wk2018

Van der Gijp fileert PSV: ‘Het calimerogedrag lijkt weer helemaal terug’

Woensdag, 5 december 2012 om 12:03

PSV wacht sinds 2008 op de landstitel, maar hoopt dit seizoen eindelijk weer als nummer één te eindigen. In Eindhoven werd de portemonnee getrokken voor de komst van Luciano Narsingh, terwijl ook Mark van Bommel werd teruggehaald. Na enkele weken nam PSV de koppositie in bezit, maar verliezen tegen zowel Vitesse als Ajax hebben de club terug op aarde gebracht. René van der Gijp vindt dat men in de lichtstad nu de mouwen moet opstropen, in plaats van te zeuren.

/

Het verlies in Amsterdam werd door Dries Mertens, Mark van Bommel en Dick Advocaat aangegrepen om problemen te duiden. De Belg wees naar de arbitrage, de aanvoerder naar de tegenstander die kaarten aannaaide en de trainer beklaagde zich over de KNVB, die Björn Kuipers op de wedstrijd had gezet. “En Narsingh die in elk interview laat weten dat hij als jeugdspeler bij Ajax zo verschrikkelijk is gekrenkt. Ik denk dat ze in Eindhoven eens volwassen moeten worden. Van Bommel voorop”, vindt Van der Gijp.

In Voetbal International roept de oud-voetballer in herinnering dat PSV zich al eens eerder onvolwassen gedroeg. “Dat calimerogedrag heeft Ruud Gullit er destijds heel snel uitgekregen bij PSV, maar het lijkt weer helemaal terug. Denken dat je altijd wordt genaaid, dat iedereen tegen je is omdat je uit de provincie komt. Dat is zó uit de tijd. Na afloop zeuren ze over de pers. Dan denk ik: joh, er bestaan nu eenmaal kranten, tijdschrijften, tv-programma's en daarin wordt over je gesproken als je profvoetballer bent bij een topclub. Wees blij. Weet je wat er aan de hand is als er niet over je gesproken wordt? Dan speel je bij VVV-Venlo.”


Poll

Heeft René van der Gijp gelijk?


Gerelateerd

187 reacties (laatste reactie door geelblack)

Dat vind ik wel het mooie aan vd Gijp. Hij is onpartijdig, en zegt daarom alles. En hij heeft gelijk. De paniek bij PSV is zichtbaar, en laat zich zien door dit soort opmerkingen. Ze weten het gewoon even niet meer

5 december 2012 om 12:11

ze hebben 8 maal winst op rij nu hebben ze tegen vitesse verloren omdat ze niet goed afmaakte en tegen ajax gewoon verloren en meteen is het krisis?

5 december 2012 om 12:16

Tja er zijn wel meer teams die door niet goed afmaken niet zo goed staan. Als je drie maal achter elkaar verliest dan lijkt het er meer op dat je gewoon te weinig kwaliteit hebt.

5 december 2012 om 12:18

precies, er is niet zo heel veel aan de hand, maar de media moet natuurlijk iets hebben...

We waren beter dan Vitesse, toch verloren, kan gebeuren. Ajax uit kan je ook verliezen, geen man over boord!
Twente is ook een kampioenskandidaat, maar die moeten we wel winnen nu vind ik.

5 december 2012 om 12:18

voor hetzelfde geld had lens die kans erin schoten en had psv gewonnen dan waren ze wss ineens weer titelkandidaat nummer 1

5 december 2012 om 12:20

Ja, dat is toch te zien aan de paniekerige reacties? Paniek in het elftal, want ze Moeten kampioen worden. Twee jaar grote investeringen moeten terugbetaald worden, dat is aan het begin van het seizoen heel duidelijk gesteld.
En natuurlijk, het seizoen is nog niet een halverwege, dus waar geen reden tot paniek, maar je ziet de de druk van buitenaf zijn effect heeft.

5 december 2012 om 12:23

ja, voor hetzelfde geld had ajax in het eerste half uur gewoon de kansen afgemaakt en had het 4-0 gestaan.
dus dat is wel erg makkelijk gezegd.

5 december 2012 om 12:26

@ owner01:

Dat niet alleen, ze zijn in de Europa League afgegaan, om vervolgens te zeggen dat ze zich volledig op het kampioenschap willen richten. Heel leuk en aardig, maar als je dan twee keer van een concurrent verliest sta je gewoon voor lul. En dat bedoel ik echt niet om PSV fans te krenken.

5 december 2012 om 12:52

Jezus man.... Ook jullie snappen het punt niet Psv-ers.... dit gaat niet om of jullie in een crisis zitten of niet...
Want jullie staan er gewoon bij boven aan, maar dit gaat om het"vinger wijzen "van jullie..

Dus dit gaat niet om hoeveel punten jullie hebben.... en of je kwaliteit hebt of niet.... Dit gaat om het janken op alles en iedereen.

Maar ook dat kwartje valt hier bij jullie niet!!!

5 december 2012 om 12:55

Een club die aanspraak wilt maken op de titel en 2x op rij verliest wordt direct aangepakt in de media. Dat is toch al langer gekend? Kijk naar Real, als ze dit weekend weer punten laat liggen gaan ze Mourinho en co weer eens hard aanpakken. Je kan gewoon niet winnen van de media, onmogelijk. Van der Gijp heeft gelijk, PSV moet blij zijn en niet constant overal en alles de schuld op steken. Ze hebben een goeie ploeg, en ze kunnen nog veel bereiken dit seizoen als ze maar hun kalmte kunnen bewaren.

5 december 2012 om 12:55

Ze maken zelf deze crisis door paniek uit te stralen. Intern is men dus helemaal niet zo zeker over het verloop van de competitie en het winnen daarvan.
Het laastste wat je dan moet doen is dit aan de buitenwereld laten merken, want dan word je gefileerd. En daar is Advocaat dus niet sterk in en van Bommel kent geen zelfkritiek, dus tja.....

Ik kan er niets aan doen, maar ga heel hard lachen als ze geen kampioen worden. 40 miljoen investeren in twee jaar en het dan niet halen, dan heb je gefaald.

5 december 2012 om 13:00

Ze hebben er al 4 verloren uit 15. Je wordt geen kampioen, nooit niet, als je 1 op 3 verliest.

5 december 2012 om 13:34

Och Mike Havenaar,

Thuis tegen Vitesse had Psv moeten winnen. Gezien de wedstrijd was dat ook terecht geweest. Uit tegen Ajax kan je verliezen. Dat gebeurd echt wel meer.

En volgens mij laten de andere clubs ook punten liggen, Dus er is werkelijk nog niets aan de hand.

Verder moet PSv inderdaad de hand in eigen boezem steken. En niet de andere de schuld geven. Wij vondend at destijds ook belachelijk bij Ajax onder Jol en Ten Cate.

5 december 2012 om 15:12

Eindelijk iemand die zegt wat het echte probleem is en dat is gewoon kwaliteit. Ik snap nog steeds niet waarom iedereen roept dat PSV de beste selectie heeft beste spelers enzovoorts, Dat is gewoon niet zo PSV is een middelmatige ploeg. Ze hebben 4 verdedigers die van jupiler niveau zijn ze hebben een middenveld met Strootman die denkt dat hij Messi is en dan Van Bommel die alleen maar ruzie maakt en een Wijnaldum ja die ik weet niet kan hij wel voetballen??? En voorin Lens die niet weet wat buitenspel val is Narsingh die ook kan hij wel voetballen? En daar hebben we Mertens die elke wedstrijd steeds slechter speelt. Dus waar is de kwaliteit waarover iedereen praat die PSV heeft?

PSV moet eerst al die 3e rang spelers weg doen en normale verdedigers gaan kopen en een normale aanvaller dan pas kunnen ze iets betekenen anders worden ze geen kampioen hoe lang ze ook voetballen. Alleen al met zon verdediging kan je geen kampioen worden ook al scoor je 100 goals.

5 december 2012 om 15:25

@mikehavenaar,

Sinds wanneer is 4 uit 15, 1 op 3?? Ik weet niet waar jij afronden hebt geleerd, maar 4 op 15 ligt toch echt eerder bij 1 op 4.

Maar goed, de andere clubs kunnen volgens jou dus wel allemaal kampioen worden, terwijl die tot nu toe (bijna)net zo veel punten, of nog meer verspeelt hebben?

Ik denk dat dit voor het eerst in de geschiedenis een jaar zonder een kampioen wordt dan..

5 december 2012 om 15:33

@owner\
Ze moeten nu thuis tegen Twente. En PSV heeft al heel lang niet thuis gewonnen van Twente. Vorig seizoen zelfs met 2-6! verloren.

Er is nog nooit een team in NL kampioen geworden die 3x achter elkaar in de competitie heeft verloren...

5 december 2012 om 15:52

Dit is pas calimero gedrag. PSV heeft gewoon een goede selectie en ik denk dat spelers als Narsingh, Lens, Van Bommel, Strootman en Toivonen bij de top van de Eredivisie horen. PSV moet gewoon uitgaan van eigen kwaliteiten, ook tegen topclubs. Ik denk ook dat PSV nog wel een goede reeks gaan neerzitten en waarschijnlijk kampioen gaat worden door veel te winnen tegen de kleintjes.

5 december 2012 om 17:09

Lekker iedereen over één kam scheren, en bedankt!

Ik weet wel waar het probleem ligt: Brands. Die man koopt leuke spelers, maar de balans is ver te zoeken.

5 december 2012 om 17:36

Winnen van Vvv, Nac, Willem II, Zwolle, Heracles, Heerenveen, Ado is leuk maar al 3 jaar pop rij komt PSV tekort tegen de top (ajax en FC Twente). Als je dat niet ziet heb jij geen verstand van Psv. Nu lees je weer dat PSV een middenvelder zoekt, die ene zweed en Djuricic. Weet je waar psv naar op zoek moet? Eeen nieuwe technische directeur, want Als Marcel Brands niet eens ziet dat PSV een rechtsback en een verdediger (gouweleeuw of van Dijk) nodig heeft, kun je lang wachten op de landstitel. Weg met Marcel Brands en haal aub Piet de Visccher terug. Die haalde pas de ene na de ander toptalent na Eindhoven

5 december 2012 om 17:40

Halleluja eindelijk iemand die het snapt. Ajax heeft Aldeweireld, FC Twente Douglas, Feyenoord de Vrij en Martins Indi, Vitesse heft Kalas. PSV heeft letterijk geen een verdediger in de selectie die ook maar in de buurt van het niveau van deze verdedigers kan komen

5 december 2012 om 12:53

Hij is onpartijdig ja, maar soms zijn ze vals voor de kijkcijfers om de boel op te stoken. En vaak is Ajax de pineut bij gijp. Twente en PSV waren vroeger altijd ze stokpaardjes. Degelijke elftallen.
Zolang je maar groot en sterk bent en veel meters kunt maken dan ben je er als voetballer volgens gijp. Maar om het talent van Eriksen en Fischer kan hij niet heen dat is het mooie. Als die nou ook is 2 bij 2 meter waren dan had je helemaal een lovende vd gijp.

Narsingh wordt genoemd. Die heeft gewoon faalangst om weer bij een club als ajax te spelen.
Die is bang om weer zo behandeld te worden. En nu is ie bij PSV geen eens basisspeler.
Bij ajax is het normaal dat je kritiek krijgt, dat hoort bij de top. Het is ook vaak een verschil als een speler van ajax naar het buitenland gaat of een speler van een andere club. Spelers van Ajax zijn die harde prof mentaliteit al gewend. Al moet ik zeggen na de wedstrijd van gisteren dat er voor Ajax nog een hoop werk te doen is.

5 december 2012 om 12:59

PSV moet gewoon winnen en als Vitesse verliest staan ze weer 1e.

5 december 2012 om 13:18

goh, wat een inzicht.
En als psv verliest derde, met Ajax op 1 punt .

Ik moet het nog zien of ze winnen, ook van dit Twente. Zal moeilijk genoeg worden.

5 december 2012 om 14:09

Ik wil alleen maar aangeven dat PSV al weer wordt afgeschreven door 2 nederlagen waar van er 1 gewoon erg veel pech was. Terwijl er weinig aan de hand is.

5 december 2012 om 14:42

Niemand schrijft PSV af, er wordt alleen gezegd dat er paniek in de tent is na twee nederlagen, wat geuit wordt door dat gewijs naar anderen van de spelers en Advocaat. Het valt niet te ontkennen dat het onrustig is daar, anders worden zulke uitspraken niet zomaar gedaan.

5 december 2012 om 18:08

Ja en Vitesse moet tegen Vvv, Psv speelt tegen Twente.

Dat Psv punten verliest in dit weekend is waarschijnlijker.

5 december 2012 om 18:34

@jaakke: In het kader van ken je club: Als PSV verliest en Ajax wint, staan we 3de op doelsaldo. Mocht Ajax punten verspelen tegen Groningen, dan is het 3 tot 6 punten.

En dat is een waarheid als een koe! Voetballen met je overbetaalde baan

Hij heeft wel gelijk, maar hoezo is het weer 'helemaal terug'? Ik hoor deze verhalen alleen na Ajax-uit van afgelopen weekend, daarvoor hoor ik er niets over. Ik vind het wel heel snel geoordeeld van Van der Gijp om nu al te zeggen dat het weer helemaal terug is.

5 december 2012 om 12:13

Na Vitesse-thuis hoorde je het ook al. Toen vroeg een verslaggever aan Van Bommel wat hij van de knappe uitreeks van Vitesse vond. Daarop reageerde hij laconiek op, door te zeggen waarom niemand aandacht had voor 8 gewonnen wedstrijden op rij van Psv.

5 december 2012 om 12:18

Tijdens de wedstrijden tegen Ajax en Vitesse werd er continue geklaagd en gezeurd, dat vind ik zo kinderachtig gedoe. Ben een vent en ga voetballen.

5 december 2012 om 12:43

Tegen Vitesse hadden ze zich wel wat relaxter kunnen opstellen, daar ben ik het helemaal mee eens.
Maar tegen Ajax is er niet gezeurd. In de wedstrijd heb ik alleen 1 keer Mertens naar de scheids zien gaan, toen hij die pingel had moeten hebben. En ze hadden echt wel meerdere malen naar de scheids kunnen gaan wegens vage beslissingen.
Zag wel De Jong en Alderweireld vragen om een 2de kaart voor van Bommel, Niemand die daar achteraf iets over zei.

5 december 2012 om 12:54

Ik ga geen momenten benoemen maar wil wel reageren op dat gedrag van Mertens; hij roept "fuck you/off" en dan hoor je gewoon van het veld gestuurd te worden.

5 december 2012 om 13:25

Omdat je niet meer momenten kan benoemen.

6 december 2012 om 18:21

Ik dacht dat mijn stadsgenoten uit de krochten van de Eredivisie ook wel bekend waren met het vervelende gedrag van Psv, Gudelj in ieder geval wel.

Heel goed gesproken van Gijp over deze eens zo warme club.....

Na zoveel prijsloze jaren moeten ze nu onderhand kampieon worden. Zeker gezien de investeringen van de afgelopen jaren. Maar nu de resultaten tegenvallen, zien ze achter elke boom een vijand....

5 december 2012 om 13:38

De club is nog steeds een warme club. Daar hoef jij niet zo onozel over te doen.

Het gaat over het Calimero gedrag. Dat gedrag waar iedere club wel eens last van heeft. Neemt niet weg dat Psv beter naar zichzelf kan kijken dan naar een ander.

5 december 2012 om 15:37

Een enorm sfeerloze club, zonder identiteit en met een matig beleid.
Kandidaat voor de titel meest misselmakende trio op het middenveld ooit met een Bommel, Strootman en Toivonen. Altijd zeurend en klagend.
Vind je het gek dat Nederland het helemaal heeft gehad met die club van jou

5 december 2012 om 15:59

Tittel voor het meest misselijkmakend dat ben jij Cabraldebest. Jij hebt alleen maar onzin reacties die jij alleen maar verspreid om te provoceren. Niets meer en miets minder. Jij bent dus ook werkelijk niet serieus te nemen. En gelukkig weten dat de meeste hier wel.

Jij bent nu eenmaal zo een persoon (provocateurtje) die graag over de schutting roept, En of die dingen gelogen zijn dat interesseerd je niets. Ik ga op deze reactie nog niet eens op in.

het gaat je bijzonder Cabraldebest. Tot het volgende sprookje van jou.

5 december 2012 om 16:19

Provoceren? Ik geef enkel mijn mening over de in mijn ogen meest vervelende club van Nederland. Een club die geen goed voorbeeld stelt voor de rest.

Sfeerloos, kun je me hier geen gelijk in geven? Ben een paar keer in het stadion geweest, vond het werkelijk waar bijzonder matig qua sfeer, het meest bijpassende woord is gewoon treurig.

Identiteitloos. Geen "boeren"club en geen "grote stads"club, geen eigen spelers die je club een gezicht geven.wat stralen jullie als club uit? Dat vraag ik me werkelijk af.
Dit lijkt provocerend en is natuurlijk zeer subjectief, in mijn ogen en waarschijnlijk van vele anderen is dit echter wel de werkelijkheid.

Over het middenveld trio hoef ik eigenlijk niets te zeggen; Ubercalimero Bommel, Strootman en Toivonen, die namen zeggen genoeg.

Beleid technisch gaat het natuurlijk ook gewoonweg zeer matig gezien de "fantastische" transfers en de nauwelijks bestaande invoeging van jeugdspelers.
Daarnaast versterkt dat eeuwige gejank in de media en het constant geld spenderen in tijden van crisis het negatieve beeld natuurlijk ook enorm.

Ik snap dat het enigszins confronterend is voor je , beste Biggles, maar enige realiteitszin zou het niet misstaan. Mijn normaliter (te) sarcastische opmerkingen , met Cabral als onderwerp, staan hier los van.

5 december 2012 om 16:44

Yep, provoceren! Niets meer en niets minders. Dit topic gaat over een vermeend Calimero-gedrag van Psv. Niets anders.

Sfeer in het stadion dan maar. (zucht). Dit seizoen is er al heel wat meer sfeer in het stadion dan de voorgaande seizoenen. Dat het niet optimaal is kan kloppen. Maar er is wel degelijk sfeer. En ja, ik kom zeer regelmatig in het stadion. Het is geen Kuip, maar de sfeertribune doet haar best. IS dit werkelijkheid? Ja! Maar de sfeertribune is zo gesitueerd dat men op Tv daar weinig van mee krijgt. Helaas, maar wel de waarheid. Zonder die sfeertribune (die zich overigens hard maakt om ook een sfeertribune te creeren in een hoek (betere akoestiek)) was het inderdaad wat minder,. Bij PSv zitten er nu eenmaal veel toeschouwers van gemiddelde leeftijd op de tribune.

Maar overigens is dit wel zo een non-discusie. Wie bepaald nu wat voor sfeer en hoe harm men moet zingen in een stadion. Is toch werkelijk te zot voor woorden. Je ziet dit meetal in wedstrijd topics voorbij komen. Zeker als Psv voor staat, begint men maar weer over de supporters. Echt waar, zeer kinderachtig en een teken van onmacht.

De Jeugd! Vooruit dan voor de ...ste keer. En als je het nu nog steeds niet begrijpt. Man oh man. Psv heeft pas sinds vorig seizoen haar beleid veranderd en probeerd meer jeugd op te leiden voor het eerste. Dit (en dat moet je toch echt wel begrijpen, het is geen moeilijke materie) heeft toch wel een aantal jaren nodig. Psv heeft al heel wat jeugdspelers een contract aangeboden. Dus ze zijn op de goede weg. Alleen zullen de vruchten zich wat l;ater afwerpen. Niet zo moeilijk toch?

En het constant geld spenderen? Psv heeft alleen Narsingh dit seizoen gekocht. 4 Miljoen is in mijn ogen een te billijken bedrag voor een speler van het kaliber Narsingh. De rest is transfervrij gekomen. Ajax heeft dit seizoen al meerdere spelers gehaald dan Psv. Zelfs feyenoord heeft dat gedaan. Ook veel transfervrij, die overigens niet aan spelen toekomen. (is dat dan goed technisch beleid?) Wel heeft Feyenoord een enorm, misschien wel geluk, dat juist nu er een enorme getalenteerde jeugd rondloopt en die ook nog zijn in te passen bij het eerste.

Ja, Cabral, omdat al deze onderwerpen er totaal niets toe doen met het topic, zijn ze provocerend. Zeker omdat ze niet waar zijn. Natuurlijk zeg jij dat dit jouw mening is. Maar ja, niet elke mening is gelukkig de waarheid. Alleen wil jij dat niet inzien. En daarbij ontga juist jij aan alle realiteitszin. en berust jij je op sprookjes en geen feiten. Lees mijn reacties nog eens na. Dan leer j iets over feiten. En geen onderbuik gevoel die je zonodig over een shutting moet roepen.

5 december 2012 om 17:03

Beste Biggeles, wat Cabraldebest zegt mag hij zeggen want het is zijn mening want nederladn is namleijk gewoon een land waar iedereen zijn menig kan geven wat cabraldebest doet.

Ik kan me enigzins wel achter de mening van Cabraldebest vinden want, altijd bijna altijd als ik naar PSV ga is bijna geen sfeer af en toe even wat getrommel maar dat is dan ook het enigste dan. Als PSV verliest zie je meteen heleboel gefluit van de tribune komen inplaats daarvan moet de publiek achter de club staan dan uit te fluiten en dat noem je geen sfeervolle club.

Neem het een voorbeeld aan Feyenoord als ze verliezen blijft het legioen achter hun staan altijd sfeervol en bij Ajax ook staan ze 2-0 achter dan blijft Vak 410 zijngen voor Ajax dat zou PSV ook is moeten doen
inplaats van dat Calimerogedrag van de PSV supporters!

En dit enkel Mijn Mening - Biggels

5 december 2012 om 17:16

Ian,

Ik zeg toch ook dat het bij Psv geen Rotterdamse Kuip is. Dat zullen ze ook nooit halen. eerlijk is eerlijk. Maar ik zeg juist dat er dit seizoen al heel wat meer sfeer is dan vorige seizoenen. En dat van de fluitconcerten is dit seizoen ook weinig te merken. En die fluitconcerten komen ook in Amsterdam, enschede en wie weet meer voor. maar dit seizoen? nee, val echt reuze mee!

Natuurlijk mag iedereen zijn mening geven. Maar laat die mening dan geen papegaaien mening zijn, die meningen worden meestal alleen gegeven om anderen uit te lokken.

en Cabral staat er nu eenmaal om bekend, om het uitlokken. Ik heb hem weerwoord gegeven met feiten. Wat heeft het nu voor meerwaarde om over sfeer in het stadion te hebben? Elk publiek is anders. Dat geeft toch niets? Wat maakt het uit of je de liedjes van een ander niet mooi vind? Wat maakt het uit of Lee Towers op de middenstip staat (wel leuk overigens) maar waarom moet dat in een ander stadion ook? Ik snap werkelijk heel die discussie niet. En in live topics begint men er altijd over. En meestal als PSv voorstaat. dat geeft je toch te denken, nietwaar? Het wordt meetsal gebruikt om mensen uit te lokken. En ja, dat noemen ze provoceren. En wordt meestal afgedaan als "mijn mening". Het is toch in dit topic verre van relevant?

maar goed, dat is mijn mening.

5 december 2012 om 17:18

Even een korte reactie dan maar, blijf niet bezig met ellenlange verhalen te typen

Stukje 2; in principe geef je me dus gelijk.

stukje 3; Het beleid gaat ook over het feit dat je voor 5 miljoen een nummer 10 met een aflopend contract koopt terwijl je er al een hebt, je een spits koopt voor enorm veel geld terwijl je er een hebt (waarvan je weet dat die met twee binnentrekkende voorhoede spelers niet rendeert) . Een rechtsbuiten koopt terwijl je al een lading enorm talentvolle voorhoedespelers hebt. Een keeper koopt terwijl je al een enorm dure op de loonlijst hebt staan. Contracten verlengt met zeer matige verdedigers. Geen enkele investering in de zeer matige achterhoede. En als er dan toch zoveel talentvolle jonge verdedigers bij Psv zijn, waarom spelen zij niet? slechter zijn dan Bouma Derijck en Marcelo is echt lastig.

Ik zeg niet dat je 10 eigen spelers in je team moet lopen , ( wat overigens Psv wel enige identiteit zou schenken, in plaats van dit huurleger) maar je kunt toch prima een depay of een koch , ritzmaier klaarstomen, of in ieder geval meer laten spelen? Constant spenderen in linies die al enkele jaren bewijzen misschien wel de sterkste zijn van Nederland?

Ik zal het dan inderdaad wel allemaal verzinnen..

5 december 2012 om 17:29

Stukje 2 geef ik je dus in principe gelijk. Maar er is al heel wat verbeterd dit seizoen. Maar ik snap heel deze discussie niet. Jij hoeft je toch niet druk te maken over een sfeer in een ander stadion? Ik doe dat ook niet. Is toch nergens voor nodig. Deze discussies worden aalleen aangezwengeld om wat te forceren. Een ander nut heeft deze discussie niet.

Ik zeg ook niet dat het aankoopbeleid helemaal in orde is. Geen enkele club koppt alleen maar toppers. En kijk eens naar Sulejmani. Schoolvoorbeeld, nietwaar? Ik had ook alle vertrouwen in wijnaldum, en met mij velen. Zelfs Feyenoporders waren zeer teleurgesteld dat ie vertrok.

Je hoeft het allemaal niet te evrzinnen. Maar enigzins kijken naar de feiten zal je geen kwaad doen. Dan is een discussie wat makkelijker te voeren.

5 december 2012 om 17:42

Kun je me erop wijze wat ik verzin?
Matig beleid? ( niet in orde is natuurlijk een lichtelijk understatementje)
Sfeerloos?
Identiteit loos?
Weinig jeugd?
Walgelijk middenveld?

Je kunt zo hard je wilt roepen dat dit allemaal sowieso gaat veranderden. In jouw mooie woorden heb ik net zoveel vertrouwen als in die van Brands.

Mijn betoog is natuurlijk vrij subjectief en enigszins overtrokken, toch zit ik dichter bij de realiteit dan jij denkt dat ik zit. Je geeft in principe me al gelijk op 3 van de 5 punten.

5 december 2012 om 18:05

Ik vind de club niet sfeerloos. Mijn oordeel hierin zal toch wel wat zwaarder wegen. Ik vind de club ook niet identiteitloos. Psv is zeker de laatste 3 decennia een begrip in Nederland en ver daarbuiten. Noem dat maar eens identiteitsloos. Werkelijk onzin. Weinig jeugd, dat heb ik je al eerder utgelegd. Dat zal niet in een paar jaar lukken, maar wordt aan gewerkt. Walgelijk middenveld? Ach ieder club heeft wel eens wat spelers die raar doen. Strootman Van Bommel Guidetti Suarez, Zlatan Theo Jansen Toivonen en vroeger een Fraser Israel en ga zo maar door.. Maar ja, altijd een leuk wapen van de internetters als het om een andere club gaat. Datb van de sfeer geef ik je enigzins gelijk. Maar zoals ik al eerder heb gezegd, is dat toch een dooddoener. Wie maalt er nu om dat er niet genoeg wordt gezongen in een andere stadion. Die reden gebruik je toch alleen om wat uit te lokken? Waarom moet men zich zo druk maken om de sfeer in een andere stadion. Dat is onderhand net hetzelfde als je eigen afvragen wie het verste kan tuffen. Echt waar volslagen zinloze discussie. Heeft echt geen meerwaarde.

maar ik blijf bij jou in herhaling vallen. En zelfs over dingen die ver off-topic zijn (daarom ging ik in eerste instantie op jou in). Het lijkt mij dat ik nu wel duidelijk ben geweest. Het gaat je goed! IS nu tijd voor de Sint!!!!!

5 december 2012 om 18:17

Laten we het erop houden dat mijn perspectief anders is dan die van jouw .
Laatste zin; hetzelfde aan jou

5 december 2012 om 19:07

ik ben erg verheugd dat psv geen supporters zoals feyenoord en ajax heeft
bij ons hoeft de politie niet met getrokken wapen de supporters tegen te houden of breken een stadion in nancy af. of de complete binnestad van amsterdam gesloopt omdat ze een beker winnen.

5 december 2012 om 19:31

@veldje040...

Het is weer heel erg jammer dat je nu alle Feyenoord supporters nu over 1 kam gaat scheren..
Ik zal er van uitgaan dat je dat nu allen maar uit emotie roept en er niet te fel op reageren.
Maar je mag aannemen dat iemand als @cabraldebest.... totaal niet representief is voor de gemiddelde Feyenoord supporter.
Niet eens misschien!!

5 december 2012 om 19:55

Beste veldje040,

Ik vind het erg knap hoe jij uit mijn verhaal de conclusie trekt dat ik wel blij ben met dat soort mensen. Laat ik vooropstellen dat niemand die wilt, alleen is het zo dat wanneer je veel supporters hebt, er een grotere kans op meer rotte appels is.
Sfeer ( ervan uitgaande dat je daar op doelt) wordt niet (alleen) door dit soort mensen gemaakt, de meeste hebben volgens mij ook gewoon een stadionverbod.
Daarnaast staan de supporters van bv Celtic ook totaal niet bekend om hun agressiviteit terwijl ze altijd voor sfeer zorgen.

Oftewel, laat die domme conclusies achterwegen

schorpioen; mijn naam heeft niets met Feyenoord te maken. Alsof iemand werkelijk Cabral de beste vindt...

"weet je wat er aan de hand is als er niet over je gesproken wordt? Dan speel je bij Vvv-venlo.”

Hahah prachtig, die man heeft altijd zo een mooie manier van iets duidelijk maken. En wat monihc ook al zei, die man is objectief..

5 december 2012 om 14:57

die man is in zoverre objectief, dat hij niet gehinderd wordt door enige clubvoorkeur. Want hij vindt alle clubs slecht, tenminste als het slecht gaat, want anders hoor je hem niet. Toch is van der gijp een van de minst objectieve mediamedewerkers (journalist of analist zou veel te veel eer voor hem zijn) van west europa. Hij is namelijk totaal geobsedeerd door zijn eigen negativisme. Hij wacht net zo lang tot het niet zo goed gaat bij een speler of club, of toevallig 2 keer verliest, en begint dan met een zwartgallig betoog waarin hij alle facetten afzeikt en maar zoveel mogelijk dingen er bij verzint om de club of de persoon af te zeiken. Fijne journalistiek ja.

Men leeft tussen hoop en vrees in Eindhoven tot en met de laatste speelronde. Excessieve uitgaven dwingt de clubleiding op korte termijn successen te behalen, in de vorm van CL deelname. Mocht de komende 2 jaar geen zwarte cijfers geschreven worden dan zal het roer volledig om moeten. Het zal een club als PSV goed doen om zoals Feijenoord van vooraf aan te beginnen, met het inbrengen van eigen jeugd. Zoals de ''fiscal cliff'' als het zwaard van Damocles boven de VS hangt, zal categorie 1 PSV dwingen om structurele veranderingen door te voeren.

5 december 2012 om 12:18

Nee hoor, je klets uit je nek. Door de FOX deal zal over dit jaar al zwarte cijfers geschreven worden. Financieel gezien is de CL dan niet meer noodzakelijk en slechts een bonus. Dat is overigens al tig keer uitgelegd hier op vz.

5 december 2012 om 21:57

Je gaat toch niet zeggen dat de financiële toestand van PSV er rooskleurig uitziet. Als je net in groep 2 zit, een extra shirtsponsor hebt en je grond moet verkopen aan de gemeente dan is er toch wel een teken aan de wand. Dat de gemeente je helpt met een financiële structuur op te maken en constant over je schouder meekijkt en op je vingers tikt hoe je moet saneren dan doe je het niet helemaal lekker.

5 december 2012 om 22:51

Gelukkig geldt deze situatie niet voor Psv.

5 december 2012 om 12:22

Je hebt de financiële vorderingen van PSV dus totaal niet gevolgd de laatste tijd?

Bij de financiële herstructurering lopen ze voor op schema, en ze hebben weer een EV van 30 miljoen euro(dus er is buffer bij een of 2 jaar met rode cijfers). Natuurlijk is het nog geen Bayern Munchen, maar zonder CL overleven ze het gewoon hoor. En PSV staat ook gewoon in de gezondste categorie, dus zo snel zullen ze niet naar de "financiële ramp" categorie gaan.

5 december 2012 om 12:42

Kortom ze teren op hun EV, dat is een kwestie van tijd voordat een dergelijk constructie fout gaat. Het is in ieder geval zeer risicovol. Ik ben nog niet overtuigd wat betreft de fin. Herstructurering een FOX deal helpt zeker, dat zijn structurele inkomsten. Ze blijven echter ook veel aan salaris en transfer uitgeven en verdienen vrijwel niks aan de jeugdopleiding.

5 december 2012 om 12:52

Nee, ze teren niet op hun EV. Vanaf volgend jaar niet meer althans. Er is dus niets aan de hand. Lees je eens in voordat je onzinnig gaat lopen bashen omdat je een clubje niet leuk vindt....

5 december 2012 om 12:54

Jij hebt dus ook niet opgelet? Zonder de grondverkoop was er over afgelopen seizoen een verlies van 6 miljoen euro. Dit is al tussen de 4 en 9 miljoen minder dan ze hadden voorspeld bij de herstructurering. Vervolgens viel dit seizoen enkele grote salarisposten weg(kwamen uiteraard ook was bij, maar in totaal minder), komen er meer sponsorgelden binnen en zijn ze verder met saneren op andere dingen. Hierdoor zullen ze over dit seizoen waarschijnlijk breakeven draaien en door de Fox Deal komend jaar al helemaal.
Ze teren dus helemaal niet op het EV, dat deden ze de jaren voor de herstructurering(2 jaar tussen de 15 en 20 miljoen verlies).

5 december 2012 om 12:39

Weer iemand die vanalles roept zonder kennis van zaken. PSV heeft al 2 jaar geleden een meerjarenbegroting opgesteld waarbij Cl-voetbal geen must meer is. Nu de televisiegelden omhoog gaan dankzij FOX is volgend jaar al een situatie bereikt waarbij Psv, ook zonder CL, gewoon zwarte cijfers schrijft.

Tel daarbij op het vertrek van een aantal grootverdieners na dit seizoen en alles is financieel koek en ei in Eindhoven.

5 december 2012 om 13:00

Ja, maar als je iets zinnigs zegt is dat niet zo leuk voor veel forumleden. Het is leuker om maar wat in het wilde weg te zeggen zoals Stanafca.

5 december 2012 om 12:58

Wat Ik in mijn reactie probeer duidelijk te maken is dat PSV geen gezond beleid voert, aangezien het veelal korte termijn doelen dient te realiseren. De deal met de gemeente en de extra shirt sponsoring is inventief tot stand gekomen, aangezien ik uit deze wereld kom wil ik jullie er toch op duiden dat het brood nodige investeringen waren. Dit was om de aftakeling naar beneden te voorkomen. Maar ik schets dus het beeld dat het belangrijk is om CL te halen, want teren op EV is funest voor de beleidsplannen. Verkoop van spelers zal een aardig bedrag op leveren maar PSV heeft bewezen even abominabel in aankoopbeleid te zijn als in het opleiden van spelers. Dus moeten er structurele veranderingen komen op hun opleidingsinstituut. Wat het Nl voetbal ten goede zal komen, maar bij slechte resultaten de komende jaren zal men zeker een pas op de plaats moeten doen.

5 december 2012 om 13:02

Volgens mij dient een meerjarenbegroting altijd de lange termijn, dus dat klopt al niet. Evenals dat er niet wordt geteerd op het EV, zoals hierboven ook al wordt gesteld. Als je echt uit die wereld komt weet je dat.

5 december 2012 om 13:12

Je komt uit die wereld? Je bent cassiere bij AH? Je snapt er duidelijk helemaal niets van. Wat ik al aangeef: PSV teert niet op het eigen vermogen. Vanaf volgend jaar ligt er een meerjarenbegroting met zwarte cijfers.

De gemeentedeal en de sponsordeal zijn onderdeel van een uitvoerig plan om de schulden de herstructuren en de begroting op orde te krijgen. PSV loopt ver voor op de plannen die destijds met o.a. Philips en de gemeente zijn afgesproken en behoort op dit omoment (ook als je het vermogen op het veld niet meerekent) tot de financieel gezondste clubs in de eredivisie. En dan hebben ze ook nog een eigen stadion waar ze in de toekomst meer inkomsten uit gaan genereren! Er zij niet veel clubs die dat kunnen zeggen.

5 december 2012 om 21:48

"zoals de ''fiscal cliff'' als het zwaard van Damocles boven de VS hangt"
Aan de reacties te lezen snappen de meeste dat soort taalgebruik niet.

Wat een onzin verkondigd de beste man weer, het slaat weer helemaal nergens op. Maar dat is bij van der Gijp wel vaker het geval. Moet er trouwens niet nog een stuk bij, waarin hij een hele foute, afgezaagde grap gaat vertellen waar hij zelf nog het hardst om moet lachen?

5 december 2012 om 12:17

Het is gewoon de waarheid. Geef dan is argumenten dat het niet zo is i.p.v zeggen dat het nergens op slaat.

5 december 2012 om 12:20

Er valt weinig te beargumenteren als iets totaal niet bestaat. Er is nergens door iemand gezegd dat PSV wordt benadeeld omdat PSV 'uit de provincie' komt. Waar die man dat vandaan haalt weet ik niet, misschien zijn grote duim.

5 december 2012 om 12:34

ok, hier zijn ze:

Mertens stelt zich uiteraard aan. Maar er waren wel 2 momenten bij hem waar hij misschien wel de overtreding mee had moeten hebben. 1 in de 16 en 1 erbuiten. Verder kreeg Narsingh geel voor een schwalbe(in mijn ogen was het geen overtreding, maar ook geen schwalbe, want hij wordt wel geraakt) en Fischer krijgt 5 minuten daarna een vrije trap bij precies dezelfde situatie(met Strootman deze keer).
Verder floot Kuipers gewoon prima.

Van Bommel heeft toch gelijk dat je op de vraag over zijn gele kaart kon wachten? Hij heeft hiervoor 4 wedstrijden geen kaart gepakt en dan hebben de journalisten ineens geen vragen om aan hem te stellen. Met de opmerking dat ze strootman probeerden geel aan te naaien, doelt hij denk ik op het stukje uit de alinea hierboven.
Verder gaf van Bommel gewoon aan dat ze terecht verloren en Ajax de betere was. Echter was het wel onnodig, want PSV kan veel beter spelen dan ze deden tegen Ajax. En tegen Vitesse was het gewoon pech dat de kansen er niet in gingen, dus daar zegt hij ook niets verkeerds.

Advocaat zei ook gewoon dat Ajax verdiend won en dat de scheids goed floot. Echter vond hij het vreemd dat Kuipers 2 topwedstrijden van Ajax achter elkaar mag fluiten. Dan vind ik het erger hoe nu veel twente supporters huilen dat Van Boekel 50 km van eindhoven woont in een andere provincie(volgens de huilers ligt het stadion in zijn achtertuin).

VD Gijp zegt eigenlijk altijd wat hij verwacht dat een groot deel van nederland graag hoort. Zelfde bij het Manolev verhaal, al scoorder Manolev 1 keer en ga hij 2 assists(rapid boekarest), dan gaat hij proberen grappen te maken over verdwaalde schoten en voorzetten. En gezien veel mensen zo gefixeerd zijn op de media, nemen zij het klakkeloos over. Zelfde gebeurt vaak bij verhalen van Johan Derkssen.

5 december 2012 om 13:53

Deentje, hier is geen speld tussen te krijgen. Absoluut de waarheid. Als ik je een groen randje kon geven, dan deed ik dat. En de rode duimpjes omlaag, tja, je hebt natuurlijk altijd onwetenden en mensen die de waarheid niet onder ogen willen of kunnen zien.

Maar Psv kan beter dit soort situaties met de media gewoon uit de weg gaan. De media is maar met 1 ding bezig, en dat is sensatie zoeken. Men zoekt tegenwoordig geen nieuws meer. Maar probeert nieuws te creeren. Was een aantal jaren geleden ook bij Ajax. Daar kwamen ook heel veel domme uitspraken van Jol in het nieuws. Zelfs van Ten Cate kwam er heel wat voorbij. Over scheidsrechters en vanalles. Zelfs zei Ten Cate een keer dat een goal uit een vrije trap eigenlijk niet telt. Tja, dan sta je behoorlijk te kijk, en dan gaat de media jou zoeken.

Nee, dan maar radio stilte, of op die vragen geen antwoord meer geven. Het is zoals jij zegt. Van Bommel pakt geen gele kaart, en er is geen nieuws. Van Bommel pakt na een aantal wedstrijden een gele kaart (in een wedstrijd tegen Ajax pak je nu eenmaal sneller geel. Moisander heeft er inmiddels ook al heel wat), En meteen vraagt men ernaar. Tja, media................

5 december 2012 om 16:49

Ten Cate heeft ook gezegd dat PSV in 2007 kampioen werd omdat de andere clubs het Ajax niet gunden. Daarom verloor Vitesse ook 5-1 van Psv. Dat vind ik nog altijd de domste opmerking van Ten Cate.

5 december 2012 om 18:07

Ja, dat was ook een bijzonder momentje van Henk! hahaha

5 december 2012 om 22:01

Je laat je wel heel erg kennen hoor.

Vooral de reactie van van Bommel was ongelofelijk. Iemand op zijn leeftijd en met zijn ervaring zou toch beter moeten weten. Het was gewoon een duidelijke gele kaart. Daar moet je niet zo moeilijk over doen. Hij compenseert zijn tragere handelen op deze leeftijd met overtredingen en daarvoor krijgt hij gele kaarten. Niet meer dan terecht.

Het constant zeiken tegen de scheidsrechter van Strootman en Bommel moet de scheids ook is harder gaan optreden.

Bij PSV ligt de druk. Ze moeten dit seizoen kampioen worden en blijkbaar kunnen sommigen die druk niet aan. Ze gaan de gekste dingen doen.

5 december 2012 om 12:39

De gele kaart was duidelijk. Dat Boerrigter hem daarna nog een 2e probeerde aan te naaien was ook duidelijk. Dat zeker een 2 a 3 gele kaarten van van Bommel dit jaar onterecht waren was ook duidelijk. Dat er veel nadruk gelegd wordt op de overtredingen van van Bommel is ook duidelijk.

Hoeveel is er gezegd over de overtreding van Blind die vol op het been van zijn tegenstander ging staan ?

5 december 2012 om 13:03

Is dit wat Van der Gijp bedoelde ?

5 december 2012 om 14:48

helaas is dat precies wat van der gijp bedoelde. Er wordt non-stop totaal ongefundeerde en volledig uit de lucht gegrepen kritiek gegeven en als je je dan verdedigt ben je een calimero (belachelijke uitdrukking trouwens). Lekker makkelijk ja. Helaas verdienen trieste figuren als van der gijp hun geld met deze grapjes.

5 december 2012 om 22:04

Wat voor een ongefundeerde en volledig uit de lucht gegrepen kritiek word er dan gegeven?
Als je problemen hebt met Calimero moet je je ook niet zo gedragen.

Top reactie en Van De Gijp heeft helemaal gelijk. Ze moeten een keer naar hun zelf kijken i.p.v. andere redenen te verzinnen dat ze verloren hebben. Leuk hoor +37 doelsaldo tegen de kleintjes, maar inmiddels verloren tegen Vitesse en Ajax en +34 overgehouden. Twente komt eraan en ik ben benieuwd hoe PSV zich gaat manifesteren en vooral wat ze gaan zeggen na afloop (als ze bijvoorbeeld terecht gelijk hebben gespeeld of terecht hebben verloren)

Al jaren kopen ze voor tich miljoenen bijna een heel elftal, maar er een hecht team van maken wil niet lukken. Gelukkig maar want een team koop je niet. Ik vind dat een team moet bestaan uit 6 a 7 spelers die uit jeugd zijn doorgestroomd, aangevuld met wat aangekochte spelers/routiniers.
Niet Marcelo, Waterman, Hutchinson, Derijck, Toivonen, Wijnaldum, Strootman, Mertens, Narsingh, Matavz, Lens halen en daarvan Matavz als kapitaalvernietiging laten banken.
En dan vergeet ik nog Tyton, Manolev etc.

Wie zijn er nou vd jeugd? Bouma? Van Bommel? (eigenlijk Fortuna), alleen Willems en Depay(maar die is wissel) en dan tel ik Ritsmaier en Van Ooien niet mee. Wat een wanbeleid. Dan wordt ik liever 2de of 3de met een jeugdig team als Ajax of Feyenoord heeft dan een koopclub als Psv. En dan ben ik nog geen eens over Twente begonnen pff die kunnen er ook wat van zeg!

5 december 2012 om 12:22

5-1 tegen Heerenveen, 4-0 tegen Heracles, 3-0 tegen Feyenoord, 5-1 tegen AZ, 3-1 tegen Groningen, dat is zo al een doelsaldo van 18+ tegen subtoppers. Dus hoezo "+37 doelsaldo tegen de kleintjes"?

5 december 2012 om 12:26

Alleen Feyenoord en Groningen staat in het linkerrijtje. En Groningen staat 9e. Heerenveen is waardeloos dit seizoen, net als Az. Bij Heracles vliegen de goals ook om de oren, dus dat is ook niet zo verwonderlijk.

5 december 2012 om 12:36

Heracles een subtopper, tuurlijk joh.

5 december 2012 om 12:41

Maar toch heeft AZ gelijk gespeeld tegen Ajax en gewonnen van Vitesse. Ook Heerenveen doet het goed tegen de "toppers" met een gelijkspel tegen Vitesse(uit), Feyenoord(uit), Ajax(thuis) en maar een 1-0 nederlaag bij Twente.

5 december 2012 om 13:22

@dd28

Feyenoord en AZ blijven topteams, Groningen, Heerenveen en Heracles staan over het algemeen in het linkerrijtjes. Maar ja, volgens jou logica mag je Ajax en Feyenoord op het moment niet tot de traditionele top 3 rekenen, aangezien ze 4e en 5e staan.

5 december 2012 om 13:34

De traditionele top 3 is wat anders dan de huidige top 3. Traditionele subtoppers is een vrij rekbaar begrip. Zelfs Go Ahead Eagles was voorheen een aardige subtopper. Heerenveen en AZ zijn dit seizoen zeer matig, Heerenveen verloor vorig weekend zelfs van Willem II. Zij behoren nu niet tot de subtoppers, maar tot de middenmoot.

Jij maakt een vreemde vergelijking en trekt een conclusie die nog vreemder is. Ik zeg dat Heerenveen en AZ dit seizoen waardeloos zijn, en dat is gewoon zo. Vervolgens beweer je dat Ajax en Feyenoord niet tot de traditionele top 3 behoren. Feyenoord zie ik nu niet als een topclub, maar ze horen wel tot de traditionele top 3, maar dat is een heel ander iets dan wat jij beweert. Jij trekt conclusies voor me die ik zelf niet ondersteun, en die jij onderbouwt met vage argumenten.

AZ blijft een topteam beweer je. Waarom staan ze dan nu op de 12e plaats (volgens mij). Dan ben je niet echt een topteam. Ze hebben een minder seizoen, maar ze verliezen nu wedstrijden die je niet hoort te verliezen als je een topteam bent, blijkbaar zijn ze dat niet.

Nee, vreemde conclusies trek jij.

5 december 2012 om 13:37

@ Kevink

Ik ga me even op jouw niveau bevinden.

AZ een topteam? Dus jij zegt dat AZ dit jaar kampioen wordt? Verder beweer je dat Groningen, Heerenveen en Heracles Europees gaan spelen en zie je Feyenoord weer 2e worden.

5 december 2012 om 12:25

Twente heeft al jaren een positieve eindbalans als het gaat om transfers. Met andere woorden, ze krijgen meer geld uit transfers dan dat ze zelf uitgeven. Ook afgelopen zomer werd De Jong en John voor miljoenen verkocht. Daarvoor kwam Castagnois en Tadic terug, maar deze waren een stuk goedkoper.

Twente heeft verder ook als probleem dat zij een groeiende club zijn. Voorheen brak er wel eens een jeugdspeler door, maar het niveau van de selectie is een stuk hoger geworden en talenten moeten dus ook een hoger niveau hebben om door te breken. De jeugdopleiding groeit minder snel mee dan de club, en dan breekt er weinig door. Maar hier komt verandering in (sterker nog, dat proces is al in werking gezet), er komen een paar talenten aan en ook de jeugdopleiding is sterk verbetert.

5 december 2012 om 12:37

@ Dd28: Het klopt dat ze spelers verkopen en dan weer nieuwe er voor terug halen, maar ik had het eigenlijk over de jeugd. Eigenlijk alleen Boshker? Brama? That's it. Ik vind het gewoon jammer om te zien dat er steeds meer clubs komen die nauwelijks meer talent de kans geven.

Maar zoals jij het al beschrijft, misschien kan het ook niet anders aangezien het verschil in niveau tussen jong Twente of de A1 van Twente en de spelersselectie te hoog is. Ik hoop dat het proces bij Twente goed gaat want ik kan daar alleen maar van genieten als Ajax-supporter net zoals ik geniet bij Feyenoord met 7 man uit de eigen opgeleiding: Mulder, Janmaat, Bruno, De Vrij, Clasie, Vilhena en Boetiüs,

5 december 2012 om 13:15

Bij Twente zitten er een paar talenten aan te komen en er zijn er wat die hun debuut al hebben gemaakt. Het verschil is te groot geworden tussen de jeugd en de selectie, mede doordat het niveau van de selectie jaarlijks omhoog ging terwijl de jeugdopleiding op het oude niveau bleef. Dan moet je een toptalent zijn om die stap te kunnen maken.

Maar psv heeft het nooit van de jeugd moeten hebben. Ik kan ook genieten van jeugdspelers, maar als psv een Ronaldo haalt kan ik daar ook van genieten. Als een club een speler koopt voor weinig en deze scoort als een malle vind ik dat mooi. Psv heeft al jaren een filosofie gehad van goedkoop inkopen en duur verkopen en zijn daar succesvol mee geweest. Ajax heeft een filosofie waarbij er gebruik wordt gemaakt van de jeugd en zij zijn daar succesvol mee. Kijk naar de topspelers van beide clubs uit het verleden. Van psv zijn ze aangekocht, van Ajax veelal jeugd (ronaldo, Romario vs. Bergkamp, Kluivert bijvoorbeeld). Beide manieren werken en ik vind de ene niet beter dan de ander.

5 december 2012 om 12:27

Ook willems niet die hebben ze vorig jaar van sparta overgenomen. En van bommel heeft ook niet zijn debuut als prof bij psv gemaakt

5 december 2012 om 12:38

Klopt, helemaal vergeten, komt idd van Sparta. Van Bommel zei ik al (fortuna). Dus ja dan blijven Locadia, Ritzmaier, Ooien en Depay over. Wat een zwakke lichting.

5 december 2012 om 13:18

Locadia ook niet, jeugdopleiding Willem 2. Meegenomen door Fred naar Psv. Ritzmaier ook op z'n 16e gehaald dacht ik hoor. Depay 12 en van ooijen weet ik niet!

Haha.. De waan van de dag regeert weer. Ik geef van der Gijp gelijk dat PSV van deze mogelijkheid gebruik moet maken. Niet zeuren maar poetsen zegt men dan ook wel.

Maar we moeten ook niet doorschieten. Omdat PSV wedstrijden verliest kunnen ze er allemaal ineens niks van? Ze zitten in een vormdip. In Nederland krijgt elke club dat op een gegeven moment. Dat heeft Ajax gehad. PSV heeft het nu. Twente en Vitesse zullen het ook nog wel krijgen. Dan is het zaak om rustig te blijven en door te gaan.

We zijn nog maar net bezig in de competitie. Als PSV nu 10 wedstrijden achter elkaar wint kunnen ze zomaar stijf bovenaan staan. En dan zingen we allemaal gloria over Psv. Niet gek laten maken zou ik zeggen. Dat hebben ze in ieder geval bij Ajax dit seizoen niet gedaan. En daar ben ik persoonlijk trots op.

5 december 2012 om 12:25

Precies, 2 weken geleden was PSV nog door niemand te verslaan in deze vorm. Toen kwamen Vitesse en Ajax en was het niks meer. Bovendien wordt Ajax nu weer geroemd na die ene winst op PSV terwijl ze de week ervoor met kramp in de billen van Roda wonnen.

PSV is duidelijk niet zo sterk als iedereen (in de media) dacht. Maar zodra teletekst 818 is bijgewerkt draaien de heren weer op hun stoelen.

Btw, de broertjes v/d Kerkhof weten als PSV van Twente zou winnen waarschijnlijk ook niet meer waar de wind vandaan komt.

5 december 2012 om 12:33

Vormdip? Vitesse thuis moet je eigenlijk winnen, en dat had ook makkelijk gekund gezien de kansen. Ajax uit kun je verliezen (hoewel de manier waarop wel slecht was). Dus een vormdip vind ik dit niet, laat staan dat er sprake is van een crisis. Nu wacht twente thuis, en die hebben ze vorig jaar met 2-6 verloren. Het jaar daarvoor werd het 0-1 voor twente, het jaar daarvoor werd het 1-1 en het jaar daarvoor 0-0. Daarvoor weer 1-1 en in 2006/2007 was het voor het laatst dat psv thuis won van Twente (2-0). Dus psv - twente won twente de laatste 2x, de 3x daarvoor werd het gelijk. Met andere woorden, ze zouden zomaar weer punten kunnen laten liggen en dan zou er sprake moeten zijn van een crisis. Als psv deze 3 wedstrijden iets meer verspreid had liggen met bijvoorbeeld zwolle en vvv tussendoor, was er geen crisis. Als psv die wedstrijden niet zou winnen zou er sprake kunnen zijn van een dipje of crisis. Maar op dit moment vind ik dat niet het geval.

5 december 2012 om 13:25

Inderdaad. Veel Ajax-supporters hier hebben tot de wedstrijd tegen PSV geroepen dat het een overgangsjaar was en dat de aankopen niks waren, dat de Boer er niets van kon en blahblah. En nu zijn ze ineens kampioenskandidaat nummer 1, gaan ze de EL winnen en wordt elke speler aan het eind van het seizoen voor minimaal 30 miljoen verkocht aan Barca of Real. allemaal omdat ze terecht van PSV hebben gewonnen. Opvallend hoeveel waarde ze in A'dam hechten aan een overwinning op een waardeloze koopclub uit de provincie.....

En bij PSV lult iedereen nu de andere kant op. PSV is voor mij nog steeds titelkandidaat nummer 1. Ook verlies tegen Twente verandert dat niet.

Hahaha heerlijk die van der gijp.
Lekker ongenuanceerd, het is duidelijk en hij heeft ook gelijk.

Psv moet idd kampioen worden, ik denk ook echt dat psv zwaar moet bezuinigen mochten ze de titel niet pakken. Het lijkt er iig op dat ze gegokt hebben om niet met de jeugd verder te gaan, maar voor het kampioenschap en CL met ervaren spelers op een paar na dan

Precies wat ik al een tijdje denk. Tegenwoordig lees je de meest lachwekkende uitspraken van Brabanders met een minderwaardigheidscomplex uit de omgeving van Eindhoven: Iedereen is tegen Psv, heeft een hekel aan hun spelers omdat ze voor PSV spelen en de media willen Ajax op 1 zien in de Eredivisie. En de scheidsrechters, die zijn ook allemaal tegen Psv/advocaat/van Bommel....

5 december 2012 om 12:47

Wat een onzin. Heb je de mensen uit Amsterdam twee jaar terug gehoord? 'ajax speelt altijd lastige uitwedstrijden na een Europese wedstrijd', 'ajax moet altijd om 12:30 spelen en dat is niet fijn', 'ajax krijgt altijd kaarten tegen', 'niemand gelooft Suarez nog als hij valt'.

Alles wat je nu PSV aanrekent heb je volgens mij gewoon gecopy/paste uit een berichtje van twee jaar terug dat over Ajax ging. Natuurlijk zijn er altijd mensen die excuses zoeken als hun club verliest.

Maar iedereen in Eindhoven en omstreken weet gewoon dat PSV tegen Ajax kut speelde en verdiend verloor en dat het tegen Vitesse alle kanten op kon. En we weten ook allemaal dat Twente nu een hele lastige tegenstander wordt. Gewoon realisme. Feit blijft wel dat er in de wedstrijd tegen Ajax een aantal dubieze momenten waren. Net als gisteren bij Madrid tegen Ajax. Je moet het commentaar bij die wedstrijd van de mensen op voetbalzone eens teruglezen voor de gein....

5 december 2012 om 20:17

Ik heb het gelezen op een PSV forum. Letterlijk en recent.

6 december 2012 om 07:52

Wauw. Er was wel één iemand die dat vond en jij hebt hem gevonden. Knap hoor!

Ik vind het allemaal wel heel erg overdreven. Tegen Ajax was PSV geen schim van wat het de wedstrijden daarvoor was en dan zitten we meteen in een crisis. Er zou geen visie zijn, er wordt ineens wanbeleid gevoerd en alles maar dan ook alles is fout bij Psv. In de weken dat er veel gescoord werd had iedereen het over een mogelijk record en werd er gesteld dat PSV zo aantrekkelijk voetbal speelt. Je verliest 2 keer waarvan 1 keer heel ongelukkig tegen Vitesse en je gaat kansloos onderuit bij Ajax. Het is juist zaak om de rust te bewaren want stel nou als PSV met goed spel wel van FC Twente wint? Dan is er alsnog geen man overboord want iedereen staat dichtbij elkaar. PSV is gewoon niet aannemelijk beter dan de andere ploegen maar ook niet minder. Ajax moet dit seizoen ook nog een keer naar Eindhoven, PSV zal er alles aan willen doen om die wedstrijd te gaan winnen.

5 december 2012 om 12:38

nou ja van het beleid kan je niet zeggen dat het solide is. Er is gewoon veel uitgegeven en daar horen verwachtingen bij. Als je die dan niet waarmaakt en de jongens die je voor veel gehaald hebt tegen blijken te vallen betaal je dubbel de prijs. Brands heeft zich wat dat betreft onnodig veel op de hals gehaald.

Dat staat verder los van de vorm. Die kan even weg zijn en weer terug komen maar zoals je zegt; Psv is niet duidelijk beter en niet duidelijk minder. Waarom dan dat beleid van hoge uitgaven?
Zeker relatief gezien tot Feyenoord en Ajax is dat dan slecht beleid.

Met de vorm zal het wel goedkomen. Maar of die goed genoeg zal zijn om aan de verwachting te voldoen vraag ik mij ten zeerste af.

5 december 2012 om 12:49

Hoezo verwachtingen niet waarmaken? We staan toch gewoon derde, vlak achter 2 andere koopclubs en voor de clubs die zweren bij hun jeugd? Het verlies tegen Vitesse was onnodig en tegen Ajax een incident. Het seizoen is toch nog niet voorbij, of heb ik iets gemist...?

5 december 2012 om 13:28

Ten eerste ben je straks pas bijna halverwege het seizoen en is PSV net als de andere ploegen gewoon in de race om de landstitel dus dan kun je niet zeggen dat PSV nog niet aan de verwachtingen voldoet. PSV heeft als doel om landskampioen te worden en doet mee dus dit is geheel in de lijn der verwachtingen.

Het beleid van PSV meten met die van Ajax en Feyenoord en dan concluderen dat het beleid van PSV slecht is blijft een mening. Door gebrek aan geld bij Feyenoord en Ajax dat altijd een instituut is geweest om spelers op te leiden maakt dat ze een ander beleid voeren dan Psv. PSV is eigenlijk altijd wel de kopende club geweest en heeft er veel successen mee geboekt. Een verschil van beleid betekent niet of het goed of fout is of dat de ene beter beleid voert dan de ander. Als je verantwoord beleid voert binnen de mogelijkheden die een club biedt is er niets aan de hand.

Ajax, Psv, FC Twente en Vitesse en misschien toch ook Feyenoord zijn titelkandidaten die elkaar niet veel ontlopen. Deze ploegen kunnen allemaal van elkaar winnen of verliezen, kunnen top presteren of een totale day off hebben.

5 december 2012 om 13:54

-als je die dan niet waarmaakt en de jongens die je voor veel gehaald hebt tegen blijken te vallen betaal je dubbel de prijs. Brands heeft zich wat dat betreft onnodig veel op de hals gehaald.-

Lijkt me toch duidelijk dat het om een hypothetische stelling gaat..?
Dat doe je namelijk in beleid, de mogelijkheden optimaal proberen te benutten en aan de andere kant je indekken tegen de zwaarste tegenslagen. Wat gebeurd er als het tegenvalt en wat gebeurd er als het meezit. Het beleid hoort die afweging continue te maken en rekening te houden met verschillende scenario's.

5 december 2012 om 12:47

Het zogenaamde beleid en visie is slechts 1 ding: kampioen worden ! Niks meer, niks minder !

Een aantal jaren terug sprak Brands dat PSv ook meer jeugd wilde inpassen. Dit zou uiteindelijk een financieel goed rendement opleveren.

Maar na het mislopen van enkele kampioenschappen, gepaard gaande met onaantrekkelijk voetbal. Is er de laatste jaren juist forst geinvesteerd in spelers en met name aanvallend gericht.
Juist dit seizoen is er met Advocaat een resultaatcoach gehaald, waarvan duidelijk is, dat die nooit zo vaak om de jeugd bekommert.

Het resultaat is: aanvallend voetbal met veel goals (mede tegen de kleintjes) en dat de jeugd er een beetje bij hangt (slechts 10-15 minuten invallen). Verder bestaat het team uit wat Calimero's, die gemakkelijk zeuren en alles en iedereen de schuld geven, behalve .....

Juist daarom zit de media en de andere supporters er boven op.

Feitelijk is er nog niet zoveel aan de hand. Der top 5 zit dicht bijelkaar en het kan dus alle kanten op. Alleen gezien de investeringen had PSv al een voorsprong moeten hebben van 8-10 punten....

5 december 2012 om 14:17

Jij zegt...."
Een aantal jaren terug sprak Brands dat PSv ook meer jeugd wilde inpassen. Dit zou uiteindelijk een financieel goed rendement opleveren".

Hij zei dit vorig seizoen!

Dat deze ingeslagen weg niet in een aantal jaren te realiseren is, moet toch wel duidelijk zijn. (alhoewel Psv al redelijk wat jeugdspelers een A contract heeft aangeboden. Maar Psv staat wat dat betreft nog in de kinderschoenen. Geef het nog een jaar of 4 a 5 dan mag je je Kritiek wel uiten. Nu is dat nog veel te vroeg.

Jij hebt hier al eerder een reactie geplaatst die niet helemaal correct was. Waarom deze stemmingmakerij? Hou je gewoon aan de feiten, dan is het tenminste de moeuite waard om met jou te discussieren

5 december 2012 om 14:41

bij een topclub zou het beleid er altijd op gericht moeten zijn om kampioen te worden. Het is onbegrijpelijk dat ajax op voorhand genoegen neemt met een tweede of derde plek. Had martin jol of van basten dat maar geweten, dat het ajax eigenlijk niet te doen is om prestaties maar juist om met zoveel mogelijk spelers te spelen die ooit eens een wedstrijd voor de jeugd van ajax hebben gespeeld.

Dit soort gedrag is voor mij gewoon totaal onbegrijpelijk.
Zeuren op de scheids en de schuld bij andere dingen leggen terwijl je als een natte krant staat te voetballen. Ik heb zelf ook bij dit soort jongens in het team gevoetbald en die denken vaak dat ze speciaal zijn ofzo en bij elke beslissing is ze groot onrecht aan gedaan.

Je zult altijd mensen hebben die alles eerst van hun eigen perspectief bekijken en niet van 2 kanten en laat staan er objectief over kunnen oordelen en relativeren.
Net als die jongens van 15 en 16 die groot onrecht waren aangedaan door de grensrechter en hem een paar beuken hebben verkocht en dit keer ging het wel mis.

Deze kindjes schikken zich in ieder geval niet in de voorbeeld functie die zij wel hebben. Advocaat, van Bommel en eigenlijk de rest van dat Psv.

5 december 2012 om 14:38

schandalige vergelijking, werkelijk grotesk

5 december 2012 om 16:09

Nou nou Superman. Je begeeft je behoorlijk op glad ijs, met deze vergelijking! Werkelijk schandalig!!!

5 december 2012 om 16:23

Ik twijfel ook wel eens aan m'n mening en misschien heb ik het wat ver gezocht maar toen ik de VI las schreef Nico van Dijkshoorn gewoon hetzelfde.

Geweld op de amateur velden is niks nieuws en was eigenlijk al gewoon normaal geworden. Nu het ook echt een keer mis gaat moet ik zaterdag me wedstrijd missen en om een of andere reden geef ik dan toch het profvoetbal de schuld dat al jaren het verkeerde voorbeeld geeft en de Knvb die net doet alsof het iets nieuws is.

Ik zweer het je dat ik gewoon mensen ken waarmee ik samen speelde die zich net zo gedroegen als die idioten in het profvoetbal en als de grens of scheids een verkeerde beslissing nam ze groot onrecht is aangedaan.
Deze jongens kijken voetbal en gedragen zich net als die van Bommel en Strootman en daar begint het mee.

5 december 2012 om 16:50

Je vergelijking is pas terecht als inderdaad een Strootman of Van Bommel een scheids(grens) rechter in elkaar slaan. Denk daar eens aan, voordat je met een vergelijking komt.

Natuurlijk zijn het voorbeelden (die spelers, zoals Strootman Van Bommel Suarez) maar zij zijn niet diegene die geslagen hebben(.misschien op een Douglas na, die de scheids een kopstoot wilde geven). Dit zullen ze ook nooit goedkeuren, denk je niet? Je zegt het al zelf, Het speelt al langer op de amateurvelden. Strootmans gedrag (ook ik vind die irritant) is pas van de afgelopen 2 seizoenen. Van Bommel hebben we hier al 7 jaar niet op de velden gehad.

En ja, nu noem je er eentje....nico Dijkshoorn! EHb jij hem wel eens eerder vergelijkingen horen maken. Die vergelijkingen zijn meestal van buitenproportionele waarden. Gebruik hem aub niet als voorbeeld.

5 december 2012 om 20:26

"je vergelijking is pas terecht als inderdaad een Strootman of Van Bommel een scheids(grens) rechter in elkaar slaan. Denk daar eens aan, voordat je met een vergelijking komt."

nee

Het respect voor de grensrechter en scheidsrechter is allang verdwenen op de amateur velden en kunnen de wedstrijden al lang niet meer in de hand houden.

Dat is niks nieuws, dat speelt al jaren en iedereen wist dat.
Erger is nog dat het ook bij de professionele speler speelt en die hebben een voorbeeld functie.
Bij elke beslissing is er iemand wel groot onrecht aan gedaan want de arbiter heeft het verkeerd gezien en zo nemen de amateurs dat gewoon over en dat gebeurd ook echt.
Zouden de profs het goede voorbeeld geven, geef ik je het op een briefje dat de respect voor de arbiters bij de amateurs ook terug zal komen en zo de wedstrijden makkelijker in de hand zijn te houden en er minder vechtpartijen zullen zijn.

Het spelletje waar ik zo van hou word gewoon verpest door deze idioten.
Heel jammer dat ik nu zaterdag me wedstrijd moet missen en over 2 weken iedereen het weer vergeten is en Strootman gewoon weer ruzie staat te maken op het veld.

5 december 2012 om 18:46

Ah ok. Superman heeft het over een voorbeeldfunctie. Ik denk persoonlijk dat we dan kunnen stellen dat Ajax supporters en Feyenoord supporters vaak genoeg een fantastisch voorbeeld hebben gegeven. Ook de beleidsbepalers daar hebben jarenlang aan de buitenwereld laten zien hoe men betaald voetbal moet bedrijven.

5 december 2012 om 20:09

Gelukkig hebben kinderen van 15 en 16 geen beleidsfunctie, maar blijft het behoorlijk kinderachtig.

PSV moet eens naar zichzelf gaan kijken. Tegen Ajax speelde ze misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen, maar ze werden gewoon overklast. Misschien niet op voetbaltechnisch gebied, maar zeker wat betreft voetbalintelligentie.
Jezelf dan verschuilen achter excuses toont alleen maar aan dat je mentaal niet erg sterk bezig bent.
Beetje weerbaarheid mag je best verwachten van deze jongens, maar dat is schijnbaar tevelee gevraagd.

Arm PSV publiek als je het mij vraagt.

5 december 2012 om 12:45

Voetbaltechnisch vind ik ajax ook sterker.. vooral vanuit de defensie zit er weinig voetballend vermogen bij Psv, bij ajax juist wel..

Hij heeft helemaal gelijk. Na de wedstrijd heb ik me dood lopen lachen om het commentaar van 'vedette' Mark van Bommel! Een man met zijn ervaring en zijn leeftijd... Ik heb ook altijd het gevoel dat Bommeltje een ontiegelijke hekel aan Ajax heeft. Daarna komt Dickie met het Kuipers gedoe, waarna die zegt: ''maar hij heeft een prima wedstrijd gefloten''.. Nou, als je boos bent en niets te zeggen hebt, zeg dan ook niets want dan gebeuren dit soort dingen. Nu word je gefileerd door Gijpie en hebben we in Amsterdam een week leedvermaak!

Ben het niet vaak met je eens, maar dit keer wel Rene. Heb me mateloos geirriteerd aan de reactie van bijvoorbeeld Mertens na de wedstrijd. Na zo'n wanprestatie, dat enkel en alleen te wijten is aan een gebrek aan inzet, nog commentaar durven te leveren op de scheidsrechter.

Voor de rest moet PSV nu snel de rug rechten. Aankomend weekend kan wat dat betreft een goed kantelpunt zijn. Er is nog niks verloren en er is genoeg kwaliteit binnen deze selectie.

Van der Gijp overdrijft natuurlijk altijd een beetje, maar de strekking van zijn verhaal is prima. Van Bommel die begint over kaarten aan naaien??? Hou toch op en ga voetballen man!! Hij kan het niet belopen en pakt gewoon domme gele kaarten, daarnaast moet hij eigenlijk elke wedstrijd geel krijgen voor dat eeuwige gezeur en gezeik bij de scheids. Tegen RKC had hij trouwens al rood moeten hebben.
Daarnaast was hij tegen Vitesse maar al te druk bezig om van Ginkel een tweede gele kaart aan te naaien, maar dat zal hij zich niet meer herinneren.

Dick Advocaat die zich druk maakt over de aanstelling van scheidsrechters?? Wees druk met je team! Hij geeft even later aan dat Kuipers prima heeft gefloten tegen Ajax, nou dan hoef je verder ook niet te praten over de aanstelling van Kuipers lijkt me. Maar toch moest hij dit even benoemen voor de camera.

Mertens had misschien recht op een penalty, maar hij heeft gewoon de schijn tegen en dat is iets wat hij zelf gecreeerd heeft. Altijd zeuren, duikelen en vallen, tja dan krijg je hetzelfde als Suarez. Bij twijfelgevallen is een scheidsrechter eerder geneigd door te laten spelen. Daarnaast hoorde ik hem laatst niet zeuren toen Mertnes zelf een duidelijk penalty tegen had moeten krijgen.

Al met al vind ik PSV een zeikteam dat niet leuk is om naar te kijken. Van Bommel en Strootman staan om de haverklap bij de scheids te zeuren. Mertens loopt altijd te zeuren en normaal gesproken heb je Toivonen ook nog met zijn vieze trekjes.

5 december 2012 om 14:37

waarschijnlijk is psv niet leuk om naar te kijken omdat ze zo vaak met grote cijfers winnen. Ik vind het ook niet leuk om te kijken naar overwinningen van ajax en twente, maar ik ben wel zo eerlijk om mezelf niet wijs te maken dat ik het niet leuk vindt omdat het voetbal zo slecht is.

6 december 2012 om 11:55

Je moet beter lezen!!! Ik vind PSV een groot zeikteam en daardoor niet leuk om naar te kijken. In de eerste wedstrijd tegen RKC bijvoorbeeld waren van Bommel, Strootman, Mertens en zelfs Bouma de hele tijd aan het zeiken en zeuren bij de scheids. Bij elke overtredinkje stonden ze weer vooraan om verhaal te halen bij de scheids en ze waren bij elk klein opstootje met 4 a 5 man vertegenwoordigd. Daar vind ik dus niets aan!!!

Vorig seizoen keek ik op een gegeven moment el Clasico niet meer omdat de spelers constant op de grond lagen, kaarten aan het aannaaien waren en elkaar verrot schopten. Daar ga ik dus niet naar zitten kijken.

hij heeft gelijk, hij is een clown, dat is prima, mag, maar sinds wanneer nemen we clowen serieus?

vele van die heerlijke zielige meelopers van VZ

5 december 2012 om 12:51

Rene is inderdaad vaak een clown, maar hij slaat hier toch wel de spijker op z'n kop.

5 december 2012 om 12:58

het meervoud van clown is clowns

Ot:
Ben jij van mening dat een mening alleen telt als je hem met een serieus gezicht verkondigt? Jij bent zeker fan van Waterreus?

5 december 2012 om 13:43

On topic Vincenzo!!!

Ga nou eens in op wat hij zegt in plaats van te zeiken op van der Gijp. En het meervoud van clown is niet clownen

5 december 2012 om 14:06

Clowen..

Hij heeft hier toch gelijk, of je het nou leuk vind of niet.
Van Bommel heeft totaal geen zelfreflectie. Daarnaast neemt die Strootman dit nogal over, best jammer.
En Mertens is een geval apart die nooit een voldoende haalt in een topper.

Voor PSV is niets verloren, Ajax uit mag je in principe verliezen.. en Vitesse heeft gewoon bijzonder veel geluk gehad.

5 december 2012 om 14:35

natuurlijk heeft hij gelijk als hij domme kritiek levert op psv, dan loopt iedereen achter die onzin aan. Maar als hij iets negatiefs zegt over ajax (mag niet van derksen) of over feyenoord (mag niet van boskamp) dan is hij plotseling weer een clown.

Van bommel heeft juist heel veel zelfreflectie. Die kritiek zou je 15 jaar geleden hebben kunnen geven, maar nu toch echt niet meer. Maar blinde haat en makkelijke scoorzucht vertroebelt hier bijna alle meningen. Jammer dat zo'n charlatan als van der gijp zoveel gehoor krijgt in nederland, toont wel het niveau van veel inwoners van dit land. Derksen zou je met een beperkter intellect nog als betrouwbaar kunnen beschouwen, maar van der gijp heeft toch al lang geleden al zijn geloofwaardigheid verloren. Triest figuur.

"na enkele weken nam PSV de koppositie in bezit, maar verliezen tegen zowel Vitesse als Ajax hebben de club terug op aarde gebracht"

PSV heeft 1 speelronde bovenaan gestaan en alle andere weken vanaf ronde 1 stond Twente bovenaan.

On: Twente zal zondag eindelijk met de sterkst mogelijke opstelling kunnen spelen. Dus met Fer, Chadli, Tadic, Schilder, Bengtson etc. Ben heel benieuwd hoe dit na al die blessures gaat uitpakken en hoe het resultaat zal zijn. Als Psv ook deze verliest dan kon het wel eens onrustig worden in Eindhoven.

Psvers zijn natuurlijk de enige die kritiek hebben op de schijdsrechters... ah joh schei toch uit.

Dat Psv een imagoprobleem heeft is duidelijk en daar moet psv wat aan doen voor dat het alleen maar moeilijker word.

fan van waterreus? nee, maar wees eerlijk het gaat nu om psv en daar ben ik fan van, hij weet niet wat er gaande is, dat het niet loopt, ok..dat de verdediging k.ote is ok, maar...ehm je hebt me...ik ga erop in..hahaha slim....ohhh en chyno: het is scheid uit, niet schei. ( hoef jij dit niet aan te geven Migi)

Er wordt met een vergrootglas overheen gekeken.
Ik bedoel we winnen 8x achter elkaar en dan verlies je van Ajax en Vitesse.
Zonde en niet nodig, maar er is niks aan de hand.
Staan nog steeds 3e en onderling scheelt het niks.

De media maken er een crisis van. Valt wel mee.

5 december 2012 om 17:50

Let maar op, PSV gaat dit seizoen niks pakken tegen de topploegen. Marcelo en Derijck horen niet in de verdediging van een titelkanditaat.

Het laatste wat je moet doen is v.d. Gijp serieus nemen. Het is een clown die overal de draak mee steekt. Hij parasiteert op de fouten van anderen. Komt niet verder dan wat goedkope bouwvakkersmoppen , waarmee ik een heleboel bouwvakkers tekort doe. Hij refereert voortdurend aan Gullit, kennelijk zijn grote voorbeeld toen hij bij PSV speelde. Gullit is heel wat genuanceerder als het over PSV gaat, hier kun je nog steeds een voorbeeld aan nemen, Gijp. Zonder PSV was je nooit zover gekomen en teerde je nog de naamsbekendheid van een voetbalfamilie. Onbegrijpelijk dat Gijp voor lezingen gevraagd wordt, hij heeft namelijk niets te melden. Zijn boodschap is simpel " doe maar gewoon " , lach alles weg en lach iedereen uit . Lekker goedkoop. Maar ja, Ratelband werd destijds ook uitgenodigd voor motivatietrainingen door veel zichzelf respecterende bedrijven . Ook de hype rondom Gijp zal een keer wegebben, wat mij betreft liever vandaag dan morgen.

Compleet eens met van der Gijp. Ze moeten gewoon mouwen opstropen, en laten zien dat ze de beste zijn. Dat hoort bij een topploeg. Kan me niet voorstellen dat je het in deze niet eens bent met Gijp.

Probeer het eens los te zien van wie hij is of zijn uitspraken uit het verleden. Kinderachtige mensen hier zeg!

Ik ben zelf dan PSV supporter, ik ga dan wel gene seizoenskaart ofzo... maar als supporter is het echt gewoon vervelend om te zien. Ik denk zelf ook gewoon, het tijd tijd voor een verandering, dingen via een andere kant bekijken en aanpakken en niet de schuld aan iets of iemand geven.

Er wordt hier door verschillende mensen gezegd dat vd Gijp onpartijdig is. Ha ha, wat een grap. Ik denk dat vd Gijp één van de grootste Ajaxhaters van Nederland is. En voor de rest denkt hij met zijn luie reet dat hij persoonlijk het voetbal uitgevonden heeft. Als voetballer had hij een mentaliteit en inzet van lik me reet. Op Brokamp na de meest luie voetballer aller tijden van Nederland. Maar over PSV heeft hij dit keer eens gelijk. Voiral v Bommel en Advocaat zijn een paar zielepoten.

Rene van der Gijp. Laat me alsjeblieft niet lachen zeg. Wat een sneue vent is dat. Met z'n pornobloesje en z'n domme bril. Het enige watie zegt is "wat is dat toch een lekker ventje die Messi he?" Om vervolgens weer te orakelen over een domme aftrap of iets anders doms uit de Nederlandse competitie. Zo kan ik ook wel een bandje maken. Iets zinnigs komt er niet uit.

Iedereen mag een mening hebben over Psv, prima de luxe. Maar hem kan ik echt niet meer serieus nemen. Het opportunisme viert bij deze man hoogtij, om over die grijze geitenbreier die er altijd bij zit nog maar te zwijgen. De ene week is een banaan krom en de week erop lult hij 'm weer recht. Je kunt hem nauwelijks betrappen op consistentie.

Het is geen crisis bij PSV hoewel ik ook baal van de nederlaag van afgelopen weekend, met name de manier waarop. Ik had toch echt gehoopt dat we wat verder waren maar we verliezen op exact dezelfde wijze als vorig jaar. Het enige voordeel is dat we nu niet in een beslissende fase van de competitie zitten.

Gisteren las ik in de column van Lex Muller dat hij de mening van Waterreus onderschrijft dat er bij PSV geen beleid wordt gevoerd. Ik zou zeggen: integendeel vrienden! PSV heeft een prima jeugdbeleid en een prima aankoopbeleid. Dat de aankopen niet altijd renderen is wat anders. Dat PSV de jeugd op een andere, wat voorzichtigere manier brengt dan ajax en feyenoord is ook evident. Dat wil niet zeggen dat het jeugdbeleid faalt, zeker niet. Daarom word ik er ook zo moe van dat al die ajax supporters maar blijven roepen dat PSV een koop club is. Wat een onzin zeg. Moet je eens kijken wat je eigen club kocht toen ze een jaar of zes niks hadden gewonnen. Kijk voor de aardigheid nou eens wat er toen allemaal binnen kwam wandelen in de arena. De ene aankoop nog dommer dan de andere. Over beleid gesproken.

En als ik dan toch aan het azijnzeiken ben: sinds wanneer staat een feyenoord fan sympathiek tegenover ajax en vice versa? Dat geslijm heen en weer daar word ik ook kotsmisselijk van.

Zo.

5 december 2012 om 13:46

Van der Gijp heeft het nergens over crisis. Hij heeft wat tegen het gedrag van de spelers. Dat ze hun eigen verantwoordelijkheid afschuiven op de scheids en andere teams!

Hij zegt alleen dat ze mouwen op moeten stropen. Daar ben je het toch ook mee eens of niet? Ben zelf ook PSV fan, maar ben niet tevreden over het seizoen!

5 december 2012 om 14:00

'en als ik dan toch aan het azijnzeiken ben: sinds wanneer staat een feyenoord fan sympathiek tegenover ajax en vice versa? Dat geslijm heen en weer daar word ik ook kotsmisselijk van. '

Dat is nou precies wat VDG bedoelt met calimerogedrag. Van Bommel had het kunnen zeggen.

5 december 2012 om 14:19

Je eerste 3 stukjes heb ik weinig aan toe te voegen.

Maar het is me een raadsel waarom je zegt: PSV brengt hun jeugd een stuk voorzichter dan Ajax/feyenoord. Je kan het ook anders bekijken: Ajax en Feyenoord geeft hun jeugd gewoon de kans zoals het hoort.

Begrijp me niet verkeerd hoor, maar wat breekt er nou zo nu en dan door bij Psv?
Die Depay is een aardig talent, ziet iedereen, maar breng hem dan ook gewoon. Ik bedoel:

Waterman = gekocht
heel de defensie = gekocht ( op Willems na )
Middenveld = gekocht
Aanval = gekocht..

Hierbij doel ik niet op het kopen in de jeugd, maar als ze al een tijdje doorgebroken zijn bij eerste elftallen van andere clubs.

Tot slot: Feyenoord en Ajax is misschien haat. Maar de 2 clubs kunnen ook niet zonder elkaar. Blijven toch de 2 grootste clubs van Nederland, en het is de ultieme klassieker.

5 december 2012 om 14:29

wat is dat toch met die jeugdspelers. Waarom is dat uberhaupt iets om steeds over te beginnen. Waarom zou ajax zoveel beter zijn omdat ze paar spelers uit de jeugd in het eerste hebben spelen ? Dat staat toch niet in de spelregels of wel ?

Ajax heeft meer jeugd omdat ze daar veel succes mee behaald hebben en omdat ze met aankopen meestal heel ongelukkig zijn. Maar ajax heeft bovenal veel jeugd omdat ze een heel groot achterland hebben. En ajax heeft veel jeugd omdat ze deze jeugd vaak voor geld kopen van buitenlandse clubs. Maar het is voor mij onbegrijpelijk waarom ze dan continu andere clubs de les moeten lezen. Volgens mij staan ze doodleuk 3 punten achter psv en is het voetbal van ajax op een enkele wedstrjid na ook niet al te best dit seizoen.

5 december 2012 om 14:42

@ Ajaxstyle #110
Willems is ook gekocht van Sparta ;-)

5 december 2012 om 14:45

Nee want als je doelt op kopen in de jeugd dan heb je het over je eigen club dus dat snap ik.

5 december 2012 om 14:58

@ Johndiego #113
je zegt "ajax heeft meer jeugd omdat ze daar veel succes mee behaald hebben"
Klopt inderdaad! Goed gezien!

Daarnaast heeft Ajax veel jeugd omdat ze bij Ajax de kans krijgen en goed genoeg zijn om door te breken. De hele eredivisie zit vol spelers die een gedeelte jeugd bij Ajax hebben doorlopen,
Ajax koopt of contracteert inderdaad vaker spelers op hele jonge leeftijd zodat ze nog een tijdje kunnen rijpen en volgens de Ajax filosofie worden opgeleid voordat ze in het eerste komen.

Het staat inderdaad niet in de spelregels maar het is wel zoals een voetbalclub hoort te zijn, vraag eens rond in Europa wat ze van Ajax vinden. In Nederland zijn ze een andere mening toebedeeld maar dat is logisch. De grootste en beste heeft de grootste aanhang en de meeste tegenstanders, das in ieder land zo.

een klein detail nog waarom iedereen wat meer respect mag tonen voor de Ajax opleiding:
Cruijff, van Basten, Bergkamp, Kluivert, Sneijder, vdvaart,... Daar heeft iedere Oranje fan veel plezier aan beleefd en daar hebben we alle successen aan te danken.

5 december 2012 om 18:53

"cruijff, van Basten, Bergkamp, Kluivert, Sneijder, vdvaart,... Daar heeft iedere Oranje fan veel plezier aan beleefd en daar hebben we alle successen aan te danken. " Tuurlijk jongen, we hebben alle successen behaald door deze spelers. Volgens mij hebben we internationaal maar 1 prijs behaald. V Basten scoorde en was belangrijk, maar er waren meer zeer belangrijke spelers. Het is dus zeker niet door Ajax.

6 december 2012 om 12:56

klopt er waren veel meer belangrijke spelers; Rijkaard, Muhren, Vanenburg, Kieft 3x raden waar die jongens vandaan komen? En waren hebben Wouters em koeman het spelletje goed leren spelen?

5 december 2012 om 14:24

@war75 #100
En jouw post illustreert eigenlijk hetgeen Van der Gijp hierboven aangaf...

5 december 2012 om 14:43

Leg mij het Calimero gehalte van mijn reactie eens uit dan?

5 december 2012 om 15:07

@war75 #121
het calimero gehalte zit hem in het feit dat je het oneens bent met vd Gijp en gaandeweg komt de Ajaxhaat naar boven in je verhaal en begin je over de Ajax supporters en hun trots op de jeugd. Wat heeft dat met van der Gijp te maken?
Dat ieder puntje van kritiek vroeg of laat resulteert in psvérs die over Ajax zeiken dat is Calimerogedrag.
Zij zijn groot en wij zijn klein en dat is niet eerlijk.......

Wij hebben maar 1 rivaal dus al die andere clubs zoals AZ ,utrecht, ADO en jullie die zo graag rivaaltje willen spelen...have fun ermee.

5 december 2012 om 15:13

@war75 #121
Meen je dit serieus?
Ten eerste begin je het te hebben over Van der Gijp en hem op allerlei wijze af te kraken. Ook Lex Muller geef je een veeg omdat je het niet eens met hem bent.
Vervolgens ga je nog eens 'wijzen' naar Ajax, haar beleid en haar supporters.

Wat heeft Ajax, haar beleid of haar supporters te maken met jouw club of de prestaties van jouw club?

6 december 2012 om 15:17

@ reactie #126 en #128: als jullie niet weten wat Calimero gedrag is dan kun je er naar mijn bescheiden mening weinig over roepen lijkt me.

Het zou Calimero gedrag zijn als ik zou zeggen dat het niet eerlijk is wat van der Gijp roept over PSV en dat hij dat ook over andere clubs moet roepen en niet alleen over PSV en meer van dat soort onzin. Of een ander voorbeeld van Calimero gedrag: "wij moeten altijd om half 1 spelen, boehoe." Dat soort dingen.

6 december 2012 om 15:34

@war75 #185
Waar heb ik het over "calimerogedrag"?
Ik geef alleen aan dat jouw post weldegelijk illustratief is voor hetgeen Van der Gijp aangeeft.
Telkens maar wijzen naar anderen in plaats van met jullie eigen club bezig zijn.
Weer wijzen naar Ajax, haar aanhangers en haar beleid...
Snap je het een beetje?

Ook een sneer uitdelen omdat er inderdaad Ajacieden zijn die janken (hieruit kan je mogelijk opmaken dat ik dergelijk gehuil ook niet steun) omdat ze om half één wedstrijden moeten spelen, is weer illustratief.
Hou het lekker bij jouw eigen club zonder maar telkens Ajax erbij te betrekken.
Want nogmaals: wat heeft Ajax, haar beleid en haar aanhangers te maken met jouw club of de prestaties van jouw club?

5 december 2012 om 16:01

Ik zal je uitleggen waarom ajax en feyenoord supporters niet meer zo'n hekel aan mekaar hebben. Dat komt omdat ze allemaal een veel grotere hekel aan Psv hebben (met name de jongere garde)
Dit komt voornamelijk door wat Van der Gijp zegt, dat die Strootman en die van Bommel niks anders doen dan zeuren en zeiken. Psv verliest niet doordat ze slecht voetballen, maar omdat elke scheidsrechter tegen Psv is.

dat er nog mensen zijn die v/d Gijp serieus nemen. iemand die overspannen wordt van in de sauna zitten,op de bank liggen en paaldansclubs bezoeken die neem ik in elk geval niet serieus.ik zit nu te wachten op Genee,die v/d Gijp altijd napraat en zo leuk probeert over te komen

Het lijkt me niet helemaal juist om anderen te beschuldigen niet met druk en media om te kunnen gaan terwijl je zelf een jaar thuis onder de dekens hebt gelegen omdat 2 keer in de week domme onzin vertellen je teveel is geworden.

Maar mooier nog is dat vd gijp zich beperkt tot negatieve kritiek. Als psv (of een andere club) 8 keer op rij wint hoor je hem niet, maar oh wee als ze 2 keer verliezen. Dan hebben ze geen beleid en is het een achterdochtig provincieclubje. Van bommel kan het niet belopen en kan niet meer mee, advocaat is geen topcoach, brands heeft gefaald en strootman speelt alleen goed tegen kleine clubs. Als je zo verbitterd en negatief ingesteld bent, kan ik het me goed voorstellen dat je weinig levensvreugde meer over hebt.

Ik kan alleen maar zeggen, dat van der gijp hierin gewoon gelijk heeft, zeker is het wel dat men merkt als je van limburg afkomt, dat de provincie er niet bij hoort, maar doen wij limburgers dat ook niet.
Psv, moet niet zeuren en gewoon gaan voetballen.

Ach ajax speelde beste wedstrijd van seizoen en tegen vitesse niet geheel terrecht verloren. Ze staan nog steeds hoog bovenin ze hebben alleen een grote kans laten lopen en ajax weer in het zadel geholpen. Als ze tegen twente verliezen hebben ze wel een veel groter probleem.

Van der Gijp is een popiejopie idioot. Hij blert maar raak en dan vooral wat scoort bij de meeste kijkers.
Hij zegt ook vaak hetzelfde. Als iemand iets doet wat hem niet bevalt krijg je weer het bekende "zou er dan niemand zijn die tegen hem zegt: moet je niet meer doen joh". Dat is de eerste 47 keer wel leuk, daarna minder.
PSV bashen is van alle tijden en heeft er vast wel iets mee te maken dat randstedelijke pers nou eenmaal minder vaak voor PSV zal zijn. Big deal.

Ik leg dat eeuwige gebash maar uit als een vorm van onmacht, zeker in periodes dat PSV oppermachtig is in de competitie kunnen ze wat minder zeiken en moeten ze wachten op periodes als deze waarin PSV al 4 jaar vrijwel geen prijzen wint op een miezerig bekertje en johan fruitschaaltje na.

Om een voorbeeld te noemen: in deze competitie had ajax in de eerste 11 wedstrijden er slechts 4 gewonnen. Hoor je niemand over, maar Twente dat bovenaan staat op PSV dat bovenaan staat kan geen goed doen. Sneu, maar realiteit.

En dan komt nog het leukste voor de bashers: ze beuken maar door en als dan eindelijk, na heeel veel bashen iemand van PSV van zich afslaat zijn ze helemaal blij en kunnen ze Calimero weer van stal halen. Treurig maar waar.

5 december 2012 om 17:16

jouw reactie bewijst weer eens het gelijk van vd gijp. Hij is trouwens ex-speler van PSV en heeft niks met feyenoord of ajax

5 december 2012 om 17:59

Beter lezen gast. Eerste stukje is over die sukkel van een gijp, daarna trek ik het wat breder.

"ik denk dat ze in Eindhoven eens volwassen moeten worden. Van Bommel voorop”, vindt Van der Gijp."
Moet hij zeggen. Heeft ie een eigen voetbalprogramma, gaat de helft over zijn eigen pornoavonturen die niemand interesseert behalve Boskamp.
Maar hij heeft natuurlijk ook wel een punt. Ze zetten PSV voor schut, dat moeten ze gewoon niet doen.

Het is natuurlijk ook wel een beetje erg zielig als de Nederlandse variant van Lotthar Mattheus gaat klagen over een tegenstander die kaarten aannaait. Wees dan een vent en geef toe dat je tegenstander beter was en ook nog eens gemener! En advocaat zou met al zijn ervaring toch ook beter moeten weten dan klagen over de scheidsrechter. Daar heeft Ajax tenslotte net zoveel baat/last van. Triest dat spelers en coaches van dit statuur hun verlies door gebrek aan prestatie niet kunnen toegeven.

Hier heeft van der Gijp gewoon gelijk in. Van Bommel toch met z'n schijnheilige gedrag en altijd maar naar de tegenstander of de arbitrage kijken. Maar zelf niks presteren. Ze moeten daar in Eindhoven eens in de spiegel kijken. Volgens mij staat er boven de 30 miljoen op het veld en als je dan verliest moet je je waarde waarmaken en gewoon in de spiegel kijken!

Vd Gijp heeft gelijk. Eindelijk eens een objectieve reactie vanuit iemand uit het Eindhovense. Die excuses na Ajax-psv van de psv-ers waren lachwekkend.

Triest dat Psv-fans die elke maandagavond waarschijnlijk op de grond liggen van het lachen om Gijp nu opeens heel schijnheilig doen alsof ze hem een complete idioot vinden ''met zn hemd en bril'' en niet gewoon even objectief-kritisch naar hun club durven kijken.

ik heb die lul nooit gemogen
gefrusteerd mannetje die het niet kan hebben dat ie zelf maar een middelmatige voetballer was
hij heeft natuurlijk de pik op psv omdat heel veel oud spelers uit zijn tijd hem niet serieus namen
die man moet gewoon met zn lul in de hand in barcelona gaan wonen
lekker thuis zitten huilen in je 1tje omdat je het leven niet meer ziet zitten.
wat een mentale kneus die gijp.
burn out van wat? heel de dag voetbalwedstrijdjes kijken zeker? Loop 1 dag met de gemiddelde werkende mens mee zou ik zeggen...

5 december 2012 om 19:47

Mooie reactie, je slaat de spijker op zijn kop. Van der gijp denkt er veel verstand van te hebben, valtallemaal wel mee. Kuddegedrag niets anders.

ze gedragen zich net als hun coach! onproffesioneel en excuses zoeken als ze verliezen! zoek de schuld eens bij je eigen slaapverwekkend voetbal

Ach gijp moet iets zeggen.
In mei zetten ze allemaal een eierdop op als ze op de kar door de stad rijden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Het lijstje met geïnteresseerde clubs in Daniel Arzani neemt zienderogen toe. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren