Lamprou lijkt veld te moeten ruimen: ‘Erwin is en blijft mijn eerste keeper’

Woensdag, 5 december 2012 om 12:46

Kostas Lamprou leek dit seizoen genoegen te moeten nemen met een bijrol bij Feyenoord, maar door de blessure van eerste keeper Erwin Mulder kwam de Griekse doelman in de basis terecht en speelde hij inmiddels al elf wedstrijden in de Eredivisie. Lamprou dreigt zijn plaats echter te verliezen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk je dat Erwin Mulder snel weer in de basis staat bij Feyenoord?


Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door sc.feyenoord)

Mulder moet zich eerst maar weer bewijzen dat hij de nummer 1 is. Vooralsnog vind ik het met Lamprou op de goal niet heel erg vervelend gaan.

5 december 2012 om 12:59

Hij heeft het over het algemeen niet slecht gedaan én de verdediging van Feyenoord heeft vertrouwen in hem. Mathijsen was onlangs zeer lovend over hem. Ik vind dat Mulder zich in de training eerst moet bewijzen voordat hij weer onder de lat komt te staan.

Mulder heeft vanwege zijn lengte een voordeel over Lamprou, maar Kostas heeft veel meer lef dan Erwin. Ik weet zo net nog niet wie de betere is.

5 december 2012 om 13:27

Mulder heeft een ijzersterke ontwikkeling door gemaakt dus meer krediet heeft hij ten alle tijden verdient. Lamprou zal altijd hinder ondervinden van zijn lengte waardoor hij een degelijke stand-in kan zijn. De top van beide spelers ligt wel in de Eredivisie en kan Mulder samen met Feijenoord de weg omhoog vervolgen, want Feijenoord hoort niet in de subtop thuis en moet streven naar eindnoteringen zoals vorig jaar.

5 december 2012 om 21:20

Lamprou heeft inderdaad meer bravoure. Dat is een grote pre ten opzichte van Mulder. Ook zijn reflexen zijn gewoon prima. Alleen door zijn lengte is het voor hem lastig om met corners dominant te zijn. Het is wel mogelijk en er zijn meer goede kleine keepers geweest. Lamprou heeft zijn uitstraling mee, maar Mulder deed het toch gewoon prima voor hij geblesseerd raakte.

5 december 2012 om 13:42

Ik vind het met Lamprou wel vervelend gaan! Hij heeft de laatste wedstrijden gewoon weinig te doen gehad! En dan hebben ze het over 1 blunder bij Twente? Daar had hij er al 2, uit tegen psv 2 die te houden waren, de 2-1 tegen groningen waar hij op de lijn blijft bij een voorzet die in de 5 meter ingekopt wordt....en dan vergeet ik er nog wel wat ben ik bang! En niet allemaal over die 2 schoten beginnen van rkc op het eind, want die had ik ook gepakt ;-)

Erwin vind ik een zwaar onderschatte keeper. Hij maakte aan het begin een paar blunders, waardoor zijn reputatie slecht is. Maar het is gewoon een prima keeper, hij is ook nog vrij jong, ik zie hem nog wel voor het Nederlands elftal keepen in de toekomst. Terecht dus dat hij er na zijn blessure weer in staat.

5 december 2012 om 12:56

Inderdaad goeie keeper, maar Nederlands elftal gaat wel lastig worden denk ik. Er is vrij veel concurrentie voor de keeperspositie: Krul, Stekelenburg, Vorm, Vermeer, Velthuizen. Wordt lastig voor Mulder, maar wie weet. Hij heeft zich goed ontwikkeld.

5 december 2012 om 13:05

Een aantal van die keepers staan er niet meer tussen nu en 10 jaar. Mulder zou best kans maken om een paar interlands in zijn carrière te spelen, dat hoeft niet altijd persé als basiskeeper te zijn. Sander Westerveld en Oscar Moens hebben tenslotte ook bij Oranje onder de lat gestaan in het tijdperk van Van der Sar.

5 december 2012 om 14:25

Chapeau. Echt de eerste Feyenoorder die ik het hoor zeggen. Ik zeg alvast dat ik Objectief ben.

Hij is echt een hele middelmatige keeper. Misschien ontwikkeld hij zich nog, maar dat denk ik niet.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik mijn mening over Lamprou toch enigszins moet bijstellen. Na zijn optredens tegen Psv, Ajax en Twente vond ik het helemaal niks, maar hij heeft zich in de daarop volgende wedstrijden goed herpakt moet ik zeggen. Als tweede keeper heb ik hem er graag bij.

Ik vind Lamprou vertrouwelijker overkomen als Mulder en dus zou ik Lamprou ook gewoon als nummer 1 houden.

Ben benieuwd of Mulder een beetje in vorm is. Is er natuurlijk toch een tijd uitgeweest.

Terecht. Lamprou alles behalve slecht gedaan. Goede 2e keeper. Mulder is een goede 1e keeper. En met Mulder, Lamprou, Franken, Boy de Jong zitten ze goed in rotterdam.

Gewoon Mulder in de goal.. Is veel verder dan lamprou.. Lamprou is een goede back-up maar kost teveel punten door zijn lengte.. Mulder heeft ook punten gekost maar die fouten zijn eruit te halen.. Kostas kun je niet langer maken dan de is..

Ben blij dat Mulder weer terug komt. Staat toch al enige tijd onder de lat bij Feyenoord en heeft zich goed ontwikkeld. De blunders zijn eruit gegaan en werd steeds belangrijker voor de ploeg.

Lamprou is een goede back up en zal nog even wachten tot hij basisplaats krijgt in Feyenoord 1.

Ik denk dat Mulder de eerstvolgende thuiswedstrijd in de basis zal staan tegen Ado. Eerst nog eens een wedstrijd met de belofte meedoen.

Niet zeuren over z'n lengte. Kostas doet het gewoon erg goed onder de lat bij Feyenoord! Wat een onzin, hij is niet goed genoeg als eerste keeper omdat hij minder lang is dan de gemiddelde keeper, maar wel goed genoeg als tweede keeper? Man hou toch op veel gekker moet het niet worden.

Hij staat inmiddels alweer een tijdje onder de lat, van mij mag hij blijven staan! Beetje krom om iemand wel vertrouwen te geven als zijn concurrent geblesseerd is, maar zodra die weer fit is zeggen dat hij niet lang genoeg is voor de eerste keeper.

Begrijp me niet verkeerd, ik zie ook liever cillessen dan Vermeer, maar dat heeft niet enkel met zijn lengte te maken. Zolang minder grote keepers gewoon presteren is er niks aa de hand! Kostas presteert prima, Vermeer is wisselvallig (mulder trouwens ook...). Waarom mag Mulder wel fouten maken die enorm veel punten gekost hebben, maar Kostas niet? Die man maakt veel minder fouten dan Mulder in zijn begin!!

5 december 2012 om 13:45

''die man maakt veel minder fouten dan Mulder in zijn begin!!''

Inderdaad hij maakt minder fouten dan Mulder in zijn begin alleen Mulder is momenteel nu gewoon verder. Mulder keepte dit seizoen geweldig en pakte echt punten voor Feyenoord. Ik vind dat Mulder beter is en daarom gewoon weer 1e keus moet worden.

6 december 2012 om 12:44

Voor zover ik heb gezien, en samen met mij vast genoeg anderen, pakt Kostas ook punten voor Feyenoord. Meer dan Mulder zelfs! Daarnaast bedoelde ik met dat stuk meer dat Kostas minder fouten heeft gemaakt dan Mulder en gewoon veel constanter en belangrijker is!

Mulder heeft overigens wel heel veel krediet opeens. Het is niet zo dat hij een god is of de nieuwe goalie van Oranje. Hij deed het leuk de laatste tijd voor zijn blessure, maar hij is geen superman. Hij zou bij mij dan ook niet tot de beste keepers van de Eredivisie horen, dan moet je meer denken aan de keeper van Roda, Velthuizen, Vermeer, Cilissen en naar mijn mening ook Tyton..

Logisch natuurlijk. Mulder is verder in zijn ontwikkeling dan Lamprou. Hij is uitgegroeid tot een vaste waarde bij Feyenoord. Niet meer dan logisch dat hij straks weer DE nummer 1 word,

Om iemand te zien keepen die durft en een spektakel kan leveren zeg ik lamprou maar mulder heeft ook veel krediet. Vecht het uit op de training zou ik zeggen:-)

Ik zou Lamprou lekker laten staan. Hij doet het gewoon hartstikke goed en heeft naar mijn mening veel meer uitstraling dan Mulder. Met Lamprou heb je echt een persoonlijkheid onder de lat staan. Mulder is natuurlijk wel een goede keeper en deed het voor zijn blessure meer dan prima, maar komt toch vaak onzeker over en ik heb iets te veel blunders van hem gezien. Laat hem zich maar weer bewijzen op de trainingen. En trouwens, never change a winning team!

Met Mulder op het doel heb je toch net even iets meer zekerheid. Lamprou heeft toch redelijk wat houdbare ballen gemist terwijl hij onder de lat stond. Waardige vervanger op zich, maar wel duidelijk de tweede keeper en niet de eerste.

Mulder mag van mij weer onder de lat. Ik blijf namelijk altijd een onzeker gevoel houden als Lamprou keept, weet niet of het door zijn lengte komt of dat hij wel eens een balletje laat glippen.

5 december 2012 om 16:13

Dat onzekere gevoel van je komt omdat iedereen het alleen over lengte en blunders heeft aangaande Lamprou. PS. Mulder maakt ze ook hoor en Casillas, en Vorm en de keepers van PSV en die van AZ en die van FC Utrecht (die ook 1,96 meter is) en die van Vitesse, etc. etc.

Talentvolle eigen jeugd altijd voorkeur geven boven een buitenlander. Altijd.

5 december 2012 om 15:07

Lamprou valt ook onder de eigen jeugd, dus deze reactie slaat nergens op. Verder valt Lamprou gewoon onder de echte Feyenoorders hoor, één van de weinige spelers die bijvoorbeeld bij de supportersviering van 75 jaar De Kuip aanwezig was

5 december 2012 om 15:19

Lamprou begon bij amateurclub Atromitos Elpida en werd op een internationaal zaalvoetbaltoernooi, waar hij als gastspeler meespeelde met de jeugd van Panathinaikos FC, gescout door AFC Ajax. Hij kwam op dertienjarige leeftijd in de jeugdopleiding van Ajax maar moest na één jaar vertrekken. Hierna ging hij bij de amateurs van Amstelveen Heemraad spelen. Daar viel hij op bij de scouts van Feyenoord en kwam in de jeugdopleiding en op 16-jarige leeftijd tekende hij zijn eerste profcontract

Om hem een buitenlander te noemen vind ik wel erg kort door de bocht. Hij heeft gewoon een Nederlands paspoort, dus gewoon Nederlands. Hij komt uit Griekenland, maar is allang geintergreerd.

5 december 2012 om 15:19

Leuk dat hij zo betrokken is maar het is geen Nederlander.
En daarbij heeft Mulder bewezen dat hij de opvolger van Ed de Goey kan worden

'dus het slaat nergens op' ?? :/

5 december 2012 om 15:28

Oh ik ben geen hater hoor, maar het lijkt me logischer als hij voor het Griekse team gaat spelen en Mulder elke wedstrijd speelt en zodoende de kans vergroot dat hij in het NL komt..

5 december 2012 om 15:41

Als jij een Nederlands paspoort hebt, ben je gewoon Nederlander hoor. De beste keeper dient er te staan en het kan mij geen bal schelen of hij uit Nederland, Griekenland of Antarctica komt, zolang de ballen maar uit de goal worden gehouden

6 december 2012 om 13:13

Mulder is nog lang maar dan ook nog lang niet zo goed als een Ed de Goey.

5 december 2012 om 16:06

Goede beargumentatie geef je er ook bij. Het zijn beide jonge spelers die onder contract staan bij Feyenoord dus qua potentie is er geen verschil omdat het een buitenlander is of wat zijn geschiedenis is.

5 december 2012 om 21:22

Lamprou speelt vanaf zijn 13e bij Feyenoord, spreekt vloeiend Nederlands en heeft misschien wel de meeste bezieling van alle selectiespelers bij wedstrijden. Zelfs op de bank leeft hij enorm mee.

Er wordt altijd te veel naar de "minpunten" van een persoon gekeken. Lamprou die pas zijn eerste wedstrijden in de eredivisie speelt wordt vergeleken met Mulder die er al meer dan een seizoen op heeft zitten. Dat is appels met peren vergelijken. Mulder heeft ook ontzettend veel blunders begaan en op elk Feyenoord forum werd hij gigantisch afgezeken. Maar hij heeft de tijd gehad om te groeien en te wennen aan het niveau en nu staat hij waar hij staat. Het is geen eerlijke vergelijking om Lamprou van nu met Mulder van nu te vergelijken. Pas als Lamprou er ook ruim 1 seizoen op heeft zitten, kun je een betere beoordeling makne.

En over de hoge ballen die er bij hem invliegen en bij Mulder niet. Pure kolder. Mulder laat ook hoge ballen door en ook afstandsschoten. Over het uitkomen: Vorm komt ook bijna niet van de lijn bij voorzetten en corners, kijk maar goed naar zijn wedstrijden. Zelfde geldt voor Casillas, beiden zijn korte mannetjes, maar bij hen wordt gekeken naar de goede punten en niet alleen naar de zwakke punten.

Gewoon eerlijk en nuchter beoordelen dus.

Lijkt me logisch dat Mulder weer terugkeert. Op de lijn is hij niet veel minder dan Lamprou, maar hij zorgt wel voor een rustpunt en is in de voortzetting veel sterker..

mijn iedee was om mulder in de winterstop goed te testem laat lamprou maar het afmaken de komende 4 wedstrijden dat heeft hij wel verdoend

mulder kan uitgroeien tot een keeper die het nederlands elftal waardig is.
hi zal echter wel eerst goed moeten revalideren en weer op niveau moeten komen. tot die tijd zal koeman dankbaar gebruik maken van lamprou.
ik kan me niet echt voorstellen dat dit als een complete verrassing komt voor lamprou dat mulder de 1e keeper blijft..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8148
2.Ajax7352
3.AZ6831
4.Feyenoord6034
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

46 fans
Keeper, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 26 april
Anthony Limbombe heeft zich in de kijker gespeeld bij Huddersfield Town en Southampton. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren