Van Dijk niet klaar voor Oranje: ‘Jongens als Bruma en Douglas zijn verder’

Woensdag, 5 december 2012 om 09:43

Virgil van Dijk doet het dit seizoen goed bij FC Groningen en trainer Robert Maaskant is dan ook blij met de centrale verdediger. Een uitnodiging voor het Nederlands elftal zou voor de 21-jarige Van Dijk echter nog wat te vroeg komen, is de mening van de oefenmeester van de Groningers.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind je dat Virgil van Dijk een kans verdient in het Nederlands elftal?


Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door opa1)

Van Dijk is een talent, maar tot Oranje gaat hij het denk ik niet schoppen. Zoals zijn trainer zelf zegt, de concurrentie is gewoon te groot. En de kans is er ook dat Martins Indi naar het centrum verhuist in korte tijd.

5 december 2012 om 09:58

Precies ditzelfde bericht had je vorig jaar ook over Bruno Martins Indi kunnen plaatsen, en kijk waar hij nu staat. Niemand had dat verwacht. Niks tegen je reactie, die snap ik wel. Maar je weet het nooit, Van Dijk heeft talent en fysiek genoeg. Het is maar net welke keuzes ze maken. Feit is wel dat we, als men het goed doet, de komende jaren niet zo krap meer zullen zitten in de verdedigers. Lijkt mij een gewenste aankoop voor PSV of misschien wel Ajax, aangezien ik niet zo'n fan ben van Moisander. Maar dat is mijn persoonlijke mening.

5 december 2012 om 10:50

Dat kan best maar om nu iedereen de kans te geven omdat ze misschien in het Nederlands elftal opbloeien gaat ook te ver. Douglas heeft zelfs nog geen kans gehad...

5 december 2012 om 11:41

Ik denk niet dat hij naar Ajax moet gaan aangezien ze druk naar voren willen zetten en dus hoog spelen met de achterhoede is van Dijk toch iets te langzaam denk ik.

5 december 2012 om 14:26

Ja precies, het laatste seizoen van Indi bij been was ook echt dramatisch, hij had regelmatig geel en kon het toen nog niet bijbenen. Ik heb niet verwacht dat hij nu een basisklant in Oranje is. Als Vlaar stopt, is Van Dijk misschien wel de nieuwe CV.

Zou een leuke speler zijn voor PSV, een verdediger die ook kan voetballen.

Hij is al veel beter dan de Marcelo's en Derijks van deze wereld.

5 december 2012 om 09:57

Zo te horen ben je een trouwe VI kijker.

Hoe dan ook, van Dijk heeft zijn fysiek heel erg mee. Lang, sterk en toch heel bewegelijk. Verdedigend staat hij ook zijn mannetje. Ik denk dat deze jongen een stap hoger wel aankan. Vraag is dan echter, wie durft deze stap met hem aan.

5 december 2012 om 11:24

Behoorlijk wat clubs uit Engeland naar verluid. Van Dijk zou in mijn ogen bij bijna elke club in de Eredivisie moeiteloos een basisplaats veroveren. Alleen bij Ajax, Feyenoord en Vitesse zou het lastig zijn. Op links is hij toch minder dan op rechts in het centrum en daar staan bij dit drietal clubs gewoon goede verdedigers. Bij elke andere club zou hij mits hij z'n huidige vorm weet te behouden een directe versterking zijn. Hij speelt al een hele reeks wedstrijden nagenoeg foutloos en werkelijk waar belachelijk dominant voor een verdediger van een middenmotor. Waar z'n plafond ligt is moeilijk te bepalen, maar ik durf er best wat geld op te zetten dat wanneer hij naar een willekeurig Newcastle United gaat de échte topclubs binnen een jaar non-stop aan hem gelinkt zullen worden in het geruchten circuit.


Van Dijk zie ik zeker in Oranje belanden, alhoewel de concurrentie groot is. En net als Maaskant zegt, het gaat erom of hij voor z'n voetbaltoekomst de juiste keuzes gaat maken.

Zou ik eens vaker naar Bruma kijken, één van de slechtste verdedigers van Duitsland momenteel, heeft ooit een stempel gekregen als groot talent en mensen blijven daar een beetje in hangen. Gelukkig heeft HSV trainer Fink dat ook gezien en zit Bruma op de bank. Maarjah dan krijg je weer teksten als: hij is nog maar 21. Leuk en aardig maar zelfs voor een talent maakt hij soms fouten die je niet op de velden van de amateurs ziet. Dat Douglas verder is ben ik wel met van Dijk eens, maar momenteel is van Dijk echt twee klasse beter dan Bruma. Ik zou Van Dijk zeker een kans geven in het Nederlands elftal, is momenteel toch ook beter dan Matthijsen.

5 december 2012 om 16:56

Inderdaad, Bruma kan beter een stapje terug doen wil hij nog iets van zijn carriere maken, naar met alle respect een club van niveau NEC of Utrecht.
Ben trouwens wel fan van deze van Dijk. Groot en sterk. Als aan het einde van het seizoen Douglas vertrekt bij Twente zie ik hem graag naar Enschede komen om daar op korte termijn een te laten zien dat hij het aankan. Concurrentie is groot met Bjelland, Bengtsson, Wisgerhof als die er nog is en ook Röseler, maar zie hem het wel winnen en ook groeien als speler.
Ziet er goed uit in de toekomst: Douglas, de Vrij, Indi, van Dijk, Rekik en dan vergeet ik er vast nog wel een paar!

Zeker een jongen met potentie en een grote kans om het ver te schoppen. Het zijn open deuren intrappen van Maaskant maar hij moet wel de juiste keuzes maken. Komt de spreekwoordelijke trein voorbij dan moet hij niet voor het geld kiezen want hij komt er echt wel. Maar alles op zijn tijd, ik zou voorlopig in Groningen blijven daar leert hij nog dagelijks. "vechtvoetbal" is voorlopig een goede leerschool voor hem, hij wordt er alleen maar sterker door want voetballen kan hij wel.

Vele dachten ook dat Bruno Martins Indi nog niet klaar was voor Oranje. Moet je kijken hoe die nu speelt.... alsof hij daar al jaren staat. Je weet nooit in het voetballerij. Het kan ineens goed uitpakken voor Van dijk zoals bij BMI van gaal kennende zou hem zo een kans geven als hij blijft presteren in de eredivisie

5 december 2012 om 11:24

Vind ik ook Justomy....velen vonden Bruno maar niks, moet je hem nu zien, niet meer weg te denken uit Feyenoord 1.

van Dijk zou weleens de vervanger kunnen zijn van de Vrij bedenk ik me ineens, maar we hebben Kongolo nog, maar mocht ie niet bijtekenen en in de winterstop weggaan, dan kunnen Kongolo en van Dijk concurreren.

Niet zo'n gekke gedachte toch...feyenoord heeft een positieve uitstraling en je kan uitgroeien tot een volwaardige International, daarbij maakt Koeman spelers zichtbaar beter, dus waarom naar het buitenland, voor 't geld, ok, maar als je wilt spelen kan je bij een Feyenoord of Ajax 't beste spelen, als jeugdspeler.

van Dijk is goed, maar om door te groeien zou ik naar mijn weten kiezen voor Ajax of Feyenoord.

Of Bruma verder is dan deze Van Dijk valt te betwisten.

Van Dijk vind ik echt een getalenteerde verdediger. Of hij het tot oranje schopt?

We hebben met oranje echt een geweldige toekomst ook qua verdediging hoor!

Willems - Martins Indi - De Vrij - Van Rhijn

Büttner - Kongolo - Rekik - Greg. V//d Wiel

Pieters - Denswil - Nuytinck - Janmaat

Van Aanholt - Douglas - Bazoer - Tete

Blind Viergever Donk V/d Hoorn Bruma Vlaar Heitinga Dijks Ake Gouweleeuw

Dit lijkt mij zo'n beetje de vijver waaruit Van Gaal moet gaan vissen de komende jaren en dat is voor nederlandse begrippen en op den duur voor europese begrippen top!

En een jongen kan zich à la Bruno Martins Indi opeens stormachtig gaan ontwikkelen wie weet jongens als Nelom, Hendrix, Bulthuis, V/d Maarel, Brenet, Wijnaldum (az) Veltman, dat weet je nooit...

Wat zien jullie uiteindelijk van bovenstaande namen in 2014/2016 de vaste 4 worden????

En ben ik nog iemand vergeten die nu ergens in het 1e speelt of binnekort gaat debuteren wat een heel groot talent is verdedigend??

5 december 2012 om 10:40

Pieters - BMI - de Vrij - van Rhijn wordt denk ik de 1e 4 van 2014.

5 december 2012 om 10:52

Ansjo,

Oke, zeker een achterhoede waar je op kunt bouwen! Pieters heeft het nooit slecht gedaan bij oranje idd. En Bruno moet centraal vind ik!

5 december 2012 om 10:58

Wat goed dat je V/d hoorn er bij zet! Dat is toch de cv van Utrecht? Die valt mij ook al een tijdje in positieve zin op

Afhankelijk van of de Vrij nog op zijn oude niveau/hoger niveau komt (anders wordt hij wss niet heel veel beter dan een Mathijssen) :

[geen voorkeur nog] - BMI - De Vrij/douglas - van Rhijn

Je kan pas zeggen dat hij potentieel oranjeklant is als hij zich heeft bewezen bij een grotere club. Voor zijn eigen ontwikkeling moet hij een stap omhoog maken. Naar AZ of Twente zou perfect zijn denk ik.

5 december 2012 om 10:23

Met alle respect maar dit is dat typisch beperkt Nederlandse denken. Alsof je als speler per definitie pas in Oranje kan komen wanneer je bij een grote club speelt. Het lijkt wel weer de jaren 80/90. Gelukkig denkt van Gaal daar anders over.
Je kan spreken dat zijn leercurve er anders uit gaat zien wanneer hij bijvoorbeeld bij PSV speelt maar dat wil niets zeggen dat hij nu al wel of niet gelijkwaardig of beter is dan zijn concurrenten in Oranje.

5 december 2012 om 11:11

Met alle respect maar dit is ook beperkt denken omdat er genoeg voorbeelden zijn van spelers die de stap hebben gemaakt en het niet waarmaken. Bij een grotere club leert hij dingen die je in Oranje gewoon nodig hebt. En zoveel spelers van kleinere clubs heeft van Gaal nog niet geselecteerd dacht ik.
Ik zie Van Dijk elke thuiswedstrijd voetballen en het is een geweldenaar voor Groningen maar hij moet zich toch eerst bewijzen op hoger niveau.

5 december 2012 om 11:27

Nederland heeft gewoon last van de topclub cultuur. Een van Rhijn wordt zonder enige prestatie al goed genoeg bevonden zonder dat hij ook maar iets gepresteerd had op het hoogste niveau. De topclubs leveren terecht de meeste spelers, anders zou het niet te rijmen zijn met de positie en status (let op de volgorde). Maar om dat als voorwaarde te stellen aan een speler is ronduit slecht. Dat betekend dat je grote talenten of spelers kan negeren omdat die toevallig niet bij Ajax of PSV spelen? Dat is oude koek wat steeds minder gegeten wordt gelukkig.

Deze jongen zie ik zeker in het Nederlands elftal belanden. Hij bezit alle kwaliteiten voor een top centrale verdediger. Echt een verademing om deze jongen te zien spelen. De laatste tijd speelt hij nagenoeg foutloos, wint echt ieder duel en je komt er niet langs. Deze jongen is veel beter dan een Jeffrey Gouweleeuw, vond ik vorig jaar ook al.

precies zoals gezegd, sterk, wendbaar, kopsterk en een knijter van een schot. Als je ziet wat hij wekelijks opruimt bij FC Groningen en dan ook nog in aanvallend opzicht het meeste gevaar sticht...ik wil Virgil wel eens een stapje hoger zien, bij Ajax of PSV zou hij denk ik over een jaartje niet misstaan, is in potentie veel meer waard dan al die buitenlandse middelmaat verdedigers, daarna moet hij misschien eens gaan denken aan het NL elftal

Als ik PSV was, had ik al lang een belletje gepleegd naar Veldmate. Deze jongen komt uit de streek en laat bij Groningen wekelijks zien dat hij beter is dan Bouma, Marcelo en Derijck . Je zou Derijck zelf kunnen betrekken in een eventuele dela, aangezien Groningen van 't zomer al zat te hengelen naar Derijck

Dan moet hij met de winter of zomer wel een transfer maken naar Ajax, PSV of Twente anders schiet het met zijn ontwikkeling ook niet op.

5 december 2012 om 10:29

Onderbouwing aub. Ik zie van Dijk nog steeds groeien en ik zie hem regelmatig ballen.

5 december 2012 om 10:32

Bij Groningen groei je niet uit tot een international. Bij de topclubs krijg je meer de wetten van het topvoetbal mee en speel je grotere wedstrijden. Zelfde geld voor Gouweleeuw vind ik.

5 december 2012 om 11:20

Hij kan toch als talent beter zijn dan een concurrent bij een topclub. Ik ben het met je eens dat hij zich uiteindelijk beter kan ontwikkelen bij een topclub vanwege de druk en de internationale wedstrijden maar dat zegt niets over zijn huidige positie t.o.v. de concurrentie. In andere landen zie je dat ook veel minder, in Nederland zijn we nog erg conservatief war dat betreft. Gelukkig is van Gaal meer ruimdenkend. Daarmee ontwikkel je talent pas echt.

5 december 2012 om 11:59

Bij wat voor een club je speelt dat telt toch echt hoor. Dat is gewoon inherent in het topvoetbal. Kan je je staande houden bij een topclub? Topclubs hebben doorgaand ook veel betere begeleiding dan provincieclubs zoals dus Groningen. Van Dijk is er dan ook nog lang niet. Hij is nog geen rots in de branding. Hij moet nog een aantal stappen maken in zijn ontwikkeling en als hij die stappen snel wilt maken dan moet hij zo snel mogelijk weg uit Groningen want bij je een topclub ontwikkel je je nou eenmaal sneller dan bij een provincieclub. Dan moet hij de stap natuurlijk wel maken met het idee dat hij basisspeler wordt bij zijn nieuwe club want bankzitten heeft natuurlijk geen zin.

En mocht hij via Groningen wel in Oranje komen dan is hij nog sneller weg. Ik zie het ook in hem zitten, zit ook niet voor niets bij Jong Oranje.

En omdat je dat minder in het buitenland ziet is omdat in Nederland de top3 inmiddels is verspreidt over 5 clubs en dat de subtoppers allemaal steeds minder worden. En we hebben ook 5 regelrechte laagvliegers. In Duitsland, Engeland, Italie zitten bijna in elke team een heel stel internationals. Die hebben per competitie 4 echte topclubs, 3 a 4 redelijk top en de rest is allemaal subtop met misschien 1 a 2 die eigenlijk een niveau lager horen te spelen.

Leuk spelen bij een provincieclub is het ene, goed presteren bij een topclub is echt heel wat anders. Het heeft niks met conservatisme te maken om vooral te kijken naar spelers die het redden bij topclubs want het niveau van die spelers bepaalt toch dat het een topclub is of niet. Als een speler die bij een middenmoter speelt zo ongelofelijk goed blijkt te zijn dan zal diegene misschien wel eens een uitnodiging krijgen maar dat talent krijgt ook van van Gaal mee dat hij stappen omhoog moet maken en dus bij een topclub moet gaan laten zien dat hij het niveau aankan.

5 december 2012 om 14:19

Zeker, presteren bij een topclub is ook anders dan bij subtoppers. Neemt nog steeds niet weg daar elke positie bij een topclub per definitie beter ingevuld is dan bij een subtopper. Het grote verschil tussen de gerenommeerde topclubs en de subtoppers zit het niet in alle individuele posities maar in het feit dat ze over het algemeen betere selecties hebben. Dat laat dus de ruimte (en de praktijk ondersteund het) dat de lager gelegen teams op bepaalde posities best kwalitatief betere spelers hebben op een moment. Dat de topclubs daar profijt van hebben en ze later aantrekken is normaal maar ook weer een ander verhaal. In een recent verleden hadden subtoppers nog spelers als Alves, Huntelaar, Suarez, Tadic en noem maar op. Vorig jaar had Heerenveen een aanvalslinie die zich met gemak kon meten met welke club dan ook in de Eredivisie. Dus het gaat om het geheel wat een topclub sterker maakt, niet elke individuele positie. Als je daar naar kijkt dan krijg je het meest sterke Oranje.

Ik ben het overigens niet eens met je stelling dat de afstand tussen de subtop en de topclubs groter is geworden. Kijk naar de verliespunten van de grotere clubs de laatste seizoenen. Moet wel bekennen dat Groningen en Heerenveen dit seizoen afhaken maar dat is weer een andere discussie. In het buitenland kijkt men minder naar de zogenaamde top, de classificatie die jij loslaat op die competities volg ik niet zo. Volgens mij krijg je na de top de subtop. Veel verschil zit daar niet tussen en een tussenlaag kan ik niet plaatsen. Wat blijft is dat men internationals uit alle selecties haalt. Ongetwijfeld liggen de krachtsverhoudingen daar anders, geen competitie is gelijk. Echter in Nederland hoef je maar 1 wedstrijd bij een topclub goed te spelen of men gaat zich al afvragen of hij een toekomst heeft in Oranje, waanzinnige geilheid. Begrijp me goed; ik zeg niet dat een overstap niet goed is voor de ontwikkeling. Ik zeg wel dat de scouting van vele subtoppers dermate goed is dat er kwalitatief betere spelers kunnen rondlopen dan bij een topclub.

Een enorm talent. Van Dijk bezit alle kwaliteiten die je kan verlangen v.e. Centrale verdediger. Zijn ontwikkeling stagneert ook niet. Ik kan me niet voorstellen dat hij binnen een paar jaar niet geselecteerd wordt.

Hij hoeft ook nog niet klaar te zijn voor Oranje. Hij moet eerst een stap omhoog maken. Denk niet dat hij bij PSV zou misstaan.

Van Dijk vindt ik niet onderdoen voor Douglas. Sowieso heb ik bij Douglas het gevoel dat Van Gaal niet onder de indruk van hem is. Er was een hoop heisa om hem dat hij eigenlijk mee moest naar het EK, maar Van Gaal heeft hem nog niet eens een paar minuten gegeven.

Als Van Dijk zo doorgaat, duurt het niet lang meer. Is nu al Mathijsen voorbij en ik denk dat hij ook het potentieel heeft om later bij Oranje te komen. Met De Vrij, Martins Indi en Van Dijk heeft Oranje een heel goed centrum voor de toekomst.

5 december 2012 om 12:01

Als je kijkt naar internationale ervaring is Douglas hem al mijlenver voor. Afgezien van een trainingspotje tijdens de overwintering in het buitenland en wat potjes voor jong oranje heeft van Dijk alleen nog maar wedstrijden in Nederland gespeelt. Blijf het onvoorstelbaar vinden dat Douglas nog niet is opgeroepen.

5 december 2012 om 14:19

Douglas speelt al jaren in de verdediging van FC Twente en boekt op het moment weinig progressie. Het is waar dat hij veel meer ervaring heeft, maar dat betekent niet dat iemand meteen per definitie beter is. Van Dijk speelt in Jong Oranje gewoon goed en ook bij FC Groningen staat hij z'n mannetje. Hij is nog jong en kan zich nog prima ontwikkelen.

Over Douglas, ik vind hem soms nogal wild en erg slordig in de opbouw. Hij heeft een goede trap, maar maakt nog veel fouten. Werd hem een gouden toekomst voorspelt, maar op het moment staat hij toch wel stil in zijn ontwikkeling.

5 december 2012 om 20:56

Is lastig te vergelijken als je alleen samenvattingen kijkt maar ik durf wel te stellen dat Douglas minder fouten per wedstrijd maakt dan van Dijk die minstens zo slordig is in de opbouw.

De beste speler van Groningen dit seizoen. Achterin echt een rots in de branding. Sterk, een behoorlijke inspeelpass en prima in de lucht natuurlijk. Ook aanvallend staat ie z'n mannetje. Onmisbaar voor dit Fc Groningen momenteel, maar zal na dit seizoen neem ik aan vertrekken.

Zeker beter dan Bruma. En Oranje? Ach, dat is moeilijk te zeggen. Maar topclubwaardig, jazeker.

Om weer een volgende stap te maken moet hij helaas weg bij Groningen. Maar hopelijk pas aan het einde van het seizoen. Beste speler die we hebben. Denk dat hij tussen de 3 en de 4 miljoen moet opleveren. Zou bij PSV niet misstaan, maar ook niet bij Ajax of Twente wanneer een Alderweireld of Douglas vertrekt.

Of hij in Oranje komt is altijd afwachten, daarvoor moet hij nog stappen maken. Maar hij doet niet onder voor een Nuytink of Gouweleeuw en al helemaal niet voor Bruma.

5 december 2012 om 12:07

Ik hoop dat hij voor Ajax kiest. Hij is zo groot en sterk dat kunnen we wel gebruiken. Veltman en Alderweireld zijn toch te zwak voor Ajax als het erop neerkomt ben ik bang.

Ik vind Virgil van Dijk zeker een jongen met potentie, maar zoals zoveel talentvolle Nederlandse spelers, en dan met name de verdedigers, mis ik een 'echte winnaars- en een 'over-mijn-lijk'-mentaliteit. Hoewel talentvol is deze jongen nog absoluut geen geweldenaar, Oranje is wat mij betreft nog (lang) niet aan de orde.

Zolang hij bij jong oranje geen basisplaats heeft is oranje nog helemaal niet aan de beurt. Alhoewel met vgaal weet je het maar nooit. Van Dijk is op dit moment alleenheerser bij Groningen achterin. Hij kopt echt alles weg. Dit seizoen afmaken in groningen en daarna naar Engeland. Er zitten iedere week veel buitenlandse scouts voor hem op de tribune. Als hij zich in een betere competitie ook kan onderscheiden komt de uitnodiging vanzelf.

Van der wiel-douglas-martis indi-buttner

Daar kun je mee voor de dag komen in brazilie, met heitinga heb je een goede reserve op de bank. Van dijk kun je straks meenemen ipv matthijsen.

Maar ja zolang louis er zit zal dat toch niet gebeuren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
11.Excelsior40-15
13.Willem II37-13
14.NAC Breda34-16
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Sergio PadtKeeper10
Todd KaneVerdediger10
Mike te WierikVerdediger10
Django WarmerdamVerdediger10
Kasper LarsenVerdediger10
Etiënne ReijnenVerdediger10
Juninho BacunaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

129 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Voorzitter Nasser Al-Khelaifi van Paris Saint-Germain sluit uit dat Arsène Wenger als sportief directeur aan de slag gaat in Parijs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren