Koeman: ‘We willen nog hoger reiken, er is veel mogelijk bij Feyenoord’

Woensdag, 5 december 2012 om 14:23

Ronald Koeman maakte woensdag aan de spelersgroep van Feyenoord bekend dat hij zijn contract bij de club met een jaar heeft verlengd. De oefenmeester ligt nu tot medio 2014 vast bij de club uit Rotterdam. Via de officiële kanalen van Feyenoord laat Koeman, die er bij de clubleiding op heeft aangedrongen dat assistenten Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst eveneens een nieuw contract krijgen, weten tevreden te zijn.

/

“Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij de club en ben voor mijn gevoel nog niet klaar hier”, laat Koeman optekenen. “Het team en de spelers individueel ontwikkelen zich goed, waardoor we met zijn allen de toekomst heel positief tegemoet zien. Naast dat ik het naar mijn zin heb, zie ik ook een mooie uitdaging bij Feyenoord.”

“We hebben dit seizoen een grote selectie, waar voor mijn gevoel nog veel rek in zit”, vervolgt Koeman. “We hebben met zijn allen de afgelopen anderhalf jaar al stappen gemaakt, maar we willen nog hoger reiken. Ik denk dat iedereen de afgelopen tijd heeft ingezien dat er wat dat betreft veel mogelijk is bij Feyenoord.”


Poll

Denk je dat Feyenoord dit seizoen of volgend seizoen landskampioen wordt?


Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door marcoes)

Ik ben bang dat waneer pelle weg is en er geen betere gaat komen dan armenteros dat feyenoord laag zal zakken, puur omdat feyenoord dan geen goed aanspeelpunt meer heeft en ze hebben niet kwaliteit om echt anders te spelen.

5 december 2012 om 14:29

Dat is precies wat na afloop van vorig seizoen werd gezegd over het vertrek van Guidetti. En daar hoor je nu ook niemand meer over.

5 december 2012 om 14:33

Ja en zo was het ook toen guidetti weg ging..... en El Ahmadi en Vlaar en Bakkal...
Dat blijkt onzin.... maar dat weerhoud je niet om het gewoon opnieuw te zeggen.
het seizoen is nog niet eens op de helft.... maar laten we vooral beginnen over wat er volgend jaar fout zal gaan.....

Logisch!?

5 december 2012 om 14:34

Heel mooi dat je al een overzicht heb van een hypothetische situatie die velen vorig jaar ook al hebben geschetst. Laten we nou eerst maar eens zien hoe dit seizoen verloopt, dan kunnen we hopelijk na een succesvol seizoen nogmaals werken aan een hecht collectief.
Ook dit seizoen staat Feyenoord er weer. Wat voor velen nogmaals aankwam als een verassing. Dus waarom zouden we met knikkende knieen vooruit moeten kijken op het volgend seizoen? Voorlopig hebben we een goede selectie en ik ben ervan overtuigd dat dit volgend seizoen hetzelfde verhaal zal zijn. Tot die tijd genieten we van het moment!

5 december 2012 om 14:57

Niet alleen bij Feyenoord zullen belangrijke spelers vertrekken, denk daar ook eens over na. Bij Ajax kan bijvoorbeeld Alderweireld vertrekken, Strootman of Lens bij Psv, Chadli of Douglas bij Twente en ga zo maar door. Ieder team moet een nieuwe start maken aan het begin van de competitie, een team dat het jaar daarvoor heel goed liep kan ineens inzakken of andersom.

Dus je kunt niet nu al zeggen dat het minder zal gaan volgend seizoen, daarnaast weet je ook nog niet eens hoe dit seizoen eindigt. Misschien wordt Feyenoord wel kampioen terwijl de doelstelling top 5 is. Dan kun je het seizoen daarna moeilijk weer hetzelfde presteren. En dat geld voor dit seizoen ook, 2e worden of zelfs 1e worden zou echt uitmuntend zijn maar een plek bij de eerste 5 is al goed. Dus 5e ook.

5 december 2012 om 15:17

Wat doen de meeste mensen hier toch minachtend over de kwaliteiten van Feyenoord. Dit Feyenoord scheelt echt niet veel met Ajax om maar een voorbeeld te noemen.

Onze verdediging is beter. Het middenveld is in balans, met Eriksen beter dan Immers, Clasie beter dan Paulson en Fischer en Vilhena twee toptalenten die je tegen elkaar weg kan strepen. De aanval van Ajax is daarentegen weer een stuk beter en dreigender.

Waarom zou Feyenoord dan weg gaan zakken als Pele weg gaat? Wij hebben genoeg kwaliteiten om dit op te vangen.

5 december 2012 om 16:11

Ajax heeft een beter team naar mijn mening, hier onder zet ik de spelers die ik het minst vind verschillen tegenover elkaar (in tegenstelling tot wat jij deed) en ff objectief lijstje (tot zover dat kan ^^) als Twente fan

Van Rhijn Janmaat
Alderweireld Mathijssen
Moisander = De Vrij (De Vrij is wel veel beter als hij weer helemaal in vorm is)
Blind Bmi

Eriksen Clasie
De Jong Vilhena (opnieuw, Vilhena over paar jaar stuk beter)
Poulsen = Immers

Boerrigter = Boetius (En Boetius gaat stukken beter worden later)
Hoesen Pelle
Fischer = Schaken (ook al wordt Fischer nog 100 keer beter)

Dus in totaal vind ik Ajax nu (waar het over ging) een beter team hebben dan Feyenoord. Over paar jaar kan ik niks over zeggen want beide teams zullen veranderen.

5 december 2012 om 16:36

Ik denk dat je wat tekentjes als "" en "" bent vergeten, want nu kan ik hier niet veel uit opmaken.

Overigens vergelijk je wel spelers die niet op dezelfde positie spelen. Fischer is echt geen rechtsbuiten etc.

Edit: ik zie dat ik ze ook niet kan plaatsen. Hier zou Voetbalzone naar moeten kijken.

5 december 2012 om 17:06

@emiel fct: Ik zou het zo doen, spelers qua positie meer vergeleken.

Vermeer - Mulder; allebei prima topclubwaardige keepers
Van Rhijn - Janmaat; gelijkwaardig, Janmaat aanvallend iets beter, Van Rhijn in defensief opzich net iets sterker.
Alderweireld - De Vrij; persoonlijk zou ik gaan voor De Vrij in deze
Moisander - Mathijsen; beiden geen hoogvliegers, maar dan liever Moisander
Blind - Martins Indi; hoewel Blind het de laatste tijd goed doet, lijkt dit toch wel duidelijk Bmi

Poulsen - Clasie; Clasie, duidelijk
De Jong - Vilhena; De Jong, meer ervaring, Vilhena gaat wel beter worden, maar we hebben het over nu
Eriksen - Immers; lijkt me ook duidelijk: Eriksen

Boerrigter - Schaken; allebei niet geweldig, maar Schaken is dit seizoen vooralsnog een stuk nuttiger
Hoessen - Pelle; Pelle momenteel, hoewel Hoessen zeker veel potentie heeft.
Fischer - Boetius; beide heren zijn 'nieuw'en spelen leuk, maar bij Fischer druipt de klass er toch echt vanaf.

5 december 2012 om 17:08

In mijn ogen zijn er maar 2 spelers van Ajax die bij Feyenoord zouden spelen en dat zijn Eriksen op 10 en Fischer op rechtsbuiten. De rest mag je echt houden

5 december 2012 om 17:38

mee eens met Scf_zuid.....eriksen is zowieso beter dan immers en fischer zit nu op een gelijk niveau als schaken, al wordt Fischer natuurlijk veel beter. Voor de rest zou ik op elke positie liever voor de Feyenoorder kiezen al kan ik mij voorstellen dat een ajaxied liever vermeer ziet dan Mulder bijv. Dat verschilt nauwelijks iets

5 december 2012 om 17:49

Ja en misschien zien ze ook liever van Rhijn ipv Janmaat..
Maar ik denk er dus het mijne van..
Geeft ook wel aan dat de verschillen denk ik niet erg groot zijn.
Voordeel van ons beide is dat we geweldige jeugdspelers hebben die zich moeiteloos aanpassen en dat we er echt een team hebben staan.
Iets wat bij Twente en Psv beide niet aanwezig is.
Vitesse heeft wel echt een team staan en daarom zie ik Feyenoord Ajax en Vitesse ook in de top 3 eindigen. De volgorde zullen we nog maar even in het midden laten.

5 december 2012 om 22:53

Vervelend zeg dat vergelijken, slaat helemaal nergens op dit...

Als er veel rek in de ploeg zit, waarom verlengt Koeman dan slechts met één jaar? Off topic: waarom zijn de contracten van Boëtius en Vilhena ook slechts tot 2016 verlengt?

5 december 2012 om 14:40

Tot 2016 heb je het gewoon over een verlenging van 3 en een half seizoen. Is niet zo heel vreemd toch?

5 december 2012 om 15:48

nou het is een verlenging van 2 jaar, van 2014 tot 2016. dat is, naar mijn mening, vrij kort

5 december 2012 om 14:40

Vilhena mag misschien niet langer verlengen omdat hij nog maar 17 is, maar van Boertius snap ik het ook niet eigenlijk. Behalve Indi krijgen spelers maximaal een driejarig contract bij VG, in sommige gevallen echt te kort idd Van Koeman snap ik het wel, heeft in zijn trainersloopbaan een hoop stront over zich heen gehad, dus ik snap wel dat ie het van jaar tot jaar bekijkt.

5 december 2012 om 18:42

Dat komt denk ik omdat Feyenoord in de afgelopen jaren weinig verbeterde contracten kon bieden aan de jeugdige talenten. Enkele basisspelers nu verdienden vorig jaar bijna niets met hun jeugd contract. Denk dat de spelers daarom ietwat voorzichter zijn en niet gelijk voor 5 jaar willen tekenen.
Feyenoord moet de nieuwe jeugd eerder meer vertrouwen geven om dit in de toekomst te voorkomen. Desondanks ben ik toch tevreden met de contractverlengingen afgelopen dagen.

5 december 2012 om 14:43

Koeman heeft nog steeds de hoop en de droom om ooit bondscoach te worden of Barcelona te trainen. Hier had hij natuurlijk ook een clausule voor kunnen opnemen zoals Bert van Marwijk en Louis van Gaal toen gedaan hebben, waarom dat niet zo is weet ik niet. Maar ik denk dat Koeman zich gekrenkt voelde na met name Az en in mindere mate Valencia, waardoor hij zich niet graag voor lange tijd wil binden.

5 december 2012 om 15:50

bedankt Reinier en Robin,
hij kan nu natuurlijk als hij een minder jaar heeft gewoon weg, hij heeft de vrijheid om dit te doen en hij zit niet aan een lang contract vast.

Er is natuurlijk veel mogelijk. Pelle zal vertrekken, want Feyenoord kan geen 3 miljoen euro voor hem neertellen aan het eind van het seizoen. Het is te hopen dat Armenteros transfervrij de overstap maakt of dat Achahbar zijn potentie eens toont.

Nou hebben we wel het voordeel dat de kwaliteit in de achterhoede en op het middenveld ligt; aan 1 goal hebben we soms al genoeg voor de 3 puntjes.

5 december 2012 om 15:59

Ik denk dat er aan het einde van het seizoen tenminste 1 en maximaal 2 bepalende spelers gaan vertrekken voor een behoorlijk bedrag (indi of De Vrij of Clasie). En ja, ik denk dat er dan weldegelijk een gedeelte geherinvesteerd kan worden. Ik denk dat Koeman gevraagd heeft dat indien er straks 1 of 2 bepalende spelers verkocht gaan worden er geld vrijkomt voor wat gerichte aankopen (spits bijv).. Je kan mij niet wijs maken dat Koeman ook in zijn 3e jaar vanaf nul zal willen beginnen. Die wil in dat 3e jaar serieus mee gaan doen om de landstitel.

Er is veel potentieel bij Feyenoord, dat is duidelijk. Koeman weet deze goed uit te buiten, maar wie weet kan het nog beter.

Tuurlijk doet Pelle het uitstekend maar als iedereen nu alweer weet dat het volgend jaar niks word zonder hem kan wel eens bedrogen uitkomen. Koeman weet precies wat hij aan bepaalde spelers heeft en hoe hij die moet inpassen. Zo ook volgend jaar met een nieuwe spits.

5 december 2012 om 14:47

Inderdaad, en de basis voor het volgende seizoen wordt nu ook elk jaar weer beter. Nu ziet volgend jaar er ook alweer heel goed uit, veel talenten liggen vast en als de vrij ook nog bijtekend kun je echt specifiek op 1 of 2 posities versterking halen. Het enige gevaar is dat spelers worden weggekocht maar dat zou weer betekenen dat Feyenoord uit de schulden komt,en dat zou ook fantastisch zijn. De toekomst ziet er rooskleurig uit.

Natuurlijk willen we hoger reiken....coolsingel, het bordes op, daar wil je staan, dan ziet elke speler/jeugdspeler van welke club dan ook waarom die voor Feyenoord moet kiezen...

Kijk verder dan alleen morgen, komop de Vrij, Tekenen!

Als feyenoord de laatste drie competitiewedstrijden wint en vervolgens de maand janbegin feb doorkomt met wedstrijden als ajax-uit en twnte thuis en psv thuis kan je echt oordelen of feyenoord mee gaat doen om de titel.koeman heeft er vertrouwen in, hiernaast als je als coach met feyenoord kampioen kan worden laat je wel zien dat je wat kunt zeg

Het is mooi dat Koeman heeft bijgetekend, maar hij is niet de enige die voor deze positieve flow heeft gezorgd. Van Gastel en van Bronckhorst doen het ook uitstekend en moeten er zeker bij betrokken worden. Er staan mensen aan het roer die allemaal een Feyenoord verleden hebben en de jeugd duidelijk beter maken, daarnaast staat er nu wel een goede TD die hier perfect in past. Met al deze mensen moet gewoon verlengd worden, ze maken allemaal deel uit van een groter geheel en kunnen samen veel gaan bereiken.
Zodra Feyenoord weer wat geld heeft hoeven ze alleen spelers toe te voegen die ze niet gelijk uit hun eigen jeugd kunnen halen. Jeugd is de toekomst en wat Gullit zei dat de jeugd beter nog langer kan blijven bij een Nederlandse club ben ik helemaal mee eens. Nederlandse clubs kunnen zeker wel mee doen in Europa, zo lang er maar wordt gezorgd dat de jeugd niet gelijk vertrekt. Heerlijk om te zien dat het weer goed gaat met Feyenoord en de manier dat andere clubs ook zouden moeten gebruiken.

5 december 2012 om 15:18

Er staat letterlijk bij dat van gastel en bronkhorst ook hebben bijgetekend.

5 december 2012 om 15:48

Er staat dat Koeman er bij de leiding op heeft aangedrongen dat hun contracten ook worden verlengd. Ik weet niet hoe lang die contracten nog lopen, maar ik zie een van hen het stokje van Koeman op termijn wel overnemen.

Goed zo Ronald! Maar nu weer het vizier op zondag gericht!!
Er moet gewonnen in Breda wil je de juiste stappen zetten!!

Dit seizoen top 5 halen zodat we weer europees spelen (misschien wel Kampioen en Cl)!

JP v G verlengen 2014
Gio v B verlengen 2014
Stefan d V verlengen 2016
Daryl J verlengen 2016
Jordy C verlengen 2016
Graziano P kopen of nieuwe spits aantrekken 2016
Nieuwe hoofdsponsor vinden

En Feyenoord is ook voor volgend seizoen weer klaar!

Bank: Lamprou, Mathijssen, Kongolo, Steenvoorden, Vormer, Singh, Cisse, Verhoek, Achabar

Vertrekken: Fernandez, Mokotjo, Leerdam, Goossens, EL Abdellaoui,, Ramsteijn, vdeelen, Graafland.
Schaken mag ook weg voor een buitenlands avontuur maar mag natuurlijk ook gewoon blijven.

Door het vertrek van deze spelers heb je salaris over voor verbeterde contracten van onze toppers of jeugdspelers. De selectie wordt wel een beetje uitgedund zo maar dan moet er maar wat jeugd doorstromen. Ook zijn er weer aardig wat transfervrije spelers na dit seizoen die eventueel gaten op kunnen vullen (overtoom).

Mulder
Janmaat
De Vrij
BMI
Nelom
Clasie
Immers
Vilhena
Boetius
Pele
Manu

Goed voor Feyenoord dat Koeman blijft, ik vond hem bij PSV ook een prima trainer. jammer toen van die "trein".

Het zou toch wat zijn als Feyenoord er dit jaar met de titel vandoor gaat. Uiteraad hoop ik op mijn eigen club maar ik gun het daarna het meest aan Feyenoord. Al die ellende die de supporters hebben moeten doorstaan, ik zie het al voor me: Een kuip vol (van geluk) huilende supporters.

Wij moeten gewoon kampioen worden klaar. Wij hebben een selectie die niks minder is dan psv, vitesse, twente, ajax. Geen 1 van deze ploegen heeft 6 Oranje-internationals en zulke grote talenten.

5 december 2012 om 21:10

Het oranje-internationals argument zie ik vaak terugkomen in topics over feyenoord, maar je kunt je afvragen of dat een eerlijke vergelijking is. Feyenoord speelt namelijk met tien Nederlanders in de basis en dat is veel meer dan welke ploeg dan ook. Met andere woorden: wat zou er gebeuren als de volgende spelers Nederlander waren geweest: Chadli, Eriksen, Toivonen, Bony, Tadic, Kashia, Mertens, Fisher, Kalas, etc. Ik vermoed dat een groot deel van deze groep zou worden opgeroepen in plaats van de huidige groep uit de eredivisie. De Vrij en BMI zijn onomstreden, maar ik vraag me af of Schaken en Janmaat niet worden opgeroepen bij gebrek aan betere Nederlandse spelers op die posities.

5 december 2012 om 21:18

Alsof er geen concurrentie voor de Feyenoorders, ook in de achterhoede. Je hebt nog altijd Van der Wiel, Buttner, Van Aanholt, Willems, Nuytink, Bruma, Blind, Maduro en Zuiverloon bijvoorbeeld die ook achterin kunnen spelen. Sommigen spelen in grote competities of in de Champions League. Puur gebrek aan beter kun je het dus niet noemen. De jongens hebben ook gewoon kwaliteit. Indi, De Vrij en Janmaat hebben het gewoon verdienstelijk gedaan. De nul gehouden tegen Duitsland bijvoorbeeld, waar toch ook goede spelers meededen.

Het is onduidelijk hoe goed dit Feyenoord in potentie nou eigenlijk is. Het gros van de selectie is rond de twintig met nog heel veel jaren om sterker te worden en toch al heel behoorlijk van niveau op dit moment.

5 december 2012 om 23:27

wat een geneuzel zeg. De enige die zou afvallen, als al die spelers die jij noemt international zou en zijn, zou schaken zijn. maar goed als, als, als bla bla

6 december 2012 om 09:20

Sterke reactie!

Koeman maakt logische keuzes, weet om te gaan met topteams, bereid spelers goed voor op wedstrijden en zorgt voor een gedreven team. Echt waar, beter dan Koeman heb ik de afgelopen 15 jaar niet meegemaakt. Nu hoor ik jullie al zeggen: maar van Marwijk dan, Uefa cup 2002 etc. Van Marwijk had alle geluk van de wereld met Pierre van Hooijdonk en had daarnaast toppers (in spe) als van Persie, Bosvelt, Paauwe, Emerton en ga zo maar door. Koemand heeft te maken met een kwalitatief veel mindere selectie en maakt spelers ook nog eens beter en belangrijk: Janmaat, Pelle, Bmi, Clasie, El Ahmadi, Schaken.
Met name Pelle, El Ahmadi en Schaken werden aan het begin met argusogen bekeken.

Koeman levert maatwerk!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

326 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2011- Feyenoord
2009-2009 AZ
2007-2008 Valencia
2006-2007 PSV
2005-2006 Benfica
Laatste voetbalnieuws

Koeman verschaft duidelijkheid: ‘Daar heb ik de selectie ook bij gezocht’

Het Nederlands elftal zal de komende periode voortborduren op het systeem waarin het in aantrad in de eerste twee wedstrijden onder Ronald Koeman, in maart tegen Engeland en Portugal. De bondscoach...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Luuk de Jong is niet de enige Nederlandse spits die in beeld is bij Club América. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren