'Ik heb alleen maar met Ajax gesproken, omdat het mijn club is'

Vrijdag, 10 augustus 2012 om 13:00

Het Nederlands elftal heeft een dramatisch EK achter de rug en moest na drie nederlagen al na de groepsfase naar huis. Louis van Gaal gaat uit van een incident: over twee jaar, op het WK van Brazilië, wil hij in ieder geval bij de laatste vier eindigen. "Dat is een heel hoog doel, maar je moet de lat hoog leggen", zei Van Gaal vrijdagmiddag bij zijn presentatie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

28 reacties (laatste reactie door remigolbach)
10 augustus 2012 om 13:23

ik weet nog niet of Nederland bij de eerste 4 kan eindigen. 2 jaar geleden waren alle bovengenoemde spelers in topvorm (ook Mathijssen, Heitinga en V. Bronckhorst) en alles paste gewoon in elkaar. Dit jaar waren van de bovengenoemde spelers alleen Van Persie en Huntelaar echt in vorm. Ik hoop dat ze die vorm nog één keer terug zullen vinden voor het WK 2014, samengesteld met jonkies die het op dat moment goed doen.

kom eerst maar door de poulefase

Ik kijk er echt naar uit, heb wel vertrouwen in deze selectie mits enkele kleine aanpassingen en aanvullingen van spelers zoals Clasie,anita en andere talenten.

Nederland heeft een selectie die op papier altijd minimaal de kwartfinales moet halen. Met het beleid van Louis van Gaal zal er ook een nieuwe lichting komen die zal groeien met dit team. Alleen zie ik in 2014 landen als Brazilie (neymar, Moura, Oscar etc) als favoriet, Argentinie met een messi en natuurlijk Spanje.

Spelers als Sneijder, Robben, Huntelaar, Van persie bereiken allemaal de 30 grens en dat is voor die generatie echt de laatste kans om een prijs te pakken op mondiaal niveau. Ik ben reuze benieuwd hoe Louis dit elftal tot één geheel gaat smeden, datgene wat er helemaal fout ging in Polen. Laten we hopen dat de mix tussen jong en 'ervaren' dit team alleen maar in de juiste richting zal helpen. Ik kijk al uit naar de oefenpot tegen Belgie, want die hebben ook zeerzeker een getalenteerde lichting die aan het komen is.

Een WK pakken zal er waarschijnelijk niet meer inzitten, dat heeft de generatie Bergkamp geprobeerd, dat heeft de generatie Sneijder geprobeerd , maar ik ben bang dat de generatie Clasie minder goed is als de vorige, maar goed, ..ik hoop dat mijn ongelijk bewezen wordt.

Probeer je eerst maar eerst te kwalificeren !! dan heb je het al beter gedaan als in 2002. Gelukkig geen Ierland uit nu

Nederland geeft een erg goede selectie, doen het voor een klein land altijd prima. Er is weer een goede aanvoer met talenten en van Gaal kan jeugdige spelers absoluut goede bagage meegeven. Ik ben dus niet lang niet zo pessimistisch als eerdere reacties. Over 2 jaar staat er vast een goed ingespeeld NL elftal

Kan denk ik wel lukken qua materiaal in ieder geval wel en nu is het dus een kwestie van het maken van een team en dan zie ik niet heel veel problemen voor Oranje. Alleen Duitsland en Spanje liggen met kwaliteit ver op ze voor

De lat ligt inderdaad hoog maar dat mag je ook wel verwachten maar wat als er maar een kleine klink in de kabel komt wat dan. Ik hoorde alle ajacieden nog piepen toen het wat minder ging onder bvm. De technische staf bestond uit niet ajacieden etc etc . Benieuwd hoe ze nu reageren als het wat minder gaat. Het ajax gehalte is weer erg hoog bij oranje dus daar kan het nu niet meer aan liggen. De niet ajacieden zullen hier zeker over gaan vallen. Wat natuurlijk weer genoeg hits en topics opleverd voor VZ. Die zullen er vast wel weer een paar mooie verhalen tegen aan gooien. Wat dan natuurlijk niet onder provoceren valt. Ik ben benieuwd hoe louis het gaat doen en vooral hoe hij zich tov de pers gaat opstellen. In iedergeval komt er weer genoeg stof om over te discussieren.

Nou we kunnen net zo goed niet naar het WK gaan. Typisch Nederlands, tevreden met een plek bij de 1e 4. Je meot willen en durven uitspreken dat je kampioen wilt worden. En niet, ja als het lukt, nee weg aan ervoor. Bij grote clubs zeg je toch ook niet, ja ik wil bij de 1e 3 eindigen... Nee je wilt kampioen worden!!! selectie is logisch, ook omdat je een oefenwedstrijd hebt, waar je dingen kan bekijken van dichtbij, Wat mij betreft had hij alle grote jongens thuis gelaten en gewoon de twijfelgevallen gekozen en dan de grote jongens niet mee. Al is het om te kijken hoe de andere jongens het doen!

10 augustus 2012 om 14:12

Ik vind inderdaad dat je moet uitspreken als Nederland zijnde, dat je kampioen wilt worden. Maar de de situatie ligt nu wel anders. De echte sterverdedigers die wij hadden in dit land, zijn er niet meer, die komen er als het goed is wel weer aan, mocht er niks geks gebeuren met de talenten. Ik denk dat een opbouw fase, gezien de defensie, niet meer dan logisch is. Tuurlijk kwalificeren wij ons wel, maar komend WK, moeten we misschien genoegen nemen met een kwart finale, hopelijk hoger, maar dat zien we dan wel weer. Het is nu de zaak om nieuwe jongens te laten groeien en te laten ruiken aan het nederlands elftal, sommige jongens zullen opstaan, andere vallen af.

10 augustus 2012 om 14:24

Dat ben ik gedeeltelijk wel met je eens, natuurlijk zit NL in opbouw fase, maar 2 jaar is heel ver weg en er loopt meer dan genoeg talent rond. Als je kijkt naar bv het middenveld en de aanval van NL is dat wereld klasse. Daarnaast hebben we 3 boven gemiddelde keepers. En de verdediging is wel een zorgenkind, maar niet per sé slechter. Als ik kijk hoe de Vrij speelt sinds Vlaar weg is, is een verademing. Misschien speelt Heitinga niet meer, maar heeft wel ervaring die hij aan de jonge gasten kan doorgeven. Ik ben van mening dat als je voor de laatste 4 gaat, je ook gewoon kan zeggen, we gaan om het kampioenschap!

10 augustus 2012 om 14:32

Over wereldklasse qua aanval deel ik je mening niet. In competitie verband gedeeltelijk wel, maar internationaal, nee. Robben is over zijn top, van Persie presteert niks in het Oranje, Affelay wil ik niet eens zien in het Oranje, Huntelaar heeft bepaalde aanvoer nodig die onder van Marwijk niet werd gebruikt, dus kan nog niks zeggen over van Gaal's insteek daar. Sneijder is goed, maar kent moeilijke tijden qua vorm, van de Vaart is over zijn top conditioneel. Onze keepers zijn wel wereldklasse, ik vind Krul en Stekelenburg, echt heel goed. Het middenveld heeft zijn beste tijd gehad, het voetbal verandert weer, ik zie hun niet makkelijk mee-veranderen.

10 augustus 2012 om 15:31

umfoufou......als je op een EK met die spelers geen enkele wedstrijd weet te winnen dan moet je al helemaal niet roepen wij gaan voor het kampioenschap. Als Griekenland bijv dat zou zeggen lag jij ook in een deuk. Oranje moet opnieuw beginnen. Met veel nieuwe spelers die net komen kijken op dat niveau. Eerst maar eens zien te kwalificeren! Dan kan je later nog altijd roepen wij gaan voor het kampioenschap

Je moet uiteraard gaan voor de titel, maar je moet ook realistisch blijven. En een plek bij de eerste 4 is geen schande voor een klein land.de bondscoach heeft nu eenmaal minder keuze dan landen als duitsland, spanje, brazilie en frankrijk daar wonen u eenmaal meer mensen dus dan is de keus groter.

De lat hoog leggen en dan bij de eerste vier willen eindigen? Rare lat heeft Louis dan voor een team dat op het laatste WK bij de laatste 2 eindigde. Doe me dan de lat van Bertje maar.

10 augustus 2012 om 22:45

Pff... Uruguay werd 4de op datzelfde WK. Moeten zij nu ook bij de laatste 2 of 4 eindigen? Met deze selectie sta je echt niet boven Spanje, Duitsland, en Brazilië. Argentinië en Italië zijn redelijk gelijkwaardig aan Nederland vind ik. Daarom is het ook een prima doelstelling. Als we er in de halve finale uit gaan, door bijvoorbeeld Spanje of Brazilië, dan vind ik niet dat ze gefaald hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 19
2180 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

Nederland
385 fans
Coach, 66 jaar
SeizoenClub
2014-2016 Manchester United
2012-2014 Nederland
2009-2011 Bayern München
2005-2009 AZ
2002-2003 Barcelona
Laatste voetbalnieuws

‘Jeugdspelers vinden het allemaal vet, zetten de bril op en pakken controller’

De ontwikkelingen op technologisch gebied volgen elkaar ook in de voetballerij in rap tempo op. Voetbalzone gaat met regelmaat op bezoek bij bedrijven die met hun expertise een steentje bij proberen...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 april
Manchester City is weer van plan om zich te melden bij Leicester City aangaande Riyad Mahrez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren