Neymar uitgejouwd: ‘Maar ga mijn manier van spelen niet veranderen’

Maandag, 6 augustus 2012 om 13:52

Neymar wordt gezien als een van de grootste talenten ter wereld, maar tegenover de voetbalkwaliteiten van de dribbelaar staat zijn indrukwekkende verzameling gele kaarten. Die dankt hij aan een aantal flinke overtredingen, maar ook voor een fopduik wil het twintigjarige wonderkind nog wel eens een prent krijgen. Zaterdag werd hij op de Olympische Spelen niet bestraft toen hij gewillig naar het gras ging, sterker nog: tegenstander Wilmer Crisanto kreeg een rode kaart. Het publiek reageerde afkeurend.

/

Zelf zegt de aanvaller, die met Brazilië met 3-2 won van Honduras, niet onder de indruk te zijn van de reactie van de toeschouwers. “Ik ga mijn manier van spelen niet aanpassen omdat het publiek op een bepaalde manier reageert. Het is normaal dat het publiek zich af en toe roert, maar daar denk ik nooit over na.”

“Ik doe er alles aan om er voor te zorgen dat Brazilië wint”, vervolgt Neymar tegenover Sky Sports. “Mogelijk word ik in de toekomst opnieuw uitgejouwd, maar dat is niet van invloed op me. Ik ben maar een keer naar het gras gegaan en toen kreeg mijn tegenstander een rode kaart.”Gerelateerd

105 reacties (laatste reactie door stefan1515)

haha volgens mij is die jongen mentaal al heel sterk, jammer dat die een fopduik en dergelijke maakt maarja op die manier kan je af en toe wel eens winnen en dat hoort bij het hedendaagse voetbal denk ik zo. Ik hoop persoonlijk dat die naar Barca gaat!

6 augustus 2012 om 14:00

Ja, hij zou wel lekker passen in dat team van fopduikers en scheidsrechter-omsingelaars. Ik vind het om te kotsen. Doe alles om je team de zege te brengen is 1 ding, maar als je voor valsspelen beloond word, dat moet niet kunnen.

6 augustus 2012 om 14:09

Het is de fout van de scheids dat hij het niet bestraft hij mag het gewoon proberen net als overtreding enzo dat is ook vals spelen. Roep je bij elke tackle die niet bestraft wordt ook dat hij vals speelt? Schijnheilig gedoe.

6 augustus 2012 om 14:21

Ik pleit daarom ook voor dat hockey systeem. Je mag als team een beslissing laten reviewen door de scheidsrechters via beelden, maar als je ongelijk hebt, was dat de laatste keer die wedstrijd. Op die manier kun je de rode kaart terugdraaien en Neymar laten boeten voor zijn gedrag. Zoiets komt fair play erg ten gunste, plus het gaat niet ten koste van het spel.

6 augustus 2012 om 14:37

Hij zou lekker passen bij Barcelona, met Busquets en Alexis kunnen ze zo een paar grammy's binnehalen met hun acteergedrag.

6 augustus 2012 om 14:38

@feiketwente

Spelers mogen van mij best proberen om de scheids met een fopduik voor de gek te houden, maar dan moet er gewoon direct rood voor staan wanneer het een schwalbe blijkt te zijn. Kijken hoe blij zijn teamgenoten dan met hem zijn.

6 augustus 2012 om 14:40

@robinho
Bij hockey gebruiken ze het systeem niet om kaarten aan te vechten, maar om te beslissen of ze een strafcorner krijgen ja of nee. Dus voor zeg maar penalties en doellijnbewaking.

6 augustus 2012 om 14:43

Hij zou meer passen bij Real Madrid, aangezien zij niet alleen schwalbes maken (youtube zit vol van die filmpjes), maar ook doodschoppen uitdelen (weer youtube). Daarbij zijn ze net zo vies als neymar door te zeggen dat ze alles doen om te winnen! Vies clubje daar met Pepe (doodschoppen schwalbes), Marcelo (hetzelfde), Ramos (doodschoppen), Di Maria (schwalbes), Ronaldo (schwalbes), Arbeloa (doodschoppen) ...

6 augustus 2012 om 15:02

Hahaha barca een team met fopduikers en scheidsrechteromsingelaars.. weet niet waar je het nu over hemt hoor maar wanneer heb jij een fopduik gezien bij barca..? en als je het over scheidsrechters hebt kan je beter een keer naar pepe kijken die wel wat vaker bestraft mag worden.. en daar heeft @feiketwente gewoon gelijk in!

6 augustus 2012 om 15:09

@stefan1515

Nou je ziet busquets, iniesta, dani alves toch regelmatig naar de grond gaan bij tegenwind,

vervolgens zie je diezelfde personen + xavi áltijd bij de scheids staan met dat wapperende handje in de lucht..... dus ja dat komt regelmatig voor.... gemiddeld elke wedstrijd....

6 augustus 2012 om 15:12

Hah scheidsrechter-omsingelaars... Wat een frustratie hier op vz de laatste jaren. Natuurlijk heeft Barca al die prijzen gewonnen dankzij al dat geduik van de spelers, dat is veel belangrijker dan het mooie spel dat ze brachten. Natuurlijk...

6 augustus 2012 om 15:15

misschien zal die ook goed passen bij real met pepe marcelo,di maria en Cr7
jullie lopen wel allemaal barca aftekraken maar in elke team zitten er een of 2
spelers die heel snel naar de grond gaan

6 augustus 2012 om 15:43

Lol, waar zie je iemand beweren dat ze daardoor al hun prijzen hebben gewonnen, barca in vorm is gewoon het beste team ter wereld, ze hebben geen schwalbes nodig. Je gaat me niet vertellen dat ze niet duiken lol.

6 augustus 2012 om 19:01

@ R0binho: Bij hockey kan je geen kaarten aanvechten. Alleen overtredingen binnen het 23-meter gebied waarbij het de vraag is of het wel geen strafcorner is.. Toch zou het een mooi systeem zijn; per helft 1 keer de mogelijkheid voor een team om een penalty/rode kaart aan te vechten o.i.d

7 augustus 2012 om 01:13

laten we maar niet over real beginnen , met mooie brekers pepe ramos marcelo lass, en pepe die een 'klapje' op zn borst krijgt van fabregas en net doet of die een klap van badr hari in ze gezicht kreeg

7 augustus 2012 om 01:14

praat jij helemaal niet sike sike sike

7 augustus 2012 om 15:19

okee dan zie ji meer dan ik maar daar let ik meestal niet op want ik geniet van het voetbal dat ze spelen...
Maarja als je ens kijkt naa Pepe, Marcelo, Ramos, Di Maria, CR en Arbeloa zoals loloshabaz ook al zegt...
maarja je houdt het toch wel bij ieder team.. en helaas kunnen we e niks aan doen

6 augustus 2012 om 15:05

Ik bedoel met mijn 1e reactie niet dat ik het toejuich ofzo hoor.. Maarja als je kijkt hoe hij met dit soort dingen omgaat (uifluiten) zie je dat hij mentaal sterk is en die fopduiken zijn jammer voor het voetbal maarja het hoort er tegenwoordig bij en ik erger me er af en toe ook de pleuris aan maar eigenlijk heeft hij wel gelijk: Ik doe er alles aan om te winnen... en daar gaat het uiteindelijk om..

6 augustus 2012 om 15:39

Ik heb gister in een oud topic gelezen dat discussies tussen Madrid en Barca niet toegstaaan zijn, als het niet relevant is aan het topic. Volgens mij ging het hier over Neymar.

Nou ja zeg.... een fopduik op de Olympische Spelen, waar vooraf door alle spelers werd gezworen om niet vals te spelen. Dit vind ik echt afkeurend... Hopelijk wordt hij alsnog geschorst voor de rest van het toernooit, want zulke dingen horen bij voetbal, maar niet bij de Olympische spelen!!

6 augustus 2012 om 13:59

Overdrijven is ook een vak. Ook al is het afkeurend. Zo maakt hij zich in ieder geval populair bij de Brazilianen. Maar niet bij de Britten en de rest van Europa( behalve de Barca supporters natuurlijk)

6 augustus 2012 om 14:05

Het is gewoon zo. Je hoort niet vals te spelen op de olympische spelen... Dat doe je maar in een Wk-finale :P

6 augustus 2012 om 14:16

Je hoort ook niet vals te spelen in de competitie, beker, champions league, uefa cup, biljarten, darten, twister en ganzebord. en ga zo maar door.

Kortom: Je "hoort" niet vals te spelen, ongeacht wat je doet. Daar hebben de Olympische Spelen verder niks mee te maken.

6 augustus 2012 om 14:43

Maak daar maar de rest van de wereld van cooliewoelie1 aangezien dit gebeurde tegen Honduras en hij in bijna elke wedstrijd dit laat zien. Ik denk dat hij na de halve finale ook een stuk meer wordt gehaat in Azie lol.

6 augustus 2012 om 14:09

@vabdersar4:

Voetbal op de olympische spelen of in de reguliere competitie hoeft niet van elkaar te verschillen lijkt me, het blijft exact hetzelfde spelletje. Ik zou eerder zeggen dat fopduiken en dergelijke sowieso niet bij de sport horen, in geen enkele competitie.

6 augustus 2012 om 15:05

Het moet sowieso gewoon een keer afgelopen zijn met al die schwalbes. Bij grote clubs als Barcelona, Real Madrid, Chelsea en Bayern wordt er om de haverklap moord en brand geschreeuwd omdat spelers een zuchtje wind voelen. Ik noem deze clubs als voorbeeld, maar het zijn er natuurlijk veel meer.

Volgens mij is er maar 1 remedie en dan is op basis van de videobeelden toch nog gele kaarten en/of schorsingen uit te delen voor schwalbes. Op die manier is het binnen notime afgelopen met die fopduiken, omdat ze er altijd voor gestraft gaan worden. Zal in het begin een drukke hobby worden voor de tuchtcommissie, maar dan hebben ze ook een keer wat te doen.

6 augustus 2012 om 16:38

Maar bij de Olympische Spelen leg je een eed af (althans dat doet 1 sporter in naam van alle sporters) om niet vals te spelen. Je schendt dus in feite je belofte.

6 augustus 2012 om 22:20

En voetbal op de OS is anders omdat.....?

Hier hebben veel Zuid-amerikanen last van. Zelf ben ik ook Zuid-amerikaans en maak ook redelijk vaak schwalbes dit gebeurd gewoon onbewust en is ook om jezelf te beschermen.

6 augustus 2012 om 14:01

Met de term wordt een actie aangeduid waarbij een speler simuleert het slachtoffer te zijn van een overtreding.
Dit heeft dus niks te maken met jezelf beschermen! Sterker nog ik denk dat je op de lange termijn alleen maar meer overtredingen tegen je krijgt en de tegenstander minder snel geel omdat je de schijn tegen hebt. Dit kan je zien bij Suarez en bijvoorbeeld Robben.
Van mij mogen de scheidsrechters ook veel sneller een gele kaart geven voor een Schwalbe!

6 augustus 2012 om 14:02

Een schwalbe maken om je zelf te beschermen? Leg uit?

6 augustus 2012 om 14:18

Ik denk dat ik snap wat hij bedoelt, met beschermen bedoelt hij (neem ik aan) ervoor zorgen dat hij niet meer zovaak word aangepakt, en de manier om dat te doen is de tegenstander bijvoorbeeld een kaart aannaaien, zodat hij voorzichtiger zal spelen..

6 augustus 2012 om 14:21

Denk je dat Schwalbes niet juist averechts werken? Ik zou juist iemand die mij een kaart probeert aan te naaien extra hard aanpakken.

6 augustus 2012 om 14:24

Maar als je nou eenmaal iemand met een schwalbe een kaart hebt aangenaaid, dan zal diegene, met al geel op zak, wel 2 keer nadenken om een overtreding te maken, denk ik.

6 augustus 2012 om 14:29

Je speelt anders met een gele kaart dan zonder een gele kaart.

6 augustus 2012 om 14:33

Je hebt verschillende schwalbes waar jullie nu alleen op doelen is dat als iemand rent in het penalty gebied en licht wordt geraakt zich dan laat vallen. Maar als je ziet dat iemand als een idioot op je afrent en je springt weg voordat hij je raakt en je valt wordt ook een schwalbe genoemd. Maar dat kan je vergelijken met auw! roepen voordat je echt pijn hebt.

6 augustus 2012 om 14:42

De eerste situatie die jij schets daar gaat mijn post ook over.

In het tweede geval kan ik me voorstellen dat je wegspringt om verder leed te ontkomen maar in het geval van voetballers die snel liggen alleen om pingels te versieren vind ik maar niks, schwalbes worden niet tot nauwelijks gestraft daar waar iemand die een harde overtreding maakt vaak wel een prent krijgt.

6 augustus 2012 om 14:04

Met jezelf beschermen bedoel je neem ik aan een tegenstander een kaart aannaaien?

6 augustus 2012 om 14:09

Nja, gewoon wegspringen voor je wordt aangetrapt.

6 augustus 2012 om 15:41

Muah, jezelf beschermen is iets normaals. Cruijff was er een meester in om tackles te ontwijken. Er wordt mee bedoelt, als iemand aanstalte maakt de speler op de benen aan te tikken dat de speler opspringt.. en in het geval van Neymar ligt hij erna op de grond. Maar wat wel zo is.. als Neymar elke keer dat iemand keihard inkomt met zijn voeten op de grond zou blijven staan.. hij momenteel waarschijnlijk invalide zou zijn. Dan had hij zijn benen al tig keer gebroken.. dus ergens begrijp ik het wel. Alleen moet hij gewoon opstaan als hij een tackle ontwijkt en helemaal niet geraakt wordt.

6 augustus 2012 om 14:07

Een schwalbe die onbewust gebeurd?

Daar heb ik nog nooit van gehoord. Dus hieruit vat ik op dat je zomaar naar de grond gaat en dan ook nog eens om jezelf te beschermen waardoor je dus een gedachte hebt maar tegelijkertijd gebeurd het onbewust ?

Apart..

6 augustus 2012 om 14:28

Alles in voetbal gebeurd bijna doormiddel van je onbewuste. Het gaat veelste snel om na te denken. Je doet veel vanuit je intuïtie. Denk jij dat Neymar van te voren plant dat hij een schwalbe gaat maken?

"ik ben maar één keer naar het gras gegaan, en toen kreeg mijn tegenstander een rode kaart" Eén keer toneelspelen bij een voetbalwedstrijd is blijkbaar heel normaal in Brazilie...ik hoop voor hem toch echt niet dat hij ooit naar Engeland, daar worden dit soort spelers door het publiek helemaal koud gemaakt en anders leren de spelers hem wel even wanneer hij hoort te vallen...

Ach ja, het hoort er helaas bij tegenwoordig. Hopelijk worden die maniertjes geen gewoontes voor hem anders krijgt hij toch een bepaalde stempel op zich gedrukt zoals Ronaldo ook niet alleen beoordeelt wordt op z'n voetballende kwaliteiten. Snap supporters van andere sporten wel dat ze hedendaags voetbal als ''mietjessport'' bestempelen. Ikzelf (kan leuk voetballen maar niet meer dan dat) ga echt nooit zomaar naar de grond maar tegenwoordig worden wedstrijden beslist door 'slimigheden'' en is het helaas geintegreerd in onze mooie sport.

Ik hoop niet dat dit de toekomst van het Braziliaanse voetbal is, want hij was echt niet de enige van het Braziliaanse team. Niet dat Honduras 100% fair speelde, maar dit kan nog wel eens een paar frustrerende momenten opleveren in de toekomst. Hoogste tijd dat dit soort spelers fors bestraft worden om dit huichelerige en schijnheilige spel af te leren.

6 augustus 2012 om 14:16

Wat een dramaqueen ook?

"ik hoop niet dat dit de toekomst van het Braziliaanse voetbal is? Hij was niet de enige van het Braziliaans team? "

Ben je nou serieus? Zuid- Amerikaanse spelers.. gaan gewoon makkelijk naar de grond bij een licht contact en vooral wnnr ze heel jong zijn.. Dat zal ook altijd zo blijven. Ronaldinho was ook zoo!!!

6 augustus 2012 om 14:21

Bij Ronaldinho vond ik dat nog wel meevallen. Maar die was in zijn Barca tijd ook wel iets gespierder dan dat Neymar nu is.

6 augustus 2012 om 14:25

Ja, maar toen was Ronaldinho geen 19/20 jaar! De Ronaldinho van Gremio was precies zo!

6 augustus 2012 om 14:26

Serieus? Ik heb in mijn hele leven nog nooit een schwalbe gezien van Dinho. Zelfs op Youtube vind je niks daarover.

6 augustus 2012 om 14:30

Omdat het geen Schwalbe heet! Neymar maakte ook geen Schwalbe dat moeten de mensen begrijpen.. Als je ''licht'' geraakt wordt en naar de grond gaat.. is dat een schwalbe? Nee.. Schwalbe betekent ''als je niet geraakt wordt'' en naar de grond gaat. Zelfs Lucas doet het (niet zo overdreven als Neymar), maar hij doet het wel. Noem mij een zuid-amerikaanse speler boven de 25 die het doet?? Mssn vind jij 4 uit de 100..

Zelfs Robben ging ook altijd naar de grond na een licht contact. Doet hij het nogsteeds.. Hmm niet echt...

Edit: Mensen laten zich echt meeslepen door de media echt belachelijk...

6 augustus 2012 om 14:45

blink182, Neymar werd niet alleen maar uitgefloten door deze ene bewuste actie. Brazilie speelde een oefenpot tegen team GB vlak voor het toernooi en hij had 1 actie waar hij naar de grond ging terwijl er niks aan de hand was en bleef een tijdje liggen. Dus het Engels publiek kende hem al wat beter en reageerde daarom op die manier toen de speler van Honduras onterecht rood kreeg.

6 augustus 2012 om 14:49

Wat denk je dan.. Team GB speelt thuis voor 60.000 supporters tegen Brazilie. Denk jij dat de Britse supporters dan Neymar gaan zitten applaudiseren? De Engelsen staan altijd volledig achter hun team.. Iedereen weet dat er in Engeland 90min lang geschreeuwd wordt door de supporters..

Tegen Honduras viel het allemaal wel mee.. Nogmaals, supporters werden geinterviewd en zeiden te hebben genoten van Neymar. Maar ze gunde Honduras, omdat zij een makkelijkere tegenstander zijn voor Team Gb....nu ligt Team GB zelf eruit..

Mooi dat hij het wel eerlijk toegeeft, maar erg jammer dat hij het gebruikt om ermee te winnen.
Dit heeft een speler als Neymar niet nodig lijkt mij, maar wie weet hadden ze zonder de rode kaart niet gewonnen.

6 augustus 2012 om 14:15

'maar wie weet hadden ze zonder de rode kaart niet gewonnen.'

Dit bedoeld hij precies te zeggen denk ik. Neymar doet er alles aan om te winnen en geef hem eens ongelijk.. Schwalbes horen tegenwoordig bij het voetbal, of je het nou wilt of niet elke ploeg heeft wel zulke spelers.

Neymar geeft het in ieder geval wel toe, en het boeit hem vrij weinig wat logisch is. We horen voetballers te beoordelen op hun voetballende kwaliteiten en niet op hun acteertalenten neem ik aan? Verder is de scheidsrechter er niet voor niets, hij beoordeelt wel of het een schwalbe is of niet, niet de supporters.

6 augustus 2012 om 14:19

Schwalbes horen er niet bij, anders kreeg je er geen prent voor. Ik vind dat de schwalbes achteraf alsnog mogen bestraffen. Misschien met een gele kaart na de wedstrijd of misschien zelfs een wedstrijd schorsing voor de eerst volgende wedstrijd. Zo zorg je ervoor dat spelers het laten.

Het tegen over gestelde van schwalbes, de harde overtredingen worden ook bestraft nadien wanneer het niet is gezien, dus denk ik, waarom schwalbes niet?

Een schwalbe is niet altijd goed zichtbaar, je zou dus iemand die goede schwalbes maakt dus nog een compliment moeten geven ook?

6 augustus 2012 om 16:38

Schwalbes horen er inderdaad niet bij, maar dat horen overtredingen ook niet als je het zo bekijkt, maar toch doet iedereen het wel.. Ik ben het wel met je eens dat je een speler na een wedstrijd alsnog zou kunnen mogen straffen voor een schwalbe, zodat het minder wordt.

Een schwalbe is inderdaad niet altijd goed zichtbaar, maar dat is een buitenspeldoelpunt, of een bal die achter de lijn is geweest is dat ook niet altijd. Als een scheidsrechter een schwalbe niet ziet, dan kan hij er niks aan doen en hoort het gewoon te tellen, net zoals een bal dat achter de lijn is geweest maar niet wordt geteld of een doelpunt dat gescoord is vanuit een buitenspel positie.

Waar is tegenwoordig de sportiviteit gebleven vraag ik me af? En dan nog keuren mensen het soms goed als een speler alles voor de overwinning doet zoals Suarez. Ik hoop dat scheidsrechters en de voetbalbonden er wat aan kunnen doen.

Voetballers hebben tegenwoordig geen eergevoel meer.

6 augustus 2012 om 14:16

Topsport kent geen sportiviteit, alleen ogenschijnlijke.

Tja dat maakt ook deel uit van een showvoetballer, veel gedribbel en een inefficiënte manier van voetballen, maar ook schwalbes. Als ik hem was zou ik alvast niet naar de PL gaan anders wordt die net als Suarez uitgespuugd door alle supporters van de tegenstander.

Denk dat inderdaad Barca de beste ploeg voor hem is...

Achja kan gebeuren. Dan mogen alle fans bijv. Barca uitfluiten en Suarez en er zijn meer spelers. Dit slaat nergens op alleen om 1 zo dingetje. De scheids kon ook geen rood geven he ?

Jaja....... Het was niet alleen omdat hij gemakkelijk naar de grond ging. Maar het publiek stond gewoon volledig achter Honduras vanaf de eerste minuten. Reden: De ontmoeting tussen Brazilie en Gr8. Dat wouden de fans dus niet.. nu liggen ze zelf uit..

Verder heeft Wilmer Crisanto terecht een tweede gele kaart gekregen. Men vergeet dat hij hiervoor ook geregeld smerige overtreding maakte! Honduras moest zeker 4x rood krijgen.

"ik doe er alles aan om er voor te zorgen dat Brazilië wint”. Niet altijd even eerlijk, maar kan je niet van een speler vragen! Prachtige speler, lelijk haar.

Moet ie ook niet doen!
Gewoon blijven spelen hoe hij nu doet, voetbal was en is een sport om het publiek te vermaken en daar is deze jongen het best in.
Als je ziet hoe vaak en hoe hard hij per wedstrijd word aangepakt, dan snap ik een schwalbe hier een daar wel.. Ik zie zelfs 10 x liever een schwalbe dan een harde overtreding (die vaak op Neymar word gemaakt, puur omdat er geen ander manier is om hem te stoppen..)


PS

Hij werd ook vaak genoeg toe gejuicht hoor, elke keer als hij een trucje deed of een mooie solo maakte ging het publiek los.
Alleen dan valt hij en denkt het publiek dat hij een schwalbe maakt (doet ie ook soms), maar die jongen is zo licht en als hij eenmaal op snelheid is, is een klein tikje al genoeg om hem neer te halen.

6 augustus 2012 om 14:21

Precies! Hij werd meer toegejuicht dan uitgejouwd. Mensen maken echt een drama voor niets. Sterker nog.. Paar Engelse supporters werden door Skysport geinterviewd (na de wedstrijd). En ze zeiden van Neymar te hebben genoten.. Maar ze gunde Honduras, omdat zij een makkelijkere tegenstander zijn voor Team GB.

Wat een misselijkmakende aktie, alsnog bestraffen.. Tevens maakt hij nu wel duidelijk welk team zijn voorkeur heeft in Spanje, dat is natuurlijk Barca, in het team wat zij nu hebben zal hij prima tot zijn recht komen..

Mertens van PSV is ook misselijk, een ding snap ik niet zo goed, gisteren tegen Ajax, in het begin, ging hij twee keer makkelijk neer, ik kon zien dat hij makkelijk valt terwijl kuiper wel floot, hoe kan kuiper wel voor hebben gefloten??? Ongelooflijk, triest.

6 augustus 2012 om 15:16

Ondanks dat jou reactie niets toevoegt aan dit onderwerp moet ik zeggen dat er bij de wedstrijd om de Johan Cruijf schaal ook misselijkmakende akties werden gemaakt, en dan met name aan de zijde van Psv. Maar dit is net als Barca een soort team waar dit klaarblijkelijk normaal bij is, kijk alleen al naar de uitdrukkingen en scheinheiligheden van bijvoorbeeld een Strootman, Toivonen, Mertens en van Bommel.

Door zijn manier van spelen denk ik dat hij ook niet goed bij Barcelona past op dit moment. Dat gaat niet goed zijn voor het imago van de club, met nóg een duikelaar in het team. Ook zijn egoisme (voor wat ik heb gezien op youtube, heb hem pas drie keer in actie gezien etc.) past niet in zo'n team. Hoewel ik hem niet heel graag bij Real wil hebben, kan hij het beste daar of naar Chelsea heen gaan. Dat zijn echt teams waar hij goed bij past.

Het blijft wel irritant, die schwalbes. Het is inmiddels al zo geïntegreerd in het voetbal dat je er niet meer van opkijkt.

6 augustus 2012 om 14:46

"met nóg een duikelaar in het team''

Kon je het niet laten?
(marcelo werd net zo uitgejouwd door zijn schwalbes, just sayin...)

Egoisme?
Daarom heeft hij tijdens de Os2012 één van de meeste assists gegeven van alle spelers, misschien wel de meeste..

6 augustus 2012 om 15:01

Ik zei al, ik heb hem drie keer zien spelen en ben net terug van vakantie dus heb geen OS kunnen kijken. Zover ik weet is hij egoïstisch, ik kan er heel makkelijk naast zitten.

Kleine sneer uitdelen naar Barca, doet iedere Real fan wel eens toch? ;

Maar het kan slecht werken op het imago van Barca, dat bedoel ik er mee. Want wees eerlijk, jullie staan toch een beetje bekend als een team dat veel schwalbes maakt. Dat is in het spel van Barca gaan zitten. Mascherano maakt ook opeens schwalbes terwijl hij eerder altijd alles neer trapte wat los of vast zit.

6 augustus 2012 om 20:13

Als je iets niet zeker weet moet je het ook niet zeggen.

Ongelooflijk dat mensen hier de speler van Honduras verdedigd, na zijn vieze acties in de 33min die hij speelde. Echt ongelooflijk. De coach van Honduras zei tijdens de persconf, dat Neymar hoe dan ook afgestopt moet worden...

Ik begrijp ook meer en meer de ''pepe vs Alves'' incident.. Moest die Alves echt blijven staan, zodat Pepe zijn benen breekt?
Het is mssn niet de juiste vorm van vergelijking, omdat Alves niet geraakt werd. Neymar probeerde die trap te ontwijken/erover te springen, maar dat lukte hem niet. Hij werd licht geraakt.. Gaat ie gewoon naar de grond om alsnog een vrijetrap te winnen. Dat is ook niet goed?.. Belachelijk.. echt belachelijk..

Na deze uitspraak''ïk ging Maar 1keer naar het gras'' kan de bond hem toch schorsen? Zou een goede zaak zijn. Als trainer van het Braziliaanse team kan je hem natuurlijk ook schorsen,want zo'n matennaaier wil je niet in je team...

6 augustus 2012 om 15:00

In Zuid-amerika is het een normaal iets. Kijk naar het aantal schwalbes op de Europese velden, die worden veelal gemaakt door mensen van buiten Europa.

Suarez, Sanchez en Di Maria zijn 3 grote voorbeelden. Wij accepteren het niet echt, maar daar is het volgens mij een normaal iets.

6 augustus 2012 om 19:36

Als het in Zuid amerika normaal is laat ze dan lekker daar blijven. Hier wil ik het niet zien.

6 augustus 2012 om 15:28

@ Showhan

Daarmee bedoelt hij niet dat hij 1 keer aan ''schwalbe'' deed!! Ik neem je niet kwalijk en zal je beter uitleggen....

Hij bedoelt dat ie 1 (in werkelijkheid 2) keer naar de grond ging na een overtreding. Heb je de wedstrijd gezien vroeg ik me af? Want vandaag zei je al dat Argentinie met 4-0 van Brazilie won, terwijl dat niet waar is...

Deze jongen werd maar 4x ''gefouled''.. 2x bleef hij staan en 2x ging die echt naar de grond!

http://www.youtube.com/watch?v=hj13lkiavym (in hoofdletters: h,j,l,a,m)
Als het niet lukt.. search: Júnior Neymar Vs Honduras : Olympic Games : | HD |
Het is een clipje van 5:34m lang...

1.10m Het was een mooie ''messi/ronaldinho achtige'' solo van hem! Toen kon hij ook naar de grond gaan en een overtreding winnen, maar dat deed hij niet..

1.34m.. De 1ste overtreding die gemaakt werd op hem..

1.50m.. Deze bedoeld hij... De 2e gele kaart voor Crisanto...
De 2e overtreding die hij meekreeg. En de 1ste keer dat hij naar de grond ging.. Bekijk het goed.. Hoe durven jullie nou te zeggen dat hij makkelijk naar de grond ging??

2.00m Hier gaf de scheids nogmaals voordeel, omdat hij gewoon bleef staan.. De 3e overtreding.

4.15m. De 4e overtreding die hij meekreeg. En 2e keer dat hij naar de grond ging..

Enjoy

6 augustus 2012 om 19:35

Wat een werk heb je eraan besteed,tsjonge. Ga het niet allemaal kijken hoor. Hij staat te boek als een vervelend mannetje die graag gaat liggen en daar ben ik niet van gecharmeerd. Ik ben een enorme Ajax fan maar de schwalbes van Suarez haatte ik ook. Het is gewoon matenaaierij van de eerste orde. Dit soort voetballertjes moeten we gewoon niet willen zien. Hij doet als een zeehond een paar trucjes en de wereld knijpt een oogje dicht voor dit vieze onsportieve gedrag. En hij heeft ook een lelijk k...kapsel, is het een pootje?

en voordat men begint ik heb niets tegen homo's..
Ik sta achter ze...

Als deze jongen naar engeland zou gaan zou hij dus alleen maar grashappen...

Mooi domme jongen dan, komt ie nog wel achterin europa. Als je naar Engeland gaat ben je binnen no time afgebrand. Enige land waar ze het totaal niet pruimen. In Spanje, Italie of Duitsland kom je er nog enigzins mee weg, maar kom je ook aan de beurt.

Walgelijk trouwens, dat Zuid Amerikaanse verheerlijke en goedpraten van de schwalbe en de onsportiviteit ten faveure van winst. Zit in de cultuur daar, bij veel landen is dit geaccepteerd. Suarez snapte eerst totaal niet waarom dat hier een probleem was, die is er in opgegroeid. Bevuiling en vergifting van het schone spel. Dat is het.

Ik hou der eigenlijk wel een beetje van, het is toch een manier om je tegenstander uit de wedstrijd te spelen en daarmee eventueel te winnen.

Ze pakken Neymar ook wel erg hard aan hoor, iedereen lijkt hem wel door midden te willen schoppen. En nee dat komt niet door z'n gedrag, maar doordat hij z'n verdedigers voor schut zet. Dat kan hij misschien beter niet doen als hij heel wil blijven haha, maar verder lijkt die Neymar me niet zo'n kwade hoor.

Hij wordt hier weer als een kwaadaardige galbak weggezet maar op die schwalbes na vind ik hem heel rustig ogen in het veld. Wind zich amper op, speelt gewoon z'n wedstrijd en gaat af en toe te makkelijk liggen. Maar dat doet tegenwoordig de helft van alle spelers, dus waar hebben we het over? Kan zo nog 20 spelers opnoemen waarvan bekend is dat ze graag naar de grond gaan. Of het nou bij Barca is, bij Real of zelfs bij Chelsea met Drogba, het zit gewoon in de sport verstrengeld tegenwoordig. De belangen zijn zo groot dat iedereen de boel probeert te beïnvloeden, op wat voor manier dan ook. Dat betekend natuurlijk niet dat het netjes is maar ik vind het geen reden om Neymar nu alweer te gaan haten, zoals velen hier.

6 augustus 2012 om 15:53

Je zegt dat het niet door zijn gedrag komt, maar vervolgens zeg je dat hij verdedigers voor schut. Volgens mij heeft dat met elkaar te maken.

Smerige actie. Ik vind dat ze nadat ze de beelden hebben gezien gewoon de rode kaart kunnen geven aan Neymar en hem schorsen voor een wedstrijd. Dan leer je het zulke spelers wel af. Het is gewoon walgelijk dat dit door de beugel kan. Heeft niets met voetbal te maken en riekt eigelijk naar vals spelen. Hij kan het niet winnen op een andere manier en moet het op deze manier doen. Nee geef mij dan maar een Gattuso die ze dan wel gewoon raakt.

Was dus echt geen schwalbe, wat een onzin.

De Fifa en Uefa laten het uit de hand lopen, zolang zij er niets aan doen, blijven spelers dit doen.

Als je dit zegt begrijp je het hele idee van de Olympische spelen niet.... Dat ze dit bij Barcelona doen zijn we gewend, maar het hoort niet bij de Spelen thuis...

Overschat voetballertje, zal bij een topclub het ook niet redden ben ik van mening. Tegen Barcelona was het " wonderkind " he-le-maal nergens terwijl alle fanboys al roepen dat hij de beste v/d wereld is en tientallen miljoenen waard is, schei toch uit. Van zulke voetballers zijn er genoeg te vinden.

Zou wel perfect in het Spaanse voetbal passen met zijn aanstellerij en schwalbe gedrag.

6 augustus 2012 om 17:59

Wat zever jij daar nu man,
Neymar is zeker een fantastische speler met heel veel talent en waarvan ik denk hij zeker in europa zal slagen!j
Het wonderkind gaat effe alles alleen doen tegen het machtige barcelona??
Hij is gewoon niet overschat en hij is bovendien nog maar 20!
Als hij komt naar barca of real kan hij zeker groeien ik weet niet of je een neymar-hater bent of je gewoon jaloers bent dat hij al de aandacht krijgt ??
Hij is zoals ik al zei een fantastische speler die ver zal geraken!
Zeker tientallen miljoenen waard en ik wil dat je me zegt welke voetballers evenwaardig zijn als hem en als je er toch genoeg vind som er dan wat op !

6 augustus 2012 om 20:52

Omdat mijn mening haaks op die van jou staat is het gezever? Het mooie aan voetbal is dat ieder het zijne er van mag denken en ik dus ook, wat jij hebt te respecteren. Dus gezever is nogal kinderachtig vind je niet?

In Brazilie een paar trucjes uithalen wil nog niet zeggen dat je ook op de Europese velden wat kunt. Dat niveau is van de Jupiler league en daar wordt gehapt alsof het naar Peijnenburg is. In de enige wedstrijden waarbij het tegen niveau komt, met Brazilie als tegen Barca, gaf hij geen thuis. Hij was zelfs onzichtbaar. In Europa gaat het om efficient zijn en met een paar leuke trucjes kom je daar niet, je moet functioneel zijn en dit is gewoon een showmannetje.

Waar baseer jij op dat hij tientallen miljoenen waard moet zijn? Wat heeft hij in vredesnaam bewezen naast dat hij in een amateur competitie wat trucjes kan uithalen? Hij is een 13 in een dozijn voetballer die alleen maar trucjes doet, een type zoals Nani vroeger was, totaal niet functioneel. Maar we zullen het zien.

Ik ben geen Neymar hater en ik waarom zou ik in godsnaam jaloers moeten zijn? Dat is van die non argumentatie en laat je wederom zo kinderachtig overkomen. Misschien ben ik wel gewoon kritisch en ga ik niet mee in de hype van de menigte hier, dat is ook een optie he knaap?

6 augustus 2012 om 21:18

Nou hij is nu ook wel de ster bij brazilie en speelt elke wedstrijd en ja man hij resteert ook daar tegen duitsland en nu weer op de Os!

Oké als jij zegt dat de brazilliaanse competitie evenwaardig is aan de jupiler league, mij best maar als jij vind dat je ze voorbij kunt lope net als het kindertjes zijn is het ook niet niks!
Tuurlijk gaat hij niet presteren tegen barca!
Hij speelt bij met alle respect santos.
Kan je niet direct van winnen geloof ik !
Of vind jij ook dat barca van het niveau brazilie is ?

En jij beweert 2 reacties hierboven dat je genoeg namen kan noemen!
Je hebt nani,.......
3333

6 augustus 2012 om 21:22

Nou als jij vind dat neymar geen goede speler is, mij best maar je weet toch zelf ook dat hij een jongen is met enorm veel talent ?
Hij speelt bij met alle respect santos!
Daarvan win je niet direct van barca geloof ik!
Zet messi eens bij santos en laat hem tegen barca spelen en we zullen dan zien hoeveel ze zullen spelen!
Maar je weet ook dat je als voorzitter van eender welke club wel een neymar in je ploeg wil hebben, of niet soms?

Verder wil ik wel nog weten welke namen gelijk waardig zijn aan hem,
want jij vernoemt hierboven gewoon genoeg namen te weten,
Je hebt nani waarvan ik vind dat hij 50% van de kwaliteiten van neymar heeft maar ik zou er graag nog een paar willen horen !

Indirect solliciteert Neymar naar een transfer en het liefst wilt hij in Barcelona wonen.

On: Hij is een enorm talent, maar zo maakt hij zich niet populair. Dat je alles voor Brazilie over hebt, is een goed teken. Echter moet dat niet ten koste van jouw imago gaan. Neymar moet opvallen met zijn exceptionele kwaliteiten en niet met zijn huidig vertoonde gedrag.

Wat een reacties allemaal..

Maakt die jonge weers een een schwalbe en de voetbalwereld staat op z'n kop alsof het de eerst schwalbe ooit is... Wat een drama zeg..

Men zit hier nu enorm te zeueren.. en dat terwijl 9/10 overtredingen in een wedstrijd helemaal nergens over gaan... Tik je een speler ligt hij al op de grond.. en zoals ik al zei 9 van de 10 keer kan een speler gewoon op de benen blijven staan en zelfs door rennen maar men gaat liggen.. Dus waar hebben we het dan in godsnaam over?

Natuurlijk zijn sommigen aanstellerijen van Hollywood niveau.. maargoed.. Dat gebeurd wel eens.. Het zou niet de eerste en zeker niet de laatste keer zijn dat dit voor komt..

Neymar heeft in ieder geval de juiste instelling wat betreft het negeren van geouwhoer van het publiek.. Wil je het maken moet je mentaal ook sterk zijn en dat is die jonge blijkbaar wel..

Volstrekt overschat voetballertje. Categorie Robinho, die ook de volgende Pele zou zijn, maar helemaal niets klaar heeft gespeeld in het clubvoetbal. Hij doet het natuurlijk fantastisch in de Braziliaanse competitie, maar dat is op z'n best een veredelde strandvoetbal competitie. Niet serieus te nemen eigenlijk. Zijn echte waarde kan pas geschat worden als hij zich in Europa in een topcompetitie kan mengen. Dan zal hem hoogstwaarschijnlijk hetzelfde lot beschoren zijn als Robinho. Overigens, is de mentaliteit wel van een topvoetballer. Gewoon met een glad gezicht zeggen dat valsspelen moet kunnen om te winnen. Lekker voorbeeld. Je verbaast je er bijna niet meer over, en gezien de vele reactie hier, mist 't zijn doel niet, veel mensen geloven dat dit volstrekt normaal is. Het is gewoon het teken dat deze sport langzaamaan, maar zeker wel, kapot gaat aan zichzelf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 2
192 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
Joao MirandaVerdediger60
Dani AlvesVerdediger61
WillianMiddenvelder62
Filipe LuisVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina Brazilië.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Brazilië.

1273 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
2014/2015 Barcelona 33 22 6 0
2013/2014 Barcelona 26 9 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik mis nog steeds respect van scheidsrechters, dat is de realiteit’

Paris Saint-Germain heeft dit seizoen veel prijzen gepakt, maar het grote doel van de Franse topclub blijft het winnen van de Champions League. Dit seizoen werd PSG al in de achtste...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Luuk de Jong is niet de enige Nederlandse spits die in beeld is bij Club América. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren