wk2018

'Als je achtenhalf miljoen krijgt voor Anita, dan is Toivonen meer waard'

Vrijdag, 17 augustus 2012 om 20:05

Ola Toivonen is toe aan ‘iets nieuws’, maar in Eindhoven willen ze hem niet kwijt. Daarom heeft PSV een prijskaartje van veertien miljoen euro om zijn nek gehangen. Terecht, oordeelt trainer Dick Advocaat. “Met alle respect, maar als je achtenhalf miljoen krijgt voor Vurnon Anita en vijftien voor Luuk de Jong, dan moet dat geld ook voor Toivonen betaald worden”, stelt de Hagenaar.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

'Als je achtenhalf miljoen krijgt voor Anita, dan is Toivonen meer waard'


Gerelateerd

174 reacties (laatste reactie door scrumpti0uz)

Toivonen en Anita zijn niet te vergelijken qua spelers maar ik denk dat ze qua prijs wel evenveel waard zijn. Rond de 9 a 10 miljoen is prima voor Toivonen.

17 augustus 2012 om 20:18

Maar Anita speelde bij Ajax en Ajax heeft nog altijd een grotere naam in Europa waardoor ze meer kunnen vangen voor hun spelers, de 2 seizoenen in CL hebben ook een rol gespeeld waarschijnlijk eveneens de 2 kampioenschappen op rij. En de bekerwinsten. En de Jcs.

Whoa Anita heeft 5 prijzen gepakt bij Ajax, is op zich best veel.

17 augustus 2012 om 20:25

Vergeet niet dat Anita zich heeft bewezen in de Champions League en Toivonen heeft niet super goeie wedstrijden gespeeld op Europees topniveau.

17 augustus 2012 om 20:33

bewezen in de champions league? weet niet hoor maar ajax vliegt er toch elke keer uit zonder ook maar kans te maken op de volgende ronde, dus van bewijzen is zeker geen sprake. Daarnaast heeft anita nu pas een half jaar laten zien dat hij aardig kan voetballen. Toivonen scoort daarentegen elk jaar zeer veel doelpunten als middenvelder en is daarmee al jaren beslissend voor het team.
Het is natuurlijk ook een lulverhaal wat de grotere naam betreft. De enige die zichzelf een grotere naam toedichten in Europa zijn de Ajacieden zelf. Als ik jullie was zou ik maar eens gaan kijken welke club er de laatste 25 jaar het beste gepresteerd heeft in Nederland en dan zul je al snel bij PSV uitkomen.

17 augustus 2012 om 20:37

Mee eens! Dick Advocaat, zijn reactie klopt voor geen ene meter! Waar Anita zich meermaals heeft onderscheiden tegen de grote, doet Toivonen dat alleen tegen de kleintjes. Daarbij is Anita altijd van onbesproken gedrag geweest, terwijl Toivonen veelal negatief in het nieuws komt. Anita had een twee-jarig contract en toivonen (weet ik serieus niet?). Daarbij heeft Ajax nog steeds met Feyenoord de grootste naam in het buitenland, en is PSV daar nog steeds een provincieclubje.

17 augustus 2012 om 20:43

Toivonen de poster heeft even slechte trekjes als Toivonen de speler. Ik weet dat Toivonen blond is, maar een eenvoudige rekensom moet toch wel te doen zijn?

Als je 25 jaar terug gaat dan tel je dus het winnen Ajax van de CL in '95 mee, het winnen van de Uefa Cup, de Uefa Super Cup en het Intercontinental Cup? Om maar niet te spreken over de 23 prijzen die ze hebben gepakt in Eredivisie.

17 augustus 2012 om 20:55

ik had het over de eredivisie, daarin is van de laatste 25 PSV 12 keer kampioen geworden tegenover 9 van ajax. Van de laatste 25 bekertoernooien zijn er 7 gewonnen door Ajax tegenover 6 van PSV en de fruitschaal is zo onzinnig dat ik die niet ga nazoeken.
Daarnaast heeft PSV in 1988 de Europacup 1 gewonnen en in 2005 nog net de finale misgelopen. Vertel me nu dan nog eens hoeveel groter Ajax volgens jou dan wel niet is dan Psv, want het enige dat groter is bij Ajax is voornamelijk het ego daar.

17 augustus 2012 om 20:55

Neem alleen al de laatste keer Toivonen. Als Zagreb zich niet zo belachelijk had laten afdrogen door Lyon had Ajax de volgende ronde al gehaald.

17 augustus 2012 om 21:02

Toivonen als je begint met "een grotere naam in Europa" wat denk je dan dat meer indruk maakt? Een paar trofee-en meer in het binnenland of het winnen van de Intercontinental Cup?

17 augustus 2012 om 21:23

misschien zou het jullie ajacieden sieren om eens verder te kijken dan jullie ajaxneus lang is en toe te zien dat jullie zeker niet de enige topclub zijn. Ik wil alleen maar zeggen dat PSV geen kleinere club is dan Ajax is. Ik doe niets af aan de prestaties van jullie en het enige wat ik wil aangeven is dat de zelfverheerlijking en kleinering van andere clubs kant noch wal raakt en dat PSV en ook Feyenoord toch wel net zo'n goede naam hebben in Europa als Ajax en in Brazilie zelfs een nog grotere naam.

@josephius, en als Excelsior wat vaker had gewonnen afgelopen jaar waren ze ook kampioen geworden. Kom op jongen voor als koop je niks

17 augustus 2012 om 21:27

@ Toivonen
Ajax is er weliswaar uitgevlogen in de groepsfase van de Champions League de afgelopen twee seizoenen, maar om nou te zeggen dat ze geen kans hadden op de volgende ronde slaat nergens op. Ajax miste afgelopen seizoen de volgende rronde alleen doordat Olympique Lyon opeens met 7-1 won van Dynamo Zagreb (dat niet op 100% speelde).
Bovendien kunnen individuele spelers zich ook bewijzen terwijl je verliest als team. Zo hebben Verthongen en Anita zich afgelopen seizoen bewezen in de CL, ondanks dat Ajax niet verder kwam.

17 augustus 2012 om 21:27

@ Toivonen
Ajax is er weliswaar uitgevlogen in de groepsfase van de Champions League de afgelopen twee seizoenen, maar om nou te zeggen dat ze geen kans hadden op de volgende ronde slaat nergens op. Ajax miste afgelopen seizoen de volgende rronde alleen doordat Olympique Lyon opeens met 7-1 won van Dynamo Zagreb (dat niet op 100% speelde).
Bovendien kunnen individuele spelers zich ook bewijzen terwijl je verliest als team. Zo hebben Verthongen en Anita zich afgelopen seizoen bewezen in de CL, ondanks dat Ajax niet verder kwam.

17 augustus 2012 om 21:37

@jeroen_ajax, precies wat jij hier aangeeft is waar dit over gaat. Ook al overtuig je als team niet geheel, toch kan je je als individuele speler wel degelijk in de kijker spelen en dit geldt net zo goed voor Toivonen als voor Vertonghen, Anita en Luuk de Jong. Dus dan mag je toch ook wel dezelfde bedragen vragen en mag je dus niet door 'een lagere status(???)', die ook nog eens nergens op slaat, vergelijkbare bedragen vragen. Beetje krom vind je niet.

17 augustus 2012 om 21:40

en wat heeft dit met anita of toivonen te maken anita voetbalde toen nog niet in dat elftal dus totaal nutteloos

17 augustus 2012 om 21:43

volgens mij als clubs op de coefficientie lijst voor clubs kijken komen ze volgens mij wel eerst het "provincieclubje" tegen en 10 plaatsen lager ajax pas volgensmij !

17 augustus 2012 om 21:45

het gaat erom dat zij achten dat transfersommen bij ajax stukken hoger zouden moeten zijn omdat zij volgens hunzelf Europees een veel grotere status zouden hebben dat Psv, wat ik pure onzin vind

17 augustus 2012 om 22:16

Ajax heeft zich wel bewezen in de champions leageu had je afgelopen jaar niet ggezien dan?
Als die rare wedstrijd lyon-dynamo gwn normaal was en niet met geld temaken gehad dan was ajax gewoon een ronde verder geweest
en je kan toivonen en anita niet vergelijken anita heeft afgelopen jaar uitstekend gespeeld en zou zeker goed gaan doen in engeland toivonen vind ik een matige speler als spits en als middenvelder
Hij heeft zich zeker nog niet laten gelden in europese verband
ik denk als psv voor toivonen 7 tot 9 miljoen krijgt dat ze het gelijk moeten doen meer is die zeker niet waard op dit moment

17 augustus 2012 om 22:25

Ik heb het gezien en van wat ik heb gezien vond ik zeker niet dat de hier geschetste status werd bevestigd. Daarnaast heb jij enig idee hoe goed het voor een middenvelder is wanneer deze 18 competitiegoals maakt in een seizoen, waarschijnlijk als jou rekenen van net zo goed is als je spelling niet.

17 augustus 2012 om 22:40

Wij viegen er na 1 ronde uit maar dat zal psv ook gebeuren, en Anita knalde die bal tegen Real wel heerlijk de kruising in alleen jammer dat ie werd afgekeurd. Dat zie ik Ola niet doen.

En psv''ers die lopen te zeiken dat wij onze spelers altijd voor heel veel geld willen verkopen moeten nu niet gaan zitten janken dat wij nu ook op jullie commentaar gaan lopen geven.

17 augustus 2012 om 22:41

@toivoinen
Onze prijsenkst is ook vele malen groter

17 augustus 2012 om 22:46

kan zijn dat jullie prijzenkast veel groter is, maar om nou status te verbinden aan het verschil dat 50 jaar terug gemaakt is en niet recentelijk. En ik zit niet te klagen dat jullie spelers voor veel geld verkopen, ik klaag omdat jullie ajacieden vinden dat andere clubs niet zulke bedragen mogen verlangen. Volgens mij legt Toivonen er in een jaar 18 in die tellen, waarom zou je dan 1 afgekeurde goal willen maken

17 augustus 2012 om 22:59

jjullie maken het hier onaangenaam bij voetbalzone.... ben tog eens een fatsoenlijke supporter met je laatste 25 jaar... kijk naar de hele geschiedenis van je club maat..... zo oneerlijk kunnen jullie zijn!! en over de laatste 50 jaar wie was toen de beste..... triest volkje zijn jullie uit eindhoven...stoppen met zingen als ze achterstaan in eindhoven
!!!!

17 augustus 2012 om 23:05

en jullie begrijpen niet waarom jullie met deze arrogantie zon beetje door alle andere Nederlandse clubs uitgekotst worden.

17 augustus 2012 om 23:11

Ja we vlogen der uit zonder kans te maken, precies we zijn Dinamo Zagreb 2 keer de baas geweest, en waren beter over 2 wedstrijden tegen Lyon en elke normale gozer weet dat Ajax bestolen is van de volgende ronde.

17 augustus 2012 om 23:35

@toivonen,
Laat ze toch lullen, de meeste ajacieden hier op het forum zijn zwakbegaafd (hier bedoel ik niet de serieuze ajax supporters mee).
Het is de onzekerheid van die gastjes dat ze zo reageren.
Gewoon niet op reageren dan gaan ze jankend naar hun moeder en die stopt ze dan wel in bed met een dikke knuffel.

17 augustus 2012 om 23:44

Anita heeft nooit op 6 gespeeld in de CL. Toen speelde Jansen daar nog. Anita speelde de 2 seizoenshelft pas op 6.

18 augustus 2012 om 00:02

scheelt dat Ajax alleen bestaat uit Anita.. En jaa als je naar de laatste 25 jaar kijkt..
kijk naar de laatste 50 jaar en waar blijft PSV dan..? mogen de schoenen poetsen van ajax.. meer zijn ze niet..

18 augustus 2012 om 00:18

Hij heeft gewoon gelijk, dan is Toivonen gewoon het dubbele waard. Zo stom om te zeggen dat omdat anita ajax is hij meer waard is.......hoe bedoel je arrogant!!!!!!!!!!!!!

18 augustus 2012 om 00:22

Volgens mij kijken clubs naar de speler en niet naar de club waar hij speelt. Dat zou pas slecht beleid zijn! Maar jij weet natuurlijk als geen ander dat ze bij alle clubs eerst naar Ajax en Feyenoord gaan en de hoofdprijs voor hun spelers betalen, ongeacht ze tegen een bal kunnen trappen...,dream on....

18 augustus 2012 om 00:23

Volgens mij kijken clubs naar de speler en niet naar de club waar hij speelt. Dat zou pas slecht beleid zijn! Maar jij weet natuurlijk als geen ander dat ze bij alle clubs eerst naar Ajax en Feyenoord gaan en de hoofdprijs voor hun spelers betalen, ongeacht ze tegen een bal kunnen trappen...,dream on....

18 augustus 2012 om 00:43

afgelopen seizoen hadden ze een grote kans om door te komen,je theorie klopt dus niet.ajax heeft wel degelijk de grootste naam wereldwijd van alle nederlandse clubs.

18 augustus 2012 om 00:51

Anita heeft zich pas 15 wedstrijden bewezen, Toivonen veel vaker. Ook internationaal.

18 augustus 2012 om 03:23

We zien dat Ajax even groot is als PSV dat zien we écht met ze alle, Bij PSV worden ook jaarlijks spelers voor 10+ miljoen verkocht & 1 keer in de 3 jaar een klapper van 25+ miljoen gemaakt toch??? Ajax is in alles groter dan PSV : Kwa prijzen Kwa achterban Kwa stadion & kwa ex-spelers die voortgekomen zijn door onze jeugdopleiding Johan Cruijff bijvoorbeeld de grootste nederlandse voetballer aller tijden komt van Ajax !!!

Accepteer het & ga niet janken & lopen uithalen op dingen die er niet zijn, Wederom begin je over arrogantie enz maar ik heb nergens een rare reactie gezien? ik heb alleen een op waarheid beruste reactie gezien namelijk dat Ajax altijd grotere bedragen krijgt & kan vragen aan de buitelandse clubs daar is toch niks raars aan? De cijfers wijzen het namelijk uit.

het tekent jou niveau ook dat je precies 25 jaar pakt, Dat is wel heel slim zullen we naar de prijzen van de laatste 2 jaar kijken? Of zullen we naar de prijzen van de laatste 50 jaar bekijken? ik bedoel alleen maar te zeggen dat het jou totaal ongeloofwaardig maakt als je met een suggestief aantal van 25 jaar komt als je wil beginnen over Kant noch WAL dan is dat namelijk het toppunt.

18 augustus 2012 om 04:19

Maar Johan Cruijff is een van de grootste voetballer aller tijden geworden dankzij dat ene jaar dat hij bij Feyenoord voetbalde, dat is algemeen bekend.

Nu even serieus, Ajax is een grotere club dan Psv. Qua historie, prijzen, stadion (ondanks dat die betonbak foeilelijk is) en zeker qua jeugdopleiding. Leuk dat PSV de laatste jaren meer prijzen pakt maar je moet kijken naar het totaal plaatje. Dan kan je pas zeggen hoe groot een club is.
Als je op vakantie bent in het buitenland en je komt met lokale voetbal liefhebbers in gesprek zullen ze zeer waarschijnlijk over 2 Nederlandse clubs wat kunnen vertellen. Ajax en Feyenoord. PSV is gewoon een provincieclub, net als Twente.

18 augustus 2012 om 04:21

En hoeveel sterren heeft PSV al het shirt staan? Gaat toch over de lands titel, en niet over hoe de competitie heet? Ajax is verreweg de betere gezien de statistieken! Dus kom niet met die onzin sinds de Eredivisie. Anders hadden wij geen 3 sterren op ons shirt!

18 augustus 2012 om 05:33

De achtergrond van de clubs maakt volgens mij minder uit dan de situatie van de spelers. PSV zet Toivonen voor het tweede jaar in de etalage en Anita was gewoon niet te koop, dan is het simpel zat dat PSV er niet meer voor zal krijgen.

18 augustus 2012 om 07:26

Hij zegt dat Ajax een grotere naam is dan PSV. Dat komt oa door het voetbal wat bij Ajax geïntroduceerd is. Ze hebben een reputatie opgebouwd. Al word PSV 6x achter elkaar kampioen, dan zal Ajax nog de grotere naam hebben. Historisch bepaald.

18 augustus 2012 om 07:36

@numberone Je bent een hele stoere vent om Ajacieden zwakbegaafd te noemen hoe durf je dat in je kop te halen om mensen zo te vernederen dan moet je wel zelf heel erg laag zijn. Ik hoop dat je een ban krijgt want op zulke mensen zitten wij hier niet te wachten.

Heb eens respect voor je medemens ook al ben je het niet met ze eens.

18 augustus 2012 om 08:38

Je moet niet vergeten dat PSV de laatste jaren gewoon simpelweg toonaangevender is geweest in de voetbalwereld. Alleen Ajax heeft veel krediet door het opgebouwde verleden natuurlijk. Ik vind dat Toivonen rond de 10 miljoen mag vertrekken...zou een mooie prijs zijn.

18 augustus 2012 om 08:50

Hoe bedoel je zonder kans te maken op de volgende ronde zonder die belachelijke uitslag van afgelopen seizoen waar nog steeds een luchtje van omkoperij aan zit waren we gewoon door geweest hoor....... Ontopic: toivonen vind ik een leuke voetballer meer niet, iedereen liep altijd te zeiken op Suarez met zijn duikelingen (die in het eerste seizoen ook zeker aanwezig waren) maar toivonen doet dat al 5 jaar op rij bij PSV...... En daarbij kan je Anita en toivonen totaal niet vergelijken aangezien toivonen zijn stempel al jaren op de zelfde positie kan zetten en Anita een half seizoen de sterren van de hemel gespeeld heeft. Hij is zeker niet meer waard dan Anita in mijn ogen 6 á 7 miljoen. Want je weet dat hij ook nog wel door schorsingen wat wedstrijdjes gaat missen door zijn idiote acties

18 augustus 2012 om 10:39

@toivonen

Jullie kijken altijd naar Ajax, jullie zoeken altijd de vergelijking met Ajax. Rara hoe kan dat en waarom doen jullie dat? Ja maar Ajax, doet dit en Ajax doet dat.....pppfff moeilijk he, naar jullie zelf kijken?

Jullie bepalen jullie status dus om naar Ajax te kijken....

Naast dat heeft New Castle 8,5 Mil geboden en heeft Ajax dat bedrag geaccepteerd. Ajax had veel meer gevraagd, maar Ajax gunde hem deze Transfer!

Geloof mij nou maar, dat als er wordt geboden op Toivonen rond de 10 Mil, dan is ie weg.

18 augustus 2012 om 12:04

Haha PSV beter gepresteerd, door jarenlang boven hun stand te leven, of zijn jullie die lening al vergeten. Leuk dat jullie er ook 25 jaar van maken, dan hebben jullie de Europacup 1 nog gewonnen, knap hoor. Feit is gewoon dat wij de afgelopen twee jaar kampioen zijn geworden met een minder team. De finale misgelopen, volgens mij vloog Ajax er ook uit in de laatste minuut tegen Milan, dat was wel de kwartfinale, maar toen hadden we ook alle kans, Ajax heeft in de afgelopen 25 jaar de CL en Uefa Cup gewonnen, allemaal leuk, maar je koopt er niks voor.

Wat betreft de reactie van Advocaat, misplaatst, denigrerend en arrogant.

18 augustus 2012 om 12:58

@geenmoraal,

je mag je eigen mening hebben, maar kom aub niet weer aan met die lening (die geen lening is). Daarmee zet je jezelf aardig buitenspel.

@de rest,

Wat een domme discussie hier. Nu gaat het er weer over welke club in de geschiedenis het beste heeft gepresteerd. Of dat er wat toe doet op de transfermarkt. jullie zijn net een stel kleine kinderen die een ander geen succes gunt. ajax en Psv doen het gewoon goed, dat bewijst de behaalde prijzen wel van elke club. maar hier moet meteen weer gekeken worden wie het verst kan plassen.

grow up!

Anita 8,5 miljoen vond ik al een wat hoog bedrag voor hem. Toivonen zijn waarde schat ik wat hoger in. Gezien er meer vraag naar Toivonen is geweest de afgelopen jaren. Toivonen zal daarom mischien meer gewild zijn door de clubs. En dat daarom zijn prijs wat hoger kan liggen.

maar in ieder geval is er betaald voor Anita en nog niet voor Toivonen, dus zullen we nog niet kunnen vergelijken.

18 augustus 2012 om 13:23

@justbecause

De prijs wordt ook bepaald of een club van een speler af wil of dat een club een speler helemaal niet wil verkopen. Bij Anita is het duidelijk dat Ajax hem aanvankelijk helemaal niet wilde laten gaan, pas bij 8,5 miljoen ging Ajax overstag. Denk dat iedereen het er wel over eens is dat 8,5 wel een erg hoge prijs is.

PSV zit momenteel een beetje ruim in de aanvallende middenvelders. Als PSV Toivonen houdt, blijft Wijnaldum op de bank zitten. Was wel vijf miljoen investering plus een goed salaris.

18 augustus 2012 om 18:51

Jongens, jongens, jongens... Doe allemaal eens rustig... Ik ben zelf ajacied, maar kan heel objectief kijken:

De waarde van Anita is laatste jaar omhoog gegaan, omdat mede door hem laatste half jaar niet verloren is. Zijn karakter Lijkt me ook een pluspunt, en het is echt een teamspeler.
Toivonen speelt als aanvallende middenvelder. Over het algemeen zijn dat betere spelers, anders stonden ze daar niet. Dan moet je weer kijken naar aantal voetballers die goed als aanvallende of als defensieve middenvelder zijn. Het is eenmaal zo dat defensieve middenvelders dun gezaaid zijn, vergeleken met de aanvallende middenvelders. Ik denk dat 8,5 miljoen een mooi bedrag is voor Anita. En mijn mening is wel dat Toivonen iets meer waard is, rond de 10 miljoen, als je naar de huidige markt kijk. Toivonen heb ik als speler wel hoog zitten, hij scoort altijd een zesje en is altijd gevaarlijk. Alleen zijn karakter... maar dat is nog te veranderen hoop ik voor hem. Daarnaast heeft hij zijn lengte natuurlijk ook mee. Ik zal trouwens nooit begrijpen waarom hij nou vorig jaar captain was, maar ja...

We zullen zien, het blijft natuurlijk een spel tussen de clubs over hoeveel iemand waard is volgens de clubs.

Kleine 10milis Toivonen waard. Niet meer.

17 augustus 2012 om 20:23

Maar ze willen hem niet kwijt, dus vragen ze 14 miljoen om clubs af te schrikken of om veel geld aan Toivonen over te houden.

17 augustus 2012 om 20:27

Precies, vrij logisch allemaal.

17 augustus 2012 om 20:28

Als Anita die maximaal 15 wedstrijden goed heeft gespeeld 8,5 miljoen kan opleveren, dan kan Toivonen die het seizoenen lang heeft laten zien en de meest scorende middelvelder van de Eredivisie is, minimaal 14 miljoen opleveren, minimaal.

17 augustus 2012 om 20:32

Tuurlijk is Toivonen wel meer waard op dit moment! Toivonen is hoe je het went of keert, dé dragende speler bij PSV gebleken vorig jaar. Met 15 assist en bijna evenveel doelpunten heeft hij het zeker niet verkeerd gedaan!

Daar komt bij kijken dat het moeilijk is om een speler van zijn kaliber terug te halen op deze positie... Hierdoor is het beter om Toivonen te behouden, met een aanzienlijke kans dat CL voetbal dan wel behaald wordt. Hierdoor verdient Toivonen zichzelf zeker terug als hij later voor minder verkocht wordt. Wanneer Toivonen wel verkocht wordt, zal het voor PSV een stuk moeilijker worden om CL voetbal te halen, omdat ze dan een stuk kwaliteit (in het veld dan wel op de bank) inleveren!

17 augustus 2012 om 20:42

Een speler is een bedrag waard als een andere club het betaalt... Daarvoor is het slechts een prijskaartje...

17 augustus 2012 om 23:50

psv kan wel zoveel vragen voor hem. tussen vraag en daadwerkelijke prijs zit een groot verschil. groot minpunt voor ola, zijn gedrag. daarom zal er geen 14 miljoen voor hem betaald worden in mijn ogen.

18 augustus 2012 om 00:53

Dat gedrag van hem wordt zeer overdreven. Hij is een winnaar die soms net over het randje gaat. Zien ze graag in Engeland en Rusland. Hier lopen we een half jaar later nog met de zwarte Piet achter hem aan.

18 augustus 2012 om 09:20

nu zouden er dus een hoop andere landen en competities dus afvallen voor hem zoals je het nu schetst. dit betekend een kleinere kans van verkopen ten opzichte van een zelfde soort speler zonder die nare trekjes. wat automatisch al inhoudt dat er minder betaald zal worden voor hem. zijn er namelijk meer clubs die hem in willen lijven, zullen ze tegen elkaar op moeten bieden. in het geval van toivonen zal dat niet gebeuren omdat er een hele hoop clubs door zijn gedrag juist eerder af zullen haken.

Ik vind dit een juiste conclusie, internationaal gezien heeft Toivonen ook heel wat meer status en natuurlijk A-interlands op zijn naam staan. Verder scoort hij als middenvelder erg veel! Maar denk niet clubs zomaar 14 a 15 miljoen neertellen

edit:spelling

17 augustus 2012 om 20:19

Anita won 2 landstitels als basisspeler en ook nog 3 bekers. Zeker het laatste seizoen vond bijna iedereen hem een van de belangrijkste spelers.
In
Toivonen kwam niet verder dan 1 beker bij een club die voor zijn komst alle prijzen won. In de 6 jaar voor Toivonen werd PSV 5 keer kampioen en 1 keer 2de. Na zijn komt 1 keer 4de en 3 keer 3de.

Dat telt internationaal ook gewoon.

17 augustus 2012 om 20:26

Vind ik niet.. Anita is 3 jaar jonger (23)... PSV mag blij zijn met 8 miljoen.. na zijn 26ste wordt hij steeds minder waard..

17 augustus 2012 om 20:30

Wat maakt die leeftijd uit?
Het gaat om kwaliteit, Thiago Silva is 27 en leverde meer dan 40 miljoen op..
En NEE ik vergelijk Toivonen niet met Thiago Silva, wil alleen aangeven dat leeftijd geen bal uitmaakt (behalve als een speler over de 30 is).

17 augustus 2012 om 20:54

Of te wel dan kan ik uit deze conclusie trekken dat van persie ook voor veel te veel is verkocht aan Man U.

17 augustus 2012 om 20:56

Anita had een korter contract. Is minder goed, al een tijd geen international meer. En speelde alleen de laatste weken goed. Toivonen valt op door zijn doelpunten als middevelder, en zijn kopkracht. Anita heeft inderdaad wel mee dat hij jonger is. Toch denk ik dat als je 8,5 miljoen voor anita krijgt je 12 miljoen voor toivonen moet krijgen. Ook de zogenaamde grote naam van ajax tov psv valt reuze mee, ik denk dat psv zelfs iets bekender is, terwijl ajax iets meer de naam heeft grote spelers op te lijden. Al is dat verschil miniem, psv heeft namelijk wel de 2 grootste spitsen van het vorige decennaar grote clubs gebracht ( ronaldo en v nistelrooij).

17 augustus 2012 om 21:07

Maak daar 3 van. Romario ook nog.

17 augustus 2012 om 21:44

Toivonen en Anita hadden allebei een contract tot 2014, dus daarin zit geen verschil. En Toivonen is iets ouder en dat spreekt ook niet in zijn voordeel. Normaal gesproken is de prijs voor aanvallende middenvelders echter hoger. En psv heeft inderdaad 3 grote spitsen grootgebracht vorig decennia. Maar Ajax heeft ook niet stilgezeten met Ibrahimovic, Sneijder, Van der Vaart, Suarez, Verthongen, emanuelson en nog vele anderen. Al denk ik niet eens dat het veel uitmaakt voor de marktwaarde of je nou bij psv of ajax speelt.

17 augustus 2012 om 22:07

Mensen, mensen, mensen. Wat maken we ons druk? Een speler is pas een bedrag waard als een andere club het wil betalen. In het geval van Anita is dat 8,5 mio vast en 3,5 aan bonussen.

Voor Toivonen weten we dat nog niet omdat hij nog niet is verkocht.

En dan nog... Wat maakt het uit wie meer waard is?

17 augustus 2012 om 22:21

@willem

Het gaat natuurlijk niet om internationaal aanzien hoeveel een speler waard is.

Waar Anita het spel van Ajax versneld van achter vertraagd Toivonen het voorin.
Anita is een hele bruibare middenvelder die van grote waarde kan zijn voor Newcastle waar Toivonen misschien de subtop kan redden.

Tel daarbij zijn slechte gedrag op en dan schat ik zijn prijs op 6/7 miljoen.
Het is natuurlijk een verkoop-praatje van Dick...

Zit wat in natuurlijk....

17 augustus 2012 om 20:14

Mwoah, Anita heeft Ajax naar een landstitel geholpen, Luuk de Jong heeft zich absoluut bewezen bij Twente en is bovendien nog maar 21 jaar. Toivonen is hier nu al enkele jaren en heeft zich nog nooit belangrijk genoeg kunnen maken om een landstitel te pakken. Brands zal echt wel genoeg nemen met 10 miljoen hoor.

17 augustus 2012 om 20:24

Sterker nog, toen Toivonen naar PSV waren ze verdedigend kampioen, maar sinds hij er is zijn ze geen kampioen meer geworden. Ik hoop daarom dat hij aanblijft dit seizoen en ben blij met de 14 miljoen die ze als prijskaartje op hem hebben gelegd.

17 augustus 2012 om 20:29

Toivonen heeft rond de 50 goals gemaakt in 100 wedstrijden dus hoe bedoel je niet belangrijk? Ridicule statement. Zijn cijfers zijn indrukwekkend voor een middenvelder. Anita heeft Ajax aan een titel geholpen? Weer een belachelijke statement. Als Toivonen met zijn cijfers bij psv iets meer geluk had gehad had hij meer inpact gehad op die landstitel dan een verdedigende middenvelder/rechtsback/linksback/whatever

17 augustus 2012 om 20:36

Ja want Toivonen heeft 4 seizoenen als middenvelder gespeeld he? Als je het toch over belachelijke statements gaat hebben.

Het 'citaat' uit de kop wordt dus nergens letterlijk door Advocaat gezegd. Hij zegt enkel: "“met alle respect, maar als je achtenhalf miljoen krijgt voor Vurnon Anita en vijftien voor Luuk de Jong, dan moet dat geld ook voor Toivonen betaald worden”"

Vind ik toch stemmingmakerij, Voetbalzone.

17 augustus 2012 om 20:15

Ligt eraan wat Dick bedoeld met "dat geld", als hij daarmee doelt op de miljoenen die Twente voor De Jong heeft gekregen dan is de redenatie van VZ wel degelijk terecht.

17 augustus 2012 om 20:17

Maar Dick geeft verder geen uitleg over wat hij bedoelt. Voetbalzone zet iets tussen citaat-apostrofs wat hij niet gezegd heeft. Dat gebeurt wel vaker, als het ongeveer hetzelfde is, maar in dit geval is het toch echt niet wat Advocaat zegt.

17 augustus 2012 om 20:31

Ik ben het helemaal met je eens. Ik, las deze titel als Ajaxfan en dacht, 'wie zegt zoiets?' Daarna lees je het stuk en blijkt hij dat helemaal niet gezegd te hebben. Hij noemt twee bedragen en zegt dat Toivonen dat moet opbrengen, of hij hiermee het laagste of hoogste bedrag bedoelt staat nergens.

On: Afgezien van de hekel die ik aan hem als voetballer heb, denk ik dat hij inderdaad rond de 10 miljoen zal kunnen opbrengen, meer is hij volgens mij echt niet waard. Hij is voetballend sterk, maar ik denk dat je met Toivonen ook wel het risico hebt dat het de sfeer beïnvloed. Als het allemaal even tegen zit denk ik niet dat hij de makkelijkste zal zijn om in het gareel te houden.

17 augustus 2012 om 20:25

Kijk eens op psv.netwerk.to Volgens mij zegt hij dat daar letterlijk hoor!

17 augustus 2012 om 20:31

Ok, maar dan had Voetbalzone de kop ook in het artikel moeten quoten.

17 augustus 2012 om 20:36

Dat ben ik met je eens.

Toivonen heeft unieke kwaliteiten. Is enorm kopsterk, erg doelgericht voor een middenvelder en is positioneel top. Probleem is dat hij enorm lui is, in de passing vaak slordig is en dat hij hier en daar wat lomp de duels ingaat. 14 miljoen lijkt me te veel voor hem, voor 8,5 zou ik hem van de hand doen als PSV zijnde.

17 augustus 2012 om 20:14

Precies, hij doet teveel domme dingen.
In de Eredivisie komt hij er te vaak mee weg maar je loopt toch het risico dat je hem een paar wedstrijden per jaar moet missen mocht men hem straffen voor zijn gedrag in het veld.

Tevens denk ik dat hij met zijn gedrag niet echt goed is voor de sfeer in de groep.

17 augustus 2012 om 20:24

"in de Eredivisie komt hij er te vaak mee weg"

Da's waar, maar het gedrag van dit soort spelers verandert ook als ze in een andere competitie spelen. Zie Suarez, was ook een zuiger en irritante speler met maniertjes hier. Op het racisme-akkefietje (kuch) na beheerst hij zich in Engeland gewoon. Suarez staat er bijvoorbeeld niet bekend als schwalbekoning, zoals hier. Waarom zou Toivonen dat niet kunnen?

Een transfer naar een andere competitie betekent altijd een schone lei, voor elke speler.

Vind ik niet, op Toivonen ga je geen winst meer maken gezien zijn leeftijd, En eigenlijk vind ik hem ook niet beter dan Anita.

De club Ajax krijgt voor Anita 8,5

Als hij Psv had gezeten hadden ze er max 5 voor gekregen.

Grotere club, grotere historie dus ook grotere transferbedragen (zowel inkoop als verkoop)

17 augustus 2012 om 20:15

Oke wat is dit een groot lulverhaal....gold dat ook bij de transfers van Robben, Stam en van Nistelrooy...?? Laat me niet lachen

17 augustus 2012 om 20:19

Ik heb het ook niet over topspelers...

Voor sterspelers wordt altijd een goed bedrag gegeven.

Spelers die te kort komen voor de top, daar weet Ajax veel meer uit te halen dan Psv, Feyenoord of welke andere club dan ook.

Neem even Babel/maduro als voorbeeld.
Matige spelers die door de naam Ajax veel meer geld op hebben geleverd.

Ik kan geen B speler van Psv opnoemen die voor 10+ is verkocht, jij wel ?

17 augustus 2012 om 20:21

Maar al die spelers wonnen prijzen met Psv. Toivonen heeft gewoon nog niet gepresteerd met Psv. Nooit hoger geeindigt dan 3de van de mickey mouse competitie.

Anita daarentegen is nog nooit lager geëindigt dan 3de.

17 augustus 2012 om 20:26

willem ik denk dat de Wit zeker wel een punt heeft. Jij noemt nu net 3 spelers op die wel wat meer hebben opgebracht, maar waar Vertonghen voor ongeveer 10 miljoen incl. bonussen werd verkocht door Ajax met een eenjarig contract kwam PSV er maar bekaaid vanaf met Afellay.

17 augustus 2012 om 20:36

afellay had nog maar een halfjaar contract

17 augustus 2012 om 20:47

Tsja 3 miljoen voor een half jaar contract of 10 miljoen voor een een jarig contract. PSV kwam daar nog steeds bekaaid vanaf vooral aangezien Afellay een absolute vedette was voor Psv.

18 augustus 2012 om 00:01

Kezman, Dzudzak, Kone, Farfan, Zenden...zo heb je er een paar...

18 augustus 2012 om 22:27

Zenden was omgerekend 6 miljoen euro, dat zijn inderdaad flinke bedragen.

Ik heb de rest maar niet opgezocht voordat ik nog meer in de lach ga schieten.

17 augustus 2012 om 20:15

Complete onzin natuurlijk, het gaat niet om de historie van de verkopende club. Het gaat om het niveau waarop gespeeld wordt, de kwaliteiten van de speler, lengte contract, etc etc....

17 augustus 2012 om 20:17

trouwens is van Nistelrooy de duurste speler die uit nederland is vertrokken voor 28,5 miljoen dus ik weet niet wat je voor onzin uitkraamt...

edit: reagerende op de Wit

17 augustus 2012 om 20:19

Was niet tegen mij neem ik aan?

17 augustus 2012 om 20:27

van Nistelrooy -- Man-united - Anita -- Newcastle United.

Twee verschillende spelers. Waar Anita naar mijn mening net niet goed genoeg is voor de top was van Nistelrooy dat wel.

17 augustus 2012 om 20:32

@ willem, dat is dan 1 PSV speler geweest. Als je de lijst verder af gaat zie je vooral Ajax spelers. Sneijder, Huntelaar, Suarez etc. allemaal boven de 25 miljoen.

17 augustus 2012 om 21:47

Wat dacht je van robben?

18 augustus 2012 om 22:31

Robben was 18 miljoen dus bij lange na niet over de 25 en zelfs evenveel als Ryan Babel en Robben is toch echt de betere speler. Moet je nagaan voor hoeveel hij wegging als hij bij Ajax zat. ;

17 augustus 2012 om 22:18

doedelzak ging wel voor aardig bedrag weg anders hoor. Vind ik nog steeds geen topspeler (14 miljoen euro)

Misschien wel, maar het is algemeen bekend dat Ajax meer krijgt voor hun spelers. Denk dat PSV blij mag zijn als ze 10 miljoen voor Toivonen krijgen. Hij doet het wel leuk tegen RKC en Nac, maar in de echte wedstrijden tegen Ajax, Feyenoord, Twente en AZ geeft hij vaak nooit thuis.

Wow, is het alweer zijn 5de seizoen, tijd gaat snel zeg

Toivonen is geen speler in mijn ogen voor de absolute top, ik denk dat hij dat zelf ook wel weet, maar hij kan mij het ongelijk bewijzen, want hij heeft nog zeker minimaal 5 jaar te gaan op het hoogste niveau.

Met een speler als Anita kun je kampioen worden. Met een speler als Toivonen niet. Stabiliteit is belangrijker dan af en toe eens een goede wedstrijd spelen.

17 augustus 2012 om 20:18

Ook complete onzin, kampioen wordt je met een team over 34 wedstrijden etc etc. Toivonen kan daarin (ook) doorslaggevend zijn met zijn scorendvermogen. Sterker nog, hij kan een grotere directere invloed op wedstrijden hebben.....ik zeg niet dat Anita minder belangrijk is, maar hij is wel minder beslissend voor zijn team

17 augustus 2012 om 20:23

Doordat hij meer invloed heeft wint psv al 4 jaar niets....

17 augustus 2012 om 20:29

Complete onzin: als Psv een Anita had gehad vorig seizoen, een speler die zich compleet wegcijfert voor het team en vecht voor iedere bal die door welke medespeler dan ook verloren is, dan waren ze kampioen geworden. Een doelpunt maken is niet belangrijker dan er 20 voorkomen. Toivonen is de afgelopen jaren zelden beslissend geweest in wedstrijden en was er in de vele kampioenswedstrijden vaak niet duidelijk aanwezig en dat nog wel terwijl hij aanvoerder was. Spelers als Wouters, Touré, Anita, Van Bommel, Alonso en dergelijke worden vaak ondergewaardeerd, maar zijn in het team in al die wedstrijden vaan enorm grote waarde. Tel daarbij de mentaliteit van Anita en Toivonen in vergelijking en je snapt wat ik bedoel.

17 augustus 2012 om 20:30

Beslissend.. Tsja, jij kan het blijkbaar goed inschatten bij verdedigende middenvelders, maar ik vind het maar lastig. Een controleur kan een aanval van de tegenpartij afbreken, maar je zal nooit weten of dit beslissend is geweest of niet. Anita kan met zijn wedstrijd instelling een signaal afgeven aan teamgenoten, maar je weet nooit hoe die teamgenoten hadden gespeeld zonder Anita.

17 augustus 2012 om 20:31

@ahmedhossam
Beetje domme opmerking als ik zo vrij mag zijn. Je wint prijzen met een team, niet als individu. De invloed van de ene speler in successen is alleen directer dan die van anderen. De invloed van guidetti op de successen van feyenoord was ook directer dan die van Anita bij ajax...maakt het dan uit dat Ajax kampioen werd en Feyenoord niet? Lijkt me niet toch?

@de toekomst
Mee eens dat ze moeilijk te vergelijker zijn maar ik probeer alleen aan te geven dat Toivonen met zijn doelpunten wel degelijk belangrijk is en vaker een directe invloed op een wedstrijd heeft. Het voorbeeld dat jij geeft vind ik meer indirect (maar daarmee niet minder belangrijk!)

@chevalrick
Ja maar met 11 Anita's red je het niet en met 11 toivonen's ook niet...beiden zijn belangrijk op hun eigen manier...toivonen heeft met zijn doelpunten wel degelijk belangrijk is en vaker een directe invloed op een wedstrijd heeft. Het voorbeeld dat jij geeft vind ik meer indirect (maar daarmee niet minder belangrijk!)

Alleen gaat Vurnon niet bij mensen op hun tenen staan, en geeft ook geen ellebogen of staat constant om kaarten te janken, dat nemen topclubs ook mee in de beoordeling van de prijs. Verder hebben zowel Anita als de Jong meer potentie en zijn ze jonger, waardoor ze meer resale-value hebben. Topclubs kunnen Toivonen wel kopen nu op z'n 26e, maar het is maar de vraag of ze hem nog met winst kunnen doorverkopen als die 30 is, waarschijnlijk niet. Dan kun je het geld als club zijnde ook beter investeren in spelers als Anita en de Jong.

Denk toch dat als er zo'n 12 miljoen wordt geboden PSV wel akkoord zal gaan

17 augustus 2012 om 20:21

Vast wel ...
Die 10 miljoen misschien ook al, maar psv zet gewoon hoger in om rond de 12 uit te komen.
Dit gebeurt zo vaak met spelers.
Waarom zou je de "echte" prijs wat je er voor wilt hebben gelijk eraan vast plakken als je er misschien wel meer uit kan halen.

Beetje jaloers Dickie? Al jaren dat Ajax gewoon meer geld krijgt voor hun verkochte spelers. Dat komt gewoon omdat Ajax nou eenmaal een betere naam heeft wat betreft de opleiding. Het positieve voor psv is dan wel dat ze juist spelers voor minder geld kopen. Wanneer Ajax komt wil men meer geld. Zoals gebruikelijk snijdt het mes van twee kanten...

Er is maar een competitie waar ze 8.5 miljoen betalen voor Anita. Dus tenzij Toivonen net als een aantal ex-feyenoorders degradatievoetbal in de PL wil spelen ga je er nu geen 14 miljoen voor vangen.

Misschien is Toivonen meer dan 8,5 miljoen yen waard, maar zeker niet in euro's. Hij heeft het afgelopen seizoen namelijk niet veel gepresteerd voor Psv. Je kunt deze spelers sowieso niet met elkaar vergelijken, omdat ze op verschillende posities spelen.

17 augustus 2012 om 20:21

Niet veel gepresteerd voor Psv? You're serious?

17 augustus 2012 om 20:23

Kijk zijn cijfers er maar op na en oordeel dan opnieuw.
Bijna 1 op 2 voor een middenvelder is prima, en daar kijken clubs ook na.
Hij heeft een prima leeftijd, en nog een 2 jarig contract dus 8.5 is hij sowieso wel waard, laatst staan dat je met je yen komt aanzetten.

17 augustus 2012 om 20:25

4 jaar in PSV 1, 4 jaar geen champions league behaald. Zo simpel zijn de cijfers.

Bij Anita is het juist anders, hoe meer wedstrijden hij speelde voor Ajax hoe hoger ze eindigden....

17 augustus 2012 om 20:28

23 jaar vs 26 jaar.. enough said..

17 augustus 2012 om 20:38

@ahmedhossam
Dat zegt dus niets over de speler, alleen wat over het team...

17 augustus 2012 om 21:18

Het is algemeen bekend dat je pas eind jaren 20 op je top bent.
In dat opzicht is Toivonen dus wat "rijper"
En nog maals hoe goed ken je zou nou vergelijken de één is aanvallend de ander meer verdedigend.
en @ stanafca ... leeftijd zegt niet heel veel kijk maar naar een giggs.

18 augustus 2012 om 10:33

giggs.. een uitzonderingsgeval die overigens nog nooit verkocht is.. wat dat voor de transferwaarde doet zullen we dan ook niet weten.. Psver komen thaigo silva en van persie aanzetten echte wereldtop... daar wordt altijd wel voor betaald.. voor een speler uit de eredivisie die nog niet veel heeft bewezen is 26 oud.. spelers moet toch vaak nog een stapje maken in het buitenland... dan heb je liever een wat jongere speler..

18 augustus 2012 om 16:19

26 is helemaal niet oud.
Dat grootste onzin wat je nu zegt.
Het is algemeen bekend dat je als voetballer meestal tussen je 26 - 30 "op je top" zit.
Natuurlijk heb je er echte talenten uitspringen.
Maar dat geld ook voor de "normale spelers"
Verder snap ik je zinnen niet echt.
"psver komen thaigo silva en van persie aanzetten echte wereldtop" ik weet niet wat je hier mee bedoeld.

17 augustus 2012 om 20:21

Dat vind ik nou ook, hij springt er heel soms boven uit, meer dan dat is het niet.

Anita is beter qua verdediging paasjes en Toivonen qua schots en Dribbel

Leuke vergelijking maar Toivonen is een stuk ouder dan de spelers die hij noemt en heeft dus minder rek en restwaarde. Als psv er 14 miljoen voor wilt hebben dan is dat hun goed recht overigens.

17 augustus 2012 om 20:50

Dat is leuk bedacht, maar daarmee impliceer je dat je voor een speler van 26 geen 10 mln zou moeten betalen omdat je er dan niets aan verdienen kan? Nu betaalt Newcastle 8,5mln voor Anita die over drie jaar misschien een stapje hogerop wil maar dan ook 26 is......jouw lijn doortrekkend moet je dan geen 10mln voor hem neerleggen en dus gaat newcastle ook op Anita geen winst maken op deze manier. Dan is 8,5 mln voor Anita toch ook te veel?

Lijkt me duidelijk dat ik vind dat je zo niet moet denken...het is een voetbalclub en geen investeringsbedrijf ;

17 augustus 2012 om 21:45

Ik impliceer niets. Ik geef alleen aan dat je spelers op ander posities en andere leeftijden niet met elkaar kunt vergelijken. Dat staat los van welke waarde ze vertegenwoordigen.

17 augustus 2012 om 21:51

Huh....lees je eigen post nog een keer door ajb... Ik lees namelijk alleen maar iets over waarde en restwaarde

Wat zal deze topic vast veel reacties opleveren.
De één zal dit wel zo vinden en de ander niet.
Verder spelen ze op andere posities dus ook lastig te vergelijken.
Ik weet niet hoelang het contract nog was van Anita, maar jax heeft denk ik wel het maximale eruit getrokken.
Psv wilt dit ook met Toivonen, en geef ze eens ongelijk?
14 miljoen is een richt prijs, je laat je niet in de kaarten spelen door met 10 miljoen genoegen te nemen.
En vergeet niet dat de transfermarkt ook nog "maar" zo 2 weken open is.
En vervanger alá Maher heeft ook een flink prijskaartje (mocht Psv voor hem gaan bij verkoop van Toivonen) en denk dat ze daar ook op voorbereid zijn.
Of Toivonen meer waard is dan Anita valt dus moeilijk te zeggen, Anita is meer iemand die het vuile werk opknapt en Toivonen iemand die makkelijk scoort en op de goede plek staat.
Hier door valt hij misschien meer op als je 1 op 2 loopt als middenvelder doe je het goed, en ook dit speelt mee met het bedrag wat ze graag zouden willen voor hem.

17 augustus 2012 om 20:26

Hij is ongetwijveld niet de meest "lieve" persoon om tegen te spelen.
Maar een Balotelli - Suarez zijn dit ook niet.
Hij staat vaak op tegenstanders, geef ik toe.
Maar je moet ook toegeven dat hij vaak op de goede plek staat om te scoren, dit is ook een kwaliteit!
Dat je zegt dat Toivonen middelmaat is kan je pas zeggen als hij in een andere competitie bezig is en het niet of wel zou halen.
Ik denk dat hij geschikt is voor de Italiaanse competitie.

Ze zijn niet vergelijkbaar en Anita is constanter gebleken en heeft overigens geen vervelende trekjes.

17 augustus 2012 om 20:23

Het laatste klopt, het eerste is wat vreemd voor iemand die slechts een gedeelte van een seizoen zijn waarde als DMC heeft bewezen?

17 augustus 2012 om 21:37

Anita speelde seizoen 2010/2011 ook al Cvm.

17 augustus 2012 om 21:43

Maar kennelijk of niet zo goed dat hij daar in 2011/2012 ook als basisspeler begon? En volgens mij ook niet heel veel wedstrijden?

Anita heeft potentie toivonen is bijna op zijn hoogtepunt.

Tja wat Toivonen nou weer gepresteerd de afgelopen paar jaar dat hij meer waard zou zijn dan Anita. Ook een rare vergelijking vind ik trouwens hoor. Dan kan je ook zeggen als Andy Carroll 40 miljoen waard is is Modric 300 miljoen waard. Je kan het ene niet met het andere vergelijken,

Prima dat PSV vast houdt aan die hoge prijs maar ik weet zeker dat er geen club komt die 14 miljoen voor Toivonen (toivonen wie is dat? zullen veel clubs denken) gaat betalen.

Ik denk het enige waar mensen moeite mee hebben omtrent Toivonen is dat aan het begin van de transferperiode na het EK deze man voor 6,5 miljoen (als ik het goed heb) weg mocht, en sinds enkele weken geniet van de 'eerlijke' prijs van 14 miljoen.

Ik vind deze prijs overigens ook veel te hoog voor Toivonen maar dat is op mijn mening gebaseerd.

Het probleem bij toivonen is dat nou nog steeds niet echt duidelijk is, waar hij het best kan spelen. Spits of op 10. Nu speelt hij op papier op 10, maar komt hij door een loopactie veel in de spits. Het hangt van het type spits af of Toivonen die kwaliteiten het best kan benutten. En daar zullen clubs dus ook zeker rekening mee houden.

Toivonen is niet veel meer dan 8,5 miljoen euro waard. Hij kan wel goed spelen en scoort wel veel, maar hij maakt ook veel smerige overtredingen en pakt veel gele kaarten. Dit vermindert zijn waarde ook.

“met alle respect, maar als je achtenhalf miljoen krijgt voor Vurnon Anita en vijftien voor Luuk de Jong, dan moet dat geld ook voor Toivonen betaald worden”

Zo kan je natuurlijk niet vergelijken, ten eerste heeft de prijs nog met contractlengte te maken en met eventuele potentie en leeftijd van de speler zelf. Anita is toch 'pas' 23 en Toivonen bv. 26 scheelt toch een boel. Daarnaast heeft Anita de laatste 2 jaar CL gespeeld en Toivonen niet.

Kortom moeilijk te vergelijken wat de ene speler waard is tegenover een andere speler.
Maar Psv kan vragen wat ze willen aan de 'kopende' club de vraag of ze het willen betalen of niet.

anita is beter dan toivonen hij heeft veel meer overzicht en betere pasen verdediging is beter en hij heeft ook de kwalitijt om naar voren te schuiven als het moet.
toivonen heeft vorige seizoen heel erg slecht gespeelt anita daartegen speelde een hele belangrijke rol voor ajax.
voor een speler die niet in vorm is gaan clubs ook niet het record bedrag betalen dus ik denk niet dat toivonen meer waard is dan anita

17 augustus 2012 om 21:43

Je vergelijkt een cvm met een cam. Een beetje scheef dus met dat Anita beter is dan Toivonen.
Toivonen heeft vorig seizoen slecht gespeeld? Ook het aantal doelpunten die hij heeft gemaakt?

Ik blijf erbij dat als Toivonen al die jaren als spits had gespeeld hij minimaal één keer topscorer van de eredivisie was geweest. Hij scoort vanaf het middenveld al erg veel. Hij vind zichzelf een 10 maar vooral zijn doelpunten zijn belangrijk voor Psv. Meevoetballend vind ik hem niet bijzonder opvallen. Denk dat hij als spits die 14 miljoen al lang waard was geweest. Nu is de vergelijking met andere spelers altijd lastig te maken maar als Anita 8,5 waard is en De Jong 15 dan schat ik Toivonen rond de 10. 14 miljoen vind ik ook een beetje overdreven maar gelukkig heeft iedere club het volste recht om te vragen wat het wil.

Ik denk dat clubs meer betalen voor Toivonen dan Anita omdat de voetbalwereld helaas zo in elkaar zit dat de waarde van een aanvallende speler vaak hoger is dan die van een verdedigende speler

Toivonen maakt een team niet beter, Anita wel,...hij is een echte teamspeler!!
Ik vind 14 milj. wel heel veel voor Ola
15 voor Luuk ook trouwens.
Ik snap niets van die bedragen, clubs hebben geen last van de crisis, ook in Nederland niet als je kijkt naar wat er gevraagd wordt!!

En ze moeten alles weer vergelijken met Ajax. Kijk een keer naar jezelf en spiegel niet alles aan het grote Ajax.

Toivonen is een goede speler maar zijn gedrag is niet zoals het hoort. Bovendien speelt hij bij Zweden en in Europa en de belangrijke wedstrijden niet goed, Anita juist wel.

17 augustus 2012 om 21:22

Het gaat niet om spiegelen met Ajax maar een vergelijking met soortgelijke spelers/transfers want ook De Jong wordt er bij gehaald.

Overigens is je laatste alinea ook wat raar want ten eerste speelde Toivonen ook in Europa goed en ten tweede kun je Toivonen wel verwijten dat hij niet goed speelt bij Zweden (puike opmerking want je zal niet veel wedstrijden gezien hebben) maar aan de andere kant speelt hij wel in de nationale ploeg en zo slecht is Zweden ook weer niet....

17 augustus 2012 om 22:16

Wat is er soortgelijk aan deze spelers dan en helemaal met de jong. Je hebt het over een spits, cvm en een cam

17 augustus 2012 om 22:20

Spelers die van een nederlandse topclub nar het buitenland gaan wellicht??

17 augustus 2012 om 22:18

gelukkig spiegelt psv zich niet aan het " grote ? "ajax.
bij psv zijn ze godzijdank niet zo gierig en hebben ze 1 van neerlands grootste talenten nog wel even voor ons voetballiefhebbers kunnen behouden.
Ik ben maar wat blij dat PSV geen Lidl mentaliteit heeft zoals mark netto op dit moment bij die almachtige vereniging.

17 augustus 2012 om 23:57

Dat niet gierig zijn en zwaaien met geld heeft psv inderdaad veel opgeleverd de laatste jaren. Ahum. En ik moet je inderdaad gelijk geven dat PSV geen Lidl mentaliteit heeft. Die betalen liever wat meer. Dat blijkt wel als de transfersommen van Assaidi en Narsingh naast elkaar zet. Meer betalen voor mindere kwaliteit.

OT: Dick heeft zeker gelijk als Toivoinen meer zou moeten opleveren dan Anita. Of Toivoinen echt genoeg is voor de europese top betwijfel ik. Dat blijft lastig te voorspellen. Wat dat betreft zijn er genoeg voorbeelden van hele goede spelers in Nederland die het in het buitenland niet hebben gered.

Waarom vergelijkt Advocaat Toivonen met een spits en een verdedigende middenvelder die beide jonger zijn? €14 miljoen is een reële prijs om te vragen (voor €12 miljoen verkopen), maar kom dan niet met die vergelijkingen. Eigenlijk moeten ze hem dit jaar wel verkopen, want volgend jaar krijg je max. €8 miljoen (met nog 1 jaar contract).

Ze spelen het spel prima.anzi komt wel terug let maar op .
We zullen het uiteindelijke bedrag nooit horen maar toivo gaat verkassen voor om en nabij de 10 miljoen.

In alle eerlijkheid vind ik ook als ajax supporter 8,5 miljoen voor Anita al veel. 14 miljoen voor toivonen vind ik ook weer absurd. Ik denk ook dat als PSV 10miljoen voor hem krijgt dat ze er direct een strik omheen moeten doen. Wees nu eerlijk; in de grote wedstrijden laat hij het nooit zien.

18 augustus 2012 om 00:54

Kan me nog herinneren dat hij Zweden langs Nederland schot, waardoor Zweden het EK haalde.

Ola Toivonen is een goede speler, denk eigenlijk de beste die PSV heeft, alleen is hij nog niet genoeg leider en hij blijft vervelende trekjes hebben iets dat ook al 7 jaar geleden werd vermeld door Zweeds management. Overigens is Vurnon Anita samen met Jan Vertonghen de meest bepalende speler geweest van vorig kampioen's seizoen ja 15 wedstrijden goed spelen gebeurt niet zomaar mensen moet je nagaan dat Ajax 15 wedstrijden op rij heeft gewonnen, dat is echt kapot moeilijk dus jullie geven hem veel te weinig krediet. Uiteindelijk slaat deze vergelijking nergens op het zijn 2 hele andere spelers op andere posities en ze mogen dan achter elkaar staan, maar zijn compleet anders dat is netzoals als Thiago Silva met Ibrahimovic vergelijken.
Ook moet Dick even rustig aan doen watn hij heeft nog geen half jaar met Ola op een veld staan voetballen dus ja.

Ik ruik een en al jaloezie uit Eindhoven. Altijd maar weer met Ajax willen vergelijken. Hoe kansloos je zijn. Ik vind toivonen trouwens niet beter dan Anita. Alleen kwa karakter kan Anita niet aan hem tippen. Wat een misselijke barbiepop is die gast zeg.

18 augustus 2012 om 00:12

Barbiepop..hoezo jaloezie..hoe jaloers kun je zijn zeg

Hoeveel doelpunten heeft Anita gemaakt en hoeveel Toivonen? oohja... nog meer dan het hele middenveld van Ajax..

Alleen dat al..zegt al genoeg..

snappen jullie dan niet dat psv met opzet de zo'n duur prijskaartje aan hem hangt.
Brands weet heuswel dat er geen club 14 miljoen gaat betalen voor Ola.
Maar door te zeggen dat hij zoveel moet kosten gaan clubs wel hoger bieden dan dat ze ander wouden gaan doen. Kijk daarbij bijvoorbeeld naar hulk, hij is voor ongeveer 40 miljoen naar chelsea gegaan terwijl porto eigenlijk 100 miljoen wilde hebben nou is 100 wel overdreven maar door zo'n hoge vraagprijs gaan clubs meer moeite en meer geld inversteren dan wat ze van plan waren

Ik zelf ben een echte PSV supporter maar ieder mens dat een beetje logisch nadenkt kan dit toch verzinnen.

18 augustus 2012 om 00:24

Dat meen je niet?! Is het gewoon een spel van Brands? Tsjonge wat een boefjes zijn het toch daar bij Psv. Zetten ze toch iedereen op het verkeerde been!

Luuk de Jong en vurnon Anita zijn.stukken jonger dan toivonen. Ook heeft toivonen heel veel vieze en nare trekjes. Dat zien clubs ook, geen fijne reclame is zo een speler, goals of niet. Gezien ze goals vorig jaar camoufleerde hij die trekjes. Als hij stopt met scoren blijft een vies peukje óver. Geen hater feiten.

Ik persoonlijk vind dat ajax een topdeal heeft gemaakt, anita heeft in mijn ogen weinig te bieden, ja oke hij heeft een aantal wedstrijden leuk gespeeld maar that is it. En ik sluit me aan bij de mening van vele supporters dat als een speler van ajax verkocht word er meer word betaald op basis van in het verleden behaalde resultaten.

Maar voor Fc Twente is dit goed nieuws, Newcastle heeft Tiote onder contract staan en dat is ook een def mid, zou anita voor hem in de plaats gehaald worden?? Zoja dan kan Fc Twente nog een mooi bedrag tegemoet zien dat kan oplopen tot 4m:-)

Ik vind ook dat Toivonen meer waard is dan Anita. Begrijp me niet verkeerd Antia is een fantastische voetballer gebleken maar Toivonen is gewoon een klasse beter. Toivonen scoort zo ongelofelijk veel voor een middenvelder, ja ik weet dat ie soms van dat soort rare fratsen heeft maar als hij die uithoud is het een fantastische voetballer en een aanwinst voor veel subtoppers

haha dat is toch een lachwekkende uitspraak zeg. Het duurt niet voor niks zo lang dat ze hem niet kwijtraken. Het is gewoon een middelmatige speler, die tot op heden helemaal niets gepresteerd heeft, alhoewel ik vind hem wel een van de meest irritante spelers op de nerderlandse velden. Daar wordt bij PSV blijkbaar op geselecteerd de laatste jaren haha. ( Van Bommel, Mertens, Toivonen en zelfs Strootman begint ook al trekjes te vertonen ) Als ze 7 miljoen kunnen krijgen, strikje erom en weg doen. En Advocaat moet dat natuurlijk zeggen, want dat is goed voor het bedrag dat ze uiteindelijk hopen te vangen. Maar Toivonen meer waard dan Anita haha, dat is lachwekkend natuurlijk. Toivonen heeft minder kwaliteit, niks gepresteerd, is ouder en zal ook niet veel beter meer worden, dus ook niet meer waard. Anita is jonger, is kampioen geworden en is nog maar 23, dus kan nog beter worden en uiteindelijk nog meer waard worden.

Als mister toivonnen het sneaky achterwegen liet en eens werkte voor zijn geld en niet alleen maar afwacht en zijn karakter een beetje bijstelde, dan was hij misschien wat meer waard. Maar anita speelt bij ajax, die o zo lang dat ik kan denken, al groot was in het buitenland samen met feyenoord en die doet alles wat hij moet doen en dat voor zon klein mannetje als hij. Ik gun hem die transfer, maar vindt het jammer voor ajax, toivonnen gun ik die transfer ook, dan zijn we verfost van dat sneaky gedoe van hem, want als voetballer kan je van hem genieten, om die dingen die hij o zo geniepig doet des te minder, maar dat vinden ze bij PSV wel normaal, het voorbeeld gaf MVB toch al bij rkc waalwijk. Nu nog geniet ik alleen al als ik aan die wedstrijd denk en geloof me zon wedstrijden zallen nog wel meer komen.

Nee, Anita heeft meer potentie dan Toivonen, en komt uit een beter land (dat maakt uit, maar dan moet hij zich wel bij de 23 gaan spelen). Anita is ook een uniekere speler dan Toivonen, alhoewel hij voor mij tot de betere koppers van Europa behoort. Bovendien is de contractduur ook belangrijk, alleen weet ik die niet van beide spelers.

Piep, piep. Als je een speler wilt verkopen krijg je er nooit genoeg voor. Gênant hoe PSV met Toivonen aan het leuren is. Volgens mij hun beste voetballer, verreweg zelfs.

Uiteindelijk bepaalt de club voor hoeveel geld een speler vertrekt. Het verleden heeft uitgewezen dat Ajax beter kan onderhandelen dan Psv. PSV kiest vaker eieren voor hun geld en zijn niet in staat om andere clubs te overbluffen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Zondag 24 juni
Phillip Cocu denkt aan bekende namen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren