Twente meldt aanwinst Castaignos niet aan voor Europees seizoen

Dinsdag, 31 juli 2012 om 17:05

FC Twente heeft Dmitry Bulykin als laatste speler toegevoegd aan de lijst met spelers die speelgerechtigd zijn voor de Europa League. De Enschedese club versloeg in de eerste ronde UE Santa Coloma en rekende in ronde twee af met Inter Turku. Donderdag bindt men de strijd aan met Mlada Boleslav en Bulykin is speelgerechtigd: medenieuwkomer Luc Castaignos niet.

/

De jonge aanvaller werd maandag officieel voorgesteld aan pers en publiek. Hij kwam voor zes miljoen euro over van Internazionale, maar kampt volgens TC Tubantia nog wel met een conditionele achterstand. Hem al inschrijven voor de Europese wedstrijden van FC Twente zou dus niet veel zin hebben. Bovendien mochten de Tukkers nog maar één prof extra aanmelden en mede daardoor viel de keus op de ervaren Bulykin.

De Russische aanvaller heeft zijn werkvergunning en visum inmiddels binnen, waardoor hij met onmiddellijke ingang speelgerechtigd is. Het regionale medium weet echter dat Bulykin niet automatisch kan rekenen op speeltijd tegen de Tsjechen, of überhaupt deel uitmaakt van de spelersgroep. Twente mag een aangepaste lijst indienen, wanneer het de groepsfase van de Europa League bereikt. Castaignos zal dan (vermoedelijk) wel ingeschreven worden.Gerelateerd

69 reacties (laatste reactie door suc6magnet)

Logisch, Bulykin heeft meer bewezen dan deze jongeman. Luc moet maar eerst laten zien dat hij kan scoren.

31 juli 2012 om 17:20

Dat is hier duidelijk niet de reden. In het artikel staat dat Castaignos nog een conditionele achterstand heeft. Voor Twente is Luc de eerste spits als hij conditioneel op zijn niveau is. Dat heeft Twente al meerdere malen aangegeven.

31 juli 2012 om 18:25

Wanneer verwachten ze dat die op conditie is dan?

Denk ook dat Bulykin eerste spits zal gaan worden dit seizoen. Heeft zich meer bewezen.

31 juli 2012 om 18:33

Braampie
6 Milj betalen voor een spits die je dan op de bank zet? Ik denk het niet hè.

31 juli 2012 om 21:55

Er staat toch ook nog dat wanneer ze de groepsfase bereiken de lijst met gerechtigde spelers wat mogen aanpassen en Castaignos dan wel mee kan doen.

1 augustus 2012 om 01:48

@braampie

Heb de training vandaag gezien, en Luc heeft echt een verschrikkelijke conditie vergeleken met de spelers die al langer trainen en vorig jaar wedstrijdritme hadden. Je zag duidelijk dat ie moest wennen. En hoezo heeft Bulykin zich meer bewezen. Eerder evenveel. Luc scoorde 15x met een slecht Feyenoord, en Bulykin met een goedlopend Ado.

31 juli 2012 om 17:20

Als je buiten alleen de titel ook de tekst hebt gelezen weet je dat Luc niet thuis wordt gehouden op basis van zijn kwaliteiten maar op zijn conditionele achterstand op de rest..

31 juli 2012 om 17:26

Klopt maar je mag er toch wel van uit gaan dat hij dat binnen een maand weer op conditie is? Ik zou toch eerst eens utizoeken of je dan voor de groepsfase een aangepaste lijst mag indienen anders mag hij, sowieso, tot de winterstop niet meedoen in de El!

Als het aanpassen mag is de keus voor Bulykin wel begrijpelijk.
Zou eht wel lullig voor Luc vinden, bij Inter niet voor de europese wedstrijden ingeschrveen en dan nu bij FCT ook al niet.

Edit:
zie net dat er nog aangepast mag worden. Dan is de keus van twente helemaal te begrijpen

31 juli 2012 om 17:29

Deze lijst geldt alleen voor de voorrondes, per voorrondes mag je een nieuwe speler in of eruit halen. In verband met het feit dat de voorrondes worden gespeeld tijdens de transferperiode en dus veel kan veranderen.

31 juli 2012 om 17:45

Sterker nog: de lijst geldt alleen voor deze voorronde, de volgende ronde mag Castaignos gewoon mee doen.

31 juli 2012 om 18:36

Klopt helemaal wat je zegt. Ik verwacht dan ook, mocht Twente de hoofdfase van het toernooi halen, dat Castaignos gewoon bij de selectie zit.

31 juli 2012 om 17:36

Daarbij heeft Luc allang bewezen dat hij kan scoren, door in het matigste feyenoord elftal van de afgelopen 25 jaar toch 15 goals te maken als broekie van 18...

31 juli 2012 om 17:56

Chargeren om je punt kracht bij te zetten is een zwaktebod. Feyenoord heeft meerdere elftallen gehad de afgelopen 25 jaar die nog minder waren. Kortom, je praat onzin wat dat betreft.

1 augustus 2012 om 14:09

IS geen chargeren en zeker geen zwaktebod... je snapt wat ik bedoel, DAT is waar het om gaat. Luc kan doelpunten maken, dat is een feit.

31 juli 2012 om 22:18

Luc heeft onder grote druk bij Feyenoord anders laten zien op jonge leeftijd dat ie kon scoren, 15 goals in een seizoen....

1 augustus 2012 om 10:48

Gelukkig voor de voorronders alleen.
Want in de groepfase is hij alleen weer fit en beter dan Bulykin !!

Beetje rare keuze als je het aan mij vraagt. Haal je een dure spits van 6 Miljoen maar dan schrijf je hem niet in voor de Europa League, ik had liever Castaignos gezien dan Bulykin. Betekent dit dat Castaignos dan ook niet mee mag doen in de groepsfase of zijn daar weer aparte inschrijvingen voor?

31 juli 2012 om 17:17

Hoezo een rare keuze? Castaignos is nog niet volledig fit (komt terug van hamstring blessure) en was vandaag op de training duidelijk te zien dat hij nog niet 100 is.

Dat hij nu niet ingeschreven is voor de wedstrijd tegen Mlada Boleslav betekent niet dat hij de volgende rondes ook niet actief kan zijn in de EL.

Er komt namelijk nog een voorronde van de EL waar je opnieuw spelers voor moet inschrijven vanaf dat moment is het definitief geloof ik.

31 juli 2012 om 17:19

@forzatwente.

Lees nou eerst eens de tekst... daar staat gewoon in dat hij nog niet fit is...

31 juli 2012 om 22:09

Even de tekst lezen. Daar staat in dat ze hem wel in mogen schrijven voor de groepsfase.

Castaignos mag toch wel meedoen als het 'echt' begint? Of echt het hele toernooi niet?

31 juli 2012 om 17:13

Tot aan de volgende transferwindow niet. Redelijk logisch, Bulykin heeft zo zijn garantie op speelminuten, Castaignos kan zich een half jaar richten op de competitie en na een half jaar vindt er een 'evaluatie' plaats.

31 juli 2012 om 17:23

Je praat onzin, de volgende ronde kan Castaignos gewoon mee doen.

31 juli 2012 om 17:23

Ze mogen nog gewoon voor de groepsfase een nieuwe lijst maken hoor. De maand augustus van de transferperiode moet nog beginnen, de meeste transfers komen nog. Tuurlijk mogen ze nog wel een nieuwe lijst maken, of enigszins aanpassen.

31 juli 2012 om 17:36

True, my bad.

hoop wel dat ze hem later kunnen toevoegen aan deze lijst! zou anders erg jammer zijn

31 juli 2012 om 21:38

Twente mag een aangepaste lijst indienen, wanneer het de groepsfase van de Europa League bereikt. Castaignos zal dan (vermoedelijk) wel ingeschreven worden.

Ik neem aan dat hij dit wist toen hij tekende, anders zal hij wel balen. Want in Europa spelen wil iedereen natuurlijk graag, zeker als je net bent overgekomen en je wil laten zien

31 juli 2012 om 21:38

Hij kan vanaf de groepsfase alsnog ingeschreven worden, en dus alsnog Europees spelen.

wat heeft bulykin bij twente laten zien dan?

31 juli 2012 om 17:14

Nou nog niets maar kijk is wat hij bij ADO en Ajax gepresteerd heeft.

31 juli 2012 om 22:19

en Luc bij Feyenoord waar de druk toen zeker hoger was en hij heel jong was,

Met Bulykin moeten we ook gewoon kunnen winnen. Ik snap niet dat ze Plet nog meenemen als ze Bulykin ook meenemen. Ze kunnen toch als alternatief gewoon Born gebruiken. Doet niks onder voor Plet en kan zo ervaring opdoen.

Bulykin staat garant voor doelpunten logische keuze en heeft meer ervaring dan Castaignos. Wel apart je betaald 6 miljoen en schrijft hem dan niet in. Gebeurde dit ook niet met Van der Vaart, maar die dachten toen dat hij geblesseerd was.

31 juli 2012 om 17:18

Lezen is moeilijk. Castaignos heeft een conditionele achterstand van zeker 3 weken. Laat hem eerst maar de competitiewedstrijden spelen en aan zijn conditie werken en daarna miss 2/3 wedstrijden per week spelen.

31 juli 2012 om 17:30

Iemand met conditie achterstand ga je toch geen competitie wedstrijden laten spelen, die laat je wat vaker trainen en mogelijk nog wedstrijden meedoen met de beloften. Dat gaat je punten kosten in de competitie als je zo iemand al in de basis zet, die de afstanden niet kan belopen.

31 juli 2012 om 17:37

Ik bedoel natuurlijk, dat je hem niet 2/3 wedstrijden per week laat spelen. 1 wedstrijd kan erg goed.

Castaignos is nog jong en zal zich eerst in de competitie in de kijker moeten spelen!

Deze spelerslijst geldt alleen voor aankomende ronde. Dus niet voor het gehele Europese Seizoen...!

Elke ronde en (groeps)fase kunnen de teams weer een vernieuwde lijst inleveren. Na de groepsfase (winterstop) kunnen echter alleen 3 veranderingen doorgegeven worden, wat tegelijkertijd ook de uiteindelijke lijst is die voor de rest vd evt. campagne vast staat...!

31 juli 2012 om 17:23

Kijk....hier hebben we wat aan. Thnx erg cool.

31 juli 2012 om 17:28

@cooler

Bedankt voor de info.

31 juli 2012 om 17:59

@cooler, hoe zit het eigenlijk als je bijvoorbeeld nu Douglas inschrijft en hij speelt donderdag en wordt vervolgens zaterdag verkocht. Mag je dan weer een extra persoon inschrijven voor de return?

31 juli 2012 om 18:28

Nee dat mag volgens mij niet. In de voorronde moet je per ronde je selectie doorgeven.

ON: Dit zegt natuurlijk niks over als het echt gaat beginnen. Voor nu een logische keuze.

31 juli 2012 om 18:03

Bedankt voor de info Cooler. Ik dacht al: "heeft Twente Castaignos alleen voor de competitie gekocht"? Denk ook niet dat de speler zelf daar blij zou mee zijn. De ex Feyenoorder is misschien in Italië mislukt, maar dat betekent niet dat hij op zo een vroege leeftijd van uit het buitenland terug komt naar Nederland om alleen tegen pec zwolle en vvv Venlo (met respect voor hun) te spelen.

31 juli 2012 om 19:22

je weet dat de Nederlandse competitie uit meer clubs bestaat?

31 juli 2012 om 22:21

en tegen Ajax, Feyenoord, Psv, AZ, Heerenveen, Roda, Vitesse, Utrecht, etc etc ;

Tuurlijk mag Twente het team nog aanpassen. Er zijn teams die nog niet eens in actie zijn geweest, die leggen hun teams toch ook nog niet al vast? Dit geldt alleen voor deze ronde, en het verbaast me weinig,op de training vanmiddag bleek dat Castaignos duidelijk nog net 100% mee kwam door wedstrijdritme. Verwacht zelfs dat Plet nog start donderdag

De titel mag wel weer aangepast worden, want na deze ronde mag Castaignos wel weer ingeschreven worden, of in ieder geval voor de groepsfase. Dus voor het Europees seizoen is nogal wat overdreven lijkt me, tenzij Twente eruit vliegt natuurlijk.

nou, met bulykin zal het wel lukken denk ik ( met plet waarschijnlijk ook wel maar dan weer minder gemakkelijk). alleen is boleslav nog een beetje een goed team of is het een soort inter turku?

Ditmaal geen misleidende maar een incorrecte titel. Castaignos zal namelijk wel worden aangemeld voor het Europees seizoen, alleen nog niet in deze ronde.

Pffff.., slechte titel zeg.. Dat dit wel door de vingers glipt van de Forum-gestapo..

Hoe kan het eigenlijk dat Castaignos voor 6 miljoen euro naar FC Twente is gegaan terwijl Inter hem voor 3 miljoen van Feyenoord had gekocht. Hij is bij Inter toch nooit meer waard geworden?

31 juli 2012 om 21:11

Moet dat dan?
Het is een kwestie van vraag en aanbod.

Ik ben het met je eens dat Twente teveel heeft geboden, want Inter had vast genoegen genomen met minder.

31 juli 2012 om 22:22

inderdaad markt van vraag en aanbod daarbij is vaak een waarde mede gebasseerd op zijn salaris en contractduur en die was bij Inter beter en langer ;

1 augustus 2012 om 00:33

Toch blijf ik het een rare aankoop vinden. 6 Miljoen is echt veel geld voor FC Twente voor een speler van 19 jaar die eigenlijk amper iets bewezen heeft en na een jaar Inter waar hij duidelijk nog niet aan toe was opeens 3 miljoen in waarde is gestegen.
Nu snap ik dat zijn contract bij Inter niet te vergelijken is met dat bij Feyenoord maar ik heb toch niet het idee dat FC Twente een topdeal heeft gemaakt.
Risico van deze transfer behoorlijk groot aangezien hij weinig meer waard is als niet doorbreekt bij Twente. Wie wil er namelijk een spits die bij zowel Inter als Twente niet uit de verf is gekomen?

Hij gaat heus wel Europees spelen.
Alleen nog niet deze kwalificatie, want hij is nog niet fit genoeg.

Dus als Twente de groepfase haalt, dan schrijven ze hem natuurlijk wel in.
Uiteraard weer een misleidende titel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
18.FC Twente24-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dejan TrajkovskiVerdediger10
Stefan TheskerVerdediger10
Joachim AndersenVerdediger10
Hidde ter AvestVerdediger10
Nikola GjorgjevMiddenvelder10
Jelle van der HeydenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

41 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
AS Roma is in gesprek met Ajax over een overstap van Justin Kluivert. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren