Update: 'Mourinho blijft gewoon tot 2016 coach van Real Madrid'

Vrijdag, 7 december 2012 om 10:00

Real Madrid won zaterdagavond met 2-0 van stadsgenoot Atlético Madrid, maar de geruchten over een vertrek van José Mourinho bij de Spaanse landskampioen zijn daarmee niet opgehouden. Marca pakt maandagochtend uit met het bericht dat Mourinho en Florentino Pérez hebben besloten om de samenwerking te beëindigen. Mourinho zal het seizoen nog wel afmaken bij Real, maar zal volgens de vaak goed geïnformeerde sportkrant vervolgens vertrekken.

/

De Portugees is bezig aan zijn derde seizoen bij Real, maar niet langer populair bij een deel van de fans. Mourinho werd al eerder uitgejouwd en stapte zaterdag ruim drie kwartier voor aanvang van de derby met Atlético het veld op, waar hij zich vrijwillig liet uitfluiten door de supporters die daar behoefte aan hadden. Vooraf was al gesuggereerd dat Mourinho ontslagen zou worden als de wedstrijd tegen Atlético niet gewonnen zou worden.

Real won dus wel, met 2-0, maar de druk op de positie van Mourinho is niet veel minder groot geworden. Het contract van de coach (de bestbetaalde hoofdtrainer ter wereld) loopt nog tot medio 2016 door, maar Mourinho en clubvoorzitter Pérez zouden in het afgelopen weekend hebben geconcludeerd dat het beter is om na dit seizoen uit elkaar te gaan. Mourinho heeft er geen geheim van gemaakt dat hij graag terug zou willen keren naar de Engelse Premier League.

Update 7 december 10.00 uur - 'Mourinho blijft gewoon tot 2016 coach van Real Madrid'
Florentino Pérez wil niets weten van een vroegtijdig afscheid van José Mourinho. Marca berichtte begin deze week dat de voorzitter en trainer hebben afgesproken om aan het einde van dit seizoen uit elkaar te gaan, maar daar is volgens Pérez niets van waar. "Mourinho blijft gewoon tot medio 2016 coach van Real Madrid", wordt de voorzitter geciteerd door het Portugese A Bola. Real, dat dinsdag in de Champions League van Ajax won, speelt zaterdag in de competitie uit tegen Real Valladolid.


Poll

Ik denk dat José Mourinho bezig is aan zijn laatste jaar bij Real Madrid


Gerelateerd

157 reacties (laatste reactie door pep guardiola)

Is toch zonde, mogelijk komt er dan een coach aan het roer die ze wel goed positiespel kan laten spelen en ze niet afhankelijk zijn van individuele klasse waardoor ze een grotere bedreiging voor Barca kunnen vormen.

3 december 2012 om 11:01

Guardiola

Maar zonder gekheid, de magie van Mourinho is wel uitgewerkt, hij laat ook doorschemeren in zijn uitspraken dat hij weg wil (Ik wil altijd weer in Engeland werken; Inter is de mooiste club; Parijs is een uitdaging & niemand is in vijf landen kampioen geworden). Zie hem wel vertrekken inderdaad

3 december 2012 om 11:06

Mourinho zijn houdbaarheid is 2 jaar, dat was het bij Chelsea, dat was het bij Inter en dat is het nu bij Real weer. En geen van de 3 ploegen heeft ie oogstrelend voetbal laten spelen. Ja hij pakt prijzen, absoluut, maar hij zal niet als trainer worden herinnerd die zijn ploegen fantastisch positiespel en aanvallend voetbal liet spelen.

3 december 2012 om 11:14

Rodg,

Hoe weet jij dat hij een houdbaarheid heeft van 2 of 3 jaar. Bij inter ging hij weg na de treble. Hoe kan je dat weten dat hij dat succes niet zou kunnen vervolgen. Dat is puur suggeren en nergens op gebasseerd. Dat hij na 3 jaar wil een ander avontuur wil heeft niks te maken met zijn houdbaarheid. Dat sowieso een onzin term is.

3 december 2012 om 11:20

Vialuna kijk nou eens naar zijn CV, nergens heeft hij langer gezeten dan 3 jaar! Hij weet zelf donders goed dat zijn trucje max 2 jaar werkt. En het is wel lekker makkelijk om na het winnen van de treble op te stappen, het nog een keer doen dan ben je pas echt een held!

3 december 2012 om 11:28

Als je een beetje logisch nadenkt kan je dat zelf ook wel bedenken. Mourinho is een meester in het op scherp zetten van spelers, ze laten inzien dat ze met heel hard werken en met heel veel teamspel boven zich uit kunnen spelen. Het is niet een coach die speltechnisch ontwikkeling doorvoert. Na 1 a 2 jaar werkt zo'n trucje niet meer

3 december 2012 om 11:30

Of het nou makkelijk is of niet. Daaruit kan je niet halen dat hij een houdbaarheidsdatum heeft. als we zo gaan redeneren heeft elke coach een houdbaarheidsdatum. Een wenger heeft ook diverse clubs gehad voordat hij lang in dienst ging bij arsenal. Ferguson heeft ook andere teams getraind. Je had er een bij auxere die er lang zat. Maar voor de rest is hij bij alle clubs uit eigen beweging vertrokken. Alleen bij chelsea twijfel ik daaraan.

3 december 2012 om 11:34

Guardiola heeft nog nooit een team gecoacht wat niet afhankelijk is van individuele klasse...

Maar ik zie Mourinho inderdaad terugkeren naar Engeland. Chelsea, City, Arsenal, United. Allen zullen op relatief korte termijn op zoek gaan naar nieuwe trainers. En deze man is natuurlijk bewezen de beste trainer die er is.

3 december 2012 om 11:36

Je kunt ook gewoon je oogkleppen afdoen en toegeven dat het gewoon zo is. Hij is geen trainer die tactisch goed onderlegd is. Hij moet het vooral hebben van psychologie en spelers in zichzelf laten geloven. Dat werkt 2 jaar en daarna is het gewoon klaar. Geen enkele groep trekt het om een trainer voor de groep te hebben staan die zo verschrikkelijk met zichzelf bezig is en in het middelpunt wil staan, dat blijkt nu ook weer bij Madrid.

3 december 2012 om 11:40

Rodg,

Jij hebt de oogkleppen op. Ipv inhoudelijk verder te gaan op de argumenten die ik aandraag. Zeg jij het is gewoon zo. Nee inderdaad een sterk punt. Ik ken op makelele na geen een speler die naar hem heeft uitgehaald. in een team kan je nooit iedereen tevreden houden. Maar hij is idd niet tactisch onderlegd. Wint een cl met porto en inter maar tactisch kan hij er niks van. je hebt gelijk, ik zie het gewoon verkeerd.

3 december 2012 om 11:48

Ik ben blij dat je het nu zelf ook inziet. De feiten spreken namelijk voor zich, pak zijn CV er maar bij. Mourinho zijn manier van werken hou je niet 10 jaar bij dezelfde club vol, dat gaat echt never nooit gebeuren daar ben ik heilig van overtuigd.

3 december 2012 om 11:50

Guardiola geen team wat afhankelijk van inviduele klasse? Wat is dit nou weer? Elk topteam is afhankelijk van inviduele klasse. Wil United nog wel eens zonder Van Persie of Rooney zien. Je kunt nog zo leuk voetballen (wat Barcelona ook doet), maar iemand moet ze wel erin schieten of die beslissende eindpassn geven.
Juist als team speelde Barca sterk, met name in balverlies. Met het hele team druk zetten, waardoor de tegenstander niet onder de druk uit kan voetballen.

3 december 2012 om 12:29

Mourinho tactisch niet onderlegd? Die vent is een meester in het afbreken van sterkere tegenstanders, in het lamleggen van aanvallend ingestelde ploegen, in het voorkomen dat teams als Arsenal en Barcelona aan voetballen toekomen, in het strooien van zand in de ogen. Bert van Marwijk zei het nog bij de Champions League twee weken geleden: Wij Nederlanders denken bij tactiek alleen maar aan aanvallend en goed voetbal. Dat is in de landen om ons heen wel anders. Daar denken ze bij tactiek aan het verslaan van de tegenstander. Dat zou toch de nummer 1 prioriteit moeten zijn voor een sportclub waar honderden miljoenen in omgaan. En kijk maar op Mourinho zijn CV. Als hij ergens goed in is, is het wel in het verslaan van de tegenstander.

En dat hij weg ging bij Chelsea had geen ene Richard Echo Echo Tango te maken met dat het elftal niet meer liep. Hij ging weg bij Chelsea omdat Abramovich achter zijn rug om Shevchenko had aangetrokken voor 40 miljoen, een spits waar hij totaal niet op zat te wachten, maar alsnog werd hij gedwongen om hem op te stellen. Met alle gevolgen van dien. Eigenlijk precies hetzelfde verhaal als met Di Matteo en Torres.

En dat hij het nergens langer dan twee jaar vol houdt slaat ook nergens op. Het is gewoon een man met gezonde ambitie die geilt op uitdagingen. Bij Porto had hij na twee jaar de Champions League gewonnen en wilde hij een nieuwe uitdaging. Bij Chelsea werd hij twee keer kampioen en moest hij weg vanwege een ruzie over Sheva (zie bovenstaande, bron:

htt p://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/c/chel... (spatie weghalen)
Bij Inter ging hij weg omdat hij de tripple had gewonnen en een nieuwe uitdaging wilde. Bij Madrid is hij kampioen geworden van Spanje, met als concurrent volgens iedereen het beste elftal ooit. En dit seizoen is ook nog niet afgelopen. Kampioenschap zit er misschien niet meer in, maar de Champions League ligt nog voor het grijpen en ze maken zeker een fantastische kans.

3 december 2012 om 12:56

Dus met 11 man voor de goal hangen en Eto'o linksback laten spelen is tactisch onderlegd zijn? Dan ligt jouw lat ook laag! Heeft hij Madrid beter laten voetballen sinds Pellegrini ontslagen is? Absoluut niet! Jij legt het uit als geilen op nieuwe uitdagingen, ik leg het uit als dat hij na 2 jaar zijn kunstje heeft gedaan, het gewerkt heeft maar weet dat het niet veel langer meer gaat werken. Kijk maar naar Real, het loopt niet, er is gezeik binnen de selectie, de jeugd wordt niet ingepast, trainer van het 2e communiceert ie niet eens mee. Nee Mourinho wil carte blanche en dat werkt gewoon niet 10 jaar achter elkaar bij 1 club, daar is tie veel te eigenwijs voor/

3 december 2012 om 13:02

Zeker speelt Real wel beter dan onder Pellegrini. Dat elftal voetbalde zo mat als de lak op een 30-jaar oude Lada.

n mag ik je eraan herinneren dat hij in de laatste Classico's Real minstens net zo goed liet voetballen als Barca, volgens velen het beste team ooit?

Doe je oogkleppen eens af over die twee jaar. Wat had hij nog meer moeten winnen met Porto dan behalve de beker, het kampioenschap en de Champions League, waar overigens zijn opvolger AVB al klaar stond? Inter idem dito? Mag ik je eraan herinneren dat hij zelfs na twee jaar kampioen te zijn geworden van Engeland bij Chelsea bleef om te proberen de Champions League met ze te winnen!? Maar ontslagen werd vanwege een ruzie over het aantrekken van Shevchenko? Dat haalt je hele theorie naar beneden. Kom uit je ivoren toren en kijk eens naar het echte leven, zou ik zeggen.

3 december 2012 om 13:10

@ Rodg

Sorry, maar Mourinho liet Chelsea bijvoorbeeld fantastisch spelen. Zelfs SAf zei dat sinds hij trainer van Utd is, hij nooit zo'n goed Chelsea heeft tegengekomen.

3 december 2012 om 13:42

@rodg

Jij typeerd de gemiddelde vz bezoeker. Weinig inhoud en hersenloos na praten zonder enig besef waar je het over hebt.

Mourinho heeft bij Porto gewoon nog de CL gewonnen nadat hij de Uefa cup had gewonnen en de landstitel. Dat hij voor een korte periode bij een club blijft heeft te maken met zijn ambities en niet met een zogeheten 'houdbaarheidsdatum' je kan alleen beoordelen of de beste man goed zou zijn als lange termijn trainer is wanneer hij dit ook geweest zou zijn. Je moet ambities niet gaan verwarren met kwaliteiten. Het doel van Mourinho is niet om een club op lange termijn te begeleiden maar dat wilt uiteraard niet zeggen dat hij het niet kan. Hier is waar de kortzichtigheid zijn intrede doet bij de schaapjes.

Mourinho wist heel goed wat voor uitdaging Real zou zijn en het is ook een moedige stap om in zo een club in te stappen. Dat wist hij en elk weldenkend mens die een beetje inzicht heeft.

3 december 2012 om 14:01


@rodg
Ik heb even jou Posts zitten lezen en de reacties erop. Doe jezelf een plezier, ga lekker in een ander topic verder. Hier maak je jezelf compleet belachelijk. Je hebt je in een discussie gemengd waar het vanaf letter 1 al duidelijk was dat je deze nooit zou kunnen gaan winnen. Als dit een rondo'tje was was jij de lummel die eigenlijk de hele tijd achter de feiten loopt en zorgt voor het (leed) vermaak van de rest.

3 december 2012 om 14:38

@rodg en scotsman: ik ben echt aan het genieten van jullie discussie! Ben het wel wat meer eens met scotsman, ik vind mourinho namelijk een prachtige trainer die uitermate geschikt is om te werken met de topploegen uit het huidige voetbal waar ze gewoon 22 geweldenaren en absolute vedettes halen van togo tot scandinavie en waar je dan een team van moet vormen. Dat kan ie en heeft ie dus al meerdere keren gedaan. petje af daarvoor.
Het is ook een beetje een rare snuiter met arrogante trekjes, dat klopt, maar maakt dat de voetbalwereld niet juist interessant? Ik geniet van mourinho en van gaal en zlatan en ik walg van ideale schoonzonen als kuijt, maar dat is een kwestie van smaak, toch?
Ben met wel met rodg eens dat de werkwijze van mourinho een houdbaarheidsdatum heeft. Of die 2 jaar is weet ik niet, maar de man is zo uitgesproken dat ie na een tijdje altijd wel een keer in conflict komt met iemand van de directie of de eigenaar of whatever. Ook de innige manier van samenwerken op hoogspanning met zn spelers lijkt me niet iets wat je 10 jaar vol houdt.
Maar dat ze bij Real nu al spreken van een vertrek is ronduit belachelijk!! de man heeft ze gewoon weer het kampieonschap gebracht, hij houdt de vedettes in toom en scherp en ze kunnen nog veel meer winnen. Dat ie zelf in interviews zich uitspreekt over zn voorkeueren mag toch gewoon en betekent volgens mij echt niet dat ie volgens jaar weg is. Real moet Mourinho absoluut houden, want hij brengt ze in de komende jaren de CL en ik ken geen enkele andere trainer die met die overdreven selectie van ze kan werken...

ps scotsman, correct zou zijn Romeo, Echo, Echo, Tango...

3 december 2012 om 15:38

@ Tuga en waarom dan? Omdat jouw mening niet strookt met die van mij? Als dat al een reden is om kansloos te zijn in een discussie dan gaat dat voor bijna elke discussie op hier op VZ. Ik kijk alleen maar naar de feiten en de feiten geven aan dat Mourinho het nergens langer dan 2,5 a 3 jaar vol heeft gehouden. De Mourinho fans schreeuwen dan heel hard dat dat komt omdat ie ambitie heeft of een andere drogreden. Maar dat is een non-argument. Ik zie bij zijn ploegen ook niet het plezier eraf stralen en dat is denk ik nog wel de belangrijkste reden dat hij het niet langer dan 3 jaar vol kan houden bij een club. Hij weet ploegen optimaal te motiveren, dat is zijn grote kracht, maar na 2 jaar ploegen zo op scherp te zetten is het effect een keer weg. Zo ook dit jaar bij het grote Madrid waar toch genoeg kwaliteit moet lopen om alleen al op individuele kwaliteiten de wedstrijden te winnen, zelfs dat lukt nu moeizaam/ moeizamer. En dus is er weer een club na Porto, Chelsea en Inter waar hij het na max 3 jaar voor gezien zal (moeten) houden. Dat zijn de feiten, niets meer niets minder.

3 december 2012 om 16:19

@rodg

Het gaat niet om meningen die niet met elkaar stroken aangezien dat juist het bestaansrecht is van een forum. Het gaat om het feit om hoe je je meningen onderbouwd en daar is waar het bij jou mis gaat. Je hebt het over feiten maar je bent niet in staat om A een feit te kunnen aantonen die jou mening kracht geeft en B je bent niet in staat om feiten te kunnen weerleggen die wel door andere mensen worden aangedragen. Op zo een manier kan uiteraard niemand jouw meningen serieus nemen. Het is niet alleen een mening geven maar je moet deze ook kunnen onderbouwen. Grappig dat juist jij begint over drogredenen en non-argumenten aangezien jij de enige bent in deze discussie die zich daar aan schuldig maakt. Er zijn genoeg mensen die op jou hebben gereageerd met onderbouwde meningen versterkt met feiten en het enige wat jij doet is wanhopig deze proberen af te wimpelen met wat in jou ogen de situatie zou zijn. Wil je serieus genomen worden is het handig om te beginnen om je meningen te onderbouwen en niet de feiten van anderen proberen af te wimpelen met non-argumenten. Jou posts hangen als los zand aan elkaar en jij probeert wanhopig je gelijk te krijgen en ziet niet eens dat je jezelf degradeert tot lijdend voorwerp in deze discussie.

Ik zou zeggen lees goed je posts, lees de posts van de mensen die op je hebben gereageerd en probeer inhoudelijk te reageren.

3 december 2012 om 16:21

@rodg

Hij heeft de ambitie om met meerdere clubs prijzen te pakken. Altijd al gehad, daar is hij altijd openlijk voor uitgekomen. Hoezo vind je dat een drogreden?

Hij zal nooit een lange termijn trainer worden, dat ben ik het met je eens. Maar mijns inziens komt dat omdat hij steeds een nieuwe uitdaging zoekt, niet omdat hij de kwaliteiten niet heeft om een club vijf jaar lang goed te laten spelen.

3 december 2012 om 16:56

@clarkkent2

Ben het niet met je eens dat Mourinho niet 10 jaar met de spelers zou kunnen werken (bij wijze van spreken) Gezien de band dat heel veel spelers hebben met Mourinho ook wanneer deze niet meer met hem werkzaam zijn is in mijn ogen indrukwekkend en lijkt me juist dat een hele sterke punt van Mourinho. Ik ben niet bij de trainingen en ben niet in de kleedkamer natuurlijk maar dat is wat ik mee krijg van de berichtgevingen die naar buiten komen. Verder ben ik het wel met je eens dat vroeger of later altijd wel een conflict komt met een leidinggevende of eigenaar of wat het ook moge zijn.

4 december 2012 om 10:21

@ scotsman.

Ik deel je mening dat Mourinho tactisch zeer onderlegd is. Maar waar ik het niet mee eens ben is dat wij als Nederlanders ons visie en kijk op het spelletje moeten wijzigen. Ik bedoel Nederland (stond) bekend om fris en aanvallend voetbal en dat hoeven wij niet te veranderen ten koste van de zege. Voetbal is nog altijd een sport voor de fans en de miljoenen kijkers, en niet alleen voor de club.
Ik vraag me af of je ooit zelf wel hebt gevoetbald. Dan wil je toch het liefst als team jezelf bewijzen en vaak aan de bal komen ipv achteruitlopen.

Chelsea won afgelopen editie de CL maar ik hoor er werkelijk niks meer erover. Met inter 3 jaar geleden idem dito. Met gedurfd en aanvallend voetbal dwing je respect af en niet zozeer het spel waarbij je je aanpast aan de tegenstander en waar alles ten koste gaat van de overwinning.

Dat is ook een reden waarom Mourinho niet werd aangesteld als coach van Barcelona. Hij liet een powerpoint presentatie zien hoe hij met de ploeg zou spelen en Barcelona ging daar niet mee akkoord omdat het zeer veel afweek van de visie en filosofie van de club.

3 december 2012 om 11:05

Ik vrees het ergste voor Madrid. Die mogen namelijk weer helemaal vanaf 0 gaan beginnen met de selectie. Tuurlijk zijn het allemaal stuk voor stuk super spelers, maar ze zijn al wel aan elkaar gewend. In dit geval is dat niet gunstig want ze hebben totaal geen oog voor elkaar als het er echt om gaat. Ze gunnen elkaar helemaal niets.

Als Mourinho vertrekt, kun je er bijna zeker van zijn dat Ronaldo ook weg gaat. Dat zou nog de enige redding kunnen zijn. Het zou de spelers bij elkaar kunnen brengen.
Zoals ik het zie komen er sombere tijden aan voor madrid, en dat maakt mijn dag helemaal goed.

3 december 2012 om 11:54

Zo te lezen heb jij echt het verstand van een ezel. 'vanaf 0 beginnen met de selectie'? Wat lul je man, jij neemt automatisch aan dat er spelers gaan vertrekken? Volgens mij is het je nooit ontgaan dat spelers als Özil en Ramos geen hoge pet op hadden van Mourinho.

Niet aan elkaar gewend? Deze spelersgroep is vorig jaar met een ziek aantal (doel)punten kampioen geworden en nu kunnen ze niet eens combineren? Heb je de wedstrijd Real Madrid - Atletico Madrid gezien? Daar werd naar mijn opzich heel goed gecombineerd dus kijk alstublieft voordat je oordeelt!

En als laatste het vertrek van Ronaldo; breng de spelers bij elkaar? Man, het vertrek van Messi brengt toch ook niet de anderen bij elkaar? Als ik zo wat interviews en indrukken krijg de laatste periode is Ronaldo in de kleedkamer vreselijk rustig is en hij veel humor gebruikt om een hechte spelersgroep samen te stellen. Je praat hier alsof Ronaldo de grote boosdoener is in het veld? Ik heb nauwelijks iemand gezien met zoveel passie en winnaarsmentaliteit als Ronaldo.

Beetje triest jou einde, sombere tijden voor Madrid en dat maakt jou dag goed? 11 Punten achterstand oké maar wat dacht je van winst van de Champions League of is dat volgens jou onmogelijk? - Makkelijk te winnen voor Barca zonder enige vorm van bedreiging in de competitie? Man, dat noem ik nou een gloryhunter! Trieste vent.

3 december 2012 om 12:18

Tsjonge wat laat jij je kennen zeg. Één kinderachtige provocatie en je zit huizenhoog op de kast.

Overigens is het wel een feit dat dit Real niet de prijs wint voor sympathie van het grote publiek. Nu ziet het voetbal er goed uit (ook tegen Barcelona) maar in eerdere jaren waren het ordinaire schoppartijen wanneer ze tegen Barcelona speelden. Ronaldo en Mourinho stralen een zekere arrogantie uit en dit roept reacties op, dat roepen ze over zichzelf af.

Ik denk dat een Bielsa een goede coach zou zijn voor dit Madrid. Wil zeer aanvallend voetballen en kan het zich veroorloven met dit spelersmateriaal.

We zullen zien

3 december 2012 om 12:25

Wat een aggressie, nergens voor nodig.

Lezen voor je wat zegt en probeer te begrijpen wat ik schrijf. De manier hoe ze nu spelen zorgt voor indivudualisme, een slechte eigenschap bij een teamsport.
Dat is alles wat ik zeg, ik weet wat ik zie, ik kijk elke week trouw de wedstrijden van madrid. Het grote verschil met vorig jaar is dat ze niet meer elkaar vechten, ze geloven er blijkbaar niet in.

Als de grootste ego weg is dan kun je er misschien op rekenen dat de ploeg naar elkaar toetrekt, zo werkt een kudde nou eenmaal, voor elk dierensoort, dus ook de mens.
Ronaldo zal misschien gerespecteerd worden, maar heeft erg weinig vrienden. Voor een vriend ren ik mijn poten uit mijn lijf, elke keer weer. Voor iemand die ik respecteer zal ik misschien 1 of 2 keer hetzelfde doen, maar daarna mag ik toch wel wat terug verwachten.

Denk dat je de term gloryhunter maar eens op moet zoeken. Ben trotste socio van Barcelona sinds mijn 4e levensjaar. Als iemand geen gloryhunter is, dan ben ik het. Kan er niets aan doen dat de aartsrivaal madrid is.

3 december 2012 om 12:56

Ik ben het helemaal eens met je. Als ik benzema soms zie lopen op t veld, dan wordt je als spits toch gek, Ronaldo die ziet benzema vaak over t hoofd, en gaat voor de eigen actie.

Ben er ook van overtuigd dat een özil en een modric met Alonso een beter en voetballend middenveld vormen. Di Maria eruit en Kaka erin, gaat Ronaldo weg, koop dan een teamspeler, een Götze, dan kan özil naar rechts en Kaka naar links.

Je hebt meer teamspelers en dat kan t positiespel bevorderen, op papier een mooi en aanvallend voetballend team? Niet....

Ben voor Barça, ook al sinds mijn jeugd, maar zie Madrid het liefst niet afglijden, zoals Spanje real en Barça nodig hebben, heeft de eredivisie Feyenoord e Ajax nodig voor een mooie en gezonde rivaliteit.

Daarentegen ben ik t niet met jou eens dat t leuk is om Madrid te zien afglijden.
Dat ze 11 punten achterstaan is wel mooi!

Zat er aan te komen. Mourinho moet lekker een topper in de Premier League gaan coachen, daar is hij veel beter op zn plek.

Prima zaak, kan zo aan de slag bij Chelsea, en dan over 3jaar Ferguson opvolgen.

Dit betekent dus dat Mourinho is ontslagen.

Edit : ik heb het al gelezen het is duidelijk

3 december 2012 om 11:05

Nee Sadjad, dat staat er niet. Wij zullen de ins en outs toch niet weten, maar het zou me niet verbazen als het ook vooral vanuit de kant van Mourinho komt.

3 december 2012 om 11:06

Mwah, ik denk dat beide partijen er wel tevreden mee zijn.

Mourinho heeft er toch voor gezorgd dat veel mensen Real erg onsympathiek vinden en het positiespel is niet zo goed als het zou moeten zijn. Ook is de achterstand op Barca nu al enorm.
Mourinho zegt ook om de week hoe graag hij later terug wil naar zijn oude clubs. Dat getuigt ook niet van al te veel enthousiasme.

Als nu ook Florentino Perez nog opstapt dan kan de Koninklijke weer Koningklijk worden.

Met de huidige stand én prestaties van Madrid lijkt mij dat het niet uitgesloten mag worden dat hij gedurende het jaar nog een schop onder zijn hol zal krijgen.
Kan me niet voorstellen dat als het al eenmaal zo ver is gekomen dat de relatie tussen Perez en Mourinho hetzelfde is. Hier onstaat ook meer spanning door en met het eerste tegenvallende resultaat zullen we zien hoe deze twee zich zullen gedragen.

Ik geloof niet dat Mourinho tot het einde van het seizoen trainer is in Spanje.

Jammer, want met hem heeft Barcelona echt helemaal niets te duchten van de witten uit madrid.

3 december 2012 om 12:03

De uitspraken die Mourinho doet kan ook betekenen dat hij aanstuurt op een breuk, dat zou betekenen dat hij ontslagen moet worden en ernstige grote zak geld mee krijgt uit Madrid.

Ik ben er niet rouwig om, de Clasico's zullen nooit meer het zelfde zijn , maar wat hij Madrid heeft aangedaan is voor mij onacceptabel, ik heb een hekel gekregen aan t beleid, die niet werd gevoerd tegen Mourinho en de zijnen, terwijl zij zich in en om het veld misdroegen.

Moet Mourinho weg, dan moet Perez zich solidair tonen!
Hij heeft er mede voor gezorgd dat Mourinho zich mocht misdragen, dat de naam Madrid naar beneden wordt gehaald door passanten als Mourinho, karanka etc...

Het is eerder een feest dan een teleurstelling, 3 prijzen, tegenover 14 van Barça de aartsrivaal bij uitstek, dat doet pijn en nu al 11 punten achter...
Bye bye Mourinho....

3 december 2012 om 12:27

Hier ben ik het roerend mee eens. Mourinho is een vervelende vent, maar denkt over het algemeen wel meer dan 2 stappen vooruit, hij is super intelligent.
Het valt me dan alleen op dat hij het zo opzichtig doet.

Daar waar Mourinho de illusie had de geoliede Catalaanse machine te devitaliseren, daar is hij met beide benen op de grond gezet en heeft met de keiharde realiteit kennis gemaakt: Barca is en zal ook altijd jouw machtmerrie blijven. Adios amigo.

3 december 2012 om 11:34

Ja het is daarom dat ze in in Spanje het Nou camp,camp Mou noemen

3 december 2012 om 12:12

Hij heef van de 10 wedstrijden maar 1 wedstrijd gewonnen in cam nou, dus ik snap niet van waar je die onzin haalt.
Als dat zou zijn, hoe zouden ze Bernaneu moeten noemen, aangezien Pep daar minstens 5keer is gaan winnen.

3 december 2012 om 11:38

Denk eerder dat het andersom is hoor. Met Inter heeft hij Barca al van een hoofdprijs afgehouden. Met Madrid heeft hij ervoor gezorgd dat Barca voor het eerst sinds jaren een seizoen zonder prijs eindigde. En straks als hij weer bij Chelsea aan het roer staat heeft hij voor die onterechte wedstrijd op stamford bridge nog een appeltje te schillen...

3 december 2012 om 13:57

Het is vooral de Catalaanse media en barca aanhang die dat soort dingen roepen.. Alsof hij echt nachtmerries heeft over Barca.. Wordt allemaal zo zwaar overdreven.. Nier elk bericht dat je leest is waarheid he..

Ik hoop het als Real Madrid kijker zijnde. De man is enorm goed voor zijn spelers, maar de Koninklijke is niet meer. De club heeft heel veel imago schade opgelopen. Natuurlijk was het in Nederland al begonnen met het vertrek van de Nederlanders bij Madrid, maar nu ook over de hele wereld word Real Madrid gezien als een misselijke club en daar is hij toch ook wel verantwoordelijk voor.

Echt knap is het niet de landstitel en de Copa in 3 jaar aangezien niet hij, maar Ronaldo daarvoor zorgde. In de top wedstrijde heel vaak defensief met als dieptepunt de 1-2 Copa van vorig seizoen tegen Barcelona.

Pellegrini is ten onrechte ontslagen. Behaalde met nieuwe spelers boven de 90 punten dat seizoen was het beste seizoen ook van Barcelona.

Waarom weer dat tussenhaakjes beste betaalde trainer slaat ook nergens op

3 december 2012 om 11:08

Klopt helemaal. Mourinho heeft bij Madrid bewezen een goede trainer te zijn, maar wel voor de korte termijn. Ik zie hem daarom Ferguson niet opvolgen. Manchester Utd wil denk ik weer iemand voor de langere termijn en daar is Mourinho gewoon niet goed in (op zijn zachtst gezegd).

Pellegrini deed het geweldig met deze ploeg, liet ze aanvallend voetballen en ging altijd uit van eigen kracht.

Ieder andere trainer had een betere prestatie neergezet dan Mourinho, daar ben ik van overtuigd.
Leuk om voor je spelers op te komen, maar de manier hoe deze man zijn werkgever te kak heeft gezet is werkelijk waar schandalig. Dat laat ook meteen zien dat de president een zwakkeling is en niet geschikt is voor zijn vak.

Hoe dan ook: succes met opnieuw opbouwen madrid haha.

3 december 2012 om 12:07

Pellegrini heeft niets gewonnen met deze ploeg. Real Madrid eindigde 2e in dat seizoen. Verloor in de Copa van een Segunda Division B ploeg en in de Champions League van Lyon.
Maar goed je hebt gewoon iets tegen de club dus ik vermoed dat je die uitslagen wel apprecieert.

3 december 2012 om 12:29

Uiteraard dat ik die uitslagen mooi vond. Feit blijft dat voor dat jaar madrid nog nooit zoveel punten bij elkaar heeft gespeeld. Ze hebben risico genomen in de beker en de ploeg was niet ver genoeg voor de Cl.
Had Pellegrini er nu nog gestaan dan had de ploeg vele malen verder geweest dan het nu is. Er zat een idee achter. Een koninklijk idee van aanvallend voetbal met het materiaal dat superieur was aan 90% van de topploegen in Europa.

Mourinho krijgt een kans die andere trainers nooit hadden gekregen, dat weet jij en dat weet ik. Dat is het kwalijke aan deze periode voor madrid. Het heeft zijn gezicht verloren door een passant.

3 december 2012 om 13:20

Je vergeet even te vermelden dat real Madrid voor het Mourinho tijdperk altijd in de laatste 16 eindigde van de CL. Al 5 jaar achter elkaar ofzo. Pellegrini verloor ook van barca en dat was misschien wel de saaiste classico ever. Pellegrini kon ook niet met vedettes omgaan. Wik niet zeggen dat Mourinho de beste man is voor real maar op dit moment wel. Ik wil geen trainer zometeen zien die geeneens Spaans spreekt.

3 december 2012 om 13:59

Volgens mij is Madrid regerend landskampioen, en hebben ze een berg aan goals gemaakt vorig seizoen.. Omdat het dit seizoen niet sterk begon moeten we net doen alsof het altijd bagger is geweest? zo kortzichtig..

7 december 2012 om 12:07

Het imago in de wereld was eigenlijk al enigzins verpest in de wereld, doordat perez weer aan de macht kwam. Daarbij vind ik het imago van RM alles behalve verpest. Waarom maken ze dan een record omzet??? Imago is bijna evenredig aan omzet. Blijkbaar is het imago toch neit zo verkeerd

En of het knap is dat hij de landstitel en de copa del rey heeft gewonnen, hij heeft dus in meerdere competities te maken met wat volgens sommige de beste team ter wereld is en zal zijn. Des te knapper het is om ze daarin te verslaan en de uitdaging aan te gaan. Tuurlijk moet je tegen Barca onder guardiola wat defensiever spelen dan nu tegen het barca van Vilanova, onder guardiola betekende het zelfmoord om aanvallend te gaan voetballen. Zoiets heet Tactisch vernuft en daarvoor is jose gehaald.

Dan vraag ik me nu toch echt af welke trainer hem moet opvolgen die in staat is om voor alle prijzen te kunnen strijden

3 december 2012 om 11:12

Makkelijk: Löw.

Mocht madrid nog haast maken en Mourinho er zo snel mogelijk uitgooien om vervolgens Löw aan te stellen dan denk ik zelfs nog dat ze hoge ogen in de CL kunnen gooien.

Denk trouwens zelfs dat Mario Been een betere prestatie neerzet dan Mourinho (op tactisch gebied).

3 december 2012 om 11:12

Joachim Low. Hij is denk ik in staat dat te kunnen.

3 december 2012 om 11:20

Waar heeft Löw dit bewezen te kunnen? Hij heeft het aardig/goed gedaan met Duitsland. Maar dat is allesbehalve een garantie dat je het als clubtrainer ook kunt, en dat direct op het hoogste niveau....ik zie het niet gebeuren. Persoonlijk denk ik eerder aan Bielsa.

3 december 2012 om 11:16

Joachim Löw, Jürgen Klopp en Míchel. Mijn droomkandidaat zou dan toch Zinedine Zidane zijn, maar hij heeft nog te weinig trainerservaring om aanspraak te maken op die positie.

3 december 2012 om 11:25

Low zou een prima trainer zijn, alleen hij heeft nog geen club gecoached maar een land dus zou het een risico zijn om hem aan te nemen,omdat hij meer een landentrainer is en geen clubtrainer.

3 december 2012 om 12:55

Mijn voorkeur geniet inderdaad ook Joachim Löw. Ik ben ervan overtuigd dat het geen probleem mag zijn dat hij nooit clubtrainer is geweest.

3 december 2012 om 11:27

Maar moet er nu gelijk een omslag plaatsvinden qua trainer? Ik bedoel een rustige ingetogen? Del bosque? of Klopp, die is niet echt ingetogen maar wel zeer bevlogen natuurlijk.

Wil Real een naam als trainer, ervaring?

3 december 2012 om 11:52

Niemand weet nog waar madrid voor staat. Waar het eerst een koninklijke ploeg was is het nu een ordinaire anti-voetbal ploeg die zich aan tegenstanders aanpast als zijnde een 2e klasser.

Nee, madrid is niet meer wat het was. Om terug te gaan naar een 'verheven' status zal madrid niet alleen afscheid moeten nemen van deze trainer.

Ik vraag me af wat er gaat gebeuren als Mourinho weg is. Het zit gewoon tegen? Mourinho stelt toch gewoon wekelijks de beste spelers op? Wie moet Mourinho gaan vervangen en al die records breken die hij gebroken heeft? Het feit dat Barcelona nog steeds veel en veel succesvoller is zelfs na al die miljoenen die er ingepompt zijn maakt Fiorentino Perez gewoon ziek.
Ontsla Mourinho maar, mooie cheque meegeven. Volgende trainer aannemen die van Zaragoza, Mallorca en Osasuna wint en die wordt tweede. Alsof Mourinho dat niet zou worden.

3 december 2012 om 11:14

'ontsla Mourinho maar, mooie cheque meegeven. Volgende trainer aannemen die van Zaragoza, Mallorca en Osasuna wint en die wordt tweede. Alsof Mourinho dat niet zou worden.'

Het grote verschil is dat een dergelijke trainer niet maar liefst 10 miljoen jaarlijk krijgt bijgeschreven, van José Mourinho had Pérez dus zeker kunnen verwachten dat hij ze naar de Champions Leaguezege zou leiden. Daarnaast is het spel van Real Madrid ook niet om naar huis te schrijven, ik denk serieus dat zijn voorganger Manuel Pellegrini het beter had gedaan dan Mourinho.

3 december 2012 om 11:16

Ik zou willen dat het zo makkelijk was: ik stel de beste spelers op en bam ik win.
Probleem met voetbal op hoog niveau is dat je ook bepaalde looppatronen moet trainen en positiespel moet bijbrengen om het je tegenstander echt moeilijk te maken. Zelfs met de beste spelers.

Totale controle begint bij balbezit. Maar zo denkt Mourinho er niet over; die gaat altijd uit van individuele klasse.
Soms zijn er nou eenmaal spelers die beter het spelletje snappen dan andere, misschien wel betere, spelers.
Tactisch is Mourinho bijzonder matig en als hij weg is, kan madrid weer gaan bouwen aan een koninklijk voetballende ploeg.

Tot die tijd; genieten voor iedereen die zowel Mourinho als madrid niets gunnen.

Niets te duchten? Hahaha laat me niet lachen man!

3 december 2012 om 11:10

11 punten achterstand, de kans dat ze elke wedstrijd punten laten liggen door het opportunisme, CL gaat klote voor ze. Ja Barcelona heeft helemaal niets te duchten van een madrid onder Mourinho.

3 december 2012 om 11:15

Waarom gaat de CL kloten voor ze?
Ze zitten in een zware poule en Borrusia Dortmund is gewoon goed bezig.
Zo krijg je knock out, kijken wie erover blijft.
Madrid moet zeker de laatste 8 kunnen halen en finale is nog steeds mogelijk.
Is misschien te min voor ze, maar je kan niet altijd alles winnen.
Barcelona wint ook niet alles meer.

3 december 2012 om 11:19

Nee inderdaad, Barcelona wint niet alles meer. Maar nog steeds het meeste van iedereen. Zowel in de CL als in de Competitie heeft Barcelona de meeste wedstrijden gewonnen.

Je kunt Borussia ophemelen wat je wilt, die ploeg gaat echt de CL niet winnen. Zelfs een halve finale is veel te hoog gegrepen voor de jongens uit Dortmund.
De grote vraag is dus: waarom staat madrid niet eerste in die poule?

Open je ogen: madrid draait voor geen meter.

3 december 2012 om 11:29

Wie de CL gaat winnen is nog niet bekend, maar Borrusia maakt in de poule wedstrijden veel indruk.
Verder schijnt Mourinho het nooit goed gedaan te hebben tegen Duitse clubs.
Je moet er staan, wanneer het nodig is.
Misschien wil Mourinho wel alles gooien op de Cl.
Ze hebben een aantal blessures, dacht ik.
Ik verdedig alleen een bepaald beleid, korte termijn kan werken op korte termijn, maar op langere termijn niet bijv.
Madrid moet iig als ze een nieuwe trainer willen volgend jaar iemand neerzetten, die de talen kent en verder ook het klappen van de zweep kent.
Wie zullen ze kiezen, als Mourinho bedankt, of als Madrid Mourinho bedankt?
Wie hapt er in de hectiek van Madrid?

3 december 2012 om 11:46

Er zijn erg veel trainers die een super uitdaging willen aangaan. Er zijn er slechts een paar die kunnen slagen. Ik geloof er echter niet in dat dit in combinatie met de huidge voorzitter kan.

Over de CL kan ik alleen maar zeggen: laten we het afwachten en we spreken elkaar in Maart weer. Mijn voorspelling is dat madrid Maart niet gaat halen in de Cl.

3 december 2012 om 11:59

Man, jij bent meer geobsedeerd door je haat voor Madrid dan je liefde voor je eigen club (ik neem aan Barcelona). Beetje triest, niet vergissen in het feit dat Mourinho elke keer dat hij kampioen werd, tweede werd in de groepsfase ; misschien beetje geluk/pech. We gaan het zien.

Madrid heeft de beste trainers laten gaan, zo ook Chelsea.
Korte termijn politiek met deze clubs.
Mourinho is natuurlijk wel een vreemde eend in de bijt, maar presteren doet hij wel.

3 december 2012 om 11:13

Ja super prestatie hoor. 3 jaar en 3 prijzen?
En dat voor maar een paar honderd miljoen

3 december 2012 om 11:27

De uitgaves van mourinho vallen mee, als je de uitgaves van de concurrent bekijkt van de afgelopen jaren.

3 december 2012 om 11:47

Je hebt natuurlijk wel te maken met een team als Barcelona, wat wel je grootste concurrent is nationaal en internationaal, zij zijn iets verder dan Madrid, dat weet Mourinho ook wel, maar de spelde prikken zijn uitgedeeld, beker, kampioenschap en wie weet halen ze de CL.

3 december 2012 om 11:49

Misschien zeg ik het verkeerd; met de honderden miljoenen die in het veld staan.
Denk dat madrid toch weel selectie heeft met een waarde van boven de 650miljoen.

Dan mag je toch wel wat verwachten als supporter zijnde? In ieder geval mooi voetbal als het geen prijzen zijn. Het kan altijd dat een tegenstander een betere dag heeft of het over het algemeen net iets beter doet, maar met deze selectie zou je altijd in finales moeten staan. Geen twijfel over mogelijk.

3 december 2012 om 11:51

Dat geld was anders ook wel uitgegeven he, dat is niet alleen Mourinho he. Die drie prijzen zijn natuurlijk gewoon prima, prijs per jaar. Je moet niet zo kinderachtig provoceren.

3 december 2012 om 11:55

@stretforend; je mag best in de discussie meedoen, maar we gaan niet kleinzerig doen he? Provoceren kan ik erg goed, maar zou niet weten waarom ik dat hier zou moeten doen.

Het gaat er niet om of het geld uitgegeven is of zou worden of wat dan ook. Het gaat erom dat hij met het huidige spelersmateriaal gewoon geen potten breekt. Deze ploeg had legendarisch kunnen zijn als ze, net als hun grootste concurrent, aanvallend en met goed positiespel zouden voetballen.

Al die jongens zijn niet dom die daar voetballen, ze weten heel goed wat looppatronen zijn en hoe ze een tegenstander helemaal gek kunnen tikken. Het zijn de opdrachten van de trainer die ze tactisch laat voetballen zoals ze dat nu doen.

Een prijs per jaar is voor Madrid niet goed genoeg, zeker niet als Barcelona die andere prijzen pakt. madrid is een andere maat waar je tegen moet meten.

Mooi naar Chelsea gaan en Sneijder uit zijn elende halen bij Milan.
Sneijder naar Chelsea

Samen met Ronaldo naar Psg. Mourinho gaf zelf aan dat deze clubs met grote geldschieters geweldige teams bouwen. Dus ik denk dat hij zo'n wereldteam wilt en kan opbouwen. Ik zie zelfs Sneijder dan ook mee gaan met Mourinho. Alleen jammer dat PSG in Frankrijk ligt in de Franse competitie.

Ooo sorry man, ik heb het verkeerd gelezen, ik dacht dat je bedoelde dat Real Madrid onder Mourinho niks te duchten had van Barcelona, my mistake!

Als Ajax hier nu even mooi gebruikt van maakt en wint in Madrid zou dat prachtig zijn!

3 december 2012 om 11:46

Haha hij nog niet e

Samen met Ronaldo naar Man utd. als opvolger van SAF

Als bovenstaande waar is, zou dat een positief bericht voor Real Madrid zijn. Want ondanks dat de madrilenen het niet willen toegeven is Mourinho de aanstichter van de imagoschade die Real door de jaren heen heeft geleden. Het voetbal is totaal niet wat we van Real Madrid gewend waren. Komt bij dat spelers als Pepe en C. Ronaldo vreselijk irritant gedrag op het veld vertonen. Zelfs Ramos en Alonso krijgen hier last van.. (dit komt mede door Mourinho zijn gestoorde manier van 'motiveren'.)
Vroeger mocht ik graag naar Real Madrid kijken. Grote sterren (zidane, Guti, Raul enz) die geen gestoord/vervelend gedrag vertoonden, en aanvallend voetbal lieten zien.

Voor Real Madrid zou het beter zijn om Mourinho, C. Ronaldo en Pepe van de hand te doen/ verkopen, om vervolgens te beginnen aan een 'nieuw' aanvallend Real Madrid.

Real moet sowieso niet wederom de fout maken om een defensief ingestelde coach aan te stellen.
In mijn ogen zijn de twee meest geschikte personen: Low, Klopp.

3 december 2012 om 11:42

C Ronaldo zou je wel willen he? Word het voor Barcelona nog makkelijker

Zonder gekheid. Ronaldo is een van de weinige die nog professioneel en minder irritant gedrag toont dan Pepe Ramos en Di Maria. Ik zou ook Klopp willen zien bij Real

3 december 2012 om 11:52

Ja Ronaldo, Ramos, Marcelo, Alonso, Khedira, Benzema, moeten allemaal wel wil je de weg hoger in slaan. Iker moet afscheid nemen.

3 december 2012 om 11:55

Misschien is dit een 'frisse' start?
Gewoon in een 4-3-3 systeem gaan voetballen, met aanvallende intentie. Dus met maar 1 controlerende middenvelder. (geen Alonso en Khedira samen).

**vraagje aan de Real supporters: loopt er ook een goede buitenspeler in de eigen jeugd rond?

Casillas
Arbeloa
Ramos
Varane
Marcelo
Modric
Alonso
Ozil
di Maria
Benzema
Callejon
3 december 2012 om 12:05

Messi komt te kort voor Barcelona, ik denk dat langzamerhand Barca afscheid moet gaan nemen van Messi hij kan het al niet meer bijbenen.

3 december 2012 om 12:12

Lezen blijft voor sommige mensen moeilijk, of niet dan Nedrig..
Waar heb ik aangegeven dat C.ronaldo het niveau niet aankan? Nergens.
Waar het om gaat is zijn gedrag op het veld. Vreselijke droplul. De meeste neutrale toeschouwers zijn op voorhand al voor de tegenpartij.. Daar heb ik het over.

Ik heb het ook over: 'real Madrid en imagoschade'.
Daarom zou ik als Real Madrid zijnde C. Ronaldo, Pepe, en Mourinho van de hand doen.

3 december 2012 om 12:51

Geef mij een voorbeeld van irritant gedrag van Ronaldo, hij valt iets vaker dan de gemiddelde voetballer maar Messi ook en dit komt omdat ze ook vaker onderuit worden gehaald.. Verder zie ik geen irritant gedrag van Ronaldo, hij werkt hard en speelt ook veel vaker over dan vroeger. Ik snap niet waarom je de nummer 2 van de wereld weg zou moeten doen!

3 december 2012 om 12:05

Ik ben het met je eens dat Mourinho, Pepe en Ronaldo moeten vertrekken. Maar eerder omdat zij meer respect verdienen dan dat ze op dit moment krijgen.

Imagoschade door deze mensen? Wat de echte schade creeert is de spaanse media en een deel van de Real Madrid fans.

Heb jij gezien hoe Madrid vorig jaar heeft gespeeld? Heb je gezien hoe dit seizoen de oppermachtige Barca eindelijk een keer helemaal weg werd gespeeld in de eerste helft. Ik heb de afgelopen vijf jaar geen enkel team dit zien doen.

Maar neemt niet weg dat Real ook slechte wedstrijden heeft gehad, dat is zeker waar.

Maar goed, misschien hebben de aanhangers van Low of Klopp wel gelijk en krijgen ze het voor elkaar om een "betere" Real te smeden.

We zullen het volgend seizoen wel zien

Cheers

Al dat koninklijk gelul komt me de strot uit, als of barcelona zo heilig was, ze staan ook bekent om de schwalbes en met 11 man zeuren op de scheids en rode kaarten aannaaien alsof hun een schoon imago hebben.

Beste nieuws van de ochtend

Nu Löw, Klopp (al wil die niet denk ik) of Laudrup proberen te halen!

Marca?die zelfde krant die al heel het seizoen ruzie probeert te stoken in ons kamp?die zelfde Marca dat heel het seizoen leugens ligt te vertellen?bedoel je die Marca?nee hoor,in die krant geloof ik niet meer se! Die proberen meer kwaad aan te richten in Real Madrid dan wat anders.precies alsof dat Marca gaat weten wat er gezegd is tussen Mourinho en Perez.

3 december 2012 om 11:50

Is Marca geen pro-madrid krant?

Als ze dus iets schrijven dan is het voor de fans en leden van madrid. Niet voor de 2 die denken dat ze de leiding hebben. De club is van de fans en niet andersom.

Denk trouwens wel dat je de enige bent die niet geloofd dat madrid en mourinho aan het einde van het seizoen uit elkaar gaan.

3 december 2012 om 11:59

Marca is alles behalve een trouwe "madrid" krant.ze doen zich als een Madrid krant maar ze doen meer kwaad in onze club dan wat anders.die krant is een regel rechte schande.juist het zelfde met As.die 2 kranten zijn de grootste roddel tantes in Spanje.al die roddels dat je dit seizoen las over Real Madrid kwamen ofwel uit Marca of wel uit As.

Marca en AS schrijven alleen voor hun eigen verkoop.

Ga weg met Low Guaporta dat is echt een overschatte trainer die tactische vrij zwak is, iedere andere trainer had met Duitsland de WK of EK gewonnen, hij heeft tegen Spanje 2 keer tactische geblunderd en tegen Italie was hij niet bijster tactische sterk. Hij heeft alles te danken aan een ingespeelde spelers die bij Bayern spelen..

AUB geen Low dat zou echt een grap zijn.-.-.

Nou eerlijk gezegd hoop ik ook dat Mourinho vertrekt. Bij Real krijgt hij niet de waardering wat hij zou moeten krijgen.

Hetzelfde geldt voor Ronaldo en Pepe. Je beste aanvaller en verdediger uitfluiten alshet één wedstrijd wat minder goed gaat?

Ik dacht dat de sportmedia in Portugal belachelijk was. Nou in Spanje krijgen ze het voor elkaar om dat te overtreffen.

Zal het prachtig vinden als Mourinho de CL met Real zou winnen en dat hij dan zelf opstapt met Ronaldo, Pepe en Coentrao.

3 december 2012 om 12:01

Stop toch met die zever joh.pepe zit al langer dan 3 jaar in Madrid.denk je dat die spelers naar Madrid zijn gekomen speciaal voor Mourinho.als Mourinho vertrekt zal er niemand mee gaan.mourinho heeft niet te beslissen wie hij mee pakt.hou toch op met die zever

3 december 2012 om 12:09

Ik zeg enkel wat ik prachtig zou vinden. Heb ook niet gezegd dat ze met hem mee gaan naar een volgende club. Alleen dat ze alle vier vertrekken

Hmm gemengde gevoelens hier, Real speelt onder hem momenten voetbal en moet het hebben van individuele actie's van hun sterren.

Bedoel stel je voor dat hij vertrekt en er komt een trainer die er wel een echte team van maakt... pff moet er niet aan denken als Barca fan, nahh als het aan mij ligt mag Mou nog wel een paar jaar blijven.

Btw kan ergens wel genieten van zijn rare fratsen (mits het binnen de grenzen van fatsoen blijft ofc).

Ik denk dat hij naar Mancity of PSG gaat, en dat hij ronaldo meeneemt!
Ik hoop dat hij dan ook özil meeneemt en ramos! 3 sterspelers van real, bij welke van deze 2 teams dan ook en ze worden met gemak kampioen in de champions league!

Dat kan best zijn, maar dat Marca dat nu al weet lijkt mij straf. Volgens mij zeiden ze 2 jaar geleden dat die terug naar Inter ging, de hele zomer werd er al geschreven dat Mourinho naar PSG ging. Ik zou toch wel eens willen zien hoeveel verhalen van Marca al waar zijn gebleken.

Mensen komen met Klop maar dat is een counter trainer.

Ik denk niet dat hier iets van waar is.
Moest dit waar zijn, dan zou het toch echt dom zijn om dit nu al bekend te maken, terwijl het siezoen nog niet eens half is.
Dat zou niet goed zijn voor de ploeg, daarom denk ik dat die maar een gerucht is, die later wel zal worden ontkend door Real

3 december 2012 om 12:11

@ Tipi09

Ik ben het niet altijd met je eens,maar eindelijk toch nog iemand die niet alles gelooft wat er in de kranten staat.precies alsof dat Marca nu al kan weten wat Mourinho en Perez gaan doen op het einde van dit seizoen.met andere woorden,precies alsof dat Mourinho en Perez het aan de neus van Marca gaan hangen.er zullen wel bepaalde grenzen zijn voor journalisten in het Bernabue.al wat dat Marca doet is ruzie stoken.vieze krant is het

Waarom beweert men hier voortdurend dat Mourinho Pepe,ronaldo en co gaat meenemen als hij vertrekt?wat is dat nu voor een zever joh.die spelers spelen ten eerste al langer in Madrid dan de tijd dat Mourinho er heeft besteed.praat toch eens niet na man.en wie zegt dat Mourinho werkelijk gaat vertrekken?! Marca?ja die krant moet je vooral 100% geloven -_-

3 december 2012 om 12:19

Ik denk niet zozeer dat mocht Mourinho vertrekken dat Ronaldo, Pepe en co met hem meegaan naar een volgende club.

Maar ik geloof wel dat ze na dit seizoen zouden kunnen vertrekken.

Wat ik wel zeker weet is dat Mourinho de spaanse media helemaal zat is. En terecht!

Zidane zou misschien wel een ideale trainer zijn voor Real Madrid. Hoewel hij een echte Madrid man is heb ik veel respect voor hem. Echt een goede karakter, rustige man en een echte proffessional. Met hem als trainer en nog een goede assistent erbij kan de naam van Real Madrid weer beter klinken!

Als Zidane daar trainer word dan groeit de sympathie voor real madrid weer over de hele wereld, want nu is er altijd veel negativiteit over de club heen. Dat zou niet moeten bij een " koninklijke " club. Mourinho-tijdperk is hopelijk an het eind van het seizoen over.meestal piekt hij inzien tweede seizoen met zijn club. Alsdan inhoud dat het bij real in het tweede seizoen gepaard ging met een landstitel, dan vind ik dat hij als " THE special one " te weinig heeft gebracht voor real. Met name dat het team vaak zwak speelden het moet hebben van bevliegingen van bijv. Ronaldo. Dus weg met mourinho

Hoewel ik Löw zowat de ideale opvolger vind, zal hij echt niet vertrekken 1 jaar voor het WK in Brazilië.
Ik denk dat de beste optie is om Míchel voor de groep te zetten, samen met Karanka of een andere Madridista, zoals Zidane of indien mogelijk Raúl, el gran capitan.
Di Maria werkt kei hard maar is gewoon niet constant genoeg voor dit niveau, is meer geschikt voor een Liverpool of een Tottenham. Verlies accepteren en Modric weer terug naar Engeland laten gaan. Dan is deze opstelling wel geschikt: Grotendeels hetzelfde als dit jaar. Khedira vind ik, in tegenstelling tot wat veel mensen zeggen, erg belangrijk voor Real. Kan uitgroeien tot de nieuwe Schweinsteiger. Varane verdient een basisplek, want is in potentie een van de beste cv's van de wereld. Ramos kan dan terug op rechts. Zoals gezegd Di Maria weg, Reus daar neer zetten, of evt. Sarabia of Jese. Morata als eerste wissel voor de aanval, Jose Rguez als wissel voor middenveld en Sarabia, Canales en Carvajal terughalen.

Casillas
Ramos
Pepe
Varane
Marcelo
Khedira
Alonso
Reus
Özil
Ronaldo
Benzema
3 december 2012 om 13:13

Ik ben het met je eens, maar weet niet of je Di Maria of Modric gelijk moet wegdoen. Belangrijker is dat er wat Spaanse jeugd de kans krijgt, dan heb je goud in handen als je het geduld hebt. Carvajal op rechtsback, Jese en Jose Rguez promoveren naar het eerste team, en wellicht Canales terug. Ramos zou ik centraal houden, anders houdt hij Carvajal tegen, en bovendien is hij als CV het best. Varane moet met Pepe concurreren, op den duur staat Varane er wel. Higuain moet verkocht worden, zijn magie bij Real is ook op. Morata staat nog niet gelijk klaar, vrees ik. Beter is het voor hem om verhuurd te worden aan een Primera Division club waar hij in de basis zal staan. Dan moeten we wel een vervanger halen, die op termijn Morata niet in de weg staat. (zelf haal ik bij Fifa altijd Gomez dan, maar vooral omdat ik hem een beest vind en een goede pinchhitter is voor Benzema.

Trainer vind ik lastig. Michel is ideaal, Raúl als assistent is helemaal bruut. Maar weet niet hoe Raúl en Perez zijn..

3 december 2012 om 18:41

Ik ben het met je eens, maar niet met het stuk over Higuaín...hij is nota bene nog één van de weinige échte Madridistas die we hebben rondlopen. En verder liegen ze cijfers er ook niet om, Higuaín scoort altijd er overal. Indien hij blessurevrij is scoort hij vrijwel minimaal 20 goals per seizoen.

Ik denk dat we gewoon een prachtige aanval hebben aan pure spitsen, Benzema én Higuaín én Morata...er hoeft van mijn part niemand weg uit dit rijtje.

Verder ben ik het eens met de rest van je post, vooral ook over dat Spaanse jeugd meer de kans moet krijgen in het eerste. Zoals bijv. Jesé Rodriguez en José Rodriguez allebei heerlijke spelers.

Over de coach zou ik het liefste Löw, Del Bosque, Toril óf misschien Zidane zien. Ik denk dat de eerste twee onmogelijk zijn, Löw omdat hij sowieso nog Wk2014 wil meemaken en Del Bosque niet omdat het bestuur van Real Madrid hier zelf voor heeft gezorgd, ook hier speelt Wk2014 een rol denk ik. Dan blijft Toril over óf misschien dan Zidane...misschien de Guardiola van Madrid?

ik vind het jammer mourinho is juist degene die real madrid sterk heeft gemaakt afgelopen jaren, als mourinho echt weg gaat dan zie ik ronaldo ook gewoon vertrekken, veel supporters praten slecht over mourinho terwijl hij madrid eindelijk kampioen maakte en de beker had gewonnen, mensen moeten hem bedanken in plaats van afkraken.

3 december 2012 om 18:44

Geloof me, absoluut niet iedereen denkt zo over Mourinho...ik althans niet. Ik ben hem zeer dankbaar voor wat hij op sportief vlak heeft bereikt met Real Madrid en ik gun hem in de toekomst zeker het beste.

3 december 2012 om 23:58

dat is precies wat ik wilde zeggen, hij heeft zoveel goede dingen gedaan voor madrid, ik snap niet dat meeste madrid aanhangers hem niet waarderen.

Niet zomaar zeuren. Ik denk dat Perez deze week zelf wel met een statement zal komen. Want het is niet afgelopen zoals een kleine deel van madrid het wilde hebben dat mourinho zou worden uitgefloten voor de wedstrijd en eventueel dat real madrid een verlies zou lijden.

Joachim Löw, Jürgen Klopp en Míchel zijn de mogelijke opvolgers??

wat hebben die nou bewezen...

ik kan alleen zeggen dat klopp het uistekend heeft gedaan de rest niet..
al die barca supporters roepen maar wat over ons positie spel..

maar hopelijk blijven ze reageren als een low zwaar mislukt ze denken dat ze alles weten

7 december 2012 om 17:23

Haha lachwekkende reactie..

Joachim Low was assistent bondscoach van Klinsmann op het WK 2006
waar hij de kwartfinales heeft gehaald

vervolgens ging Low zelf als bondscoach aan de slag en haalde
de finale op het EK 2008
en daarna de halve finale en 3e plek op het WK 2010
en daarna de halve finale EK 2012

Maar nee hoor Low moet nog pas beginnen..

7 december 2012 om 17:29

met het team dat duitsland heeft is het niet moeilijk om een goed coach te halen
ze waren vernederd door itatlie tijdens het ek hoe verklaar je dat?

dan is mou nog een betere coach 2x halve finale cl
makkelijk gezegt he

ik vind Mourinho een hele tactische trainer en hij weet zijn teams altijd zo te motiveren dat ze ook beter gaan voetballen.
Alleen is zijn tactiek om de tegenstanders te verslaan anders dan dat wij graag zouden zien met zoveel voetballend vermogen in zijn teams.
En ik denk ook dat dat nu net het probleem is na een paar jaar hem als trainer te hebben gehad.
Maar ook als trainer blijft het moeilijk om je team elk jaar te overtuigen om zo te spelen.

Ja natuurlijk gaat hij weg...

Het meest ideale tijdstip om met zo'n nieuws naar buiten te komen is ook idd het midden van het huidige seizoen..

Wat een onzin zeg.. Ik zie Mourinho absoluut blijven.

Er is altijd wel wat te zeiken over Mourinho... Vorige maand kwam het gehuil om de jeugd.. Dat is nu deels voorbij.. en nu voorspel ik dat er 100den geruchten over een mogelijk vertrek op zullen duiken.. Want dat is nu opeens het thema waar het allemaal om draaid..

Als hij blijft ben ik benieuwd wat het volgende zal zijn..

Hoe dan ook.. Wat Mourinho doet het is nooit goed.. Bij elke fatsoenlijke reactie wordt er gespeculeerd over een of andere mogelijke achterliggende gedachte.. En noem maar op..

Om misselijk van te worden..

Deze man moet terug gaan naar Chelsea.

Ik zou Mourinho wel willen als bondscoach van België :P

4 december 2012 om 09:11

Dat niet alleen, volgens mij is Mourinho best een coach die een keer al bondscoach aan de slag wil.

Brazilie zoekt op dit moment nog een bondscoach en Portugal zal ook wel denken dat er iets mogelijk is. Belgie zou ik te laag vinden, net als Nederland trouwens omdat Mourinho altijd naar teams gaat waar hij 100% zeker weet dat prijzen mogelijk zijn.

4 december 2012 om 18:05

met deze spelers te laag?

bank: Mirallas,chadli,mertens,defour,lombaerts,cavanda,n...

Courtois
Alderweireld
Kompany
Vermaelen
Vertonghen
Witsel
Fellaini
Dembéle
De Bruyne
Benteke
Hazard
4 december 2012 om 21:18

Ho Ho, Ik heb niet gezegd dat het een slecht elftal is. Het is een zeer sterk elftal, met nog groei potentie. Met deze selectie kan België best nog eens kwart/halve finale halen op een Wk

Maar ik zie Mourinho echt puur wereld elftallen coachen. Denk aan Spanje, Argentinië, Duitsland, Brazilië. Daar houd het wel zon beetje op. Italië en Frankrijk, Nedeland, België en Engeland zitten daar onder.

7 december 2012 om 11:41

Ik vrees dat hij onbetaalbaar is. Maar het zou wel spectaculair zijn.

Des te sneller hij weggaat, des te beter. Het spel is gewoon waardeloos. Met een selectie als deze zou je iedere ploeg helemaal kapot moeten spelen. Sowieso had Pellegrini nooit ontslagen moeten worden. Geweldige trainer.

7 december 2012 om 11:42

Waardeloos? Dit seizoen zijn er inderdaad wel wat slechte wedstrijden geweest, maar onder Mourinho heeft Real ook al veel hele goede wedstrijden gespeeld.

Mocht dit allemaal waar zijn en mourinho wil terug naar de premier league zou die misschien wegner op kunnen volgen bij Arsenal? Mooie uitdaging voor hem om daar eens prijzen te gaan pakken! Ben benieuwd wat er dan allemaal kan gaan gebeuren!

mourinho past gewoon niet bij het madrid, zijn gedrag is vaak aso iemand een vinger in de ogen doen kan bij een als real madrid niet. door mourinho heeft het imago een grote deuk opgelopen, zo laat hij real madrid slecht positiespel spelen, en is perez het slaafje van mourinho, mourinho heeft gewoon een club real madrid in handen, en dat mag gewoon niet.

Fans van barca die Mourinho het liefst zien vertrekken geven natuurlijk liever op als reden dat ze begaan zijn met Real Madrid en zich zorgen maken om ons imago dan dat ze bang zijn.. eerste jaar verloor Barca al van Mourinho in de copa finale.. jaar daarop in eigen huis verloren en de landstitel verloren met 10 punten achterstand..

Whats's next?
Nee.. kan me voorstellen dat jullie snakken naar een nieuwe coach voor RM. Maar dus niet omdat jullie je zorgen maken om ons Imago hahaha

7 december 2012 om 12:01

Ik dacht dat Madrid stond voor koninklijk dat alles behalve koninklijk te noemen onder Mourinho, staat Madrid bekent om het schoppen en slaan van tegenstanders. Onder Mourinho zijn Ozil Marcelo Ramos spelen hun opgefokt.

7 december 2012 om 12:08

7 december 2012 om 12:25

Onder Guardiola deden barca spelers ook aan schwalbes, opstandjes enzovoort.
Ik hoor niemand van jullie zeggen dat hij daarom een slechte coach was.

Hou jezelf gewoon niet zo voor de gek joh.

7 december 2012 om 12:35

Ik wist niet dat de Catalanen stiekem ook voor Real Madrid waren.. Zo erg druk maken dat Mourinho weg moet gaan haha..

7 december 2012 om 17:28

..of niet zeg ze zeg ze..

..die 11 punten ze denken dat dat door hun unicefclub komt
komt gewoon door Real Madrid zelf haha..

Wij hebben veel meer landstitels
wij zitten honderden punten voor op die blauwe kikkers..

Florentino Perez kan schreeuwen wat hij wilt en denkt.. Maar hij is duidelijk " bang " van Mourinho.. Mourinho blijft schreeuwen in de media dat Madrid zijn liefde niet is, liefst in Engeland traint maar PSG een uitdaging is.. Dus dan neem ik aan dat hij graag Madrid verlaat.. Maar dan komt ineens Perez met dit.

Weet je wat eigenlijk best raar is en wat ik eigenlijk grappig vind, toen Guardiola wegging bij Barcelona en Tito Vilanova werd aangesteld als nieuwe hoofdcoach bij Barcelona boeide " Ons Real-fans " het niet.. Maar jullie zijn zo druk over ons spel (positiespel) zo druk dat wij de koninlijke zijn maar " schoppen " waarom boeit jullie dat zo? Of is Mourinho het zwarte beest van Barcelona ?

Tot 2016? dat kan toch helemaal niet.
Als ze tegen dan geen CL hebben gewonnen, wordt deze ontslagen.
Als hij wel alle prijzen heeft gaat hij gewoon weg, tenzij hij ineens heel anders handelt dan bij zijn vorige clubs.

7 december 2012 om 14:08

hij gaat weg als hij de cl kan winnen, of hij de kans krijgt om ergens anders (in engeland) aan de slag te gaan.. maar voor volgend jaar ziet het er niet naar uit dat de 3 belangrijkste ploegen in aanmerking komen.. ferguson zal nog een jaar of twee doorgaan bij united.. abramovic wil hoogst wss guardiola halen.. en city zie ik hem niet zo snel naartoe gaan want naar mijn mening aast hij op een langdurige plek bij united..

jose mourinho is een blaugrana para siémpre. een azulgrana in hart en nieren, heeft de liefde voor het vak verworven in catalunia. een unieke trainer, in de breedste zin van het woord. boekte successen bij alle clubs die hij passeerde...maar bij real madrid zal hij nooit succesvol worden. al wint hij dit seizoen de prestigieuze cl. het is de imagoschade die is toegebracht, de speelfilosofie, de omgang met de media, zijn persoonlijke queste naar erkenning door middel van zijn dominantie op en naast het veld, en zijn karakter in het algemeen die een club als de koninklijke onwaardig is. bij clubs als fc porto en chelsea kom je hiermee weg, maar dit is real madrid...de grootste voetbalclub ter wereld.

de dag dat j. mourinho real madrid verlaat, zal de dag worden dat madrid weer koninklijk word...

Lijkt me stug. Ten eerste is Mourinho geen coach voor lange termijn, dat heeft het verleden wel uitgewezen en dat heeft hij zelf ook meerdere malen aangegeven. Ten tweede zegt duur van een contract niets in de voetballerij. Het is de waan van de dag. Verliest hij nu drie keer op rij, wil ik wel eens zien hoe Real hier tegenover staat.

Mourinho zijn moeder. Waarom is er zoveel discussie over die mierenneuker, laat die hond gewoon weggaan

7 december 2012 om 17:52

Jouw moeder, zielige droeftoeter. Hij is tenminste iemand die het waard is om over te praten, kan ik niet van die zielige stakker zeggen die jij als nickname hebt. Pikkie.

7 december 2012 om 18:10

Je mag mn moeder uitschelden als je dat leuk vind, maar je zegt niks over Koning Pep! Josep Guardiola í Sala is wel degene, die Mourinho keer op keer vernederde. Herinner je je de 5-0 nog? En ten 2de word ik gewoon gek van de discussie over Mourinho, creeer eens gewoon wat rust bij Real, voor zijn komst was het een zoveel mooiere club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4214 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8364
4.Valencia6626
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
IscoMiddenvelder286
Karim BenzemaAanvaller275
MarceloVerdediger252
CasemiroMiddenvelder255
Keylor NavasKeeper250
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

843 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
2004-2007 Chelsea

In de wandelgangen

Donderdag 26 april
Anthony Limbombe heeft zich in de kijker gespeeld bij Huddersfield Town en Southampton. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren