wk2018

Mancini schaamt zich niet: 'Deze vier teams kunnen de CL winnen'

Woensdag, 5 december 2012 om 07:45

Manchester City gaat na dinsdag de boeken in als de Engelse club met het laagste puntentotaal in de Champions League-historie. Het team van Roberto Mancini verloor de laatste groepswedstrijd tegen Borussia Dortmund (1-0) en zodoende zijn de drie punten niet voldoende voor een Europa League-ticket. "Je hoeft je niet te schamen als je alles geeft", oordeelde de manager na afloop.

/

Hoewel Ajax in de rust van het uitduel met Real Madrid tegen een 2-0 achterstand aankeek, maakte Manchester City pas in de slotfase van het duel in Dortmund de indruk nog iets van de wedstrijd te willen maken. "Ik heb niet het gevoel dat we nu aan status inboeten, we moeten alleen wel snel gaan scoren, anders hebben we een groot probleem", vond Mancini. We missen simpelweg te veel kansen."

"In deze groep zaten vier teams die de Champions League kunnen winnen. Helaas maakten we in de eerste wedstrijden te veel fouten. De tijd ontbrak om ons te herstellen. In het eerste duel met Real kwamen we op voorsprong en in Amsterdam verzuimden we uit te lopen na de 0-1."


Poll

Wie zie jij eerder de Champions League winnen?


Gerelateerd

57 reacties (laatste reactie door bugohorst)

Haha. Mooi geprobeerd om je eigen hachje te redden Mancini. Maar dit Ajax kan de CL niet winnen. In de verste verte niet. Het is gewoon een wanprestatie dat jij met dit materiaal dit voetbal laat zien.

5 december 2012 om 09:38

Hahaha, heeft hij dat echt met droge ogen gezegd? Zeker niet de overige wedstrijden van Ajax gezien in de groep? Er zijn dus in ieder geval twee ploegen die véél te goed zijn voor dit Ajax....

5 december 2012 om 11:14

Ik zie Dortmund ook de CL niet winnen. Uit deze groep vind ik alleen Real echt een serieuze kandidaat. De eerste plaats van CL vind ik meer een stunt.

Het kan natuurlijk wel, maar het zou wel tegen de verwachting in zijn.

5 december 2012 om 11:18

Heb je Dortmund zien voetballen tegen Madrid? Dortmund was in beide partijen de bovenliggende partij.

5 december 2012 om 11:38

Deze jaar speelt Dortmund beter voetbal dan Real.
real heeft betere spelers inderdaad, en alle andere jaren zouden ze ook winnen van Dortmund.
Maar Dortmund speelt zo georganiseerd, zo goed, zelfs de b ploeg gisteren speelde bijna op hetzelfde niveau dan als alle topspelers meespelen.
Het ligt gewoon aan het systeem van de trainer.
Met deze groep lukt gewoon alles.
Ze zijn ook niet voor niets 2x duits kampioen en verslaan ze Bayern niet zomaar.
Bayern die de laatste 3 jaren 2x de finale van de CL heeft bereikt.

Hoe kan je dan Dortmund nog zo blijven onderschatten?

5 december 2012 om 14:04

Moet je die ajacieden in de poule op Ajax ziet stemmen haha nooit serieus.. Ajax gaat ook niet ver komen in de EL daar zitten nog altijd topteams in zoals Atletico Liverpool Inter en er zullen er wel nog een paar komen ik denk dat de finale gespeeld word door Atletico-fc Porto/benfica

5 december 2012 om 14:12

@toldos Dortmund in beide partijen de betere? lachen jochie, in Madrid werd dortmund volledig weggetikt en hadden ze 2 geluksgoaltjes

5 december 2012 om 15:28

Ik wil Ajax wel eens zien spelen tegen Liverpool of Inter.. Die clubs zijn in de afgelopen seizoenen verschikkelijk afgezakt!!

Atletico is inderdaad andere koek maar ik ben als ajacied absoluut niet bang voor Liverpool,inter,gladbach,olympique Lyon, Fenerbahce of Tottenham!

Ajax zal vast niet weer ongelukkig loten dus ik denk dat Ajax wel indruk kan maken in de Europa League, als ze de Europa League tenminste serieus nemen..

5 december 2012 om 15:59

Liverpool speelt mooi voetbal hoor! Net als Ajax dat zullen twee mooie duels kunnen worden, maar ben dan toch bang dat individuele klasse van jongens als Suso, Sterling, Gerrard en Suarez Ajax zullen gaan opbreken.

5 december 2012 om 16:58

Ja, zijn gevoel voor humor is hij blijkbaar nog niet kwijtgeraakt
Maar serieus, ik kan me niet voorstellen dat hij nog lang bij Man City mag blijven, want onder zijn leiding gaat City niet veel prijzen meer winnen...

Met die begroting van Manchester City mag hij wel eens beter gaan spelen en presteren. En dat hij nu zelfs zegt dat Ajax de CL zou kunnen winnen laat al zien hoeveel verstand hij ervan heeft,

5 december 2012 om 08:26

Hoe lang heeft het geduurd dat Chelsea de CL gewonnen heeft?
Man City heeft al redelijk snel een kampioenschap gewonnen met hun investeringen.
Voor de CL is toch wel iets anders nodig.
Iedereen denkt dat Barca deze wel gaat winnen elk jaar, maar dit is dus niet de realiteit.
De winnaar is nog geen eens bekend als de finale bekend is.

5 december 2012 om 09:28

Heeft even geduurd met Chelsea, maar dat kan je moeilijk vergelijken, Chelsea overleefde toch elke keer de groepsfase, iets wat city nu al 2 jaar niet lukt.
En dat ze laatste worden is gewoonweg slecht.

Maar bij Chelsea ging het sowieso sneller, ook qua kampioenschap, hun 2e jaar al.
En in hun eerste CL jaar, kwamen ze tot de halve finale

5 december 2012 om 10:44

Volgens mij heeft Chelsea wel 6x de halve finale gehaald en 2x de finale waarvan een gewonnen. Ik wil wel zien of City zover komt. Ik zeg niet met Mancini, want het blijft een waardeloze coach. Die vorig jaar beweerde zelfs niet meer kampioen te kunnen worden terwijl alles nog open stond en ze nog tegen Man U moesten.

5 december 2012 om 11:42

Kom niet af dat Chelsea verleden jaar de CL heeft gewonnen.
Zelfs een ploeg zoals Celtic of Anderlecht kon op die manier winnen.
Extreem geluk, extreem laf spelen en en gewoon niet voetballen eigenlijk, 90 minuten lang wachten op penalties.
Dat heeft niets met Chelsea te maken of dankzij investeringen van Chelsea..
Oh wat was weer de excuus dat ze zo moesten spelen?
Omdat ze geen goeie spelers hadden die meekonden voetballen.

5 december 2012 om 12:36

Ik ben het wel eens met jou dat je de CL niet zo 1 2 3 wint maar je moet dit spelers matriaal toch wel kunnen winnen van Ajax? Of iig mee kunnen doen om een plaats in de volgende ronde

Mooi voor het Nederlands voetbal dat Ajax de EL haalt zeg ik als Feyenoorder, maar Mancini mag zich kapot schamen. Met dit materiaal blijkt maar weer eens dat een team bij elkaar kopen alleen niet genoeg is. Je moet ze wel laten voetballen met een gedachte erachter (Bayern, Real, Barca, Dortmund) en niet teren op individuele kwaliteiten. Gelukkig red je het daar niet mee in de CL.

'in deze groep zaten vier teams die de Champions League kunnen winnen.'

Die heeft al een tijdje geen Ajax gekeken en leeft al een tijdje in de dromen wereld van Man city :'
Voordat iedereen hier uit paniek gaan capslocken en huilen, ik ben een Ajax fan.

Overigens zie ik Borussia wel als een grote kanshebber op de finale!

Mancini zegt het goed: 'deze vier teams Kunnen de CL winnen'. Misschien klinkt het niet zo realistisch, maar alles kan.

5 december 2012 om 08:38

goed, als je zo redeneert kan elke Cl-deelnemer winnen. En theoretisch klopt dat misschien ook wel, maar in de praktijk zal een ploeg als Zagreb of Nordsjaelland nooit opkunnen tegen het geweld van de grote clubs. En datzelfde geldt (helaas) ook voor Ajax en/of andere Nederlandse clubs: je kan incidenteel wel een keer winnen van een club als Madrid, Barca, Manu etcetera, maar dan moet alles precies meezitten. Dat maakt je echter nog geen titelkandidaat...

5 december 2012 om 08:48

Haha maar toch is het mogelijk. Ik weet zelf ook wel dat het Ajax nu nog niet zou lukken, maar misschien over een paar jaar, wie weet. Ik kan niet wachten tot de financial fair play word ingevoerd. Dan hebben de Nederlandse clubs wat meer kans op de Europese Velden

Wow, niet alleen aangaande zijn eigen elftal maar nu ook voor het hele voetbal heeft Mancini alle realiteitszin verloren. Na de wissel Zabaleta - Nasri leek t er al op dat de Italiaan in een compleet andere werkelijkheid leefde, maar dit is 't ultieme bewijs dat ie z'n medicijnen toch echt moet gaan innemen.

Hehehe, mancini snapt het.

Alle 4 de teams kunnen de CL winnen, behalve man city natuurlijk.

Nee ff serieus. Laten we eerst maar eens voor de europa cup finale gaan! Wie weet kunnen we dan ooit nog echt ver in de cl komen ook. Maar dan het salarishuis wel iets omhoog moeten zodat spelers als Eriksen hun contract bij ajax verlengen

Knock out fases daar is Ajax redelijk goed in, maar er zijn geen slechte teams in die EL.

lachen, alles geven totaal niet dus. Maar voor ons is het goed. Jullie vonden het toch niet belangrijk in de CL en de EL, compititie is belangrijker, nu kun je je daar op richten en voor hoe lang trainer..

Alle 4 kunnen ze het niet winnen,
maar Real Madrid is zeker een Grote kanshebber
en dortmund en City zou je wel kunnen zien als gevaarlijke outsiders voor de Cl.

Maar een keer zullen er wat ego's bij City botsen

5 december 2012 om 09:10

City bij de gevaarlijke outsiders? Buiten Silva hebben ze 0 creativieit. Tel daar ook nog is bij dat je koekenbakkers als Barry/javi Garcia/milner hebt die voor de 'opbouw' van achteren moeten zorgen, al heb je aanvallers van wereldformaat in de Champions League ben je als aanvaller zijnde erg afhankelijk van de spelers die achter je staan.

5 december 2012 om 10:14

vooraf gezien zou ik gezegt hebben dat ze een goede kans maakte.
maar jou argumenten kloppen en zijn ze nog niet klaar voor de champions league
dat is nu wel gebleken

Dus hij schaamt zich want als dit alles is wat city kan geven is het nog treuriger gesteld dan ik dacht.

Hij heeft wel gelijk, als je mee doet heb je inderdaad de kans om het te winnen.
Maar met zulke uitspraken maak je jezelf alleen maar belachelijk. Bij Mancini ontbreekt het volledig aan zelfreflectie, hij ziet werkelijk niet wat hij fout doet en heeft voor alles wel een excuus klaar staan. Typisch geval van plaat voor zijn hoofd en zichzelf maar doen geloven dat hij uitstekend werk aan het verrichten is.

Het is dat hij vorig jaar kampioen is geworden anders lag hij er al lang en breed uit.

Haha weinig trainers die me zo kunnen irriteren als hij. Door het spel van zijn team maar ook zijn irritante reacties.

Mafferd, je koopt elk jaar wat je wilt kopen en bereikt er al twee jaar niks mee in de CL. Als vierde eindigen onder Ajax na al die aankopen en zo'n team. Doe even normaal, ik zou uit schaamte uit het voetbal stappen. En in een ander interview aangeven dat hij er niks van snapt, hij heeft vier goede aanvallers maar ze scoren maar niet. Nee heeee he, zou je daar geen reden achter zoeken? Misschien omdat Silva de enige man is die ze in die positie kan brengen. Koop eens creatieve mensen of stel degene die je al hebt op in plaats van alleen maar spitsen en simpele controleurs zonder enig voetballend vermogen.

Echt hoe deze gast er nog kan zitten is mij een raadsel.

5 december 2012 om 10:01

Hoe kan je je nou irriteren aan de reacties van Mancini? Het is toch puur genieten hoe hij zich altijd onderuit probeert te praten bij mindere prestaties?

Mancini zal echt geen slechte trainer zijn, ken zijn verleden verder niet als trainer, maar zal best een mooie cv hebben.
Als je 2e staat in de PL, moet je toch een goed team hebben, of wordt de PL zwaar overschat?

5 december 2012 om 10:29

Hij deed het als trainer van Inter altijd erg goed maar Inter had ook geen conccurentie toen

Zou die dat ook zeggen als hij derde was, en van ajax gewonnen had dan had hij ajax niet meegeteld denk ik

Roberto, we leven in 2012, niet in 1995/96. Je hebt gewoon een ongekende wanprestatie geleverd, alweer

edit: typo

Haha ja hoor het team dat 3 keer met 4-1 kansloos verliest waar het ook 8-0 had kunnen zijn is kandidaat om de Champions League te winnen.

Keep on dreaming Roberto. Probeer je wanprestatie nou niet te verschuilen. 3de moest je op z'n minst worden.

Het zou zo maar kunnen.
Je moet dan wel een keer de loting meehebben.

Apoel kwam vorig jaar ook tot de kwartfinale. Dus who knows.

Ajax kan hoogstens de kwart finale Europa League halen.
Dus hij bedenkt weer een smoes. Hij heeft gewoon schaamtelijk gefaald !! Dit kan toch niet.
Die andere twee kunnen wel de CL winnen.
Man City had ook geen trek in die Europa League denk ik.

Deze vent maakt zich alleen maar belachelijker. Ajax de champions league winnen pff. Hij is echt niet goed bij zijn hoofd. Hoe is het nou in godsnaam mogelijk dat hij uberhaupt nog werk kan vinden in de voetballerij en nog niet is ontslagen bij City?

In 2 jaar tijd werkelijk geen verbetering op europees gebied. deze man had toch allang ontslagen moet worden?

tja, als je eigen team 2x finaal van de mat wordt gespeeld door Ajax en je volgt de eredivisie verder niet snap ik deze reactie wel ja.. Hij is in ieder geval de wanhoop nabij.

Mancini moet gewoon zeggen dat hij zich diep schaamt en het niet verdient met zo'n budget te mogen werken. Het stelt echt helemaal niets voor dat City.

Heeft Mancini dan ooit zoveel status genoten? Het is steeds met de hakken over de sloot. Met Inter was het afschuwelijk lelijk voetbal, zie je weer terug bij City. Pas als ze achter staan durven ze te voetballen. Ze maken het spel zelden, terwijl ze daar wel de spelers voor hebben. En hij begint eindelijk te zien dat Dzeko in de basis hoort. Tevez, Aguero en Silva daar achter. Wat wil je nog meer?

Schandalig dat hij dit zegt. Een team met deze spelers moet Altijd boven Ajax eindigen. Des te meer een knappe prestatie van FdB cs. Ik vind Frank een veel betere trainer als deze pipo de clown

als ik hem was en ik had zo een spelers matriaal dan zou ik de eer aan me zelf houden en opstappen. et zal een kwestie van tijd zijn dat manchini deruit gaat. hij heeft geen team kunnen maken van dit elftal en 2x achter elkaar niet door in de CL. ik zou het beter doen dan hem . zie opstelling

Hart
Maicon
richard
kompany
kolarov
silva
toure
nasri
tevez
aquero
balotelli

Die heeft van de week zeker nog even wat beelden van Ajax onder Louis van Gaal in de jaren 90 gezien?

Wat een rare opmerking van mancini ??? Dortmund kan heel ver komen in de Cl maar dat hij dortmund en vooral ajax als clubs ziet de eventjes de CL wint is BS .. Real daaraantegen kan het wel met hun huidige selectie .

Mancini moet gewoon accepteren dat hij keihard op zijn bek is gegaan, hij moet geen sprookjes verzinnen .

Hij probeerd hiermee zijn eigen zwakke prestatie nog enigzins goed te praten, door nu te zeggen dat Ajax ook bij de absolute top hoort, wat natuurlijk gewoon helemaal niet zo is. Ajax hoort misschien bij de sub top van de euro league deelnemers., als ze daar al bij aan kunnen haken..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
John StonesVerdediger10
Kyle WalkerVerdediger10
Vincent KompanyVerdediger10
Nicolás OtamendiVerdediger10
Leroy SanéMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

33 fans
Coach, 53 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 22 juni
Peniel Mlapa wordt de opvolger van Lennart Thy. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren