'Als ik niet had gewisseld, was Ajax hier zonder nederlaag vertrokken'

Woensdag, 5 december 2012 om 07:00

Real Madrid sloot de groepsfase van de Champions League weliswaar af met een zege op Ajax, maar José Mourinho was niet te genieten. De coach gaf aan dat de Gouden Bal al eigendom is van Lionel Messi, klaagde over de keuzes van Real Madrid Castilla-coach Alberto Toril en verzekerde dat Ajax niet met een nederlaag uit het Bernabéu was vertrokken als hij niet enkele wissels had doorgevoerd.

/

"Nacho speelde omdat Álvaro Arbeloa geschorst was", vertelde Mourinho. "Bij Real Madrid Castilla speelt hij niet als back en daarom is hij het niet gewend. Maar het is een jongen met een sterk karakter, dat heeft hij laten zien. Hij heeft een compacte wedstrijd gespeeld, zonder fouten. José Rodríguez is een speler die ons erg bevalt. Het is jammer dat ook hij geen basisspeler is bij Real Madrid Castilla. Hij is zeventien jaar, een goede leeftijd om zich te ontwikkelen. Als hij zo door blijft gaan, dan heeft hij over drie jaar het niveau om voor Real Madrid te spelen."

"Álvaro Morata heeft Gonzalo Higuain en Karim Benzema voor zich, maar elke minuut die hij speelt is fantastisch voor hem. Het is jammer dat ik Denis Cheryshev niet kon inzetten, maar door de wissel van Pepe was dat niet meer mogelijk." Over de teamprestatie was Mourinho ietwat minder tevreden. "Op de momenten dat we een team waren, was het goed. Maar op een gegeven moment had ik twee groepen op het veld staan. We verdedigden met vier spelers en we vielen aan met zes spelers. Als ik Kaká en Benzema niet naar de kant haal om er weer een team van te maken, winnen we niet. Als ik niet gewisseld had, was Ajax zonder nederlaag vertrokken."

Dat Real Madrid 'maar' als tweede is geëindigd, vindt Mourinho niet erg. "Toen ik kwam, zat Real Madrid niet eens in de eerste pot bij de loting en kwamen ze jaar in jaar uit niet verder dan de achtste finales", verduidelijkte de Portugees. "Nu wél. Van de achttien groepsduels in de Champions League hebben we er één verloren. Vorig seizoen hebben we een nieuw puntenrecord neergezet. Nu we zijn als tweede in de groep des doods geëindigd, een groep waarin Manchester City niet eens naar de Europa League gaat en een groep waarin we elf punten hebben verzameld. En als in Manchester niet datgene was voorgevallen, hadden we er twee meer gehad. We hebben het goed gedaan."


Poll

Real Madrid is terecht als tweede geëindigd


Gerelateerd

16 reacties (laatste reactie door boyaz09)

"als ik Kaká en Benzema niet naar de kant haal om er weer een team van te maken, winnen we niet. Als ik niet gewisseld had, was Ajax zonder nederlaag vertrokken."

Dit heeft Mourinho waarschijnlijk niet gezegt en hier komt voetbalzone mee want Mourinho zou Nooit de schuld geven aan Kaka en Benzema om zelf met de eer te gaan strijken! Zo is hij gewoon niet en dit topic is dus onzin...

5 december 2012 om 07:34

Heeft niets te maken met het afvallen van/schuld geven aan die 2 spelers, het heeft meer te maken met de balans in het team.
En misschien heb je wel gelijk, dat jij het niet heeft gezegd, de media schrijft ook maar wat, of interpreteert verkeerd.

5 december 2012 om 08:00

Hij zei als ik niet had gewisseld om om er weer een team van te maken, winnen we niet. Als ik niet gewisseld had, was Ajax zonder nederlaag vertrokken.

Pepe was zijn eerste gedwongen wissel, dan blijven er nog twee wissels over. Rara, wie zijn dat? Kaka en Benzema. Of er nu staat 'als ik niet had gewisseld' of 'als ik Kaká en Benzema niet naar de kant haal', het komt op hetzelfde neer.

Dit is de originele tekst: Si no hago cambios (salieron Kaká y Benzema) para juntar el equipo, no ganamos a Ajax.

Mourinho was gisteren een groot stuk chagrijn, dus bagatelliseer die man niet tot vervelens toe.

5 december 2012 om 14:21

Hij kraakt alleen maar Kaka af, dus zo raar zou het niet zijn als hij zou zeggen dat Kaka gister slecht speelde en wisselde

6 december 2012 om 00:37

Hij kan mooi praten die Mourinho. Het is een goede coach. Vind dat Real met niet heel slecht gedaan heeft. Dortmund heeft het gewoon heel goed gedaan.

Toch een bepaald respect voor Ajax van Mourinho, netjes.

idd, totale onzin dit. zal graag de bron willen weten..

5 december 2012 om 07:43

De bron is de wedstrijd van gisteren. Ajax overrompelde Real Madrid gisteren, dat simpelweg niet meer wou/kon in de 2e helft. Real Madrid verspeelde al hun kruit in de eerste helft en kon het gewoon niet meer belopen om opnieuw een helft lang van die vlijmscherpe counters te realiseren.

5 december 2012 om 07:56

- Ajax overrompelde Real Madrid?
- Real Madrid kon de 2e helft niet meer?
- Real verspeelde al hun kruit de eerste helft?
- Kon het de 2e helft niet meer belopen?

Jij moet echt nodig eens 1 of andere cursus gaan volgen... Real speelt Ajax voor de 6e keer in 2 jaar tijd helemaal van de mat. Vervolgens staat het 3-0 na een klein uurtje spelen.. dan is het normaal dat ze gas terugnemen, waarom zouden ze nog aanzetten dan, er komen voor hun nog genoeg zware wedstrijden. Ajax creert een paar kansen, ze scoren, vervolgens zet Madrid 1 keer aan en weer gelijk een doelpunt..

De opmerkingen die jij maakt zijn echt kansloos.. Je zou het zelf nog gaan geloven dat het klopt wat je zegt..

5 december 2012 om 09:31

Alsnog is het mooi wat Jose Mourinho altijd zegt over Ajax.
Ajax kan namelijk hun beste spelers niet vasthouden zoals real.
Ajax heeft 1/5 omzet van wat Real maakt.
Ajax heeft niet zo veel schulden als real.
Ajax heeft niet zo een competitie waar je om de week een europa league of Champions League waardige tegenstander treft.

Je zou ook kunnen zeggen dat met deze grote verschillen Ajax nog niet een keer met zo een groot verschil van de mat is getikt zoals het verschil in geld.

Ajax haalt gewoon het maximale eruit.

Hij laat de spaanse media alleen maar zien dat hij nu ook gebruik maakt van jeugdspelers. Welliswaar op het moment dat ze al geplaatst zijn en het er niet meer toe doet. Hij vindt het zelfs jammer dat ie Denis Cheryshev. En dan hadden die spelers lijkt me ook wel van Ajax gewonnen op basis van de getoonde inzet en het naieve verdedigen omdat ze nou eenmaal tegen Ronaldo moeten.
Aldeweired en Moisander liepen beide naar de goal en niemand had oog voor Cr7.

Overigens is het ook wel te merken dat ie leerling van Louis van Gaal is geweest. Hij maakt zichzelf altijd heel belangrijk terwijl de spelers het toch echt moeten doen op het veld. Het ik voor en ik na.
Het is allemaal dankzij Mourinho dat ze staan waar ze nu staan. En dat is 11 punt achter op Barcelona.

Wat als hij nu vroeg wordt uitgeschakeld in de CL? Dan wordt het nog een lang en vervelend seizoen. De copa del rey kunnen ze toch niet weer als prijs gaan beschouwen?

Waarom blijft men maar denken dat Ajax het niveau heeft van de CL. Niemand uit Nederland heeft dat. Men moet gewoon genieten van onze eigen competitie en niet al te hoge verwachtingen hebben buiten Europa en dat geldt ook voor de spelers, die denken dat ze ook bij de grootste clubs terecht kunnen.
Nee als er vanuit de Fifa niets gedaan wordt aan die koopzieke clubs met al hun onzichtbare zakengeld
dan moet onze kampioen ook voorrondes gaan spelen enz……

Jaman1.. Ben je op je achterhoofd gevallen?? Hoe durf je te beweren dat Ajax geen enkele keer van de mat is gespeeld door Real Madrid. Die 2-0 2 jaar geleden was al echt een vernedering en de andere wedstrijden heb je nooit een realistische kans gehad om uberhaupt de 0 te houden, zelf te winnen of zelfs gelijk te spelen ... Grapjas

On: Ajax mag trots zijn dat ze 3e geworden zijn.. Maar zoals we altijd in NL doen: Was Man City zo teleurstellend of heb Ajax het gewoon goed gedaan?

Die jeugdspelers combineren nog veel beter dan de A-spelers! Je zag een paar leuke combinaties waar Jese bij betrokken was en Morata met Ronaldo waar hij die grote kans kreeg. Lijkt erop dat ze bij Castilla beter trainen kwa voetbal. Bij Mou heb ik dat nog geen 1 keer kunnen zien, het is meestal op individuele kwaliteiten dat er wedstrijden worden beslist!

Kaka was een van de stekere op het veld. Geen idee waarom hij die eruit wilde halen :/ Ow ja omdat hij victim #1 is! Ik zag Di maria al van de bank komen toen dacht ik nee het is weer zover. Maar toen kwam die 17 jarige kerel aan zetten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4218 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

843 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
2004-2007 Chelsea

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Drie clubs hebben Marouane Fellaini momenteel een concreet aanbod gedaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren