de jeugd zijn doorgestroomd, dat is heel wat anders dan wat er nu bij PSV op het veld staat in hun beleid. Ajax leidt op of verder op, om jonge spelers vanuit de jeugd te laten doorstromen.

Maar laat het wel duidelijk zijn, PSV doet niets fout....maar geef het gewoon toe hoe het beleid is.

PSV moet niet zo janken als men commentaar heeft op hun beleid....en of ze een potje hebben verloren tegen 2 teams uit de top 5. Ze hebben in mijn ogen nogsteeds de beste papieren om kampioen te worden. Als PSV eens een x in een topwedstrijd boven hun zelf kunnen uit stijgen, dan kunnen ze verder komen dan welke team dan ook of de meeste spelers nou gekocht zijn of niet. Het gaat om PSV Mr. Sanders en niet om het oude beleid van Ajax.

Lekker boeiend!!!

6 december 2012 om 17:49

Calimero gedrag vanwege het feit dat hij zich geroepen voelt om Ajax er weer bij te betrekken ipv zich met feiten van PSV te verdedigen. Kleinzielig is dat, net een klein kind die als hij de schuld van iets krijgt gauw naar een ander kind wijst en zegt maar hij......

6 december 2012 om 17:53

@gimmert_5421
hoezo mag er dan niemand iets zeggen over de 'beste voetbalcub van het land' zoals jullie jezelf noemen. Als jullie zoooo goed zijn, waarom bemoeien julli je dan met andere clubs en bepalen jullie of ze zelf moeten opleiden en geen spelers mogen 'kopen'. Ajax (successupporters)

6 december 2012 om 18:00

Ach Sanders zal toch ook wel weten dat Sulejmani 5 jaar geleden is gekocht? Onder een heel ander beleid en heel andere mensen die er nu zitten.
Er is 2 jaar een stammeoorlog binnen Ajax geweest omdat de echte Ajacieden zagen dat het blind kopen van spelers de club te gronde zal richten.
Overigens is Ajax met Sulejmani wel 2 keer kampioen geworden en 3 keer de miljoenen van de CL opgestreken, misschien moet Sanders dat er ook even bij zeggen.
Iedereen weet dat het beleid bij Ajax nu is om de grooste talenten van Europa te strikken, ze vervolgens eerst in de luwte kaar te stomen en vervolgens te brengen, niks mis mee lijkt me.
Psv mocht willen dat ze zulke groeibriljantjes konde krijgen als Eriksen, Fischer en Anderesen voor een prikie.
Feit is dat zulke grote talenten het niet eens zien zitten bij de koopclub uit Eindhoven.
Een club die met een listige constructie 50 miljoen bij de gemeente ophaald en vervolgens met die die zak vol poen langs Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Kerkraden, Groningen, Heerenveen rijd om daar even de uitblinkers van de eredivisie op te halen die met het bord op schoot zijn gescout.
Misschien moet Psv zich is druk maken waarom ze het wereldwijde netwerk van topscouts kwijt zijn, in plaats dat ze zich alleen maar met Amsterdam bezig houden.

6 december 2012 om 18:47

@alexpsvfan21
Heeft er ooit iemand uit de directie van ajax naar buiten toe liggen janken omdat supporters van psv/feyenoord/twente niet zo'n lieve dingen zeggen over eht beleid van de club?
En successupporters? ja die zitten er tussen, net zoals bij jullie, bij feyenoord, twente en welke club dan ook die enig zins succes boekt.

6 december 2012 om 19:14

Volgens mij haalt Sanders Ajax er bij en niet andersom.
Wij bemoeien ons niet met het "beleid" in Eindhoven, wij geven slechts onze mening. Die ook nog eens onderbouwd word door vele niet Ajax supporters.

7 december 2012 om 09:37

Voor PSV is het een topper, hij pakt zoveel punten voor psv met zijn doelpunten.

je hebt een punt wat betreft dat hij in de toppers door het ijs zakt, ben ik het deels mee eens. er komt altijd veel dreiging vanuit Driesje. Hij voelt veel druk door de wedstrijden tegen lage teams waartegen hij wel echt goed presteert. Ik denk dat dat het probleem is.

7 december 2012 om 09:52

@fairplay 1,

Ik kan niet reageren op je reactie, dus dan maar zo.

Waarom Sanders Ajax noemt als 'koopclub' komt omdat het veelal de Ajax supporters zijn die Psv belachelijken met het financiële beleid wat momenteel gevoerd wordt. PSV heeft momenteel financieel alles op een rijtje. De complimenten naar Sanders hiervoor.

Het is gewoon dat er continue geprovoceerd wordt met grappen over gemeente geld door vooral Ajax supporters. (dit valt mij op.) En Sanders reageert daarop, misschien niet juist. Het is natuurlijk niet heel professioneel van hem, maar wel terecht.
Ik vind dat als een speler/trainer/directeur of wat dan ook van een club zich uit mag spreken over iets waar hij zich aan ergert wat met zijn club te maken heeft. Sanders mag zijn eigen beleid verdedigen.

7 december 2012 om 12:18

Jankers/dreiners zijn het.
De directie van Psv, de selectie van Psv, een grote groep Psv-supporters, de tuinman, de veld schrobber, de koffiejuffrouw, Waterreus en ja wie eigenlijk niet uit het Eindhovense?!

10 december 2012 om 08:57

Als je niets nuttigs te melden hebt, of zin hebt om te provoceren, hou dan gewoon je mond.

6 december 2012 om 17:07

Ga toch weg met je calimero. Hij kijkt juist naar zichzelf en Psv, en pareert geleuter.

6 december 2012 om 17:18

Wat maakt het allemaal uit wat iedereen zegt? Als het niet waar is komt vroeg of laat de waarheid toch wel boven water. En geluld word er toch wel altijd want de kranten en voetbalsites moeten nu eenmaal vol. Iedereen moet elkaar gewoon eens een keer lekker laten lullen en niet zoveel op elkaar ingaan. Houd gewoon een keer de eer aan jezelf en sta erboven. Dan kom je als club ook een stuk serieuzer over..

6 december 2012 om 19:20

Dat kan hij kennelijk niet zonder de grote boze vijand uit de grote wilde stad er bij te betrekken. Dat maakt zijn betoog direct al lachwekkend. Los van het feit dat het niet klopt.
Het is simpelweg af te meten aan het aantal spelers dat vanuit de jeugd van psv doorbreekt en nu in het eerste furore maakt of bij bij grote clubs in Europa speelt.
Het is er maar 1 Affelay, die niet goed genoeg voor de top blijkt, want weggestuurd bij Barca.

6 december 2012 om 23:58

ja en hoe doet hij dat? Door het wijzen naar de grote broer Ajax!

6 december 2012 om 20:11

Messirvp daar is natuurlijk niks mis mee dat hij zijn club verdedigt, maar dan moet hij niet gaan liegen alsof we het niet konden nachecken. Matavz, Narsingh, Mertens, Lens etc. zijn wel duurder bij elkaar dan Sulejmani.

Tsja als Ajax je halve jeugdopleiding leegkoopt, zul je wel moeten investeren he.

6 december 2012 om 17:00

Tsja, als PSV nooit jeugdspelers een echte kans geven, zijn deze geneigd naar andere clubs te willen vertrekken. Eigen schuld.

En ik weet dat een aantal jeugdspelers hun debuut hebben gemaakt bij Psv, maar je kan toch niet zeggen dat die afgedankte wedstrijdjes in de EL en de beker meetellen.

6 december 2012 om 17:06

Sorry, maar mag ik? Ja? Fijn! Depay krijgt zo nu en dan speeltijd, Brenet zit nu bij de A-selectie, net als Bertrams en Koch. Vorig jaar heeft Labyad een tijd basis gestaan (en ons een naaistreek geleverd, maargoed zijn stomme keus). Daarvoor was het inderdaad magertjes, maar de laatste tijd zie je steeds meer beweging!

6 december 2012 om 17:32

Sorry? mag ik ook dan effe? Nee? afijn ik ga toch: Depay is de enige samen met Locadia die zo nu en dan spelen. Van Brenet, Bertrams en Koch heeft nog nooit iemand gehoord? (behalve Psv-fans misschien) en een enkele niet Psv-er...

Daarbij speelde Locadia een paar wedstrijdjes..laatste tijd niks meer van gehoord. Sinds 28 oktober nog maar 11 minuutjes gespeeld.

Depay heeft alleen Utrecht en RKC 1helft gespeeld, voor de rest elke keer laatste 5 á 10 minuten ingevallen. Tsja als je dat beweging noemt is het erg gesteld met je.

6 december 2012 om 18:13

hahahaha Jpprflrp wat zit je jezelf nou belachelijk te maken met die eerste zin?
Depay is een groot talent dat weet iedereen, maar met alle respect: ik heb nog nooit van Bertrams en Koch gehoord terwijl ik toch zeker de helft van de PSV wedstrijden kijk. Hebben die nou echt in belangrijke wedstrijden meegespeeld? Of alleen in de beker/el of de laatste 10 minuutjes in een gewonnen wedstrijd?

6 december 2012 om 17:02

halve jeugdopleiding?? stel je niet zo aan gozer..

6 december 2012 om 17:19

halve jeugdopleiding? vertel?

6 december 2012 om 17:40

Ik heb eerlijk gezegd schoon genoeg van types zoals jij die vanwege hun antipathie jegens Ajax, maar domme dingen gaan roepen om Ajax in diskrediet te brengen. Er van uitgaande dat je op Bazoer doelt: die jongen wilde zelf weg bij PSV en als antwoord daarop heeft Ajax hem een contract aangeboden.

Kinderachtig gedoe.

6 december 2012 om 17:44

en dan ook nog zo triest zijn om de boertje te sturen achter de rug van zijn beste vriend
En volgend jaar zeggen uit eigen jeugd

6 december 2012 om 19:42

@ PSV da beste

Stel je niet zo aan. Het is toch een feit dat psv de jeugd zelden tot nooit de kans geeft. Zelfs al staan ze met 4-0 voor kiest Advocaat ervoor om ze pas de laatste 10 min in te brengen.

Bazoer maakt bij Ajax veel meer kans om op korte termijn een serieuze rol te gaan spelen in het eerste. Dat hij weg gaat heeft psv aan zichzelf te danken.

Meneer Sanders, weet je wat het probleem is? Dat bij jullie niemand uit de jeugdopleiding een basisplaats heeft en bijna de volledige selectie aankopen zijn geweest. Bij Ajax geven ze misschien meer geld uit aan spelers, maar daar lopen ook veel jeugdspelers in het eerste.

Vergelijk het maar met Real en Barcelona. Misschien is het bedrag dat is uitgegeven aan nieuwe spelers niet eens zo verschillend, maar bij Barcelona is het aantal jeugdspelers vele malen groter dan bij Real.

verwijder dubbelpost.

Wat heeft PSV met Ajax? Iedereen weet het al dat Mickey miskoop is, en heeft veel gekost. Waarom praten ze over iets dat 4 jaar geleden is gebeurd? En wij hebben Cocu op de A1 gezet? Volgens mijn wou die zelf en jullie wouden dat hij hoofdcoach ging worden.

6 december 2012 om 17:02

Wat heeft Toby met PSV dan? Die loopt ook te zaniken over psv dit en psv dat. Zo gaat dat toch? Men kijkt naar de voornaamste concurrent. Heel normaal.

6 december 2012 om 17:05

Toby lacht om Psv? meer niet.

6 december 2012 om 17:08

Nee hoor dat gezever dat psv europees weggaf en dat zij wel alles gaven. Makkelijk lullen als je een copetitie hoger ziet. Heb Ajax vaak zat crappy zien spelen in het cuppie lager.

6 december 2012 om 17:09

Toby heeft niks te lachen. Elke europese wedstrijd staat ie weer voor lul, en in NL staat ie 4e.

6 december 2012 om 17:11

Hij is 2 jaar op rij kampioen geworden in NL. Dat kan je van stuntelaars als Marcelo en Derijck niet zeggen.

6 december 2012 om 17:16

Rolo

De enige reden waarom ze bij ajax vol van zichzelf zitten is omdat ze van de meest laffe ploeg zonder tactiek hebben gewonnen.

Als ze dezelfde prestatie hadden gehaald tegen mindere tegenstanders had niemand van Ajax wat gezegd.

6 december 2012 om 17:18

Gefeliciteerd ermee. Maar die schaaltjes heb je niet door Toby de Tobber binnengesleept. Die staan op het conto van Jan, Theo en Vurnon, in die volgorde.

6 december 2012 om 17:19

Hahahahaha Ajax haalt 4 punten tegen Manchester City, vorig seizoen kampioen van Engeland en dit seizoen ook grote kanshebber. PSV heeft moeite met AIK uit Zweden en is kansloos tegen Dnipro uit Oekraïne. Ajax wordt tweemaal landskampioen met een zeer positieve transferbalans. PSV haalt twee keer Europa League met enorme uitgaven.

Ajax verliest op uitdoelpunten van Manchester United maar oogst louter lof terwijl PSV kansloos verliest van Valencia. Toch heeft Ajax geen recht van spreken? Ga fietsen zeg.

6 december 2012 om 17:38

Rolotjuh,

Als je de competitie belangrijker vind dan de Europa....... wat heb je dan als club zijnde te zoeken in Europa?

Is toch een beetje achterbaks als je weet dat je het niet gaat redden in Europa om te roepen dat Europa niet zo belangrijk is, maar wel gaan pronken met de behaalde punten.

6 december 2012 om 18:03

Fietsen kunnen ze onderhand niet meer betalen daar bij Psv, ze kunnen beter gaan lopen, echt ongelooflijk lachwekkend om te zien hoe PSV in de EL de kantjes er van af loopt, om 'betere' prestaties in de competitie te krijgen, maar ze spelen de afgelopen weken/maanden als een stelletje lamme zoutzakken, en dan proberen ze daar ook weer een smoes voor te verzinnen, zoals dat ze geteisterd worden door blessures, een echte topclub kan blessures opvangen, en zoekt ook niet steeds smoesjes om wanprestaties ergens anders op te schuiven, PSV is triest, en ik verlies steeds meer respect voor ze.

6 december 2012 om 18:31

Jordinhoo, twee keer enirme uitgaven? He? We hebben 1 zomer fiks geinvesteerd. Jaar ervoor niet, dit jaar alleen Narsingh die niet transfervrij was. Maar goed, lul een eind verder in de ruimte zou ik zeggen.

6 december 2012 om 18:38

Hootch wie heeft gezegd dat psv europa niet belangrijk vondt? We werden geroemd aan het begin van het seizoen voor een brede selectie. Als Advocaat ons niet sterk genoeg vindt voor meerdere competities is het toch heel logisch dat hij rouleert? Bedoel, zelfs met de aanpassingen zou psv moeten kunnen winnen van een Aik. Dat de main focus op kampioen ligt is helemaal niet raar, dat zegt helemaal niet dat je Europa weggeeft. Dat we ondermaats presteren kun je de clowns die in onze verdediging lopen aanrekenen. Iedereen met een beetje drang naar voren scoort tegen ons.

6 december 2012 om 18:49

Jordinho

Die 4 punten tegen city waren ook de enige punten behaald. Doe je ogen open en erken dat elk team van city kan winnen als ze zoveel ruimte krijgen als Ajax dat kreeg.

Maar ik snap dat zoiets moeilijk te begrijpen valt voor menig ajacieden.

Edit

Waarom wint Ajax van utd? Omdat utd mrt een b team aan een Europa league match begint, waarom is het zo moeilijk te erkennen? Aks jullie van een b team winnen is t Ooh zo goed, als jullie winnen van man tacticless city zijn jullie Ooh zo goed.

Waarom?

6 december 2012 om 19:33

Man man wat ben je een looser.

Geef nou gewoon toe dat psv af gaat in de Europaleague met een selectie van bij elkaar 40 miljoen.

Dat vergelijk je met een elftal met veel jonge spelers die het gewoon goed doen in de Champiosleague, terwijl het voor sommigen van die gasten voor het eerst was dat ze een wedstrijd op dat niveau speelden.

Psv mag niet eens meedoen in de CL, al jaren niet. Daarom zijn wij zo goed. Oh ja, en omdat psv dit weekend door die zelfde jochies is weggespeeld en verdiend heeft verloren.

6 december 2012 om 17:07

Laatste twee jaar Ajax ook gewoon aankopen anders.

Schone, poulsen, sana, boerrigter, sigthorsson, moisander, hoessen.

En dan ga ik horen, blabla maar die kosten geen geld. Maar dat heeft er niks mee te maken. Halen van buitenaf is kopen/aantrekken.

Jullie hebben onderhand mannetje of 8 versleten op de buiten posities. Sana is niets beter dan een Lukoki bijvoorbeeld, en Boerrigter twijfel ik ook steeds meer aan, speelt ook al tijden als een natte dweil. Waarom daar niet dejeugd de kans?

6 december 2012 om 17:31

Haha aankopen noemt hij dat. Je bent niet helemaal goed in je bovenkamer. Als jij iets gratis krijgt is het toch geen aankoop?

6 december 2012 om 17:43

@ Rolotjuh: hahahahah ik ga stuk om jou.
Ik citeer: ''en dan ga ik horen, blabla maar die kosten geen geld. Maar dat heeft er niks mee te maken. Halen van buitenaf is kopen/aantrekken.

Ok. Maar wat moet Ajax volgens jou doen dan als hun selectie leegloopt door transfers/ gestopte spelers/spelers naar Jong Ajax? (vertonghen, Anita, Janssen, vd Wiel, Ooier, Ebecilio, Ozbiliz, Lodeiro)

Moeten ze dan met een selectie van 15 man verder gaan?? Moeten ze dan spelers uit jong Ajax halen of uit de A1 laten doorstromen? Alsof Barca dat doet? Alsof Man United dat doet? Alsof PSV dat doet? Nee, Ajax neemt spelers gratis over, of betaalt er kleine bedragen voor (goed voorbeeld is Sana-narsingh, je kan 4,5 miljoen betalen, of maar 3,5 ton.)

Ga dus niet beginnen met transfervrije spelers zijn ook aankopen want dan snap je het hele systeem van een team samenstellen volgens mij niet helemaal??

6 december 2012 om 18:06

Gratis ophalen is niet kopen slimme knaap !
Als jij een koekje van mij gratis krijgt heb je toch geen koekje aangekocht? Wat een intense faal wederom. Maar dat gebeurt wel vaker hier merk ik als je wijs probeert te doen.

Maar blijf je maar vergelijken met de grootste club van Nederland, heerlijk hoe zelfs jullie directie altijd ons er maar bij moet halen. Tekenend voor onze grootte.

6 december 2012 om 18:26

Ik wil alleen maar aangeven dat jullie ook een geweldige visie hebben. Derde afgedankte keus halen ipv de jeugd die jullie zo hoog hebben zitten. Kopen dan wel aantrekken maakt dan toch niets uit?

Maar goed, wordt het hardst geroepen da van Bommel echt niet voor een appel en een ei komt balleb, maar bij Ajax dus schjnbaar wel. Daarnaast bestaat gratis niet in de Voetbalwereld, transfervrij betekent berg tekengeld.

6 december 2012 om 19:22

Waarom PSV als een koopclub gezien wordt, en Ajax niet Tiny?

Eigen Jeugd: 12 - 3
A junior/ sat: 9 - 3
Koop: 6 - 18

Duidelijker kan niet toch?
*selectie van www.ajax.nl en www.psv.nl gebruikt.
*om de discussie eigen jeugd/ gekochte jeugd uit de weg te gaan onderscheid gemaakt hierin evenals satellietclub.

Eigen jeugd Ajax: Vermeer, van der Hart, van Rhijn, Blind, Koppers, Veltman, Denswil, Dijks, Klaassen, Ebicilio, Lukoki, Babel (12)

Eigen jeugd Psv: Bouma, Depay, van Ooijen (3)

A junior/ Satelliet: Moisander, Boilesen, de Jong, Enoh, Eriksen, Serero, Boerrigter, Fischer, Alderwereild (9)

A junior/ Satelliet Psv: Locadia, Willems, Ritzmaier (3)

Gekocht Ajax:
Cilessen, Poulsen, Schone, Sulejmani, Sightorsson, Sana (6)

Gekocht Psv: Tyton, Waterman, Swinkels, Zanga, Marcelo, Pieters, Dereick, Manolev, van Bommel, Strootman, Toivonen, Hutchinson, Wijnaldum, Engelaar, Mertens, Narsingh, Lenz, Matavz (18)

6 december 2012 om 20:11

Nice, je faalt en dan ga je nu over op aannames. Transfervrij moet dus een berg tekengeld zijn. Lachwekkend. Eerst stoer doen met nonsens en dan maar je gehele verhaal afschuiven op aannames. LOL !

6 december 2012 om 21:36

Aannames? Haha right. Algemeen bekend dat transfervrije spelers sowieso tekengeld krijgen. Zou zeggen google er eens op los. Dus aannames is totale onzin. Maar ja wees lekker naief. Die jongens komen zo graag naar Ajax, gaat ze helemaal niet om het geld joh. Denk zelfs dat 75% gratis uitkomt voor Ajax. Is een hele eer.

7 december 2012 om 00:15

@ Gemaaidgras #377
op zich mooi rijtje alleen moet je Bouma nog effe van eigen jeugd naar A junior/satelliet zetten
Het feit dat er geen psvér op je reageert zegt meer dan genoeg he.

7 december 2012 om 01:48

@gemaaid gras. Ik vind het een mooi en overzichtelijk lijstje en ga zeker niet ontkennen dat er bij Ajax meer eigen jeugd doorstroomt en speelt.

Dat is zeker iets wat ik graag meer zie bij Psv. Er wordt nu echter louter op PSV gehamerd hierover, terwijl er bij Twente nog veel minder jeugd doorstroomt en speelt. Maar dat is niet waar je mee moet leren leven, de schijnwerpers zijn nou eenmaal meer op PSV en Ajax gericht dan op clubs als Twente en AZ.

Haha dit is wel heel ernstig. Gelukkig is Ajax nu van dat imago af als koopclub en PSV niet. Ik zie PSV volgende zomer gewoon weer aankopen doen.

6 december 2012 om 19:40

Nee Gertjuh dat gebeurt niet deze zomer, maar komende winter al.
Advocaat heeft na een half jaar eindelijk gezien wat de rest van Nederland allang wist. Er moeten spelers worden gekocht.

ach er zullen niet veel mensen zijn die inzien dat het gemeente geld voor andere doeleinde is gebruikt, en dat de spelers die gekocht zijn, gewoon gekocht zijn met geld uit transfers!
mensen zijn gewoon jaloers vanwege het feit dat psv dit allemaal mogelijk heeft kunnen maken!

6 december 2012 om 17:02

Boske,

Als je dat gemeente geld gebruikt om gaten te dichten dan betekend dat toch automatisch dat er eegens geld vrij komt. Zonder gemeentegeld had je het geld ergens anders vandaan moeten halen, waaronder je transfergeld! Die financiele impuls is dus van invloed op je gehele rekening...

Ontop:
Sulejmani is gekocht toen we verkeerde in wanbeleid, vbasten mocht doen en laten wat hij wilde, ajax ervaart nu nog de gevolgen van die periode! PSV zou er juist van geleerd moeten hebben, ondertussen gaan zij namelijk hard die kant op, geld pompen en geen resultaat! Daarbij vind ik ook nog eens dat PSV zijn geld verkeerd investeert, dat is afgelopen zaterdag gebleken...

6 december 2012 om 17:21

Ajax2202, je haalt de woorden uit mijn mond, eindelijk iemand die het wel snapt.

Ik wordt zo moe van mensen die zeggen dat het geld van de gemeente niet aan de transfers is besteedt. Snappen deze mensen dan werkelijkwaar helemaal niks van simpele financiën. Dat geld is misschien ook niet direct in de transfers gestoken maar wel in de gaten op de balans. Dit betekend dat er geld overblijft voor transfers en dat dit geld wel degelijk naar de transfers is gegaan, maar gewoon indirect.

6 december 2012 om 17:57

@ Boske

Reageer jij zonder topics te lezen? Zal even citeren voor je: "sanders zit bovendien in zijn maag met de lening die PSV vorig jaar kreeg van de gemeente Eindhoven. Een groot gedeelte van dat geld werd namelijk door technisch directeur Marcel Brands geïnvesteerd in de spelersgroep.". Gewoon gekocht met geld uit transfers? Hahahaha, dat zeiden ze destijds ja, maar nu lijkt het toch anders te zitten

Haha volgens mij zijn 3 aankopen en 8 spelers uit de eigen opleiding nog altijd meer dan 11 aankopen, waarvan twee ex-jeugdspelers die terug zijn op het oude nest meneer Sanders. Beetje kinderachtig om naar de club te wijzen die momenteel met Feyenoord het meest succesvolle beleid voert om je eigen falen te maskeren

6 december 2012 om 16:59

Grappig dat je dat zegt, terwijl ajax en feyenoord juist op eigen jeugd focussen omdat ze door eigen falen geen geld hebben om spelers aan te trekken.. Pot verwijt de ketel.

6 december 2012 om 17:01

Ajax had Narsingh en Assaidi zo aan kunnen trekken hoor, maar doet dat niet omdat het gezond beleid wil voeren en jeugdspelers een kans wil geven. Snap sowieso niet waarom je Ajax een falend beleid vindt voeren terwijl Ajax nu al een tijdje zwarte cijfers schrijft en PSV steeds veel meer uitgeeft dan er binnenkomt

6 december 2012 om 17:05

Neemt nog steeds niet weg dat ajax en met name feyenoord in de problemen zijn gekomen. Juist daardoor krijgen jeugdspelers de kans..

Het team van feyenoord dat de uefa cup won in 2002 had 1 of 2 jongens uit eigen jeugd. Het beleid dat feyenoord voert is te prijzen, dat meen ik oprecht, maar wel uit nood geboren.

6 december 2012 om 17:08

Ondanks dat heeft Feyenoord, al dan niet transfervrij ,nog 10 spelers aangetrokken afgelopen zomer.

6 december 2012 om 17:11

Mwah, bij Ajax heeft de jeugd altijd wel een kans gekregen, pas onder Martin Jol werd de opleiding compleet genegeerd en het is niet voor niets dat toen al heel snel de alarmbellen gingen rinkelen.. Bij Feyenoord hetzelfde verhaal, ook voor de financiële malaise kregen voldoende jeugdspelers al een kans in het eerste elftal, maar gewoon minder snel dan nu. Inderdaad, dat Feyenoord met zóveel eigen jeugd speelt is uit nood geboren, maar neemt niet weg dat Feyenoord en Ajax opleidingsclubs zijn en ook altijd zijn geweest.

Dat Sanders hier zo'n ontzettend laf antwoord geeft, mag hem wel worden aangerekend. PSV geeft al jaren kapitalen uit zonder resultaat, maar weigert in de spiegel te kijken en te realiseren dat het gevoerde beleid geen resultaten oogst. Dat ze nu nog een middenvelder willen aantrekken omdat Toivonen na de winterstop nog een paar maandjes geblesseerd is, is toch te bizar voor worden. mij ga je niet wijsmaken dat Ajax of Feyenoord ooit zo'n belachelijke transfer zouden doen, een derde nummer 10 kopen omdat je te laf bent eigen jeugd een kans te geven. Dat maakt van PSV een koopclub

Bovendien kwam PSV toch ook in de problemen? Het was immers genoodzaakt de grond te verkopen om grote financiële problemen te voorkopen remember

6 december 2012 om 17:30

@fctenschde Feyenoord heeft 10 spelers binnengehaald, er zijn er alleen wel 17(!) weggegaan (waarvan 4 verhuurd). Dus opzich is dat niet zo heel gek, omdat je niet 17 spelers kan vervangen vanuit je eigen jeugd.

6 december 2012 om 19:45

En dat is precies de kant die psv nu ook op gaat.
Geen kampioen en Cl brengt ze in de problemen. Ze zijn lekker op weg.

Hij snapt dondersgoed dat hij zichzelf hiermee alleen maar belachelijk maakt. Ajax heeft een nieuwe weg ingeslagen, en zal nooit meer zoiets geks vergelijkbaars als de Sulejmani aankoop doen. PSV is gewoon een koopclub, klaar. Ajax was het.

6 december 2012 om 17:05

Ook Ajax heeft afgelopen zomer ontzettend veel spelers aangetrokken he Misschien moeten die zich ook realiseren dat op je 15e uit denemarken of belgie gehaald worden ook kopen is en daarnaast nog kinderhandel ook. Ajax is misschien wel erger omdat ze het daarna "eigen kweek " noemen.

6 december 2012 om 17:20

In mijn ogen ben je een koopclub als je met miljoenen smijt. Jij hebt net een mooi lijstje gemaakt met wie er allemaal zijn gekomen deze zomer, maar kijk dan ook even wie er allemaal zijn weggegaan . PSV heeft vorig jaar gesmeten met de miljoenen en geven nu al jaar in jaar uit meer geld uit dan dat er binnenkomt. Ik vind het niet erg maar PSV moet niet raar gaan kijken als ze in de problemen komen als ze in de komende jaren geen CL voetbal halen.

6 december 2012 om 17:21

Andersen, Moisander en Sana zijn gekocht. Voor bij elkaar nog geen 6 miljoen. 1 miljoen minder dan voor allleen Narsingh betaald is. Babel, Poulsen en Schone transfervrij aangetrokken. En dan kan je der ook nog bij zeggen dat Babel eigen jeugd is.

Daarnaast denk ik dat je het begrip kinderhandel nog even moet doornemen. Bij kinderhandel worden kinderen namelijk gedwongen, dit is een verschrikkelijk fenoneem in deze wereld. Ajax bied jonge voetballers de mogelijkheid om bij 1 van de beste jeugdopleidingen ter wereld aan te sluiten. Belachelijk dat je daar hetzelfde woord voor gebruikt.

En dan punt 3: Ajax heeft het volste recht om deze jongens 'eigen kweek' te noemen. Per fifa reglemenen ontvangen clubs opleidingvergoedingen voor spelers tot en met hun 23e levensjaar:
Levensjaar deel van vergoeding deel van totale transfersom
12 5% 0.25%
13 5% 0.25%
14 5% 0.25%
15 5% 0.25%
16 10% 0.5%
17 t/m 23 10% 0.5%

6 december 2012 om 17:22

Hoe denk jij dat eigen jeugd tot stand komt? Die komen niet aangelopen, die moeten gescout worden. Een speler scouten en dan 4 jaar in de eigen jeugd opleiden is gewoon eigen jeugd. Een speler kopen en meteen in het eerste zetten is geen eigen jeugd, niet zo moeilijk toch.

6 december 2012 om 18:08

Het blijft kinderhandel. De enige reden dat ajax kinderen die mogelijkheid biedt is in de hoop dat ze er zelf heel veel aan kunnen verdienen. Dat is handelen. Hier zouden ook veel strengere regels voor moeten zijn, maar niemand die dat durft te veranderen. Toch belachelijk dat je op je 15de wel de keuze kan maken wat goed voor je toekomst is als het gaat om voetbal. Maar dat je niet mag stemmen, wat ook invloed heeft op je toekomst.

6 december 2012 om 20:07

@rickv en @stretfordend

Het is geen kinderhandel, het is de keuze van opleiding. Professioneel voetbal is een beroep en er zijn zat kinderen die (al dan niet deels) toch ook een opleiding moeten kiezen die van invloed is op hun beroepskeuze.

De naam keuze impliceert eigenlijk al dat het geen kinderhandel is. Degene die de beste opleiding wil hebben moet ook de beste leerlingen hebben, het heeft geen zin om een circus te beginnen met allemaal houte klazen.

Heel slap verweer. Dat was 1 domme fout van Ajax ja. Maar bij PSV is wel 3/4 ofzo gekocht. Niks mis mee, maar dan ben je wel een koopclub.

Ajax was zeker een koopclub een aantal jaar geleden, maar daar is nu toch echt wel verandering in gekomen. Lijkt een beetje een wanhoopsuitspraak van Sanders omdat PSV nogal onder druk ligt.
Dat Sulejmani en grote fout was van Ajax weet iedereen al jaren. Als je nu niet ziet dat Ajax veel meer met de jeugd bezig is of met gescoutte jeugdspelers, heb je een paal voor je hoofd zitten.

Als ik het goed heb is het zo dat Matavz 8 miljoen kostte , Narsingh 5 en Mertens waren ze ook aardig wat voor kwijt samen met Strootman toen. Niet om meteen af te kraken omdat ik een Ajax supporter ben maar om iedere keer weer Sulejmani naar voren te halen is erg zwak... Het was inderdaad een fout maar na Sulejmani is dit ook niet meer gebeurd en zijn we ons weer op de jeugd gaan concentreren, weer meer als in de periode daarvoor. Voor mij blijft PSV grotendeels een koopclub, misschien een beetje een gekleurde bril maar volgens mij is dit grotendeels waar. Tuurlijk leiden ze ook wel wat eigen jeugd op maar hun elftal is vooral gebaseerd op aankopen. Dit kan prima werken maar als je niet presteert gaat het erg tegen je werken !

Ik vind het een beetje zielig worden, ze wijzen allemaal naar anderen daar.

6 december 2012 om 19:45

Ja dat zit er voortaan goed in bij ze. Is het niet naar de scheids dan is het naar andere clubs, maar ze zullen nooit eens naar zichzelf kijken.

Tsja Tiny.. Sulejmani is gehaald in een periode dat Ajax idd graag kocht en ze waren natuurlijk niet allemaal even goed ingekocht. De afgelopen 2 jaar is er natuurlijk heel veel veranderd en kan ik me wel voorstellen dat ons PSV word gezien als koopclub. Wat betreft het verkopen van eigen grond (beetje jammer dat je dit nu zelf weer naar boven brengt) valt er weinig over te zeggen. Maar om nou jezelf te verdedigen met een voorbeeld als Sulejmani die 4 jaar geleden is gekocht, is niet handig.

Wat een zielige reactie van Dhr. Sanders. De koop van Sulejmani stamt nog uit oud beleid van Ajax. Daarnaast is dit een teken van zwakte om er altijd weer een andere club bij te halen

Typerende uitspraak voor iemand die niet geschikt is voor de functie van AD. Wijzen na de grote boze club uit de grote boze stad. Calimerofiguur.

Bovendien snapt die man er helemaal niets van, laat hem lekker praten over hoe je een medewerker het best en het goedkoopst kan ontslaan, niet over technische dingen.

Bovendien heeft Ajax met Sulejmani al twee titels gepakt. PSV nog 0 met al die miljoenen de afgelopen twee jaar.

Wow, het verlies tegen Ajax zit wel heel diep daar.

Maar als Ajax een koopclub moet zijn met Vermeer, Van Rhijn, Alderweireld, Blind, De Jong en Lukoki is de basis, hoe moet men PSV dan noemen?

6 december 2012 om 17:09

Alderweireld en De Jong zijn alle 2 gewoon gekocht hoor ik weet niet?

Alderweireld komt van Beerschot en De Jong van de Graafschap alle 2 professionele teams dus niet echt bepaald eigen jeugd.

6 december 2012 om 17:18

Alderweireld is op zijn 15e naar Ajax gekomen en officieel dus eigen jeugd wijsneus.

6 december 2012 om 17:20

Sorry, maar ik heb het niet over eigen jeugd. Ik heb het hier over kopen.

Alderweireld was toen 14 jaar en kwam van Beerschot dat toen voor 52 procent van Ajax was en Ajax had toen een regeling dat ze 1 keer per jaar een bedrag aan Beerschot gaven en Beerschot zou dan wat jeugdspelers leveren.

De jong was 16 jaar toen hij naar Ajax kwam en is ook niet gekocht.

6 december 2012 om 17:22

natuurlijk is dat geen eigen jeugd naar mijn mening behalve als hij van een Amateur club komt dan wel. hij is al door een profclub opgeleid een aantal jaar en dan vind IK het geen eigen jeugd meer.

omdat ze zo jong zijn betalen ze wel opleidingskosten aan De Graafschap dus wel gekocht.. dat is net zoals Liverpool Sterling heeft gekocht voor 3ton bij Qpr. zelfde principe

6 december 2012 om 17:24

Eigen jeugd betekend dat hij opgeleid is in de eigen jeugd, al is het maar voor 4 jaar.

6 december 2012 om 17:29

Pffff, betalen voor een opleiding of betalen voor een speler zit volgens mij wel een verschil in.

En wat jij zegt over een amateruclub vind ik helemaal onzin, want Bouma bijv. is op zijn 15e naar de jeugd van PSV gegaan en op zijn 16e was hij al opgenomen in de selectie van PSV en maakte toen ook al zijn debuut. Dus zo'n speler is echt geen eigen jeugd ook niet als hij ca. 10 of 11 jaar bij een amateurclub heeft gespeeld.

6 december 2012 om 18:06

@m1elelfc

Jouw mening is alles behalve doorslaggevend in deze. De Fifa-reglementen zijn klip en klaar aangaande eigen jeugd en volgens deze reglementen is het eigen jeugd. Kan JIJ vinden van niet, de Fifa vindt van wel, kan je niemand kwalijk nemen dat ze het standpunt van de Fifa hanteren

6 december 2012 om 17:12

sinds wanneer zijn Alderweireld en De jong eigen jeugd?

6 december 2012 om 17:20

Nou, Alderweireld kwam gratis van Germinal Beerschot en zij waren een satellietclub van Ajax, dus je kan t eigen jeugd noemen.. De Jong is niet echt eigen jeugd, maar hij heeft wel een jaar in de jeugdopleiding van Ajax gespeeld voordat hij in de hoofdmacht ging spelen... Daarentegen staat er niemand bij PSV in de basis uit eigen jeugd, maar dan echt he-le-maal niemand! Dus wie is nou de koopclub..?!?

6 december 2012 om 17:25

autist die je bent leer je feiten kennen
alderweireld speelt sinds zijn 15 bij ajax dat is dus overduidelijk eigen jeugd. daarbij komt ook nog dat hij van een satilietclub van ajax afkomt. en officieel been je eigen jeugd als je voor je 21ste 3 jaar bij de club gespeeld hebt.

siem de jong ging op zijn 16de naar ajax dus ook voor hem geld dat het gewoon als eigen jeugd gezien is.

als je iets op deze feiten te zeggen heb dan moet je maar is mij komen opzoeken dan zal ik het je op de harde manier duidelijk maken.

6 december 2012 om 17:25

Wel een heel jaar! Nou nou, dan zal het wel eigen ju
eugd zijn! Zanka is volgens jaar dus ook gewoon eigen jeugd, mooi om te weten. En sattaliet club boeit helemaal niks, het is nog steeds een andere club. Ik zeg niet dat PSV geen koopclub is, zijn ze altijd al geweest, maar Ajax is dat zeker ook.

Er is zoiezo niks mis met een koopclub. PSV heeft successen gehaald met de Romario's, Ronaldo's en Farfan's. Dáár haal je successen mee. Niet met Lukoki, vermeer en blind.

6 december 2012 om 17:26

Alsjeblieft zeg daar ga ik niet eens op reageren man.

6 december 2012 om 17:43

Sinds ze volgens de Fifa-regelementen worden aangemerkt als jeugdspelers van Ajax zijn ze eigen jeugd..
Alderweireld is vanf zijn 14de bij Ajax.. Zat bij een bekende van me in de klas.. Middelbare school.. De Jong was inderdaad iets ouder toen die kwam, 16 of 17, maar hij speelde dus eerst in de jeugd bij Ajax.. zie het als "laat gescout'.
Of ben je alleen 'eigen jeugd' als je vanaf de f-jes bij de club zit? Dan zijn er maar heel weinig eigen jeugd spelers...
Het lijkt mij daarom verstandig om de enige regel die er is te hanteren voor het benoemen van eigen jeugd: Namelijk die van de Fifa.. En dan horen beiden gewoon tot eigen jeugd..

6 december 2012 om 18:09

@ tim101

Heb de indruk dat de meeste hier een speler pas als eigen jeugd zien als de speler op De Toekomst is geboren.....

6 december 2012 om 22:43

@brisingr
Met Lukoki,vermeer en Blind toch 2x achter elkaar kampioen geworden! Toch beter dan PSV dat zoveel miljoenen heeft uitgegeven..

6 december 2012 om 17:15

Alderweireld en De Jong zijn al geen eigen jeugd.

Het fabeltje/verkooppraatje van Ajax mag nu onderhand wel stoppen.

lul toch niet... iedereen weet dat sulejmani een grote fout was en ajax heeft juist daarvan geleerd. de afgelopen jaren is het beleid juist zeer op de eigen opleiding gericht en dat zie je terug in de basiself en dat zie je ook bij feyenoord. als je net zoals psv heel je basis 11 heb gekocht krijg je dat imago

tip: zet wat jeugdspelers in het team om van je imago af te komen. als je ze te slecht vind voor het niveau zeur dan niet dat ze je niet roemen om je jeugdopleiding.

laatste punt: probeert sanders nog een paar veren in zn reet te steken door te pochen over het stadion en de grond? gaat volgens mij helemaal niet over het kopen of opleiden van spelers?

Psv wat zijn ze bezig zeg alles en iedereen heeft het gedaan. Waarom moet je als club zijnde gelijk weer naar een andere club wijzen. En daarbij die transfer is alweer van een paar jaar geleden en ik geloof ook niet dat Ajax er heel trots op is. Maar ja bij Psv heeft alles in de boze buiten wereld nu gedaan. Feit blijft gewoon dat er relatief weinig jeugd doorbreekt bij Psv. En ze liever onzin aankopen zoals Manolev doen of andere spelers die niks toevoegen. Niet dat er wat miss mee is het kost je gewoon onnodig veel geld.

Wij hadden tenminste nog eigen grond en hebben nog een stadion te verkopen. Dat kunnen andere clubs niet zeggen.”
Gadverdamme dat is gewoon ronduit een beetje nutteloos provoceren..

6 december 2012 om 17:13

Niet alleen dat.... Maar we kunnen wel verwachten dat de grootste supporter van Psv(*namelijk de gemeente)... waarschijnlijk wel weer een bijdrage zal leveren door middel van het "aankopen"' van hun stadion.
Aangezien ze zonder een dergelijk steun...(oohh sorry ik bedoelde verkoop) hele grote verliezen zullen lijden.

tenminste ... dat is wat ik opmaak uit deze provocatie!!!

hoe lang gaan we nog door zagen over sulejmani? dat was een foutje en een duur foutje maar het beleid is om gegooid en dat zal dus niet meer gebeuren..

en wat wil tiny nou zeggen? dat PSV een opleidings club is en Ajax een koop club.. realy?

Hoeveel basisspelers van PSV uit de eigen jeugdopleiding? Hoeveel basisspeler van Ajax komen uit de eigen jeugdopleiding?

6 december 2012 om 17:23

Is dat bepalend voor wat er op het veld gebeurd? Je mag toch gewoon spelers kopen..

6 december 2012 om 17:30

Daar gaat deze hele discussie niet over geloof ik. Het gaat erom of Ajax meer een koopclub is dan PSV omdat Ajax de duurste speler heeft gekocht.

6 december 2012 om 18:32

Het gaat erom dat jullie huilie doen omdat PSV spelers koopt. Daar reageert Sanders nu op.

6 december 2012 om 18:42

Verwar me a.u.b. niet met Ajacied. Het is Sanders die hier de Calimero uithangt.

Calimero gedrag van de bovenste plank. Dit is natuurlijk ook appels met peren vergelijken, aangezien ajax in die tijd nog dure spelers kocht en nu het roer al een lange tijd heeft omgegooid...

In deze discussie kun je je alleen maar belachelijk maken meneer Sanders, iedereen weet dat Ajax radicaal van koers is gewijzigd met de komst van Cruijff en De Boer, dat zelfs bij het eerste elftal de eigen jeugd zo goed als centraal staat. Iedereen weet ook dat bij PSV talenten (die ze wel hebben) maar zeer mondjesmaat de kans krijgen, omdat die club nou eenmaal veel grote miljoenenaankopen heeft gedaan de afgelopen paar jaar.

Dus sta dan tenminste achter je beleid, en probeer niet over de rug van een ander goedkoop te scoren. Dat komt echt over als calimero gedrag.

Ow wat knap 1 van de grootste iconen bij de jeugd gezet. Feyenoord doet het al jaren zo! Ajax is daar de laatste jaren ook al veelvuldig mee bezig! Maar PSV heeft wel 1 clubicoon aangesteld als trainer... En omdat deze beste man de a1 traint maakt dat nog niet dat je de jeugd serieus neemt. Dat laat je zien door een doorstroom aan te bieden aan jeugdspelers, met kans een basisspeler te worden. Dit gebeurd bij PSV zelden of nooit. Daardoor heb je het label koopclub.

Psv gaat waarschijnlijk
Strootman,toivonen,lens verkopen na dit seizoen ja daar vang je heel veel geld op ja
dan kun je toch gewoon weer waardige vervangers halen bij sommige clubs

Navarone Foor, zou naar mijn mening bijvoorbeeld toivonen kunnen opvolgen als hij dit seizoen nog iets beter gaat presteren

Dus ik geef psv groot gelijk dat ze strootman,mertens,narsingh etc gehaald hebben want ze worden toch waarschijnlijk met winst doorverkocht en zo groei je als club

Dat kan ik over ajax niet zeggen die kopen
Sulejmani,moisander,schone (transfervrij),poulsen, daar ga je natuurlijk niks op vangen

wel vind ik het van ajax knap dat ze een goede jeugd hebben
want van rhijn,eriksen,fischer, zullen allen weer met dikke winst worden verkocht

6 december 2012 om 17:09

@tim T #39
"dus ik geef psv groot gelijk dat ze strootman,mertens,narsingh etc gehaald hebben want ze worden toch waarschijnlijk met winst doorverkocht en zo groei je als club"

"dat kan ik over ajax niet zeggen die kopen
Sulejmani,moisander,schone (transfervrij),poulsen, daar ga je natuurlijk niks op vangen"

Hoezo selectief?
Wijnaldum, Manolev, Marcelo, Hutchinson, Engelaar, Nijland?

En dan even vergeten dat Ajax recent nog Van der Wiel, Anita en Vertonghen voor een aantal miljoen van de hand heeft gedaan?

6 december 2012 om 18:44

Wijnaldum kan nog altijd groeien dus daar is geen zekerheiod over
Marcelo is gewoon een goede verdediger naar mijn mening alhoewel hij wel een betere verdediger naast zich moet hebben
Hutchinson heeft het gewoon goed gedaan

Manolev,nijland,engelaar zijn inderdaad slechte aankopen maar daar gaat het niet om 16 miljoen euro he

Overigens verwacht ik bij psv dat Bakkali,depay,locadia allen zullen door breken
Jammer dat Bazoer weg is want die had daar uistekend gepast

7 december 2012 om 08:27

@tim T #37
"wijnaldum kan nog altijd groeien dus daar is geen zekerheiod over
Marcelo is gewoon een goede verdediger naar mijn mening alhoewel hij wel een betere verdediger naast zich moet hebben
Hutchinson heeft het gewoon goed gedaan"

Of ze het goed hebben gedaan of doen, daar gaat het toch niet om want jij hebt het ook over Schone die het in mijn ogen redelijk doet voor een transfervrij gekomen speler.
Voor Hutchinson, Marcelo en Wijnaldum is het nog maar afwachten hoeveel je gaat vangen. Dat geldt ook voor Manolev, Nijland en Engelaar.

6 december 2012 om 17:47

Zal ik jou eens een geheimpje vertellen.. Ajax verkoopt bijna jaarlijks 1 of meerdere spelers voor hoge bedragen.. Het maakt je niet echt speciaal als je Strootman, Toivonen en Lens verkoopt..

Het blijft gewoon vreemd dat je geld leent bij de gemeente en dat je dit dan aan nieuwe spelers besteed.. Daarvoor bestaat de gemeente niet.. Dan moet je naar een bank gaan..

We zullen voor Tini een hele simpele optelsom maken:

Aantal jeugdspelers Ajax zaterdag: Vermeer, van Rhijn, Alderweireld, Blind, de Jong ,( Eriksen ) en ( Fisher

Aantal jeugdspelers Psv: Willems

Lijkt me dat hier een simpele conclusie uit getrokken kan worden?

6 december 2012 om 17:23

Mag je geen spelers kopen dan?

6 december 2012 om 17:26

Even een aanmerking.

Willems is niet eigen jeugd want, Hij si vorige jaar gehaald van Sparta op z'n 18de en zo dan in A1 gekomen zijn maar is meteen naar het eerste gehaald omdat Pieters geblesseerd raakte.

Eriksen, Fischer kun je enigzins eigen jeugd noemen want ze speelde minmaal 2 jaar in de jeugdopleiding.

6 december 2012 om 18:32

Staat dat ergens geschreven? Nee, dus houd je mond dan gewoon.

6 december 2012 om 18:56

Eriksen en Fischer hebben allebei 1 seizoen in de A1 gespeeld en gingen daarna door naar de selectie. En die mag je wel eigen jeugd noemen?

7 december 2012 om 01:49

ik had het tegen Jochem20 niet tegen jou oke

7 december 2012 om 12:35

Waarom denk je dat ik Eriksen en Fisher ook tussen haakjes heb gezet. Officieel zis het eigen jeugd, maar ik begrijp dat er discussie over kan zijn.

ik dacht dat narsing en matavz ook niet de goedkoopste waren met mertens en strootmannetje erbij en

6 december 2012 om 18:28

Wijnaldum was natuurlijk een koopje!
Tyton heeft ook niks gekost toch?
Pieters is volgens mij ook zelf opgeleidt?
En hoe zit het ook alweer met Hutchinson Marcelo, Dereijck en Willems?

Sarcasme*

Whahaha, hier druipt de frustratie naar ajax en Feyenoord vanaf.
Ja, PSV had eigen grond en ja PSV heeft een eigen stadion. Wel een stadion dat minder oplevert dan de Arena of de nieuw te bouwen Kuip (en Grolsch Veste).

Daarnaast wijzen naar 1 specifieke speler, uit een achterhaald beleid is heel flauw.
Het verhaal Sulejmani is inmiddels wel bekend en vele malen herkauwd. Daar moet je niet op terug grijpen.
Dat klinkt als, "jamaaar... zei hebben het ook fout gedaan"

En deze man moet dan PSV vertegenwoordigen... Triest!

Ontzettend zwaktebod om die transfer erbij te halen. Iedereen weet dat Ajax toen een enorme fout heeft gemaakt die ze hopelijk/waarschijnlijk nooit meer zullen maken.

Zijn argument over Cocu op de A1 zetten slaat ook als een tang op een varken. Waarom zou een clubicoon een jeugdelftal laten trainen betekenen dat je flink op de jeugd inzet? Dat verband is mij echt niet duidelijk?

Kezman was ook een dure, Tiny.

dat hele gezeur om koopclub of niet, ik word er moe van.

De term 'koopclub' hoeft helemaal niet negatief te zijn. Als je een goed aan- en verkoopbeleid voert ben je geweldig goed bezig. Wanneer kwaliteit op het veld je core-business is, is een goed aan- en verkoopbeleid veel effectiever omdat je minder ver in de toekomst hoeft te kijken om beleid te voeren.

Daarnaast is het vooral feyenoord (in dit geval Koeman) die ermee begon. Ontoevallig in een tijd dat ze zelf geen cent hebben om uit te geven. Ze hadden nog maar even wat te besteden en gooide geld over de balk voor Joris Mathijssen.

Dat Ajax en Feyenoord afgelopen decennia hun marktpositie te grabbel hebben gegooid door wanbeleid en geld over de balk gooien, is natuurlijk niet typerend voor alle voetbalclubs die spelers kopen.

Ik zie liever kwaliteit op het veld dan dat ik door gebrek aan geld het met jeugdspelers moet doen die het niveau eigenlijk nog niet aankunnen.

6 december 2012 om 17:17

En met kwaliteit op het veld bedoel je zeker Marcello, De Rijck, Matavz en Narsingh? Niet toevallig allemaal jongens die door het ijs zakten afgelopen zondag en het af moesten leggen tegen jongens als Fischer en Blind die aantoonden het niveau prima aan te kunnen.

6 december 2012 om 17:33

nee, maar die spelers vallen ook niet onder "goed aankoopbeleid"

Een strootman daarentegen kan prima onder de noemer vallen. Kost paar miljoen, maar is direct inzetbaar en een waarde voor je club en is zal (naar alle waarschijnlijkheid) geld oopleveren bij een transfer.

Natuurlijk vallen miskopen en slechte spelers niet onder goed aankoopbeleid, maar uit een jeugdopleiding haalt waarschijnlijk nog geen 10% het eerste elftal (ruwe schatting). In die overige 90% heb je ook geld en tijd zitten.

6 december 2012 om 17:44

Zelf met het beste aankoopbeleid van de wereld kun je niet voorspellen of een aangekochte speler echt een aanwinst is voor je club. Tegenover elke goede aankoop staan over het algemeen minstens twee of drie miskopen. En daar heb je ook geld in zitten en wel veel meer dan in de jeugdspelers die het niet redden.
Bovendien kan je met een aankoopbeleid dat een paar jaar achter elkaar faalt behoorlijk hard naar beneden gaan op financieel gebied. Kijk maar naar Feyenoord.

6 december 2012 om 17:52

klopt fier en koen.

Je bent alleen een stuk minder afhankelijk van lichtingen. Qua positie en type moet je maar net een talentvolle jongen klaar hebben staan die binnen afzienbare tijd inzetbaar is en tevens de kwaliteit heeft die gevraagd wordt.

Daarnaast blijken sommige posities ook erg lastig te zijn. Als ik denk aan de spitspositie van Ajax, is Kluivert dan niet bijvoorbeeld de laatste geweest die uit de jeugd kwam en voldeed aan de kwaliteitseisen? (dit is zo snel uit het hoofd, kan best dat ik er 1 of meerdere vergeten ben).

Geef die Brands en Sanders ff mediatraining of laat ze stil houden. Iedere keer dat calimerogedrag en die rancune.. Echt een slecht gezicht voor PSV die twee!

6 december 2012 om 17:09

Verzin is wat beters, sneu figuren hier kunnen niet anders bedenken dan het woordje Calimero.

6 december 2012 om 17:10

@ DSH weet je wat sneu is. Je steeds negatief uitlaten over een club puur vanwege dat jij een voorkeur hebt voor een andere club.

Bij Ajax spelen ook 9 jongens uit de eigen jeugd terwijl grote talenten als Depay en Locadia verpieteren op de bank bij Psv,ze presteren nu ook niets dus misschien moet je deze jongens eens op gaan stellen.en als we het over miskopen gaan hebben kan ik er in Ehv ook nog wel een berg opnoemen.

Ajax blijft de grootste koopclub van het land. Ajax heeft zelf jaren lang met geld gesmeten, Sulejmani zijn ze vergeten een miskoop van 20 miljoen binnen halen, wat is Ajax toch schijnheilig, als konden kopen hadden het zelf ook gedaan..

6 december 2012 om 17:09

@ Drop-shot-hell jij hebt je nog nooit positief uitgelaten over Ajax. Dat is zover wel duidelijk. Maar je moet je wel bij de feiten houden.

6 december 2012 om 17:13

Welke feiten dat je zit te mekkeren op Psv, dan mag ik zeker wel wat terug zeggen, niet?

6 december 2012 om 17:23

'als ze konden kopen hadden ze het zelf ook gedaan...'

Dus jij wilt beweren dat Ajax geen geld heeft?

6 december 2012 om 17:26

Ja nou wel inmiddels wel, maar in de zomer zullen jullie hypocrieten weer flink wat speler kopen. Jullie hebben jaren 70 miljoen aan spelers binnen gehaald, stelletjes hypocrieten.

6 december 2012 om 17:33

Kom met voorbeelden alsjeblieft. 70 miljoen in één jaar, ik lach me rot hier.
Je verzint eigenlijk best veel, ik zie overal verzonnen en provocerende posts van je.

Ajax gaat geen enorme bedragen meer neerleggen. Dat zag je deze zomer al.

6 december 2012 om 17:53

Als je dan graag bedragen wil noemen kom dan wel met juiste bedragen.. 16,5 is niet hetzelfde als 20..

Ten eerste is Ajax in dezen niet schijnheilig.. Er is een PSV aan het woord die iets te zeggen heeft, niet een Ajacied die kritiek heeft op het kopen van spelers..

Ten tweede heeft Ajax in die jaren telkens de mogelijkheid gehad om spelers aan te schaffen voor redelijk grote bedragen, waar ook miskopen tussen zaten.. Maar ga een keertje kijken naar de verhouding tussen koop en verkoop van Ajax spelers.. Er wordt bijna ieder jaar veel meer ontvangen aan transfers dan wordt uitgegeven.. Zo ook in het jaar Sulejmani werd gekocht. (huntelaar en Heitinga vertrokken samen voor meer dan het dubbele van wat Sulejmani gekost heeft).

Toegevoegde waarde van zijn argument nihil, zelfreflectie: ook nihil. Ken je eigen club en doe zinnige uitspraken Tiny...

Calimero gedrag pur sang...

Dit is toch precies wat van de week vd Gijp bedoelde.

6 december 2012 om 17:11

Haha simpele mensen hier, kunnen niks anders verzinnen dan het woordje Calimero, zo uitgemolken.

Iedere club is dan een koop club. Iedere club koopt spelers om sterker te worden.barca koopt spelers, Ajax koopt spelers, PSV koopt spelers. Iedereen koopt spelers.

Deze discussie kan onijndig doorgaan maar wat bereik je ermee? Je frustatie gaat weg?

Ajax koopt kinderen, PSV volwassen gasten.

Lekker boeiend om daar over door te blijven gaan.

Ik begin steeds meer een hekel te krijgen aan Psv, de rollen lijken een beetje om te draaien in Nederland. Eerder was het altijd Ajax dat frustraties opwekte, maar door dit soort uitspraken is PSV 'het Ajax van nu'. Ook de fans lijken mee te gaan in deze trend. Niet om aggressieve reacties uit te lokken, maar meer dan de helft van de inhoudsloze, provocatieve, ergerniswekkende reacties zijn van PSV fans. Toeval? Ik denk het niet, de frustratie van het steeds maar niet behalen van het kampioenschap lijkt flink door te dreunen in de hoofden van de fans.

Door vervelende types op het veld als Ola Toivonen, Dries Mertens en Mark van Bommel verbaasd het me ook niet eens meer dat er steeds meer mensen zich tegen PSV keren. Nu komt Tiny Sanders weer met een idiote uitspraak, Ajax staat momenteel met Feyenoord bekend vanwege de integratie van de jeugd in het eerste elftal. PSV is de grootste koopclub van Nederland en ziet pas in het afgelopen anderhalf jaar wat talenten uit de jeugd doorbreken. Dat je een koopclub bent kan ik echt accepteren, ik ben ook immers vaste volger van FC Twente. Maar ga niet schijnheilig doen en anderen beschuldigen terwijl je zelf geen haar beter bent!

6 december 2012 om 17:17

jou club die 400 miljoen euro in het rood staat, en dure speler koopt, psv koop spelers voor kleine bedragen, hou jij je maar bezig met barcelona, want gisteren verging je wereld dat terwijl messi niks had..

barcelona jou club koopt voor zieke grote bedragen spelers binnen..

6 december 2012 om 17:20

De heksen jacht richting psv is weer begonnen hoor. echt die logica van sommige mensen hier.
Het is een feit dat Ajax in 5 jaar meer geld heeft verspild dan Psv ( de koopclub)
Over 3 jaar noemen jullie Bazoer ook eigen jeugd

Is er iemand die mij de precieze uitleg kan geven van de subsidie die Eindhoven aan PSV heeft gegeven? Ook al heeft de gemeente de grond van PSV gekocht, moet dat ten eerste tientallen miljoen kosten en kon PSV dat geld niet beter besteden, zoals aan een armoede-beleid etc.

6 december 2012 om 17:12

Ik bedoel natuurlijk de gemeente eindhoven en armoede-beleid.

6 december 2012 om 18:00

Naar mijn weten zit dat zo:

PSV had geld nodig om de begroting te dichten. Hiervoor kregen ze een lening van de gemeente. Dit geld moet dus gewoon worden terugbetaald. Als onderpand van de lening heeft de gemeente de grond onder het stadion. Oftewel, mocht PSV haar lening niet terug kunnen betalen dan is de grond van het stadion voor de gemeente.
Echter verkocht PSV vervolgens Dzudzak (heb het nooit kunnen schrijven , excuss, goede voetballer) en had het wel geld om de begroting te dichten. In plaats van met dit geld de begroting te dichten gebruikt men virtuele spaarpotjes en werd het geld gewoon uitgegeven aan spelers..

correct me if im wrong..

Lens: 6,1 miljoen
Matavz: 7 miljoen
Mertens: 8,5 miljoen

Suljemani: 16,25 miljoen

Klopt dus niet helemaal Tiny.

6 december 2012 om 17:18

tja, je moet alles waarschijnlijk ook niet zo letterlijk nemen.

Daarna zal de return on investment van de aanval van psv wel een stuk gunstiger zijn dan de ROI van suljemani.

6 december 2012 om 17:28

Goede bedragen wel, waar heb je ze vandaag gehaald?

Lens is 4 miljoen voor betaald. Voor Matavz is 5 miljoen voor betaald(kan oplopen tot 6) en voor mertens is 4,5 betaald(8,5 was voor strootman)
Verder is er 17,25 betaald voor Sulejmani.

Als je de bedragen niet goed hebt, dan kan je zelfs laten lijken dat de aanval van Willem 2 duurder was dan die van Real Madrid.

Als je Ajax een koopclub wilt noemen, dan is het in ieder geval een koopclub met een toekomstvisie. Deze visie is bij PSV ver te zoeken. Als er in Eindhoven wordt gekocht, dan is het voor de korte termijn en met het waanidee dat er met aankopen geld valt te verdienen. Ajax heeft het elftal voor de toekomst al rondlopen en jonge spelers weten dat deze club met plezier een plekje in het eerste elftal reserveert voor jongens die talent hebben en die alleen wedstrijden nodig hebben om op niveau te komen.
Als je wilt vergelijken welke van de clubs de opleiding echt serieus neemt, moet je kijken naar het geld dat er in gestoken wordt. Met zes miljoen euro is Ajax wat dat betreft koploper. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa.

Ik denk dat het woord "koopclub" helemaal uit zijn verband is getrokken. Zoals ik het zie zijn Ajax nog PSV geen koopclubs.

Koopclubs zie ik meer als Manchester City. Die krijgen miljoenen in hun kont geschoven en kopen gewoon spelers die de grootste prijskaarten hebben, los van hun prestaties. En dan praat ik over elk jaar goed presteren, he?

Ajax en PSV kopen voor de toekomst in. Het zijn relatief allemaal jonge spelers die aangetrokken worden. Soms wel eens een "oudje", zie van Bommel of Poulsen. Maar dit is meer voor de jeugd bedoeld als een speler die je volgt, een speler die jou als jeugdige ondersteunt en begeleid.

De mensen die dit uitspreken moeten ermee stoppen en elkaar gewoon een hand geven. Dit gaat toch helemaal nergens meer over? Vingertjes wijzen deden we in de kleutergroep, die tijd is voorbij!

Net als Koeman, die ook riep dat PSV een koopclub is en dan zelf een helikopter vol nieuwe spelers laten landen in de Kuip. Wat een lachertje.

6 december 2012 om 17:25

Inderdaad daar zijn de dit jaar pas mee begonnen, dat deden ze daarvoor nooit hoor. Je hebt uiteraard wel gelijk dat Feyenoord een hoop spelers heeft aangetrokken. Aan de andere kant vertrokken er ook 4 spelers. Er werden er 8 voor terug gehaald. Die 4 moeten vervangen worden dan houdt je er nog 4 over die extra zijn, niet extreem veel lijkt me. Verder heeft Feyenoord totaal aan transfergeld ongeveer 1,3 miljoen uitgeven ook niet overdreven veel lijkt me.

6 december 2012 om 17:36

Verschil is wel dat die helicopter gevuld was met voornamelijk transfervrije spelers. Het idee van Kopen is juist dat je betaald voor een speler, terwijl Feyenoord dat alleen voor Immers en Singh heeft gedaan. Pelle is (nog) gehuurd, Janmaat, Mathijssen, Vormer, die 20 jarige spits die van Excelsior kwam (naam even kwijt) kwamen allemaal transfervrij.

En verschil dat daarbij komt is dat Feyenoord met een groot aantal spelers uit eigen jeugd speelt. Kan iedereen hier roepen dat t uit nood geboren is, maar Feyenoord presteert een stuk beter met eigen jeugd dan met dat vreemdelingenlegioen dat de afgelopen jaren is langsgekomen. Als PSV nu met evenveel jeugdspelers zou gaan spelen als feyenoord kunnen ze net zo goed zich meteen inschrijven voor de promotie/degradatiewedstrijden.

6 december 2012 om 18:31

Omdat ze niet konden kopen. En waarom konden ze niet kopen.....

6 december 2012 om 21:43

Alsof Feyenoord weer dezelfde fouten gaat maken als 3-4 jaar geleden. Ze gaan nu echt niet met geld smijten wanneer dat weer beschikbaar is.

Lekker is dat, heb je een algemeen directeur die niet eens kan rekenen.

Lens 6,1 miljoen
Matavz 7 miljoen
Mertens 8,5 miljoen

Maakt samen 21, 6 miljoen

Sulejmani: 16,25 miljoen.

Als je dan toch een domme opmerking maakt terwijl je uithangbord van de club bent, zorg dan dat je in elk geval gelijk hebt.

6 december 2012 om 17:19

Hou jij met je club bezig 20 miljoen was het voor Sulejmani.

6 december 2012 om 17:23

Haha, die club is tenminste succesvol. Hoevaak is PSV de afgelopen 5 jaar kampioen geworden? Opper Psv-er Waterreus geeft zelfs toe dat er bij PSV geen enkele sprake is van visie en bij Ajax wel, dan moet het wel waar zijn.

Toch wel typerend dat het boegbeeld van de club, Tiny Sanders (wat een nobody trouwens) zich meer bezig houdt met Ajax dan een visie uitstippelen voor zijn beroerde club.

6 december 2012 om 17:24

Haha iemand verbeteren en het dan zelf fout hebben, wat een faal. Voortaan moet je toch de juiste informatie zoeken.

16,25 miljoen is het juiste bedrag, dus Afca_godenzoon heeft het niet fout

6 december 2012 om 18:34

Dropshotje weet je wat jij hebt gelijk 20 miljoen. zullen we samen nu rekenen? wel je aandacht er bij houden hè dit is heel moeilijk voor jou. komt ie:

21,6 - 20 = ?

Als je er niet uitkomt mag je je rekenmachine gebruiken.

6 december 2012 om 17:19

Mertens was geen 8,5 miljoen. Of was Strootman dan (minder dan) 5,5 miljoen?

Lekker de feiten verdraaien. Daar zijn ze bij Ajax sowieso wel goed in.

6 december 2012 om 17:22

8 miljoen voor Mertens en Strootman in totaal.

6 december 2012 om 17:31

13 miljoen in totaal. En wat jij de hele tijd loopt de zeggen over Sulejmani klopt niet. Hij is gekocht voor 16,25 miljoen. Hoe kom je nouw eer bij 20 miljoen?

6 december 2012 om 17:33

17,25 als je de bonussen meetelt

6 december 2012 om 17:35

Ga toch allemaal in een hoekje uit huilen, Psv heeft zelf een keuze om speler te kunnen halen mits jet het geld voor hebt.

6 december 2012 om 18:04

Tuurlijk heeft PSV zelf een keuze, en in principe maakt het ook niet uit als je spelers koopt.. Maar waarom je dan zomaar naar een andere club wijzen die ook wel eens miskopen heeft gemaakt?

6 december 2012 om 17:33

je hebt het bericht van Temlin goed gekopieerd, maar de feiten niet nagechecked.

Lens hebben ze 4,1 voor betaald, Matavz 5(kan oplopen tot 6) en voor mertens 4,5(8,5 voor strootman).

6 december 2012 om 19:08

narsingh en toivonen er nog bij?

7 december 2012 om 01:31

Zet er anders heel het elftal bij.
Als Narsingh speelt, dan speelt Lens of Matavz niet, dus die kan je tegen elkaar wegstrepen. en Toivonen staat op het middenveld, niet de aanval.

6 december 2012 om 21:12

Lekker is dat, ben je een Afca_godenzoon, kan je niet eens feiten opzoeken.

Lens 4 miljoen
Matavz is 5 miljoen (kan oplopen tot 6)
Mertens is 4,5 miljoen

Maakt samen 13,5 miljoen

Sulejmani: 16,25 miljoen

Jooeeee

6 december 2012 om 22:00

Als je dan toch gaat 'fact' checken, doe het dan wel goed.
Lens = 5 Miljoen
Mertens = 4,75 Miljoen
Matavz = 5,5 Miljoen
Toivoinen = 4 Miljoen
Narsingh = 5 Miljoen
Nijland = 4 Miljoen

Sanders heeft het immers of de gehele aanval: 5+4,75+5,5+4+5+4 = 28,25

Dan pakken we de gehele Ajax voorhoede erbij
Suljemani = 17,9 Miljoen
Sigthorsson = 4,5 Miljoen
Andersen = 1,3 Miljoen
Fischer = 1,3 Miljoen
Hoesen = 350.000
Sana = 350.000
Boerrigter = 800.000

Totaal: 17,9 + 4,5 + 1,3 + 1,3 + 0,35 + 0,35 + 0,8 = 26,5 Miljoen

Hierbij heb de maximale cijfers gebruikt.
En ook mag er aan worden toegevoegd dat Suljemani al 4 jaar bij Ajax zit

6 december 2012 om 23:20

Held! Dit zijn de feiten psv fans. Triest als je je er nu nog onderuit wil praten..

7 december 2012 om 00:34

Toivonen is een middenvelder

7 december 2012 om 01:42

Googlelt:

Volgens mij gaat het hier om de aanval die er staat bij Psv. Anders kan je altijd zoveel lui meenemen in je groep dat Sanders niet gelijk heeft. Bovendien ben je nog Wijnaldum vergeten(gezien je Toivonen meetelt, neem ik aan dat je de aanvallende middenvelders ook meeneemt).

Het gaat dus om:
OF Mertens, Narsingh en Lens
OF Mertens, Matavz en Lens/narsingh(kostte hetzelfde, 4,1 en niet 5 miljoen).

7 december 2012 om 07:42

Ok jij je zin...
De aanval die er staat.en allemaal 4,1 miljoen

Mertens, Narsingh, Lens = 12,3 miljoen
Fischer, Hoesen, Boerrigter = 1,5 miljoen,

Hoezo Psv kan het stadion nog verkopen en andere clubs niet?
Volgens mij heeft ons Twente een eigen stadion en een eigen trainingsveld met alles erbij in Hengelo.
Maar Psv moest wel wat verkopen omdat het geen geld had om spelers te kopen en schuld weg te werken en dat hoeft bv Twente niet.
En wat te denken door Mertens en stroot man te kopen en daarbij nog eens Matavz en lens dan kom ik op een erg groot bedrag.

Maar waarom Tini Sanders doet alsof Psv het beter doet als ander clubs in de top 5 is me een raadsel.
Of wil die stiekum toch andere clubs een klein schopje geven??

Investeren in jeugdspelers wat ajax doet is totaal anders dan een 1ste elftal kopen...

En over narsingh vind ik ook nog steeds bij het plaatje miskoop horen hoor..

6 december 2012 om 17:21

Ja dus, mag je geen spelers kopen dan?

Ajax is heel goed bezig om haar verkooppraatje van 'eigen jeugd' te verspreiden en zet daarvoor ook de Ajax gezinde media in.

Feyenoord is een echte club van de jeugd. PSV koopt oudere talenten en leidt die op tot internationals. Ajax koopt overal kinderen weg.

Het verafgoden van Ajax mag nu onderhand wel stoppen.

6 december 2012 om 17:30

Lol hoor dat dan. Feyenoord doet eens een paar jaar wat met eigen jeugd en ineens hebben ze dat al tientallen jaren gedaan. Ajax doet dat al decennia stelselmatig en Feyenoord is het gaan doen wegens pure armoede.

Daarbij heeft Ajax al erkent dat de opleiding op de schop moest en zijn in de C-, B- en Atjes jeugdspelers gescout omdat de originele spelers nog gescout werden door het verloederde scouting en opleidingssysteem. De opleiding van Ajax wordt weer op niveau gebracht en dat is niet meer dan normaal.

6 december 2012 om 17:47

Cyber2003,

Ajax heeft het helemaal niet nodig om sommige spelers "eigen jeugd" te noemen en dat doen ze ook helemaal niet. Misschien 1 procent van de supporters die het zeggen, maar het zijn voornamelijk de antie-ajacieden die maar beweren dat Ajax sommigen spelers "eigen jeugd" noemen.

Volgens mij worden alle spelers van andere clubs gehaald. Het gaat om de prestatie en dan maakt het mij niks uit of ze gekocht zijn. Wat ik wel vind is dat we terug moeten naar 9 ned. Spelers en naar drie buitenlanders. Zo kan het Ned.voetbal weer mee gaan tellen

Haha meneer Sanders toch, met dit soort gedrag verbeter je het imago niet hoor, integendeel.

Sinds wanneer is spelers kopen een misdaad. Real, United, Bayern kopen ook spelers, maar daar mogen we niks over zeggen.

Trieste bende hier! Huilie doen omdat een club spelers koopt.

6 december 2012 om 17:50

Beetje triest om zo te reageren. Niemand zegt dat het kopen van spelers een misdaad is, maar PSV heeft gewoon een groot bedrag gespendeerd aan de huidige spelersgroep. Dat is een feit toch, of ben je het daar niet mee eens?

Ten 2de, word bij jullie de jeugd wel heel langzaam gebracht, terwijl die toch niet minder zijn dan de aankopen (depay & Locadia). Een United en Bayern hebben toch een aantal zelf opgeleide spelers in de basis staan, al een aantal jaar. Van Real weet ik dat eigenlijk niet...

Dus als je koopclub genoemd word moet je niet zo zielig doen, maar eerder kijken naar de oorzaken daarvan, en op basis daarvan kan je best concluderen dat PSV aardig als koopclub bezig is.

6 december 2012 om 18:30

Ja dus wat maakt jou dat uit dan. Misschien is dat een andere visie. Boeie!

Zwak om inderdaad met zo'n reactie te komen, blijkbaar voelt hij zich ernstig aangesproken en weet niet hoe hij er zich met echte, goede argumenten uit moet praten, vandaar zo'n reactie.
Het verhaal van Suleimani is door iedereen uitgekauwd en doorgesproken, als de blunder van van Basten.
Dat heeft ze veel pijn gedaan, maar zoas het beleid bij Ajax nú is, daar moet hij op reageren, maar dat doet hij niet. Hij zit in zijn maag met een trainer die zijn eigen koers vaart en weinig heeft met jeugd. Het gaat om de prestatie en maakt niet uit hoe.
PSV is en blijft een koopclub en Sanders werkyt daar samen met Brands hard aan om het in stand te hoouden. In plaats energie stoppen in de opzet van een goed jeugdbeleid , door eens te gaan kijken bij de concurrent, in plaats van ernaar te wijzen.
Philip Cocu bij A1 zegt helemaal niets over de jeugdopleiding. Ook die elftallen blinken nu niet uit in het behalen van kampioenschappen!!
Cocu gaat straks vast naar het eerste en als dat gebeurd, is het dan symbolisch voor het negeren van de jeugdopleiding??
Kletspraat, Sanders!!

Are Youre Kidding Me??

Serieus man , wat een onzin tuurlijk er zit een kern van waarheid in , maar toen we Sulejmani kochtten waren er andere tijden , we Verkochten dat jaar ook Sneijder voor 27 miljoen , en jaar daarop Huntelaar voor 20 miljoen...

Eventjes feitjes tellen meneer Sanders.. volgens mij hebben jullie zoveel niet eens ontvangen in de afgelopen 5 jaar man.

Sanders maakt hier wel een statement en terecht ook.
Wat een zeikers allemaal zeg.

Ajax was binnen Nederland altijd de geliefste club en gehate club in Nederland.
We kunnen nu wel zeggen dat nu meer mensen PSV haten.
Om welke reden is niet echt duidelijk.

Dan kunnen we net zo goed heel de Europese Top boycotten, want vergeleken met Psv.

Transfers zijn nu eenmaal onderdeel van het voetbal en is ieder zijn eigen keuze.
Als je geen geld hebt, dan geef je de jeugd de kans , anders kan je gewoon kopen.

6 december 2012 om 17:26

Men ziet graag een koopclub op zijn bek gaan. Dat was ook het geval toen Ajax 35 miljoen uitgaf op de transfermarkt. Als je daarmee geen successen haalt ondanks met geld smijten ziet men je graag falen, leer er mee leven.

6 december 2012 om 17:29

Dat vind ik nu geen geldige reden.
Waarom zijn diezelfde mensen die graag Psv, Psg, City op hun bek zien gaan, dan wel vaak supporter van Real/barca/chelsea, die de term "koopclub" ondekt hebben.

Ik heb er totaal geen problemen mee.
Transfers horen bij het voetbal.
En PSV is geen koopclub, 1 jaar eens geinvesteerd, omdat het toen nodig was.
Twente heeft dit jaar meer uitgegeven.

Tevens betaalt Ajax meer Salaris, dus hun smijten net zo goed met geld.

6 december 2012 om 17:34

Ajax betaalt buiten Sulejmani nu geen hoge Salarissen meer , en hebben zelfs een even hoge Salarisplafond dan PSV (beide 9 ton netto ) .
Alleen heeft Ajax de laatste jaren inderdaad nog wat rotzooi van Vd Boog en Kornuiten nog binnen die wel een hoge Salarissen v erdienden , net zoals jullie ook nog Engelaar hebben rondlopen die veel centen verdiend.

Als die allemaal eruit zijn , verdien je bij Ajax of PSV om het even, dus dat is onzin , daarbij heeft Ajax meer salarissen uitgegeven doormiddel van die Kampioenpremies... tja.

6 december 2012 om 17:32

Jij bent dan de enige in heel Nederland die de reden niet snap. Kijk eens hoeveel onzin van Psv zijn kant er maar blijf komen alleen de afgelopen dagen al. Jullie doen gewoon ronduit denigrerend over de EL en verliezen dan 2 wedstrijden natuurlijk is er dan leedvermaak. Advocaat bemoeit zich met scheidsrechters dat die dan eerder ook al Ajax-vitesse heeft gefloten nou lekker boeiend. Dan heb je nog spelers als van Bommel en zijn maatje op middenveld die er totaal een potje van maken. Vragen zon beetje elke wedstrijd 6x om een gele kaart voor de tegenstander. En elke kaart die ze zelf krijgen is natuurlijk zwaar onterecht terwijl ze heelveel kaarten bespaard zijn. Dan heb je nog Mertens die alleen maar om de grond en dan hebben we nog mazzel dat die andere die zich structureel blijft misdragen niet eens mee doet voorlopig. Ze de meeste kansloze uitspraken naar wedstrijden doen de tegenstander doet het de scheidsrechter doet het. Nu loopt meneer sanders ook weer doelloos te provoceren. En jij vraagt het je nog af?

6 december 2012 om 19:59

@ Peskens-psv

Denk dat jij één van de weinige bent die vindt dat Sanders hier een statement maakt.
Sanders zeurt en wijst, zoals alle Psv-ers de laatste maanden en laat dat nou net de reden zijn dat psv zo gehaat wordt.

Begin anders nog even over die wedstrijd van Feyenoord tegen Heerenveen, want oude koeien uit de sloot halen......ook daar zijn ze goed in in Eindhoven.

En het boeit niet dat jullie een koopclub zijn, maar doe dan ook niet alsof jullie de jeugd een kans geven. 10 minuten bij een 5-0 voorsprong terwijl je net na rust met 4-0 voor staat is geen echte kans....duidelijk of wil je het gewoon niet zien?

6 december 2012 om 20:27

Wat maakt het nu uit als je een koopclub bent of een jeugdclub.
Gaat uiteindelijk om het resultaat hoor.

6 december 2012 om 21:13

Je bevestigt met je reactie alleen maar wat ik zeg. Lees mijn laatste alinea....

Zo als gewoonlijk meer bezig met Ajax dan hun eigen clubje hahahah

Ajax koopt eigenlijk net zoveel als Psv, maar voor minder geld, omdat de spelers jonger zijn (rond de zestien jaar). En als de Ajacieden die spelers onterecht 'eigen kweek' noemen, lijkt het wel meer of je meer koopt.

6 december 2012 om 17:27

Precies. Maar dat lijken mensen niet te zien.

PSV koopt gevestigde talenten en ontwikkelt die tot internationals.
Ajax koopt kinderen en ontwikkelt die tot internationals.

In beide gevallen wordt er opgeleid, alleen is het een ander traject.

6 december 2012 om 17:33

Onzin, een gearriveerde speler kun je niet opleiden!
Wat een Calimero die Sanders, ze zijn echt allemaal hetzelfde in Eindhoven, niet te geloven

6 december 2012 om 17:56

Wat doet PSV dan met een Willems en een Narsingh? Opleiden dus.

PSV doet hetzelfde als Ajax, alleen soms in een andere leeftijdscategorie.

6 december 2012 om 19:54

Willems kun je nog over discusseren gezien zijn leeftijd. Narsingh natuurlijk niet, die was bij Heerenveen al doorgebroken.

Ophouden Eindhoven! Stop nou eens met dat Calimero gedrag! In zoveel reacties hierboven lees je precies waarom mensen zo over Eindhoven praten.....altijd weer janken en naar Amsterdam kijken! Jullie zijn samen met Ajax dé topclubs van Nederland. Handel daar dan eens een keer naar. Kijk naar jezelf! Wees trots! En hou eens op te janken over wat ze in Amsterdam allemaal doen! Toon eens wat lef en ballen!

...en inderdaad, meneer Sanders helpt niet...daar moet een PSV icoon aan het roer staan....ik vind persoonlijk die meneer Sanders geen ster. Reageert op de verkeerde dingen. Hij zal misschien in de organisatie goed zijn, maar daar moet je een boegbeeld hebben...daarbij komt dat Brandts ook de hele dag verstoppertje speelt...en als je de best betaalde TD bent, mag er meer worden verwacht....

...en mensen vinden het vreemd dat PSV een deal maakt met de gemeente over het stadion, en binnen 2 weken weet men van gekkigheid niet wie men moet kopen...strootman, Mertens en Wijnaldum... Daar zal ongetwijfeld meer gedachte achter zitten, en dit zal al langer spelen....alleen die planning is weer niet slim gedaan....

...,maar vooral het janken naar 020...dat stoort mensen! Ophouden!

Hahaha wat een stel kneuzen daar bij PSV ongelofelijk. Ajax is de grootste opleidingsclub van Nederland aller tijden en er zijn ook alle jaren aankopen gedaan. 50 jaar geleden, 40 jaar, 30 jaar en nu ook. Ajax durft het met eigen jeugd aan en PSV niet. Dat is het verschil.

Tsja PSV heeft dit seizoen gekocht om het 1e elftal te versterken. En Ajax heeft geinvesteerd voor de komende jaren. Ik vind het wel heel zielig om nu vergelijkingen te trekken. Maar eerlijk is wel wat is er op Affelay na bij PSV doorgebroken afgelopen jaren? Helemaal niks! Waarom willen spelers op jonge leeftijd weggaan bij Psv? Omdat ze weten dat er bij PSV voor de jeugd geen toekomst is. Bedoel als je zo graag de jeugd een kans wilt geven, Had je geen Narsingh hoeven halen of Matavz. Locadia en Depay konden dan een kans krijgen. Op dit moment zijn voor mij 2 clubs die jonge jongens daadwerkelijk een kans geven. Feyenoord en Ajax. PSV die is meer bezig met spelers te halen wat ze uit eindelijk in de financieele problemen zal brengen. Wat ik hoop is dat PSV ook een grote crisis krijgt financieel gezien, dan gaan ze misschien ook denken aan goedkopere oplossingen.

6 december 2012 om 17:59

Ajax en Feyenoord staan vooral bekend om de talenten die zo voortbrengen en hun beleid daar in.
Utrecht heeft dit jaar en vorig jaar ook veel talent laten doorstromen. Kijk eens naar het elftal nu, verdediging is op Wuytens na eigen jeugd, Kali is ook eigen jeugd. Dan hebben ze nog Ayoub die zeker weten door gaat breken, ze hebben nog een Badjeck. Utrecht komt er ook aan met onze jeugd. Dus denk dat die in de toekomst aardig in verhouding met Ajax en Feyenoord zitten met ongeveer 75% eigen jeugd.

12 december 2012 om 10:14

Ik ben daar juist blij mee dat Utrecht dat ook doet. Dat is de toekomst van het Nederlands voetbal. We zijn altijd een opleidings instituut geweest en dat moeten we zo houden.

Niet alleen de spelers en ''supporters'' van PSV maken zich dagelijks belagelijk maar ook het bestuur. Hilarisch dat zo'n provincie clubje nog kan voort bestaan.

Hoewel ik het storend vind dat ze in Amsterdam jong inkopen verwarren met zelf opgeleid vind ik een man in zijn positie met deze uitspraken echt ongelooflijk.

Maar dit snap ik ook niet...want nadat v der Gijp zo'n sneer heeft uitgedeeld....zou je toch denken dat ze zouden stoppen om weer naar anderen te wijzen..
Maar nee.... ze doen er gewoon nog een schepje bovenop..

Sorry hoor Psv -supporters..... maar jullie club doet het nu echt zelf.

6 december 2012 om 17:39

Ik plaatste ook een reactie over van der gijp,die werdt gelijk verwijdert.ik snap niet waarom,hij had wel gelijk

Naar mannetje die Tiny Sanders, kan het weer is niet laten om een sneer uit te delen aan Ajax.

Feyenoord en Ajax kopen minstens net zo veel spelers als Psv. Alleen zijn dat vaak transfervrije jongens of spelers die vroeger al bij de club hebben gespeeld en dan telt dat blijkbaar niet. Wat het stadion betreft heeft Sanders volkomen gelijk, andere clubs hebben in het verleden al geld gevangen of spelen in een stadion van de gemeente. Dat is ook verkapte subsidie want de huurprijzen zijn vaak niet marktconform. Kortom, zinloze discussies. Laten alle clubs lekker zelf bepalen welk beleid ze voeren. Als de supporters hiermee tevreden zijn is er geen probleem.

6 december 2012 om 17:39

Dan kan het heel simpel geen kopen zijn!!

als het over spelers aantrekken hebt... kunnen we praten, maar zelfs dan...klopt het niet wat je zegt.

6 december 2012 om 17:40

Hoe koop je een transfervrije speler?

6 december 2012 om 17:45

door hem en zijn zaakwaarnemer een som tekengeld te geven

6 december 2012 om 17:52

Nou... ik weet niet voor jou, maar dat noem ik een beloning ...maar geen kopen.

6 december 2012 om 17:44

ajax en feyenoord kopen tieners, dat telt (in hun ogen) niet. Net als transfervrije speler, oud spelers, spelers uit de randstad, spelers uit jeugdopleidingen van andere nederlandse clubs etc etc.

ik wacht nog even op de definitie uit de officiiele uefa reglementen betreft "koopclub", dat maakt het vast duidelijker.

6 december 2012 om 17:53

Noem ff op welke tieners Feyenoord de afgelopen jaren heeft gekocht.
en dat in vergelijking met Psv.

want loze kreten roepen kunnen we allemaal.

6 december 2012 om 18:02

Ajax heeft er voldoende. Half denemarken en belgie bijvoorbeeld. Psv haalt ze uit belgie en de jeugdopleiding van sparta.

Feyenoord weet ik zo geen voorbeeld omdat die club niet interessant genoeg is om te volgen. Wat dat betreft een goed punt van jou.

6 december 2012 om 18:11

hahahahahahaha.......

Als een feyenoorder dit zegt....over Ajax of Psv....wordt het zonder pardon verwijderd....en dat doen ze heel snel.

Maar goed....shit happens.

En op een ander moment kom ik zeker mijn gram bij je halen over deze opmerking!
wat dat betreft.... ben ik net een olifant...!

6 december 2012 om 18:41

gram halen?
Wat heeft het met gram halen te maken? Ik geef een mening. Als jij je er in kan vinden: doe er iets mee. Kan jij je er niet in vinden: doe er niets mee.

Met die instelling zit ik hier ook op voetbalzone. Jij hebt nu bijvoorbeeld niets inhoudelijks gezegd over mijn mening. Nadat ik op reageren druk ben ik je vergeten

6 december 2012 om 19:07

Mijn Gram halen.... met betrekking tot het beledigen van Mijn Feyenoord...

Klopt ook wat je zegt... want dat desbetreffende reactie van jou... verdiende ook geen inhoudelijke reactie.
..
'nadat ik op reageren druk ben ik je vergeten '

en voor mij is dat anders... niemand die Feyenoord beledigd wordt vergeten.

Maar alles op zijn tijd.

6 december 2012 om 19:12

prima.
Pm maar wanneer je in de buurt van Enschede bent, doen we een bakkie

6 december 2012 om 19:54

hahahahaha... ja.. als ik inderdaad in de buurt bent... kom ik een bakkie doen!

En ik bedoelde het ook inderdaad gekscherend !
voordat anderen denken dat ik je daadwerkelijk aan het bedreigen ben..

6 december 2012 om 20:07

Ach, Villian, wat een arrogantie. Vorig seizoen waren we vast ook niet interessant om te volgen, aangezien de concurrentie voor jullie zo rond de 5e 6e en 7e plek stond.

10 december 2012 om 08:59

Slechte middag gehad gisteren Villian?

Ja PSV is een koopclub.
mickey was 5 jaar geleden gekocht toen betaalde Ajax de hoofdprijs voor spelers en dat doen ze nu niet meer. nu halen ze talenten en leiden ze op tot 1e elftal spelers..
Psv koopt om te kopen en betaalt overal de hoofdprijs voor.
Ze verkopen zelfs hun eigen grond om zich daarna weer flink te versterken en daarmee niks berijken
Ze kopen bijna alleen maar aanvallers terwijl de verdedeging de zwakste schakel is met Bouma en derijck en Marcelo.
En i dure aankopen op de bank houden Tyton, Matavz, Narsing.
uurlijk maakt Ajax verlies op Mickey ,aarja Psv heeft ongeveer 40 miljoen geinvesteerd en totaal niks berijkt.
Eigenlijk te sneu voor woorden.
En dan ook nog Ajax erbij halen terwijl Ajax niks met PSV te maken heeft.
Ik denk dat Tiny jaloers is op Ajax want hij haalt Ajax vaak erbij met zijn onnozele uitspraken

Het is natuurlijk sowieso te krom voor woorden dat Ajacieden PSV een koopclub durven te noemen. Zelf plukken ze een van de grootste talenten weg uit de opleiding van Psv, hoe kunnen die dan ooit een opleidingsclub worden?

Een kat in het nauw maakt rare sprongen zullen we maar zeggen. Hij weet dat er kritiek is op zijn functioneren en gaat daarom maar om zich heen slaan om zijn eigen beleid een beetje goed te kunnen praten. Kinderachtig. Nóg kinderachtiger is het om het voorbeeld van Sulejmani aan te halen. Dat is jaren geleden en gebeurde toen er nog een heel andere wind binnen Ajax waaide.

Meneer Sanders, u bent een kinderachtige Calimero.

Dit bevestigt het beeld van Sanders als onbehouwen bullebak die totaal geen affiniteit heeft met de voetballerij en bovendien, zoals veel Eindhovenaren, een structureel onvermogen toont om volwassen om te gaan met zijn antipathie tegen Ajax en het niet kan nalaten om sneren uit te delen naar Ajax.

Maar wat erger is, inhoudelijk slaat zijn opmerking als een tang op een varken. Want ook in de tijd dat Sulejmani bij Ajax speelde stond Ajax altijd met een elftal op het veld met minimaal 75 procent eigen kweek. Verder erkent men bij Ajax als geen ander dat dit soort fouten (begaan onder een compleet andere directie) nooit meer mag worden gemaakt en ze zullen ook nooit meer worden gemaakt zolang het huidige beleid wordt gecontinueerd (en waarom niet ?).

Daarnaast is Sulejmani al bijna geen Ajacied meer en heeft Ajax dit seizoen een fractie geinvesteerd wat PSV heeft geinvesteerd.

Laten we een ander voorbeeld nemen; Hoesen kwam voor niets van een Engelse middenmotor en handhaaft zich zowel in de wedstrijd tegen PSV als Real Madrid. PSV heeft een Matavz, gekocht voor 7 miljoen, Matavz zit op de bank ...

Sanders is een goede financiele crisismanager en heeft uitstekend werk geleverd op het gebied van die gemeentedeal en sponsoring, maar zijn werk zit erop, PSV is financieel gezond, hij moet weg en plaats maken voor een echt voetbaldier waar PSV er genoeg van heeft. Wat een irritante man ...

6 december 2012 om 18:03

Het is heel zielig van Sanders dat hij zich verschuild achter miskoop Sulejmani van Ajax om zijn eigen wanbeleid te camoufleren. Het bevestigd maar weer dat PSV weer helemaal Calimero af is met dit soort uitspraken. Als je als algemeen directeur dit soort uitingen naar andere clubs nodig hebt om recht op te kunnen staan dan is het blijkbaar erg onstabiel onder je eigen voeten.

Ach Sulejmani werd gehaald toen er bij Ajax nog een wanbeleid werd gevoerd. Dat is nu wel anders. Maja sommige mensen hier die het allemaal beter denken te weten die vinden dat een jeugdspeler op zijn 8ste ofzo gescout moet worden op een amateurveld en het hele traject heeft moeten volgen van het jongste elftal tot het hoogste elftal. Eigen jeugd is ook gewoon iemand van 15/16 halen die bij Ajax opgeleid wordt voor het 1ste.

Het is trouwens ook van de gekke dat die Tiny Sanders en Brands er nog zitten met al dat wanbeleid. Een beetje met de beschuldigende vinger naar Rutte wijzen maar zelf zijn zij er mede verantwoordelijk voor maar zij blijven zitten. Gluiperds.

Wat maakt het uit hoeveel je koopt.. Als er maar resultaat tegenover staat. En daarom zullen we pas aan het eind van het kunnen zeggen, of de "koopclub" psv het goed gedaan heeft. Overigens ben ik groot psv fan, en vind ik het label koopclub helemaal niet negatief. Kopen en hier geld voor terug krijgen in vorm van resultaat of verkoop is alleen maar goed.

Ten eerste is het een beetje triest om terug te gaan wijzen naar iemand die 5 jaar geleden gekocht is en ondertussen niet meer speelt maar daarnaast zeggen ze dus wat iedereen al jaren zegt. PSV heeft spelers gekocht met het geld van de gemeente, iets wat dus in eerste instantie altijd ontkent werd.

Ik zie dat een aantal mensen mij al voor waren. :P

6 december 2012 om 17:54

16.25 ex 2.5 miljoen voor zijn zaakwaarnemer totaal was bijna 19 miljoen

Fucking retards, wat lopen jullie nou domme discussies te voeren over wat wel en geen eigen jeugd is.

Alle spelers worden gescout, of ze nou 10, 14 of 17 zijn.

Het is heel simpel: als je spelers tot 18 jaar koopt/overneemt, met als doel ze eerst in de opleiding in actie te laten komen en ze op termijn klaar te stomen voor het 1e elftal.... is het eigen jeugd!

Als je spelers ouder dan 18 haalt die direct bij de selectie van het eerste elftal gevoegd worden... is het geen eigen jeugd.

Dus: alderweireld, vertonghen, eriksen, fischer en andersen zijn eigen jeugd. Ritzmaier en Locadia ook.

On topic:

Lens, Mertens, Matavz en Narsingh hebben bij elkaar zeker 20 miljoen gekost.

Wat loopt die Brands weer de kinderachtige Calimero uit te hangen. Sulejmani is 4.5 jaar geleden gekocht. Toen was er een heel ander beleid: 'kapitaal moet op het veld staan'. Nu word er gezegd wij betalen niet de hoofdprijs voor al doorgebroken spelers, we kopen ze voor ze doorbreken.

Tiny Sanders je bent een held :D

Ajax liegt en bedriegt de boel.

1 Club doet veel met eigen jeugd uit nood en dat is Feyenoord.

Ajax doet bijna niks met eigen jeugd. Die zogenaamde Klaassen ofzo heeft ook 10 min gespeeld. Das nog minder dan Maria bij ons. Verder hebben wij V Ooyen Brenet Depay en Locadia.

En verde staat Ajax met de "geweldige " eigen jeugd zowel in de A1 competitie als met Jong Ajax en als in de eredivisie Overal ! onder PSV !

Ook hebben wij een eigen stadion itt ajax.

Helemaal niets in Amsterdam !!!

6 december 2012 om 18:20

Ismail26, dit geeft aan dat je weer eens niet hebt opgelet

We zijn pas 15 speelrondes bezig.

Vorig jaar werd Ajax 1, A1,b1,c1,d1 allemaal Kampioen en dus Boven PSV geeindigt dus
wat maakt het nou uit als PSV boven of ander ajax eindigt het gaat er om dat de spelers
zich ontwikkelen en de top probeert te bereiken en dat geldt voor PSV en Ajax dus gaan je niet zo aanstellen.

Klaassen speelt zo weing omdat hij nog A-gerechtigd en geblesseerd is en pas 18/19jr is. tuurlijk heeft die Maria meer minuten gemaakt, een heel hele wedstijd gepeeld tegen EHC Heuts in de Beker. Brenet heeft nog niet gespeelt voor PSV 1 dus what matters!

Van der Hart = opleiding
Boilesen = opleiding
Blind = opleiding
v Rhijn = opleiding
Koppers= opleiding
Veltman= opleiding
Denswil= opleiding
Dijks= opleiding
Serrero= opleiding
De jong= opleiding
Klaassen= opleiding

Bekijk DE Fieten Ismail26

6 december 2012 om 18:39

Serrero komt van Cape Town als je dat eigen opleiding noemt.
Is elke club met samenwerkingsverband eigen jeugd. Pute onzin.

Op 22 mei 2011 heeft Serero het aangeboden contract ondertekend. Het gaat om een contract voor 2 jaar met optie tot nog 2 jaar.

Boilesen komt van Brondby

Aub zeg

Bekijk DE Feiten !

7 december 2012 om 01:32

True that, en De Jong heeft 1 jaar in de opleiding van Ajax gezeten. Dan vind ik niet dat je het eigen jeugd kan noemen.

6 december 2012 om 19:01

@ Ismail26
Als je dom gaat lullen, wees dan aub wel goed voorbereid. Klaassen is namelijk geblesseerd. Bij ons hebben Dijks, Veltman, Denswil, Sporkslede, de Sa en Fischer(net als Depay en Locadia dan wel van een andere club gekocht) gedebuteerd dit jaar. De Ajax A1 is niet goed bezig inderdaad. Ook daar is een reden voor, de twee beste spelers zijn er namelijk niet bij(fischer bij t eerste en Kishna geblesseerd).
Gefeliciteerd met je eigen stadion, wij zijn de regerend landskampioen dus op dit moment meer in Amsterdam dan in Eindhoven. Zo ff op je plaats gezet, stop nu je speen in je mond en geef die laptop weer terug aan je moeder, welterusten alvast klein kind

6 december 2012 om 20:02

Iedere club koopt dat is nou eenmaal zou. Alleen PSV koopt meer dan alles en iedereen bij elkaar.

7 december 2012 om 01:34

Depay is niet van een andere club gekocht, hij is op zijn 12e al naar PSV gegaan. Locadia heeft wel zijn opleiding genoten bij een andere club, maar hij is niet gekocht! Hij had toen namelijk nog geen contract.

Ow Ow wat een Prachtige topic.
Zoveel boze Ajax supporters die niet in zien dat het redelijk het zelfde is.
PSV koop 1 speler van 5mil die meteen in de basis staat. Ajax koopt er 3 voor 3-5mil en laat ze dan nog maar eens door een jeugd op leiding lopen voor een jaar of 2. wat ook weer kosten brengt + het salaris dat ze die 2 jaar nog eens krijgen er boven op. Misschien nog wat bonussen en hoppa het is ook een dure aankoop, En dan van die 3 zal er maar 1 waardig worden om in de basis te spelen van Ajax.

Wees nou gewoon is reëel zeg Ajax is net zo goed een club die spelers koopt.

Als voor al die mensen die zeggen dat Boerrighter eigen jeugd is. Hij heeft toch echt bij Twente de jeugd door gebracht....

En een Transfervrije speler koop je niet die lok je met een goed salaris.
Maar er zal toch wel een reden zijn dat ze transfervrij zijn?

6 december 2012 om 18:02

Vaak is het zo dat de reden voor het transfervrij zijn zo is dat diegene geen contract meer had...
lol, wat daar dan weer de reden van is, tja, dat loopt uiteen... (club betaalt niet genoeg, speler wil meer verdienen, speler wil ergens anders heen om sportieve redenen etc.)

Verder maak je wel een fout hoor, de jeugdspelers die Ajax haalt kosten echt niet 3-3.5 miljoen...
Dat betaalt Ajax voor de vaste waarde (zie Moisander)
Verder is het ook zo dat het salaris van een talent veel minder is dan het salaris van een gekochte vaste waarde voor het 1e elftal...

Je doet net alsof er geen verschil in zit qua bedragen maar dat is echt een gigantische illusie...

6 december 2012 om 18:13

Ik kijk tot ze in de basis staan bij Ajax.
Daarin zit aankoop kosten, Salaris, Bonussen, Mogelijke Familie en zaak waarnemer of verblijf plaatst en de mensen die hun trainen en de kosten van de trainingsvelden.

Is allemaal niet zo goedkoop als je denkt hoor. Komt redelijk op de zelfde prijs.
Het enige verschil is dat de spelers van Ajax het Ajax systeem al kennen zodra ze in de basis komen. Dat en alleen dat is het enige verschil......

Maar dat is wel iets waar eigenlijk alle topclubs naar toe moeten.
Zo breekt er meer talentvol Nederlands jeugd door.

Maar doe nou niet net als of Ajax niet koopt want dan wordt er wel heel slecht opgelet.

6 december 2012 om 18:59

@laurens E #291
"daarin zit aankoop kosten, Salaris, Bonussen, Mogelijke Familie en zaak waarnemer of verblijf plaatst en de mensen die hun trainen en de kosten van de trainingsvelden."

Beetje krom want volgens mij doe je dat niet bij een aankoop die meteen in de basis staat want daar heb je het alleen over aankoopbedrag maar niet over salaris (wat hoger zal zijn dan van een jeugdspeler of nog niet basisspeler), tekengeld, bonussen en commissies... beetje krom.

En Ajax koopt ook spelers maar dan nog minder dan PSV aangezien los van alle aankopen Ajax er nog altijd een aantal echte jeugdspelers heeft lopen zoals Van Rhijn, Blind en Vermeer.

6 december 2012 om 19:27

Ik sluit me aan bij Q_asd1975.

Overigens zeg ik nergens dat Ajax niet zou kopen, in mijn andere reactie van dit topic zeg ik gewoon dat ze wel kopen maar op een andere manier (en naar mijn mening op een gezondere manier financieel gezien).

Dat ik aangaf dat ik vond dat je wel erg makkelijk dat verschil zomaar even wegwuifde wil niet zeggen dat ik zeg dat ajax niet zou kopen hè...

6 december 2012 om 18:07

Stel je niet zo aan, Elke club koopt spelers! Waar het de meeste mensen om gaat is dat Ajax een totaal ander beleid hanteert. En dan doel ik niet op de jaren onder van Basten. Dan doel ik op het heden, waar de jeugd voorop staat. Ajax wil weer naar hoe het vroeger was, dat wanneer een speler vertrekt, de volgende klaar staat. Zonder dat je voor elke nieuwe speler miljoenen moet gaan uitgeven. En uit eindelijk hebben die spelers financieel ook nog is een grote meerwaarde.

Dat die jongen van Psv nu naar Ajax vertrekt geeft al aan dat zij weinig vertrouwen hebben in het beleid van Psv. Een beleid waar je als jonge jongen kan doorstromen naar het eerste. Er lopen nu ook meerdere jongens bij Psv die eigenlijk die minuten juist zo hard nodig hebben, maar doordat er zulke dure spelers op het veld staan kan Psv het niet maken om ze op de bank te zetten. Omdat ze dan verlies draaien op die spelers.

En of een speler nou 5,4,3 of 2 jaar in de jeugd speelt doet er niet toe. Ajax moet alsnog zo'n jongen kneden tot een grote speler, je geeft het zelf al aan. Niet alle spelers zullen het halen. Zo werkt dat nou eenmaal. Daarbij is er nergens een gegeven wanneer je een speler "eigen jeugd" mag noemen. 9 van de 10 spelers komen op nog jongere leeftijd naar een club. Waarom mogen zij dat wel zo genoemd worden. Wie bepaald in godsnaam die grens? Lekker belangrijk hoe lang zo'n jongen er gespeeld heeft. Wanneer zo'n speler doorbreekt heeft Ajax het gewoon uitstekend gedaan, door hem binnen te halen en goed te begeleiden. En laat dat nou net zijn waar het juist om gaat. Niet om het predicaat "eigen jeugd". Het gaat om het totaal traject van halen opleiden en gaan.

6 december 2012 om 18:23

Dus je geeft me gelijk met wat ik zeg.....
Je geeft in elk geval wat meer inhoud dan je mede supporters... Zeg toch ook nergens dat wat Ajax doet slecht is. Ben er zelfs voor dat alle top clubs dit doen.

Als voor dat argument met die jongen die van PSV weg ging.
Lijkt me niet dat het over vertrouwen ging. Hij stelde te veel eisen neem ik aan.
Want anders wil je niet naar City toe o.o
De kans dat hij daar aan de bak komt is tig maal kleiner.

Ajax, Ajax, Ajax, altijd maar weer alles met Ajax vergelijken... Waar het de meeste mensen om gaat is dat Ajax een totaal ander beleid voert dan dat psv doet (waar Psv ook een aantal goede jeugdspelers heeft rond lopen). Daarbij was deze aankoop in een tijdperk dat de club een geheel ander beleid aan het voeren was, kijk alleen al naar al die uitgaves onder van Basten. De jeugd stond toendertijd niet meer voorop. Dat is nu wel het geval. Oftewel, het is appels met peren vergelijken.

Ik wordt sowieso moe van al die mensen die constant zitten te zeuren op "het is nu zeker eigen jeugd". Hoe druk kan je het in godsnaam met Ajax hebben?!

6 december 2012 om 17:59

wij verlgelijken niet

we leggen jullie leugens bloot

en volgens mij waren jullie de eerste die over psv is een koopclub begonnen

6 december 2012 om 18:05

Dat was koeman van feyenoord die verteld dat psv en twente meer koop clubs waren.

Twente vind ik wel meevallen die kopen alleen als er verkocht word zoals ola john, toen kwam tadic. Dat vind ik nog gezond beleid twente.
PSV stond op de rand van de afgrond, verkoop grond en koop er weer lustig op los.

6 december 2012 om 18:08

Omdat we Dsudzack Affelay Amrabat Maza Ooyer en Lazovic hadden verkocht pffff ga voetbalverstand opdoen

6 december 2012 om 18:09

Noem eens 5 topspelers die PSV zelf opgeleid heeft dan?

7 december 2012 om 07:23

Zenden, Afellay, Bouma, KJH en Labyad (met pijn in mijn hart). 5.

6 december 2012 om 18:40

Vol met Feiten en helemaal niks mis mee. Was met PSV ook zo ene trainer wil kopen andere is blij met de jeugd. Slaat nergens op om dit te vergelijken.

Als voor je laatste zin.
Niet erg druk met Ajax maar met die supporters die een giga ego hebben en alles maar zeggen zonder echt een goeie uitleg en ze provoceren.

Val jij niet onder ^^

Het is gewoon moeilijk uit te leggen dat wat je ook doet je zal altijd een koop club zijn.
Alleen Feyenoord niet dan. ( op het moment )

Lekker argument ook.
Ze gaan nu vergelijken met wanbeleid van onderhand toch wel een aantal jaren terug.
Kortom, ze geven zichzelf een vrijbrief hetzelfde wanbeleid te voeren?
Dat maakt je niet echt sterker in de discussie hoor...

Verder zal iedere club erg veel kopen, het verschil tussen Ajax en Psv is nu echter in welk stadium.
Ajax haalt ze op vroege leeftijd om ze vervolgens bij Ajax te laten ontwikkelen van vrij vroege leeftijd naar middenmoot 20 om vervolgens te verkopen.
Psv voert nu het beleid om spelers te kopen die al naam hebben gemaakt in de competitie.

En daar zullen wel wat uitzonderingen bij zitten maar Psv heeft natuurlijk meer betaald voor transfers dan Ajax over de afgelopen 2 jaar.
Bij Ajax is er een beleidsverandering doorgevoerd (hele revolutie etc.), beetje krom om dan het huidige beleid van Psv te vergelijken met het beleid van vele jaren geleden en bovendien, zoals ik al eerder zei, is het een erg lomp argument aangezien je dan het huidige beleid spiegelt aan het wanbeleid van toen wat dan vervolgens tot de conclusie leidt dat het ook wanbeleid is wat Psv nu uitvoert.

Mits ze geen kampioen worden uiteraard, als de resultaten etc. dusdanig zijn dat het beleid slaagt en ook voor de lange termijn is het een goed beleid (wat ik echt heel erg betwijfel), tja, dan is er weinig op aan te merken, maar vooralsnog ziet het er nu al te gezond uit (voor de lange termijn).

Waarschijnlijk is het Sanders ontgaan dat Ajax een nieuwe weg in is geslagen, een paar jaar geleden. Dat hij Sulejmani aanhaalt is eigenlijk te zielig voor woorden. Dat hij alles verdedigt wat ter discussie wordt gesteld door derden, geeft aan dat hij zich er zelf ook niet helemaal lekker bij voelt. En terecht, want hoe verkoop je het om te beweren dat je van je imago van koopclub af wilt, terwijl het geld van de gemeente nog niet binnen is en er wordt een neiuwe voorhoede aangeschaft, terwijl de Engelaars nog steeds lekker slapend rijk worden van de club.

6 december 2012 om 18:14

I.d.d....in het gemeentehuis werd de verkoop van de grond rond gemaakt...2 seconden later werd op het bordes van hetzelfde gemeentehuis reeds de eerste miljoenen-transfer (dubbele aankoop van Utrecht) wereldkundig gemaakt....door Tiny en die andere knakker....hoezo geen koopclub?

7 december 2012 om 07:25

Goh en jullie denken dat die niet door was gegaan als de deal niet door ging? Ik denk het wel, om tenminste nog iets positiefs te hebben die dag. Daarbij krijgt PSV echt hun geld wel terug, alleen voor strootman rond de 20 miljoen, dus wat is het probleem?

7 december 2012 om 14:26

Da je het probleem daarvan niet ziet, zegt genoeg. Dat is nu precies de mentaliteit van Psv. Jullie verdienen elkaar.

Ajax is gewoon hypocriet bezig, Ajax is jaar in jaar uit de club geweest die alle betere spelers bij de subtop weg kocht. Alle spelers die uitblonken bij de subtop werden weggekocht; suarez, huntelaar, Sulemani, Bakircioglü, rommedahl, silva, lindgren, perez, el hamdoui, etc, etc, etc, En zelfs pas waren ze nog in de markt voor onder andere assaidi, dost en narsingh

Nu dat ze daar sinds 1 a 2 jaar zijn gestopt met alles kopen en nu spelers kopen van 16-17 jaar, prima, maar ga dan niet op een club als PSV af lopen geven met koopclub dit koopclub dat nu Ajax voor het eerst niet het meeste uitgeeft op de spelersmarkt..

6 december 2012 om 18:12

ouwe koeien in de sloot laten a.u.b.!

Na de fluwelen revolutie van Cruijff en C.s. is het ouwe beleid eruit gekegeld tezamen met alle wan-bestuurders....laat Tiny dit nou eens als voorbeeld nemen/aanhalen....

maar nee, de fouten uit een grijs verleden van De Grote Concurrent moet zijn falende beleid weer acceptabel laten lijken...

Het water moet hem wel aan de lippen staan?!!

6 december 2012 om 18:15

Ja Ajax doet het sinds 1 a 2 jaar anders, nu kopen ze jonge talenten van 15-17 jaar overal weg.. maar ajax heeft jaren lang hetzelfde gedaan als PSV en nu ze daar mee gestopt zijn is het ineens erg wat ze daar doen?

Wees blij dat PSV het zo aanpakt, als prijzen uitblijven zorgt het er alleen maar voor dat ze in de schulden komen..

PSV is echt triest bezig altijd maar kijken naar ajax.
Waarom wijzen naar Sulejmani een aankoop van 4 jaar terug toen het beleid heel anders was.
Iedereen weet dat sulejmani 4 jaar terug een miskoop was en iedereen inclusief alle ajacieden weet dat ajax onder jol een koopclub was. Maar die tijden zijn de laatste 2 jaar veranderd met het nieuwe beleid sinds de boer trainer is.

Aankopen horen bij het voetbal psv hoeft zich niet te schamen, maar moeten zich wel schamen voor hun calimero gedrag. PSV stond op de rand van de afgrond en verkochten toen hun grond, je zou denken dat dit het start zijn zou zijn voor gezond beleid. Maar wat doet psv Kopen, kope, kopen alsof het nix is. Daarom zien mensen psv graag op hun bek gaan.
Ajax had ook zo een periode toen het onder marco van basten 35 miljoen uitgaf heel nederland hate Ajax toen. Ik ben blij dat ajax van dat beleid af is zelfs als het ons een kampioenschap zal kosten. Ik geloof in dit nieuwe beleid.

Een transfer van maar liefst 4 jaar geleden moet Sanders aanhalen om zijn punt te maken, dat zegt al genoeg of niet dan?

6 december 2012 om 18:08

Inderdaad !! maar nog beter - hij heeft de Grote Concurrent nodig om zijn eigen falende beleid te verdoezelen...wat een knakker.....

Noemt ie sulejmani hahaha strootman is duurder dan de hele selectie die afgelopen dinsdag starte tegen Real...

6 december 2012 om 18:10

haha... dat is gewoon een feit..

6 december 2012 om 18:44

Strootman en Mertens
is het nog steeds ^^

6 december 2012 om 18:56

Nee hoor strootman was 6,zoveel miljoen....

6 december 2012 om 19:06

6mil daar gaat Ajax toch echt wel over heen met die 11 bij de aftrap..
Maarja je was een beetje aan het trollen en ik hapte

6 december 2012 om 20:59

@laurens E #359
Ik lees hierboven dat Strootman 8,5 miljoen euro heeft gekost aangezien Mertens 4,5 miljoen euro was.

Gratis: Vermeer, Van Rhijn, Blind, Alderweireld, Poulsen
Eriksen: 1 miljoen
Fischer: 1,3 miljoen euro
Hoesen: +/- 500.000 euro (volgens fortunahome site)
Boerrigter: 550.000 euro
De Jong 1 miljoen euro
Moisander: 3,5 miljoen euro

Hmmm....

Wat een onzin discussie weer tussen de verscheidene supporters. Die koopt zus meer.. zij betalen minder.. wij hebben dit... wij hebben zo. Als tegenstanders van elkaar heb je toch altijd een mening over andere clubs. Het eeuwig proberen je gelijk te halen bij andere supporters heeft toch geen zin..

We willen allemaal het beste voor de club die we supporteren. Het is een sprookje waar we allemaal graag in willen geloven dat 'onze' club het beste beleid heeft, het beste spel, de meeste winst, meeste prijzen etc.. Als puntje bij paaltje komt maakt het geen 1 supporter uit (van welke club ook) of ze winnen met gekochte spelers of met eigen opgeleide spelers. En dan doel ik niet op koopzieke clubs als Psg, Man City etc.. maar gewoon normale voetbalclubs die ook regelmatig investeren in spelers.

Dat de ene club het meer doet dan de ander, wat maakt het uit? Of voelen mensen zich steeds genoodzaakt om te wijzen op wat andere clubs verschillend doen t.o.v. hun eigen club zodat ze zich beter doen voelen?

6 december 2012 om 18:12

Volgens mij is dit de enige nuttige en zinnige reactie in dit hele topic! Hulde!
Ben het volkomen met je eens!

6 december 2012 om 18:25

@djiee #265
Helemaal mee eens.
Lekker belangrijk wat een andere club doet met betrekking tot haar (aankoop)beleid.
Als de ene club er voor kiest om prijzen binnen te halen door ook spelers binnen te halen wat maakt het uit. Zolang je maar successen boekt.

Nou komt die dan jongens:

Spelers uit eigen jeugd van Ajax die nu bij de A selectie horen (of hebben gehoord):

Vermeer, van der Hart, Blind, van Rhijn, Koppers, Veltman, Denswil, Klaassen, Serero (ajax Cape Town), Ebecilio (ok niet een gelukkig voorbeeld), Lukoki, Babel, Ligeon, Sporkslede, de Sa

Nou volgt er een lijstje met Ajax spelers die rond hun 15e bij Ajax zijn gekomen dus dat zijn de B-tjes:

Alderweireld, Moisander (via omweg), Boilesen, Dijks, Eriksen, Siem de Jong, Boerrigter, Fischer, Andersen.

Dan zijn vorig jaar Vertonghen, Anita en van der Wiel nog weggegaan en een reeks andere spelers uitgewaaierd naar andere clubs maar die wel in Ajax 1 hebben gespeeld zoals Donald, Jozefzoon e.d.

Dus je moet wel erg dom zijn of seniel, misschien wel gewoon achterlijk om te zeggen dat Ajax een koopclub is omdat ze die halve gare Sulejmani destijds voor een idioot bedrag hebben gekocht.

Spelers die leren het meest vanaf de B-tjes en worden dan ook volwassen. Pas rond die tijd ga je zien wie het gaat redden of niet. En elke speler is ook beter af als ze bij Ajax in de opleiding eindigen dan elke andere willekeurige club in Nederland behalve misschien dan Feyenoord die het ook heel goed doen met de jeugd.

Dat er de laatste jaren wat meer dan anders jeugdspelers van rond de 15 en 16 jaar zijn aangetrokken dat klopt maar dat is dus ook de reden dat de hele opleiding op de schop is gegaan. De opleiding is verloederd en het niveau kan alleen maar omhoog worden gekrikt als de B en A elftallen worden aangevuld met talent wat niet is opgemerkt door de vorige falende scouting.

Bij PSV krijgen talenten nou eenmaal maar mondjesmaat de kans in het 1e. Dit is al decennia lang zo. Ik zal meer sympathie voor PSV krijgen als ze hun eigen jeugd meer de kans gaan geven en iedereen denk ik in Nederland. Ik had bijv ook niks met Feyenoord maar nu ze de ene na de andere de kans geven is Feyenoord mijn 2e favo club geworden na Ajax.

Ik vind het echt ongelofelijk om te lezen hoe dom mensen hier kunnen reageren en gewoon een aantal dingen opzij schuiven zodat ze hun haat maar kunnen spuien over Ajax. Denk nou maar eerst even goed na voordat je hier wat opschrijft en ga niet van je mede Ajax-haters uit want die denken net zo achterlijk.

6 december 2012 om 18:13

Je kan toch niet ontkennen dat Ajax precies hetzelfde deed tot voor kort? Nu ajax sinds 1 a 2 jaar gestopt is met alles en iedereen te kopen is het een beetje triest PSV daar nu van te beschuldigen.. Ajax heeft pas nog interesse getoond in dost, assaidi, narsingh etc en een aantal jaren geleden werd echt iedereen bij de subtop weggekocht die het enigszinds goed deed.. van sulemani, huntelaar, suarez, baricoglu, rommedahl, lindgren tot silva, perez, el hamdoei, en zijn nog tig andere spelers te noemen..

6 december 2012 om 18:22

@sbtaan #295
"je kan toch niet ontkennen dat Ajax precies hetzelfde deed tot voor kort?"

Volgens mij heeft bij Ajax nog altijd meer eigen jeugd of spelers die in de jeugd van Ajax begonnen zijn gestaan dan tegenwoordig bij PSV het geval is.
Toen "sulemani, huntelaar, suarez, baricoglu, rommedahl, lindgren tot silva, perez, el hamdoei" bij Ajax speelden, bestond het grootste deel van de basiselftal nog steeds uit spelers die opgeleid zijn door Ajax of die begonnen zijn in de jeugd bij Ajax.
Ik kan me geen elftal herinneren van Ajax dat bestond uit elf gekochte/ van buitenaf aangetrokken spelers (die niet in de jeugd van Ajax gevoetbald hebben!).

6 december 2012 om 18:26

Nee dat ontken ik niet. Maar dat hebben ze toch al die tijd al gedaan. Een combinatie van eigen jeugd en de plekken die direct opgevuld moeten worden maar nog niet klaarstaan uit de eigen jeugd daar wordt geld voor vrij gemaakt om een transfer te maken.

Van het Ajax uit 95 was ook niet iedereen eigen jeugd. Overmars, Finidi, Kanu, Litmanen, Blind kwamen van andere clubs maar de rest was eigen jeugd en die ik net opnoemde krijgen wel een kans als jonge speler.

Er is hier geen 1 Ajacied die beweert dat Ajax sinds het begin der tijden met 11 eigen jeugd spelers op het veld staan hoor. Maar Ajax zal altijd aankopen blijven doen maar vooral proberen te blijven teren op de jeugdopleiding.

PSV is een fabrieksploeg die een team samenstelt om de voetballiefhebbers van de weide omgeving te plezieren. Maar daar krijgt de jeugd maar heel weinig de kans. Ajax is een opleidingsclub maar dat ontkennen omdat ook Ajax elk jaar spelers koopt is gewoon onzin.

Kappen met deze onzin Tiny!

Gewoon naar je eigen club kijken en niet proberen over de rug van de Grote Concurrent je falende beleid te verdedigen....

Ajax weet ondertussen ook wel wat daar mis is gegaan...het huidige beleid van de Hoofdstedelingen is reeds aangepast...niet meer teveel kopen - zelf opleiden....nu jullie nog!!

gast.....

6 december 2012 om 18:30

Onzin?
Ik ben niet voor Ajax of PSV maar volgens mij heeft hij gewoon gelijk?

Het is heel zielig van Sanders dat hij zich verschuild achter miskoop Sulejmani van Ajax om zijn eigen wanbeleid te camoufleren. Het bevestigd maar weer dat PSV weer helemaal Calimero af is met dit soort uitspraken. Als je als algemeen directeur dit soort uitingen naar andere clubs nodig hebt om recht op te kunnen staan dan is het blijkbaar erg onstabiel onder je eigen voeten.

En om ff mee te gaan met jullie onzin discussie:

Hoeveel topspelers heeft PSV totaal in zijn geschiedenis opgeleid????

En hoeveel topspelers heeft Ajax totaal in zijn geschiedenis opgeleid????

ssssst!!!!

6 december 2012 om 18:33

Jou laatste opmerking/statement is onzin.

Ajax heeft meer topspelers opgeleid omdat ze veel succesvoller zijn geweest in het verleden.
Dat wil niet zeggen dat PSV minder spelers heeft opgeleid.
Dan zou je dus moeten vragen: hoeveel spelers heeft ajax opgeleid en hoeveel psv, ongeacht of het topspelers zijn geworden.

Een club als Excelsior heeft minder topspelers opgeleid dan Ajax. Is Excelsior nou een koopclub ten opzichte van Ajax?

Als je dan toch mee doet in een discussie die je zelf onzinnig noemt, kom dan ook met argumenten die zelf niet onzinnig zijn.

6 december 2012 om 18:57

ff jou argumenten op een rijtje:

"ajax heeft meer topspelers opgeleid omdat ze veel succesvoller zijn geweest in het verleden.
Dat wil niet zeggen dat PSV minder spelers heeft opgeleid. "
"een club als Excelsior heeft minder topspelers opgeleid dan Ajax. Is Excelsior nou een koopclub ten opzichte van Ajax?"

Sorry vriend, maar als je mijn opmerking onzin vond dan hoort jou statement helemaal in de prullenbak thuis!

Jij hebt echt de redenatie van een kind van 6 geloof ik of je hebt een klap van de molen gehad.

Laat ik het anders stellen:

Hoeveel spelers die het betaald voetbal hebben gehaald heeft PSV totaal in zijn geschiedenis opgeleid????

En hoeveel spelers die het betaald voetbal hebben gehaald heeft Ajax totaal in zijn geschiedenis opgeleid????

volgens mij is mijn statement heel simpel en het antwoord al helemaal!

7 december 2012 om 07:32

Oh ja? Volgends mij gaan heel veel Psv'ers namelijk weldegelijk door naar een RKC (zoet, Najah) een PEC (mokthar) en een Brugge (marzo) Al is zoet dan uitgeleend, het zijn maar voorbeelden. Nac, Helmond en Eindhoven zitten er ook vol mee.

Wat een gezeur allemaal hier. Zolang je als club gezond blijft staat het iedere club vrij om te doen zoals ze het doen. Eindeloze discussie waar het de laatste tijd veel te veel over gaat.

6 december 2012 om 18:29

Totaal overbodige discussie inderdaad. Laat de kinderen maar .
Het gaat er om of je kampioen wordt, hoe maakt niet uit.

Altijd maar die discussie's over wat nou wel of geen eigen jeugd is....
Ik denk dat als iemand op z'n 15e naar een club gehaald wordt en daar vervolgens doorbreekt je pas mag spreken van eigen jeugd. Vanaf je 15e kun je als club namelijk nog een bepaalde visie doorbrengen op zo'n speler en hem dingen bijbrengen. Op je 18e kan dat gewoon niet meer en is het geen eigen jeugd meer.
En als je gewoon realistisch bent (en tegenwoordig komt het dan blijkbaar overtuigender over om te zeggen dat je een andere club support, nou bij deze: ik ben voor Psv), dan hebben Feyenoord en vooral Ajax meer aandacht voor de jeugd dan andere clubs in Nederland.
Maar of ik me daar voor schaam, of het erg vindt? Totaal niet!
Zolang PSV af en toe nog talenten laat meedoen als Depay, van Ooijen en Locadia, ben ik tevreden! En bovendien staat de jeugd van PSV (jong PSV en PSV A1) gewoon 1e en 2e in de competities. Dus ik maak me nergens druk om.

Alleen laten we a.u.b. met z'n allen wel realistisch zijn en laten we dus Ajax geen koopclub gaan noemen hier omdat ze wat jonge talentjes gekocht hebben voor een appel en een ei en ze vervolgens zelf hebben opgeleid. Wees nou gewoon trots op je eigen club en ga achter ze staan, wat andere mensen er ook van mogen vinden!

Maar wat is nou eigenlijk het probleem? Gaat uiteindelijk om de prijzen, hetzij je het met eigen jeugd doet of met kopen.

6 december 2012 om 18:47

Zo is het helemaal. Arsenal is heel lang kampioen geworden in Engeland door jonge spelers te kopen en ze net dat laatste stapje naar de top zelf te begeleiden, als je daarmee succesvol bent dan is dat toch fantastisch. Chelsea is vervolgens ook een aantal keer kampioen geworden met een bijeen gekocht elftal, dat werkte ook goed. En nu is United weer aan het terug komen, die doen meer met jeugdspelers, maar kopen ook spelers. Zolang het beleid dat je voert succesvol is, mogen andere mensen er niet op gaan afgeven. Zodra dit succes niet behaald wordt(zoals in het verleden Real Madrid, toch ook Feyenoord en Ajax en nu Psv) dan mag er kritiek komen. Wees een man en doe wat met die kritiek in plaats van te zeuren en naar anderen te wijzen. Ik kan haast niet geloven dat deze man serieus een van de topclubs in Nederland mag leiden

Ik heb het een beetje zitten volgen hier. Wat een ongelooflijke kleine kinderen hier.....allemaal.
Ècht met geen pen te beschrijven. En dat noemt zich volwassen. De grootste kleuterklas van Nederland.

Ajax bekritiseert een beleid dat ze zelf jarenlang hebben gevoerd. Dat is hypocriet. Ik ga Sanders niet verdedigen maar ik kan me voorstellen dat hij daar op wil reageren.

6 december 2012 om 18:43

Ajax bekritiseerd helemaal niks? PSV loopt het hele seizoen al naar Ajax te wijzen. En bij Ajax heerst rust en ze lachen om het beleid in Eindhoven

Zitten er bij PSV alleen nog maar jankerds?
Wat is die club zielig bezig de laatste tijd zeg.
Ik hoop dat het komend seizoen plaats 1 en 2 weer voor Feyenoord en Ajax zijn.
Kunnen ze daar in eindhoven weer janken over hoe ze wel niet benadeeld zijn.

Stel er wordt helemaal niet meer verkocht en gekocht, alleen nog maar eigen opleiding; ik voorspel dat de Eredivisie dan binnen drie jaar is afgegleden en op het niveau van Finland zal komen. Wees blij dat er op dit moment nog clubs zoals Psv, Ajax en Twente zijn die kopen en verkopen! Het geld van transfers naar het buitenland wordt zo grotendeels weer in andere Nederlandse Bvo's geïnvesteerd.

Leuk voorbeeld, die Sulejmani, helaas voor Sanders is die gehaald, 2 jaar voordat de revolutie begon. En waarom weer naar Amsterdam wijzen? Oja..." Zij zijn groot en ik ben klein" J

Ik lees hier nogal wat onzin over wel of niet gekocht.
Misschien weten heel veel mensen dit niet, maar je kan je bij ajax toch echt niet aanmelden op je 5de jr.
Dus jeugdspelers worden altijd 'gehaald' maar als je iemand op z´n 16 haalt en langer dan 3jr in de opleiding speelt is het Eigen jeugd.

6 december 2012 om 18:49

Ach laat die mensen, het zijn vooral Psv'ers die vervolgens wel Locadia en Depay als eigen jeugd aanmerken. Lachwekkend is het en vooral sneu, kijk naar jezelf voordat je kritiek hebt op een ander.

Oh oh oh Psv, wat een sneue figuren daar aan de macht zeg. Altijd maar weer bezig zijn met Ajax, wees gewoon bezig met je eigen beleid. Wat maakt het uit dat je een koopclub bent? Kijk naar je eigen basiselftal verdomme, daar staan alleen maar gekochte spelers in. Maar wat maakt dat uit? Als je opleiding niet goed genoeg is dan ga je toch kopen om bij de top te blijven? Moet je dan maar middelmatige jeugdspelers er in zetten? Die Tiny Sanders kan zich beter bezig houden met het verbeteren van de jeugdopleiding dan afgeven op andere clubs. Zeg gewoon, ja wij hebben veel spelers gekocht, onze jeugdopleiding is nu nog niet op het niveau om er veel door te laten stromen naar het eerste dus kopen we kwaliteit. Wat is daar het probleem van? En voor bepaalde Psv'ers(ismail o.a.) die zeggen dat PSV meer jeugd heeft laten debuteren dan Ajax, omdat Alderweireld en de Jong zogenaamd geen jeugdspelers zijn: Depay, Locadia, Ritzmaier zijn ook weggehaald bij andere clubs dus doe aub niet zo hypocriet. PSV is gewoon een koopclub en is daar succesvol mee geweest, dus wat maakt het dan uit? Geen ene reet, maar laten we er nu aub over ophouden want sommige mensen blijven hierover doorgaan. Gewoon voetballen, en aan het eind van het seizoen zullen we zien wie er bovenaan staat en die verdient het gewoon. Wat de visie van die club ook is, maar laten we aub ophouden met dat sneue calimerogedrag van sommige Psv'ers en Ajacieden hier.

6 december 2012 om 19:58

Feit blijft dat ook Ajax de afgelopen jaren een stuk of 20 spelers heeft gehaald. Tuurlijk breekt daar meer jeugd door, daar is die opleiding ook voor ingericht. Maar dat PSV structureel meer koopt dan andere clubs is gewoon niet waar.

Toen Ajax Sulejmani kocht voerde het een heel ander beleid. Men was toen van mening dat er fors geïnvesteerd moest worden om weer machtig te worden in de Eredivisie en om weer in Europa mee te draaien. Sinds Frank de Boer bij Ajax zit voert het echter een heel ander beleid. Het grootste gedeelte van de spelers uit het eerste elftal moet uit eigen jeugd komen en de gekochte spelers moeten weinig geld kosten en genoegen nemen met een gemiddeld salaris. Het klopt dat Ajax wel de portemonnee trekt voor jonge spelers als Eriksen, Fischer of Andersen, maar de investering in zulke spelers zal zich later weer dubbel en dwars uitbetalen.
Dat PSV een koopclub genoemd wordt, is iets van de laatste jaren. En dat is ook niet zo gek wanneer je een aantal keer fors investeert, een paar keer uitspreekt dat je kampioen gaat worden en dat vervolgens ook een paar keer niet doet. Ajax heeft dit in de jaren dat het de portemonnee gretig trok ook over zich heen gekregen.
Ik vind het jammer dat er steeds berichten komen vanuit Eindhoven met een wijzende vinger naar anderen. Eens goed in de spiegel kijken zal ze veel goeds doen.

6 december 2012 om 21:42

Eens Thamoss. Dit is echt een über-calimero reactie van Sanders.

Suleijjmani is vijf seizoenen geleden gekocht terwijl nu de 3e trainer voor de groep staat. Psv-ers roepen dat de uitspraak van Mertens over de kampioenswedstrijd niet meer mag worden gebruikt (is niet leuk meer) en zelf grijpen ze terug naar 2008 terwijl we bijna in 2013 leven!

Ze vergeten ook dat als ze wijzen met één vinger naar Ajax dat er drie vingers naar zichzelf wijzen!

@on topic; Mijnheer Sanders helpt in twee jaar het "warme" imago van PSV volledig om zeep.

Dit gedrag samen met het onsportieve gedrag van een aantal spelers, het laten lopen van de EL zorgt ervoor dat PSV veel tegenstand gaat krijgen in de Nederlandse competitie. Niet slim

Hahahaha... van der Gijp heeft echt helemaal gelijk! Wat een calimero's daar in Eindhoven, wat een slappe hap.. Echt een lulletje rozenwater die Sanders, totaal geen verstand van voetbal en fin. is het structureel beter maar echt nog niet gezond..

De jeugd loopt daar weg, en terrecht als je derijck, bouma etc. voor je moet dulden (neem Koch) dan had ik het wel geweten.. Zoet moet naar RKC terwijl het de beste doelman van PSV is..

Sulejmani is 4-5 jaar geleden gekocht, daarna is ajax overgestapt op een andere visie sinds 2 jaar.. tja kun je daar wel elke keer op terug komen maar daar kan het huidige management niks aan doen.. bovendien ajax heeft ook spelers voor de hoofdprijs verkocht.. PSV nauwelijks.. Heeft ook geen echte visie, een trainer voor een jaar aanstellen een enkele topspeler (cocu) in de jeugdopleiding maar een jeugd die geen perspectief geboden krijgt..

Trieste aanval op Ajax. De aankoop Sulejmani was nog tijdens het van Basten tijdperk, waar veel gekocht werd. Nu zal dat nooit meer voorkomen. Niemand kan ontkennen dat Ajax de jeugd meer kansen geeft dan Psv. Dat heeft zelfs Bazoer ingezien. End of story.

Wat een dramatisch slecht voorbeeld om nu net Sulejmani aan te halen zeg. Dan snap je er echt helemaal niks van. Sulejmani is ook voor de Ajax leiding zelf een doorn in het oog en een uitstekend voorbeeld van hoe het vooral niet moet. Bizarre transfersom betaald en een veel te hoog salaris. Ik weet niet of Sanders wel eens een krant openslaat maar ik mag aannemen dat hij op de hoogte is van de koerswijziging die Ajax aan het doorvoeren is. Dat nieuwe beleid wordt nu met dat van PSV vergeleken niet dat van 5 jaar geleden. Sanders moet dat dondersgoed weten dus is dit niks meer dan een simpele sneer richting Ajax. Hij kan beter zijn eigen beleid verdedigen en uitleggen wat die plannen dan precies zijn. Die kritiek is er niet voor niets. Er is namelijk nog geen lijn te ontdekken in de afgelopen jaren. Ja, het aankopen van dure spelers, dat is wel duidelijk. Maar als dat het beleid is, is dat zo erg dan? Blijkbaar toch wel aangezien Sanders behoorlijk op de teentjes lijkt getrapt.

Dat van Sulejmani was al weer een tijdje geleden, toen de bomen de hemel in groeiden. Het kopen van PSV is recent gebeurd, in tijden dat het eigenlijk niet verantwoord is. En de zaak herfinancieren (de deal met de gemeente) is iets wat je maar eenmalig kan doen. Structureel de zaak goed op de rit hebben, niet door met miljoenen te smijten, maar door op te leiden en slim in te kopen, dat is verstandig je club leiden. Heel goedkoop van Sanders om naar Ajax en Sulejmani te wijzen, kijk liever naar je eigen organisatie. Die heeft wel degelijk een imago probleem. En daarnaast al jaren een probleem in de verdediging. Iedereen ziet en roept dat, maar nee, middenvelders en aanvallers die moeten er komen.

Mijn mede Ajacieden moeten hier toch heerlijk van genieten zoals ik dat doe. Wat een paniekwoorden van Sanders. Kom op zeg, ze mogen blijven praten daar in Eindhoven. Ajax is een andere weg ingeslagen dan Psv. Zij mogen doen wat ze willen, maar schei toch alsjeblieft uit met die obsessie richting Ajax. De rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord is veel groter, maar ik hoor nooit een Feyenoord bestuurslid zo kinderachtig de media bespelen.

PSV mensen, grow up!

nee pino sanders, dat komt omdat jullie al zo ver zijn dat jullie al centjes van de gemeente moeten lenen door jjullie kansloze beleid waar jij ook aan meewerkt....

ik als ajacied ben het hier toch wel met hem eens, dan kun je beter een engelaar en bouma en isaksson(vorig jaar) in je selectie hebben..... kom op zeg wat een onzin zeg! is zoon iemand nou niet wijzer?

ajax heeft sinds een paar jaar een ander beleid, de Jeugd en toch presteren ze beter als andere clubs in nederland.
PSV daar integen, bij lange na niet gezond maar jonge jonge stuk voor stuk manolevjes. Narsing is dan wel de beste aankoop geweest, en dat zegt dan al wel genoeg want om nou te zeggen dat dat zoon goede speler is......

een koopclub is ajax niet, het rijtje eriksen alderweireld enzovoort is zo zielig want die zijn gewoon opgeleid door ajax zelf en maar voor een paar ton opgehaald!
psv koopt jongens voor veel geld die zich ergens anders bewezen hebben en als het puntje bij het paaltje komt met verlies weg gaan, dat vind ik mertens(vermoed dat die het ook nergens gaat maken met zijn arrogante kop); narsing; zanka; tyton;manolev......

dat hij PSV goed probeert te praten is natuurlijk wel te begrijpen maar doe dat dan gewoon door feiten te noemen en niet door zulke onzin uit te kramen! wij hadden het geld voor zulke aankopen(ook al mislukken ze dan) maar jullie niet en nemen ze toch!

6 december 2012 om 20:11

Complimenten allereerst voor de 47 taal- en stijlfouten in dit kleine stukje tekst. En dan iemand die succesvol is kansloos noemen...

Ajax kaapt minderjarigen weg en koopt bijna elke zomer de beste spelers van de concurrentie. PSV shopt voornamelijk bij subtoppers en in het buitenland. Feyenoord haalt talloze goedkope of transfervrije spelers. Oftewel iedereen koopt. PSV kan niet buigen op een grote jeugdopleiding en heeft weinig keuze. Maar dat Ajax volledig voor de eigen jeugd gaat is onzin, dan haal je niet 20 spelers in 3 of 4 jaar.

Bij dit soort uitspraken komt direct de discussie naar boven: "wat is zelf opgeleid?"
Ik vind het persoonlijk niet zozeer van belang of spelers daadwerkelijk als jonge jochies bij de club zaten, maar meer op welke manier ze zijn gehaald en hoe ze in het eerste zijn doorgestroomd. Ajax heeft in het verleden spelers gratis of voor een paar ton aangekocht en vanuit hun jeugdopleiding door laten stromen. Vervolgens zijn het topspelers geworden en voor veel geld verkocht: Zie Sneijder, VD Vaart, Zlatan, De Jong etc.

Na een periode waarin men deze filosofie volledig liet varen (waarom kaart Sanders juist deze periode aan?) is Ajax nu weer terug bij hun vertrouwde filosofie. De verwachting is dat S. De Jong, Eriksen, Fischer, Alderweireld en anderen ook weer veel geld gaan opleveren. Waarom kunnen veel mensen hier geen respect voor opbrengen? Het is toch fantastisch voor het Nederlands voetbal? Mede dankzij Ajax (of vooral dankzij Ajax) willen aanstormende talenten naar NL komen, omdat het een fantastische springplank is naar de top. PSV profiteert hiervan, maar doet er vervolgens nauwelijks aan mee. Mogen ze zelf weten, maar ga dan niet klagen als we het straks moeten doen met de C-kwaliteit uit Europa. Afgedankte dertigers die nog even komen afbouwen in NL, of net-niet spelers die geen toekomst meer hebben in de topcompetities. Daarmee zul je als competitie nooit door kunnen groeien én nooit veel geld in de kas krijgen.

Het verschil zit hem puur in de doorstroming van talenten, niet zozeer of het nou echt eigen jeugd is.
Ajax haalt enkele talenten op een prima leeftijd zonder er veel voor hoeven te betalen. Deze talenten krijgen op vroege leeftijd de kans om zich te laten zien in et 1e. Bij PSV is de doorstroom van talenten niet erg groot. De afgelopen seizoenen is PSV alleen bezig geweest met het kopen van al redelijk gevestigde namen in het voetbal.

Dat is de stempel koopclub. En dan kunnen ze wel de zielige calimero uithangen door Sulejmani te noemen, maar dat was natuurlijk onder een ander bestuur. Bovendien ben je door Sulejmani te kopen niet gelijk een koopclub, want talenten stroomden er nog steeds door. In plaats van PSV die even een gehele voorhoede bij elkaar koopt.

Tja wat maakt het uit, iedere club z'n eigen beleid. Feit is wel dat als je het over de laatste 35 jaar bekijk (sinds PSV mid jaren '70 is gaan meespelen om de titel) dat je dus met gekochte spelers vaker kampioen wordt dan met eigen jeugd.

6 december 2012 om 19:54

De begin 70-er jaren kwam je zeker verkeerd uit in je voorbeeld ??

Kijk naar de sterren op het shirt, het aantal cups, de selecties van Oranje door de jaren heen en je weet genoeg !

6 december 2012 om 20:18

Psv'ers zijn meester in het verdraaien van de feiten in hun eigen voordeel. Dat geeft de paniek aan in Eindhoven. Wat een stakker die Sanders om hier nu over te beginnen.

6 december 2012 om 20:25

als je de vergelijking tussen koop en eigen opleiding maakt tussen twee clubs dan is het toch logisch dat je begint op het punt dat ze alle twee enigzins structureel gaan meespelen om de titel? Een nog eerlijkere vergelijking zou halverwege jaren 80 zijn omdat toen geld veel meer een rol in het voetbal begon te spelen, maar ik dacht vooruit ik pak er nog eens 10 jaar extra bij...

Vooral niets meer aan doen: dan kan mijn clubje spelers zoals Hoogstrate, Nijland en Matavz leuk verkopen. Dan hebben we ook weer wat centjes in kas om leuke dingen mee te doen. Ik noem dit geen koop club, maar sociaal beleid!

Meneer Sanders u begint te zweten!!

Vorig jaar bent u met de laatste centen van de club aan de roulettetafel geschoven en hebt u alles op rood gezet.
Nu het balletje drijgt op zwart te gaan vallen gaat u hele rare dingen roepen en iets op te rakelen wat de tegenstander die nu zero spel speelt in het verleden heel erg slecht gedaan heeft.

U heeft het lot van de provincie in handen gelegt van croupier Brands en deze man zegt nu :"rien ne va plus"en weet u wat hier op rijmt?

Er is niks meer van u!!

De bank wint altijd meneer sanders....vroeg of laat alleen inzicht en visie zouden u kunnen redden die kwam maar net op tijd bij ons in Amsterdam en noodgedwongen in rotterdam.

Tja, het is de afgelopen jaren altijd goed gegaan omdat iedereen moest roepen "warme club, warme club!" als ze bij PSV in dienst waren. Maar er is natuurlijk een reden dat supporters van sommige clubs PSV "geen club" vinden.

Wat een Calimero's daar in Eindhoven ....

Sulejmani was gelukkig een incident, helaas een dure grap.
Het kopen van spelers voor de hoofdselectie is bij PSV geen incident, dat is een repeterend item !!

Maar goed ieder z'n ideeën erover ! Wij zijn happy met het beleid en de visie in Amsterdam, laat de rest maar volgen !!

6 december 2012 om 20:12

En wat maakt het nou uit dat Psv koopt? Wat stellen jullie je eigen toch aan zeg!

Psv koopt net zoveel (zelfs minder) dan ajax. Is werkelijk overal na te lezen. En als er bij jullie wat mis gaat, dan is het maar snel een incident. Nou, er zijn er al heel wat meer mislukt en door de achterdeur vertrokken. Atouba, El Ham, en wie nog meer onder Jol en Van Basten? En weet je, dat geeft toch niet zoveel.

Ieder club heeft zo zijn beleid. Ajax hget zijne en Psv het zijne. En de een heeft nu een betere doorstroming vanuit de jeugd. de ander mischien over 2 jaar.

Sanders geeft gewoon een antwoord over wat er nu in de media speelt. relevante dingen, maar ook onzin dingetjes, waar hier door velen van wordt gesmuld.

Dit heeft werkelijk niets met Calimero te maken, Oh wacht......vd Gijp heeft dit geroepen. En nu lopen er natuurlijk wat knaapjes met een prettig gevoel in de broek, hem na te pampegaaien.

Na ja, dan maar een Calimero. Dan een meeloper en leugenaar. Was Poulsen nu ook al eigen jeugd?

Haha. Al die reacties uit Eindhoven. Van mij mag deze zeer onkundige directie lekker blijven zitten. Wat een prutsers. En ja, die heeft Ajax zeker ook gehad in het bestuur. En wat zijn wij blij dat we daarvan verlost zijn. Tiny is totaal niet realistisch en vervalt in Calimero gedrag. Ongelofelijk dat de Psv-fans dit ook nog verdedigen. Totaal geen visie daar, bevestigd door jullie clubman Waterreus.

Blijf maar lekker aanmodderen daar met oogkleppen op, zo lopen jullie in de komende jaren een enorme achterstand op, op clubs als Ajax, Feyenoord en zelfs Twente.

Ook enorm zielig die reacties over koopclub en eigen jeugd. Noem mij eens een rij grote Psv spelers op die aangekocht zijn. Wat mij betreft maakt dit ook niet uit. Dat is de manier waarop Psv heel succesvol is geweest, maar ga nu niet doen alsof Psv ook opleidt, want dat gebeurd nauwelijks. En dan Ajax beschuldigen dat de jeugd uit Scandinavie haalt, terwijl Psv met regelmaat Sparta leegtrekt. Grow up.

6 december 2012 om 20:16

Oh wacht, bevestigd door Waterreus? Ja, dan is het natuurlijk de waarheid. Maar wacht eens, Als Waterreus kritiek leverd op Ajax dan is het ineens een leugenaar. Neetje selectief, vind je niet?

Laat Psv lekker kopen. Daar hoeven jullie toch niet mee te zitten? Ajax koopt, psv koopt, Joh ioedereen koopt! Wat een onzin discussie!

Niemand gunt de ander het licht in de ogen. Kinderachtig hier.

6 december 2012 om 20:33

@biggles

Kan jij de Psv leiding dan wel betrappen op enige visie? Ik niet. Psv heeft jarenlang succes gehad met haar aankoop beleid, maar nu niet. De onkunde van deze directie is duidelijk af te lezen aan de aankopen/verkopen. Psv koopt spelers voor veel te veel geld, die ook nog eens te weinig toevoegen. Heeft Ajax ook jarenlang gedaan.wij hebben onze schaapjes ook nog maar net op het droge en hebben ook maar sinds kort een echte duidelijke visie. Alleen doen Sanders en Brands elke keer zulke zielige en belachelijke uitspraken, niet normaal. Ik help jullie hopen dat deze knuppels snel wegzijn bij Psv, anders wordt het enorm lastige jaren voor jullie.

6 december 2012 om 20:46

@biggles #419
"laat Psv lekker kopen. Daar hoeven jullie toch niet mee te zitten? Ajax koopt, psv koopt, Joh ioedereen koopt! Wat een onzin discussie!"

Volgens mij houdt Ajax PSV niet tegen met kopen, kopen, kopen.
En volgens mij gaat Ajax niet eens een discussie aan maar betrekt Tiny Sanders Ajax middels een oude transfer in de discussie.
Het is Sanders die nu begint over Ajax en beleid of heb ik het mis?
Hij had in mijn ogen beter zijn schouders op kunnen trekken en kunnen zeggen: "lekker belangrijk wat Ajax doet of vindt, wij zijn Psv".

Maar ach ....

6 december 2012 om 21:11

Sanders geeft toch een reactie over wat er nu in de (sociale) media gebeurd. Of mag dat ook al niet?

Ik hoor of lees ook vaak dingetjes van de spelers van ajax over Psv. Mag dat dan wel?

Edit,

Een hele vervelende vergissing mijnerzijds. Ik zei dat de Boer ook dingen had gezegd over het beleid van Psv. Hier zat ik fout. Vandaar de aanpassing.

6 december 2012 om 21:46

@biggles #461
"sanders geeft toch een reactie over wat er nu in de (sociale) media gebeurd. Of mag dat ook al niet?"

Heb ik ergens gezegd dat het niet mag?
Nu doe je weer alsof PSV en haar aanhangers van alles verboden wordt door Ajax of haar aanhangers.
Net was het nog alsof PSV van Ajax of haar aanhangers geen spelers meer mocht kopen.
PSV is een club op zich en die zou zich daar op moeten richten.
En als De Boer zich uitlaat over een andere club dan Ajax dan heb ik daar ook weinig mee. De Boer moet zich lekker bezighouden met Ajax.

Daarbij wakkert Sanders een discussie aan met Ajax en haar aanhangers terwijl het volgens mij Koeman was die PSV koppelde aan het predikaat 'koopclub'.
Ik heb namelijk gemist dat Frank de Boer zich dusdanig uitgelaten heeft over Psv.

Nogmaals Sanders zou verstandiger moeten zijn in mijn ogen (let wel dit is mijn mening) en gewoon zijn schouders op moeten halen en zeggen: "wat andere clubs doen, boeit ons niet, wij zijn Psv".
Dat wijzen naar een grote misstap van Ajax om jouw beleid te 'verdedigen' is nergens voor nodig in mijn ogen. De club heeft gewoon het recht om haar eigen beleid te volgen/ uit te stippelen.

6 december 2012 om 21:49

"psv is een club op zich en die zou zich daar op moeten richten.
En als De Boer zich uitlaat over een andere club dan Ajax dan heb ik daar ook weinig mee. De Boer moet zich lekker bezighouden met Ajax"

En dat is dus precies wat ik bedoel. Maar helaas gebeurd dat dus niet. En blijven de clubs ook maar op elkaar reageren. De media doet er natuurlijk ook aan mee. Die smullen hiervan en gooien ook regelmatig het bekende olie op het vuur.

6 december 2012 om 22:03

@biggles #481
Maar even een vraagje:
kan je me een bron geven waar Frank de Boer zich uitlaat over het beleid van Psv?
Want ik heb dat gemist en heb geprobeerd te googlen maar kan niets vinden.

6 december 2012 om 22:12

Ha, ik kan het ook niet vinden. Wel van de spelers van ajax maar niet de Boer. Ik moet hier toch even het grote boetekleed aantrekken. En verontschuldig mij hierover. Ik was stellig in de overtuiging dat het wel zo was. Ik zal mijn reactie daarom eerder dan ook meteen aanpassen.

Dank voor de oplettendheid!

7 december 2012 om 08:31

@biggles #493
Beste Biggles (- weet niet of het te maken heeft met de film maar dat was een vermakelijke film),
nergens voor nodig om een groot boetekleed aan te trekken. Vergissing is menselijk.
Van mijn kant was het ook geen aanval maar ik vroeg het me gewoon af omdat ik het mogelijk gemist zou hebben.
Desalniettemin blijf ik bij het punt dat mensen (directie, trainer/technische staf, spelers en ook aanhangers) zich bezig moeten houden met hun eigen club en niet met de vinger wijzen naar andere clubs. En dat geldt ook voor Ajax.

Sanders ga janken. De jeugd van Ajax heeft jou miljoenenploeg van de mat gespeeld en je zit er nog steeds mee.

In plaats van een sneer uit te delen naar Ajax, neem een voorbeeld van ons zoals Twente dat doet. Daar bereik je tenminste wat mee

6 december 2012 om 20:20

Laat hem toch! Jullie hebben toch altijd de grootdte kritiek! Laat hem dan ook eens een keer antwoorden. Niet alleen jullie mogen praten. tsssss

6 december 2012 om 20:25

Ja maar, wij spreken de waarheid. Ik bedoel, Psv'ers zijn de laatste tijd overgevoelig aan het woord ''koopclub''. Maar, PSV is een koopclub, dat wil niet zeggen dat PSV een kut club is ofzo.

Als je meer spelers koopt dan zelf opleid, en die gekochte spelers ook bij elkaar ongv 30 miljoen is, dan ben je een koopclub. Dit kan je niet verdedigen/ontekken, je kan hoog en laag springen maar dat kan je niet.

6 december 2012 om 20:31

Sanders heeft gewoon gelijk als ie zegt dat Ajax de laatste 2 jaar meer spelers heeft gehaald dan Psv. En Psv word dan een koopclub genoemd. Het interesseerd mij werkelijk niets. Al koopt Psv zijn hele elftal bij elkaar. Als de doelstelling maar kampioen worden is. De rest zal mij een biet zijn.

Ik snap dan ook niet dat er (vooral ajacieden) zijn die roepen dat Psv een "smerige" koopclub is. Ze roepen iets over een andere club, terwijl hun eigen club er net zo hard aan meedoet. Die gasten verdienen een tik op de vingers. Hoe dom kunnen die gasten nu zijn?

6 december 2012 om 20:37

@biggles

Ga de uitgaven en inkomsten van transfers van beide clubs van deze door jou genoemde 2 jaar maar eens bekijken. En dan ssssssssttttt....

6 december 2012 om 20:47

Waarom? Wat maakt het nou uit wie wat betaald? Er worden spelers elders vandaan gehaald! Gehaald! Weet je wat dat betekend? Ze worden getransfereerd. Wat nou als Sulejmani 16 mijloen kost. Wat nou als Matavz 7 miljoen kost. Wat nou of er spelers transfervrij gehaald worden. Wat maakt dat nou in godsnaam uit?

Het is zo een klinderachtige discussie. Waar maken mensen zich toch druk om. Om de ander zijn portemonee?

6 december 2012 om 21:25

Maar bij Ajax vertrokken ook 2x zoveel spelers als er de afgelopen 2 jaren gekomen zijn Biggles. Dus verhoudingsgewijs haalt Ajax 1 speler per 2 vertrokken spelers. Die lege plek word opgevuld met een speler die een jeugdcontract krijgt.

Het voorvoegsel ''smerig'' is natuurlijk niet netjes. Maar je moet begrijpen dat met overal spelers vandaan halen (zeker als het om binnelandse transfers gaat) je jezelf niet populair maakt. Maar eigenlijk is voor de meeste het punt waar PSV de lijn mee is overgestoken vorige zomer gekomen. De reddingsactie van gemeente Eindhoven heeft in ieder geval niet bijgedragen aan de stemming , om het maar even zacht uit te drukken. Eerst beroep doen op de gemeente om je grond te kopen onder het stadion met gemeenschaps geld en vervolgens ruim 25 miljoen spenderen aan spelers : dat wekt een boel onbegrip.

6 december 2012 om 21:36

Ajax had ook teveel spelers met een A-contract. Daar moest Ajax echt wat aan gaan doen. En wat Ajax nu doet kan ik ook wel waarderen. Spelers goedkoop halen en geen torenhoog salaris bieden. Daar ontkomt dadelijk geen enkele Nederlandse club meer aan.

Maar de gemeente deal vind ik echt zielig dat men daar steeds over mioet beginnen. Psv is een van de weinige clubs die nog nooit steun had gehad. Er zijn toch al verscheidene clubs in Nederland gered met verkapte subsidies. Twente Vitesse waren anders failliet geweest. maar men valt erover dat Psv gewoon haar grond verkoopt (wat heel veel clubs al hebben gedaan) om daardoor de schulden beter te kunnen financieren. Natuurlijk had Psv daardoor meer te besteden op de transfermarkt. Maar wat maakt dat uit? Het lijkt wel of er iemand is vermoord. Ik snap die onbegrip nu niet meer. Het kost de belastingbetaler niets. En Psv verkoopt gewoon haar onroerend goed. Maar ik heb dat nu al zoveel keren aangegeven. Ik heb het daarmee wel onderhand gehad. Het blijven herhalingen van zetten dat er onbegrip was. Dat kan ik billijken. Maar we zijn nu anderhalf jaar verder. nu moet men toch wel weten hoe de vork in de steel zit. Dat onbegrip of die verwijten moeten toch eens een keer ophouden.

Geachte heer Sanders, er heeft bij Ajax een revolutie plaats gevonden waarmee het acht uur nieuws elke dag opende. Dat was mede door foute transfers zoals Sulejmani. Om dan nu na 5 jaar te wijzen naar een transfer die al lang is afgeschreven geeft de paniek aan in Eindhoven. Erger dan dit kan je niet zakken qua Calimero gedrag.

Het maakt mij persoonlijk niet uit als een club koopt maar Ajax heeft de laatste 2 jaar 35 mln over gehouden terwijl PSV 25 mln heeft toegelegd op transfers. Dat is 60 mln verschil en dan komt deze seniele man beginnen over een transfer die gedaan is door een geheel andere directie van 5 jaar geleden. Babel bijvoorbeeld heeft al meer opgeleverd dan Suley gekost heeft.

Wat een stakker die Sanders. Hij zet zichzelf zo gigantisch voor lul met dit Calimero gedrag!!

tja Tiny, de aankoop van ene engelaar is ook duurder als het ajax middenveld.

6 december 2012 om 20:21

Oja, wat koste Engelaar dan? En wat koste het middenveld van ajax. Doe eens onderbouwen voordat je maar wat roept!

6 december 2012 om 20:42

@biggles #424
Engelaar kostte volgens transfermarkt.co. uk 3.520.000 engelse ponden
Middenveld Ajax:
- Poulsen transfervrij
- De Jong ? Als jeugdspeler gekomen en ik weet dat Ajax toentertijd niet bereid was om 900 000 euro neer te tellen voor Luuk de Jong dus Siem zal ook onder de miljoen euro zitten.
- Christian Eriksen: transfersom 1 miljoen euro.

Dus 2 miljoen euro voor het middenveld van Ajax versus 3,5 miljoen engelse ponden voor Engelaar.

6 december 2012 om 20:45

Engelaar 3 miljoen, Eriksen 2,5 miljoen - De Jong gratis, Schone gratis, Poulsen gratis.

6 december 2012 om 21:12

Nah, het scheelt dus 5 ton. hmmm. Ja schandalig!

6 december 2012 om 21:25

Klopt niet , Eriksen koste nabij de 1 miljoen a 1,5 miljoen.

Maar ik geloof dat zowel Ajacieden als Psv-ers er beide over eens zijn dat Engelaar en Sulejmani allebei miskopen zijn geweest waar men momenteel vooral vanaf wil en beide dragen op dit moment amper bij aan de prestaties dit seizoen.

6 december 2012 om 21:43

@ biggles,
ik roep niet zomaar iets je kan deze info gewoon op het net vinden ook jij! maar speciaal voor jou:
http://www.transfermarkt.co.uk/en/christian-erikse... http://www.transfermarkt.co.uk/en/siem-de-jong/tra... http://www.transfermarkt.co.uk/en/lasse-schoene/tr... http://www.transfermarkt.co.uk/en/christian-poulse... http://www.transfermarkt.co.uk/en/eyong-enoh/trans...
http://www.transfermarkt.co.uk/en/orlando-engelaar...

6 december 2012 om 21:46

Harold, doe dat dan meteen. Dan ben ik ook op de hoogte. Voor beide teveel betaald.

Dat lijkt mij inderdaad de beste conclusie.
Thnx adzevedo.

Iedereen die opleiden per definitie boven kopen stelt, nog even los van de vraag of die verdeling echt zo tweeledig is, moet eens kijken naar Arsenal en Manchester City. De ene pretendeert al jaren de opleidingsclub van Engeland te zijn en wordt nu zwaar bekritiseerd door vriend en vijand, de ander is de koopclub pur sang maar werd vorig jaar wel kampioen van Engeland.

De kritiek door Ajacieden op het beleid van PSV is dan ook een beetje makkelijk. De Herdgang is op dit moment nog geen Varkenoord, en dan kan je niet altijd terugvallen op een jeugdspeler. Reken daarbij dat het huidige succes van Feyenoord ook uit nood geboren werd en ik kan me dat 'koopbeleid' van PSV prima voorstellen.

6 december 2012 om 20:54

In elk opzicht wordt er gewoon wanbeleid gevoerd door de directie van Psv. Mij maakt dat echt helemaal niks uit. Het is jullie club die naar de klote gaat. Wij hebben dit soort bestuurders ook gehad. Bestuurders die wat riepen, dat dachten te kunnen onderbouwen, terwijl ze gewoon maar wat deden. Dat is precies van Sanders en Brands doen. Nogmaals, maakt mij echt geen reet uit. Ze doen maar daar in Eindhoven. Alleen een tip als Psv fan: doe je ogen eens open en vraag je zelf eens af waarom Psv al jaren geen kampioen is geworden en of dat dit seizoen nou eindelijk wel gaat gebeuren?

6 december 2012 om 21:10

Tja en Barca is dan weer een voorbeeld waarbij zelf opleiden jaren heeft geloond , Man United heeft jaren lang op een lichting gesteund op een talentvolle jeugdlichting. Dus zelf opleiden en succes hebben kan dus prima samen gaan.

Er zijn meerdere wegen die naar Rome (succes) leiden , en de ene is niet per definitie beter dan de ander. Maar we moeten wel een onderscheid maken tussen financieel acceptabel en onacceptabel beleid. Het beleid van Bayern Munchen is namelijk kern gezond , ondanks het feit dat ze een koopclub zijn. Nou dat is prima , maar 120 procent van je inkomsten uitkeren aan salaris , torenhoge schulden en geen sluitende begrotingen : dat is natuurlijk onacceptabel. En daarom gaat men ook FFP invoeren.

Nee! Al die jaren dacht ik dat al die talenten uit de eigen jeugd kwamen. Eigen talent is per heden, gebaard op het hoofdveld, en een traceerbare familie 'fan' boom tot drie generaties.

Ben blij dat Ajax niet zo'n directie heeft.

6 december 2012 om 20:57

Hebben wij ook jaren gehad. Gelukkig zijn we daar inderdaad van verlost. Het is helemaal lachen als Mulder en consorten proberen uit te leggen dat Ajax geen stap dichterbij is gekomen bij de Europese top ten opzichte van twee jaar geleden. We zullen zien over enkel jaren.

Het lijkt erop dat calimero is gestorven en gereïncarneerd is in de vorm van Tiny Sanders. Een stuitend gebrek aan voetbalkennis , anders kun je het niet noemen. Want iedereen (behalve Sanders schijnbaar) weet dat Sulejmani is gehaald onder een ander beleid dan Ajax nu voert. Kortom , Sanders vergelijking met koopclub Ajax anno 2008 maakt PSV niet minder een koopclub. Ik snap trouwens niet wat er zo erg is aan koopclub zijn , dat kan ook een prima methode naar succes zijn. Niet iedere club kan hetzelfde zijn , anders bestonden er of geen jeugdopleidingen of geen transfers.

Dit is precies het Calimerogedrag waar van der Gijp het van de week over had. Het is toch ongelofelijk dat een directeur met dergelijke kinderachtige argumenten komt. Wijzen naar een ander, dat is het allerlaagste verweer wat er is. Mijn opa zei altijd: "als Jantje in het water springt, spring jij er toch niet achteraan?" Een volwassen man moet niet kijken naar anderen, alleen naar zichzelf. Dat imago heeft men volledig aan zichzelf te wijten, daar kan men niemand de schuld van geven, maar ook dat is blijkbaar de schuld van een ander .

Voor was het al duidelijk, dit is slechts een bevestiging: die man is totaal ongeschikt voor zijn werk en zolang hij en Brands daar zitten wordt het niets met Psv.

Ik stel een spel voor. De psv fans en de Ajax fans mogen ombeurten een speler noemen van hun club die laten we zeggen minimaal twee jaar in de eigen jeugd of tweede elftal hebben gespeeld voordat ze debuteerden in het eerste. Wie uiteindelijk de meeste weet te noemen wint! Kunnen we voor eens en altijd uitmaken wie de betere opleiding heeft.

6 december 2012 om 21:13

Daag ze nou niet nog een keer uit! Gaan ze dadelijk weer helemaal opnieuw los.

Ik snap zijn idee achter deze opmerking wel. Ajax noemt veel te veel spelers ''eigen jeugd'' die ze gewoon hebben weggekaapt bij andere profclubs toen ze oud genoeg waren om een contract te tekenen. Praktijken die hoofdschuddend worden begroet als het om Engelse clubs gaat, maar nu is het ''eigen jeugd'' van Ajax.

Sanders haalt meteen Ajax erbij, dat geeft eigenlijk al aan dat de Ajax-haat groot is of dat ze zichzelf met ajax willen meten, maarja.

PSV vind ik gewoon een koopclub, Suljemani was een fout, van van Basten, maar dat beleid is niet meer. Maar nog heeft PSV meer uitgegeven en amper eigen jeugd en ajax heel veel!

iedereen kan zeuren dat ajax en psv een koopclub zijn of niet, ze kopen slim hele jonge goede spelers, meestal spelers uit de eigen competitie die bij een subtop club speelt en daar vlamt, bij ajax en psv worden ze juist groot meestal kopen ze voor een kleine 2 miljoen en verkopen ze voor 15 miljoen, wie heeft er dan meer voordeel?, vooral ajax doet dat, koopt uit de eigen competitie of in denemarken op jonge leeftijd en verkopen voor een hoge bod. hoe slim is dat?

Wat loopt de directie nou allemaal te janken de laatste tijd?? Eerst over Ronald Waterreus
Hou gewoon verstandig je mond dicht. Met dit soort commentaar bereiken we helemaal niets.

Ik vind van bijzonder weinig klasse getuigen als je op die manier moet wijzen naar aankopen van andere clubs. Eerst Brands over moisander en nu sanders weer. Een topbestuurder laat zich niet verleiden tot dat soort uitspraken. Wat mij betreft blijven deze "toppers" nog lang de baas bij psv.

En waarom jezelf verdedigen? Psv is heel succesvol geweest met het kopen van spelers. De laatste jaren misschien iets minder, maar in het verleden zeker. Romario, ronaldo, van nistelrooij....

Concentreer je nou maar gewoon op je eigen club. Volgens mij heb je nog genoeg werk te verzetten.

Beetje goedkoop van Sanders. Hij weet dondersgoed dat Sulejmani deel uitmaakte van het vorige (falende) beleid dat Ajax tot twee jaar geleden voerde. Daarnaast was Sulejmani een incident en heeft Ajax van deze fout geleerd. Hopen dat PSV dat ook zal doen.

6 december 2012 om 22:02

Nah....incident? Ajax heeft wel meer "incidentjes" gehad. Hier op voetbalzone is dat een keer uitbelicht. Een aantal voorbeelden van een recent verleden,

Wie is de grootste miskoop?

Dario Cvitanich

Samuel Kuffour

Ismail Urzaiz

Tom Soetaers

Robbie Wielaert

Olaf Lindenbergh

Edgar Manucharyan

Jurgen Colin

Albert Luque

Viktor Sikora

En hoe heette ook alweer die speler met dat rara kokosmatje op zijn hoofd. Bakkiecorglu.
Ongetwijfeld zullen er wel meer zijn. Maar dat heeft toch iedere club. Iedere club heeft spelers die het niet waar kunnen maken.

6 december 2012 om 22:07

Ja maar je begrijpt vast wel wat ik bedoel Want al die spelers die jij daar opsomt hebben bij elkaar geen 17 miljoen gekost en zijn verspreid aangekocht over een periode van 8/10 jaar. Iedere club heeft miskopen, daar ontkom je niet aan.

6 december 2012 om 22:16

Ik begrijp wat je bedoelt. Alleen vond ik het woordje incident niet helemaal kloppen, vandaar. Maar je hebt gewoon gelijk hoor.

Iets over oude koeien en een sloot....

Dat komt omdat PSV spelers koopt die zich al bewezen hebben. Ajax en Feijenoord bijvoorbeeld halen vooral spelers die zich nog moeten bewijzen. PSV koopt dan ook de grote namen van de eredivisie en grote namen kopen komt snel over als koopclub

Meneer Sanders heeft het erover dat de aankoop van grond geen subsidie is maar een gemeente die in deze tijd een onnodige investering doet in onroerend goed is bezig met verkapte subsidie. Ik snap niet dat ze daar in Eindhoven zo hypocriet over doen, ik zou juist blij zijn als de gemeente Rotterdam eens wat geld in Feyenoord zou steken.

Haha de afgunst richting Ajax spat er altijd vanaf bij deze man. Je voelt je dus erg aangesproken door het woordje koopclub omdat je als Psv zijnde weet dat er een kern van waarheid inzit. Neemt niet weg dat het overdreven word, maar hij hoeft het niet negatief op te vatten, vergeleken met Ajax en Feyenoord lijkt je toch ook meer een koopclub. Ja cliche maar dit is echt calimero gedrag weer vanuit Eindhoven hou je sowieso bezig met je eigen club.. Die instelling en altijd het hoogst haalbare willen en daarop willen excelleren is de mentaliteit wat de laatste jaren uiteindelijk het verschil maakt.

Ach, vd gijp zei gister nog wat over het Calimero-gedrag bij Psv. Hij heeft helemaal gelijk. Waarom deze vergelijking maken met 1 speler die is aangekocht voor een te hoog bedrag? Dat snap ik niet helemaal. Ajax haalt 1 speler voor 16 miljoen en het merendeel is jeugd. PSV heeft de complete voorhoede gekocht, maar dat kostte minder dan alleen sulejmani. Toch is PSV de koopclub, aangezien het merendeel van de selectie gekocht is. Nu hebben ze cocu bij de A1, maar dat was vroeger ook een aankoop.

Wat ik ook niet begrijpend wat de negatieve lading is aan een koopclub. City, psg en Chelsea zijn echte koopclubs, die kopen om het kopen. PSV koopt spelers om ze eventueel met winst te verkopen, of ze kopen ze goedkoop in zodat het verlies niet al te groot is. Ajax moet het hebben van opleiden, daar zijn ze al jaren succesvol mee geweest. PSV is dat met kopen, Ajax met opleiden. Kijk naar de beste spelers ooit van beide clubs: Ronaldo, romario, van Bommel, cocu, allemaal gekocht. Cruijff, van Basten, bergkamp, kluivers, allemaal opgeleid. PSV blijktgewoon goed in te kopen en ik zou zeggen: ga daar mee door. Beide manieren blijken te werken, dus wat is er mis met kopen? In mijn ogen vind ik dat men daar soms te negatief over doet. Ik vind het klasse als PSV een speler goedkoop inkoopt, en dat hij vervolgens 30x scoort. Ik kan ook genieten van de doorbraak van bijvoorbeeld kluivert.

Dat gezeur over koopclub, PSV is er succesvol mee, Ajax minder, maar zij leiden weer meer spelers op. Beide clubs waren succesvol, dus waarom er dan een bepaald beleid superieur is aan de ander begrijp ik niet.

De afgunst bij Tiny is overduidelijke te merken maar dit is niet mijn grootste probleem met het artikel. Het feit is dat Tiny het helemaal niet lijkt te begrijpen, waarom PSV wordt afgestempeld als koopclub is niet vanwege de bedragen die er worden uitgegeven (natuurlijk speelt dit voor een klein deel mee) maar voor het grootste deel omdat er niks doorstroomt vanuit de jeugd. Als het even kan worden alle posities driedubbel bezet gekocht voordat er ook maar een jeugdspeler in beeld komt. Dan kan je nog een clubicoon op de A1 zetten maar als je er voor de rest niets mee doet dan schiet het niet op. Dat Ajax met Sulejmani een fout heeft gemaakt is duidelijk, maar in tegenstelling tot PSV is ervan geleerd, het beleid is omgegooid.

Concluderend, beste Tiny, er is een duidelijke reden voor waarom jij PSV tot koopclub maakt en de jeugd wegrent.

Ajax pronkt graag met de Fischers en de Eriksens maar de manier waarop vind ik persoonlijk niet echt fraai. Alsof een jaartje in de jeugd meespelen bij wijze van spreken heilig ''eigen jeugd'' is.

Opleiden, handelen. Allebei zijn het kunsten en manieren om aan goede spelers te komen.
Dat gezeur altijd..

Sanders ga nu niet de huilebalk uithangen, psv heeft de laatste jaren veel geinvesteerd, het heeft echter tot heden niet gebracht wat psv gehoopt had. Kom aub echter niet met drogredenen aan, ok de grond was van psv, maar de gemeente Eindhoven had in tijd van crisis betere investeringen kunnen doen. Alle geluk van de wereld met deze kapitaalinjectie, wat heeft het psv gebracht, tot op heden niets.
Sterker nog, het heeft psv niets gebracht, ok enige nuance is op zijn plaats, psv heeft jaren de punten voor de NL gesprokkeld. Waren ze hierin de enige in, niet echt Az en ook Twente en Ajax hebbben hierin het nodige gedaan. Wellicht is het tijd voor Eindhoven om alles eens in een ander perspectief te zien. Ajax en Feyenooord zijn psv al voorbijgestreefd, Twente ook , en Vitesse klopt aan de deur.
Geef gewoon toe dat je al enige tijd achter de feiten aanloopt en slechts overleefd hebt dankzij jarenlange inkomsten van trouwe sponsors en CL deelname.

Ajax heeft nu zijn beleid verandered, het is geen koopclub meer. Talenten zoals Fischer worden op jonge leeftijd uit in dit geval Denemarken gehaald, dat is gewoon goed gescout. Sulejmani was natuurlijk wel een aankoop maar dat is een tijdje geleden, dat is toen gebeurd nu is het nu en nu is Ajax geen koopclub meer.

PSV is wel een koopclub, daar is niets mis mee zolang je maar kijkt wat je koopt.
Ik vind het totaal niet erg dat spelers als Mertens en Strootman worden gehaald, Matavz vond ik op het moment van aankoop ook zo gek nog niet. Maar wat er met Wijnaldum en Narsingh is gebeurd had PSV moeten zien aankomen. Wijnaldum speelde af een toe heel goed, maar was totaal niet constant, je moet als topclub (voor Nederlandse begrippen) geen 5 miljoen investeren in iemand die niet constant presteert. Van Narsingh weten we allemaal dat hij het van zijn snelheid en voorzetten moet hebben, dat komt goed van pas in een counter. Maar als je tegen Vvv-venlo (met alle respect) speelt, kan PSV niet op de counter spelen en is de snelheid van Narsingh dus veel minder waard.

Het kan natuurlijk dat er een keer iemand 'mislukt', Matavz brengt bijvoorbeeld niet wat verwacht was. Maar ik vind dat er ook aankopen zijn gedaan (wijnaldum en Narsingh vooral) waarvan je had kunnen weten dat het waarschijnlijk niks zou worden. Daarom vind ik het niet erg dat je ervoor kiest spelers te kopen, maar kijk wel even wat je koopt.

Het gaat niet om of je ergens en keer één hele dure speler hebt gehaald. Het gaat ook niet of je in 10 jaar tijd veel spelers hebt gehaald.
Het gaat er om wat je recent hebt gedaan. Laten we voor het gemak de laatste 2 jaar nemen, dat Sanders en Brands betrokken zijn geweest bij Psv.

In die periode heeft men tov Ajax meer spelers gehaald tegen grotere transfersommen. Dan kan ik het lijstje opnoemen met indiviodueel de transferbedragen erbij. Dat doe ik niet, dat kan een ieder ook zelf wel opzoeken bij de sites die dat weergeven. Maar kort gezegd heeft Ajax voor alle aanvallers/aanvallende middenvelders in totaal 8,6 miljoen uitgegeven tegen alleen al 24,25 miljoen door Psv. Daar heb je dus al een verschil in uitgaven van 15,65 miljoen, dat PSV meer heeft uitgegeven in de afgelopen 2 jaar. Langer geleden was er een andere directie bij PSV en het moge duidelijk zijn dat dat ook het geval was bij Ajax.

Beste mede Ajacieden, kap toch met de discussie....op het moment dat er keurige vergelijkings statistiekjes verschijnen zowel op transferbedragen als op aantal eigen jeugd spelers reageert niemand meer inhoudelijk maar komen ze met de sneue duimpjes omlaag, we hebben het bewijs al geleverd..
en dat clubs als ado utrecht az en met name PSV altijd over ons loopt te zeiken is toch mooi, als ze daar mee gaan stoppen moeten we ons zorgen maken.
Kleine kinderen laat je toch ook gewoon winnen met mens erger je niet of ganzenbord i.p.v. in discussie te gaan over de put waar ze in zitten.

Sulejmani was 4,5 jaar geleden.. dat nog meetellen terwijl Ajax nu een ander beleid voert is een beetje vreemd. Los daarvan koopt elke club wel spelers, of in ieder geval transfereert dus daar is niet veel mis mee.
We zien over 3-10jaar wel waar het beleid van Ajax, Feyenoord, Twente en PSV ze brengt, PSV en Twente neigen nu in ieder geval naar een beleid gebaseerd op inkomstenvergroting waarvoor mogelijk CL nodig is. Of dat de juiste is zal de toekomst uitwijzen, gaat het goed kan je Ajax permanent degraderen tot net buiten de top, gaat het mis kan je failliet gaan of langs de rand van faillisement zoals Feyenoord een paar jaar terug.
Het is maar afwachten..
Ik ben zelf geen voorstander van het beleid van PSV en vind dat van Ajax beter, jonge spelers scouten en in passen in de ajax structuur/cultuur. Het is geen garantie maar het is wel leuker als het lukt dan met miljoenen smijten waarbij het eigenlijk alleen maar tegen kan vallen.
Ten tijde van de aankoop van Sulejmani was ik ook lyrisch en dacht ik dat het een ster ging worden en Ajax weer mee zou gaan doen met de groten, als ze zulke bedragen konden neertellen.. helaas ben ik zwaar teleurgesteld en heeft Ajax 5 jaar lang een miljoentje of 5(inclusief salaris) door de put gespoeld.. zonde, maar daar trekt hopelijk de hele eredivisie lering uit..

Ach, Sanders moet zich niet zo druk maken over wat anderen zeggen. Vooral als het goed gaat met Psv, dan komen de verwijten van koopclub, vreemdelingenlegioen enzovoorts. Een aantal jaar geleden werd er schande gesproken dat PSV weinig Nederlanders in de basis had staan.
Nu er gemiddeld met 5 a 6 Nederlanders gestart wordt, gaat men weer klagen dat er veel van deze spelers gekocht zijn.
Over een paar jaar als, volgens plan, PSV met meer eigen jeugd speelt, dan zal er wel weer ergens anders over geklaagd worden door mensen die iets tegen PSV hebben.
Ik kan me er niet zo druk meer over maken. Bepaalde mensen (zoals hier in dit topic ook weer) hebben eenmaal een hekel aan PSV en doen alles om de club de grond in te praten / schrijven.

Dat Sanders Ajax als voorbeeld aanhaalt moet hij niet doen. Ajax was in het verleden een koopclub zoals Psv, maar lijkt (1 zwaluw maakt nog geen zomer) nu weer meer een opleidingsclub te zijn. PSV wilt daar ook naar toe, maar zoiets heeft tijd nodig. Je kan niet zomaar ineens grotendeels zelf opgeleide spelers opstellen en verwachten dat de resultaten naar behoren blijven (zie Feyenoord die noodgedwongen moest terugvallen op eigen jeugd).

Na de verkoop van de grond heeft PSV (net zoals Ajax na hun beursgang) geld kunnen investeren in de selectie. Sommige aankopen zijn beter gebleken dan andere, maar dat is allemaal een tijdelijke oplossing. Spelers die op het juiste moment met winst verkocht kunnen worden is mooi meegenomen. Bij andere spelers mag je blij zijn als je het aankoopbedrag nog terug kan krijgen.

Wat sommigen (niet Psv'ers) lijken te vergeten (of gewoon negeren) is dat PSV een deel van het geld ook geïnvesteerd heeft in de jeugdopleiding. Dat PSV voor veel geld een jeugdspeler koopt zal voorlopig nog niet gebeuren, maar met Willems en Depay en andere, nog jonge jeugdspelers hebben nieuwe contracten ondertekend.

Kortom, PSV lijkt op de goede weg te zijn en mensen die tegen PSV zijn, zullen wel weer iets anders vinden. Daar ontkom je als topclub niet aan.

dat klopt meneer sanders, maar sulejmani is 1 speler en niet heel de voorhoede vele van de ajax voorhoede komt uit de eigen jeugd en als je dan naar psv kijkt dan zie je dat ze gekocht zijn dus ja psv is een koopclub.

Beter staat Sanders boven dat gejank en gezanik van 'voetbalfans' van andere clubs, die blijkbaar liever naar PSV kijken dan naar de eigen club. Al vind ik wel dat spelers als Depay en Locadia veel meer speeltijd verdienen dan dat ze tot nu toe hebben gekregen, en dat Marcel Brands een uitbrander verdient omdat hij helemaal niks uitgeeft aan een fatsoenlijke rechtsback en een voetballende CV, terwijl PSV nu wel met veel aanvallende spelers zit.

Anyways, hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind. Het is toch niet voor niets dat Ajax en PSV de meest "gehate" clubs zijn in het land?

En dat gezeur over eigen jeugd... Prima als bepaalde clubs het op die manier doen, maar er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Hopelijk gaat PSV in de toekomst naar een systeem dat goede jeugdspelers combineert met goed gescoute aankopen/versterkingen voor de selectie. Waarom zou PSV op alleen jeugdspelers moeten teren als ze groot zijn geworden met een goed scoutingsnetwerk (waar helaas niets van over lijkt te zijn)? Ze zijn niet hetzelfde als Ajax en Feyenoord, en zouden ook zeker niet precies hetzelfde beleid moeten uitstippelen.

Ik zou zo graag iets groter zijn, Calimero
en meedoen aan een Champions leaguefestijn, Calimero
Maar dat lukt nog niet zo gauw, Calimero
elk jaar dromen maar andere clubs werken niet mee
en dat vind ik flauw
Calimero is een heel lief kuikentje
(calimero: "en zo hoort het ook!"
Hij vindt alles leuk en goed
Er steekt geen kwaad in wat hij doet!

7 december 2012 om 21:46

Grappig hoe groot sommigen over een bepaalde club soms zijn. Het is nog géén vier jaar geleden dat toevallig Psv; 4 keer achter elkaar landskampioen werd. Ajax doet dat nu twee keer, wat prima voor hun is en een bepaalde supporter met Ajax in de naam trolt zich er lekker vol van. Prima, jouw mening, en het grapje is leuk maar men weet wat er na hoogmoed komt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8148
2.Ajax7352
3.AZ6831
4.Feyenoord6034
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

29 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 april
Chelsea neemt na dit seizoen vrijwel zeker afscheid van Antonio Conte en in de zoektocht naar diens opvolger is men in Italië neergestreken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren