'Deze selectie hoort minimaal in linkerrijtje, wij zijn een goede subtopper'

Donderdag, 6 december 2012 om 16:36
/

Christian Kum gelooft in een wederopstanding van sc Heerenveen. De Friezen zitten ontegenzeggelijk in de hoek waar de klappen vallen en wonnen al meer dan een maand geen wedstrijd meer. De degradatiestreep komt daardoor met rasse schreden dichterbij. “Geluk kun je niet afdwingen. Als dat zo was, zouden we nu niet op de dertiende plek staan”, weet de verdediger.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

'SC Heerenveen hoort minimaal in het linkerrijtje'


Gerelateerd

27 reacties (laatste reactie door funkyg)

Heerenveen speelt dit jaar gewoon om de kruimels. Ik denk niet dat ze in gevaar komen voor degradatie maar samen met ploegen als Roda, Nac, RKC en Heracles uitmaken wat de top van het rechterrijtje wordt.

6 december 2012 om 16:51

Ik vind als Heerenveensupporter dat Heerenveen zeker aan het einde play-off voor Europees voetbal moet spelen. Tuurlijk zijn er veel jongens weg en ga je niet weer 5de worden, maar zodra er eens een keer een team komt te staan die elkaar aanvoelt, dan heb je een aardige selectie. Kan mij daarin wel vinden wat Foppe een aantal maanden geleden zei.

Met Nordfeldt, Gouweleeuw, Djuricic, en Finnbogason heb je namelijk helemaal niet zo'n onaardig as. Maar als de beleving strijd en automatisme in een team ontbreken, dan maak je het jezelf verdomde moeilijk.

6 december 2012 om 16:57

Maar buiten die 4 is er te weinig kwaliteit om de play-offs te halen. Op de flanken amper stootkracht, de rest van het middenveld is ook niet je van het en de verdediging staat ook niet beter.

Allemaal factoren waardoor ik denk, eigenlijk wel zeker weet dat Heerenveen niet in het linkerrijte terechtkomt. Utrecht, Heracles en NEC zijn duidelijk beter. AZ in potentie ook. Groningen, RKC en ADO zijn absoluut niet minder en op het moment beter. Ik denk dat het voor Heerenveen iets tussen plek 11 en 14 wordt.

Het lijkt een beetje een verloren seizoen te worden. De spelers zijn individueel nog niet zo slecht. Maar ik heb het gevoel dat er geen team staat. Je zou natuurlijk verwachten dat een team met Finnbogason en Djuricic er beter voor zou staan, maar zij spelen ook pas een half jaar samen.

Vind ik niet, ze hebben teveel kwaliteit ingeleverd. Vooral als Gouweleeuw en Djuricic straks weggaan zie ik het somber in voor Heerenveen.

En Kum hoort ff naar de dokter te gaan.

Als je kijkt naar de teams zoals Utrecht, NEC en Heracles, die ik inschat voor de plekken 6 t/m 8(volgorde willkeurig) dan heeft Heerenveen gewoon duidelijk een minder team. Je hebt dan ook teams als Ado, Groningen, Az(paar goede spelers maar het komt er niet uit), RKC dan vind ik die ook zeker niet minder, eerder beter.

Heerenveen heeft een paar aardige spelers, maar ook te veel matige. Die hebben gewoon niet de kwaliteit om in het linkerrijtje te eindigen. Echt behoorlijk onrealistisch.

Nee ik vind heerenveen met deze selectie helemaal niet linker rijtje waardig
Ajax,twente,feyenoord,vittese,psv,utrecht,nec,hera... vind ik een stuk beter ook hebben zij allen goeie vervangers bij eventuele schorsingen

Ook az en Rkc schat ik hoger in
Az puur omdat ze in een dipje zitten maar er naar mijn mening wel bovenop komen en rkc zie ik nog wel 9de worden met een beetje geluk

Breuer had je gewoon dit seizoen naast gouweleeuw moeten zetten

6 december 2012 om 16:54

Breuer is ook geen haar beter dan Zomer. Beiden echt dramatische voetballers naar mijn inziens. Daarnaast vind ik Gouweleeuw ook hopeloos uit vorm.

Ze hebben alleen een hele goede spits en nummer 10. De flanken zijn redelijk maar de rest van het team is pure middelmaat.

6 december 2012 om 16:58

Ik ken beide spelers inmiddels goed( Zomer heeft lang bij NEC gespeeld) maar die maakt per wedstrijd meer slippertjes als Breuer. Daarbij is Zomer centrumverdediger en Breuer rechtsback. En wordt ie nogal onderschat omdat sommige mensen het woord relativeren niet kennen.

Maar als je kijkt hoe Breuer het nu doet is het behoorlijk dom geweest van Heerenveen om hem (makkelijk) te laten gaan. Hij doet het op het moment beter dan elke andere verdediger bij Heerenveen.

6 december 2012 om 17:05

Dan zul jij even naar nec moeten kijken breuer speelt erg sterk en aangezien gouweleeuw wel van het opbouwen is wat breuer niet is matchen die naar mijn mening erg goed

Ik vond het van mijn favoriete club ( nec) ook een rare aankoop michel breuer... maar hij is gewoon een hele goede speler die belangrijk is voor een team
wel vind ik breuer beter centraal dan op de back positie

6 december 2012 om 17:05

@keizer

Zegt meer over de kwaliteit van de verdedigers van Heerenveen dan Breuer. Die kerel wordt er door iedere snelle/wendbare buitenspeler uitgelopen.

Heeft vrij weinig met relativeren te maken dat ik hem een dramatische verdediger vind. Ik dacht dat hij trouwens de laatste tijd linksback was? Tenminste daar speelde hij tegen Feyenoord in ieder geval.

6 december 2012 om 17:11

Ten eerste moet ik zeggen dat ik het eerst ook een belachelijk aankoop vond. Mij leek het ook een zeer matige speler, wat ook met zijn motoriek te maken heeft.

Maar na het een tijdje te hebben aangezien zag je toch dat Breuer gewoon een prima versterking is. Nuttig met zijn ervaring en houdt zich prima staande. Dat hij er door elke snelle buitenspeler uitgelopen wordt is gewoon onzin. Laatst in Groningen rende hij Schet eruit, zondag nog Hooi, en dat zijn toch best snelle spelers.

Daarbij doet je laatste opmerking vermoeden dat je je oordeel voor een (te) groot deel laat afhangen op wat ie tegen Feyenoord liet zien. Hij moest voor een wedstrijd linksback spelen door schorsingen en blessures.

6 december 2012 om 18:06

Hij speelde laatst toch ook linksback? Ik kan me de tegenstander niet herinneren om eerlijk te zijn. Ik herinner me alleen nog dat hij toen terugkapte en perfect voorzet op maat af leverde, wat mij verbaasde.

Ik kan niet ontkennen dat ik amper wedstrijden van NEC zie, het is mijn club namelijk niet. Wel zie ik alle samenvattingen en wedstrijden tegen Feyenoord natuurlijk.

Maar goed als 2 Nec-kenners aangeven dat hij uitermate verrast in positieve zin dan zal het wel zo zijn. Ik vind hem in ieder geval nooit erg sterk overkomen.

6 december 2012 om 20:35

Het is heel raar maar hij lijkt bij ons helemaal op te leven inderdaad, dat kan ik beamen. Hij heeft naar mijn mening zijn beste wedstrijden voor NEC zelfs als centrale verdediger gespeeld. Verder lijkt hij ook blij te zijn in Nijmegen, tcoh meer een stad dan Heerenveen (vooral aangezien hij Rotterdammer is). Dat vertelde hij in ieder geval tijdens het supportersfeest van afgelopen zondag (ja dat is het leuke aan een relatief kleine club zijn, 2 keer per jaar komt de selectie gewoon gezellig met ons bier drinken).

Heerenveen steunde vorig jaar volledig op de productieve voorhoede, waardoor, denk ik, de zwakte van de rest niet tot nauwelijks aan bod kwam, of minder op viel. Je ziet nu dat op Finnbogason, Djuricic en Gouweleeuw na de rest allemaal middelmatige Eredivisie spelers zijn. Heerenveen hoort inderdaad in het linkerrijtje, maar wel onderaan in het linkerrijtje met de huidige kwaliteiten. Stel dat Djuricic en Finbogason aankomende winter vertrekken, dan stort zo ongeveer het hele elftal in. Hoewel ik van die twee alleen Djuricic mogelijk zie vertrekken.

Heerenveen heeft vorige jaar teveel kwaliteit in moeten leveren, en ik vind dat Heerenveen op een terechte 13e plek staan. Ik heb wel het volste vertrouwen in de scouting van Heerenveen dat zij weer een paar toppers scouten, zoals ze weer hebben gedaan met die nieuwe topspits dit seizoen.

Blijf altijd wel sympathie hebben voor die club.

Worden wel 2 degradatietoppers:

Heerenveen-roda
Az-willem 2

Wie had dat verwacht, je moet er niet aan denken dat de uitploegen dit winnen zeg

Fibogasson is een waardig vervanger van Dost, Alleen Narsing en Assaidi waren niet vervangbaar tot nu toe.

Aan de andere kant, blijft het opmerkelijk hoe goedkoop bepaalde spelers weggaan.
Voor Assaidi had je gewoon 10 miljoen moeten krijgen.dost had had minimaal naar mijn mening
15 miljoen moeten opleveren of misschien wel 20 miljoen met 32 doelpunten.
Hij scoort niet voor niets aan de lopende band in de bundesliga.

Spelers als Alves 18 miljoen,sulemani 16 miljoen wel knap gedaan

Ik vind de vraagstelling niet oke. Heerenveen als club hoort minimaal in het linker rijtje dan zeg ik volmondig ja. Maar deze selectie hoort daar niet. Ze hebben zowat de beste voorhoede van Nederland weggedaan en ook centraal en achterin hebben ze ingeleverd. Dit is de nekslag geweest en dus is Heerenveen niet meer dan een middenmoter met een paar aardige spelers 2 of 3 misschien... Tja dan kun je ook van willem 2 verliezen en sta je waar je hoort. Az zelfde verhaal, nog wat leuke voetballers over maar genoeg middelmaat om heel wat punten te laten liggen.

Het lijkt mij eerder Duidelijk dat iedereen Heerenveen een beetje overschat.
Deze club staat terecht in het rechterrijtje.

Hebben geen goed elftal. Zitten een paar goede spelers bij en er zitten ook aardige talenten op de bank die vrij weinig speeltijd krijgen.

Maar degraderen zullen ze niet, maar als er niet verandert, kijk ik er niet van op als ze rond de 14e plek eindigen.

6 december 2012 om 22:18

Hoezo overschat. Het team draait een keer een slecht. maar wat had je dan verwacht, elk jaar een goed jaar. Iedereen wist dat het een opbouw jaar zou worden en daar hebben ze de verkeerde trainer bij gekozen. Zitten meer dan genoeg goede spelers tussen, maar als het geen team is, dan kan je het schudden. Veel spelers hebben een team nodig om zich echt te laten zien.
Ik vindt het erg zorgelijk hoe het team momenteel in het veld staat en dat is te wijten aan de trainer. even lekker er lijn in te zitten, maar nu is het fantasieloos.
Maar het spelers materiaal is nog niet zo beroerd.

6 december 2012 om 22:54

Zeg ik toch, Overschat.
Iedereen denk maar dat zon team makkelijk mee kan draaien in het linkerrijtje met zon elftal. Valt vies tegen.

Daar overschat iedereen Heerenveen op dit moment. Ik zeg niks verkeerd.

Het is ook wel lullig voor Van Basten. Eerst instappen op het verkeerde moment bij Ajax, met een enorme bestuurlijke rotzooi. Nu bij Heerenveen waar de verwachtingen weer eens veel te hooggespannen zijn. DIe arme man weet ook niet wat hem overkomt

6 december 2012 om 17:59

ja maar hij heeft er zelf ook wel een aardig rotzooitje van gemaakt bij ajax.

als je de selectie bekijkt ben ik bang dat er zeker geen playofs voor Heerenveen in zit maar degraderen zouden ze ook wel niet ik gok op een tussen de 10 en de 14

Heerenveen moet dit jaar goed doorkomen en uitkijken dat ze niet gaan degraderen. Zou zonde zijn, als je 11t\m 15 speelt moet je gewoon blij zijn en kijken na volgend seizoen. Als je met dit elftal niet van Willem II kan winnen verdien je het niet Playoffs te spelen of uberhaupt naar Europa te gaan..

Genoeg ploegen zijn beter dan dit Heerenveen, Djuricic gaat vast weg dan heb je geen topper meer.

Ot; Vind ook zonde voor Roda, zijn niet slecht kwa matriaal. Zou zonde zijn als ze degraderen.. Samen met Ajax, Psv, Feyenoord en Utrecht de enige 4 die nog nooit degradeerde.

Maar voorlopig is Heerenveen dat nog zeker niet, een subtopper. Dus om je eigen ploeg nu als goed te omschrijven is eigenlijk nergens op gebasseerd, want de feiten liegen niet en het voetal is ook nog niet van dien aard dat je kan zeggen, daar zit muziek in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
6.Vitesse4916
9.PEC Zwolle44-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Warner HahnKeeper10
Daniel HøeghVerdediger10
Joost van AkenVerdediger10
Lucas WoudenbergVerdediger10
Denzel DumfriesVerdediger10
Stijn SchaarsMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

6 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Luuk de Jong is niet de enige Nederlandse spits die in beeld is bij Club América. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren