wk2018

Wenger: 'Geloof me, ik ga proberen alle duels in die competitie te zien'

Dinsdag, 28 augustus 2012 om 18:20

Arsène Wenger gaat de tweede editie van de NextGen Series, een Champions League-achtige competitie voor de A1-elftallen van verschillende clubs, dit seizoen met aandacht volgen. Die belofte doet de manager van Arsenal dinsdag. Een jaar geleden ging de competitie van start en namen zestien teams deel; voor dit seizoen is dat aantal al opgeschroefd naar 24.

/

Vanuit Engeland meldden zich vorig seizoen vier clubs; Aston Villa, Liverpool, Manchester City en Tottenham Hotspur. Nu komen ook Arsenal en Chelsea daarbij en Wenger verklaart zich voorstander van de deelname van zijn club. De Fransman is een erkend talentenjager en is ook positief over het organiseren van internationale wedstrijden voor jeugdteams.

“Geloof me, ik ga proberen alle duels in die competitie te zien”, belooft le Professeur. “Ik ga iedere wedstrijd kijken, want ik wil zien wat de andere clubs in huis hebben, hoe het eraan toe gaat en of er sprake is van ontwikkeling in de voortgang van de spelers. Mensen realiseren zich niet altijd dat het belangrijk is om in contact te blijven met het topniveau, en in Europa is dat voor deze jongeren NextGen.”

“Het is gewoon een Champions League voor jongeren en dat maakt het interessant”, weet Wenger. “Wat het ook interessant maakt, is dat je er informatie uit kunt halen. Frankrijk en Spanje zijn goed met hun jeugdelftallen. Als je kijkt naar de prijzen die zij de laatste vijftien jaar gepakt hebben, verbazingwekkend. Dus het is fantastisch dat ons jeugdelftal zich mag gaan meten met teams als Olympique Marseille of Athletic Bilbao.”Gerelateerd

85 reacties (laatste reactie door porter)

de jeugd van arsenal is gewoon een bij elkaar gekocht/gescout zootje er zijn weinig mensen die ook echt uit de jeugd komen maar alsnog is het goed dat hij de jeugd in de gaten houd

28 augustus 2012 om 18:32

Hoe kom je daarbij? een gescoute speler is toch ook gewoon Arsenal jeugd? Behalve als je hem koopt/wegscout van een ander betaald voetbalclub, Wilshere is bijvoorbeeld gewoon een échte gooner die is gescout van een amateur club, Ik ben ervan overtuigd dat jij niet meer dan 5 spelers van de Arsenal jeugd kan noemen die weggekocht is bij Andere teams, Dat Wenger graag jonge spelers haalt is algemeen bekend maar om de grondig overhoop gegooide jeugdopleiding nou een bij elkaar kocht zooitje te noemen gaat te ver, Er komt een heleboel aan let op mij woorden.

28 augustus 2012 om 18:36

Martínez-miquel-ebecilio-gnabry en olssen allemaal weggekocht en zo zijn er nog een paar

28 augustus 2012 om 18:37

En wat vind jij van Messi dan? Die is ook 'weggekocht'. Maar die heeft wel bijna heel zijn jeugd doorgebracht in Barca.

28 augustus 2012 om 18:40

lol afca_1995

Dat is één van de makkelijkste opdrachten van vandaag.
- Kyle Ebecilio;
- Hajrovic;
- Kristoffer Olson;
- Damien Martinez;
- Martin Angha;
- Ignasi Miquel;
- Leander Siemann;
- Elton Monteiro.

Deze spelen allen in het reserveteam van Arsenal en zijn weggekocht bij andere teams. Er staan er nog een hoop anderen in dat zelfs team maar ik heb geen zin meer om ook die op te noemen. Genoeg?

28 augustus 2012 om 18:40

Er lopen ook wel een redelijk aantal jongens tussen die van andere profclubs komen, denk dat hij dat bedoeld.

Arsenal vult gebruikelijk elk seizoen de -18's met ong. 3 a 4 (uitzonderlijke) talenten van andere profclubs. Dit jaar is dat niet gebeurd, maar vorig jaar kwamen er dan ook redelijk veel (eisfeld, Gnabry, Olsson, Toral, Bellerin, Gnabry en Siemann).

Ik zie hier echter geen problemen in. Het is logisch dat de eigen jeugd altijd gelimiteerd zal zijn door het geografisch gebied waar tot je beperkt wordt. Desalniettemin beginnen er aardig wat jongens uit de eigen regio door te komen door alle veranderingen die Wenger jaren geleden heeft doorgevoerd.

28 augustus 2012 om 18:41

Ik weet niet of je voor Ajax ben ik iniedergeval Wel, Maar Fischer Rits Eriksen Boilesen Alderweireld en Vertonghen zijn toch ook allemaal weggekocht van hun deense/belgische clubs vanuit de jeugd? Als ze niet zijn weggekocht zijn ze wel gratis overgenomen maar ze zaten allemaal in de opleiding bij een betaald voetbalclub. Het is niet voor niks dat veel jeugdspeler vanuit het buiteland voor Ajax kiezen en datzelfde geld voor Arsenal, De coaches en de clubs staan er gewoon om bekend de jeugd een eerlijke kans te geven en ze in het diepe te gooien.


28 augustus 2012 om 18:41

@ck_4
ja maar dat is iets anders de spelers die ik opnoem die zijn op hun 16de of later gehaald (ongeveer)

28 augustus 2012 om 18:44

@afca_1995
maar dat zijn 6 jongens waarbij de leeftijd verschil max. 8 jaar en de jongens die ik opnoem zitten in dezelfde leeftijds categorie

28 augustus 2012 om 18:49

en wat wil je daar mee zeggen? Ajax jeugd is tegenwoordig ook allemaal gekocht van andere clubs.. net als veel andere clubs. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig spelers die echt doorbreken bij amateur teams..

28 augustus 2012 om 18:50

wat zeg je nou allemaal wees is duidelijk?

28 augustus 2012 om 18:52

ck_4. ik ben het met je eens dat messi uit de barca jeugd komt maar hij speelde er maar 3 jaar
idd arsenal koopt veel spelers pas als ze 16-17 zijn en dan noemen ze het jeugdspelers maar ze zijn meer aangetrokken spelers

28 augustus 2012 om 18:53

afca_1995
zecht de man die nieteens duidelijk maakt tegen wie hij praat . en man als je niet objectief kan reageren op je club doe dan iedereen een lol en reageer niet.

28 augustus 2012 om 18:55

zecht??

waarom zou ik moeten zeggen tegen wie ik praat als je duidelijk een bericht krijgt als er iemand op je reageert.

28 augustus 2012 om 18:58

afca_1995
omdat VZ technische problemen heeft en daarom sommige functies zijn uitgeschakelt dus ik krijg die berichten niet meer.

Dat geloof ik wel ja, het is immers een prima mogelijkheid voor hem om jonge talenten te scouten. Alhoewel de meeste interessante spelers al langer op hun zullen radar zijn.

Arsene , een complimentje naar Nederland had ook wel gemogen =d.
Feyenoord en Ajax zijn al jaren goed met de jeugd en draaien ook internationaal met de beste mee.
Daarnaast, is de jeugd van Atlethic zo goed?

28 augustus 2012 om 18:29

Het enige wat ik weet van Athletic is dat ze met alleen maar Basken spelen, dus het grote deel van de spelers uit het eerste hebben ze zelf opgeleid. Afgelopen jaar hebben ze laten zien dat ze dat aardig gedaan hebben...

28 augustus 2012 om 18:30

ja atlethic heeft een best goede jeugd dat zie je ook in de nationale jeugdelftallen daar zitten altijd wel wat spelers van atlethic in.

28 augustus 2012 om 18:33

Nja Athletic draait al jaren goed in de competitie met haast puur alleen maar jeugdspelers, dat is best een prima prestatie.

28 augustus 2012 om 18:47

Wenger had het over de internationale jeugdteams en niet over clubs. Spanje heeft erg vaak jeugdtoernooien gewonnen (frankrijk weet ik niet). Nederland heeft twee toernooien gewonnen met foppe en een paar jaar terug een onder 17 toernooi gewonnnen. Dat is al goed maar spanje heeft het beste gepresteerd van de europese landen.

28 augustus 2012 om 19:04

@ r-salor

Maar die jongens spelen toch bij een club of niet?

Daar heeft Wenger het over, hij noemt zelfs nog namen van clubs...!!

28 augustus 2012 om 19:44

“wat het ook interessant maakt, is dat je er informatie uit kunt halen. Frankrijk en Spanje zijn goed met hun jeugdelftallen. Als je kijkt naar de prijzen die zij de laatste vijftien jaar gepakt hebben, verbazingwekkend.

Hij geeft hier Spanje en Frankrijk aan omdat ze als land veel hebben gewonnen. Hij zegt niet dat Marseille en Bilbao succesvol waren maar omdat ze die twee tegenkomen is het interessant om te zien hoe die (succesvolle) spelers het doen bij clubs waar ze uiteindelijk toch hun opleiding volgen.

28 augustus 2012 om 20:30

Nederland is al 2x achter elkaar Europees kampioen onder 17 jaar.
Paar jaar terug, al weer 5 jaar geleden waren we ook met Jong Oranje Europa beste.

Heel verstandig veel talenten op dit toernooi vorig jaar viel mij Viktor Fischer van ajax mij het meest op

Arsene Wenger : nummer 1 scout van Manchester :D

28 augustus 2012 om 18:41

Je zegt het alsof het een belediging is (voeg Barcelona er ook maar aan toe trouwens).

Je zou toch zeggen dat Ajax hier ook aan mee zou doen.
Weet iemand dat? of wilden ze dat niet?

28 augustus 2012 om 18:31

ajax doet volgens mij gewoon mee met de nextgen series ze hebben vorig jaar de finale van inter verloren

28 augustus 2012 om 19:03

Ajax doet zeker mee met deze competitie. Ze zitten in de Poule bij Chelsea, Cska en Molde.

28 augustus 2012 om 19:05

ja dat dacht ik al ik wist het niet zeker maar bedankt voor de info

28 augustus 2012 om 18:32

Ajax doet er ook aan mee. Vorig seizoen zijn ze 2e geworden (de finale verloren van Inter na penaltys).

Tuurlijk gaat jij die bekijken. Om vervolgens weer 10 stuks weg te roven bij de clubs waar er vervolgens weer negen van in de kliko kunnen. Vervelende club, dat Arsenal. Doen net of ze alles zelf opleiden, maar zijn gewoon het City onder de jeugd. Niemand die zoveel overal vandaan plukt. Ga eens aan de slag met engels talent, en blijf weg uit NL.

28 augustus 2012 om 18:34

Mensen hebben altijd iets, een club als City, Man Utd, Psg, Madrid en Barca blijven kopen. Wat Wenger doet is prachtig je moet hem respecteren want dit is voetbal.

28 augustus 2012 om 18:41

Ben het wel met je eens, maar is voetbal ook niet voor prijzen spelen als je van Persie, Fabregas, Nasri en Rosicky in je selectie heb zitten?
Ik vind het beleid van Wenger in principe prima, maar het zal toch ook echt een keer zn vruchten moeten gaan afwerpen..

28 augustus 2012 om 18:47

Ja dat komt omdat Arsenal geen salarissen van 200.000 per week wil betalen en daar door verliezen ze zulke spelers.

28 augustus 2012 om 18:48

van Persie, Fabregas en Nasri (laat staan Rosicky) hebben zelden tegelijk op het wedstrijdformulier gestaan. Toen dit wel mogelijk werd omdat blessures achter de rug leken, werden ze verkocht.

Iedereen vergeet voor het gemak de context in gedachten te houden. Arsenal kan het zich niet veroorloven om elk jaar de beste spelers van de concurrent weg te kapen. Hoe kun je dan eisen dat ze iets winnen?

28 augustus 2012 om 20:48

Voornamelijk RvP & Cesc ja, eeuwig zonde want die 2 konden op eigen benen Arsenal kampioen maken.

Nog steeds beetje een mysterie waarom Robin ineens heel lijkt te blijven.
Puur te wijten aan Gps? Of heeft hij gewoon meer specifiek getraind? Geluk?

Ik denk een combinatie van dat allemaal.

29 augustus 2012 om 11:00

Schijnt dat het veranderen van zijn dieet ook heel veel invloed gehad heeft.

28 augustus 2012 om 18:37

welke nederlandse spelers buiten Ebecilio en Ozgayup heeft Wenger weggehaalt uit nederland dan? Er breekt genoeg talent door bij Arsenal en ook genoeg engels talent, Arsenal het City van de jeugd noemen is ook werkelijk schandalig want dat bewijst dat je er totaal geen kaas van heb gegeten, United City Liverpool Milan Inter Juventus Bayern BvB Madrid Barcelona elke topclub ter wereld koopt de beste talenten van andere clubs ook Ajax Psv en Feyenoord zouden elk buitekansje om een groot talent vanuit een andere jeugdopleiding over te nemen met 2 handen aangrijpen hoor, Het grote verschil is dat ze bij Wenger wel een eerlijke kans krijgen en dat bij veel andere topclubs Niet gebeurt.

Maar niemand op deze site neemt jou toch al meer serieus aangezien je dag in dag uit smijt met onwaarheden en rare uitspraken, Waar of Wanneer heb jij iemand van binnen Arsenal zien doen alsof Arsenal alles zelf opleid? of wanneer heb je iemand van binnen Arsenal horen zeggen dat ze alles zelf opleiden?

28 augustus 2012 om 18:39

Je vergeet Ebecillio en Abeyie, Die gingen ook op jonge leeftijd naar Arsenal, En Ake is naar chelsea gegaan

28 augustus 2012 om 18:43

en Nacer Barazite

28 augustus 2012 om 18:43

Sorry bedoelde natuurlijk Ebecilio.

28 augustus 2012 om 18:46

Nathan Ake is van Chelsea, Ebecillio van Arsenal. Allebei van Feyenoord.

28 augustus 2012 om 18:47

Zijn er veel meer hoor. Ebecilio (niet die van jullie), Barazite, en nog een paar waar ik nu even niet opkom (van vitesse en twente meen ik). Die lijst is veel langer.

Verder komt het gros slecht terecht, omdat ze er onproportioneel veel halen. Kun je ontkennen, maar dan zou ik me maar eens verdiepen in hoeveel daar in al die jaren al afgevoerd is aan jeugd, en slecht terecht is gekomen. Die hadden veel beter kunnen blijven in eigen land. Zoals van Aanholt en Bruma bij Chelsea ook mislukt zijn.

Verderest is het niet erg dat niemand mij serieus neemt. Ik neem hier ook bijna niemand serieus. Het gros hier heeft totaal geen verstand ervan. Zoals jij bv. En die mod die jouw een groen randje geeft terwijl je al meteen een flater slaat door maar twee namen te kunnen noemen.

28 augustus 2012 om 18:51

Audilambo,

Maar goed dat ze wel garanties hebben als ze in Nederland waren gebleven.. Daar komt namelijk elk talent goed terecht.

Quincy (ondanks een verschrikkelijke mentaliteit) en Barazite zijn prima terecht gekomen. Niks garandeert dat dit nog beter was geweest als ze in Nederland gebleven waren. Beiden hebben nu een topbegeleiding gekregen bij Arsenal, evenals kansen. Als het dan bij Arsenal mislukt dan is dat jammer, maar dat kan aan honderden factoren liggen.

28 augustus 2012 om 18:53

Die jongens kiezen er zelf voor om naar Arsenal te gaan dan kan je Arsenal uiteindelijk niet kwalijk nemen dat blijkt dat ze na 3 jaar het niveau niet hebben of stilstaan in hun ontwikkeling, Of denkje dat alle jeugdspelers die bij ajax spelen doorbreken? Weetje hoeveel jeugdspelers er per seizoen worden weggestuurd bij proffesionele voetbalclubs?

28 augustus 2012 om 19:18

Van Aanholt en Bruma hadden het 200 procent hier gehaald en nu in oranje gestaan als ze de weg van geleidelijkheid bij hun nederlandse clubs hadden bewandeld. Dat waren supertalenten toen.

Nu zijn ze in hun ontwikkeling zwaar achterop geraakt, zoals de meeste in hun ontwikkeling blijven steken vanaf hun overstap. Van Aanholt is door Willems, Buttner en Indi voorbij gestreefd. Bruma door de De Vrij, Indi, Viergever ingehaald. Barazite speelt bij een onbeduidende oostenrijkse club. Drenthe wordt niks meer, komt alleen maar te laat op trainingen en is blasé. Castaignos is ingehaald door de Jong en Dost.

Leuk hoor, die avontuurtjes daar in het buitenland. Ik zeg je: het geld wat ze ermee vangen is rechtevenredig in verband met het verdwijnen van de ambitie om er alles uit te halen wat ze in zich hebben. En omdat die jongens niet het gezonde verstand hebben nee te zeggen, hoop ik dat er een europees maximum komt zoals vroeger, met 3 buitenlandse jeugdspelers per selectie, dan is het afgelopen met dat geshop.

28 augustus 2012 om 19:26

Zonder enig argument durven te beweren dat ze het "200%" hadden gehaald is maar onzin natuurlijk. Zoiets kun je nooit weten.

Ingehaald door Martins Indi, De vrij en Viergever, nauwelijks wereldtoppers lijkt me toch?

Barazite heeft overigens inmiddels al een leuke transfer naar Monaco gemaakt, en Drenthe heeft bij meerdere goede clubs mogen spelen. Dat hij denkt dat hij een grote jongen is die niet hoeft te trainen, heeft niks te maken met de stappen die hij gemaakt heeft. Bovendien was hij al een eerste elftal speler toen ie verkaste.

De jong en Dost spelen bij middenmoters in Duitsland, misschien dat Castaignos wel beter af is bij Twente wat meedoet om de titel en plaatsing voor CL. Over zijn niveau in vergelijking kun je ook niks zeggen trouwens, dat blijft afwachten dit seizoen, en de komende seizoenen.

28 augustus 2012 om 19:48

Wat een belabberde argumentatie. Barazite heeft het dus goed gedaan, want is van een onbeduidende oostenrijker naar Monaco gegaan. Monaco speelt inmiddels tweede divisie daar. Als dat goed is voor jou, dan snap ik dat je in de hele discussie al het werkelijke probleem niet ziet...

Drenthe die vroegtijdig miljonair werd heeft idd geen invloed op de sportieve professionaliteit gehad. Als je nog niet ziet dat die jongen van heerlijk ambitieus feyenoord joch naar totaal ontspoord blingbling figuur is geraakt, dan laat maar zitten. Daag.

28 augustus 2012 om 20:19

Bruma speelde het afgelopen jaar basis bij HSV en zal dat komend jaar weer doen. Niet veel spelers van zijn leeftijd kunnen dat en Bruma is dus qua ontwikkeling helemaal niet zwaar achterop geraakt. Die jongen is pas 20 en heeft nog alle tijd om zich te ontwikkelen.

Van Aanholt schijnt geen geweldige mentaliteit te hebben, dat kan met de beste talenten gebeuren.

28 augustus 2012 om 21:29

Heb je ook wel eens wedstrijden gezien van Hsv afgelopen jaar, en let je dan een beetje op hem? Want dat ie grotendeels zeer slecht presteerde, zijn basisplek bij Hsv voor een flinke periode verloor en de supporters ook wel klaar met hem zijn zegt jou denk ik niks..

Of denk je dat ie bij van Marwijk, die achterin in nood zat, is afgevallen omdat ie zo goed presteerde in Dland? Het was dra-ma-tisch met hem bij Hsv. Tegen Bayern wist ie niet waar ie het moest zoeken, met drie cruciale blunders. Ik heb zeker 6 wedstrijden met hem live gevolgd in de bundesliga, leek nergens op.

Het feit dat van Aanholt geen goeie mentaliteit meer heeft is juist de essentie van mijn beklag. Die mentaliteit was bij Psv alles behalve het probleem, die was toen zeer goed bezig met zijn vak. Vroegtijdige miljonairs verzanden in discipline, ambitie en mentaliteit, dat is de regel met een enkele uitzondering. Beter eerst een hier een topsport mentaliteit in NL aanleren, en later pas vertrekken en cashen.

29 augustus 2012 om 00:25

Ik hou hem zeker in de gaten en hij heeft niet een flinke periode, maar een relatief korte periode na zijn blessure ernaast gezeten. Weet jij dan ook dat in beste periode van HSV hij wel speelde. Uiteindelijk heeft hij zelfs nog linksback moeten spelen zo slecht was het met HSV er aan toe. Bruma was niet speciaal dramatisch bij Hsv, HSV was dramatisch en dan is het inderdaad voor een 19-jarige verdediger (die geen degelijke, ervaren verdediger naast hem had) heel moeilijk om goed constant te presteren.

De regel met uitzondering? Nou noem eens heel veel voorbeelden die mensen als Bertrand, Kakuta, Mceachran, Oxlade-chamberlain, Wilshere, Kalas, Hutchinson, Piazon, Lukaku, Cleverly, Welbeck, Sturridge wegcijferen en zelfs zodanig wegcijferen dat het allemaal uitzonderingen op de regel zijn.

29 augustus 2012 om 11:03

Als je die "bling bling mentaliteit" krijgt wanneer je bij een topclub komt te spelen, dan is er iets mentaal mis met je als voetballer zijnde. Denk niet dat de leeftijd hier iets mee van doen heeft.

En je kunt het belabberde argumentatie noemen, maar veronderstellen dat Barazite anders hoger gehaald had (hetgeen je baseert op helemaal niks, en dat kan ook niet) lijkt me meer een voorbeeld van rare logica.

Altijd handig een coach die het in ieder geval probeert!

Maar goed dat Feyenoord niet met deze Leagua gaat meedoen. Je kan je uiteraard tonen en meten op het hoogste niveau, maar alle scouts zitten daar en dus raak je 2x zoveel spelers kwijt als die mensen allemaal gaan kijken. Volgens de trainers van Feyenoord past het overigens niet in het programma. Hoe zit dat bij Ajax, doen die dit jaar weer mee?

28 augustus 2012 om 18:53

Ene kant is het inderdaad zo dat iedereen een goed beeld van je kweekvijver te zien krijgt wat natuurlijk kan betekenen dat je beste jeugd weggaat. Aan de andere kant als je heel goed presteert op een dergelijk toernooi kan het ook andersom werken, dat groot talent naar jou toe wil omdat het er goed aan toe gaat, lijkt me juist voor Feyenoord geweldig omdat het geld er nu nog even niet is ( niet dat de jeugd nu niet goed is begrijp me niet verkeerd ). Als er een goede kop op die jongens zit zullen ze niet snel voor het grote geld kiezen ( zie bijvoorbeeld de Denen bij Ajax )

Ajax doet weer mee: de poules zijn als volgt:

1. Barca - Tottenham - Anderlecht- Wolfsburg
2.city - Juve - PSG - Fenerbahce
3. Chelsea - Ajax- Cska - Molde Fk
4.sporting Clube de Portugal - Celtic - Aston Villa - PSV Eindhoven
5. Liverpool - Dortmund - Inter- Rosenborg
6. Arsenal - Bilbao - O. Marseille - Olympiacos

Waarom zou je als Nederlandse club hieraan mee willen doen. Al je talenten zet je in de etalage en de scouts krijgen de opdracht om al deze talenten weg te plukken.

28 augustus 2012 om 18:44

Je hebt helemaal gelijk, zat er net ook aan te denken. In engeland kun je op je 16de een profcontract tekenen, hier pas als je 18 bent. De spelers die echt goed zijn lopen zo veel sneller de deur uit, tenzij ze verstandig zijn.

28 augustus 2012 om 19:58

Als Nederlandse club (met name Ajax) heb je wel het imago dat 'eigen jeugd' makkelijker door kan breken (of ze nou als jeugdspeler gekocht zijn of overgenomen van een andere profclub of vanaf 7 a 8 jaar in je jeugdopleiding hebt).
Bij een Barca, City, Psg, Chelsea etc. is het, over het algemeen, moeilijker doorbreken omdat die clubs vaak een nieuwe speler kopen als er iemand langdurig geblesseerd is.

In die zin is de huidige Ajax selectie (en die van F'noord ook trouwens) een zeer goed voorbeeld van hoeveel spelers uit de jeugd de kans krijgen.

Daarnaast heeft Ajax ook de naam dat 'afvallers' uit het 2e vaak elders, op een lager nivo, alsnog een zeer goede boterham (en mooie schoenen ed )kunnen verdienen.

Dus zou het goed zijn als je meedoet zodat Ajax/psv ook weer talenten van elders op kunnen pikken.

Misschien moet Wenger juist eens ergens anders gaan scouten. Constant jonkies halen om de tijd te geven schiet niet op wanneer ze vertrekken op een leeftijd dat ze voor de prijzen kunnen spelen. Mannen en/met ervaring kan arsenal prima gebruiken

28 augustus 2012 om 18:45

Kijk eens naar de aankopen van vorig jaar en dit jaar. Wat valt je op?

28 augustus 2012 om 20:45

Echt he, dit is tegenwoordig zo;n groot cliche geworden dat mensen er nu nog mee lopen te bashen. Vorig jaar werd er puur op ervaring ingekocht en dit jaar is dat niet anders.

29 augustus 2012 om 11:04

Achja, mensen die Arsenal niet volgen gebruiken altijd clichés en spookverhalen. Helemaal tot aan de journalisten die er voor betaald worden.

Je kunt weinig beter verwachten hier denk ik.

Het hele leven van Arsène is enkel en alleen gebasseerd op voetbal, dat blijkt hier ook weer uit.

De dag dat hij ermee kapt gaat een enorm lastige zijn voor ieder voetbalfanaat.

28 augustus 2012 om 18:52

Het gros van de voetbalfanaten gaat lekker verder met schreeuwen en zal er niet om treuren vermoed ik.

28 augustus 2012 om 20:40

Ik denk dat je gelijk hebt, al weet ik niet of je die mensen 'fanaten' kan noemen, de man is simpelweg een sieraad voor de sport. Dit mag en hoort niemand te ontkennen.

28 augustus 2012 om 20:04

Misschien voor hemzelf nog wel lastiger... ;

28 augustus 2012 om 20:42

Ook dat ja, net als Ferguson is deze man puur met het spelletje bezig en het beter maken van de sport in zijn geheel. Dit gaat veel verder dan zoveel mogelijk roem proberen te vergaren.

Ik vind dat bovengenoemde uberhaupt te weinig respect krijgen, ze staan wat mij betrefd op eenzame hoogte. Daar kan geen prijs of succes tegenop.

Leuk dat ie zo even marseille en bilbao noemt, idd clubs met een erg sterke eigen jeugd. Hoop dat in de toekomst er kwalificatie voor nodig is via de competitie, om het allemaal nog even wat competitiever te maken. Al veranderen die jeugd teams natuurlijk constant en zal het de generatie voor je zijn die jou plaatst, dus een voor competitie zoals bv de bekers zijn georganiseerd zou nog beter zijn.

Dan moet hij vanavond op Cobham (trainingsgrond van Chelsea) zijn want de wedstrijd wordt niet uitgezonden.. Maar het is niet gek dat Wenger veel wilt zien. De teams uit die generatie kunnen zich eindelijk internationaal met elkaar meten en er zitten hele getalenteerde spelers tussen. In het Chelsea team van vanavond zitten al een paar spelers met de potentie om wereldtoppers te worden.

Vanavond spelen Chelsea en Cska Moskou tegen elkaar en Athletic Bilbao tegen Olympiakos. In de poule van Chelsea (en dus Ajax) heeft Cska al haar eerste wedstrijd tegen Molde gewonnen met 2-1. In groep 1 heeft Tottenham van Wolfsburg gewonnen (3-2) en Anderlecht heeft gelijkgespeeld tegen Barcelona (1-1). In de groep van PSV (groep 4) heeft Sporting Portugal al 3-1 van Aston Villa gewonnen.

Ik ben benieuwd hoe Juventus het gaat doen in deze editie. In Italie wordt Juve gezien als één van de beste op gebied van jeugd, maar of ze hier ook mooi voetbal gaan laten zien, ik ben benieuwd. In principe moet dat wel kunnen met zoals zoals Beltrane, Bonatini, Bouy, Appelt, Unterese, Magnusson, Libertazzi om snel namen op te noemen. Dit tornooi kan natuurlijk ook interessant zijn voor scouts.

28 augustus 2012 om 18:56

dacht dat dé beste jeugd die van inter was aangezien deze vorig jaar de nextgen, kampioenschap en de beker hebben gewonnen met spelers als crisetig, bessa, longo, livaja, Mbaye, duncan en romano. maar de meeste van deze spelers mogen dit jaar niet meer meedoen in de nextgen aangezien ze al 19 zijn, de enige goede spelers die overblijven zijn cincilla benassi del piero Mbaye tassi en bocar djumo

28 augustus 2012 om 19:05

Ik heb dan ook niet gezegd dat Juventus DE beste jeugd heeft. Juventus wint wel ook al jaren het Viareggio tornooi, een tornooi dat hoog staat aangeschreven. Ook in de competitie en in de italiaanse beker staan ze keer op keer toch minstens bij de betere. Of Inter de beste jeugd heeft laat ik in het midden, aangezien ook die van Roma & Juve hoog staan aangeschreven in Italie.

28 augustus 2012 om 19:06

Ja ze hebben die gewonnen, maar de ploeg die echt het meest indruk maakte was die van Ajax en emt name Fischer. Ajax had 6 doelpunten tegen Liverpool gescoord en had ook op Barcelona gewonnen.

28 augustus 2012 om 19:08

Kan je mij vertellen welke jeugdspelers de laatste 5 jaar definitief zijn doorgebroken bij Juve die nu een vast stekkie hebben of hadden?

28 augustus 2012 om 19:28

Bij Juventus zelf of die ook elders op een niveau spelen? De Ceglie, Marchisio & Giovinco spelen bij Juventus.. Criscito is ook van de Juventus jeugd en speelt nu bij Zenit St Petersburg, Nocerino speelt nu bij Ac Milan, ook Juve jeugd gespeeld.. Ciro Immobile, afgelopen seizoen topschutter van de Serie B en nu al meteen gescoort voor Genoa. Nog steeds deels eigendom van Juve. In Italie is het vaak een lastig verhaal omdat speler verhuurt worden met co ownerconstructies..

Nee niet kijken, ik wil graag de Ajax talenten lekker bij ons houden!!
Slimme move overigens want het talent spat er vanaf tijdens de series, heerlijk ook om naar te kijken naar al die potentie.

Ik ben benieuwd naar Arsenal, minder dan winst van de Nextgen Series neem ik niet genoegen.
Al die jaren dat groot praat door Arsenal fans dat ze de beste jeugd hebben, en ja ik ben het ook eens met hierboven dat de jeugd van Arsenal eigenlijk geen eigen jeugd is maar dat het overgrote deel een bij elkaar gekocht vreemdelingenlegioen is.

28 augustus 2012 om 19:09

Volgens mij koopt elke club buitenlandse jeugdspelers van exceptioneel talent als de kans zich voordoet. Fischer van Ajax is een voorbeeld, gevormd door Midtjylland maar kan gewoon een betere speler worden bij Ajax voor overduidelijke redenen.

nu hebben jullie wel over de minste talenten met Damian Martinez, Martin Angha, Sead Hajrovic enzovoort.
De echte talenten zijn vooral:
Paul Grimes
Johad Segura
Albert Locke
Wellington Silva
Joel Campbell

28 augustus 2012 om 20:09

Je vergeet er nog een paar, en niet de minste, namelijk Aneke, Afobe, Ansah en Gnarby. Vooral van Gnarby ga ik veel verwachten.

Er zijn ook genoeg grote talenten uit de jeugd van Arsenal hoor. Zoals Wilshere, Aneke, Afobe etc...

Maar hoeveel talenten zijn er weggegaan bij Arsenal Glennn? Stuk of 100

Walcott weigert inmiddels ook nieuw contract met nog 1 jaar in zn huidige te gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
6.Arsenal6323
7.Burnley 54-3
8.Everton49-14
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Petr CechKeeper10
Rob HoldingVerdediger10
Sead KolasinacVerdediger10
Héctor BellerínVerdediger10
Nacho MonrealVerdediger10
Mesut ÖzilMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

376 fans
Coach, 68 jaar

In de wandelgangen

Zondag 24 juni
NAC Breda mag dromen van de komst van Daniel Arzani. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren