De Boer kritisch: 'Alleen Vermeer en Hoesen haalden hun niveau'

Dinsdag, 4 december 2012 om 23:30

Frank de Boer wist dat het klasseverschil tussen Ajax en Real Madrid groot zou zijn, maar over de instelling van zijn spelers had de coach nog wel het nodige te klagen. De 2-0 achterstand bij rust, en met name de manier waarop zijn ploeg in de eerste helft acteerde, viel dan ook helemaal verkeerd. “Ik was verschrikkelijk boos. Negen spelers zaten onder hun normale niveau”, zei De Boer na afloop.

/

Volgens de oefenmeester mocht Ajax van geluk spreken dat het bij rust slechts 2-0 was. “Ik vind dat je in dit soort wedstrijden boven jezelf uit moet stijgen. Alleen Danny Hoesen en Kenneth Vermeer haalden hun niveau. Ik heb net wel tegen de jongens gezegd dat de tweede helft beter was. We maken nog een tegentreffer en met een beetje geluk had er nog een goaltje bij gekund, maar over de eerste helft ben ik erg teleurgesteld.”

Volgens De Boer had het deels met het spel van Real te maken dat Ajax na rust de schade beperkt kon houden. “Real speelde in de tweede helft niet meer in de zesde maar derde versnelling. Maar we speelden ook veel beter. Plotseling durfden we wel lef te tonen. Daardoor hebben we nog een beetje de eer kunnen redden.”

Bovendien mag Ajax zich na de winterstop melden in de Europa League. Een prestatie die de coach toch wel enigszins met trots vervult. “Dat hadden velen van tevoren niet gedacht. En de finale van de Europa League is in Amsterdam”, weet De Boer. “Op 15 mei, op mijn verjaardag nog wel. Natuurlijk wordt dat moeilijk. Maar het is mogelijk. We gaan er voor.”


Poll

Wat vind jij van de uitslag?


Gerelateerd

62 reacties (laatste reactie door eredivisionist)

Best sneu inderdaad voor Vermeer, vier goals tegen krijgen maar eigenlijk waren alle goals buiten zijn schuld.

4 december 2012 om 23:52

Inderdaad de goals waren niet aan Vermeer te wijten en keepte zoals normaal weer goed. Dan nog moet Ajax heel erg blij worden en hebben Man C achter zich gelaten en gaan lekker door naar de EL.

Het zou mooi zijn als Ajax deze week Olympique Lyon zal loten en wraak zal nemen van vorige jaar.

5 december 2012 om 00:03

Vermeer en normaal goed keepen ? Hij staat de hele tijd paniekerig te doen. Ja hij houd wel eens een bal tegen maar ja daar zijn keepers voor. De spelers passen allemaal angstig door vermeer.

5 december 2012 om 00:09

duidelijk dat je vermeer dit seizoen nog niet heb zien keepen @ aroe.

dit seizoen en zelfs eind vorig seizoen al keept Vermeer ijzersterk, tuurlijk hij maakt foutjes nog maar welke keeper doet dat nou niet.

5 december 2012 om 00:17

De laatste tijd maakt Vermeer toch wel wat foutjes hoor, tegen Dortmund heeft hij welgeteld 1 redding gemaakt en die bal legde hij zo voor de voeten van Lewandowski die de bal daarna binnentike.

Overigens heeft hij het de eerste maanden uitstekend gedaan hoor, maar de laatste tijd speelt hij niet meer heel erg lekker

5 december 2012 om 01:26

Dat de bal eerst werd aangeraakt door Alderweireld waardoor die een vreemde curve kreeg (die ook nog eens dacht te verdedigen met de hak) tel je dus als fout van Vermeer. En het feit dat de verdediging zich weer zo gemakkelijk liet weg zetten ook. Misschien ook wel de klasse van Dortmund... Soms ligt het niet aan hoe een keeper keept, maar de klasse van je tegenstander. Vermeer keept dit seizoen eigenlijk ontzettend goed, maar met zo een verdediging voor je, die kans na kans weggeven is er geen houden aan. Heeft hij vandaag laten zien en ik weet niet of je zaterdag de kans van Lens en met name die van Narsingh hebt gezien....

Ik vond inderdaad ook dat Hoesen de beste man aan de zeide van Ajax was. Was goed aanspeelbaar. En bleef verbazingwekend goed op de been in zijn eerste wedstrijd in de basis.

5 december 2012 om 09:37

Klopt, deed het niet slecht. Alleen moet hij is leren afronden, ik zie hem nu een pas een paar wedstrijden voetballen, maar dat is iets wat me echt opvalt. Die onwijs grote kans tegen Real moet er gewoon in. In plaats van die bal zo lomp over de goal te trappen.

Feit dat Ajax een aantal dagen geleden tegen PSV speelde, maakte het fisiek niet makkelijker. Om een kans tegen Real te maken, moet iedereen echt top fit zijn.

Blind heeft het al over de Europa League finale. Er doen nog genoeg clubs mee in de EL die beter zijn dan Man City. Dus dat is onrealistisch. Knap van Ajax dat ze derde zijn geworden. Maar niet meer dan dan.
Nu hopen op eindelijk een gunstige loting in de EL. Ik heb er super veel zin in, en ik ben erbij !!

4 december 2012 om 23:39

Dat van de finale werd hem in de mond gelegd, de interviewer had het over finale in de Arena. Je moet die uitspraak wel in die context zien.

4 december 2012 om 23:41

Hoezo mag Blind het niet hebben over de L-finale? Hij speelde een goede wedstrijd, en het is het niveau waar |ajax kansen heeft.

De eerste tegengoal was sowieso buitenspel, maar die grensrechter zag wel meer niet zo goed aan de start van de wedstrijd. Zo mocht Coentrao onbestraft achter de verdediging langslopen en inschieten(op de paal), terwijl dat uiteraard ook offside was. Desalniettemin terechte nederlaag, maar zo'n ploeg als Real heeft die hulp niet nodig.

4 december 2012 om 23:52

Dat dacht ik ook maar het is niet buitenspel.

Blind speelde in mijn ogen ook een goede pot

4 december 2012 om 23:45

bij de 1-0 loopt hij naar lucht toe volgens mij althans ik weet niet waar blind naar toe liep. En bij de 4-1 wordt ie kinderlijk eenvoudig voorbij gelopen. Maar goed er was ook totaal geen middenveld.

4 december 2012 om 23:51

Precies er was totaal geen middenveld dus dat kun je Daley niet aanrekenen, 1ste kan ik me niet zo goed voor de geest halen maar ervan uitgaande dat je gelijk hebt dan nog heeft hij goed gespeeld in mijn ogen. Als je Daley Blind bent mag je van mij een foutje maken tegen Real. Verder heeft hij keurig gespeeld en toen Real een tandje terug ging kwam hij keurig mee op, was altijd aanspeelbaar en legde de ballen ook meer dan eens goed neer

5 december 2012 om 09:39

De Boer noemt twee namen,maar zet er Blind maar bij.
Die jongen durf wat in tegenstelling met Eriksen,op enkele bevlieging na.
Zo overhyp dat die jongen is,amai ik ben bang als hij aan de bal komt,ofwel verliest hij de bal of hij breekt een aanval af door de bal 20 meter naar achter te schoppen.blind is ook niet blind,als hij de bal 20,30 meter opdrijft en hij geeft een pass naar Eriksen,90% kans dat de bal naar achter gaat.dat is een speler kapot spelen,blind kan dan als een dolle terug naar achter,het gat dat dan open licht wordt niet zelden benut door de tegenstander.eriksen zijn balands held zwaar naar de negatieve kant door.

Ik vond voor het eerst sinds tijden ook dat Boerrigter prima speelde , met name na rust. Hij zocht zowaar een aantal keer de achterlijn op en ging de duels weer vol aan. Dat hij scoorde is leuk voor hem , maar niet van bijzonder belang van zijn beoordeling. Ik geef hem toch ook zeker een voldoende , gezien zijn optredens over het algemeen dit seizoen zelfs een ruim voldoende.

Maar ik snap wel dat De Boer vind dat Boerrigter zijn niveau nog niet gehaald heeft. Wat hij vandaag liet zien was oke , maar gezien zijn kwaliteiten valt het eigenlijk al bijna heel het seizoen tegen.

5 december 2012 om 14:32

Hij speelde idd stuk beter, alleen is hij nu eenmaal linksbenig en waren zijn voorzetten daarom niet alles. Snapte niet dat hij op rechts speelde.
De Boer wil toch rechtsbenig op rechts en linksbenig op links? Nu was het linksbenig op rechts en rechtsbenig op links. Fischer kan ook op rechts spelen.
Nu moest Boerrigter vaak zich omdraaien om een voorzet te geven met zijn linker, want als hij erlangsging en een voorzet met rechts gaf, dan gaat hij over alles en iedereen heen, getuige die bal naar Sana op het laatst.

Ik vond Hoessen niet indrukwekkend spelen overigens. Vermeer deed het best aardig. Ik vond Eriksen en Blind de beste mannen bij Ajax. Van Rhijn deed het ook niet onverdienstelijk terwijl Fisscher onzichtbaar en De Jong onzichtbaar waren.

Hoesen moet je dit seizoen gewoon laten staan. Sigthorsson komt later pas weer terug en we weten niet of hij zo goed was als daarvoor. Verder krijgen we voorin een luxeprobleem met Fisher en Babel op links waar Boerrigter ook kan, Boerrigter kan ook op rechts evenals Lukoki en Sana en in de spits heb je ook nog eens 4 opties, Hoesen, De Jong, Babel en Eriksen als hangende..
Opzich niet te klagen.

Ajax moet nu hopen op een mooie loting in de Europa League, dan zie ik ze best ver komen.

Aanvallend is blind niet slecht, maar verdedigend komt hij zoveel tekort dat ik het niet snap dat je dan nog zegt dat hij goed gespeeld heeft. Niets ten nadele van deze jongen hoor, maar hij kan niet beter. Aub contract niet verlengen, want hij komt tekort voor de europse subtop, daar waar Ajax naar toe wilt gaan.

Als jij enoh inbrengt op een moment dat het net goed gaat haal je zelf als coach zijnde ook niet echt je niveau.

5 december 2012 om 09:44

Dat vroeg ik mij dus ook af! Waar sloeg dat op..echt een rare wissel van de Boer. Had wel verwacht dat Hoesen en Fischer gewisseld zouden worden, maar voor een Enoh en een Sana is dat toch wel een beetje ernstig.

vermeer is goeie keeper vraag af wanneer de stap naar het buitenland gaat maken
ajax gaat wel veel geld voor hem krijgen

dit is toch hilarisch om te horen dat alleen vermeer en hoessen hun niveau haalde. natuurlijk is dat zo want hun niveau is bijster laag en ajax onwaardig. vermeer is zo onzeker in de goal en gaat voor de helft van de ballen die hij op goal krijgt nog niet eens de hoek in omdat hij het inzicht niet heeft om te weten waar de bal terecht komt. hij denkt iedere keer weer dat de bal naast gaat en dat hij niets hoeft te doen maar als hij achter zich kijkt dan ziet hij de bal plots in het net liggen.

het is absoluut geen keeper die voor elke bal gaat en echt punten pakt voor ajax. ajax onwaardig en ik hoop dat cillessen hem mag vervangen liever vandaag als morgen.

blind was de beste speler van ajax. terwijl hij toch verdedigend weer een paar steken liet liggen.

5 december 2012 om 00:08

Ik denk dat jij of geen wedstrijden van Ajax kijkt of geen verstand hebt van voetbal.

on: Hoesen en Blind en Vermeer speelden een puike pot in mijn optiek. Voor Hoesen is het vooralsnog lastig: aanpassen op meerdere fronten; in een nieuw elftal, op een veeeeeel hoger niveau. Hij deed het naar behoren. Laten we hopen dat hij zulke kansen niet meer mist in de toekomst.
Blind komt veelvuldig mee op en sticht daarmee het nodige gevaar. Het zal een kwestie van tijd zijn alvorens we rendement gaan halen uit zijn loopacties. Verdedigend gaat het ook een stukje beter.
Vermeer is een fantastische lijnkeeper en ook in de lucht leert hij beetje bij beetje de ballen te pakken of te gaan wanneer hij kan en te blijven staan wanneer hij moet. Ik vind hem steeds zekerder overkomen en ook hij zal uiteindelijk het niveau van Steek halen, denk ik. Zijn groeicurve gaat nog steeds de positieve kant op.

5 december 2012 om 00:14

Iedere wedstrijd van Ajax heb ik voor als nog gezien inclusief deze dus wat jij denkt is incorrect.

Wat is er toch mis met jou volgens mij heb jij nog nooit een keeper aan het werk gezien die er staat voor zijn team die niet iedere wedstrijd achterom kijkt en ziet dat de bal in het net is verdwenen zonder zelf ook maar een poging te doen om de bal tegen te houden.

5 december 2012 om 09:58

leestekens leren gebruiken Riot... maakt je zinnen beter leesbaar.

Even resumerend: jij zegt dus dat alle ballen die Vermeer tegenhoudt recht op hem af geschoten zijn en dat hij hiervoor niks heeft hoeven doen? Ik kan me alleen al 2 ballen herinneren van gisteren waarbij Vermeer helemaal gestrekt ging. Ergo: je kijkt de wedstrijden niet En je hebt totaal geen verstand van voetbal.

5 december 2012 om 11:45

Die bal van Kaka een keeper die bij Ajax onder de lat staat moet die bal gewoon hebben je ziet hem van een ruime afstand aankomen echt hard is hij ook niet. Wat doet Vermeer hij neemt aan dat de bal naast gaat en laat heb gewoon gaan. Als je daar een Stekelenburg of iedere andere keeper er neer zou zetten zou hij hem tegen hebben gehouden. Hetzelfde geld voor het doelpunt van Lens. Dit soort ballen gaan er gewoon nooit in als er een Casilias of weet ik veel op goal staat.

Hij heeft geen idee hoe groot de goal is. En waar hij zichzelf bevind in de goal. Tuurlijk heb ik meer verstand van voetbal dan ieder ander daar valt gewoon niet over te discussiëren dus dat zal ik ook niet doen.

5 december 2012 om 12:40

Je noemt nu de doelpunten op... heb je enig besef hoeveel reddingen vermeer heeft? En hoe sommige doelpunten voorkomen worden door Vermeer zonder dat hij echt ballen tegenhoudt? http://www. youtube.com/watch?v=y6y4wc3ntt0 (spatie weglaten). is de eerste link. nou ben ik benieuwd...voor een keeper die zo slecht is als jij omschrijft.... hoe kan het dat hij deze ballen dan heeft?

Feit dat je alleen al aanhaalt dat je het meeste verstand van voetbal hebt en er verder niet over wenst te discussieren, toont je zwakte al.
En eventjes over Casillias: http://www. youtube.com/watch?v=c8tnvuswode (hahahaha wat voor fouten maakt Casillias nooit?)

Die Hoesen past zich zo vreselijk makkelijk aan zeg! Ik denk dat Ajax een hele goede keuze gemaakt heeft door hem te halen en er nog veel plezier aan gaat beleven!

5 december 2012 om 00:01

Nou, ik vind het allemaal wel meevallen. Als je al tevreden moet zijn met een spits die redelijk een balletje kan vasthouden vind ik het wel erg slecht gesteld met de spitsen van Ajax. Die kans waarbij De Jong hem alleen voor de keeper zet moet je gewoon rustig in de hoek plaatsen van 13 meter, niet over knallen zonder enige gedachte. Ik zeg niet dat het in de toekomst niks kan worden, maar ik vind het allemaal niet zo bijzonder wat hij tot nu toe laat zien.

5 december 2012 om 00:23

Ja maar die jongen kostte Ajax maar 300.000 euro. Die investering is er wel gauw uit hoor, dan kunnen ze hem voor een meervoud verkopen.

5 december 2012 om 00:39

Ja, ik zeg ook niet dat het een slechte aankoop is. Alleen vind ik dat hij wat overdreven wordt opgehemeld, zo bijzonder doet hij het nog niet namelijk. Ik zie vaker dingen doen die ik niet goed vind dan andersom. Bijvoorbeeld tegen PSV waarbij hij 2 meter voorsprong had op twee verdedigers maar de bal slecht voor zich uitspeelt waardoor hij amper een kans over heeft. Of vandaag met die kan in de 16 alleen voor de keeper. Hij tikt dan die bal leuk binnen tegen PSV maar dat is toch wel het minste wat je van een spits mag verwachten.

15 mei, die datum ligt ons wel. On: natuurlijk zijn er genoeg kritiekpunten op te noemen. Maar dit is niet het moment daarvoor. We mogen trots zijn op de mannen. Trots op het feit dat we 3e zijn geworden in de moeilijkste poule ooit, wat niemand vooraf voor mogelijk had gehouden. Trots op het feit dat we 4 punten hebben gepakt tegen de Engelse kampioen en ook boven hun zijn geëindigd. Trots op AJAX!!!

"we gaan er voor."

Mooie woorden van de Boer, hopen dat ie ze ook waar maakt en niet dat hij het opeens links laat liggen als ze het in de Eredivisie moeilijk krijgen op het eind... Zo leuk zijn als we weer is wat Nederlands succes hebben in Europa.

Ajax speelde op een gegeven moment toch zeer goed combinatie-voetbal. Zichtbaar frustrerend voor sommige Madrilenen. Voor de rest is het voorlopig duidelijk, maar hebben de analisten van de NOS soms een wat kortzichtige blik op deze wedstrijden. Hoe kunnen ze in godsnaam de vergelijking trekken met het Ajax van voor de Cruijff-revolutie en dit.
1: Dit RM is alvast stukken beter dan dat team (2 jaar verder, sterren zijn ingespeeld)
2: Ajax had Suarez(!)
3: Ajax speelt bijna compleet met eigen jeugd en zijn er niet slechter op geworden.

Dat Real nog wint heeft puur met het feit te maken, dat zij toen nog net niet tot de top van Europa behoorde, maar nu wel. Champions League is niet te hoog gegrepen voor dit Ajax, maar met iets meer geluk in de loting, hardheid en ervaring, zie ik dit Ajax volgend jaar nadrukkelijker meedoen voor de tweede ronde.

5 december 2012 om 00:47

Tja , Ajax heeft eigenlijk zijn complete elftal verloren en Real Madrid eigenlijk alleen maar sterker geworden Als je dan ziet dat het krachtsverschil iets kleiner is geworden in 3 jaar tijd , dan mag je daar dankbaar om zijn ?

Helaas is scorebord journalistiek maar al te vaak een feit. Ook hilarisch dat mensen verwachten dat de Cruijff revolutie nu al zijn vruchten zouden afwerpen in de CL. Hoewel er zichbare stappen gemaakt zijn moet het belangrijkste gedeelte nog komen. Over een jaar of 4 dan weet Ajax pas echt hoeveel verder het is sinds de fluwelen revolutie.

5 december 2012 om 08:48

Niet om ajax af te zeiken hoor, maar waar haal je precies vandaan dat het krachtsverschil kleiner zou zijn geworden? Een Real dat al geplaatst was voor de volgende ronde speelde ajax in de eerste helft op het gemakkie werkelijk helemaal van de mat.

Ik snap dat jullie liever kijken naar de tweede helft dan naar de eerste, en ik begrijp óók dat jullie het als de verdienste van Ajax willen zien dat ze de tweede helft goed mee leken te doen, maar dat maakt het niet per definitie helemaal waar he.

Knap van ajax dat ze derde zijn geworden, en wellicht komen ze een heel eind in de EL, maar het verschil tussen real en ajax ( en alle andere Nederlandse clubs) is eerder groter dan kleiner geworden, hoe lullig dan ook.

5 december 2012 om 10:02

Real Madrid speelde de eerste helft als bezetenen constant 100 procent druk. Dat houdt geen enkel team een hele wedstrijd vol. Als Ajax gewoon alles op de verdediging had gezet eerste helft dan hadden ze nog wel kans gehad maar ja dat is nou eenmaal niet Ajax haar voetbal stijl.

5 december 2012 om 15:19

@michiel2424

Ik vergelijk de wedstrijd in Amsterdam en Madrid van dit seizoen met 2 seizoenen terug onder Jol. Nou dan mag je toch gerust zeggen dat Ajax het beter heeft gedaan. En dat terwijl Ajax kwalitatief minder materiaal heeft en Real kwalitatief beter materiaal dan 2 jaar terug.

Als het krachtsverschil absoluut ongeveer gelijk is gebleven (waar ik vind dat het een klein beetje beter is geworden) dan is het relatief gezien een grote winst. Natuurlijk speelt ook mee dat Real het allemaal goed vond waardoor Ajax beter kon gaan voetballen. Ik heb ook geen moment de illusie gehad dat Ajax met iets anders dan een nederlaag kon terugkeren. Helaas word door de 4-1 de nederlaag onnodig pijnlijk. Het klasseverschil is met 3 doelpunten weliswaar prima uitgedrukt , maar gezien het wedstrijdverloop was met 2 doelpunten verschil verliezen meer toepasselijk.

Ik ben ajacied maar ik vond Ajax echt schandalig slecht, iedereen was slecht behalve vermeer. Frankie je spits bakte erniks van want hij had gewoon moeten scoren, met binnenkantje voet. en Niet als een dolle dwaas hard overschieten.. Helaas is Real gewoon 3 klassen te groot.

5 december 2012 om 00:55

Je vond Ajax slecht, maar Real wel drie klassen te groot. Hoe is 4-1 dan geen realistische afspiegeling en bakte Ajax er niets van? Overdreven reactie, waar alleen F. de Boer recht op zou hebben.

5 december 2012 om 17:05

dat is bullshit Ajax speelde gewoon slecht. je kan ook normaal spelen en met 4-1 verliezen van Real. Maar de fouten in de eerste helft sloegen nergens op...

Heb de Boer al te vaak horen roepen dat de spelers het niveau niet haalde. Ik hoop echt voor hem dat hij dat zelf gelooft. Om 'dat niveau' te halen moet je het wel hebben. Buiten eriksen, moisander en alderwereld mag de rest van de ajax selectie de onderbroeken vam Ronaldo nog niet eens aan de waslijn hangen. Geen ajax bashing dit, want bij alle overige NL clubs is het net zo sneu het afgelopen half jaar.

Blind doet tenminste mee om iets te winnen, net als de rest van Ajax.
Hoop erop dat ze ver komen, voor Nederland. Aanvalluh!

Ajax is derde geworden in een afgrijselijke zware poule en daar mogen alle Nederlanders trots op zijn. Ja en ze zijn afgedroogd door Real, zoals verwacht. Maar idd, zoals Frank zegt, zoals er een paar rondliepen op het veld die moeten zich echt schamen. Vooral die overhypte deen, die volgens velen naar een topclub moet. Na een topmatch zaterdag had ie gister duidelijk een vrije dag genomen en geen zin zich in te spannen. Om je echt mateloos te irriteren, dat balverlies wat dat joch lijdt, ergerlijk. Feesie bouwen, bidden voor een keer een schappelijke loting en dan op naar Groningen. Maar nogmaals, loodzware poule, altijd sterkste team opgesteld, geprobeerd er alles uit te halen en dan gewoon als enigste Nederlandse club overwinteren. Hulde, met zo een jong en gemankeerd team.

En bij de weg, volgend jaar nu eens niet die Spanjaarden loten, jezus wat ben ik op die gasten uitgekeken!!

Het maakt toch niet uit wie er goed of slecht was vandaag? Het belangrijkste is dat Ajax gewoon door is in Europa, als enige NL ploeg! Iedereen wist vantevoren dat Ajax kansloos zou verliezen uit tegen Madrid, alleen een gelijkspel of winst had verrassend geweest.

Ik ben trots op Ajax, derde in de groep des doods, met de kampioenen uit de drie sterkste competities vd wereld! Niemand die een stuiver gaf voor Ajax kansen. Nul uit 6 zou het worden. Maar Ajax verslaat de kampioen van Engeland wel bv.

5 december 2012 om 10:40

En zo is het maar net! Grandioze prestatie van Ajax, dat na de poule des doods gewoon in de EL verder mag. Twente en PSV mogen zich eens flink achter de oren krabben, zet de poules eens naast elkaar..

De eerste helft heeft de boer gewoon gelijk, maar de tweede helft was stukken beter, ik vond het zelfs leuk om te zien hoe van rhijn en boerrichter ronaldo vloerde, gebeurd niet veel.
Blind vond ik in het begin ook minder, maar die herpakte zich en speelde goed, jammer dat hij een paar keer niet gebruikt werd. Maar ben toch ape trots op ze, proficiat met het behalen van de EL. Met dank aan Dordmunt

Ik heb zelden een slechte wedstrijd van de Jong gezien dit seizoen. Maar de eerste helft was hij echt heel slecht, veel dom en onnodig balverlies. Leek wel of ie niet helemaal scherp was. De tweede helft ging t beter.

ik snap niet dat sommige mensen hier roepen dat blind een degelijke wedstrijd heeft lopen voetballen
want in mijn ogen was hij veel te paniekerig. Bij de 1-0 liep hij samen met die belg als een kip zonder kop naar het doel, zonder enige bedreiging kon ronaldo inschieten, dat neem ik hem kwalijk en aadje ook
aanvallend gezien was die ook heel erg matig als hij even onder druk werd gezet gaf hij een vroege voorzet die helemaal nergens op leek hij vertraagde de bal circulatie en dat zag je ook aan fbd die zich mateloos liep te ergeren. weliswaar heeft blind zich monsterlijk ontwikkeld en is hij geen schim meer van die amateur voetballer die hij eerst was. Het is jammer dat hij zijn naam mee heeft want ik vind hem ajax onwaardig.

Ajax wordt qua veldspel niet meer echt weggespeeld, maar wat kunnen we weinig met dat balbezit zeg!
We moeten echt leren om:

1) de kansen die er zijn te benutten, we helpen er echt teveel om zeep (kijk maar naar RM en Bvb, daar is iedere halve kans een goal)
2) verdedigen! Zag je bij die goal van Ronaldo, er gaat niemend naar hem toe, en die van Kaka, wordt gewoon niet uitgestapt. Dat zijn echt wel beginnersfouten die op CL niveau keihard worden afgestraft!

Ach na een goede wedstrijd volgt altijd een mindere. De les die je uit z'n wedstrijd kan trekken is dat elke fout die je maakt een tegendoelpunt kan betekenen. Mooi dat we ons hebben gekwalificeerd voor de Europa Leguea, zodat we de eer van Nederland hoog kunnen houden. Nog wat punten scoren voor de coëfficiënten lijst zodat we nog een paar plaatsjes stijgen. Dan worden we volgend jaar wellicht in een hogere pot gedaan zodat we een gunstigere loting voor de poulefase van de Champions leguea krijgen.

Nu is het belangrijk dat we de komende competitie wedstrijden alle punten pakken die er te halen zijn.
Fc Groningen, Willem 11 en Fc Utrecht zijn geen van alle tegenstanders waar we punten zouden moeten morsen. Dit Ajax zit momenteel volop in de groei en ik vewacht dat we snel stabieler worden zodra het veldspel volledig klopt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8148
2.Ajax7352
3.AZ6831
4.Feyenoord6034
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1252 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2010- Ajax
Laatste voetbalnieuws

‘Daarvoor ben ik Frank de Boer nog altijd zeer dankbaar’

Dinsdagavond speelden Internazionale en Cagliari (4-0) tegen elkaar en de ontmoeting was een speciale voor Senna Miangue. De Belgische verdediger was eerder actief voor i Nerazzurri en speelt sinds ruim een...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 19 april
Chelsea neemt na dit seizoen vrijwel zeker afscheid van Antonio Conte en in de zoektocht naar diens opvolger is men in Italië neergestreken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren