Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: 'Verplichte promotie Topklasse naar JL te voorbarig'

Laatste update:

De kampioen van de Topklasse promoveert vanaf het seizoen 2015/16 verplicht richting de Jupiler League. De VVCS, de vereniging van contractspelers, maakt dat donderdag bekend op de officiële website. Tot nu toe mocht de kampioen van de Topklasse weigeren om te promoveren naar het betaald voetbal, hetgeen de veranderingen in de competities eigenlijk tot een wassen neus maakte.

/

“Met ingang van het seizoen 2015/16 zal er eindelijk sprake zijn van een verplichte promotie van de Topklasse naar de Eerste Divisie en een verplichte degradatie vice versa”, kondigt de VVCS donderdag aan. “Alle betrokken besturen bereikten hierover zeer recent volledige overeenstemming. De VVCS is blij dat het vrijblijvende karakter per 1 juli 2015 wordt ingeruild voor een verplichting.”

“Benieuwd is zij wel of het bestuur van de CV Topklasse ook voor wat betreft de registratie van contracten en een CAO haar verantwoordelijkheid zal nemen, en zo ja, per wanneer.” De Topklasse werd in het seizoen 2010/11 ingevoerd en in het eerste seizoen bedankte IJsselmeervogels voor de eer om te promoveren: FC Oss wilde dat wel. In het tweede seizoen wilden Achilles’29 en Spakenburg beiden niet de stap maken.

Update 27 september 15:30 uur - Verplichte promotie Topklasse naar Jupiler League te voorbarig
De spelersvakbond VVCS is volgens de amateurs te voorbarig. Harry Derks, voorzitter van de Topklasse CV en amateurkampioen Achilles ’29, stelt dat er van een akkoord nog helemaal geen sprake is. “Ik wist niet dat de VVCS ook al iets te vertellen had…”, reageert hij veelzeggende tegenover Voetbal International. “De doelstelling van de KNVB en de Topklasse is om gezamenlijk tot een promotie-/degradatieregeling te komen voor het seizoen 2015/16. Maar als er niks gaat veranderen in de licentie-eisen van de KNVB dan gaan de clubs uit de Topklasse ook niet promoveren. Het is op onze manier of helemaal niet.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja, als je aan zoveel eisen moet voldoen om mee te kunnen doen in die Jupiler League dan snap ik ook wel dat je niet wilt.. De kosten zijn ineens veel hoger en de opbrengsten niet bijster veel hoger..

27 september 2012 om 14:37

he he eindelijk in duitsland en Belgie kan het ook ,dus waarom hier niet. ik hoop alleen dat de zaterdag verenigingen de kerk en voetbal kunnen scheiden.

27 september 2012 om 15:32

Het is goed dat het eindelijk gaat gebeuren maar op dit moment kleven er teveel nadelen aan.
Voordat het gaat gebeuren zal de CAO van de 2e divisie betreffende een verplicht aantal prof spelers aangepast moeten worden.
Want anders zitten er gewoon teveel nadelen aan deze verandering.

Enige nadeel dat ik me dan nog kan voorstellen is dat bij gedwongen promotie er ook gedwongen degradatie is.
Een club met schulden die al financiële moeite heeft in de 2e divisie zal zijn problemen alleen maar zien toenemen bij een degradatie naar de zogenaamde 3e divisie.
Een goed voorbeeld hiervan is Aachen in Duitsland. Ze zitten nu met hun grote dure stadion in de 3e divisie.
In de 2e divisie hadden ze het met hun dure stadion (hoge onkosten) en hoge schuld al moeilijk. Nu in de 3e divisie is het nog moeilijker en en bestaan ze eigenlijk alleen maar nog vanwege het geld van de stad en de trouwe supporters die blijven komen. Als ze te lang in de 3e divisie blijven dan zullen de supporters weg blijven en dan zal de club best eens kapot kunnen gaan.

Waardoor dus mijn conclusie is dat een gedwongen promotie/degradatie uiteindelijk kan uitlopen tot het verdwijnen van bepaalde clubs. Clubs die het nu in de 2e divisie maar net rond komen.
Maja het verdwijnen van ongezonde (vaak slecht geleide clubs) kan ook weer iets goeds zijn, behalve voor de supporters dan.

27 september 2012 om 15:41

Ik snap heel goed dat amateurclubs weigeren...

- Je hebt heleboel eisen waar je stadion aan moet voldoen, wat behoorlijk veel kost.
- Denk aan je veiligheid van politie die iedere week nodig is.
- Alle sponsors moeten worden afgeplakt en komen op de beste plekken Jupiler borden te hangen.
- Bij sommige clubs gaan de supporters standaard op zaterdagmiddag naar het voetbal die gaan niet op vrijdagavond.
- belangrijkste is dat er minimaal een x-aantal spelers onder contract moeten staan. Dit is gewoon niet op te brengen, (denk aan mimimum loon)

27 september 2012 om 15:31

Ik snap hier werkelijk niets van.

Als Knvb zijnde hoor je toch te overleggen? De Knvb is er toch voor om samen met clubs het optimale uit het Nederlandse voetbal te halen? Dan is het toch on-voor-stel-baar dat ze deze keuze maken zonder enig overleg?

De amateurclubs vinden de regels omtrent het promoveren te streng wat veel te veel kosten met zich meebrengt. Je kan als Knvb de clubs niet verplichten om te promoveren want dan zorgen zij er op hun beurt voor dat ze simpelweg niet als eerste eindigen. Hoe dom kan je dan zijn als Knvb?

Ze moeten maar eens met de topklassers om de tafel gaan om tot een goede oplossing te komen want dit is waarzin op deze manier....

He He eindelijk want dit sloeg ook nergens op dat de clubs zelf mogen kiezen. Eindelijk duidelijkheid dan in plaats van dat eigenlijk geen enkele club wou promoveren. Is ook beter ook want veel van die ploegen zullen meer toevoegen dan sommige JL clubs die er nu inzitten

27 september 2012 om 14:13

En een hoop clubs zullen failliet gaan of op zijn minst nog minder geld genereren omdat er geen hond op afkomt...

Schandalig dat je als team niet kunt kiezen. Dit gaat een hoop mooie clubs de kop kosten...

27 september 2012 om 15:13

Geloof me dat valt wel mee!
ADO 20 heeft het hoogste aantal bezoekers in de topklasse...
Het is echt DE club van Heemskerk, leuke sfeer. vriendelijk heel gemoedelijk dus.
Ik denk dat die inkomsten wel blijven hoor!
Zeker de merchendise-inkomsten zullen stijgen voor lokale Fc's

27 september 2012 om 15:22

Waarom zal dat stijgen?
Topklasse is veel populairder dan de JL.
Hoeveel zullen er meereizen voor een wedstrijdje in Maastricht?

27 september 2012 om 14:17

Helemaal gelijk !
Het is van de zotte dat je kampioen kan worden op het derde niveau van Nederland en vervolgens gewoon op het zelfde niveau mag blijven acteren.
Bovendien degradeerde er op deze wijze dus geen jupiler-club wat dus ook gelijk de Jupilerleague dikwalificeert.
Je kan in die competitie jarenlang waardeloos presteren en toch mag je gewoon het jaar er op weer meedoen

27 september 2012 om 14:32

De Topklasse moet de top van amateur-voetbal zijn. Een club moet zelf kunnen uitmaken of zij 'n amateur-club blijven of niet.

27 september 2012 om 15:14

Ik vraag me af of je in de Topklasse nog wel kan spreken van amateurvoetbal.
Ik denk denk dat menig topklasseploeg beter betaald dan een groot deel van de Jupilerploegen!
Wat mij betreft moet het sportieve element altijd voorop staan en dat betekent dat je promoveert wanneer je kampioen bent.
In de Topklasse spelen ondertussen heel veel ex-betaaldvoetbalspelers en ook de coaches krijgen ondertussen vorstelijk betaald.
Als je niet wilt promoveren dan moet je als vereniging niet zoveel investeren als ze nu doen waardoor kampioen worden bijna uitgesloten is.

27 september 2012 om 15:29

@studiowolk
Prima dat het de top van het amateur voetbal moet zijn. Maar dat betekend ook dat ze dus geen contract spelers meer mogen vastleggen, zoals nu het geval is.
Helaas krijg je dan weer de situaties dat de belastingdienst hele verenigingen gaat doorlichten, omdat er toch nog flink zwart betaald wordt.

Momenteel verdien je in de top van de topklasse over het algemeen meer dan in de kelder van de Jupiler league.

27 september 2012 om 15:31

@studiowolk, men kan alleen eisen dat een amateurclub amateur kan blijven wanneer er sprake is van echte amateurs. Er is echter geen club in de topklasse die niet (vorstelijk) betaalt. Zelfs in de klasses daaronder wordt flink betaalt, de enige club waarvan ik weet die zijn amateurs niet betaalt, is Ajax. De amateurtak van Ajax komt dan ook steeds tekort voor het allerhoogste.

27 september 2012 om 15:34

@studiowolk.

Ik vind ook dat een club moet kunnen uitmaken of ze amateurs blijven of niet. Betaal je spelers gewoon niet als je een amateurclub wil blijven dan kom je zeker weten niet in de JL league terecht. De hoofdklasse zal al een hele kunst worden.

Dit wordt nog mooi, straks gaan ploegen dus expres verliezen om niet te hoeven promoveren aangezien deze ploegen niet aan de voorwaarden van de eerste divisie kunnen/willen voldoen. Benieuwd of mensen daar wel eens over na hebben gedacht, krijg je hetzelfde als de Chinese badmintonsters op de Olympische spelen. Als je wilt dat het voor jou makkelijker wordt moet je verliezen, lijkt mij niet helemaal de juiste weg....

27 september 2012 om 14:14

Inderdaad. Ipv dat ze gaan kijken hoe ze de kosten voor de JL kunnen verminderen, gaan ze maar dit soort dingen doen. Ben benieuwd hoe dit gaat lopen.

27 september 2012 om 14:28

Haha jou opmerking slaat nergens op.
Je ben toch een club met als doel prijzen winnen?

Als je dan expres verliest om niet te hoeven promoveren ben je in mijn ogen geen voetbal waard want ddan speel je dus nergens om en ben je echt voor jan met de korte achternaam fan.

27 september 2012 om 14:33

Maar als het nou je dood wordt als je promoveert? zoveel extra kosten en zo weinig extra inkomsten. Ik kan me best voorstellen dat je dat als club niet wil.

27 september 2012 om 14:47

@dialsquare12 , en weer iemand die het niet snapt. Clubs gaan over de kop, spelers zullen stoppen voor hun "echte" baan.

Deze clubs hebben ervoor gekozen om op amateurbasis een club te runnen en niemand zou je mogen verplichten een prof-club te worden!

27 september 2012 om 14:52

Totaal niet nagedacht over je reactie volgens mij. De Knvb stelt eisen aan betaald voetbal ploegen waaraan 90% van de topklassers nu niet aan voldoen. Dat betekent dat ze veel geld kwijt zijn om aan deze regels te voldoen. Dit kunnen ze simpelweg niet, resultaat Failliet. Jupiler League ploegen gaan wanneer ze degraderen er financieel erg op achteruit. Je zit soms met contracten, huur van het stadion, personeel enz enz. Wanneer ze degraderen zal dit in veel gevallen ook het Faillisement betekeken. Dus JP ploeg failliet en topklasser failliet. Nee dan heb je iets bereikt. Laat ze lekker zelf beslissen of ze willen promoveren. Natuurlijk krijg je nu een paar wedstrijden voor het einde dat iedereen denkt, shit we staan bovenaan maar als we kampioen worden snijden we onz zelf in de vingers. Weet je wat we laten onze mannetjes een keer lopen. Nee dan heb je iets gewonnen.

27 september 2012 om 14:53

Dan moet je niet in die topklasse spelen, dan ga je lekker een paar klasses lager spelen.

27 september 2012 om 15:03

Deze clubs hebben zelf gekozen om op amateur-basis te acteren.

27 september 2012 om 15:14

Nee jouw opmerking slaat nergens op!
Ondoordacht en onnozel!

Stretfordend bij je reactie's geeft een heel mooi voorbeeld!

27 september 2012 om 15:17

Topklasse dat is voor Amateurverenigingen... waarom wilt de Knvb dat nou verplichten?!?
Ik ga jouw toch ook niet verplichten om ergens te werken waar je dat niet wilt?
Als ik jouw baas ben, en ik betaal je nu 10.000 in de maand, en ik wil dat je in he triool gaat werken voor 15.000, maar wel met alle bijkomende kosten voor jouw rekening...
Dan doe je dat niet... in iedergeval een groot gedeelte in Nederland niet.
Niet veel mensen gaan namelijk voor wat meer geld, ergens werken wat/waar ze het helemaal niet leuk vinden.
Jij waarschijnlijk wel.

27 september 2012 om 15:18

De Knvb gaat echt wel een regeling treffen met de clubs die promoveren hoor

27 september 2012 om 14:56

Inderdaad, maar dan vraag ik me af wat ze doen met clubs die dus wel kampioen worden, maar inderdaad niet kunnen (of willen) voldoen aan de voorwaarden. Het enige wat ik me kan bedenken is dat ze dan alsnog niet promoveren (waardoor er feitelijk niks veranderd tov nu), of dat ze toch promoveren, wat betekent dat er geen voorwaarden meer zijn waar clubs aan moeten voldoen om naar de jupiler league te gaan. Eisen zoals op vrijdagavond voetballen ofzo zullen nog wel doorgevoerd kunnen worden.

terecht, een dergelijke doorstroming is op lange termijn de beste oplossing. Het is lachwekkend dat uit de jupiler league, notabene het 2de niveau van een land, niet gedegradeerd kan worden. Dit is ook naar mijn weten de enige competitie ter wereld waarin dat, op een dergelijk niveau, mogelijk is.

27 september 2012 om 14:19

Op lange termijn moeten er dus stadions gebouwd worden en als je daarna weer degradeert is de club failliet. Dus op lange termijn vind jij het goed dat er meer lege stadions komen en meer clubs failliet gaan? Zolang de CAO verplicht minimaal 16 full time profs ook nog eens onder contract moet staan. Maar waarschijnlijk denk je niet verder dan je neus lang is....

27 september 2012 om 14:35

@roytjeeeee, Amen!

27 september 2012 om 15:04

Oh! sorry! "rare gothic" ik herstel...

En nu gauw je tandjes poetsen..

De bovenste helft van de topklasse kan prima meedraaien in de Jupiler League. Met andere woorden, dit werd hoog tijd. Al spelen in de topklasse soms jongens met meer talent, maar die geen tijd/zin hebben om zovaak te trainen als bijvoorbeeld Sparta Rotterdam. Dat zijn keuzes die mensen maken (die ik persoonlijk volledig begrijp), en dus zal de topklasse altijd teams hebben die beter zijn dan teams in de Jupiler League. Dan worden er wel spelers geruild met degradanten en dergelijke zodat de gemotiveerde jongens in de Jupiler League kunnen blijven spelen en de jongens die ernaast gewoon een vaste baan hebben lekker in de topklasse blijven.

Gewoon de eisen ook versoepelen. Clubs móeten promoveren, maar mogen zelf bepalen of ze van semi-professioneel naar professioneel gaan e.d.
Feit is wel dat er een aantal Topklasse clubs prima mee zouden kunnen in de JL.

27 september 2012 om 15:20

Ik denk dat er minimaal 2 clubs in de topklasse zijn die mee kunnen doen voor het kampioenschap in de Jupilerleageu.

27 september 2012 om 16:01

Welk dan=

27 september 2012 om 16:24

De nummer laatst en voorlaatst. Wat denk je zelf? Misschien is om het kampioenschap meedoen wat overdreven, maar Achilles steekt er met kop en schouders bovenuit en kan dat zeker.

En ook Spakenburg en de Ijsselmeervogels kunnen gewoon een periode pakken.

En ik denk dat er nog een sloot aan teams is die mee kunnen in de Jupiler League. Niet voor het kampioenschap, maar wel in de middenmoot.

In principe ben ik voor een betere doorstroming, maar ik hoop dat de Knvb dan ook wat aan de voorwaarden gaat doen. De voorwaarden voor toetreding zijn nu zodanig streng dat er veel clubs zijn die op zich wel willen promoveren, maar het simpelweg niet kunnen omdat ze niet aan de voorwaarden kunnen voldoen. Je kan van een club niet verwachten dat ze zo veel geld uitgeven om aan de voorwaarden te voldoen, dat bij een eventuele degratatie terug direct failliet gaan. Diverse regels moeten aangepast worden, waaronder de belachelijke regel van verplicht 16 contractspelers, die regel moet je maar gelijk helemaal afschaffen.

Als de regels aangepast worden, juich ik dit toe, maar ik ben nu nog sceptisch.

Eisen soepeler maken en dan kijken of het clubs lukt.

Het feit dat sommige topklasse vereniging de strijd aan kunnen met JL clubs is niet helemaal waar. Nu is er nog budget voor spelers, maar als ze straks promoveren moeten ze dat geld steken in de strengere eisen die gesteld worden aan een JL club. bijv Uitvak met minimaal 400 plaatsen, horeca aan alle kanten van het stadion. Stewards. camara toezicht. Fullproffs en vlgs mij kun je zo nog wel een aantal zaken opnoemen

Ik vind het maar een rare situatie. Op deze manier vervalt het onderscheid tussen amateur en professioneel. Een club die op het hoogte amateur niveau wil opereren moet dan verplicht verliezen.

Ik ben zelf bezoeker van een amateurclub uit de zaterdag topklasse. In de jupilerleague wordt ook op vrijdag en maandag gespeeld. Voor mij persoonlijk is het geen optie om op die dagen de wedstrijden te bezoeken.

Wat mij betreft schrappen ze die verplichting.

27 september 2012 om 14:23

Supporters van JL clubs willen ook liever op de zaterdag naar hun club kijken, op zich geen excuse. ik moet er ook niet aan denken dat mijn club degradeert maar voor het voetbal op zich is een prom/degr verplichting denk ik wel een vooruitgang.

Zul je zien dat ploegen die kans maken op promotie maar niet willen promoveren expres gaan verliezen, die kans bestaat gewoon.

27 september 2012 om 14:20

En dat zal zeker ook gebeuren, en terecht. Wat Firnen ook al zei. Je moet opeens op een andere dag spelen. Daarnaast stadion bouwen, spelers onder contract nemen. De belchinezen zijn alweer op weg hier naartoe...

27 september 2012 om 14:43

Spelers zullen stoppen omdat ze geen "2e baan" willen hebben. Schandalig dit eigenlijk..

27 september 2012 om 16:20

Ik snap je zin niet echt Studiowolk... Het gaat niet om de spelers namelijk???

27 september 2012 om 16:26

De spelers uit de toplklasse hebben een gewone job. Voor het hongerloontje dat ze zullen krijgen in de topklasse gaan zij hun baan niet opgeven en zullen dus belastingtchnisch de club verlaten

27 september 2012 om 16:38

ow zo.. het was een aanvulling haha, sorry... ik begreep het anders. En natuurlijk geven ze hun baan niet op. Met een spelerscontract kan je niet zo snel je hypotheek oversluiten of wat dan ook...

Mooi dat dit eindelijk nu gebeurt vond het altijd al vreemd dat een Jupiler team niet kon degraderen nu ook nog de B teams in de Jupiler of topklasse zoals Barca B en dat dan invoeren bij Ajax en Feyenoord en dan is het klaar.

27 september 2012 om 14:50

dan zouden in mijn ogen die tweede elftallen zich zelf naar boven moeten voetballen, zou toch raar zijn dat een club een niveau gezet wordt omdat zonodig ajax 2/feyenoord 2 in de jupiler league of topklasse moet beginnen.

Haarlem en RBC moeten zich ook vanaf de 5e klassen op zien te voetballen

Edit* spellingsfoutje

27 september 2012 om 16:47

Ja, dat vind ik ook. Gewoon beginnen onderaan met Ajax/ Feyenoord B en dan omhoog werken als dat lukt.

Het lijkt me dan ook dat de eisen versoepeld worden. Anders kan je ploegen niet verplichten om te promoveren omdat velen het niet kunnen financieren. Ben wel benieuwd naar de details in dit.

Zege voor het Nederlandse voetbal vind ik, hierdoor word hoop ik de kwalliteit van het voetbal hoger en komen betere clubs in de Jl! (gvvv, Ijselmeervogels etc.)

Wordt nog leuk.als dit jaar een zaterdagkampioen de algehele titel wint en vervolgens het jaar daarna weer degradeerd.en in dat jaar de zondagkampioen de algehele titel wint,in welke competitie komt de zaterdagamateur dan terecht?ben benieuwd of ze daar over nagedacht hebben.in het jaar,dat fc Oss promoveerde waren er nog heel veel dingen niet geregeld.hoop dat dat inmiddels wel gebeurd is

Opzich ben ik voor, maar dan mag de knvb wel een aantal eisen laten vallen. Ik denk dat veel clubs wel willen promoveren, maar niet onder deze omstandigheden (lees: eisen van de knvb).

knvb gaat ze verplichten nog wel, weten ze wel hoeveel amateurclubs dan over de kop gaan? ze nemen nu niet de stap omdat de kosten veel te hoog zijn, als ze straks gedwongen worden geld uit te geven wat ze niet hebben gaan ze dus op de fles.

DOM DOM DOM van de knvb!

Goede maatregel, met die scheiding tussen betaald voetbal en amateurvoetbal waren we (in mijn ogen) lang het lachertje van Europa, als het ging om een voetbalpiramide. In elk land is het normaal dat een winnaar van een divisie promoveert, dat is een van de basisprincipes van hoe de sport in elkaar zit.

Er moet maar eens goed gekeken worden waarom clubs niet willen promoveren en in welk opzicht de Knvb ze tegemoet zou kunnen komen, promoveren hoort een eer te zijn.

Mochten de clubs moedwillig wedstrijden vervalsen door expres te verliezen zou ik als bond harde maatregelen nemen, zoals het afnemen van een licentie bijvoorbeeld.

Ook de eisen van clubs.
Spelers in de Topklasse kunnen nog lekker 3 avonden/week trainen en er een gewone baan bijhouden. Hetgeen betekend dat ze een lekker zakcentje verdienen elke maand. Bij een Jupiler (prof) vereniging zal dit wat moeilijker/niet gaan. Ik ben benieuwd hoe dit gaat lopen..

Onzin die regel, de topklasse niveau is vele male hoger dan de JL niveau. Daarnaast kun je veel meer verdienen in de topklasse dan de JL, waarom clubs dwingen als ze er alleen maar op achteruit gaan. De eisen zijn gewoon te gortig en hiermee breng je de amateurverenigingen alleen maar in de problemen. Clubs zullen met opzet gaan verliezen in de supercup voor promotie en dat geen aanzien. Het zegt al genoeg dat twee jaar op rij de kampioen op amateurniveau heeft geweigerd voor promotie en vorige jaar nog erger ook de verliezer heeft geweigerd. Versoepel de regels voor amateurverenigingen gewoon bij promotie, ze kunnen zich niet voldoen aan de eisen en er is veel te veel kosten aan verbonden.

27 september 2012 om 15:22

Tja, je kunt in de Topklasse meer verdienen, maar dat is natuurlijk nooit een argument omdat die inkomsten hartstikke illegaal zijn. De Knvb gaat daar natuurlijk geen rekening mee houden.

zoals ik hieronder ergens schrijf is het natuurlijk wel nodig dat de Knvb daarover meedenkt en niet clubs keihard afstraft. Clubs die promoveren moeten wel de gelegenheid en tijd krijgen om hun organisatie om te bouwen.

Dikke prima, dan gaan er clubs failliet. Uiteindelijk blijven de beste clubs over wat alleen maar goed is voor de kwaliteit van het voetbal. En dan gaan clubs toch expres verliezen, het maakt mij echt geen donder uit. Het zal even duren maar op de langere termijn zal dit voor een kwaliteitsimpuls gaan zorgen, daar ben ik van overtuigd en dat juich ik alleen maar toe. Prima beslissing!

Krijg je dadelijk daar ook van die praktijken zoals bij Heerenveen-feyenoord, dat clubs expres gaan verliezen, omdat ze geen kampioen willen worden.

Wat gaan we dan krijgen, een finale om het algeheel amateurkampioenschap (topklasse Za + Zo winnaars) die beide clubs alleen maar willen verliezen? Leuke wedstrijden worden dat dan, devaluatie van het kampioenschap.

De amateurs willen niet en voor de degraderende profclub is het de doodsteek. De Knvb lijkt weer net zo te willen gaan saneren qua clubs als in de jaren '60 en '70.

Prima regeling, ben wel benieuwd hoe het zit met het verplicht aantal contractspelers.

Fijn dat de Vvcs dat aankondigt.

Gaan ze morgen ook nog aankondigen dat de hypotheekrenteaftrek vervalt, we Belgie gaan annexeren en de President van Syrie gaat aftreden? Daar hebben ze namelijk net zoveel over te zeggen.

als clubs niet willen promoveren, met welke ambitie word je dan kampioen..:

Als die clubs ècht niet willen promoveren dan zorgen ze er wel voor dat dit niet gebeurt.... al vind ik wel terecht dat de Knvb dit wilt invoeren.

Iedereen die hier zegt dat het een goede zaak is zal elk weekend voor de buis hun favoriete ere-divisie clubje zitten aan te moedigen of de teletext-pagina 818 open hebben staan maar niks hebben met hoogspelende amateur-clubs.

Een amateurclub als Ijsselmeervogels zal buiten het geleuter met een minimaal aantal profspelers, spelers die weglopen om hun normale vaste baan niet op te hoeven geven ook te maken hebben met wedstrijden waar geen hond meer komt kijken en zal dus een berg entree-geld mislopen. Daar waar er nu nog gemiddeld 2000 -2500 toeschouwers de thuiswedstrijden bijwonen en tegen Spakenburg zo'n 7000(!!) zal dit tegen JL clubs gigantisch dalen als er naar andere uithoeken van Nederland gereist zal worden. 95 % van de nu nog amateurclubs zullen dit gewoon niet overleven.

Degraderende Jl-klanten zullen de laatste supporters zien weglopen en over de kop gaan.

Maar top-idee joh...

27 september 2012 om 15:32

Ik ga wekelijks naar Roda en sta vaak zondags bij mijn lokale amateurclub langs de lijn en zal blij zijn als de Knvb besluit dat promotie verplicht wordt.

Een amateurclub als Ijsselmeervogels is juist een van de clubs die niet zo moet lopen te zeuren. Zij, en al die andere clubs die blijven vasthouden aan het niet spelen op zondag helpen juist het voetbal naar de knoppen. Als je vasthoudt aan zulke principes moet je lekker met je clubje in de reserveklassen gaan ballen en niet in de top van het prestatieve (!) voetbal.

Prestatief voetbal houdt in dat je zo hoog mogelijk wilt spelen. Niet dat je wil blijven hangen in een divisie omdat je niet het risico wilt nemen in een hogere divisie niet te kunnen winnen.
Of had Ajax tegen de Uefa moeten zeggen dat ze liever Europa League willen spelen omdat ze daar wel kans hebben om te winnen?

Het gemiddelde aantal toeschouwers van Ijsselmeervogels ligt sinds de invoering van de Topklasse hoger dan tijdens de Hoofdklassejaren. Ondanks duels tegen ploegen uit de rest van het land. Waarom zou het dan ineenklappen als de tegenstander niet meer Excelsior 31 maar Go Ahaead Eagles heet of FC Dordrecht in plaats van Capelle.

27 september 2012 om 16:14

Leuk geprobeerd maar de aantallen liggen circa 500 toeschouwers lager...

Het gaat niet om het niet durven door het eventueel verliezen. Het gaat erom dat ze nu financieel gezond zijn ..

Heel simpel. Amateur en profvoetbal.

27 september 2012 om 16:39

Volgens VoZ waren er de afgelopen twee seizoen 2600 en 2400. Alleen het laatste jaar van de Hoofdklasse waren er ook 2600, daarvoor vier jaar 2200 of lager.

Dit seizoen valt nog niet te vergelijken. 7000 man in de derby tikken flink aan op het gemiddelde (zo'n 320) en aan het einde van het seizoen komen er altijd meer mensen.

Financieel gezond kun je ook op een hoger niveau zijn.

Prof en amateurvoetbal is een benaming die eigenlijk alleen van toepassing is op een speler. Je wordt betaald, deels betaald of helemaal niet betaald.
Iedere voetbalclub zou het hoogste moeten willen nastreven binnen de middelen die zij daarvoor beschikbaar heeft. Of je je speler daarvoor betaald is irrelevant.

We hebben momenteel een open structuur in het voetbal. het is toch te gek voor woorden dat clubs van een lager niveau door de slechte regelgeving betere mogelijkheden kan bieden aan een speler dan clubs van een niveau hoger?

27 september 2012 om 16:52

je hebt dus geen idee wat voor een voorwaarde er allemaal kleven aan het spelen van profvoetbal...

natuurlijk zou ijselmeervogels een verijking zijn voor de JL, maar op dit moment is het finacieel ondenkbaar, ze moeten zo veel gaan veranderen omdat de knvb zoveel eisen stelt.

het is alleen mogelijk als de Knvb de eisen van de JL verlicht of als ze langzaam hogere eisen gaan stellen voor de topklasse clubs dan is de overgang niet zo groot.

27 september 2012 om 17:02

Er moet aan beide kanten iets gedaan worden.
De Knvb moet eisen gaan stellen aan de Topamateurs (ook om gevallen als Dijkse Boys te voorkomen) dan kun je tenminste wel een overgang creeren.

Wel vervelend voor die topklasse clubs en vooral de spelers. In de Jupilerleague mag je je spelers natuurlijk niet meer zwart uitbetalen in keukens, onderhoudsbeurten voor je auto of een schilderbeurt voor je huis.

Ik vind het wel een goede zaak, maar dan moet de Knvb wel meedenken met de clubs die moeten promoveren zodat ze ook wat ondersteuning krijgen het leuk wordt om te promoveren. Anders krijg je dadelijk clubs die express gaan verliezen omdat ze neit willen promoveren.

Denk dat dit in de laatste speelrondes voor bizarre wedstrijden kan zorgen als er een koploper is en achtervolgers zijn die niet willen promoveren.

Ik denk dat dit wel een goede ontwikkeling is voor het Nederlandse voetbal. De eisen in de JL zijn hoger en de stap voor de meeste Topklassers is te groot. Misschien moet de Knvb deze drempel wat lager leggen. We moeten dit zien als een investering in de toekomst.

Zij hebben ook gezien dat er gewoon geen niveau-verschil is tussen Jupiler en amateurs. Kijk alleen naar de beker, de Jupiler-clubs zijn een lachertje(op Cambuur na)

27 september 2012 om 15:55

Over niveau praten en dan zulke reacties geven. Eredivisie clubs verliezen ook van Jupiler clubs in de beker. Dat wil toch niet zeggen dat er geen kwaliteitsverschil in zit. Gaat gewoon om inzet en geluk. Dat maakt het bekervoetbal ook mooi.

27 september 2012 om 16:06

Niet als 6 amateurclubs ten koste van Jupiler-teams doorgaan, dan is het gewoon geen toeval meer(dan zijn het niet eens allemaal topklasse teams!!). Of zie jij 6 Jupilerteams 6 eredivisieclubs uitschakelen?? Van me leven niet, hoeveel inzet en geluk ze ook mogen hebben

27 september 2012 om 16:13

En hoeveel amateurclubs werden uitgeschakeld door profs? Het zijn gewoon wedstrijden op zich.

Ik vrees dat dit wel eens competitievervalsing in de hand kan werken. Het is niet voor niets dat geen enkele topklasser wil promoveren. Er komt heel veel bij kijken, organisatorisch en financieel.

Dat zullen leuke wedstrijden worden om het algheel kampioenschap bij de amateurs.
De kampioenen van de beide Topklassen zullen er alles aan doen om maar niet te hoeven promoveren en graag van elkaar verliezen.

Of draaf ik nu te ver door???

Daar hebben ze wel een punt. De Jupiler League moet aantrekkelijker worden door op andere tijdstippen te spelen.
Zoals op zaterdag middag ofzo, net zoals ze in Duitsland en Engeland doen.
De Topklasse clubs moeten vaak een vermogen uitgeven om aan een professional stadion te komen die veilig genoeg is voor het publiek van de bezoekers.
Daarnaast is het voetbal van de Topklasse bijna nog beter. En worden dorps derby's soms door bijna 10.000 man bezocht.
Dat is in de Jupiler League lang niet zo.
En dan verdwijnt dat.

Als je de Topklasse en deze bekerweek een beetje gevolgd heb onderschat iedereen de Topklasse een beetje.
Het niveau is bijna beter dan de Jupiler League aan het worden.
In de Beker wint een topklasse club vaker van een Jupiler League club dan andersom.
Zoals, FC Volendam, Fortuna Sittard, Excelsior enzovoort die verslagen werden door topklasse clubs.

De reden is dat ze geen professional stadion hebben met veilige uitvakken.
En dat dorps derby's verdwijnen waar bij Ijsselmeervogels - Spakenburg bijvoorbeeld gewoon 9.000 op af komen. En vrijdagavond is ook geen gunstige tijdstip voor wedstrijden. Mensen gaan liever zondag lekker voetballen (kijken) en de spelers vinden dat ook prettiger.

27 september 2012 om 15:59

Het aantal toeschouwers in de topklasse valt erg tegen hoor.

Hier zijn de gemiddelde toeschouwers aantallen over 20110/2012.

Het gemiddelde aantal toeschouwers per club is als volgt:

Zaterdag:
1.spakenburg met een gemiddelde van 2547
2.ijsselmeervogels met een gemiddelde van 2305
3.katwijk met een gemiddelde van 1598
16.capelle met een gemiddelde van 760
Gemiddeld komt dit op 1204 toeschouwers per wedstrijd.

Zondag:
1.de Treffers met een gemiddelde van 870
2.achilles met een gemiddelde van 733
3.vvsb met een gemiddelde 713
16.hilversum met een gemiddelde van 304
Gemiddeld komt dit op 531 toeschouwers per wedstrijd.

27 september 2012 om 16:34

Dat is leuk allemaal, maar dit heeft ook te maken dat het een amateurclub is. De spelers enz. van andere teams zijn er al gratis in of moeten zelf voetballen plus aanhang van die spelers.

27 september 2012 om 16:15

Misschien zou je je feiten een keer moeten checken voor je ze plaatst boyaz09

Er zijn liefst 3 clubs in de Topklasse die gemiddeld meer toeschouwers halen dan de clubs in de Eerste Divisie. Daar zijn onder andere Spakenburg en Ijsselmeervogels bij. Tijdens die derby mogen er echt maar 7000 mensen binnen en er is geen enkele andere derby die dit toeschouwersaantal benaderd.er moet dus nog 30% meer publiek komen willen om je 10.000 te benaderen.

IS het misschien geen oplossing dat de promovendus uit de topklasse een flinke (kostendekkende) promotievergoeding krijgt? Lijkt me dat er jaarlijks meer dan genoeg geld binnenkomt bij de Knvb...

Ik begrijp niet zo goed waarom er nou per se zo'' n promotie/degradatie regeling moeten komen. Er is geen één topklasser die qua accommodatie in de buurt komt van een Bvo. Ook de publieke belangstelling valt bij de nodige topklassers tegen. Sowieso trekken de meeste amateurclubs nauwelijks supporters buiten de eigen leden van de club of buiten het eigen dorp. Daarnaast zie je dat de nodige Jupiler League clubs al moeite hebben om te overleven, laat staan een amateurclub. Ik ben echt benieuwd hoe ze dat gaan oplossen. Krijg je straks in de Jupiler League allemaal semi-profs en wordt er straks wedstrijden gespeeld op een veld zonder tribunes?

Ik zou eerder kijken welke maatregelen er mogelijk zijn om de Jupiler League interessanter te maken voor publiek en sponsors (misschien kan de JL profiteren van de deal met Murdoch). En daarnaast zou het misschien beter zijn om over een langere periode (zeg acht jaar), de topklassers de kans te geven om het een ander te professionaliseren (tribunes bouwen, organisatie professioneler inrichten e.d.) en dan vanaf 2020 een Jupiler League met 20 ploegen (18 Bvo''s en 2 topklassers). Zo kan je gelijk zien of een topklasser een aanwinst is voor de JL en vallen de JL niet gelijk terug naar de topklasse.

27 september 2012 om 16:46

Vergelijk de stadionnetjes van Quick Boys (OK een hoofdklasser, geen Topklasser), Spakenburg, Ijsselmeervogels, Quick 20 of Rijnsburgse Boys eens met de accommodatie van Almere City, Agovv, FC Eindhoven of Telstar.

De enige reden dat promotie verplicht moet worden is het gezond maken van het voetbal. Momenteel kunnen teams uit de Topklasse door gebrek aan regelgeving hun spelers beter voorstellen doen dan kleinere clubs in de Eerste Divisie.

De regelgeving moet worden aangepast bij zowel de Eerste Divisie als het amateurvoetbal.
We moeten af van de zaterdag en niet-zaterdagscheiding en op naar een duidelijke piramide waarbij vanaf al het 4e niveau eisen worden gesteld aan clubs.

27 september 2012 om 17:53

Almere City en Agovv hebben een vrij armetierige bende, maar Eindhoven heeft een echt stadion met plaats voor meer dan 4000 toeschouwers. En Telstar heeft enkele jaren geleden een splinternieuwe hoofdtribune in gebruik genomen. Daar valt Rijnsburgse Boys of Quick'' 20 in het niet.
En dan hebben we het over de Jupiler League clubs met de minst mooie stadions. Een Mvv, Cambuur, Go Ahead Eagles, de Graafschap of Fortuna Sittard hebben allen volwaardige stadions waar een topklasser niet in de buurt bij komt.

27 september 2012 om 18:50

Je vergelijkt het RKC stadion toch ook niet met de Kuip?

Maar als er niks gaat veranderen in de licentie-eisen van de Knvb dan gaan de clubs uit de Topklasse ook niet promoveren. Het is op onze manier of helemaal niet.”

Wat een arrogantie spreekt er uit deze laatste zin..

27 september 2012 om 16:46

Maar gelijk hebben ze!

Waarom denk je dat niemand wil promoveren?

Pas wanneer het rendabel wordt om te promoveren is promotie echt promotie. Nu moeten clubs zich diep in de schulden steken en langdurige verplichtingen aangaan om te kunnen voldoen ana de eisen van de knvb. Daarom wil niemand promoveren.

Het is juist arrogant van de Knvb dat ze dachten dat al die clubs, zeker in deze financieel lastige tijden, wel even veel geld gingen investeren om in de JL te mogen spelen.

27 september 2012 om 17:07

Juist niet, eerst wil hij overleggen en vervolgens alleen onder zijn voorwaarden, dat klopt niet in mijn ogen.

27 september 2012 om 21:53

Maar er valt niks te overleggen.

Zolang amateurclubs niet willen promoveren deugt het niet. Pas wanneer je het aantrekkelijk maakt om te promoveren heeft het zin.

Anders krijg je straks de situatie dat ze allemaal hun best gaan doen om maar niet te hoeven promoveren.

De Knvb moet nadenken waarom de Top-klasse clubs niet willen promoveren. En daar moeten ze vervolgens wat aan doen.
Daarbij zou je kunnen denken aan het verlagen van verschillende eisen aan de clubs in de Jupiler-league, zoals de stadions, aaantal full-profs, speeldagen/tijden. Dat zou al heel wat schelen. En misschien moeten de huidige eisen aan de Top-klasse wel omhoog, zodat de overgang wat makkelijker is.
Maar aan de andere kant moeten Top-klasse clubs ook een keertje doorzetten. Natuurlijk zijn al die derby en wedstrijden tussen rivalen heel mooi, maar die wedstrijden kunnen natuurlijk ook op termijn in de JL gespeeld worden, als er maar clubs gaan promoveren.

27 september 2012 om 16:43

Maar als je ziet hoe weinig toeschouwers er vaak zitten bij JL wedstrijden op dit moment; dan betwijfel ik of topklasse clubs de investeringen die ze moeten doen kunnen terugverdienen in de Jl.

Promotie moet een prijs zijn en geen straf. Zodra het loont om te promoveren willen ze het allemaal.

27 september 2012 om 16:47

het zou wel beter zijn voor de JL, want nu is het een beetje een competitieloze competitie.
clubs die geen aanspraak maken om te promoveren hoeven zich alleen druk te maken om de begroting want tja degraderen gebeurd toch niet.

" om gezamenlijk tot een promotie-/degradatieregeling te komen ................ Het is op onze manier of helemaal niet.”
Hier klopt iets niet. , de vertoegenwoordiging van de Topklasse wil helemaal niet gezamenlijk overleggen maar wil dat hun eisen naadloos ingewilligd worden.

27 september 2012 om 16:40

Maar we hebben er ook niets aan als clubs bij promotie zich enorm in de kosten moeten steken om uberhaubt te voldoen aan de eisen, om vervolgens failliet te gaan.

Straks ga je krijgen dat clubs tegen het eind van de competitie expres gaan verliezen om niet te hoeven promoveren.

Uiteindelijk hebben de topklasse clubs het in mijn ogen ook voor het zeggen; want van hen wordt het meeste verlangt op dit moment bij promotie.

27 september 2012 om 16:43

Nee het gaat om financiën, het gaat enorm veel kosten, en daarbij bevalt het de topklasse clubs prima daar, en is de jupiler league niet bijster interessant,

ik denk dat er hooguit 3 clubs uit de topklasse een jupiler league waardig stadion hebben,
daarnaast moeten ze een bepaald aantal spelers op profbasis onder contract hebben staan.
zijn er vele veiligheidsvoorschriften.

die kosten haal je er in de JL niet uit bij sponsering en tv gelden, en dan ik me heel goedvoorstellen dat die clubs nee zeggen.

Knvb organiseert de competitie en bepaalt dus de regels. Als ze niet willen promoveren, zet ze dan maar terug. Zat clubs met sponsoren die het wel willen.

Gewoon de JPL laten zoals t is. De topklasse is leuk voor alle amateurs en dan moet je zo laten. De charme van de amateurs moet blijven.

Volgens mij gaat het om het feit dat je als JL club een bepaald aantal full-profs onder contract moet hebben en als Topklasse club semi-profs etc.? Ik zie niet helemaal in waarom ze dat niet kunnen veranderen, als spelers bereid zijn voor minder toch in de JL te spelen, wie is dan de Knvb om te beweren dat dat niet mogelijk is?

27 september 2012 om 21:15

Die hele verplichting van x aantal profs voor een JL of eredivisie-club of helemaal geen profs voor hoofdklasse of topklasse clubs moet gewoon verdwijnen. Laat dat de clubs lekker zelf bepalen.

Ik vind dat er sowieso een verplichting moet zijn als je kampioen wordt (van je klasse). Dat Topklassers niet willen promoveren is toch een teken dat er iets mis is. Aan de andere kant moeten ze ook niet zeuren, ze zijn namelijk sportieve promotie tussen amateur en prof niet gewend, dat was immers decennia lang niet mogelijk. Wat mij betreft zou er tussen de Eerste divisie en de Topklasse alsnog een Tweede divisie moeten komen die zal bestaan uit 18 teams. Promotie/degradatie moet verplicht worden. Deze Tweede divisie zou een semi-professionele status moeten krijgen en wat betreft eisen tussen de Topklasse en de Eerste divisie moet zitten. Tevens zou van mij de scheiding tussen zaterdag en zondag afgeschaft mogen worden: Topklasse kent dan bv. een noordelijke en een zuidelijke groep ipv zaterdag en zondag klasse. Voetbal is een sport en bij sport hoort promotie EN degradatie.

2 teams van bvo in de jupiler leugue , zo ben je van het gezeik af

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren