‘Maher speelt over een jaar of drie bij een internationale topclub’

Vrijdag, 14 september 2012 om 12:13

Willy Dullens was in de jaren zestig een zeer groot talent, maar door een zware blessure moest hij al op zijn 21e een einde maken aan zijn carrière. De viervoudig international, over wie Johan Cruijff had gezegd dat hij misschien wel beter was dan hijzelf, speurt tegenwoordig de Nederlandse velden af naar talent. Zo maakte hij deel uit van de jury die het Talent van het Jaar kiest. Onlangs kreeg AZ-middenvelder Adam Maher die onderscheiding.

/

“Maher is wel een heel groot talent”, laat Dullens weten aan OnsOranje. “Ikzelf had hem ook op een staan. Ik weet zeker dat hij grote stappen gaat maken. En dan heb ik het over het allerhoogste niveau. Hij is nu nog heel jong, maar over een jaar of drie speelt hij bij een internationale topclub. Adam moet er alleen voor zorgen dat hij een beetje naar de trainer blijft luisteren.”

“De spelers die ik op een had gezet, werden telkens ook tot talent gekozen”, vervolgt de 67-jarige Dullens. “Alleen vorig jaar ging mijn voorkeur niet uit naar Christian Eriksen. Toen was ik juist zo onder de indruk van Oussama Assaidi. Omdat hij zo’n geweldig jaar achter de rug had.” Talentspeurder Dullens prijst het beleid van bondscoach Louis van Gaal. “Dat hij het aandurft is fantastisch. Ik ben van mening dat je niet moet kijken naar leeftijd. Je bent goed of je bent niet goed. En ja, talenten moeten wel de kans krijgen om hun talent te laten zien. Bij Van Gaal is dat het geval.”


Poll

Denk jij dat Adam Maher over een jaar of drie bij een internationale topclub speelt?


Gerelateerd

51 reacties (laatste reactie door d-1991)

Mee eens.
Alleen IK vind dat Verbeek zijn talent een beetje verprutst want Adam is aanvallend veel beter dan verdedigend. Niet dat Verbeek er veel aan kan doen want hij heeft geen betere opties ..

14 september 2012 om 12:26

Henriksen is aangetrokken nu en dat moet de weg vrij maken voor Verbeek om Maher weer naar voren te schuiven. Daarnaast is het echt niet verkeerd om zo af en toe op een andere positie te spelen. Zijn toch ook weer leermomenten en het toont de veelzijdigheid van de speler aan. Als Henriksen dus bevalt zal Maher weer op zijn oude positie komen en kunnen we dus weer gaan genieten van hem op zijn best!

14 september 2012 om 15:53

Precies, Maher komt veel beter uit de voeten als aanvallende middenvelder.
Die Henriksen is één van de grootste talenten van Noorwegen. Dus dat komt hopelijk wel goed.

14 september 2012 om 12:27

Dat had Rutten ook bij Psv, die heeft eigenlijk Afellay verpest de laatste 2 jaar op de verdedigende middenvelder rol.

14 september 2012 om 12:29

Maher gaat weer op ''10'' spelen, tenminste zodra Henriksen er ''klaar'' voor is.
Bij AZ moeten spelers eerst het systeem leren van Verbeek en nog een aantal aspecten. Ze moeten wel goed voorbereid debuteren, maar goed hij heeft wel al een half jaar competitie in Noorwegen erop zitten dat kan voor nu een voordeel zijn maar voor het einde van het seizoen een nadeel.

A. Maher
V. Elm - M. Henriksen

Super middenveld.

14 september 2012 om 13:04

Ik denk juist dat Verbeek zijn talenten niet verprutst. Ik zou graag Maher willen zien in een soort Xavi rol. Ik denk dat Maher dat prima kan een soort schakel tussen verdediging en aanval. Waarbij hij veel ballen op gaat eisen en het spel meer gaat maken.

14 september 2012 om 13:45

Helemaal mee eens.

En volgens mij heeft Maher zelf ook al meerder malen aangegeven dat hij altijd een verdedigende middenvelder is geweest. Alleen toen Martens geblesseerd was vorig seizoen, speelde hij op de aanvallende positie.

Ik hoop dat Maher het waarmaakt. Hij is natuurlijk een supertalent maar ik ben af en toe een beetje bang dat hij zichzelf erg hoog heeft zitten terwijl hij er zeker nog niet is. Verbeek is in dat opzicht geen verkeerde coach (kan goed met jeugd omgaan) maar Maher kan idd nog veel leren van hem en zal dat ook moeten doen.

15 september 2012 om 01:50

Hij heeft mij nog niet kunnen overtuigen. Hij kan goed ballen maar een Sneijder was op die leeftijd al veel verder. Ik denk juist dat hij het niet gaat redden. Z'n mentaliteit speelt ook een grote rol daarin.

Ik heb nog steeds de stiekeme hoop dat Adam ooit naar Barcelona gaat. Vind hem echt geschikt voor het spel van Barca. Hij kiest 9 van de 10 keer voor de simpele oplossing i.p.v. zoals een Sneijder de moeilijke. Daarnaast is hij een complete voetballer die ook zijn verdedigende taken uitstekend uit kan voeren. En hij beschikt natuurlijk over de gewenste voetbalcapaciteiten om het niveau uiteindelijk aan te kunnen. Alles bij elkaar echt een type die in het systeem van Barcelona past.

Misschien moet hij echter wel een tussenstap maken, of hij dat nog in Nederland gaat doen betwijfel ik. In het buitenland is Arsenal mijn favoriet, weet alleen niet of Wenger hem echt nodig gaat hebben. We gaan het zien waar de toekomst van Adam ligt. In ieder geval heeft hij nog lang niet de toppen van zijn kunnen bereikt.

14 september 2012 om 12:31

Denk exact hetzelfde! Het is een rasvoetballer, een ruwe diamant. Psv zal vast wel over het algemeen (uitzondering daar gelaten) een positie hoger eindigen, maar wat leert hij daar meer?

Kan hij beter naar een buitenlandse sub top club gaan en daar proberen aan te haken, daar leer je meer!

Droom scenario: Verkopen aan Barcelona en Verhuren aan AZ (of een Subtop club in EU)

Super tallent! Hopenlijk ooit bij een Spaanse of Engelse topclub. Nu is het zaak om met beiden benen stevig op de grond te blijven. Succes!

14 september 2012 om 12:33

Ik denk als er een talent is wat beide benen aan de grond houdt is het Adam Maher wel.
Heel vorig jaar was hij bijna nederig voor de media en gewoon heel erg bescheiden. Kan deels met de leeftijd te maken hebben en/of met zijn opvoeding.

Terwijl andere NL talenten al heel snel een grote mond hebben dat ze de beste zijn... Maher laat de experts (talent v/h jaar prijs) en zijn voeten.

En dat naar psv ''willen'', hij is gewoon gek gemaakt door mensen bij het NL elftal, meer niet.
Hij gaf zelf aan dat het allemaal aangedikt was en helemaal niet zo nodig hoefde..

14 september 2012 om 12:54

Ik denk juist niet dat Maher de beide benen aan de grond houd.
Dat zag je in de transferperiode. Hij speelt een goed seizoen en wil meteen al weg, terwijl hij bij AZ nog genoeg kan leren

14 september 2012 om 13:00

Al jaren zitten internationale topclubs achter hem aan maar bleef hij doelbewust in Nederland. Ook de afgelopen transferperiode wilde hij niet naar het buitenland maar naar de top in Nederland. Op zichzelf geen verkeerde stap, dus doordacht. Enige wat niet slim was waren zijn uitvallen in de media. Denk dat deze ook gedeeltelijk zijn ingegeven door de media maar dat ter zijde.

Thuis zal hij trouwens ook goed begeleid worden gezien het feit Sinouh zijn zwager is. Die weet de klappen van de zweep en stuurt hem echt wel bij waar nodig. Daarnaast heb ik zijn vader ook vrij hoog zitten die hem gepusht heeft voor Nederland te kiezen.

14 september 2012 om 13:01

Mwah, dat was vlak nadat hij opgeroepen werd dat hij naar psv wilde.
Waarschijnlijk was hij gewoon ''geil'' gemaakt door de mensen van het NL elftal (en hun voormalige PSV staf) dat hij veel meer zou verdienen.

Speeltijd is zeker bij Az
Ontwikkeling (door de basis plaats) ook
Alleen zijn contract is Voor zijn debuut ge-upgrade dat is het enige wat eventueel nog veranderd kan worden.

Ik zou als ik Adam was dezelfde stap zetten zoals Rafael van der Vaart het deed. Eerst na een Europese subtopper gaan ( HSV was destijds gewoon nog een titelkandidaat ). Daar 2 jaar ontwikkelen en dan de stap na de top van Europa. Dit heeft Van der Vaart bijvoorbeeld goed aangepakt, en ook Tiote of Anita zijn bezig met die stap in mijn ogen.

14 september 2012 om 12:51

Ja en daarom is van der Vaart nu weer terug in Duitsland. Er is geen goede of slechte weg. Iedere speler heeft iets anders nodig. Van der Vaart blijkt gewon niet goed genoeg voor de echte top.

14 september 2012 om 19:09

Hij deed het erg goed bij Real, alleen was hij geen ''ster'' zoals Kaka was , en daarvoor heeft hij plaats moeten maken. Bij Tottenham heeft hij elke wedstrijd als een beslissende factor gespeeld, alleen vanwege blessureleed en conditioneel tekort kon hij de Premier League niet aan. Qua stappen heeft hij de juiste gezet, hij had een hoger niveau dan de meeste spelers van Tottenham, maar doordat hij dat maar 70 minuten volhoud was er geen plek op het gegeven moment voor hem meer.

Verschil is alleen dat hij bij alle clubs waar hij speelde in de basis stond, iets wat 9/10 jonge talentjes niet lukt

Ik geloof dat Maher inderdaad naar een absolute topclub gaat! Loopt al zo ontzettend ver voor op andere leeftijdsgenoten! Moet nog wel een jaartje hierna bij AZ blijven, om door te groeien. Het is al moeilijk zat om de beste van Nederland te worden, maar die capaciteiten heeft hij absoluut.

Heb het volste vertrouwen in de nieuwe lichting Nederlandse spelers. Vooral Fer, Martins Indi, Depay, en Maher gaan heel ver komen!

14 september 2012 om 12:42

Fer is ''al'' 22, de rest die je opnoemt zijn bijna allemaal 19. Scheelt wel wat qua ontwikkeling.
Maher nu is beter dan Fer toen. Indi is natuurlijk ook een baas. Depay heeft tot nu toe paar invalbeurtjes gehad? Nog niet veel basis gespeeld (De rest die je noemt wel)

14 september 2012 om 15:50

Depay heeft pech dat hij bij Psv weinig tot geen kans krijgt. Hij had dit jaar bij Heerenveen bijvoorbeeld elke wedstrijd gespeeld en zich verder doorontwikkeld. Alleen PSV ziet dit duidelijk anders.

on: Maher toptalent ik hoop dat hij nog 1 a 2 jaar in Nederland kan schitteren voordat hij naar de Europese top vertrekt.

Komt wel goed met die jongen als hij niet naast zijn schoenen gaat lopen. Grootste talent van de eredivisie. Misschien eerst in NL nog naar PSV of Ajax en dan naar het buitenland.

Ik vind het zowiezo wel leuk dat hij voor Oranje heeft gekozen. Daar gaan mensen ook nog weleens aan voorbij.

Dullens is een held, voor mn cluppie gespeeld. Alleen vind ik de term talentenspeurder een beetje gek. Iedereen die op zondag om 19.00uur studio sport kijkt had waarschijnlijk hetzelfde lijst ingevuld als Willy. Laten we hopen dat Maher voor heel veel geld verkocht wordt en dat hij een dragende kracht wordt van het Nl elftal. Hij heeft het in zich maar veel talenten krijgen op den duur wel een terug slag. Laten we hopen dat Maher dit niet overkomt.

Technisch gezien haalt die hoogstens de subtop. Wordt wel flink gehypet deze speler net als strootman, als is het bij deze jongens deels terecht

14 september 2012 om 13:03

Maher is een rasvoetballer, terwijl Strootman een pure verdedigende/controlerende middenvelder is die wel een vies schopt (waar nodig) en andere kwaliteiten van een verdedigende middenvelder.

Maher is juist het toppunt van techniek en wendbaarheid. Je kan die spelers niet eens vergelijken qua stijl. Slecht voorbeeld. Maher is dwingender als een Eriksen, maar goed.

On:
Vind hem absoluut geen hype en zie hem wel bij een top club terecht komen, of het de absolute top (real/barca/united etc) wordt betwijfel ik nog, maar bij een Arsenal o.i.d. zou wel kunnen?

14 september 2012 om 13:25

Hoezo slecht voorbeeld? Ajaxia heeft het over het hypen van jonge, talentvolle spelers. Niet over hun kwaliteiten of speelstijl. De vergelijking gaat wel op, al denk ik ook dat Maher bij een betere club zal eindigen dan Strootman.
Voor de rest zijn de dingen die je zegt over Maher waar hoor. Dat hij talent heeft staat buiten kijf.

14 september 2012 om 13:23

Das een vrij harde uitspraak, want als ik het zie dan zie ik juist een technisch volmaakte speler die als het daarop aankomt nu al mee kan op het allerhoogste niveau. Hij moet alleen fysiek nog stappen zetten om uiteindelijk bij de top te komen...

Ben dus erg benieuwd wat er in jouw ogen ontbreekt voor technische capaciteiten?

Grootste talent op de Nederlandse velden op dit moment. Heeft alles inzich om een hele grote te gaan worden, techniek, inzicht, loopvermogen, kortom, alles wat een moderne voetballer moet hebben wil die de top gaan bereiken.

Ben het ermee eens dat het een heel groot talent is. Echter ben ik het totaal oneens met de stelling. Deze jongen speelt over drie jaar nog niet bij een internationale topclub. Hoe kan het dat veel mensen dat wel denken? Hij speelt dit jaar sowieso nog bij AZ. Dan heeft hij nog 2 jaar en moet hij nog één of twee tussenstappen maken. Ik denk eerlijk gezegd dat er in Nederland maar één speler het in zich heeft om bij een absolute topclub terecht te komen en dat is Fer, misschien van Rhijn ook als hij zich als rechtsback goed ontwikkeld.

De rest (maher, Viergever, Eriksen, Tadic, Strootman, Willems etc) gaan de absolute top niet redden. Die zullen hooguit bij een Atletico Madrid, AC Milan, Schalke of Tottenham terecht komen.

14 september 2012 om 13:49

Ac Milan is absolute top, een club met zoveel recent gewonnen grote Europese prijzen, mag je echt wel internationale top noemen.
Bovendien weet je niet hoe Maher zich gaat ontwikkelen. Als hij binnen twee seizoenen de beste spelers in de Eredivisie is, zou een Arsenal of een United zomaar kunnen aankloppen.

14 september 2012 om 14:55

Ik heb het ook over de absolute top. Dat zijn naar mijn mening de twee clubs uit Spanje, Bayern, de twee clubs uit Manchester, Chelsea en wellicht in de nabije toekomst Paris SG. AC Milan is in de toekomst geen absolute top meer. Net zoals Ajax ook geen absolute top meer is. De Italiaanse Serie A is op sterven na dood. En welke spelers heeft AC Milan nou nog die je toch de absolute wereldtop kan rekenen? Ik denk dat ze hun laatste twee hebben verkocht. Misschien Boateng, en Pato nog. Maar de Robinho's. Montolivo's en Nocerino' zitten allemaal net onder dat niveau. Dus met oog op over drie jaar is AC Milan geen absolute topclub meer.

14 september 2012 om 15:37

Knap dat je in de toekomst al ziet hoe de selectie van Milan eruit ziet over drie jaar.
Bovendien slaat je vergelijk helemaal nergens op. Je noemt de twee clubs uit Spanje en vlak daarna Bayern? Ook dat is een enorm niveauverschil. Het is maar net hoe je het interpreteert en daar valt over de discussiëren. Voor alsnog vind ik Ac nog steeds bij de grootste clubs ter wereld horen.

14 september 2012 om 16:19

Ja Milan moet de komende jaren nog veel meer bezuinigen, die kunnen in principe geen grote bedragen meer uitgeven en moeten het vooral van transfervrije spelers hebben. Gezien de Messi's en Özil's de komende jaren nog niet transfervrij zijn heb ik slechte hoop voor Milan.

En tja het niveauverschil tussen de twee clubs uit Spanje en Bayern. De laatste keer dat Bayern tegen Real Madrid speelde was Bayern over twee wedstrijd duidelijk de betere ploeg. Daarbij heeft Bayern zich de afgelopen zomer enorm versterkt waardoor het gat alleen nog maar kleiner is geworden.

AC Milan hoort zonder meer tot de grootste clubs van de wereld. Dat ben ik volkomen met je eens. Maar ze in elk geval tot in de nabije toekomst niet meer tot de absolute wereldtop.

15 september 2012 om 00:11

Niet veel praten, want een van die spaanse ploeg is wel uitgeschakeld door Bayern in CL dus ik zie nergens een niveauverschil. En vooral met dit jaar, heeft bayern ongelooflijk veel gekocht om de breedte te versterken, ik zie ze ver komen in CL

14 september 2012 om 13:57

Haha, hij noemt een Fer. Heb je wel eens gezien hoe beperkt Fer in zijn techniek is? Als er juist 1 is die de absolute top niet zal halen is het Fer wel. Of hij komt terecht bij een traditioneel spelende Engelse topclub die volop van zijn kracht en loopvermogen gebruik gaat maken. Echter weet en ziet iedereen dat hij normaliter de techniek en balbeheersing voor de echte top mist. Hele leuke voetballer maar niet voor de absolute top, of zie jij hem al naast Özil of Xavi draven over het veld?

Maher gaat daar juist weer wel komen want hij heeft die voetballende capaciteiten wel. Alles staat of valt bij je voetballende capaciteiten in het hedendaagse topvoetbal. Als je dat nog niet snapt dan weet ik het niet.

14 september 2012 om 14:57

Ik weet precies wat voor techniek Fer heeft. Die goal tegen Bursaspor in de verlenging geeft mooi zijn techniek weer. Daarbij gaat het bij Fer niet om zijn techniek. Fer is een box-to-box middenvelder die meters kan maken en een doelpunt kan maken. Net zo'n middenvelder als Witsel en Khedira. Witsel is dat nog net niet maar Khedira is absolute wereldtop, geen super techniek maar absolute wereldtop. Nogmaals Khedira mist ook balbehandeling en techniek voor de echte top maar dat maakt niks uit. Daar heb je andere spelers voor. Je hebt ook kracht en loopvermogen nodig. Ik zie hem niet bij Barcelona nee, maar hij is nagenoeg dezelfde voetballer (al is hij nog niet zover als Khedira) als Khedria. Ik zie hem zeker wel bij een Real Madrid of Man Utd eindigen.

Jij denkt veel te beperkt. Jij zegt dus dat als je een goede techniek hebt en goed kan voetballer dat je de absolute top haalt? Dat is een misvatting. Kijk een van der Vaart, voetballend misschien wel één van de beste spelers van de afgelopen 10 jaar. Maar mist zoveel kracht en snelheid, iets wat jongens als Fer wel hebben. Als team kan je niet alleen maar voetballers hebben, ook niet in de absolute top. Zelfs Barcelona niet. Want ook Alves, Piqué, Abidal en Villa zijn puur voetballend niet de beste spelers. Jou laatste twee zinnen slaan echt alles. ALS iets tegenwoordig in het topvoetbal geldt is dat je niet persé voetballende kwaliteiten te hebben om de absolute top te halen. Juist tegenwoordig niet. Voetbal wordt steeeds fysieker, ook in de top. Ook de topploegen hebben fysieke kracht nodig.

Jij moet je heel hard schamen voor je laatste twee zinnen en als ik jou was zou ik zelfs overwegen of je hier op je plek bent en of je je account niet moet opheffen.

14 september 2012 om 16:34

Hahahahahaha

Bedankt dat je me weekend zo laat beginnen. Lig dubbel van al die onzin die je hier neer durft te zetten! Dat je überhaupt durft te beweren dat Fer een vergelijkbare techniek heeft aan Khedira of Witsel en later nog eens Alves, Pique, Abidal en Villa aan durft te halen. Fer is niet 1 klasse minder maar wel 3 a 4 klasses minder dan deze jongens. Het is toch van de zotte dat je een wedstrijdje tegen een Turkse club moet aanhalen om te laten zien hoe goed Fer zijn techniek wel niet zou zijn....

Laten we wel zijn, in het hedendaagse topvoetbal is basistechniek en handelingssnelheid een vereiste om überhaupt mee te mogen doen. Jongens als Khedira, Abidal of Pique hebben het vermogen om een bal goed te controleren en door te spelen zonder het spel dusdanig te vertragen. Het zullen niet types als Özil of Sneijder zijn die met splijtende passes verdediging open rijten maar ze hebben zeker wel de benodigde basistechniek en handelingssnelheid om als complete voetballer door het leven te gaan. En dat is wat ik ook aangeef. In het hedendaagse voetbal is fysiek alleen niet genoeg meer. Je moet een basistechniek en handelingssnelheid hebben om in de absolute top mee te kunnen. Vroeger had je nog houthakkers achterin en op het middenveld, nu worden ze weggesaneerd ten faveure van voetballende verdedigers en middenvelders. Alles staat of valt bij je basistechniek en handelingssnelheid of je de absolute top behaald. Daarom zijn Duitsland en Spanje dus ook de beste voetballanden op het moment, daar staat of valt alles bij de basistechniek.

14 september 2012 om 16:35

@rugu
Ik deel je mening over Fer, ik vind het ook een geweldenaar, maar ik denk toch dat Maher nog van een andere orde is. Het zijn natuurlijk totaal andere types, Maher is veel verfijnder in zijn balbehandeling en Fer is meer een voetballer die het van zijn kracht moet hebben (al is hij technisch natuurlijk veel beter dan sommigen hier doen voorkomen). Over Van der Vaart ben ik het niet met je eens dat hij kracht tekort komt. Ik denk dat de middenvelders van Barcelona bijvoorbeeld geen van allen beduidend meer kracht dan Van der Vaart bezitten. Volgens mij is Van der Vaart gewoon iemand die niet de mentaliteit heeft om echt alles uit zijn loopbaan als voetballer te halen. Hij was op zijn zeventiende met afstand het grootste talent van zijn generatie maar heeft nadien eigenlijk nauwelijks nog progressie geboekt.

@hanzz
Ik ben het vaak met je reacties eens maar er lopen tegenwoordig juist meer houthakkers achterin en op het middenveld rond dan pakweg een jaar of twintig geleden. De technische vaardigheid van spelers in het algemeen is steeds minder geworden en het atletisch vermogen steeds groter. Barcelona is hierop natuurlijk de grote uitzondering omdat daar juist op voetballend vermogen wordt geselecteerd.

14 september 2012 om 15:08

@rugu

Alsjeblieft wat heeft van Rhijn gedaan waardoor mensen zo lovend over hem zijn? of komt het door Johan Derksen die zo een hype rondom deze jongen heeft gemaakt. Ik heb nog niks gezien echt werkelijk niks waarvan ik denk; die jongen wordt 1 van de betere van de wereld. Hij is 'al' 21 jaar en hij mag wel heel dringend stappen gaan maken. Maher heeft zich in zijn debuut jaar geweldig gemanifesteerd. Hij was 1 van de belangrijkste spelers van AZ. Dit jaar zet hij de lijn gewoon lekker door. Willems is pas 18 en heeft op zijn 17de al geweldige wedstrijden gespeeld, waarin zijn potentie echt naar voren kwam, de laatste tijd is hij aan het zoeken. Bruno Martins Indi laat zich in de twee wedstrijden van Oranje zeker gelden, wat ik eerlijk gezegd niet had verwacht. Die is even oud als een van Rhijn en integendeel tot BMI heb ik van Rhijn niets bijzonders zien doen, het is allemaal maar een beetje mondjesmaat. Is weinig aan de bal, laat zo nu en dan steken vallen.

Als er iemand in de Eredivisie gehypet is dan is deze kopie van Van der Wiel wel, die overigens op zijn 21ste veeeeel meer had laten zien.
Dus ik snap niet waarom je zegt dat al deze jongens de wereldtop niet zullen bereiken en van Rhijn misschien wel...

Fer betreft geef ik je gelijk, potentie was er altijd en nou maakt hij echt stappen, wat heet, sprongen voor uit.

14 september 2012 om 16:27

van Rhijn komt net kijken en is verdedigend vooral erg sterk. Nee hoor, Derksen hemelt hem op maar ik vind al jaren dat hij de stap naar het eerste makkelijk heeft kunnen maken. Was in de A1 en Ajax2 al fantastisch. Onbegrijpelijk dat het zo lang heeft geduurd. Daarbij verdedigers zijn meestal laatbloeiers hé. Neem een Vertonghen die was toen hij 21 was ook niet zeker van een basisplaats bij Ajax.

Willems is helemaal een aanfluiting dat je hem durft te noemen. Ik vond hem tijdens het Wk-17 al de zwakste schakel van het Nederlands elftal. Wat het probleem van Willems is, hij kan gewoon niks. Je bent back dan hoef je van mij niet eens te kunnen verdedigen, maar breng dan in aanvallend opzicht wat, maar dat doet hij ook niet. Verdedigend is hij sowieso onthutsend zwak, laat zijn man altijd lopen. Er lopen in de Eredivisie zeker 20 linksback's rond die beter zijn dan Willems.

Martins Indi kan ook een hele goede worden. Voetballend niet supersterk maar verdedigend is hij des te beter. Ik snap ook niet dat veel mensen hem al linksback zien. Met zijn verdedigende kwaliteiten hoort hij centraal te spelen. van Rhijn laat inderdaad nog wel eens een steekje vallen ja. Maar Willems laat alleen maar steken vallen. Bij elke balbehandeling. Ik wil die jongen niet omlaag praten maar ik heb in de Eredisivie (op Willems na) nog nooit een speler gezien die bij elke keuze die hij in de veld maakt een verkeerde keuze maakt.

Ik zie van Rhijn op de één of andere manier wel bij een absolute topclub terecht komen. Het is ook eigenlijk geen rechtsback hé, heeft hij nog nooit gespeeld. Dus dan is het logisch dat hij even aan die positie moet wennen.

14 september 2012 om 20:40

Na jou stukje gelezen te hebben vraag ik mij dan af waarom Van Marwijk hem heeft meegenomen naar het EK, waarom Van Gaal hem vooralsnog als de vaste linksback ziet en waarom hij bij zowel Rutten als Advocaat in de basis staat bij Psv, voor Nederlands begrippen toch een topploeg. Nee, ik vind de Willems gebash overdreven. Want dit zijn toch trainers die door de jaren heen hun sporen hebben verdiend zowel in Nederland als in de buitenland, met name Advocaat en Van Gaal. En je kan dan wel zeggen bij gebrek aan beter, maar als hij geen potentie had dan hadden ze wel Buttner, Emanuelson of BMI op links gezet..

Iedereen heeft gezien dat die jongen potentie heeft. Hij heeft hele goede wedstrijden gespeeld voor Oranje en Psv. De wedstrijden voor de EK speelde hij met durf en dat resulteerde in mooi afstandschoten, goeie voorzetten, goeie rushes en verdedigend deed hij meer dan goed! Iedereen was toen lovend over hem, men sprak over in potentie 1 van de beste backs ter wereld.
& ik vond hem op de EK zeker weten niet de minste, een gelouterde verdediger als Heitinga was Dramatisch. Van der Wiel was triest en Willems was gewoon matig, maar hij was zeker niet minder als die twee. Ik vond Sneijder zijn niveau halen, De Jong daarnaast was goed. Die overigens onterecht kritiek kreeg, die jongen was zeker tegen Duitsland goed. Daaronder kwamen een pak spelers die gewoon matig waren, waaronder Willems. En je had mannen die echt dramatisch waren. Dus in een slecht draaiend team (vooral verdediging) als pas 18 jarige linksback, die een half jaar ervaring aan eredivisie heeft, is het begrijpelijk dat zo een jongen niet veel heeft laten zien.

Ik vind hem overigens niet klaar voor de grote werk en laatste tijd oogt hij nogal vreemd. Vreemde acties, durf is er niet, hij is afwezig. Daar moet hij door heen zien te komen. Want hij heeft zeker laten zien veel potentie te hebben, belachelijk dat je zegt dat er zeker 20 betere linksbacks zijn in de eredivisie, noem ze mij die maar dan op!
Je zegt die jongen kan niets... nou aanvallend is hij in goede doen nadrukkelijk aanwezig, en zijn passing vind ik goed. Heel vaak geeft hij risicovolle paasjes vooruit, die zo onderschept kunnen worden, maar daardoor ontstaan er altijd 4 tegen 4 of 3 tegen 3 situaties.

Je overdrijft hij is pas 18 geworden, niet vergeten. Deze jongen komt er wel!

Als Adam Maher zich zo blijft ontwikkelen groeit hij uit tot een voetballer van wereldklasse, maar er is nog voldoende werk aan de winkel. Maher is zeker één van de grootste Nederlandse talent, misschien wel de grootste. Een heerlijke voetballer om naar te kijken. Hij leest het spel goed, heeft een uitstekende pass en beschikt over een geweldige techniek. Wanneer Hendriksen speelklaar is, kan Maher weer als aanvallende middenvelder worden ingezet ten koste van Falkenburg.

Als hij verstandig is blijft hij nog zeker 2 seizoenen bij AZ, wordt eerst beste speler in de Eredivisie en vertrekt dan naar een Arsenal of een Dortmund. Aldaar kan hij fysiek ook aan kracht winnen en dan ben ik er heilig van overtuigd dat hij op zijn 25e een van de beste spelers van Europa is. Het zit er zeker in, nu nog kiezen voor de juiste weg en wat geluk aan je zijde hebben.

Ik blijf het zeggen, Maher en Van Rhijn(omdat de back-posities over de wereld niet goed bezet zijn) zijn de enige supertalenten in Nederland waarmee je makkelijk met de top 5 van de Fifa kan meedoen, de rest zal Nederland over 3 jaar naar het niveau Kroatie of Mexico brengen. En dat is niet erg, want dan doe je nog steeds altijd mee met Wk's en Ek's

ik ben zelf az supporter maar vind eriksen echt ietjes meer talent hebben dan maher, zelfs als eriksen niet zo super speelt als ie kan betekent het niet ineens dat maher individueel beter is, alhoewel ze allebei erg dichtbij zijn

14 september 2012 om 16:31

Eriksen is inderdaad net iets verder in zijn ontwikkeling. Heeft toch al aardig wat interlands gespeeld, speelt toch al een jaar of drie in Ajax 1. Heeft een EK gespeeld, heeft al wat CL ervaring. Qua talent vindt ik ze ongeveer gelijk, alleen is Eriksen gewoon al iets verder.

15 september 2012 om 17:41

jaa maar ook kwa talent vind ik eriksen net iets beter, het scheelt niet veel

Ik vind het heel aardig van Willy Dullens dat hij Ajax een internationale topclub noemt. Misschien als bedankje vanwege de 60.000 man die verschenen voor zijn benefietwedstrijd van Ajax tegen Aken?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.

362 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 FC Twente 16 1 3 0
2017/2018 Jong PSV 2 0 0 0
2017/2018 PSV 1 0 0 0
2016/2017 Osmanlispor 24 2 2 0
2016/2017 PSV 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Maher teleurgesteld: ‘Dat er A werd gezegd, maar B werd gedaan’

Adam Maher verruilde PSV in januari voor FC Twente, maar degradeerde vervolgens met die club uit de Eredivisie. De 24-jarige middenvelder tekende in Enschede een contract voor zes maanden en kan...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
De toekomst van Fran Sol ligt mogelijk in Mexico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren