Update: Marcelo beschikbaar tegen Twente na afwijzen schikkingsvoorstel

Donderdag, 6 december 2012 om 14:45

Dick Advocaat was daags voor het Europa League-duel met Napoli onaangenaam verrast over het schikkingsvoorstel dat de KNVB aan Marcelo heeft gedaan. De verdediger van PSV kreeg een schikkingsvoorstel vanwege een vermeende slaande beweging naar Danny Hoesen van Ajax.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

238 reacties (laatste reactie door messino)

Mee eens!

Zo'n van Ginkel en Brama gaan vrijuit en dit is 3 wedstrijden schorsing!

Tuurlijk dit is een slaande beweging en 3 wedstrijden is terecht. Maar de willekeur waarmee gemeten wordt door de aanklager is werkelijk schandalig!

Of je maakt richtlijnen, of je gaat niet meer beoordelen na de wedstrijd wat iemand anders zij in een ander topic. Buitenspel doelpunt wordt achteraf ook niet afgekeurd..

5 december 2012 om 21:10

Die zijn geconstateerd en niet bestraft met een kaart.

5 december 2012 om 21:12

ja dat snap ik. maar stel dat die Van Ginkel een dikke elleboog gaf, en dit was geconstateerd maar niet als erg opgevat of de scheids denkt dat het niet expres gebeurd. en na de televisiebeelden blijkt dat het opzet is dan moet hij alsnog geschorst kunnen worden. Of je maakt een statement als Knvb of je doet het niet. Waarom zou je een grijs gebied laten als het niet nodig is ?

5 december 2012 om 21:14

Ja stel stel het is niet zo dus kan hij niet geschorst worden.

5 december 2012 om 21:17

boemba heeft gelijk.. het is terecht dat marcelo hier voor bestraft gaat worden, maar ik vind dat iedere speler na een wedstrijd nogsteeds een schorsing aan ze broek moet kunnen krijgen of die nou in de wedstrijd al geel heeft gehad of niet voor zijn actie.. (dus Knvb pas de regels aan of doe iets hier tegen)

5 december 2012 om 21:20

dat is dus onmogelijk. Als hij het gezien heeft had hij rood moeten geven. Dat hij niet gefloten heeft in die situatie betekent dus onomstotelijk dat hij het niet gezien heeft. Met deze regels maakt de knvb zich volstrekt belachelijk. En dan kunnen de kleine clubs wel zeiken dat zij altijd de scheidsrechter tegen hebben, maar alleen bij topclubs worden spelers achteraf geschorst. Bij psv al de 4e of 5e in de afgelopen 3 jaar. En dan kun je wel weer met die domme onzin komen dat er psv heel veel gemene spelers rondlopen, dat is volslagen belachelijk. De tuchtcommissie is het grootste gedrocht in het nederlandse voetbal. Keer op keer beinvloeden ze de competitie op schandelijke wijze.

5 december 2012 om 21:29

wve,

boemba heeft wel een punt. Er worden n.l. wel rode kaarten kwijt gescholden, maar andersom gebeurt het niet als een incident beoordeeld is door de scheids.

Zie bijv. Esteban in de beker tegen Ajax. Volgens de regels was die rode kaart terecht, maar toch werd deze kaart kwijtgescholden. Dus waarom mag het dan niet andersom zijn.

5 december 2012 om 21:30

@kwantum

Ben het met je eens, voor het goede zou het moeten worden aangepast. Vind dat Advocaat echter niet moet zeuren en zeggen dat het een domme actie van Marcelo was. Dan had je nu niks om over te zeuren gehad.

5 december 2012 om 21:31

@ boemba,

Ik ben het wel met je eens in principe.. Alleen is dit al jaren zo en ik verwacht niet dat de Knvb dit nu gaat veranderen omdat het nu PSV betreft..
Dat Marcelo 3 wedstrijden krijgt is niet eens onterecht, maar wanneer een scheids het half had gezien en alleen een vrije trap had gegeven had hij niet geschorst kunnen worden.. dat zou moeten veranderen.

@ dondiego..

Dat wordt nu bedoeld met het calimero gedrag van psv.. Bij alle clubs worden mensen geschorst, niet alleen bij psv.. je denkt toch niet werkelijk dat de mensen binnen de tuchtcommissie een hekel hebben aan Psv? je ziet spoken..

5 december 2012 om 21:55

Je kunt je alleen afvragen of ze DE overtreding wel gezien hebben. Heeft de scheids gezien dat Blind bewust op de benen van de tegenstander ging staan? Ik denk het niet, anders had hij wel rood gegeven.

Het wordt tijd dat ze de regels aan gaan passen en dat ze grove overtreding achteraf bij kunnen stellen naar rood. Dit zal een stap zijn om het grove spel uit te bannen.
Daarnaast blijft het natuurlijk een willekeur, waarbij marcelo misschien nog wel eens de pech kan hebben dat advocaat kritiek op de Knvb had.

5 december 2012 om 22:16

Het gaat nog niet eens om het feit dat iedereen een schorsing moeten kunnen krijgen, het gaat om de willekeur die de Knvb in zijn beoordeling heeft. In principe zou de aanklager overuren moeten maken met alle niet beoordeelde grove overtredingen, want in bijna elke wedstrijd gebeurd wel iets wat echt niet door de beugel kan. Maar de bond laat het na om consequent te zijn. Uiteraard is het terecht dat Marcelo een schorsing krijgt, alleen jammer dat de Knvb uitblinkt in dit niet-consequente beleid!

5 december 2012 om 22:44

Heb jij iets tegen van Ginkel of zo? Maak je liever druk om opa van Bommel en strootman die dit toptalent een rode kaart aan probeerde te naaien. En maak je nog beter druk om je club die met €35 miljoen gemeente geld er een zooitje van maken terwijl de gemeente Eindhoven kort op de uitkering van bijstandsmoeders die vanavond geen Sinterklaas kunnen vieren. Gelukkig heeft opa van Bommel een vet salaris

5 december 2012 om 23:25

Ze hebben gewoon gelijk van Ginkel maakte een smerige overtreding.
Maar het is gewoon niet bestraft zoals het moet door de scheidsrechter. .

6 december 2012 om 00:33

Idd

6 december 2012 om 10:48


JD, wat een onzin verkoop jij.
Ten 1e is het een gegeven dat de kleine clubs altijd in het nadeel zitten. Spelers van de grote clubs, en zeker de topspelers, worden altijd door de scheidsrechters bevoordeeld. Er zijn voorbeelden genoeg dat de zogenaamde topspelers voor een bepaalde overtreding geen geel of rood krijgen en spelers van een kleine club die wel mogen incasseren !
Ten 2e is jouw opmerking dat alleen spelers van de topclubs achteraf worden gestraft, de grootste onzin. Echt weer een drein-opmerking vanuit de Psv-hoek.

Waar jij eens over zou moeten nadenken is de beantwoording van de vraag waarom juist Psv-spelers zo vaak bestraft worden. Misschien, ik zeg bewust m i s s c h i e n, kom jij eens tot de conclusie dat een aantal Psv-spelers altijd over de schreef gaat, zich irritant blijft gedragen en tegen de scheidsrechters blijft ageren. Tot in het absurde toe! Enige correctie vanaf de bank van de trainer volgt zelden of nooit. En het bestuur van PSV straft bepaalde spelers, welke duidelijk constant over de schreef gaan, blijkbaar ook nooit.

Het is een goede zaak dat jij in ieder geval vindt dat het volslagen belachelijk is dat er bij PSV heel veel gemene spelers rondlopen. Ik realiseer mij dat jij iets anders zegt dan wat ik nu aangeef, maar mijn conclusie is wel een stuk realistischer.

Hoeveel trainers zijn er in Nl die altijd aangeven dat beslissingen van de scheidsrechter de ene keer in je voordeel uitvallen en de andere keer in je nadeel en dat aan het eind van de competitie blijkt dat de club noch een voordeel, noch een nadeel heeft ondervonden. (hetzelfde geldt natuurlijk dan ook voor de tuchtcommissie.)
Het enige wat ik daarbij nog wel wil aantekenen is, dat de kleine clubs aan het eind van de competitie niet tot die zelfde conclusie komen ! En terecht !

6 december 2012 om 18:44

Dus die worden gematst omdat de scheids drama was? Wat een onzin zeg. Die Kakuta van Vitesse schopt onder de ogen strootman op het scheenbeen en hij geeft een ingooi. Dan heb je het toch niet gezien en beoordeeld? Dat kun je toch niemand wijsmaken?

5 december 2012 om 21:13

Het gaat erom als de scheidsrechter het heeft gezien is het beoordeeld. Als de scheidsrechter het niet heeft gezien kan de aanklager zijn gang gaan. Blind en van Ginkel hebben geluk gehad, ik mag mij vergissen maar ik weet zeker dat dit seizoen ook al keer bij een PSV er gebeurt is.

6 december 2012 om 09:57

Oké het is beoordeeld dus het is goed? Hoe zit het dan met de overtredingen die beoordeeld worden als rood en later geseponeerd worden omdat uit beelden blijkt dat het geen rood was? Dat kan wel, maar je kan geen zware overtredingen die ook fout beoordeeld zijn later straffen

5 december 2012 om 21:15

@boemba,
ik begrijp helemaal wat je bedoelt, maar vginkel en Brama ziet de scheidsrechter en dan kan je als openbare aanklager er niets meer aandoen!

On:
Ik vind 3 wedstrijden wel terecht, bal niet in de buurt en je hoort geen hand/arm in iemands nek te leggen!ik vind wel dat de Knvb is duidelijkere regels moet opstellen over wat is nou 3 wedstrijden waard wat 4 enzovoorts. Ook moet de Knvb betere richtlijnen voor shirtje trekken en hand maken!

5 december 2012 om 21:18

ja moozz03, klopt over vginkel en Brama, maar een scheids ziet zoveel dingen niet goed, dus vind ik dat je een gele kaart ook nog maar omdraaien in een rode kaart.. met een passende schoring voor het geen wat gebeurt is..

5 december 2012 om 21:19

Als het om andere spelers gaat waar Advocaat belang bij heeft dan staat hij vooraan. Hij moet gewoon niet zo zeuren want het was een slaande beweging klaar. Als je wilt slaan in het veld prima maar dan moet je de gevolgen ook onder ogen zien. Zulke type spelers horen thuis in de ring. Bij het afwijzen van een schikkingsvoorstel kan er ook nog een wedstrijd bovenop komen dus PSV is gewaarschuwd.

5 december 2012 om 21:23

het was zo duidelijk dat er totaal geen opzet bij was, dat al deze reacties ongeloofwaardig zijn en alleen maar gebaseerd op een afkeer tegen psv. Toen marcelo een hele duidelijke vuistslag kreeg van vertonghen, geen probleem. Maar als hij een keer per ongeluk iemand raakt, 4 wedstrijden schorsing. Lekker makkelijk omdat ze weten dat die idioten van vi toch zoiets toejuichen aangezien ze daar een hekel aan psv en marcelo hebben. De willekeur bij de tuchtcommissie (of misschien zelfs wel niet meer) is tegenwoordig zo groot dat ze zelfs in gaan op geruchten van een sensatiekrantje.

5 december 2012 om 22:31

bijna alle psv supporters zijn huilie huilie en kunnen er niet tegen dat een speler van psv op beelden terecht geschorst word..
en deze schorsing voor die bewuste elleboog van marcello is een juiste sgtrafmaat.
waarom deze bewuste elleboog opeens goedpraten en zeggen dat er geen opzet in het spel was?

5 december 2012 om 22:52

Hey John Diego: ben je blind of zo? Beetje dom lopen lullen is wel leuk, maar de beelden liegen niet. Calimero

6 december 2012 om 08:59

haha huillie huillie, dat is tegenwoordig een nieuwe rage op dit steeds meer niveauloze forum. Als je ergens kritiek op uit (waar dit forum volgens mij gewoon voor is) komen mensen met deze reactie. Of ook heel populair is dan te verwijzen naar een tekenfilmfiguurtje met een eierschaal op zijn hoofd (zo populair dat zelfs vd gijp het zegt), niet dat iemand hier ook maar weet wie dat was. Trieste zaak. Het wordt wellicht tijd dat johndiego zich niet meer druk maakt om deze belachelijke meningen en wat beters met zijn tijd gaat doen.

6 december 2012 om 11:10

Is het prettig vertoeven in de enclave Psv? Jullie doen altijd alsof iedereen buiten Eindhoven en directe omgeving, tegen jullie is. Misschien is dit ook wel zo, maar jullie werken dit ook duidelijk in de hand. Wees eens realistisch en werk eens aan het imago van jullie club. Neem de spelers van de echte topclubs, zoals Feyenoord, Ajax, Twente en ook Vitesse eens als voorbeeld.

"de scheidsrechters zoeken de Psv-spelers, wij worden altijd achteraf ook gestraft, wij ontvangen ten onrechte altijd weer gele en rode kaarten, de strafcommissie is altijd tegen ons. En wij hebben toch alleen maar ontzettend aardige spelers, die nooit schwalbes maken, nooit iemand onderuit schoppen, nooit iemand aan zijn shirt trekken/vasthouden, nooit simuleren een schop te hebben gehad, nooit stiekem op de voet van een tegenstander gaan staan enz, enz."

Zorg eens voor de ommekeer en jullie voelen je niet meer in een enclave.

5 december 2012 om 21:25

Bij van Ginkel is het door de scheids geconstateerd en niet bestraft daar kan de KNVB niks tegen doen.

5 december 2012 om 22:38

Jurres

Daar ben ik het dus mee oneens. ik vind dat echt een slechte regel. In dat soort gevallen vind ik dat er alsnog een hogere straf gegeven moet worden. Want nu komt Van Ginkel ervan af en Marcelo niet, met als verschil dat het geval bij Van Ginkel al 'beoordeeld' was en dit bij Marcelo niet.

6 december 2012 om 15:04

Het is inderdaad een slechte regel , maar vindt niet alleen in het voetbal plaats.
als jij een moord pleegt en wordt vrijgesproken vanwege onvoldoende bewijs ofzo , kan je nooit meer voor dat feit berecht worden ook al blijkt later dat jij het wel was.
Vraag me niet waarom maar het is zo.

5 december 2012 om 22:06

Ze moeten juist blij zijn, er is niemand die zijn plek nóg slechter kan invullen...

5 december 2012 om 22:26

@boemba,

Er zijn richtlijnen. Als een arbiter een overtreding heeft geconstateerd kan de aanklager hier niets meer mee. Deze overtreding is niet waargenomen, dus is er ruimte voor de aanklager. Dat er altijd discussie zal blijven is nou eenmaal zo. Dat is ook als de scheidsrechter een overtreding beoordeeld, en in de ene wedstrijd is dat geen kaart, een volgende geel, en de andere wedstrijd kan je douchen.

Nu loop je te huilen over Marcello, maar de keren dat de vermeende acties van Toivonen onbestraft zijn gebleven hoor ik je ook niet. Marcello moet dit soort dingen niet doen, dan weet je dat je dit risico loopt. En in de week dat de voorbeeld functie van de profvoetballer iedere dag ter sprake is, maakt PSV zich druk om een schorsing die terecht is!! Marcello moet zich schamen, en Advocaat moet Marcello ter verantwoording roepen, en niet goed praten.

5 december 2012 om 22:49

dus omdat het ene niet bestraft wordt moeten we het andere ook maar niet bestraffen?
Advocaat moet eens stoppen met dat huilebalk gedrag, iedereen zag wat Marcelo deed, dus terechte schorsing. Van mij mag iedereen 3 wedstrijden geschorst worden die zoiets bewust doet.

6 december 2012 om 12:55

Eerlijk gezegd zie ik de arm van Marcelo naar achteren gaan op een heel ver ingezoomd beeldje. Het is volslagen onmogelijk om op dat beeld te zien dat hij hem ook daadwerkelijk raakt.

Hoesen zal niet de eerste zijn die een arm aan ziet komen en dan net doet alsof hij neergehoekt is. Wat mij betreft is er 0,0 bewijs en dus is het ook onzinnig om verder onderzoek te doen.

En zelfs als hij hem raakt kun je niet beoordelen of hij slaat of slechts breed maakt omdat je geen diepte kunt zien in het beeld. Oftwetel, willekeur op basis van een Ajax-dagblad.

6 december 2012 om 15:42

Jij hebt blijkbaar de overtreding gezien, heb je toevallig ook een linkje waarin de beelden zijn van deze actie. ik heb namelijk de hele wedstrijd gezien en het is mij niet opgevallen en de camera's/commentator ook niet tijdens de wedstrijd anders was dat sws wel een paar keer extra op beeld geweest tijdens de wedstrijd.

hiermee wil ik dus niet zeggen dat het niet gebeurd is voor al de andere fans, maar dat ik het niet heb gezien en graag de beelden wil zien waar het over gaat. vind ook een beetje raar dat ze niet gewoon onder het bericht van voetbalzone staan.

6 december 2012 om 19:20

Boemba, gelukkig kent psv ook de mazen in het wetje... Gewoon protest aantekenen en meneer kan spelen in de topper tegen Twente. Het hele systeem is corrupt en het is maar net hoe de wind waait, waait m'n rokje.

Het beleid is wel duidelijk, maar neigt naar subjectiviteit van heb ik jou daar. Het een wordt wel gezien, het ander niet. Het een wordt wel vervolgd en het ander niet... Dat is vreemd!

Ik vind dat de Knvb PSV nu wel heel erg matst.
HEt is voor iedere supporter een geschenk uit de hemel als Marcelo voorlopig niet mag spelen.
Tevens zullen de tegenstanders van PSV hier niet blij mee zijn.!

6 december 2012 om 00:31

De Knvb heeft wel andere dingen te doen dan het maken van opstellingen lijkt mij...

Ja, de grote boze Knvb heeft het zeker weer gedaan. Kijk eerst is naar jezelf.

5 december 2012 om 21:14

Ik hoor hier niemand zeggen dat het onterecht is ? er wordt alleen gezegt dat het onterecht is tov vergelijkbare gevallen ( een Van Ginkel ) en die komen er wel mee weg..

5 december 2012 om 21:20

@boemba

Nogmaals, die gevallen die jij noemt zijn wel door de scheidsrechter gezien en beoordeeld. Gevolg is dat de aanklager er dan geen zaak meer van kan maken.

Je kan dus hoogstens klagen dat Blom het niet geconstateerd heeft. En dat vind ik eerlijk gezegd ook jammer want dan had het 8-1 geworden.

5 december 2012 om 21:26

jawel, ik vind het volledig onterecht. En daarbij is het nog gekker dat de knvb zich verschuilt achter regels die ze zelf verzonnen hebben. Als je iemand slaat en de scheids beweert het gezien te hebben (wat er op dus duidt dat de scheids willens en wetens een veldverwijzing achterwege heeft gelaten) dan kan er geen schorsing volgen. Hoe gek moet het worden. Dan zou er ook een schorsing moeten volgen, en nog een vele langere voor de scheidsrechter wegens het voortrekken van een elftal.

5 december 2012 om 21:58

Ik vind het werkelijk walgelijk dat jij nu weer een incident met Van Ginkel aanhaalt, terwijl intussen al duidelijk is gemaakt hoe de situatie is. Of het allemaal terecht of onterecht is doet er niet toe.

5 december 2012 om 22:51

Verschuilt de Knvb zich? Volgens mij passen ze de regels die zijn afgesproken gewoon toe. Het staat PSV vrij daar bezwaar tegen te maken, net als dat iedereen die onderdeel uitmaakt van de Knvb kan aandringen op een wijziging van de regels. Maar dat soort dingen doe je dan vooraf, omdat je dat in het algemeen nodig of belangrijk vindt. Niet achteraf, wanneer een regel je nu even niet zo goed uitkomt. Door mee te doen aan de competitie leg je je neer bij de bestaande regels en moet je niet gaan zeuren.

5 december 2012 om 21:14

mooie foto. Ik denk dat ik daar wel genoeg over heb gezegd.

Omdat de scheidsrechter het niet gezien heeft, betekent het nog niet dat hij naderhand niet geschorst kan worden. Advocaat moet juist blij zijn dat de scheidsrechter niets gezien had, anders had PSV met tien man verder gekund. Gelukkig kunnen spelers tegenwoordig op basis van camerabeelden geschorst worden. Marcelo maakte een slaande beweging en een schorsing lijkt mij daarom op zijn plaats.

5 december 2012 om 21:37

Toch vind ik het op zich een vreemde situatie. Achteraf geschorst worden op basis van tv beelden terwijl men er absoluut niet aan wil om camerabeelden te gebruiken als doellijntechnologie.

5 december 2012 om 21:53

Wel of geen camerabeelden gebruiken tijdens de wedstrijd is een andere discussie. In ieder geval vind ik het logisch dat spelers achteraf gestraft kunnen worden. Ze weten dan ook dat ze niet, uit het zicht van de scheidsrechter, al te veel kunnen uithalen, want dan zullen ze alsnog achteraf geschorst worden.

Daarom word hij gestraft omdat het op beelden wel te zien is Dick.
Loop niet zo te zeiken en accepteer het gewoon eens.
Geef eens een voorbeeld hoe het moet.
Hij zwaait toch met zijn elleboog of niet soms?

Ik ben PSV fan maar dit slaat toch echt alles dit is net hetzelfde (minder heftig ) als ik iemand vermoord en de politie ziet het niet en een voetganger wel tot ik dan niet naar de cel moet. Advocaat waarom mak je jezelf belachelijk

Ik werk toch echt niet voor een krant Dickie, iedereen die de wedstrijd zag heeft het gezien.

Wat komt Dick steeds met belachelijke argumenten joh.

Nu ook weer: "de scheidsrechters hebben niets gezien en een iemand van een krant wel."

Ja, duh, daarom kan het nog bestraft worden en terecht!
Overigens zag ik het al tijdens de wedstrijd maar goed... (en ik zal echt niet de enige zijn)

Eerst ook al over de gele kaart van van Bommel dat het overdreven was omdat het zijn 1e ingreep was (wat maakt dat uit?)

Nee, Dick moet nu wel even normaal gaan doen hoor, niet zo kinderachtig.
Overigens zou hij misschien juist blij moeten zijn dat die prutser geschorst wordt....

5 december 2012 om 21:24

Ach, zo gedraagt Advocaat zich al 30 jaar en dat moet je niet willen veranderen.

Helaas vooral bij mindere prestaties is Advocaat een markante persoonlijkheid die altijd goed is voor controversiële uitspraken die een hoop discussie opwekken. Wat mij betreft lopen er juist te weinig van zulke persoonlijkheden in het voetbal rond, of ze nou gelijk hebben of niet.

5 december 2012 om 21:34

Inderdaad de tweede domme opmerking van hem deze week.. Die fotograaf was anders niet de enige.. Op tv werd het direct al zichtbaar gemaakt..

5 december 2012 om 21:55

Zeg dan even tegen Frank dat hij ook niet moet huilen als het gras een halve centimeter hoger is, want oei oei als Ajax langskomt moet het gras altijd naar de smaak van Ajax zijn.

OT: Dick heeft gewoon gelijk. Strootman kreeg vorig jaar ook al zo'n achterlijke schorsing van 3 wedstrijden, voor een tackle die je wekelijks op de Nederlandse velden ziet, zo'n van Ginkel tegen PSV maakte een veel lompere overtreding en die krijgt er niets voor. Het systeem van de Knvb klopt gewoon niet, er moet echt wat aan gedaan worden. Ook als een speler een gele kaart heeft gekregen, moet er later kunnen worden besloten dat het rood moest zijn.

5 december 2012 om 22:36

die tackle van strootman was vele malen erger als de tackles die je normaal ziet.. voor hetzelfde geld had die speler van twente zijn been gebroken... die drie wedstrijden die strootman toen kreeeg waren zelfs voor die benenbreker die hij uitvoerde aan de lage kant.

van ginkel maakte een overtreding, de scheid beoordeelde het, en nam de juiste beslissing om daar voor dat lichte vergrijp geen geel of rood te trekken.

accepteer nu gewoon de beslissing van de knvb, die de enige juiste is.

6 december 2012 om 16:23

Teuntje

Dit gaat niet over Frank de Boer maar over Marcelo en Dickie...

Hij heeft geen gelijk, want die Braziliaan maakt gewoon een slaande beweging richting Hoesen, hij raakt hem dus dan ben je over de schreef gegaan....gevolg - schorsing!

Ik voorspel nu 4 wedstrijden onvoorwaardelijk, immers - dit niet accepteren is echt belachelijk...als ze in Eindje nu gewoon vertellen dat ze hem niet willen missen tegen Twente omdat ze al geen verdedigers meer hebben oké....maar zogenaamd doen alsof een dergelijke straf geheel onterecht zou zijn? Dat is (zeker in deze week met alles wat er is gebeurt) echt een schande...achterbaks gedrag waar ik mij net als vele niet Psv-ers zwaar aan kan ergeren....

Hoe komt het toch dat die club zijn reputatie helemaal naar de ***** is gegaan? Wat een onsympathiek gedrag.....

6 december 2012 om 16:59

Het grote boze PSV waar je je aan ergert? Nou, er zijn veel meer supporters die zich ergeren aan die 3 sterren obsessie van jullie in Adam. Daarbij zul jij ook bij onbehoorlijk gedrag van Ajacieden altijd de Ajacieden verdedigen, zoals ik dat nu ook doet. Alsof die oud speler Vertonghen zo'n lievertje was, eerst klas achterbaks was hij!

6 december 2012 om 11:50

Ik vind de opmerking "iemand van de krant wel" al nergens op slaan. Ik zat in de Arena zaterdag en ik kreeg al van diverse mensen een smsjes dat er een schorsing zou komen voor Marcelo vanwege slaan. Dus dan zal het op de tv ook wel aangegeven zijn neem ik aan.

ik vind ook de opmerking van Advocaat niet passen zoals hij het zegt dan mag Marcelo dat gewoon en de krant is fout. En dat ze het dinsdag pas aangegeven hebben. Zou de knvb zich soms bezig gehouden hebben met de grensrechter die dood is geslagen?

Ik vind die drie wedstrijden eis ook te hoog, maar ik word weer zo moe van die Advocaat die loopt te bleren over 'iemand van een krant'. Hou nu op met je gezeur man en beperk je puur tot commentaar op de eis zelf. Het gebeurt wekelijks dat spelers op basis van TV beelden worden gestraft en Dick doet het voorkomen alsof PSV als enige wordt getroffen door dit 'onrecht'. Marcelo mepte Boesen in zijn gezicht, en bewust, dat lijkt me zonneklaar. Dan moet je op de blaren zitten en verder niet zo zeiken. 2 wedstrijden schorsing en verder.

6 december 2012 om 00:41

inderdaad Dickie moet niet zeuren, het wordt aangekaart in de grootste krant van Nederland, een landelijk dagblad dus volkomen onafhankelijk....

dat er toevallig iedere maandagochtend een column instaat die nog gekleurder is dan verhalen in het clubblad van een willekeurige zondag 3e klasser (sterker nog ik denk dat menig club zulke inzendingen niet eens wenst te plaatsen) doet er niets aan af!

Iedereen heeft het kunnen zien, maar iedereen heeft ook de stomp van Vertonghen tegen Marcelo kunnen zien. Of de slaande beweging van Koenders, die maar 1 wedstrijd aan zijn broek krijgt. Dit is totale willekeur, ik ben het ermee eens. Of je deelt iedereen een gelijke straf uit als er sprake is van een slaande beweging, of je bestraft ze niet.

Advocaat probeert hier te zeggen dat de Telegraaf 2 uur na de wedstrijd al wist te melden dan Marcelo een schorsing zou krijgen, voordat de scheidsrechters uberhaupt de tijd hadden om op dat incident te reageren.

Advocaat begint écht een zielige ouwe zeur met calimerocomplex te worden. Het was een duidelijke slaande beweging van Marcelo. Advocaat meet zelf met 2 maten. Net als v Bommel overigens.

Wat is die Advocaat de laatste tijd aan het zeiken. Overtreding is een overtreding. Of het nou door een scheidsrechter is waargenomen of een "krantenjongen", het blijft een overtreding.

"en een iemand van een krant wel."

En iedereen die die wedstrijd gezien heeft. Bij de knvb hebben ze ook gewoon eredivisie live..

5 december 2012 om 21:33

Alleen kijken ze er niet naar. Ze wachten tot een of andere gek van een sensatiekrant iets roept en gaan dan semi verontwaardigd een onderzoek instellen. Als niemand iets zegt, gebeurt er ook niets. ZIe al die andere gevallen. De telegraaf en het clubje van die kale van ter land ter zee en in de lucht bepalen wie achteraf geschorst wordt.

5 december 2012 om 22:38

@john diego het was al te zijn bij de wedstrijdanalyse in de rust deze bewuste elleboog van marcello.. de krant heeft hier niks mee te maken.

5 december 2012 om 22:39

De aanklager is afhankelijk van beelden die hem worden aangereikt. Zo is het al jaren. Semi verontwaardigd?? Dat is wat mensen er zelf van maken. Ik snap die verontwaardiging niet. Er zijn zoveel mensen geschorst op basis van TV beelden. Waarom Marcelo niet?? Of was het een liefkozing van Marcelo, onder het mom van ik heb het zo niet bedoeld. Het was een slaande beweging en als zodanig beoordeeld door de aanklager. Drie wedstrijden prima. Gewoon accepteren en stoppen met dat domme gezwets.

6 december 2012 om 00:44

ik noem die krant liever een clubblad, er staan stukjes in die nog minder objectief zijn dan in een willekeurig clubblad van een zondag 3e klasser...

5 december 2012 om 22:01

Natuurlijk joh , er word iedere maandag geëvalueerd bij de Knvb over hoe de scheidsrechters het gedaan hebben. De aanklager betaald voetbal heeft ook de samenvatting gezien van Eredivisie live en ziet ook wat ieder andere mens ziet. Nog voordat De Telegraaf in de winkels lag kon je er zeker van zijn dat hij ging informeren bij de betreffende scheidsrechter over het voorval.

Mocht het toch zijn dat De Telegraaf een rol heeft gespeeld , dan moeten we ze alleen maar feliciteren. Het ervoor zorgen dat spelers de straf krijgen die ze verdienen is niet meer dan een compliment waard. Van al die haat naar De Telegraaf snap ik niks. De Telegraaf vangt een ''bad guy'' en ineens is iedereen over de zeik omdat ze er niet meer vangen.

5 december 2012 om 23:08

Beetje domme reactie, het is al jaren bekend dat de Amsterdamse krant de Telegraaf geen neutrale blik heeft en zwaar pro Ajax is. Ik heb daar verder totaal geen problemen mee, ik vind het een slecht beleid, maar het is hun beleid. Maar ga me nu niet vertellen dat ze opeens de braafste van de klas zijn.

6 december 2012 om 00:33

Het maakt geen donder uit of de Telegraaf pro Ajax is of niet pro Ajax. Dat is zoals je zegt hun beleid maar doet niks af aan de smerige actie van Marcelo. Het motief waarom De Telegraaf dit plaatst doet er niet toe , feit is gewoon dat ze meldingen maken van een een grove overtreding en daarmee vangen ze eigenlijk de dader. Of het motief nou een premie , het belang van Ajax , morele gevoelens of een afkeer tegen Marcelo is : het maakt niks uit , het gaat erom dat ze het gelijk aan hun zijde hebben.

Het AD publiceert vaak verhalen die niet bepaald pro Ajax zijn , maar als zij melding maken van een niet geziene overtreding die daardoor bestraft word , hoe kan je dan in hemelsnaam boos zijn ? Het gelijk is op dat moment aan de kant van het AD.

Ik begrijp dat een woedende menigte Psv-ers zich op deze zaak stort. Maar deze mensen zijn niet uit op rechtvaardigheid. Hoe die rechtvaardigheid bereikt word , via De Telegraaf of via de aanklager zelf is ondergeschikt belang. Het is rechtvaardig dat Marcelo minimaal 3 duels geschorst word en als De Telegraaf dat puur doet om Ajax te helpen verdient Marcelo echt geen mindere straf.

6 december 2012 om 00:46

in een seizoen zal er ongetwijfeld ook een Ajacied over de schreef gaan, ben benieuwd naar berichtgeving in de Telegraaf...

6 december 2012 om 14:08

Dat maakt helemaal niks uit voor het feit dat Marcelo nu terecht geschorst word. Alsof de schorsing plots onterecht is als je hypocriet bent in het melden van smerige overtredingen. Waarschijnlijk staat het AD dan zoals gebruikelijk klaar om dat soort negatief nieuws over Ajax naar buiten te brengen. En in dat geval zal je mij niet horen klagen , want grove overtredingen dienen gewoon bestraft te worden.

"de scheidsrechters hebben niets gezien."

Dat is is ook de reden dat hij Achteraf geschorst wordt meneer Advocaat. Deze man maakt zichzelf weer compleet belachelijk net als zijn gezeik na de wedstrijd over de scheidsrechter. Uiteraard moet het slaan van een tegenstander bestraft worden, PSV heeft nog geluk gehad dat de speler er niet af moest met rood.

6 december 2012 om 10:01

Duidelijke en terecht verhaal. Dick had al heel snel met 10 man kunnen staan en dan was het een vernedering geworden.is

Waar wat mij betreft wel een pijnpunt ligt is het inconsequente dat als een scheidsrechter iets "ziet" (maar naar duidelijk blijkt op de TV beelden een foute beslissing neemt) er geen schorsing achteraf mogelijk is en als de scheidsrechter niets ziet wel.

De PSV supporters noemden al een paar terechte voorbeelden, in de wedstrijd Feyenoord-ajax hadden Immers en Clasie "mazzel" dat Nijhuis hun overtreding verkeerd beoordeelde.

De knvb tuchtcommissie kan het niet laten zichzelf van zijn slechtste kant te laten zien. Vriendjespolitiek en willekeur is aan de orde van de dag bij dit clubje zichzelf verheerlijkende idioten. Onacceptabel. Eigenlijk zou iemand dit eens voor een civiele rechter moeten brengen.

5 overtredingen per jaar worden achteraf bestraft, de andere 1500 niet gegeven rode kaarten laten we maar gewoon lopen. En dan heb ik het niet eens over de 35000 foute beslissingen van al dan niet gegeven gele kaarten, buitenspelsituaties en overtredingen.

5 december 2012 om 22:00

Eens. Schorsen op tv beelden lijkt alleen te kunnen bij belangrijke duels. Eigenlijk hebben alleen Psv, Feyenoord en Ajax hiermee te maken. Hoewel de schorsing terecht is mag dit ook wel eens bij andere clubs worden toegepast.

"de scheidsrechters hebben niets gezien en een iemand van een krant wel." Dikkie heeft zijn eierdop weer op. Het gaat om het "feit" of Marcelo iets heeft gedaan. Niet hoe of wat wordt geconstateerd.

Wat is het probleem? Nu hoeft Advocaat hem ook niet op te stellen. Lekker van Bommel naast Derijck of Bouma. Anders misschien een jeugdspeler proberen. Dat hoeft nog niet eens een heel goede te zijn, zolang ie maar beter is dan Marcelo.

De Knvb is al jaren willekeurig met het geven van straffen voor soortgelijk delicten. Dan staat voor een elleboog stoot 3 wedstrijden , een week later 4 en weer 2 weken later is het 5 wedstrijden. Kortom , geen touw aan vast te knoppen. Maar dit voorstel is eigenlijk wel een beetje de bodem , 3 wedstrijden geschorst voor een elleboog ? dat is zeer redelijk.

Marcelo heeft natuurlijk een fout gemaakt en moet boete , maar hij heeft ook behoorlijk pech. Die camera die het voorval heeft waargenomen zul je in de meeste eredivisie wedstrijden niet zien. In modernere stadions en bij topwedstrijden staan er echter altijd meer camera's op veld gericht. Pech voor Marcelo , als hij dit thuis tegen Heerenveen of uit tegen ADO had gedaan was het voorval denk ik niet op beeld vastgelegd.

5 december 2012 om 21:44

Dat noem jij pech? Die pannenkoek weet toch dat hij in de Arena de topper aan het spelen is?

Lekker schorsen die kerel en een boete vanuit de club voor het duperen van je team.

Ach... de afgelopen jaren, zelfs dit jaar, is men bij PSV ook wel eens goed weggekomen, zelfs toen er tv-beelden waren. Maar ook toen luidde het, dat de scheids het beoordeeld had en kwam men weg.

Kan me nog de afgelopen jaren Toivonen herinneren, die nogal eens wegkwam na een vieze overtreding waarvan ook beelden waren......maar waravan de scheids wel iets geconstateerd had, echter op dat moment niet erg genoeg vond voor rood.

Dan ga je 'vrij uit'. Om dan nu in koor te gaan roepen, dat het allemaal willekeur is en dat er wat moet veranderen???. Waarom hoorde ik het niet toen men er wel voordeel bij had???.

Niet te veel zeuren. Soms zit het mee, soms zit het tegen......en hoe was het ook alweer dat altijd wordt geroepen?. Over een heel jaar gezien heeft iedere club ongeveer evenveel voordeel als nadeel ondervonden en kan je dat onderling wel wegstrepen.

Pfff heb altijd geroepen dat Verbeek een zeur was, maar bij deze neem ik mijn woorden jegens Verbeek terug, hij is nog een verademing tov deze oppercalimero. Verbeek zegt dan nog dingen met enige waarheden, maar wat advocaat nou allemaal aan het uitkramen is de laatste tijd, man man man, en dat voor een van de meest ervaren trainers van ons land, de ene onzin na de andere.

Van der Gijp heeft dus toch gelijk gekregen met het "calimero gedrag". Drie wedstrijden voor eenslaande beweging moet je gewoon accepteren. Er zijn spelers die voor minder ook drie wedstrijden krijgen.

Sorry Advocaat en de PSV fans, maar het enigste wat ik zeer slecht vind is de timing. Al bij het programma '90 minuten' van Eredivisielive kwam Valentijn Driessen met het nieuws dat Marcelo problemen gaat krijgen. Ik snap dan ook niet waarom deze zaak niet meteen maandag is behandeld.

Voor de rest hoeft Advocaat zich niet boos te worden. Het is een slaande beweging en meerdere spelers zijn al betrapt. Ook Ajacieden. Ik denk dat Advocaat misschien niet wist hoe vaak dit al in Nederland gebeurt is. De trainer is wel een tijdje weg geweest uit ons land.

De straf is aan de harde kant, maar een straf is wel terecht.

Altijd leuk die wijzende vingertjes naar anderen van de PSV fans hier.
Ze kunnen het niet verkroppen dat hun spelertjes niet meer vrij-uit kunnen gaan na irritante/vervelende/schandalige overtredingen.

Onzin dat Advocaat vind dat er niks moet gedaan worden omdat de scheids het niet heeft gezien, sorry vriend maar dat is het systeem in Nederland. Ben jij nou een trainer?

Deze slaande beweging moet gewoon 5 wedstrijden schorsing zijn. Was onnodig en puur gericht om Hoesen pijn te doen.

Wegwezen met die vervelende psv'ers, jullie zijn niet heilig

Soms maken regels meer krom dan recht. Nu is PSV er de dupe van, maar deze regels worden al zo lang zo gehanteerd dat het een beetje achterbaks is om nu te gaan lopen klagen. Ze hebben het vaak genoeg in hun voordeel gehad.

Hij stak meer zijn arm uit om hoessen tegen te houden dan om hem te slaan. Denk dat de scheids hooguit geel had gegeven als hij dit tijdens de wedstrijd had gezien.

Soms zie je overtredingen en acties voorbij komen, ook in de kleinere duels, waar gewoon niks mee wordt gedaan. Meneer Driessen die zit op het puntje van z'n stoel tijdens Ajax - PSV en ziet dus meer dingen. Als ie nou alle wedstrijden gaat bekijken. Dan kan hij selecteren bij welke acties vooronderzoeken moeten komen met als gevolg dat we minder gekken op het veld hebben staan.

5 december 2012 om 22:12

Wat is dit nou voor kleine kinderen praat? Dus als ergens anders een overtreding wordt gemaakt dan mag Marcelo het ook doen?

5 december 2012 om 22:17

Nee, je leest verkeerd (maar dat verbaast me totaal niet).

Ik vind dat, als je achteraf beelden gaat bekijken, meer mensen moet schorsen want ook in de kleinere duels vind je dit soort bewegingen en veel zwaardere overtredingen. Nu gaat het om Ajax tegen Ultracalimeroclub Psv, dan ziet iedereen het inderdaad. Tijdens NAC - VVV (ik noem maar wat) kun je doen wat je wil als speler, de Telegraaf kijkt dat soort wedstrijden toch niet.

6 december 2012 om 07:08

(maar dat verbaast me totaal niet)? Slaat natuurlijk nergens op.

Maar natuurlijk heb je gelijk dat andere clubs ook hiervoor gestraft moet worden, maar de wedstrijd Ajax - PSV was volgens mij het beste bekeken wedstrijd en ook kranten kijken dan liever zo'n wedstrijd dan bijv. NAC - Vvv. Dus dan is het gewoon logisch dat zulke overtredingen bij Ajax - PSV sneller tussenuit gepikt worden dan bij andere wedstrijden.

Ik begrijp de verontwaardiging niet. Sterker nog, het is kwalijk dat de suggestie door Advocaat wordt gewekt dat Marcelo maar niet gestraft moet worden ondanks dat het vergrijp van Marcelo duidelijk op televisiebeelden terug is te zien. Als de arbitrage dit tijdens de wedstrijd had gezien had Marcelo rood gekregen en op eenzelfde straf kunnen rekenen. Achteraf lopen gaan mauwen slaat nergens op.

de knvb vind pakjesavond ook leuk en heeft alvast een kadootje uitgepakt voor marcelo.
Even overleggen met de schorsingspiet en hoppaaaa doe er maar 4!
De overeenkomsten zijn groot : naarmate je ouder wordt ga je er steeds minder in geloven

5 december 2012 om 22:14

Tja, eigen schuld. Had Marcelo maar wat anders op zijn verlanglijstje moeten zetten.

5 december 2012 om 22:21

Marcello gelooft al lang niet meer .

5 december 2012 om 22:33

Volgens mij is Marcelo katholiek. En die geloven echt wel. Alleen niet in de Sint

6 december 2012 om 00:35

Je zou bijna voorbij gaan aan het feit dat de Knvb het volste recht heeft Marcelo te schorsen. Marcelo misdraagt zich en verdiend om geschorst te worden , en 3 wedstrijden is voor een elleboog een heel normale straf.

6 december 2012 om 17:59

Heb je de wedstrijd gemist? Het stond toen hij die beuk uitdeelde nog 0-0 dus ik denk dat je nog keek. 4 wedstrijden is wellicht wat overdreven, maar met het oog op de slaande beweging, zijn voorbeeldfunctie en de grensrechter vind ik 4 niet meer dan terecht.

Terechte schorsing zou dit zijn, die man maakt gewoon een slaande beweging richting de tegenstander en dat vind ik ook gewoon zwaar gemeen spel,. Daarnaast moet je als PSV er blij mee zijn dat je een nietsnut als Marcelo niet kan opstellen.

5 december 2012 om 22:14

Dat van Ginkel bijna benen heeft gebroken is inderdaad volkomen acceptabel. Het is namelijk waargenomen door de scheids. Totaal niet gemeen van Ginkel, hele sympathieke jongen zelfs, alleen daarom is ie al niet gemeen.

/calimeromodus

5 december 2012 om 22:23

Het gaat hier over Marcelo en niet over van Ginkel dus. Maar dan zal ik er over op ingaan voor jou van Ginkel verdiende gewoon rood en 4 wedstrijden schorsing die overtreding tegen Nec dan. van Ginkel is ook niet gemeen hij maakt een overtreding wel een schandalig maar dat is het enige waar je hem ooit op heb kunnen betrappen. Al vonden zzowel van Bommel en Strootman dat die 8x geel moest hebben tegen Psv waar die eigenlijk niet een kaart verdiende. In tegenstelling tot Psv waar mensen zich structureel misdragen en waar niemand tegen optreed zullen we daar lijstje even van af gaan?

5 december 2012 om 22:24

Het was inderdaad een smerige tackle, ja. Het walgelijke vind ik eigenlijk meer dat jullie als Psvers blijkbaar in elk topic over schorsingen of wat dan ook Van Ginkel moeten aanhalen. Volgens mij een beetje kinderachtig

5 december 2012 om 22:28

@risingtim:

Gisteren in het Ajax topic had een Feyenoorder commentaar. Hij werd erop aangevallen en zijn club werd aangevallen. Ik kopieer dat gedrag, maar ik bedoel er niks mee hoor haha.

@ecktsjaak026

Geef maar een lijstje van overtredingen dit seizoen van PSV waarbij een kaart gegeven moest worden zonder dat die gegeven is. Ik ben benieuwd.

Ik heb verder niks tegen van Ginkel en/of Vitesse. Ben zelfs fan van van Ginkel en heb goeie vrienden bij Vitesse. Mijn punt is hetzelfde als die van Advocaat.

5 december 2012 om 22:42

ach man rot toch op met je gezeik richting van ginkel.. met je bijna benen breken?? je hebt echt een bril nodig jongen.. en trouwens het gaat hier niet over van ginkel maar over de elleboog van marcello die dingen deed wat niet thuis horen op een voetbalveld.

6 december 2012 om 00:18

Hoezo oprotten met gezeik richting van Ginkel? Toivonen wordt ook in dit bericht besproken door de leden en dat is wel goed zeker? Niet teveel haten.

6 december 2012 om 06:19

Hoe toch eens op. Vind inmiddels die Psv''ers van spelers tot supporters ontiegelijk irritant(er) te vinden. Misschien dat ze dit bedoelen dat spelers als Toivonen, Strootman en v Bommel een voorbeeldfunctie hebben, want hun irritante gedrag verspreidt zich rap ook onder de supporters.

Behalve dat het kleutergedrag is om steeds te janken op een andere speler en een moment van weken geleden. Gaat het hier om iets anders, dus objectief blijven en niet een ander wat proberen aan te naaien. Dat doet v Bommel of Strootman wel

Het is beoordeeld op basis van de beelden en dat gebeurd bij alle clubs en niet alleen Psv, die hebben geen voorkeurstatus.

6 december 2012 om 13:26

ok ik zal beginnen dan kunnen anderen het lijstje verder voor je invullen .
1e speelronde RKC - PSV overtreding van Bommel op Sneijder . hij krijgt een gele kaart waar rood op zijn plaats is en maakt binnen een paar minuten nog een overtreding waar op zeker geel voor getrokken moet worden. deze kaart blijft hem bespaard en vervolgens krijgt een speler van RKC een 2e gele kaart voor een kleinigheidje.
PSV - Vitesse Van Bommel en Strootman zeuren de hele wedstrijd om kaarten voor Vitesse spelers . Bony vraagt 1 keer om een kaart na een overtreding en hij krijgt direct geel . (gelijke monnikken , gelijke kappen ,zou je denken maar nee. PSV krijgt hier de kaarten niet.)

6 december 2012 om 16:18

"al vonden zzowel van Bommel en Strootman dat die 8x geel moest hebben tegen Psv waar die eigenlijk niet een kaart verdiende. In tegenstelling tot Psv waar mensen zich structureel misdragen en waar niemand tegen optreed"

Je zegt dat Psv'ers kaarten verdienen omdat ze zich structureel misdragen. Het vragen om kaarten gebeurt ook bij jouw club (welke dat ook mag zijn). En structureel? Je komt met 1 voorbeeld? Van Bommel zou zijn tweede gele kaart moeten krijgen in de wedstrijd Rkc, dat klopt, vind ik ook. Maar dat is verre van structureel. Ik wacht met smart op een verdere lijstje. Het valt mij zelfs op dat PSV dit seizoen opvallend weinig gele kaarten krijgt, op onze Duitser en Pitbull na. Lens verdient ook heel vaak gele kaarten maar daar hoor ik nooit wat over.

1 wedstrijd was voldoende geweest maar psv moet niet klagen dat ze nu minimaal 3 wedstrijden van deze nietsnut af zijn! prima moment om iemand anders te testen.

Tja, dit is toch gewoon terecht? Domme elleboog, totaal onnodig ook! En geen zachte ook niet...

Natuurlijk is de Knvb totaal inconsequent met het geven van schorsingen op basis van tv-beelden, dat kunnen we allemaal wel zien, maar dat neemt niet weg dat Marcelo gewoon vier wedstrijden aan zijn broek verdient.
Jammer dat PSV hem geen boete van 25.000 euro oplegt voor het wangedrag, want het is niet de eerste keer dat Marcelo op een totaal onwillekeurig moment zo'n lompe actie maakt.

Gewoon in beroep gaan, dan kan hij tegen Twente wel eventueel spelen (al weet ik niet eens of PSV er bepaald slechter op zou worden als daar iemand anders (behalve "usain Bolt" Bouma) zou staan).

6 december 2012 om 16:54

Maar Kuipers heeft het waargenomen, dus beoordeelt.
Hij beoordeelde het met een vrije trap.

Volgens de Knvb reglementen kan je de speler dan niet bestraffen, maar toch doen ze het.

Dit is weer typisch Psv. Net als vorig seizoen een paar maal met Toivonen. In plaats dat de club een statement gaat maken dat dit soort gedrag absoluut niet te tolereren valt, ligt het weer aan een ander. PSV moet juist zeggen dat de spelers een voorbeeld funktie hebben en dat PSV dit soort gedrag absoluut niet wenst van een speler van hun club. Op deze manier maakt PSV zich wederom weer volstrekt belachelijk.

Het is weer zover bij Psv er deugt weer van alles niet behalve diegene die een slaande beweging maakt die deugt natuurlijk weer wel. Die Advocaat moet zich eens niet zo laten kennen man elke week is er weer aan ander probleem. Uit Fred Rutte komt ook niet echt iets spannends maar dat kan je dan nog beter heben dan dit wekelijkse gezeur. Het is gewoon elke week weer wachten waar Psv nu weer over begint te zeiken. Ja dit is de regel als de scheidsrechters het niet gezien hebben dat je dan als nog geschorst word. Als de scheidsrechter het wel gezien had dan was die nu ook niet geschorst geweest. Of hij was de wedstrijd uitgestuurd maar gewoon een terechte schorsing zou alleen nu wel de schorsing gewoon lekker verdubbelen met dat gezeik

Buiten het feit dat je het wel of geen terechte schorsing vind wil ik vz even complimenteren met de foto die ze uitgekozen hebben bij dit topic.
Een zichzelf respecterend voetbalforum zet zich hiermee maar weer eens op een belachelijke manier voor schut en laat zien dat het niet vies is van een provocerend vuurtje uit te lokken.
Erg goed gedaan......journaille van de hoogste plank

5 december 2012 om 22:45

Valt me op dat jij elke keer wat aan te merken hebt op voetbalzone, maar wel elke keer terugkomt er zijn nog tal andere fora waar je kan praten over voetbal. Maar uh, waarom dan toch telkens hier?

Dat snap ik dan niet.

5 december 2012 om 23:14

De verleiding is erg groot om je frustraties dan te uiten, ik weet ook hoe dat voelt. Jij als Ajacied weet dat niet omdat hier zelden iemand kritisch is, of mag zijn, jegens jouw club.

6 december 2012 om 07:20

David Loggie,

Ajax doet het redelijk in de competitie, Ajax maakt hun beloftes waar als het gaat om hun jeugd, diverse spelers die goedkoop zijn gehaald staan al op een verlanglijstje van andere clubs, ze hebben ruim gewonnen tegen Psv, ze overwinteren in de EL, ze hebben iets meer dan 17 miljoen inkomsten gehaald aan de CL en de financiële kant van Ajax staat als een huis. Dus wat moeten we dan bekrititseren?

Maar jij was zeker toen nog geen lid toen het zo rommelden in het bestuur en de RvC bij Ajax. Toen was er wel elke dag kritiek te lezen over Ajax.

6 december 2012 om 15:47

Elke Keer????

6 december 2012 om 18:01

@afca: hij is hier alleen als het om psv gaat (laat zich niet zien als het erg slecht gaat met psv, en klimt alleen in de pen als er slecht gesproken wordt over psv). kansarm geval die er prat op gaat dat hij een "universitaire studie" volgt.

on: terecht dat hij geschorst wordt, en erg slim om in beroep te gaan! Prachtig om met Marcelo tegen twente te spelen... beetje lood om oud ijzer om hem of bouma op te stellen,

Gijp had dus gelijk met zijn calimero opmerking over Psv.

Op de beelden zie je dat Marcelo Hoesen met zijn arm een beweging maakt richting Hoesen. Je kan dit zien als slaande beweging of als het tasten van Marcelo waar Hoesen zich bevindt. Dit laatste gebeurt honderden keren per wedstrijd.
Gezien het tijdstip van de wedstrijd (23e minuut), de stand (0-0) en de gevaarlijke momenten van Hoesen tot dat punt (eentje?) lijkt het mij onwaarschijnlijk dat Marcelo geïrriteerd is of dat hij Hoesen uit de wedstrijd wilt slaan. Blijft over dat de enige mogelijkheid is dat Marcelo wilt tasten waar Hoesen zich bevindt. Gezien de vlugheid waarmee Marcelo zijn hand weer terugtrok, zijn verontschuldigingen tijdens de wedstrijd al en het feit dat hij Hoesen daarna niet nogmaals heeft geslagen of nagetrapt (of poging toe), lijkt mij dit meer een ongelukkige samenloop van omstandigheden, dan een bewuste aanslag van Marcelo.

Als de scheidsrechter (hij leek wel te kijken), grensrechter of vierde man dit wel had gezien, denk ik niet dat dit met een rode kaart bestraft zou zijn. Een hand in het gezicht gebeurt wel vaker en dit was geen elleboog zoals Hoesen wou doen geloven. Geel of een waarschuwing was op zijn plaats geweest. Dat de Knvb hier een schorsing voor wilt geven van vier wedstrijden is lachwekkend.

Competitie vervalsing...

Geef de titel maar Weer aan 020....

Knvb is supercorrupt.

5 december 2012 om 23:33

Wat een compleet overbodige en provocerende reactie. Dit is gewoon een volkomen terechte beslissing. Het enige wat je kan zeggen, is dat de Knvb misschien wat meer consistentie met deze dingen moet tonen. Vergeet niet dat Toivonen ook al heel wat keren geschorst had kunnen worden door de Knvb, maar dat hebben ze ook niet gedaan.

5 december 2012 om 23:37

Die gast moet ze handen gewoon thuis houden. Idioot. Heerlijk dat Hoesen zich niet van de wijs heeft laten brengen en zijn voeten heeft laten spreken.

"de scheidsrechters hebben niets gezien en een iemand van een krant wel."

Ja, dat is dus de reden waarom een openbaar aanklager mag onderzoeken. Heeft de leiding wel iets gezien, dan kan het niet meer. Zo zijn de regels mijnheer Advocaat, zelfs voor Psv.

Ajax en de media. Toivonen en Vertonghen. Walgelijk.

Of het terecht is of niet, misschien dat Advocaat nu eens gaat experimenteren met Van Bommel centraal achterin. Kijken of dat wat is.

"op hun koppie staat een eierdop ahoy ahoy!"

Wat een calimero-gedrag zeg. Het gaat twee wedstrijden op rij mis en iedereen heeft het gedaan behalve de heren bij PSV zelf. Als club moet je je spelers gewoon in gareel krijgen en je niet druk maken om wat er bij een andere club gebeurt. Maar goed het is weer het oude verhaaltje in Eindhoven.

Dickie dickie toch, wat een vreselijk trieste reactie. Iedereen, op Eredivisie live, heeft tijdens de wedstrijd al gezien wat er gebeurde. Maar och nee, de telegraaf heeft het gedaan pffff. Kom op he, je speler meent een klap te moeten geven op een onbegrijpelijk moment en je gaat je verschuilen achter een journalist van een krant ? Dat je van mening verschit qua voorstel dat kan ik absoluut begrijpen, er word eenmaal verschil gemaakt waar ik ook vind dat de lijnen niet altijd even recht lopen. Maar een klap is een klap toch ? Of ziet de Knvb het hier helemaal verkeerd en heeft Marcelo onschuldig richting aan gegeven en daarbij per ongeluk Hoesen in het gezicht geraakt. Gewoon het uitdelen van een klap, cq slaande beweging is op de blaren zitten en het beste zwijgen of de hand in eigen boezem steken.

3 wedstrijden is nog betrekkelijk laag. Want eigenlijk had hij er tegen Ajax al af gemoeten....

En verder willen we met z'n allen graag agressief gedrag op het veld en daar buiten aanpakken. Zeker na het incident van afgelopen weekend. Daarom veel langere straffen opleggen zowel bij de profs als amateurs. Als de spelers het gaan begrijpen, slaat het misschien ook over op het publiek.

Vind het vooral jammer dat ze in Eindhoven altijd in de "ja maar zij dan" modus vallen of in de "ja maar toen die en die dan" modus....
Jammer dat Philips nooit spiegels heeft gemaakt, anders hadden ze die kunnen sponsoren aan de mannetjes daar op de Mathildelaan.

Niet zeiken gewoon accepteren. Het was gewoon een gemene elleboog. Hoort niet op een voetbalveld thuis. Profs hebben een voorbeeldfunctie. Duidelijk dat Advocaat niets heeft geleerd van wat er in Almere is gebeurd. Misschien een hele harde vergelijking, maar het heeft alles te maken met de verruwing in de sport en maatschappij, respect voor gezaghebbers (ook al wordt dit later geconstateerd) en het nemen van eigen verantwoordelijkheid.

Aan het laatste schort het hierin mijn inziens. Advocaat zou eigenlijk zelf moeten zeggen: "ik zet je een paar wedstrijden op de tribune vanwege die elleboogstoot". Ik denk als alle clubs zelf verantwoordelijkheid nemen het snel leuker wordt en alle smerige overtredingen, schwalbes, matennaaien en gezeik op scheidsrechters snel minder wordt.

allemaal corruptie...
en die 100% pingel dan, niet gezien!
hoor je dickie toch ook niet over klagen, en de meesten hiero zijn geen calimero maar een papagaai
lekker gijp nalullen.

psv wordt van alle kanten een oor aangenaaid, en as zondag hebben we pollekuh van boekel, ook al een anti psv fluiter.
de enige fatsoenlijke scheids voor psv is wiedemeijer, vink en bossen... maar die krijgt psv nooit!

6 december 2012 om 00:45

3-1 pak slaag, oor aangenaaid dit, 100% pingel dat
JE Moeeeeeeederrrrr

6 december 2012 om 01:40

Ga niet de stoere jonge uithangen ! Mensen mogen hier haar mening toch uiten of niet @voetbalzone !? beledigen doe je maar ergens anders ! Snap niet dat hier niets tegen gedaan word !!

On topic : Vind het ook raar dat 1 iemand roept dat hij een elleboog heeft gezien en dat daar dan meteen naar gekeken word ! Dit word bijna nooit gedaan laat staan dat er een schorsing opgelegd word voor iets dat niemand gezien heeft ! Terrecht is het wel, want wat meneer Marelo daar doet heeft niets met voetbal te maken ! Raar blijft het wel, omdat er wekelijks rake klappen worden uitgedeeld, die blijven onbestraft.

6 december 2012 om 09:13

Huilen, Huilen Huilen
En dat ik zeg 3-1 PAK Slaag is geen belediging.. Zijn de feiten boertje uit gemert
3-1 huilen

ik vind het jammer dat hij geschorst wordt. Ik had toch graag gezien dat marcelo de komende wedstrijd gewoon kan spelen

Inderdaad totale willekeur. Als je gemenigheden van het veld wil verbannen, doe het dan voor alle gevallen en schors een Blind (voor natrappen tegen Roda) en een van Ginkel (natrappen tegen psv) dan ook en gebruik duidelijke richtlijnen. Nu krijgt Marcelo voor een slaande beweging 3 wedstrijden waar Koenders er vorige week 1 kreeg voor een slaande beweging en waar vorige week nog iemand werd vrijgesproken na een slaande beweging.
En begin nou niet over dat de scheidsrechter de gevallen hierboven al had waargenomen. Vorig seizoen was de elleboogstoot van Berg ook "waargenomen'" (de scheids floot er zelfs voor) en werd hij daarna alsnog voor 4 wedstrijden geschorst dus het kan blijkbaar wel.

6 december 2012 om 01:01

vergeet je vroeggere jan ven voorasl goor of hesselink niet . die eleboog

denk na trut

gaat dat gejank van die roze bril dragende parodie op een supporters zijnde van psv nou ook al door op voetbal zone..
kom op man ,, een marcelo
een nuts of een snicker , je hebt er echt geen flikker aan , behalve gordon dan

en dan lees je psv reacties´s , ach ik wist wel hoe laag ze zijn , laat ze maar

Of de schorsing nou wel of niet terecht is in feite hebben ze wel gelijk. Alleen is dit niet alleen bij Marcello maar gewoon in het algemeen.

Ik heb al vaker het idee gehad van willekeur bij de tuchtcommissie. De ene keer word er wel vervolgd en de andere keer word er niet eens onderzoek naar gedaan. Vervolgens word er de ene keer 3 wedstrijden gegeven en een andere keer weer 4.

Hiernaast vind ik dat de Knvb zich nogal laat lijden door de media en in hoeverre het voorval in de aandacht komt. Er worden naar mijn idee veel vaker spelers van de grote clubs achteraf geschorst dan speler van bijv. Willem Ii.

Het zou goed zijn als hier wat duidelijkere richtlijnen waren zodat het voor iedereen en alle clubs duidelijk en eerlijk is.

Zij zijn groot, wij zijn klein!

2 jaar geleden nog onder Rutten heeft Toivonen heel wat spelers rode kaarten aangenaaid, heeft heel veel 'slimme' overtredingen gemaakt waar doelpunten uit vielen. Waar Waren Jullie Toen?

Calimero gedrag ten top!

Zie regelmatig voorbij komen dat van Bommel achterin moet gaan spelen. Weet het niet maar volgens mij is hij ook geschorst aankomend weekeinde, ook al. Meneer Advocaat moet zijn woede richten op zijn eigen speler, spelers die veels te veel kaarten krijgen. Zijn woede richten die zo achterlijke overtreding maakt. Dat zijn de mensen die zijn woede verdienen, niet gaan zeuren over de Knvb. tuurlijk zouden er regels anders kunnen en moeten, maar dat gaat toch niet lukken verspilde energie.

Als een ajaxfan, vindt ik dat dit wel bestraft moet worden, maar om direct 4 wedstrijden te schorsen waarvan 1 voorwaardelijk, vindt ik wel wat te veel. Maar goed, fout was hij wel dus.

2 jaar geleden stond heel PSV te schreeuwen dat Fernandeze geachorst moest worden voor een slaande beweging. Wat is het verschil met Marcello nu??
Inderdaad, Niets! Dus gewoon 3 wedstrijden schorsen

Zelfs ik als Psv-supporter begin dit gezeur nu een beetje beu te worden. Vrijwel alle gele kaarten van Van Bommel dit seizoen waren terecht, het was helemaal geen schande dat Kuijpers twee keer achter elkaar Ajax mocht fluiten (hij deed het ook niet slecht) en als je zonder een bal in de buurt iemand in z'n gezicht slaat dan is drie wedstrijden schorsing volkomen logisch. Tijd om op te houden met steeds maar weer slachtoffertje spelen, dat hebben we helemaal niet nodig.

6 december 2012 om 09:24

Zo is het! En PSV heeft dit gedrag ook niet nodig. Als Advocaat zich eens wat meer op de ontwikkeling van zijn eigen spelers zou focussen en zou werken aan zijn eigen tekotkomingen dan komt het wel goed met Psv.

een schorsing is zeker terecht
slaande bewegingen horen in een boxring maar niet op een voetbalveld.

Hij raakt Hoessen niet eens met zijn elleboog, maar bijna met zijn hand. Zo ver is zijn arm uitgestoken en naar achter aan het zwaaien. Laten we nu eens de Kvnb aanmoedigen om elke overtreding bespreekbaar te maken. En dus de mogelijkheid bieden om elke overtreding, waargenomen of niet, na hand te kunnen bestraffen. Verder hoor ik veel PSV fans noemen dat hun enkel bestraft worden. Dan is mijn vraag aan hen of dat ook maar iets te maken heeft met het feit dat dit een 100% rode kaart is?

Oké het is beoordeeld dus het is goed? Hoe zit het dan met de overtredingen die beoordeeld worden als rood en later geseponeerd worden omdat uit beelden blijkt dat het geen rood was? Dat kan wel, maar je kan geen zware overtredingen die ook fout beoordeeld zijn later straffen

Beste Dick, ik heb jou altijd wel hoog zitten, maar nu sla je de plank toch echt helemaal mis!

Misschien mag ik jou een vraag stellen? Heeft Marcello het gedaan of niet? Ongetwijfeld zal jij als eerlijke Hagenees dan zeggen: Ja, hij heeft het gedaan.
Omdat hij het gedaan heeft moet hij derhalve gestraft worden.
Helaas had de scheidsrechter, die toch voortreffelijk floot, de overtreding niet gezien maar "een journalist van het Ad" wel en dus werd de tuchtcommissie ingeschakeld. De tuchtcommissie oordeelde "deze overtreding is ernstig genoeg om alsnog te bestraffen." Laat wel duidelijk zijn dat naast deze journalist alle tv-kijkers het ook hebben gezien. Had de scheidsrechter het maar gezien, dan was Marcello met een rode kaart weggestuurd en had Ajax een nog grotere overwinning kunnen bewerkstelligen.

Weet je wat ik zo vervelend vind, dat is het feit dat jij juist NU met dit statement komt.. Iedereen weet namelijk wat er deze week in Almere gebeurd is en iedereen weet ook dat de gehele Nederlandse voetbalgemeenschap voor een beter voetbalimago moet gaan zorgen omdat er van alles fout is. Een van de belangrijkste punten, niet het belangrijkste punt, is de voorbeeldfunctie die spelers en trainers hebben.
Had alleen daarom al niet dit statement afgegeven.

Is dit dezelfde club die een paar jaar geleden verklaringen uit alle geledingen van de club tot aan de clubarts toe , foto's en verklaringen in de media gebruikte om Suarez een zo lang mogelijke schorsing aan te naaien nadat hij Bakkal had gebeten en hiervoor geen kaart had gekregen.
Een schorsing was toen terecht , maar als je ziet wat P$V toen allemaal uit de kast haalde om een zo zwaar mogelijke verklaring tegen hem af te leggen moeten ze nu niet zeuren als er een speler van hun terecht achteraf bestraft wordt.

Terecht. De schorsing was natuurlijk veel te hoog. Nu maar hopen dat ze in hoger beroep nog iets kunnen doen.

Tja, slim dat ze in beroep gaan. Kan hij in elk geval tegen twente meedoen.
Als het goed is hebben ze hem tegen Nec, NAC en Zwolle minder hard nodig...

6 december 2012 om 14:58

Hij mist dan niet zwolle maar rijnsburgse boys

6 december 2012 om 15:08

O ja er zit nog een bekerwedstrijd tussen:

6 december 2012 om 15:13

Grote kans dat de tuchtcommissie zich niet laat piepelen door dit domme beroep van PSV en Marcelo in hoger beroep een langere schrosing oplegt. De overtreding is overduidelijk te zien en de enige reden dat PSV in beroep gaat is het feit dat Marcelo dan tegen Twente mee kan doen. Sommigen zullen dit slim vinden, ik vind het gewoon laf. PSV geeft hier mijn inziens een fout signaal af en pleegt onnodig verder afbreuk aan hun eigen imago.

6 december 2012 om 16:09

Dit gaat ook niet over de overtreding die er gemaakt wordt. PSV ziet duidelijk ook wel dat er een overtreding gemaakt wordt. Maar als we even realistisch zijn en kijken naar eerdere overtredingen en over schorsingen vind ik het niet echt eerlijk dat marcelo hiervoor 3 wedstrijden plus 1 voorwaardelijk krijgt. Kan mij in Oktober nog overtredingen van manolev en enoh herinneren. Manalev krijgt 4 wedstrijden schorsing. Gaat in beroep en er gaan geen wedstrijden af terwijl enoh in beroep gaat en hij gewoon 2 wedstrijden minder geschorst wordt. Bij PSV denken ze ook nog steeds aan de rode kaart van vorig jaar van strootman tegen twente. Niemand vond dat een rode kaart. Duidelijk liet blom zzich beinvleoden door douglas die vroeg of het geen kaart was. Toch krijgt strootman vrolijk na hoger beroep er een wedstrijd bij. Terwijl duidelijk was dat hij geen gestrekt been had. De Knvb moet gewoon eens leren om vaste straffen te hanteren. Niet meer kijken hoe iets gebeurt. Gewoon slaande beweging is slaande beweging. En dan vind ik 2 wedstrijden plus 1 voorwaardelijk meer dan terecht. ( Ook voor marcelo)

6 december 2012 om 17:49

Je noemt alleen maar punten op die in het nadeel van je eigen cluppie waren. Eenzijdig geklaag. Er zijn ook zat momenten op te noemen waar PSV goed mee is weg gekomen. Kortom wees eens een vent en zeg gewoon dat Marcelo fout zat en daar een schorsing voor verdient. Ipv dit kleinzerige geleuter van de leiding van Psv.

Ik begrijp PSV wel, 3 wedstrijden is teveel.

Slim van Psv, hij is van de defensie namelijk de minst slechte. Het voorstel vind ik overigens wel terecht, maar dan moeten ze bij alle gevallen gelijk handelen. Nu krijg je vaak onevenredige voorstellen.

6 december 2012 om 15:08

Of het slim is is vraag 2. Hij kan nu wel mee spelen tegen Twente maar als de aanklager van betaald voetbal vervelend gaat doen dan komt er een wedstrijd bovenop en zal hij het daarmee moeten doen. Het is een pure gok, meer niet. Pakt het goed uit dan heb je geluk en anders heb je vette pech. Feit blijft wel dat het een smerige actie was en dat dient uiteraard goed bestraft te worden. Dat soort fratsen moet je ergens anders maar uithalen maar niet op het voetbalveld.

6 december 2012 om 15:22

Een wedstrijd erbovenop?
Marcellis en Koenders zijn vorige week ook in beroep gegaan tegen een schorsing, werd niet gehonoreerd door de aanklager en de schorsing werd gewoon gehandhaafd, zonder extra wedstrijd. Dus een reden waarom de aanklager dat nu wel zou doen zie ik totaal niet.

6 december 2012 om 15:27

Vaak veranderen ze de eis van 1 voorwaardelijk naar een extra onvoorwaardelijk. Zouden ze dit niet doen, dan zou ook niemand meer schikkingen accepteren. Een schikking accepteer je nl om te voorkomen dat je een nog ergere straf kan krijgen bij een daadwerkelijke zitting (of besluit van de tuchtcommissie).

6 december 2012 om 15:41

Verklaart nog niet waarom ze dat in de gevallen Marcellis / Koenders niet doen en bij Marcelo (het is natuurlijk nog niet zover) wel doen.

6 december 2012 om 17:53

Omdat heel de wereld ziet dat Marcelo slaat en PSV puur in beroep gaat omdat ze hem tegen Twente niet willen missen. PSV geeft daar een laf statement mee af. Ik ben ervan overtuigd dat de tuchtcommissie dat geheel terecht bestraft met een extra wedstrijd. Het is namelijk te belachelijk voor woorden dat een zichzelf respecterende club hier nog tegen in beroep gaat.

6 december 2012 om 19:07

De hele wereld heeft er niks mee te maken. De tuchtcommissie beslist zowel Koenders als Marcelo een straf te geven. Als dan in hoger beroep de één wel en de ander er geen wedstrijd bij krijgt klopt daar geen klap (haha) van.

natuurlijk een domme overtreding. Neemt niet weg dat de Knvb volkomen inconsequent is met het uitdelen van schorsingen. Van Ginkel had tegen PSV ook rood verdient, (of 2x geel) heeft ie niet gekregen.

Dit was even een voorbeeld, zo zijn er iedere speelronde een aantal van die gevallen die door de scheidsrechters (dit mag je ze natuurlijk niet kwalijk nemen, scheidsrechters assistenten maken ook fouten of zien iets niet goed. Kan gebeuren.)
niet goed worden beoordeeld. En die de Knvb dan vervolgens niet bekijkt of erg fout beoordeeld.

Mooi, kan nou niet echt zeggen dat PSV met Marcelo achterin minder kwetsbaar wordt. Hoe dan ook, het wordt een mooie pot zondag.

PSv bestrijdt deze schorsing net ten tijden, dat alles in het teken staat van vermindering van agressie.
Daarom volgende week de straf omzetten in 4 definitief !!

Van PSv zijnde slim, zeker daar Hutchinson Van Bommel moet vervangen en Willems geblesseerd is. Daarom kunnen ze alle verdedigers (hoe matig ook) gebruiken. Blijkbaar is het vertrouwen in Zanka helemaal weg .....

6 december 2012 om 15:50

Ja laten we gaan schorsen naar de waan van de dag!

6 december 2012 om 16:06

1 iemand dood en meneer noemt het 'de waan van de dag'

Fairplay op en rondom het veld gaat een landelijke campagne worden, maar PSv moet buiten schot blijven onder het mom van de braafste jongetjes van de klas.... Wtf !

6 december 2012 om 16:08

Je begrijpt best wat ik bedoel. Als Marcelo dit vorige week had gedaan en toen in beroep was gegaan zou hij er niks hebben bijgekregen, maar nu er extra aandacht is moet hij een wedstrijd erbij krijgen?

6 december 2012 om 16:13

Er zijn genoeg voorbeelden, waarbij de straf in 2e instantie verhoogd wordt nadat ze in beroep zijn gegaan. Prima deze keuze door de club !

Wordt volgende week vervolgd !

6 december 2012 om 16:15

Inderdaad genoeg voorbeelden. Maar vorige week nog voorbeelden (marcellis, Koenders) dat het niet gebeurd.

Tot volgende week dan maar!

6 december 2012 om 16:51

@nufc_u2
Hoe kun jij een zeer discutabele schorsing in relatie brengen met een grensrechter die dood wordt geschopt? Hoorde dat de "journalist" Frits Barend dit ook al had gedaan aan tafel bij Pauw en Witteman.
Ik vind dit van een zeer laag niveau.

Zijn er ergens beelden van deze vermeende elleboogstoot?
In de wedstrijd is me niks opgevallen en in alle artikelen die ik erover lees staan geen beelden.

6 december 2012 om 15:27

Jij hebt Hoesen niet op de grond zien liggen? De wedstrijd heeft een tijdje stil gelegen! En er zijn in meerdere programma's herhalingen getoond!

Ik blijf me ook weer over dit soort gevallen verbazen..psv en in dit geval Marcelo moet heel erg goed naar zichzelf kijken en hand in eigen boezem gaan steken. Dit soort acties horen niet op het voetbalveld thuis en is volstrekt onnodig.

Als club moet je hier ook gewoon tegen optreden, Marcelo dupeert het team en de club in dit geval ook gewoon. Geen geneuzel over andere clubs en andere gevallen. PSV moet naar zichzelf kijken en naar hun eigen belangen.

Het is ook volstrekt belachelijk dat hij nu gewoon kan spelen door het afwijzen van het schikkingsvoorstel, laat deze spelers maar lekker op de blaren zitten.

6 december 2012 om 15:34

Je haalt je hele betoog onderuit met de zin: "psv moet naar zichzelf kijken en naar hun eigen belangen."
Dan is het dus logisch dat PSV het aanvecht. Verder ben ik het met advocaat eens, normaal worden dit soort dingen 1 a 2 dagen na de wedstrijd onderzocht. Nu moet eerst de telegraaf 4 artikelen eraan wijden en daarna ging de Knvb het 3 dagen na de wedstrijd ineens onderzoeken. Dan is het ook hun eigen schuld dat PSV het aanvecht om vervolgens Marcelo gewoon op te kunnen stellen.
Verder vind ik 4 wedstrijden sowieso overdreven, ik weet nog dat er vorig jaar iemand(enoh dacht ik) vol in zijn gezicht werd geslagen en dat de dader daar nog minder wedstrijden voor kreeg. Dit is een duel, de arm gaat weliswaar naar achteren, maar het is geen elleboog of klap in het gezicht.

6 december 2012 om 15:39

Je wil dit soort gedrag niet tolereren en daarom haal ik mijn betoog dus niet naar beneden. Ik neem aan, dat ook Psv, dit gedrag niet wil zien van hun eigen spelers en daarbij heeft Marcelo ook gewoon een voorbeeldfunctie naar de jeugd. Sponsors, jeugd, de je mede spelers, deze man doet iedereen te kort en daarom zal hij bij zichzelf te rade moeten gaan en niet bij de Knvb, telegraaf en wie dan ook de schuld gaan leggen.

Walgelijk. Inderdaad Nufc_u2 juist nu, als PSV als profclub zijnde het goede voorbeeld kan en moet geven, doen ze dit...

Ik vraag me echt af wat ze bij PSV allemaal aan het doen zijn. Willen ze het slechtste imago van Nederland krijgen ofzo??

6 december 2012 om 16:19

Hebben we al.

Inderdaad, zijn er ergens beelden?

ze weten dat het een slaande beweging was alleen accepteren ze die voorstel niet omdat ze hem willen gebruiken voor twente. na twente ga je zien dat hij alsnog geschorst wordt

slimme zet van psv, zeker na het zien van deze beelden: https://skydrive.live.com/?cid=29d4d7302d248e82eni...
kuipers heeft het voorval wel waargenomen!

Nou ik vind het niet zo erg dat hij alsnog speelgerechtigd is, ik ben op zijn zachtst gezegd niet zo onder de indruk van deze man. Ik herinner me nog die goal van Fer vorig seizoen, Marcelo stapte gewoon opzij waardoor Fer nagenoeg ongehinderd door kon lopen naar de goal. Hopelijk beseft Twente zondag dat er tegen de verdediging van PSV wel wat te halen is, en hopelijk hebben ze goed opgelet hoe Ajax dat heeft aangepakt.

Clubs moeten niet steeds wijzen naar anderen maar spelers aanspreken en straffen voor het gedrag dat in nadeel is voor het team.

6 december 2012 om 15:55

Ben ik het mee eens, voor de wedstrijd is bijvoorbeeld PSV 'nooit bezig met het andere team' in terms of het spel van de tegenstander, maar willen ze hun eigen spelletje spelen. Dan moeten ze sus ook naar zichzelf kijken in het geval van gedrag wat niet op het speelveld thuishoort. Dus niet kijken naar andere voorbeelden, maatstaven en willekeur, maar kijken naar je eigen selectie en bepalen wat je wel en niet tolereert.

daar zullen in Enschede rouwig om zijn.... Jammer dat hij niet geschorst is, van mijn hoeft hij nooit meer het PSV shirt te dragen. haal je een braziliaan die er niks van kan en jeugd laat je barsten.

Ik snap bazoer wel.

en dit allemaal uit de mond van een Psv'er

6 december 2012 om 16:21

Bazoer is net 16, niet zo gehersenspoeld raken door de mensen.

Marcelo is een kerel, die ga je niet inruilen voor Bazoer van 16.

Waar zijn de beelden? Waarom kan je ze nergens zien? Heb al en paar keer gezocht maar nergens te vinden.
Iedereen loopt maar wat te roepen zonder het te hebben gezien.

6 december 2012 om 16:53

hier is het te zien, kuipers heeft het incident blijkbaar gezien

http://sdrv.ms/ugyzlo

eigenlijk is het een heel raar systeem, dat je door het schikkingsvoorstel te weigeren gewoon kan beschikken over de speler de eerstkomende wedstrijd.

Zo moeilijk kan het toch niet zijn om zo'n zaak snel af te handelen waardoor voor het weekend al duidelijk is of de schorsing doorgaat of niet?

Als Marcelo nu alsnog schuldig word bevonden, kan de straf dan nog hoger uitpakken?

6 december 2012 om 16:25

Ja, maar het kan uiteraard ook lager zijn. Zou zomaar kunnen dat het vier wedstrijden zonder onvoorwaardelijke wordt.

Ik blijf er bij dat het geen elleboog was, meer een slaande beweging afkomstig door klungelig gedrag van een nog klungerige braziliaan. Iedereen die Marcelo kent weet dat ie zo vreemd kan doen in zijn doen en laten.

En zelf ben ik ook lang verdediger geweest (totdat ik de KFC en het vrije leven begon te ontdekken) en ook ik zwaaide wel eens met mijn arm om te voelen waar de tegenstander was (niet op die manier heren...)

Tijdens een sprintduel kun je ook een fysiekduel aangaan zonder de bal. Marcelo was gewoon zeer onvoorzichtig. Ik vind een schorsing daarom ook terecht maar drie wedstrijden is veel te veel. Marcelo sloeg die jongen niet, hij raakte hem. Dat is een groot verschil.

Toch nog een meevaller voor Twente.

"misschien had ook het betaalde voetbal dit statement moeten overnemen", zei de coach van Feyenoord tegen Radio 538. "ik denk dat de boodschap dan nog duidelijker was binnengekomen."
De trainer van Willem II gaf hetzelfde aan. Lof voor beide trainers.

Alle sportbonden en niet alleen de Knvb moeten zich gaan realiseren dat wij met een groot probleem zitten en dat dit probleem eindelijk eens definitief moet worden opgelost. Wij moeten binnen het voetbal ons eens gaan realiseren dat wij een voorbeeldfunctie richting de jeugd hebben en dat zeker binnen het betaald voetbal alle spelers en trainers de jeugd moeten bijbrengen dat er met meer respect voor de tegenstander en de scheidsrechter grensrechters moet worden getoond. Geef daarom goede signalen, aanvaard de beslissingen van het arbitrale trio, ga niet protesteren en accepteer ook de straffen die worden opgelegd. Wees HET voorbeeld voor onze jeugd.

Wat doet Psv? Zij zijn in beroep gegaan tegen de strafmaatregel van de Knvb en dit is aanvaard. Prima voorbeeld van Psv.
Neem liever een voorbeeld aan Koeman van Feyenoord !

Belachelijk!

Ik vind dit zo'n kromme regel een club gaat in het speelschema kijken wat het beste uitkomt en al naar gelang in protest of niet!
Dat slaat helemaal nergens op. Marcelo heeft overduiselijk geslagen en moet daarvoor gestraft worden.
Heet is toeval dat de straf voor PSV groter is als hij meespeelt, maar dat hebben ze zelf nog niet door, maar het blijft een vreemd principe!.
Ik vind dat spelers direct gestraft moeten worden, anders slaat het nergens op. Moeten ze maar met de tengels van een ander afblijven. binnen een week eventueel protes afhandelen en klaar.

6 december 2012 om 18:41

Misschien kijkt PSV wel naar de straf van Koenders vorige week die ook een slaande beweging maakt maar een wedstrijd minder aan de broek kreeg.

6 december 2012 om 19:13

Ik vind vooral de regel en uitvoering daarvan irritant
Deze reactie past daarnaast ook wel heel goed bij de houding van PSV om overal op te reageren en overal verontwaardigd over te zijn. Iederen ziet het allemaal fout, ook de Knvb, ook de scheidsrechter, iedereen is fout en gemeen, niemand begrijpt jullie,.................maw Calimerogedrag!!

6 december 2012 om 19:27

Voor de regels en de uitvoering daarvan moet je natuurlijk niet bij PSV zijn. Die hebben het volste recht om tegen de beslissing in beroep te gaan zeker als een vergelijkbaar geval een week eerder een lage schorsing betekent.
Niks calimerogedrag.

De straf is ook veel te zwaar.
Laat wel duidelijk zijn dat hij een schorsing moet krijgen, maar 2 duels is max hoor.
Het was geen bewuste actie , hij raakt hem ongelukkig.

De Knvb kan beter dan ook nog naar beelden terugkijken en vooral dus naar Blind, v Ginkel en Kakuta.
Want die komen er wel ongestraft mee weg, terwijl hun acties veel erger waren.

6 december 2012 om 17:58

Hoe vaak moet het nog gezegd worden? Blind kan niet bestraft worden, aangezien de scheidsrechter de overtreding tijdens de wedstrijd heeft waargenomen. Overigens ben ik het met je eens dat de straf voor Marcelo te zwaar is.

6 december 2012 om 19:15

Kuipers heeft de overtreding van Marcelo ook waargenomen. Zie rapport van de wedstrijd op knvb site.

Vandaar dat het ook raar is.

Juist zo is het. Een keer laten zien dat je niet overal mee akkoord ga.

Nu zal het echter wel 5 wedstrijden worden met 1 voorwaardelijk de knvb kennende.

dit was te verwachten natuurlijk en dat zou ik ook gedaan hebben als ik psv was. Nu kan hij meespelen tegen twente. Maar je kunt je wel afvragen of het wat zou uitmaken of marcelo wel of niet aantreedt tegen fc twente. Ik denk dat het niet veel uitmaakt. Naar mijn mening maakt hij teveel cruciale fouten op de momenten die er toe doen en vind ik hem geen meerwaarde in het team van psv. Het is het allemaal net niet bij marcelo

Ow Wat heeft Twente weer een geluk !!!!
Staat deze pipo toch nog in de verdediging. Werd al bang maar hij zal er bij zijn!!!!
Nou dat word dan gewoon 1-14 voor Twente he...

Ben van overtuigd dat Twente met een kleine 0-1 of 1-2 wint in Eindhoven.

6 december 2012 om 18:50

Wat een praatjes zeg! Was het een week terug nog volle bak crisis in Enschede en stond de trainer bij de achterban ter discussie, een keer winnen in eigen stadion tegen 10 man van ADO en het lek is weer boven.

Erg zeker ben je in ieder geval niet van je zaak. Denk je eerst dat het 1-14 gaat worden, nog geen seconde later stel je dit al weer bij in een kleine zege.

6 december 2012 om 19:03

Nee maar tegen Ado lieten ze eindelijk weer wat meer zien.
10man of niet winst zou het wel worden.
Als voor 1-14 was toch gewoon een gijp momentje ^^

Maar dat had je wel door.

6 december 2012 om 19:17

We zullen wel zien! Hoop toch wel op een kleine revanche voor psv i.v.m. de wedstrijd van het afgelopen seizoen. Maar dat zul je ongetwijfeld wel begrijpen😊

Het is toch gestoord dat men in een land als Nederland straf kan krijgen voor het aanvragen voor hoger beroep ?
Meer iets voor landen waarin een dictator heerst.

Daarbij, waarom moet Marcelo hebben. Er gaan zoveel spelers vrijuit.. voor deze kleinigheden en om één of andere reden gaan de Eindhovenaren vrij weinig vrijuit

Natuurlijk gaat PSV niet akkoord, zij hebben Marcelo dit weekend hard nodig. Desalniettemin blijft de overtreding natuurlijk gewoon staan. Ik kan mij niet voorstellen dat de tuchtcommissie anders zal doen besluiten. Ik ben zelfs de mening toegedaan dat de strafmaat verhoogt moet worden, juist door het afwijzen van een terechte straf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

85 fans
Coach, 70 jaar
SeizoenClub
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
2015-2015 Sunderland
2014-2014 Servië
Laatste voetbalnieuws

Advocaat trekt conclusies: ‘Denk dat dit mijn laatste club is geweest’

Zondagmiddag viel het doek voor Sparta Rotterdam in de Jupiler League Play-Offs. De Rotterdamse club verloor op eigen veld met 1-3 van FC Emmen, hetgeen na het doelpuntloze gelijkspel uit de...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Voorzitter Nasser Al-Khelaifi van Paris Saint-Germain sluit uit dat Arsène Wenger als sportief directeur aan de slag gaat in Parijs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren