Update: Galliani antwoordt Raiola: 'Bij Milan verzamelen we graag kunst'

Zaterdag, 8 december 2012 om 13:40

Een rentree van Mario Balotelli in de Serie A is voorlopig niet aan de orde. AC Milan zou de spits van Manchester City in de winterstop willen aantrekken, maar zaakwaarnemer Mino Raiola acht de kans bijzonder klein dat het daadwerkelijk tot een transfer komt. Volgens de Italiaanse Nederlander is hij niet te betalen. “Mario is net zo duur als de Mona Lisa”, verklaarde hij tegenover Sky Italia.

/

Volgens Raiola is dan ook geen enkele club in Italië in staat om de transfersom voor de 22-jarige international op te hoesten. Daar komt nog eens bij dat ook het maandloon van het enfant terrible buiten de financiële mogelijkheden van de Serie A-clubs valt. Silvio Berlusconi, eigenaar van Milan, liet zich niet al te lang geleden desondanks ontvallen dat hij Balotelli graag naar het San Siro ziet komen.

“Geen enkele club in Italië kan zich de komst van Mario veroorloven”, gaf Raiola aan. “Hij is net zo duur als de Mona Lisa.” Mocht er wel een club komen die kan voldoen aan de financiële eisen, dan nog is de kans op een vertrek bij Manchester City klein, denkt de belangenbehartiger. “De club wil Balotelli niet verkopen”, luidde het. Het contract van de zestienvoudig Italiaans international loopt nog tot medio 2015.

Update 8 december 13.40 uur - Galliani antwoordt Raiola: 'Bij Milan verzamelen we graag kunst'
Volgens Mino Raiola kunnen Italiaanse clubs zijn cliënt Mario Balotelli niet betalen, maar Adriano Galliani laat zich daar niet door afschrikken. De vicevoorzitter van AC Milan weigert om uit te sluiten dat zijn club zal gaan proberen om de spits van Manchester City te strikken: "Ik spreek Raiola vaak en hij praat graag over zijn spelers alsof het kunstwerken zijn. Maar bij Milan verzamelen we graag kunst...", zei de sportbestuurder met een knipoog.


Poll

Mario Balotelli is op zijn plek bij Manchester City


Gerelateerd

51 reacties (laatste reactie door bangbross)

hij moet echt presteren
ik heb nog liever callejon in de spits of pedro zijn ook jong en doen wat van hun worden gevraagd.
balo is natuurlijk een grotere talent, maar op deze manier zal geen topclubs meer voor hem melden

laatste tijd hoor ik niet veel van balo

5 december 2012 om 19:20

Omdat hij de laatste tijd bijna of geen spelminuten krijgt bij city

8 december 2012 om 14:37

Wat dus ook de reden is dat hij daar zo snel mogelijk weg moet. Die jongen word een jaartje ouder en moet zich verder gaan ontwikkelen wil hij 1 van de beste van de wereld worden. Als je maar 1 van de 4 wedstrijden speelt is dat moeilijk

5 december 2012 om 19:40

Wanneer hebben mensen het nou eens door. Callejon is bijna 26! Da's geen jonkie meer.

5 december 2012 om 20:22

Is Callejon niet voornamelijk gehaald omdat die bij de club is opgeleid? Voor de CL heb je toch vier spelers nodig die opgeleid zijn bij de club en naar mijn weten is dat in de eerste ploeg enkel Casillas.

Daarbuiten vind ik Callejon echt wel een neusje voor de goals hebben. Ook het eerste doelpunt tegen Ajax zag je dat die zonder moeite die bal erin trapt. Goeie speler voor de breedte, ook handig omdat die op meerdere plaatsen uit de voeten kan.

5 december 2012 om 21:14

Inderdaad, echt een goede speler. Zou super zijn als Ajax voor in de spits een speler van dat kaliber zou kunnen huren. Snap niet dat Nederlandse clubs zulke spelers niet kunnen halen. Heeft Real maar 5,5 miljoen gekost, deze man legt er in Nederland zo 35 in het netje.

5 december 2012 om 21:34

Callejon is eigenlijk voornamelijk gehaald om afdankertjes te spelen, zoals gisteren. Hij is wel snel enzo, maar zo'n speler hoort gewoon niet thuis bij een club als Real. Het is te gek voor woorden, in Spaanse spelers aankopen kennen ze er bij Real geen moer van.

8 december 2012 om 13:53

Real betaalde zo "weinig" omdat ze bij binnenlandse transfers altijd een terugkoopclausule in het contract stoppen met relatief lage prijzen. Clubs als Atletico volgen ook vaak deze tactiek bij verkopen aan bijvoorbeeld Getafe.

8 december 2012 om 14:08

Ik zie liever dat Mourinho het vertrouwen in di Maria op zegt en Callejon voor de aankomende wedstrijden het vertrouwen krijgt.

8 december 2012 om 14:17

hoort niet thuis bij Madrid? dan mag je misschien wel de zelfde naam als mij hebben maar verstand van de Madrileense spelerselectie heb je niet.

Callejon is een echte Madrileen, de gehele jeugdopleiding doorlopen en hij deed het goed bij Espagnol. Hij is weliswaar niet zo beslissend als Ronaldo, maar wanneer hij speelt knokt hij voor het team, een aanvallend ingestelde speler die niet vies is van verdedigend werk.

In Madrid hebben ze veel liever een jonge van de club dan dat ze een buitenlander hebben die even goed is.

Daarom keurde iedereen het ook af dat Granero werd verkocht en Essien werd gehuurd.

Ik hoop dat Mourinho na dit seizoen oprot uit Madrid, niet vanwege de tegenvallende resultaten, maar omdat hij van Real niets meer overlaat.

Zidane is vertrokken vanwege ruzie's en jeugdspelers krijgen geen kans, Carvajal, Granero Pedro Leon worden allemaal verkocht en dan krijg je Altintop en Essien voor terug.
Ook maakt hij van Real steeds meer een FC. Portugal, de ruzie's met Casillas gingen vooral over de portugese kliek en omdat mourinho totaal geen respect voor Barcelona toonde.

Ik vind het nog steeds jammer dat Pellegrini is ontslagen, hij had gewoon pech dat barcelona bijna geen punten liet liggen. Kijk wat hij met Villareal deed en nu met Malaga, attractief aanvallend spaans voetbal dat willen we ook zien in madrid en niet dat anti-voetbal tegen barca en tegen andere tegenstanders alles op de counter en gewoon de bal aan ozil of ronaldo geven.

8 december 2012 om 19:12

Helemaal mee eens. Callejon valt mij juist heel positief op. Kan het niveau makkelijk aan, is gevaarlijk, pikt zijn doelpunten mee, staat altijd op de goede plek en werkt als een paard. Het enige wat mij verbaasde is dat hij al 26 is.

8 december 2012 om 14:02

ik zie hem nog wel naar milan gaan... nu niet maar volgende zomer?

ze kunnen excuses inroepen in milan, economische crisis, besparen.. jeugdwerking laten
renderen maar uiteindelijk zullen de supporters dit niet blijven pikken.. milan hoort bij de
absolute top en 1 'minder'seizoen kan er nog door maar.. als je ziet hoe de mensen
afhaken (ticketverkoop,...) dit kan milan zich niet veroorloven op lang termijn..

de mensen willen topspelers zien dus.. milan (berlusconi) zal er wel voor zorgen dat er
een kwaliteit injectie aan tepas komt.. mss met supermario.. hij voelt er zich thuis en zal
normaal altijd spelen.. win win situatie..

''volgens de italiaanse nederlander???'''

Is het nou een Nederlander of een Italiaan?

5 december 2012 om 19:21

Nederlander met Italiaanse roots

5 december 2012 om 21:36

Denk je dat elke Nederlander een rasechte Nederlander is? Word eens wakker makker.

Raiola kan het weten, die heeft waarschijnlijk zelf de Mona Lisa gekocht na de transfer van Ibrahimovic naar PSG

hahahah mona-lisa? van al zijn boetes bij elkaar kun je wel de mona-lisa kopen maargoed, het is zeker een fantastische speler, alleen word het eens tijd dat er een knopje in zijn hoofd gaat omdraaien, dan ben ik ervan overtuigd dat hij een van de beste spitsen, zo niet, de beste spits wordt van zijn generatie.

edit: dubbelop, spelfout

“geen enkele club in Italië kan zich de komst van Mario veroorloven”, gaf Raiola aan. “hij is net zo duur als de Mona Lisa.”

Wat een idioot is Raiola toch, dat hij de transferwaarde van Balo wil opschroeven tot daar toe, maar met zo'n idiote uitspraken lukt dat niet. Hij heeft amper een plekje op de bank bij City...

5 december 2012 om 19:35

Hij heeft alleen geen basis plaats omdat hij niet gelukkig is daar omdat hij paar keer niet scoorde werdt hij uit de basis gehaald is hij minder hardt aan het trainen is loopt nu bijna altijd geiriteerd rond terwijl hij vorig jaar bijna altijd blij was. HIj heeft heimwee gewoon en Manchini zegt dat hij zo goed als Messi kan worden maar geeft hem dan niet het vertrouwen wat hem nartuulijk niks goed doet. Balotelli van Inter en Italie hoort gewoon bij de beste spitsen van de wereld alleen bij city laat hij nu niks want vertrouwen is bij hem heel belangrijk

5 december 2012 om 20:19

Je kan dubbel zo goed zijn als Messi, ik kan dubbel zo goed zijn als Messi, maar als je zoals Balo ongemotiveerd op de bank zit of zoals ik in m'n zetel naar tv zit te kijken ben je maar waard wat je presteert, en in beide gevallen is dat noppes.

Deze Balotelli wordt zwaar overschat en kan gewoon niet beter dan wat hij nu doet. Hij moet gewoon normaal doen en beter presteren bij zijn club. Je hoort het altijd goed te doen voor zo een grote salaris en dat geld ook voor de andere spelers van man City.

5 december 2012 om 19:39

Balotelli speelt bij city nog niet eens op volle kracht als je hem had gezien bij inter was hij een wereldtalent en ook bij Italy speelt hij als een van de beste spitsen ter wereld het. Jij bent duidelijk iemand wie hem bijna nooit hebt zien voetballen behalve misschien samenvattingen. Iedereen kan zien dat hij ongelukkig is bij City vorig jaar gaf hij zelfs de pas op aguero waardoor City kampioen werdt en wist alleen Man U te verslaan en redde city vaak van een nederlaag. En ook op het EK was hij een van de betere spelers

5 december 2012 om 20:00

Balotelli kan geweldig voetballen
Balotelli gedraagt zich gewoon als een idioot dat is wat hem dwars zit

5 december 2012 om 23:51

Van dat geweldige voetballen heb ik nog niet zo veel gezien eigenlijk. Eerder bij Man City veel penalty's en later een schitterende goal tijdens de halve finales op het EK, na een verder kansloos slecht toernooi. Ik twijfel eraan hoe goed Balotelli is, zeker gezien zijn moyenne.

Balotelli heeft echt enorm veel talent, maar het is er bij City nog niet helemaal uitgekomen (niet geheel onverrassend). Hoop dat hij bij Milan gaat spelen, kan hij zich mooi ontwikkelen met El Sharaawi naast hem, en ik heb het idee dat die 2 het goed met elkaar zullen vinden.

5 december 2012 om 19:46

volgens mij spelden ze tegen frankerijk met elkaar en Balotelli speelde geweldig toen veel beter dan dat hij deed met Cassano

Hoe krijgt die Balo het voor elkaar dat grote clubs in hem geintresseerd zijn? Wat heeft die bewezen behalve de wedstrijd tegen Duitsland? Hij brengt toch niks anders dan een slechte instelling mee. Dan staat die ook nog is in de top 20 beste voetballers.

5 december 2012 om 19:50

Hij pakte met City de titel en gaf de beslissende pas op Aguero en City verspillde minder punten met Balotelli dan zonder Balotelli. En de de 6-1 tegen Man U waren drie doelpunten van Mario en een assist en een voorassist dus hij bracht in zijn 1 Man U belachelijk. Daarnaast als je naar City TV kijkt zie dat Balotelli heel goed in de groep licht en vooral geen slechte instelling mee brengt hij moet alleen op de juiste marnier worden begeleid en dan kan hij beter worden dan een C Ronaldo

Balotelli moet weg bij City hij wordt als grof vuil behandeld daar bijna iedereen ziet dat hij weg wil en niet meer met plezier voetbalt bij Italy heeft hij teminste plezier en dan laat hij geweldige dingen daarom was hij samen met Pirlo een van de belangrijkste spelers van Italy. Ook vorig jaar bij City ze verloren meer punten zonder Balotelli dan met Balotelli. Machini is gewoon de verkeerde coach voor hem. Mischien dat Pep hem onder controlle kan houden zelfde geldt voor sommige spelers je moet een team om hem heen bouwen en hij speelt geweldig kijk maar naar Italy

Manchester City heeft gewoon fouten gemaakt door ontzettend veel te investeren in de voorhoede. Ik denk dat ze daarmee concurrentie binnen de voorhoede wilde creëren. Jammer genoeg heeft dat averechts gewerkt en lopen er naar nou een stel te mokken.

In mijn opzicht is Balotelli daar redelijk op zijn plaats (engeland) maar als dit 'spelletje' aanhoudt kan hij zich beter focussen op een transfer en wellicht wat salaris inleveren.

Iedereen wie hem kent van zijn Inter tijd ziet dat hij maar op 50 of 40 procent van zijn kunnen speelt alleen bij Italy laat hij het vaak nog zien waarom veel topclubs hem willen en men zecht dat hij beter kan worden dan C Ronaldo

Valt me toch op dat de meeste spelers die onder contract staan bij Raiola een aardig "bank saldo" hebben

Wat ik vreemd vind is dat er belachelijk veeld geld gevraagd wordt voor spelers als Balotelli. Natuurlijk is hij getalenteerd, maar een Michu bijvoorbeeld van Swansea, gehaald voor 2 miljoen, schiet ze d'r week in en week uit in.

Punt die ik wil maken is dat er teveel geld gevraagd wordt van spelers nog geen dragende spelers zijn bij het team waarin ze actief zijn.

6 december 2012 om 11:21

Er word ook betaald voor potentie he. Kijk bijvoorbeeld naar Rooney of Ronaldo bij United. die kostten en vermogen voor hun leeftijd en de tijd waarin ze gehaald zijn en waren ook geen dragende spelers.

6 december 2012 om 21:07

Jah, maar een Rooney of Ronaldo waren talenten bij uitstek. Bij Balotelli heb ik altijd het gevoel dat hij een goede dag moet hebben om goed te presteren en bij een off day totaal onzichtbaar is.

Inter, Juventus, Milan en Roma kunnen hem met gemak betalen, waarom zij dat niet doen heeft verschillende redenen. Kostenbesparingen met FFP op de deurmat, zijn aankoop is enkel financieel verlies, past niet bij de club of simpelweg dat zij hem niet willen...

Het niet kunnen betalen is reinste onzin, Moratti is een miljardair, Juventus is schatrijk, Silvio heeft ook een aardig zakcentje en Roma is van een stel hele rijke amerikanen.
Sorry Mino...

6 december 2012 om 11:25

Makkelijk betalen? Milan heeft spelers moeten verkopen om financiele orde te bewaren, Roma is net een ienieminiebeetje uit de schulden, Inter wil bij spelers korten op salaris om salarishuis naar beneden te brengen. Dus ik denk dat er eigenlijk geen club is in Italie die hem echt kan betalen. Volgens mij onderschat je de kosten van Mario een beetje. Die kost 60 miljoen, 8 miljoen tekengeld, 10 miljoen salaris en 5 miljoen voor zaakwaarnemer. En dan heb je hem pas een jaar onder contract staan.

Van de Mona Lisa genieten meer mensen en langduriger dan van Balotelli! Toch een wat typische vergelijking tussen kunst en een speler. Tussen cultuur en waanzin. Tussen esthetiek en exces.

Balotelli vindt ik een soort Cantona achtige speler; lekker groot maar goede techniek en hij heeft ook redelijke snelheid. Ook is hij net zo controversieel. Het enige verschil is dat Balotelli helemaal geen drive lijkt te hebben en hij op de training ondermaats lijkt te presteren. Elke wereldvoetballer heeft hun niveau bereikt door harder te werken dan de gemiddelde voetballer en Balotelli moet eindelijk leren om net zo hard te werken, anders wordt hij nooit de wereldvoetballer dat men van hem verlangt

Zat even te denken, Balotelli naar Psg. Wat zou dat fantastisch zijn, een spitsenduo met Ibra en Balo, daar krijgt elke verdediger nachtmerries van!

8 december 2012 om 13:47

haha en hun medespelers ook

Galliani weet toch ook als geen ander politiek correcte antwoorden te geven die vaak ook nog een humoristische inslag hebben

Ik hoop niet dat Balotelli komt, maar een andere spits of verdediger. Met de aanval zit het eigenlijk wel goed (zie graag een aankoop als Robinho wordt verkocht), maar in de verdediging is het juist niet best. Acerbi moet wel vaker de kans krijgen want slechter dan Yepes kan niet. Zapata is gehuurd en in hem zie ik niet echt een top verdediger. Mexés vertrekt misschien ook en Bonera is ook niet een al te beste verdediger. Misschien dat ze M'biwa kunnen halen? Een nieuwe linksback zou ook niet misstaan als De Sciglio op rechts blijft staan.

8 december 2012 om 15:10

Denk jij dat Emanuelson op linksback kan/wil spelen? Met De Sciglio, Mexes, Acerbi en Emanuelson heb je dan toch best een stabiele verdediging? Ik vind dat Milan juist kwaliteit mist in de aanval naast El Sharaawy. Het middenveld zit ook wel snor met De Jong, Montolivo, Nocerino, en Boateng al ben je hier in de breedte niet echt sterk.

8 december 2012 om 15:11

Yepes is juist onze meest constante verdediger die z'n traagheid goedmaakt met z'n enorm goed kop - en positiespel...de meeste roepen dat hij slecht is omdat ze enkel naar z'n leeftijd kijken maar als je hem week in week uit ziet spelen is hij lang niet de zwakke(zwakste) schakel achterin.

Ballotelli zou trouwens meer dan welkom zijn in mijn ogen, dan kunnen we eindelijk Pato verkopen en hebben we er weer een italiaan bij.

Consigli zou voor 5miljoen kunnen binnegehaalt worden dus in maandelijkse afbetalingen moet dat ook lukken.

Mbiwa heeft net z'n contract verlengt dus dat lijkt me onlogisch...ik hoop op Astori Ogbonna of Déde. Verder nog een goede CM naast DJ en monty en onze ploeg is terug op de rails.

Abbi/Consigl
De Sciglio
Mexes
Ast/Ogb/Dede
Constant
Pjanic?
DJ
Montolivo
Prince
Balo
SES92

Ik dacht altijd dat Callejon een 19-20 jarig megatalent was en de nieuwe Raul, maar hij is dus al 25.

De beste wereld wordt je alleen door keihard te werken en Cristiano Ronaldo is de boegbeeld van hardwerk. Zolang Balotelli niet hard werkt dan zal hij dat niveau nooit halen en het maakt dus niet uit of hij naar AC Milan gaat of naar Psg.

hahah geweldige antwoord, milan is nog steeds een goed team en de naam zal altijd hoger dan ze meeste clubs blijven.

ze hebben ook verschrikkelijk veel geld , maar ze willen goed verjongen. en minder uitgeven

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1673 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Lazio7240
6.AC Milan6414
7.Atalanta6018
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Leonardo BonucciVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AC Milan.

900 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 OGC Nice 28 18 11 1
2016/2017 OGC Nice 23 15 6 3
2016/2017 Liverpool 0 0 0 0
2015/2016 AC Milan 20 1 6 0
2015/2016 Liverpool 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Hattrickheld Depay schiet Lyon met briljante vrije trap Champions League in

Memphis Depay heeft Olympique Lyon zaterdag naar de derde plek in de Ligue 1 geloodst. De club kon zich geen puntenverlies veroorloven tegen OGC Nice, maar kwam voor eigen publiek wel...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Voorzitter Nasser Al-Khelaifi van Paris Saint-Germain sluit uit dat Arsène Wenger als sportief directeur aan de slag gaat in Parijs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren