Mourinho knipoogt: 'Misschien ga ik wel in Nederland aan de slag'

Woensdag, 5 december 2012 om 18:55
/

José Mourinho wilde voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd tussen Real Madrid en Ajax (4-1) weinig kwijt over zijn toekomst, maar na de krachtmeting was hij wel bereid om het een en ander toe te lichten. In gesprek met Sport1 gaf Mourinho toe dat hij komend seizoen wellicht elders werkzaam is.

"Ik blijf werken, maar ik weet niet of dat hier is of elders", zo gaf hij in gesprek met Sierd de Vos aan. "Als ik aan het einde van het seizoen vertrek, dan is dat in ieder geval niet om een jaar lang op vakantie te gaan. Of ik druk voel? Nee, eigenlijk niet. Een sabbatical year? Volgend seizoen wil ik werken, waar dan ook. Of ik naar Engeland ga? Wellicht. Misschien ga ik wel in Nederland aan de slag", knipoogde hij.

Het contract van Mourinho in Madrid loopt door tot de zomer van 2016. De 49-jarige Portugees wil ooit weer graag in Engeland aan de slag. Chelsea en Manchester City worden volop genoemd, al lijkt het erop dat the Citizens zich momenteel opmaken voor de zomerse komst van Josep Guardiola, áls Roberto Mancini moet wijken. Paris Saint-Germain ontkent ondertussen dat Mourinho in beeld is om vanaf komend seizoen het takenpakket van Carlo Ancelotti over te nemen.


Poll

Zie jij José Mourinho ooit in Nederland werken?


Gerelateerd

81 reacties (laatste reactie door mikeafca7)

Haha, was een heel bijzonder interview maar Mourinho reageerde heel ontspannen en goed. Sierd mag ze vaker interviewen

Edit; die poll daarentegen : ' )

5 december 2012 om 19:43

Natuurlijk niet, de grote Mourinho die gaat coachen in de kleine Mickey mouse league? Weetje wel niet wat Mourinho verdient? 16 miljoen perjaar!! Dat soort salarissen worden nooit in Nederland betaald

5 december 2012 om 20:31

Maak daar eerder PSV van ipv Feyenoord.
Feyenoord heeft in de statuten staan dat de club nooit in externe handen komt

5 december 2012 om 22:27

16 miljoen krijgt een heel elftal in Nederland nog niet eens laat staan alleen de trainer zie het ook niet gebeuren maar het zou wel leuk zijn!

6 december 2012 om 00:20

haha Ajax psv verdienen bij elkaar wel 16 mijoen euro.

maar het was ook maar sarcastisch bedoeld. Ik zou hem graag voor 1 jaartje wellis willen meemaken met een echt mindere club.

Zou toch gaaf zijn? Die man heb allang ze zakken gevuld. Dan ben je voor mij echt een held!

5 december 2012 om 19:22

Net of jij weet wat er over 10 jaar kan gebeuren?

5 december 2012 om 22:32

Wie weet, hij is eigenzinnig genoeg ervoor. Maar niet op de korte termijn lijkt me.

5 december 2012 om 19:36

Mourinho heeft zeker nooit gehoord hoe Sierd overkomt wanneer hij de commentator bij een Barcelona wedstrijd is. Na al dat gekreun geeft hij nooit meer een interview aan een Nederlandse omroeper.

Mourinho misschien bij Psv?
Haha, misschien dan toch weer een prijsje, of de Champions League.

Als dat trouwens zo zou zijn zou ik gaan onderduiken.

Dat zou een stunt zijn zeg! Onhaalbaar natuurlijk, maar als hij voor een jaartje het zou willen doen tegen een normaal salaris zou dat geweldig zijn.

Misschien wil hij aan een trainersruil met mijn club doen.

Maar ik denk dat het waarschijnlijker is dat hij naar Chelsea of Manchester City gaat.

5 december 2012 om 19:16

haha Mclaren heeft dan wel het voordeel dat ze hem daar niet zullen verstaan. Klinkt mooi wat Mclarren zegt terwijl het gewoon flauwekul is wat hij uitkraamt.

On : Ik hoop dat Mourinho weer terug naar Chelsea zou gaan.

6 december 2012 om 08:10

Ik hoop dat mourinho naar Inter gaat, zijn hart ligt daar

Dan zie ik hem wel als eersste naar vitesse gaan. Haha wat een combinatie vitesse + mourinho. Volgens mij heeft Vitesse dan in eens een hele hoop meer supporters.

5 december 2012 om 19:31

Wij zijn heel tevreden met Rutten maar Mourinho komt natuurlijk nooit naar een Nederlandse club, hij zei dat waarschijnlijk grappend omdat hij met een Nederlandse verslaggever sprak.

5 december 2012 om 21:28

Verdomd ja, daar zou je wel eens gelijk in kunnen hebben..

Zijn CV is mooi aangevuld. Missie geslaagd, dus op naar een volgende competitie.
Real blijft leeg achter met supersterren die gebruikt zijn voor verdedigend voetbal en waar de talenten weer geen kans kregen.
Het doet pijn in mijn hart dat voetballend voor Real klopt...

5 december 2012 om 20:02

Je ziet het verkeerd. Hij is degene die ervoor heeft gezorgd dat het beste team allertijden (barcelona) geen kampioen is geworden in eigen land. Hij heeft de landstitel (de prijs die het meest telt in Spanje) naar Madrid weten te halen, terwijl hij niet beschikt over (wellicht) de beste speler allertijden. Een topprestatie van formaat zou ik zeggen.
Real blijft leeg achter met supersterren ? haha

Mocht hij daadwerkelijk weggaan zullen de supersterren gewoon blijven en bij Madrid zullen er altijd nieuwe supersterren komen. Daar hoef je niet bang voor te zijn. Er komt dan gewoon een nieuwe trainer die probeert het beste uit de groep te halen. Ik persoonlijk kan wel genieten van de stijl van Mourinho. Vanuit een gesloten verdediging zo snel mogelijk een doelpunt proberen te maken. Het combinatievoetbal van Dortmund (met veel lopende mensen) is ook geweldig om naar te kijken. Barcelona die een wedstrijd 95 controleert, met daarbij de individuele klasse van Iniesta en Messi en de aanvallende backs Alba en Alves is mischien wel het beste voetbal wat er ooit heeft bestaan, maar dat betekent niet dat je niet vol bewondering kan kijken naar andere ploegen. (met andere spelopvattingen)

5 december 2012 om 21:16

@r9naldo

Wat voor een zever zit je allemaal te zeggen.we zijn veel groter dan Mourinho en wie dan ook.en we moeten ons ook veel groter gedragen.als je nu al gaat wenen omdat je favoriet weg gaat dan zal het nooit goed komen.altijd dat gezeik en doen alsof we zonder Mourinho nooit meer verder kunnen.had je nu echt gedacht dat Mourinho heel zijn leven in Real zou blijven?hoe rapper we kunnen werken aan een goede toekomst hoe beter.mourinho is geen toekomst;mourinho is korte termijn.

ahaha dan geen 1 club kan zijn salaris betalen..
al maakt hij een grapje.

Psv is goed voor hem doet niks met jeugd en allemaal bij elkaar gekocht :P

5 december 2012 om 21:45

Mini Real Madrid dus

Waarom niet? Stel hij bouwt af, en wil een paar jaar in Nederland werken, Ajax of Twente kan hem wel goed gebruiken.(ik heb het over en jaar of 4)

Maar goed, op dit moment heeft geen enkel Nederlandse club het vermogen om hem te betalen.

5 december 2012 om 19:23

Ajax kan hem echt niet gebruiken, laat Frank de Boer nog maar 10 jaar trainer blijven. Denk eerder dat Vitesse of PSV wat aan hem zou hebben. Maar goed gaat toch niet gebeuren.

5 december 2012 om 19:26

Afbouwen over een jaar of 4? Dan is hij 53, ik zie Mourinho wel net zo lang doorgaan als Ferguson, dan heeft hij nog een jaar of 17 te gaan.

5 december 2012 om 19:51

afbouwen?? wat stel jij je voor bij een trainer die afbouwt? Hij gaat in een mindere competitie trainen omdat hij het niveau niet meer aan kan? Of hij wil minder tijd kwijt zijn? In de eredivisie ben je als trainer net zo veel tijd kwijt.

afbouwen zou dan zijn t amateurclubje in zn geboorte dorp of zo

5 december 2012 om 19:54

Een trainer die gaat afbouwen? is dat nieuw?

Het zou mooi zijn als Mourinho naar PSV zal gaan en dat Guardiola bij Ajax aan de slag gaat in de toekomst

5 december 2012 om 19:21

Tuurlijk! En dan ook Klopp bij Heerenveen, Di Matteo bij AZ, Del Bosque bij Feyenoord en Wenger bij Utrecht. Lijkt me wel leuk

5 december 2012 om 19:28

Klopp dan liever naar Feyenoord, mag die assistent worden van Gio/jp

5 december 2012 om 19:30

Ik bedoel ermee te zeggen dat Mourinho meer bij een koopclub past en dat is PSV en Guardiola is meer de man van de jeugd en het positie spel wat meer bij Ajax hoort.

5 december 2012 om 19:32

Vergeet niet Ronaldo naar Rkc, Messi naar Utrecht, Valdes naar Amsterdam, Xavi voor Feijenoord,iniesta voor Vvv, Casillas naar Pec.

5 december 2012 om 20:01

Sorry ik snap dat je grappig probeert te zijn maar dit is niet grappig(a Iniesta8
).

5 december 2012 om 20:02

Niet vergeten dat Ajax zelf jongens van 15,16 jaar eigen jeugd vindt!

5 december 2012 om 20:04

Ja en Ferguson naar Helmond Sport. Die hoeft het toch niet meer te doen voor het geld

5 december 2012 om 21:49

En Mancini bij Vvv

5 december 2012 om 22:16

Nee mancini naar twente

Ik denk niet dat hij naar city gaat, ik hoop gewoon zo erg dat hij naar ons komt. Kijk alleen naar zijn reactie toen RM scoorde tegen City dat zegt al best veel.

Haha ik weet niet wat die verdiend maar hij mag bij mijn club wel komen hoor. Dan mogen ze zelfs de hele verkoop van Bony eraan spenderen. Dan maar geen andere spelers en alles naar het salaris van Mourinho al is het maar voor 2 jaar. Nee gaat natuurlijk nooit gebeuren maar heel en heel stiekem hopen mag toch al gebeurd het in nog geen 10.000 jaar. Zou wel een stunt zijn en eerlijk gezegd zie ik hem er nog wel voor aan ook om naar Nederland te gaan. Als je met een van deze ploegen ver weet te komen in de CL is toch de hele wereld op je gericht. En laten we wel eerlijk zijn zijn ego is hem alles

Ik begrijp nooit waarom trainers altijd zoveel moeten verdienen. Mensen zeggen dat Mourinho niet haalbaar is. Maar als hij een sabatical neemt, dan verdient 'ie helemaal niks. Waarom wil 'ie dan zoveel verdienen?

Maar goed.. 't valt me nog mee dat voetbalzone 'knipoogt' er tussenzet.

Mourinho zegt dit natuurlijk ook alleen maar omdat 'ie geinterviewd wordt door Sierd. Ik zie hem nog weleens teruggaan naar Engeland of naar PSG gaan.

Jammer dat ik het interview gemist heb. Kan ik het nog ergens terugzien?

Ik zou Guardiola wel eens bij Ajax willen zien, dan kunnen ze ook het tiki taka spel spelen en hun spel perfectioneren, Ajax speelt ongeveer het zelfde als Barcelona, en Barcelona als het Ajax in 95 maargoed

Sierd -one man show- de Vos

Ik zie het Mourinho nog wel doen ook, die man is echt gestoord. De idiote ambitie om in de 10 grootste competities van Europa kampioen te worden ofzo, nieuwe culturen te leren kennen, het past wel bij Mourinho. Natuurlijk is de kans heel klein, maar als ik toch een toptrainer zou moeten aanwijzen die dit soort rare fratsen uit zou halen zou het wel Mourinho zijn

5 december 2012 om 19:34

Ik heb ongeveer dezelfde gedachte als jouw!
Ik denk dat Mourinho nog best wel een moment naar Nederland zal gaan, gewoon om in een ander land resultaten te boeken. Dan hopelijk wel bij mijn club want het is echt een toptrainer.

5 december 2012 om 19:43

Hahaha eigenlijk is het een onzinnige gedachte ook he, natuurlijk gaat hij het niet doen. Maar ik weet niet, wil het ook niet helemaaaaaaal uitsluiten

Dat zou een stunt zijn dat Mourinho naar Ajax kwam en dan de CL pakt!!! hahahah zie het The Only One zo doen....

Mourinho moet is een vertaling krijgen van een willekeurige competitiewedstrijd van Real en Barca die Sierd becommentarieerd. Ik denk niet dat hij Sierdje dan nog te woord staat

Voor de mensen die net zijden van wat heeft Sneijder in Turkije te zoeken?
Vraag ik nu wat heeft Mourinho in Nederland te zoeken?

5 december 2012 om 20:03

Ehm hij heeft niks in Nederland te zoeken maar waarom haal je dat erbij. Want er is hier niemand die er serieus vanuit gaat dat Mourinho komt. In tegenstelling tot dat Sneijder naar Turkije zou gaan namen mensen wel serieus dat is het verschil. Dus je loopt hier te provoceren en het is nergens op gebaseerd

5 december 2012 om 21:17

Ik heb het tegen mensen die net zijden dat Sneijder niks te zoeken heeft in de Turkse competitie.
Waarom willen jullie haten alsof een beroemde trainer lekker naar Engeland kan gaan naar Nederland gaat komen om te coachen?

5 december 2012 om 22:10

Wat ik net ook al aangeef Sneijder heeft niks te zoeken in Turkije. En Mourinho heeft totaal niks te zoeken in Nederland maar denk ook niet dat iemand serieus denkt dat die hierheen komt. Ik denk dat mensen niet willen *haten* maar realistisch zijn dat Sneijder te goed is voor Turkije net zoals die te goed is voor Nederland. Maar wel een vraagje wie zijn *jullie*?

5 december 2012 om 20:08

Er zit een groot verschil tussen de beiden. Sneijder heeft een zeer beperkte houdbaarheidsdatum (in zijn geval wel groot vergeleken met andere voetballers omdat ie het niet van zijn fysiek moet hebben, maar toch klein in vergelijking met hoelang je trainer kan zijn) en word voor een groot deel heel direct afgerekend op de prijzen die hij wint. Mourinho word meer afgerekend op hoe hij presteert tegenover de status van de club die hij onder zijn hoede heeft (met Porto de CL winnen is veel meer waard dan het met Chelsea doen) en heeft veel meer tijd om bijvoorbeeld in alle grote Europese competities prijzen te gaan verzamelen dan een Sneijder zou hebben. Niet dat Mourinho naar Nederland realistisch is overigens, maar de twee die jij noemt zijn wel heel anders.

* zwaait naar Mourinho * daag Mourinho bedankt voor je jaren in Madrid, bedankt voor die inzet en prijzen die je hebt gewonnen. je bent een geweldige coach maar ik wil jou volgend jaar niet bij ons zien!

5 december 2012 om 21:21

En hoezo wel niet? Geweldige coach, ik zie ook 1 2 3 niet wie hem dan zou moeten opvolgen. Mensen vergeten wat hij betekend voor Real.. Ik hoop dat hij nog jaren mag blijven.

Bij de A1 van Ajax kunnen we vast wel een plekje vrij maken voor deze man Nee zonder gekheid ik denk niet dat hij in NL op zijn plaats zal zijn.

Gewoon rustig beginnen in de Jupiler League.

Hij mag altijd op naar De Braak komen.

5 december 2012 om 20:10

daar is mourinho niet goed genoeg voor

Hij zei toch eens dat hij fan was van AZ onder Van Gaal

Trouwens, wedden dat Madrid-hater Sierd de Vos nu wel bijna met zijn mondje tegen het geslachtsdeel van Mourinho aanzat

5 december 2012 om 20:16

Ik denk dat hij al warm gedronken heeft ja

5 december 2012 om 20:33

En toen riep Mourinho "als je dat doet trek ik je kop er af".

Het zou me niet verbazen als Mourinho naar lagere competities zou gaan puur omdat er wel degelijk veel eer te halen valt in je op meerdere plekken te bewijzen. Maar ik denk dan eerder aan competities waar hij wel zijn salaris kan halen: Rusland, Frankrijk, de VS & Brazilië. Sowieso neem ik aan dat Duitsland nog op zijn lijstje staat.

5 december 2012 om 21:25

Duitsland denk ik niet. Daar wordt hij afgezaagd door Bild. Past denk ik op de een of andere manier niet. En met Real verliest hij ook al twee jaar achter elkaar van Duitse ploegen.

Zou leuk zijn, misschien kan hij ervoor zorgen dat we in Nederland dan ook afbraak voetbal gaan spelen.

Komt die naar Fcg, worden ze met twee vingers in neus kampioen.

Heel graag meneer Mourinho, maar we hebben geen geld in Nederland. Zelfs clubs als Ajax, Fc Twente, Psv en Vitesse niet.

Zal dan wel Chelsea/man City worden, aangezien Wenger en SAF toch wel zeker van hun plek zijn en de Spurs en Liverpool net een nieuwe trainer hebben.

Mourinho zou naar geen 1 club meer moeten. De jeugd stroomt haast nooit bij deze man door wat bij elke club zonde zou zijn van de jeugd die er loopt. Maar hij zal wel naar een club gaan, laat hem dan maar naar City gaan, krijgt de jeugd geen kans kan die lekker kopen.

Offtopic; Als die naar Nederland gaat, mag die wel naar PSV maar denk dat hij zelfs dat niet goed kan laten voetballen.

Almere City lijkt me een mooie club voor hem.

Mourinho past denk ik goed bij Psg. In Parijs wonen ook veel Portugezen.

Het schijnt de Helmond Sport interrese in de diensten van Mourinho heeft. Betrouwbare bronnen melden dat Mourinho wat anders wilde en dat hij de club uit Brabant hoog op z'n verlanglijstje heeft staan.

Was echt een bijzonder prettig interview met een erg spraakmakende en charismatische man.
Of het aan Sierd de Vos lag of gewoon aan de setting, wie zal het zeggen, maar ik zie dit liever dan die arrogante man achter dat bureau elke keer tijdens een persconferentie.

Hij heeft ook een erg goed gevoel voor humor moet ik zeggen, en die grap werd ook wel een beetje opgeroepen door het toch wel erg doorvragen over de volgende stap in zijn carrière.

Mijn oom is schoonmaker in het Gelredome en zag gisteren een Portugese meneer in gesprek met Jordania. Die Bony gaat nergens heen hoor.

geweldig al deze reacties like. Dit is toch maar gelul maar het zou geniaal zijn als het echt zo zal zijn.

Misch kan mourinho nac helpen ofzo hahahahahahhaha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4218 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

843 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
2004-2007 Chelsea

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Anderson Talisca gaat Besiktas verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren