wk2018

Mea culpa van gewisselde Poulsen: 'Trainer was niet blij, nee'

Vrijdag, 23 november 2012 om 07:30

Na acht minuten speelde Ajax woensdagavond tegen Borussia Dortmund een verloren wedstrijd. Christian Poulsen trekt zich dat aan. "We wisten dat we vooral niet op achterstand moesten komen. Als dat toch gebeurt en jouw fout is, baal je. Zeker als het uiteindelijk 1-4 wordt. Marco Reus ging de diepte in en ik had eerder moeten reageren", luidt het mea culpa van de middenvelder in De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Christian Poulsen maakt Ajax sterker


Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door csdw)

Poulsen, maar vooral Enoh, speelde echt heel erg slecht woensdag... Poulsen omdat hij ten eerste snelheid te kort kwam en ten tweede visie te kort kwam in deze wedstrijd. Enoh omdat, tja, wat deed hij eigenlijk wel goed..

Tuurlijk had Ajax vooraf voor deze resultaten getekend, nu hopen dat City verliest en dan zal Ajax zich wél gaan inzetten voor de Europa League (in tegenstelling tot andere clubs........)

23 november 2012 om 07:43

Je denkt toch niet serieus dat city gaat bikkelen om tegen b-clubs in de uithoeken van europa te komen staan?! Ajax is al derde geloof me, deze clubs met deze portemonnee laten dit liever gaan.

23 november 2012 om 08:24

Nu laat je het zien alsof ze het Ajax wel gunnen om in de EL te komen ten koste van zichzelf. Ajax dwingt de 3e plaats af op eigen verdienste, niet omdat City het laat lopen.

23 november 2012 om 08:49

@jk-ajax,

Jij denkt dus dat Ajax gaat winnen in Madrid? Ik denk dat er een grotere kans is dat pasen en pinksteren op één dag vallen.

23 november 2012 om 08:55

Afcavosje..

Dat zegt hij toch ook helemaal niet. Hij wil -denk ik- aangeven dat als Ajax derde in deze zware poule wordt, het helemaal aan zichzelf te danken heeft. Als je tegen Manchester City 4 punten pakt uit 2 wedstrijden dan zegt dat, in mijn optiek, genoeg..

23 november 2012 om 09:47

Misschien moet je niet zo janken en gelijk aangevallen voelen want dat zeg ik totaal niet, logisch nadenken is ook een kunst blijkbaar want het is logisch dat de eerste wedstrijden elk team gewoon voor de nr1 plek strijdt, dit heeft ajax gewoon prima gedaan zeker gezien de tegenstanders...

Maar nu staan ze op een punt waar het om de uefa cup kan gaan en nu valt er wel te kiezen voor city: gaan we naar een b-klasse toernooi waar weinig centen te halen vallen of focussen we ons op de competitie?

Jij hebt het over gunnen?! Denk je nou echt dat dortmund gaat verliezen van dit city? Nee maar ze kunnen wel strijden voor de uefa league, en dit gaan ze niet doen.

23 november 2012 om 10:39

Ik denk dat je gelijk hebt, zo had ik er nog niet eens aan gedacht. Wat interesseert Man City die EL nou ja. Het zou kunnen dat Man City ook het respect van het publiek moet terug winnen ofzo, maar daar hebben ze vast schijt aan. Nou, dan kunnen we in ieder geval met opgeheven hoofd de EL in gaan en finale in eigen huis proberen te halen, zou leuk zijn om weer eens een Europese prijs te pakken. Als Frank maar Nooit, maar dan ook Nooit meer Enog en Poulsen samen op het middenveld zet!

23 november 2012 om 08:33

Het is wat simpel om het bij 1 of 2 spelers te leggen. Ajax viel gewoon door de mand en kwam aan alle kanten te kort en Poulsen, Enoh en in mindere mate Eriksen lieten zien dat dit middenveld van Ajax niet zo heel veel te bieden heeft.

Als er geen creativiteit op het middenveld is dan heb je een individuele actie in de voorhoede nodig maar zeg maar wie van driedat moet doen, Boerrigter, de Jong of Lukoki? Alle drie individueel geen toppers, dat laten ze week in week uit wel zien in de Ere divisie waar ze al moeite hebben met de backs van elke club uit het rechterrijtje.

En verdedigend? Vermeer doet zijn best, van Rhijn, Alderweireld en Moisander redden zich net zolang ze geen gekke dingen doen.

En dan staat er nog de Manolev kopie die Blind heet en die volgens veel analisten steeds beter wordt. Het zou me nog steeds verbazen als hij nu het Jupilerleague niveau al aankan. Is Blind een verdediger? Zo ja, kijk dan de wedstrijd nog eens terug. De 0-1 valt over zijn kant in de 8e minuut. In die 8 minuten stond blind zo ongeveer alleen bij de aftrap op zijn eigen helft. De rest van de tijd had ie waarschijnlijk als taak de cornervlag aan de overkant van het veld te bewaken?

Waarschijnlijk wel. Anders is het vreemd dat de Boer Poulsen iets kwalijk neemt als Blind die 8 minuten lang zijn tegenstander laat lopen, bij het doelpunt ergens halverwege de andere helft staat en kennelijk geen kritiek krijgt. Na het doelpunt bleef hij meer op zijn eigen stek maar nog steeds zag je veel dat zelfs Boerrigter en Eriksen de linksbackplek over moesten nemen om blind aan zijn zoveelste zinloze avontuur bezig was.

23 november 2012 om 09:08

Ik denk dat jij het nog eens opnieuw moet bekijken. Bij het het eerste doelpunt gaat Blind mee met de aanval (opkomende back). Op het moment dat Ajax de bal verliest en Dortmund gaat counteren zie je dat zijn plek is overgenomen door Poulsen en Moisander. Op het moment dat Reus Gotze aanspeelt staat Poulsen zeker 5 meter nog voor hem. Gotze wordt afgeschermd door Moisander en Poulsen zou Reus in de gaten moeten houden Maar DIT Doet HIJ Niet !!!.
Reus staat gewoon 5 meter achter Poulsen en haalt hem gewoon in omdat Poulsen staat te slapen 100% fout van Poulsen en niemand anders.

23 november 2012 om 09:20

juist..zo overduidelijk.
niet te begrijpen hoe iemand met zo veel ervaring zich zo laat piepelen.
gotze krijgt de bal...poulsen wandelt rustig terug en opeens staat reus vanuit zn rug 5 meter voor hem met de bal vrij voor de keeper.
Zoiets snap ik echt niet. Als je er uit gesprint wordt, kun je er niks aan doen...maar hij staat gewoon te slapen, denkt niet vooruit en geeft reus alle ruimte.

23 november 2012 om 15:33

Ik zou de eerste 8 min nog eens kijken als ik jou was.
Blind ging gelijk na de aftrap de middellijn over en is tot het eerste doelpunt bijna niet meer op zijn eigen helft geweest. De eerste 8 min werd de linksbackplaats bij (bijna) elke aanval van Dortmund door anderen "waargenomen" terwijl Blind op de andere helft liep.je kon gewoon wachten tot het fout zou gaan.

Het gaat er niet om wat voor fouten anderen maken als de linksback alleen maar aanvalt. Het gaat erom dat Blind 8 min lang aan de andere kant van de middellijn loopt en pas gaat verdedigen als het doelpunt is gevallen.

Als hij echt aanvallend zo goed is, dan moet de Boer hem niet meer als back opstellen maar als linksbuiten.

23 november 2012 om 11:26

Enoh speelde helemaal niet zo slecht vond ik. De commentator bij de NOS leek wel iets tegen hem te hebben, deze man maakte trouwens de ene na de andere fout qua spelersnamen.

Ik vind dat Enoh de vaste verdedigende middenvelder moet zijn. Zijn snelheid en handelingssnelheid ligt veel hoger dan die van Poulsen, zijn passing is op een sporadische blunder na best keurig, en als hij afleert om domme overtredingen te maken is hij een wereldspeler.

Siem heeft helemaal gelijk.
Afgelopen woensdag was er weer veel kritiek, en lachten veel andere supporters weer in hun vuistje na die nederlaag tegen Dortmund, maar feit is dat Ajax (mochten ze het halen) gewoon trots kan zijn op die derde plek. Dat hadden maar heel weinig mensen kunnen voorspellen.

23 november 2012 om 08:53

Inderdaad. En zelfs als ze toch 4de worden en uitgeschakeld worden, is er een lichtpuntje gezien het feit dat ze tot de laatste speelronde meededen om overwintering in Europa. Daarnaast hebben ze uit tegen Dortmund en beide wedstrijden tegen Manchester City laten zien dat Ajax gewoon mee kan doen en het deze ploegen lastig kan maken.

Ajax wordt alleen maar beter onder leiding van al deze voetbal-mannen die er nu staan. Laat de overige supporters dus maar in hun vuistje lachen want er is geen Nederlandse ploeg die meer heeft geleerd in Europa dan Ajax. Nu al...

23 november 2012 om 08:59

Eens, Ajax heeft alle punten verdiend binnen gehaald en had er zelfs nog eentje bij moeten hebben (dordmund uit).

Ajax heeft daarnaast de pech dat het al drie jaar op rij Real Madrid loot.

Waarom? Ajax speelt op dezelfde manier als Barcelona (met op iedere positie een mindere speler). Real Madrid heeft al zoveel tegen Barca gespeeld dat ze deze speelwijze kunnen dromen een met een tactisch genie als Mourinho worden de zwakke punten genadeloos uitgebuit.

Voor Ajax is Real Madrid de meest kansloze topclub om tegen te spelen! En die lopen ze nu al drie jaar tegen het lijf.

Hopen dat Dortmund haar sportieve plicht voldoet tegen city... En dan ben ik benieuwd hoe ajax voor de dag komt in de Europa League.

23 november 2012 om 08:13

Ben ik ook benieuwd naar. En dan kan ik alleen maar hopen dat we niet weer een topclub loten als Chelsea, zoals vorig jaar tegen United.
Ajax komt waarschijnlijk wel in pot 2, aangezien ze niet bij de beste nummers 3 zullen horen met 4 punten. Ik zie ze namelijk geen punten pakken bij Madrid

23 november 2012 om 11:52

Celtic, Cluj en Chelsea staan op dit moment al derde met 7 punten. Olympiakos heeft er al 6, en Dinamo Kiev hebben er al 4 net als Ajax maar moeten nog tegen Dinamo zagreb. En die zijn niet zo goed in laatste wedstrijden als ze uitgeschakeld zijn

dus dat Ajax in pot 2 komt is wel zeker. Hoewel dat bij Europa League niet veel uit lijkt te maken dit jaar. Op deze manier loten we hoogst waarschijnlijk niet tegen: Zenit, Napoli, Liverpool, Inter, Newcaslte, Basel, Spurs, Leverkusen.

Terwijl we wel kunnen loten tegen bijv. een Steaua Boekarest, Racing Genk, Bordeaux, Hannover.
Niet dat we daar zomaar van gewonnen hebben, maar pot 1 of pot 2 boeit vrij weinig denk ik.

23 november 2012 om 23:49

Ik denk het wel. Dortmund kan nog steeds tweede worden en winst levert een aardige bedrag op. Je speelt niet vaak tegen de kampioen van Engeland en in eigen huis wil je echt wel winnen. Leuk voor de fans en goed voor de mentaliteit.

Hoe hij gotze liep lopen zag je al dat dit niveau een paar stapjes te hoog is voor hem en hij alleen maar lekker achterin kan hangen om de ballen op te halen en 10 meter te lopen en te passen, enoh en poulsen zijn niet echt ajax worthy...

23 november 2012 om 08:06

Dat verbaasd me nog steeds dat Enoh nog opgesteld wordt. Poulsen is een goedkope noodoplossing. Ze willen er niet voor investeren en voor uit de jeugd staat niks klaar.
Dan mis je Anita die druk zet naar voren ipv Poulsen die druk zet naar achteren en in de verdediging de bal bij zich houdt. Het spel is tov vorig seizoen op dat punt veranderd.
Anita maakte vorig jaar het verschil bij Ajax in felheid agressiviteit en druk zetten op de bal.
En Janssen en Vertonghen opvolgen doe je ook niet zomaar even.

Dit Ajax had er heel anders uitgezien als ze inzagen dat ze toch iets verder hadden moeten gaan voor de 2 vleugelspitsen van Heerenveen. Nu houden ze achterin niks tegen en voorin kunnen ze geen vuist maken. Tegen een team als Dortmund verlies je dan ook nog eens de slag op het middenveld... reken maar uit. Nogal een verschil of je Janssen Anita Eriksen hhebt rondlopen of het huidige middenveld....

23 november 2012 om 08:47

Vorig jaar kon je zien dat na de winterstop het beter begon te draaien, dat was vooral te danken aan Anita. Hij zette vooral druk met zijn allen, zijn coaching was ontzettend goed. Coaching doet zoveel in een elftal. Een speler ervoor weet dan precies wat hij moet doen. Als je dat vertrouwen krijgt van achteruit en het blijkt te kloppen ga je ook nog eens veel makkelijker voetballen. Je zag het bji Feyenoord met Vlaar net zo, in vorm coachte hij beter waardoor er naar voren beter gevoetbald werd.

Er wordt nog wel eens lacherig gedaan over het belang van coaching, maar je kunt in mijn ogen beter een goede coachende speler hebben dan een speler die 1 streepje beter is, maar de coaching niet in zich heeft!

Zowel Poulsen als Enoh missen dit in mijn ogen. Je ziet dan aan Eriksen dat hij gelijk zoekende is. Woensdag draaide hij mooi om zijn standbeen heen, maar gaf daarna een foute pass. Terwijl als hij gecoacht werd hij de bal direct door had gegeven op links en Boerrighter 1 op 1 had gezet met de keeper.

23 november 2012 om 20:01

Juist Harmjan! Coaching is eigenlijk het belangrijkste in een elftal wat er is.

Je kan het vanuit elke linie benadrukken. Vermeer moet zijn verdedigers coachen als ze achteruit verdedigen of veel ruimte in hun rug hebben. Zelfde geldt voor de centrale verdedigers, hoewel ik die steeds beter elkaar zie coachen. Het is natuurlijk behoorlijk onwennig voor Moisander en Alderweireld om met een geheel nieuw centrum te spelen. Zo kan je wel doorredeneren. Poulsen, ik zie er liever Schöne spelen, moet de centrale middenvelders sturen en dan krijg je vanzelf uitgespeelde kansen.

Enoh mist het vermogen om vooruit te kijken, Poulsen mist het vermogen om het te communiceren en daarom hoop ik dat Illan Boccara zich snel mag melden in de basis of Lasse Schöne.

Nou, en gelijk heeft de trainer ook, die twee goals mag je je zeker aanrekenen, dan was het nog niet zon grote uitslag geweest en wie weet hoe het dan was afgelopen. Ik ben toch wel een beetje teleurgesteld in hem, in het begin ging het goed, maar het loopt terug voorplaats vooruit met hem.

Wil nog niet te ver vooruit kijken, maar leek me leuk een lijstje te maken met mogelijke tegenstanders voor Ajax, mochten ze de EL halen. Wil nog eens extra de nadruk leggen op het woord 'mochten'.
En hieronder ga ik er vanuit dat ze de bij de slechtste nummers 3 van de CL komen, omdat ik ze niet zie winnen bij Madrid. Ajax staat nu op 4 punten, en alleen als ze winnen zouden ze bij de beste nummers 3 kunnen komen. Maar daar ga ik dus niet van uit.
Hieronder dus overzichtje van mogelijke tegenstanders uit pot 1. Dat zijn dus de groepswinnaars van de groepsfase van de Europa League, en de 4 beste nummers 3 van de Cl.

Chelsea
Benfica
Olympiakos
CFR Cluj

Anzhi
Atletico Madrid
Fenerbahce
Bordeaux/newcastle
Steaua Boekarest/stuttgart
Dnjepr
Racing Genk
Rubin Kazan
Olympique Lyon
Lazio
Metalist Kharkiv
Hannover/levante

Zwakste tegenstander uit dit rijtje lijkt me toch wel Genk.
Olympiakos zou ik op zich wel een leuke tegenstander vinden, al wordt dat ook niet makkelijk.

Favoriete tegenstander toch wel Lyon denk ik. Gewoon puur om wraak te nemen op wat er vorig jaar gebeurd is in de CL, dat hoef ik niemand uit te leggen denk ik!

23 november 2012 om 20:07

Op zich zouden alle tegenstanders te doen moeten zijn. Zeker als je het afzet tegen de strijdlust die we hebben geleverd en de manier waarop we het punt in Dortmund verloren als uitgangspunt neemt.

Persoonlijk denk ik dat het beste zou zijn als we Hannover of Racing Gek zouden treffen. Hoewel Bordeaux of Lazio ook nog wel een mooie tegenstander zou zijn. Tegenstanders die we zeker moeten ontlopen zijn natuurlijk Chelsea, Benfica en Anzhi.

natuurlijk was die eerste goal een fout van Poulsen, maar er gaat ook weer enorm dom balverlies aan vooraf (alderweireld die een lange pass breed geeft richting Blind), terwijl hij gewoon simpel opzij had kunnen spelen naar Van Rhijn.

Wat mij betreft had de score niet zo hoog uitgevallen als Hoessen gewoon was gestart. Het verschil tussen Dortmund uit en thuis, was een aanspeelpunt voorin die de bal vast kan houden. Babel speelde enorm sterk in Dortmund en daardoor kwam er meer rust in het spel van Ajax. Bal naar Babel, vleugelspelers diep en breed houden dat spelletje. Nu gingen alle ballen naar Eriksen die op de assist na alleen maar tikkies terug heeft gedaan. Eriksen heeft geen enkel duel gewonnen, omdat hij simpelweg de duels niet aan gaat. Zo'n jongen moet je dan ook niet in de spits zetten, dan kun je beter Siem daar neerzetten en nog beter was gewoon Hoessen. Je ziet aan alles dat die jongen een spits is. Aannemen schieten, opendraaien breed maken. De 2e helft kwam er dankzij Hoessen meer structuur in het spel van Ajax, men kreeg er spontaan een extra aanspeelpunt bij en kon daardoor gevaarlijk worden.

Dus Frankie, voortaan gewoon Hoessen erin!

Poulsen begon goed bij Ajax, maar zakt nu volledig door het ijs. Bij de eerste van Dortmund komt de Deen gewoon te laat. Dat heeft niks te maken met een speciale band tussen Gotze en Reus. Gewoon met snelheid, beste Poulsen. Zou de routinier wel de snelheid hebben had hij ook niet voor Ajax gespeeld...

En tussen ons. Ik weet niet waar Siem de Jong leeft, maar ik heb dit seizoen maar twee goede wedstrijden van mijn club gezien: tegen de volgevrete Arabische miljoenenploeg van de City...dus ik weet niet over welke 'stappen' hij het heeft. Of zijn het 'stappen' om gelijk te spelen in Almelo, Heerenveen, Den Haag en thuis tegen Utrecht? Ik vraag het Siem maar hoor...dit soort woorden versterken mij alleen maar het gevoel dat de selectie de competitie niet al te serieus neemt. Als ze geen kampioen worden dan feliciteren ze gewoon met plezier psv of zo. Tja, als fandenk ik daar toch anders over. Niet te vergeten al die trouwe mensen die peperdure seizoenkaarten hebben om in de competitie vaak een ongeïnspireerde ploeg aan het werk te zien. Laat de 'captain' daar maar eens over denken.

Frank de Boer heeft gewoon, zoals zo vaak, tactisch gefaald. Als coach zijnde hoor je toch te weten dat Enoh en Poulsen niet samen kunnen spelen. Beide spelers moeten namelijk, als ze de bal krijgen, die zo snel mogelijk afgeven aan een meer voetballende speler naast zich. Verder is een speler als Lukoki veel te licht, moet Eriksen opnieuw zelf teveel werk verzetten en laat Van Rhijn al tijden zien dat hij het niveau niet aankan. Ajax had er veel meer aan moeten doen om spelers als Vertonghen, Van der Wiel en Anita te behouden. Desnoods hadden ze die 3 een topsalaris gegeven. Het gaat om de korte termijn, dus Ajax moet nu presteren.

23 november 2012 om 20:25

Haha hoeveel meen je van je post? Hoe lang heb jij onder een steen geleefd? Naja, volgens mij lang genoeg om het niet te begrijpen.

Ajax met de aanstelling van Frank de Boer als hoofdcoach gekozen om voor de lange termijn te gaan. De insteek om alle gaten te gaan dichten met dure aankopen is niet langer de visie van Ajax. Door middel van gericht scouten en opleiden moeten er op termijn, en dan praat ik over de langere termijnen, talenten instromen die volgens de filosofie opgeleid zijn.

Dat staat dus in een groot deel haaks op de manier die jij roept dat zou moeten werken. Korte termijn is geen optie voor Ajax. Je hebt er de eerste twee jaar profijt van maar daarna mag je eerst weer drie jaar buffer opbouwen terwijl je met de lange termijn visie veel beter uit bent. Bovendien profiteer je dan optimaal van alle kennis die er nu rondloopt op de Toekomst.

Je probeert te stellen dat Frank de Boer heeft gefaald alleen vervolgens vul je die stelling aan met zinloze meningen. Poulsen hoeft de bal niet direct in te leveren. Die heeft een lange trap die vaak zo op de borst van de buitenspelers beland. Alleen de keuze voor Enoh valt niet te begrijpen. Alleen zolang wij niet weten wat de exacte reden daarvan is kan je dus niet zeggen dat het een tactische misser van de Boer is geweest want dat weet je niet.

Om dan maar je laatste punt ook tot onzin te verklaren. Alleen van der Wiel is voor een soortgelijke club vertrokken. De overige clubs waren sportief een grote vooruitgang en het vertrek van Anita heeft er ook nog voor gezorgd dat Mino Raiola weg is uit Amsterdam.

23 november 2012 om 21:12

Je kunt wel elke keer talenten opleiden, maar zolang Ajax niet financieel meegaat op de markt zullen ze afdalen naar een niveau dat ergens in de middenmoot Eredivisie ligt, aangezien de talenten ieder jaar weer zullen vertrekken. Ajax moet ook dit seizoen weer kampioen worden, daar is de huidige selectie te zwak voor. De jeugd is namelijk ook niet zo goed als iedereen denkt.
Poulsen mag dan wel een lange trap in de benen hebben, verder kan hij helemaal niets.
Om nog enigszins wat te bereiken dit seizoen zal Ajax toch echt komende winterstop tientallen miljoenen moeten gaan uitgeven om de selectie te versterken. Voetbal is nu eenmaal denken op de korte termijn.

24 november 2012 om 00:02

Ten eerste zou ik graag willen benadrukken om je teksten nogmaals door te lezen voordat je ze neerzet hier op dit voetbalforum. Het zal je dan ook niet verbazen dat je jezelf een aantal keer tegenspreekt.

Laten we beginnen bij je eerste stukje.

'maar zolang Ajax niet financieel meegaat op de markt zullen ze afdalen naar een niveau dat ergens in de middenmoot Eredivisie ligt, aangezien de talenten ieder jaar weer zullen vertrekken.'

Tsjah, misschien als je het terugleest dat je beseft dat je wel erg veel dingen verwart en dat je jezelf gigantisch tegenspreekt. Aan de ene kant probeer je duidelijk te maken dat Ajax zichzelf in de vingers zal snijden omdat het met alleen talenten de hoogste podia niet zal halen. Als verklaring hiervoor, wat ik tof vind dat je het probeert, geef je dat Ajax financieel niet sterk genoeg is. Oké prima, kan ik op zich in komen.. alleen dan zeg je dat Ajax haar topspelers/toptalenten iedere keer moet verkopen omdat ze boven de rest uitstijgen. Als ik even logisch redeneer verdien je daar bakken met geld mee. Vroeg scouten, voor een relatief laag bedrag, en dan gedeeltelijk, of in het geval van geheel zelf opleiden helemaal, zorgen dat alles eruit komt. Dus om het nog even kort samen te vatten. Ajax verkoopt haar talenten met ruime winsten maar kan niet aanhaken omdat het financieel niet helemaal klopt? Juist.

Laat ik dan maar even buiten beschouwing laten dat de opleiding vanaf de wortels is aangepakt. De visie hier veranderd is ten op zichten van hoe die was toen de lichting die we nu hebben opgeleid moesten worden. Dat je die periode, waarin minder goed is opgeleid, moet overbruggen met het aankopen van jonge talentvolle spelers is dan niet heel gek.

Nog even over Poulsen. Omdat ik dat ook wel een onderwerp vind waarin je hem onderschat. De juiste trap is het enige wapen wat hij heeft? Dan zou ik je willen aanraden om de overige vier wedstrijden van Ajax in de poulefase terug te kijken. Als we kijken naar zijn kwaliteiten zijn dat inderdaad niet zijn dribbels, magnifieke moves en trucs met de ballen. Dat heb je goed gezien. Alleen we moeten niet vergeten dat Christian Poulsen een speler is die een goede wedstrijd speelt als hij niet opvalt. Klinkt raar, maar hoe minder je een verdedigende middenvelder hoort hoe beter het is. Dat betekent dat hij zich zonder overtredingen en gekke ingrepen staande heeft gehouden. Misschien zijn we wel verwend met Anita. Die kon het allebei, balafpakker zijn en voetballend de juiste man. De kwaliteiten van Poulsen zijn voornamelijk het onderscheppen van de ballen, bij moeilijke situaties rustig en kalm blijven. Dat is niet aan iedereen weggelegd. Het zijn juist de punten waardoor de Boer besloten heeft om hem wel te halen.

Om enigszins wat te bereiken hoef je niet per definitie veel geld uit te geven. Dat is een bepaald beeld wat bijvoorbeeld Eindhovenaren ervan hebben. Het belangrijkste in voetbal is dat je mensen kan opleiden op een bepaalde manier waardoor iedereen het maximale uit hun carrière kunnen halen. Sommige talenten hebben amper begeleiding nodig, andere een hele hoop.

Ow wat hoop ik dat deze Poulsen verkocht word. Hij is traag, fysiek vrij zwak, opbouwend totaal niet speciaal en verdedigend ook niks. Hij komt op zoveel vlakken kwaliteit te kort, geef dan gewoon meteen bocarra of Sporsklede de kans of probeer in de winterstop een leuke speler te kopen want dit is echt 10X niks. Hij heeft tegen Man City een goede wedstrijd gespeeld maar heeft voor de rest alleen maar matig tot slechte wedstrijden gespeeld.

Hahahahahah waar blijft Ajacied777 om weer recht te praten wat krom is? Kan haast niet wachten om zijn lachwekkend ajax betoogje blalbla weer te lezen!! Komop!

Ik vind dit eigenlijk niet eens een rare uitslag. Ajax is geklopt door één van de beste teams uit Europa. Dortmund heeft City en Real ook weggespeeld, alleen maakte ze toen de kansen niet af wat ze woensdag wel deden. En natuurlijk heeft Ajax een slechte wedstrijd gespeeld, maar de realiteit is dat Ajax gewoon een matig elftal heeft wat niet veel in de Champions League te zoeken heeft. De knappe resultaten tegen City kwamen namelijk niet alleen door het goede spel van de Amsterdammers. City speelde namelijk twee keer onthutsend zwak. Het zou ongelooflijk knap zijn als Ajax zich gaat plaatsen voor de Europa League, en wat Siem de Jong zegt; daar moeten ze ook tevreden mee zijn. Dat zou een geweldige prestatie zijn.

Vond Vermeer anders ook zeer zwak keepen deze avond. Het lijkt alsof hij zo snel en wild uitkomt, dat hij helemaal niet naar de bal kijkt en zijn reddingen meer toeval zijn dan wijsheid!

Dortmund heeft zeker een goede ploeg maar de boer maakt gewoon fouten door Enoh en Poulsen op te stellen.
Enoh kan gewoon niet voetballen,is nu wel bekend en heeft 5 wedstrijden gespeeld dit seizoen en laat je beginnen in zo een balngrijke wedstrijd.had gewoon Schone laten staan,had je ook wel verloren maar kwam nu zo angstig over dat het gewoon pijnlijk was.
De Boer is er net zo schuyldig aan om met zo een laffe opstelling te beginnen,had begonnen met fisher in de basis en schone en gewoon gespeeld of het je laatste kans was in plaats van dat risicoloze tikkieterug met enoh en poulsen op het middenveld.

Oh wat deed dat pijn om te zien hoe eenvoudig die combinaties werden gemaakt icm loopacties bij de 0-1 en 0-2. Schaamteloos, zo traag en slecht was hij maar ook Enoh idd.

Mentaal puntje.. Te veel angst in de knieen maar ook te veel ontzag.

Deze wedstrijd ging overal fout waar het fout kon gaan voor Ajax. Het begint al met de opstelling. Met Poulsen en Enoh heb je 2 spelers die niet uitblinken in voetballend vermogen, maar alleen in werkend vermogen. Het was heel duidelijk te zien dat er aanvallend dingen werden gemist. Dortmund had heel slim de Jong uitgeschakeld, waardoor er gewoon geen voetballend vernuft was.
Omdat dat moest worden gecompenseerd, moest Blind naar voren spelen. Die kreeg ook wel redelijk wat ruimte, maar Boerrigter liep iedere keer dan weer naar de buitenkant, neemt een speler mee, ruimte weg... Als hij niet in vorm is, tot daar aan toe, maar een beetje slimheid zou je wel verwachten, dat hij daar dan weg blijft en er ruimte komt voor Blind. Gelijk over op de aanval, wat Eriksen liet zien sloeg totaal nergens op. Ik geloof dat hij 2 goede ballen heeft gegeven en de rest gelijk weer aan de tegenstander, het was echt verschrikkelijk. Als je het mij vraagt is niet Eriksen, maar Fisher het talent. Wat die laat zien is al een stuk indrukwekkender dan Eriksen. En ja ook Fisher maakt fouten, maar niet op de manier hoe Eriksen dat doet.

Eigenlijk is gewoon de conclusie dat FdB eens keihard moet ingrijpen en mensen duidelijk moet maken dat ze niet zeker van hun plek zijn. Want Eriksen lijkt alles maar te mogen doen, hoe slecht ook, en hij is ook amper beslissend. Boerrigter speelt met de rem erop sinds zijn rug klachten, dat moet eerst opgelost worden en anders gewoon niet meer laten spelen. En ook naar Alderweireld mag wel eens worden gekeken, want die laat ook veel te veel steken vallen...

Ik vind gewoon dat het contract van Poulsen direct ontbonden moet worden. Hij moet eigenlijk juist in deze wedstrijden uitblinken mede door zijn ervaring. Hij moet leiding geven aan de jonkies maar in plaats daarvan is hij de slechtste op het veld.

Als ik Ajax was had ik dan liever een talent die zulke fouten maakt en daarvan leert dan Poulsen die toch bijna aan het einde van zijn carrière zit.

Ik heb zel afrikaanse ouders maar ik hoop dat Ajax nooit meer met Enoh speelt , wat is hij slecht geworden zeg, want in het begin bij Ajax viel het nog wel mee maar nu is het niet meer om aan te zien hoe slecht Enoh is.

En over die 1ste goal heeft iedereen wel gezien hoe slecht Poulsen aan het dekken was , laat Reus gewoon in Zijn rug weglopen, laten we hopen dat Frank De Boer nooit meer Enoh en Poulsen laat spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
88 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 juni
Carlo Ancelotti meldt zich mogelijk in Londen voor een verrassende huurdeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren