‘Ik speel alleen samen met Messi als hij naar Santos zou komen’

Maandag, 5 november 2012 om 11:58

Neymar blijft in het shirt van Santos de sterren van de hemel spelen in de Braziliaanse competitie en Europese topclubs hengelen onophoudelijk naar zijn diensten, maar de twintigjarige aanvaller houdt vol dat hij niet bezig is met een vertrek naar Europa. Ook Barcelona hoeft er niet op te rekenen dat de Braziliaans international op korte termijn aangetrokken zal kunnen worden.

/

Net als aartsrivaal Real Madrid worden ook de Catalanen continu in verband gebracht met Neymar, die bij Barça een koppel zou kunnen vormen met sterspeler Lionel Messi. Dat gaat echter niet gebeuren, verzekert het talent. “Ik zal de komende tijd alleen samen met Messi spelen als hij naar Santos komt”, liet Neymar met een glimlach weten aan El Mundo.

“Het is voor Santos mogelijk om hem vast te leggen. Het enige wat we daarvoor hoeven doen is de halve stad verkopen”, grapt Neymar. “Maar ik heb niets gehoord van Barcelona”, vervolgt de Braziliaan serieuzer. “Het ene moment zou ik daar naartoe gaan, een dag later wordt weer gezegd dat ik naar Madrid vertrek. Ik sta nog tot 2014 onder contract bij Santos, dat is alles wat ik weet.”


Poll

Denk je dat Neymar zijn contract met Santos uitdient?


Gerelateerd

69 reacties (laatste reactie door v.oetbal)

Op lange termijn gaat dit vrijwel zeker gebeuren, of messi of ronaldo speelt met hem samen.
Al past hij qua speelstijl meer bij Real Madrid

5 november 2012 om 12:06

Hij zou real madrid wel weer meer flair geven maar bij barcelona kan hij ook terecht als een soort van ronaldinho.

5 november 2012 om 12:10

Ja, alleen was Ronaldinho een speler met overzicht, en dat komt Neymar tekort. Het is geen spelverdeler, gewoon de man met de actie en gelanceerd moet worden door andere

5 november 2012 om 12:18

Ik heb toch echt verscheidene dingen van hem gezien waarin hij spelers alleen voor de keeper zet.

5 november 2012 om 18:14

Je vergeet dat dit Barca om Messi draait. Toen Pep kwam moest Ronaldinho wijken.

5 november 2012 om 15:30

Sanchez was ook een trucjesmonster met een supergoede techniek en ik denk dat je hem wel met Neymar kan vergelijken. Klein, wendbaar en snel etc, en Sanchez is ook anders gaan spelen.

6 november 2012 om 21:15

ALS Ronaldo tegen die tijd nog niet weg is natuurlijk

Want het zou namelijk best een scenario kunnen zijn dat Ronaldo voor 100+ miljoen wordt verkocht en dat Real zo de strijd om Neymar kan winnen.

En dat gaat helemaal niet gebeuren

Neymar komt wel naar Europa als de flappen wapperen!

5 november 2012 om 12:06

Als de flappen wapperen? Gast, die kerel verdient bij Santas al 8 miljoen per jaar en heeft een miljoenencontract met Nike. Die hoeft voor het geld niet naar Europa hoor...

5 november 2012 om 12:06

Heb je enig idee hoeveel deze jongen verdient bij Santos?
Het ligt rond de 8 miljoen aan salaris, met sponsors erbij gaat het over de 10 miljoen dus voor geld hoeft hij het niet te doen.

Ontopic:

Neymar zal gewoon tot 2014 in Brazilië blijven. Hij wil net als voetballegende Pelé het WK in 2014 winnen als speler van Santos, dat is o.a èèn van zijn doelen. Daarnaast verdient hij riant en is hij onderhand een god daar in Brazilië, geen haast dus om te vertrekken. Wat hij daarna gaat doen zien we wel.

5 november 2012 om 12:13

Hij verdient echt bakken met geld voor een speler in Brazilië.
Maar hij schijnt het ook uit te geven als water.
Ik hoop dat het een beetje rustig wordt rond hem. Ik hoop dat hij lekker tot 2014 bij Santos blijft en daarna mogelijk de stap maakt naar een topploeg in Europa. want ik ben benieuwd hoe hij presteert als hij wekelijks topwedstrijden speelt in een topcompetitie.
Daarnaast hoop ik ook dat dit niet is bij Real of Barca. Als die ploegen dit soort spelers blijven halen dan kan de spaanse competitie net zo goed voor 2 ploegen worden want daar valt niet tegen te concureren.

5 november 2012 om 12:18

Hij geeft veel geld uit aan vastgoed zoals huizen dus dat is wat anders dan het verkwisten aan meiden, drank en andere dingen.

De Spaanse competitie kent alleen maar twee winnaars de laatste jaren dus het is onderhand al een tweestrijd. Atletico doet nu leuk mee maar die staan weer derde of vierde ergens rond Februari. Helemaal als hun beste speler vertrekt in Januari.

5 november 2012 om 12:39

Toch denk ik dat Neymar niet tot 2014 bij Santos blijft. Santos zal hem niet transfer vrij willen laten vertrekken. Neymar zal onder druk gezet worden om eerder te vertrekken.

MAW hij zal moeten bijtekenen of hij vertrekt naar europa. Altans......er vanuit gaande dat hij ook voor de sportieve uitdaging gaat. Anders vertrekt hij wellicht nog naar de zandbak

5 november 2012 om 17:40

In Europe moet je heel veel belastingen betalen, Als je in Frankrijk 10 milioen verdient mag je al blij zijn als jer er nog 3 overhoud.
En Spanje zal de belastingen verhogen voor de rijken. Dat zal dus ook wel naar de 50 gaan.

Zo fantastisch dat hij is op het veld, nog beter is hij naast het veld. Hij heeft gewoon enorm veel respect voor Santos en wat hij daarover zegt meent hij echt, hij is volgens mij echt nationalistisch en ik denk dat hij inderdaad pas zal vertrekken na de wereldkampioenschap.

5 november 2012 om 12:39

hij kan wel veel respect voor santos hebben maar hij gaat daar wel gratis weg als hij niet als nog verlengd dus of neymar echt zo goed is voor santos ik betwijfel het

5 november 2012 om 13:11

Het Bosman arrest is niet van kracht in Brazilië, transfervrij vertrekken wordt dan erg lastig.

Lekker naar Madrid gaan. Past hij veel beter als individu ipv dat hij word omgetoverd tot echte team speler. Kijk bijvoorbeeld naar Alexis Sanchez.

5 november 2012 om 12:09

Ik irriteer me zelfs dat Alexis Sanchez speelt zoals hij nu doet. Het is nu zowat een type Olic van Barcelona, hard werken en meters maken.
De vrije vogel die hij bij het nationale elftal is en de speler die hij was bij Udinese is er niet meer.
Het lijkt soms zelfs dat hij bang is om een keer alleen te gaan en ze actie door te voeren.

5 november 2012 om 12:27

Ik was al bang dat het bij zijn vertrek naar Barca zou gebeuren, maarja toen ik dat zij lachte iedereen me uit want ja, wat is er nou slecht aan Barca? Alles met een Barca logo slaagt en is beter dan de rest.... Mooie club mooi voetbal daar niet van maar altijd dat ophemelen, wat ergens misschien wel terecht is maar het mag evengoed wel wat minder.....

On: Ik denk dat de kans er meer in zit dat hij naar Real zal gaan, helemaal mocht die transfer van Ronaldo doorgaan.

Neymar gaat totaal niet naar Barca, 1. hij past bij het spel van Real madrid hij is geen teamspeler maar is meer een solo speler. 2. barca heeft geen geld om zijn contract af te kopen van 55miljoen 3. hij zelf is ook niet geintresseerd in barca hij heeft al meerdere malen aangegeven om naar Real madrid te gaan maar je heb in catalonië heel veel kranten die verzinnen dat barca al 14miljoen zou hebben betaald en sierd de vos is ook zo eentje die met zijn verzonnen nieuws komt over neymar die naar barca gaat ik geef jullie een tip mensen als je Sierd de vos hoort praten doe je televisie op mute of als je iets in de spaanse krant ''marca'' ziet geloof het dan niet alles is nep daarin.

Als ik hem was zou ik gewoon in Brazilie blijven. Hij wordt daar gezien als meer dan een grote speler en verdiend net zoveel als hij in Europa zou verdienen.

6 november 2012 om 20:21

In Zuid-amerika heb je geen 'super' top clubs zoals in Europa. In Zuid-amerika heb je geen Champions Leage zoals wij die kennen met de absolute top van Europa. En zo zijn er nog een paar redenen waarom Neymar juist wel naar Europa moet !

Ik zou voorlopig ook niet weggaan. Hij is pas 20, verdient 14 miljoen per jaar en is daar een soort koning.

Kan over 3 - 4 jaar ook nog.

5 november 2012 om 12:14

Hij verdient 7m euro nettoo per jaar. Hoe kom je bij die 14m?

5 november 2012 om 12:33

7 miljoen aan salaris, 6,8 aan andere inkomsten.

5 november 2012 om 12:40

grotevuurbal heeft al voor me geantwoord

5 november 2012 om 12:42

3 miljoen aan salaris en 4 miljoen aan sponsor contracten (nike 1m, Redbull 1 miljoen etc etc .. tezamen 7m euro (niet is boven de 7)

De rest zijn gewoon gigs.

5 november 2012 om 12:47

denk je nu serieus dat Neymar 3 miljoen aan salaris verdient?? Dan kan ik er uit mijn hoofd al 200 spelers opnoemen die meer verdienen dan 3 miljoen. Denk is na. Zijn netto salaris is 8 miljoen euro per jaar daarna heeft hij totaal aan sponsor contracten aan ong. 7 miljoen euro dus bijna 15 miljoen euro per jaar.

5 november 2012 om 12:52

Mijn god. Ik ga hier niet in discussie. Ik volg de Braziliaanse nieuws. Ik weet hoeveel deze man verdient!

Ik herhaal, Neymar verdient 3m euro aan salaris en nog 4m aan vaste sponsor contacten. Tezamen 7m euro.

De rest zijn gewoon gigs van 1 a 2 m euro. Maar zijn netto salaris bedraagt 7, iets miljoen euro per jaar.

Oow, niet zo lang geleden stond het nog op VZ (een artikel gepubliceerd door Forbes).

5 november 2012 om 13:08

Cimbomista1905, wat betreft het Braziliaans nieuws en zeker wat betreft het Braziliaanse voetbal is blink182 dé expert en heeft het (bijna ) altijd bij het juiste eind. Als hij zegt dat het salaris van Neymar als volgt is opgebouwd, kan je ervan uitgaan dat het zo is.

5 november 2012 om 17:44

Thanks to sponsorship deals with the likes of Nike (worth $1 million per year) and Red Bull, besides a handful of other Brazilian companies, Neymar banks another $4 million off the field, putting his total annual earnings at an estimated $8 million
And in spite of certainly being a respectable sum, it’s not anywhere as near as the $18 million in annual earnings that the Brazilian media has attributed to him recently

8 milioen dollar per jaar dus, en niet zovaal als de roddelmedia aangeeft

5 november 2012 om 23:02

$8 million (dollar) = 6,252,134.10 EUR

Ik denk dat Neymar helemaal niet naar europa gaat komen...voorlopig niet in ieder geval. En waarom zou hij. Hij is in brazilie een held en zal daar heel behoorlijk verdienen. Waarom zijn mooie leven inruilen voor het stressvolle Europa. Ik denk dat alleen als Santos hem kwijt wilt (bang als ze wellicht zijn dat ie in 2014 gratis de deur uitloopt), hij naar Europa komt.

Overigens vond ik hem op de Olympische Spelen maar matig spelen. Ik heb mijn twijfels bij het niveau van de Braziliaanse competitie. Zelfs Seedorf is door een scoringsmachine. Niets ten nadele van Seedorf, een prima voetballer, maar toch niet echt bekend om zijn vele doelpunten.

2014 2014 2014.. Hoe vaak nog moet dat gezegd worden?

Neymar gaat nergens heen voor 2014! Hij weet niet eens waar hij zal spelen wnnr hij vertrekt. Hij houdt zich bezig met het voetbal.

5 november 2012 om 13:12

Het zou hem sieren en heb het gevoel dat hij niet vroegtijdig zal vertrekken. Misschien wil hij eerst een groot aandeel leveren aan de winst van WK 14' met Brazilie in Brazilie spelend voor Santos en vervolgens de overstap maken naar Real Madrid of Barcelona. Dat zou fantastisch zijn.

Natuurlijk heeft oome Pele ook een aandeel in deze beslissing van Neymar.

Nou, ik geloof toch echt dat hij naar Barça komt hoor. In principe heeft hij al gesproken met Sandro Rosell en zou hij na het WK richting Barcelona komen. En Grandepulga2 hij mag ook wel een beetje respect tonen voor Santos, ze betalen hem 8!!! miljoen per jaar.

Niet om gelijk slecht over iemand te denken maar.....
Ik zie net dat hij een contract heeft tot 2014. Aangezien hij iemand is die niet vies is van geld (op z'n zachts gezegd) en hij over 1,5 jaar transfervrij is.....zou hij daar niet gewoon op lopen wachten? Zou wel echt extreem zonde zijn voor Santos, maar aan de andere kant, Neymar zou een vette tekenpremie kunnen ontvangen.....denkt iemand dat dit zou kunnen gebeuren of zoek ik het nu te ver

Is lastig, ene kant is hij het niveau ontgroeid en is hij klaar voor Europa, aan de andere kant is hij pas 20, krijgt dik betaald en kan zo perfect naar het Wk toewerken.br Misschien is het laatste toch het verstandigste.

weer een beetje ongelukkige titel van Vz.. is net alsof hij bedoelt 'ik wil absoluut niet naar barcelona'.. de titel wekt ten onrechte de indruk dat hij een beetje een afkeer tegen barca zou hebben

5 november 2012 om 13:04

Of dat hij zelf al gekozen heeft voor Real, Psg, Chelsea oid.

Niet meteen gaan lopen miepen

5 november 2012 om 14:16

klopt. maar dat heeft hij niet.. dus in jou geval zou de titel alsnog fout zijn

Allemaal veel lof voor hem. Maar hij is niks in mijn ogen als die niet naar EU gaat. Net of die niet durft ofzo

Neymar heeft voor zichzelf een aantal persoonlijke doelen gesteld, waarvan één is dat hij het WK van 2014 als speler van Santos wil spelen. Daarnaast zijn er nog een aantal records van Pélé die Neymar wil breken bij Santos voordat hij de overstap maakt naar Europa (lees: Barcelona). Hij zal dus waarschijnlijk zeker tot 2014 bij Santos blijven, daarna moet het wel erg vreemd lopen wil hij niet naar Catalonië komen. Barcelona heeft immers al een betaling gedaan voor zijn komst, Sandro Rosell heeft aangegeven dat we ons 'geen zorgen hoeven te maken, hij komt'.

5 november 2012 om 12:48

Wanneer heeft Rosell dit gezegd? Heb je een interview, bron of iets dergelijks?

5 november 2012 om 13:02

Ik heb via Almogaver gehoord dat Sandro Rosell dit gezegd zou hebben. 99 van de 100 keer kloppen zijn bronnen, dus het enige wat je hoeft te doen is het even aan hem na te vragen. Op het forum staan wel de jaarcijfers van Barcelona, met daarin het bewijs voor de betaling van 10 miljoen onder het mom van een 'sportieve investering'.

5 november 2012 om 13:27

Dit is net die ene keer vrees ik. Ik heb het laatst nog eens flink nagezocht, maar Rosell gaf juist in New York duidelijk aan dat Neymar een speler van Santos is en dat er nog helemaal niets aan de orde is; staat zelfs op de officiële Barça site.

Hmm Neymar verdient genoeg in Brasil en is de held en de toekomst van Brasil maar ik had er stiekem wel opgehoopt dat hij al eerder naar Barcelona zou komen dan 2014.
Nu zal het dus nog wel even duren nu ik deze uitspraken hoor, Messi en Neymar in een team lijkt me echt genieten geblazen, veel mensen bekijken Neymar niet goed want hebben het over een jongen zonder overzicht, maar hij strooit ook met passjes en heeft goed positiespel, hij is wel een zeer creatieve jongen, maar kijk maar eens naar Brasil hoe hij soms met de mooiste passjes strooit.
Ik denk echt dat hij zou kunnen slagen bij Barcelona, hopelijk komt hij er ooit terecht.

Ik ga er vanuit dat hij komende zomer de toptransfer van Barcelona zal zijn ; Barca heeft al een voorziening van 10 mio euro in zijn balans staan en ik vermoed dat of Villa of Sanchez komende zomer van de hand zullen worden gedaan.

Met die 10 mio, het geïncasseerde bedrag voor Villa en/of Sanchez en het jaarlijkse budget van 40 mio euro voor transfers bij Barcelona denk ik dat de financiering daarmee rond zal zijn.

5 november 2012 om 13:05

En vergeet daarbij ook niet de waarschijnlijke verkoop van Ibrahim Afellay voor een bedrag van zeven á tien miljoen euro. Daarnaast is er zoals elke zomerse transferperiode een transferbudget van 45 miljoen euro, dus je zit al op 45 miljoen + 10 miljoen + 8 miljoen = 63 miljoen euro. Als dat niet genoeg is om hem binnen te halen, weet ik het ook niet meer. Het zal dan ook waarschijnlijk niet aan Santos zijn wanneer hij verkocht wordt, maar aan Neymar. Hij wil nog bepaalde persoonlijke doelen bereiken voordat hij naar Barcelona gaat.

5 november 2012 om 13:20

Neymar past toch helemaal niet in het spel van Barca.. Toen Ronaldinho er speelde was het allemaal anders. Nu is het tikken en tikken en tikken.. Neymar kan veel beter gewoon lekker acteis maken, spelen met vrijheid.. Ik denk dat hij beter naar Madrid kan gaan, waar individu meer belangrijk is dan bij Barca,,,

5 november 2012 om 13:28

Of hij er past of niet, dat is een andere discussie en het kan best zijn dat je gelijk hebt. Ik heb al eens gezegd dat ik weet dat ik niet weet : er zijn mensen die bij hoog en bij laag denken dat Neymar bij Barcelona de pannen van het dak zal spelen en anderen die zeggen dat het een gigantische flop gaat worden.

Ik weet het dus niet...

Wat ik wel denk, dat is dat de mensen die bij Barca over transfers gaan er van overtuigd zijn dat Neymar absoluut moet worden aangetrokken.

Zoals Guaporta al zei heeft Rosell zich in die zin al uitgelaten.

5 november 2012 om 13:41

Ik heb het nog even nagecheckt:
Volgens de media heeft FC Barcelona de rechten gekocht om Neymar als eerste te kunnen kopen. Ze hebben Santos zo´n 10M betaald.
De prijs van Neymar wordt 50m, dus Barça zou daarnaast nog 40M extra moeten betalen.
Maar als iemand anders Neymar wilt kopen, moeten ze naast de 50M voor Neymar, Barcelona een schadevergoeding betalen van 40M euros, dus in totaal 90m.
Ik denk dat alleen City überhaubt dat geld zal willen/kunnen uitbesteden want Madrid gaat geen 40M betalen aan hun rivaal.

Over Neymar naar Real Madrid word er toch al een tijdje niets meer gezegd.voor 2014 moeten we denk ik Neymar niet verwachten in Europa

Laat Neymar lekker in Brazilië blijven. Als hij niet de beste wilt worden moet hij dat zelf weten.

Contract tot 2014? Maar dan was hij toch niet transfervrij ofzo? Ligt dacht ik anders in Brazilië.

Buiten dat hoop ik dat hij snel naar Europa komt. Echt een geweldenaar en ook erg 'down to earth' en respectvol.

Een wereldspeler die zichzelf blijft.

Hoor mensen over Barca, Real blah blah.

Hoop gwn dat die naar Inter kom. Zijn dit jaar goed begonnen en werken aan een jong talentvol team die perfect bij Neymar zou passen.

Als ze dit jaar landskampioen worden misschien ook nog de Europa leugea winnen en er is een hele grote kans dat er Chinese investeerders naar Inter komen, dan moeten ze gwn voor neymar gaan. Ook al is hij duur hij kan nog jaren mee.

En Inter heeft al jaren geen grote aankoop gedaan dat weet ik naar voor en toptalent doen ze dat wel dit jaar wouden ze lucas halen ze hadden al akkoord met hem maar toen kwam PSG met hun overdreven bod.br

Gekopieerde uitspraak van Ronaldo? Die hetzelfde zegt in de media alleen dan is santos, real madrid?

Als Neymar nou gewoon lekker in het braziliaanse krantje alleen zijn babbels zou kunnen doen dan past dat bij zijn keuze. In Europa hebben we helemaal niks aan de babbels van Neymar. Hij wil hier niet spelen, dan moet hij hier ook niet spreken.

Ja erg leuk Neymar.

Kom nu maar in Europa voetballen en laat zien waarom je niveau van C.ronaldo en Messi bent.

Lijk me van echte klasse als hij helemaal niet naar europa komt.
In elk geval niet naar europa komt omdat ierdereen zegt dat dat moet.
Waarom zou dat moeten omdat de rest van de wereld dan pas echt kan beginnen met vergelijken.
Waarom? Deze jongen verdient bakke vol, Brazilie is een enorme economie aan het worden. Dus waarom zou hj nu precies naar europa komen als hij het gewoon naar zijn zin heeft daar???

Ik denk dat Neymar pas na het wk naar Europa vertrekt, die man wil sowieso het wk meemaken in eigen land. Bij Santos heeft hij garantie op speelminuten en bij een real of barca kan hij zo weer "banken".

guaporta je hb gelijk. blink heeft bijna altijd gelijk maar nu zit ie ver naast.
Neymar verdiend 15 mlj per jaar inclusief reclame spotjes.
Santos had niet voor niets hun dames zaalvoetbalelftal opgeheven
Anders hadden ze Neymar niet kunnen betalen.
Check effe op google salaris van Neymar dan hoor ik het wel.

Ik vind het toch wel opvallend dat deze jongen nog best nuchter blijft met alle aandacht die hij krijgt. Met zijn voorkomen en spel verwacht je toch een meer arrogant mannetje, maar hij blijft vaak bescheiden in interviews.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Santos

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Palmeiras6316
3.Santos6310
4.Gremio6219
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Vitor Frezarin Buen...Middenvelder104
Thiago Maia AlencarMiddenvelder100
Voor de complete selectie: Clubpagina Santos.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Santos.

1273 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
2014/2015 Barcelona 33 22 6 0
2013/2014 Barcelona 26 9 6 0

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Jean Michaël Seri moet de eerste aankoop van Unai Emery bij Arsenal worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren