'De weg die mij vorig jaar naar het Nederlands elftal haalde, is nog lang'

Vrijdag, 23 november 2012 om 08:05

Derk Boerrigter wil het Champions League-debacle tegen Borussia Dortmund zo snel mogelijk achter zich laten. "Kop omhoog, borst vooruit en op naar de volgende wedstrijd", zegt de aanvaller, die erkent niet goed te hebben gespeeld, vrijdag in De Telegraaf. "De weg die Boerrigter vorig jaar naar het Nederlands elftal haalde, is nog lang. Maar ik ben hard aan het werk om die vorm weer te halen."

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

18 reacties (laatste reactie door csdw)

Hij was voor zijn blessure echt altijd een van de betere aan de kant van Ajax ook in de Champions League , maar is nu toch al een tijdje fit en die vorm laat wel lang op zich wachten echt zonde want zijn goeie spel is echt een gemis in dit Ajax.

23 november 2012 om 09:11

Deze speler rent alleen als een blinde paard naar voren en is zo houterig. Vorig jaar in het begin werd hij een beetje overhyped omdat hij paar goede wedstrijden had gespeelt.

23 november 2012 om 10:46

De pessimisten zijn ook weer aanwezig, vrijwel elke buitenspeler rent als een blind paard naar voren, althans de klassieke buitenspelers, dat deed Overmars ook gewoon. Of vond je dat ook een matige speler?

Boerrigter heeft snelheid en een passeerbeweging, alleen komt hij dit jaar zijn man nog niet voorbij en is hij niet meer zo dodelijk in de afronding. Hij geeft nog steeds wel redelijke voorzetten vind ik, maar er staat niemand om ze af te ronden.

Maar, ik vind wel dat Boerrigter voorlopig op de bank mag plaatsnemen, Fischer doet het beter en op de rechterkant is Derk vrijwel waardeloos. Ook verdient Hoessen een basisplek.

Vermeer
Van Rhijn
Alderweireld
Moisander
Blind
De Jong
Schöne
Eriksen
Lukoki
Hoessen
Fischer

Mijn gevoel is dat Boerrigter misschien zo graag weer die vorm wil laten zien dat hij te veel druk op zichzelf legt. Sinds zijn lange absentie lijkt Boerrigter meer op de speler die Ajax eerst liet gaan dan op de speler die binnen twee maanden na zijn rkc waalwijk avontuur ineens heel dichtbij Oranje stond.

Bij Ajax is er geen 'tijd' om rustig weer in vorm te komen. De druk is zo groot dat de linksbuiten misschien nu ook geen kans heeft. Misschien moet Ajax hem een jaartje uithuren zo dat Derk weer even rustig zijn oude vorm terug kan vinden. Bij een Nederlandse middenmotor 'hoef je niet', maar is het meestal 'mogen'.

Volgens mij kan dat de manier zijn om Boerrigter weer te laten schitteren!

23 november 2012 om 08:40

Dat gevoel heb ik ook een beetje. Hij wil af en toe te graag dat hij een schijnbeweging maakt, maar gewoon rechtdoor loopt. Hij moet terug naar de basis, de 10 aanspelen en over de rechts of linksback heen denderen. Dat is zijn grootste kracht.

Voor zijn blessure was het allemaal goed en soms heel goed, nu is hij vooral zoekende, hij doet dat vooral door acties te willen maken, terwijl hij juist zijn snelheid meer moet benutten in mijn ogen!

23 november 2012 om 10:12

Ik zou inderdaad gewoon het voorbeeld van Beerens aannemen, volgens mij komt hij nooit zijn man voorbij maar is toch ontzettend waardevol voor zijn team doordat hij goed combineert met de middenvelders en op de juiste momenten diepte kiest

23 november 2012 om 11:47

Juist, Beerens wou het bij Heerenveen ook altijd doen en werd daardoor voorbij gestreefd door Narsingh. Nu zie je dat Narsingh een beetje hetzelfde gebeuren. Bij Heerenveen speelde hij vooral diep met een steekpass die kwam, nu probeert hij door het aanvallende voetbal zelf de actie te maken, maar dat geeft vele malen minder rendement.

Gertjan Verbeek heeft Beerens terug gebracht naar de basis, kaatsen en weg, dat is wat Boerrighter ook moet doen, dan is hij zoveel gevaarlijker dan de zogenaamde actie die hij tegenwoordig probeert te maken.

Theo Janssen legde de balletjes altijd prima diep al Boerrigter diep ging. Het vertrek van Janssen scheelt veel voor Boerrigter

23 november 2012 om 17:52

Dat is zeker zo, maar Boerrigter probeert nu soms ook een beetje gek naar binnen te trekken, wat dan vervolgens niks wordt. Hij moet zelf de knop omzetten, want Poulsen zal zulke balletjes ook wel kunnen geven.

Laten we in ieder geval hopen dat de oude Boerrigter weer terugkomt, want dat was een topper met een geweldige voorzet die zelfs Ramos eruitliep.

Boerrigter is het helemaal kwijt... Hij kan geen actie meer maken en tegen Dortmund zag je zijn angst in zijn spel. Pasjes van 5 meter speelde hij te zacht, hij ging niet door op spelers, wilde acties maken maar vergat de bal of ging recht op de tegenstander af... Hopenlijk komt het nog goed, een Boerrigter van begin vorig siezoen kan het verschil maken nl...

23 november 2012 om 11:14

Leek ook wel of die op te korte noppen speelde, hij gleed continu weg als er een bal zijn richting opkwam..

Als hij zich goed voelt kan hij aardig voetballen. Maar als hij zich iets minder voelt dan is het een zeer beperkte voetballer met een tragisch lage ondergrens.

Half jaar ruilen met Wildschut van Vvv, zou misschien voor beide goed zijn.

23 november 2012 om 10:14

Ja, daar zal VVV aan meewerken denk je?

Wat ik eigenlijk niet aan de positie van Boerrigter snap is dat hij zoveel aan de binnenkant staat, terwijl hij als klassieke linksbuiten met het krijt aan de schoenen zo goed kan zijn. Zijn voorzet is ongekend sterk, maar maakt daar de laatste maanden nauwelijks gebruik van.

Heb me afgelopen woensdag ook zitten verbazen over de posities van Ajax tegen Dortmund. Boerrigter knijpt naar binnen, maar komt daar nauwelijks tot zijn recht. Die opdracht krijgt hij waarschijnlijk zodat hij ruimte maakt voor Blind, die aanvallend nauwelijks wat brengt. En aan de andere kant van het veld staat Lukoki de krijtlijn aan te vegen, terwijl Van Rhijn juist wél die drang naar voren heeft en dus te weinig ruimte krijgt om die actie te maken. Je zou toch zeggen dat Derk het veld breed moet houden, terwijl de rechtsbuiten wat meer knijpt om de back ruimte te geven.

Boerrigter moet zich niet richten op het Nederlands elftal. Daarvoor komt hij te kort. Als hij dit niveau had gehad op z'n twintigste had hij een toekomst gehad, maar ik denk niet dat hij nog veel beter wordt dan dit en zo'n speler hebben we niet nodig bij het Nederlands elftal. Zowel Narsingh, Lens als Elia vind kik een stuk beter.

23 november 2012 om 10:54

Zoals Boerrigter vorig jaar speelde had hij wel degelijk van toegevoegde waarde kunnen zijn voor Oranje. Zoals hij nu speelt is het inderdaad niet veel maar je weet het nooit met Vorm, het kan zo weer terug zijn (hoop ik).

Denk dat Boerrigter nu niet moet denken aan het nederlands elftal, eerder moet hij denken aan zijn spel bij Ajax die echt niet best is. Hoop dat hij snel weer in zijn vorm komt want Boerigter is echt wel een goed speler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
88 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Chelsea heeft Robert Lewandowski gebombardeerd als het belangrijkste transferdoelwit deze zomer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren