Update: Juve-coach Conte hangt ook tweede schorsing boven het hoofd

Zondag, 5 augustus 2012 om 16:05
/

Antonio Conte werd afgelopen seizoen kampioen met Juventus, maar de oefenmeester hangt een lange schorsing boven het hoofd. De coach wordt genoemd in het Scommessopoli-omkoopschandaal en zijn advocaten probeerden met aanklager Stefano Palazzi tot een schikking te komen: een schorsing van drie maanden en 200.000 euro boete. Daar neemt de Italiaanse voetbalbond FIGC geen genoegen mee.

De bond wil een zwaardere straf en mikt op een schorsing van vijftien maanden, op basis van nieuwe verklaringen van Siena-speler Filippo Carobbio. Dat melden diverse Italiaanse media. Conte was in het seizoen 2010/11 coach van Siena. Volgens de speler had Conte er weet van dat de uitslag van de wedstrijden tegen Novara en Albinoleffe niet enkel op sportieve gronden tot stand was gekomen. De optie voor Conte om tot een nieuwe schikking te komen wees de coach af: hij zegt onschuldig te zijn en gaat voor een rechtszaak.

Juventus-voorzitter Andrea Agnelli blijft aan de kant van zijn coach staan. “De voetbalbond FIGC en het rechtssysteem opereren buiten de grenzen van logica en eerlijkheid”, laat de preses optekenen op het digitale thuis van zijn club. “We staan tegenover een dictatoriaal systeem dat de clubs en de werknemers van de clubs berooft van het recht op verdediging.”

Update 3 augustus 14:42 uur - Maandenlange schorsingen in Italiaanse omkoopzaak
Antonio Conte weet nog niet waar hij aan toe is, maar de Italiaanse tuchtcommissie heeft vrijdag weer behoorlijke schorsingen opgelegd in het Scommessopoli-omkoopschandaal. Andrea Masiello van Atalanta Bergamo kwam er het slechtst van af: hij kreeg een schorsing van 26 maanden en moet een boete van 30.000 euro betalen. Alessandro Parisi werd voor twee jaar geschorst (boete van 10.000 euro), Andrea Rossi van Cesena een jaar en acht maanden (boete van 20.000 euro) en Marco Esposito van Pisa drie maanden en tien dagen. Hij kreeg geen boete opgelegd.

Update 5 augustus 16:05 uur - Juve-coach Conte hangt ook tweede schorsing boven het hoofd
Het is nog allerminst duidelijk of Antonio Conte aan kan blijven als trainer van Juventus. Er hangt de Italiaanse oefenmeester al een schorsing van vijftien maanden boven het hoofd voor zijn vermeende aandeel in het Scommessopoli-omkoopschandaal, daterend uit zijn periode als coach van Siena. Tussen 2007 en 2009 was Conte echter werkzaam voor Bari en ook toen zou er iets ongeoorloofds zijn voorgevallen; de beschuldigingen betreffen het competitieduel met Salernitana, dat Bari op 23 mei 2009 opzettelijk zou hebben verloren. Het onderzoek gaat dinsdag van start.Gerelateerd

82 reacties (laatste reactie door atletico:))

Ouch zonde van zo'n goede coach.

Maar ik blijf dat Italië toch een bijzonder vervelend land vinden, één corrupte bende daar met steeds weer omkoopschandalen.

2 augustus 2012 om 18:08

@joeri cfc

Houd jezelf maar geen illusies voor.

Elke competitie in elk land waar mensen kunnen gokken op wedstrijden heb je omkopingen, dat heeft met 1 heel belangrijk ding te maken, namelijk geld, heel veel geld.
in Italië wordt het in ieder geval naar buiten gebracht

2 augustus 2012 om 18:13

Het snel naar buiten brengen van de journalisten in Italië zal er wel mee te maken hebben maar het valt mij gewoon op dat de omkoopschandalen verdacht veel in Italië plaats vinden. Maffia heeft hier ook veel invloed op lijkt mij.

2 augustus 2012 om 18:21

En in Engeland heb je geen onderwereld zeker, vond city ook behoorlijk verdacht kampioen worden, maarja als els er niks onderzocht wordt heb je ook geen omkoop schandalen

2 augustus 2012 om 18:21

Dubbel post

2 augustus 2012 om 19:03

Jij hebt het hier over City, nou ik vind United vaker verdacht veel rare arbitrale beslissingen meekrijgen. Vaak penalty's mee wat geen penalty's zijn en United heeft alleen al tegen Chelsea 3 punten cadeau gekregen door arbitrale dwalingen.

2 augustus 2012 om 19:08

Wat vond je precies verdacht aan de manier waarop City kampioen geworden is? Ik zeg niet dat er geen omkoop schandalen zijn in Engeland hoor maar ik durf mijn hand ervoor in het vuur te steken dat de ster spelers van City hier niet bij betrokken zijn. Dit zijn stuk voor stuk wereldklasse spelers die zoiets niet nodig hebben. Dan blijft er over dat de tegenpartij of de arbitrage gekocht is, iets wat toch redelijk lastig is om te doen als club zijnde.

In de meeste gevallen van omkopen gaat het om spelers van een team die door een externe partij (een gokker) een wedstrijd verkopen of kaarten pakken. Een heel team omkopen is een stuk lastiger aangezien je dan met zoveel mensen rekening moet houden.

Vind het in ieder geval heel makkelijk om City ervan te beschuldigen zelfde als wat er bij Man United altijd gebeurt op het moment dat een scheidsrechter een fout maakt in hun voordeel.

2 augustus 2012 om 19:40

ik noem city als voorbeeld, jij vindt dat man u verdacht rare beslissingen mee krijgt? dus je twijfelt ook aan de eerlijkheid van de competitie.
dan vind ik het vreemd dat jij italie om die reden een vervelend land vindt

2 augustus 2012 om 19:43

@rudemir

wat ik vooral verdacht vond is de manier waarop, 2x scoren in anderhalve minuut tijd. in een kampioenswedstrijd vindt ik vreemd.

de verdedigers van de tegenpartij lopen gewoon weg zodat de city speler vrij in kan koppen.
ik zeg niet dat het omkoping is, maar erg vreemd is het wel.
als jij dat niet vind zal je zelf wel niet voetballen, in ieder geval niet als verdediger

3 augustus 2012 om 18:13

Dat is omdat degene die de scheidsrechters aanwijst een supporter van United is, of daar lijkt het iig heel sterk op.

2 augustus 2012 om 18:09

Denk je dat het in Engeland anders is? Het verschil is dat je in Italie journalisten had die hun werk goed deden waardoor justitie gedwongen werd in te grijpen. In Engeland weten we wel hoe dat gaat sinds het Murdoch-schandaal.

2 augustus 2012 om 21:01

goede coach?? het was een van mijn idolen vroeger... en van vele........ juventus was conte.. en conte was juventus....

dit valt niet echt teplaatsen.. het is zoals de meeste tourwinaars... uiteindelijk is het een droom..

5 augustus 2012 om 16:10

De vraag is wat hem nou zo'n goede coach maakt niet?

15 maanden dat is wel heel lang, geen idee hoe Juventus dit gaat oplossen misschien tijdelijk een nieuwe coach?

Wel zonde natuurlijk een ontzettend goede coach

6 augustus 2012 om 13:21

Ze zouden een paar coaches hebben opgenoemd voor tijdelijke vervanging voor conte.ik dacht dat Capello,lippi en Prandelli kandidaten waren maar ook al zijn het top coaches ik hoop voor Juve dat ze gewoon voort kunnen doen met Conte.

Als dat omkoopgebeuren echt waar is, is een zware straf natuurlijk op zijn plaats! Maar toch is er ook de kans dat het niet echt gebeurd is. Ze moeten het toch maar eens duidelijker onderzoeken, want onterecht iemand straffen kan natuurlijk helemaal niet.

Ik vind het maar allemaal vreemd met dat omkoopschandaal.

sneu voor juvé maar schuldigen moeten gestraft worden !

off topic
fenerbahce heeft via officiele kanalen bevestigd dat ze aant onderhandelen zijn met milos krasic van juventus

2 augustus 2012 om 18:01

@ ugur91gs

broeder kan je me vertellen wat voor een speler
krasic eigenlijk is?

2 augustus 2012 om 18:12

Krasic is een uitstekende flankspeler die op een goeie dag het niveau van Juventus aankan. hij is jammer genoeg overbodig geraakt omdat Conte (coach Juventus)liever voor een paar andere spelers opteerde, met succes gezien de resultaten van vorig seizoen. Voor Fenerbahce zou het een uitstekende speler zijn. Felipe Melo was ook overbodig bij Juventus en is nu een van de sterspelers bij Galatasaray, wie weet ontpopt Krasic zich tot sterspeler bij Fenerbahce.

2 augustus 2012 om 18:13

bedankt voor je informatiee!

Als hij er inderdaad van op de hoogte was dat de wedstrijden niet eerlijk verliepen moet hij zwaar gestraft worden. Snap wel dat hij er niet direct mee naar de voetbalbond is gegaan vanwege represailles maar hij had op dat moment gewoon direct z'n ontslag moeten indienen bij Siena en er zich van distantiëren. Vind 15 maanden eigenlijk nog aan de korte kant.

Ze moeten die Conte in de bak zetten wat een vervelende man is dat zeg.hij riep maanden lang dat ie niks me te maken had,en nu wil hij ineens een schikking treffen.opsluiten die tuig wat een schande meneer verdiend miljoenen maar toch gaat hij voor een paar centen gokken(hij zelf niet maar hij wist wel van) en dat Juventus deze crimineel nog verdedigt zeg meer over Juve dan over hem.
zolang dit soort figuren in Italië rond kunne lopen zal de ooit zo mooie Seria A nooit haar glaz terug krijgen.

Als de advocaten al tot een schikking van drie maanden schorsing proberen te komen...
Als zijn onschuld niet vaststaat vrees ik sowieso voor een forse straf, al is het maar voor de eventuele preventieve werking die van een dergelijke straf uitgaat. Symboolrechtspraak.

2 augustus 2012 om 18:13

Wellicht dat daarom een schikking is voorgesteld. Het vervelende is dat de beste man al zo goed als veroordeeld is, zij het door de maatschappij. Een slepende rechtszaak zou dit alleen maar verergeren, zelfs als zijn rol hierin niet bewezen kan worden.

Wat mij het meest ergert is dat alleen justitie in Italie erg actief lijkt wat de bestrijding van wedstrijdmanipulatie betreft.

2 augustus 2012 om 18:41

Daar lijkt mij ook sprake van. Maar goed, als je als advocaat inzet op een schikking van drie maanden, gaat daar ook al een angstige indruk vanuit ten opzichte van de desbetreffende rechters, maar ook een schuldige indruk ten opzichte van de (kortzichtige) maatschappij.

Wellicht realistisch in te zetten op drie maanden, bezien door de ogen van de rechters alsmede de maatschappij een vrij risicovolle onderneming. Als men er niet mee akkoord gaat, ben je (probably) gezien.

Ik vraag me af trouwens hoor, of alleen in Italië men zo (effectief) actief onderzoek doet naar wedstrijdmanipulatie. Sowieso heb ik het er niet zo op dat alles naar buiten gebracht wordt. Wat geld voor de rechtspraak, geldt nogal voor de politie(k): de symbolische en psychologische werking die het naar buiten brengen van alle informatie met zich meebrengt.

Bovendien, in Italië, voor wat ik hoor, hanteert de rechtspraak in de praktijk nauwelijks een onschuldpresumptie: overgaan tot straffen is dan ook wel een tikkeltje makkelijker dan in landen als Nederland en Groot-brittannië. Zeker, gezien het verleden, de maatschappij zo nadrukkelijk achter het bestraffen van wedstrijdmanipulatie staat.

2 augustus 2012 om 18:53

Diezelfde rechters en vooral het hoofd ervan is een Interfan. Dan kan je wel zeggen dat een rechter objectief moet zijn, italie stinkt op dat gebied zo hard dat ik niets geloof van objectief zijn. Als Conte de drie maanden zou accepteren dan zou hij zich schuldig moeten verklaren en dat wilt hij niet want hij zegt dat hij dat niet is. En dat zal waarschijnlijk tegen het zere been zijn van die clown Palazzi waardoor hij zo'n zware straft eist tegen hem.

In Italie geldt ook dat je schuldig bent als je je onschuld niet kan bewijzen. Slaat werkelijk nergens op. Zeker als de tegenpartij ook geen bewijzen heeft van schuldig zijn maar je alsnog wel schuldig kan worden verklaart.

2 augustus 2012 om 19:38

Daar heb je gelijk in. Het bewijs moet dusdanig overtuigend zijn dat men achteraf niet onnodig beschadigd raakt. Het is moeilijk in te schatten in hoeverre justitie hierin actief is (in Nederland schijnt op dit moment een gigantisch dossier samengesteld te worden mbt wedstrijdmanipulatie), toch kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat de Italiaanse justitie niet had ingegrepen als de onderzoeksjournalisten geen bewijsstukken hadden gepubliceerd, ongeacht hun mate van kennis.

Spanje heeft inzake de beruchte dopingsarts Fuentes al bewezen een verregaande vorm van protectionisme op de nationale sport toe te passen, tot in de rechtszaal aan toe. Ondanks een overvloed aan bewijsmateriaal dat diverse Spaanse voetballers (ook van Madrid en Barcelona), basketballers en volleyballers gebruik hadden gemaakt van de ontraceerbare methode van Fuentes, werd de zaak in een grote doofpot gestopt. Dat Real Madrid en Barcelona in eigen land bevoordeeld worden door de arbitrage is evident maar zelfs als hierbij sprake is van een gereguleerde opzet (de kans dat het individuen zijn die los van elkaar opereren is vrij groot gezien de druk op de wedstrijden van de 2 spaanse giganten) is de kans klein dat dit zal leiden tot een rechtszaak. De grote media hebben evenmin baat bij de vernietiging van het lucratieve voetbal.

In Engeland heerst een soortgelijke sfeer als in Spanje rondom het voetbal. Het is toch opmerkelijk dat het land waarin karaktermoord aan de orde van de dag is, zelden kritisch is naar het scheidsrechterskorps en uiterst verdachte beslissingen en patronen gewoon links laat liggen. Maar goed, dat is ook het lot van de journalist. Wil je carrière maken in een bepaald segment dan moet je eerst alle grote spelers voor je winnen, hetgeen een kritische benadering haast onmogelijk maakt. Ben je eigenwijs en doe je dat wel dan zullen vrijwel alle deuren zich voor je sluiten.

Anyway, ik draaf door en hopelijk zit ik er compleet naast.

Zoals je zegt, in Italie is men min of meer schuldig tot het tegendeel bewezen is. Dus dan is zo'n schikking waarschijnlijk gebruikelijk, zeker bij publieke figuren.

2 augustus 2012 om 19:43

@ Sa2juve

Dan hadden zijn advocaten de rechters moeten wraken, of kan dat ook niet daar.

2 augustus 2012 om 21:06

Tuurlijk kan dat in Italie....

2 augustus 2012 om 22:07

In de zaak Mills vs. Berlusconi was er sprake van een eventuele wraking van de rechters, al is aan die poging uiteindelijk geen inhoud gegeven. Dus de mogelijkheid is er (google is my friend).

Al kan ik me zo voorstellen dat het begrip wraking binnen de Italiaanse rechtsorde nog minder waard is dan binnen ons staatsrecht. Gemiddeld 2 procent van de verzoeken wordt hier gehonoreerd. Hoe onafhankelijk rechters ook mogen zijn, elkaar afvallen gebeurt niet snel. Vriendjespolitiek is geen enkel systeem vreemd natuurlijk. Bovendien, hoe kun je van een rechter vragen onpartijdig te functioneren ten opzichte van diegene die zijn functioneren net in twijfel heeft getrokken?

In de zaak Wilders werd het verzoek natuurlijk wel gehonoreerd, al geeft mijn scepticisme mij in dat dit vooral een gevolg was van de externe druk op deze zaak en op het rechtssysteem als geheel. Heeft onze vriend Wilders toch weer mooi klaargespeeld. Al moet ik toegeven, hetgeen enorm afbreuk doet aan mijn punt, dat het wrakingsverzoek terecht ingewilligd werd.
Bovendien, hoezeer Moszkowicz ook in publieke optredens de tough guy uithangt, bij interne aangelegenheden schijnt hij een grote kruiper te zijn (onderzoek Quote, al kent ook dit een nuance, gezien de affaire Kelder-moszkowicz en de banden van eerstgenoemde met dit decadente blad). Onafhankelijke rechtspraak my ass.

Hoewel ik geen idee heb hoe ik zo heb kunnen afdwalen ten opzichte van het originele onderwerp.

Als het klopt zijn er geen 100% bewijzen tegen deze man. Zo lang er geen bewijzen zijn kan er niks gebeuren met Conte. Een aantal spelers/beleidsbepalers zijn al wel gepakt maar ik denk niet dat Conte wordt gepakt.

Dus op basis van een paar vage verklaringen gaan ze Conte schorsen voor 15 maanden? Enerzijds is het belachelijk dat ze dit ook maar overwegen, anderzijds vind ik het goed dat de Figc zijn "zero tolerance" beleid blijft uitvoeren. op deze manier worden de rotte appels 1 voor 1 verwijderd totdat er terug een "zuivere" Serie A is.

2 augustus 2012 om 18:38

Het is gewoon onmogelijk om de competitie zuiver te krijgen. Daarvoor moeten niet alleen de voetbalmensen gestraft worden die er aan meedoen maar het probleem moet ook dieper gezocht worden bij de echte criminelen. Anders blijf je maar aan het straffen terwijl die criminelen wel weer ergens anders opduiken.

Ik snap ook niet dat ze hem voor 15 maanden willen aanklagen alleen op bewijslast van een speler. Misschien zegt die kerel maar wat om strafverlaging te krijgen.

Gewoon schorsen en als Juve echt een grote club is nemen ze afscheid van deze man vooral met de geschiedenis die zij hebben. Als de Serie A stappen wil maken moet het zulke "gangsters" de laan uit sturen.

Dit is gewoon een dictoriaal systeem waarin Palazzi gewoon de fuhrer is, niet meer en niet minder. Het slaat werkelijk nergens op dat Conte geschorst zou worden voor zolang. Ten eerste hebben ze niet eens directe bewijzen om hem effectief schuldig te verklaren. Maar in Italie is het weer heel anders, daar moet je bewijzen dat je onschuldig bent en als je dat niet kan ben je bijna zo goed als zeker schuldig daar. Belachlijk, zij kunnen niet bewijzen dat hij schuldig is maar daar mag dan wel een straf voor worden gegeven.

Overigens mag Carobbio wel alweer van zich hebben laten horen, vreemd genoeg geven andere spelers aan dat diezelfde Carobbio gewoon liegt en dat Conte helemaal niets wist. Grappig dat die Palazzi op basis van iemand persoon hem wel wil schorsen. Normaal zouden alle italiaanse internationals per direct stoppen bij Italie, dan gaan ze bij de italiaanse voetbalbond ook maar lekker zweten. Dat hele systeem moet worden aangepakt daar. Als Conte effectief zo'n straf krijgt hoop tik dat het mogelijk is om in hoger beroep te gaan bij hopelijk iemand die wel capabel is.

2 augustus 2012 om 18:56

JA JA heb je van Andrea agnelli overgenomen.conte wist het van punt.ik vind die 15 maanden ook fors maar het moet eens afgelopen wezen in Italië.conte moet zijn diep schamen er zijn ouders die 50 uur in de week werken en niet rond kunnen komen.hoe weet je dat Carobbio liegt?
het is gewoon tribalisme wat je nu doet.laat het aan de rechter over.

2 augustus 2012 om 19:13

Alleen Carobbio zegt dat Conte hiervan iets wist terwijl de rest van alle spelers zeggen dat Conte helemaal niets wist. Carobbio heeft ook al twee keer iets anders vertelt, dan spreek je jezelf toch al behoorlijk tegen lijkt me. En laat het aan de rechter over? Diezelfde rechter die niet eens capabel is en een seizoenskaart heeft bij Inter, juist.

2 augustus 2012 om 19:39

Sa2juve

Als het echt zo is dat Conte door een dergelijke rechter schuldig zal worden verklaard, zal hij altijd in hoger beroep kunnen gaan om te bewijzen dat de bewijslast aan alle kanten rammetl etc. Als je zoveel getuigen hebt, kunnen zijn advocaten iedere speler oproepen en aan een kruisverhoor gooien.

De kans dat hij schuldig word verklaard in hoger beroep (aangenomen dat de rechter alsnog hem schuldig veklaart) is dan nagenoeg nihil. Dus hij hoeft zich geen zorgen te maken, mocht hij de waarheid spreken dan.

2 augustus 2012 om 19:54

LOL wil je dan je eigen rechter meenemen?en wat heeft Inter hier mee te maken?

2 augustus 2012 om 21:31

@zola
Conte kan niet bewijzen dat hij onschuldig is, de tegenpartij kan ook niet bewijzen dat hij schuldig is. Het is gewoon woord tegen woord maar in Italie geld dat je moet kunnen bewijzen dat je onschuldig bent, ook in hoger beroep. Als dat niet zo is dan kan je gewoon gestraft worden, in elk land zit het systeem heel anders in elkaar. Daarnaast zijn die spelers allemaal aanwezig geweest maar blijft die Palazzi hangen op die ene die zegt dat Conte er wel van afwist.

@ Andal
Wie zegt iets over een eigen rechter? En wat Inter als ploeg hiermee te maken heeft? Niets. Reageer anders gewoon niet. Ik zeg dat Palazzi een Inter supporter is en waarschijnlijk niet eens objectief is in deze rechtzaak. Gewoon iemand anders aanduiden lijkt mij beter.

3 augustus 2012 om 12:23

hahaha Het is zover dat als in Turijn regent dat de schuld van Inter is.de waarheid is dat Juve het hele voetbal systeem kapot heeft gemaakt met Moggi GEA Doping maar nee ze zijn de Victims of the machten uit Milaan.terwijl deze zaak niks met Juve te maken heeft maak Juve zelf een zaak van.ik hoop dat de Ficg die vervelende jochie (andrea Agnelli) hard aan pakt.

3 augustus 2012 om 13:01

Man wat een niveau hier, lachwekkend. Weet jij eigenlijk wel iets af van deze zaak of van het calciopoli? Aan je reactie te zien reageer je maar om te reageren, dan zal ik je maar in je eigen waarden laten en gewoon stiekem lachen.

3 augustus 2012 om 13:15

We agree to disagree
als je Juventus zegt de eerst wat ik denk is Omkoping
jammer.

5 augustus 2012 om 19:30

Sa2juve

Op die manier. Ik begrijp het, maar ik bedoel eerder te zeggen dat jij vermoed da hij schuldig zal worden verklaard in de eerste aanleg. Ik probeer aan te geven dat wanneer je in hoger beroep gaat, het hoogstwaarschijnlijk is dat je een rechter krijgt die compleet losstaat van de zaak of is het zelfs zo erg dat, dat ook niet zuiver is?

Trouwens vreemde gang van zaken. Bewijzen dat je onschuldig ben.. Dus als ik jouw bijv beschuldig van moord en je hebt wellicht een motief, geen alibi en je had de tijd, zal je schuldig kunnen worden verklaard?

Opmerkelijk.

5 augustus 2012 om 19:41

@zola
Ik volg geen moordzaken in Italie dus ik weet niet of die ook zo behandelt worden. Echter staat het gewon wel zo in het wetboek daar of hoe je het ook wilt noemen. En in Italie kan je zovéél keer als je wilt in beroep gaan, dus ik weet niet of ze voor een hoger beroep per definitie een andere persoon gaan aanduiden. Zoals ik al zei, van mij mag het wel veranderen daar.

Pfff die Italianen en hun omkoopschandalen....
Als het waar is wat ze over Conte zeggen dan moet hij gewoon levenslang geschorsd worden.
De rest raakt dan misschien bang en zal de omkoopschandeln langzamerhand wel afnemen. Al ben ik bang van niet....

Weet iemand trouwens wie er dan aan de leiding komt bij Juventus aangezien Conte geschorsd gaat worden?

Dit zou zeer erg zuur voor Juve. Ik vind het echt schandalig gemakkelijk Conte hier een schorsing aan zijn broek krijgt. Vindt het ook wel grappig dat hier sommige Inter bij betrekken.... volgens mij is hier ook geen enkel bewijs van....

Dit is toch gewoon niet te geloven.
Men die daadwerkelijk de omkoping hebben uitgevoerd hebben 3 a 4 maand schorsing en Conte waarvan alleen wordt verweten dat hij deze omkoping niet heeft vermeld krijgt misschien een schorsing van 15 maand. Hoe krom is dat?

Conte wist dat hij zomaar veroordeeld zou kunnen worden dus besloot hij om op Pallazzi's aanbod in te gaan en om schuld te bekennen en drie maand schorsing te krijgen. Hij accepteerde dus zijn deal, Pallazzi trok daarna doodleuk zijn deal in en klaagt hem nu aan voor 15 maand.

En dit is 2 jaar geleden gebeurd, ze weten dit al een dik jaar. En nu net Juventus Conte als coach aanschaft en successen boekt wordt hij opeens aangeklaagd. Man wat toevallig. In 2006 is het zeker niet eerlijk verlopen allemaal, ik zeg niet dat Juve toen helemaal onschuldig was maar de proces is niet eerlijk verlopen!! Juventus had toppers al Buffon, Zambrotta, Cannavaro, Thuram, Emerson, Nedved, Cameronesi, Ibrahimovic, Trezeguet, Del Piero & dat team had omkopingen nodig om kampioen te worden, geloof ik niks van! Stuk voor stuk waren ze destijds wereldtoppers.

Ze zeggen altijd 1 getuige is geen getuige, nou ik zal die uitspraak wel eens willen vertalen naar het Italiaans. Want 1 persoon beweert dit allemaal en hij is zelf schuldig en hij zou minder straf krijgen als hij zou getuigen. En oja onschuldig tot het tegendeel bewezen is, in Italië is het schuldig tot het tegendeel bewezen is. De beste man gaat veroordeeld worden omdat hij niet kan bewijzen dat hij onschuldig is maar de aanklager kan ook niet bewijzen dat hij schuldig is.

Juventus is net kampioen geworden en zal dadelijk de coach misschien een jaar moeten missen dan zullen ze hem gewoon ontslaan denk ik. Als hij schuldig wordt bevonden heeft het geen nut meer om bij Juventus te blijven is alleen maar imagoschade voor de club.

Palazzi is nu slecht omdat hij jullie eindelijk aan pakt? Toen hij week in week uit Inter en Mourinho schorste was het prima voor jullie.

De rechter is geen Inter fan!idenk je nou echt dat mensen Conte onschuldig zullen verlklaren omdat jij zulke onzin uitkraamt?

Wie kwam met de schikking? Palazzi! Wie kon geen minuut wachten om het aan te nemen?!conte!
Gek dat hij dat doet, sinds hij zo onschuldig is. De Moggi taktiek is ingeprint in heel Juventus. Sterk staan en blijven ontkennen zelfs als ze feiten hebben, wordt het bewezen speel het slachtoffer van het systeem.

Pepe staat ook een jaar te wachten en Bonucci kan op 2-3 jaar rekenen.

Als Inter fan, als ze vandaag bewijzen dat Ranocchia ook betrokken was moet hij gestraft worden!

Het is dat het Italie betreft, een land met een waardeloos rechtssysteem waar je keer op keer in beroep kan gaan. Was het ergens anders hadden allemaal al lang achter tralies gezeten.

3 augustus 2012 om 13:06

Palazzi is geen Interfan nee, hij heeft alleen maar al tien jaar een seizoenskaart bij de club, gewoon om zijn tijd te verdoen. Wie stelde een schikking voor, inderdaad die Palazzi. Echter heeft Conte die niet geaccepteerd omdat hij zich dan schuldig moest verklaren en daar niet mee akkoord ging. Dus ik weet niet wat jij allemaal zit uit te kramen.

En welke feiten? Als er feiten zijn moeten er bewijzen zijn en er zijn helemaal geen bewijzen tegen Conte. Grappig dat die Palazzi blijft vasthouden aan één speler die zegt dat Conte het wist terwijl de rest van die selectie toen het gewoon ontkent.

Daarnast is het rechtssysteem in Italie inderdaad lachwekkend. Je kan ook gewoon gestraft worden zonder dat ze bewijzen hebben want jij moet je onschuld kunnen bewijzen, lol. Dus als je iemand niet moet hebben kan je hem gewoon beschuldigen van iets, gaat werkelijk nergens over.

3 augustus 2012 om 14:52

Conte is onschuldig!
Pepe is onschuldig!
Bonucci is onschuldig!
Moggi is onschuldig!
Clubarts Agricola is onschuldig.juve van 95 heeft geen doping gebruikt en de titel van Ajax hadden ze ook niet gepikt.(verjaard anders was het een titel of 5 minder)

Blijf geloven in spoken anders red je het niet als Juve fan.
!zoals ik zeg, in de gevangenis zijn ze allemaal onschuldig en niemand zal het toegeven.

3 augustus 2012 om 15:11

De rechter van partijdigheid beschuldigen is niet echt serieus vind ik. Waarom wraken ze deze dan niet? Het is een zeer delicate zaak. Maar hier heeft Juve op zich niks maar ook helemaal niks mee te maken. Het gaat hier over spelers en trainer die toen bij Bari speelde en jammer genoeg spelen nu enkele van deze bij Juve. Juventino, ik heb in het Italiaans rechtssysteem meer vertrouwen dan in het Belgische en het Nederlandse, hier mag alles en wordt zelden iemand geschorst ondanks het allemaal bewezen was, zie de zaak ye.

3 augustus 2012 om 15:27

Palazzi is diegene die Juventus naar de Serie C wou sturen maar zijn zin niet kregen. Diezelfde Palazzi wou tijdens het calciopoliproces (het laatste proces) de bewijzen tegen andere ploegen niet bekijken omdat voor hem de zaak verjaart was.

Diezelfde Palazzi stelde Conte voor om drie maanden te schorsen als hij zich schuldig zou laten verklaren. Echter wil Conte hier niets van weten en zal dat waarschijnlijk tegen het zere been zijn.

In deze hele zaak is er zero bewijs tegen Conte. Geen telefoongesprekken, geen gesprekken die afgeluistert zijn, geen geldtransacties, helemaal niets. Alleen één bepaalde nobele onbekende speler die zegt dat Conte er wel iets van wist. Het is hier puur het woord van die speler tegen dat van Conte. Echter moet je in Italie als je beschuldigt worden kunnen bewijzen dat je dat niet ben. En hoe ga je dat doen als je dat niet kan op dat moment? Slaat nergens op.. Lees echter het volgende door omtrend deze 'getuige' (als je hem dat nog kan noemen):

“I am not here to tell you Carobbio is not credible. I am here to tell you Carobbio is not the only credible one. When we are faced with an accusation and no other evidence aside from that, we have to look at the testimony very carefully.

“when Carobbio was interrogated on January 19, he did not mention Conte, nor did he remember any of his involvement. He only ‘remembered’ on February 29 when testifying before the federal court.

“his accusation is counter to Conte’s history and the 20-month-ban Carobbio got in a plea bargain proves he had interest in dragging others into it.

“the court says Carobbio is credible and Carlo Gervasoni is credible, but one says black and the other white when describing the same thing.

“carobbio lied about other aspects of the affair, claiming he had no more contact with the betting syndicate although he was shown to have made a series of phone calls using an Egyptian SIM card. So why are you so eager to believe him?

“there were enormous contradictions and admitting would mean you forfeiting the trial. This is not justice, but a pure battle. Carobbio’s testimony on July 10 is a banana skin and the silence speaks volumes. He was not asked about the phone calls. It would’ve been the first thing I’d have asked him.”

The lawyer also made it clear the plea bargain of three months and a €200,000 fine “was agreed with the understanding it did not represent an admission of guilt in any way.”

Many in Italy accept plea bargains in order to avoid a lengthy trial and potentially much longer bans, as one is essentially guilty until proven innocent.

Meanwhile, prosecutor Stefano Palazzi explained why he requested a 15-month ban for Conte and took Carobbio’s word over those of the other 23 players at the team meeting.

“We considered those testimonies to be irrelevant, even if they contrast what was previously said about Albinoleffe-siena.

“the declarations of those present at the Siena team meeting are not credible, because otherwise they’d be charged with failing to report sporting fraud. Therefore they cannot be used in the trial.”

Many of Conte’s supporters have pointed out if the 23 players were lying about the meeting, then why have they not also been charged with failing to report an attempted fix to the authorities?

The trial continues and a decision is expected next week.

3 augustus 2012 om 15:46

Met de bewijzen die ze hadden konden ze ze makkelijk naar de Serie C sturen. Kleinere teams zijn naar B gegaan voor iets kleins.

Dus Palazzi en de rechters hebben iets tegen Juve???? Ze kunnen niet hebben dat jullie vorig jaar zo sterk waren?? En waarom zou Corobbio tegen jullie getuigen en verzinsels gebruiken??

3 augustus 2012 om 17:16

Juventus heeft niets te maken met deze zaak. Maar Palazzi is gewoon niet iemand die ik als pleiter vertrouw, nog maar eens duidelijk. Zojuist heeft hij de verdediging van Bonucci duidelijk gemaakt dat ze geen tijd hebben om alle documenten na te kijken, wat een pleiter is het toch.

En waarom verandert Cordobbio al drie keer zijn verhaallijn? Grappig dat de rest van Siena helemaal niets zeggen over Conte die iets afwist, alleen hij.

3 augustus 2012 om 18:10

Geeist:

3.5jr voor Bonucci
1jr voor Pepe.
1jr voor Bonucci.

http://4.bp.blogspot.com/-_yujimae1tg/tcknv4c1qxi/...

3 augustus 2012 om 18:24

Maakt nog maar eens duidelijk wat voor een belachlijke pleiter die Palazzi is. Zeker als je kijkt naar wat andere voor een straf hebben gekregen. Verhoudingen kloppen wederom niet, maar met zo iemand had je niets anders verwacht. Zou het onbegrijpelijk vinden mocht dit doorgang vinden, lijkt me niet mer dan logisch dat ze dan in beroep gaan.

Hoop dan ook dat alle Juve spelers die international zijn zich niet meer beschikbaar stellen voor de nationale ploeg. Zij komen met belachlijke eisen, dan binnen de club ook maar als soort van solidariteit.

3 augustus 2012 om 21:41

Laatste moet Di Vaio zijn.

3 augustus 2012 om 23:14

@him10
De meeste rubentinos hebben een plaat voor hun hoofd en houden voor alles wat mis is binnen hun club en omgeving Internazionale verantwoordelijk. Op deze link zie je letterlijk wat er tijdens het Calciopoli gebeurd is per wedstrijd :
it.wikipedia.org/wiki/calciopoli , als er iets stinkt binnen de serie A dan komt Juventus als eerste bovendrijven dat is geen mening dat is een feit, het is niet voor niets dat gevangenen in het zwart wit gestreept lopen.

Als dit proces voorbij is (als dat zo is want je kan in beroep blijven gaan) dan hoop ik dat het hele rechtssysteem en de italiaanse voetbalbond volledig geherstructureerd wordt. Of je nu bij Inter, Milan, Juventus of bij een derde klasser speelt, dat moet niets veranderen aan eerlijkheid en de manier waarop je behandelt wordt.

Ook de regel schuldig totdat je het tegendeel kan bewijzen mag geschrapt worden. Het kan beter worden: onschuldig totdat het tegendeels is bewezen. Ook dat constant in beroep gaan slaat werkelijk nergens op, dat je één, hooguit twee keer in beroep kan gaan in zo'n zaak kan ik begrijpen maar constant zal uiteindelijk niets oplossen.

Binnekort zijn Ranocchia & Bonucci aan de beurt op hun zegje te doen, ik geloof gewoon dat beide onschuldig zijn. De betreffende match tussen Udinese en Bari heb ik nog eens bekeken in een uitgebreide samenvatting, ik zie echt niets van 'valsspelen' of flaters waaruit je zoiets kan concluderen dat een bepaalde speler(s) omgekocht zijn.

3 augustus 2012 om 15:21

Ik hoop dat jij ooit minister of dergelijke wordt... onschuldig tot het tegendeel bewezen is..... lijkt me logisch

Van mij mogen beiden geschorst worden als het bewezen wordt.

Ranocchia is vandaag verhoord.na vandaag wordt het duidelijker wat ze tegen hem hebben.voor Bonucci hebben ze veel bewijzen. Foto's, gesprekken en getuigen.

Daarom wordt tegen hem in de aanklacht een illecito sportivo en tegen Pepe en Conte alleen omessa denuncia gebruikt.

Mochten omkoopschandalen worden bewezen dan mag die man van mij verdwijnen uit het voetbal.

Wat een onzin allemaal. Hoe kan een coach invloed op een wedstrijd hebben en die expres verliezen? Wat gaat hij tegen zijn spelers zeggen? Jongens, vandaag Salernitana uit, verlies maar, want dan ben ik weer een stukje rijker. Het slaat allemaal nergens meer op. Palazzi en de Figc zijn een stelletje maffosi, die alles proberen om Juventus hard aan te pakken in deze zaak. De reglementen moeten na deze zaak maar flink onder de loop genomen worden, want deze slaan nergens op.

Eerder heeft een Siena speler aangegeven dat Conte betrokken zou zijn bij de omkopingen, maar de overige 22 spelers hebben dit hard ontkent en zeggen dat hier allemaal niets van waar is. Palazzi negeert echter de anderen en baseert deze straf op de woorden van die ene Siena speler. ''schuldig, totdat je onschuld kan bewijzen''. Hoe krom is dat? Hij praat zichzelf ook altijd al tegen in deze zaak. Eerder werd een straf van 3 maanden en een boete van 200.000 euro geaccepteerd en daarna ingetrokken en verhoogd met 15 maanden. Dat kan toch niet?

Toen er een paar jaar terug tapes werden gevonden van de telefoongesprekken van Inter-voorzitter Moratti, omtrent het Calciopoli, toen wuifde Palazzi het weg met als antwoord, dat Juventus de Scudetto niet kan terugkrijgen en dat de zaak verouderd is. Maar dit is dan toch ook verouderd, meneer Palazzi? Nee, deze Palazzi is een schande van het Italiaans voetbal en het blijft belachelijk dat een ex-inter werknemer dit soort zaken mag bepalen, want objectief is hij allerminst.

Deze soap moet snel afgelopen zijn want dit is niet goed voor de club Juventus , de spelers en het hele Italiaanse voetbal.
Als hij iets fout heeft gedaan dan moet hij hangen maar dit duurt nu al zo lang dat het zeer storend begint te worden want om dadelijk nog net voor de competitie je trainer te verliezen lijkt me niet goed.

5 augustus 2012 om 16:26

Tsja dit proces opzich is al een lachertje. Conte wordt in dat eerste gedeelte beschuldig maar er zijn geen bewijzen. Maar omdat je in italie schuldig bent totdat je het tegendeel kan bewijzen kan hij gewoon geschorst worden. Het is ook opvallend dat één spelerspeler zegt dat Conte wist van matchfixing en de rest van de selectie dat ontkent. Nu dit verhaal weer, benieuwe wat die Palazzi nu weer uit zijn mouw gaat schudden. Hier is wel weer tijd voor? Maar toen Bonucci's advocaten nieuwe documenten lieten zien wezen ze het af wegens tijdgebrek, wat geloofwaardig allemaal

Ook hier net hetzelfde als bij het scommessopoli proces, helemaal geen bewijzen alleen maar vermoedens. Vind het trouwens raar dat ze plots weer met iets anders afkomen maar als de advocaat van Bonucci vraagt om de documenten die hij heeft afgeleverd bij het proces te zetten dan hebben ze te weinig tijd en wordt het verworpen. En hier hebben ze dan plots wel weer tijd voor? Overigens zouden Bonucci en Pepe volgens de laatste berichten ook gewoon vrijuit kunnen gaan, al heb ik het de laatste twee dagen niet bepaald gevolgd.

ik zou meteen even een onderzoekje instellen naar de rare dingen die vorig seizoen gebeurde ik bedoel maar even de goal van Muntari die er duidelijke 1 meter over de lijn was maar niet gegeven werde waardoor juve ongeslagen bleef en zo zijn er nog wel een paar momenten te vinden en conte is dus bij de laatste twee clubs waarschijnlijk aan het rommelen geweest dus zal me niks verbazen als hi dat bij corrupte club juve het samen met die maffiosi van 2004 het kunstje herhaald

Als Conte 100% onschuldig was dan snap ik niet waarom ze een schikking wilden van 3 maanden. Dus tis allemaal leuk dat Sa2juve de schuld geeft aan een Inter-fan, maar het slaat natuurlijk helemaal nergens op.

Misschien is Palazzi niet helemaal eerlijk in de straffen maar zoals het er nu uit ziet is Conte gewoon schuldig en mag ie wat mij betreft oprotten. Wat ik jammer vindt want ik vond het altijd een erg goede en belangrijke speler in de jaren 90.

5 augustus 2012 om 16:45

Doe eens aub even de moeite om scommessopoli in te tikken op google of ga op zijn minst bij football italia opzoek naar het verhaal. Antonio Conte zelf heeft ook gezegd dat hij een schikking niet wil aanvaarden omdat hij zich dan schuldig moet laten verklaren. Bonucci en Pepe net hetzelfde, die willen geen schikking aanvaarden en willen doorgaan tot het einde.

En zoals het er nu naar uitziet? Jij leest alleen wat hier komt, lekker vertekend beeld heb je dan. Op basis van wat ziet er er zo naar uit? Ze hebben geen bewijzen tegen hem, geen telefoongesprekken, geen geldtransacties, helemaal niets. Het enige wat ze hebben is één speler die zegt dat hij ervan wist terwijl de rest van de selectie dat ontkent.

Ik wil de verklaring van Palazzi wel horen morgen als de advocaat dit vraagt: Waarom heb je wel tijd om nog zoiets te openen tegen Conte maar geen tijd om de documenten van Bonucci's advocaat erbij te nemen.

5 augustus 2012 om 18:34

Dat is typisch Sa2juve altijd de schuld bij andere neerleggen terwijl Juve gewoon zo corrupt als de neten is.
Altijd Juve verdedigen ook al zijn ze schuldig

5 augustus 2012 om 19:11

Ga jij eens een dagje wandelen. Juventus als club staat hier immers volledig buiten, goed te zien dat je zomaar iets zegt zonder ook maar iets te weten over deze zaak. Deze feiten gaan over de jaren waarin Juventus pas terugkwam in de Serie A en niet goed presteeerde.

5 augustus 2012 om 20:34

Net als dat andere omkoopschandaal he, waren ze zeker ook onschuldig.
Ga lekker kuisen domme belg. leer de feiten kennen in plaats van altijd alles ontkennen en maar met je vingertje wijzen naar andere.
Wat ben jij een naieveling.

schuldig totdat je je onschuld kan bewijzen, wat een bullshit systeem in Italië. De Figc heeft geen bewijzen, geen verdachte telefoongesprekken gevonden, geen verdachte transacties gevonden, niets dat Conte kan veroordelen voor omkoperij. Nu gaan ze zelfs terug naar zijn tijd bij Bari, want Bari heeft in die tijd eens een wedstrijdje verloren, alsof dat nooit eerder is gebeurd....

Zou wel een faal zijn voor Conte. Bij Siena betrokken bij omkooppraktijken om z'n bankrekening aan te vullen en net nu hij een toptrainer is geworden (kampioen met Juve) en een team heeft met enorm veel mogelijkheden, enorm gerespecteerd wordt zowel binnen als buiten Turijn, wordt bewezen dat hij daadwerkelijk meedeed in het omkoopschandaal.

Ben benieuwd wat de uitslag wordt. In elke competitie wordt er wel es een wedstrijd omgekocht denk ik zo. De meeste criminele activiteiten zien nooit het daglicht.

Ik vind het zonde dat hij word beschuldigd van omkoop praktijken.het is toch een coach die je niet snel meer vind ik vond hem echt geweldig bij Juve hoe hij stond te coachen zat amper op zijn stoel altijd maar blijven roepen,blijven coachen echt geweldige trainer hoop voor hem dat het in orde komt en dat hij zijn trainers carriere kan voortzetten bij Juve en nog heleboel prijzen kan winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1032 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus9562
2.Napoli9148
3.AS Roma7733
5.Lazio7240
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Mattia De SciglioVerdediger00
Medhi BenatiaVerdediger00
Andrea BarzagliVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Juventus.

66 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Anderson Talisca gaat Besiktas verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren