wk2018

Van Gaal over opvallende afwezige Clasie: ‘Hij zat er heel dicht bij’

Vrijdag, 10 augustus 2012 om 13:21

Velen hadden verwacht dat Jordy Clasie door bondscoach Louis van Gaal opgeroepen zou worden voor de vriendschappelijke interland tegen België, maar waar zijn ploeggenoten Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij een uitnodiging kregen, meldt de Feyenoord-middenvelder zich bij Jong Oranje.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind je vdat Jordy Clasie een kans bij het Nederlands elftal had verdiend?


Gerelateerd

49 reacties (laatste reactie door donalexfcg)

je bent nog jong clasie! het kan altijd nog

10 augustus 2012 om 13:56

Het is afwachten of van gaal met 1 of 2 verdedigende middenvelders gaat spelen . Clasi is wel de beste Feyenoorder

10 augustus 2012 om 20:05

Met Van Gaal als bondscoach en zijn jaknikkers krijgt geen enkele Feyenoorder een echte kans, laat staan een basisplaats!

vind hem eigenlijk beter dan strootman, enige is dat zijn lengte niet een voordeel is!

10 augustus 2012 om 13:35

Louis van Gaal kennende gaat hij zeer waarschijnlijk in een 433 systeem spelen met de punt naar achter, Clasie heeft het vorig seizoen leuk gedaan maar heeft geen enkele europese ervaring ik acht hem niet in staat om met de punt naar achter tegen grote nationale ploegen te acteren sorry blijkbaar is Louis ook tot deze conclusie gekomen, Ik vind het niet heel raar dat Clasie er niet bij zit Strootman is een absoluut toptalent & schaars heeft veel meer ervaring en tsja Nigel kan een echte killer zijn en is onze beste optie op die positie.

als je even nadenkt zie je ook dat Louis 3 controleurs/verdedigende middenvelders heeft geselecteerd waar BvM met van Bommel er dus 4 had, Het is helemaal niet zo raar dat Clasie er niet bij zit een jongen die een jaar geleden amper wedstrijden bij Excelsior vol kon maken Moet nu perse bij Oranje zitten, Ook begrijp ik niet waarop iedereen baseert dat hij beter dan strtooman is want dat is zeker niet het geval & helemaal niet kwa potentie.

Fer Clasie Anita Schaars Strootman Nigel De Jong moeten gaan uitmaken die er in oranje gaat komen.

10 augustus 2012 om 14:00

@afca_1995 , het enige wat je vergeet is dat Clasie de enige is die behalve bal afpakker ook spelverdeler is.
DIt is bijna een unieke combi waar je gewoon gebruik van moet maken.

10 augustus 2012 om 14:03

Nou strootman heeft zeker veel potentie, maar ik vond hem na utrecht eigenlijk niet meer goed spelen, veels te grillig en oogt vaak geirriteerd .. clasie heeft vorig jaar gewoon een goed seizoen gedraait.. beter dan strootman iig (in mijn ogen)

10 augustus 2012 om 13:32

Ondanks zijn lengte wint hij wel bijna elk duel en heb ik heb dinsdag zelfs een kopduel zien winnen ;. Clasie komt er uiteindelijk wel. In 2014 zit hij er gewoon bij als hij zijn niveau weet vast te houden.

10 augustus 2012 om 13:35

Is bij Xavi of Iniesta niet anders, ik zeg niet dat Clasie dezelfde kwaliteiten heeft maar qua lengte verschillen ze niet zozeer.

10 augustus 2012 om 13:43

Clasie is net zoals Anita erg klein , maar deze 2 jongens zijn ongelofelijk sterk voor hun lengte

En zoals je zegt hij is eingelijk al verder als Strootman ben ik het volledig mee eens, Hij presteerd constanter en is veel sneller

Hij wordt nog wel een keer geselicteerd

10 augustus 2012 om 13:35

de jong erbuiten laten ? Ik snap best dat je een bepaald voorkeur voor iemand kan hebben omdat hij bij jou club speelt, maar eerlijk is eerlijk De Jong is ijzersterk op middenveld. Speelt in de BPL ik denk niet dat clasie beter is al hem ( nog niet teminste). En persoonlijk vind ik Clasie niet beter als strootman , maar dat is slechts mijn mening

10 augustus 2012 om 13:57

Punt met De Jong is dat ie juist niet speelt in Premier League. Komt steeds lager in de pikorde bij City te staan en zal waarschijnlijk dit seizoen nog minder aan spelen toekomen. Of hij zal een transfer moeten maken wat gezien zijn huidige salaris uiterst lastig zal worden.

10 augustus 2012 om 14:05

Wint Strootman bijna elk duel? Clasie wint wel bijna elk duel.
Geeft Strootman vele goeie diepte passe. Doet Clasie wel bij Schaken en Cisse.
Verdeelt Strootman het spel. Wat Clasie wel doet bij Feyenoord.

10 augustus 2012 om 14:42

Klopt dat hij weinig speelt, maar als hij speelt doet hij het wel goed. En ik ben van mening dat je de beste spelers van dat moment met selecteren en niet omdat iemand veel potentie heeft.. over 2 jaar zal clasie er wel klaar voor zijn maar nu nog niet. Ondanks dat Nigel niet veel speelt is hij (nu nog) wel beter als clasie. puur als balafpakker is hij super.

10 augustus 2012 om 17:17

Ach wat is weinig? 34 wedstrijden, toen 32 wedstrijden en afgelopen jaar 21 wedstrijden per seizoen. Het is niet alsof het daar een piepeltje is dat nooit speelt. 21 competitiewedstrijden bij de kampioen van Engeland met zo'n selectie, knap toch?

10 augustus 2012 om 13:40

Een blok met voetballers?
Dat wordt pas interessant als het verdedigende blok goed staat. Zoals het nu is hebben de verdedigers de hulp van stofzuiger de Jong hard nodig.
Ik heb er voor de toekomst wel vertrouwen in, met van Rhijn, Gouweleeuw, Nuytinck, Viergever, Martins Indi, de Vrij, Willems, Denswil wellicht in de toekomst (Ik doe maar gewoon mee met die hype al heb ik geen idee of hij echt zo goed is) en ik zal ongetwijfeld een aantal vergeten.
Maar zolang wij het met Heitinga, Mathijsen en Vlaar (hopelijk wordt hij beter in de PL) moeten doen kunnen wij een verdedigende middenvelder echt niet missen.

Clasie komt er nog wel.

Dus hij wordt er misschien bijgeroepen als Jong Oranje zich heeft geplaatst? Zo ja, wie moet er dan afvallen en zo nee, hij is nog jong genoeg.

10 augustus 2012 om 14:53

Jong Oranje speelt volgens mij pas 7 september het kwalifcatieduel, mochten ze die winnen, wie weet zal Clasie de eerst volgende duel van Nederland mee spelen. Aankomende week speelt Jong Oranje een oefenduel.

Niets aan de hand, clasie is pas 21 en heeft het druk genoeg met feyenoord.
Voor ons is dat aleen maar een voordeel.

En daarbij is de kwalificatie voor jong oranje ook erg belangrijk!

Dit is het enige wat ik zeker anders zou hebben gedaan.

Clasie is op dit moment beter dan Anita en Strootman. Clasie had er dus bij moeten zitten ipv Strootman.

10 augustus 2012 om 14:23

Mooi man. Je objectiviteit. Ik denk dat hij de volgende keren er wel bij zit. Dit heeft alles met jong oranje te maken. V gaal zegt t zelf. OF hij zit er al bij.

10 augustus 2012 om 15:06

@ Brutal

Dat is geen objectiviteit. Objectieve mensen bestaan niet. Ik ben net zo goed als iedereen subjectief, maar kan wel achterwege laten bij welke club iemand speelt. Clasie vind ik op dit moment gewoon beter dan bovengenoemde twee.

10 augustus 2012 om 14:37

Clasie zit er niet bij mede omdat v Gaal wil dat Jong Oranje nog een punt pakt, staat in de tekst ;

10 augustus 2012 om 15:07

@ mols1970

Klopt ook wel, maar als je kijkt naar wie het op dit moment verdient dan zou je bij Clasie uitkomen. Als hij echter zo blijft voetballen dan wordt hij snel genoeg alsnog opgeroepen ipv Strootman.

Clasie komt er zeker wel. Een hele goede speler die ondanks zijn lengte weinig duels verliest en behendig is met de bal.
Goed voor hem om zich met Jong Oranje te plaatsen en daarna wordt hij vanzelf geselecteerd voor het grote Oranje.

Krijgen we weer hetzelfde als de voorbije jaren met v persie sneijder kuyt robben en de rest ongelofelijk

10 augustus 2012 om 13:44

Wat wou je dan?
Gelijk maar alle toekomstige sterren zoals Viergever, Clasie etc. uit de Eredivisie erin zetten en proberen met alleen hen de kwalificatierondes in te gaan en zonder onze huidige dragende spelers?
Dan redt je het niet of ga je met de hakken over de sloot naar het Wk.

Oranje moet nu een goede balans hebben tussen jeugd en ervaren spelers.
Kuyt zal sowieso wel na een tijdje afhaken.
De rest die je opnoemt heb je nodig om de jongens te begeleiden op het veld.
Anders red je het gewoon niet.

Clasie vind ik even goed als Anita en Strootman vind ik iets onder het niveau van beide zitten, dus vind het redelijk opvallend deze keuze

Clasie en Luuk de Jong horen er allebei bij. Erg raar dit..

10 augustus 2012 om 14:00

Clasie, John en Luuk de Jong zijn opgeroepen voor Jong Oranje. Zij moeten nog 1 punt hebben voor kwalificatie. Logisch dat de beste spelers die nog voor Jong Oranje mogen spelen, dan opgeroepen worden.

De volgende keer zijn ze waarschijnlijk er dan wel bij.

Waarom geloof ik er niets van? Straks is het dat hij nog 2 cm moet groeien om tot de selectie te kunnen behoren en de keer erna is het dat hij te weinig scoort en daarna is het dat hij blond haar heeft en geen bruin haar.

10 augustus 2012 om 18:13

Toen was nog niet bekend wat de reden was. Nu het wel bekend is maakt het iets duidelijker, al vind ik het nog steeds raar om het te steken op dat er nog 1 punt gehaald moet worden voor Jong Oranje.

Ik ben fan van Clasie en let iedere wedstrijd goed op hem en die jongen doet gewoon niets fout, doet niet onder voor geen enkele controlerende middenvelder.

Maar goed, we zullen zien na september, of Clasie dan wel daadwerkelijk geselecteerd gaat worden.

10 augustus 2012 om 23:48

Denk je dat van Gaal zou liegen dan?? Dat vind ik pas vreemd......

Clasie en Anita komen nog wel bij het grote Oranje. Ik vind het trouwens helemaal geen verkeerde zaak om bankzitters bij het grote Oranje gewoon bij jong Oranje te laten spelen. Klinkt mij allemaal vrij logisch in de oren. Als Clasie zo doorgaat is hij er op het WK gewoon bij.

Verder snap ik het passeren van de Jong wel. Je moet verschillende type spitsen hebben. Dost zou met een invalbeurt meer kunnen forceren dan de Jong wanneer je kick and rush gaat spelen.

Op de opstelling op de achterkant van de papieren van Van Gaal zag je ook dat er maar één controlerende positie op het middenveld is, en dan is het logisch dat niet elke controlerende middenvelder meegaat. Of je dan juist Strootman moet oproepen betwijfel ik, maar we zullen zien hoe de selectie is als de competitie onderweg is, want dit blijft een vriendschappelijk duel net na de voorbereiding.

Eigenlijk ben ik wel blij dat Jordi er nog niet bij is. Er zitten te veel rotte(amsterdamse) appels in deze staf en selectie waarin hij in zijn positie niets kan leren. Daarbij zijn Blind en Kluivert volstrekt onkundig, en alleen voor zichzelf bezig, dus ook daarvan kan hij niets leren.

10 augustus 2012 om 14:02

Dus pas als er een nieuwe staf is zou Clasie goed renderen? Lol
Noem die rotte appels eens, ben benieuwd. Blind is gewoon een goede assistent en Kluivert een opkomende trainer met een groot verleden in Oranje.

Ik ben echt een fan van deze jongen geworden. Ik was heel kritisch in het begin toen hij naar Feyenoord ging, maar hij heeft me positief verrast(hoe kan het ook anders). Die jongen kan echt goed voetballen en leest het spelletje ook goed. Ondanks zijn lengte wint hij toch veel duels. Maar ik snap de uitleg van Louis wel aangezien hij ook belangrijk is voor Jong Oranje die zich ook nog moeten kwalificeren. Ik verwacht wel dat Clasie voor de winterstop zijn debuut maakt voor Nederland. Ga zo door Clasie!

@basenfrance:

Heb jij de persconferentie wel gezien? Waarschijnlijk niet dus dat verklaart die bullshit die jij opschrijft.br Je haat tegen Ajax zit best wel diep aan jouw reactie te lezen maar goed zulke personen blijf je houden.

Clasie komt er wel, vond de reden van Van Gaal juist heel erg logisch. Mensen die praten over dat Anita en Clasie te klein zijn voor VM en dus niet goed genoeg zijn voor de top zijn volgens mij vergeten dat Edgar Davids ook best wel klein was. Was zelfs tijdje de beste op zijn positie.

Goede selectie alleen ik mis Ron Vlaar. That's all..

Sneijder is ook niet zo groot

v Gaal wil dat jong oranje doorgaat en daar speelt Clasie een belangrijke rol in, kunnen mensen dan echt niet lezen hier?

10 augustus 2012 om 23:49

Er zijn er genoeg die niet lezen, of zelfs niet schrijven kunnen!

Van Gaal is jullie beste coach en wou heel graag terug Oranje coachen, logisch dus dat Van Gaal jullie nieuwe bondscoach is. Hadden wij ook maar zo'n coaches of zo'n voetbalbond die de juiste coaches kon aanstellen..

Reden dat Clasie is opgeroepen is nu wel duidelijk denk ik.

Ik snap wel dat Clasie niet zoveel ervaring heeft op Europees niveau maar dit zijn oefenwedstrijden, juist dan moet je dit soort jongens laten proeven aan Oranje!

Dan trainen ze met middenvelders als VD Vaart en Sneijder en ik weet zeker dat een Clasie daar heel veel van kan leren.

Jammer. Ik zie overigens in Clasie niet de ideale middenvelder die met de punt naar achter speelt, zeker nog niet bij Oranje. Wel de nieuwe Sneijder in de toekomst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 17
2182 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

521 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Zondag 24 juni
NAC Breda mag dromen van de komst van Daniel Arzani. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren