De lul regeert Stamford Bridge

Maandag, 3 december 2012 om 16:17 door LFCDutchy

Redelijkerwijs verdiende Roman Abramovich het ook wel een keer. De Rus was immers met 872 miljoen euro sinds zijn aantreden in 2003 een belangrijk sponsor geweest van menig Engelse en Europese club. In de afgelopen vier jaar had de oliemagnaat een slordige tachtig miljoen over voor het aannemen en ontslaan van managers. Daarbij mocht de salarisrekening rustig oplopen naar ruim tweehonderd miljoen euro per jaar.

Tekorten van richting de honderd miljoen euro op de jaarbalans? Ach, Roman keek eens, zuchtte eens diep en vulde het gat zonder al te diep na te denken of al te diep in zijn buidel te tasten. Alles voor dat ene grote doel: het winnen van de Champions League. Jarenlang moest Roman wachten. Op de tribunes van zijn stadion werd jarenlang geklaagd over pech. Pech van falende arbitrage, slechte velden, ballen die wel of niet over de lijn zijn. Jaar na jaar liep Chelsea de eindzege in het miljoenenbal mis. De aanhang dacht aan een vloek.

Tot 19 mei 2012. De opluchting op de gezichten toen de Grote Oren eindelijk in West-Londen aan waren beland was even begrijpelijk als tenenkrommend. Als je negen jaar lang blanco cheques kan uitschrijven, is het eigenlijk gênant dat je nog zo lang nodig hebt om de grote prijs in de wacht te slepen. De manier waarop was voor supporters hartverwarmend, maar voor puristen weinig verheffend. Chelsea knokte zich naar de beker door een mengeling van geluk dat, laten we eerlijk zijn, langzamerhand wel eens verdiend was en vechtlust onder leiding van de oude garde. Het laatste kunstje van mannen als Petr Cech, John Terry, Frank Lampard en Didier Drogba.

Vanuit de ivoren toren van de Allianz Arena zat Roman, zijn missie volbracht. De trots die de Rus gevoeld moet hebben is goedbeschouwd ongepast. Aan het feit dat Roman, met al dat geld, hier negen jaar op had moeten wachten is maar één iemand debet: Roman zelf. Voor het feit dat de enige club in het speelveld tussen 2003 en 2008 die geen financieel beleid hoefde te voeren zo lang moest wachten op de bekroning tot Europa’s beste is maar één reden. Roman regeert Stamford Bridge met zijn lul in plaats van zijn hersenen.

En dat is niet omdat Roman niets in zijn bovenkamer heeft zitten. Als je bankrekening een bedrag van tien miljard euro indiceert, kan je niet helemaal van gisteren zijn. Als hij die hersenen ook naar vermogen zou benutten, dan zou Chelsea er op dit moment veel beter voorstaan. Sterker nog: als je met zoveel geld verstandig beleid voert zou je in Europa op welhaast ongeëvenaarde hoogte kunnen staan.

Hieruit zou je kunnen opmaken dat ik Chelsea van slecht beleid beticht. Maar sterker nog: the Blues voeren überhaupt geen beleid. Het reilen en zeilen van de club wordt geregisseerd door de stemmingswisselingen van Roman. De gemiddelde levensverwachting van een Chelseamanager is acht maanden, dat getal is bijna net zo groot als het aantal maanden waarin er in Nederland pepernoten in de winkel liggen. Anderhalve week geleden was er een nieuw slachtoffer.

Clublegende Roberto Di Matteo werd voor zijn diensten bedankt en kreeg volgens de Daily Mirror nog een bonus van ruim acht miljoen euro mee. De gemiddelde persoon in de West-Londense contreien van Stamford Bridge moet daar toch bijna een jaar voor werken. De Italiaan kreeg het zwaard van Damocles om dezelfde reden op zich neergedaald als zijn voorganger André Villas-Boas: het thema van de wisseling van de wacht.

Dat Drogba, Terry, Lampard, Cech, Ashley Cole en Michael Essien in de blessuretijd van hun carrière nog genoeg kracht hadden om zich naar een bewonderenswaardig hoogtepunt te knokken, is knap. Heel knap. Maar het neemt niet weg dat de sleet op deze heren zit, wat geen schande is. De toekomst van Chelsea zou rooskleurig kunnen zijn. Het Chelsea van morgen heeft een aantal opwindende namen.

Josh McEachran, Lucas Piazon, Oriol Romeu, Oscar, Eden Hazard, Daniel Sturridge, Thibaut Courtois, Marko Marin en Romelu Lukaku zijn mooie spelers om in het vooruitzicht te hebben. Maar doordat niemand de kans heeft gehad om hen in te passen zijn er nu twee Chelseas. Het ene Chelsea is de ploeg van gisteren, die zich in München naar de hoofdprijs knokte en daarmee nu nog krediet ontleent. Die ploeg is passé. Het tweede Chelsea is dat van morgen, met bovengenoemde namen een ploeg met een groot potentieel.

Maar een Chelsea van vandaag is er niet, omdat er te lang aan de oude garde is vastgehouden. Een logische reactie zou zijn om het Chelsea van morgen de kans te geven. Iets wat Di Matteo ook van plan leek. Maar goed, met een jeugdploeg kan je nu en dan op je snufferd gaan, hetgeen dan ook gebeurde met de bijna zekere uitschakeling in de Champions League. Een verstandige voorzitter gebruikt op dat moment z’n brein en ziet in dat dit een logische consequentie van verjongen is. Roman echter liet zijn slappe plasser spreken en bonjourde de legende, de succescoach van de blauwe lente de deur uit.

De nieuwe manager, Rafael Benítez, is een manager met een groot palmares en zou een uitstekende trainer voor Chelsea kunnen zijn. Ware het niet dat de harde kern van de blauwe plasticbrigade de man, begrijpelijkerwijs, veracht na alle opmerkingen die de Spanjaard in het verleden over hun club plaatste. Zal hij tijd voor verjonging krijgen van het Chelsea-publiek en, belangrijker, van Roman? De vraag stellen is hem beantwoorden. Als je een clublegende na een buitengewoon succesvolle start zomaar buitenwipt, zal je bij slechte resultaten ook echt niet vasthouden aan iemand die toch al niet lekker ligt.

Roman had nu nog geluk dat Benítez op zoek moet na eerherstel, nadat hij door veel mensen onterecht voor een mislukking is weggezet. Maar uiteindelijk zal geen enkele grote manager nog zin hebben in de hete stoel op Stamford Bridge en zal Romans droom uiteenspatten. Dat leert ons dat ook blanco cheques geen garantie voor succes zijn, als de man die ze uitschrijft enkel zijn lul achterna loopt.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 18 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 3800+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

48 reacties (laatste reactie door ronfa11)

Weet je, zo ver zit je er niet naast...

4 december 2012 om 15:40

Verwijder.

4 december 2012 om 19:46

Vergeten.. Verder leek me na zeven talentjes het punt wel duidelijk.

Di Matteo is ontslagen doordat Abrahamovic duidelijk aangaf dat Chelsea veel attractiever mkest gaan spelen. Hij hield zich er de afgelopen wedstrijden daar niet aan en tegen Juventus was het gewoon dramatisch. Aan de andere kant vond ik wel dat Di Matteo meer crediet moest krijgen; Chelsea bevindt zich op dit moment in een mindere periode maar dat gaat wel weer over.hij heeft bovendien de champions league gewonnen.

3 december 2012 om 17:48

Volgens mij was Abramovich nooit van plan Di Matteo als manager te houden. Hij wou waarschijnlijk al vorig seizoen een nieuwe manager binnenhalen (of dat Guardiola, Mourinho of wie dan ook is weet ik niet), maar omdat Di Matteo de Champions League won kon Abramovich hem niet ontslaan. Daarom was slechts een tegenslag al genoeg om hem te ontslaan.

Goede CE, hoewel ik er niet echt een fan van ben als mensen voor lullen worden uitgemaakt in zoiets.

3 december 2012 om 18:41

Was hij ook niet van plan
Hij wou Guardiola hebben

4 december 2012 om 15:41

Hij wordt ook niet voor lul uitgemaakt in dit stuk.
Er staat dat hij zijn lul achterna loopt.

3 december 2012 om 18:51

Chelsea speelde hartstikke attractief! Wat zeg ik, ze speelden schitterend aan het begin van het seizoen. Juventus uit was een van de weinige wedstrijden waarin Di Matteo consessies deed aaan zijn basisopstelling. Abramovich eiste echter dat Torres tegen Juventus zou spelen, maar Di Matteo luisterde hier niet naar, en dat is naar verluid een van de redenen voor zijn ontslag. Hij gaf als het ware een vrijbrief aan Abramovich.

Omdat Di Matteo de Champions League, kon Abramovich hem simpelweg niet ontslaan, want dan zou nooit meer iemand hem serieus nemen. Door het 3-0 verlies tegen Juventus had Abramovich een reden om Di Matteo te ontslaan..

7 januari 2013 om 21:15

Die champions league moest van Barcelona zijn ze speelde vele malen beter en de Chelsea fans waren natuurlijk wel blij maar als je met zijn tienen verdedigt en dan ff met geluk scoren is niet zo moeilijk zelfde als Inter wat toen een erg saaie wedstrijd werd op een moment was het zo

Je hebt helemaal gelijk al denk ik niet dat het met de lul van Abramovic te maken heeft dat hij zulke domme beslissingen neemt. Die vergelijking snap ik niet helemaal, maar misschien is dat je jeugdige enthousiasme.

Het enige dat Abramovic heeft bewezen is dat succes te koop is als je maar genoeg euro's hebt. Daarmee heeft hij de City's Psg's en een dozijn Russische clubs geïnspireerd, clubs die het voetbal niet echt ten goede komen.

3 december 2012 om 18:23

Een man die ten alle tijde handelt naar hetgeen hem het eerste te binnen schiet, noem je ook wel iemand die zijn lul achterna loopt. Je kan ook titelen dat emotiemanagement Stamford Bridge regeert, maar dan klikken er minder mensen.

3 december 2012 om 18:44

Oké, ik had een ander idee van je lul achterna lopen haha. Anyway Abramovic heeft geld, geld is macht en als je de macht hebt dan hoef je je nooit diplomatisch/tactisch op te stellen en kan je dus je grillen achterna lopen inderdaad.

interessant stuk. Ben zelf ook geen fan van Roman, maar denk dat je op veel punten wel gelijk hebt over hem.

edit: pakkende titel

Lfcdutchy,

je slaat, hoe erg ik daar ook van baal, de spijker op zijn kop. Noem het gerust emotiemanagement, want dat is het in feite ook gewoon. Ik vind dat je goed verwoordt wat denk ik bij veel Chelsea fans leeft. Het ontslag van Di Matteo was echter onvermijdelijk, en Benitez zal waarschijnlijk alleen het seizoen afmaken. Pep Guardiola is immers de droomkandidaat van Abramovich, daar geloof ik sterk in.

Ik geef je vijf sterren!

Heerlijk stuk. Leest lekker en is gewoon een geweldig betoog. 'blauwe plasticbrigade' hahaha.

Het laatste kunstje van mannen als Petr Cech, John Terry, Frank Lampard en Didier Drogba.
Over de laatste 3 heb je gelijk maar Cech is pas 30 man, die kan nog makkelijk 5 jaar mee, zo niet langer.

Het ontslag van Di Matteo was trouwens niet helemaal om dezelfde reden als die van Avb, bij Di Matteo speelde het niet opstellen van Torres tegen juventus een grote rol. Abramovic eiste namelijk dat Torres werd opgesteld en Di Matteo wist natuurlijk dat dat geen succes zou worden en besloot 3e keus Mata op te stellen ( Sturridge was geblesseerd ). Dat schoot Abra natuurlijk in het verkeerde keelgat, daar kwam de 0-3 nederlaag nog eens bij ( en dus wss eliminatie ) en huppa Di Matteo was weg...

Voor de rest prachtig stuk dat jammer genoeg zeer goed de waarheid weerspiegelt.

De waan van de dag regeert nou eenmaal bij voetbalclubs die zich het kunnen veroorloven. In de Jupiler League kunnen ze het natuurlijk niet veroorloven om een trainer te ontslaan, dan is de begroting niet meer sluitend en sluit je af met verlies.

Desondanks heb je wel gelijk dat het enigszins schandelijk is dat het allemaal zo lang heeft geduurd met zo ongelofelijk veel geld.

helemaal met je eens. Echter toen ik onderstaande zag was ik toch positief verrast:

Below are the stats of most top European clubs (and Tottenham) and how many times they have changed manager since Roman's takeover at Chelsea.

Chelsea: 8
Bayern Munich: 7
Real Madrid: 10
Inter Milan: 9
Ajax: 7
FC Porto: 8
Tottenham: 6

Chelsea is zeker niet de uitzondering in deze voetbalwereld, zo blijkt uit de cijfers. Ik was verbaast dat het in verhouding tot de andere topclub nog relatief meevalt.

Neemt niet weg dat met name de afgelopen jaren belachelijk zijn. Zeker het ontslag van Di matteo sloeg nergens op. Dat vervolgens Benitez komt maakt het alleen maar erger. Ik ben gewoon helemaal klaar met het bestuur van Chelsea.

4 december 2012 om 19:51

Volgens mij zijn er in de andere lijsten ook interim-managers opgenomen. Neemt verder natuurlijk niet weg dat je gelijk hebt dat emotiemanagement niet alleen de scepter zwaait in West-londen, maar op veel te veel plekken.

5 december 2012 om 13:50

Maar bij Chelsea dan toch ook? Grant, Di Matteo,hiddink en nu Benitez zijn interim coaches.
De andere waren Mourinho,ancelotti,avb en Raneri

Verder goed stuk, klopt helemaal wat je zegt. En wij Chelsea fans hebben het ook stil aan gehad met Abramovich

5 december 2012 om 20:12

Mweh, zit wat in. M'scusi!

Maar wat heeft zijn lul te maken met het feit dat Roman bij de waan van de dag leeft?

4 december 2012 om 09:08

Een man die ten alle tijde handelt naar hetgeen hem het eerste te binnen schiet, noem je ook wel iemand die zijn lul achterna loopt. Je kan ook titelen dat emotiemanagement Stamford Bridge regeert, maar dan klikken er minder mensen.

Ik heb drie kleine opmerkingen. Ten eerste deze zin: 'toen de Grote Oren eindelijk in West-londen aan waren beland'. Voor mijn gevoel loopt dit niet echt lekker, in plaats van 'aan waren beland' zou ik er 'waren aanbeland' van maken.

Daarnaast had je natuurlijk ook Kevin de Bruyne moeten noemen bij de toekomstige 'chelsea-generatie', maar dat is je volledig vergeven. Daarnaast snap ik je titel niet helemaal. Hoe bedoel je precies dat Abramovich zijn lul achterna loopt en dat hij de club bestuurt met zijn lul? Deze uitdrukking wordt in het algemeen meestal gebruikt voor seksistische vrouwenverslinders. Zover Wikipedia mij informatie kan verstrekken is hij niet echt een womanizer of iets dergelijks.

Verder vind ik je stuk echt heerlijk om te lezen. Je schrijfstijl is zeer prettig en bovendien weet je me echt te boeien. Je wisselt je stuk af tussen serieuze voetbalfeitjes en leuke anekdotes. Verder is er op je inhoud natuurlijk ook niets aan te merken, een verfrissend leuk stuk en voor mij ook zeker bij uitzondering vijf sterren waard, die ik normaal eigenlijk nooit geef, maar ik vind dat jou stuk eigenlijk niet minder verdient.

Mooi stukje tekst, alleen je begint zo'n tekst natuurlijk niet met een scheldwoord in de titel. Daar krijg je voor mij en punt voor in mindering. Verder is er in de interpunctie/spelling af en toe fout.

Het verhaal ben ik het helemaal mee eens, en daarom krijg je van mij 3 sterren

4 december 2012 om 19:53

Waarom niet? Het is jammer dat ik dat fout heb ingeschat, ongeveer iedereen interpreteert de titel anders dan hij bedoeld is.

Schitterend stuk. Helder en duidelijk geschreven en bovenal een leuk verhaal! Ik moet zeggen dat ik geen fan ben van clubs die op deze manier te werk gaan.

Wel jammer dat een Liverpool fan nou over ons moet schrijven, als het een neutralere persoon zou zijn was het veel beter geweest en aangezien Liverpool zelf ook niet zo goed met geld omgaat is dit best wel hypocriet. Neemt niet weg dat er wel wat goeie dingen in staan behalve het stukje over Terry Lampard en Cech dat ze zijn versleten, want daar klopt 0 van aangezien ze alle 3 topfit zijn.

4 december 2012 om 16:46

Het zou pas hypocriet zijn wanneer de schrijver van het stuk het financieel beleid van Liverpool gezond noemt, en dat doet hij hier niet. Verder vind ik het wel terecht dat hij noemt dat bijvoorbeeld Cech en Lampard versleten zijn. Ze zijn weliswaar nog op aardig niveau, maar er zal in de komende periode toch echt afscheid van ze genomen moeten worden. De jonge spelers verdienen ook een kans en als je als Chelsea hogerop wil moet je die spelers wel laten ontwikkelen en niet alleen door ze te verhuren.

5 december 2012 om 00:13

Cech afgeschreven?
Zeker niet, blinkt wekelijks uit. Maar als je Courtois achter de hand hebt dan ga je wel sneller hopen/denken dat Cech afgeschreven is.

5 december 2012 om 14:14

Hij behoort nog steeds tot de top, maar op een gegeven moment moet je ook de jongere keepers een kans geven en zich laten ontwikkelen in de omgeving waar ze uiteindelijk moeten gaan spelen. Keepen is misschien wel keepen, maar het Spaanse en Engelse voetbal verschillen heel erg aan elkaar. Kijk maar naar De Gea bij United en wat voor aanpassingsproblemen hij had. Naar mijn mening wordt het een keer tijd dat Cech moet wijken voor Courtois.

5 december 2012 om 18:53

Als je Cech vaker zou zien dan had je dit absoluut niet gezegt, Cech behoort nog steeds tot de top 3 beste keepers van de wereld. Hij is nog steeds van Wereldklasse, wanneer een speler de leeftijd 30 haalt wordt hij bijna altijd gelijk afgeschreven terwijl dat nergens op slaat. Ik kijk elke week, jaar in jaar uit naar ons team en ik heb nooit iets gemerkt van slijtage bij Cech, Terry of Lampard. Dat we Courtouis achter de hand hebben dat is alleen goed voor ons, betekent niet dat we onze beste keeper weg moeten doen want zoals algemeen bekend is kunnen keepers vaak tot hun 40 ste en soms zelfs meer mee dus ik vind het nergens op slaan dat Cech wordt afgeschreven. Cech kan zeker jaren en jaren nog mee, hoor ik iemand over Zlatan? Hij is ook over de 30, Milito? Eto'o ? Giggs? ik kan er nog veel meer opnoemen maar het gaat erom dat jullie inzien dat 30 jaar niet pensioen betekent.

4 december 2012 om 19:53

Dat ze op Anfield net zo hard aan ontwikkelingshulp doen als op Stamford Bridge is algemeen bekend, maar dat neemt dit laatste punt niet weg. Lijkt me.

Mooi verhaal, je geeft een duidelijke '2 splitsing' weer. Al met al kun je stellen dat dit Chelsea geen filosofie heeft; "loop het niet?" - nieuwe spelers halen! Loop het dan nog steeds niet? Nieuwe coach!
Pff ophouden; bij Arsenal ben ik het met zó veel dingen niet eens; maar die coach haalt in mijn ogen wel het maximale uit dat team/die spelers en speelt elk jaar weer Champions league
Gezien de middelen is dat in verhoduing bij Chelsea wel anders..... United is ipv Arsenal miss wel het beste voorbeeld Wenger en SAF zijn toch wel dé beste coaches van het moment; uiteraard vergeet ik er nog een stuk of 4...

Ben het niet altijd eens met de inhoud, maar wel aardig geschreven.

Probleem is dat voor FFP Chelsea nooit echt een financieel verantwoordelijk beleid hoefde te hebben (abramovich loste dat toch wel weer op). Eigenlijk heeft Chelsea in die tijd juist 'geweldig' financieel beleid gevoerd (op de buitensporige salarissen na). Chelsea was de eerste die op deze manier een rijke eigenaar kregen en heeft uiteindelijk wat dat betreft een grote invloed op de voetbalwereld gehad. Deze ontwikkelingen betreffende rijke eigenaren heeft ook weer tot de FFP geleidt. Chelsea heeft in die eerste 5 jaar gewoon zoveel mogelijk uitgegeven, want er waren nog geen duidelijke regels daarvoor. Dit heeft misschien de markt wel verpest, maar gezien de regels in die tijd was het wel een goede effectieve manier om zichzelf een weg naar de top te kopen.

Verder heeft Chelsea wel een beleid, alleen is Abramovich te impulsief. Hij heeft teveel macht voor iemand die zich toch zo door zijn emotes en ongeduld laat leiden. Chelsea's beleid (betreffende jeugd/ spelers aantrekken en de oude garde) is daar de dupe van. Die jeugd gaat met de huidige managercarrousel nooit doorbreken, ook al zijn ze zo goed.

6 december 2012 om 10:25

Mwoah, iemand met een echt verstandig beleid zou zich toch wel aan vaste inkomstenbronnen hebben verbonden. Met de capaciteit van Stamford Bridge kan je nooit in de Europese top meespelen op termijn. Verder had hij ook de kans om Arsenal en alle andere Londense clubs qua jeugdopleiding volledig te overtreffen. Niet gedaan.

6 december 2012 om 18:58

Chelsea heeft de afgelopen maanden al flink wat deals afgesloten. Dat is natuurlijk veel te laat, maar de inkomsten zijn sinds Roman's komst natuurlijk sowieso flink omhooggegaan. Maar wat betreft financiën en zeker sponsering heb je gelijk. Daar heeft Chelsea gefaald, hoewel ik dat meer Gourlay kwalijk neem dan Abramovich.

Aan Stamford Bridge kan hij niet heel veel doen. Het stadion kan zelf niet worden uitgebreid en hij heeft meerdere keren geprobeerd om de rechten voor het stadion en zijn grond over te nemen, maar de CPO heeft telkens nee gezegd. Zolang hij die rechten niet in handen heeft, kan hij geen nieuw stadion voor Chelsea bouwen. Wat betreft jeugdopleiding is Chelsea al een van de beste en Arsenal zeker al voorbij, maar het wordt te weinig gebruikt. Dat komt dus weer door het gebrek aan stabiliteit managerswijs.

Ik vind dat je Abramovic hier tekort mee doet.
Een man met weinig geduld en met een flinke bankrekening. Je beschildert hem als een idioot die de hersens heeft maar zijn lul achterna loopt. Ik zou zeggen lees eerst de Biografie van Abramovic en ga dan over hem oordelen.

Verder is deze CE inhoudelijk erg sterk. Ook zou ik het wel mooi vinden als je een keer een CE schrijft over de visie van Liverpool voor de komende 5 jaar. Kijken wat jou mening hierin is als CE.

5 december 2012 om 09:29

Over de visie van Liverpool? Mwoah, dat kan ik in een paar regels wel af. Je stelt een clublegende aan, geeft hem honderd miljoen euro en als het niet gelijk werkt vervang je deze meneer met een totale randdebiel. Herhaal ad nauseum.

5 december 2012 om 18:28

Vind je Rodgers een randdebiel? Dan wil ik zou nog wel zien over 5 jaar, als Liverpool zo doorgaat gaat het zeker mee op prijzen spelen. Deze man heeft een Visie en Missie. Als hij de tijd heeft om een team te bouwen dan zie ik zeker een goede toekomst voor de club Liverpool.

Maar ik bedoelde meer het aankoopbeleid enzovoort. Spelers die volgens jou gehaald zouden moeten worden, en ook echt het team aan zullen sterken.

Ik vind het een topstuk en vooral dat deel over het Chelsea van gisteren en het Chelsea van morgen is sterk.

Lekker columpje, je schrijfstijl blijft heerlijk rauw, ik hou dervan. Complimenten voor het totaal, ik vind alleen je conclusie niet zo sterk:

"roman had nu nog geluk dat Benítez op zoek moet na eerherstel, nadat hij door veel mensen onterecht voor een mislukking is weggezet. Maar uiteindelijk zal geen enkele grote manager nog zin hebben in de hete stoel op Stamford Bridge en zal Romans droom uiteenspatten. "

Grote managers zijn altijd wel te paaien voor een job in de top van de PL. Zeker als er iemand als Abramovich de cheques uitschrijft. Ook bij managers draait het gewoon om het geld. Het is je werk, en als je een hoop geld kan verdienen bij Chelsea, kan wat er in het verleden is gebeurd je aan de reet roesten. Sterker nog, denk dat menig coach er totaal geen moeite mee heeft een 2 jarig contract te tekenen voor 10 miljoen per jaar om er vervolgens na 6 maanden uitgeschopt te worden met een flinke oprotpremie.

Het bewijs? Alle toptrainers die de laatste jaren daar zijn aangesteld.

6 december 2012 om 10:28

Het afbreukrisico is wel heel groot bij Chelsea. De kans dat een manager onbeschadigd Stamford Brdige verlaat is bijna tot een nulpunt gedaald. Daarom denk ik dat Abramovich niet lang meer toptrainers zal kunnen lokken.

6 december 2012 om 11:42

Ik snap je punt wel, maar ik denk dat weinig trainer zich daardoor laat tegenhouden. Voornamelijk vanwege het salarisstrookje.

Mooi stuk, zowel qua inhoud, woordkeuze als schrijfstijl.

Uit deze CE trek je een goede conclusie namelijk het Chelsea van gisteren en dat van morgen. Over Abramovich heb je ook gelijk, ze hebben een goede jeugdopleiding maar die is er haast alleen voor de sier.

voetbal club haarlem bestaat niet meer dankzij 2 ton schuld
voetbal clubs als chelsea city real barca hebben of kunne half miljarden schuld - rood staan zonder enige vorm van competitite vervalsing qau strafpunten of dergelijke.

en dan maken jullie hier druk over een debiel met miljarden die een winnende coach de laan uit stuurd.

zien jullie dan echt niet dat het voietbal alleen maar om geld gaat en dat het voortbestemd is om te verdoemen....

denk na kneuzen

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Joël MatipVerdediger10
Trent ArnoldVerdediger10
Dejan LovrenVerdediger10
Alberto MorenoVerdediger10
Joseph GomezVerdediger10
Emre CanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
De toekomst van Fran Sol ligt mogelijk in Mexico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren