‘De afstraffing door Real maakt niet uit, Ajax maakt een doorstart’

Woensdag, 5 december 2012 om 10:51

De berichtgeving in de Nederlandse dagbladen was woensdag tweeledig, nadat Ajax een dag eerder ondanks een ruime nederlaag bij Real Madrid (4-1) toch een plek in de volgende ronde van de Europa League wist te bemachtigen. De Amsterdammers eindigden in de Champions League achter Borussia Dortmund en Real als derde. Engels kampioen Manchester City moest het doen met plek vier.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind je dat Ajax tevreden mag zijn met de derde plaats?


Gerelateerd

69 reacties (laatste reactie door ricogrunn)

Ajax weer weggespeeld alsof het een amateur club was, Ajax onwaardig was dit.

5 december 2012 om 10:57

Ze speelde tegen real madrid. Als die ploeg lekker loopt en mourinho tactisch juist bezig is kunnen ze elke ploeg vermalen.

5 december 2012 om 11:00

Je kunt wel verliezen van Real, maar zo weggespeeld worden is schandalig.

5 december 2012 om 11:06

Wat een onzin. Real heeft simpelweg op iedere positie een wereldspeler, Ajax op geen enkele. Het verschil is even groot als tussen Ajax en een Willem 2, misschien nog wel groter. De marktwaarde van Ronaldo is meer dan de gehele Ajax selectie. Ik vind hier niks schandaligs aan.

5 december 2012 om 11:10

Maar toch geen speler haalde hun niveau.

5 december 2012 om 11:15

Nee gek hé. Als je zo onder druk wordt gezet, is het moeilijk om je eigen niveau te halen. Wij hebben niet miljoenen of wij smijten er niet mee. Heel raar dat een club die diep in de schulden zit en elke positie dubbel bezet met een speler van minstens 25 miljoen, een ploeg van gemiddeld 21 jaar opzij zet met 4-1.

5 december 2012 om 11:30

@arie, onder druk kun je juist je ware niveau tonen.... dat is m.i. dan je werkelijke niveau.
Maar los daarvan is het logisch dat Real geen kind heeft aan Ajax en is het knaop van Ajax dat ze 3e zijn geworden.

5 december 2012 om 12:36

@arie Vink: De basiself van Ajax was gemiddeld bijna 24 jaar (23,75). Van Real 2 jaar ouder. als je Kaka en Carvalho niet meetelt zelfs gelijk aan de gemiddelde leeftijd van Ajax.

Overigens heeft Madrid een schuldenlast van 170 miljoen euro op een begroting van 500 miljoen per jaar. Ajax dit jaar een begroting van 100 miljoen (vanwege de Cl). Dan is het niet gek dat je 5x zo dure spelers hebt (en 5x zo goed).

5 december 2012 om 13:08

@ drop shot hell: Weet niet of je het weet, maar alleen Modric had al de waarde van de volledige selectie van Ajax.......dus dat je dan weggespeeld wordt is geen schande! Het is een grotere schande dat Ajax nu als enige nog in Europa speelt......twente en PSV hebben de Europa League weggegooid en geven daarmee wel mee de punten weg voor de komende paar jaar.......

5 december 2012 om 13:58

Nog te beseffen dat die jeugd spelers van Real die mee deden zo uitblinkers kunnen worden bij Ajax als ze daar speelde Nacho speelde fantastisch evenals Morata die inviel maar hij heeft al laten zien dat hij later wat voor Real kan betekenen Jose vond ik wel wat slordig maarja hij is 17 ben benieuwd wanneer Mourinho Enzo Zidan gaat lanceren :D

5 december 2012 om 13:59

json030 inderdaad, daar komt nog bij dat Ajax dezelfde speelwijze heeft als Barcelona.

Als er een coach is die de sterktes/zwaktes van die speelstijl tot in de puntjes geanalyseerd heeft is het Mourinho wel. Real speelt heel veel tegen Barcelona (minimaal 4 keer per seizoen, soms vaker) en weet dus precies wat ze moeten doen om het Ajax (die op elke positie een mindere speler heeft dan Barca) lastig te maken.

Op de thuisnederlaag tegen Dordmund na is Ajax geen enkele keer tegen een andere CL ploeg door het ijs gezakt, Real Madrid is de slechtst mogelijke tegenstander voor Ajax.

5 december 2012 om 16:07

Zoals messi zegt: madrid hoeft niet eens goed te spelen om te kunnen winnen.
Ze kiezen een paar momenten en slaan toe. Het is niet wachten of er goals vallen tegen ajax alleen de vraag wanneer. En dan zijn het weer de bekende foutjes van de verdedigers die koekoek te kijk worden gezet. Ergens totaal niet nodig alleen die ervaring van een frank de boer en danny blind dat loopt er niet rond.

En dan te bedenken dat Barca 11 punten voor staat op deze club... hoe goed moet dat barca dan wel niet zijn....

5 december 2012 om 11:50

Ik ben het wel met je eens ergens. Ik vond dat Ajax ook niet de durf, lef en inzet toonde die het tegen Psv, City en Dortmund (1e CL wedstrijd) wel toonde... Echter dat je van Real verliest was redelijk zeker, maar ga dan strijdend ten onder... Hoe dan ook trots op de eind classering in deze belachelijke pool

5 december 2012 om 13:20

Ja ze waren niet op hun best gister. Natuurlijk is madrid veel beter maar ajax wil zelf met een jong team van de grote jongens winnen dan moeten ze ook het boetekleed aan kunnen trekken. Wellicht volgen jaar weer een kans

5 december 2012 om 14:14

We moeten niet vergeten dat Real en Dortmund een veel zwaardere competitie hebben, City ook, maar tactisch zijn ze in Duitsland en Spanje even ver als in Nederland, alleen zijn ze op kracht en techniek veel verder.

Ajax speelde tegen de top van Europa en noemen we dit opvulling?

Dit is geen Psv, Feyenoord of Twente kaliber? Gewoon de vergelijking maken met afgelopen zaterdag, belachelijk!

Ajax is door naar de Europa league, mochten ze gunstig loten, dan staan ze zo in de finale in eigen huis, dat kan een mooi feestje worden, getuige Feyenoord in de eigen Kuip vs Dortmund, wees eens blij met dit resultaat, tegen kampioenen van de sterkste competitie, mijn complimenten.

Ik had t wel willen zien als ze met een Milan, malaga en Anderlecht hadden gezeten, waren ze er dan uitgevlogen, dan stelt Nederland niets meer voor.

Waarom gaan die Nederlande ploegen in zulke wedstrijden gewoon niet zoals een Celtic spelen? Zal toch geweldig zijn als een nederlands ploegje een keer weet te winnen van Madrid of Barca. Celtic was ook ff wereldnieuws na hun stunt.

5 december 2012 om 11:02

Simpelweg omdat Ajax dat niet kan. Ajax kan niet met 11 man op eigen helft blijven omdat ze daar de spelers niet voor hebben. Daarbij komt dat Ajax een hele duidelijke filosofie heeft, zijnde een voetballende filosofie. Deze twee gegevens gecombineerd vind ik genoeg om het spel te rechtvaardigen zeg maar. Deze wedstrijd tegen een van de beste clubs van de wereld in eigen stadion was bij voorbaat kansloos, en ik moet zeggen dat ze in de tweede helft nog best wel lekker aan het tikken waren. Ik ben zelf geen Ajacied, maar vind het mooi om te zien dat ze zich niet willen aanpassen aan de tegenstander maar proberen hun eigen spel te spelen. De eerste helft ging dat dramatisch, later wat beter. Hoop echt van harte dat ze dit kunnen doorzetten om over een jaar of 2/3/4 echt weer wat minder kansloos te zijn tegenover Madrid.

5 december 2012 om 11:51

Dat kan Ajax niet. Wat ze wel kunnen is rennen alsof hun lever ervan afhangt en elk duel iig aangaan, het liefst mannelijk... Dat was gisteren niet zo, ze hadden veel te veel ontzag voor Real...

5 december 2012 om 14:21

Ja maar als je het duel vol aangaat ben je ook zwaar de lul als je de bal niet krijgt want dan zijn ze massaal weg. Dat is een afweging die je moet maken en ja vol in de strijd gaan was goed geweest, maar dan moet je wel in het begin een beetje erin kunnen komen (zoals tegen city en de 1e tegen dortmund). Maar zoals met Real gisteren dan zakt de moed je heel snel in de schoenen en dat heeft zeker op jongere spelers een grote invloed.

5 december 2012 om 13:27

Zoals anderen ook al gezegd hebben heeft Ajax er in de eerste plaats de spelers niet voor.

Daarnaast geldt nog: ook met die verdedigende tactiek verlies je 9 van de 10 keer kansloos. Dan zit je dus 9 keer naar zaaddodend voetbal te kijken, in de hoop dat het de tiende keer een keertje lukt. Dat mogen de fans van Celtic misschien mooi vinden, maar dat past niet bij iedere club.

5 december 2012 om 14:09

Dat kunnen ze niet, en dat mogen ze niet. Vanwaar heeft Barca haar filosofie anders gehaald? Van Ajax, die prediken mooi voetbal. En zo hoort het ook te zijn. Hakken en snijden laat men best over aan Britse ploegen, die zijn daar goed in.

Ik verbaas me een beetje over het lage cijfer voor Van Rhijn ik vind namelijk dat hij zich toch behoorlijk heeft ingezet en aardig heeft gespeeld tegen Ronaldo.

5 december 2012 om 15:08

Ach kom op...hij liep er weer achteraan te hobbelen en liet zich als een mak schaap piepelen elke keer weer.

Derde worden in deze poule is een goede prestatie, laat dat voorop staan! Maar over twee wedstrijden verliezen met 3-0 en 4-1 is toch wel pijnlijk. Ten op zichte van vorig jaar heeft ajax weinig stappen gemaakt en ik denk dat men daar in Amsterdam en omstreken wel van baalt.

In de eerste helft werd ajax echt weggespeeld en liet Real zijn klasse zien. Ik denk dat geen enkele Nederlandse club op dit moment het veel beter had gedaan. Maar ik denk dat men bij ajax de stille hoop had vooruitgang te hebben geboekt ten op zichte van de afgelopen 2 jaar.

5 december 2012 om 11:08

Nederlandse ploegen kunnen ten opzichte van clubs als Real simpelweg geen stappen zetten. Wij verliezen elk jaar onze beste spelers. Het is echt heel naief om te denken dat Ajax stappen richting de top kan zetten. De enige manier waarop we zouden kunnen stunten, is het geluk van een extreem talentvolle lichting, maar dat heb je slechts gedeeltelijk zelf in de hand.

5 december 2012 om 13:31

@nr1ajax

helemaal mee eens. Je moet je helemaal niet meten aan Real Madrid of Barcelona. Het niveau eronder is al een betere afspiegeling, en daar kan Ajax af en toe een succes boeken (milan, Utd, City). In die zin vond ik de afstraffing tegen Dortmund veel verontrustender dan die van gisteravond.

5 december 2012 om 13:57

Dortmund vond ik niet verontrustender, ik vind Dortmund dit jaar een van de kanshebbers voor de CL titel. Eerlijk gezegd vind ik ze ook sterker dan Real Madrid.

Enige wat ik verontrustend vond van Dortmund was hun pokke doeltreffendheid. Real was gister niet helemaal scherp, of heeft toch meer kansen nodig om te scoren.

5 december 2012 om 14:24

Helemaal mee eens, Dortmund speelt echt Geweldig!!! Daar kun je goed zien waar ajax op hoopt een hele goede lichting jeugd, want dat heeft Dortmund zeker!!! Ik vind het Dortmund van nu vergelijkbaar met het Ajax van 95 en dat meen ik oprecht

5 december 2012 om 11:09

Ik ben met je eens dat het pijnlijk is maar ben toch bovenal trots op mijn club omdat ze toch maar ff derde worden in de poule des doods! en eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat we tov 2 jaar geleden verbeterd waren puur omdat de revolutie pas net in gang is gezet. Over 3 tot 4 jaar kunnen we oordelen of we hierin zijn geslaagd. Wel zie ik al meer de Amsterdamse bluf in het spel komen en dat is fijn.

5 december 2012 om 11:12

Het klopt dat Ajax nooit verder lijkt in de wedstrijden tegen Real ten opzichte van jaren er voor. Echter vertrekken ieder seizoen ook bepalende spelers bij Ajax, terwijl Real Madrid zo goed als intact blijft. Dat Frank de Boer graag ziet dat Ajax verder was, kan ik wel begrijpen, maar of het ook heel realistisch is? Oke, bij Ajax gaan sommige passjes in de eindfase net fout, en de spaarzame kansjes die ze krijgen worden vaak niet benut, maar zelfs als dat wel goed gaat, dan is Real Madrid kwa veldspel en kwaliteit nog steeds 3 maten te groot voor Ajax. Dat Ajax soms een fase mee kan doen is omdat Real het dan wel mooi vind en wat inzakt.

Als Ajax programma vulling was, wat is City dan wel niet?
Als je zo het gaat bekijken dan stelt de kampioen van Engeland helemaal niets voor.

In dit land kan alleen maar negatief gesproken worden!

5 december 2012 om 11:06

Dat klopt ook. City was/is enorm slecht. Het hele niveau van de Premier League is niet heel hoog. Vorig seizoen werd City kampioen door de zwakte van de andere.

Het is geen toeval dat City maar 3 puntjes heeft gehaald en vorig jaar ook niet verder kwam dan de groepsfase.

5 december 2012 om 11:39

het is wel opvallend dat enkele jaren geleden er 3 van de 4 halve finalisten in de halve finale van de CL stonden. Intussen is dit beeld behoorlijk veranderd. Zo is de top in duitsland enkele ploegen uit Engeland al voorbij (en dat op een gezonde manier), daarnaast maken PSG maar ook de oost europese ploegen grote stappen.

Engeland wordt misschien wel het nieuwe Italië. Jaren geleden was dit de competitie. Als Engeland niet oppast krijgen ze ook een competitie die zeker niet meer tot de beste behoren.

5 december 2012 om 13:05

inderdaad, Ajax zou in de premier league ook gewoon meespelen om het kampioenschap... ga toch weg..

5 december 2012 om 13:51

"het hele niveau van de Premier League is niet heel hoog."

Daar word ik wel even stil van. In mijn herinnering zitten een paar recente overwinningen van Engelse ploegen in de de CL. Zeg maar overwinningen in de zin van: de beker mee naar huis nemen. En oh ja, Engeland staat tweede op de zeer objectieve Europese ranking, slechts gebaseerd op echte uitslagen. Best knap voor een competitie waar het niveau niet zo hoog is.

5 december 2012 om 14:00

ik vind de Engels competitie niet meer oppermachtig, natuurlijk Chelsea, City en United zijn sterke teams. Maar bijvoorbeeld een Duitsland is ontiegelijk in opkomst vrij plotseling. Dortmund, Bayern en Schalke zijn redelijk simpel door.

Ze moeten wel uitkijken, want voor hun zal de FFP een zwaardere wissel trekken dan op de Duitste compeptite, aangezien daar zowat elke club echt gezond is.

5 december 2012 om 14:28

De Engelse competitie is gewoon het spannends, de meeste topclubs in 1 land waar dan ook. Engelsen hebben gewoon een speelstijl waar Ajax meer mee kan en nog steeds boezemt Real veel meer angst in bij jonge spelers dan City, en terecht! Maar dat is ook echt iets wat meespeelt.

Precies, Als je maar overwintert. Natuurlijk wil Ajax een keer door in de Champions League. Maar dan moet je eerst gunstig loten. Er zat dit jaar gewoon geen zwakke bij.
Hopelijk loten ze nu heel goed in de Europa League, want dat zal gewoon gerechtigheid wezen.
En ik hoop dat ze Real de eerste 10 jaar niet meer loten.
Ik heb wel zin in die doorstart in de Europa League. Zitten nog hele mooie clubs bij. Maar hopelijk komen die later. Ik ben er weer bij.

Het is toch erg triest, ik ben spanjaard en kijk op de spaanse tv naar voetbal, hoe er over ajax wordt gesproken tegenwoordig in Spanje. In het verleden met veel respect, tegenwoordig met groot leedvermaak. Er werd zelfs gezegd na de wedstrijd dat ajax zelfs zou degraderen als ze meededen in de Primera División . Er moet heel wat gebeuren om het nederlands voetbal weer internationaal kan meespreken. Waar is de lef gebleven van de amsterdammers, tgenwoordig worden ze afgeslacht als makke lammetjes.

5 december 2012 om 11:11

Dat mogen ze zelf weten. De CL overwinningen in het verleden van Ajax stellen wat mij betreft 1000x meer voor dan die van Barca bijvoorbeeld de laatste jaren. Clubs als Barca en Real pakken alleen maar prijzen doordat ze gigantische bedragen uitgeven aan transfers en salarissen. Ajax in 95 deed het met jeugd en goedkope goed gescoute spelers.

5 december 2012 om 11:19

Ben ik met je eens Ajax was zo bang voor Madrid, een pass op 3 meter afstand van een speler ging al mis, Ajax spelers trilde als ze de bal kregen. Het was echt beschamend om te zien.

5 december 2012 om 11:21

Moeten ze in Spanje zelf weten. Het is in ieder geval zo, dat de clubs met geld lopen te smijten en Spanje met een zéér hoge werkloosheid te maken heeft. Dat vind ik krom. Het voetbal in Noord en Noordwest Europa begint ook meer financieel solide te worden. In het zuiden van Europa zullen ze toch ook flink aan de touwen moeten trekken.

5 december 2012 om 11:38

Ik denk dat er erg weinig Ajacieden zijn die overgenomen willen worden door een rijke man die vervolgens alle dure spelers opkoopt en ons de CL laat winnen... of iemand die ons in de schulden steekt en ons op die manier succes brengt.
Onze filosofie brengt risico's (wat ruimtes weggeven) met zich mee en als we constant leeggekocht worden (wat deels ook de eigen schuld is) dan is het niet verrassend dat we niet inlopen op een club als Real... Barcelona doet het erg goed en dat is natuurlijk mooi, maar helaas gaat ook daar weer gigantisch veel geld in om.

Ik denk dat Spanje maar moet koesteren dat ze met voetbal beter zijn dan vele andere landen, want op ieder ander vlak is het huilen met de pet op in Spanje.

5 december 2012 om 11:45

Dat Ajax zou degraderen in de Primera Division is onzin, Real Madrid en Barcelona rollen in goede doen ook clubs als Atleico Madrid, Sevilla, Valencia en Malaga met dikke cijfers op.
Daarnaast is het lachwekkend hoeveel schuld de Spaanse clubs bij elkaar hebben en dat dit getolereerd word. Spanje en Griekenland moeten uit de euro, maar dat is een totaal andere discussie

5 december 2012 om 15:14

En hier kijken we weer met groot leedvermaak naar een land dat meer geld in voetbal steekt dan in haar eigen jeugd die nog geen fatsoenlijke baan kunnen vinden...

Wat een arrogantie daar in Spanje zeg laat ze daar eerst maar is hun zaken op financieel gebied op orde krijgen voordat ze van alles gaan roepen.. Ffp zal een hoop gaan veranderen en terecht!

Straks zijn onder andere Eriksen, Fischer etc. weer weg en kunnen we weer van vooraf aan beginnen.

Zolang Ajax steeds word leeg geroofd gaat Ajax nooit hoger dan dit niveau komen. Mensen zeggen ook ja als Ajax de spelers had kunnen behouden die sinds 2003 in Amsterdam waren geweest dan had Ajax de Champions League kunnen winnen. Maar dat is niet zo. Dus Ajax zal elk jaar haast opnieuw moeten beginnen.

5 december 2012 om 11:09

Doorstart in Europa word bedoeld, dat we doormogen in de El.

Mij schieten na het lezen van een aantal reacties meteen de woorden van Siem de Jong in mijn hoofd. Wat hij zegt is volkomen realistisch: Dit Real Madrid speelt al een behoorlijke tijd met dezelfde spelers, waarbij niet elk jaar de beste spelers worden weggehaald. Bij Ajax worden elk jaar weer de beste spelers weggehaald en met dit elftal kun je verwachten dat je tegen Real Madrid geen kans hebt.

5 december 2012 om 11:46

De vraag had ook niet moeten zijn: Is Ajax ingelopen op Real.. maar is Real uitgelopen op Ajax? Uiteindelijk moet Real de CL winnen en wij slechts ervaring op doen... Real heeft 2 momenten tegen Ajax een periode gehad waarin ze erg zwak waren, welke afgestraft worden door een club als Borussia (nu eventjes) Barca of Manu. Ik denk dat Real niet veel verder ontwikkeld is dan 2jaar geleden, maar dat het verschil met Ajax hetzelfde gebleven is...
Ajax doet het leuk in de CL en hoopt op een betere lichting... en niet vergeten; vorig jaar scheelde het 2 doelpunten of we hadden overwinterd in de CL.

Terechte 3de plaats.city had niet meer verdiend.wat een bagger ploeg.
Eén kant tekeninge uitblinkers van zaterdag,liepen er nu echt voor spek en bonen bij,met Eriksen op kop.spelers aanspelen die in dubbele dekking staan,met het gevolg:twee doelpunten op zijn rekening.
Een pass van Blind opeisen en dan een pass naar achter verzenden nadat Blind de bal opbracht tot over de middenlijn.jongen wat erger ik mij aan deze salonvoetballer het positieve dat hij doet op het plein zo overschrijven met meer dan 50% negatieve,daar valt mijn broek vanaf.

Wat is de media toch lachwekkend. Ajax wint en speelt gelijk tegen City en dan is alles top. Uit tegen Dortmund werd nipt verloren en toen had iedereen hoop. En nu is het opeens niks meer.

Ajax wint fantastisch van PSV en Ajax is weer helemaal terug blablabla en nu gaan ze met 4-1 onderuit en nu is Ajax weer helemaal niks. Ik word er echt dood en dood moe van. Ajax is gewoon lekker bezig met iets opbouwen. Allemaal broekies op het veld en het heeft amper iets gekost. De bruto omzet van Ajax in een jaar is niet eens genoeg om Ronaldo te kopen. Waar hebben we het over?

Wat ga ik over een jaar of 10 genieten als de jeugdopleiding van Ajax allemaal talenten en grote voetballers uit de hoge hoed toverd en dat ze weer eens door kunnen in de CL. Dan pas zal Cruijff zijn gelijk halen. En wat lach ik dan de media uit die dit schrijven over al het moois waar Ajax nu mee bezig is.

Ik geniet er van dat clubs zich helemaal scheel kopen en dat er niks uit komt. Als meneer de sjeik dan de stekker eruit trekt dan is het van de een op de andere dag hartstikke failliet. Fantastisch als dat gebeurd. Ajax en Feyenoord zijn bezig met jeugd opleiden en die moeten ervaring opdoen. Over een X aantal jaren dan heb je een ideale mix tussen ervaring en jeugd en dan opeens kan het wel. Dan wordt de landelijke competitie weer gedomineerd en in Europa gaan ze ook weer een rolletje spelen.

5 december 2012 om 11:52

Amen!
Met Feijenoord en Ajax die weer aan de weg timmeren gaan we mooie tijden tegemoet. vitesse en twente die ook mee zullen blijven doen.. enige waarvoor we moeten vrezen is psv die zichzelf de dood in werkt. Maar verder: de Nederlandse top zal wel sterker worden, zonder twijfel... maar wel pas over een jaar of 10...

5 december 2012 om 13:18

Je vergeet alleen dat spelers niet lang blijven tegenwoordig. Ze worden weggekocht. Soms al in de jeugd en anders na een 2-3 tal jaar. Dus net als ze ervaren worden zijn ze weer vertrokken.

En toch leuk dat jij nu al weet hoe het voetballandschap er over 10 jaar uitziet. Als we nog een paar van deze jaren krijgen, spelen we niet eens meer CL.

5 december 2012 om 15:01

Ik heb er de volle 100% vertrouwen in. en spelers kunnen best weg gaan zolang er maar niet een heel team weg gaat. Maar als je continu super kwaliteit krijgt uit de jeugd en dat kan je aanvullen met gerichte aankopen dan heb je een stabiel team en kun je veel winnen. En zo lang je blijft winnen zullen spelers ook langer blijven.

Maar jij bent of geen Ajacied of een zeer kortetermijn visie. Ben jij van het vele geld uitgeven? En schuld maken? Ik wens je veel succes

Ik zie de pracht van de visie van Ajax en ik sta er als fan he-le-maal achter! Dan maar af en toe op je klote krijgen en een slechte wedstrijd maar als Ajax nou elke jaar +/- 15 tot 20 miljoen opstrijkt vanuit Europa en ze verkopen spelers elk jaar wat 30 tot 40 miljoen opleverd dan hoor je mij niet klagen

5 december 2012 om 13:19

Absoluut. Een beetje gefrustreerde mensen lijkt het wel, die er niet tegen kunnen dat Ajax als enige overwintert.

Wat erger ik me toch aan de media.
Vooral dat domme commentaar van Youri Mulder iedere keer, hij wil telkens Cruiff onderuit halen door te zeggen dat Ajax niks verder is dan 2 jaar geleden. Wat nogal logisch is want de veranderingen die Cruiff aan het doorvoeren is duurt nog zeker 5 jaar voordat daar de vruchten geplukt van worden.

5 december 2012 om 12:43

En daarbij vergeet Mulder dat er belangrijke spelers bij Ajax zijn vertrokken en het belangrijkste waar hij nooit aan denkt is dat Real Madrid natuurlijk ook door blijft ontwikkelen. Mulder doet steeds net alsof Real stil blijft staan.

Ach, vooraf had ik getekend voor de 3e plaats in deze poule. Na de winterstop de EL in. Zolang je mee doet kun je winnen, zo simpel is het ook. Met een gunstige loting, op het juiste moment pieken en een goede dosis geluk kan ajax nog ver komen, maar ze kunnen ook zo uitgeschakeld worden. Daar moet je gewoon realistisch in zijn. Desalniettemin moeten ze zich, in mijn optiek, wel richten op het winnen van de EL want anders kun je net zo goed helemaal niet mee doen.

even reageren,

Plaats Ajax maar eens in de Primera Division.
Ajax zou meer bekeken worden en dus beter betalende sponsors, televisiegelden enz.
Dus ook betere salarissen en dus spelersbehoud en verbeteringen.
Het 1e jaar zouden ze net voor de streep blijven, 2,3e jaar middenmoot, 4e,5e jaar subtop.
Daarna kampioenskandidaat!

Er zit gewoon geen tot heel weinig geld in de Eredivisie.

Maar laat ze lekker trots zijn op hun schulden en werkeloosheid.

Kan niet wachten op de ffp regels.

Yes Europa League ten koste van Manchester City, wat knap hopelijk een leuke loting ik heb wel zin in nog een europees avontuurtje.

5 december 2012 om 19:03

Jij grapjas! Meer geld maakt geen moer uit, want de Ajax Filosofie is dat je geen grote transfers doet, want je kan het ook uit de jeugd halen. Dus 1ste jaar net boven de streep en het jaar erop gewoon doorzakken naar beneden.

Ik vind dat er veel te makkelijk wordt gedaan over die nederlagen. Natuurlijk is er een kwaliteitsverschil, maar moeten we het hier bij laten. Nederland is zover weggezakt. Natuurlijk hebben we het geld niet, is ons land klein etc etc.

We moeten eens creatief een kweekvijver creeren. Net als in Duitsland hebben ze na slechte jaren, de boel is omgegooid. Kijk wat daar nu het resultaat van is. Ik geniet gewoon van hun voetbal. Nooit gedacht dat ik dit nog eens zal zeggen. Een geweldig Nationaal elftal, Dortmund die de harten van menig voetbal liefhebber steelt, supersterren bij een Real Madrid etc. etc.

We zijn toe aan verandering en snel. We moeten niet meer tevreden zijn met een deelname aan de EL.

Zo grappig hoe de media die wedstrijd tegen real vergelijken met die tegen psv.
Alsof de Eredivisie en de Primera Divison ook maar enigszins vergelijkbaar zijn...

Geen een Nederlandse ploeg gaat punten pakken in Madrid, zeker niet als men wilt voetballen!!!
Ik ben als Ajacied erg blij en trots dat we de olieclub van Manchester City achter ons hebben gelaten. Vier punten tegen een ploeg waar 'dagobert Duck' de baas is...

Tja, qua voetbal hebben we gewoon niks meer in de CL te zoeken. Zonder geld kunnen we niet tegen op ploegen die miljoenen in het rood mogen staan (spanje...) of die een speler voor 200 miljoen willen kopen...dit is de realiteit en ondanks dat ik een trouwe Ajacied ben twijfel ik echt of Cruijff het immense kwaliteitverschil tussen ons en de rijke Bosmanploegen weet te verkleinen.

Ik vindt dat men trots op de jongens moeten zijn, real is nu eenmaal stukke beter met de sterren die daar spelen. De eerste helft was bagger, geen dominantie,lef en snelheid aan ajax kant, maar de tweede helft deden ze het toch weer, ook al deed real het rustiger, op een bepaald moment hadden ze het heel even lastig en toen had ajax meer moeten doordrukken. Maar ze zijn derde en dat telt nu meer, dan winnen van real. Als iedereen realistisch is, weet men ook gewoon dat je van real niet wint of ze moeten allemaal een offdag hebben.

Aletico Madrid werd afgelopen weekend ook helemaal zoek getikt door Real. Clubs als Real, Dortmund, Bayern, Barca kan je met grote uitslagen verliezen.

''het vertrek van Jan Vertonghen, Theo Janssen, Vurnon Anita en Gregory van der Wiel bleek in de eerste helft internationaal een te grote wissel op de ploeg te hebben getrokken''

Met die namen, en ook met Suarez, Emanuelson etc. werd Ajax toch ook helemaal weggespeeld? Vreemde redenering.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

705 fans
Verdediger, 31 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Tottenham Hotspur 36 0 4 0
2016/2017 Tottenham Hotspur 33 0 5 0
2015/2016 Tottenham Hotspur 29 0 5 0
2014/2015 Tottenham Hotspur 32 1 6 0
2013/2014 Tottenham Hotspur 23 0 4 0

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Patrick Vieira staat voor zijn eerste klus als hoofdtrainer in Europa. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren