De Jong toch trots: 'Veel mensen dachten dat we vierde zouden worden'

Woensdag, 5 december 2012 om 00:10

Siem de Jong kon meteen na afloop van de kansloze nederlaag tegen Real Madrid de zaken in perspectief plaatsen. De aanvoerder van Ajax gaf te kennen uiteraard teleurgesteld te zijn vanwege de 4-1 nederlaag, maar toch leefde er ook een gevoel van trots. “Trots op wat we tegen Manchester City hebben gepresteerd”, verklaarde hij.

/

De Amsterdammers verzamelden namelijk vier punten tegen de kampioen van Engeland en dat blijkt nu genoeg te zijn om na de winterstop mee te mogen strijden in de Europa League. “Die punten hebben we verdiend gehaald en in dat opzicht mogen we trots zijn, omdat veel mensen vooraf dachten dat we vierde zouden worden van de groep”, aldus De Jong.

Over de wedstrijd in het Santiago Bernabéu was de captain uiteraard minder goed te spreken. “Je wil altijd met een goed gevoel beginnen en als je dan in de beginfase merkt dat niet iedereen het vuur in het spel kan leggen als afgelopen zaterdag tegen PSV, dan is dat teleurstellend.”


Poll

Ajax hoort niet in de Champions League thuis


Gerelateerd

86 reacties (laatste reactie door jk-ajax)

Ja precies dat mag ook wel gezegd worden. Iedereen zei dat Ajax hooguit een punt zou halen maar in poule des doods toch maar 3e geworden. Ik ben ook trots.

4 december 2012 om 23:11

Je moet altijd trots zijn als je behaald wat je wilt behalen. Een 3de plek in deze poule. En dan moet je ook niet te lang stil staan dat City dit jaar geen zin had om europees te spelen en dat Ajax daarom wat punten heeft.

4 december 2012 om 23:14

Dit jaar geen zin had hahah?? Meen je dat nou??

Er is letterlijk geen enkele ploeg dat "geen zin" heeft om in de Champions League te spelen.. het is wel heel makkelijk om het succes van en ander( ja, ik vind de 3e plaats in deze poule voor Ajax een succes) naar beneden te halen door het falen van een ander.

Ze hebben het gewoon erg goed gedaan.

4 december 2012 om 23:14

Hahaha denk je echt dat City niet de Champions League in wou. Kom op zeg. Tegen Ajax waren de belangrijkste wedstrijden voor city, daar lagen de punten. Dat is city niet gelukt. En daarom gaat Ajax zeer verdiend de Europa League in.

4 december 2012 om 23:15

Was dat niet psv , waar je het nu over hebt ??
On: Prima prestatie, zat helaas niet meer in.

4 december 2012 om 23:15

Manchester city had echt wel zin op Europees te voetballen. Het zat er gewoon niet in dit jaar voor ze.

4 december 2012 om 23:17

Maak je zelf niet zo belachelijk joh. Tuurlijk had city wel door willen gaan in de CL...

4 december 2012 om 23:40

Er wordt weer eens vergeten dat Ajax door is dankzij een scheidsrechterlijke dwaling door City in de laatste minuut een penalty te ontzeggen, maar goed dat telt alleen als scheidsrechters Ajax benadelen zoals tegen Real vorig jaar. Ook tegen PSV wordt een penalty onthouden op 1-2 net voor rust, waardoor die wedstrijd ook weer anders gaat lopen. Oftewel het heeft ze mee gezeten, City heeft enorm belabberd gespeeld (denk ook niet dat ze vandaag volle bak speelden met het uitzicht op Europa League) en daar heeft Ajax van kunnen profiteren. Vandaag waren ze wederom compleet kansloos, wat niet erg is tegen Real maar ga je prestatie nu niet overschatten.

5 december 2012 om 00:37

hahah echt een psver, jullie psv bakken er niks van dit jaar! geen kampioenschap geen el helemaal niks! Ajax is gewoon terecht 3 geworden. wij hebben gewoon 4 terechte punten gewonnen van koop club city

5 december 2012 om 00:40

kluutmaran jij moet lekker gaan buiten spelen dat is verstandiger! voetbalzone verwijder AUB die berichten van die stomme opmerkingen die nergens overgaan.

Psvers die het niet kunnen hebben hoor! geweldig!!! Psv meest geinvesteerd maar uiteindelijk helemaal Niks!

5 december 2012 om 07:31

Eeuhm jullie staan nog steeds onder ons in de competitie hoor... ook na dit weekend

5 december 2012 om 15:54

Pffff en dan betichten ze ons van arrogantie in eindhoven.

Ajax wilt in tegenstelling tot PSV tenminste wel in de europa league voetballen.
Ajax is in Europa dit jaar de enige die de eer hoog houd en dat is knap in zo'n zware poule.
Het minste wat je kunt doen is reeel blijven.

5 december 2012 om 16:22

Waar blijf ik niet reeel dan? of reageer je op een ander? Tevens nergens ook maar iets arrogants neergezet. Puur feitelijke informatie.

5 december 2012 om 10:56

Ik ben ook héél trots dat Ajax in de EL speelt dit seizoen (na de winter).
In een poule waar je 3 waardige kampioenen hebt van de 3 beste competities in de wereld, en daarvan de kampioen van Engeland (volgens vele de beste competitie van de wereld) achter je laten is ontzettend mega knap.

Tuurlijk, Ajax heeft 3 keer met 4-1 verloren, maar tegen Real en BvB is dat geen schande.

Op naar de EL finale.

Derde plaats is knap. Vooral de thuisoverwinning op City had ik vooraf nooit verwacht. Ajax mag daar trots op zijn, Nederland mag daar trots op zijn, maar op de eerste wedstrijd tegen Dortmund na vond ik Ajax alsnog tegenvallen. Veel te angstig gespeeld, totaal niet de eigen kracht benut en als kleine jongens de grote mannen van Dortmund en Madrid verwelkomd en alle ruimte gegeven. Jammer, want er had nog wel meer in kunnen zitten (al is het maar een aantal punten meer).

4 december 2012 om 23:14

Ze speelden tegen dordmund ook niet slecht thuis maar ze waren dodelijk effectief. En uit speelde ze ook niet slecht. Real ligt Ajax gewoon niet en tegen city hebben ze 4 punten gehaald. Het had beter gekund maar kom op zeg. In elk andere poule hadden ze meer kans gehad om door te gaan en daar put je ook kracht uit.

4 december 2012 om 23:20

Het voetbal is zo opportunistisch. Ik weet nog heel goed dat we compleet werden weggespeeld in en tegen Parma. Het bleef slechts 2-0, maar Ajax had helemaal niets te zoeken in Europa, want ajax werd weggespeeld door de Europese subtop. Dit was was begin 1994.

5 december 2012 om 08:54

Heb je helemaal gelijk in, was wel een team hoor dat Parma met Asprilla, Brolin, en Zola.

Ajax mag ook gewoon trots zijn, 3e plaats is ook heel goed in deze poule.

Real Madrid haar speelstijl ligt Ajax dan ook totaal niet.. en Ajax heeft altijd de pech dat Real altijd een gretige Kaka,callejon etc. tegenover zich krijgt.. die het veel beter doen dan bijvoorbeeld een Di Maria.

Jammer Ajacieden.. volgend jaar beter!!

5 december 2012 om 07:19

3e plaats is inderdaad niet verkeerd in deze poule en dat hadden velen niet verwacht. Maar we moeten wel realistisch zijn. Man City heeft het op dit moment met iedere tegenstander lastig en die halen nog geen 30% van de mogelijkheden uit de selectie die ze hebben. Ajax heeft 1x gewonnen, 1x gelijk gespeeld en 4x verloren en een doelsaldo van -8. Van die 4 verliespartijen ben je 3x volledig weggespeeld. Het zegt genoeg over de stand van het Nederlandse voetbal dat we hier trots op zouden moeten zijn. Hier moeten we echt snel wat aan doen, want het is gewoon in en in triest.

5 december 2012 om 08:56

Ajax heeft statistisch dan wel slechte cijfers maar je moet niet vergeten tegen welke teams zij die cijfers behaald hebben. Als je dan nog een keer kijkt heeft Ajax het helemaal niet slecht gedaan....in iedergeval beter dan alle andere Europees spelende clubs van nederland.

Ik ben het met je eens dat het triest is wat nederlands voetbal in europa heeft laten zien....maar vindt dat de schuld niet bij Ajax ligt....de ander clubs zouden eens in meer of mindere maten in de spiegel moeten kijken. Ze zouden eens naar de positie moeten kijken waarin ze terrecht gekomen zijn en de keuzes die ze daardoor maken. Als ze dat doen zullen ze het schaamrood op de kaken krijgen en met de ogen naar de grond staren.

6 december 2012 om 16:21

Wat ook ieder even heel makkelijk vergeet is dat Ajax weer 4-5 potentiele basisklanten mist. Daarnaast wordt Ajax thuis tegen Dortmund helemaal niet weggespeeld, qua cijfers wel. Maar de uitslag was gewoon geflatteerd.

Van te voren werden er 6 verliespartijen ingecalculeerd.

4 december 2012 om 23:18

Reactie op een verwijderde post van eddie: Dat jij nog zoveel groene duimpjes hebt... Ajax is 2 x beter geweest dan city... Ajax eindigt dik en dik verdiend boven city. 0 x gewonnen als city zijnde... Wat een schande? En hoe durf je ajax een schande te noemen? In welke manier? Gezien de financiele middelen spelers etc is de prestatie van ajax toch aardigknap. Duidelijk is dat je niet objectief bent en nog steeds gefrustreerd bent omdat een penalty die je kan geven(hoeft dus niet) niet gegeven is. Ach ajax werd vorig jaar ook 2 goals ontnomen maar dan ben je muisstil!

4 december 2012 om 23:25

ik heb zoveel groene duimpjes omdat ik de waarheid spreek. in amsterdam zijn ze gewoon zo irritant arrogant, ook door nu te zeggen dat ze de finale van de europe league wel even zullen halen. en met iedere scheidsrechter had manchester city die wedstrijd gewonnen. dan hadden ajax en city dus hetzelfde aantal winstpartijen gehad. maar omdat ajax zo een schandalig doelsaldo heeft zouden ze niet door gaan. dus wat je zegt over dat vaker winnen is onzin. tevens speelde ajax de meeste wedstrijden niet eens met een spits en 11 man op de eigen helft. en dan nog met 4-1 verliezen enzo. dat is in mijn ogen niet iets om trots op te zijn

4 december 2012 om 23:30

Hahaha ja, wel geteld 5 mensen. Succes met je posse. Dan wil je ook nog beweren dat Ajax de meeste wedstrijden met 11 man op eigen helft speelt hahahaha. Gelukkig weer iemand die niet bijster slim is en graag om een forum wil reageren. Ik zeg leef je uit en geloof in je eigen onzin. Er zijn maar weinig clubs in Nederland die zo n pot in en tegen Dortmund op de mat kunnen leggen en die 4 pnt tegen City pakken. Maar in de wereld van garryeddie ziet alles er anders uit. Daar vliegen konijnen en zijn alle vrouwen succesvol.

4 december 2012 om 23:33

Kerel je hebt meer rode dan groene, en zoek aub eens in een woordenboek op wat arrogant betekend want wat je nu allemaal raaskalt is echt onzin optima forma. Je verward ajax met city, volgens mij speelde ajax namelijk maa met 5 man achterin en city met 11 man op eigen helft. En er wordt nergens gezegd dat we wel even de finale halen. Het is mogelijk en daar is niets aan gelogen. Ook word er gezegd dat het leuk zou zijn omdat het in de arena is! Zo kom nu eens met feiten ipv met je mening die vol haat en hypocriet zit.

4 december 2012 om 23:59

als city wil winnen moeten ze dat gewoon doen in die andere 89 minuten... zoveel geld en dan maar zeuren over de scheids.. als je zoveel miljoen mag uitgeven hoor je al 4-0 voor te staan voor die penalty moet worden gegeven
maar de feiten liegen er niet om

5 december 2012 om 07:02

@ melvinajax
Precies,
En ik weet niet waar die eddie die overigens een ban heeft dus niet reageert, die wijsheid vandaan haalt.
Ajax kreeg steeds lof na Dortmund uit, en city uit en thuis.
En dan speelt Ajax volgens hem nu laf en is het een schande?
Sinds wanneer is het een schande als je van real verliest?
Iedere Nederlandse club verliest dik van real.

4 december 2012 om 23:19

Als je dat dan afstreept tegen de mafkees van Ajax-real van vorig jaar en de mafkezen van Dinamo Zagreb die duidelijk waren omgekocht staat 't weer gelijk.

4 december 2012 om 23:25

Jammer dat je nog moet lezen dat ze Ajax nog haten en volgens mijn gewoon steen jaloers zijn dat we in deze poule gewoon 3e zijn geworden. Lekker proberen om zo ver mogelijk te komen, een echte trainer en een echte team wil gewoon ver komen in de EL.

4 december 2012 om 23:26

Tjah, soms zit de scheids tegen en soms zit hij mee. Als er echt gerechtigheid was, dan was Ajax vorig jaar tweede geweest.

4 december 2012 om 23:29

onzin. die uitslag had niks met de scheidsrechter te maken. die ajacieden zaten toen allemaal te huilen dat lyon daar zo makkelijk won, maar als ajax de kansen daar had benut dan hadden ze daar ook met 12-0 gewonnen, dat vergeet iedereen er even bij te vermelden. dit was puur de schuld van de scheids en dat is in het voordeel van ajax. je kunt het ontkennen maar feiten liegen niet. ajax was en is de slechtste in de poule die met behulp van de scheidsrechter 3e zijn geworden. erg knap, maar het verdient geen schoonheids prijs en het is een schande voor het nederlands voetbal

4 december 2012 om 23:33

Huh? Feiten liegen niet zeg je maar in dezelfde zin zeg je dat Ajax de slechste is in de poule. Heb ik iets gemist of heeft Ajax de 3e plek en pakt het 4 pnt tegen city? Shit, zijn ze toch niet door.

5 december 2012 om 00:01

vorig jaar was ook puur schuld van de scheids/grens, of ben je dat stom toevallig vergeten vriendje.
als ajax een schande is voor nl voetbal, zullen we dan bij de andere clubs dan maar licenties intrekken

5 december 2012 om 07:05

Ik wijs je er maar gewoon op.
Je spreekt van een schande en behulp van de scheids bla bla bla.
Jij kan niets positiefs zeggen terwijl Ajax eerst als gedoodverfde nummer 4 zou eindigen.
Als je niet objectief kan zijn met je geprovoceer en onzin over de scheids.
Ga toch weg man, als je 0x wint als city zijnde dan verdiend je ook niets.
En wat moet city trouwens in de El?
Ajax neemt het tenminste nog serieus.
Het is duidelijk dat je een city fan bent en nog steeds niet kan verkroppen dat je clubje er uit ligt.

Het is geen prestatie van Ajax maar meer een wanprestatie van die koopclub Manchester City. Zij zijn echt een schande voor het voetbal als je niet 1x kan winnen in 6wedstrijden terwijl je een miljard hebt uitgegeven !

4 december 2012 om 23:13

Hoezo is het geen prestatie van Ajax? Kan het niet een prestatie zijn van Ajax én een wanprestatie van City? Lekker objectief weer gezien je naam en foto

4 december 2012 om 23:13

Ja want Man City schoot die 5 tegengoals er allemaal zelf in, bij Ajax liepen ze intussen te schaken.

Het komt van twee kanten, als City punten laat liggen tegen Ajax is dat altijd een wanprestatie van City, maar net zo goed een prestatie van Ajax. Het zegt vooral veel over jou clubbril dat je dat nie ttoe kunt geven.

4 december 2012 om 23:23

Het zegt veel meer over jouw niet objectieve kijk op voetbal. Zelfs anti-ajax kijk. Moet je lekker zelf weten, maar ga niks zeggen over club bril. Ajax heeft dik en dik verdiend gewonnen van City.

4 december 2012 om 23:30

Is dat een reactie op mij? Ik zeg juist tegen Bruno Clasie dat hij door een clubbril kijkt omdat hij niet toe kan geven dat het wel een prestatie van Ajax was.

4 december 2012 om 23:15

@ Bruno,

Ga je nu in elk Ajax topic proberen te provoceren om denigrerend tegen Ajax te doen? Maar je hebt gelijk, het is geen prestatie van Ajax om van City te winnen, dat doet elke club in Engeland toch? Het is geen team maar vol met individuele kwaliteiten maar dat zegt toch niets want die beslissen noooit geen wedstrijden toch?

4 december 2012 om 23:15

Tuurlijk is het wel enome prestatie als je als nederlandse club boven city kunt eindigen.

Dat iedereen dacht dat Ajax 4e zou worden was logisch, want iedereen dacht ook dat real en man city door zouden gaan en niet real en dortmund

4 december 2012 om 23:14

Ik verwachtte Dortmund dan wel door maar zeker niet als groepshoofd.
Dortmund is namelijk een veel beter "team" dan City wat allemaal afzonderlijk goede voetballers zijn.

Goed voor het Nederlandse voebal dat ze overwinteren in de EL, Meer zat er niet in in de champions league, ze hebben het geprobeerd, gewogen en te licht bevonden, gelukkig wat City al helemaal dramatisch zodat ze de derde plek nog hebben kunnen afdwingen.

Zou mooi zijn als Ajax serieus voor de Europa League zal gaan maar denk dat zij ook met een B-team wil spelen.

Nederlandse teams doen altijd of Europa League halen heel belangrijk is en vervolgens spelen ze met een B-team

4 december 2012 om 23:15

Ben er van overtuigd dat Ajax gewoon vol voor de Europa League gaat en met een beetje mazzel zouden ze nog best eens ver kunnen komen....

4 december 2012 om 23:17

IK weet niet waar je het over hebt en of je loopt te trollen maar ik zal je even helpen herinneren: Ajax speelde 2 jaar geleden in de Europa League met een A-elftal en speelde thuis Spartak weg, echter werd het uit helemaal weggespeeld en gingen ze niet door. Vorig jaar met een A-elftal bijna een ronde verder tegen Man. utd. Dus betrek Ajax niet als je het over B-teams hebt. Er zijn gewoon veel ploegen die beter zijn dan de Nederlandse top, ook in de Europa League.

4 december 2012 om 23:17

Volgens mij speelde Ajax vorig jaar gewoon met het A-team tegen Man United hoor.

Ajax-man Utd opstelling:
Opstelling Ajax:


Vermeer

Anita, Vertonghen, Alderweireld, Boilesen

Eriksen, Aissati, De Jong

Sulejmani, Lodeiro, Ebecilio,

Man Utd-ajax
Opstelling Ajax:

Vermeer

Van Rhijn, Alderweireld, Vertonghen, Koppers

Anita, Eriksen, De Jong

Sulejmani, Lodeiro, Ozbiliz

5 december 2012 om 00:55

Als je ons probeert wijs te maken dat Ebecilio , Ozbiliz , Van Rhijn , Koppers , Lodeiro en Aissati vorig jaar de basisspelers waren denk ik dat je behoorlijk mis zit. Ja ze stonden in de basis dankzij absentie van spelers als Boerrigter , Janssen , Van der Wiel en Sigthorsson. Maar basisspelers ? nee , dat waren het niet.

5 december 2012 om 02:35

Maar als de door jou genoemde spelers gebleseerd waren en dat waren ze speelde we dus met onze basis 11 waarin we toen ook de competitie speelde. Tevens versloegen we manchester united toen ook bijna!

4 december 2012 om 23:20

Waar baseer je dat op? Op basis van wat Twente en PSV hebben gedaan. Ajax is een echte toplui en zal voor alle prijzen vechten die ze kunnen winnen.

4 december 2012 om 23:21

Ajax speelt nagenoeg nooit met een b-team in de el.

4 december 2012 om 23:35

de finale is in Amsterdam, dat alleen al is een reden om er vol voor te gaan

Dat moeten ze ook zijn. Dit is een prestatie van wereldfomaat voor ze.

Als captain moet je toch iets meer laten zien in met name de eerste helft. Ik vond de Jong heel zwak in de eerste helft, tekenend was zijn balverlies bij de eerste goal. Niet geheel op zijn conto te schrijven natuurlijk, maar iets mannelijker in de duels mag toch wel verwacht worden.

Desalniettemin mag je gewoon trots zijn op deze prestatie en is het jammer dat je net niet wat meer uit de overige wedstrijden hebt gehaald om het echt spannend te maken. Dan denk ik aan de wedstrijd uit tegen Dortmund en uit tegen City waar je een 2-0 weggeeft. Ajax mist iets te veel mannelijkheid. Volgend jaar zal Ajax, mits het weer de CL haalt, hopelijk een makkelijkere poule krijgen en kunnen dueleren voor een vervolg na de winter in het grote toernooi.

5 december 2012 om 00:45

was gewoon een belabberde pass van boerrigter, daar kan je niks mee

5 december 2012 om 15:23

Nee maar je kan daarna wel gewoon opstaan en je terugvechten. De Jong bleef in mijn ogen te lang op de grond liggen, terwijl hij amper geraakt werd. Het gaat om de strijd die je levert, het resultaat komt dan vanzelf wel.

Ajax heeft gewoon drie goede en drie slechte wedstrijden gespeeld. Die derde plek is verdiend en knap als je naar de tegenstanders kijkt, maar natuurlijk ook tot stand gekomen door de slechte prestaties van city. Weer een mooie ervaring erbij voor de Ajacieden en hopen dat er nog een paar mooie wedstrijden in de EL volgen na de winterstop.

4 december 2012 om 23:18

Hmm echt slechte wedstrijden zaten er niet bij, Real en Dortmund zijn kwalitatief gewoon te goed. Als Ajax goed speelt kan het misschien met een kleiner verschil verliezen, maar bij vlagen waren ze ook in de slechte wedstrijden goed.

Je bedoeld het is wel een prestatie van Ajax en een wan prestatie van city . Kom op wel positief blijven althans als je Ajax en het Nederlands voetbal een warm toe draagt

Eerste wedstrijd uit bij Dortmund was Ajax goed maar hadden pech bij dat late doelpunt. Daarna kansloos verloren tegen Real, goed teruggekomen tegen City, hadden 6 punten moeten zijn, maar daarna afgetroeft tegen counterend Dortmund. Al met al heeft Ajax toch een positieve indruk achtergelaten. Denk dat ze in de EL dan ook ver gaan komen.

Die derde plek is ook gewoon verdiend. Ajax was minder als Real en Dortmund, maar beter dan het afschuwelijk slechte City. Ajax is op dit moment ook gewoon niet goed genoeg voor de CL, maar ze passen wel bij de EL.

fantastisch resultaat!!! trots op Ajax..

Is die de jong ook nog 18 ???? Deze brengt op dit niveau helemaal niks en na de wedstrijd nog praatjes ook slappe hap is het. Hij moet er staan niet spelers als fiischer of hoessen nee hij maar nee niet thuis . Dadelijk tegen Groningen wel ja , pffffff

Mijn voorspelling in Augustes was.

Real Madrid
Man City
Ajax
Dortmund.

Zo'n stonden ze ook in de pot in gedeeld.
Maar uiteindelijk kwam er een grote verrassing uit met Ajax en vooral Dortmund.
Ajax verdiend nu in de Europa League een keer een gunstige loting.
Dan hebben ze wel verdiend. De finale zullen ze echt niet halen met zulke clubs die er nog over zijn.
Maar met een beetje geluk haal je gewoon weer voor NL voetbal en voor de club punten de kwart finale.
Toch arrogant vooral van PSV dat ze zich te goed voelen voor al die veel grotere clubs die er nog in zitten.

Wat een onzinpoll zeg.. Ajax schakelt gewoon Manchester City uit en dan zouden ze ongeschikt zijn voor de Champions League.. Geldt dat ook voor teams als Chelsea en Zenit dan? Of bijvoorbeeld de Franse kampioen Montpellier?

Met een wat gelukkigere loting (milan in pot 1 bijvoorbeeld) had Ajax misschien zelfs wel de volgende ronde gehaald...

Zo is het maar net, Siem! De haters wisten vooraf zeker dat Ajax 0 punten zou halen. Het rare is dat diezelfde haters nu ook weer het hoogste woord hebben. In plaatst van toegeven dat ze fout zaten heb ik vannavond weer een hoop andere provocaties kunnen lezen. Gebrek aan schaamte en nederigheid zullen we het maar op gooien.

Niemand had die 3e plek voorspelt en jullie mogen trots zijn!

5 december 2012 om 00:18

Haha, dus als je Ajax als laatste had voorspeld ben je een 'hater'? Wat een onzin. Ajax heeft simpelweg de minste kwaliteit van de 4. Heel knap dat ze dus derde zijn geworden. Hopelijk voor het Nederlandse voetbal halen ze nog wat punten in de El. Finale acht ik onmogelijk, al hebben ze het voordeel dat veel van de grotere clubs het niet serieus nemen.

Dat geneuzel over nederigheid mag je wel laten overigens. Zou niet weten waarom ik rederij naar Ajax zou moeten zijn.

Keurig interview van Siem. En keurige prestatie van Ajax in de poule des doods. 3de worden tegen de kampioenen van de 3 sterkste competities in Europa is meer dan netjes.
Real is van een buitencategorie dus die nederlagen calculeer je in, Borussia uit was een ongelukkige nederlaag, Borussia thuis hebben we een dodelijk effectief BVB gezien en City waren 2 wereldwedstrijden.
De jongens hebben weer een boel ervaring opgedaan in deze CL dus ook de nederlagen waren ergens goed voor.

Siem moet gewoon trots zijn op het behaalde resultaat en geen sneer uitdelen naar al die mensen die Ajax als vierde hadden voorspelt. Dat is nergens voor nodig, doet alleen maar afbreuk aan je eigen prestatie. Wees trots en blij en fuck de rest.

Wat zit iedereen hier nou te janken op Ajax. Wees als Nederlander gewoon blij dat er nog een Nederlandse club in Europa speelt na de wanprestaties van Twente en Psv.

siem is de slechtste spits van europa,en jullie doen nu alsof ajax de CL gewonnen heeft zeg....jeetje!!!

5 december 2012 om 02:48

Wij doen niet alsof we de CL hebben gewonnen maar zijn gewoon mega trots op onze club die wel graag de europese wedstrijden als bagage meenemen. Bijna iedereen zei ajax heeft 0,0% kans om maar enig punt te halen en dit hebben we dus wel eventjes geflikt en wel 4 tegen de kampioen van Engeland. Natuurlijk zijn we hier trots op en natuurlijk hebben we ook een paar dombers van uitslagen tegen ons gehad maar daar leren onze jongens van nemen dat als extra bagage mee. Zo wordt je sterker en leren de jongens meer en als toetje mogen ze nu nog 2 wedstrijden of misschien wel meer spelen wat weer extra ervaring met zich meebrengt. En wat je zegt over Siem vind ik een beetje kolder. Het is uit nood geboren dat Siem in de spits staat omdat Sightorson helaas van glas blijkt te zijn. Echter heeft Siem ons al 2 kampioenschappen op rij gebracht door wel op deze plek te spelen. Ik zeg hierbij dus dat nederland eens respect moet opbrengen voor Siem want Siem is een stille kracht achter dit Ajax alleen heel weinig mensen zien dat en daarbij staat Siem er altijd in de belangrijke wedstrijden zo ook zaterdag weer tijdens de Topper van Ajax en de Flopper van Psv. Amen!

Ik snap het niet is het nou jaloezie dat mensen ons de EL niet gunnen omdat hun eigen team liever op de competitie letten ? Ik gun frank het beste die man wilt altijd voetballen en maakt niet uit wie de tegenstander is.. En als je kijkt naar andere trainers........ Trouwens die Mulder irriteerde ik me ook zo erg aan maar iedereen verdedigt ze club dus hij heeft het recht natuurlijk ! ik vind het zo knap van Ajax dat ze 3e zijn geworden en dat hebben ze zelf gedaan en 4 punten behaald het konden er 5 zijn want een 0-0 was leuk geweest de eerste wedstrijd.. En vind het knap van bvb die gewoon eerste zijn geworden. 2 clubs die de poule des doods verrassen want iedereen zei andere dingen voor dat de CL begon. Ajax heeft hard geknokt voor de 4 punten en ze zijn dik en dik verdiend nu lekker ballen in de EL en stiekem een klein beetje hopen om ver tekomen!

Ik lees hierboven dat heel veel mensen Ajax een schande vinden. Wat zegt dat over PSV en Twente dan?? Hebben diegene de poule bekeken? Dan kun je gewoon zeggen dat beide andere clubs een schande zijn voor het nederlandse voetbal en dat Ajax gewoon een topporestatie heeft geleverd.

Hoe kun je nou trots zijn op dat belachelijke doelsaldo 8-16, City heeft 7-11 welk team is er dan beter? Ajax heeft 2x punten gepakt tegen een onsamenhangend zooitje wat gekocht is door de hoogste bieder, maar zelf hebben ze weining laten zien zoals al onze clubs in Europa dit jaar en dan hebben ze geluk dat ze nog Europa League mogen spelen want verdienen doen ze het niet.

5 december 2012 om 08:52

Om je vraag te beantwoorden, wie is dan beter? Ajax uiteraard. Wat heb je aan een doelsaldo als je de punten niet hebt? Wat een intens domme opmerking van je. Punten is alles dat telt, en daar heeft Ajax meer van. Vind je vervelend he? Niet verdiend? Nee, we winnen van City maar verdienen het niet, LOL ! Sneu mannetje.

6 december 2012 om 08:01

Als je dan verder leest sneue ajax fan, zijn al de Nederlandse clubs het niet waard om verder te gaan want ze worden allemaal weggetikt en dan heeft Ajax geluk gehad tegen een zeer slecht City.

Maar verdienen nee, verrassend ja.

6 december 2012 om 18:02

Sneue Ajax fan nog wel, nu snap ik waar die beperkte reactie vandaan komt!
Zeer slecht City was de verdienste van Ajax, net als Ajax in Dortmund een goede wedstrijd speelde. Maar blinde hatertjes moeten altijd dingen aangrijpen om de grootste en beste club van Nederland omlaag te praten.

Je afgunst is heerlijk. Zeer verdiend!

Opvallend dat veel psv fans het Ajax niet gunnen en Ajax een schande vinden in Europa. Welke club is nou de grootste schande? Hoe kan je als nederlandse club het in je botte harses halen de EL niet serieus te nemen?? Dat is ons niveau. Psv heeftzondag laten zien geen team te zijn, maar een bij elkaar gekocht zooitje. Juist die club heeft ons te schande gezet in Europa. Het is een fantastisch resultaat van Ajax.

Een meer dan knappe prestatie, waar je zeker vermeer voor mag bedanken. Want ondanks dat City ook in amsterdam echt slect was (wat valt dit team tegen) hield vermeer city vooral in de 2e helft van het scoren af.

Maar het verschil met Dortmund en RM was wel inmens groot. Misschien niet de eerste wedstrijd in Duitsland (maar toen was Dortmund nog absoluut nog niet in vorm) maar de andere wedstrijden mocht Ajax blij zijn dat beide teams niet 90 minuten vol uit gingen. Daar staat wel weer tegen over dat deze ploegen tot de absolute top van europa behoren.

Vind het toch een hele knappe prestatie van Ajax gezien de poule. De enige ploeg waardoor ze echt zijn weggespeeld is Real en dat komt door de verschrikkelijk goede omschakeling van deze ploeg, ze hoeven altijd maar even aan te zetten en dan hebben ze er al een goal in liggen. Tegen Dortmund zijn ze ongelukkig geweest dat Dortmund heel effectief was en tegen City hebben ze toch behoorlijk goed gevoetbald.

Niemand had dit dan denk ik ook verwacht aan het begin van de poule, let wel dat het nog steeds de poule is met alleen maar kampioenen. Je moet ook een beetje geluk hebben met de loting om door te kunnen gaan in de CL en helaas had Ajax dat dit jaar niet.

In ieder geval nu met Ajax de EL in en dan hopen dat ze het daar nog ver kunnen redden!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

445 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Jong Ajax 1 1 0 0
2017/2018 Ajax 21 4 0 1
2017/2018 Newcastle United 0 0 0 0
2016/2017 Jong PSV 2 1 0 0
2016/2017 PSV 19 6 0 0

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Voorzitter Nasser Al-Khelaifi van Paris Saint-Germain sluit uit dat Arsène Wenger als sportief directeur aan de slag gaat in Parijs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren