Alderweireld stippelt traject uit: 'Vermaelen bijna 24, Vertonghen 25'

Vrijdag, 23 november 2012 om 07:40

Toby Alderweireld lijkt de volgende Belgische verdediger te worden die Ajax vroeg of laat zal verlaten. De club uit Amsterdam zag eerder Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen naar respectievelijk Arsenal en Tottenham Hotspur verkassen. Ondanks de aanhoudende geruchten in de Engelse tabloids denkt Alderweireld naar eigen zeggen voorlopig niet aan een vertrek bij Ajax.

/

"Thomas Vermaelen was bijna 24 toen hij naar Arsenal ging", vertelt Alderweireld, die een contract tot medio 2014 heeft, in gesprek met ELF Voetbal Magazine. "Jan Vertonghen is twee jaar ouder dan ik, 25, en pas afgelopen zomer vertrokken. Dus als ik hun route volg, zou ik niet komende zomer vertrekken, maar het jaar erop. Ik heb nog tijd me verder te ontwikkelen en hetzelfde pad te nemen."

Ajax wil in de komende weken met Alderweireld praten over een nieuw contract. Als hij niet opteert voor een nieuwe overeenkomst en inderdaad 'de route' volgt die Vermaelen en Vertonghen eerder aflegden, zou dat betekenen dat hij medio 2014 transfervrij uit Amsterdam zou vertrekken. In de afgelopen weken ging ook het gerucht de ronde dat Valencia een dezer dagen een bod zou uitbrengen.


Poll

Wie vind jij (in potentie) beter?


Gerelateerd

35 reacties (laatste reactie door csdw)

Alderweireld mag niet eens het licht uit doen bij Vermaelen en Vertonghen. Dat waren tenminste kleppers!

23 november 2012 om 07:58

Toen zij 22-23 waren was de kritiek op hun niet mals. Wat hebben we een kort geheugen met z'n allen. Duik eens in de VZ archieven zou ik zeggen.

23 november 2012 om 08:50

Exact tubes. Massale Alzheimer hier. Vertonghen, Vermaelen maar bijvoorbeeld ook Zlatan en Litmanen zijn niet onverdeeld succesvol geweest en hebben veel de nodige kritiek gehad voor ze er bovenuit stegen. Zo wordt nu ook Eriksen weer vergeleken met spelers die 4 jaar ouder zijn. Ik ben overtuigd dat Alderweireld doorgroeit en op termijn meekan jn Engeland. Hij moet alleen wel ff bijtekenen om het voor Ajax leuk te houden.

23 november 2012 om 08:52

Vorig seizoen was in de eerste helft de kritiek op Vertonghen ook niet mals, hij heeft zijn rug gerecht en laten zien dat hij een topverdediger is. Ik ben met je eens dat de kritieken snel verstommen na een vertrek.

Wel vind ik Alderweireld niet van het niveau Vertonghen, Vertonghen was van nature veel meer een leider dan Alderweireld.

Verstandig, hij is nog niet klaar bij Ajax. Hopelijk volgen de talenten zijn voorbeeld en vertrekken ook pas rond hun 24ste.

Het is zijn goedrecht, helaas voor Ajax, met Eriksen precies hetzelfde trouwens.
Maar hij moet niet vergeten dat hij volgend jaar als hij niet verlengt waarschijnlijk op de bank of tribune zal moeten zitten met Veltman voor zijn neus, net als Sulejmani nu en vd Wiel als hij niet vertrokken was.

Het is zijn keuze, misschien krijgt hij het voor elkaar met één jaar te verlengen.
Ik wens hem hoe dan ook veel succes met zijn toekomst.

23 november 2012 om 12:16

Denk dat de situatie van VDW en Sulejmani toch iets anders is. Van der Wiel had met van Rhijn een concurrent die op z'n minst gelijkwaardig aan hem was. Terwijl dikke Sulejmani gewoon dramatisch is. Tussen Veltman en Alderweireld zit toch nog een behoorlijk niveau verschil. Ik denk dat hij gewoon basis staat elke wedstrijd, ook al verlengt hij niet.

23 november 2012 om 12:56

Als je bij Veltman nog een klein jaartje op telt (tegen die tijd dan) wordt het een heel redelijke vervanger van Toby hoor. Ik zal niet zeggen dat hij beter is of wordt, maar het tegendeel daarvan ben ik zeker nog niet van overtuigt.
Ik vond hem de afgelopen paar wedstrijden zeker geen onbenul.

23 november 2012 om 14:50

Ik denk dat Veltman met wat tijd best kan uitgroeien tot een redelijk verdediger. Toch lijkt het me sterk dat mocht Toby volgend jaar nog in een Ajax-shirt spelen en z'n contract niet verlengt, dat de Boer hem op de bank gaat zetten. Ik vind het allemaal stoere taal van Ajax dat als je met een eenjarig contract niet verlengd dat je op de bank komt. Maar als het erop aankomt dan spelen de spelers gewoon als ze beter zijn dan het alternatief. Dat was met VDW en Sulejmani echter niet het geval, maar zo'n Alderweireld speelt gewoon. Misschien dat ze dan een punt maken door hem een keertje niet op te gaan stellen in de beker tegen een Jupiler clubje of in de competitie tegen een degradatiekandidaat, maar daar zal Alderweireld ook niet wakker van liggen. De topwedstrijden speelt hij gewoon.

Deze jongen zal met alle respect niet de subtop halen. Ik denk eigenlijk dat Ajax zijn top is of hij heeft ambities hebben om op de bank te zitten bij een club als Newcastle.

Daar gaan we weer het zelfde verhaal als heel veel anderen. Ze zijn niet klaar voor de volgende stap, ook Eriksen niet, maar als die grote zak geld langskomt, hebben we het bankzitten er graag voor over, Daar hebben we in Nederland mee te dealen. Snap alleen de grote topclubs niet. Neem Toby, aardige verdediger, niet meer dan dat. Laat zich in de MM competitie regelmatig simpel in de luren leggen en dan zou hij naar een grotere competitie gaan. Hmmm, gaat m niet worden/ Lekker bijtekenen Toby, dan speel je alle weken, misschien kun je dan eens een groei doormaken,

Hij heeft wat uit gestippeld ? Laat ie nou eerst is een seizoen goed spelen bij Ajax rond uit een slechte verdediger en mag niet in de schaduw staan van vertongen en vermaelen

Hij mag de schoenen nog niet poetsen van die 2.
Denk niet dat hij ooit het niveau haalt wat die 2 nu hebben.

Gelul wat hier boven staat ik kan mij herinneren dat iedereen het zelfde zei over vermealen en verthonhgen dat zijn nu toppers. Ik denk dat toby ook een hele grote gaat worden hij is groot en sterk dat zoeken ze tegenwoordig niet vaak op een fout te betrappen iedereen rekent hem de nederlaag aan van afgelopen week terwijl vermeer er 4x erg slecht uit zag die keept normaal ook beter.

Maar Toby word een grote speler let maar op mijn woorden.

23 november 2012 om 08:15

Niemand rekend hem de nederlaag aan hoor,dortmund was gewoon beter dat kan toch?
Hoef ajax zich niet voor te schamen ,vind al dat ze het goed hebben gedaan.
Vooraf had niemand verwacht dat ze nog zoveel punten zouden pakken waaronder ikzelf ook.

23 november 2012 om 09:26

Nou ik heb het hier en daar wel geleze.

maar dat is echt typisch na man city was ajax kans hebber voor de volgende ronde nu opeens bakt ajax er niks van snapje. Ajax gaat gewoon een goede toekomst te gemoet ze hebben goede spelers uit de jeugd die ook hele grote worde.

Het is tijd dat Alderweireld vertrekt. Het bijtekenen is toch alleen maar goed voor een eventuele transfersom. Ik weet sowieso niet waarom de twee andere Belgen die Ajax de laatste jaren hebben verlaten zo worden opgehemeld. Vertonghen heeft eigenlijk alleen maar een half jaar echt goed bij Ajax gespeeld. Toen was hij meteen weg...vermaelen? speelt hij bij Manchester United, de City of Chelsea dan? Arsenal is een leuke club voor hem, maar 'the gunners' zijn geen Europese top meer. En daar willen alle betere Ajacieden toch naar toe?

Het zou best kunnen dat Vertonghen nog ooit echt een topper wordt, maar de meeste spelers die Ajax sinds het ingaan van het nieuwe millenium hebben verlaten zijn wel rijker geworden, maar hebben weinig gepresteerd. Dat is in ieder geval mijn mening.

Alferweireld kan op dit moment de kar bij Ajax niet trekken. Dat is nu z'n taak, maar ik zie geen betere speler dan een jaartje of twee geleden. Als Tottenham hem echt zou willen zou ik Ajax adviseren om de Belg te laten gaan.

23 november 2012 om 12:20

Als Alderweireld naar Tottenham zou gaan zou hij vierde keus ofzo worden. Moet hij niet doen. Ik denk persoonlijk dat Alderweireld toe is aan een stap hogerop. Nu gaat het wat minder, maar in principe heeft hij aangetoont het Ajax niveau gewoon aan te kunnen. Hij moet echter niet meteen naar de top gaan. Een leuke middenmoter in England of een subtopper in Italie zou wel wat voor hem zijn als tussenstap.

23 november 2012 om 20:17

007 ik wil je even laten weten welke spelers die de afgelopen jaren bij ajax allemaal zijn vertrokken en groot zijn geworden en daadwerkelijk iets hebben gepresteerd in het nieuwe millenium : zlatan ibrahimovic, wesley sneijder, rafael van der vaart, maxwell, klaas jan huntelaar , luis suarez, nigel de jong, chivu. noem jij eens 1 team op in de eredivisie die meer toppers heeft voortgebracht dan ajax in het nieuwe millenium overigens zijn er nog een aantal spelers vertrokken die nooit echt de top hebben gehaald maar subtop niveau

23 november 2012 om 20:35

Ik heb misschien mijn mond voorbij gesproken. Zlatan, Sneijder en Suarez zijn echte toppers geworden. Van de Vaart, Huntelaar, Nigel de Jong, Maxwell, en Chivu zitten daar onder. Toch vind ik wel dat we ook naar de spelers moeten kijken die bij Ajax 'talenten' waren, maar nooit de echte top hebben weten te halen.

Maar goed, ik denk dat ik bij deze discussie niet echt overtuigend was

23 november 2012 om 20:44

tuurlijk daar heb je gelijk in er zijn er veel die het niet halen, maar dat zal bij elke club zo zijn.
Ik denk dat we niets anders kunnen doen dan afwachten hij is uit vorm, laten we hopen dat het goed komt met deze jongen maar naar mijn mening haalt hij de absolute top nooit

Slim, die gaat niet verlengen en blijft nog een jaar, net als Eriksen, daarna lopen ze voor nop de deur uit, nu is Alderwereld natuurlijk nog niet de helft waard van Eriksen, vind de vergelijking met Vertonghen/vermaelen ook nergens op slaan, die zijn 3 klassen beter.

volgend jaar zomer eriksen en de jong verkopen maak dan toby aanvoerder. dat zal denk ik wel helpen in zijn ontwikkeling.

Contract verlengen tot 2015 of 2016 met een mooi salaris. En hem de toezeggen dat in de zomer van 2014 mee wordt gewerkt aan een transfer, desnoods een gelimiteerde transfersom erbij.

Een vertrek van Alderweireld zou geen ramp zijn, jullie hebben toch ene Denswil die een toppertje schint te zijn? En zelfs dan, met het geld dat je van Alderweireld krijgt kun je een toppertje in Denemarken gaan halen: Okore. Okore is de toekomstige Agger van Denemarken en is gewoon een rots die ook nog eens kan voetballen.

23 november 2012 om 08:59

Verschil is wel dat Denswill een linker centrale verdediger is. De opvolger van Alderweireld is Veltman, hij is een aardige speler maar kan mij nog niet overtuigen dat hij een toekomstige basisspeler is van Ajax.

23 november 2012 om 12:32

In principe maakt het niet zoveel uit dat Denswill links is, Moisander is redelijk tweebenig, die kun je ook op rechts zetten.

Toby het beste wat jij kan doen is gewoon bijtekenen en verder hard werken en trainen.

Want Vertonghen en Vermaelen waren klaar in de eredivisie toen ze vertrokken en jij nog niet.

maar je hebt nog tijd genoeg over 2 jaar zou ik pas beginnen spreken over een eventuele hogere stap.

maar eerst moet jij je bewijzen in de eredivisie en je team op sleeptouw nemen zoals Vertonghen dat deed.

maar ik heb er alle vertrouwen in dat jij een goede verdediger word en de ideale back up voor Kompany bij de rode duivels =)

Hij stijgt er nog niet zo bovenuit als vertonghen afgelopen half jaar deed. maar dat kan nog komen voorlopig is hij op de juiste plek om beter te worden en uit te groeien tot een speler voor everton / newcastle / valencia

Daar gaan we weer.

Het verlies van een toppertje in de eredivisie dreigt alweer, en het duurt weer 2-3 jaren voor dat Ajax een jeugdspeler op dit niveau kan otwikkelen.

Blijkbaar vinden de meeste bloggers hier deze gebeurtenissen niet erg. Ach Ajax, ach eredivisie wat een armoede.

23 november 2012 om 14:31

We vinden het wel erg maar we zijn eraan gewend. De Nederlandse clubs zullen altijd hun beste spelers verkopen en daarna weer een goede speler opleiden.

Persoonlijk vind ik Alderweireld niet eens in de buurt van Vertonghen of Vermaelen komen. Dat waren toppers die wekelijks uitblonken, een genot voor het oog waren en precies wisten hoe ze de kar moesten trekken. Vooral Vertonghen is mij daarin bij gebleven. Man wat wist die man wat doorknokken was.

Wat Alderweireld betreft zie ik niet echt duidelijke potentie, talent of kwaliteiten wat hem bij een club zou brengen als waar zijn 2 belgische vrienden zitten. Ik vermoed dat hij transfervrij weg wil zodat hij interessant voor een mooie club is maar als ik zo puur naar zijn kwaliteiten kijk dan blingt hij totaal niet uit in het Ajax elftal. Hij neemt het team ook niet op sleeptouw. Maarja, het kan ook zijn dat hij een belangrijke man is op trainingen of in de kleedkamer. Dat zijn zaken die ik niet weet.

Het zou mooi zijn als hij bij Ajax blijft. Alderwereld is wel een goede speler maar hij maakt soms wel onnondig fouten, wat vaak niet nodig is. Hoop dat hij bijtekent en zoals hij zelf zegt pas aan het einde van het volgende seizoen pas weggaat dan zou ik wel mee kunnen leven.

Denk dat hij naar een mooie Engelse club moet gaan waar hij zeker is van een basisplaats, ik hoop dat Ajax minimaal 10 miljoen krijgt voor Alderwereld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

705 fans
Verdediger, 31 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Tottenham Hotspur 36 0 4 0
2016/2017 Tottenham Hotspur 33 0 5 0
2015/2016 Tottenham Hotspur 29 0 5 0
2014/2015 Tottenham Hotspur 32 1 6 0
2013/2014 Tottenham Hotspur 23 0 4 0
Laatste voetbalnieuws

‘Tottenham wil slag slaan met De Ligt door goede relatie met Ajax’

Tottenham Hotspur bereidt zich voor op een vertrek van Toby Alderweireld en de Londense club denkt aan Matthijs de Ligt als mogelijke vervanger van de Belg. De international van België wil...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Ajax heeft samen met Stoke City en Valencia zijn pijlen gericht op Mahmoud Saber. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren