Update: 'Manchester United bereidt nieuw bod op Van Persie voor'

Woensdag, 8 augustus 2012 om 17:15

Volgens diverse Engelse media is Robin van Persie alsnog met zijn teamgenoten meegereisd voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De spits en aanvoerder van the Gunners maakte in juli bekend niet bij te willen tekenen bij Arsenal; sindsdien gonst het van de geruchten rond de Rotterdammer. Arsenal nam hem niet mee op tournee naar Azië, waar het drie oefenwedstrijden afwerkte.

/

Na Azië volgde een oefencampagne in Duitsland; Van Persie zou maandagavond met zijn teamgenoten mee zijn gevlogen. Komend weekend oefent Arsenal er tegen 1.FC Köln, de oude club van zomeraankoop Lukas Podolski. Sinds Captain Vantastic op 4 juli aankondigde niet bij te zullen tekenen, bleef het relatief rustig rond de club op de transfermarkt.

Dinsdag echter kondigde men de transfer van Santi Cazorla aan, voor een vermeende recordsom van achttien miljoen euro. Eerder waren reeds Podolski en Olivier Giroud aangetrokken. Mogelijk heeft de komst van het trio Van Persie over de streep getrokken om toch weer te gaan praten over de toekomst.

Update 8 augustus 17:15 uur - 'Manchester United bereidt nieuw bod op Van Persie voor'
Volgens diverse Britse tabloids bereidt Manchester United een nieuw bod op Robin van Persie voor. De onttroonde landskampioen van Engeland bracht enkele weken geleden al een bod op de aanvaller uit, maar Arsenal verleende geen medewerking. The Manchester Evening News claimt zelfs dat de Nederlander nog vandaag het trainingskamp van Arsenal in Duitsland verlaat.

Opvallend genoeg leidde niet Sir Alex Ferguson maar assistent Mike Phelan woensdag de persconferentie voor het oefenduel tussen Manchester United en Barcelona in Göteborg. "Hij zit vanavond op de bank. Hij reist vandaag naar Zweden en zal op tijd zijn."


Poll

Denk jij dat Robin van Persie gewoon bij Arsenal zal blijven?


Gerelateerd

127 reacties (laatste reactie door rome)

Ik hoop zo da ie alsnog blijft!
Met carzola er bij is er iig weer een topper extra bij Arsenal.

7 augustus 2012 om 13:06

Ik denk inderdaad dat Arsenal met de aankopen probeert om Robin alsnog te overtuigen, hoop ook van harte dat hij blijft, hij hoort daar gewoon en kan er echt een legende worden. Bij een andere club zal hij met zulke hoge verwachtingen binnengehaald worden, dat die bijna niet waar te maken zijn of ze moeten daar het hele team ook op hem afstellen.

8 augustus 2012 om 17:35

Met Giroud Podolski en Cazorla hebben ze ca 40 gespendeerd en ca 6.5 gevangen voor Vela en Ozyakup. Ze investeren vet. Maar ik denk dat het niet genoeg is. Ze hebben nog meer nodig om een rol te spelen in de P. L. In de verdediging, middenveld, nog een goede winger.

8 augustus 2012 om 19:00

Nee Arsenal krijgt dit jaar echt wel ene goed team, maar om het beste elftal op te stellen zal in het begin nog wel lastig worden met 3 nieuwe basis spelers, ik had het zo gedaan!

Edit: Of nu natuurlijk met Carzola op het middenveld, en eventueel Giroud bank, en van Persie Spits

Szczesny
Sagna
Vermalen
Kos
Gibbs /NIEUW
Song
Wilkshere
Walcot / OCL
van Persie
Podolski
Giroud
7 augustus 2012 om 13:12

Heb je echt nog meer nodig?? Volgens mij is het nu wel zeker dat hij blijft hoor.. al is het misschien maar voor een jaartje. Maar hij zal wel bijtekenen en zeggen dat het een spelletje was.

7 augustus 2012 om 13:22

Als hij een jaartje blijft dan heeft hij niet bijgetekend en gaat hij transfervrij de deur uit en nee, het is nog niet zeker dat hij blijft. Ik denk dat onderhandelingen met geinteresseerde clubs nog steeds gaande zijn en hij rustig afwacht tot zijn zaakwaarnemer de best mogelijke deal eruit kan persen. Hij moet er ook staan volgend seizoen ongeacht welke club dat dan ook is dus hij doet er verstandig aan om toch zijn conditie op peil te houden.

Ik vind dat de komst van bovengenoemde spelers geen invloed moet hebben op zijn beslissing. Je maakt met die spelers iets meer kans op een titel, maar de kans blijft alsnog zeer klein natuurlijk. Als hij echt zonodig prijzen wilt winnen moet hij zich aan z'n woord houden en een transfer proberen te maken. Cazorla is een fantastische speler, maar je bent er niet opeens titelfavoriet mee natuurlijk. De concurrentie is enorm en heeft meer te besteden.

7 augustus 2012 om 13:06

correctie: ze hebben niet meer te besteden, ze besteden gewoon. Injectie van eigenaren vind ik nu niet bepaald 'kunnen' besteden. Maar dat is mijn mening.

7 augustus 2012 om 14:32

@ Bigepz

Heb je helemaal gelijk in, dat wilde ik met deze formulering ook niet bewust bagatelliseren hoor!

Ze kunnen het, maar het kan eigenlijk niet nee

7 augustus 2012 om 13:08

Of hij heeft gewoon een keihard spelletje gespeeld, RvP eiste namelijk behoorlijk 'onwerkelijke' bedragen. Zelfs voor zijn kwaliteiten!

7 augustus 2012 om 17:04

Dit denk ik dus ook. Zijn salariseisen waren zo bizar hoog (als we de media mogen geloven) dat het bijna onmogelijk is om tot een transfer te komen. Daarbij heeft RVP veel aan Arsenal en Wenger te danken en gezien vorig jaar ook andersom. Ik denk/hoop dat dit gewoon een en al een spelletje is.

9 augustus 2012 om 06:06

Als hij volgend jaar transfervrij is zijn die bedragen heel normaal en zal menig clubs dat salaris neerleggen. Robin wil dat gewoon volgend jaar verdienen en zal dit jaar nog niet wijken voor een ander bedrag.

7 augustus 2012 om 13:11

Alle clubs die interesse hadden in Robin lijken afgehaakt te zijn. Dan kan hij stug blijven doen maar als niemand geld neerlegt of nog enigzins serieus wordt dan lijkt de beste optie om toch nog een jaar te blijven.

volgend jaar is hij transfervrij en kan hij gratis weggaan en zal de belangstelling wel omhoogschieten. Zou natuurlijk prachtig zijn als hij gewoon bijtekent mocht dit jaar een succes worden met misschien wel een prijs.

7 augustus 2012 om 13:14

Ik kan me persoonlijk nog steeds niet indenken dat RvP echt weg wil, ondanks het gebrek aan prijzen, maar dat kan ook aan mij liggen natuurlijk..

7 augustus 2012 om 13:19

Ik denk dat hij die optie wel serieus overwoog maar na een tijdje denken is Arsenal toch het ideale plaatje.

* geliefd bij de fans
* basisplaats
* geld is niet zijn drijfveer, hij verdient al prima daarzo
* bij Arsenal is de man, bij andere clubs is dit niet het geval. Het woordje waardering doet meer dan sommigen denken.

Ik denk dat hij deels druk uitvoerde op het bestuur om te zien wat de ambities waren en tegelijkertijd de opties afwoog.

Voor Juventus moet je, je hele leven weer omzetten naar een ander land en ik denk dat familie het belangrijkst is plus de bovengenoemde punten.

City kwam nooit in actie totdat er iemand vertrok en United moet haar hele systeem omgooien voor Robin en heeft nu weer andere prioriteiten.

7 augustus 2012 om 13:32

Aanbeden door fans, team draait om hem, tot ongekende prestaties gekomen bij Arsenal, speelstyle uniek en enkel bij Arsenal, altijd aanvallend voetbal, uitgroeien tot een legende.

Allemaal feiten en meeste punten wist hij al voor zijn topseizoen, het is niet voor te stellen dat hij dit allemaal zou willen weggooien puur om een prijs te winnen.

Daarom denk ik, bij nader inzien, dat het een meesterlijk spelletje is geweest.

Overigens ben ik met je eens dat hij andere clubs serieus overwogen heeft, maar dit enkel een optie zou zijn geweest wanneer Arsenal wedermaal teleurstellend zou hebben gehandeld. Die man wil namelijk echt niets liever dan blijven.

7 augustus 2012 om 13:39

Misschien is dit een rare vergelijking maar ik denk dat het ongeveer hetzelfde is als iemand die rijk is en alles beheert wat zijn hartje heeft, behalve het belangrijkste: je droomvrouw waarmee je een gelukkig leven wil leiden.

Soms denk je dan ik zou alles willen inruilen om haar te vinden.
Ik denk dat Robin ook zoiets in gedachten had. Ik ben financieël onafhankelijk, ik wordt aanbeden, ik speel bij een prachtige club, ik heb een gezin maar de prijzen blijven uit.

Ik weet het, rare gedachte maar ergens lijkt het op hetzelfde. ;

7 augustus 2012 om 14:05

Legende zonder prijzen... Dat speelt echt wel in zijn achterhoofd.

7 augustus 2012 om 14:05

Je droomvrouw is uiteindelijk hoofdzakelijk gebaseerd op liefde, die liefde kent hij enkel en alleen bij Arsenal en zal hij nergens anders kennen, op voetbal gebied.

Een prijs is slechts een prijs. Uiteindelijk zullen buitenstaanders je daarom erkennen, maar de mensen waar het echt om draait.. de fans en alles wat met Arsenal te maken heeft, de mensen die daadwerkelijk om je geven, zullen je zien als een legende, een held en degene die jou voor altijd in hun hart sluiten.

De vergelijking die jij trekt draai ik dus om, iemand die door geld alles al heeft ( Rijke club die prijzen pakt ) maar het ultieme mist: Aanbeden en gezien worden als held van hun club!

7 augustus 2012 om 14:23

Je hebt een totaal vernaggeld beeld van de voetbalwereld...

7 augustus 2012 om 23:10

Precies, dit is gewoon huilen met de pet op voor Rvp. Grote mond van ik ga niet verlengen en dacht dat de clubs voor hem in de rij zouden staan sinds het zijn laatste jaar was. Maar dat viel reuze tegen en nu mag hij lekker terug naar zen ploeggenoten met zijn staart tussen zijn benen

8 augustus 2012 om 18:31

Ze zijn geen favoriet maar Arsenal was vorig seizoen mede door een belachelijk slechte seizoenstart met de huidige selectie alsnog derde geworden. Nu zijn ze wel aanzienlijk versterkt met name in de breedte en met een topcoach als Wenger aan het roer en hopelijk het terugkomen van Wilshere en Diaby denk ik dat ze dit seizoen een serieuze kans hebben. Maar als van Persie daadwerkelijk vertrekt dan niet meer natuurlijk. Ik hoop echt dat die blijft, ik zie hem echt niet in het shirt van United.

Voor Arsenal zou het natuurlijk geweldig zijn als hij blijft.

Echter kan ik me ook voorstellen dat v. Persie voor de prijzen wilt meespelen, die kans zou hij niet krijgen bij Arsenal. Begint een leuk team te worden, maar denk niet dat ze met de grotere jongens mee kan. Zie ze strijden om plaats 4 t/m 8

7 augustus 2012 om 13:23

Weer iemand die duidelijk geen verstand van zaken heeft, Arsenal word al jaren een plaats in de middenmoot aangepraat maar ze spelen de laatste 10 jaar structueel CL waarom zouden ze nu strijden voor een plaats van 4 tot en met 8? Ze hebben Carzorla nu gehaalt en waarschijnlijk word Sahin ook nog een jaar op huurbasis overgenomen, Ze hebben Giroud & een speler van 27 met meer dan 100 caps voor duitsland in de vorm van Podolski. Arsenal speelt ondanks hun volgens vele ''matige'' spelers het mooiste voetbal van Engeland en dit kan alleen maar beter worden, In seizoen 2008/2009 waren ze nog erg dichtbij het kampioenschap en ook in het seizoen daarna hebben ze gewoon lange tijd op de eerste plaats gestaan, Ook komen Sagna Wilshere & Diaby waarschijnlijk terug van blessure's & die zullen allemaal van toegevoegde waarde zijn al dan niet in de breedte. Ook AOC Gibbs Szsesny & Walcott zijn weer een jaar verder.

7 augustus 2012 om 13:38

Je kan ook gewoon reageren met : Arsenal eindigde afgelopen jaar als 3e. Strijden om plaats 4 t/m8 is gewoon provocerend bedoeld, of hij heeft er echt helemaal geen verstand van.

7 augustus 2012 om 13:59

Het is totaal niet provocerend bedoeld. Ik bedoelde te zeggen dat Chelsea en Man C. ''de grote jongens'' met het vele geld te hoog gegrepen zou zijn. Daarbij komt dat de Spurs in opkomst zijn net als Newcastle. Man U. doet het over het algemeen altijd goed. Vandaar dat ik denk dat ze voor plaats 4 (misschien 3) t/m 8 spelen met Man U., Liverpool, Newcastle en de Spurs.

Giroud leuke voetballer in Frankrijk, echter nog niet elders bewezen wat hij kan, Carzola ken ik niet kan ik ook niets over zeggen. En Sahin is een goede voetballer kunnen ze zeer goed gebruiken maar is nog totaal niets van rond.

8 augustus 2012 om 17:39

Als Giroud, Carzola, Podolski echte toppers waren hadden ze dus echt wel bij respectievelijk Psg, Real Madrid en Bayern Munchen gespeeld. Podolski is overigens al eens falikant mislukt bij Bayern. Het zijn goede spelers maar geen absolute toppers, en dat is wat dit Arsenal juist nodig heeft.

8 augustus 2012 om 19:24

Falcao Javi Martinez Fernando Gaitan Huntelaar Lewandowski Llorente Hulk Witsel Joao Moutinho Modric zijn allemaal geen topspelers volgens jou? Arsenal moet denk ik ff aankloppen bij Barcelona voor een dubbeldeal Iniesta+messi lijkt dat je geen goed idee? Je ben gewoon onzin aan het uitkramen en je wil beweren dat er geen topspelers rondlopen bij mindere clubs of in mindere competie's, Jij zegt hier eigenlijk dat alleen Bayern Barca Inter City United PSG & nog een aantal clubs topspelers hebben? Hoe komen deze spelers aan hun topspelers? Juist ja ze hebben die topspeler weggekocht van mindere clubs en sommige zijn zelf opgeleid. Podolski met zijn 27 jaar en +100 caps en jij wil mij wijsmaken dat het geen topspeler is? Carzorla die Madrid afwees om Villareal trouw te blijven is geen topspeler? Ik blijf voetbal kijken blijf jij maar lekker fifa spelen.

Heb nooit het idee gehad dat een transfer dicht in de buurt was. Je hoorde overal de eisen van Rvp, maar daadwerkelijke uitspraken of schot in de zaak kwam er nooit.

Ik denk dus dat Robin het express zo gespeeld heeft, diep van binnen weten we allemaal waar hij het gelukkigst is. Ik kan me namelijk geen rede bedenken waarom hij, iedereen die van Arsenal houdt, zoveel pijn kan doen.

Tuurlijk willen we allemaal uitleg uit zijn mond, tot dan kunnen we geen conclusies lopen trekken.

Feit blijft dat iedereen die Arsenal een warm hart toe draagt, niets liever wil dat Captain Vantasic bijtekend, zijn kwaliteiten en uitstraling zijn simpelweg onvervangbaar!

7 augustus 2012 om 13:10

Mooi is dit.. want wanneer je naar Arsenal kijkt is er altijd een mooie tekst die anders weg zou gaan:

"we don't need batman, we have Robin"

7 augustus 2012 om 13:16

Idd de supporters in engeland zijn echt die-hard supporters, Het is schitterend om te zien hoe fans hun club daar supporten. Ik hoop écht dat hij gewoon blijft & bijtekend.

Type dit in op youtube. Goodbye RvP In the end.

Kippenvel gewoon.

7 augustus 2012 om 13:22

Ja.. het is echt een mooi filmpje..een remix van de Linkin Park liedje hahaha...

Ik ken sowieso geen loyalere fans als die van Arsenal en Liverpool...

7 augustus 2012 om 13:23

@afca_1995 sick filmpje man. Kreeg ook kippenvel...
Man nu hoop ik echt dat hij blijft, wat een pracht speler. Echt mijn favoriet.

7 augustus 2012 om 13:25

Met zo;n nummer eronder wordt natuurlijk elke fan emotioneel, heb betere filmpjes gezien van onze captain.

7 augustus 2012 om 13:15

Het feit dat hij zich helemaal niet uitspreekt over wat hij nu wil of naar welke club hij wil geeft me nog steeds het gevoel dat hij toch wil blijven. Dit zou ook gewoon het mooiste zijn want ik kan me niet voorstellen na alles wat hij heeft gekregen dat hij dan naar een andere Engelse club zou gaan.

7 augustus 2012 om 13:15

Ik volg niet, waarom zou Robin het expres zo spelen? Om de transfers van Cazorla, Giroud en Podolski te forceren bedoel je? Waarom zou Van Persie zijn heilige status willen schenden? Ik denk dat er voor iemand als Van Persie wel andere manieren zijn om dat binnenskamers te laten weten.

7 augustus 2012 om 13:24

hahahha.. zijn heilige status schenden?? Het blijft een mens he..

En ik denk dat zijn status hetzelfde blijft en zelfs word vergroot als dit inderdaad het geval is geweest.. dan heeft hij zich zowel binnen al buiten het veld als leider laten zien..

Ik zou iig nog meer naar hem opkijken..

7 augustus 2012 om 13:26

Moet het uiteraard wel daadwerkelijk een 'mindfuck' zijn geweest, dan is het inderdaad geniaal.

7 augustus 2012 om 13:39

@ac_milan22: Als je in het voetbal een heilige status hebt binnen je ploeg, wilt dat zeggen dat je door iedereen geprezen wordt voor je inzet en trouw aan je ploeg.

Zo zou een overstap van Del Piero naar pakweg AC Milaan ook als heiligschennis worden beschouwd. Van Persie werd door vele Gunners aanschouwd als de Del Piero van Arsenal. De grote man die het verschil op en naast het veld maakt en ook altijd trouw zal blijven aan zijn team, in goede en slechte tijden.

Ik weet niet hoe Gunners hier tegenover staan, maar als je het idee hebt dat een speler altijd trouw zal zijn aan je ploeg en dan dreigt te vertrekken omdat hij bekers wilt winnen zal je dat toch wel ontgoochelen (ook al zou ik een transfer van Van Persie volledig begrijpen).

7 augustus 2012 om 18:05

Grapje zeker? Van Persie vergelijken met Del Piero is gewoon waanzin. Del Piero heeft nog gedrijgt weg te gaan zelfs toen Juve degradeerde. Is al jaren captain en al jaren de uitblinker daar waar Van Persie pas een topseizoeb heeft gehad. Robin mag de veters van Del Piero niet eens strikken en zal ook nooit in de buurt komen van zijn niveau.

7 augustus 2012 om 13:16

Eerlijk gezegd denk ik dat Robin hoopte dat Real of Barca zich zou melden. Dat zou een manier zijn om voor alle prijzen te spelen, Engeland vredig achter zich kunnen laten en toch een hele hoop kunnen verdienen. Krijg je de zon er gratis bij.

Maar ja die meldden zich tot dusver niet. Dus ik verwacht dat hij dit seizoen gewoon blijft spelen en wel kijkt of hij nog bijtekent of dat die ideale transfer wel nog komt.

7 augustus 2012 om 13:56

In dat geval kan hij ook nog naar Juventus maar ik denk niet dat de competitie hem aanspreekt. Dan kan hij dus alleen naar Manchester en gezien zijn status zie ik hem dat nog zo 1,2,3 niet doen. Maar ik hoop op een positieve verrassing en dat hij gewoon blijft. Dan kan Arsenal echt veel meer om het kampioenschap meedoen. Zelfde elftal met betere aankopen, alleen nog Sahin erbij en dan heb je een top elftal.

7 augustus 2012 om 13:39

Ik geloof niet dat hij het zo heeft gespeeld, topclubs hebben geen serieus bod neergelegd, hun hebben natuurlijk ook naar het EK gekeken..

Van mij mag hij weg, met Giroud, Podolski, Cazorla hebben we een hele nieuwe aanvalslinie. Iemand die niet bij arsenal wilt voetballen, hoeven we ook niet.

7 augustus 2012 om 14:12

"iemand die niet bij arsenal wilt voetballen, hoeven we ook niet."

Denk je nou echt dat hij dat niet wil? Robin wil prijzen pakken, en terecht lijkt me? iemand van zijn klasse verdient dat ook. En vorig seizoen is zijn individuele prijzen kast ook redelijk aangevuld, maar team prijzen daar ontbreekt het voor hem nog in.
Maar juist nu de selectie flink wordt versterkt komt daar nu ook weer wat beter perspectief voor bij Arsenal..

7 augustus 2012 om 14:22

Hij zal vast wel bij Arsenal willen voetballen, alleen liever ergens anders, anders had hij zijn contract wel verlengd.

7 augustus 2012 om 14:08

Ik heb precies hetzelfde gevoel idd! Weetje al die eisen die 'naar buiten gebracht worden' vind ik juist een goed teken. Want Robin gaat niet voor geld, hij wil prijzen en natuurlijk is dat te snappen. Maar juist nu er weer geïnvesteerd wordt in de selectie komt dat voor Arsenal ook weer wat meer in beeld.

Wanneer je dan De Man in die selectie kan zijn...

7 augustus 2012 om 14:08

Geen reden?? geen prijzen!!

Je kan amper een fenomeen zijn zonder een prijs te hebben gewonnen! Vooral als speler moet dat steken! hij is geen 18 meer...

Gewoon lekker blijven en er dit jaar weer 30 inschieten!

Jullie moeten leren niet te hard van stapel te lopen.

Santi Carzorla is natuurlijk een goede speler die goed gespeeld heeft bij Villarreal en Malaga.

Hij heeft zich nog niet bewezen bij een echt top club.

Santi Carzorla is een zeer goede aankoop voor Arsenal, maar sommige doen net of een of andere godezoon naar Londen is gekomen en Arsenal nu ineens alle prijzen gaat winnen.

7 augustus 2012 om 13:11

Inderdaad, ik ben zelf ook een gooner, maar ik ga nu niet roepen dat we alles gaan winnen.
Ik zeg alleen met cazorla,poldi, giroud, en hopelijk nog sahin/een andere middenvelder hebben we ons prima versterkt. We zouden het Chelsea en City wel lastig kunnen maken, maar ik denk niet dat we direct kampioen worden. Dat is onzin.

7 augustus 2012 om 13:15

Hoezo onzin? Je hoeft niet perse sterkere spelers te hebben om kampioen te worden.. je kan ook gewoon een sterk, zakelijk team hebben dat gewoon haar punten pakt op zeer belangrijke momenten.. en dat zit wel in deze ploeg heb ik vorig jaar gezien. Vorig jaar hadden ze echter geen kwaliteit, nu wel. De titel is echt geen utopie jongens.. Arsenal kan het halen als Sahin en V.persie "komen".

7 augustus 2012 om 13:17

mwah, ik ben een rasoptimist maar ik denk niet dat we direct kampioen kunnen worden haha

7 augustus 2012 om 13:27

Ik hoop dat de spelers niet de mentaliteitvan jou hebben.. dit is de mentaliteit wat de "kleine jongens" op het veld hadden waardoor er geen prijzen werden gewonnen. Want er werd tot Februari telkens goed voetbal op de mat gelegd en daarna werd het verpest.. omdat de geloof er niet is.

Het komt goed met jullie.. echt waar..;

7 augustus 2012 om 13:48

Ik vind het eigenlijk wel gewaagd om iets over mijn mentaliteit te zeggen door die uitspraak. Ik ben slechts reeel, maar dat wil toch niet zeggen dat ik niet wil dat ze hun uiterste best doen elke wedstrijd? Erg gewaagd maat, erg gewaagd om zulke uitspraken te doen.

7 augustus 2012 om 14:10

gewaagd of niet?!

7 augustus 2012 om 13:21

Als jij je beseft dat we na het vertrek van Cesc geen fatsoenlijke play-maker meer hebben gehad, dan is er zeker reden tot juichen.

Prijzen winnen gaat echter een stapje te ver, we moeten eerst zien hoe dit uitpakt.
Het ziet er alleen wel een stuk rooskleuriger uit met hem er bij en dat is waar mensen op reageren.

Feit blijft dat dit een bijzonder goede speler is en wel eens de 'ontbrekende' schakel zou kunnen zijn, er is dan ook verder niks mee dat mensen losgaan wanneer er eindelijk zo;n speler naar London komt.

Voor Arsenal-begrippen is dit namelijk wel het maximale wat Wenger zal halen! ( prijs/kwaliteit ratio )

mjah... ik denk dat Robin gewoon teleurgesteld is in de absolute topclubs. Dit wordt nog interessant in ieder geval...

7 augustus 2012 om 13:24

Ik denk niet dat hij teleurgesteld is, maar dat de onderhandelingen nog steeds gaande zijn. Hij moet ook zijn conditie op peil houden dus doet er verstandig aan bij te sluiten bij de selectie.

7 augustus 2012 om 13:25

Volg jij het een beetje? Het schijnt gewoon dat geen van de topclubs bereid is om de vraag van Arsenal ( rond de 25 miljoen ) wat in mijn ogen zeker realistisch is, niet te betalen. 15 miljoen max zelfs.. Ik hoop als hij zijn contract niet verlengd dat Juve toch nog terug komt met een goed bod.

7 augustus 2012 om 13:31

Schijnt ja, net zoals het al jaren zo schijnt dat Sneijder bij United gaat tekenen. Ik denk dat de clubs wel degelijk zoveel voor hem over hebben aangezien uiteindelijk voor Nasri nog meer was betaald.

Arsenal miste vorig seizoen Wilshere en Diaby(wie velen al vergeten zijn)

Misschien qua namen niet gelijk aan Man U. en Man C. Het voordeel van Arsenal echter is het positiespel, dat geen van deze clubs zo goed beheerst als Arsenal. Wanneer Arsenal nu redelijk blessure vrij kan blijven, kunnen ze lang mee blijven doen met dit team!

Robin moet nu bij zichzelf toch denken van: Ik kan beter bij Arsenal blijven. Ik ben de dragende speler daar, het team wordt om mij heen gebouwd, ik ben de aanvoerder, bij een ander team begin ik weer op 'nul'.
Natuurlijk wilt hij ook prijzen pakken, maar met de aankopen die nu zijn gedaan zie ik niet in waarom dat dit jaar niet gaat lukken. Misschien dat Wenger nog een aankoop gaat doen, maar met deze selectie moet Arsenal toch in staat zijn om dit jaar op z'n minst een prijs te pakken.

Het is geen eens onwaarschijnlijk meer dat Van Persie blijft. De interesse van zowel de Manchester clubs als Juventus lijkt te zijn afgenomen, waardoor er eigenlijk geen échte gegadigde meer over is. Tel hierbij op dat Arsenal zich (voor haar doen) uitstekend versterkt heeft, en er nog wel één á twee spelers bijkomen.

Arsenal heeft volgend jaar gewoon een uitstekend, breed middenveld. Met zowel talent als ervaring, finesse en kracht. Het zou mij niet verbazen als Arsenal volgend jaar flink gaat verrassen. Hoe je het ook went of keert, ze hebben nu eenmaal een aantal spelers die van erg hoog niveau zijn.

De verdediging staat normaal gesproken mits er een goed pre-season gedraaid is/wordt als een huis. Twee goede, voetballende centrale verdedigers, die een fysiek duel niet schuwen. Sagna is een zeer solide back, Gibbs heeft potentie, en Andre Santos kan door zijn onvoorspelbaarheid een wedstrijd doen kantelen.

Op het middenveld kan je alle kanten op. Wilshere, Song, Arteta, Cazorla, Diaby, Ramsey, Rosicky, Coquelin, en eventueel Aoc. Zo hoef je niet bang te zijn dat je middenveld ernstig verzwakt wordt als er een speler wegvalt, wat vorig seizoen wel het geval was. Mogelijk komt hier ook nog Sahin bij, ondanks dat dat misschien iets teveel van het goede zou zijn, vertrouw ik in Wenger.

In de aanval heb je ook opties te over, Prins Poldi, Giroud, en RvP kunnen allen centraal, al denk ik dat Poldi samen met Gervinho om de linksbuiten positie mag strijden. Ik verwacht tevens veel van Gervinho, hij is geacclimatiseerd, en zal volledig fit aan het seizoen verschijnen. Voor de rechterkant heb je nog Walcott, en Aoc.

Scszeszny
Sagna
Koscielny
Vermaelen
Gibbs
Song
Wilshere
AOC
Cazorla
Podolski
Van Persie

Het zou mooi zijn als Robin blijft. Als er nog twee goede aankopen worden gehaald, kan Arsenal zo maar weer eens mee gaan doen. De vraag is of Arsenal nog meer van hun beleid gaat afstappen en de portemonnee nog twee keer durft te trekken. Als ze mee willen gaan doen om de prijzen zijn ze hier toe gedwongen.

Ik hoop dat hij weggaat, kan hem echt niet meer verdragen. Hij is een topspeler met topkwaliteiten maar van mij mag die weg, de manier waarop hij zijn vertrek aankondigde vind ik echt te laag voor woorden en iig niet wat ik bij hem had verwacht.

@fifajackson,

Mee gaan doen om de prijzen? Misschien de Carling Cup, (als ze die niet verliezen in de finale tegen Birmingham City)

Voor de andere prijzen schat ik Chelsea, Man City en UTD toch nog een stuk hoger in.

7 augustus 2012 om 13:55

City wordt voor het eerst in 44 jaar kampioen en nu gaan de City 'fans' een beetje grappig doen over de CC. Ik neem aan dat jij ongeveer twee jaar fan bent van City? Pas toen Sjeiks geld gingen ppompen in de club?

Ratvp heeft het in mijn ogen onmogelijk gemaakt om een Arsenal legende te worden. Mensen die fan zijn van een club hebben geen keuze, ze zijn ´verslaafd´ aan een club en echte fans kunnen nooit van club veranderen. Als een speler dan zegt dat hij van de club houdt die zoveel voor hem betekend heeft. De fans gaan er dan vanuit dat de speler dezelfde onvoorwaardelijke liefde voor de club heeft zoals zij die hebben. Daarom was/is de teleurstelling zo groot dat Ratvp zijn statement uit het niets aankondigde. Natuurlijk is er niks mis met broodvoetballers, bijna iedereen wil toch zoveel mogelijk verdienen, maar doe dan niet of je een echte connectie hebt met de club.

Verder denk ik dat Ratvp zijn status heeft overschat, acht jaar blessures, anderhalf seizoen goed, mislukt EK, gisteren 29 geworden en dan zulke eisen stellen.

Als Ratvp toch blijft en hij doet het weer goed zal ik natuurlijk juichen, maar alle gevoelens die ik ooit voor Ratvp had (relatie fan - topvoetballer) zijn nu weg.
Je zou kunnen zeggen, groot voetballer, maar klein mens.

7 augustus 2012 om 16:29

En als deze Ratvp (zoals jij hem noemt) geen andere uitweg zag en op deze manier Arsenal tot aankopen heeft gedwongen zoals : Podolski Cazorla enz..
Dan vind ik hem nog een groter meesterbrein dan Wenger !!

Ben heel benieuwd naar de oefenwedstrijd tegen Köln van zondag en dan met name naar de opstelling. Vraag me af of Wenger Van Persie en Vermaelen tegelijkertijd zal opstellen en wie van de twee dan de aanvoerdersband draagt. Hoop zelf gewoon dat Wenger ballen toont en Vermaelen definitief als nieuwe captain benoemt.

Als Robin blijft strijden we mee voor de prijzen. Een aanval met AOC Van Persie en Podolski, een middenveld met Song, Arteta en Cazorla is top. Met Wilshere die terug komt en voorin Walcott en Gervinho en Giroud zie ik dit elftal echt mee strijden.
Sagna, Koschielny, Vermealen is een goede verdediging. Met Mertesacker en Djourou zijn er redelijke back-ups alleen linksback ben ik nog niet zeker van.

Ik hoop gewoon dat Van Persie blijft. Arsenal heeft zich nu goed versterkt met Podolski en Cazorla echt twee toppers voor dit Arsenal. Over Giroud twijfel ik nog ik vrees dat het een gevalletje Chamakh wordt, maar ik hoop dat ik het mis heb. Met ons middenveld met Diaby en dadelijk Wilshere terug denk ik dat we een van de sterkste middenvelden hebben. De aanval begint ook steeds beter te worden met Giroud, (van Persie) en eventueel Podolski centraal en op de flanken goede keuzes te over: Wallcott, Aoc, Podolski en Gervinho. Het zwakke punt ligt volgens mij bij twee dingen de breedte van de verdediging de basis is goed maar daar achter niet echt toppers. Ik vind dat daar nog geinvisteerd zou kunnen worden. Het tweede zwakke punt is de reserve keeper als Scszeszny wegvalt, is er niks goed maar. Nu hopen op een seizoen met prijzen en mooi voetbal, al zit dat laatste wel goed.Scszeszny
Sagna
Koscielny
Vermaelen
Gibbs
Song
Wilshere
Walcott/AOC
Cazorla
Podolski
Van Persie

Als van Persie blijft,zal hij ook moeten bijtekenen,anders kan Arsenal hem beter alsnog verkopen.

Van Persie moet gewoon blijven hij is een Vedette bij Arsenal en kan hoge ogen gooien met de huidige selectie als die fit blijven. Ik hoop dat ze nog in de verdediging nog wat versterkingen halen, daarnaast Sahin snel huren bij Madrid ziet er goed uit bij Arsenal.

Wat een trammelant voor een mislukte spits die na 6 jaar immer geblesseerd te zijn eindelijk is een seizen gepresteerd heeft. Gewoon een hele matige spits is het, wat zeg ik, het is helemaal geen spits! Hij kan niks met rechts en niet koppen, en als die met de rug naar de goal staat weet die niet meer waar de goal staat.

7 augustus 2012 om 15:51

Precies, als je 30 goals maakt in de Premier League kun je er helemaal niks van en ben je al zeker geen goede spits.....

7 augustus 2012 om 16:16

Whahaha noem eens 5 spitsen die beter met de rug naar het doel kunnen spelen dan Van Persie.

7 augustus 2012 om 18:06

Villa, Zlatan, Hunterlaar, Rooney, Drogba, Tevez,, Benzema, Gomez zijn stuk voor stuk betere spitsen dan Robin van persie. We hebben hem allemaal zien prutsen in Oranje toch? En die 30 goals in de Premier League is leuk maar het is aar 1 seizoen en bovendien wint hij totaal geen prijs met zijn club. Ik zie het maar een beetje als een Nikos Machlas jaar bij Vitesse.
We hebben hem nogmaals allemaal zien prutsen in Oranje, hij kan er werkelijk waar helemaal niks van in de spits.

7 augustus 2012 om 18:41

Prutsen bij Oranje, maar schitteren bij Arsenal, dat een hoger niveau heeft dan Oranje.

En ik zei: noem 5 spitsen die beter met de rug naar de goal kunnen spelen, niet welke 5 jij beter vindt. Natuurlijk kan je die niet noemen, want Van Persie is een van de (zoniet) beste in het met de rug naar de goal spelen.

Uit jouw rijtje zijn alleen Zlatan en Rooney van hetzelfde niveau als Van Persie, en Benzema kan dat niveau ook bereiken, maar hij is nog te inconsistent.

8 augustus 2012 om 17:50

Dus volgens jou zijn Villa en Drogba minder dan Robin Van Persie? Dat is dus de slechtste grap die ik in deze 2 weken heb gehoord. Villa is de topscorer allertijden van Spanje, en heeft het bij Valencia en een jaartje geleden bij Barcelona bewezen dat hij gewoon een wereldspits is. Helaas werd hij niet als spits gebruikt door Guardiola, maar hij is zonder twijfel een briljante spits.

Drogba is de held van Ivoorkust en deels door hem heeft Chelsea de Champions League gewonnen. Noem is op wat Van Persie naast het afgelopn en seizoen heeft laten zien. Ik heb het dus over een periode, en geen wedstrijd tegen bijvoorbeeld Chelsea of Man United.

8 augustus 2012 om 17:59

@ Yannick

Het is jammer dat Villa niet eens meer als spits genoemt word soms. Echt een geniale jongen was dat bij Valencia. Om eerlijk te zijn vind ik het jammer dat hij is 'verpest' op de linker flank. Niet dat hij het slecht doet of zo maar ik weet zeker dat hij zo veel goals zou scoren met Barcelona als hij in de spits stond.

7 augustus 2012 om 16:24

Jij bent zeker zo'n clown die alleen maar naar het Nederlands elftal kijkt en daar uit conclusies trekt?!

7 augustus 2012 om 18:09

WK en EK zijn de grootste toernooien die je als voetballer kan voetballen en daar is hij faliekant mislukt. Ik zou jou is haarfijn de tekortkoingen van Robin van Persie uitleggen.

1. Kan niet koppen
2. Kan niks met rechts
3. Kan niet met de rug naar de goal spelen
4. Zijn gebrekkige mentaliteit
5. Zijn slome spelvoortzetting

We weten allemaal nog die enorme kans die hij van 5 meter afstand tegen Milan miste. Een echte spits ramt die bal erin, maar mevrouw van Persie wilt hem stiften. Weg inhaalrace Arsenal, weg inkomsten Cl.

8 augustus 2012 om 18:11

Ik heb V. Persie toch een paar goals met rechts zien maken. Overigens is hij niet de enigste spits die niet goed kan schieten met zijn zwakkere been, zo zijn het er wel meer, maar hij doet het aardig met z'n rechter!

Arsenal pakt de Premier League aankomend seizoen (mits de blessures aanzienlijk minder zijn)

In de aanval heeft arsenal nu genoeg spelers met Rvp,gervinho,giroud,podolski, aoc, walcott en enkele overbodigen, op het middenveld zit het er ook goed uit met song, wilshere, ramsey, arteta, rosicky en cazorla. wie weet nog sahin er bij.

Alleen de verdediging is alleen wat dunnetjes als er iemand geblesseerd raakt. Stel dat kosielny, vermaelen of sagna er lang uit ligt dan moet er een lange periode gespeeld worden met voetballers zoals jenkinson, mertesacker of djourou.

Ik hoop dat Robin van Persie alsnog bijtekent, want dan heeft hij het slim gedaan bij Arsenal. Gedreigd met een vertrek, zodat Arsenal toch nog wat aankopen ging doen, en dat Arsenal erachter komt dat dit niet jaren zo kan blijven gaan. Wenger weet wat hij doet, over een paar jaar zijn alle schulden weg bij Arsenal, en kan het genoeg geld uitgeven, en van de Fair Play regel als die komt zullen ze dan ook zeker geen last hebben, want er komt genoeg geld binnen om veel uit te geven!

de keepers; Arsenal heeft genoeg keepers in huis, maar er is er maar één die een echte basisplaats kan hebben in het team! Wojciech Szcesny! Hopelijk kan Arsenal ook nog Julio César halen van Internazionale gratis, zodat wanneer Wojciech een mindere periode heeft, eht goed opgevangen kan worden. Verder hoop ik voor Fabianski dat hij wordt getransfereerd, want hij speelt nauwelijks en kan ook zo nooit een concurrent worden voor Wojciech voor Pologne.

de verdedigers: De verdediging is nog niet helemaal in orde in mijn mening, want er is geen goede back-up voor Sagna. Jenkinson is nog lang niet klaar voor het erste elftal, en heeft totaal geen body. Ik word blij als van der Wiel wordt gelinkt aan Arsenal, want hij is een opkomende back, die nog regelmatig kan scoren, een redelijke voorzet heeft, snel is, en ook kan verdedigen. Deze jongen is klaar met Ajax, en voor zijn eigen ontwikkeling moet hij vertrekken bij Ajax, en is toe aan een stap hogerop! Het centrale duo Koscielny en Vermaelen is top, en Bartley en Mertesacker (en Djourou) zijn goede back-ups. Voor de linksback heeft Arsenal genoeg mogelijkheden met Gibbs en Santos. Ik hoop dat Santos nog wat sneller wordt, want met een tegencounter, is het altijd gevaarlijk aan de linkerkant van Arsenal vooral. In geval van nood kan ook nog altijd Vermaelen linksback spelen!
Voor de rechtsbackpositie is Cocquelin misschien nog een optie, maar Yennaris zeker niet.

Het middenveld: Wenger heeft zeker dit jaar genoeg keus voor het middenveld. Hopeljk wordt Wilshere weer snel fit, en is hij goed hersteld van zijn gruwelijke blessure. Een jaar lang uit de roulatie heeft Ramsey ook geen goed gedaan, maar wat een topspeler kan dat zijn! Santi Cazorla is een topaankoop, die toch een aantal klasses beter is dan Rosicky, en voor veel creativiteit kan zorgen. hetgeen dat Arsenal toch echt wel nodig heeft in het team! Een topaankoop. Song was dé man als het ging om steekballen geven voprig seizoen, en zo'n rol zie ik hem dit jaar weer hebben! Snel zijn contract verlengen zou een pre moeten zijn voor Arsenal! de rest van de middenvelders zijn heerlijke spelers voor de breedte, en daarnaast hoop ik dat Diaby een siezoen fit blijft en zijn verwachtingen als de nieuwe Vieira eindelijk eens waa kan maken.

De aanval: Er is hoop dat van Persie blijft, en dat zou uitstekend zijn. Dé spits van Arsenal, en met Giroud die hem regelmatig kan vervangen of in de mindere "belangrijke" wedstrijden een lekkere match kan spelen zodat van persie niet overbelast wordt. Podolski lijkt een goede aankoop, hopelijk kan hij ook dit waarmaken! Chamberlain heerljke speler die ik graag in de basis zou willen zien, en Walcott lekker voor de counter inzetten.

Andere spelers als Bendtner, Chamakh, Park zo spoedig mogelijk laten vertrekken.

Arshavin weet ik nog niet, liet een paar aardige dingen zien tijdens het EK, maar heef toch veel kwaliteit moeten inleveren de laatste jaren. jammer jammer.

Rome ! Come on Gooners

8 augustus 2012 om 17:58

Wat is er mis met Yennaris? Heeft genoeg goede dingen laten zien, meer dan Jenkinson. Zelfs tegen Kitchee was Jenkinson slecht. Is nog veel te jong, maar komt er uiteindelijk wel als hij blijft trainen en ouder wordt.

Centraal is het ook nog niet goed genoeg, Squillaci, Djourou en Bartley zijn allen (nog) niet goed genoeg. Miquel is ook nog niet zover.

Ik hoop dat er nog een goede centrale verdediger bijkomt.

Song mag van mij weg, is geen verdedigende middenvelder en die hebben we nodig. Song heeft dit seizoen inderdaad leuke balletjes gegeven, maar verdedigend heeft hij weinig tot niks gepresteerd. Veel fouten gemaakt verdedigend en ook was zijn handelingssnelheid niet goed. Sahin zou ideaal zijn, zeker als het nog zo lang duurt tot Wilshere terug is.

Aanvallend zit het allemaal goed.

Park hoeft van mij nog niet weg, die heeft zich nog amper kunnen laten zien. Aardige voetballer geloof ik en is aardig snel.

Bendtner kan een aardige pinchhitter zijn nog, heeft aardige dingen laten zien op het EK en ook bij Sunderland was het zo af en toe behoorlijk aardig.

Chamakh, Squillaci enz. mogen van mij wel weg.9 augustus 2012 om 13:09

Arsenal heeft 0,0 aan Yennaris en Jenkinson. Er kunnen geen eens voorzetten komen bij Arsenal. Alleen Sagna heeft een aardige voorzet zo af en toe, maar de rest is dramatisch, en dat is niet goed voor aanvallende backs waarmee Arsenal speelt.
De centrale verdediging is in de basis goed, maar de back-ups zijn redelijk toch matig, klopt, hopelijk wordt Djourou eens iets, en kan Mertesacker ook nog een tandje bijschakelen. Maar als ik Wenger was zou ik geen nieuwe erbij kopen, zeker omdat Miquel aan het komen is...
Song is een goede speler, en zal zeker bij mij in de basis ook staan. Ik las in de wandelgangen vandaag dat Wenger hem voor 18 miljoen zou willen verkopen, is onzin hopelijk, want Song heeft veel in huis, en Arteta ruimt veel op, en kan Song zo zijn spel blijven spelen. Iedereen ziet hem als een Cvm, maar wie zegt dat hij dat ook echt is??
Park moet weg. voor wie zou jij hem inlaten vallen? en wanneer? wat moet de stand zijn? ruime voorsprong? pff. is 10x niets.
Bendtner ook weg, heb je niets aan en ook niet als pinchitter. Als Arsenal achter staat, en ze willen hem erin zetten moet je niet doen. Geen balaanname niets, en laat het spel echt niet sneller spelen. weg ermee!!

Zou erg positief zijn wanneer RVP blijft want met Giroud in de spits ambieer je een 5e plek ofzo denk ik. Is meer een aankoop voor Newcastle of Liverpool. Giroud als back-up achter van Persie is ideaal.

8 augustus 2012 om 17:40

Alsof Newcastle en Liverpool onder doen voor Arsenal. Het is zeker niet zo dat Arsenal door een paar aankopen meteen een kandidaat is voor de top 2, want we moeten het eerst maar eens zien.

8 augustus 2012 om 17:47

Weet jij wel waar Liverpool afgelopen seizoen is geeindigd? Ze spelen al jaar of 2 geen CL. Arsenal is veel beter dan Liverpool en Newcastle Utd.

Vorige jaar hebben ze heel veel pech gehad met blessures, 2 belangrijke spelers verkopen en dan als nog als 3de eindigen.

Dit jaar hebben ze 3 spelers gehaald (tot nu toe, want er komen nog meer) en Santi Cazorla is tot nu "the deal of this summer" op dit moment dan.

Sterke Arsenal 2012/2013 let maar op!

8 augustus 2012 om 17:54

Dus omdat Arsenal de laatste jaren vaker in de CL speelde zijn ze als team beter dan Liverpool of Newcastle? Onzin. Als Arsenal veel beter is dan Liverpool en Newcastle, waarom kom je dan met een beperkte argument als dat ze meer CL spelen?

8 augustus 2012 om 18:16

Arsenal is wel degelijk beter dan Liverpool, dat je kun toch niet ontkennen!?
Liverpool is als club zijnde best achteruit gegaan. Ik bedoel als je naar het verleden kijkt dat zij bijna altijd meededen om de titel, het uitstekend deden in de CL. Liverpool kan niet eens meer over de titel praten. Het is zo lang geleden dat zij die gewonnen hebben & een plek bij de eerste 4 blijkt ook maar eens een zeer lastige opgave voor Lfc. Arsenal speelt ook mooier & beter dan Liverpool. Spel ziet er verzorgt uit, spelen minder hard & daarnaast eindigt Arsenal zowat bijna altijd wel in de top 4. Liverpool stelt he-le-maal niks voor.

Ik denk inderdaad dat Arsenal met de aankopen probeert om Robin alsnog te overtuigen, hoop ook van harte dat hij blijft, hij hoort daar gewoon en kan er echt een legende worden. Bij een andere club zal hij met zulke hoge verwachtingen binnengehaald worden, dat die bijna niet waar te maken zijn of ze moeten daar het hele team ook op hem afstellen.

Als hij een jaartje blijft dan heeft hij niet bijgetekend en gaat hij transfervrij de deur uit en nee, het is nog niet zeker dat hij blijft. Ik denk dat onderhandelingen met geinteresseerde clubs nog steeds gaande zijn en hij rustig afwacht tot zijn zaakwaarnemer de best mogelijke deal eruit kan persen. Hij moet er ook staan volgend seizoen ongeacht welke club dat dan ook is dus hij doet er verstandig aan om toch zijn conditie op peil te houden.

Ik vind dat de komst van bovengenoemde spelers geen invloed moet hebben op zijn beslissing. Je maakt met die spelers iets meer kans op een titel, maar de kans blijft alsnog zeer klein natuurlijk. Als hij echt zonodig prijzen wilt winnen moet hij zich aan z'n woord houden en een transfer proberen te maken. Cazorla is een fantastische speler, maar je bent er niet opeens titelfavoriet mee natuurlijk. De concurrentie is enorm en heeft meer te besteden.

Aanbeden door fans, team draait om hem, tot ongekende prestaties gekomen bij Arsenal, speelstyle uniek en enkel bij Arsenal, altijd aanvallend voetbal, uitgroeien tot een legende.

Allemaal feiten en meeste punten wist hij al voor zijn topseizoen, het is niet voor te stellen dat hij dit allemaal zou willen weggooien puur om een prijs te winnen.

Daarom denk ik, bij nader inzien, dat het een meesterlijk spelletje is geweest.

Overigens ben ik met je eens dat hij andere clubs serieus overwogen heeft, maar dit enkel een optie zou zijn geweest wanneer Arsenal wedermaal teleurstellend zou hebben gehandeld. Die man wil namelijk echt niets liever dan blijven.

Ik heb dit 4 uur geleden ofzo op twitter gelezen, ME had eerst gemeld dat Robin van Persie onderweg is naar Manchester om te tekenen. Even later kwam Arsenal met de foto's van hun training en je zag van Persie ook.

ME had later hun verhaal aangepast, van Persie zal voor Man UTD tekenen einde van de dag...

Maar ik snap het even niet, Arsenal is sinds maandag in Duitsland ik neem aan dat Man UTD dit door had, geld ook voor de andere clubs. Waarom zou je dan na 3 dagen proberen om van Persie binnen te halen. En waarom zou Arsenal van Persie dan riskeren om hem mee te nemen naar Duitsland als hij toch weggaat..... Het is heel moeilijk om te zeggen, want de media komt ook elke week weer met een zin.

Zoals "robin van Persie heeft voor juve getekend zegt een "agent" Man UTD heeft een bod van 20 mil pond uit gebracht, nu komen ze weer dat Man UTD 17 mil pond heeft geboden.

8 augustus 2012 om 18:05

Inderdaad, ik weet ook niet wat ik moet geloven en ik hoop gewoon dat hij blijft.
Ik had vandaag gelezen dat United 25 miljoen geboden had, ongeveer 6 miljoen minder dan de aanvankelijke vraagprijs van Arsenal, zoals het daar stond...

Ik dacht eerst dat hij een spelletje zou spelen, maar nu hij er heengaat vraag ik me af of dat bij dat spelletje zou moeten horen. Als hij er niet heen zou gaan zou immers meteen duidelijk worden dat hij wil blijven. Vooral nu Cazorla als aankoop er is. Maar blijkbaar vind hij het nog niet genoeg. Ben benieuwd of Arsenal Sahin nog haalt of een speler van vergelijkbaar niveau en eens kijken of hij dan blijft.

Ik weet niet meer wat ik moet geloven met de talloze geruchten over deze man, maar Manu zou toch wel een mooie stap zijn. Een spitsenduo Rooney,rvp zou geweldig zijn. Zeker met deze opstelling:

De Gea
Rafael
Ferdinand
Vidic
Evra
?
Nani
Kagawa
Young
Rooney
RVP

Ik hoop in ieder geval dat die hele soap zo snel mogelijk gedaan is, het heeft wel lang genoeg geduurd. Van Persie moet kiezen waar hij zich het beste bij voelt en het is ook beter voor alle teams dat hij snel een keuze maakt. Van mij mag hij naar daar gaan, ik zie hem wel goed presteren daar. Alleen ben ik benieuwe welke keuzes saf gaat maken.. Rooney deed het afgelopen seizoenen goed op de tien, maar nu Kagawa komt had ik gedacht dat hij terug naar het centrum ging. Je hebt nu wel erg veel opties als hij komt, maar opzich misschien wel logisch.

Weet je, ik snap Robin ergens wel. Het is 1 van de beste voetballers ter wereld en hij zit nu qua leeftijd op het punt dat hij zich qua techniek en fysiek (acceleratie, explosiviteit) vrijwel niet meer kan verbeteren. Hij zit nu in zijn piek. Maar hij voetbalt voor een club, hoe mooi deze club ook is en laat daar geen twijfel over bestaan, die erg hard zijn best zal moeten doen om überhaupt maar concurrent te zijn voor een hoofdprijs de komende jaren. In Engeland hebben Chelsea en Man City naar mijn mening met afstand de beste selecties, is Man United altijd sterk en zijn Newcastle, The Spurs en Liverpool gevaarlijke outsiders. Europees gezien is het zelfs nog erger. Ik geloof echt niet dat Arsenal in staat is om de Champions League te winnen, om Barcelona, Real Madrid, AC Milaan, Chelsea of Man City te verslaan over twee wedstrijden, laat staan meerdere van deze ploegen in 1 toernooi.

Ik denk dat Robin zich dat ook realiseert, net zoals Nasri, Cole, Clichy en Fabregas dat deden. Ik denk dat hij doodsbang is dat als hij niet binnen nu en twee jaar voor een absolute titelfavoriet speelt hij nooit als basisspeler een prijs zal winnen. Het verlengen van zijn contract zal er alleen maar voor zorgen dat de kans heel klein wordt dat hij nog naar een andere ploeg kan voordat hij over zijn piek heen is.

En het spijt me Arsenal-fans als ik jullie met mijn post beledig. Ik zou mezelf geen Arsenal-fan willen noemen, maar ik heb veel respect voor de club en kijk graag naar hun wedstrijden. Omdat ze altijd mooi voetbal proberen te spelen en veel technische spelers hebben die fijn zijn om naar te kijken (qua voetbal dan haha). Maar de tijd dat Arsenal elk jaar zonder twijfel mee doet om de prijzen is sinds het uiteenvallen van The Invincibles helaas voorbij. Maar ik probeer jullie echt niet te provoceren, geloof me daarin alsjeblieft.

Het begint er nu wel steeds meer op te lijken dat ie naar united gaat. Zou me niet evrbazen als SIr AF later in Zweden is omdatb hij transfer moest afronden. Arsenal met RVP is een grote concurrent voor United, zonder doen ze nergens om mee. Dus deze aankoop zou dubbel tellen.

8 augustus 2012 om 19:23

Waarom zou AF zijn transfer afronden, dat heb ik nog nooit gehoord.

Zonder van persie doen ze nergens om mee??? Dat zeiden ze ook vorige jaar met Fabregas en Nasri en toen had Arsenal niet echt een vervanger voor die 2e gehaald. Arteta was de beste aankoop.

Nu hebben ze Cazorla, Giroud en Podolski, Arsenal is zeker sterker geworden. Met van Persie of zonder van Persie zal Arsenal sterk zijn dit jaar.

8 augustus 2012 om 19:31

Met Song en van persie zie ik ze meedoen om alles. Zonder van Persie vallen er zeer veel goals, drive en creativiteit weg die door nieuwelingen lastig op te vangen is. Denk dat Song nog liever wegwil als RVP gaat.

Waarom zou hij alles vergooien door naar Man Utd te gaan? Ik snap niet dat men prijzen verkiest boven misschien wel een echte clublegende worden. De reden die wordt gegeven in de zin van dat je wordt herinnert om de prijzen is ook bullshit, er zijn zat voorbeelden te noemen van clublegendes die niet veel tot niks wonnen, maar wel op handen worden gedragen bij hun club de rest van hun leven. En dan nog de overstap naar United.. Ga dan naar het buitenland! Maar goed het zal wel aan mij liggen.

8 augustus 2012 om 19:16

Jij wil blijkbaar geen prijzen winnen... ik wil dat wel als ik voetbal en dan heb ik het over amateurniveau. Van Persie wil dat ook, want dat gevoel neemt niemand je ooit meer af. Hij is al een legende bij Arsenal, maar dat levert hem behalve veel krediet en waardering helemaal niets op. Bij United kan hij meer verdienen en prijzen winnen, dat wil toch elke topsporter? Dat jij dat niet begrijpt vind ik dan weer moeilijk te begrijpen.

8 augustus 2012 om 19:27

Voetballers moeten een excuses hebben als het tijd is om hun club te verlaten en dat is altijd "prijzen winnen" En vervolgens komt de nieuws naar buiten dat meneer het dubbele verdient.

8 augustus 2012 om 19:27

Ik zou liever een clublegende worden bij m'n club waar ik al zolang speel, dan misschien een prijs winnen bij de concurrent. Dan ben ik maar raar! Vind het sowieso nog steeds not done om naar de rivaal te gaan, maar daar wordt tegenwoordig niet meer zoveel waarde aan gehecht.

8 augustus 2012 om 19:29

@360naseer, precies! Maar goed, dat maakt het extra mooi als we boven United eindigen haha.

8 augustus 2012 om 19:24

Lezen!!!!!!

8 augustus 2012 om 19:28

Poepen! Nee zonder dollen het zou een goede transfer zijn in mijn ogen mocht dat bod geaccepteerd worden, dat bedoelde ik...

Zou de enige club zijn waar hij zijn niveau zou kunnen aanhouden. United is een mooie club, met een coach die, nog meer dan Wenger, enorm veel ervaring heeft en het absolute uit spelers kan halen.

Ik geloof alleen niet dat dit gaat gebeuren. United beschikt al over een topaanvaller en 2 fantastische talenten die het niveau ook al aankunnen. Ook zou ik me kunnen voorstellen dat in sommige wedstrijden volgend seizoen United maar 1 aanvaller gaat gebruiken, met Kagawa erachter op nummer 10. (4-5-1 dus ipv 4-4-2)

Van Persie zal zich waarschijnlijk ook wel achter zijn oren krabben. Eerst niet verlengen, dan enorm veel interesse van clubs, maar uiteindelijk weinig concreets. Daar bovenop komt dan ook nog eens dat er al 3 topaankopen zijn gedaan door Arsenal en het herstel van 3 geblesseerden redelijk voorspoedig verloopt. Hij zou wel eens kunnen terugkomen op zijn beslissing.

De manier waarop hij het speelt, lijkt vooral om arsenal te triggeren om te investeren in kwaliteit. Mocht er nog 1 of 2 nieuwe aankopen gedaan worden van kaliber, dan denk ik dat hij snel bijtekent.

Als dit blijkt te gebeuren( en hij niet alsnog vertrekt) dan denk ik dat het hem juist siert als aanvoerder. Hij komt daarmee juist op voor de fans en daarmee ook voor de club. De manier waarop het ging was nog voldoende maar nog langer zo door gaan, zou fataal zijn geweeest.

Ik heb en had de stille hoop hierop. Net als velen hier zeggen: waardering en een levende legende zijn, lijken mij veel meer waard dan 1 of 2 miljoen extra per jaar.

Manchester lijkt mij ook geen club voor hem. Hij zou niet snel voor een andere club in Engeland uitkomen denk ik. Of ik moet me erg in hem vergissen

8 augustus 2012 om 22:40

Nou ik denk dat het gedaan is... van Persie vertrekt morgen...

Dit is toch niet te geloven...stel Messi vertrekt naar Madrid of Ronaldo naar Barca, dit komt echt hard aan voor de Arsenal fans.

Enige speler die ik voor Arsenal heb zien spelen met zijn hart is Thierry Henry.

De meeste mensen hebben zijn statement op zijn site gelezen en dat is geen plan. Het is.... ''ik wil weg hier want ik zal nooit prijzen pakken met Arsenal''

Eerlijk gezegd denk ik dat Robin hoopte dat Real of Barca zich zou melden. Dat zou een manier zijn om voor alle prijzen te spelen, Engeland vredig achter zich kunnen laten en toch een hele hoop kunnen verdienen. Krijg je de zon er gratis bij.

Maar ja die meldden zich tot dusver niet. Dus ik verwacht dat hij dit seizoen gewoon blijft spelen en wel kijkt of hij nog bijtekent of dat die ideale transfer wel nog komt.

AF na de wedstrijd tegen Barca:

We've made a bid, they've (arsenal) been trying to negotiate with other clubs. We have to persevere. Hopefully it comes our way.

Het is nu allang een soap voor RVP te kopen en ik denk dat Man u wel eens de winnende zal zijn voor zijn handtekening alleen niet zo slim voor naar Man u te gaan verknoeit zijn respect van de supporters van Arsenal zoals Torres dat heeft gedaan met Liverpool eerst held van Liverpool the Kid en dan een Judas kan ook gebeuren met Rvp.juve lijkt me nog altijd de beste optie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
6.Arsenal6323
7.Burnley 54-3
8.Everton49-14
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Petr CechKeeper10
Rob HoldingVerdediger10
Sead KolasinacVerdediger10
Héctor BellerínVerdediger10
Nacho MonrealVerdediger10
Mesut ÖzilMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

1629 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0
2014/2015 Manchester United 27 10 5 0
Laatste voetbalnieuws

Koeman: ‘Jammer, want ik had met hem een zeer bruikbare speler in huis’

Robin van Persie speelde tot nu toe 102 interlands voor het Nederlands elftal, waarvan de laatste in augustus 2017 plaatsvond. In tegenstelling tot generatiegenoten als Arjen Robben, die zelf zijn afscheid...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Voorzitter Nasser Al-Khelaifi van Paris Saint-Germain sluit uit dat Arsène Wenger als sportief directeur aan de slag gaat in Parijs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren