Update: Cruijff over ontslag: ‘Ze doen maar, ik lig er niet wakker van’

Vrijdag, 7 december 2012 om 11:46

Johan Cruijff kan zich volledig op Ajax gaan richten. De legendarische nummer veertien is ontslagen als technisch adviseur bij Chivas Guadalajara, zo meldt de Mexicaanse club op de officiële website, omdat 'bepaalde doelstellingen niet zijn gehaald'. John van 't Schip mag vreemd genoeg wel aanblijven als hoofdtrainer bij de ontevreden Noord-Amerikanen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind je het vreemd dat Johan Cruijff ontslagen is?


Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door voyetra)

Schip laten zitten en Cruijff eruit. Die mensen daar hebben er verstand van!.

Iemand enig idee waarom Cruijff daar uberhaupt heen ging?

3 december 2012 om 08:15

Geld..
Vergara heeft Cruijff de afgelopen jaren al verschillende keren gevraagd voor een rol bij Chivas, het liefst als trainer.
Johan had daar geen zin in, maar een adviseurschap op afstand tegen (ik geloof) een miljoen per jaar zag hij uiteindelijk wel zitten. Plus allerlei activiteiten welke er zouden worden ontplooid en gesteund (financieel) door Vergara ten behoeve van de Johan Cruijff University in Noord-amerika..

3 december 2012 om 19:24

@ magicmike

Behalve het eerste woord heb je het goed. Ik geloof oprecht dat hij zijn ontwikkeling van die JC University belangrijker vind dan geld. Anders had hij al eindeloos veel van dit soort soort uitstapjes gemaakt en wellicht überhaupt geen JC Uni hebben.

Er is vrijwel geen icoon zo groot die zoveel bezig is met ontwikkeling van jeugd, talent en hulpbehoevenden als gehandicapten. Hij verdiend daar meer credits voor in mijn ogen. Beckenbauer pakt alles waar een gat in zit, Maradona heeft eigenlijk alles wel eens fout gedaan, Pele kan het alleen maar over zichzelf hebben. Cruijff is tenminste een heer. Di Stefano ook wel trouwens voor zover ik kan beoordelen.

Geld natuurlijk, al klinkt uitdaging natuurlijk een stuk mooier.

Maar ja zo te lezen is die clubeigenaar gewoon veel te kortzichtig. Denken dat het binnenhalen van Cruijff gelijk staat met het binnenhalen van successen is natuurlijk veel te naief.

Waarschijnlijk verwachten ze ook dat Cruijff er elke dag op een bureaustoel zit te filosoferen over hoe het beter moet. Cruijff die stelt andere mensen aan en die moeten het gaan doen. ZIe Ajax. Dat willen de mexicanen waarschijnlijk niet. Cruijff doet het onder zijn voorwaarden. Chivas ook. Dan houdt het hier op. Cruijff moet zich ook lekker met Ajax bezig blijven houden zoals ie dat nu doet... volgens mij intereseert het hem ook geen moer hoe het met Chivas gaat. En waarschijnlijk was Cruijff ook nooit te bereiken omdat ie geen mobiel heeft... Die Chivas mensen werden helemaal gek.

Noord Amerikanen? Mexico ligt nog altijd in midden Amerika. Maar dat is logisch ;-)

3 december 2012 om 08:08

Mexico hoort geografisch gewoon bij Noord-amerika hoor..
Midden Amerika is geen continent..

3 december 2012 om 09:42

Ja volgens mij is dat fout. Canada en VS zijn Noord-amerika. Mexico, Panama, El Salvador, Honduras enzo dat is Midden-amerika.

3 december 2012 om 10:00

Midden-amerika is geen continent alleen een aanduiding.

7 december 2012 om 12:46

Het continent noord amerika loopt van canada naar panama. Alleen het yucatan schiereiland van mexico en de isthmus tot aan panama worden aangeduid met Centro América.

3 december 2012 om 16:17

Je hebt Noord, Centraal en Zuid Amerika. Mexico behoort dus gewoon tot Centraal Amerika (naast Latijnsamerika).

On-topic; hier in Mexico bestaan geen midde- of lange termijn visies. Daarom is Mexico het land dat het is (enorme potentie maar door de mañana mañana cultuur wordt er het maximale niet uitgehaald). Ik voorspelde al dat Cruijff het nog geen jaar zou volhouden en voila. Doodzonde.

3 december 2012 om 19:12

http://nl.wikipedia.org/wiki/centraal-amerika
http://nl.wikipedia.org/wiki/noord-amerika
http://nl.wikipedia.org/wiki/zuid-amerika

Mexico ligt in ......

Noord Amerika

Typisch weer van dat adhoc management gedrag van de miljardairseigenaar.

Die gasten hebben nauwelijks geduld om te wachten op resultaat.

Jorge Vergara is een miljardair, alsook fan van Chivas. Hij is eigenaar van de club, maar heeft geen geduld voor een project als deze. Zijn beleid bij Chias is steeds heel impulsief, heel erg in de waan van het moment. Dat is al jaren het probleem..
Overigens best een aardige vent, heb hem een paar keer mee gemaakt in Guadalajara. Zoals gezegd, echt een supporter, hij vindt het echt leuk om over Chivas te praten met andere supporters en viert de successen graag samen met deze. Maar is ook echt teleurgesteld als er geen succes is en ontslaat dan weer de trainer. In dit geval ontslaat hij de adviseur (??!) en behoudt de trainer, maar het is even afwachten wat straks de werkelijke situatie zal zijn hoor..
Er zitten daar nu 5 Nederlandse trainers, buiten van het Schip. De jeugdopleiding is geherstructureerd naar de ideeën van Cruijff en de jeugd zou de kans moeten gaan krijgen. Maar ja, 9 maanden is heel kort hè?
Wel heel raar dat van het Schip mag blijven. Als dat echt zo blijkt te zijn, heeft ie zich waarschijnlijk overgegeven aan de grillen van Vergara in de hoop te overleven en zal wel als marionet van deze gaan fungeren. En heeft hij waarschijnlijk ook afstand genomen van de lijn Cruijff, welke was ingezet daar..best een vreemde situatie zo.
Ik geef van het Schip hooguit zes maanden, dan vliegt ie er ook uit..

3 december 2012 om 10:37

Veranderingen in de jeugd ga je pas over een aantal jaren merken.

Zo op een afstand beoordeeld, snap ik geen hout van het ontslag van Cruijff, structurele veranderingen hebben niets te maken met korte termijn resultaten in de competitie.

3 december 2012 om 10:47

Ze hadden er ook een minimum periode van twee jaar (wat ook te weinig is) voor uitgetrokken. Maar ja, Vergara is heel impulsief.
Maar inmiddels is er alweer onduidelijkheid over dit bericht..

7 december 2012 om 13:42

Jorge Vergara is natuurlijk een populist eerste klas en gebruikt Chivas alleen maar om z'n eigen ego op te boosten. Hij is ook eigenaar van Chivas USA iets wat best controversieel te noemen is en bij de Chvas fans niet echt in dank af werd genomen. Buiten dat hij hij successen viert met de supporters gaat hij ook geregeld op de vuist met ze. Hij is ook niet vies om spelers te intimideren, wat ook tot het vertrek van clubheld Omar Bravo heeft geleid, hij wou zelfs bijna van het Schip een aanvliegen in de kleedkamer na een verloren partij. Maar dit zijn de dagelijkse zaken in een land als Mexico waar veel geld synoniem staat voor veel macht. Maar wie zijn wij om te oordelen.

Mexico is toch een heel andere cultuur als de Europeese, dit kon je verwachten, snap ook niet, dat Cruyff daar instapt, met al zijn ervaring moet hij dat toch weten, hoe het er daar aan toe gaat. Laat die lekker in Barcelona blijven, kennen ze ook niet inbreken in zijn appartement.

3 december 2012 om 11:43

Wat wil je daarmee zeggen.jij hebt Gelijk Ontslagen komt niet voor in de Europeese cultuur hahaha wat een onzin zeg! daarom worden dagelijkse in Italië Spanje England trainers ontslagen.ik zou zeggen kijk naar Chelsea dat is toch geen Mexicaanse club? Het ontslagen van Johan heeft niks met cultuur te maken.

3 december 2012 om 12:36

In zuid amerika is het nog 10 x erger als in europa, een gemiddelde club verslijt 3 trainers per seizoen, dat zie ik in europa toch niet gebeuren. De europeese cultuur is hier nog heilig bij !

3 december 2012 om 13:28

Leg eens uit wat een Europeese cultuur inhoud.welke Europeese Zuid,noord,oost ???? btw Mexico ligt niet in Zuid America maar in Noord America lol

7 december 2012 om 14:13

Als je dan zo popi-jopie gaat lopen doen:
Mexico ligt in Midden-amerika ! Noord-amerika is enkel USA en Canada!

Projecten kosten tijd, maar misschien dacht die eigenaar, het staat OK, alleen nu nog resultaten, we hebben Dhr Cruijff niet meer nodig, we gaan die kosten besparen.
Wat is het ware verhaal, iedere partij komt met zijn verhaal.
Cruijff zal er niet teveel meezitten, denk ik, voor hem wel weer een andere job.
Misschien heeft een Argentijnse club wel interesse in zijn kennis, is hij niet geweest in 1978,

Mooi werk zulke mensen. Als je een club wilt veranderen. Dan verander je de structuur. En dat moet je tijd geven. Dat heeft niks met resultaten van het eerste elftal uit te staan. Als je Mexicanen in je team wilt hebben moet je fatsoenlijk gaan opleiden. Dat lukt je niet in 9 maanden....

Laat Cruijff maar lekker zijn ding doen bij ons.. Ben er allang blij mee wat hij in gang gezet heeft.

7 december 2012 om 11:54

Ja, maar kom op hé... Alleen de reactie van Cruijff geef al aan hoe hij hier in is gestapt.
Lekker niks doen en toch geld vangen. Hoe groot de naam Cruijff ook is dat kan natuurlijk niet.
Tuurlijk zie je niet direct resultaten maar die mensen zijn ook niet gek, die zien ook dat Cruijff niets uitvreet.

Wat denken ze dan, dan je een club in een paar maanden kan veranderen, dat kost ja-ren

7 december 2012 om 12:00

OK, duurt idd jaren. Maar ik heb niet de indruk dat Cruyf zijn job bij Chivas serieus nam. Je hoort het ook aan zijn reactie. Hij ligt er niet echt wakker van. Ik zou me ook beledigd voelen als ik iets met Chivas te maken had.

Waarschijnlijk heeft hij niet goed geluisterd naar Cruijff, alsof je in 9 maanden een club die laatste staat kampioen kunt maken!?
Hoe dan ook, uitleg geven als adviseur kost zo'n week misschien, als je alle ins en outs er bij verteld, maar geen 2 jaar.
Tenzij je het bij het Ajax van 2 jaar geleden moet doen, die acteren namelijk net alsof ze achterlijk zijn, net zolang totdat iedereen moedeloos is en ze gewoon weer verder laat zitten á minimaal 100k+ euro per jaar.

Dit ontslag zal ook wel voor filiaal Chivas USA gelden, daar zit de competitie er ook allang weer op.

Daar in Mexico hebben ze wel snel genoeg in de gaten dat Cruijf maar wat onzin uitkraamt. Hopelijk gebeurt dat bij Ajax ook snel, want dat nieuwe beleid lijdt ook helemaal nergens toe.

3 december 2012 om 11:11

@ Salamis

Jij bent dus net zo kortzichtig/ongeduldig als Jorge Vergara, ik mag hopen dat jij niet zo ongeduldig bent in je eigen prive/zakelijke leven. Vertel mij dan eens wat Ajax dan wel moet doen ? Het afgelopen tien jaar hebben we het op een andere manier gedaan en iedereen weet wat daarvan terecht gekomen is. Of je leid op of je geeft geld uit met alle risico' s van dien. Dus ik ben wel heel nieuwschierig wat voor beleid jij aanraad, want met zulke uitspraken heb jij daar vast over nagedacht.

Daar gaan we al, Cruijff weet zelf van niks.
Ik zei het hierboven al, eerst maar even afwachten hoe het werkelijk zit met dit verhaal..

@ Salamis.
Als je iets wilt uitvoeren , moet je het de tijd geven.
Dat is moeilijk deze tijd, maar korte termijn werkt ook niet.
Je hebt altijd mensen, die niet kunnen leven met beslissingen,
Zolang je Cruijff geen alleen zeggenschap geeft over de financiële en commerciële zaken kan zijn expertise geen kwaad.
Meedenken ook niet, uiteindelijk neem je een besluit met zijn allen.

eindelijk hebben ze door dat cruijfff maar wartaal uitsprak al die tijd
en zogenaamd weet cruijff van niks,zoals gewoonlijk.

Chivas is echt een fantastische club, loopt veel talent rond en hebben de afgelopen jaren Man Utd en Barca (niet op topsterkte,maar toch) weggespeeld! Jammer dat Cruijff weg moet. Hij had Ajax mooi een Carlos Fierro kunnen bezorgen, topspits in wording.

@ Eens is het tijdperk Cruijff voorbij , hij wil overal het voetbal veranderen maar gezien zijn leeftijd is die tijd nu al aangebroken . Het voetbal is totaal veranderd in 40 jaar . Clubvoetbal bestaat niet meer en het gaat alleen nog maar om geld en nog eens geld . Je hebt soms in een elftal 11 nationaliteiten en als een speler 1 jaar uitblinkt ben je hem volgend jaar al weer kwijt , er is geen binding meer met de supporters , ze leven als God in Frankrijk en groeien als verwaande filmsterren boven iedereen uit .
kan iemand mij nog vertellen wat een nederlandse club nog te zoeken heeft in Europa . ??? Het enigste wat de vaderlandse competitie nog interessant kan maken is dat clubs steeds meer naar elkaar toegroeien , en omdat dat de spelers onbetaalbaar worden de jeugd een kans krijgt . Dit is positief voor het voetbal en de rest is niet haalbaar en voor de clubs onbetaalbaar .

Cruijff moet dat niet meer willen, hij hoort thuis bij het warme Catalaanse club, dat heet Barcelona...
Cruijff de man is een al Barcelona, dank zijn hem speelt Barcelona de filosofie van Cruijff, hij heeft Barcelona ver gebracht daar zal ik hem altijd dankbaar voor zijn.

Dit laat precies zien dat het terecht is dat dat ze hem ontslagen hebben. Hij is nooit serieus bezig geweest met deze club. Jammer dat een man met zoveel voetbalkennis die nooit serieus op een ding focust maar overal een beetje half bij betrokken wil zijn.

7 december 2012 om 14:08

Volgens mij heeft ie angst om ergens helemaal in te stappen omdat ie dan z'n reputatie schaadt en nu kan hij er heel laconiek over doen zonder schade.

Elk nadeel heeft zijn voordeel toch. Als ze het beter weten dan Johan, ben ik benieuwd waar ze volgend jaar staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland
474 fans
Overleden

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
AS Roma is in gesprek met Ajax over een overstap van Justin Kluivert. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren