wk2018

'PSV, Ajax of VVV-Venlo: iedere club heeft met druk te maken'

Maandag, 30 juli 2012 om 21:10

VENLO – Tropische omstandigheden in Venlo, maar de Noord-Limburgse stad loopt nog niet warm voor voetbaltrots VVV. Afgelopen zaterdag, precies twee weken voor de competitiestart tegen Heracles Almelo, stond de wedstrijd in het kader van de Herman Teeuwen Memorial tegen Osasuna (1-1) op het programma. Deze werd verloren na het nemen van strafschoppen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

VVV-Venlo is goed genoeg om de nacompetitie te kunnen ontlopen


Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door jessepsv021)

Leuke gezellige club. Het is alleen jammer dat dit soort clubs eredivisie voetbal mogen spelen. Dat is eigenlijk tekenend voor het Nederlands voetbal mijn inziens, clubs als Vvv, Excelsior voegen helemaal niets toe aan de de eredivisie en dan heb ik het nog niet eens 'profclubs' zoals Eindhoven, Helmond Sport die vorig seizoen nog in de race waren voor promotie, daar moet je met alle respect toch niet aan denken dat die eredivisie gaan voetballen...

30 juli 2012 om 09:03

Wat is dat nu voor onzin? VVV is de enige club in Noord Limburg en vertenwoordigt daarmee een regio. Dat lijkt me alleen al voldoende bestaansrecht.

30 juli 2012 om 09:15

Het bestaansrecht zit m in deze zin in de kwaliteit. ajaxboys zit tegen de kwaliteit van de Eredivisie aan te schoppen, al is dat op een ietwat verkeerde manier.

30 juli 2012 om 10:40

Nou ja Noord-limburg is ook weer niet zo groot dat dat bestaansrecht zou moeten zijn. In elk geval vertegenwoordigen ze een van de twee serieuze clubs uit Limburg, dat is belangrijker in mijn ogen.

En dat Limburgse bestaansrecht komt vooral vooral uit jaren wanbeleid in Maastricht, dat met hun begroting, stadion en achterban er veel meer uit moet kunnen halen. Maar goed, MVV is al jaren een hopeloze toestand dus ik ben blij dat er naast Roda nog een andere Limburgse club is die het hoofd boven water houdt.

30 juli 2012 om 10:53

Ik denk dat je het hier nog wel eens mis kunt hebben. In een straal van 60 km rondom Venlo wonen namelijk 5 miljoen mensen! Iets meer dan in de regio Amsterdam!

30 juli 2012 om 11:12

moet je je wel hard op afvragen welke malloot er nu 60 km gaat rijden om (met alle respect)een club als VVV te bekijken.bovendien is dit appels met peren vergelijken.

30 juli 2012 om 11:16

60km is een eind hoor, om naar Venlo te reizen ;
Dan zit je al lang en breed in Eindhoven, Monchengladbach, Maastricht/luik of Nijmegen.

30 juli 2012 om 11:35

Nijmegen, Maastricht en Luik is verder dan 60 km ;

En wat is nou 30 minuten reizen voor een voetbalwedstrijd? Als ik nu 30 min in een metro zit in Amsterdam, of ik rijd 30 minuten over de snelweg!

Bovendien is er binnen deze straal geen voetbalclub welke in de eredivisie speelt! Dat is het grote verschil met andere clubs, welke in een straal van 40 km misschien wel 3 eredivisieclubs hebben.

Het potentiële afzetgebied is dus gewoon groot!

30 juli 2012 om 11:41

Nou er komen genoeg mensen kijken uit deze straal van 60 km. Maar goed dat jullie dat niet begrijpen is iets anders. Er zijn sponsors en veel mensen uit Duitsland die regelmatig of zelf een seizoenskaart hebben bij Vvv. Ook uit Belgie zijn er genoeg mensen die af en toe komen kijken. Deze mensen komen niet alleen voor het resultaat maar voor de gezelligheid en de warmte van de club.

30 juli 2012 om 14:48

Volgens mij heb ik iets verkeerds gezegd. Ik bedoel er idd mee te zeggen dat het betaald voetbal niveau eigenlijk ver te zoeken is in Nederland. Nogmaals met alle respect stadions als die van Vvv, Exceslior, RKC (en dan heb ik het nog niet eens over die stadions in Jupiler League). De aantallen zijn tog lachwekkend? In Engeland nemen sommige ploegen zulken aantallen mee naar uitwedstrijden. Tuurlijk is Engeland stuk groter, maar tog. Afgelopen seizoeon hadden we met Ajax op Old Trafford gevoetbald en 3 dagen later moesten we naar Woudestijn, nou dan schaam je je dood. En dan weet je meteen waarom wij als Nederlandse competitie best een lachertje zijn voor buitenlanders, je gaat je gewoon depressief voelen en dat de spelers dan ongemotiveerd zijn kan ik alleen maar begrijpen.

Dat men een regio vertegenwoordigt doet daar maar mijn inziens niets aan af, want dan zou bijvoorbeeld een Emmen dat ook moet Emmen, maar dat zijn toch ook clubs waarvan je zegt? Tsja is dat nou het betaalde voetbal in Nederland?

Ps ik wacht de pijltjes na beneden af :P

30 juli 2012 om 15:28

Manchester Utd moet eerste tegen Chelsea, Liverpool en Manchester City, daarna ineens tegen Ajax. Die schamen zich dood!

31 juli 2012 om 08:40

Ik vind het allemaal nog wel mee vallen. Ook Engeland is top maar Nederland heeft, over het algemeen, mooiere stadions dan een groot voetballand als Italie, een qua bezoekeraantallen doen we het heel behoorlijk gezien het aantal inwoners.

30 juli 2012 om 09:16

Dit meen je toch niet echt? De competitie in de Eredivisie bestaat uit 18 clubs. Je hebt het over VVV en Excelsior, maar gezien de "normale" competitiestanden kun je zo 5 clubs noemen die dus volgens jou niet in de Eredivisie horen. Hiermee pleit je dus voor een competitie tussen 13 clubs? Een micro-competitie. Dat is wat je wil bereiken? Beetje vreemd, nee onmogelijk. Nog meer televisiegeld voor de grote clubs? Ook triest voor de ontwikkeling van spelers. Kijk naar je eigen club en de jongens die daar spelen. Ze zijn allemaal via "kleinere" clubs bij Ajax gekomen of uit de eigen jeugd. Als die "kleinere" clubs er niet waren of niet op het gelijke competitie-niveau konden voetballen, dan was er ook geen Ajax. Kom op zeg.

En als, dan moet je dat ook Europees zien. Ajax bungelt ook onder aan de top 20 in Europa. Moet een Barcelona dan ook maar zeggen..."geen Ajax in de CL please, want met alle respect, ze horen hier niet thuis"....denk daar maar eens over na.

30 juli 2012 om 14:56

Laat ik voorop stellen dat je een punt hebt. Het is ook onmogelijk wat ik zeg, omdat we wellicht als land te klein zijn of dat men in Nederlnad niet zo voetbalgek is als in bijvoorbeeld Engeland. Een kleine competitie moet je idd niet willen, maar ik vind het zonde dat het voetbal in ons niet zo leeft. Betaald voetbal en dan 6000 (of nog minder) vind ik jammer, in mijn ogen 1 van de redenen dat de Nederlandse competitie niet zoveel voorstelt....

30 juli 2012 om 16:47

Door de veiligheid/verbouwingen kan er helaas niet zoveel toeschouwers in de Koel van Vvv. Ajaxboys jij weet blijkbaar niet dat er in de koel vroeger dik 20.000 toeschouwers zaten bij de topwedstriden, de Koel is uniek stadion met een prachtige ligging.(toendertijd trok VVV meer toeschouwers als Ajax, Ajax 8500 man gemiddeld!)
VVV heeft zeker bestaansrecht en als er nieuwe stadion komt van 15.000 man zal het ook uitverkocht raken. Achterland van Venlo is vrij groot. In Frankrijk en Spanje zijn er genoeg clubs met minimaal aantal toeschouwers.

30 juli 2012 om 21:16

@toldos Voor een groot deel ben ik het met je eens behalve dat vvv meer publiek trok dan ajax. Er kwamen bv in 1987 (het jaar met o.a. berghuis en verhagen) gemiddeld z'n 7000 mensen naar die schitterende Koel. Bij vvv-ajax (3-1 !) waren er 15000. Verder vraag ik mij af waar mensen het toch op baseren dat het vvv publiek wel effe verdubbeld naar 15000 in het nieuwe stadion. Dat betekend dat alle supporters die nu gaan dadelijk in het nieuwe stadion met waarschijnlijk hogere seizoenskaartprijzen ook nog moeten gaan nog eens 7500 mensen die nu niet gaan. Ik vraag het me af.

2 augustus 2012 om 20:57

De Koel heeft, zoals Toldos al aangaf, een prachtige ligging heeft, ik ben er 1 keer geweest met een uitwedstrijd van Psv. Ik denk dat ajaxboys moet beseffen dat de Eredivisie leuk is, dat er van alles kan gebeuren! In Engeland heb je bijvoorbeeld constante ploegen. Een Man Utd, City of Chelsea verliest echt niet van West Bromwich Albion. Hier kan Psv, Ajax of Feyenoord wel eens gewoon van VVV - Venlo verliezen!

30 juli 2012 om 09:23

Ondanks dat VVV en Excelsior niet in de Eredivisie horen hebben ze alle 2 in de thuiswedstrijden Ajax en PSV behoorlijk lastig gemaakt.

30 juli 2012 om 09:31

Ik trek je vergelijk even op grotere schaal door! Heeft Ajax wat in de Champion League te zoeken?. Moeten ze in Madrid, Barcelona, Munchen, Parijs en Londen ook maar roepen dat de CL competitie alleen voor de grote clubs is en bijvoorbeeld een Ajax en Anderlecht er helemaal niets te zoeken hebben, zeker sportief gezien dan!

30 juli 2012 om 09:33

Als dat niveau werkelijk zo laag is zoals jij hier doet voorkomen, waarom hebben Ajax en PSV er dan gelijk gespeeld afgelopen seizoen? En waarom heeft Feyenoord er dan verloren?

Zonder kleine clubs zijn er geen grote clubs. En wanneer je de huidige drie onderste plekken zou schrappen, zouden er drie andere clubs om de onderste plekken strijden!

Nee, deze clubs zijn juist heel waardevol voor de eredivisie. Zij zijn de clubs die talenten uit de eerste divisie een kans geven zich te bewijzen op het hoogste niveau.

30 juli 2012 om 09:34

Wat is je bezwaar tegen kleinere clubs precies? Ze voegen volgens jou niets toe. Wanneer voegt een club iets toe? Voegt NEC wel iets toe? En Nac? En FC Utrecht? Ado? Heracles? Rkc? Pec? Ik ben benieuwd met hoeveel clubs we overblijven als je alle clubs weghaalt die volgens iemand niets toevoegen.

Ik moet er niet aan denken dat een Eredivisie maar bestaat uit 12 clubs, zoals in Schotland. De diversiteit maakt de Eredivisie juist aantrekkelijk.

30 juli 2012 om 09:34

Ik heb hier al eens vaker aangegeven dat je zonder de kleine clubs geen grote clubs kan hebben.
Vergeet niet dat veel 'grote' voetballers ooit zijn begonnen bij 'kleine' clubs.

Er zit wel een verschil van druk tussen psv, ajax en vvvvenlo. Vooral de aandacht van media en voetbalprogrammas zorgen vaak voor crisis en extra druk!

Daarnaast als heel venlo uitloopt of amsterdam is ook echt een verschil in aantallen. Maar je moet overal presteren heeft ie absoluut gelijk in.

Zouden al die lege plekken in het stadion ook niet te maken kunnen hebben met de bouwvak vakantie?? Dan lijkt het me niet meer dan logisch dat het stadion niet uitverkocht zal zijn. En natuurlijk is er voor VVV heel andere druk als dan voor een kampioenskandidaat. Daar zijn de verwachtingen veel hoger en mag er gewoon geen enkele wedstrijd verloren worden. Daar is er elke wedstrijd druk. Als VVV uit moet spelen tegen Psv, Ajax of FC Twente bijvoorbeeld is het geen schande van VVV om daar te verliezen. Die wedstrijden zal er dus geen druk zijn bij Vvv.

laten we wel wezen, Vvv, Excelsior, De Graafschap, Fc/pec Zwolle zijn te goed voor de eerste divisie maar komen te kort voor de eredivisie, en dat is al jaren zo met het promoveren en degraderen en soms kunnen ze zich net handhaven, ik zou zeggen breng de eredivisie terug naar 12 ploegen en speel 3 x tegen elkaar, want de onderste 6 heb je weinig aan...

30 juli 2012 om 10:34

Dan heb je het volgende probleem wie speelt er 2x thuis tegen wie? En zitten we wel te wachten op meer klassiekers. Hoe vaak je tegen elkaar speelt hoe minder interessant een klassieker wordt. En bij 12 clubs krijg je weer de vraag, de onderste 2 voegen weer niets toe aan de eredivisie. Nec, Heracles? Veel goodwill zal er ook verloren gaan, aangezien er bij 12 clubs bepaalde regio's geen eredivisie ploeg in de buurt hebben, waardoor interesse verlegt wordt.

daarnaast zitten er in de eredivisie genoeg verrassingen en hebben clubs als Ajax, psv, twente, feyenoord. het vaak ook lastig tegen kleine clubs. sterker nog vvv heeft vorig jaar alle vier de clubs punten gekost. Ja bestaansrecht is er ook op sportief vlak verworven.

Als dit gebeurd, hoop ik ook dat de CL wedstrijden voor NL geschrapt worden, wat hebben we daar te zoeken? We voegen niets toe. Uefacup hebben we al nauwelijks kans.

31 juli 2012 om 07:40

Goed over nagedacht en uitgelegd ik denk dat we de beste ploegen van Nederland en Belgie samen moeten voegen, zoals sommige mensen willen doen, de beste 9 uit Belgie en de beste 9 uit Nederland, maar dan moeten de rest en de lagere competities ook samen ivm het promoveren en degraderen, dit is de enige manier om het Nederlands/belgisch voetbal weer in de top van Europa te krijgen

Laten we wel wezen Anderlecht - PSV is toch een mooi afficheje, net als Ajax - Club Brugge...

En het levert meer geld op en de competitie wordt sterker waardoor ook talenten weer makkelijk voor Nederland kiezen

31 juli 2012 om 08:41

Maar de onderkant van Belgie is nog 'dramatischer' dan de die in NL. Jouw idee is leuk voor de top maar er zit geen hond te wachten op VVV - Bergen

30 juli 2012 om 11:22

Luchini,

Je weet dat zonder deze 'kleine' clubs de 'grote' clubs minder inkomsten krijgen hoop ik?

On: VVV had 31punten Lex, geen 28. Het enige wat VVV moet doen is leren voetballen buiten eigen stadion. Ze hadden maar 3 (!) punten uit uitwedstrijden. Als ze de lijn van vorig seizoen kunnen voortzetten, dan hebben ze 42 punten, dan zouden ze 12e staan. Nacompetitie ontlopen is dus zeker mogelijk.

30 juli 2012 om 11:43

Ado had 1 punt maar en daar is iedereen van overtuigd dat ze europees voetbal gaan halen. Dat is toch wel gek. Elk jaar zijn er nieuwe ronde nieuwe kansen. En aan het einde van de competitie sta je waar je hoort te staan. VVV speelt redelijk thuis maar uit is het dramatisch

30 juli 2012 om 13:43

@mw1ajax

ADO had niet een punt uit vorig seizoen, vvv stond laatste met die 3.
Dat ze uit een drama zijn ben ik 99% met je eens, eens per seizoen spelen ze een fatsoenlijke uitwedstrijd. Maar ik denk dat ze uit maar moeten counteren, het ontlopen van de nacompetitie is het belangrijkst, ik heb geen trek in een seizoentje jl en dan dik 1e worden, daar is vvv te goed voor.

Onzin dat het publiek niet warm loopt, heel limburg heeft bijna vakantie en veel zijn er op vakantie. 3.000 fans vind ik dan toch nog redelijk. Tegen Schalke was het vol geweest bijvoorbeeld, maar dit was gekomen vanwege de duizenden duitsers. VVV moet nu op 2 essentiele posities slagvaardig zijn, bij een eventueel vertrek van Yoshida voor 31 aug. nog een vervanger voor hem halen. Wildschut is momenteel helaas nog hopeloos uit vorm, dat komt wel weer, maar ik zie op dit moment geen transfer voor hem (ook op basis van de laatste maanden van de competitie en playoffs).

30 juli 2012 om 10:38

Laat Wildschut nog lekker een jaartje bij VVV rijpen. Is voor een jonge speler als hem normaal dat hij goede periodes met slechte afwisselt. Gebeurd met de meeste spelers ook bij de allergrootste. Kan me Sneijder, vander vaart en Van persie goed herinneren dat ze in hun jongere jaren ook slechte periodes meemaakte na een geweldige periode.

Maak me hier geen zorgen over, Lokhof is een trainer die hier veel aandacht aan besteed en vertrouwen uitstraalt ook in slechtere periodes.

30 juli 2012 om 11:00

voor alles en iedereen maar zeker ook voor Wildschut is het beter als hij nog een jaartje blijft.

30 juli 2012 om 11:21

Dat zeker, maar kan goed voorstellen als er een interessante club komt dat hij zijn twijfels heeft. Bijvoorbeeld Heerenveen, daar zal hij zijn kansen wel krijgen.

30 juli 2012 om 13:07

Wildshut hopeloos uit vorm? Of is dit gewoon zijn niveau, want eerlijk gezegd heeft hij alleen goed gespeeld toen hij nog samen met Musa stond. En dat kwam dan weer doordat Musa te man dekking naar hem toe trok waardoor Wildschut meestal tegenover 1 man stond.
Nadat Musa is vertrokken kwam Wildschut vaker tegen 2 man te staan en ging zijn rendement wel heel hard omlaag.

30 juli 2012 om 19:14

Grote onzin. Wildschut heeft bij Zwolle de weinige keren dat hij van Langeler het vertrouwen gehad heeft het wel degelijk laten zien (bv. bekerwedstrijd zwolle - twente)
Als hij die houten klaas van een Uchebo niet een half seizoen naast hem had staan, had hij er ook nog heel wat meer doelpunten en assists in liggen.

Het is een jonge jongen die warmte nodig heeft en pas echt is gaan voetballen bij VVV toen Lokhoff voor de groep stond (die hem wel het vertrouwen gaf en hem regelmatig in de basis zette) Het is gewoon een dolle jonge hond die al zijn harde lesjes in het profvoetbal nog moet leren.

Ik hoop dat hij dit jaar nog bij VVV kan blijven, en dan volgend jaar een stapje hoger in de eredivisie kan spelen. De jongen barst van het talent. heeft een goeie techniek, prima versnelling is lang en sterk en heeft ook nog een goede pass in de benen. M.a.w. die komt er wel..

Ik ben het met de mensen volkomen eens. Zonder de kleine clubs hebben we inderdaad geen competitie.

Maar ik ben wel meer voor het systeem van Belgie, waar ze een aantal wedstrijden voor het einde een kampioens poule en een degradatie poule hebben.

Dat moet gewoon gedaan worden zodat je meer topwedstrijden krijgt en meer wedstrijden van niveau zonder dat je de grenzen over moet.

VVV had 31punten Lex, geen 28. Het enige wat VVV moet doen is leren voetballen buiten eigen stadion. Ze hadden maar 3 (!) punten uit uitwedstrijden. Als ze de lijn van vorig seizoen kunnen voortzetten, dan hebben ze 42 punten, dan zouden ze 12e staan. Nacompetitie ontlopen is dus zeker mogelijk.

VVV gaat denk ik geen nacompetitie spelen want ze worden helaas laatste.

30 juli 2012 om 13:47

@ado99

Hoe kom je daar nu weer bij?
Willem II, Rkc, NAC en PEC zullen er aan moeten geloven, vvv telt weer mee!

ON: Jammer dat Holla is vertrokken en Tóth niet kwam natuurlijk, als ze die 2 samen hadden gekregen op het middenveld was fantastisch geweest! Nu vind ik dat ze Ritzmaier moeten huren, daar hebben alle partijen baat bij. En dan misschien ook Lukoki, want ik weet niet hoe goed de nieuwe RW is. Een nieuwe spits is ook nodig, misschien Depay huren en dan Wildschut spits, dat zou wel een hele mooie aanval zijn voor Vvv. Achterin staat het wel al goed genoeg voor de ambitie.

Geen competitie zonder "grote" en "kleine" clubs, mee eens dus. Wat een gelul over achterland en dergelijke ;
Ter info
Heerenveen (groot of klein ?) stad 28.000 inwoners, gemeente Heerenveen , zelfs (?) 43.000 inwoners.
Kerkrade, Roda, ook maar 47.000 inwoners....
Venlo, (gemeente) heeft alleen al 100.000 inwoners en steden als Venray en Roermond liggen binnen 15 min rijden.
Verder wonen in Limburg 1.15 miljoen mensen en in Friesland b.v. "maar" 600.000. Kortom, het zegt allemaal niets, iedere ploeg die promoveert hoort thuis in de ere-divisie. Zelfs clubs als Willemii, Nac, Ado etc kunnen degraderen of promoveren.

Verder , VVV gaat dit jaar de nacompetitie ontlopen, daar geloof ik heilig in. De concurrentie is groot; RKC krijgt het veel ,oeilijker, Nac, Pec, RKC en zo zijn er nog wel een paar waar het met een beetje pech mis kan gaan...

30 juli 2012 om 16:37

Heerenveen is geen stad, maar een dorp

30 juli 2012 om 21:17

Ach kijk naar Haarlem, heeft 150.000 inwoners maar presteerde de laatste jaren toch slecht. Nu failliet maar dat heeft ook andere oorzaken.

Druk heb je bij iedere voetbalclub..doelstellingen zullen altijd gehaald moeten worden en als deze gehaald zijn worden er weer nieuwe geformuleerd. Dit bepaalt mede het voortbestaan van een organisatie. Verbeteren en blijven verbeteren, stilstaan is achteruitgang!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VVV-Venlo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Willem II37-13
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Damian van BruggenVerdediger10
Leroy LabylleVerdediger10
Nils RöselerVerdediger10
Tristan DekkerVerdediger10
Roel JanssenVerdediger10
PromesVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina VVV-Venlo.

4 fans
Coach, 58 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Het lijstje met geïnteresseerde clubs in Daniel Arzani neemt zienderogen toe. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren