Van der Gijp: ‘Sana en onze vriend Babel heb ik weer niet gezien’

Donderdag, 25 oktober 2012 om 18:45

René van der Gijp voorspelde in de aanloop naar Ajax-Manchester City dat de Amsterdammers flink op de broek zouden krijgen van de Engelsen. Met een knipoog gaf de oud-prof aan dat hij rekende op 1-14 als eindstand, maar Van der Gijp kwam bedrogen uit. Daags na de 3-1 overwinning voor Ajax op the Citizens erkent hij dat hij fout zat, maar echt helemaal overtuigd is hij ook niet.

/

“Ik moest lachen om de verwonderde gezichten na afloop. Want als je de wedstrijd analyseert, heeft Ajax in het centrum van de verdediging best matig gespeeld”, geeft Van der Gijp donderdag te kennen bij RTL 7. Volgens hem liet het hart van de Ajax-defensie gaatjes vallen en profiteerde City daar simpelweg niet van. “Ik vond die Deen Poulsen niet zo geweldig. Die twee backs vond ik goed.”

“En met name Schöne, de Jong en Eriksen vond ik fantastisch spelen”, geeft Van der Gijp ruiterlijk toe. “Maar Sana en onze vriend Babel heb ik weer niet gezien. Dus als je het analyseert, was het niet zo geweldig. Er wordt altijd gezegd ‘je moet alle elf echt helemaal top zijn’, wil je er van winnen. Maar dat bleek gisteren toch niet het geval. Ajax heeft hartstikke goed gevoetbald voor Ajax-begrippen. Maar het is natuurlijk niet zo dat ze Manchester City ondersteboven gevoetbald hebben.”


Poll

Heeft René van der Gijp gelijk?


Gerelateerd

209 reacties (laatste reactie door boyaz09)

Niet serieus te nemen die man.
Poulsen speelde de laatste wedstrijd niet goed maar tegen City heeft hij uitstekend gespeeld.
niet steeds een bal naar achteren maar hij zocht echt de oplossing vooruit met subtiele pasjes die risico hadden maar wel goed waren.
City heeft met die 4 topspelers voorin amper iets gecreëerd, Dzeko was een paar keer gevaarlijk maar dat was het dan ook hoor... (ja en die goal van Nasri natuurlijk)

Ze moeten eens verder kijken dan hun neus lang is, Sana heeft 1 op 1 weinig tot niks laten zien maar hij was wel degene die steeds die ruimte creëerde voor van Rhijn... (die 1-1 was gewoon een uitgespeelde kans en ook de 3-1 was dat ook met wat mazzel...)
Echt iedere speler heeft aandeel gehad in de overwinning maar ja, Ajax kan nooit iets goed doen helaas bij van de Gijp met zijn belachelijke overdreven uitspraak afgelopen maandag die Ajax kansloos achtte.

Ik kijk het programma graag maar als het over Ajax gaat neem ik eigenlijk alleen Derksen serieus.

25 oktober 2012 om 18:56

Waar slaat zo'n reactie op?
Ajax wint met 1-3 van City, maar volgens van der Gijp was het halve team van Ajax slecht.
Dan kan je nooit van City winnen. Heeft hij de wedstrijd wel gezien of baseert hij het op de afgelopen wedstrijden uit de competitie?

26 oktober 2012 om 00:33

@ Crazy: Poulsen speelde gister redelijk vond ik maar maakte aan het begin van de 2e helft echt een domme fout door direct vanaf de aftrap de bal in te leveren. Hieruit viel bijna een doelpunt. Ik vind dat hij te weinig toevoegt aan Ajax voor een ervaren speler.

Voor de rest ben ik het wel met je eens. Vd Gijp is bijna altijd negatief over ajax. Verder vind ik hem wel vermakelijk hoor maar Ajax doet het bij hem nooit goed.

26 oktober 2012 om 09:16

Hij probeert zn belachelijke voorspelling nog enigszins goed te praten met dit soort opmerkingen. Kijk, dat de ene Ajacied beter speelde dan de andere is logisch. Dat Sana opnieuw tekort kwam, klopt ook. Maar met het bagatelliseren van deze overwinning doe je Ajax en alle spelers veel en veel te kort.

26 oktober 2012 om 13:35

Hij zei ook van Twente dat ze makkelijk gingen winnen. Dat Levante helemaal niks was. Toen verloor Twente met 3-0. Die man heeft weinig verstand van voetbal..

25 oktober 2012 om 18:58

Het zal nooit goed zijn joh. Voor hetzelfde geld Ajax domineert Barca (het is maar een voorbeeld mensen, niet serieus nemen xd) en wint met 10-0 zal je van der Gijp nog kritiek horen geven op Ajax.

25 oktober 2012 om 18:58

1 : Poulsen was zeer matig , weinig kopduels gewonnen , " rust " was vaak niet te vinden bij die gast verspeelde veel ballen en die simpele ballen kan iemand met meer diepgang in zijn spel ook geven als je iemand instrueert van te voren
2: Ajax was ook kansloos vooraf gezien maar mancini heeft zich belachelijk gemaakt door 3-5-2 te spelen en vervolgens met milner en barry te gaan spelen .
3: Alle goals zijn nogal gelukkig gevallen : de 1-1 was laconiek gedaan door barry die de bal makkelijk kon onderscheppen maar keek er alleen na , de 2-1 was laconiek verdedigt door lescott en de 3-1 was via via via

25 oktober 2012 om 19:01

Onzin Henkvries, City kon het simpelweg niet brengen tegen dit Ajax en dat is de verdienste van Ajax en niet de zwakte van City.

25 oktober 2012 om 19:26

ja hallo, zo kunnen we elke goal nuanceren hè want ja, bij 95 van de goals gaat er een fout van de tegenstander aan vooraf...
de goal van nasri? lakoniek verdedigt van van rhijn...
schei toch uit.

het vele balverlies van poulsen heb ik echt niet gezien, ik vond hem echt goed spelen maar ja, als je op een gegeven moment een paar wedstrijden minder gespeeld heb dan kun je er ineens niet veel meer van, ook als je dan wel goed speelt.
dat was bij blind zo, bij eriksen zo en nu ook bij poulsen... (bij psv was dat bijvoorbeeld manolev...)

25 oktober 2012 om 19:34

De fouten die vooraf gingen bij de goals van ajax gebeuren de topverdedigers van man city niet vaak vooral niet zo kinderlijk als gister , de goal van man city was niet perse de fout van van rhijn maar meer een snelle counter en dan gebeurd het wel eens dat iemand in de rug van iemand vrijkomt

Poulsen baseer ik niet op 1 wedstrijd maar op meedere seizoenen zowel in liverpool , denemarken presteert die gast werkelijk niks , slap verdedigen , geen diepgang nogal laconiek in passen.

25 oktober 2012 om 19:43

Voetbal is een spel van fouten

25 oktober 2012 om 19:51

@crazydj07 ik ben het je met je eens dat er heel oppertune gereageerd wordt, maar wat je over Blind zegt ben ik het niet mee eens. Blind speelde vorig jaar de meeste wedstrijden slecht t/m speelronde 28 ongeveer. Sindsdien speelt hij meestal voldoende of zelfs goed. Hij speelt echt constant.

City speelde niet hun beste wedstrijd, maar de credits gaan uiteraard naar Ajax.

25 oktober 2012 om 19:59

Ajax dwingt toch die fouten af door goed balbezit te houden en wachten tot er een opening ontstaat, bij elk doelpunt gaat een fout vooraf, Ajax was voetballend een stuk sterker gisteren dan City en dat zijn ze niet gewend, dan ga je uiteindelijk fouten maken, en daar heeft Ajax van geproviteerd

En ga voor de gein ff de statistieken op zoeken van Poulsen, waarneer hij niet speelt en waaneer wel, er word vaker verloren waarneer hij niet speelt dan wel, dus zo slecht zou hij wel niet wezen ( in zijn cariere ), het oogt misschien niet allemaal geweldig maar uiteindelijk maakt hij het team sterker.

Het is makkelijk om allemaal kritiek te geven en bij voorbaat je mening geven maar die bal die blijft rond en het blijft ook gewoon 11 tegen 11, Ajax heeft bij vlagen voetbal les aan die miljonairs gegeven, en als je de engelse kranten leest dan is daar alle lof voor Ajax en dat word ook door de spelers van City beaamd, maar er zijn altijd wat mensen die blijven zeuren, en vaak de prestatie aan iets anders wijden, Ajax heeft gisteren gewoon een klasse prestatie neer gezet waar heel Nederland trots op mag wezen.

26 oktober 2012 om 01:41

echt en feyenoord reactie dit! nee supporters van andere clubs! jullie kunnen het gewoon niet hebben dat Ajax baas was in eigen stadion tegen koopclub city!

25 oktober 2012 om 19:00

Inderdaad absoluut niet serieus te nemen.
Hij roept ook altijd dat je met kleine voetballers niet kunt winnen. Volgens mij speetl Barcelona met gemiddeld 1 speler van meer dan 1.80m. En die ploeg heeft al alles gewonen wat er te winnen is.

Ik ga niet roepen dat Ajax Manchester City ondersteboven heeft gespeeld. En Sana is nog licht voor dit niveau. Maar het komt maar zelden voor dat alle elf spelers een superwedstrijd spelen in de CL, bij welke club dan ook.

25 oktober 2012 om 19:13

Ah, de ajacieden hebben weer eens gewonnen en direct is iedereen die een andere mening is toegedaan niet serieus te nemen. Heerlijk volkje is het ook. Respect dat Ajax gister gewonnen heeft, maar ajax heeft echt niet de pannen van het dak gespeeld.

25 oktober 2012 om 19:23

Probleem is dat van der Gijp nooit positief is over Ajax. Vooraf maakt hij ze belachelijk door met een knipoog (dat wel) te zeggen dat ze met 1-14 verliezen. Dan winnen ze met 3-1, met prima spel, en dan nog kan hij weinig positiefs zeggen over Ajax. Daar heb ik een beetje moeite mee.
Dat je weinig met Ajax hebt kan en mag natuurlijk, maar kom daar gewoon eerlijk voor uit. En durf credits te geven aan een ploeg die gewoon een prima pot heeft gespeeld.

25 oktober 2012 om 19:29

Is er iemand die dat schrijft in deze posts?
vd Gijp is simpelweg een clown, met heel weinig inhoud.

25 oktober 2012 om 20:06

jou nemen we gelukkig wel serieus....oh nee toch niet

25 oktober 2012 om 19:02

Waarom zou je van der Gijp niet serieus nemen? Iedereen zijn eigen mening en buiten dat vind ik dat hij nog gelijk heeft ook. Wat hebben Sana en Babel nou laten zien gisteren? Het is gewoon een realistische uitspraak als je zegt dat City gaat winnen van Ajax en dat Ajax weinig kans maakt. Ga nou niet ineens doen alsof je van tevoren alwist dat Ajax ruim zou winnen van City. De meeste mensen zouden hun geld op City hebben gezet.

Buiten alles om speelde Ajax heel redelijk, maar City was ook heel inspiratieloos en super slecht hoor. Ik hoor het wel als Ajax evengoed laatste in de poule wordt, 4e in de competitie en geen Knvb beker want Ajax heeft eigenlijk gewoon een heel matig team. En die hele Ajax-filosofie en dat positiespelletje daar in Amsterdam allemaal leuk en aardig, maar erg dreigend is Ajax niet.

25 oktober 2012 om 19:18

@ioui Laten we van der gijp alleen niet serieus nemen als het om ajax gaat, hij heeft een fascinatie om Ajax altijd te bekritiseren ( zelfs al werden ze 2x achter elkaar kampioen ) Hij heeft duidelijk problemen met Ajax maarja dat is zijn ding

25 oktober 2012 om 19:21

ik neem hem niet serieus omdat hij echt altijd negatief is.
heb je overigens die aflevering gezien toen frank de boer er zat? dat sloeg echt nergens op en mede daarom heb ik reden genoeg hem niet serieus te nemen...

manolev is geen goede speler maar gijp overdrijft, iedereen die groter is dan 1.90, hoe zwak ook, is meteen een goede speler in zijn ogen.
en dan zeggen dat je babel weer niet gezien hebt terwijl hij de beste speler is bij ajax al die weken en juist erg vaak opvallend speelt...

overigens vind ik het echt belachelijk dat als ajax goed presteert dat het altijd aan de tegenstander ligt.
schei toch uit, ajax heeft het uitstekend gedaan, niet redelijk, niet goed, nee, uitstekend tegen een ploeg met vele honderden miljoenen!

25 oktober 2012 om 19:22

En dat city matig speelt heeft niks te maken met het goede spel van ajax?

De afgelopen weken speelt ajax niet best nee maar gister speelde ze echt goed en gaven city gewoon geen kans

25 oktober 2012 om 20:20

Waarom van der Gijp niet serieus te nemen is komt door het feit dat hij liever de clown uithangt bij VI dan dat hij voetbalinhoudelijk een objectief en gefundeerd oordeel geeft. Hij probeert nu weer te verbloemen dat hij ernaast zat met de voorspelling van de uitslag. Wekelijks loopt hij te vertellen wie er allemaal wel niks van kunnen op voetbalgebied. Het grappige en ongeloofwaardige is dat het vaak voetballers betreft die veel meer bereikt hebben dan hijzelf ooit heeft gedaan. Als je niet toe kunt geven dat je ernaast zat met je voorspelling en dat Ajax goed gespeeld heeft gister, dan ben je het niet waard om aan te schuiven in een nationaal voetbalprogramma dat een objectieve en professionele kijk op het voetbal hoort te geven. Maar als entertainer doet hij het prima voor veel mensen.

25 oktober 2012 om 20:39

@afca_126
Prik nou eens een keer door dat uiterlijke vertoon heen en luister gewoon naar wat hij te zeggen heeft. Wat de wedstrijd betreft heeft hij gewoon gelijk. Sana speelde inderdaad slecht en Babel kon het ook niet brengen. City is als collectief gewoon niet sterk genoeg, daarom heeft Ajax gewonnen. Het is niet zo dat Ajax de sterren van de hemel speelde. City presteerde gewoon zwaar ondermaats en Schöne, Eriksen en De Jong hadden gewoon een hele goede dag, net zoals de backs het ook heel goed deden. Daar heeft Van der Gijp gewoon gelijk in, dan moet je zijn argumenten niet onjuist verklaren vanwege de manier waarop hij het brengt.

25 oktober 2012 om 23:39

@wkuk... goed ik prik doorheen zijn uiterlijke vertoon en toch zie ik louter azijnpisserij... het valt me op dat jij dat niet door hebt... Je kunt ook je aandacht verleggen naar Vermeer die prachtig stond te keepen, of wat meer woorden kwijt kunnen aan Siem de Jong, Eriksen en van Rhijn... in plaats daarvan kiest onze azijnpisser ervoor om de enige onzichtbare spelers de grond in te praten. Om dan de wanprestatie van Manc maar even buiten beschouwing te laten, want die speelden slecht Door Toedoen van Ajax... en niet omdat ze er geen zin in hadden.

26 oktober 2012 om 10:40

idd goed gezien. Babel Werkt echt heel hard en weinig balverlies. Samen Toby alderweireld. Ik heb me echt blij verbaasd over hem. Speelde geconcentreerd en had echt zin om zijn tegenstander uit te schakelen.

25 oktober 2012 om 19:26

kijk het is heel simpel, als ajax uit bij AC milan wint dan hadden de gasten van milan er geen zin in die avond, als ajax bij manu bijna door gaat naar de volgende ronde dan had manu een off day and namen ze het niet serieus.. en nu ajax van city wint dat nog geen punten heeft en echt Moet winnen en dan nog was de tegenstander gewoon slap en niet met de wedstrijd bezig... ik geniet gewoon lekker..

25 oktober 2012 om 20:22

Niks van aantrekken, Ajax heeft gewoon gewonnen van die Engelsen!

On: Ik moet lachen om zulke reactie's wat helemaal nergens op slaat. Rene van der Gijp moet ook gewoon zijn verhaaltje kwijt bij RTL 7 en volgende week is hij het alweer vergeten, tenzij Wilfred Genee de beelden uit de ouwe doos haalt, dan weet Gijpje het weer.

(kortom) 1 vind dat Ajax mazzel had en de andere vind dat Ajax gewoon Man City oprolde.

26 oktober 2012 om 07:19

Rene vd Gijp is iemand die heel goed ziet wat er op het veld gebeurd.
Alleen moet je zijn commentaar niet serieus opvatten omdat hij graag ( voor de buis) een beetje humor en sarcasme er door gooit.
Ook ik vind dat hij af en toe te leuk probeert te doen.
Maar Hij heeft wel een Punt.
Het Centrum met Shone en Eriksen speelden zeer goed en ook de Jong
dan zie je dat Ajax goed kan presteren met een paar spelers die top spelen in tegen stelling tot PSV
Hoe dat komt?
Volgens mij omdat alle spelers ( ook die niet goed speelden ) wel met de goede inzet op het veld stonden, en probeerden naar voren te spelen
Babel en Sana heb ik wel gezien, maar na de eerste acties van hen liep het vaak toch vast.
City had geen antwoord op de Ajax taktiek
Dat is de verdienste van F de Boer
Maar het goed spelen tegen Man C is nog geen bewijs dat iedereen goed was
en dat is wat vd Gijp probeerde te zeggen

26 oktober 2012 om 10:43

Echt serieus zou ik van der Gijp nooit nemen, of het nou over Ajax of een andere ploeg gaat
Het is in mijn ogen ook meer een komiek dan een voetbalkenner, ondanks zijn verleden als profvoetballer.

26 oktober 2012 om 16:02

Vond hem eerst altijd wel een realistische kijk hebben. Maar nu overdrijft hij wel heel erg met zijn 1-14. Dat is natuurlijk gewoon weer een grapje. Net als hij zegt dat Messi er wel even 40 in legt in de Champions League.
Ik ga mijn langzaam aan hem irriteren. Beste stuurman staat aan wal, en hij is altijd zo negatief over het Nederlandse voetbal. Kunnen wij er aan doen dat wij niet met geld smijten en ons keurig aan de regels houden volgens de Knvb.
Die buitenlandse clubs smijten met geld. Dus natuurlijk ben je dan niet veel beter.
Is al knap dat je wint. Nu kan Ajax het verdomme nooit goed doen in de CL volgens hem.
Met deze middelen heeft Ajax er alles uitgehaald en een uitstekende avond voor het Nederlands neergezet. Kunnen PSV en Twente nog wat van leren om alles te geven.
Maar dat zegt hij niet omdat hij stiekem een Psv- er is.
Ben zijn café praat nu wel zat.

Johan Derksen heeft altijd een realistische en eerlijke mening over voetbal.
Hem mag ik graag, en komt ook een stuk intelligenter over dan die van der Gijp.
Die schijnheilige Wilfred Genee heeft nooit een voetbal mening. Maar probeert alleen maar Derksen voor lul te zetten, zodat het een komisch programma wordt.
Ik zeg Forza Johan Derksen !!

Gijpie 1-13 werd het toch??

25 oktober 2012 om 18:53

Ga nou niet blij doen dit was een stunt oke niet doen alsof dit een normale uitslag is

25 oktober 2012 om 19:04

De komende tijd zal leren of Ajax een stuntploeg blijkt.

25 oktober 2012 om 19:47

hoeft het ook niet te zijn, maar deze overwinning was door een sterk ajax als team. dat gijp hier ajax spelers gaat afkraken is niet op zijn plaats (op sana na)

25 oktober 2012 om 19:48

@madridista12:
Alhoewel ik twijfel inhoudelijk te gaan reageren gezien al je negatieve uitlatingen over de wedstrijd van gisteren avond wil ik toch iets kwijt, ook zal je antu genoeg zijn dat het niet bij je binnenkomt:

De opmerking van 1-14 is op deze manier wel hard afgestraft, van de 100 wedstrijden zou Ajax er maar 1 winnen. Natuurlijk belachelijke uitspraken, City is natuurlijk beter en zal vaker winnen dan verliezen maar Ajax was gewoon beter gister!

Feit dat hij Babel niet gezien heeft zegt een hoop over hem, de kracht van Babel zit hem in het aanspeelbaar zijn en zijn balvastheid! Babel is altijd aanspeelbaar en heeft bijna geen balverlies!

VD Gijp laat zich gewoon kennen

25 oktober 2012 om 20:05

Ben ik niet zo zeker van. Manchester schiet Europees nou nog niet echt een deuk in een pakkie boter. Ajax kan zich vaak ook goed wapenen tegen ploegen die door iedereen als beter gezien worden.

25 oktober 2012 om 20:05

met welke spelers met welke geld hahahaha van je eige jeugd uitgaan is een risico er kan niet elk jaar een top talent komen en die top talenten blijven al jaren uit daar bij ajax

25 oktober 2012 om 21:55

@madridista Dat is toch juist een reden om blij te zijn. Om van een team te winnen die je normaal niet wint. Of zou jij niet blij zijn.

Babel niet gezien? En vooral 'weer' niet gezien? Babel is dit jaar een van de beste spelers bij Ajax.

25 oktober 2012 om 18:53

Helemaal mee eens! Bovendien speelde hij gewoon super! Die combinaties met Eriksen, Schöne en ook de backs waren fantastisch. Hij heeft dan misschien weinig op doel geschoten etc, maar die kans krijg je ook niet vaak met Kompany bij je
Sana was iets minder... maarja; wat verwacht je ook van die jongen! Heeft het al met al prima gedaan, alleen z'n laatste kwartier was het gewoon op....

25 oktober 2012 om 18:54

Ja zijn ogen zijn niet meer zo goed, dat bedoelde die!

on:

Van der Gijp mist toch wat voetbalanalytisch inzicht en het vermogen toe te geven dat hij fout zit

25 oktober 2012 om 19:20

@magikhetwete

Inderdaad, het is toch best wel enigzins komsich dat een man die als voetballer juist tactisch er helemaal niets van bakte en schijt aan regels en looplijnen had nu juist op dat vlak gaat lopen analyseren.

Babel was gister van wereldbelang voor Ajax door constant aanspeelbaar te zijn en de bal vast te houden wat de middenvelders de mogelijkheid gaf bij te sluiten.
Maar Gijp denkt en vindt alleen dat een buitenspeler goed speelt als hij 14x zijn man voorbij gaat en de ahterlijn haalt.

Ik kan hartelijk lachen om vd Gijp, en ben het vaak met hem eens over de kwaliteit van bepaalde spelers. Maar tactisch heb ik hem allesbehalve hoog zitten.

25 oktober 2012 om 19:09

Babel was relatief gezien niet zo goed gisteren in vergelijking met de wedstrijd tegen Dortmund bijvoorbeeld. Van der Gijp heeft hier wel een punt, vooral over de centrale verdediging. In de tweede helft kwamen er vanaf de middenlijn ballen over het centrum zonder dat Alderweireld of Moisander ingreep, Dzeko kreeg hier een paar dotten van kansen door, terwijl dat dit de ballen zijn die het makkelijkst te verdedigen zijn. Ook betreft Poulsen, had gisteren samen met Sana en Eriksen verschrikkelijk veel balverlies. Eriksen heeft echter ook heel veel goede dingen gedaan, dat kun je moeilijk zeggen over Poulsen en Sana.

Ik zeg echt niet dat Ajax gisteren slecht, integendeel, maar je kunt het achteraf een klein wonder noemen dat de zwakke punten bij Ajax zo slecht zijn uitgebuit. Daarom mogen we onze handen dichtknijpen en deze overwinning koesteren en hoop uit putten. Er is maar weer eens gebleken dat niks onmogelijk is.

25 oktober 2012 om 19:13

Dat "weer" maakt VZ er van want dat heeft hij niet zei hij niet. Hij had het er over dat hij Sana en Babel niet veel heeft gezien.

25 oktober 2012 om 20:30

Hij zat vast BVB - Real Madrid aan't kijken

On: Dat hij zegt over Ryan Babel is 'klinkklare onzin'. Ryan Babel is met afstand de beste aankoop die Ajax dit seizoen heeft gedaan. Dat blijkt uit op een forum, waar mensen konden stemmen en Ryan Babel kwam met 62% uit als de beste man. (1) babel, (2) Schone en (3) Eriksen.

25 oktober 2012 om 23:14

die forums waar mensen kunnen stemmen moet je met een korreltje zout nemen

Het is gewoon een knappe prestatie van Ajax om te winnen van Manchester City.

Als je er zo ver naast zit met je voorspelling zou je je beter stil kunnen houden over de wedstrijd in plaats van je nog een keer negatief uit te laten over Ajax.

25 oktober 2012 om 19:12

Hij is toch niet negatief over Ajax? Als jij de wedstrijd reëel zou analyseren zou je tot de conclusie komen dat Vermeer, Blind, Van Rhijn, De Jong, Eriksen, Schone een wereldprestatie hebben geleverd, maar ook dat Moisander, Alderweireld (beiden in verdedigend opzicht) en Poulsen helemaal niet zo heel goed voetbalden.

26 oktober 2012 om 00:35

Alderweireld en Moisander waren beide gewoon prima, wat wil je als tegen 4 spitsen speelt die allemaal miljoenen hebben gekost?
Dzeko is 1x 1 op 1 gekomen en heeft 1 schot gelost op Vermeer.. wat een schande want ook Aguero, Tevez en Balotelli heb ik niet gezien.

Van der Gijp moet eens die anti-ajax sticker van zich afhalen en gewoon realiseren dat Ajax gewonnen heeft van een absolute topploeg. Nog altijd 2de in de PL en regerend kampioen mensen.

Over Babel maar over Sana heeft hij zeker gelijk, Sana was heel matig en Babel was niet zo bepalend als hij wou zijn maar dat is mede de verdienste van een superback als Gael Clichy.

26 oktober 2012 om 14:45

Wat een onzin kraam jij uit zeg...

Gijp heeft echt veel voetbalverstand en kijkt die wedstrijd 3x na voordat hij iets roept. Hij heeft gewoon gelijk je kan wel als babel zijnde Ronaldo na willen doen en van 30 meter gaan schieten maar als je dat niet kan moet je het ook niet doen. Verder hele goede overwinning van Ajax. Maar hij noemt precies op welke spelers het niet goed deden en welke wel.. Je gaat me niet vertellen dan je Sana en Poulsen goed vond...

Ik kan zo moe van deze man worden. Doet me er niet eens toe of het klopt wat hij zegt of niet. Maar elke keer weer probeert hij zo'n euforie te relatieveren of temperen. Alsof het hem steekt dat er met lof gepraat wordt over Ajax.

Ten eerste die 1-14 zei van der Gijp niet, hij vertelde dat hij aan Sjaak Swart vroeg wat het ging worden, daar antwoorde Swart op 1-14... Van der Gijp heeft hier wel een punt wat Sana betreft. Ik vond Sana ook matig spelen. Sana viel met zijn acties regelmatig door de mand. En voor hier de critici tegen van der Gijp komen. Hij geeft hier wel degelijk aan dat het een goede prestatie van Ajax is.

25 oktober 2012 om 19:05

Dat gesprek met Sjaak Swart heeft hij gewoon uit zijn duim gezogen.

25 oktober 2012 om 19:19

Gedeeltelijk wel ja, zoals hij met wel meer verhalen doet om er wat meer amusementswaarde in te brengen. Sjaak Swart zou nooit zeggen dat Ajax met 14-1 zou verliezen, maar je moet een beetje tussen de regels doorlezen en naar de context kijken. Het verhaal van Van der Gijp ging over de kwaliteit van de Eredivisie en die vond Swart ook zorgelijk.

Is wel een kwalijk puntje van Van der Gijp, niet iedereen heeft door dat iedereen zijn verhaaltjes met een korreltje zout moeten nemen.

Aan de bal hebben ze inderdaad weinig afgedwongen, maar zeer belangrijke loopacties en gaten getrokken, waardoor ze zeker hun steentje hebben bijgedragen aan de winst.

nou die heb zeker stront in ze ogen of ze lees bril op want als er een speler is die zich constand aanbood was het babel wel en ja sana heeft hij wel gelijk in het is een snel mannetje maar hij is pas bij ajax en dan tegen zulke grote clubs voetballen ja oke

Gestreste ouwe man heeft weer wat te zeiken.

Babel speelt altijd gemiddeld rond een 7 a 8, Als je hem niet ziet moet je echt een nieuwe bril gaan kopen. Babel is een uitstekende voetballer en misschien wel los van de verdedigers de speler met het minste bal verlies........

Sana valt mij ook tegen in de CL en evenals boerrigter. Sulejmani is toch beter dan beide in mijn ogen. Hoop dat hij snel fit is en voor 100% kan gaan spelen. Ik vond Poulsen niet eens zo slecht.
Heeft een aantal mooie passen gegeven en deed goed mee in het positiespel. Nam ook vaak de positie van moisander over als die uit positie liep voor een rush o.d.

Een speler hoeft niet speciaal op te vallen door te scoren. Siem de Jong was de gehele wedstrijd onzichtbaar behalve2 minuten. Het moment dat hij scoort. Verder voegt hij los van stevigheid en kopkracht helemaal niks toe. Creatief is hij zeker niet want ik heb hem 0 keer andere mensen voor het doel zien zetten.

Mooi is het altijd als mensen de overwinning gaan bagatelliseren. Dat zijn dan ook voornamelijk de mensen die eerst een voorspelling deden in de trend van 1-13, 0-6, 0-5 enzovoort.

Overigens maakte Johan Derksen het nog lachwekkender door te stellen dat Ajax geen één uitgespeelde kans heeft gecreëerd maar wel 3x heeft gescoord. Volgens mij was de 1-1 van De Jong het schoolvoorbeeld van een goed lopende aanval waarbij de ruimte werd gecreerd voor een opkomende back die zonder twijfel de bal voor gaf en De Jong hem binnenschiet. Overigens was De Jong volgens mij ook de man die de aanval opzette.

25 oktober 2012 om 18:59

Goede overwinningen op goede clubs worden altijd gebagatelliseerd. Toen 'wij' van Napoli wonnen kreeg je min of meer het zelfde geluid. Maar het is niet zo dat die mensen geen gelijk hebben en excuusjes zoeken want laten we eerlijk zijn, Napoli was erg zwak tegen ons en Manchester City speelde gisteren (en al meerdere wedstrijden dit seizoen) vrij slecht. Neemt niet weg dat Ajax gisteren fantastisch was en dat de Vi-heren nu echt aan het uithuilen zijn, maar ik vond bijvoorbeeld de overwinning tegen Manchester United knapper dan de overwinning van gisteren.

En je hebt inderdaad gelijk, de 1-1 van Ajax was heerlijk om te zien.

25 oktober 2012 om 19:35

Napoli kwam met een B team en dit City stelde het sterkste team op wat kon dus dat is al een verschil maar ik snap je punt.

25 oktober 2012 om 20:11

En dan zeg ik ''weer'' wat een gelul... Hoe kom je erbij dat er een heel B- team stond tegenover psv ? vele spelers waar onder de verdediging speelt vaak zoniet altijd.... Naast de keeper. Btw trainer gaf aan dat het ''b- team'' net zo sterk als het eerste elftal was... dus your argument is invalid. en om een andere reden aan te snijden om van Man city winnen is dan relatief gezien ook niet super knap.. Spelen alleen volgefreten miljonairs en ego''s die veel te veel lijden aan zelf overschating.

kan iedereen dan wel op een blauwe maandag winnen

25 oktober 2012 om 20:36

Voor Premier League clubs is het ook een hele moeilijke opgave om in Europa te voetballen, dat moet je niet onderschatten. Er wordt vaak gezegd dat Europa voor Nederlandse clubs erg moeilijk is maar dat is het voor elke club uit elke competitie.

25 oktober 2012 om 20:45

@hoodrich

"goede overwinningen op goede clubs worden altijd gebagatelliseerd"

Als er 1 goed is in het baggatelliseren van een goede prestatie ben jij het wel. Als je er gewoon vanuit gaat dat er een miljoenenformatie is verslagen door Ajax met goed voetbal is dat een uitstekende prestatie. Niemand heeft voor mogelijk gehouden dat dit nog mogelijk zou zijn in het hedendaagse voetbal. City speelde met z'n sterkste opstelling en voor z'n "laatste kans" Bovendien spelen ze weer bovenin mee in Engeland. Ajax is er nog niet, maar laten we hopen voor het nederlandse voetbal dat dit een voorbode is voor meer.

26 oktober 2012 om 11:03

Ik bagatelliseer helemaal niets. Als je kijkt naar de resultaten van Manchester City van oktober en september is het helemaal niet zo raar dat ze het gisteren zo moeilijk hadden. De enige overtuigende overwinning was een 3-0 tegen Sunderland. Ook hebben ze punten laten liggen tegen Stoke en Arsenal, draait het totaal niet op Europees niveau en zijn de overwinningen in de competitie in de laatste minuten behaald.

Hoe dan ook blijf ik het een goede prestatie van Ajax vinden, maar zoals ik zei, ik vind de overwinning of Manchester United van vorig jaar knapper. Dit City draait voor geen meter, terwijl United vorig jaar volgens toch aardig kon voetballen.

Vaak ben ik het eens met Rene. Maar hier moet hij geen excuses voor bedenken want hij zat gewoon compleet fout en dat moet hij ten volste erkennen zonder die excuusjes.

Hij heeft gewoon gelijk... Iedereen doet opeens alsof Ajax ZO goed heeft gevoetbald, alsof ze nu van Barca en Real kunnen winnen... bou nee, ik vond city enorm zwak, maar dat vind k altijd van city als ze europees spelen.
Tis dat van der Gijp en zijn vrienden alles ZO overdreven bewoorden

25 oktober 2012 om 18:55

Het was gewoon een stunt meer niet, er komt ineens een hype bij ajax alsjeblieft zeg nu denken ze zeker dat ze de wereld aan kunnen ze horen niet eens bij het rijtje fc porto atletico madrid benfica napoli valencia en noem maar op

25 oktober 2012 om 19:01

Het erge is, volgende x verliezen ze in Manchester, en dan halen ze 3 punten, terwijl City er aan het eind van de rit waarschijnlijk 4 heeft door knap gelijk te spelen tegen dortmund

25 oktober 2012 om 19:03

Wat een haaaat ... Ajax kan al jaren de hele wereld aan! .......
Geen enkele club uit de eredivisie zou binnen 2 jaar van Milan Uit - Man.u Uit- En City thuis winnen !!!.. en ook nog eens 2 jaar achter elkaar kampioen worden!....

Hou toch op met haten jongens.... Natuurlijk is Ajax niet ht Ajax van weleer die zowat elke club alle hoeken en gaten lieten zien van het voetbalveld. En nee, Ajax zal ook niet snel de CL winnen. Maar als Ajax dat voorlopig niet lukt, zal geen enkele andere club uit de eredivisie dichterbij komen.

Stop met haten en geef gewoon toe dat Ajax gewoon goed gevoetbalt heeft.

Man City zou zelfs op 25% menig ander eredivisie club verslaan.

En Ajax hoort wel degelijk tussen die clubs die jij noemt. Niet alleen kwa historie maar ook kwa naamsbekendheid. Ga toch een eind fietsen Hater!

25 oktober 2012 om 19:08

Ik heb het niet over historie of naamsbekendheid ik heb het over de prestaties nu en de spelers bij Ajax niemand kent hun spelers hun spelers hebben geen waarde en geen kwaliteit om clubs als Benfica Atletico Madrid en noem maar op tegen te houden dat is de subtop van de echte top vriend. je moet niet doen alsof Ajax het gewend is om zulke clubs te verslaan tis maar een stunt je moet nu niet hoog uit je bol gaan doen nergens voor nodig wie word nou niet kampioen van de mickymouse league haha laat me niet lachen please

25 oktober 2012 om 19:18

Volgens mij zeggen de meesten ook niet dat Ajax makkelijk even van iedereen wint. Maar de realiteit is simpelweg dat dit gisteren een goede wedstrijd was van een heel jonge ploeg die stappen maakt. En ja, gezien die leeftijd zal het wel eens wisselvallig zijn.
Voorlopig spelen zij wel Cl en zijn al 2X achter elkaaer kampioen.

25 oktober 2012 om 20:49

Nee inderdaad, niemand zegt ook dat Ajax de beste van de wereld is .....
Maar waar Ajax vroeger top was, waren benfica porto en Atletico Madrid ook nergens te bekennen. Dus wat is je punt ??

Het voetbal veranderd, Benfica was een topclub vroeger, kwa prijzen en historie.
Hoeveel jaren waren ze wel niet uit the picture, hoeveel namen kwamen van benfica ??

Vriend je praat een hoop onzin en je haat voor ajax overheerst. Wees niet zo een zielige hater en probeer van het spelletje te houden. Want de wedstrijd van gister was heerlijk!!!!......

Tieners winnen van Miljonairs !! Geweldige kop .... Geweldige Realiteit......

En Ja!! Ik denk wel dat Ajax tegen elke club in de wereld een kans heeft..... ook al is die minimaal...... Twente krijgt pakslaag van levante.... op dit moment ... ik bedoel wat is je punt ??? ... Real vs Ajax??? ....... zelfs tegen Real had ajax vorig jaar kans ware het niet dat de scheidsrechters blunderde..... die wedstrijd scheet jij zelfs in je broek dus begin jij nou maar niet hoog uit je bol te gaan doen.

25 oktober 2012 om 18:58

Iedereen is nogal een rekbaar begrip. Er zijn genoeg supporters van Ajax, waaronder ikzelf, die realistisch zijn en eerlijk gezegd verrast waren door dit resultaat. Bovendien hielp Mancini Ajax ook wel lichtelijk door zijn team zo inefficiënt mogelijk te laten spelen. Desondanks valt Ajax te prijzen voor dit resultaat, zeker aangezien de 3e plek daarmee dichterbij komt.

25 oktober 2012 om 19:00

Ajax heeft ook gewoon goed gevoetbald. City was ook zwak, maar ze hadden het ook gewoon lastig met Ajax.

Van Real en Barca winnen? Het kan, wie had Chelsea vorig jaar een kans gegeven van te voren?

Maar nee, hopelijk puntjes pakken bij City uit en Dortmund thuis, dat zou net genoeg kunnen zijn om derde te worden. Bij Real schade beperken en gewoon vrijuit spelen.

Hij is duidelijk op zoek naar een opvolger van Manolev, nu is Ajax aan de beurt. Ik gok dat het Sana word, want die kan die dan elke week ''weer'' uitlachen over zijn kapsel.

25 oktober 2012 om 20:06

Laten we eerlijk zijn, Sana speelde geen gruwelijke wedstrijd (kon geen man passeren en paasde steeds terug), en dat haar is best wel "extreem".

Overigens gewoon een buitengewone prestatie van ajax, daar doe ik niet aan af!

Zelfs de mening van Van der Gijp haalt het nieuws al? Ik vind het leuk om VI te kijken met hem erbij, maar om nou zijn meningen als nieuws op te vatten gaat wel erg ver

Wordt langzamerhand een beetje moe van die Van der Gijp.. Samen met Derksen overal commentaar op.

25 oktober 2012 om 19:00

Waarschijnlijk is de Europa League uitzending al begonnen. Daar zitten Derksen en Van der Gijp en vervolgens wordt er aan ze gevraagd wat ze van Ajax vonden. Dan mogen ze toch zeggen wat ze vinden zonder dat ze per se "overal comentaar op hebben"?

Die poulsen onderschepte gisteren aardig veel ballen en heeft ook nog een veel betere pass dan enoh. Nee het is geen wereldspeler, maar wel een prima kracht tussen de jonkies.

25 oktober 2012 om 19:23

Als we spelers gaan loven, omdat ze in balbezit beter spelen dan Enoh is het einde zoek...

Hij voelt zich waarschijnlijk een beetje in z'n hemd gezet na deze prestatie, dan moet er uiteraard weer geklaagd worden. Alsof we alleen succesvol kunnen zijn wanneer we de tegenstander 'ondersteboven' spelen, volgens mij was dat in de finale tegen AC ook niet het geval.

Dit bewijst maar weer eens wat een verschrikkelijk lulprogramma VI is. Leuk en aardig allemaal (ik kijk het ook) maar ze gaan nooit eens ergens diep op in. Het is alleen maar voor de show, en echt degelijke analisten zijn er niet te vinden. Doe mij maar Studio Voetbal.

25 oktober 2012 om 19:01

Ben ik het mee eens. Elke keer dat ze een interessant onderwerp bespreken maakt Gijp of iemand anders een one-liner of 'leuke' opmerking en dan blijf je als kijker en vooral voetbalfan met lege handen achter. In het begin van VI (in de huidige opzet) vond ik dat Derksen ervoor zorgde dat het inhoudelijk ook redelijk was, maar dat heeft hij ook minder nu. Ze lijken meer te gaan voor goedkoop scoren met zogenaamde haat tussen Genee/derksen en Genee/kraaij.

Wat had ie dan van Babel en Sana verwacht? Dat ze die verdediging ff dol spelen...?

Misschien hebben ze geen fantastisch acties gemaakt, maar tactisch speelde ze erg goed. Er was constant ruimte voor Eriksen, De Jong en Schöne om in te komen en dat kwam oa door het goede lopen van Babel en Sana.

Poulsen was niet geweldig, maar dat is ie nooit. Hij was degelijk en hield veel tegen, vrij weinig op aan te merken.

Sana was misschien de minste, maar die heeft pas 2 wedstrijden op dit niveau gespeeld dus dat kan je hem amper kwalijk nemen.

Ik vind Van der Gijp vaak verstandig analyseren, maar hij kleineert onterecht de NL ploegen. Natuurlijk is het voetbal hier niet altijd even goed, maar betekent dat dat je Europees ook nooit meer kan stunten? VD Gijp haalde hard uit van tevoren, dan moet 'ie nu ook z'n mond houden.

25 oktober 2012 om 19:03

Probleem van Van Gijp is dat hij alles wil kunnen vergelijken met Real of Barca.
Alles moet even goed zijn als Messi en iedereen moet zo sterk en lang zijn als Richards.

25 oktober 2012 om 19:46

Dat is dus het punt, iedereen denkt dat wat Gijp zegt op waarheid berust is. Of in ieder geval hijzelf.
Als Richards mee kan is een minimum van 1.90 opeens niet meer zo logisch.

Heeft die volgens mij niet echt goed gekeken.
Sana die de vrije ruimte creeerde zodat Van Rhijn kon opkomen.
Babel die combineerde met een Eriksen...
Nee, misschien is het beter om Van Der Gijp zijn mening voor zich te houden dit keer..

25 oktober 2012 om 19:19

Je gaat toch niet vertellen dat je Sana goed vond spelen?

Nou, vond ze beide niet slecht spelen.
Maar eerlijk gezegd, ze komen er niet 1 keer langs dit seizoen. Dat is toch een wapen om een overtal te creëren. '95 Overmars was echt een wapen.

City heeft het behoorlijk onderschat en Ajax vloog erop. Maar hij heeft verder gewoon gelijk dat als City bij de les is, Ajax niet van dit team wint. De kans op winnen in Manchester is heel erg klein. Dan geef ik ze meer kans met de thuiswedstrijd tegen Dortmund.

Sana was ook niet zo goed.
Nog net iets te wild en wou zelf heel graag dingen laten zien.
Speelde zeker niet slecht, maar het kon beter.

Babel zat ook niet echt in de wedstrijd. Was wel belangrijk voor de rust in het spel van de Amsterdammers.
Zelf weinig gecreerd en vrijwel niet langs Richards gekomen.
Maar daar ging de bal ook neit vaak heen, omdat Ajax veel kansen zag aan de rechts opkomende van Rhijn die heel goed speelde.

Maar van der Gijp is een geweldige man met een dosis vol humor, maar soms twijfel ik wel eens aan zijn analyses over het spelletje.
Natuurlijk hadden vrij weinig een zege voor Ajax voorspelt, zeker na Almelo afgelopen zondag,
Maar bij Vd Gijp is vrijwel altijd het geld het belangrijkste motief op die club de zege toe te kennen.

Ajax heeft gewoon goed gespeelt als team en dat is voor hunzelf en voor het Nederlands voetbal heel belangrijk. Zelf vond ik van Rhijn en De Jong erg goed en ook Vermeer stond er wanneer het moest.

Over Sana moet ik van der Gijp gewoon 100 gelijk geven. Als zijn spel nou net zoveel onderdruk zou maken als zijn haarcoupe...

Ik heb Sana dit seizoen meerdere keren zien voetballen zowel competitie als cl, maar deze jonge komt gewoon te kort en zo jong is hij nou ook weer niet hij is 23 jaar dus dit is een leeftijd dat je er hoort te staan. En geen slap gepraat van hij maakt een grote stap balala ja dat kennen we nu wel, maar als je door Ajax wordt gescout dan hoor je er gewoon te staan.

En och och hou toch op met dat ''loopactie'' voor van Rhijn geloof mij daar hoef je dus echt geen kwaliteiten voor te hebben elke willekeurige voetballer kan naar binnentrekken om iemand anders erover te laten kom dat weegt dus echt niet op tegen het feit dat deze lichtgewicht gewoon wordt overhypt.

En echt waar ik gun het deze jonge hij werkt hard dat is het niet...maar ik vind hem gewoon steeds te geforceerd aannamens niet goed ook niet echt dat hij een 1 op 1 voorbij komt maar goed ik wens Ajax voor de rest veel succes in de Cl!

Van der Gijp is een van mijn favoriete tv persoonlijkheden, ik kan altijd zo vreselijk lachen om die man. Daarom vind ik het ook niet zo erg dat hij zijn fouten niet durft toe te geven, van hem kan ik het hebben. Hij zei met droge ogen dat als Ajax en City 100 keer tegen elkaar zouden spelen, Ajax er 1 zou winnen, het 2 keer gelijk zou worden en City er 97 zou winnen. Dikke vette onzin, want een gemiddeld spelend Ajax waar Sana niet thuis gaf was gewoon sterker dan die wereldsterren van City. Ook dat gedweep met 2 meter lange reuzen terwijl hij bijna klaar komt wanneer de kabouters van Barca spelen is een enorme tegenstelling die geen weldenkend mens kan rijmen. Maar om in de woorden van Gijp te blijven: Prima, toch?

Eerlijk gezegd snap ik niet dat deze man nieuwswaardig is, hij voegt helemaal niks toe. En dan met zo'n voorspelling aanzetten, niet serieus te nemen dus. Doet nou wel alsof het zogenaamd een grapje was. Sana vond ik ook niet goed spelen overigens, hij had die 4-1 moeten maken. Zo'n kans en dan schiet hij recht op de keeper, waarom?

Mensen reageren hier vooral op de mens en niet op de inhoud, waarbij ik hoorde, en in 20 minuten tijd zag dat ze inderdaad niet goed waren

Vond Babel juist heel sterk in de duels en hij ging voorop in de strijd. Het scoorde iid niet, maar moest het in zijn eentje uitvechten tegen bomen van kerels en was een handenbinder. Deze reactie van Rene slaat nergens op.

Neem deze man al een tijdje niet meer serieus elke keer bij VI spuwt die zijn gal over ajax en komt hij klaar als het over psv gaat..

25 oktober 2012 om 19:18

Nou over PSV is hij anders vaak genoeg negatief (manolef, Marcello, Dereijk etc). Je verwijt van der Gijp objectiviteit maar je bent hier zelf niet vies van volgens mij.

25 oktober 2012 om 19:24

Gijp is een clown, meer niet.
Soms leuke humor, maar inhoudelijk is het natuurlijk helemaal niets.

25 oktober 2012 om 19:39

Als het een clown is waar maakt iedereen dan zich zo druk om?

25 oktober 2012 om 19:58

Hij verwijt hem subjectiviteit. Objectief = neutraal, subjectief = gekleurd

25 oktober 2012 om 20:38

Dat bedoel ik

Van der Gijp heeft er wel gelijk in dat Sana en Babel niet uitblonken maar dat compenseerden ze wel door veel werklust en goed positie kiezen. En dat is ook veel waard. Ik vind het wel een beetje sneu van Van der Gijp dat hij op zulke dingen de nadruk gaat leggen ipv blij te zijn voor het Nederlandse voetbal dat Ajax met allemaal jonkies de sterren van City heeft verslagen. En ook nog dikverdiend!

Ik ben het ook helemaal met Van der Gijp eens. Alleen is hij Van Rhijn vergeten als beste speler op het veld.

Het nadeel van Van der Gijp is dat hij alles spiegelt aan Real en Barca. Dan kun je in mijn ogen ook geen objectief oordeel vellen.

Laat Van der Gijp zichzelf eens vergelijken met Babel en Sana. Ik weet wel wie er meer werklust aan de dag leggen. En dat is Van der Gijp niet. Die kon namelijk drie wedstrijden leuk ballen er daar een half jaar op teren. Maar de meesten hier hebben Gijp waarschijnlijk nog nooit zie spelen. Die dat wel hebben die weten wat ik bedoel.

Maw. de zoutbus erover.

Nou mr van de Gijp Mag op z'n minst blij zijn voor t Nederlands voetbal. Kampioen aan Engeland verliest van kampioen Nederland. Dan heb ik alleen over het niveau verschil van beide competities Beetje objectief zou op z'n plaats zijn.

Laat deze man lekker zijn mening hebben. Op een aantal punten heeft hij echt wel gelijk. Sana was een drama en Poulsen was ind. niet geweldig. Naast dit zeker een prima prestatie van Ajax.

Opzich ben ik het wel eens met Van der Gijp, oke die 1-14 van te voren was een beetje overdreven. Maar iedereen in de voetbalwereld had stiekem toch wel verwacht dat Manchester City wel zou winnen van Ajax. Alhoewel niet de hele voetbalwereld want Frank de Boer leek zeer overtuigd.

En verder vond ik Sana net zo spelen als tegen Dortmund en Real Madrid en toen riep iedereen dat hij niet goed speelde, dus dat deed hij gister mijn inziens dan ook niet. Poulsen vond ik ook niet uitblinken, maar die speelde niet slecht.

Eigenlijk kan ik dan ook concluderen dat Van der Gijp er niet zoveel naast zit, maar zoals iedereen weet die VI vaak kijkt, heeft Van der Gijp gewoon een voorkeur voor het voetbal van de topclubs, en daar kunnen de clubs in Nederland helaas niet aan voldoen.

ik vind het een prima resultaat van ajax, dat mag ook wel gezegd worden.

Ik ben het helemaal met van der Gijp eens.
Poulsen loopt te veel met de bal. Babel heeft leuke dingen laten zien maar was zeker niet top en ja Sana kan het niveau gewoon niet aan.
De Jong en Schone waren inderdaad de betere bij Ajax.
Dus zowaar een goede analyse van Van der Gijp.

Ik weet niet waarom,maar ik vind Babel echt zo een ego op het veld.sana heeft op dat niveau (dus het niveau Champions League) nog iets meer ervaring nodig

Des te knapper dus, gewoon bijna de hele wedstrijd met 9 spelers Man City verslagen met 3-1!

Ach, deze man is op geen enkele manier serieus te nemen. Niet als voetballer, niet als zgn analist en niet als mens... Dat hij in een programma zit waar ze alleen de rechten van de Jupiler league hebben is des te lachwekkender, immers is de man verbolgen en laagdunkend over het Nederlandse voetbal... Jammer dat hij niet snapt dat we ondanks alle financiele chaos in voetballend Europa er het beste van proberen te maken... Maarja hij zal dat niet begrijpen met z'n gesponsorde Pearl brilletje...

Hij heeft gelijk. Babel heeft nauwelijks een bijdrage geleverd behalve hard werken. Sana heeft 1 ongelofelijk grote kans gemist en zorgde ook nauwelijks voor dreiging. De spelers die het verschil maakten waren overduidelijk Eriksen, Schone en in mindere mate Van Rhijn.

van der gijp vond ik met vi oranje 2010 een van de meest grappige en nuttige analisten van nl.
Ik vind hem tegenwoordig niet meer dan een opschepper. iemand die altijd klaarkomt als hij weer eens lacht om een eigen grap.
Verder is het voor hem belangrijk geworden om zijn 'image'in stand te houden en dat is iemand die overal laconiek over denkt.
Wat betreft zijn analyse mist hij wel wat dingetjes.. Babel was misschien niet dreigend maar knokte keihard en kwam er fysiek gezien weer bovenuit bij zijn medespelers.
Sana ja die jongen maakt foutjes en wordt soms makkelijk van de bal gezet maar daarentegen is de energie die hij stopt in een wedstrijd goed (ook gister) , zijn onverbetenheid en blijft ondanks alles wel zijn acties maken en lef tonen.
de verdediging was helemaal niet zo slecht.. je weet dat een tegenstander met zulke spitsen er zo nu en dan door heen komt maar vindt dat ze ook behoorlijk goed overeind bleven in de duels.
Ik vond de overwinning van ajax dik verdiend en ajax heeft dit gewoon afgedwongen door strijd, passie en lef te tonen tegen een tegenstander die belachelijk veel topspelers heeft!

Hij heeft hier een punt vind ik.

Sana heb ik wel gezien, maar dat kwam doordat hij steeds de bal verspeelde.
Rhijn stond weer lucht te dekken bij de goal van Nasri.

Sana was jong en goedkoop, natuurlijk staat hij er niet direct in dit soort wedstrijden. Lekker makkelijk van Van der Gijp om dat te benoemen. In de competitie doet hij het vooralsnog aardig en laat hij in een paar wedstrijden meer talent zien dan Ebicilio in een heel seizoen.

Babel is juist een hele goede versterking gebleken. Is ervaren, pikt z'n doelpunten mee en is eindelijk weer eens een voetballend aanspeelpunt in de spits. Dat hij tegen City niet de meest grootse wedstrijd van het seizoen speelt doet daar natuurlijk niets aan af, weinig spitsen maken het verschil tegen een club als city.

Van der Gijp zei dat Ajax tegen City 97 van de 100 keer zou verliezen, 2 keer gelijkspelen en 1 keer zou winnen. Je hoeft geen wiskundige te zijn te begrijpen dat hij dat totaal verkeerd gezien had. In plaats van te zeuren over 2 spelers had van der Gijp ook kunnen stellen dat Ajax met dit financieel verantwoorde beleid het Europees gezien uitstekend doet.

Ovrigens is het zo dat het Engelse voetbal in een geweldige dip zit. Arsenal verliest verdiend van Shalke, Man City krijgt op de kloten van Ajax en Chelsea verliest geweldig van Shaktar. Winnen van een Engelse topclub is allang niet meer zon bijzondere prestatie als enkele jaren geleden.
Het niveau van Pl-wedstrijden in soms echt niet om over naar huis te schrijven. Schrijnend bijna.

Over het feit dat we Sana niet gezien hebben ben ik roeren met Rene eens. Speelde heel matig, deed weinig goed. Maar afin, die jongen speelt pas twee maanden bij Ajax. Je ziet duidelijk ten opzichte van zijn medespelers, dat zijn handelingssneleid slecht is. Ook mag hij wel even gaan oefen op z'n linkerbeen.
Babel speelde gisteren wel een goede wedstrijd. Hield het veld breed, verloor geen duel en heel belangrijk geen dom balverlies. Niet dat hij een wereldwedstrijd speelde, maar gewoon heel degelijk.
Man of the match was er gisteren ook niet. Het was een collectieve prestatie van de Amsterdammers. Al heb ik Schone echt goed zien spelen. Ik gaf al in een eerder stadium aan dat hij in de basis moet spelen, zorgt voor die extra balans op het middenveld.

De overwinning van Ajax moet je niet al te serieus nemen. Ze stellen toch niks voor in de poule en deze overwinning doet daar niets van af. Over 2 weken verliezen ze toch en eindigen als laatste in de poule. Ik geef van der Gijp groot gelijk. Deze overwinning kun je puur schrijven een de complete offday van Manchester City en niet zozeer aan de kwaliteit van Ajax. Zo'n bijzonder team heeft Ajax gewoon niet.

Van der Gijp heeft voor hem leuke verhalen voor bij het foto-album, waarin hij zelf altijd voorop de foto staat. Ajax speelde inderdaad nog niet top en Sana was inderdaad de zwakste schakel. Maar als hij het niet was geweest, dan was een ander het wel. Maar daar hoef je na zo'n resultaat niet de nadruk op te leggen. Behalve als je een anti-ajax gevoel wilt overbrengen natuurlijk.

Dat hij Babel niet gezien heeft en Poulsen niet goed vond, doet vermoeden dat hij ruim anderhalf uur op de wc heeft gezeten en daar heeft zitten lachen om zijn eigen grappen, want de wedstrijd kan hij dan niet gezien hebben.

Van de Gijp wil graag even aandacht hebben....

Tuurlijk mag en kan je kritiek hebben , maar die jongens hebben niet verzaakt .sana was niet top , maar ik vond Babel , vooral de eerste helft balvast ..!
Ik denk sowieso dat Babel op dit moment het beste tot zijn recht komt in de spits .. In de jeugd heeft hij dat ook altijd gespeeld , maar moest bij het eerste nog naar de zijkanten omdat hij fysiek nog tekort kwam .
Ik vind hem echt een beer geworden , sterk aan de bal , goede kaats , kan met en zonder bal versnellen .
Moet nog wel in zijn ritme komen ..

kom op zeg gozer, ik kan goed om je lachen maar je schaamt je nu gewoon duidelijk voor je eerdere voorspelling. Man City kwam gewoon met de 11sterkste van dat moment naar de Arena toe en hebben gewoon mede door Ajax keihard gefaald. Wees een vent Gijpie

Babel vond ik eigenlijk wel goed spelen. Dreigend en balvast. Sana daarentegen speelde zoals wel vaker de laatste weken belabberd. Bijna elke bal die hij kreeg verspeelde hij. Niet voor niets dat hij soms ook heel opvallend werd overgeslagen.

25 oktober 2012 om 20:57

Sana die vorig seizoen een aantal wedstrijdjes speelde voor een Zweedse club stond nu tegenover Clichy van Manchester City. Wat had je dan verwacht? Dat Sana de sterren van de hemel zal gaan spelen?

Van der gijp heeft gewoon bijna altijd gelijk over voetballen hoor. Nu het keer over Ajax gaat zijn ze allemaal op hun pik getrapt terwijl die nog steeds gelijk had eigenlijk. Enige *probleem* dat van der gijp heeft is dat die soms gewoon te veel verwacht

van gijp zou maar even naar specsavers toe moeten gaan om een brilletje te kopen
babel speelde wel goed balvast en dreigend sana speelde wat minder goed veel balverlies en durfde er amper omheen te gaan

25 oktober 2012 om 20:31

Zowel Babel en Sana waren absoluut niet goed. Dat Sana zijn man niet voorbij ging is al een probleem, en als hij er voorbij komt dan komt er geen goede voortzetting. De 4-1 had hij ook wel moeten maken. Voor Babel geldt hetzelfde, alleen komt hij altijd vanaf links naar binnen, dat weet iedereen nu wel en zijn schot is ook niet bijster goed te noemen. Iemand kan wel dreigend zijn, maar er moet wel enig rendement zijn, en dat is er totaal niet op de flanken bij Ajax.

Ik vind het toch altijd heel tekenend Nederlands om altijd de nadruk te leggen op de negatieven. In plaats van dat deze mensen nu blij zijn met de positieve prestatie die Ajax heeft neergezet voor het Nederlands voetbal. Het speelde goed en overtuigend, het was een teamprestatie. Simpelweg chapeau voor Ajax.

Het is ook maar net waar je naar kijkt. Als elftal heeft Ajax het fantastisch gedaan, positiespel speel je met zn allen en daarin haalden ze stuk voor stuk een dikke voldoende. Sana was èrg balvast, Babel ontzettend bedrijvig en dreigend. Bond altijd een man aan zich. Ik vond Alderweireld echt fenomenaal, de rust aan de bal als hij in de drukte weer eens Van Rhijn vrijspeelde, maar ook tegen het einde een signaal af geven door de bal een halve meter van de zijlijn op volle kracht de tribune in te rossen. Dat zei gewoon alles, oprotten met die miljoenen - de 3 punten blijven in Amsterdam.

Maar de verdediging liet inderdaad ook gaten vallen, Vermeer heeft meerdere reddingen moeten verrichten. En de buitenspelers kwamen hun man eigenlijk helemaal niet voorbij. Maarja, als je tegen spitsen als Dzeko, Aguero en Tevez speelt is dat ook niet zo verwonderlijk. Backs als Clichy, Kolarov en Richards kom je in de Eredivisie ook niet tegen. Dus ja, als je de vergelijking maakt met buitenspelers op wereldtop niveau was het maar matigjes. Voor een Nederlandse ploeg daarintegen hebben ze het alle 11 gewoon uitstekend gedaan.

Ik snap die negetieve reacties tegenover vd Gijp niet zo. Ajax is extreem wisselvallig, de ene keer spelen ze fantastisch en de andere keer kunnen ze nauwelijks van eredivisie dwergen winnen. Als je Ajax beoordeeld op basis van de vorige wedstrijd, kon je onmogelijk voorspellen dat Ajax van City gaat winnen.

Ik snap niet waarom z bij vi altijd zo negatief moeten doen. Ajax heeft met 3-1 van de kampioen uit de sterkste competitie ter wereld gewonnen. Dat is een topprestatie, niet meer en niet minder. Al dat gelul van die speelde niet goed en ze hadden geen kansen, allemaal bullshit!! Het feit is dat ze met 3-1 hebben gewonnen.

25 oktober 2012 om 20:41

Daar waren ze (het was niet bij VI maar bij de voorbeschouwing van Twente maar goed) verder ook. Ze waren zelf over meer dingen positief dan negatief.

Wat een misselijke kwal is die vent ook.
Ik negeer VI volledig omdat ik niet over dat amateurisme kan en nu word ik hier ook met die gestoorde kwal geconfronteerd.
Het is voor die dweil blijkbaar moeilijk om zijn afgunst voor Ajax te verbergen en objectief te zijn.

25 oktober 2012 om 20:37

Van der Gijp kijkt gewoon objectief en als oud voetballer kijkt hij gewoon heel anders dan wij supporters naar een wedstrijd. Wij kijken namelijk door een gekleurde bril en vinden de teamprestatie heel erg goed.
Maar als je de spelers analyseerd dan valt het allemaal heel erg tegen.
Van Rhijn moet leren zijn man te dekken, Sana was dramatisch, Babel is wel sterk aan de bal maar heeft te weinig rendement vanaf de flank.
Dat zijn dingen waar Van der Gijp als oud voetballer naar kijkt, en dat is zijn goed recht.

Sana ben ik wel met hem eens, die zit maar rondjes te draaien en staat ondertussen nog altijd op dezelfde plek. Hij komt ook geen man voorbij en bij 1 vlaagje wind ligt die gast om. Hij heeft geen body en aan zijn bouw te zien zal die dat ook nooit worden, het is en blijft een ielig ventje. Matige speler over het algemeen.

25 oktober 2012 om 20:38

Wat Sana betreft had je net zo goed Ebicilio kunnen laten staan. Zelfde soort speler met hetzelfde rendement, en het had 3 ton + salaris bespaard.

25 oktober 2012 om 20:41

Ik zou gewoon Sulejmani weerlaten spelen,hij is weer fit en slechter dan Sana kan volgens mij toch niet. En wie weet gaat ie ineens de sterren van de hemel spelen.

25 oktober 2012 om 21:04

Snap jullie ajax fans niet. Sana heeft t het in zich. waarom branden jullie hem zo af? Mischien zal hij dit seizoen niet optimaal zijn, kan hij dat wel worden. Als hij hard werkt. en Sulejmani? de ego en luie speler. Hem moesten ze allang verkopen.

26 oktober 2012 om 00:28

Ik heb Sana alleen goede acties zien maken tegen ploegen die de ruimtes weggaven en de verdediging opengooiden. Als er gewoon strak verdedigt word kan hij helemaal niks. Sana is absoluut niet beter dan dat Ebicilio en Ozbiliz waren.

Van der Gijp heeft soms wat moeite om wel eens positief te zijn, maar hij vergelijkt alles met Barcelona en Real. Sana ben ik met hem eens, Babel was toch gewoon degelijk hoor.

Mooie, prachtige vent om naar te luisteren, maar soms niet helemaal reëel.

Sjonge jonge .. " hoe verdedig ik mijn uitspraken" geef gewoon toe man dat Ajax goed gespeeld heeft .. Babel vond ik echt een van de beste tegen de 78e min. Was hij kapot maar bleef daarna ook doorbikkelen ..

Ik heb mijn abbonement bij VI een tijdje geleden opgezegd omdat het veel te veel de waan vd dag volgt en omdat al het belangrijke op internet te lezen. Het praatprogramma kijkmik niet naar omdat er alleen maar onzin gesproken wordt zonder gedachte erachter.

Gijp probeery altijd grappig te zijn maar als analist is hij een draak... Please man de engels kranten, de Man City spelers, iedereen is het er over eens dat Man City gisteren werd weggeblazen en Ajax fantastisch was, maar mijneertje ziet weer wat anders... Vermoeiend.

Ajax laat pas echt zien een topclub te zijn als ze zondag ook winnen, het liefst op en zelfde overtuigende manier, dat is ze ook al heel lang niet gelukt. Twee geweldige wedstrijden achter elkaar...

Och deze man is toch nooit serieus te nemen.
Nu helemaal niet meer.
Babel werkte zich kapot.
Sana viel tegen dat geef ik toe maar city werd compleet weg gespeeld.

Heb niet heel de wedstrijd gekeken keek naar de wedstrijd tussen real en dortmund.
Maar afentoe dat ik keek, zag ik babel mooi 3 spelers van city uit schakelen met een draaibeweging bij de zij lijn, overigens zag ik Sana een geweldige cross geven wat leidde tot een grote kans voor ajax.
Alleen op basis van die 2 acties kunnen deze heren niet slecht hebben gespeeld.. Alleen is sana nog te licht. Maar hij verdiend basis te staan, deze jongen heeft talent in zich. Laatbloeier?
En kwaliteiten van babel mag je niet eens aan twijfelen zeer en zeker een van de beste dit jaar bij Ajax.
Babel is slim, niet egoistisch en heeft wel gevoel voor t spelletje. Van gijp zag hem niet omdat Babel wss in dienst van het team speelde..
Geweldig voor ajax in iedergeval! hoop dat ze europa l kunnen spelen

VI bestaat uit een persoon die meer verstand heeft van zijn zonnebank dan voetbal. Daarnaast zit dan een clown, vervolgens een pispaal en als laatste zit een zwerver die nog zijn best doet om over voetbal te praten.

Mensen maak je niet zo druk. Ik ben fan van vvv en als wij een keer 1 punt halen tegen welke tegenstander dan ook dan ligt het altijd aan de zwakte van de tegenstander en nooit eens aan vvv. Zie dat 1e half uur van afgelopen zondag tegen feyenoord. O o wat was feyenoord slecht.

Ik vind wel dat je van Babel, gezien z'n ervaring, meer mag verwachten.
Hij wilde zelf ook laten zien dat de kritiek op hem niet helemaal terecht was getuige deze uitspraak:
"De wedstrijden tegen Manchester City zijn een uitstekend moment om aan de critici te laten zien waar Ryan Babel toe in staat is. Ik denk niet dat men in Engeland de beste Ryan Babel heeft gezien." (http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=175001) Sana geef ik het voordeel van de twijfel; de stap van de Zweedse competitie naar dit niveau is best groot en volgens mij zit er nog wel rek in die jongen.

Vind het een geweldige kerel maar vind hem ook de laatste tijd vreemde uitspraken en heel tegendraads doen.
Ook deze x weer, Sana kon idd niet veel doen maar werkte wel weer als een paard Babel had ik ook iets meer van verwacht.
Vond de achterhoede juist wel redelijk sterk en vermeer had zijn beste wedstrijd in tijden.( wel vreemd van zijn hand intrekken maar die actie later met dzeko....geweldig.)
Wel geef ik hem gelijk over shone,dejong en eriksen waarbij ik shone het sterkst vond.

Sorry hoor, maar Babel was toch ook niet goed..hij noemt toch ook de spelers op die wel goed waren bij ajax.
Het zijn ook vooral de ajacieden die op hun pikkie zijn getrapt.
v.d. Gijp heeft gelijk..normaliter wint Man City met gemak..die gasten hebben ajax flink onderschat, en ajax speelde behoorlijk goed.
Volgende keer wint Man City wel..en Babel was inderdaad gewoon niet heel best..
Van hem verwacht je meer..en dag mag ook wel..hij heeft al jaren niet gepresteerd wat mensen verwachten. Het is zo'n groot talent zeggen ze steeds, maar steeds komt het er niet echt uit.
Hij moet beter dan redelijk spelen.

Wat een grapjas. Laat hem nou alleen maar anekdotes vertellen want, voetbalinhoudelijk is het natuurlijk een onbenul. Dat Manolev niet kan voetballen was al een tijdlang bekend voordat van der Gijp erover begon. Nu ook weer met zijn verhalen... Babel was gewoon continu aanspeelbaar in de spits en sterk genoeg om de bal vast te houden waardoor er 3/4 man bij konden sluiten. Sana speelde ook een zeer degelijke pot en zeker de eerste 35 minuten wist Clichy niet waar hij het zoeken moest. Tweede helft was Sana minder nadrukkelijk aanwezig maar, dat had deels te maken met het feit dat Clichy meer naar voren ging spelen en Sana dus verder van de goal kwam te spelen. Ook een Alderweireld en Moisander speelden degelijk waarbij Alderweireld soms een fantastische opening had. Poulsen speelde ver terug maar, behield de rust en via hem kon Ajax opbouwen. City dekte niet door. Poulsen maakte gewoon goed gebruik van de ruimtes tussen de linies. Het is toch altijd frappant dat bij vi er 1 persoon is die voetbalinhoudelijk zinnige dingen zegt en dat is de grootste clown van allemaal. Hans Kraay junior.....

Hoewel kritiek op wie dan ook van Ajax na gisteren niet zozeer op z'n plaats is heeft hij over Sana toch gelijk lijkt mij. Die jongen is prima voor de eredivisie, maar komt Europees vooralsnog lelijk te kort. Natuurlijk staat hij er bij gebrek aan beter, maar dat wil niet zeggen dat hij een goede speler is.

Verder vond ik Babel gisteren ook niet bijster goed. Ajax trok zich als je het mij vraagt gisteren op aan twee spelers; Erikssen en Siem de Jong, zij speelde beiden fantastisch.

Wat is die Van der Gijp toch een slappe man geworden. En zelf zo'n echo hebben terwijl hij nooit een grote is geweest, terwijl die even zo grote spelers compleet naar beneden keldert!

Babel speelde niet de sterren van de hemel maar ik vond dat hij zeker wel een 7 verdiende voor zijn spel. Je zag aan hem dat hij gedreven was en won ook veel duels. met hier en daar een doelpoging.
Voordat hij bij ajax terug kwam heb ik nooit een goede voetballer in hem gezien met steeds dezelfde actie naar binnen en schieten. Maar bij Ajax doet hij naast zijn aanvallende acties ook verdedigend veel werk en toont veel passie. Integenstelling tot Sana die het liefst gewoon wacht op de bal en zijn actie doet. Sana vind ik echt nog te licht voor duels met grote teams(city, real).
In mijn ogen speede Alderweireld echt als een leider achterin en ging hij veel duels aan en haalde hij er een aantal steekpasses eruit. Bij Moisande mis ik al een tijdje de echte killer in hem, ik vind dat hij de duels een beetje lichtjes aangaat.

Ach ja wen er eraan, Rene heeft altijd kritiek op Ajax, ik hoop dt hij psv mag 'analyseren'

Ach, van der Gijp en Derksen kramen al een paar jaar voornamelijk onzin uit. Dit schijnt goed voor de kijkcijfers te zijn. Niemand met een beetje kijk op voetbal neemt deze twee toch nog serieus,mag ik hopen.

Dan is Studio Voetbal op de zondagavond gelukkig toch van een heel wat beter niveau.

Babel speelde gewoon prima, maar niet meer dan dat. Sana moet er inderdaad nog een beetje inkomen.

Ik blijf Gijp een prachtkerel vinden. Alleen neem ik zijn mening gewoon nooit serieus. Je moet gewoon lachen om Gijpie en dat is het.

Overigens denk ik nog steeds dat hij een bipolaire stoornis heeft. De beste man heeft de neiging met alles te overdrijven. Zowel met zijn mening over een bepaalde speler als met dat gelach van hem.

Ik vond Moisander en Alderweireld gewoon prima spelen. En Poulsen was (de eerste helft met name) echt heel belangrijk.

Babel en Sana hadden niet superveel geweldige acties, maar goed uiteindelijk creëerde Sana wel ruimte voor van Rhijn met zijn naar binnen getrek en Babel was niet super goed, maar hij hield toch vaak nog wat mensen bezig waardoor er ook weer ruimte ontstond.

Had vdgijp toch hoger zitten, Babel was zonder balverlies en maakte ruimte voor Schone en Eriksen, ik vond hem juist heerlijk maar kennelijk kijkt Gijp alleen naar het aantal schoten op goal, jammer.

Nou, eens kijken wat van der Gijp nu te zeggen heeft.
Wat een bijelkaar geraapt zooitje is dat psv. Wat een afgang.

Valt me op dat Ajax supporters nogal snel op hun tenen zijn getrapt. Dit is gewoon de mening van 1 man die daar om gevraagd word. Dan kun je alleen zijn negatieve woorden eruit pikken maar je kunt ook reageren op de complimenten die hij maakt naar de Jong, Schone, Eriksen, van Rijn en Blind (en naar de teamprestatie).

Iemand mag zijn mening hebben en deze moet je ook niet te serieus nemen,

26 oktober 2012 om 03:18

Een mening. Als die man een mening over Ajax heeft is die altijd maar dan ook altijd negatief. Waarom moet deze overwinning ook weer naar beneden gehaald worden!! Het is ook nooit goed!!!!
Ze waren veel beter dan City en deze overwinning was gewoon fantastisch. Die man moet gewoon eens kappen met zo negatief zijn over nederlandse clubs! Alles moet maar op Barca lijken bij hem.elke prima overwinning moetnaar beneden gehaald worden. Alles wat Ajax doet is negatief. Nou ze hebben gewoon goed gespeeld en ook Babel speelde prima.

26 oktober 2012 om 14:52

De man heeft over het gehele Nederlandse voetbal een negatieve mening. En niet geheel ten onrechte, na gisteravond. Stop toch eens met denken dat iedereen altijd maar tegen Ajax is.

Wat ik voorheen een klasse man vond, die Van der Gijp, vind ik hem nu een grote egoïstische kwal.

Aan zijn domme opmerkingen kan je horen dat hij totaal geen voetbal kennis heeft, maar meer een cabaretier is.
Hij probeert alles goed te maken met zijn humor, maar praat de meeste tijd onzin.
Voetbal International is tegenwoordig ook uit het draaien op een groot circus.

Sana heb je inderdaad niet gezien en speelde slecht tot matig.
Maar Babel!? Babel was voorin HET aanspeelpunt, deze man hield altijd de bal bij zich en wachtte op aansluiting. Zonder Babel voorin hadden wij niet zoveel kansen gekregen.

Ik meen dat hij ooit eens heeft gezegd dat hij zijn grote vriend Bony (die hij constant de hemel in prijst) ook de hele wedstrijd niet ziet, maar hij scoort wel meestal. Moet je dan scoren om goed te zijn?

Wat een komedie programma's allemaal bah. Ook nu weer op Rtl7. Twee clowns en een oude man met een snor.....
Triest....

Ik vindt van der gijp een grappige en leuke man. Maar als het over ajax gaat moet je hem niet al te serieus nemen. Hij heeft een aantal stokpaardjes maar die passen niet bij het spel van ajax. Achteraf hoor je hem altijd dat ajax lang niet zio goed is dan vorig jaar maar in dat jaar zelf kon er dan ook weing positiefs vanaf.

Het grappige is dat ik z'n boek heb gelezen en dan zou willen denken dat het hem niet kan schelen welke club speelt, maar Gijp laat zich hier kennen.
Lach me vaak dood en als hij serieus doet heeft hij een goede analyse hard maar goed. Dan nog kan City nog zo slecht zijn als je gozers zoals Nasri, Balotelli, Milner, Dzeko, Kompany, Hart, etc... hardstikke veel poen betaalt en allemaal honderd keer beter dan de spelers van Ajax. Ajax heeft gister gewoon goed gespeeld en misschien kan hij ook gewoon toegeven dat Eriksen in de punt een geniale zet is geweest van De Boer. Ik vond de Cv's eigenlijk ook zwak, Sana deed hard z'n best, maar zelfs bij Ajax moet er meer worden gedaan dan hard je best doen. Babel was goed, Vermeer geweldig, hetzelfde geld voor Eriksen Schone en De Jong, de backs waren echte uitblinkers voor mij

Ideaal, Ajax kan dus nog veel beter de vleugels moeten inderdaad nog wel verbeteren

Ik heb meer een hekel aan de boi's die hier haten op gijp , hij zegt gewoon wat hij ziet .
Gister speelde Ajax ook niet top , ze wonnen weliswaar van City , maar nog steeds veel onnodig balverlies , verkeerde aannames , en spelers die te veel tijd nodig hadden.

Ondanks dat City verloor zag ik zulke simpele fouten niet bij hun, het is ook gewoon schandalig dat Mancini tegen een club als Ajax niet vol gas durft te geven , zoals Madrid deed .
Het is over het algemeen bekend dat je Ajax simpel onder de voet kan lopen als je ze onderdruk zet .
Als ze dat gister hadden ook gedaan , had je Ajax waarschijnlijk compleet weggeblazen.

Uit tegen City wordt het een stuk moeilijker , maar niet onmogelijk , en thuis tegen Dortmund al helemaal.
Tegen Madrid zie ik ze al helemaal verliezen , of ze moeten alle geluk van de wereld hebben.

Nog ff terugkomend op Gijppie en VI , ik vind het de laatste jaar ook minder geworden , en al helemaal met mongolen als kraay jr en boskamp.
Boskamp heeft wel verstand van voetbal , zeker , maar hem met Gijppie is gewoon een act om de lachers op de hand te krijgen.
Zie liever Wim Kieft of van Hanegem als gast.
Maar zoals je vanavond zag , als er geen publiek bijzit gaat het opeens wel over voetbal , en dan kunnen zeker wel zinnige dingen zeggen.
Daarom moet VI ook weer terug naar het oude concept zonder publiek.

Maar zag laatst ook een keer Studio Voetbal , en dat kan ik al helemaal niet aanzien .
Zitten ze doodserieus de verdediging van VVV en Roda JC te analyseren...
Flikker toch op met dat , zo kan je wel bijven analyseren over de erdeivisie , er zit verder ook totaal geen humor in , de lui die daar zitten voeren al helemaal een act op en zeggen ook zelden wat zinnigs.

26 oktober 2012 om 00:40

Ik ben Ajax-supporter, maar ben het helemaal eens met Gijp. Ik ben gewoon zonder verwachtingen voor de tv gaan zitten om de wedstrijd te kijken en zag gewoon heel veel fouten in het Ajax-spel Sana is verschrikkelijk zwak, het rendement van Babel is dramatisch te noemen vanaf de flank, Van Rhijn was matig (moet leren dekken en voorzetten geven), Eriksen was matig, De Jong eveneens.
De teamprestatie was goed, het resultaat ook, maar individueel is het middelmaat.

Gijp jonge wees is een x positief man.br Op voetbalgebied praat je vaak onzin maarja dat zijn onze nederlandse voetbalanalisten.

Sana viel inderdaad weer tegen. Sana laat het tot nu toe nog niet zien terwijl Babel de laatste tijd goed speelt. Tegen City speelde hij ook niet verkeerd. Veel jagen en veel druk zetten. Gijp zit kwa babel betreft ernaast.

Jaja Gijp, dek jezelf maar weer in, je zat fout, "maar eigenlijk was Ajax helemaal niet zo goed"
Laf verhaal zeg.

Sana geeft zelf al aan dat hij niet gewend is op rechts te spelen. Die jongen moet gewoon op links!! Laat die jongen gewoon spelen op een positie waar hij zich lekker voelt.

Ik heb al tijden het gevoel dat vd Gijp gewoon anti Ajax is. Altijd maar dan ook altijd negatief over Ajax in Vi. Dus deze woorden neem ik ook niet serieus. Ajax speelde gewoon goed. Dat mag ook wel eens gezegd worden als dat zo is!

Van de Gijp wordt vaak in zijn billen geknijpt. Hij moet nog uit de kast komen. Hahahahaha ha. 1-14. dacht dat hij veel voetbal volgd. Wat Wilfred Genee doet tijdens vi , is alleeeen maar stoken.

Gijpie heeft gelijk over het centrale duo, die lieten absoluut steken vallen en natuurlijk profiteerde Man C daar niet van. Ze liepen nog te veel achteruit bij balverlies waar iemand als Agüero normaal gesproken gebruik van kan maken. Dat deden ze niet, maar ik (in tegenstelling tot Gijp) ben er van overtuigd dat Ajax dit 'geluk' zelf creëerde door uitstekend door te zetten op het middenveld en Man C nauwelijks een adempauze gunde.

Ook Poulsen was dramatisch en grootste veroorzaker van de tegengoal in samenhang met Sana die niet mee verdedigde. Sana was ook bar en bar slecht, ik heb de nieuwe ebecillio gezien en dat is dieptreurig. Sana kwam er eigenlijk nooit langs en leek altijd te twijfelen, koos vaak voor de moeilijkste weg binnendoor en miste te mentaliteit en kwaliteit mee te verdedigen.
Het was dat Van Rhijn uitstekend op kon komen waardoor Nasri steeds terug moest anders werd die flank overlopen.

Babel daar en tegen vond ik weer geweldig spelen. Hij zakte constant terug naar het middenveld waardoor Ajax permanent een mannetje meer had en uitstekend driehoekjes kon vormen. Hij was erg functioneel bezig maar niet zo opvallend.

A) ajacieden laat jullie je toch niet op je kop zetten.
B) van de gijp wilt gewoon de clown spelen, wat ik wel leuk vind
alleen soms te, om mensen af te kraken, maar serieus nemen moet men hem niet.
C) het was een verdienste van alle spelers van ajax, ook sana en babel, ook al kwamen de acties niet
zo goed uit, sana deed veel om van rhijn vrij te maken en babel is altijd balvast aan de bal.

Ik vindt dat de spelers van MCI meer schuld zijn dan de trainer, ja hij had misschien de ploeg anders moeten zetten, maar de vedettes moet toch op alle fronten kunnen spelen, daar krijgen ze voor betaald.
Tegenover hun zijn wij, de nederlandse clubs toch een tandje lager, ondanks dat kunnen ook wij van zon clubs winnen.

Gijp heeft gewoon gelijk. Normaal wint City ook gewoon maar die dachten een makkelijk avondje te krijgen en dan krijg je het tegen iedereen moeilijk. Vooral die 2-1 van Moisander.. Dat overkomt City ook nooit. Als je die goal nakijkt zie je dat er 7 City spelers staan en 1 van Ajax en die mag 'm vrij inkoppen

26 oktober 2012 om 13:24

normaal wint city ook, ja, maar dit zegt niks op eergisteren, want toen verloren ze en hebben ze slecht gespeelt en dat had met hun tegenstanders, ons ajax te maken.

Ik merk dat de één zich stoort aan vd Gijp, en de ander hem gelijk geeft.
Ik vind het een top gozer en zie liever hem op de tv dan de rijdende rechter of zoiets.
René zal Ajax altijd door een gekleurde (zwarte?) bril bekijken, dat zit nu eenmaal in zijn familie/dna.
A/d andere kant vraag ik mij op dagen zoals gisteren af of hij de Britse kranten gelezen heeft..
Ajax werd bejubeld!!!
Fijn voor het Nederlandse voetbal.

Gijpie is ook niet helemaal in orde...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren