Man City beloont Rekik met langlopende verbintenis

Woensdag, 5 december 2012 om 15:00

Toen Karim Rekik de jeugdopleiding van Feyenoord in 2011 verliet om te gaan spelen voor Manchester City, werden er vele wenkbrauwen gefronst. De inmiddels zeventienjarige verdediger ontwikkelt zich echter prima bij de Engelse topclub, met twee optredens in het eerste elftal als beloning. Woensdag kwam de beloning in een andere vorm: Rekik heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw, langlopend contract. Dat meldt City op de clubwebsite.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is Karim Rekik te vroeg naar Engeland gegaan?


Gerelateerd

112 reacties (laatste reactie door fcb-psv)

Ja het is allemaal wat. Dan ben je 17jaar en dan weet je dat je binnen vijf jaar moet uitgroeien tot de top 10 beste verdedigers te wereld. Lukt dat niet, dan wordt je gewoon als handelswaar gezien en gaat City je verkopen, want één ding is zeker: Lukt het je niet dan kopen ze gewoon een nieuwe verdediger.

5 december 2012 om 15:10

Inderdaad. Dat is ook de enige reden dat deze jongen een langlopend contract aangeboden is zodat ze hem voor nog flink wat geld kunnen verkopen aangezien de kans groot is dat deze jongen het bij City niet zal gaan redden. City ziet de regels vanuit de FFP ook boven hun hoofd hangen en moeten ook op kleinere voet gaan leven dus elk miljoen dat ze verdienen aan de verkoop van dit soort spelertjes is mooi meegenomen.

5 december 2012 om 15:13

Heb je een glazenbol? Rekik is samen met Suarez de grootste City talenten die wel degelijk aanleg hebben om het 1ste te redden.

5 december 2012 om 15:20

Meneer, de recente geschiedenis van City leert ons gewoon dat geen talent doorbreekt. Boyata die nu bij FC Twente zit had nog de meeste kans en kreeg ook een paar wedstrijdjes, maar heeft het uiteindelijk ook niet gered. Micah Richards tel ik niet mee, omdat hij al doorgebroken was voor het tijdperk van het grote geld.

5 december 2012 om 15:25

Je moet geen talent laten doorbreken om het doorbreken, je ziet ook aan Boyata dat hij kwalitatief nog heel veel eigenschappen mist. Rekik is een enorm talent, amaar dan ook echt, beetje het zelfde verhaal als Ake bij Chelsea. Natuurlijk zegt dat inderdaad nog weinig, maar ik denk dat Rekik zo in de loop van de komende jaren best eens de plek van Toure en Lescott in de selectie zou kunnen overnemen.

5 december 2012 om 15:27

En zelfs Richards wordt nooit gebruikt, terwijl dat echt een beest is.

5 december 2012 om 15:37

Precies. Richards is echt een super speler 24 jaar uit de jeugd van City, speelt er al heel zijn leven en staat er dit seizoen pas 3 keer in. City is een koopclub net als Real(ben een real fantrouwens maar dat is gewoon hoe het is) en bij dat soort clubs ga je of voor het geld of je bent dusdanig goed dat je ver boven iedereen uitsteekt en de trainer niet om je heel kan(silva/aguero)

Geen slimme move van Rekik als je het mij vraagt

5 december 2012 om 16:21

Richards is op het moment geblesseerd, voor die tijd kreeg hij de voorkeur boven Maicon.

5 december 2012 om 17:49

Domme opmerking. Richards heeft nu al 3 jaar oprij blessures waardoor hij eruit is. Ook nu is hij geblesseerd. Dus leer je feiten voordat je met deze domme en onnodige opmerking.

5 december 2012 om 18:27

Het is voor City ook lastig om talenten te laten doorbreken. Vooral omdat Utd een rijkere geschiedenis heeft kiest een talent daar sneller voor. Nu City met een goed team ook prijzen aan het pakken is + een compleet nieuwe jeugdopleiding zie ik het wel zitten dat talenten doorbreken. Je had het overigens over Boyata. Maar Boyata heeft wel degelijk kansen gekregen bij City. Want een poosje terug geloof dat het 2010 was had City een blessure golf. Zo raakten Kolo , Lescott , Bridge , Onuhoa ( overigens wel een city talent die het heeft gehaald ) , en Richards allemaal geblesseerd. Hierdoor speelde Barry zelfs nog op linksback en Boyata mocht toen op de rechtsback positie of naast Kompany. Hij leek het aardig te doen bij City maar er zat totaal geen progessie is zijn spel. Waar anderen zichtbaar beter werden bleef Boyata in zijn ontwikkeling hangen. Vervolgens kwamen vele spelers weer terug van blessures maar hij mocht nog even in de basis blijven. Tot dat hij tegen Arsenal na 3 minuten een ontiegelijk domme rooie kaart pakte waardoor City thuis met 0-3 van Arsenal verloor. Sindsdien heeft hij geen kans meer gehad. En nu ik hem zie bij Twente zie ik nog steeds geen progressie in zijn spel. Nog steeds dezelfde Boyata van 2 jaar geleden.

5 december 2012 om 18:28

Lescot is zijn plaats al kwijt aan nastasic en rekik gaat kompany niet uit de basis spelen

5 december 2012 om 19:43

Nastastatic volgend jaar wel

5 december 2012 om 20:02

@ iloveajaxpsvaz

Man City wil in alle facetten een superclub worden.. Dit doen ze op een bepaalde manier..
Eerst een best goed team kopen en daarmee redelijk hoog eindigen, vervolgens nog betere spelers eraan toevoegen om prijzen te pakken.. Het eerste team is inmiddels een sterrenensemble, dat het nog niet loopt doet daar niets aan af..
Nu jonge jongens weten dat City een topclub is kunnen ze de beste talenten aan zich weten te binden.. Het is dus ook niet de bedoeling om jaarlijks een nieuw elftal aan te schaffen.. Maar men is bewust bezig met het inpassen van jeugd voor de toekomst..

Er wordt een grandioos jeugd/trainingscomplex aangelegd. Er worden beleidsvoerders gehaald uit Barcelona, die weten hoe om te gaan met de jeugd. Dat gebeurd heus niet voor niets..

De kans dat je bij een topper doorbreekt is natuurlijk altijd kleiner dan bij een mindere club. Vrijwel iedere topclub koopt spelers ipv een talent opstellen die het nog net helemaal heeft. Maar als hij echt goed is komt hij er wel doorheen..

5 december 2012 om 15:21

Prima toch? Als je bij City traint en heel soms speelt dan groei je wel bij die goede voetballers. En als je bij City goed word gepromoot naar andere clubs toe dan kan hij naar een mooie club toe. Denk aan een Liverpool ofzo. Hij is pas 17 dus nog genoeg tijd.

Weet niet of hij dat bij Feyenoord kan bereiken. Bij City is de kans daarop een stukje groter denk.

5 december 2012 om 17:41

Hij heeft helemaal niet genoeg tijd. Hij heeft 2 wedstrijden gespeeld in 2 jaar. Dat is toch niks? Wanneer hij bij een club was gebleven in Nederland had hij al lang meer gespeeld en was hij veel verder geweest in zijn ontwikkeling. Jammer maar ik denk dat het niks wordt. Er breekt gewoon niemand door bij die club.

5 december 2012 om 19:08

Ja, want bij Liverpool zetten ze iemand die nooit ergens zelfs de bank heeft warm mogen houden wel even in de basis... Als hij bij City niet doorbreekt heeft ie de mazzel dat hij uit een land komt waar er vast nog wel een club een gokje met hem wilt wagen en hem wel wilt ontwikkelen. Maar zijn leeftijdsgenoten zullen hem tegen die tijd ver voorbij zijn.

5 december 2012 om 16:24

Hij is 18 jaar

En ja, als hij niet presteert wordt hij verkocht. Maar er komt dan geen vervanger, die is er dan namelijk al. City geeft talenten niet de tijd om zich aan te passen, maar kopen lukraak verdedigers zonder bijvoorbeeld Rekik af en toe de kans te geven. Voorin is het nog erger met 5 spitsen van ongeveer hetzelfde niveau (arme Guidetti).

5 december 2012 om 18:57

Haha goed dat ik dit net gelezen heb. Ik wou net hetzelfde zeggen inderdaad. Of VZ heeft het gewoon verkeerd overgenomen of diegene die het geplaatst heeft kan niet rekenen.

Nogmaals, hij is net 18 geworden en niet 17.

5 december 2012 om 17:37

Over 4 jaar hoor je niks meer van deze jongen. Aan de andere kant heeft hij wel een gevulde bankrekening.

Blijft eeuwig zonde dat Ake, Ebecilio en Rekik zijn vertrokken. Dan had Feyenoord nog meer talenten tot zijn beschikking...

5 december 2012 om 15:11

Kyle Ebecilio neem ik aan dat jij die bedoeld Niet die Lorenzo.

5 december 2012 om 17:08

Jammer dat zo Lorenzo ook niet mee hebben genomen..

5 december 2012 om 15:29

Als Rekik nog bij Feyenoord speelde had je met Rekik (17) en Kongolo(18) een dodelijk duo om Bmi(20) en De Vrij(20) op te vangen als deze een volgende stap in hun carriere zouden maken.

Eeuwig zonde want we missen echt een RCV om de Vrij op te gaan volgen. Het zelfde geld voor Ake die mooi de plek van Clasie over had kunnen nemen. Of Ebicillio waardoor we helemaal geen Immers nodig hadden (al ben ik wel Immers fan!)

Als, als, als.. Gelukkig hebben we nu ook een jeugdig team met een paar potentiele toppers en komen er ook weer een paar Gouden Lichtingen aan!!!

Hoop dat Rekik het wel gaat redden, word aangeschreven als HET grootste talent van City

5 december 2012 om 16:03

Als Rekik nog bij feyenoord had gezeten dan zou De Vrij via de achterdeur zijn vertrokken van Feyenoord denk ik.. Hij werd dan lang niet zo goed als dat hij nu is en zou hij niet zoveel gespeeld hebben. Ik zat op dezelfde middelbare school als zowel Rekik en de Vrij en de Vrij werd altijd gezien als persoon wie als laatste werd gekozen in de jeugd om het maar zo grofweg te zeggen. Hij was helemaal geen groot talent in de jeugd. Pas toen hij 17/18 werd toen begon het allemaal heel snel te gaan en werd hij zo goed als hij nu is. Als Rekik nog bij feyenoord zat dan zou de Vrij misschien niet eens zo zijn gegroeid. Je weet het natuurlijk nooit maar het is profvoetbal he. En iedereen weet hoe het er daar aan toe gaat. Op die middelbare school waren namelijk genoeg feyenoord talenten die het allemaal niet hebben gehaald terwijl er een grote toekomst werd voorspeld. Neem Shabir Isoufi als voorbeeld. Had al contract met adidas op zn 16e en schitterde elke week in alle jeugdelftallen maar is nu in de vergetenheid geraakt.

5 december 2012 om 16:20

Ik heb Kongola in de Eredivisie nog vrij weinig goed zien doen hoor. Weet niet waarom er zo'n ophef om hem is, waarschijnlijk omdat hij het in jeugdwedstrijden (die jij blijkbaar bekijkt, Scf_zuid?) het wel heel goed doet...?

5 december 2012 om 16:22

Rekik is 18

5 december 2012 om 16:04

inderdaad jammer, als iedereen was gebleven had feyenoord nooit rare aankopen hoeven te doen. en konden ze gewoon van de hele opleiding zelf een kampioens team opstellen. 4-3-3 (punt naar achteren)
Waarbij de bank: ebicilio, vilhena, ake, bruma, rekik, Lamprou, achahbar,

Hierbij moet ik dan wel zeggen dat de zijkanten wat minder zijn, maar als je zon selectie kan neerzetten met je jeugdspelers dan heb je zowiezo een team die voor de top 5 meedoet!

Ik als psv-fan bij jaloers op de jeugd opleiding van feyenoord, (helaas) met sparta de beste jeugd opleiding van nederland! Maar gelukkig voor nederland bestaan er zulke jeugd opleidingen.

Mulder
Leerdam
De vrij
Martins Indi
Nelom
Wijnaldum
Calsie
Fer
Cabral
Castaignos
Boetius
5 december 2012 om 17:05

En dan kan je Janmaat nog rechtsback zetten, die komt ook uit de jeugdopleiding alleen werd te licht bevonden voor het eerste.

5 december 2012 om 19:31

Ik zie echter Liever Vilhena op de positie van Wijnaldum staat. Ook in z'n tijd bij feyenoord en nu ook bij psv zie je dat het een alles of niets speler is, dus hij speelts soms geweldige wedstrijden die hij ook heel snel met hele slechte afwisseld. En natuurlijk Janmaar rechtsback ipv Leerdam.

Hij mag onderhand wel es verhuurd worden. Een topclub uit de Championship zou hij misschien wel al aankunnen. Hij is nog bijzonder jong maar barst echt van het talent.

5 december 2012 om 15:35

Nah, hij is nu nog heel jong en kneedbaar, zou hem nu zo goed mogelijke training en begeleiding bieden om hem zoveel mogelijk voetballend te ontwikkelen en dan volgend jaar op huurbasis naar een topclub uit de Championship te sturen. Nu nog niet, lijkt me niet heel raadzaam.

5 december 2012 om 20:31

Weet je waar voetballers beter van worden?
Klinkt misschien gek...
Maar...
Wedstrijden voetballen, niet van trainingen alleen!
Hier heeft hij dus helemaal niets aan wat jij voorstelt.
Trainingen stellen in Engeland geen zier voor.
Altijd die onzin over trainen met grote spelers.
Kijk naar Bruma bijv die heeft echt helemaal niets bijgeleerd.
Juist op deze leeftijd is het minuten maken, zoveel als je kan.
Ik weet nagenoeg zeker dat hij en Ake het niet gaan redden als ze nog een seizoen of 2 op deze manier verkloten.

Leuk voor 'm! Veel belovend talent, hoop echt dat hij 't waar kan maken! Al ben ik van mening dat hij misschien beter in Nederland had kunnen blijven dan had hij nu of binnen een jaar in 't eerste van Feyenoord gespeeld maar als hij op deze manier het eerste van City haalt, petje af hoor!

5 december 2012 om 15:16

Dat is altijd de vraag natuurlijk he, wat beter voor de speler zou zijn geweest. Rekik traint nu al een tijdje mee met de selectie en dan sta je toch op het trainingsveld naast spelers als Kompany, Lescott, Touré, Richards en Maicon. Verder loopt daar nog ene Vieira (management) rond die ook wel de nodige kennis bezit. Trainingsfaciliteiten zijn ook top en de begeleiding ook. Hij speelt weliswaar niet tot nauwelijks, maar je kunt je afvragen of hij bij Feyenoord meer zou leren ook al zou hij daar veel eerder aan spelen toekomen. Een basisplaats in de Eredivisie is wellicht minder waardevol dan wat hij nu allemaal bij City leert op het trainingsveld tussen de echte (wereld)top.

5 december 2012 om 15:18

We zien aan Castaignos, Bruma, Ake hoeveel je leert van die trainingen. Vrij weinig, zijn allemaal niet veel opgeschoten. Terwijl een Indi, de Vrij wel veel beter zijn geworden.

5 december 2012 om 15:33

Dat kan je niet stellen. Er zijn inderaad spelers bij wie blijven bij een club goed uitpakt, maar er zijn ook talloze voorbeelden te bedenken die ondanks interesse uit het buitenland in Nederland blijven en het toch ook niet redden (sarpong bijvoorbeeld), terwijl er ook genoeg voorbeelden zijn van spelers die jong naar een topclub gaan en een enorme progressie doormaken (kalas, Fabregras).

Wat mijn punt is: uiteindeijk valt en staat veel met het talent dat je hebt. Als je echt enorm veel talent hebt (wat Rekik in mijn ogen heeft), dan is het denk ik beter voor je te trainen tussen topspelers en op topfaciliteiten dan om je wedstrijdjes af te werken tegen Rkc/vvv etc. Wanneer je over minder talent beschikt, is het misschien beter je in de luwte te ontwikkelen in je eigen competitie, al bewijzen voormalige grote talenten als Vdheijden, Bacuna, Sarpong en Donald wel dat dat ook geen garantie is voor succes.

Ik stem nu net met een vriend op ja, net als hij, en vervolgen zegt de poll 100% nee :'

Ach ja, het hoort er nou eenmaal bij dat jonge talenten deze keuze maken, Gelukkig loopt het vaak verkeerd af, zodat andere spelers in Nederland blijven. En dat is belangrijk, want een goede transfersom is bijna de enige manier om echt goed geld te verdienen voor Nederlandse clubs.

Mooi dat hij dat contract krijgt, al loopt city natuurlijk weinig risico, als hij mislukt kunnen ze hem altijd nog voor een mooi bedragje verkopen, zoals Inter dat ook met Castaignos heeft gedaan.

Rekik komt er wel hij traint dagelijks met een van de beste spelers van de wereld daar leer je ook veel van. Ik vind Lescott sowieso niks als je hem gewoon verkoopt kan je Rekik of Nastavic gewoon een kans geven.

5 december 2012 om 15:25

Dat hoor je keer op keer. Hij leert veel van trainen met de besten ter wereld.
Toch mislukken er desondanks ontzettend veel talenten, terwijl ze met de beste ter wereld trainen.
Ze trainen ook slechts met die besten ter wereld als ze het eerste überhaupt halen.

5 december 2012 om 15:37

Rekik traint allang mee met de eerste selectie joh

5 december 2012 om 15:39

Bruma heeft toch ook met de beste spelers ter wereld getraind bij Chelsea.. en kijk eens hoe zijn carriere is vergaan. Die komt straks met hangende pootjes richting de Eredivisie gerend in de hoop zijn carriere weer nieuw leven in te blazen. Nee, met de beste ter wereld trainen zegt helemaal niets (zie ook Drenthe, Castaignos, etc).

5 december 2012 om 15:51

Drenthe ging voor het geld niet voor de ontwikkeling en Castaignos had een tijd een basis plaats en scoorde vaak voor inter tijdens de voorbereiding maar sinds Ranieri kwam veranderdde dat je moet ook geluk hebben met de coaches die je krijgt.

5 december 2012 om 16:03

Muah.. en hoe komt het dan dat Castaignos geen schim meer is van de spits die hij bij Feyenoord was? Ik vind hem geen steek beter geworden, sterker nog, ik vind hem eigelijk slechter dan de Castaignos die we bij Feyenoord zagen. En Drenthe.. geen club meer die hem wil, zelfs gratis. Dus ook wat dat betreft is hij voetballend geen steek opgeschoten bij Real Madrid. Nee, trainen met internationale toppers is een garantie voor.. juist.. niets!

Ja tot wanneer staat ie dan nu onder contract? Staat nergens vermeldt.

Die jongen blijkt het heel goed te doen, vind ik wel leuk voor hem. Zou wel lekker zijn als hij wordt verhuurd aan een Nederlandse club om zo nog actief te zijn. Zou heel goed voor zijn ontwikkeling zijn en hij kent de taal en iedereen hier. Net als Guidetti toen, die is ook alleen maar beter geworden bij Feyenoord. Dan zeg ik niet dat Rekik naar Feyenoord moet gaan maar gewoon naar een club waar hij wekelijks speelt en zich blijft ontwikkelen. Het blijft een goede talent!

Was wat geweest als hij bij feyenoord was gebleven! Was wat geweest als iedereen bij feyenoord was gebleven.

Dan kon je Vlaar en Bruma samen voor de hoofdprijs verkopen en dan kon je Bruno en de Vrij er zetten hahah dan had je die over een jaar kunnen verkopen voor miljoenen en dan had je kongolo en rekik er gezet. En dan hebben we het nog niet eens over Nathan Ake.

Eigenlijk ongekend dat je zoveel toppers in elke lichting in de verdediging opleidt.


Ik zie Rekik het halen! Hij kan nu al concureren met Nastacic en Lescott allebei geen wereldverdedigers.

Groot talent deze rekik speelt toch ook voor jong nederland?
verder kan hij zeker nog beter worden 17 jaar denk dat nu zeker basis zou spelen bij elke in nederland

5 december 2012 om 15:14

Jazeker, heeft Tunesie afgewezen en wil voor Nederland uitkomen.

5 december 2012 om 15:19

beter nederland kan hem zeker dankbaar zijn als rond zijn 20e basis plaats krijgt bij nl

5 december 2012 om 15:32

lijkt me ook logisch.. Nederland heeft haast nooit een top verdediger alleen maar middelmaat.

5 december 2012 om 16:22

*18

5 december 2012 om 16:29

in de tekst staat dat hij 17 is

Ik mag toch hopen voor hem, dat hij de komende jaren wel eens constant gaat spelen. Anders wordt dit een 2e Bruma.

5 december 2012 om 15:19

Ik bedoel natuurlijk wedstrijden spelen, want van trainen wordt je niet beter.

5 december 2012 om 15:27

Klopt Bruma is heel veel beter geworden van trainen bij Chelsea.

5 december 2012 om 15:42

Idd, Bruma is dankzij het trainen met de Chelsea toppers een hele goede verdediger geworden.. en Castaignos is bij Inter een topspits geworden.. haha

Goed dat City ook de jonge talenten een kans geeft. Hopelijk geven ze hem ook een kans om bij de selectie van het eerste te komen, zou fantastisch zijn voor die Jongen en het Nederlandse vetbal.

Goed nieuws voor hem! De druk dat hij toch binnen 5 jaar wel regelmatig zijn minuten moet gaan pakken bij het 1e van City zal hem misschien alleen maar goed doen. Als hij zich daar doorheen zet kan je met redelijke zekerheid zeggen dat hij het tot de absolute top gaat redden.

Hier spreekt echter ook wel erg veel vertrouwen van de kant van City uit natuurlijk, dus ik denk dat hij nu al wat regelmatiger gaat spelen in de minder belangrijke wedstrijden. Helemaal met de huidige situatie in de defensie van City met blessures en mensen die uit vorm zijn. Als ik me niet vergis was hij vorig seizoen ook al aanvoerder van de reserves, waar toch vaak de sterren van het eerste elftal mee speelden. Hij zal mede hierdoor zonder twijfel een mooie toekomst bij City tegemoet zien

5 december 2012 om 20:34

Binnen 5 jaar? Dan is 'ie 23!!
Moet je voorstellen dat hij enkele jaren niet speelt, daar word je niet beter van hoor!

5 december 2012 om 23:36

Ik doel daarmee meer op zijn contractduur. Er staat in het artikel niet hoe lang hij nu vastligt maar ik ga er van uit dat dit toch wel 4 a 5 jaar zal zijn.

arsenal zoekt een linkback ? kunnen ze hem huren toch? groot talent.

5 december 2012 om 15:45

Die hebben toch als Kieran Gibbs en als Back-up die Andre Santos ? )

Mooi voor die jongen, hij heeft zich financieel onafhankelijk gespeeld met dit contract. Dat zo'n jongen sportief gezien zijn carriere aan het vergooien is doet er natuurlijk niet toe. Zeker als verdediger ga je nooit doorbreken bij zo'n club. City zal nooit het risico nemen om een 17/18 jarige in de verdediging op te stellen in een belangrijke wedstrijd. Een Kompany is daar altijd zeker van zijn plaats en met Lescott staat daarnaat nog een Engels international. En dan hebben ze nog Kolo Touré en Nastasic die ook nog boven hem staan. Veel succes zou ik zeggen.

Heel leuk en aardig om voor Manchester City en Portsmouth te spelen, maar De Vrij, Bruno Martins Indi, Clasie spelen jaarlijks 30 wedstrijden op hoog niveau bij Feyenoord en zijn inmiddels Oranje-international. Daar had jij ook kunnen staan als je niet zo eigenwijs was.

5 december 2012 om 16:21

Je vergeet niet dat hij pas net 17 is?
In Nederland zie je ook niet veel namen staan van die leeftijd, vooral achterin.
Alhoewel het me niet zo verbazen als hij nu al beter is dan Mathijsen.

Verbaast me eerlijk gezegd dat Bruma nog niet op hoger niveau zit, twee jaar geleden vond ik hem uitstekend, zeker voor zijn leeftijd.

Maar hij is pas 21 en lijkt z'n basisplaats weer terug te hebben, nu kan hij werken naar een constanter niveau en zijn rust terugwinnen.

Dat niet kunnen slagen overal behalve Nederland vind ik ook krom.
Waar komen de Engelse en Spaanse talenten dan vandaan?
Als ze in de grootste competities kunnen beginnen met 17/18 jaar, waarom zou het dan niet kunnen als Nederlandse spelers?
Had Messi dan ook in Argentinie moeten blijven?
Het kan werken, we hebben bij de "nederlanders" gewoon toevallig slechte voorbeelden gezien, die je blijkbaar op hun twintigste al mag afschrijven (terwijl er vele topvoetballers nog later hun debuut hebben gemaakt dan dat).

5 december 2012 om 16:42

Pas net 17? Hij is al ruim 17.. Hij is al 17 en 12 maand, oftewel hij is 18

5 december 2012 om 16:44

oeps foutje, maar het brengt geen groots verschil aan mijn argumentatie.

5 december 2012 om 19:50

@jolle, rekik 1e instantie was om bij feyenoord te blijven, maar beenhakker gaf hem geen serieus aanbod (te kort contract) of zelfs aanbieding, toen kwam city, die gingen heel proffesioneel met hem om,hij was toen heel erg tevreden over city

Kan iemand mij vertellen hoe het kan dat hij voor zijn achttiende jaar een contract langer dan drie jaar kan tekenen? Dat mag toch pas vanaf je achttiende? Of is dat alleen hier in Nederland zo?

5 december 2012 om 16:21

Hij is ook 18

5 december 2012 om 16:27

Dank je! In de tekst staat namelijk 17

5 december 2012 om 16:42

Klopt, maar hij is zondag 18 geworden

Het zou best wel eens één van de talenten kunnen lukken om door te breken.
Het zij je dan gegund en fantastisch ook voor NL elftal.
Ik hoop echter niet dat die uitzondering gebruikt gaat worden om nog meer talenten weg te kapen.
Ook al zou hem dit lukken, het is een gegeven dat de meesten het niet lukt.
Hoop dat dat toch wel blijft hangen bij de huidige talenten in NL.

Vraag mij af of Rekik dezelfde keuze had gemaakt om zo vroeg naar City te gaan, met het huidige Feyenoord en de ontwikkeling van Vilhena en Boetius als voorbeeld. Zelfde geldt voor Ake en Ebecillio. Gelukkig loopt er al een gouden B-lichting op Varkenoord die Martin van Geel hopelijk niet zo snel laat leegplukken als Leo Beenhakker.

City heeft torenhoge ambities, deze gaan zelden gepaard met de inzet van jonge spelers. Het is niets anders dan handelswaar (woorden Johan Boskamp). Dit soort clubs speelt louter met gearriveerde spelers.

Tot wanneer is hij nu vastgelegd dan?

Mooi nieuws. Laat hem alleen wat vaker in vallen in wat kleine wedstrijden. Dan kan hij nog beter ontwikkelen. Denk wel dat hij later een grote speler word! Ben benieuwd.

De inmiddels 17-jarige...

Inmiddels is hij ook weer 18. Hij werd 2 december 18. Op elke andere site staat keurig dat hij 18 is, maar op voetbalzone zetten ze dit artikel bovenaan met zijn foutieve leeftijd in de eerste regel onder de titel. Beetje slordig VZ!

Alsof die steenrijke clubs echt denken aan de jeugd. Zij denken alleen maar aan money.
Het is gewoon een business.

weet iemand wat zijn salaris is?

Hij gaat het wel waarmaken. dit moet gewoon wat betekenen als hij een nieuw contract krijgt. Wordt een belangrijk schakel voor man city en wie weet voor het Nederlands elftal in de toekomst. Desalniettemin vind ik het wel jammer dat hij Tunesië heeft afgewezen. Maar Nederland is ook wel prima, hoop alleen dat hij daar door gaat breken!

Toch opvallend dat Feyenoord heel veel talentvolle verdedigers heeft opgeleid die in de leeftijdscategorie 18-20 zitten op dit moment. Zie Bruma (20) De Vrij (20) Martins Indi (20) Rekik (18) en Kongolo (18)

3 hebben al in het Nederlands Elftal gespeeld en de andere 2 hebben de potentie om dat later ook te halen.

5 december 2012 om 16:39

Alleen speelt het Nederlands elftal nooit met 5 verdedigers waarbij er voor rechtsback ook nog een verdediger moet worden opgesteld, misschien als Mourinho ooit interesse heeft in Oranje.

Hoezo krijgt de jeugd bij City geen kans? Wat dachten jullie van Nastasic. Heeft tot nu toe vaker gespeeld dan Lescott.

5 december 2012 om 16:54

Nastasic is gekocht van Fiorentina, uiteraard is het een jonge speler maar hij komt absoluut niet uit de eigen opleiding.

5 december 2012 om 19:37

Het onderwerp gaat over Rekik. Rekik komt toch ook niet uit de eigen jeugd van City? Vandaar dat ik Nastasic aanhaal.

5 december 2012 om 21:48

Rekik komt wel degelijk uit de jeugd van City want hij speelt er al meer dan een jaar en hij was 16 toen City hem haalde . Nastatic was dit jaar op 19 jarige leeftijd gekocht.

Ik heb Rekik toevallig pas geleden een aantal keer zien spelen, dit kwam omdat PSG met City in dezelfde groep is ingedeeld in de Next Gen Series.
Ik moet eerlijk toegeven dat hij hier geen goede indruk maakte, het is een erg sterke verdediger voor zijn leeftijd maar mist zoveel facetten om je nu al staande te houden in de Europese top.
Het zal me niks verbazen dat hij volgend jaar wordt verhuurd aan Feyenoord, deze hebben een goede band met City. En kunnen er op rekenen dat of Martins Indi of De Vrij volgend jaar de stap maakt naar het buitenland. Ook vind ik Kongolo op dit moment nog niet sterk genoeg voor een basisplaats.
Hier komt natuurlijk ook bij dat Feyenoord momenteel weinig te besteden heeft, dus dit lijkt mij een perfecte oplossing voor beide partijen.
Bij City komt hij voorlopig toch nog niet aan spelen toe als je bedenkt dat zij op dit moment nog Nastasic, Toure, Lescott en Kompany onder contract hebben staan voor de positie centraal achterin.

Mijn ideologie zou niet meer kloppen als blijkt dat deze jongen het gaat redden bij City. Net als Bruma en van Aanholt bij Chelsea zal hij uiteindelijk tekort gaan komen en worden ze op een zijspoor gezet door een van de vele miljoenenaankopen. Een andere speler, Aké, zal hetzelfde gaan overkomen.

Nee, ik heb geen glazen bol, maar ik ben ervan overtuigd dat enkele jaren basisspelen in de eredivisie zorgt voor een betere ontwikkeling dan bij een C-elftal bij een Europese topclub.

Ik zeg over 3 jaar zie ik hem in het Nederlands elftal als het zo doorgaat

Hij had nu in de Eredivisie moeten spelen. Week in week uit onder druk presteren op Eredivisie niveau, daar leer je 10x meer van dan bij zo'n 2e elftal in Engeland mee hobbelen. Dat lijkt niet eens op voetbal wat ze daar spelen joh.
Blijf het doodzonde vinden dat sommige van deze spelers echt het verstand hebben van een broccoli en toch denken dat zij het wel even zullen gaan doen. Nou meneer Rekik, jij wordt de volgende mislukking in de PL en zult binnenkort met hangende pootjes terugkeren naar de Eredivisie.

Wil trouwens wel even verduidelijken dat mister Leo Beenhakker de grootste reden van het vertrek van deze Rekik is geweest. Aangezien hij amper aandacht schonk aan die jonge gasten en ze totaal geen toekomstperspectief voor hield, maar louter een simpel contracje. Met vgeel daan die zaken goddank heel anders en krijgen talenten echt een beeld geschetst en een kans in het eerste.

5 december 2012 om 17:51

@kalou2005

Ik zie spelers ook veel liever doorbreken in de eredivisie en daarna pas naar het Btnl vertrekken. Maar om de hersen inhoud van meneer Rekik met een broccoli te vergelijken, vind ik niet terecht.
Mocht hij idd over een paar jaar in de eredivisie spelen zoals jij stelt, mag je pas van de volgende Nederlandse mislukking in de PL spreken. Tot die tijd is het afwachten of hij kansen krijgt en die wel of niet pakt.

5 december 2012 om 18:30

Dan neem ik aan dat hij zichzelf inschat op de korte termijn bij de 10 beste verdedigers ter wereld te horen. Anders gaat hij de basis daar echt niet gaan halen en zal City hem simpelweg als handelswaar gebruiken. Zo simpel ligt het en blijkbaar zien die spelers dat echt niet, vandaar mijn opmerking wat betreft zijn, blijkbaar, lage verstandelijke vermogen

mooi genomen voor Rekik, zal wel een leuke salaris krijgen, ben benieuwd of hij veel speelminuten gaat krijgen, heb gehoord dat hij in de beloftes behoorlijk veel minuten mag mee maken, wat is eigenlijk de afkomst van Rekik?

5 december 2012 om 19:06

Tunesiër.

5 december 2012 om 22:05

Bedankt man! weet je ook of hij geselecteerd is voor jong Tunesie?

6 december 2012 om 10:00

Volgens mij niet, hij koos voor Nederland. Ik weet niet of Tunesie hem al wou oproepen, maar volgens mij koos hij meteen voor Nederland. Hij speelt/speelde wel regelmatig voor Nederlandse jeugdelftallen.

6 december 2012 om 10:39

Jo geen probleem! Volgens mij speelt hij gewoon voor Nederland, zijn vader komt uit Tunesië volgens Wikipedia, maar er staat dat zijn geboorte plaats Den Haag is.

Hoop voor die jongen dat hij zich nog verder blijft ontwikkelen, en misschien af en toe nog wat wedstrijden of minuten in het eerste mee gaat draaien, zou mooi zijn voor hem. (En misschien in de toekomst wel voor het Nederlands Elftal.)

Je hoopt voor zo'n jongen altijd het beste natuurlijk.

Maar ik vraag me alleen af, wanneer je vorig seizoen werd uitgeleend aan Portsmouth, dit seizoen ook wellicht uitgeleend gaat worden in hoeverre het dan echt zinvol is geweest om zo vroeg over te stappen?. Ik bedoel wat kunnen clubs als Portsmouth bijvoorbeeld beter dan Feyenoord?. Ik zou het niet weten eerlijk gezegd?. Ik denk zelfs dat hij, net als andere jonge gassies bij Feyenoord, onder Ronald Koeman heus ook wel redelijk veel speelminuten zou krijgen.

Dan komt toch bij mij boven drijven, dat de beslissende reden om al vroeg over te stappen naar City is geweest, dat het geld er wel erg goed is. Sportief had ie het niet hoeven doen.......

Goed voor zijn portemonnee, maar ook hij zal over 1 of 2 jaar gewoon uitgeleend worden en hoogstwaarschijnlijk nooit het eerste halen. Zonde van de tijd. Zijn leeftijdsgenoten breken een voor een door in het eerste van Feyenoord en hebben mooie perspectieven. Rekik was samen met Kongolo het nieuwe centrale duo van Feyenoord geworden als De Vrij en Indi verkocht zouden worden, maar helaas koos hij voor het geld.

Kijk naar Chelsea, 10 jaar lang miljoenen investeren in de jeugdopleiding en toch heeft geen enkele jeugdspeler tot nu toe het eerste gehaald sinds de overname van Abramovic. Hetzelfde lot is Rekik beschoren bij City. Wellicht via een omweg dat hij er wel komt, maar niet direct.

echt als alle toptalenten bij feyenoord bleven hebben we een top elftal die kampioen kandidaat nummer 1 is.
er zit zoveel talent in rotterdam dat het niet te geloven is.
met deze opstelling was feyenoord echt een droom team geweest en allemaal eigen jeugd.
helaas dat het niet zo is. niks verkeerds tegen deze gasten hoor, zei doen het ook geweldig.

de links back positstie moet dan tussen indi en rekik gaan en eventueel ake. allemaal linkspoot toch? ake zou ook goede op cv zijn.
rechts centraal de vrij. hij zou het gewoon net zo ver als nu zijn of zelfs verder omdat er meer concurrentie is dus meer prestatie word verwacht.
ebecelio en vilhena zijn de grootste talenten op het middenveld samen met clasie. maar ake kan ook als vm spelen. voorhoede is bekend.

wissels- boy de jong.kongolo,vormer,mokotjo,te vrede zigo tichem

was dit maar waar

mulder
janmaat
de vrij
rekik indi
indi rekik
ebecilio
clasie
vilhena
manu
achabar
boetius

Maar er komt nu een B1 er aan daar schijnen echt grote talenten te zitten.
Dus eigenlijk heeft feyenoord komende jaren weining versterking nodig, alleen de taleten moeten doorgroeien

Jammer zo ondankbaar naar je oude club toe.jammer dat geld je overhaalt ipv eerst een goede opleiding af te ronden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
John StonesVerdediger10
Kyle WalkerVerdediger10
Vincent KompanyVerdediger10
Nicolás OtamendiVerdediger10
Leroy SanéMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

102 fans
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
De toekomst van Fran Sol ligt mogelijk in Mexico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren