wk2018

Koeman: ‘Soms wel onbegrijpelijk, aan de andere kant ook prima’

Woensdag, 5 december 2012 om 11:55

Ronald Koeman merkt dat Feyenoord dit seizoen zelden tot nooit wordt genoemd als titelkandidaat. De Rotterdammers vierden in 1999 hun laatste nationale hoofdprijs en wonnen nadien alleen nog een keer de KNVB-Beker. Met een tweede plaats was men vorig seizoen weer eens dicht bij het winnen van de Eredivisie, maar Ajax behield zijn voorsprong. Koeman hoopt dat Feyenoord op termijn weer echt kans maakt.

/

Het maakt de trainer, die woensdag zijn contract in De Kuip verlengde, naar eigen zeggen niet uit dat Feyenoord vaak niet genoemd wordt als titelkandidaat. “Al vind ik het soms wel onbegrijpelijk. Veel clubs worden genoemd, wij niet. Aan de andere kant is het ook prima. Laat ons maar lekker op de achtergrond blijven en onze wedstrijden winnen. Dan zien we vanzelf wel waar het eindigt”, meent de trainer.

Koeman zegt aan Voetbal International dat hij ziet, dat Feyenoord steeds beter begint te spelen. “Je ziet nu dat we wedstrijden tegen de, met alle respect mindere tegenstanders, eenvoudiger winnen dan vorig seizoen. Daarbij vind ik dat we ook beter voetbal laten zien. Je ziet nu al dat tegenstanders de aanvoer naar Graziano Pellè proberen te verhinderen, maar dan hebben we op de flanken met Ruben Schaken en Jean-Paul Boëtius genoeg kwaliteit om op die manier gevaarlijk te worden. Het ziet er gewoon goed uit.”


Poll

Wanneer wordt Feyenoord weer landskampioen?


Gerelateerd

33 reacties (laatste reactie door sc.feyenoord)
5 december 2012 om 12:14

Het is waar wat hij zegt, dit zei ik ook al een paar dagen geleden, toen Ajax won van PSV en nog maar 4 punten achterstond op de nummer 1, waren ze ineens weer titel kanidaat........feyenoord heeft net zoveel punten en alle ploegen boven zich al gehad, alleen Ajax thuis de rest uit, alleen PSV was beter de andere waren we absoluut niet minder.

Maar laat ons maar lekker mee hobbelen, geen druk, gewoon lekker ballen

Edit Dammie
Eerste zin verwijderd

Zo lang wij gewoon blijven winnen wordt je vanzelf een kampioens kandidaat.
Ik maal er niet om, dat scheelt weer extra druk voor de spelers.

Koeman laat feyenoord weer heerlijk voetballen, wie weet waar het eindigt.

Worden toch wel vaak als outsider genoemd... Als we de wedstrijden winnen tegen de toppers heb je idd een goede kans, alleen als ik de wedstrijd thuis tegen twente zag dan zakt de moed je in de schoenen, tegen de middenmoot etc. Lukt alles gewoon dus we zullen het zien, ik denk wel persoonlijk dat er weer meer te halen valt als de 5e positie.

5 december 2012 om 12:08

We hebben uit tegen Twente gespeeld, niet thuis.

5 december 2012 om 13:54

Bedoel ik ook thuis bij twente.

5 december 2012 om 14:27

En ook in die wedstrijd had Feyenoord niet het mindere van het spel. Het verschil in die wedstrijd was dat de ene ploeg enige mate van efficiëncy had, gecombineerd met wél een keeper in de goal.

Verwacht dat Feyenoord dit jaar een serieuze gooi naar de titel gaat doen. Het is met Ajax en Vitesse gewoon de stabielste club.

5 december 2012 om 12:26

en daar kom bij dat feyenoord 2de seizoens helft van alle top wedstrijden er 3 thuis speel
twente-psv-vitesse

en 1 uit..ajax

lig toch in het voordeel van feyenoord.

5 december 2012 om 12:39

Ook Utrecht Az en Heracles krijg je thuis.
Vvv-uit heb je ook al gehad wat normaal een wedstrijd is waar je punten laat liggen.

5 december 2012 om 12:43

ja feyenoord krijg nog een hoop thuis wedstrijden.

daarom sta ik er niet gek van te kijken als feyenoord dit jaar zomaar kampioen word.

met al die thuis wedstrijden.

5 december 2012 om 12:50

Ja het programma is redelijk voordelig voor Feyenoord! Ik zie niet in waarom Feyenoord dit jaar de titel niet kan pakken.

Jezus man, wat zou ik weer is graag voor de landstitel op de coolsingel staan!

weet het niet hoor, maar volgens mij hebben ze nog een Uefa cup gewonnen!

Titelkandidaat is een titel die een team moet verdienen, door prestaties in het huidige en voorgaande jaren. Dit is voor een club als Feijenoord een streven voor in de nabije toekomst, aangezien een 5de plek zonder Europese verplichtingen het maximale haalbare is; tot op heden. De top 3 zal in het tweede seizoenshelft excelleren, waarbij de EL een hinder zal vormen voor Ajax. Maar de geschiedenis van de afgelopen 2 seizoenen leert ons Ajax nooit uit te vlakken dus 4 titelkandidaten is voorlopig voldoende.

5 december 2012 om 12:13

De geschiedenis leert ons ook dat we vorig jaar tweede zijn geworden en dat we praktisch alle topwedstrijden goed gespeeld hebben. Waarom wordt Vitesse wel als kampioenskandidaat gerekend? Die hadden net zo goed 9 punten minder kunnen hebben. Feyenoord had moeten winnen van Vitesse en Ajax. Dan hadden we nu gewoon bovenaan gestaan. Er is dus echt geen reden om Feyenoord niet als titelkandidaat te zien. Vijfde plek het maxiaal haalbare... hoe verzin je het???

5 december 2012 om 13:16

Feyenoord had inderdaad moeten winnen van Vitesse en had ook kunnen winnen tegen Ajax.. Maar als je dat dus niet doet omdat je niet bij machte bent om een goal te scoren moet je achteraf niet gaan praten over ditjes en datjes en als als als... Je krijgt punten op basis van het aantal goals niet op basis van balbezit of doelsaldo..

5 december 2012 om 12:14

De top 3 gaat excelleren? Vitesse gaat gewoon voor de play-offs hoor, kijk maar naar de voorgaande jaren. Volgens jouw redenering kan dat immers niet anders.

5 december 2012 om 12:16

**de top 3 zal in het tweede seizoenshelft excelleren, waarbij de EL een hinder zal vormen voor Ajax***

Ajax staat 4de met evenveel punten als Feyenoord, Feyenoord kan je de tweede helft ook niet uitvlakken, ze deden vorig jaar precies het zelfde als Ajax nl....maar laat ons maar lekker in de schaduw van die enorm goede top4 spelen, wij vinden het prima ;-)

5 december 2012 om 13:12

Duur taalgebruik kan je onnozole reactie niet verbloemen hoor. Volgens jouw theorie is Feyenoord geen titelkandidaat op basis van voorgaande jaren en het huidige seizoen? Maar je spreekt wel van 4 titelkandidaten. Met jouw theorie kom ik dan op Psv, Twente en Ajax. Wie is die 4e dan? Vitesse? Is die ploeg niet in alle voorgaande jaren onder Feyenoord geëindigd? En is het gat tussen beide teams op dit moment niet 4 puntjes?

Daarnaast, hoe kom je aan die wijsheid dat je exact kan vertellen hoe de competitie verder gaat verlopen? De top 3 die gaat excelleren, Ajax die hinder van de EL zal ondervinden? Misschien zijn ze na 2 wedstrijden al uitgeschakeld.

Man, zelden zo'n domme reactie gelezen.

Ach 2002 was er ook nog als laatste Nederlandse club een Europees prijsje.....
Vooral lekker op de achtergrond blijven, geen enkel probleem. En gewoon blijven bouwen.

Ach die doelstelling hebben wij niet uitgesproken, de selectie was zwaar verzwakt, maar Koeman heeft dit elftal weer op de rails gekregen en doet zowaar mee om het kampioenschap. Maar mochten we punten laten liggen dan, praten we maandag gewoon weer over plek 4!

Toen Ajax won van PSV was t terug in de titelstrijd, Feyenoord won van RKC en Koeman won de broederstrijd. Dat terwijl we evenveel punten hebben en stabiel ogen, weinig kansen weggeven.

Op naar Breda.

als er geen blessures komen en vilhena deze lijn doorzet + clasie weer in vorm komt dan zie ik ze wel tot lang meedraaien.

Ik heb zo het gevoel dat Feyenoord kampioen wordt dit jaar want alle lastige uitwedstrijden op die van Ajax naar zijn al gespeeld en we hebben nu al veel uitwedstrijden gespeeld.

Haha, wat een prachtige poll. Gewoon er vanuit gaan dat we binnenkort kampioen worden. Ik denk zelf volgend seizoen, maar dit seizoen zou ook kunnen. Dit seizoen is gewoon niet te voorspellen, 5 kandidaten die allemaal 20% kans hebben in mijn ogen (mocht Bony tenminste blijven). Als die niet blijft zie ik 4 kandidaten overblijven.

Voor Feyenoord zijn januari en februari de maanden van de waarheid. Als je in die maanden kan blijven aanhaken bij de top, dan zou je zo een goede gooi kunnen doen naar de titel. In die periode krijg je Ajax-uit, Twente-thuis en Psv-thuis. De laatste 10 wedstrijden die Feyenoord speelt zijn "op papier" makkelijke wedstrijden tegen vooral ploegen, met alle respect, uit het rechter rijtje (7 van de 10), plus nog een á twee lastige wedstrijden.

Verder zijn er weinig echt zware blessures geweest die moeilijk op zijn te vangen, De Vrij kon goed opgevangen worden, maar een geblesseerde Janmaat, Immers of Pelle zou dramatisch zijn. Daarnaast heb je geen wedstrijden in Europees verband en zullen, op de internationals na, vrijwel alle spelers eenmaal per week een wedstrijd spelen.

Met een fitte selectie en het komende programma is alles mogelijk.

Toch grappig dat Feyenoorders Twente vaak lopen te bashen dat ze geen topclub zijn, terwijl ze zelf sinds 1999 (!!!!) al geen landskampioen zijn geweest... LOL

5 december 2012 om 16:16

Och als jij denkt dat één kampioenschap je meteen een topclub maakt, groter dan een club met de historie, ambiance, naamsbekendheid, achterban en jeugdopleiding van Feyenoord, ga je gang. Montpeillier en AZ zijn zeker ook topclubs dan? Kaiserslautern is ook een absolute topclub.

Alsjeblieft zeg, er wordt iets moois neergezet bij Twente en ze zijn absoluut goed op weg, maar laat ze nou eerst eens aan de top blijven voor uberhaupt te mogen denken groter te zijn dan Feyenoord

5 december 2012 om 16:23

Je leest niet goed. Ik zeg niet dat Twente wel een topclub is of dat Feyenoord dat niet is, dat laat ik in het midden.
Vind het slechts opmerkelijk dat Feyenoorders hun "historie" dan aangrijpen om op Twente topics te komen zeuren over of het een topclub is of niet, terwijl zij sinds 1999 al geen landskampioen geweest zijn... (ondanks historie). Kwestie van andere instelling.

Brengt wel weer de vraag op hoe lang clubs op hun historie mogen teren...

6 december 2012 om 01:12

Het gaat niet alleen om historie. Maar om alles. Feyenoord en later Ajax hebben Nederland op het kaart gezet. Ajax deed dat daarna doodleuk weer in 1996. Feyenoord deed dat weer in 2002 toen niemand dacht dat een Nederlandse club weer iets euopees zou pakken.

Bovendien kunnen we praten over ene behoorlijke prijzenkast, de eeuwige ranglijst, de aantal supporters en de steun van het publiek.

Ik weet dat jullie de plaats van Feyenoord willen innemen. En dat is misschien wel mogelijk. Maar dat zal nog ajren duren. Hou maar gewoon op met de discussie. Jullie zien het zo. En de rest ziet het zo. Blijft een ja/nee verhaal.

On: Ik vind het juist heerlijk dat niemand rekening houd met Feyenoord. Net vorig jaar. Toen we alle toppers wonnen en men nog steeds in een ontkennisfase was. Als we na de winterstop een maand er staan. En al de andere wedstrijden gaan net zo stabiel zoals het nu gaat, dan denk ik dat het er wel inzit.

denk dat men gewoon realistisch moet blijven en dat is dat feyenoord dit seizoen nog geen titel gaat pakken..
wel geloof ik er in dat het binnen nu en 3 jaar zomaar eens kan gaan gebeuren.
nu koeman heeft bijgetekend en daarmee een statement heeft afgegeven naar andere spelers kunnen ze misschien echt aan een team gaan werken die er klaar voor is om de titel te pakken..
ik help het ze hopen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

326 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2011- Feyenoord
2009-2009 AZ
2007-2008 Valencia
2006-2007 PSV
2005-2006 Benfica
Laatste voetbalnieuws

AZ laat doelman strijd aangaan met Ronald Koeman en Haggerty

AZ verhuurt Nick Olij het komende seizoen aan TOP Oss, zo melden de clubs donderdagmorgen via de officiële kanalen. Beide clubs bereikten woensdag een akkoord over de tijdelijke transfer. De 22-jarige...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Het lijstje met geïnteresseerde clubs in Daniel Arzani neemt zienderogen toe. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren