Van Boekel krijgt Eredivisie-topper aangewezen, Makkelie fluit Vitesse

Dinsdag, 4 december 2012 om 17:38

PSV hoopt dat driemaal scheepsrecht zal zijn. De Eindhovenaren zitten middenin een reeks zware wedstrijden, maar verloren al van Vitesse en Ajax en raakten daardoor de eerste plaats op de ranglijst kwijt. FC Twente is de nieuwe koploper van de Eredivisie en de manschappen van Steve McClaren gaan zondagmiddag op bezoek bij PSV, dat hoopt weer eens te kunnen winnen.

/

De KNVB heeft dinsdagmiddag bekendgemaakt dat de topper uit de zestiende speelronde zal worden geleid door Pol van Boekel. Bij Ajax - FC Groningen is Richard Liesveld zaterdag de leidsman en het duel tussen laagvlieger VVV-Venlo en nummer twee Vitesse staat zondag onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

De zestiende speelronde wordt vrijdagavond afgetrapt met het treffen tussen Heracles Almelo en FC Utrecht en Ruud Bossen zal naar Almelo reizen om dit duel in goede banen te leiden. Voor Feyenoord wacht zondag de uitwedstrijd bij NAC Breda: deze ploegen krijgen te maken met Serdar Gözübüyük.

De aanstellingen:

Vrijdag 7 december 2012

Heracles Almelo - FC Utrecht, 20.00 uur. Scheidsrechter: Bossen. Assistent-scheidsrechter: Buijk en Lapar. Vierde official: Dieperink.

Zaterdag 8 december 2012

RKC Waalwijk - NEC, 18.45 uur. Scheidsrechter: Braamhaar. Assistent-scheidsrechter: Inia en Polman. Vierde official: Van den Heuvel.

ADO Den Haag - PEC Zwolle, 19.45 uur. Scheidsrechter: Van Sichem. Assistent-scheidsrechter: De Vries en Brondijk. Vierde official: Van de Graaf.

AZ - Willem II, 19.45 uur. Scheidsrechter: Janssen. Assistent-scheidsrechter: Lobbert en Van Dongen. Vierde official: Mulder.

Ajax - FC Groningen, 20.45 uur. Scheidsrechter: Liesveld. Assistent-scheidsrechter: Simons en Schaap. Vierde official: Lindhout.

Zondag 9 december 2012

SC Heerenveen - Roda JC, 12.30 uur. Scheidsrechter: Wegereef. Assistent-scheidsrechter: Siebert en Slot. Vierde official: Manschot.

NAC Breda - Feyenoord, 14.30 uur. Scheidsrechter: Gözübüyük. Assistent-scheidsrechter: Goossens en Meenhuis. Vierde official: Kamphuis.

VVV-Venlo - Vitesse, 14.30 uur. Scheidsrechter: Makkelie. Assistent-scheidsrechter: Langkamp en Geutjes. Vierde official: Abbink.

PSV - FC Twente, 16.30 uur. Scheidsrechter: Van Boekel. Assistent-scheidsrechter: Steegstra en Diks. Vierde official: Sanders.Gerelateerd

77 reacties (laatste reactie door vak304)

Ohnee.. Liesveld bij Ajax - Groningen.....
Dit gaat nog wat worden..

4 december 2012 om 13:15

Tsja ik heb Liesveld persoonlijk nog nooit een goede wedstrijd zien fluiten. Altijd wel discutabele momenten en (rode) kaarten. Mja één geluk, voor één team valt het wel de goede kant uit...

Weer Pol van Boekel? Schandalig! De beste man maakte er vorig seizoen, ondanks de uitslag, al een potje van en komt nog uit Brabant ook, kan op de fiets naar het Philips stadion.

4 december 2012 om 13:01

Maar dit is geen probleem, maar o wee als Nijhuis een wedstrijd van een van de concurrenten fluit, lekker consequent allemaal
Moet toch op eigen kracht. Voetballen daar, grijp ze bij de strot!

Onbegrijpelijk dat een scheids als van Boekel Psv-twente gaat fluiten. Ik zou Gozubuyuk wel eens in zo'n wedstrijd willen zien.

4 december 2012 om 13:32

Ik denk dat de meeste dat willen.
Hij zou het denk ik ook wel aankunnen maar volgens mij staat hij nog niet zo hoog dat hij de echte toppers mag fluiten

4 december 2012 om 19:46

Hij fluit toch een topper zondag :-p

Het interesseert me tegenwoordig niet echt meer wie er fluit. Zijn nog maar weinig goeie scheidsrechters in Nederland. Die Ozogoybuk vind ik een goeie scheids en ook Liesveld is wel aardig. Maar wat die Kuipers, onze 'beste' scheidsrechter, zaterdag liet zien was gewoon schandalig. En dit had ik ook gezegd als we hadden gewonnen!

4 december 2012 om 13:02

Vreemd, want de rest van Nederland vond dat Kuipers een prima wedstrijd floot, kreeg zelfs een 8 van VI begreep ik.

4 december 2012 om 13:05

Kuipers heeft gewoon hartstikke goed gefloten hoor Zaterdag. Ik heb hem niet op een foutje kunnen betrappen hoor. Dat hij geen penalty gaf was geheel terecht, zo enorm theatraal richting de grond.

Ik snap overigens niet dat van Boekel zo'n wedstrijd mag fluiten. Zoals meer mensen zeggen, zet gozubuyuk er inderdaad op. Fluit tot nu toe aardig zijn wedstrijden en staat volgens mij ook bovenaan in het scheidsrechterklassement.

4 december 2012 om 13:06

Bij dat moment kun je wel voor een strafschop fluiten, ik weet zeker dat de helft van de scheidsrechters daar een penalty voor hadden gegeven.

4 december 2012 om 13:24

Hij had de penalty kunnen geven, op dat moment kan je als scheids alleen verliezen. Nu gaf hij hem niet en zijn alle Psv'rs boos. Had hij hem wel gegeven, waren allen Ajacieden boos geweest. Erg lastige keuze dus en ik denk dat het spelbeeld(psv zou de 1-2 niet verdiend hebben op dat moment) mee heeft gespeeld bij de keuze hem niet te geven.
Verder floot hij gewoon goed. Misschien dat er nog een geel gegeven had mogen worden voor de overtreding op Willems in de eerste helft, maar dat zou geen verdere gevolgen hebben gehad.

4 december 2012 om 13:26

Een scheids mag zich toch niet laten lijden door het spelbeeld bij zo'n beslissing? Gewoon ja of nee en bij twijfel niet geven.

4 december 2012 om 13:32

Mag niet inderdaad, maar het gebeurt wel vaak. Ik zeg trouwens niet dat hij hem anders wel had gegeven, want het was in mijn ogen gewoon een 50/50. Waar genoeg andere scheidsrechters hem hadden gegeven, maar ook weer andere hem niet hadden gegeven.

4 december 2012 om 15:54

Al dat echt zo is wat jij beweert dan is dat zeer kwalijk. Maar persoonlijk geloof ik er niks van.

Verder kan hij hem geven, niet meer niet minder. Denk dat de meeste er wel vrede mee hebben dat hij hem niet geeft.

4 december 2012 om 13:06

Advocaat gaf aan dat hij goed floot!! Wat deed hij volgens jou niet goed dan? Had hij van Bommel gewoon zijn 2e geel moeten geven??

4 december 2012 om 13:42

Ik had op VI gehoord dat ze van Bommel beter in de verdediging kunnen zetten. Naar mijn mening is het ook beter. Ook de scheidsrechters. Zijn ze van die gezeik af dat ze hem opzoeken voor gele kaarten. Als hij in de verdediging gaat is het of niks of gelijk Rood.

4 december 2012 om 13:56

argumenten graag , wat deed die fout dan........
en als slot zeg je , dit had ik ook gezegd als we hadden gewonnen , maar dat geloof ik niet

Dick, are you watching??

Kan Voetbalzone niet gewoon de reacties van vorige week over de scheidsrechters kopiëren? Het zijn toch altijd de zelfde reacties die er als volgt uit zien:
OH Nee!! Niet weer ..... bij de wedstrijd .... tegen ....., Hij is partijdig en fluit altijd tegen ons!
Puntjes mag je zelf invullen!
Hou toch eens op met dat gemouw... Alle scheidsrechters maken fouten. De ene keer in je voordeel, de andere keer in je nadeel. Daarvoor zijn het mensen en leer er nu maar mee leven! Zonder de scheidsrechters wordt het voetbal ook lastig en het zou me niks verbazen als de jeugd van tegenwoordig kijkt naar de eredivisie en denkt, oh dat mag best tegen een scheidsrechter.
Laat de eredivisie met alle supporters, spelers en trainers nu eens het goede voorbeeld geven en de scheidsrechters hun werk doen!

Dit rechtvaardigt natuurlijk niks, echt helemaal niks, maar goed voorbeeld doet goed volgen!

4 december 2012 om 14:10

Helemaal mee eens! Ga er zelf maar eens staan. Scheidsrechters doen gewoon hun best. Alsof ze genieten van de negatieve reacties achteraf...

4 december 2012 om 14:18

Ja ik snap eerlijk gezegd de scheidsrechters ook niet. Het is nu niet bepaald een wereld baan. Je verdiend niet genoeg om er van te leven (ze werken er allemaal naast) en moet er toch enorm veel van je vrije tijd insteken.
Dit heb je dan allemaal over voor de sport en de spelers om je vervolgens 90 min lang te laten afzeiken door spelers, trainers en publiek.
Diep respect voor de mannen die daar wekelijks gaan staan. Jullie maken soms fouten waarvan ik denk, tsja, dat zou een verstandelijk gehandicapt fruitvliegje nog zien maar wij hebben dan ook 300 camera's en herhalingen. Zonder jullie kan er niet gevoetbald worden en al de spelers, trainers en supporters die zeuren, de vierde man belachelijk maken of liedjes over jullie moeders maken moeten maar eens in de spiegel gaan kijken. Als ze dan denken dat ze het werkelijk beter kunnen roep ik hun op om zich te melden bij de Knvb. Die kunnen altijd wel een goede scheidsrechter gebruiken.

Even een applaus voor de scheidsrechters, mag ook wel een keer!

Voor de rest denk ik dat als je het niveau echt omhoog wil halen van scheidsrechters, je ze in ieder geval een volledig salaris moet geven. Ze kunnen zich dan volkomen focussen op het scheidsrechter zijn. Daarnaast is het gebruik maken van de moderne technologie natuurlijk handig, maar dit gaat ook wel weer ten koste van het mooie spelletje denk ik persoonlijk.

4 december 2012 om 15:00

Het is wel een manier om de publiciteit te halen. Sommige Nederlandse scheidsrechters mogen wedstrijden van de Europese top fluiten. Als scheidsrechter ben je dan een onderdeel van de wedstrijd. Mag je wel trots op zijn dat je tussen de sterren loopt en in een stadion zit met 80.000 fans(noem maar wat).

Een volledig salaris bieden is niet de oplossing. Indien je regels weet, moet je ze gewoon toepassen. Omdat er niet elke dag gevoetbald word, hebben de scheidsrechters eigenlijk door de weeks niet veel te doen. Je kan niet blijven oefenen met digitale situaties. Praktijkervaring is toch het beste.

Hoop dat de scheidsrechter niet weer tegen Feyenoord floot zoals hij dat tegen Groningen uit wel opzichtig deed.

4 december 2012 om 15:22

Jij hebt echt nog nooit goed op Gozubuyuk gelet he ???
Die man fluit zo consequent als het maar kan is is nooit op belangrijke fouten te betrappen.

4 december 2012 om 16:07

Ik let niet zo op hem, behalve als hij wedstrijden van mijn club of een eredivisie topper fluit. Destijds gaf hij Kongolo twee gele kaarten na twee schwalbes van die 130 kilo zware Zeefuik. Ik vond dat toch twee beste fouten.

Boekel uit het zuiden van het land. Nou ik ga bij Unibet een eentje invullen en ik wed 500 euro op een strafschop voor de thuisploeg.......onbegrijpelijke keuze Knvb

4 december 2012 om 14:02

beter twente op winst zetten , dickie is het spoor bijster

4 december 2012 om 14:21

Ik vind ook dat elke scheidsrechter moet verhuizen naar Texel of Ter Schelling of misschien zelfs het neutrale Zwitserland. Zonder die regel kunnen we natuurlijk geen eerlijke scheidsrechters verwachten.... Zo'n onderbouwing slaat natuurlijk nergens op meneer olaf28.

Nou PSv heeft mazzel dat ze met buurman Van Boekel hun leidsman krijgen. Wel vreemd dat hij zo'n topduel mag fluiten, want het is verre van een topscheidsrechter.

Wij moeten het doen met Makkelie. Valt vooraf weinig van te zeggen, dus tevreden ermee.

4 december 2012 om 13:31

Hij floot deze wedstrijd vorig seizoen ook, en deed dat niet best.

4 december 2012 om 13:43

Deze plaats ik in het vakje; understatement.

Waarom scheidsrechters aanstellen voor wedstrijden, die eigenlijk afgelast behoren te worden?

4 december 2012 om 13:42

Dat is een mening en bovendien een heel andere discussie. Laten we die niet hier voeren.

4 december 2012 om 13:45

Omdat je de wedstrijden op de dag zelf nog kan aflasten, het aanstellen van scheidsrechters niet

4 december 2012 om 13:49

Afgelast horen te worden? Hoe bedoel je?

4 december 2012 om 14:00

Vermoed dat het te maken heeft met de overleden grensrechter.

4 december 2012 om 14:07

Ik hoor het net ook. Bedankt.

4 december 2012 om 14:15

Een moment stilstaan getuigt toch van voldoende respect richting de grensrechter? De wedstrijden aflasten vind ik ten eerste niet van meer respect betuigen en ten tweede zorgt het weer voor gedoe met de speelschema's. De goedheiligman viert morgen zijn verjaardag al, jij hoeft zijn rol niet over te nemen.

4 december 2012 om 14:25

De Knvb brengt naar buiten op gepaste wijze aandacht te willen schenken aan de gebeurtenis van afgelopen weekend en overweegt een minuut stilte. Een minuut stilt doe je wanneer een clubheld is overleden, niet wanneer iemand is vermoord. Hier moet onderscheid worden gemaakt. Niet alleen als respect richting het slachtoffer en zijn nabestaanden, maar ook als statement. En serieus...een wedstrijden niet afgelasten na zo'n verschrikkelijk incident omdat er gedoe ontstaat met de speelschema's? Serieus, waar moet het heen met de maatschappij?

4 december 2012 om 15:06

Voor de goede orde, er worden elke dag mensen vermoord. Als een bedrijfsman wordt vermoord, zet je de beurs toch ook niet stil? Het is verschrikkelijk voor deze man en zijn naasten, maar houdt het dan ook tot een besloten kring. 4 mei gedenken wij duizenden mensen die zijn ''vermoord''. Ik vind dit een mooi en passend gebaar. En een statement maken, hoeft nou ook weer niet. Denk dat de meeste mensen met gezond verstand wel door hebben dat moorden niet wordt getolereerd.

Van boekel wil ik nooit bij ajax zien fluiten a.u.b.

Was kuipers niet degene die zaterdag Ajax -psv floot. En waar komt Kuipers vandaan? Juist uit Oldenzaal...15 km van Enschede. Kan dat in jullie ogen wel dan? En dan gekeken naar de wedstrijd van komende zondag PSV - Twente

4 december 2012 om 14:17

Ja dat kan wel. Hij floot een prima wedstrijd en PSV heeft nu ook een scheidsrechter uit de provincie. No big deal.

4 december 2012 om 14:42

@ El Ave: Dat kan juist wel. Hij komt dan niet uit de buurt van 1 van de 2 clubs die die wedstrijd spelen.

Van Boekel woont vlak bij Eindhoven, de thuis spelende club zondag tegen Twente. Dat kan dus niet, vind ik.

4 december 2012 om 14:59

Ik heb daar toch een andere mening over. Kuipers had, ondanks dat hij niet in de buurt woont van Amsterdam of Eindhoven, wel degelelijk invloed kunnen hebben op die wedstrijd. Zeker met de weteschap dat de week erop PSV tegen Tewnte speelt. Maar aan de andere kant moet je dan overal rekening mee gaan houden. Das ook moeilijk natuurlijk.

4 december 2012 om 18:30

@el ave: Dan zou Kuipers er ook wel alles aan gedaan hebben om Strootman ook geel te geven. Ik vind dat je te ver gaat, dan kan je dit soort scheidsrechters helemaal geen topwedstrijden meer laten fluiten. Het belangrijkst is dat hij geen directe band kan hebben met 1 van beide teams, dan is de verleiding veel groter om onbewust partijdiger te fluiten ivm invloeden uit de directe omgeving. Al ben ik van mening dat elke scheids objectief een wedstrijd ingaat, anders zouden ze echt niet op dit hoge niveau terecht komen.

4 december 2012 om 23:50

Hou eens op met zeuren over vorige week, PSV heeft terecht verloren zonder enige invloed van Kuipers! Tis jammer dat hij geen wedstrijd van Twente mag fluiten, want ik vind hem de beste en volgens mij zou hij ook tegen Twente dat objectief kunnen doen.

Is dit wel met Dick overlegd? Kan dit allemaal volgens hem?

4 december 2012 om 15:12

touche zou dicky zeggen

Nee toch niet weer Gozobuyk. Heeft ons de vorige keer in Groningen al zo hard benadeelt.

Hij zal dit keer wel Immers eruit willen sturen

Je kunt toch geen Brabander PSV - Twente laten fluiten ?!
Er mag geen enkele arbiter uit het oosten Twente fluiten , maar als Twente tegen ajax moet, fluit er altijd een N-hollander en als Twente tegen PSV moet een Brabander....
Heel krom.

4 december 2012 om 16:04

Wie zegt dat alle brabanders voor PSV zijn

4 december 2012 om 16:06

Ik vind het prima hoor, maar gelijke monniken gelijke kappen.

4 december 2012 om 16:12

Je hebt wel een punt....absoluut.

4 december 2012 om 16:43

In dat geval krijg je het schema gewoonweg niet meer rond...we moeten uitgaan van de onpartijdigheid van scheidsrechters, als een scheids niet meer een club uit de eigen provincie kan fluiten dan houd alles op.
Zorg gewoon dat je zo goed speelt dat je de scheids nergens voor nodig hebt dan is er niets aan het handje.

4 december 2012 om 16:53

Dat is ook wel waar. Maar bij sommige supporters ligt dat gevoelig. Daar is ook niets mis mee. Ik begrijp het wel.

Nou, Makkelie is niet de beste scheidsrechter die we ons konden wensen, maar dat maakt me ook vrij weinig uit. VVV uit kunnen we toch wel vrij makkelijk winnen, tenzij Makkelie ervoor kiest om een paar rode kaarten uit te delen aan het begin.

ik hoor/lees hier alleen maar klagen op de scheidsrechters. Ik kan nu al niet meet wachten op Studio Voetbal, als ze de scheidsrechters weer gaan aanpakken op bedenkelijke fouten

Braamhaar bij Nec, wat een thuisfluiter is dat zeg, doet hij altijd en bij elke club(ja ook bij Nec), irriteer ik me altijd mateloos aan, deze wedstrijd begin je al met een 1-0 achterstand....

Er zullen dit weekend grote fouten worden gemaakt door de arbiters en er zullen arbiters zijn die top fluiten. Er zullen door abitrale fouten uitslagen worden beinvloed en er zullen ploegen zijn die op eigen kracht winnen. Kuipers floot top zaterdag en het feit dat ie geen pingel gaf was denk ik het feit dat onze Belgische dwerg te vaak te overtuigend probeert een schwalbe te maken. Net Suarez die op het laatst ook geen pingels meer kreeg, ook op de momenten dat ie duidelijk was. Ik denk prima, had m dan alleen ook nog ff lekker geel gegeven voor een schwalbe. Hoe je het ook went of keerd, de ene keer heb je hem tegen de andere keer mee. Heb me al heel lang geergerd aan arbiters, maar heb nu besloten hier maar niet meer aan mee te doen. Ik kan het zelf echt niet beter, dus moet ik me muil houden. Wens iedereen weer sterkte dermee en zie de verhalen over slechte arbiters wel weer tegemoet aan het einde van het speelweekeind,

Van Boekel? Sjonge jonge jonge Knvb....

Wie haalt het nou in zijn hoofd om Van Boekel deze belangrijke wedstrijd te laten fluiten. Als deze man zijn bed uit rolt ligt hij al op de middenstip van het Phillips stadion. Twente krijgt nooit een scheidsrechter uit haar eigen regio (nijhuis, Kuipers , Braamhaar). Maar PSV krijgt bij ook nog eens een thuisduel deze scheidsrechter cadeau. Ongelovelijk!

4 december 2012 om 19:37

Hij woont 50 KM van het Philips stadion en ook nog in een andere provincie. Dat moet hij erg goed kunnen rollen om op de middenstip uit te komen.

Gelukkig fluit Blom geen duel in de Eredivisie dit weekend. Wat een dramatische scheidsrechter vind ik dat.

Ik ben zeer benieuwd naar nac-feyenoord wat betreft arbitrage.
Hopelijk doet hij het goed zodat hij ook eens topwedstrijden fluit, echt fan van van Boekel ben ik niet vrees ik.

Van boekel, moest hij vorig jaar niet toivonen eraf sturen ipv douglas, hoe kan het dat deze man die eerder dit jaar er een potje van maakte nu weer deze pot fluiten? De beste man woont om de hoek bij het philips stadion.

4 december 2012 om 19:47

Waarom had Toivonen eraf gemoeten? De rode kaart was makkelijk gegeven, maar als de scheids daar natrappen inziet dan moet hij hem geven. En hier natrappen in zien kon gewoon.
Dat Toivonen eraf had gemoeten is echt onzin.

Bovendien woont hij zeker niet om de hoek bij het stadion. Het is gewoon 50 kilometer rijden en bovendien nog een andere provincie. Als dat een criterium is om niet te mogen fluiten, dan zou een scheids uit de randstad dus nooit mogen fluiten bij: AZ, Ado, Feyenoord, Utrecht en Ajax. Lijkt me nogal moeilijk om dan nog een gebalanceerd fluitrooster te maken.

nou jongens ajax moet van eigen kracht uit ik ook 1-3 1x de leeuw 2x siem de jong en hoesen

Weet nu al dat deze wedstrijd in het voordeel gaat verlopen van Psv. Knvb waar ben je in godsnaam meebezig, dacht dat scheidsrechters die zo dicht bij de thuishaven wonen van een club per definitie niet voor de desbetreffende club mochten fluiten. Van Boekel......heeft Advocaat toch nog een wit voetje kunnen halen. Waarom niet op eigen kracht een wedstrijd proberen te winnen.......heeft men daar nu echt Zeist voor nodig.

4 december 2012 om 19:52

Zo dicht bij? 50 kilometer vind ik niet heel dichtbij. Vooral niet in een klein land als Nederland.

Dat hij VVV niet mag fluiten vind ik begrijpelijk(5 jaar gespeeld), maar PSV heeft hij niets mee volgens mij.

4 december 2012 om 19:57

Hij mag vvv wel fluiten. Floot vorig seizoen vvv- Twente.

4 december 2012 om 20:08

Ow, dat wist ik niet. Dat vind ik eigenlijk wel onbegrijpelijk gezien hij 5 jaar lang speler is geweest van Vvv.

Ala Arnhemmer geniet ik van deze titel, we tellen mee!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Woensdag 23 mei
Leonid Slutsky was afgelopen weekend aanwezig bij de wedstrijd van Fenerbahçe tegen Konyaspor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren