Douglas wordt alsnog toegevoegd aan selectie Nederlands elftal

Maandag, 8 oktober 2012 om 13:08

Douglas is alsnog door Louis van Gaal bij de selectie van het Nederlands elftal gehaald. De in Brazilië geboren Nederlander debuteert daarmee in de groep voor een interland. Douglas maakte deel uit van de voorselectie voor de WK-kwalificatieduels met Andorra en Roemenië, maar overleefde de laatste schifting niet. Doordat Joris Mathijsen niet fit genoeg is, mag Douglas er nu toch bijkomen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij blij dat Douglas is opgeroepen?


Gerelateerd

225 reacties (laatste reactie door eleto9)

Nou dat is echt geweldig nieuws.
Nu hoop ik dat ie ook nog samen met Martins Indy mag samen spelen in het hart van de defensie.

Douglas speelde dan tegen Az ook een zeer goede pot en was weer super sterk aan spelen.

8 oktober 2012 om 15:02

Samen met BMI is het opbouwend niet sterk genoeg, vrees ik. Tenzij van Gaal er echt een 'voetballer' voor gaat zetten. Douglas is inderdaad een fijne verdediger om op de bank te hebben bij het Nederlandse elftal, maar ik zie het liefst nog altijd Heitinga in het centrum staan.

8 oktober 2012 om 15:06

Voor op te bouwen hebben we andere posities in het veld. Het allerbelangrijkste is dat er een degelijk blok staat.

8 oktober 2012 om 16:20

sterker nog; we hebben voornamelijk opbouwers bij Oranje! Een type Jaap Stam is wat ontbreekt; hopen dat Douglas & BMI die kant kwa niveau op gaan! Daarnaast hoop ik ook op jongens als De Vrij, Viergever, van Rhijn, Willems, Buttner & Nuytinck. Als een paar van dezen de top halen ben ik blij! Over het middenveld zit ik niet echt in; zijn altijd wel een paar leuke voetballers bij

8 oktober 2012 om 15:05

Helemaal mee eens, Met Douglas en Indi eindelijk weer eens medogenloze verdedigers achterin. Als ik spits was zou ik me niet verheugen om tegen die 2 te moeten spelen. Het is nu tijd om door te selecteren en om afscheid te nemen van Heitinga en Mathijsen.

8 oktober 2012 om 15:08

En toch heeft Douglas iemand naast zich nodig die hem leidt. Ik betwijfel of Martins Indi en hij daarom samen kunnen in het centrum kunnen spelen. Ik zie niet alle wedstrijden van Feyenoord, maar gezien zijn leeftijd kan Indi toch onmogelijk al dit type (leidinggevend) speler zijn.

Ik denk dat Douglas het geweldig zou doen met bijvoorbeeld Heitinga naast hem. Iemand met ervaring die ook voetballend uitstekend is. Zet Douglas op de spits en het staat!

8 oktober 2012 om 16:47

Moet zeggen dat hij in de EL toch wel belachelijk slecht speelde samen met boyata, hoop dat hij dat niveau niet haalt bij het nederlands elftal.

Ik ben benieuwd. Als Douglas wat minder wild wordt en z´n koppie er bij houdt dan kan ie zomaar uitgroeien tot een basisspeler van Oranje.

Maar desondanks zie ik toch liever echte Nederlanders in het Nederlands elftal dan genaturaliseerde Brazilianen.

8 oktober 2012 om 13:14

Haha zoveel echte Nederlanders zitten er niet meer bij if you know what I mean, dus waarom zou Douglas geen kans mogen krijgen?

8 oktober 2012 om 13:16

Ik snap wat je bedoeld. Maar ik vind wel dat er verschil zit tussen een Marokkaan, Antilliaan of Turk die in Nederland is geboren en vloeiend Nederlands spreekt of een Braziliaan die in zijn eerste 18 jaar nog nooit van Nederland had gehoord.

8 oktober 2012 om 13:18

die jongens als Afellay etc. die zijn allemaal in Nederland geboren en getogen,dat is toch ff heel wat anders dan een Braziliaan die voetballend te kort komt voor de kanaries na 5 jaar een paspoort geven en bij oranje te halen.geloof me nou,als Douglas 1 keer opgeroepen was voor de Goddelijke Kanaries had hij niet eens aan Oranje gedacht.bij die andere is het dat e konden kiezen en bewust voor Oranje gekozen hebben dus totaal onvergelijkbaar.

8 oktober 2012 om 13:19

Geloofijk zitten er genoeg echte Nederlanders in dus vindt deze reactie nergens op slaan!

8 oktober 2012 om 13:37

Gaan we weer haha, Nederlands paspoort. Nederlandse rechten en plichten. En dus ook het recht om voor het Nederlands elftal uit te komen.

Jullie allemaal betwisten de procedure die Douglas heeft moeten begaan om Nederlander te worden. Dat is een zeer intressante maar politieke discussie die je in de tweede kamer moet voeren.

Weet zeker dat je de steun van Wilders hebt

8 oktober 2012 om 14:35

H E L E M A A L- M E E - E E N S

ik durf te wedden dat als iedereen op VZ een uitnodiging zou krijgen voor bv spanje (interlands)zou hij/zij dat ook willen. 'nederland is een multiculti land dus waarom zou Douglas omdat hij niet in NL is geboren niet kunnen worden geselecteerd en/of spelen? Gun die jongen het gewoon. hij is NU een Nederlander en (naar mijn mening) een van de best kandidaten voor de verdediging van Oranje

8 oktober 2012 om 14:53

Zometeen mag die mee naar Brazilië? Stel je voor, finale tegen Brazilië.. Hij bij Nederland, tegen zijn geboorteland, thuisland, moederland. Dat vind ik echt niet kunnen. Je zag gewoon dat ie het alleen maar voor het passpoort deed. Een dag nadat ie officieel voor Oranje mocht spelen wilde die al naar Fulham. Kom op man. Hij geeft niks om Nederland.

8 oktober 2012 om 15:01

heeft oook geen nederlands vrouw

8 oktober 2012 om 15:25

heeft geen Nederlandse vrouw? Hij heeft een Nederlandse vriendin waarmee hij een dochtertje heeft.

8 oktober 2012 om 13:19

Och, het lijkt mij prima! Hij heeft zijn best gedaan voor een Nederlands paspoort dus waarom niet. Moet je zien hoeveel Duitsland aan buitenlanders erbij heeft gehad de afgelopen jaren (ozil, Khedira, Podolski, Klose, Odonkor, Boateng etc.)

8 oktober 2012 om 18:54

bla bla gaat niet om andere landen maar om je eigen normen en waarden.
Desondanks vind ik het totaal niet erg om een genaturaliseerde speler te hebben voor ons elftal. Hij heeft zijn best gedaan om de inburgeringscurses te halen en heeft zich blijkbaar aangepast aan onze cultuur. Zijn kind zou ook nog wel in Nederland opgroeien en zal hier ook zijn belastingcentjes moeten betalen.

Liever een Douglas dan die Marokkaantjes die echt niks presteren en gewoon overkomen als een heel vervelend volk(en natuurlijk zitten er ook goede tussen...).
In veel steden presteert dit volk om overlast te veroorzaken en hebben zij het kleinste uitgavenspatroon van alle groepen!
Doe mij dan liever een Douglas die zich gewoon netjes aanpast aan onze samenleving.

8 oktober 2012 om 13:27

Dan heb jij vast en zeker een hekel aan duitsland en portugal en zelfs italie die wel spelers in hun elftal hebben lopen die daar niet geboren zijn. Dan juich jij ook niet voor martina bij OS vind het allemaal zo'n onzin. Heeft een Nl paspoort dus Nederlander net als affelay boula en dergelijke.

8 oktober 2012 om 13:33

Ik heb er geen hekel aan. Maar ik juich het zeker niet toe. Ik vind dat spelers uit moeten komen voor het land waar ze geboren zijn, punt. Een nationaal elftal moet het land vertegenwoordigen. Het moet geen vreemdelingen legioen worden met een mengelmoes aan nationaliteiten. Als Oranje straks in Brazilie speelt en Douglas moet in de finale tegen zijn geboorteland spelen. Zou hij zich dan ook voor de volle honderd procent kunnen inzetten? Ik denk dat zijn familie ook met dubbele gevoelens leeft dan.

Maar dat is puur mijn eigen bescheiden visie.

8 oktober 2012 om 14:31

Maar wanneer is iets een vreemdelingenlegioen?
Podolski is geboren in polen en woont sinds zn 2e in Duitsland. Als hij geen woord Pools spreekt en toch voor Polen uit moet komen ontstaat toch juist daar een vreemdelingenlegioen?
Jonathan de Guzman, is dat een Nederlander of niet? Opgegroeid in Canada en volwassen geworden in Nederland. Denkt in het Nederlands en heeft in Nederland zn opleiding gehad. Seedorf, had hij voor Suriname uit moeten komen?
Over bovenstaande punten kun je nog discussieren, maar dat jij denkt dat een Douglas zich misschien niet 100% inzet in een Wk-finale is helemaal belachelijk. Wereldkampioen 'in je eigen land' worden is voor die gasten op dat niveau juist een extra trigger

8 oktober 2012 om 14:45

Ik ben het deels met jou eens.

Feit is echter dat Nederland een multiculturele samenleving kent. Een samenleving die bestaat uit Nederlanders, mensen afkomstig uit onze ex-kolonies, politieke en economisch vluchtelingen. De kolonies hebben onze voorspoed en geluk gebracht, de Gouden-eeuw! Politie en economische vluchtelingen omdat vele onder ons, waaronder ik, hopen dat iedereen een gelukkig en voorspoedig leven toekomt. De plaats waar je geboren bent mag geen invloed hebben op een mooi leven; feit is dat je hier zelf geen invloed op hebt. Wij als Nederlanders mogen van geluk spreken hier geboren te zijn. Hè land van gelijke kansen en waar mensen rechten ingeburgerd zijn!

Dient vermeld te worden dat men hier een vreemd onderscheid tussen geboren en niet geboren maakt. Mijn vergelijking luid: stel (en ik weet het niet zeker, dus trek geen conclusies) Affelay's ouders zijn economische vluchtelingen die hier hun leven wilde verrijken. Affelay kent het geluk dat hij hier geboren is. En mag volgens de vele vergelijkingen hier WEL uitkomen voor het Nederlands-elftal.

Douglas daarentegen, is hier niet geboren. Woont hier wel al 5 jaar, heeft zijn toelatingsexamen gedaan. Wie zich verdiept in andere culturen weet dat Brazilië geen prettig land is om te wonen. Tegenwoordig een upcomming economie, maar met grote verschillen tussen arm en rijk en een enorm criminaliteitscijfers. Douglas ouders hadden de middelen, moed en geluk niet aan hun zijde om hier als economische vluchteling te nestelen. Douglas is hier dus niet geboren! En mag dus Niet voor ons land uitkomen ondanks zijn aanpassingen ( volgens vele spookverhalen).

Ik schaam mij soms voor de mensen om mij heen, zo ook nu! Het onderscheid tussen hier wel of niet geboren zijn, bestaat uit meerdere dimensies. De kort door de bocht vergelijkingen zijn dan ook beschamend. Overigens vind ik het nog beschamender dat men dus wel Nederlander is als men hier geboren is, en twee nationaliteiten bezit. En men als Niet-nederlander word gezien ondanks een gedaan examen hierin ( iets wat menig Nederlander niet haalt). Dat examen toont zijn wil om Nederlander te zij aan, een wil die niet getoetst word aan de mensen die hier geboren zijn!

Dat Douglas in oranje komt, is dus een juiste afspiegeling van de hier geldende normen en waarde. Een afspiegeling van onze multiculturele samenleving. Een die ons voorspoed heeft gebracht! Wij zijn altijd een vooruitstrevend geland geweest, wij willen de beste in alles zijn! Op dit vlak heerst beschamend genoeg preutsheid. Als je beter wil worden heb je hulp nodig in jouw ontwikkeling, extern of intern.

Of ik Douglas een verademing vind? Douglas is een klasse voetballer als hij zijn verstand gebruikt. Iets wat mijn inziens onder het regime van Gaal er wel ingeslapen word.

8 oktober 2012 om 17:16

Je uitgangspunt is verkeerd en dat leidt tot foute conclusies. Jij redeneert vanuit de maatschappij en de waarde van gelijkheid. Beide is fout naar mijn mening. Knvb is een eigen organisatie die haar eigen regels kan stellen en dat geldt ook voor Uefa en Fifa. Je moet beginnen bij de vraag wat er bij de Fifa landen competitie en confrontaties gemeten wordt. Meten we bij een confrontatie wie het beste kan naturaliseren? Is het een naturalisatie spelletje? Nee natuurlijk niet. Naar mijn mening (maar dit mag je zelf invullen) meten we opleidingsvermogen en originaliteit. De Knvb heeft meer dan 1 miljoen leden en doet haar best om iedereen het maximale uit zichzelf te laten halen. De jongens en meisjes die daar het meest in geslaagd zijn, mogen uitkomen voor het nationale team. Bovendien heeft het Nederlandse voetbal haar eigen karakter. Alle jeugdteams spelen 4-3-3 bijvoorbeeld. Nederlands voetbal kan als aanvallend worden beschouwt.

Mensen als jij willen het Nederlands Elftal gebruiken als voertuig van een bepaald gelijkheidsideaal, zonder te malen of je daarmee de waarden van eerlijkheid en originaliteit van een ander simpelweg opzij schuift.

Eerlijkheid, omdat de Knvb, de Nederlandse coaches, de infrastructuur, de competitie opzet niet verantwoordelijk waren voor het Myelinisatie proces bij Douglas. Dat heeft plaats gevonden in Brazilië. Daarmee is het een voetbal product van Brazilie en niet van de Knvb. Het is niet relevant waar een speler voor uit wil komen. Wij, noch hij, kunnen niet ontkennen dat de competentie vergaring heeft plaats gevonden in een ander land. Naar mijn mening speel je vals en verkracht je de geest achter de competitie, als je gebruik maakt van ander lands opleidings producten. Door hem op te stellen pretendeer je naar mijn mening dat het jou werk was en dat is niet zo. Liegen. Het is zelfs een ergere leugen dan alle spelers aan de doping te zetten naar mijn mening en we weten allemaal wat voor straffen daar op staan. Dat andere landen het doen is een drogreden. Wie dat allemaal doen maakt het namelijk qua fair play niet moreel juist.

Originaliteit. Al meer dan 100 jaar komen spelers uit voor Nederlands Elftal en het heeft een eigen karakter. Als mensen denken dat het aanvallende karakter ergens rond Cruyff begon, think again. Dat is een volksaard. Denk maar eens aan het verzet tegen het stopper spil systeem bij vele Nederlandse clubs. Nederlandse clubs waren een van de laatste die zich eraan wilden overgeven. Nederland is altijd een land geweest dat van aanvallend voetbal hield. De charme van de competitie opzet is nu juist dat ieder land voor zich een eigen smoel ontwikkelt. Het is een festijn van diversiteit. Bij toernooien zie je dan een clash van stijlen en voetbal culturen. Dat maakt het zo leuk.

Je houdt een heel betoog over geluk hebben hier geboren te zijn. Over kolonies. Waarom moeten we na die misstanden nu ook neokolonialisme gaan praktiseren? Dit keer niet gebruik maken van een brain drain, maar van atleten die naar de best betaalde competities in Europa komen om geld te verdienen. Via die route kan Nederland mooi profiteren van Brazilie onder het mom van vrije keuze van een speler, maar wel een die weer ingegeven is vanuit de ongelijkheid in de wereld. Met Kalou wilde Nederland ook al profiteren van een arm Afrikaans land. Wanneer is genoeg, genoeg? Er zijn nu hele constructies aan het ontstaan om Nederlandse clubs als stalling dependances te gebruiken om spelers klaar te stomen voor Engelse clubs en de regels waar zij aan moeten voldoen. Daar zijn ze strenger voor spelers buiten de EU. Via Nederlandse clubs krijgen ze op termijn een paspoort na zoveel jaar en dan kunnen ze mooi naar Engeland geloodst worden. Kan Nederland door hun paspoort weer mooi profiteren, door de zwakke plekken in het nationale elftal mee aan te vullen. Ik vind het walgelijk en het heeft niets meer met de mooie ideeen van nationaal voetbal te maken.

Douglas had een droom. Hij wilde voor Brazilie uitkomen. Dat staat op band en is opgenomen nog in 2010. Zijn ogen lichten op wanneer hij erover spreekt en was triest toen Nederland Brazilie uitschakelde op het WK. Persoonlijke belangen en de blinde ambitie van een land zorgen ervoor dat we nu in een situatie komen waar de geest van de competitie verkracht wordt. Dat maakt mij triest.8 oktober 2012 om 18:29

Mooi nieuw inzicht. Goed aangevoerde argumenten die mij weten te overtuigen. Het enigste wat ik probeerde te tackelen was het feit dat vele de plank al mis slaan met het wel of niet hier geboren zijn.

Misschien iet wat teveel emotionele lading in mijn betoog gehouden. Dankjewel voor het inzicht. Goed onderbouwd. Met gebruik van feiten mij weten te overtuigen. Dank!

8 oktober 2012 om 19:06

@ajax

Ik ben het over Douglas met je eens.
Die jongen heeft gewoon zijn best gedaan om zich aan te passen aan onze cultuur, klasse.. Hij betaald ook gewoon genoeg belasting.

Dit stukje:
"dat Douglas in oranje komt, is dus een juiste afspiegeling van de hier geldende normen en waarde. Een afspiegeling van onze multiculturele samenleving. Een die ons voorspoed heeft gebracht! Wij zijn altijd een vooruitstrevend geland geweest, wij willen de beste in alles zijn! Op dit vlak heerst beschamend genoeg preutsheid. Als je beter wil worden heb je hulp nodig in jouw ontwikkeling, extern of intern. "

Ben ik het niet helemaal met je eens.
Onze multiculturele afspiegeling heeft ons niet heel veel goeds gedaan.
Nederlandse-marokanen presteren niet en zorgen voor veel overlast.
Ze dragen niet onze cultuur maar proberen zich juist daarvan af te scheiden en voelen zich vaak Marokaan, maar dat was je vergeten bij je eerste stukje:

"feit is echter dat Nederland een multiculturele samenleving kent. Een samenleving die bestaat uit Nederlanders, mensen afkomstig uit onze ex-kolonies, politieke en economisch vluchtelingen. De kolonies hebben onze voorspoed en geluk gebracht, de Gouden-eeuw! Politie en economische vluchtelingen omdat vele onder ons, waaronder ik, hopen dat iedereen een gelukkig en voorspoedig leven toekomt. "

We hebben destijds veel Marokanen hier naar toe gehaald om als gastarbeiders te werken. Zij konden werk doen die wij niet wouden doen en konden hier een toekomst opbouwen. Helaas verpest het relatief kleine deel het voor de rest.

8 oktober 2012 om 13:33

Wat is volgens jou een ''echte'' Nederlander dan. Vallen daar mensen met een dubbel paspoort wel onder dan ? Zou dan toch ook niet zo zijn ? Het is nu eenmaal zo dat iedereen met een Nederlands paspoort mag uitkomen voor het Nederlands elftal. Zo is het en anders niet en dat heb je maar te accepteren of je wil of niet.

8 oktober 2012 om 13:35

Tuurlijk heb ik dat te accepteren. Wie ben ik om dat niet te doen. Maar dan mag ik er toch nog wel een mening over hebben? Een echte Nederlander is iemand die in Nederland is geboren, vloeiend Nederlands spreekt en zich verbonden voelt met Nederland. Als één van deze criteria ontbreekt is mijn mening dat iemand niet voor het Nederlands elftal uit mag komen. Hoe goed die speler ook is.

8 oktober 2012 om 14:02

Dus Edgar Davids en Clarence Seedorf hadden volgens jou stelling nooit voor het Nederlands elftal mogen uitkomen?

8 oktober 2012 om 14:02

De echte Nederlander zou iemand zijn waarvan al zijn voorouders uit Nederland komen. Die bestaan volgens mij niet. Ook autochtonen hebben voorouders die zich hier 100 a 200 jaar terug hebben gevestigd.

8 oktober 2012 om 14:10

@riche, inderdaad. Volgens mij heeft dat in 1994 of 1996? uit mn hoofd ook niet geleid tot veel successen. Door een totale polarisatie van twee groepen autochtonen en allochtonen hebben we toen niks gepresteerd. Toen twee jaar later alle neuzen dezelfde kant op stonden door goed managen van Hiddink ging het toen stukken beter.

Maar eigenlijk is het belachelijk dat er een peoples manager aan te pas moet komen om een splitsing uit een spelergroep te krijgen. Iedereen die voor het Nederlands elftal speelt moet zich sterk verbonden voelen met Nederland. En niet z'n lippen op elkaar houden tijdens het volkslied bijvoorbeeld.

8 oktober 2012 om 14:10

Davids en Seedorf zijn hier opgegroeid, dat is heel wat anders. Dat snap je zelf ook wel. Dat je de vergelijking maakt geeft al aan dat je niet erg veel van de situatie snapt.

8 oktober 2012 om 14:15

Douglas is dan niet in Nederland geboren, maar voelt zich zeker verbonden met anders zou de man niet voor het land willen uitkomen.
Ook heeft hij een Nederlandse vrouw en kind.

Maar over dat vloeiend Nederlands spreken ben ik het niet eens, in dat opzicht zou iedereen die uit de provincie komt en met een "accent" spreekt niet in het Nederlands Elftal mogen spelen.

Want de "echte" Nederlander bestaat allang niet meer dit komt omdat we al jaren een emi/immigratie land zijn.

8 oktober 2012 om 14:56

Siem de Jong mag dan ook nooit opgeroepen volgens jouw criteria. Begrijp me niet verkeerd, ik ben het voor de rest volledig met je eens.. maar in dit geval moet het toch ff lichtjes worden aangepast... ?

8 oktober 2012 om 16:44

Ondanks dat mensen uit de provincie een accent hebben, spreken ze wel gewoon vloeiend Nederlands. Douglas niet. Dat vind ik een duidelijk verschil hoor. Persoonlijk ben ik van mening dat alleen mensen die hier opgegroeid zijn, de taal goed spreken en zich verbonden voelen met Nederland voor Oranje uit mogen komen, maar ik ben ook de eerste die zal juichen als Douglas in 2014 de winnende scoort in de finale

8 oktober 2012 om 13:51

afcavosje

Ik ben het met je eens. We hebben het te accepteren, maar ik vind het geen goede zaak.
Als het aan Douglas had gelegen had hij half augustus (zodat hij precies 5 jaar in Nederland speelde en dus speelgerechtigd is) verhuisd naar Engeland.
Zoveel binding heeft hij dus met Nederland.

Hij ziet dat hij in Brazillie nooit een basisplaats zal krijgen, dus probeert hij het nu hier maar. Omdat hij toevallig een Nederlandse vrouw heeft.

8 oktober 2012 om 14:04

Allereerst had Douglas al een jaar of drie geleden zonder werkvergunning in Engeland aan de slag gekund, daar had hij geen Nederlands paspoort voor nodig, daarnaast had hij de vorige transferperiode kunnen vertrekken naar Newcastle maar heeft hij er bewust voor gekozen nog een jaar in Nederland te blijven en aangegeven ook na zijn voetbalcarrière weer terug te komen naar Nederland.

8 oktober 2012 om 14:13

Zonder Nederlands paspoort had hij heel moeilijk in Engeland aan de slag gekund aangezien hij geen jeugd-interlands heeft gespeeld voor Brazilie en volgens mij ook niet door de keuring van "uitzonderlijk talent" was gekomen. Hij heeft dus wel degelijk veel voordeel van zijn Nederlandse paspoot. Maar ik vraag me af hoe hij zijn toekomst ziet, wat gaat hij na zijn carierre doen. Als hij na zijn aanstaande transfer niet de planning heeft om ooit nog in Nederland te leven dan hoeft hij wat mij betreft ook niet in Oranje te spelen. Je hebt ook buitenlanders die al zolang in Nederland zijn dat ze hier een bestaan opbouwen, neem even Kenneth Perez als voorbeeld.

8 oktober 2012 om 14:51

Onjuist, het feit dat Douglas duurzaam samenleefde met een Nederlandse vrouw is al voldoende voor een arbeidsvergunning in een ander EU land.

Om op het 2e deel van je bericht terug te komen, Douglas heeft zelf al aangegeven dat hij zich na zijn carrière weer in Nederland wil vestigen, niet vreemd ook met een Nederlandse vrouw en een Nederlandse dochter.

8 oktober 2012 om 17:32

Riche

Het gaat niet om de speelgerechtigheid in Engeland, maar voor het NL elftal. Sinds half augustus is hij speelgerechtigd voor Nl.
Newcastle kwam te vroeg en wilde niet wachten tot half / eind augustus.

Ik post geen onzin, vriend.

8 oktober 2012 om 14:18

Afca Vosje Ik heb dit ook zo vaak gezegd : Het het interlandvoetbal dus zouden inderdaat ,alleen spelers die in Nederland geboren zijn in mogen spelen. Ga maar na Siem en Luuk de Jong geboren in Zwitserland, Douglas (bra),indi(portugal) Ola John Liberia.en het heeft inderdaad niets met discriminatie te maken ,maar ook met eerlijkheid waar we in Nederland altijd om lopen te huile dat ze onze spelers wegkaapen.

Ga maar na dat verhaal met Kalou in 2006:stel Kalou schakeld zijn eigenland Ivoorkust uit.dat draag je de rest van je leven mee .Of zo'n Podolski die tegen zijn eigen land 2x scoorde Ek 2008.het is ook gewoon niet eerlijk.maher is ook gewoon in Marokko geboren en Marokko heeft het nakijken niet eerlijk.

Ozil b.v is gewoon geboren in Duitsland dat is heel anders.

Hoe leuk zouden wij het vinden in Nederland als b.v Robben voor Duitsland zou spelen,van Persie voor Engeland, Sneyder voor Italie dan zouden we spreken van een schande!!!!!!!
Landverraders noem het ,maar op.zouden deze heren in die landen zijn geboren dan Ok.
Zowieso is het belachelijk dat spelers uit meer dan 1 land kunnen kiezen Gewoon simpel alleen het land waar je geboren bent dat het is het allerbeste makkelijkste dan hou je nog die band met dat land en heb je niet dat gedoe met hij heeft vooroudders in dit land of dat land.

Anders zouden we b.v alle Europese teams van Brazilianen kunnen voorzien aangezien daar zoveel talent loopt.

8 oktober 2012 om 14:48

Dit is natuurlijk ook niet te doen want straks ben je ergens op vakantie in een ander land en krijg je plotseling je bevalling te vroeg en moet je voor dat land dan uitkomen?

Het is nu eenmaal dat deze jongen een Nederlands en Braziliaans paspoort heeft en niets aan te doen. Je kan er gebruik van maken en zolang er niets beter is kan je dat doen.
Er zijn ook genoeg jongens in het Nederlands elftal met dubbele paspoorten maar die ook voor Nederland gekozen hebben.

8 oktober 2012 om 14:52

Siem en Luuk de Jong zijn geboren in Zwitserland maar beide ouders zijn 100% Nederlands. Ze woonde daar toevallig alleen vanwege de volleyballcarriere van hun ouders. Die zouden dan van jou niet mogen uitkomen voor het Nederlands Elftal?

8 oktober 2012 om 14:53

Sebasjuh Daarom is het ook beter om geen uitzondering te maken, ik wist dat die vraag zou komen van als je nou op vakantie bent enz. Dan kun je alleen ,maar voor dat land uitkomen stel de ouders van Van Persie gingen op vakantie in Spanje en wordt dan daar geboren dan komt er in zijn paspoort te staan: Geboren in b.v Madrid of Las Palmas ik noem maar wat. Er zijn inderdaad jongens met dubbele paspoorten zoals Affelay maar deze gasten zijn gewoon in Nederland geboren.

8 oktober 2012 om 14:53

dat laatste voorbeeld wat je geeft zou dus niet gaan want die hebben allen een nl paspoort dus raakt kant noch wal wat je daar roept.
Douglas kan niet meer uit meer dan een land kiezen aangezien hij nu nl er is en geen braziliaan meer.
Je kan je ook niet maar zo nl er worden door bv die curcus te volgen en te slagen er moeten ook gegronde redenen zijn bv famillie hereniging .
Conclusie als je dingen roept onderbouw die dan ook want alles wat je hier roept is grote onzin.

8 oktober 2012 om 14:56

YB Army Luuk en Siem zouden ook niet voor Oranje mogen uitkomen.anders heet het voor niets interland voetbal. Dan zouden we b.v ook gewoon Canadezen, Amerikanen Zuid Afrikanen voor Oranje kunnen spelen omdat ze ergens Nederlands bloed hebben.

Ik blijft erbij wil je het eerlijk houden gewoon alleen spelers die in het land geboren zijn.

8 oktober 2012 om 17:51

Douglas heeft alleen een Nederlands paspoort, zijn Braziliaans paspoort heeft hij ingeleverd.

8 oktober 2012 om 15:09

Als Douglas het volkslied kan meezingen is het al heel wat! Dat doet de helft van onze 'trots' namelijk niet.

8 oktober 2012 om 15:11

In dat opzicht kunnen we wel veel leren van de Italianen. Ik krijg altijd kippenvel als ik Buffon met veel hartstocht het volkslied zie zingen.

8 oktober 2012 om 15:18

Inderdaad, dat is pas spelen met trots voor je land, en niet alleen voor jezelf! Het zou eigenlijk uit de speler zelf moeten komen, maar ik hoop dat Van Gaal het meezingen gaat verplichten.

8 oktober 2012 om 16:48

Precies, dat vind ik altijd zo jammer aan jongens als Nigel de Jong, Afellay, Willems etc. ... geen van allen zingen ze mee.. Als Martens Indi dan volmondig meezingt geeft dat toch wel een ander signaal af, al is het maar in het klein..

Van Afellay bijv. denk ik vaak dat hij sowieso voor Marokko zou spelen als het Nederlands elftal financieel en voor zijn carriére niet beter zou zijn.

Eindelijk. Eigenlijk is Douglas sowieso gebaat bij een trainer als Van Gaal, want onder die Mcclaren wordt geen kip beter natuurlijk. Om nog maar te zwijgen over zijn partners centraal achterin. Helaas zal de tijd met Van Gaal te kort zijn om echt beter te worden door hem.

Anyway, de beste verdediger van Nederland op dit moment. Zeker als je weer zag hoe idioot simpel die Heitinga door Koné werd gedold.

8 oktober 2012 om 13:15

Nou van Gaal heeft geen goede reputatie met Brazilianen. Bij Bayern had hij het binnen no-time al aan de stok met Lucio die meteen een transfer forceerde naar Inter.

8 oktober 2012 om 13:20

Tja, hopelijk beoordeelt Van Gaal hem als individu.

8 oktober 2012 om 15:29

@afcavosje

Je kan niet alle Brazilianen over één kam scheren. Het geval Van Gaal-lucio hoeft niet te betekenen dat van Gaal gelijk niet met een heel volk overweg kan

8 oktober 2012 om 16:06

Inderdaad.
Maxwell, Gomes, Neymar, Ronaldinho, Kaka. Allemaal totaal andere karakters. Maar toch allemaal Braziliaan. Dus jouw opmerking is een beetje kort door de bocht

8 oktober 2012 om 13:15

Het duo Douglas / Wisgerhof heeft jaren goed gewerkt, maar nu beginnen de jaren echt te tellen voor Wisgerhof. Twente is dit seizoen ook begonnen met Douglas / Bjelland en dat liep gewoon goed. Helaas raakte Bjelland geblesseerd dus moest Mcclaren noodgedwongen weer terugvallen op mindere duo's.
Hopelijk krijgt Douglas minuten en kan hij zich bewijzen.

8 oktober 2012 om 13:21

Wisgerhof is al een paar jaar erg matig, en daarmee Douglas ook. Hij heeft gewoon een kwalitatief goede tactische verdediger naast hem nodig. Iemand die het spel leest, de defensie kan neerzetten en scherp houdt.

8 oktober 2012 om 15:11

Die eigenschappen die je in je laatste zin opnoemt heeft Wisgerhof allemaal wel. Het probleem is alleen dat Peter zelf niet meer zo scherp is als vroeger. Douglas functioneert echter heel goed naast hem.

8 oktober 2012 om 15:27

Daarom was het vroeger ook een goed koppel. Maar zoals je zegt, Wisgerhof kan het niet meer aan waardoor Douglas vaker hem moet ondersteunen dan andersom.

8 oktober 2012 om 16:47

Nadeel was ook altijd nog dat Douglas met zijn verkeerde been stond als linker centrale verdediger. Daardoor werd hij altijd wat beperkt, in aanname en passing vooruit etc. Toen Bjelland kwam, die links is en lcv speelt, zag je meteen dat er veel meer voetbal van achteruit kwam. Helaas is die nu geblesseerd. Omdat Wisgerhof ook niet meer goed is spelen ze vanaf nu met Bengtsson, die laatste twee wedstrijden wel een goede indruk maakt. Douglas speelt nu alsnog als rcv. Donderdag was het matig, maar dat lag ook meer aan Boyata, gisteren speelde hij echt weer erg goed. Altidore heeft geen fatsoenlijke kans gehad bij hem.

Wisgerhof leek ook altijd beter dan dat hij eigenlijk was, alleen omdat Douglas naast hem stond. Maar zoals jij ook al zegt wordt Douglas onder deze trainer en in dit team niet meer beter. Ik vond hem eigenlijk onder Preud'homme op zijn hoogtepunt. Ik herinner me nog dat ze tegen Psv uit met 1-0 wonnen, Douglas had iets van 35 aanvallen gestopt. Helaas had hij toen zo'n domme rode kaart waardoor hij er heel veel wedstrijden uit moest.
Ik denk dat Douglas toen al naar een club in Engeland had moeten gaan, waar hij meer concentratie moet gebruiken en waar het voetballend vermogen minder belangrijk is.

Douglas in Oranje beter als Matthijsen

8 oktober 2012 om 16:01

Ik als laatste man in de 4de klasse ben zelfs beter dan Matthijsen. Ze moeilijk is dat niet !

8 oktober 2012 om 16:07

Er is vast een reden waarom hij international is, bij mooie clubs heeft gespeeld en multimiljonair is en jij bij de 4e klasse speelt. Dus alsjeblieft overschat jezelf niet zo

8 oktober 2012 om 17:00

heeft gespeeld ja , daar sla je de spijker op zijn kop ? Matthijsen is over en uit heeft nooit het niveau gehad wat we in Oranje nodig hebben en is nu helemaal op zijn retour en dus niet goed genoeg ! Ik kan niet wachten tot het moment dat Matthijsen zijn afscheid bij oranje aan kondigt !

Mooi meegenomen, afgelopen donderdag was die slecht(heel Twente) gisteren was die weer de baas achter in bij Twente.. Gewoon terecht dat die er bij zit, ook als Mathijssen fit is, vind ik Douglas beter!

8 oktober 2012 om 13:54

Je hebt gelijk dat hij donderdag verkeerd stond, maar dat lag ook deels aan de nieuwe samenwerking met Boyata. Als Douglas een opbouwende verdediger naast zich heeft (wisgerhof of Bengtsson) en geen mannetjesputter zoals hij zelf is, speelt hij meestal fantastisch. Samen met Bruno Martins Indi spelen!

En daar gaat de term "nederlands elftal" de prullenbak in

8 oktober 2012 om 13:14

Zeker. Iedereen is welkom maar je moet wel in Nederland opgegroeid zijn. Of van Nederlandse afkomst zijn, Maar dat is Douglas niet. Bovendien, hij is niet eens nodig. Kijk maar eens in Jong Oranje!

8 oktober 2012 om 13:16

Want Dancas? Zit er iemand bij die niet Nederlands is? Of worden er meer/minder dan elf opgesteld? Douglas is gewoon een Nederlander, of jij dat leuk vind of niet. Hij is zelfs geen Braziliaan meer, hij moest zijn Braziliaanse staatsburgerschap opgeven om de Nederlandse pas te bemachtigen.

8 oktober 2012 om 13:20

Met dit soort spelers oproepen (heb niks tegen Douglas hoor) kan je het interlandvoetbal afschaffen, dan gaan er bij elk land 3e rangs Brazilianen voetballen.

Ik vind dat je in een land geboren of opgegroeid moet zijn om het nationale elftal te mogen vertegenwoordigen. Ik vind het ook niet kunnen dat al die jongens die hier geboren en opgegroeid zijn voor Marokko of Turkije kiezen alleen om het feit dat ze niet goed genoeg zijn voor het Nederlands Elftal.

8 oktober 2012 om 13:26

Douglas heeft nooit voorrang gehad omdat hij voetballer is, bij het verkrijgen van zijn paspoort. En hij heeft het paspoort volgens de normale procedure verkregen. Hij wou het paspoort niet voor voetbal doeleinden, maar vanwege persoonlijke redenen.
Daar kunnen mensen als jij van vinden wat ze willen, maar daar is op deze wijze niets mis mee. Hij is gewoon Nederlander en dus speelgerechtigd voor Nederland.

8 oktober 2012 om 13:40

Zoals ik hierboven zeg, jullie nemen het Douglas dus kwalijk dat hij voor zijn nationaliteit wil uitkomen? Jullie betwisten de procedure die Douglas is begaan om Nederlander te worden. Dat is een politieke discussie.

Vooralsnog is Douglas een man met een Nederlands paspoort, daardoor heeft hij Nederlandse rechten en plichten en 1 van die rechten is om opgeroepen te kunnen worden voor het Nederlands elftal.

Als je van mening bent dat dit niet kan, adviseer ik je naar de tweede kamer te gaan en dringend een policitus te worden. Bij Groenlinks is er zojuist vacature vrijgekomen

8 oktober 2012 om 13:54

arnautovic

Niet voor voetbaldoeleinden? Persoonlijke redenen?

Als het aan Douglas lag, had hij op de dag nauwkeurig 5 jaar in Nederland gespeeld, om vervolgens te verkassen naar Engeland. Hij heeft totaal geen binding met Nederland, maar wil hiervoor uitkomen omdat hij bij Brazilie geen kans maakt.
Als hij een Duitse vrouw zou hebben, zou hij waarschijnlijk voor Duitsland gekozen hebben.

8 oktober 2012 om 13:56

Zola#

Ik begrijp dat dat Groenlinks een grapje was, maar is niet zo'n slimme... Veel linkser als dit krijg je het niet. Zij staan waarschijnlijk te juichen dat dit allemaal mogelijk is. Een Braziliaanse Nederlander in het NL elftal. Whoosa!!

8 oktober 2012 om 14:07

@ronzon

Ik herhaal nog maar eens wat ik hierboven heb geschreven op een zelfde reactie van jou, je hebt de bel wel horen luiden maar overduidelijk geen idee waar de klepel hangt:

Je post onzin, allereerst had Douglas al een jaar of drie geleden zonder werkvergunning in Engeland aan de slag gekund, daar had hij geen Nederlands paspoort voor nodig, daarnaast had hij de vorige transferperiode kunnen vertrekken naar Newcastle maar heeft hij er bewust voor gekozen nog een jaar in Nederland te blijven en aangegeven ook na zijn voetbalcarrière weer terug te komen naar Nederland.

8 oktober 2012 om 13:17

@dancas

Begrijp je sentiment, maar vind het in het geval van Douglas niet erg dat hij geselecteerd is omdat hij getrouwd is met een Nederlandse en geen versnelde naturalisatieprocedure is doorlopen.

Dit vind ik toch heel anders dan iemand die de Nl taal (totaal) niet spreekt,niks over het land weet en dit ook niks kan interesseren.

Zou het mooiste scenario vinden dat Douglas in de basis mag starten en voor aanvang uit volle borst het volkslied meezingt alleen al om criticasters voor te zijn

8 oktober 2012 om 13:24

Het is al jaren toegestaan en normaal dat een nationaal team wel een buitenlandse coach heeft want daar hoor je niemand over. Nu komt er een tot nederlander genaturaliseerde speler bij en schreeuwen sommigen moord en brand. Welkom in de wereld anno 2012. Dit soort dingen gaan we nog veel vaker meemaken. Of je het er mee eens bent of niet, accepteer het gewoon.

8 oktober 2012 om 13:25

Van jou mogen zeker alleen blonde mannen met blauwe ogen in het nederlands 11-tal spelen?

Wat een onzin...vele hier denken dat Douglas maar een reden had om nederlander te worden. En dan denken ze de rede ook nog te weten....een beetje zelfingenomen vindt je niet!

8 oktober 2012 om 14:04

Nee hoor iedereen die in Nederland is geboren en/of opgegroeid mag van mij in het Nederlands Elftal spelen. Aangezien Douglas geen van beide is, mag hij naar mijn mening dus niet voor het Nederlands Elftal uitkomen.

8 oktober 2012 om 14:08

Dus Luuk en Siem de Jong moeten ook maar voor Zwitserland uitkomen?

8 oktober 2012 om 14:13

die zijn in Nederland opgegroeid

8 oktober 2012 om 14:54

Wat is dan je definitie van opgroeien? Moet je dan vanaf je 7e, je 11e of je 18e in Nederland opgroeien? En wat gebeurt er met Nederlanders die hier geboren worden maar in het buitenland opgroeien, ook niet selecteren? Dan had Messi ook niet voor Argentinië mogen uitkomen.

Het is heel simpel, wanneer je het Nederlands paspoort hebt (en dat krijg je niet zomaar) ben je Nederlander, wat anderen daar ook van mogen vinden, dat betekent ook dat je voor het Nederlands elftal mag uitkomen.

8 oktober 2012 om 17:04

de borers de jong hebben gewoon de nederlandse nationaliteit altijd al gehad overigens . Dat hun ouders tijdens hun geboorte in het buitenland werkte en woonden doet daar niets aan af. Sterker nog mijn neven die in duitsland geboren zijn en wonen zijn gewoon nederlander ! Dit terwijl ze al hun leven lang in duitsland Wonen !

8 oktober 2012 om 13:28

Kijk anders ff naar Duitsland vriend:

Podolski/klose: Allebei van Poolse afkomst
Khedira: Tunesier
Boateng: Ghanees
Ozil: Turk
Gomez: Halve Spanjaard

8 oktober 2012 om 13:30

Vlassie1980, bij één speler had jij gelijk kunnen hebben maar die noem je niet... Cacau is op de zelfde wijze als Douglas genaturaliseerd. De andere spelers die jij noemt zijn gevallen zoals bij ons bijvoorbeeld Afellay of Maher, of andere gevallen als Edgar Davids bijvoorbeeld.

8 oktober 2012 om 14:50

Ozil is gewoon in duitsland opgegroeid

8 oktober 2012 om 16:12

Ze hadden wel Gerald Asamoah en Kevin Kuranyi nog, die beide pas als pubers naar Duitsland emigreerde.

Heel goed nieuws! Eindelijk een sterke, lange verdediger in het Nederlands elftal! Ik hoop dat hij mag spelen!

Hij is niet goed genoeg voor het Nederlands elftal, en sinds wanneer moeten we spelers naturaliseren? Loop er in de jeugd niet voldoende rond?

8 oktober 2012 om 13:14

de discussie over wel of niet naturaliseren hebben we al gehad! maar nu hij toch voor het NL elftal mag spelen heb ik hem liever dan Mathijssen.

8 oktober 2012 om 13:28

@codec

Iemand ongefundeerd voor racist uitmaken is een kwalijke zaak. In mijn ogen doet dsvu nergens een racistische uitspraak, want hij/zij heeft het nergens over ras of huidskleur. Dat jij dit in zijn post "proeft" is lastig te begrijpen voor mij.

Ik ben net als dvsu geen liefhebber van een naturalisatie proces voor voetballers en het zou daarbij voor mij niet uitmaken of dit om een blanke Duitser of een donkere Braziliaan gaat.

In de jeugd zou je kunnen kijken naar spelers als Nuijtinck, Viergever en Gouweleeuw.

@dvsu

Vwb Douglas' zijn naturalisatie zijn er wel een aantal punten die voor hem spreken: Hij is getrouwd met een Nederlandse, heeft geen versnelde procedure doorlopen en heeft zijn Braziliaanse nationaliteit ervoor opgegeven

8 oktober 2012 om 13:30

Het heeft Niets met zijn huiskleur te maken. Van mij part was hij pimpelpaars!
Waar het mij om gaat is dit: België naturaliseerde ook verschillende spelers, bijv. De Carmargo. Hij is niet succesvoller met Belgisch paspoort en wordt de laatste tijd niet meer opgeroepen. Er is veel moeite gedaan om hem Belg te laten worden en het heeft niets opgeleverd.
Nu roept iedereen nog hosanna, maar als Douglas ons van Roemenië is hij weer de 'kut-braziliaan'
Bovendien: het nationale elftal is voor spelers die opgegroeid zijn in een bepaald land. Bijvoorbeeld Nederland. Doordat er verschillende bevolkingsgroepen in een land komen wonen worden de nationale teams steeds diverser wat ik alleen maar toejuich.
Maar een nationaal elftal is voor spelers die hier zijn opgegroeid. Een uitzondering is er voor de gene die een vader of moeder uit het 'oude vaderland' hebben zoals Camoranesi

8 oktober 2012 om 14:29

@ Codec

Racisme? Ik zie het er niet in hoor.

on: Lijkt me niet verkeerd maar ik ga er vanuit dat Indi gewoon de voorkeur zal krijgen. Ik vraag me alleen af waar Indi gaat spelen. Zal hij linksback of centraal gaan spelen?

8 oktober 2012 om 14:40

@dsvu: het verschil is: Belgie naturaliseerde vs Douglas vroeg het Nederlanderschap aan.

Douglas heeft zonder actieve lobby ervoor gekozen om 1. de procedure door te lopen 2. zijn Braziliaanse nationaliteit op te geven 3. te trouwen met een Nederlandse.

Vergelijk het met de volgende situatie: een Timboektees persoon van 18 verhuisd naar Nederland, naar Oeterwaal om daar te gaan werken. De persoon krijgt een Nederlandse geliefde en daarmee samen een kind. De persoon voelt zich heel erg thuis in Nederland en verbonden met de Nederlanders. Omwille hiervan kiest de persoon ervoor om het Nederlanderschap aan te vragen. Nu blijkt de persoon een verdienstelijk trommelaar te zijn en hij wordt gevraagd voor het Nationaal Trommelaarsteam.

Zelfde verhaal, zelfde moraal: als jij gekozen hebt om Nederlander te willen zijn heb je alle rechten en plichten die de Nederlander heeft zodra je het Nederlanderschap verworven hebt.
Zeg je dat dit niet mag dan discrimineer je op basis van afkomst. En dat mag niet van de wet.

Om een nuance aan te brengen: ik ben tegen versnelde procedures omwille van een sport of een Trommelaarsteam. Dan wordt iemand genaturaliseerd met een doel... en dat vind ik niet kloppen! En dit is niet eerlijk tov mensen die de volledige procedure doorlopen.

Edit - typfouten!

8 oktober 2012 om 13:18

Hij is wel beter dan Mathijsen, Heitinga, Bmi, Viergever, Nuytinck, De Vrij, etc. etc. etc. Of hij wel of niet goed genoeg is voor Oranje laat ik dan in het midden, hij is in ieder geval de beste verdediger die erbij zit.

8 oktober 2012 om 14:29

Vind hem niet beter dan Heitinga en Bmi, zit een beetje op hetzelfde niveau als De Vrij, Viergever en Vlaar. Hij is wel beter dan Mathijssen.

Goede zet... Douglas is een verdediger waar we er niet veel van hebben lopen in Nederland.
Groot, snel en sterk

goed nieuws maar om je hem nodig hebt tegen Andorra ?

8 oktober 2012 om 14:46

Dat niet, maar hij kan zo in ieder geval beoordeeld worden via de trainingen en meteen even wennen. Win Win situatie.

8 oktober 2012 om 15:21

Beter dat hij begint met een wedstrijd tegen Andorra, Lijkt me altijd moeilijk voor iemand die er voor het eerst bijzit. Beter dan tegen de postbodes van de Pyreneen dan de Duitsers.

Ik weet niet precies hoe ik hierover moet denken. Het is leuk dat een speler van zijn kwaliteiten erbij komt. Maar vind hem gewoon weg niet Nederlands genoeg om deel uit te kunnen maken van dit selectie. Opgegroeide buitenlanders kan nog wel maar een Braziliaan die nog maar 5 jaar hier woont gaat wat te ver vind ik.

8 oktober 2012 om 16:50

Maarja, hij heeft wel een Nederlandse vrouw en een Nederlands kind. Bovendien wil hij als hij later met voetbal stopt in Nederland gaan wonen en niet in Brazilië. Natuurlijk ziet iedereen het liefst een volbloed Nederlander, maar als Marokko en Suriname betere elftallen hadden gehad en groter waren geweest dan hadden wij ook heel veel goede spelers niet bij het Nederlands elftal gezien.

Lets Go!!
Douglas Martins Indi ''lalalalala''
Monster verdediging.

8 oktober 2012 om 13:16

Idd, dan heb je toch een paar beesten achterin staan, eindelijk weer eens verdedigers waar een tegenstander wel eens bang van kan worden, dat is echt lang geleden.

8 oktober 2012 om 13:45

Nou moeten we niet gaan overdrijven. Douglas en BMI zijn zeker goede voetballers. Maar in het buitenland kennen ze deze jongens amper. Jaap Stam, dat was een verdediger om bang voor te worden

8 oktober 2012 om 14:14

Zelfs Pepe was een kleuter vergeleken Stam. Eigenlijk hebben we sinds Stam geen één bikkelharde wereld verdediger gehad.

8 oktober 2012 om 15:03

BMI toch een groot talent en Douglas heeft al knap wat ervaring opgedaan met al die Europese tegenstanders en kan ook nog steeds bestempeld worden als een groot talent. Beiden zijn potentiele topverdedigers.

geef deze jonge een kans. Zo'n speler missen we die een man echt kan uitschakelen

Ik vind het een geen goede zaak. In een nationaal team moeten speler zijn van dat desbetreffende nationaliteit. Douglas is geen Nederlander en moet dan ook niet voor Nederland uit kunnen komen!

8 oktober 2012 om 13:23

Douglas heeft de nederlandse nationaliteit en is dus een Nederlander.
Waarom hoorde ik niemand klagen toen er spelers uit Suriname in het nederland elftal mee deden zoals davids?

8 oktober 2012 om 13:31

Deze jongens zijn hier geboren/opgegroeid. Het is geen kwestie van huiskleur maar van nationaliteit en het nut van de naturalisatie.

8 oktober 2012 om 13:34

Rijkaard, Gullit, Seedorf, geboren in Suriname. Op welke leeftijd moet je naar Nederland komen om wel uit te mogen komen voor Oranje? Je kunt daar toch geen leeftijd aan vastknopen? Nederlands paspoort=nederlander, dus gerechtigd te spelen voor Oranje

8 oktober 2012 om 13:55

Davids is geboren in paramaribo.........

8 oktober 2012 om 14:05

Zij zijn allen in Nederland opgegroeid. Douglas niet, die kwam pas op veel latere leeftijd naar Brazillie.

8 oktober 2012 om 14:25

Revulo Gullit en Rijkaard zijn in Nederland geboren ,davids en Seedorf in Suriname.

8 oktober 2012 om 14:49

Dus als ik als braziliaan in nederland opgroei mag ik wel voor het nederlands nationaal elftal uitkomen...... Wat een bullshit.
Of je bent nederlander of je bent het niet!
Douglas is nederlander dus mag hij voor nederland uitkomen!

8 oktober 2012 om 13:25

Douglas heeft de Nederlandse nationaliteit.

8 oktober 2012 om 15:03

fout Douglas is nu wel Nederlander en geen Braziliaan meer

Douglas in het Nederlands elftal naar het WK in Brazilie.

Zal wat worden als Nederland tegen Brazilie speelt.

8 oktober 2012 om 13:20

Ja straks is het net als spelers die tegen hun oude club spelen niet juichen. Scoort ie tegen Brazillie in de finale....zou wat zijn

Ik zie heel veel mensen politiek correct lullen hier en zeggen dat ze Douglas er misschien toch liever niet bij hebben omdat hij genaturaliseerd is. Laat ik daarom even wat dingen ophelderen:

- Hij heeft een inburgeringscursus gehad, hij is de taal dus voldoende machtig en hij kent de Nederlandse gebruiken. Ook is zijn vrouw Nederlands.
- Heeft iemand ooit gehuild over bijvoorbeeld Mauro Camoranesi? Dat is namelijk toch echt een Argentijn maar hij werd wereldkampioen met Italië.
- Hij is gewoon, zeker potentieel, 1 van de beste, zo niet de beste Nederlandse centrale verdediger die wij hebben. We moeten dit soort gasten koesteren.
- Als hij zegt zich Nederlands te voelen, wie zijn wij om daar dan aan te twijfelen? Als een Marokkaan zegt zich Nederlands te voelen accepteren we dat toch ook allemaal? Terwijl die thuis misschien wel de hele dag Marokkaans praten en als geloof de islam hebben (niet een standaard Nederlands geloof).
Edit: Zelfs nog een extra puntje. Alle Surinamers die voor Nederland gespeeld hebben? Dat zou dan wel mogen omdat we daar een geschiedenis mee hebben. Voor mij is het buitenland het buitenland en of het nou Suriname of Brazilië is, maakt mij helemaal niets uit!

Oftewel: ik ben hier keihard voor. Laat Mathijsen de volgende keren ook maar meteen thuis want die wordt gewoon echt te oud. Douglas speelde tegen Helsingborgs wat ongelukkig omdat ie alles alleen moest doen maar was tegen AZ toch echt weer de baas achterin en hij heeft al ervaring. Zeker tegen Andorra en Roemenië kan dit geen kwaad en ik wens hem dan ook veel succes!

8 oktober 2012 om 13:21

Wat een politiek correcte post van jou Thomas...

8 oktober 2012 om 13:31

Douglas woont nog maar 5 jaar in Nederland. Dat is wat anders dan Surinamers en Marokkanen die hier opgegroeid zijn. En Camoranesi had Italiaanse roots zijn grootouders kwamen uit Italie en heeft Italiaans bloed door zich stromen was half Italiaan en half Rus.

En hoe kan je nou na 5 jaar nou zich Nederlands voelen? Op papier misschien maar zijn gebruiken en normen en waarden zijn Braziliaans.

8 oktober 2012 om 15:23

Ik heb mensen niet horen klagen over het feit dat Rijkaard, Gullit, Davids, Seedorf, Kluivert, Bogarde, Winter en ik vergeet er vast een paar...allemaal Surinaams waren, terwijl bijvoorbeeld Davids, Seedorf, Bogarde en Kluivert onder anderen na de winst van de Champions League met een Surinaamse vlag om hun schouders over het veld renden. En waarom klaagden we niet (afgezien van situaties met 'de kabel' etc.)? Omdat ze stuk voor stuk van waarde waren voor het Nederlands elftal. Als Douglas een paar keer een bal van de lijn haalt of een gevreesde spits helemaal uit de wedstrijd speelt klaagt niemand meer, let maar op. Dan wordt hij plotseling feilloos in het rijtje van de hierboven genoemde 'buitenlanders' vermeld.

8 oktober 2012 om 16:54

Maar het kan zo maar zijn dat Douglas nu al meer heeft met Nederland en trotser is Nederlander te zijn dan sommige Marokkanen/surinamers (afellay bijv...) Vind dat eigenlijk ook heel belangrijk maar dat wordt hier vergeten veelal.

Dag Oranje en dag hollandse school.

Louis Van Gaal die ooit ajax als zijn club uitriep en de bijbehorende filosofie heilig verklaarde gaat nu met het oproepen van de Zeer beperkte Douglas voorbij aan zijn eigen geloofwaardigheid.
Zeer slachte zaak voor het Nederlands voetbal dat men genaturaliseerde spelers inzet tegen notabene c landen. Alsof we geen verdedigende talenten meer hebben die best in Oranje kunnen spelen.

Goed nieuws!

Enig minpunt is dat er, als ik de reacties mag geloven die eerder op dit Forum over dit issue zijn gemaakt, heeeeel veel minder mensen nog naar het Nederlands Elftal willen kijken omdat ze deze selectie van een ''braziliaa''n zo nodig principieel onjuist vinden.

Maar ik ben gewoon blij dat de momenteel beste centrale verdediger van Nederland eindelijk bij de selectie komt.

Kijk, een Braziliaan...

Ben er nog steeds op tegen, hij is en blijft een Braziliaan. Hij moet niet voor NL uitkomen in mijn ogen, of hij geschikt is is een ander verhaal. Maar landenvoetbal begint op deze manier meer op clubvoetbal te lijken.

8 oktober 2012 om 13:28

Hij is geen Braziliaan meer. Hij moest zijn Braziliaanse pas opgeven om Nederlander te kunnen worden. Sentimenten van Dd28 tellen in dat geval niet, hij is gewoon Nederlander. Net als jij waarschijnlijk.

8 oktober 2012 om 14:26

Jawel, hij is en blijft een Braziliaan. Daar doet zo'n stom papiertje weinig aan af. Ik zie Douglas geen boerenkool eten met een kuiltje voor de jus om zo maar iets typisch Nederlands te noemen. Hij gaf laatst in een interview zelf aan meer gevoel bij Brazilie te hebben en hij hoopte dat ze het wk toen zouden winnen. In mijn ogen ben je dan geen Nederlander.

8 oktober 2012 om 15:30

Tsja, ik eet ook geen boerenkool met een kuiltje jus, maar ik ben ook gewoon een Nederlander hoor.

8 oktober 2012 om 13:28

En een Surinamer is een Surinamer? Rijkaard, Gullit, hoor ik je niet over. Is de glans van Ek'88 verloren gegaan voor jou omdat zij in Suriname geboren zijn?

8 oktober 2012 om 13:35

Gullit en Rijkaard zijn beiden geboren in Amsterdam

8 oktober 2012 om 13:41

my bad, maar er zijn er genoeg voor in te vullen. Seedorf Davids, Menzo en nog een hele rits

8 oktober 2012 om 14:25

Voor die groep geldt of dat ze geboren zijn in Nederland, of dat ze het grote deel hier zijn opgegroeid. Voor Douglas geldt dat niet en daarom ben ik van mening dat hij mooi voor Brazilie moet uitkomen. Hij gaf onlangs zelf aan dat hij nog voor Brazilie was, met Nederland als nr. 2.

ondanks een paar mindere potten (helsingborg) blijft Douglas met afstand de beste mandekker van Nederland.

8 oktober 2012 om 13:32

Noem er nog eens 1?

Zal mij dus niks verbazen als dus Indi als linksback gaat spelen en dan Douglas met Heitinga centraal , zou liever zien dat we gewoon met Indi , Douglas en Heitinga gaan spelen op 1 lijn dus met 3 verdedigers , tegen Andorra zie ik geen toevoeging om met 4 verdedigers te spelen , die komen de middenlijn niet over.

Tegen Roemenie zou ik er wel weer voor kiezen want die hebben met Marica en Torje wel kwaliteit voorin lopen en die Stancu kan ook wel redelijk tegen een bal trappen.

8 oktober 2012 om 13:34

Ik kan het me niet voorstellen dat Douglas gelijk de voorkeur krijgt boven Viergever. Viergever was namelijk al gelijk opgeroepen en Douglas is er net bijgehaald. Viegever is ook nog eens links terwijl Douglas en Heitinga rechts zijn. Ik denk dat daardoor dit de verdediging wordt: Van Rhijn - Heitinga - Viergever - Martins Indi.

8 oktober 2012 om 14:07

Viergever???
Kom op man, die man sneeuwt zo'n beetje onder nu zn maatje Moisander weg is.
De wisselwerking tussen die 2 was gewoon subliem maar nu hij alleen staat vind ik hem een stuk onzekerder.

Zie ik liever een Virgil van Dijk die al tijden Groningen op sleeptouw neemt met zn 20 jaar. Grote sterke jongen met een prima pass in de benen.

8 oktober 2012 om 15:27

Neem dan ook in je betoog mee dat hij nu ondersteunt wordt door Etienne Reijnen, terwijl hij bij het Nederlands elftal met de ervaren Heitinga staat. Is wel even wat anders he.

8 oktober 2012 om 19:51

Van Gaal heeft genoeg keus, maar ik denk dat hij deze vijf mee moet nemen naar het wk. Heitinga, douglas, vlaar, indi, viergever.
Gwn altijd met een opbouwer (heitinga/viergever) en een mandekker (douglas, vlaar, indi) spelen (mischien tegen spanje of duitsland met 2) en dan het lieftst nog een rcv en lcv naast elkaar
Genoeg mogelijkheden dus
heitnga-indi
douglas -viergever
vlaar-viergever
douglas-heitinga
heitinga-vlaar

Waaarom is iedereen hier zo op tegen ? je moet juist blij hier mee zijn ! wil je dan Heitinga centraal hebben die word gedold door Koné? of Mathijsen die door elke willekeurige spits in de Eredivisie er word uitgelopen dat kan toch niet. Met Douglas heb je de best NL verdediger die er op dit moment is, wees daar juist blij mee.
Hij kan een prima duo vormen met Bmi, denk dat weinig spitsen graag tegen zulke grote jongens voetballen als je t snapt

8 oktober 2012 om 13:43

Douglas - Martins Indi is verdedigend natuurlijk een leuk duo maar ik denk dat we opbouwend dan problemen gaan krijgen (vooral als een land ons onder druk gaat zetten). Ik vind dat namelijk nog steeds een minpunt bij Douglas terwijl Heitinga daar wel goed in is, ik vind Heitinga een goede pass hebben.

Als Douglas beter wordt in het opbouwen en zijn passing dan is het inderdaad een geweldige verdediger voor het Nederlands Elftal.

8 oktober 2012 om 13:48

Ach spanje met Puyol en Pique, Italië met Chiellinie en Bonnuci en ga maar door. Die zijn voetballend ook niet super, laat dat maar aan de backs en middenvelders over.

8 oktober 2012 om 14:13

Douglas is geen Vertonghen maar hij kan prima opbouwen.

8 oktober 2012 om 15:15

Douglas heeft best een lekkere pass in de benen, het enige dat er aan schort is dat hij (vaak tegen mindere tegenstanders) soms niet helemaal scherp is.

8 oktober 2012 om 15:30

Ik heb liever een verdediger die daadwerkelijk kan verdedigen dan dat hij een bal over 20 of 30 meter perfect op de stropdas van een spits of buitenspeler kan leggen. Daarbij is Douglas lang niet slecht in de opbouw. Hij schuift prima mee in als het moet en heeft gewoon over het algemeen een goede strakke pass in de benen. Verdedigend is hij goed, opbouwend voldoende. Daarbij is Martins-indi opbouwend ook zeker niet slecht. Sterker nog, tegen Belgie was zijn opbouw (weliswaar als linksback) wat vaak uiteindelijk voor gevaar zorgde. Op het middenveld heb je met spelers als Strootman en Sneijder voldoende mogelijkheden om dit te compenseren. En met opkomende backs is het ook wel lekker als je verdedigende kracht hebt, iets wat je gewoon sterk ontbeert met een centrum van Heitinga en Mathijsen.

8 oktober 2012 om 16:53

Ik heb je niet gehoord toen davids of seedorf in oranje meededen.
Moraalridder....

Geweldig nieuws. Ook een mooie kans om zich te ontwikkelen op een hoger niveau. Dagelijks trainen tegen spelers als Van Persie en Robben zal hem goed doen. Ik hoop stiekem dat hij op den duur ook Van Gaal ervan kan overtuigen dat hij gewoon een potentieele basisspeler in Oranje kan zijn. Een centrum van Douglas en Martins-indi klinkt voor mij een stuk meer solide dan Heitinga en Mathijsen. Een jongen als Heitinga kun je bij de selectie houden voor de ervaring en in een soort rol die Ooijer vevulde in 2010: voor als er nood aan de man is.

Ik heb ook stukken minder problemen met het feit dat hij niet in Nederland is opgegroeid. Andere landen doen dit al jaren. Spelers van Spaanse nationaliteit, of Braziliaans, of Portugees, of Argentijns worden vaak tussen deze landen 'uitgewisseld'. Dit gaat ook makkelijker omdat ze op voorhand al vaak de taal van dat land spreken. Douglas heeft daar in Nederland langer over gedaan omdat hij oorspronkelijk uit Brazilie komt. Maar als Douglas uiteindelijk gewoon cruciaal kan zijn voor Oranje en het inburgeringsexamen probleemloos heeft afgelegd zie ik het probleem niet. Ik ben blij dat hij erbij is gekomen.

Douglas, Martins Indi. Geweldig duo! Daar word je als spits nog eens bang van.

8 oktober 2012 om 14:04

Twee verdedigers uit de mickey mouse league. Daar wordt je als nummer 1 spits van een topland inderdaad bang van.

8 oktober 2012 om 14:28

Jij luistert ook te veel naar Derksen.. Hij verkoopt zijn programma gewoon goed zo, maar jij meent het haha

8 oktober 2012 om 15:35

Sneijder was ook ooit een middenvelder uit de Mickey Mouse league. Vorm was ooit keeper van nog niet eens een subtopper uit de Mickey Mouse league. Moet ik zo doorgaan? Beiden groeiden uiteindelijk uit tot topspelers in topcompetities. Douglas gaat bij het Nederlands elftal dagelijks spelen met en tegen een paar van de beste spitsen ter wereld: Huntelaar en Van Persie. Daar kan hij zich absoluut aan optrekken. Er zijn nog twee jaar om alle nieuwe spelers klaar te stomen voor het WK. Douglas is iemand die tegen die tijd misschien al tegen die tijd in een topcompetitie speelt. Hij zal in die twee jaar op geen enkele manier er slechter van worden als hij in Oranje komt te spelen.

tja, ik ben een rechtse stemmer met een duidelijke mening...
iedereen die een nederlands paspoort heeft is voor mij een nederlander.
Er is een streng beleidt in nl als het gaat om naturalisatie, en douglas voldoet aan alle eisen, klaar!

Ook in duitsland was er bij de eerste "niet echte germanier", een hoop ophef, nu wordt er niet meer over geluld.
Nederland zal er niet slechter van worden, en Douglas is gewoon getrouwd met een nederlandse.
Moeten we nu dan alle aangetrouwden van buitenaf veroordelen?
hebben we dan te maken met ultra rechtse mensen op dit forum, komop zeg....

Tsja, op papier heeft hij natuurlijk dezelfde rechten, plichten en kansen dus als hij op basis van kwaliteit er bij zit is dat helemaal prima. Of het gevoelsmatig vanuit de supporters ook aanslaat dat zal moeten blijken.

Kan mooi tegen Andorra meedoen want dat is toch een veredelde oefenwedstrijd. Een duo met Martins Indi is wel heel wreed maar ook een behoorlijk risico. Geen echte opbouwer en allebei een beetje ongecontroleerd.

Ik had heel veel moeite met die hopeloze verdedigers op het vorige EK. Veel minder moeite heb ik met de afkomst van Douglas. Het is 2012. Wen er nou maar aan dat grenzen ietwat aan het vervagen zijn.

Eindelijk weer een echte verdediger zoals een centrale verdediger hoort te zijn! Een killer achterin. Volgens nederlandse begrippen moet een verdediger goed kunnen voetballen blablabla.. Tuurlijk, maar een type Jaap stam was toch ook niet de beste voetballer, maar wel iemand die de aanvallen afbrak door zijn robuustheid. Douglas is natuurlijk geen Jaap Stam, daar doe je Jaap Stam 'nu nog' te kort mee. Maar het is in ieder geval wel een soortgelijke speler!

eindelijk.
wel onbegrijpelijk dat douglas achter mathijsen staat in de rangorde vind ik maar goed, hopelijk kan douglas ervoor zorgen dat daar vanaf nu verandering in komt.
op zich is hij niet eens heel bijzonder als je kijkt naar zijn passing, het zwakke dekken (de echte killer is hij nog lang niet!) en zo zijn er nog meer dingen maar op de 1 of andere manier ziet men toch een erg goede speler in hem.

hij is redelijk snel en groot sterk, maar als we nou eens goed en eerlijk over hem oordelen dan moeten we eigenlijk gewoon concluderen dat hij ook niet het slot op de deur is op het moment hè.
wel alles beter dan mathijsen uiteraard en ik zie hem ook nog wel liever dan de andere verdedigers op het moment (wat ook wat zegt over hun niveau) maar echt de verwachting dat het nu opgelost is heb ik totaal niet.

8 oktober 2012 om 14:19

Ja ik snap jou punt ergens wel. Maar je kunt me toch niet vertellen dat je niet ziet dat hij qua basis eigenlijk alles heeft om een absolute top verdediger te worden? Hij moet alleen, zoals ik hieronder ook al zeg, nu wel die stappen gaan maken die hem naar de top zullen leiden.
Mathijsen is overigens echt niet zo matig hoor, hoort nog steeds bij de betere verdedigers in de Eredivisie en doet echt niet onder voor een Douglas, nog niet. In potentie heeft Douglas veel meer, maar zijn wisselvalligheid op het moment maakt hem nog erg kwetsbaar. Ik denk dat hij gewoon uitdaging nodig heeft om goed te kunnen presteren. Tegen de beste tegenstanders speelde hij zijn sterkste wedstrijden, geeft toch aan dat hij het niveau wel degelijk aan kan.

Dat hij niet goed is in de passing en minder kan opbouwen interesseert me geen drol, dat kan Vidic niet, dat kan Ferdidand niet en dat kan Pepe ook niet. Wat ze wel kunnen is hun directe tegenstander helemaal gek maken en volledig uit de wedstrijd spelen. Zo iemand zou Douglas ook kunnen worden, maar nogmaals, het is nu echt tijd om die stappen te gaan zetten.

8 oktober 2012 om 14:52

ja op dit moment zie ik dat passen dus gewoon als een minpunt omdat hij dat niet ruimschoots compenseert op de manier die ferdinand etc. wel doen.
daar kun je dat niet meer als minpunt aanhalen maar bij douglas nog wel om die reden. (als hij echter de echte killer wordt dan niet meer)
als je niet ergens in uitblinkt dan moet je op zijn minst een beetje all round zijn vind ik.
op dit moment blinkt douglas nog nergens echt in uit (wat hij in potentie wel kan, helemaal mee eens) en dus vind ik dat hij nog niet de reddende engel is.

de discussie over mathijsen is een andere, laten we die maar niet voeren bij dit topic. (al vind ik hem niet veel bijzonders maar goed, dat is dan ook het enige dat ik erover zeg verder hier)

douglas zal de stappen nu moeten gaan zetten, ik vraag me echter af of hij nu naar bijvoorbeeld een engelse club zou moeten.
daar leren ze hem dat echt wel maar ja, welke engelse club gaat nu in hem investeren als ze zien dat hij nog niet de douglas is die hij in potentie misschien is. (wat zij dus nog niet echt kunnen zien)
bovendien heeft hij het regelmatig lastig bij dit niveau dus eerst moet hij hier maar eens wekelijks uitblinken vind ik (zoals vertonghen alleen dan op de manier van douglas, dan kun je zo'n stap maken naar engeland)

we moeten echter wel oppassen vind ik.
douglas staat op dit moment stil, ik weet niet hoe het is met het trainen van de verdedigers is nederland maar ik vrees een beetje dat het niveau van de trainers hier op dat gebied niet hoog genoeg is om douglas die echte killer te maken.
aan de andere kant is hij nog niet te goed voor het niveau in de eredivisie dus dat vind ik maar lastig. (als je begrijpt wat ik bedoel)

8 oktober 2012 om 15:37

Het probleem is dat Douglas in Nederland weinig stappen heeft kunnen maken doordat hij hier speelt tegen en met spelers die hem er niet bepaald beter op maken. Vast deel uitmaken van de selectie van Oranje alleen al zal hem beter maken, doordat hij tegen topspitsen als Van Persie en Huntelaar zal moeten trainen. Daarnaast krijgt hij hiermee een extra podium om zijn kunsten te vertonen en is de kans groter dan een club uit een grotere competitie hem oppikt. Verdedigend kunnen we er met hem er niet bepaald slechter op worden.

8 oktober 2012 om 17:57

ja en dat is dus ook iets waar ik het niet mee eens bent.
zolang je op een bepaald niveau nog niet wekelijks uitblinkt en gewoon dekkingsfouten etc. blijft maken dat is hier dus nog genoeg te leren.
wat dat betreft ligt het niet aan de tegenstand die hij krijgt want dat krijgt hij genoeg.

de enige twijfel die ik heb is de kwaliteit van de trainers hier in verdedigend opzicht maar tegenstand heeft hij genoeg hoor.
vertonghen was het niveau duidelijk ontgroeid bijvoorbeeld, echt niemand kwam langs hem op een gegeven moment maar bij douglas zijn er nog te veel fouten aanwezig.
dan heb ik het niet eens over fouten in passing maar over fouten die de killer douglas nooit zou mogen maken en dan dus met name het dekken...

Het is me echt een raadsel waarom Joris uberhaupt nog wordt gekozen voor Oranje. Zelfs bij Feyenoord wordt hij aan alle kanten voorbij gelopen. Douglas is minimaal net zo goed als Joris. En een centrale defensie met Bruno en Douglas is een stuk indrukwekkender dan die kleintjes Joris en Johny.

Zou eens tijd worden, prachtig voor Douglas dit ook. Hij moet echter wel stappen gaan maken om uiteindelijk het Wk2014 te gaan halen. Ik neem aan dat Mathijsen daar niet meer voor in aanmerking zal komen, maar we hebben best wel wat jonge talenten die in de toekomst aan de poort zullen rammelen. Indi, Viergever, de Vrij, Bruma en wellicht zelfs een Nuytinck. Dat komt allemaal boven op spelers als Vlaar en Heitinga die ook nog volop mee doen.
Het wordt dus dringen achterin en als Douglas die stappen niet maakt zal hij niet mee gaan over 1,5 jaar. Als hij echter na een sterk seizoen bij Twente komende zomer vertrekt naar een goede club voor hem in de Bundesliga of in Engeland, waar hij veel speelt op een goed niveau, kan de bondscoach niet om hem heen denk ik zo. We gaan het zien wat de toekomst brengt voor onze subtropische rots in de branding.

Zwarte dag voor het Nederlandse voetbal. Ook al komen we kwaliteit te kort, dan moeten we het nog niet doen met een geneutraliseerde Braziliaan.

Kees de Boer
Pavlov
Jansen
Dédé
Brown
Buru Buru
Maozinho
Johansson
Manolev
PrincePolley
Tito
8 oktober 2012 om 15:10

met een Nederlander hij is geen Braziliaan meer dat heeft hij opgegeven

8 oktober 2012 om 16:22

richard7506: doe je je nou dom voor of ben je het echt?

Douglas is geboren en getogen in Brazilië, zijn familie (op zijn vrouw na, aangetrouwde familie dus) is Braziliaans en hij heeft er tot zijn 18e gewoond.

Het enige wat er dus Nederlands is aan Douglas is zijn paspoort en het feit dat hij hier nu een jaar of 5 woont.

Neem alsjeblieft een ander in de maling.

Dit is Nederland-onwaardig. Zulke constructies voeren ze maar uit in B-landen als Polen of Kroatië.
En kom niet aan met iemand als Deco, dat is een ander verhaal, wat je kunt vergelijken met Nederlander-belg.

3 duimpjes om laag zie ik, en maar 1 reactie?

8 oktober 2012 om 17:15

Spanje, niet echt een B-land, werd wereld- en europees kampioen met de Braziliaan Senna.
Italie, ook niet echt een B-land, werd wereldkampioen met de Argentijn Camoresi en spelen nu met de Braziliaan Motta.

8 oktober 2012 om 18:18

Camoranesi zijn opa en oma komen uit Italie.

Verder ben je het niet met me eens?

8 oktober 2012 om 19:22

davids en seedorf zijn geboren in suriname.
Hebben surinaamse familie
Weet je hoe ze iemand als jou noemen K. meijer.... een moraalridder

9 oktober 2012 om 08:24

k.meijer tegenreactie onwaardig noem jou ook niet dom

En als hij het goed doet in Oranje, en een transfer naar het buitenland maakt hoor je niemand klagen
Het gaat er gewoon om dat we het wk winnen!

Goede zaak voor het Nl's elftal. Vond het sowieso al heel raar dat Viergever geselecteerd was. Die kan er in mijn ogen maar weinig van, vond het niveau van hem gisteren echt schrikbarend slecht. Ik durf zelfs te stellen dat Mathijssen beter is.

8 oktober 2012 om 19:56

Ik vond hem samen met moisander altijd erg goed, maar nu met een rheinen naast je kan je het natuurlijk niet slechter treffen. Hij is erg goed in opbouwen en iets minder in verdedigen, maar ik denk dat hij met een douglas of vlaar naast hem niet zal mistaan

Ik denk dat niemand zou klagen als ''ik noem maar een: Messi'' naturaliseerde.
Als iemand een Nederlands paspoort heeft, en in zijn geval ook nog een Nederlandse vrouw + kinderen, is hij naar mijn mening Nederlander.

8 oktober 2012 om 14:43

Het had zomaar gekund dat Messi voor Spanje zou spelen,gelukkig is dit niet gebeurd.
Als Messi voor Oranje zou spelen geloof me dan zouden er weer veel spelers van Oranje voor misschien andere landen spelen.het is en blijft gewoon oneerlijk het beste is gewoon , 1 duidelijke regel: Je mag alleen spelen voor het land waar je geboren bent.het heet niet voor niets interland voetbal.

8 oktober 2012 om 15:35

Ja dat klopt. Maar als je hele leven in Nederland plaats vindt is de situatie anders vind ik. Messi had inderdaad voor Spanje kunnen spelen (zou leuk zijn, Barça vs Europa ). Hij heeft wellicht andere doelen in Spanje dan Douglas in Nederland.

Als Nederland moet je gewoon de sterkste spelers opstellen, en als Douglas daar bij hoort moet je hem oproepen.

Toch vind ik het wel tijd dat de Fifa eens gaat nadenken over de regels met betrekking tot naturalisatie. Het kan toch niet dat een land als Qatar met een soort Braziliaans elftal aan komt zetten.
Ik denk dat de regel zou moeten zijn dat een speler buiten het hebben van een paspoort van een land, aan één van de volgende drie voorwaarden zou moeten voldoen om voor een land uit te komen:
- De speler is geboren in het land
- Een van de ouders van de speler heeft een paspoort van het land
- De speler heeft voor zijn 18e verjaardag minimaal 5 jaar in het land gewoond

Nogmaals ik vind dat Fifa de regels moet veranderen, maar zolang ze dat niet doen moet je gewoon het sterkste team opstellen en dus Douglas oproepen.

Mensen die zeggen dat de situatie van Douglas hetzelfde is als die van Maher en Seedorf (niet geboren in Nederland), die zijn echt niet helemaal lekker. Douglas is een goudzoeker in vergelijking met de twee genoemde hierboven. Je gaat een overval op een tankstation toch ook niet vergelijken met een bankoverval? Afijn, hij heeft een Nederlands paspoort en is daarom opgeroepen, dat moet ik maar accepteren. Ik ben wel van mening dat de uitstraling van nationale teams hiermee verloren gaat. Laten we dan ook meteen maar een goede linksback zoeken uit een of andere bananenrepubliek, ik bedoel: als we er dan toch geen probleem van (mogen) maken...

8 oktober 2012 om 16:16

@shaktar: er is een wereld van verschil tussen het doelgericht naturaliseren van een linksback die we nodig hebben in het voetbalteam en iemand die ervoor kiest om het Nederlanderschap aan te vragen omdat hij een verbinding voelt met zijn nieuwe land.
Dus jouw laatste opmerking slaat nergens op, want hij is niet gezocht. Hij wordt nu wel gevonden.

Ik vind Douglas juist een bijzonder goed voorbeeld van hoe het zou moeten gaan! Hij is namelijk geen Oliveira of een De Camargo: die werden gevraagd om te naturaliseren. Douglas heeft er zelf voor gekozen!

9 oktober 2012 om 03:41

Hij is niet gezocht nee, maar als je dus als nieuwkomer in de Eredivisie komt kun je openlijk solliciteren. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je een Nederlands paspoort bemachtigd.

9 oktober 2012 om 10:00

Trouwen met een Nederlandse vrouw, een kind krijgen, 5 jaar wonen en werken, voldoen aan de vele inburgeringseisen, het opgeven van je oude paspoort en staatsburgerschap.

Ik noem dat niet 'alleen maar voor zorgen dat je een Nederlands paspoort bemachtigd'. Je doet net alsof je het bij een pakje boter krijgt!

Vergeleken met de situatie Kalou is dit juist de manier waarop het zou moeten gaan: een keuze maken op basis van liefde voor je kind, je vrouw en je omgeving!

En terecht , hij speelt dit seizoen zeer sterk. Ik zie voor het eerst in jaren een sterke verdediging komen bij nl. Martins indi, Douglas' de vrij zijn toch allemaal goede spelers en staan er over 2 jaar denk ik gewoon, een Douglas' die nog een jaartje ervaring in het buitenland gaat opdoen is al zeker, ook op de backposities heb je genoeg kwaliteit en vooral jonge spelerss, van de wiel, van rhijn , Willems , buttner . De keepers zijn nooit echt een probleem. En het middenveld met als leider sneijder en waar dan spelers als de jong , Emanuelson , Vd vaart en talenten als fer strootman en clasie , en voorin heb je natuurlijk v persie, Huntelaar , Robben en jonge spelers als narshing enz. Ik denk dat er over 2 jaar een heel sterk team staat, een perfecte mix met jonge spelers en spelers met ervaring.

8 oktober 2012 om 14:49

Douglas speelt niet sterk vind ik. Heb je de wedstrijden gezien? Maakt echt fouten achterin, rare terug speel ballen, foute timing bij het koppen. En dat kan Douglas beter, want het is echt wel een meer dan ok verdediger, maar om te zeggen dat hij sterk speelt dit seizoen, nee, ik vind dat het bter kan want het oogt soms nog echt onzeker.

In het Braziliaanse elftal zie je alleen maar spelers die in Brazilie zijn geboren, In Mexico in Uruguay,argentinie,amerikaans eltal, Nigeria,ghana,ivoorkust,noem het maar op.

Wat moeten we in de toekomst verwachten 11 spelers die het volkslied niet zingen???

Dus het Nederlands elftal is verleden tijd vanaf nu :

Het Nederlands tiental + braziliaan vs Andorra : '

8 oktober 2012 om 15:14

Wat een slappe reactie hier proef ik echt wat extreem ik zal het niet eens zeggen anders krijg je dat geleuter weer.
Om maar even te verhelderen 11 Nederlanders aangezien Douglas Nederlander is en geen Braziliaan. Want dat heeft hij opgegeven voor zijn familie in Nederland vrouw en kind .

Mooi dat Douglas erbij zit. Wat Nederland nodig heeft is een paar medogenloze verdedigers. Dat ze misschien wat minder goed kunnen voetballen is niet erg want daar hebben we andere posities voor in het veld. Ook de ontwikkeling van Martens Indi is gunstig.

Douglas' was eerste seizoen of 2 seizoenen heel sterk vorig seizoen stond hij stil in zijn ontwikkeling en dit jaar met uitzondering van helsingsborg is hij heel goed vind ik, tot nu toe juist nog geen rare domme foutjes gezien, wat je in andere seizoenen wel zag.

Douglas maakt zowieso teveel cruciale/domme fouten , niet meer de Douglas die we de eeste 2jaar gewend waren.in het begin kwam zelfs de coach van Brazilie nog naar hem kijken.nu kijkt de Braziliaanse coach niet meer naar Douglas zegt toch al genoeg.

8 oktober 2012 om 15:23

Tja, heeft er ooit een foutloze verdediger in het Nederlands elftal gestaan?

8 oktober 2012 om 15:51

In geen een land maar bij Douglas is het veel te veel.als je straks tegen Spanje,brazilie,duitsland,spanje speelt kan dat echt niet .tegen Andorra tja daar zal niemand van wakker liggen.

8 oktober 2012 om 17:19

Gelukkig maken De vrij, viergever, vlaar , heitinga , mathijssen, bmi etc. bijna nooit een fout ...

Toch vraag ik me af of we niet richting Frankrijk gaan, dus veel goeie spelers van allerlei nationaliteiten die overal bij topclubs spelen ,maar geen eenheid kunnen vormen en veel groepjes vorming krijgt.
Veel spelers met koptelefoons spelers die van Rap houden ,spelers die weer van Jantje smit houden.
Spelers die Surinaams eten prefereren, spelers die weer halal voedsel willen, spelers die weer stampot willen. Bij Frankrijk heb je echt hele grote problemen vanwege de sociale verschillen manier van uiten elkaar niet mogen iedereen die weer ander eten wil enz.

Zolang Yao Jie in 2011 nog Nederlands kampioen kan worden in het badminton, heb ik geen problemen met Douglas in Oranje. Speelde gister ook weer vanouds, wanneer hij zijn kop erbij houdt absoluut 1 van de betere centrale verdedigers die we hebben, Heitinga is passe speelt vrijwel nooit bij zijn club en Mathijsen kan gewoon niet meer, dat hebben ze wel bewezen afgelopen eindronde. Met BMI en Douglas heb je voor Nederlandse begrippen een goed duo. Gooi op de rechtsback het grote talent Van Rhijn erin en op de linksback Buttner en je hebt een behoorlijke uitgebalanceerde verdediging. Slopers moet je hebben tegenwoordig in je verdediging en met Buttner voeg je iemand toe met een enorme werklust en met Van Rhijn een enorm talent met Vermeer als goalie ipv Stekelenburg en Krul.

Vermeer
Van Rhijn
Douglas
Martis Indi
Buttner
Strootman
De Jong
Sneijder
Narsingh
Van Persie
Robben

Mooi zo, hopelijk krijgt hij een kans tegen Andorra. Ik ben benieuwd of hij het niveau aankan, al verwacht ik van wel. Ik vind hem sowieso beter dan Mathijsen en Martens Indi. Mathijsen is voort te oud en Martens Indi heeft vrij weinig ervaring. Douglas zit er precies tussen in.

BMI en Douglas zijn de beste op dit moment. Ik zou ze samen laten wennen voor het WK. Douglas is beter dan bv Johan Derksen denkt.
Hij heeft een prima lange pass,kan met lange passen opkomen. En opbouwend is het best redelijk.
Dat hij af en toe de concentratie kwijt is,is omdat hij eigenlijk allang in een betere competitie had moeten doorgroeien.
Maar in Europa tegen gerenomeerde spitsen ,heeft is het een betrouwbare mandekker. In potentie duidelijk de beste met een NL paspoort.

Spanje , Duitsland, Italie, Belgie Polen etc ze werken allemaal met genaturaliseerde spelers in hun selectie. Spanje werd er zelf Europees en wereldkampioen mee, Italie werd er ook wereldkampioen mee.
Douglas heeft alleen professioneel voetbal gespeeld in en voor Twente. Heeft een Nl gezin , werkt al meer dan 5 jaar hier, heeft alle toelatingseisen gehaald. Paspoort eerlijk verdiend en niet eens omdat hij zo goed kan voetballen.
Douglas is een tukker en hoort in oranje

krul
de jong
douglas
BMI
Butnner
sneijder
seedorf
VDV
v persie
hunter
robben

Nou dougles, laat het nu dan ook maar eens zien, want de laatste tijd vindt ik je echt minder en laat die gekke stomme dingen dan ook maar achterwege.
Niet te min, veel plezier en succes wens ik je van harte.

belachelijke keuze staat de laatste weken te voetballen als een krant zegt veel over het niveau wat wij in Nederland hebben aan verdedigers.

8 oktober 2012 om 15:47

Hij staat bovenaan in de ED met de minste tegentreffer en maar 1 gele kaart, geplaatst voor de EL na 4 ! voorrondes en op koers om weer te overwinteren.
Ik kan geen enkele verdediger bedenken die het meer verdient dan Douglas.

Mooi dat Mathijsen rust wordt gegund. Nu kan hij helemaal herstellen van zijn blessure en is hij er tegen VVV er helemaal fit bij. Douglas de logische vervanger en mooi dat hij waarschijnlijk de kans krijgt. Ik hoop dat hij zich bewijst en dat hij een vaste waarde mag zijn in het Nederlands elftal. Samen met Heitinga in centrum en BMI op de back? Of BMi gewoon centraal. Kan beide. Straks komt misschien De Vrij er nog aan en als van rhijn echt ontwikkelt op rechtsback, staat er straks best een solide, tamelijk jonge, maar toch solide verdediging. Mooi

Leuk voor die jongen. Hij verdient het ook als je puur kijkt naar hoe hij al een paar jaar presteert.

Een nederlaag voor het International voetbal, straks heeft elk nationale elftal een Braziliaan, Argentijn etc.

8 oktober 2012 om 16:28

Ik heb het net opgezocht Mautinho heeft nog nooit voor Brazilie gespeeld hoor.
Het heeft verder niets met racisme te maken ,maar gewoon het feit dat het interland voetbal is.

Wel netjes het Wilhelmus meezingen Douglas, dan heb je kloten!

Ik vind het niet erg dat Douglas de mogelijkheid krijgt om mee te spelen in het Nederlands Elftal. Zoals hierboven al veel gezegd is heeft Douglas de Braziliaanse nationaliteit niet meer en is hij op normale wijze genaturaliseerd. Wanneer dit gebeurt en je hebt nog niet voor je land van oorsprong gespeeld en je komt in aanmerking voor selectie van het nationale elftal van je huidige land, waarom zou je dit dan niet doen? Ongeacht of je misschien liever voor je land van herkomst gespeeld had.

van Gaal eindelijk overstag. De beste verdediger van Nederland geselecteerd. Wordt het Ned. elftal alleen maar sterker van.

Ik ben fel deze beslissing, maar het zij zo. Duidelijk dat Douglas een goede verdediger is, maar voor mij is een geboren Braziliaan geen speler die bij Oranje mag spelen. Mooi dat hij een paspoort heeft, maar op deze manier kunnen we elf Brazilianen in Oranje zetten.

Douglas is hier niet naar toe gekomen als vluchteling, maar puur voor zakelijke relaties. Ik kan me Nando Rafael nog herinneren. Deze jongen heeft een verleden die vreselijk is. Gevlucht en zonder vermoorde familieleden moest hij zonder pardon Nederland verlaten.

Douglas is geen Nederlander en heeft zijn paspoort nodig om sneller in Enfeland aan de bak te komen. In principe ben ik niet tegen z'n paspoort, maar wel tegen zijn uitnodiging voor Oranje. Een zwarte dag voor het Nederlandse voetbal.

En even voor de duidelijkheid. Spelers als Afellay, Boulahrouz, Maher en andere spelers met Marokkaanse/turkse familieleden mogen wel in Oranje omdat ze in Nederland zijn geboren. De band tussen Nederland en Suriname/antillen is ook duidelijk.

Oranje heeft geen behoefte aan verdedigers als Douglas, je moet een verdediger hebben die positioneel sterk is, die een pass kan geven en die kan opbouwen. Met Frank de Boer hebben we de laatste goeie opbouwende verdediger gehad. Stam, Mathijsen, Ooier, Vlaar, Heitinga, Boulahrouz hebben en ahdden er duidelijk geen kaas van gegeten.

Iedereen zegt dat hij te veel fouten maakt, vorige seizoen klopt maar hij heeft dit seizoen bijna of zelfs nog geen 1 fout gemaakt. Hij is de eerste verdediger dit jaar die altisore volledig uit de wedstrijd speelt, als deze jongen volgens jaar nog in t buitenland aar spelen en ik denk wel bij een redelijke club omdat hij bijna niets meer kost , gaat hij denk k sen hele belangrijke speler op het wk worden

ik vindt het een zeer goede set .
omdat douglas een van de beste verdediger is .op de nl velden

NL heeft dus nu ook al een 2de rangs braziliaan, waarom 2de rangs? Niet goed genoeg voor Brazilie en hij heeft al gezegd Brazilie als eerste optie te zien. Pepe is ook geen Portugees, maar die had ook voor Brazilie in de selectie en basis kunnen zitten, dat is in ieder geval eervoller

het beste voor nederland is dat douglas
is opgenomen voor nederland
en dat is hij echt top douglas

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 19
2181 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

51 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Patrick Vieira staat voor zijn eerste klus als hoofdtrainer in Europa. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren