Van Gaal krijgt tweede kans als bondscoach van Oranje

Vrijdag, 6 juli 2012 om 20:20

Louis van Gaal is door de KNVB aangesteld als opvolger van Bert van Marwijk bij Oranje. De zestigjarige trainer was van 2000 tot 2002 al eens eindverantwoordelijk bij het Nederlands elftal, maar slaagde er in die periode niet in Nederland naar het WK 2002 te loodsen. Sindsdien maakte hij er nooit een geheim van nog eens bondscoach te willen zijn van een groot land en die kans krijgt hij nu. Danny Blind wordt zijn assistent.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Louis van Gaal is ... van de KNVB


Gerelateerd

499 reacties (laatste reactie door stretfordend)

En Blind dus als assistent? Is 1tje niet te weinig?

6 juli 2012 om 20:32

Jammer van Blind, ben niet echt fan van hem. We zullen wel zien. Hopelijk zet Van Gaal enkele spelers met beide voeten op de grond en selecteert hij spelers als Van Bommel niet meer.

Ik heb er vertrouwen in.

6 juli 2012 om 20:33

Ik heb net met Johan Derksen gebeld en hij meldt me dat Daley Blind de nieuwe centrale verdediger van Oranje wordt.

6 juli 2012 om 20:36

Haha, toch liever Daley dan Fredje Bouma.

6 juli 2012 om 20:43

Ach. Het ene jaar heb je assistenten met een psv verleden en wordt er geroepen dat het team PSV trekjes krijgt en nu heb je dat met Ajax. Ik vertrouw dat Louis en Danny de beste spelers gebruiken!

6 juli 2012 om 20:45

@t-vermaelen

Liever beide nooit..

6 juli 2012 om 21:06

@medellin,
Als je niet op de hoogte bent reageer dan aub niet, van Bommel heeft bedankt voor Oranje.
Ben je ook weer op de hoogte van het oude nieuws!!!!!!!!!!!!!!!!!

6 juli 2012 om 21:11

Medelinn,

Van Bommel selecteren is niet nodig. Van Bommel heeft in principe bedankt en komt alleen terug voor noodgevallen.
Gezien de manier waarop van Bommel is weggegaan bij Bayern (toen onder van Gaal), is de kans niet zo groot dat van Bommel wordt opgeroepen.

6 juli 2012 om 21:17

@numberone als je niet op de hoogte ben reageer dan niet, Van Bommel heeft niet bedankt hij is nog altijd beschikbaar voor het nederlands elftal als ze hem oproepen

6 juli 2012 om 21:19

Van Bommel wilde niet expliciet bedanken voor Nl elftal. Wel wilde hij 'plaats maken'. Hij heeft de deur echter zeker niet gesloten.

6 juli 2012 om 21:36

Nou , ik denk dat hij nu dan definitief wel bedankt. Hij wilde niet meer onder van Gaal spelen. Los daarvan zal van Gaal hem niet snel selecteren.

6 juli 2012 om 21:46

Jammer van die sneer naar Daley Blind. Linksback is niet zijn positie, daarvoor mist hij mijns inziens gewoon de snelheid voor. Als centrale verdediger vind ik hem stukken beter.

6 juli 2012 om 23:05

van bommel gaat hij echt niet selecteren hoor zo te zien volg jij voetbal niet echt die 2 hebben ruzie sinds dat hij trainer was van bayern munchen daarom ging hij ook weg

7 juli 2012 om 00:55

Bouma zet hij linksvoor, net als in 2000 met de eerste kwalificatiewedstrijd toen hij debuteerde als bondscoach ;

Maar zonder dollen, hij moet niet weer allerlei fratsen uithalen en proberen om allerlei spelers om te vormen... de juiste poppetjes op de juiste plek zetten en zorgen voor een goede sfeer is het belangrijkst. Ik denk niet dat Van Gaal hiervoor de juiste man is.

7 juli 2012 om 01:00

Van Bommel was sowieso niet meer in de picture, maar met Van Gaal als coach inderdaad helemaal niet meer. Ik vind het wel prettig dat het EK 2012 nu alsnog geslaagd is, we hebben nu de perfecte trainer en dat is pure winst. Als we nog tot 2016 naar het afbraakvoetbal va Bert hadden moeten kijken was het echt een lijdensweg geworden. Want die lafbek met zijn tactische tekortkomingen hoef ik echt nooit meer te zien... wat heeft die man me het plezier in Oranje dat ik altijd heb gehad vergald zeg, verschrikkelijk. Wat heerlijk, Louis van Gaal is weer terug, kunnen we eindelijk een serieuze gooi doen naar een titel op een manier waarop we echt willen voetballen. En voor alle scorebordfanaten onder jullie, dat oubollig verwijzen naar 2002 is niet meer nodig hoor.

7 juli 2012 om 05:20

Waar heeft iedereen het opeens over met van Bommel was deze gozer niet te oud. Van gaal zal moeten verjongen, alleen ben ik totaal geen fan van houthakker blind, hij heeft nog niets gepresteerd.

Heb er weinig vertrouwen in met deze staf.

7 juli 2012 om 10:55

Hoezo niet?
Als ze moeten verjongen is van Gaal juist ideaal, echt iemand die met jonge honden om kan gaan

6 juli 2012 om 20:40

Misschien kan hij Co adriaanse er ook bij nemen als Assistent, dan wordt er echt totaalvoetbal gespeeld.

6 juli 2012 om 20:41

Zolang die Andries Jonker maar niet meeneemt.... :P

6 juli 2012 om 20:51

Die is godzijdank al naar Wolfsburg!

6 juli 2012 om 22:58

Wat is er mis met Andries Jonker als assistent ??

6 juli 2012 om 23:40

Das teveel trots bij elkaar.

6 juli 2012 om 20:45

Niet te geloven wat een slecht nieuws dit voor NL. Het zal dus de komende jaren kommer en kwel worden met het nederlands elftal. Echt triest gesteld dat we niet beter hebben dan dit. Hier zal Cruijff ook wel blij mee zijn volgens mij... Tjonge jonge. Je ziet wat Cruijff in korte tijd heeft weten neer te zetten bij Ajax. Nu gaat met bij de knvb weer een tegendraadse persoon aanstellen die echt nog nooit wat heeft laten zien met een landenteam. Echt niet normaal dit en ik voorspel de komende jaren we nog verder op de lijst zullen zakken.

6 juli 2012 om 21:17

Ajx4

Johan Cruijff zet niks neer. Cruijff blaat alleen maar. Gaat het goed, dan is heeft Cruijff het gedaan. Gaat het niet goed, dan hebben ze niet goed geluisterd.
Cruijffe heeft niks neergezet bij Ajax in de Rvc. Johan was nooit aanwezig op de vergadering en maakte zoals gewoonlijk alleen maar ruzie.
Vlg. mij zijn de resultaten bij Ajax meer een kwestie van vakmanschap (en geluk) van de Boer dan dat Cruijff daar in een hand in had. Knap als de organisatie binnen een half jaar van flop naar top gaat.
De Knvb hoeft niets met Cruijff, die heeft zijn kans gehad. In 1994 was die plek voor hem vrijgehouden, alleen had Cruijff idiote eisen. Het is graag of niet.

6 juli 2012 om 21:25

Wil alleen even zeggen dat jij er echt niks van snapt ! Kom je uit de hockey wereld of zo . Je moet je eerst is verdiepen waarom Johan het toen niet deed !

6 juli 2012 om 21:34

@tkbtienoud

Het is echt niet te geloven ook he! Hoe durf je dit soort onzin te verkondigen op een medium als dit. Cruijf is het beste dat nederland ooit heeft gehad en die ga jij afvallen?? Je bent zelf een mislukkeling zeker dat je dit durft te schrijven. Ik zeg niet dat het door Cruijf alleen komt maar hij heeft een hele organisatie waar De boer oook toe behoort ja. Verder zijn het alleen maar aannames die je doet dus daar ga ik niet verder op in.

6 juli 2012 om 21:48

@ Tkbtienoud, Cruijff is door de rest van de RVC al snel buitenspel gezet, dus het is vrij logisch dat hij niet veel heeft kunnen betekenen in die rol. Dankzij Johan hebben we bij Ajax wel de Fluwelen Revolutie gehad, daardoor is de club weer op de rails gekomen.

6 juli 2012 om 22:40

pukkie,

In 90 is hij ten onrecht gepasseerd.
In 94 was Advocaat aangesteld voor de kwalificatie. Daarna mocht Cruijff het overnemen, het contract voor Advocaat liep alleen voor de kwalificatie. Cruijff reageerde (te) langzaam en stelde voorwaarden die onacceptabel waren voor de Knvb (jos Staatsen destijd).

Jullie praten iemand na, Johan Derksen, die altijd beweerd dat hij gepasseerd is. Feit is dat Cruijff daadwerkelijk een kans heeft gehad en hem niet heeft gegrepen. .Ik heb de hele soap destijds gevolgd. Net zoals ik de carriere van Cruijff volg. Geweldige voetbaler en leuke trainer, waarvoor mij respect.
Maar als bestuurder, ook in de RvC van Ajax (waar hij nooit had moeten beginnen) totaal ongeschikt, hij kan en wil niet samenwerken.
Jullie vergeten alleen de keerzijde (of die wil je niet zien) als rode draad door zijn leven lopen geldkwesties, continue conflicten, zeiken langs de zijlijn, zelden zelden of nooit zijn zijn verantwoordelijkheid nemen en gebrabbel waar een normaal mens geen chocola van kan maken (als analist, Pauw en Witteman of op het parkeerdek vd Arena). Als ik de vinger op die zere plek leg, reageert iedereen als een bezeten.e Face the facts.

6 juli 2012 om 23:07

@ajx4

Luister, het Nederlands elftal moet verjongen. Als er 1 coach is die weet hoe je met jonge honden om moet gaan, dan is dat van Gaal wel. Een andere optie zou Adriaanse zijn. Van Gaal kan uitstekend met jongen honden omgaan. Zijn mindere punt zijn vedette's, maar daar zullen er hopelijk niet teveel van blijven.

Van Gaal bij AZ was grandioos. Tuurlijk, een minder seizoen gekend, maar daarna wel kampioen (voor de 2de keer sinds '82 en wederom AZ die de top 3 doorbrak qua kampioenschappen). Bij Bayern heeft hij laten zien waar zijn zwakte zit. Maar dat betekend natuurlijk niet dat van Gaal een slechte trainer is, zoals jij wil doen voor komen. Waar is je trots voor '95? Of ga je dat ook allemaal toeschrijven aan je God Johan Cruijff? Niets mis met Cruijff en wat hij doet, begrijp me niet verkeerd, maar je tapt uit een verkeerd vaatje als je de successen van Ajax in '95 niet aan van Gaal toeschijft.

Dat je Cruijff en van Gaal niet beide bij Ajax wil hebben, kan ik me volledig voorstellen. Maar een beetje respect voor de trainer die jullie in de jaren 90 Europees op de kaart heeft gehouden is wel het minste wat je kan doen lijkt me.

6 juli 2012 om 23:09

De 2de keer was het allemaal helemaal rond! Cruijff (hij alleen) zou in zijn eigen kleding staan, want terecht als hij zegt, dat niet verwacht kan worden dat hij in de kleding van de concurrent staat. Iets wat overigens helemaal niet ongewoon is en was. Cruijff was ook de enige die in de kleding van eigen sponsor speelde, een streepje meer als ik het goed heb (kan ook minder zijn). Dat heeft de Knvb aangegrepen de boel af te blazen en gewoon advocaat aan te houden. Maar zegt al genoeg over je kennis van zaken als je hem een leuke trainer noemt.

6 juli 2012 om 23:10

@pukkie55 & Ajx4

Ga onderzoeken en kom dan terug voordat je met onzin reageert op Tkbtienoud.
Ga je verdiepen in de reden waarom en reageer dan pas. Geen onzin lopen verkondigen.

6 juli 2012 om 23:31

Dan hebben we nog iets om over te discussiëren! :-)

7 juli 2012 om 00:24

@badhabbit

Luister! Je zegt het goed. Jou cluppie is dankzij de inbreng van de spelers van destijds kampioen geworden. Van Gaal had een slecht zeisoen achter de rug en stond op punt om ontslagen te worden. Dankzij die oplichter konden jullie die spelers halen en dit heeft nooit enige visie gehad. Kijk wat jullie nu kopen, allemaal 3e rangs spelers. Volgend jaar wordt niets met jullie maar jullie betalen wel de duurste prijzen van heel het land

7 juli 2012 om 16:18

@ajx4

Volgend jaar wordt het niets. Goh, dat horen we al een paar jaar. En hoezo betalen wij de duurste prijzen van heel het land? Heb je onder een steen geleefd de afgelopen jaren?

6 juli 2012 om 20:56

Ik steek mijn Nederlandse vlag lekker uit. Jippie. Alle Van Gaal haters die vond dat t te link was met Van Gaal die kunnen nu 4 jaar lang gaan janken !

6 juli 2012 om 22:06

@isiezwolle
Hij heeft tot 2014 getekend en dat is volgens mij maar 2 jaar. Daarna breken hopelijk betere tijden aan. Tot die tijd is het op een houtje bijten!!

6 juli 2012 om 23:34

Ik hoop dat we ons uberhaupt pláátsen voor dat EK. Louis gaat Wesley leren hoe hij een pass met buitenkantje links moet geven want hij weet het, uiteraard, veel beter! Die enge balkonscenes hoef ik ook niet te zien. Louis moet lekker met pensioen gaan in plaats van dit soort kuren. Als ie trouwens zn benen laat zien hoop ik niet dat ie steunkousen aan heeft, dan staan we aardig voor lul als nederlanders..
Wat een slechte keuze.
Ook vind ik dat er wel een erg hoog amsterdams gehalte is. Nu hoeft dat op zich niet uit te maken (en dat hoop ik ook niet), maar het zou zomaar kunnen dat jongens als Blind, Boerrichter, Ebecilio ineens de voorkeur gaan krijgen boven andere, betere spelers. Nogmaals, het zou kúnnen, hoeft niet.

7 juli 2012 om 05:19

Als je niet eens weet dat het om een WK gaat kan je misschien maar beter je mond houden petr.

7 juli 2012 om 12:12

Tuurlijk weet ik dat hij voor het WK gaat, die cuppie is nu al binnen bij Oranje. Dus plak ik de EK er gelijk erachteraan.

6 juli 2012 om 21:02

Hmm, ik weet niet wat ik hier van vind..

De beste kandidaat was in mijn ogen Hiddink, en daarna leek mij Frank Rijkaard wel een goeie kandidaat waaraan ik mooie herinneringen heb van het nederlands elftal onder zijn bewind.

Maarja als die niet kunnen/willen, dan is van Gaal de beste kandidaat, al heeft hij het wel belabberd gedaan destijds.. Ik ben benieuwd en vraag me af of van Gaal de juiste coach is voor deze spelerslichting.. we gaan het zien.

6 juli 2012 om 23:12

@barca|ajax

Niet voor deze lichting, wel als er verjonging plaatsvind, wat naar mijn idee de bedoeling was.

6 juli 2012 om 22:24

Dacht ik ook. Van Gaal ok..maar Blind...man man..dat is gewoon een jaknikkertje. Daar heb je dus helemaal niks aan met die egootjes.

7 juli 2012 om 08:37

nee twee teveel
we kunnen onze vakantie gewoon boeken voor 2014 we redden het toch niet met de grootste griezels van het nederlandse trainersgilde

7 juli 2012 om 10:53

Teveel naar Johan Derksen gekeken ofzo?
Die gozer heeft bij elke club hoofdprijzen gepakt (ajax, Barca, AZ, Bayern) en jij zegt dat hij er niks van kan? Ga gauw je mond spoelen!

7 juli 2012 om 20:27

lees is goed of ga even langs specsavers
hij is nu bondscoach en heeft het in 2000 helemaal verknalt zodat we niet na japan /korea gingen ,en als je als clubcoach wil kijken heeft hij mooie prijzen gehaald en dar erken ik ook maar dan vind ik het nog een griezel .

6 juli 2012 om 20:37

Mooi, hij heeft in de meeste functies redelijk gefaald, maar als assistent heeft hij het altijd wel goed gedaan. Ging ook tegen Jol in toen die anti-ajax voetbal speelde.

6 juli 2012 om 21:08

Idd Blind wordt assistent, weten we ook meteen wat zijn aandeel was tijdens de ajax soap Van Gaal en Cruijff.
Een schijnheilig assistentje een dictator die het Nederlands elftal gaan vertegenwoordigen. Ik hou me hart vast.

6 juli 2012 om 22:22

Zit je wel diep he die burgeroorlog binnen Ajax, dat je een Ajax-issue aanhaalt bij Oranje. Van Gaal doet nu twee keer iets wat Cruijff nooit heeft durven doen: Oranje leiden.

off topic: Bovendien moet je Cruijff niet heilig verklaren. Hij is net zon dictator die als puppetmaster zijn poppetjes bij Ajax neerzet, tegenstanders via de media negatief neerzet en een zuivering uitgevoerd heeft binnen AFC Cruijff..

6 juli 2012 om 23:17

Onder een dictator is meestal weinig ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en draait alles puur om de dictator. Cruijff doet precies het tegenovergestelde. Hij creëert een speelveld voor talent om zich ten volle te kunnen ontwikkelen. Cruijff houdt zichzelf slechts als mentor op de achtergrond en geeft de gelegenheid aan mensen als R. en F. de Boer, Jonk, Bergkamp en al die oudspelers op de Toekomst de ruimte om zich te ontwikkelen. En dan heb ik het nog niet over het profijt dat de jeugd daarvan heeft. Niet echt eigenschappen van een dictator.

6 juli 2012 om 23:32

@ Ajax1975,

Ah onze ajacied die niks over zijn clubheld weet. Cruijff wou wel coach worden maar dat wou Michels niet. Dus ken je feiten aub.

Daarbij heeft de mens van Gaal gewoon weer eens keihard gefaald. Door zo achterbaks het spelletje mee te spelen met die bobo's daar. Hij koos tegen de voetballers en voor het geld/macht en dat is voor Blind net zo.

Dezelfde scenario als in 2002 begint het op te lijken. Want ik denk niet dat een Van Persie of een Afellay/strootma/de Jong en Klaasjan bv gaan luisteren naar een schreeuwende idioot. En die hebben al helemaal geen zin om nog eens keihard aan hun conditie te gaan werken omdat van Gaal zo nodig weer eens Van Gaaltje wil spelen. Dan kan iedereen wel weer gaan schreeuwen dat ze thuis moeten blijven. Maar een Nederlands elftal die vrijwel alleen bestaat uit broekies die in de eredivisie spelen kom je er niet.
Maar goed we zullen zien.

7 juli 2012 om 08:40

ik ben 1000 anti ajax maar ben het wel eens met johnnyloco
Cruijff is een hero en snapt het tenminste en dat hij nooit wilde is een non verhaal, 1990 werd hij tegengewerkt door knvb en michels en verder is hij niet gevraagd dus een non opmerking van een van gaal meeloper .

Nice, goede keuze! Danny Blind wordt assistent.

Echt een peoplemanager! Hahaha. Dus niet. Maar ik ben er wel ontzettend blij mee!

En wie zit er straks bij Tour du jour? Juist, Johan Derksen. Hij komt vast met het laatste nieuws.

6 juli 2012 om 20:25

Ik ook, hij verdiend die 2e kans ook vind ik! Hopelijk maakt hij een mooi elftal in 2014! Succes Van gaal!

6 juli 2012 om 20:29

Juist geen peoplesmanager pak die ego,s aan.
In dienst van het team spelen.
Doe je dat niet dan ga je maar alleen voor je club spelen.
Ik had echt gehoopt op van gaal.
Echt nederlands voetbal.

6 juli 2012 om 21:10

@ wve,

Hoe kan iemand die zelf de grootste ego heeft ( Van Gaal ) andere ego's aanpakken?

Het waren al allemaal ego's bij elkaar en nu hebben we ook de grootste ego trainer erbij gezet. Succes..

6 juli 2012 om 21:25

Eindelijk een 'big Dog'!

6 juli 2012 om 23:17

@keepertoob

Wat dacht je van niet oproepen/opstellen?

Laat hem maar een nieuw team met van die jonge gretige honden bouwen. Mijn zegen heeft hij.

6 juli 2012 om 23:23

Die van mij ook.
Ik heb maar wat voorgesteld.

Steek
Vd wiel
Heitinga
Bruma
Emanuelson
Sneijder
Anita
Maher
Narsingh
Van Persie
Boerrigter
6 juli 2012 om 23:35

Het is nog te vroeg voor de volgende generatie. Die moeten eerst maar eens de top halen in NL en een grote transfer verdienen.

Dat kon hij in 2002 ook niet en ik denk dat hij nu in dezelfde situatie komt te zitten.

@ Wve,

Met 5 spelers uit de eredivisie in de basis denk ik niet dat je zoveel te zoeken hebt op een Wk..

7 juli 2012 om 09:33

Bruma is veelste jong en heeft te weinig ervaring.
Emanuelson wou niet op lb zei hij.
Waarom Anita als je Nigel de Jong hebt?

7 juli 2012 om 10:55

Emmanuelson sowieso ipv Maher
en Boerrigter zou van mij best basis mogen staan idd

7 juli 2012 om 11:25

@keepertob

Met 2 oud CL winnaars en iemand die 2 keer finalist is geweest.
En de topscorers van Duitsland en Engeland had je ook niks op een ek te zoeken.
Je moet vernieuwen.
Je kan beter de vleugels vervangen dan een volledig middenveld.
En ik had zo maar even wat ingevuld.

6 juli 2012 om 20:31

We hebben nu geen people manager nodig, wat we nodig hebben is iemand die al die verwende vedettes een schop onder hun kont geeft als ze niet luisteren. Robben die tegen de trainer zegt: houd je bek man. Nou moet die eens proberen onder Louis. :P

6 juli 2012 om 20:38

Nee, maar Bert van Oostveen zei dat ie een people manager wilde. Van Gaal is eerder het tegenovergestelde. Maaar goed.. maakt niet uit . Die spelers zien vanzelf wel dat ze niks te klagen hebben als het voetbal uitstekend is en de resultaten ook.

Het mooie is ook dat we nu echt gaan verjongen. En dat Van Gaal weet hoe hij met Robben om moet gaan.

Ik heb er zin in. Gouweleeuw, Vilhena, Maher, Anita, Clasie... get ready!

6 juli 2012 om 20:40

Ja klopt, van Gaal is allesbehalve en people manager, maar denk dat dit juist goed is. En hij is goed voor de jeugd zoals je al zei!

6 juli 2012 om 20:55

@azet
Er komt wel in elk geval wel weer lekker veel talent aan, ook ake en rekik zijn goede talenten bijvoorbeeld. Dan hebben we nog Strootman, de Jong, Dost, van Wolfswinkel, Narsingh, van Rhijn, Willems, Nuytinck, komt wel weer goed met Nederland over een paar jaar.

6 juli 2012 om 20:37

@ Azet

Het is ook maar wat je veel leest. Louis stelt in mijn ogen de juiste grenzen. Hij laat daarbij ook verschillende ego's ontplooien. Denk bijvoorbeeld aan Robben en El Hamdaoui. Verder heeft iedere coach wel problemen met spelers. Sir Alex Ferguson had ook problemen met Beckham, Stam en Van Nistelrooy en deed ook wel eens rare dingen in de kleedkamer. Het gaat erom dat je die ego's aanpakt en het team laat presteren. Alex Ferguson heeft dat altijd fantastisch gedaan en Louis (op 2001 na) ook!

6 juli 2012 om 20:41

Klopt. Hij heeft ook meer problemen met de pers, dan met de spelers, dus ik verwacht niet al te veel problemen. Maar toen Bert van Oostveen het had over een people manager, had ik deze naam niet verwacht.
Hij heeft inderdaad nooit problemen gehad met El Hamdaoui of Robben. Die laatste heeft ie trouwens geweldig laten renderen.

6 juli 2012 om 21:11

De manier waarop Louis ego's aanpakt is echt een succes gebleken inderdaad. Bel Ribery en Rivaldo bijvoorbeeld maar even. Als je van Gaal de laatste tijd gevolgd hebt (en dat heb je vast) is dit echt een no go. Hij is goed met jeugd, maar met gearriveerde spelers kan hij niet omgaan. Geen vooruitgang t.o.v van Marwijk dus. Daarbij heeft hij pas geleden al zijn geloofwaardigheid verspeeld bij Ajax. Net als (scholletje) Blind.

6 juli 2012 om 23:19

@afca_126

Sorry, hoe loste van Marwijk het probleem met ego's en vedette's ook al weer op op het laastte Ek?

Juis, N I E T.

6 juli 2012 om 23:35

Als hij Robben weer zo laat spelen dan winnen we t Wk. Man hij schoot alles in de kruising!

7 juli 2012 om 05:26

Ik hoop dat van Gaal dus ook is aangesteld om te verjongen.

7 juli 2012 om 10:19

@ thespecial2

Dat heeft Louis bij ieder team gedaan. Ik denk dat jongens als Maher en Viergever er binnen no-time bijzitten.

@ Afca_126

Hij won met Bayern Munchen de landstitel, de beker en bereikte de Cl-finale. Hij heeft de ego's dus op de juiste manier geprikkeld en ervoor gezorgd dat de teamprestatie voorop bleef staan. Uitstekend gedaan dus.

Goeie zet lijkt me, eindelijk wat meer voetbal in de ploeg.

6 juli 2012 om 21:08

Weet je de opstelling al dan?

Je weet niet wat zijn speelwijze gaat worden. Hij moet en zal nu willen slagen. Dus op welke manier dat gaat gebeuren maakt hem niet zoveel uit.
Hoop dat je gelijk krijgt en hij Nederland weer mooi laat voetballen en dat de andere landen zeggen dat Nederland mooi voetbal speelt.

Maar niets is belangrijker dan weer eens een prijs pakken!

6 juli 2012 om 21:46

Als je van Gaal kent, zal hij aanvallend spelen en voetbal willen spelen i.p.v. dat achterover leunen van van Marwijk. Kwa voetbal en kijkpklezier zal het vermoedelijk veel beter worden.

6 juli 2012 om 21:50

De opstelling maakt niet veel uit. Het is per definitie een betere en aantrekkelijker opstelling dan onder van Marwijk ooit is gespeeld.

6 juli 2012 om 21:50

Laten we het hopen en verwacht ook wel aanvallend spel. Maar denk dat hij ook resultaat wil halen en hem dan de speelwijze niet meer veel uit zal maken.

6 juli 2012 om 23:25

@braampie

Wat wil je nou, mooi voetbal of prijzen? Je zegt het 1, maar vind het ander belangrijker.
Ik wil gewoon mooi voetbal en prijzen. Beide moet kunnen met van Gaal, zolang er verjongt wordt, of de ego's hun ego opzij zetten voor nationaal belang.

7 juli 2012 om 12:58

Ik wil ook het liefste beiden. Maar als het met mooi voetbal niet lukt, dan maar op een andere manier. Goed presteren en prijzen pakken is het belangrijkste.

6 juli 2012 om 21:18

Inderdaad, het zal weer over voetbal gaan ipv namen.

Een logische zet denk ik. Maar ik weet niet hoe blij Arjen Robben hiermee is...

6 juli 2012 om 20:33

Robben hoeft niet blij te zijn.
Hij moet maar denken aan het team.

6 juli 2012 om 20:36

Dat is helemaal waar.

6 juli 2012 om 20:37

Maar Robben kon het redelijk met van gaal vinden. Van gaal liet Ribery stikken.

6 juli 2012 om 20:37

ja en? Robben is niet het belangrijkste, wil ie niet dan hebben we narsingh wel weer.
Robben heeft op het EK al laten zien aan vervangeng toe te zijn.

6 juli 2012 om 20:46

Robben blijft één van de betere Nederlandse voetballers van dit moment, als we alleen naar het afgelopen EK gaan kijken kun je denk ik zo'n beetje iedereen wel gaan vervangen.

6 juli 2012 om 20:56

Van Gaal is tactisch wel zo sterk dat die jongens als Van Persie en Robben weer op topniveau in Oranje laat schitteren.

6 juli 2012 om 21:10

Hij moet in vorm zijn om de belangrijkste speler te zijn. Als hij niet in vorm is presteert hij ook niks. Het is geen speler die minimaal een 6je haalt. Dat is het enige nadeel.

7 juli 2012 om 10:42

@afca: Kom op zeg, je wilt toch niet serieus Robben vergelijken met Narsingh?? Een Robben in vorm is een van de beste spelers ter wereld en is kampioen geworden in Nederland, Engeland, Spanje en Duitsland. Narsingh heeft het tot nu toe alleen goed gedaan in de Eredivisie. We hebben een Robben in vorm nodig.

6 juli 2012 om 20:45

Ja of we starten met een volledig nieuwe selectie met allemaal jonge spelers

Even een voorbeeld

Voor sommige plekken wist ik niets en ik heb gewoon de ''oude'' formatie aangehouden.
dit lijkt mij de beste oplossing aangezien je toch veel nieuwe jonge jongens erbij hebt over 2 jaar omdat de meeste tegen de 30 of al in de 30 zijn.

Krul
Van rhijn
Nuytink
Gouweleeuw
Willems
Anita
??????
Narsingh
???
??
L.De jong
6 juli 2012 om 20:51

Dit team is Nederland-onwaardig en met deze spelers moet je blij zijn als je je überhaupt kwalificeert voor een eindronde, laat staan denken aan een toernooi winnen. Met een nieuwe selectie beginnen is geen optie, zonder Sneijder, Van Persie, Huntelaar, Robben en Van der Vaart heeft Nederland een team dat niks voorstelt op internationaal niveau.

6 juli 2012 om 20:54

Nee,maar je zal die jongens toch een keer wat internationale ervaring op moeten laten doen.

6 juli 2012 om 20:46

Volgens mij heeft Robben zijn hoogtijdagen gevierd onder Louis Van Gaal

Dit lijkt me wel een uitstekende keuze. Prima!

Oh My God....all I can say

Prima keuze, groot trainer die het zeker in zich heeft om een goed team te smeden. Zowel qua discipline als tactiek. Louis van Gaal was voor mij ook een logische keuze daarom.

6 juli 2012 om 20:28

Tactiek? Hij speelt volgens z'n filosofie, al sinds Ajax. Miss met een paar tweaks her en der, maar tactisch sterk wil ik 'm ook weer niet noemen.

Discipline? Werkt alleen maar averechts als bondscoach. Alsof vedettes die een paar keer per jaar verzamelen ineens slikken dat ze bij elke pas op de vingers getikt worden. Dan is 't snel klaar hoor.

Team smeden? Wederom, een bondscoach smeed geen team. Dat doe je bij een club waarbij je elke dag met die gasten werkt. Wel kun je een goeie atmosfeer kweken, maar dat heeft niets met discipline te maken. Meer het goed kunnen managen van al die ego's, goede afspraken maken en een doel stellen.

Een bondscoach moet voldoen aan people management skills, stukje management, uitstraling en tactisch inzicht. Meer niet.

Hoewel ik van Gaal interessant vind, betwijfel ik of hij zich kan schikken in deze rol. Al is hij een dagje ouder, misschien wat rustiger, meer geleerd, ook hoe om te gaan met vedettes bij Barca en Bayern etc ... Dus wie weet ...

Ik heb echter 0,0 vertrouwen in Blind ...

6 juli 2012 om 20:57

Nee hoor, hij heeft bij AZ lange tijd 442 gespeeld. Hij heeft de formatie aan de kwaliteiten van zijn spelers aangepast. Ik zie hem dat ook wel bij Oranje doen.

6 juli 2012 om 21:20

Yep en bij Bayern heeft hij de tactiek die Bert later overnam bij oranje gesmeed.

6 juli 2012 om 23:37

@xstream

Zo, val jij even door de mand. Een bondscoach hoeft geen team te smeden? Nee, het gaat allemaal vanzelf

Hoop meer succes dan de vorige keer. Het is je gegund Louis.

hahah de ego van gaal moet de ego's gaan leiden! dit wordt een giller

wow, nederland heeft een nieuwe bondscoach, dat is snel geregeld,
hoop dat van gaal het natuurlijk goed gaat doen

Nou opzich goede keuze. Nederland moet oudere spelers laten vallen en het oplossen met talenten. Laat van Gaal hier nu mee kunnen werken + dat hij wat uitstraalt en dominant is naar anderen, iets wat we misten

Pak die verwende jochies maar goed aan v. Gaal!! Ik heb er wel vertrouwen in.

7 juli 2012 om 01:21

Jij hebt helemaal gelijk. Iedereen die hier maar loopt te zeiken.
Ben net terug van cafe maar dit is het beste nieuws sinds tijden. Denk dat van Gaal de enige is die op het moment van al het kwaliteit dat wij hebben een team kan maken.

We zullen het zien, maar ik ben hier zeer blij mee!!!!!!!

Verschrikkelijk. Van gaal is geen bondscoach. uitstekende clubcoach maar geen bondscoach. Ik vrees het ergste.

6 juli 2012 om 20:35

Zou niet weten waarom niet, er is geen Nederlandse trainer die net zo gepokt en gemazeld is als van Gaal. De man heeft op clubniveau alles meegemaakt wat je mee kan maken en alles gewonnen wat je winnen kan. Dat het hem vorige keer niet lukte is natuurlijk een enorme zwarte bladzijde maar ik gun hem van harte deze kans op een revanche.

7 juli 2012 om 00:02

Het is gewoon erg lastig om je groep zo´n filisofie van van gaal door te drukken. Dat heeft tijd nodig. en dat heb je als bondscoach niet.

7 juli 2012 om 00:36

Dat lijkt me onzin, de filosofie van van Gaal is al bij de spelers bekend dus die hoeft hij ze niet meer bij te brengen. Daarbij hebben de internationals al zoveel ervaring dat van Gaal ze echt de grondbeginselen van het voetbal niet hoeft te leren. Daarnaast heeft elke coach zijn eigen filosofie en mocht je gelijk hebben dat het tijd nodig heeft dan geldt dat ook voor welke andere coach dan ook, larie dus.

6 juli 2012 om 21:29

Van Gaal heeft de schijn tegen, WK 2002 niet gehaald. Enige toernooi waar Nederland vanaf 1988 ontbrak.
Hoop dat hij volwassener is geworden en niet gaat trainen als clubtrainer (overbelasting) en de vedettes normaal (hard) aanpakt, dus geen oorlog tussen ego's.
In de kwalificatie naar het WK 2002 had de nodige vreemde opstellingen (reiziger als linksback) en wissels (hasselbaink als rechtsbuiten). Hoop dat hij daarvan geleerd heeft.

Nederland moet in augustus al vriendschappelijk aan de bak en begin september begint de kwalificatie. De Knvb had (te) weinig tijd.
Van Gaal was een vd weinig beschikbare alternatieven.
Persoonlijk had ik eens geinformeerd bij Pim Verbeek (geen grote naam wel de nodige internationale ervaring als assistent en als bondscoach van Zuid Korea en Australie). Had in ieder geval navraag gedaan over zijn kwaliteiten.
Andere echte lternatieven nog onder contract of te oud of te uitgesproken (rijkaard, Adriaanse, Beenkhakker).

Yes.
Dit is de ideale man in mijn ogen.
Nu word het ook weer mijn Nederlands elftal.

6 juli 2012 om 20:56

We gaan eindelijk weer kijken naar aanvallend voetbal.

Goede keuze...tenminste geen slapjanus...van Gaal laat ook zien dat hij ballen heeft !

6 juli 2012 om 20:38

hij laat letterlijk zien dat hij ballen heeft, als je vd gijp moet geloven

6 juli 2012 om 20:39

haha ja daarom zeg ik het ...

Dit had ik dus echt niet verwacht!

Wauw, deze zag ik niet aankomen!

Verassend!!!! Maar goed!!

geweldeig dit! succes louis. ben er erg blij me

Wat moeten we hier van denken? Het is een gok, maar wie weet kan Louis dit klusje wel klaren.

6 juli 2012 om 22:05

Op korte termijn geen "echte" alternatieven voor de Knvb. Eerste oefenwedstrijd half augustus en begin september kwalificatie.
v. Gaal gefaald voor het WK 2002, voor de rest veel bewezen. Door het gebrek aan alternatieven "is het land der blinden eenoog koning".

Eerst haalt NEC Breuer dan wordt Van Gaal Bondscoach een beter begin van het weekend kan niet ..

Ben benieuwd wat hij ervan gaat maken. Ik geloof er ook wel in dat hij voor een nieuwe elan in de ploeg gaat zorgen door de selectie te gaan vernieuwen! Ik ben benieuwd wie hij dan meeneemt als assistenten, maar ik heb er opzich best wel veel vertrouwen in met Louis!

Wij zijn de beste van de wereld! :P zie hem al op een of ander plein staan schreeuwen als we het WK winnen!

6 juli 2012 om 23:42

@t-vermaelen

Als wij het WK winnen, schreeuwt heel Nederland mee, voor en tegenstanders van zijn aanstelling ;

7 juli 2012 om 12:21

Haha dat zeker. Ik denk iedereen behalve Johan Cruijf... :P

Fantastisch nieuws!!

Ik ben er van overtuigd dat Louis de juiste man is. Hij verdient een herkansing. Alle prijzen die hij heeft gewonnen, talent dat hij heeft laten doorstromen, zijn manier van ego's aanpakken en een hecht goed aanvallend voetballend team maken spreken voor zich. Hup Louis!!

6 juli 2012 om 22:43

Voor het Nederlands voetbal is dit inderdaad fantastisch nieuws. Wat Nederland moet doen is volgens de Ajax-filosofie gaan voetballen zoals Spanje die de Barcelona-filosofie hanteert. Dan heb je met van Gaal een uitstekende man daarvoor. Ook kan men blij zijn dat van Bommel niet meer hoeft te rekenen op een telefoontje, want die kan echt niet meer mee in Oranje.

Maar of Louis nou zo goed is met ego's? Dat denk ik eerlijk gezegd niet. Anders had hij spelers zoals Lucio, van Bommel, Toni en Ribery wel onder controle gehad. Wat Louis wel goed kan is uitstekend met jonge spelers werken.

Een Frank Rijkaard had ik ook graag gezien, maar dat is meer doordat hij goed met vedetten om kan gaan.

6 juli 2012 om 23:43

@hen_nie

Als je hier boven nou ook zo had gereageerd, had ik het veel positiver gevonden. Voor deze duimpjes omhoog ;

Haha word lachen met hem.

De grootste fout die de Knvb kan maken, een nog grotere ego dan de spelers aanstellen.

6 juli 2012 om 20:40

Een ego die groter is dan alle andere ego's bij elkaar is wat deze groep nodig heeft.
Of heb jij soms liever dat ze (met alle respect) Alex Pastoor aan zouden stellen?

6 juli 2012 om 21:08

Pastoor is ook een te groot ego, had liever Hiddink gezien.
Dit wordt een groot drama,hij heeft binnen de kortste keren , conflicten met spelers en pers.
Nederland zal de eindronde onder van Gaal weer niet halen,maar misschien verdienen de huidige ego,s ook niet beter.

6 juli 2012 om 23:39

Dan hebben we nog iets waarover we kunnen discussiëren dus saai zou t niet worden

7 juli 2012 om 01:22

Hiddink wil niet. Blijft wel even realistisch alsjeblieft. Ik had ook liever Cruijff gezien maar dat is ook niet haalbaar. Liever Van Gaal dan Ruud Gullit. Rijkaard, Koeman, Frank de Boer etc. waren ook allemaal niet beschikbaar dus dan blijft er weinig over...

6 juli 2012 om 21:38

Misschien zou jij ons dan kunnen vertellen wie er wel geschikt voor is? Gullit wordt door bijna iedereen sterk afgeraden, de Boer zit nog bij Ajax, Advocaat gaat naar Psv, Hiddink blijft lekker in Rusland, Rijkaard heeft geen interesse en een Gertjan Verbeek zie ik het ook niet graag doen. Dan denk ik dat van Gaal de beste keuze is. Onder van Marwijk kon bijvoorbeeld een Robben naar van Marwijk roepen dat die zijn kop moest houden, bij van Gaal kan die dan waarschijnlijk oprotten denk ik. Het is mijn inziens goed dat iemand als van Gaal iedereen weer op zijn plaats zet.

6 juli 2012 om 22:02

Gullit was iig een betere keuze geweest,is zelf wel topspeler geweest hij weet wat daarbij komt kijken weet wat er op je afkomt als speler.
Hij heeft het respect van spelers,kan met mensen omgaan kan zoals Derksen zegt het product oranje verkopen.
Ja hij heeft het als clubcoach niet goed gedaan maar het Nederlands elftal is een heel ander verhaal.
Zet er een goede veldtrainer naast,hoeft niet eens een hele bekende te zijn.

6 juli 2012 om 22:25

Gullit is een lachertje als trainer. Die heeft de uitstraling van een looser.
Fantastische voetballer in zijn hoogtij dagen, maar als trainer, kom op zeg.....

6 juli 2012 om 22:27

Van Gaal heeft veel gepresteerd alleen in 2002 was geen succes. Tuurlijk is het wat moeilijk in de omgang. Maar toch echt alles beter dan Gullit.

Als je alleen respect afdwingt omdat je topspeler bent geweest, het product kan verkopen en een veldtrainer nodig hebt omdat dat zelf niet beheerst, dan moet je geen bondscoach worden.
Ruud heeft bij geen enkele club zijn contract uitgediend, alleen bij Chelsea (97/98) gepresteerd (als speler/coach). Bijv. bij Feyenoord zijn contract na een jaar weer ingeleverd, vond Smolarek niet geschikt omdat die vreemd uit zijn ogen keek.
Gullit heeft langdurig "sabbitals" ingelast nadat hij weer voortijdig was opgestapt. Zo'n trainer dwingt geen enkel respect af bij de spelers. Tactisch geen groot licht.
Met alle respect voor de speler Gullit, als (bonds)coach totaal ongeschikt.

6 juli 2012 om 22:49

Jaakke,

Volledig mee eens. Geweldige voetballer en personality als voetballer, trainer hopeloos gefaald . Geen consistent beleid/visie, mist de drive, (zie zijn langdurige periodes dat hij geen trainer is), maakt spelers niet beter (feyenoord), gaat bij een idiote cub als Grozny aan de gang (om de mensen in die zielige regio op te fleuren). Sowieso niet geschikt en ik ben bang dat de spelers hem niet serieus zouden nemen.

Jippie !

Snelle actie van de Knvb en een goede keus !

Geen grijze muis deze keer. Maar een trainer, die van eigen kracht uitgaat en durft te aanvallen !

Dit komt wel echt als een verrassing. Het stond al even op Vi.nl in hoofdletters, maar het stond niet bij de vijf hoofdpunten, dus ik dacht dat het een gerucht zou zijn.

Maar goed.. ik ben blij dat ie een tweede kans krijgt. Hij zal wel af en toe snauwen, maar goed.. hij zal minder reden tot snauwen hebben dan Van Marwijk, omdat hij gewoon tactisch heel sterk is en spelers beter kan maken.

Knvb, bedankt

En Van Gaal, succes! De cirkel is rond! En de bal ook trouwens..

Mooizo, erg onverwacht , maar ik ben der wel blij mee. Lekker hard, niet de mening onder de stoelen verstoppen enzv... Hij is een beetje gek en gestoord maar dit is mooi en goed voor het NL elftal!

Een hele goede trainer, alleen of dat voldoende is. De beste spelers worden geselecteerd, dus hij hoeft ze niet beter te maken. Hij is meer een clubcoach dan bondscoach.

Wie beter dan Louis van Gaal als je een nieuwe selectie wil opbouwen? Goeie beslissing vind ik.

Edti: Ik verwacht trouwens geen wonderen van hem voor WK 2014. Denk wel dat Oranje voor EK 2016 een extreem getalenteerde selectie gaat krijgen met al die talenten van wie ik verwacht dat ze binnen een paar jaar doorbreken.

goede keuze van de knvb

succes louis

Denk dat als van der Wiel nu ook met z'n rapcarriere bezig is tijdens 't trainingskamp dat hij onder van gaal meteen z'n koffers kan pakken! Gunstig!
Van Rhijn in de basis!

Ik weet het niet.. M'n gevoel zegt dat dit helemaal fout gaat met al die egotjes maar aan de andere kant is het misschien niet eens zo'n gekke keuze. Hopelijk gaat hij doorselecteren en krijgen we een jonge selectie. Verheug me nu al op de interviews!

In mijn ogen de meest geschikte kandidaat. Tuurlijk, hij heeft het in 2002 een keer niet gered, maar elke trainer kan zich rehabiliteren. En eerlijk: van Gaal is een trainer die boven de groep staat, tactisch sterk is. Mij maakt het niks uit dat hij een moeizame relatie heeft met de pers, hij moet ervoor zorgen dat Nederland internationaal weer serieus genomen wordt. Daarnaast denk ik dat egotrippers aan de beurt komen bij hem.

het zal mij benieuwen...
als hij bij oranje zo arrogant en zo absurd gaat doen als bij bayern wordt het 10x niks.
en tja, aangezien ik louis niks anders heb zien doen in zijn carrière heb ik dus mijn twijfels...

6 juli 2012 om 20:29

Je hebt dus ook gezien dat hij tig prijzen heeft gewonnen, ook bij Bayern?
Of kijk jij alleen maar naar de negatieve punten? Dan ben je snel klaar bij elke coach

6 juli 2012 om 22:41

er is een wezenlijk verschil tussen bondscoach zijn en hoofdcoach/trainer zijn bij een club.
vertel mij maar hoeveel prijzen hij won als bondscoach... (hij kwalificeerde zich niet eens voor het wk in 2002!)
ik denk dat de internationals met dit soort ego's niet om kunnen gaan met van gaal en andersom.
van gaal heeft prijzen gewonnen als trainer bij een club totdat hij weer eens ouderwets gek ging doen.

hij kan niet met vedettes omgaan, dat heeft hij keer op keer bewezen, bij bayern en bij ieder andere club waar een vedette aanwezig was.
en wie spelen er bij een nationaal elftal?
juist, de beste spelers en dus vedettes, ik heb er dus een hard hoofd in!

6 juli 2012 om 23:47

@crazydj07

"hij kan niet met vedettes omgaan, dat heeft hij keer op keer bewezen, bij az"

Leg even uit met wie hij niet kom omgaan bij AZ? Ben echt benieuwd...

7 juli 2012 om 00:04

@badhabbit, ik zet het nogal lomp neer.
bij az heeft hij ook gezeik veroorzaakt met media etc.
bij az waren er geen vedettes, el hamdaoui had in die tijd nog niks bijzonders gepresteerd en dat kwam pas na dat super seizoen (maar ja, niet lang daarna was louis weg hè)

bij az geldt dat dus niet, bij de andere clubs wel waar vedettes aanwezig waren.
bij clubs als az waar er geen vedette aanwezig was kon hij goed werken.

mijn excuses voor mijn onwaarheid/lompheid :P

Nu kunnen Van Bommel en Bouma definitief bedanken. Zij zullen onder Louis niet meer opgeroepen gaan worden.

Succes Louis en je kan het !!

Als we Wereldkampioen worden:
wir sind die besten!
van Duitsland
van Argentinie
van Spanje
Van Brazilie
Van de wereld!

6 juli 2012 om 20:36

geniaal snuit

Zal van Gaal Loffel an Loffel gaan liggen met RVP en Ibi in 't hotel? :P

Haha, lang leve de drama! Van Gaal is op clubniveau mijn lievelingscoach, ik hoop dat ie dat bij Oranje kan repliceren.

Als er iemand niet met ego´s om kan gaan is het Van Gaal wel. Ik snap de keuze voor Van Gaal dus van geen enkele meter. Tenzij het al vast staan dat er een paar ego´s niet meer opgeroepen zullen worden.

6 juli 2012 om 20:53

Hij straalt wel gezag uit, iets waar ego´s zich juist misschien wel anders door gaan gedragen.

6 juli 2012 om 22:57

mja en je denkt niet dat zijn gezag ietwat minder is na het briljante verhaal over de gezakte broek in de kleedkamer etc.?

van gaal kan niet met vedettes omgaan, dat heeft hij wel genoeg bewezen bij clubs.
tja en volgens mij spelen de beste spelers juist bij een nationaal elftal en dus de vedettes...
dat hebben we gezien bij dit ek, ik hoop ook dat van gaal in dat opzicht veel veranderd is maar anders wordt het een ramp.

sneijder, robben, van persie etc. nemen heel die van gaal echt niet serieus hoor als hij weer eens uit zijn plaat gaat tegen de media etc.

6 juli 2012 om 23:26

Juist, je hebt 100% gelijk.

Ik voorzag zijn aanstelling bij Bayern als grote keerpunt in de carriere van Van Gaal. Een topclub die in alle opzichten bij hem pastte. En dacht echt, Van Gaal heeft geleerd van zijn optredens bij Barcelona.. nu hij wat ouder is en meer ervaring heeft zal hij nu wel correct kunnen omgaan met de grootste sterren en ego´s binnen een topclub als Bayern Munchen.

De uitkomst weten we. Van Gaal heeft echt helemaal niets geleerd van het verleden. Is wel ouder geworden maar 0,0% wijzer.

Degene die dus denken zo van.. och hij verdient een tweede kans.. hij is veranderd; Forget IT! Nergens op gebaseerd en hoogst onwaarschijnlijk.

Goeie coach maar ik denk niet dat van Gaal succesvol kan zijn als hij steeds korte tijd met het oranje team op trekt
Ben wel benieuwd naar de veranderingen die hij gaat doorvoeren
Ik denk dat een veel groter deel van de bevolking zicht kan vinden in de beslissingen die hij neemt
vooral ook omdat zij beslissingen berusten op logica en niet alleen maar een gevoel zoals bij van Marwijk

Prima keuze! Leuk dat Louis nu een tweede kans krijgt om met het Nederlands elftal een goede prestatie neer te zetten. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in!

Interlandcarriere van Bommel dus 100 zeker voorbij!

6 juli 2012 om 20:30

Ach, maak gewoon plaats voor anderen!

6 juli 2012 om 20:31

Was die dat al niet dan? Hij had aangegeven zich ter beschikking te stellen indien nodig. Maar iedereen ziet toch dat hij het niveau steeds minder aan kan. Dus in 2014 al helemaal niet. Dat had elke bondscoach wel ingezien. (alleen schoonvader van Marwijk misschien niet)

6 juli 2012 om 20:34

Ja maar dit is dus de 100 procent bevestiging daarvan. Overigens zal het WK zeker te ver weg zijn. Maar nog wat kwalificatiewedstrijden of vriendschappelijke duels zou altijd nog kunnen. Maar onder Louis dus niet.

6 juli 2012 om 20:56

Als je als bondscoach slim bent neem je van Bommel ook niet meer mee naar vriendschappelijke interlands en kwalificatie wedstrijden. Als hij toch niet in je plannen voor het WK voorkomt, kun je beter aan een team bouwen. Ben benieuwd wie van Gaal als opvolger ziet. Of alleen de Jong centraal.

De enige bondscoach die sinds 1986 erin is geslaagd oranje niet naar het WK eindronde te leiden.dat is een logische keuzem, blijkbaar wil bert van oostveen liever niet naar het WK in brazilie zeker veelste warm daar voor hem.

6 juli 2012 om 20:36

Je kan ook zeggen: Ik mag Van Gaal niet maar ik kan niet met andere argumenten komen dat oude koeien uit de sloot halen.

7 juli 2012 om 08:47

Dat zijn geen oude koeien, dat zijn feiten maar die willen de meeste Van Gaal lovers hier niet onder ogen zien.

gelukkig zie hem echt goed gaan met de jonge generatie die eraan komt en die oude spelers in bedwang tehouden ben echt blij ermee !!!

Haahahahahahaha ongelofelijk, zo een stomme fout maak je toch geen 2x..... hahahahahaha. Hij is toch geen bondscoach, clubtrainer een van de beste, maar zorgen voor een goede sfeer kan hij niet.

Toch veel succes Louis.... maar ik ben bang dat dit de slechtste keus is die je op dit moment kunt maken. Aan de andere kant zal hij nu wel weer met een Masterplan komen

OH en VZ hij wilde toch bij een groot voetballand....

6 juli 2012 om 20:38

Toen liep het ook wel fout omdat de generatie die toen speelde onder van Gaal nogal van Gaal moe was. De play offs naar het WK toe tegen Ierland hadden we toen ook dik moeten winnen maar de bal ging er maar niet in. Van Gaal is nu 12 jaar ouder en 63 jaar. Ik denk dat hij nu wel wat meer weet hoe het bondscoachschap in elkaar steekt. Daarnaast was het nog steeds zijn ambitie om een land naar het WK en de titel te leiden en of je nu een schijthekel aan hem hebt of niet. Hij blijft een goede trainer. Je weet wat je aan hem hebt iig en de andere kandidaten was ook maar afwachten wat het zou worden.

Ik ben juist zeer benieuwd naar de 1e paar interlands wie hij allemaal gaat selecteren. Van Gaal is zo ziek van het spelletje dat hij net zoals velen hier ook voor zichzelf al selecties heeft samengesteld.

6 juli 2012 om 20:43

Zoals gezegd ik stel zijn vakmanschap niet ter discussie, maar sorry hij is geen bondscoach. Heeft constant conflicten met jan en alleman en kan geen goede sfeer creeren. Ik hoop voor hem en NL dat het allemaal goed gaat, maar heb er een hard hoofd in.

Grappig en mooie televisie. Succes Van Gaal. In plaats van Psv-kamp nu weer een Ajax-kamp.

6 juli 2012 om 20:33

Ik denk dat deze coach wel iets eerder zal kijken naar de speler die nodig is voor het spel dat hij wil spelen dan kijken bij welke club deze speler speelt

7 juli 2012 om 09:17

Ik heb het ook over de technische staf...

6 juli 2012 om 22:02

Van Gaal zal geen een speler voortrekken. Daar ben ik 100 procent zeker van. Hij heeft 1 keer gefaald en zal zijn status nooit willen verliezen. Hupppp, met de bezem erover heen!

Ik denk dat van Gaal wel een goede keuze is. Toen hij het van Rijkaard overnam in 2000 zat er nog teveel gif in om alleen maar op het veld te staan met interlands maar nu 12 jaar later is hij 63 en volgens mij een prima leeftijd om lekker rustig de bondscoach uit te hangen. Wat je nu precies aan Blind hebt weet ik ook niet precies maar ja dat geld denk ik voor alle assistente onder van Gaal.

Ik moet het nog zien, iedereen hier is wat mij betreft iets te over-enthousiast. Als ik sommigen hier moet geloven hebben we dat WK in Brazilie nu al gewonnen...

Heerlijk precies wie ik wou. Van Gaal kan dmv z''n status ervaring en kwaliteiten dit team weer aan de praat krijgen, dat weet ik zeker.

Volgens mij een goede keus en zo wie zo de beste keus op dit moment. Zo heel erg veel alternatieven had de Knvb immers niet. Ook fijn dat er snel geschakeld is door de Knvb.

Ben benieuwd met welke spelers Louis het wil gaan doen.

Ik ben benieuwd wat de spelers van van Gaal vinden. Ik denk dat de meesten niet op hem zitten te wachten. Ook bij zijn ex-werkgevers was hij niet bepaald geliefd, ze zagen hem liever gaan dan komen.

Goede keuze en een goede leermeester.

Zelf had ik voor Gullit gekozen als Uitgangsboord.

Hopelijk gaat ie nu wel naar het WK.

Die zag ik toch niet aankomen, ben wel blij dat hij een kans krijgt. Kan niet wachten tot ik zijn opstelling zie, ben wel benieuwd.

Dit is de domste fout die de Knvb kan maken. Een ego aanstellen om de ego's onder duim te houden en om jonge spelers van hun kwaliteiten te overtuigen. Van Gaal, uuuh nee Knvb!

We zijn de beste van Afrika......
We zijn de beste van Europa.....
We zijn de beste van Zuid-amerika...

Dusss...we zijn de beste van de hele!?...... Wereld!!!!!!!

6 juli 2012 om 20:56

je kan niet de beste zijn van Afrika en Zuid-amerika, want Nederland ligt daar niet en je hebt ook nog Azie.

PS: we zijn natuurlijk wel de beste.

6 juli 2012 om 22:13

Bij het WK errepol

7 juli 2012 om 10:48

dan ben je nog steeds niet de beste van die werelddelen, alleen beter dan die landen uit het werelddeel, maar ik snap wat je bedoelt en daar gaat het om.

Goed en Slecht

Goed: Hij is goed met talenten een kans geven en opleiden [zie badstuber en muller], is een harde hand dus zal luie krengen als Robben en Van Persie leren werken voor hun geld en prestaties!

Slecht: Hij heeft soms zomaar ruzie..

Al met al zag ik dit als de beste optie Louis make us proud

Dat zag ik niet aankomen... opzich geen slechte keuze, goede trainer, maar ik ben benieuwd of hij oranje weer aan de praat krijgt.

Er zullen dus veel Ajacieden worden opgeroepen nu denk ik.

6 juli 2012 om 20:38

Ja en heel veel van Barcelona, AZ en Bayern München.

De minst slechte oplossing, zullen we maar zeggen. Ik hield ooit van van Gaal, daarna vond ik het een nare man worden met als dieptepunt de streek richting Cruijff, hopelijk ga ik weer van hem houden. 's Mans kwaliteiten staan natuurlijk buiten kijf.

Nou lekker dan, van Gaal bondscoach,sturkenboom perschef. Ben je lekker klaar mee.zie het echt niet zitten met van gaal aan het hoofd bij ons aller oranje.

Wanneer komt z'n persconferentie? Vanavond in het sportjournaal?

Ik denk trouwens dat we ineens raar gaan opkijken dat Nederland ook aanvallend kan spelen en dat we druk zetten bij balverlies en op een goeie manier gebruik maken van de spelers die we hebben.
Als mensen het voetbal tegen Denemarken al aanvallend durven te noemen, dan gaan we onder Van Gaal nog wat beleven. Dat durf ik wel te wedden.

Best wel een goede keuze van de Knvb, ik had liever Gullit gezien maar k ben er blij mee

succes Louis

Logische keuze. Van Gaal wilde bondscoach worden en Knvb zocht een bondscoach met lef.
Ik vind het een goede keuze.

Gullit is geen echte bondscoach, met uitstraling alleen red je het niet. Hij heeft als trainer geen ruggegraat.

bijna iedereen beziet dit toch wel als goed nieuws
iedereen gaat blij het weekend in

Nee toch, dit is toch geen uithangbord voor de Knvb.
ZIe hem nog in zijn lederhose op het balkon in Munchen blaken....

Hopelijk pakt zijn manier goed uit maar ik gok dat over 2 weken op voetbalzone wel staat dat hij de eerste selectie spelers al goed bij de kop heeft

Misschien eerst even kunnen wachten totdat we ons gekwalificeerd hebben

ON: goede coach om een nieuw team op te bouwen.

Goed nieuws dit! ben er heel blij mee....yoehoe!!

Jammer, ik had liever een jongere coach gezien. Frank Rijkaard of Ruud Gullit. Maar aan de andere kant is het wel een goede coach en dan kun je de Knvb niet verwijten dat ze hem aanstellen.

Daarnaast zal het toch van de spelersgroep afhangen, zijn ze tevreden met van Gaal en zijn systeem dan zal het een succes worden, zo niet is dat jammer.

Goeie keus! Iemand die niet bang is iemand tegen te spreken en buiten de selectie te laten.

Doei Mark Van Bommel , goeie keus van de Knvb Van Gaal wilt altijd mooi voetbal spelen en aanvallend net als bij Ajax en hopelijk doet hij dat en geen vriendenpolitiek door spelers te kiezen die bijna het gehele jaar niet speelden Affelay en Sneijder(sneijder speelde wel een goed EK) en RVP raakt geen pepernoot maar mag tog beginnen .. Bertje...

Okok Ik ben benieuwd. Als je voor Nederland bent, dan moet je volgensmij wel blij zijn met deze keuze.....? Maar gezien de reacties hier boven zijnn meer dan een paar een beetje teleurgesteld. Ik vroeg me af waarom?

Hij is een aanvallend ingestelde coach. Hij laat zijn teams mooi voetbal spelen. Hij houdt ervan om jonge spelers de kans te geven (xavi etc etc) en bovendien is hij meer een leider dan Bvm. Een echte dictator haha.

6 juli 2012 om 21:09

Mee eens.

Mensen kunnen in ieder geval om drie redenen niet blij zijn met deze keuze:
1. Ze zitten in het Cruijff-kamp (die zelf nooit gedurfd heeft om Oranje te trainen, maar wel om continue kritiek te leveren)
2. Ze zijn Psv'ers die bang zijn dat vanaf nu alleen maar Ajacieden worden geselecteerd (wat onterechte angst is)
3. Ze denken dat de Van Gaal van 2002 dezelfde persoon is als die van 2012 (terwijl die nu veel meer ervaring heeft)

6 juli 2012 om 22:55

Ajax1975,

1. Foei, hoe durf je dat te stellen.
Vlg. de insiders hier op VZ is Cruiff altijd gepasseerd. Dat lag niet aan Cruijff, doch aan zijn tegenstanders. Men hoort iets van de volledig objectieve Johan Derksen dat hij 3x gepasserd is. Waarvan dat in 1990, klopt, toen Beenhakker coach werd.
In 1994 kon en mocht hij het worden, toen kwam Cruijff er niet uit met de Knvb. Dat wordt gepresenteerd alsof hij gepasseerd werd. Crujff had, zoals gewoonlijk, iets te hoge eisen (financieen, bezetting trainers- en medische staf, etc). Het is graag of niet.

De cirkel is rond.

Die Knvb met Bert van Oostveen laat zich niets voorschrijven....

De lobby van Dersen voor Gullit heeft dus niet gewerkt!
De lobby van Cruijff voor Rijkaard heeft dus niet gewerkt!

Dan maar de erfvijand van Cruijff.... En dat betekent dat elke, door Cruijff aanbevolen speler publiekelijk wordt afgeserveerd door van Gaal.

Kwalificeren voor de Wk2014 zal Oranje niet doen, maar het entertainment gehalte zal met sprongen stijgen.

6 juli 2012 om 20:43

@ oleguapa

Louis gaat zijn eigen weg en is een eerlijke man in zijn selectiebeleid. Ik denk niet dat hij zich iets aantrekt van wat Cruijff zegt over welke speler. Sterker nog, ik dat Maher een van de eerste is die erbij gehaald gaat worden door Van Gaal. Ook niet heel gek, want Cruijff en Louis van Gaal zijn allebei fan van hetzelfde spelletje. Aanvallend, dominant, technisch verzorgd voetbal!

6 juli 2012 om 20:50

Niet zo de romanticus uithangen, beste Hennie met je zogenaamde ajax spelletje.

Voor van Gaal is dit de ultieme revanche nadat hij zich niet gekwalificeerd heeft voor een Wk.
Die gaat dus nu puur op resultaat werken (waar natuurlijk niets mis mee is).
Een tweede echec kan van Gaal zich gewoon niet veroorloven. Dat zou de man een enorme reputatieschade opbrengen plus dat hij dan nergens meer serieus wordt genomen.
Alle successen in het verleden ten spijt.

6 juli 2012 om 21:04

@ oleguapa

Zogenaamde Ajax spelletje? Inderdaad!
Hoe heeft Louis in al die jaren resultaten geboekt? Juist, met dat voetbal. Je hoeft je dan ook niet zo dommig voor te doen. Louis is niet iemand die in zijn schulp kruipt. Ik denk dat we sinds lange tijd eindelijk weer van Oranje kunnen gaan genieten.

6 juli 2012 om 21:08

Hang toch niet zo de gefrustreerde blinde ajax kip uit.

De keer dat van Gaal het als bondscoach kon bewijzen is hij dus falikant mislukt.

En ja, ik schat hem wel zo hoog in dat hij dus nu voor resultaat gaat en niet alles gaat ophangen aan een suicide filosofietje.

6 juli 2012 om 21:26

@ oleguapa

Haha. De frustraties zijn dus bij jou aanwezig.

Nogmaals, met welk voetbal heeft Louis van Gaal zijn successen bereikt? Dat was de vraag die ik jou stelde. Moet je niet gefrustreerd om heen praten. Dan kun je ook gewoon eerlijk zeggen dat Van Gaal het altijd heeft gedaan met aanvallend, technisch verzorgd en dominant voetbal! Heerlijk om weer zo'n opvatting te hebben. Hij krijgt nu de herkansing voor het enige project wat bij hem mislukt is!

6 juli 2012 om 21:41

Hij heeft veel van zijn successen behaald met het zogenaamde Ajax spelletje. Maar bij het Nederlands Elftal heeft hij daarmee gefaald en hij zal gebrand zijn om nu wel resultaat te halen. Ik denk dat het hem niet uit maakt met welk voetbal. Het is dus afhankelijk van het materiaal wel voetbal hij zal spelen.
Hopelijk wel het mooie en aantrekkelijke voetbal.

6 juli 2012 om 21:47

Hopen dat Hij doet wat Low ook deed na Het Ek 2008.
Jonge spelers als Clasy John De vrij de kans geven en spelers als Vbommel Mathijssen en vooral Vderwiel niet meer oproepen

6 juli 2012 om 21:47

@ Braampie

Je hebt gelijk, Van Gaal kiest als het even kan voor zijn bekende spelletje, maar als daar de spelers niet bij passen dan stapt hij over op een ander systeem, zie AZ. Het is echter wel altijd aantrekkelijk en mooi voetbal en dat was ook vooral hetgeen waar ik op doelde.

Enigszins verrassend, aan de andere kant veel keuze qua Nederlandse toptrainers was er niet.

Tactisch één van de beste trainers van dit moment. Kijken of die geleerd van z'n fouten van 10 jaar terug.

De persconferenties zullen iig niet saai zijn.

Niet te hopen dat Daley Blind geselecteerd word

Dit juich ik ontzettend toe! DE kandidaat bij uitstek qua ervaring en mentaliteit, geen ontzag voor sterren en durft duidelijke keuzes te maken. Onder Van Gaal staat er geen speler op het veld die niet voor de volle 100% vecht voor zijn team en zichzelf, dat is een zekeheid. Daarnaast kan hij gegarandeerd ervoor zorgen dat het Nederlands Elftal weer bekend komt te staan om haar goede voetbal in tegenstelling tot onder Van Marwijk. Ik krijg er weer zin in onder Van Gaal, nu maar hopen dat Sneijder en co. zich niet te groot voelen voor Van Gaal, want dan krijgen we conflicten.

Ha ha ha ha Ik zie het net pas Wow are you kidding me? Wat gaan we krijgen ? Louie Louie Louie Louie we worden kampioen.

Ben ik nou zo slim of zijn jullie nou zo dom?

De Karatetrap

Journalisten die worden afgezaagd ik kan niet wachten op het 1ste intervieuw of een Louie die tegen Derksen ingaat:

Ja jij heb lekker makkelijk ....... ga jij maar eens voor zo;n groep.

Wij zijn de besten Wij zijn de besten Wij zijn ...................de besten met verheffende stem natuurlijk ha ha ha dit is wereldnieuws.

Ik vind het juist geen goed idee, de keuze van Blind vind ik ook vreemd. Dan is het maar aan Louis om het tegendeel te bewijzen!

Logisch, Louis is de enige die een heel nieuw team kan bouwen van jonge talenten, hij maakt ze nog beter ook. Weg met de zogenaamde vedettes en kom maar met een team van tot en met 2022 Louis, misschien als je weer wordt ontslagen, kunnen de opvolgers weer pronken met jouw basis die je hebt gelegd

Pff, ik wacht rustig af.


Welkom, mijn vrienden en vriendinnen, de journalisten / Jullie zijn mijn terugkeer ongetwijfeld betwisten

Terug in Zeist, tussen de bossen / Ga ik alle problemen van Oranje oplossen

Want hier, bij de Knvb, ligt mijn hart / Nederland als voetballand, altijd apart

Mijn herinneringen gaan terug naar die middag in Dublin / Nee, het zat er toen echt niet in

We herinneren ons ook nog allemaal dat Deense model / Jullie moeten weten, ik zat toen niet lekker in m’n vel

Ik gaf jullie als beoordeling allemaal min-min / De oranje leeuw brulde niet meer, we hoorden slechts kattengespin

Nu geef ik mijn gevoelens voor Oranje opnieuw gehoor / En is er geen ruimte meer voor Heitinga, de lullende kletsmajoor

Ik ga als bondscoach van Oranje de wereld veroveren / Met ons schitterende voetbalspel iedereen betoveren

In mijn levensfase is dit mijn laatste kans / Voor alle verwende internationals een extra stimulans

Daarom klinkt het nu vol overgave uit mijn mond / Vandaag is de cirkel wederom écht rond

Louis van Gaal

Mooi man, hopelijk krijgt ie net zoveel gedaan als de laatste keer dat ie bondscoach was van oranje :-)

Zie van gaal al staan met de wk beker in zn handen en schreeuwen:
'wir sind die beste von Deutschland!!!'

Maar vind het een prima keuze, van gaal is in mijn ogen de ideale man op dit moment.
Iemand met de juiste achtergrond en instelling voor aanvallend voetbal.
Tenminste niet dat mietjesgedrag en zo verdedigend.
Kzie hem wel een nieuw elftal kneden met blind.
Een paar jonge gasten erbij zoals v. Wolfswinkel, Anita, Emanuelson, Maher, v. Rhijn, Viergever enz.
En de 'rotte appels' en oudere spelers eruit, zoals v. Bommel, Mathijsen.

Ik moet het nog maar even zien, Van Gaal is een grote naam in de trainerswereld en ik hoop dat hij zijn naam waar kan maken.

Het is iniedergeval geen slapjanus en hij zal altijd boven de 'grote' vedette's staan in de groep.

Ik hoop dat dit goed uitpakt maar ik weet het nog niet zo...

fantastisch nieuws. Alleen jammer dat blind assistent is, had liever ronald de boer gehad. Welke assistenten nog meer, ik hoop ook mensen van feijenoord en psv?

Ik verheug me nu al op de confrontatie Van Gaal versus Maalderink

Op naar eerherstel!

Prima keuze. Maar laat Blind maar het woord voeren tijdens de persconferenties! Hoewel: wat voor reputatie hij ook heeft. chagrijniger dan van Marwijk kan niemand overkomen. Het is altijd een risico natuurlijk, van Gaal verkiest attractief voetbal boven effectief voetbal. Maar zo'n slachtpartij als tijdens de Wk-finale was NL onwaardig. Naar mijn mening was het EK onder van Basten beter dan het WK onder van Marwijk. En je zag deze keer dat attractief spelende ploegen als Duitsland en Italië toch heel ver kwamen. Daarom sta ik helemaal achter deze keus. Laat Gullit maar een kwisje gaan presenteren of zo, die hoort meer thuis in de roddelrubrieken dan langs het veld.

Top, flop ? hij kan zijn naam alleen maar nog groter maken dan het al is ... dit is direct zijn grootste valkuil ........top eigen spelopvatting, eigen keuzes ..nieuwe spelers ... van Gaal legt de basis, zijn opvolger heeft er het meeste plezier van ... van Gaal maak alle reporters maak gek kleineer ze scheld ze uit voor rotte vis zolang je maar met een prijs mee naar huis komt.

Ik heb er weer helemaal vertrouwen in.

haal de doos na beneden ga de trap pakken en zo de vlaggetjes en spandoeken vast neerhangen voor het WK

Dit gaat niks worden met zo'n arrogante trainer als van Gaal en dan blind als assistent wat voegt hij eigenlijk toe? Als je als trainer niet met de pers om kan gaan dan krijg je het moeilijk en dat slaat op ten duur ook door in je spelers groep. Ik heb hier geen enkel vertrouwen in! waarom geen jonge trainer!

6 juli 2012 om 20:56

Hij heeft ook ''slechts'' de champions leauge gewonnen met Ajax,het jaar daarop in de finale verloren na penalty's.
Met Bayern de finale verloren.

Hij heeft zijn minpunten dat zeker ,maar hij kan tenminste vedettes aanpakken zie Riquelme die gewoon uit de selectie werd gegooid, luca Toni bij Bayern.
Welke coach duft dat nou?
Affelay, v.persie zien we denk ik niet meer in Oranje onder v.gaal en terecht.

Van Gaal de koning der koningen.

Al die verwende ventjes gaan even op hun plek gezet worden. Een " ik-speel-bij-barcelona-waar-speel-jij Affelay" en zijn vriendje Van Persie kunnen nu even niet genieten van hun speelgoed.

Van Marwijk, je kon dit team gewoon niet handelen dan heb je iemand nodig die er met de harde hand op in gaat.

Als dit definitief wordt, vind ik het een goede keuze.

Van Gaal is het tegenovergestelde van Van Marwijk:
- houdt van discipline (weten jullie nog: hou je bek man! Quote Robben)
- heeft een hekel aan overschatte ego's die alleen maar zichzelf denken
- Kan een tactiek (4-3-3/ 4-4-2) neerzetten, waarin Huntelaar en Van Persie wel kunnen renderen
- is niet bang om te verjongen met het oog op wk 2014 en kan een team als een geheel te spelen

BvM heeft nl. de grote fout gemaakt om:
- te lang vast te houden aan spelers en een tactiek die niet meer werkte(n)
- te bang te zijn om ego's te krenken
- te veel bezig om de goede sfeer te bewaken, ten koste van de teamprestaties
- te bang om te verjongen

Liever een bullebak die de boel weer op scherp zet en verjongd dan een trainer die bang is om fouten te maken en vasthoudt aan iets wat niet meer werkt.

Dag WK van 2014 , kwalificatie kan je vergeten met die zwetser .. en Blind ( die kontdraaier ) als assistent ? Hahahaha de Knvb is echt lachwekkend en heeft hierbij hun eigen graf gegraven .

Vreselijk! Is natuurlijk wel een goede coach, maar toch 1 van de meest walgelijke mensen in de voetballerij. Alle mensen die Mourinho altijd zo bekritiseren zouden hier toch heel erg op tegen moeten zijn, want van Gaal is natuurlijk echt nog 10x minder sympathiek!

6 juli 2012 om 20:56

En daar doen we het natuurlijk voor! De sympathie van anderen, want dat is blijkbaar zo essentieel voor ons als volk!

Wij moeten liever mooi verliezen dan lelijk winnen, want dan is de wereld tevreden over ons!

Het boeit mij geen shit wat de anderen van ons vinden, als wij maar voor de prijzen gaan spelen, maakt niet uit hoe.

6 juli 2012 om 21:00

Ik heb het ook niet over anderen .. Ik heb het over mezelf. Ik zie liever iemand als onze bondscoach die ik aardig vind, die ik iets gun, waar ik niet met plaatsvervangende schaamte naar kijk op tv, waar ik niet een hekel aan heb zeg maar
En trouwens ja een bondscoach is in zeker opzicht ook wel een beetje een uithangbord van je land, al kan mij dat inderdaad ook wat minder schelen.

6 juli 2012 om 23:08

Van Gaal heeft inderdaad minder sympatieke trekjes, met name in de omgang met de pers.
Maar om hem direct met Mourinho te vergelijken gaat met te ver. V. Gaal praat niet over fraude/omkoping, loopt geen clubs te "bashen" en steekt geen ogen uit.

Verder is de spelopvatting van v. Gaal anders dan die van Mourinho, veel aanvallender.

Als je een op het oog of voor de pers een sympathieke trainer of uithangbordwilt aanstellen, dan kies je bijv. voor Gullit (of Beenhakker). Alleen dan moet je niet gek opkijken dat het spel, de samenhang (de zogenaamde ego's) en de resultaten bagger zijn.
Probleem is dat het Nederlands Elftal half augustus al weer oefent en begin september Wk-kwalificatie speelt. Er waren weinig serieuze alternatieven die vrij waren. In dat geval ligt Louis van Gaal voor de hand, ondanks zijn minder sympathieke trekjes.

Ik heb bijv. hele sympathieke collega's gehad die er niets van konden. Hoe pijnlijk ook voor die mensen, daar is terecht afscheid van genomen.

7 juli 2012 om 17:46

Lol steekt ogen uit .. Wat een rare figuren lopen er toch op de vz rond he? Ze doen misschien niet dezelfde dingen, maar ik v Gaal veel en veel minder likeable dan Mourinho. Ik weet nog hoe hij bij Bayern tekeer ging tegen die scheids die af floot zeg ik schaamde me gewoon dat dat uit nederland kwam. Vreselijke man!

7 juli 2012 om 20:40

Dante,

We worden het niet eens, hoeft ook niet.
Maar ik heb van Gaal geen fysiek geweld zien gebruiken, dat is o.a. een punt. Smaken verschillen, gelukkig want anders zou het saai worden.

Voetbalzone,

Jullie hebben wel een fout gemaakt met de leeftijd van Louis van Gaal.
Jullie schrijven dat hij 63 is, maar de beste man wordt op 8 augustus a.s. 61 jaar! hahaha
Verder wel een goede opvolger lijkt me zo hopelijk gaan we weer een mooi WK tegenmoet.

Ik denk dat 1 ding zeker is.. De Ajacieden krijgen weer meer kans voor een plek in het Nederlands elftal. Danny Blind zal alleen komen om de pionnetjes op het trainingsveld te zetten.

van Gaal is een dictator die alles zelf wilt bepalen.

Misschien hebben we wel de behoefte aan zo'n bondscoach nu. We zullen het zien.

6 juli 2012 om 21:09

Zoals we al eeuwen gewend zijn. Van Marwijk doorbrak dit niet echt. Want de Ajacieden en ex-ajacieden waren ook bij hem in de meerderheid.
Maar ja, zij zijn dan ook samen met van Gaal De Besten. Daar is de Knvb niet Blind voor geweest.

Yes, yes, yes. Wat ben ik hier blij mee. Fantastisch nieuws. vmarwijk is natuurlijk een tactisch onbenul, dus alles dan Bertje is een vooruitgang, maar vgaal bij Oranje!!! Superblij ben ik hier mee.

6 juli 2012 om 21:11

@villaboas. Die tactische onbenul van van Marwijk werd met Nederland wel 2e op de Wk.
Nou dan moet van Gaal zonder enige noemenswaardige tegenstand Wereldkampioen worden.
Maar laten we eerst nog even België afwachten.

6 juli 2012 om 21:20

NL heeft op dat EK 20 minuten goed gespeeld in de 2e helft tegen Brazilie. De rest was niet om aan te gluren. Daarbij durfde vmarwijk ook geen keuzes te maken. Ook zal vgaal totale schijt hebben aan de volgevreten vedetten. Prima keuze.

6 juli 2012 om 21:44

Haha hoe durf je van Marwijk een tactisch onbenul te noemen. Hij heeft met dat spel wel de finale van het WK bereikt. Veel trainers zijn dat niet gegeven.
Dat hij niet overweg kon met enkele spelers en niet voor rust binnen het team kan zorgen, dat is wat er mis ging. Maar tactisch heeft hij het goed neergezet. Het was alleen niet altijd om aan te zien. Hopelijk nu met van Gaal wel.

Haha wij zijn de beste van Duitsland, van Spanje, van de Benelux, van Brazilië... enzovoort...

On: Ik heb er wel vertrouwen in. Hij kan de ego's wel flink op zijn plek zetten en zorgen voor nieuwe elan in d eploeg en sommige oude spelers nu niet meer selecteren!

6 juli 2012 om 20:59

Yep, ik denk dat een paar spelers nu heel erg bang zijn voor hun plaats bij Oranje en dat is alleen maar goed! Het moet niet meer vanzelfsprekend zijn dat je geselecteerd wordt en/of dat je speelt, je moet knokken voor je plek. Het moet weer een eer zijn om voor je land uit te komen.

Bovendien heeft Robben met Van Gaal als coach geweldig gepresteerd. Als Van Gaal die prestatie weer uit Robben kan halen, dan hebben we echt een machtig wapen met Robben.

Een hele goede keus om Van Gaal bondscoach te maken! De discipline moet terug in het team. Spelers die lopen te zeiken en hun ego belangrijker vinden dan hun land moeten opzouten.

En een paar jonge spelers moeten in het team worden gezet. Ik denk dat Van Gaal ook veel geleerd heeft van zijn tijd bij Bayern München en zijn vorige periode bij Oranje. Hij krijgt nu de kans om te laten zien waarom hij een van de meest succesvolle Nederlandse trainers is. Ik ben blij met deze keus.

Nou, bedankt Zeist,kan ik over 2 jaar rustig op vakantie zonder voetbal te missen,leren ze het daar nou nooit in Zeist met die eigenwijze man ?

Zal Johan Derksen niet zo leuk vinden denk ik.

Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet denken. Maar het zal me voor de rest ook vrij weinig interesseren aangezien ik hoop dat Argentinie het Wk in 2014 wint. En ik denk dat Spanje, Brazillie en Duitsland gewoon een sterkere selectie hebben. En zeker in 2014. Ik hoop dat Van Gaal aanblijft tot 2016 en dat hij op het Ek kan laten zien wat hij in zijn mars heeft aangezien het Wk 2014 nog te vroeg komt voor de jongen talenten.

Ben wel blij dat we van Bouma, Boula, van Bommel, Mathijssen (wellicht) af zijn. Vergeet misschien nog wel iemand. Maar ben benieuwd met wie die als Spits gaat spelen ben ervan overtuigd dat hij het gewoon gaat proberen met een zo aanvallend mogelijk elftal. Ik wens hem succes maar voor 2014 hoop ik dat Nederland hem niet wint.

Geen slechte keus vind ik.

Dat zo n zeiksnor op tv gaat lopen huilen, omdat de bondscoach van NL nu geen aandacht meer gaat geven aan zijn goedkope roddelblad, maakt dit geen slechte keuze.

Ik had liever een andere assistent gezien, maar dat maakt niet uit. Met vgaal als coach maakt het niet uit wie je assistent wordt, hij is zelf sterk genoeg. Hij heeft met Andries Jonker als assistent een Cl-finale gehaald en ik schat Blind zelfs nog hoger in ook, qua kwaliteiten.

Ik ben tevreden, ik ben er nu tenminste zeker van dat we tactisch niet snel overklast zullen worden door een tegenstander a la van Basten tegen Rusland.

het is beter dat jullie je mond houden want jullie hebbe er geen verstand van ... ike wel

Yess! Fantastisch nieuws!

Louis Van Gaal was voor mij kandidaat nummer een om Bert Van Marwijk op te volgen. Iedereen kent de kwaliteiten van Van Gaal en iedereen weet dat als je hem binnenhaalt, dan heb je iemand met 'n handleiding, maar dat neemt niet weg dat Van Gaal 'n goede keuze is.

Er gaat sowieso het een en ander veranderen bij Het Nederlands Elftal. Ik hoop dat een van de veranderingen zal zijn, dat hij 'n paar overbodige spelers niet meer oproept. Mark Van Bommel is al gestopt, maar ik zou hem sowieso al niet meer oproepen, verder zou ik Dirk Kuyt en Joris Mathijsen ook niet meer oproepen.

Op de plek van Joris Mathijsen kan je spelers als Nick Viergever en Stefan De Vrij laten spelen. Deze twee spelers kunnen vanzelf ervaring krijgen door in oefenwedstrijden te spelen. Kuyt had sowieso al geen basisplaats meer, dan zou ik Luciano Narsingh een plek naar voren schuiven in de pikorde.

Ik ben vooral benieuwd wie de nieuwe aanvoerder wordt van Nederland onder Louis Van Gaal. Ik zat te denken aan iemand als Maarten Stekelenburg of Wesley Sneijder, want deze twee spelers hebben best veel ervaring bij Het Nederlands Elftal.

Veel succes Louis Van Gaal!

Stekelenburg
V.D.Wiel
Heitinga
De Vrij/Vier
Willems/Piet
De Jong
Vaart/Stroot
Robben
Sneijder
Van Persie
Huntelaar

Oke dan maar gelijk beginnen met veel jonkies die je nog een schop onder hun reet kan geven en waar van gaal nog gezag over heeft. Die vedettes accepteren toch niks van hem.

Stekelenburg
van Rhijn
Nuitinck
Viergever
Buttner
Clasie
Strootman
Narsingh
Maher
O. John
L. de Jong

Interessante keuze, Van Gaal zal ongetwijfeld (relatief) grote wijzigingen door gaan voeren bij Oranje. Het zou wel eens het einde van een aantal vedettes kunnen zijn, en een nieuwe start voor de ploeg. Ik hoop het maar. Succes Louis!

Ik ga Johan Derksen niet napraten want ik vind van Gaal de juiste man op de juiste plek op het juiste moment.
Dit Oranje heeft iemand nodig die boven de groep staat. Iemand die elke ego durft thuis te laten. Van Gaal kan zich revancheren en ik gun hem dat.

Kom op Louis! Aanpakken die Van Persie, Affelay, Robben en al die andere die denken dat ze alles zijn en boven de rest staan. Niemand staat hoger dan het team en anders oprotten! Goede keus Knvb ik denk dat Bert van Marwijk dat niet zou kunnen, Louis heeft er schijt aan welke status de spelers ook hebben.

Rampzalig. Niet naar Brazilie dus.. Van Gaal heeft 10 jaar geleden al bewezen dat hij niet geschikt is als bondscoach. Een en al falen. Hij heeft meer tijd nodig met een groep. En met de pers wordt het ook niks natuurlijk; dat is nooit anders geweest.

En dan ook scholletje Blind die zich naar een nieuwe functie glibbert. Brr.

Nee, ik verschuif de hoop naar 2016.

Hopelijk dan nog 1 keer Hiddink.

maar ik dacht ruud guillit ?? die zou toch overnemen

Van Oostveen, wat ik me afvraag "ben ik nu degene die zo slim is, of ben jij nou zo dom?"

Blind de baantjes jager is er ook weer bij hoor

Dit is de slechtste keuze die je kan maken, ben benieuwd wat Derksen er over gaat zeggen.
Van Gaal kan alleen met stemverheffing praten, en hij denkt dat hij het voetbal exclusief heeft uitgevonden. Spelers boven de 25 nemen hem niet meer serieus hij had beter Jong Oranje kunnen doen. Ik had liever Gullit gezien, een man met charisma en uitstraling.

6 juli 2012 om 21:15

Er is niet veel keuze en Gullit is overal mislukt.
Denk je dat v.gaal het ''slechter'' als v.marwijk had gedaan op het Ek?

spelers als v.persie en Affelay gedroegen zich ook onder v.marwijk als vedetten Robben die tegen v.marwijk tekeer ging die nemen v.marwijk wel lekker serieus?

De knvb heeft niet de goedkeuring van Derksen nodig diep in zijn hart vindt Derksen Gullit gewoon ongeschikt als bondscoach maar dat durft ie niet te zeggen.

Derksen zijn mening moet niet doorslaggevend zijn.

6 juli 2012 om 23:22

sswaa/haarlemmer,

Derksen is niet altijd serieus te nemen.
Zijn blad moet verkocht, hij weet dat Gullit wel wil aanschuiven maar dat v. Gaal niet komt. Probleem is dat Derksen regelmatig voorin genomen is en zijn mening als waarheid propageerd.
Veel Vz-lezer nemen dat als waarheid aan en papegaaien zonder zelf na te denken.
Bij die mening van Derksen mis ik vaak een goede onderbouwing en iedere nuance, maar ja "oneliners" verkopen het best en zijn goed voor de kijkcijfers.
De mening wordt alleen bijgesteld als hij later met iemand persoonlijk gesproken heeft. Yolanthe was een mediageil wijf. Derksen eet een hapje met Tiny Sanders van PSV en dan is het topmanager, hoe pak je iemand in.

Gullit, leuk voor de media. en is natuurlijk veel sympathieker en makkelijker in de omgang met de media. Voor de rest totaal ongeschikt, geen visie/beleid, tactisch niet al te sterk, nooit een contract uitgediend bij een club. Voetbal is voor hem bijzaak gezien de periodes dat hij geen club heeft.

Gelukkig stelt de Knvb een trainer aan en niet Johan Derksen, Jaap de Groot of bijv. het AD.
Verder had de Knvb geen serieuze alternatieven op korte termijn die Nederlands zijn.
Zelf had ik gehoopt op een "dark horse" bijv. Pim Verbeek (ook mislukt als clubtrainers wel bondscoach geweest van Australie/zuid Korea), bij goede referenties van spelers/bonden.

Ik vind van Gaal op zich een goede keuze. Hij heeft zichzelf als trainer genoeg onderscheiden. En we zijn inmiddels 11 jaar verder dus ook van Gaal heeft geleerd. Zijn media optreden is niet altijd prima maar zorgt altijd wel voor een hoge amusements waarde. Ik vind alleen de keuze voor Blind onbegrijpelijk. Die is niet echt geliefd bij de spelers en wordt door hen niet vertrouwd. De assistent bondscoach is juist degene waar de spelers hun hart moeten kunnen luchten.en je zult toch als team moeten slagen.

6 juli 2012 om 21:10

@ Wolveman

Blind lijkt me juist een prima assistent. Dat is het enige in zijn carriere na het voetbal dat hij echt goed gedaan heeft. In de rest van de functies heeft Blind in mijn ogen te weinig ballen getoond. Als Ajacied blijf ik het jammer vinden dat deze twee grote Ajacieden, want dat blijven het, niet bij Ajax werken.

6 juli 2012 om 21:50

Hen_nie ben het zeker met je eens (ook als ajacied) dat het jammer is dat Louis van Gaal geen functie heeft bij Ajax maar als bondscoach is hij wel DE man. Blind toont inderdaad weinig ballen op bepaalde momenten en dat lijkt mij juist een vaardigheid en vereiste die je moet hebben bij Oranje met bijna allemaal topvoetballers en persoonlijkheden (dat denken ze tenminste zelf.................)

gelukkig hebben we straks doellijn-technologie

Toch wel jammer, vond Pieters en Willems altijd wel goeie linksbacks.. Althans het beste wat we hadden. Lijkt me logisch dat nou ''het zoontje van'' linksback gaat staan. Zonde.

6 juli 2012 om 21:08

Ik ben er ook bang voor dat Oranje een hoog Ajax gehalte gaat krijgen.

6 juli 2012 om 21:12

@ numberone

Eerlijkheid staat bij Louis van Gaal, in tegenstelling tot de staf van Bert, voorop. Louis zal zich focussen op de beste spelers die samen het beste team kunnen vormen. Welke spelers dat dan ook mogen zijn. Dat kan ik je verzekeren.

6 juli 2012 om 22:58

Het Nederlands elftal zal gaan spelen op de Ajax manier inderdaad. Als andere clubs daar goede spelers voor kunnen leveren is dat geen probleem. Echter spelers als Bouma en van Bommel vallen buiten de boot. Die beheersen dat niet.

6 juli 2012 om 21:17

Nou dat zal toch zeker niet? Als die back staat moeten ze wat mij betreft allebei onmiddelijk weer ontslagen worden! Zelfs ajax-supporters willen hem noiet in hun team zien lol

6 juli 2012 om 21:27

@ Dante

Heb jij niets beters te vertellen? Jij weet toch ook wel dat Louis van Gaal voor eerlijkheid staat. Hij en Blind zullen zich niet verlagen tot het niveau van Bert en zijn staf en dus Daley niet opnemen in de selectie.

6 juli 2012 om 22:05

Nou, dat zeg ik toch ook? Lees de eerste zin eens ..

Ik weet helemaal niet of ze voor eerlijkheid staan. Ik hoop het wel. Ik ben hoe dan ook teleurgesteld in de keuze voor van Gaal. Ik vind hem namelijk dusdanig onsympathiek, dat ik hem het liefst nooit van mijn leven meer zou zien. Maar aangezien hij er toch zit, hoop ik dat ze goede resultaten gaan halen.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik er geen vertrouwen in heb met v Gaal als bondscoach.
Op naar plek nr 100 op fifa ranglijst.
Nu krijg je zeker zo ajax kliek. Hoop wel dat hij de beste spelers selecteerd.
Dus geen Robben, Huntelaar, Affelay. En de spelers met een zeer zeer zeer grote ego's

6 juli 2012 om 21:16

@ jeko1976

Ken je het selectiebeleid van Louis niet? Louis is altijd eerlijk in die dingen. Hij zal de spelers selecteren die het beste team gaan vormen. Daar ben ik van overtuigd. Bij welke clubs die spelers ook spelen. Dat was bij Bert en zijn staf niet het geval.

7 juli 2012 om 13:52

Ik heb het ook niet alleen over zijn selectiebeleid. Maar ik vind v Gaal alleen meer een club trainer dan een bondscoach.
Bij een club kan hij een elftal helemaal naar zijn hand zetten.
Bij oranje heb je de spelers maar een paar dagen ter beschikking voor elk interland.

6 juli 2012 om 21:20

Robben is de beste nederlandse voetballer in de afgelopen 10 jaar! Geen top ek gespeeld natuurlijk maar in vorm 1 van de beste ter wereld. Alleen een idioot zou hem niet meenemen!

6 juli 2012 om 21:21

Ach...de feynoord/psv kliek heeft ook duidelijk niet gewerkt zullen we dan maar zeggen he?
Behalve dan dat die kliek de geschiedenisboeken ingaat als het ultiem rotslechtste Oranjeteam wat ooit op een eindtoernooi aanwezig is geweest.

6 juli 2012 om 21:24

Die finalisten van 2 jaar geleden bedoel je?

6 juli 2012 om 21:27

Die finalisten die zich 2 jaar later zwaar voor schut hebben laten zetten bedoel je?

6 juli 2012 om 22:09

Ja, die dingen gebeuren. Maar je hebt het over geschiedenisboeken en ik denk dat als je over 25 of 50 jaar de boeken openslaat het toch echt die finaleplaats zal zijn die het meeste aandacht krijgt .. Dus zo gaan ze de geschiedenisboeken in .. ;

7 juli 2012 om 13:55

Welke feyenoord/psv kliek bedoel je eigenlijk. In de selectie zat maar één feyenoorder.
Geloof dat hij Vlaar heet!!!!!!! En in de technischstaf zat helemaal geen oud feyenoorder op BvM na.

Ik zou het de komende jaren zo doen. Een dodelijke formatie met veel scorend vermogen en snelheid op de vleugels. De ideale man om dit gezelschap te coachen lijkt mij Bert Konterman.

v. Ballegooi
Ard v Peppen
P. Pothuizen
Sjaak Polak
Jasar Takak
Kees Kwakman
M. Pannekoek
Brian Pinas
RydellPoepon
Gwynor Plet
MelvinPlatje

Ben benieuwd wie de andre assistent word hoop zelf op R.de Boer

Stekelenburg
Van Rhijn
Heittinga
Douglas
Emanuelson
Sneijder
Anita
Van Der Vaar
Narsingh
Huntelaar
Robben
6 juli 2012 om 21:45

mooie opstelling, ik zie alleen liver de jong ipv dikzakje vd vaart!

7 juli 2012 om 08:57

Uhum Anita? van Rhijn? Emanuelson op lb? je wil wel heel graag een Ajax enclave ofwat?
En dan heel de technische staf Ajax?
Is het niet beter om een Van gastel of Gio erbij te nemen?

Danny Blind als assistent. Lachwekkend! Deze man heeft overal een wanprestatie geleverd

6 juli 2012 om 21:15

@ Downtoearth

Dat is juist het enige wat Blind goed deed (na zijn voetbalcarriere natuurlijk). In de rest van de functies was Blind niet hard/sterk genoeg.

6 juli 2012 om 21:10

@robinjl,
Omdat die ajacied is.

Ik ben Psv-fan, maar vind het de beste keuze. Hij zorgt voor verfrissing (jeugd), wat hard nodig is. Wat was het alternatief? Gullit? Dan kun je net zo goed Ali B of Gerard Joling voor de groep zetten, die hebben ook uitstraling. Leuk voor Cruijff en Derksen, hebben ze weer wat te zeiken.

Mooi, de zweep over die ego's.

Ik zou als 2e assistent niet iemand van Ajax erbij nemen. Denk dat dat veel geroddel en gelul kan voorkomen.

Dat word weer mooie televisie, Bert Maaderink vs Louis van Gaal

Van Gaal : " wie zijn jullie? Ik heb Barca getrained" br Afellay: " Mamaaaaa"

de ene wezel voor de andere jezus zeg
vind dit geen goede zet heeft al keer met geweldig team onze kansen verprutst door niet te kwalificeren en nu gaat ie weer achterlijk doen
ik ben beniwued maar denk dat het n over is met oranje

Wij zijn de beste zal die wel weer roepen haha
Ik zal echt smullen bij de persconferenties
Bert Maalderink tegen Louis van Gaal ik kan niet wachten

Dat wordt dan zijn favoriete 3-4-3 of toch de veiligere 4-3-3 met punt naar achteren? En ze kunnen nu al beginnen met 'imagineren'...

Is de beste Nederlandse coach die beschikbaar is. Ik zou het totaal niet begrijpen wanneer Louis van Gaal niet de nieuwe bondscoach wordt. Met hem wordt de match tegen België van 15 augustus een makkie. Van Gaal = tactisch 1 van de betere trainers op deze planeet. Wilmots = tactisch een 0.

6 juli 2012 om 21:29

Dat vind ik dus ook. Een bondscoach zal het van de automatismen niet hebben. Het enige wat die kan doen is ervoor zorgen dat van elk individu zoveel mogelijk van kwaliteit tot uiting kan brengen.

En daarin zie ik in Gaal de ideale man.

Jammer dat die dan Blind meeneemt, maar ik heb dan ook begrepen dat die 2 vriendjes zijn. Hielden elkaars hand ook vast gedurende de Ajax-soap.

Had liever Gullit als assistent (uithangbord) gezien.

Hopa einde van Bommel, van Persie, Vlaar, Kuijt, Stootman en nog een paar. Willems mag wel erbij blijfen! Tijd voor mee jong talent en meer Ajax!

Een 010 coach werkt nooit ook een psv coach niet, zei kennen het voetbal van Ajax en Barca niet goed genoeg!

Nu word er weer aanvalend gespeeld :D

Steek
Viergever
Heitinga
Anita
vd Vaart
Sneijder
Huntelaar
6 juli 2012 om 21:31

Hoppa einde kansen op wk ;

6 juli 2012 om 21:37

@starkoo2

Dat wordt zeker aanvallend, want verdedigend met Heitinga wordt het niets.
En dat maar met 7 spelers in je opstelling...............

Wat een onzin verkondig jij zeg.
Van Bommel heeft zich al teruggetrokken, Strootman komt er wel, van Persie laat je niet thuis, Anita komt te kort en met een 010 (feyenoord dus) en PSV coach hebben ze het aardig ver geschopt: Advocaat, van Hanegem, Hiddink.
Van Marwijk was overigens 2e op het WK een kleinigheidje wellicht, maar toch......

7 juli 2012 om 08:17

Denk niet dat je Ajax met Barcelona mag vergelijken. Zoals Barcelona voetbalt heeft Ajax nog nooit gespeelt. Tevens onder Hiddink werd ook altijd aanvallend gevoetbalt,en met goede resultaten. Ben wel met je eens dat onder van Marwijk laf werd gevoetbalt. Ik ben ook blij dat van Gaal weer een kans krijgt.

Blij met van Gaal maar wat voeg Blind toe?

6 juli 2012 om 23:30

Ach ieder (bonds)coach mag vaak 1 assisent meenemen. Bert van Marwijk nam bijv. de alom bekende en hoog gewaarde (vriend) Coockie Voorn mee.
Blind heeft voldoende ervaring als (assistent)coach en kent van Gaal goed als trainer en TD.

Als je het negatief bekijkt zou je kunnen zeggen dat v. Gaal Blind weer aan werk helpt (en Blind kan stoppen met solliciteren om zijn uitkering veilig te stellen). Verder had v. Gaal een morele verplichting aan Blind. Blind heeft zijn baan bij Ajax opgezegd (in goed onderling overleg, nou ja) omdat hij in "het kamp" van Gaal zat. Om diezelfde reden nam v. Gaal Jonker mee naar Bayern ndat Jonker er met van Gaal was gegooid bij Barcelona.

6 juli 2012 om 23:53

Uit principes kan ik het wel begrijpen maar dat mag toch geen reden zijn om iemands assisten te zijn ik vind dat dat op basis van voetbalkennis moet en vaardigheden die in mij ogen van Blind niet heeft.

7 juli 2012 om 00:47

Wolkje,

Blind heeft bij Ajax veel functies bekleed als (jeugd/assstent)trainer sinds hij is gestopt met voetballen, hij zal zeker bepaalde kwaliteiten hebben. Of die voldoende zijn, dat kan ik niet beoordelen. Gelukkig kent van Gaal hem beter dan ik hem ken.
Veel wordt bepaald door beeldvorming in de media.

Het mooiste zou zijn als hij een serieuze sparringpartner is van v. Gaal en tegenwicht kan bieden. Daarnaast moet hij vertrouwenspersoon kunnen zijn voor de spelers, als ze willen "uithuilen". Vlg. de media wordt daaraan getwijfeld, gezien zijn bijnaam "scholletje".
Verder mag wat mij betreft Schreuder gewoon aanschuiven als assistent, vlg. mij iemand met kijk op het spelletje en geen groot ego. Afgezien van zijn periode bij Feyenoord (deels mislukt onder Gullit), nooit gespeeld bij een topclub, maar wel als speler een leider. Krijgen we (vooraf en achteraf) geen (oeverloos) geouwehoer over de Ajax-kliek.

De ene probeerde via de achterdeur Ajax binnen te dringen, de andere als een scholletje overal tussen door proberen te wroeten om over de rug van andere TD te worden onder de zelfde eerst genoemde.

Deze twee heren, beide met de noorderzon vertrokken bij Ajax omdat daar de mensen met de meeste visie, inzicht en eerlijkheid daar gelukkig stand hielden, gaan nu Oranje leiden waar gezeik, geouwehoer, zelf overschatting en egoisme de boventoon voeren.
Ik zeg succes...................

Blind vind ik een hele matige keuze, van Gaal heeft echt wel verstand van voetbal en kan een goede coach zijn, maar ik denk wel dat de keuze een is door gebrek aan beter..............

6 juli 2012 om 23:09

Ik ben het volledig met je eens!

Het gaat om kracht, gedrevenheid en level-uppen.

6 juli 2012 om 22:00

Klopt, en om voldoende bacardi cola bij de hand natuurlijk.

6 juli 2012 om 22:02

Uiteraard, uiteraard.

Respect voor van Gaal . Dat hij het aan durft met dit Oranje . Kan mister big mouth ( Johan Cruiff ) zich een puntje aan zuigen.

6 juli 2012 om 21:31

@ Sonnydo

Buiten dat ik het de beste keuze vind, vind ik de kritiek op Van Gaal op tv altijd misselijkmakend. Er zijn weinig coaches die bijna een stappenplan hebben uitgestippeld en dat ook allemaal bereikt hebben. Enkel een succes op een EK of WK ontbreekt bij Louis. Verder al zijn dromen waargemaakt als coach. Grote successen bij zijn jeugdliefde Ajax, successen bij een droomclub als Barcelona, via AZ revanche op zijn ontslag bij Ajax als td (vind ik nog steeds belachelijk hoe dat toen gegaan is) en successen behaald bij een club waar hij ook per se ooit trainer van wilde worden. Nu krijgt hij de herkansing bij Oranje. Heel veel respect voor Van Gaal dus. Daar kunnen de analisten op tv een puntje aan zuigen.

Bacardi cola drinken, daar is Van Gaal goed in. En Blind is goed in overleven in het wereldje. Dit gezamenlijke duo zal wel verwelkomd worden door de Ajax fans, maar dat duurt maar even. Presteren zullen ze niet.

Ik zie het somber in.

Enige voordeel, we zijn van die stomme 4-2-3-1 opstelling af.

De 4-4-2 opstelling die ik graag zou zien...

Krul
Van Rhijn
Douglas
De Vrij
Pieters
De Jong
Narsingh
Robben
Sneijder
Hunttelaar
Van Persie
6 juli 2012 om 21:51

De Vrij links-centraal lijk me niet zo verstandig al helemaal niet naast Douglas ook dacht ik dat Pieters wel voorbij was op de linksback na de opmars van Willems dus ik denk dat Pieters beter op centraal links-achter kan concentreren bij zowel Nederland als Psv.
(willems-pieters-jorgensen-tamata?)

Krul en Stekelenburg kan je nog over twisten ik zou voor Stekelenburg gaan die heeft het dit ek gewoon goed gedaan die goal van Denenmarken kon hij niks aandoen hij is als keeper verplicht de hoek te verkleinen.

Ik zou het met dit elftal wel eens willen zien, nu is de verdediging nog jong en onervaren maar het zijn wel de grootste talenten op die posities daarnaast hebben we nog 2 jaar als ze dan 2 seizoenen verder zijn en 15 interlands kan het misschien wel erg goed uitpakken.

Bruma zou eventueel voor Pieters of Viergever vervangen worden op de plek van Anita kan ook de Jong. Verdere toevoeging dit is een team met spelers die veel meters kunnen maken.

Van Gaal 2e kans ok.
Maar Danny Blind als assistent???
Ik lach me kapot hier. ik hoop dat dit een Hoax is.

Kijke wat het eerste verlies tegen de belgen in augustus al met hem gaat doen

Jammer. Hij heeft megalomane trekjes. Weinig tot geen respect voor zijn omgeving. Kan alleen maar leiden tot vervelende confrontaties. Waarom deze keuze?
Onze Johannen zullen nu wel weer de confrontatie zoeken. Komt het Nederlandse voetbal niet ten goede.
De ego's van het individu prevaleren wederom. waarom doet de Knvb zoiets. Kessler pesten misschien.
Worden barre tijden

6 juli 2012 om 21:36

Zijn gedrag is af en toe wel te behelpen maar kijk onze vorige staf met van Marwijk en Cocu dat is het tegenovergestelde en als we de verhalen mogen geloven zijn hun overlopen door de selectie.

goede coach die eens de bezem door het elftal moet halen en jonge jongens belangrijker moet maken en meer speeltijd gaat geven

Lekker goedkoop hoor! vliegticket naar Brazilië hoef ik ook al niet te halen!

Prima keuze van de Knvb. Laat van Gaal die verwende gasten maar aanpakken!

VAN Gaal! Super!!!

Nu nog Anita opstellen achter Sneijder samen met de Jong en die knul heeft eindeklijk tijd de aanval te bedienen, emanuelson als opkomende back...

Oranje gaat eindelijk weer Ajax stijl voetballen!

Stekelenburg
Van rhijn
????
????
Emanuelson
De Jong
Sneijder
Anita
Narsingh
Huntelaar
Robben
6 juli 2012 om 21:39

En natuurlijk wordt de prutsende super falende van persie nou eindelijk eens de bank opgestuurd ten faveure van de enige echte spis van holland: Huntelaar!

7 juli 2012 om 09:03

Nou Jordanees ik denk dat van Gaal met 1 Cvm gaat spelen dat word dus Nigel dus "dwerg" Anita mag je wegstrepen ook v/d Wiel blijft zen plek gewoon houden.
Emanuelson Lb? Jaja helaas voor jou die plek is toch echt voor Willems of Pieters.
Waarom iedereen Narsingh erin zet snap ik niet hoor echt een talentje waarvan ik hoop dat hij naar Psv komt maar Ibi in vorm is zeker 2 klasses beter.

En oranje gaat Ajax stijl spelen?
Nee Oranje gaat Van gaal stijl spelen!
Het lijkt er redelijk op maar toch ook weer niet..

Laten we alle media-argumenten achterwege laten en gewoon kijken naar de tactische kwaliteiten van de trainers. Dan moeten we concluderen dat Van Gaal gewoon de beste is. En mensen, we weten allemaal hoe opportunistisch de media is. Schiet Van Persie er tegen Denemarken 2 in, dan hadden we niks gehoord over een boze Huntelaar of over ego Robben. Maar als de resultaten tegenvallen, dan gaan journalisten opzoek naar de beerputten en de wonden. Dus zaak voor Van Gaal om goede resultaten neer te zetten zodat de media niks kan beginnen.

De persconferentie kan wel weer eens leuk worden met Van Gaal... Aangezien Bert Maalderink vragen steld ; (bertje vondt het ook niet altijd leuk).

vanaf nu niet meer dit!:

houd je bek tegen de coach roepen,

hahha ik speel bij Fc Barcelona

Groepjes vormen

Bezig houden met internetwebsites en hip hop muziek

Jongens van het ned elftal,.... houd je hart maar vastttt!!!!!

Jullie kregen een stukje vrijheid...., maar hebben er geen goed gebruik van gemaakt.

nu verdienen jullie het als kleine jongetjes in een klas behandeld te worden door een meester! :D

Dit is het einde voor van Persie en Afellay bij Oranje, gelukkig.
Als van Gaal ergens een hekel aan heeft is aan nietspresterende egootjes.
Wel is van Gaal er een meester in om jonge spelers boven zichzelf uit te laten stijgen.
Ben benieuwd naar de 1e selectie die er tegen de Belgen komt te staan.

6 juli 2012 om 22:30

Dit is het begin voor Van Persie bij Oranje. Gelukkig. Als van Gaal ergens goed in is dan is het de ego's tot een team maken. Van Gaal is er een meester in om jonge spelers boven zichzelf uit te laten stijgen. Dat in combinatie met types als Van Persie en Snijder maakt Oranje tot een winnend geheel.

7 juli 2012 om 09:06

@wondersloff laten we het hopen !
Ik hoop echt dat ie van zen fouten heeft geleerd!
En ik zie graag dat ie een paar spelers eruit bonjoured en wat jongere spelers de kans geeft zoals een Strootman Anita Viergever De vrij ga zo maar door.

Hahaha, hier word ik nou vrolijk van. Dit wordt zo leuk. Robben, Affelay, Sneijder, van Persie en van der Wiel mogen hun borst nat maken, want je gaat van Gaal zeker niet tegenspreken. Probeer het maar eens Robben.

7 juli 2012 om 00:14

Ja dit zal meegespeeld hebben. Net als het feit dat robben onder louis geweldig gespeeld heeft bij Bayern. Ik heb hier wel vertrouwen in opzich, alleen ik vraag me af wat er echt gaat veranderen. Of van Gaal echt gaat hakken in de selectie.

7 juli 2012 om 18:14

Hij zal de bovengenoemde spelers niet - per direct - afschrijven, maar het gedrag van de spelers moet drastisch verbeterd worden. Als ze niet instemmen, dan kan van Gaal radicale beslissingen nemen en daadwerkelijk hakken.

Verder zal van Gaal alles op alles zetten om het debacle van 2002 weg te poetsen en daarvoor kan hij - desnoods - alle spelers opofferen.

7 juli 2012 om 21:18

ook weer waar, van Gaal heeft zeker de drive om zich te bewijzen en zal over lijken gaan. ik heb er best vertrouwen in.

Eindelijk weer fatsoenlijk voetbal! Kom op Van Gaal, laat Oranje weer lekker combineren en aanvallen

Hopelijk gaat Louis van gaat niet weer ruzie maken met journalisten

Bij de Knvb zijn ze ook al het spoor bijster, ik kijk nu al uit naar de interviews..... Hansie hansie met van Gaal, dat word lachen.

Oh en Blind... tja past er wel bij, zal van Gaal lekker veel tegen gas geven

Een betere keus als van Gaal had de Knvb niet kunnen maken. Louis heeft maar één doel en dat is presteren. Moet dat met elf spelers van Ajax prima, moet dat met elf spelers van PSV net zo prima, moet dat met nul spelers van Ajax en PSV vind hij dat ook uitstekend. Hij zal altijd voorbij gaan aan welke sentimenten ook en gewoon het op dat moment sterkste elftal in het veld brengen. Zijn taak is het Nederlands elftal zo hoog mogelijk brengen en dat gaat hij doen zonder aanziens des persoons en zonder aanziens van clubbelangetjes. Alles gaat wijken ook het eigenbelang, het belang van het Nederlands elftal gaat weer voorop staan.
De keuze van Blind vind ik ook zeker niet verkeerd. Na zijn voetbalcarriére is assistent spelen hem tot nu toe nog het beste afgegaan en we kunnen hem voetbalinzicht zeker niet ontzeggen. Ik realiseer me dat in Amsterdam iedereen die tegen Cruijff is of was, ogenblikkelijk als nul wordt weggezet, maar de tijd zal moeten leren of Cruijff werkelijk de verlosser is. Voorlopig is de Boer ook tweemaal kampioen geworden zonder de inbreng van Cruijff en met behulp van al die "idioten" die nu zo nodig weg moeten.

Gefeliciteerd van Gaal!

juiste man op de juiste plek op de juiste tijd.

Ja, wie er bondscoach maakt mij eigenlijk niet uit. Als er mooi en verzorgd voetbal word gespeeld met goede voetballers. Van Gaal is iemand met ballen, die die zich nooi zal ondersneeuwen door een irritant mannetje als Afelay. Hij heeft ook totaal geen persoonlijke gevoelens voor de spelers zoals Bert had met Van Bommel, Afelay en Rvp. De enige vraagt die overblijft is: Wat vind Arjen Robben ervan?

Wij zijn de beste van Europa,wat zeg ik van de hele wereld.pocher.

Wat was er alweer met zijn heup en heeft hij nog steeds rugpijn? In ieder geval om wat minder aftands te lijken heeft hij z''n haar geverfd. ( waarom niet oranje?)'. Altijd goed een nieuwe frisse trainer

Van nobody Faber naar grootheid Blind, we gaan er niet op achteruit.

Van Gaal heeft plus en min punten. Het grootse pluspunt: We willen nieuw bloed. Die gaan nu een kans krijgen en van Gaal zal hun ego klein houden. Het grootste minpunt: enkele spelers worden nu een 'kopje' kleiner gemaakt...voor spelers die te veel eisen is geen ruimte. Het is je aanpassen of wegwezen. In dat opzicht ben ik erg blij.

Dat Derksen nu aan het huilen is, is niet relevant. Het ego van 'bromsnor' is net zo groot als van de nieuwe bondscoach. Wel zeg ik erbij dat van Gaal ook eens volwassen moet gaan worden en voorspellen dat journalisten 'kinderachtig' kunnen gaan doen.

Van Gaal was gewoon nog de enige optie. Daar moeten we nu maar mee leren leven.

6 juli 2012 om 23:40

Knvb had geen serieuze opties op de korte termijn.
Hoop wel dat van Gaal zijn "eigen" ego iets in bedwang houdt. In zijn vorige periode botste hij bijv. met van Nistelrooy. Ook had ik het idee dat hij de spelers die hij bij Ajax had opgeleid niet altijd meer in bedwang had. '
Kwaliteiten heeft van Gaal. Hoop alleen dat hij logische opstellingen en wissels heeft, in 200/2001 heb ik daar wel eens aan getwijfeld. Dus kiezen voor de meest logische oplossing met iets mindere spelers dan bijv. de beste elf op onlogische posities (destijds bijv. Reiziger linksback of Hasselbaink als rechtsbuiten).

is iedereen nou echt zo blij met van Gaal? en Blind is toch een lachertje? die kan alleen maar meelopen met de horde. Heeft denk niet het respect die de boer in 2010 wel had. En volgens mij kan van Gaal niet omgaan met 'mannetjes' zoals sneijder en vele andere in Oranje.

Ik vrees dat we ons niet gaan plaatsen voor het WK over 2 jaar. Ik hoop het natuurlijk wel. Maar met deze technische staf heb ik er een hard hoofd in.

nee hier hoef je niet blij mee te zijn,van gaal heeft bij elke club ellende ge had met de topspelers,en dan weer dat gedoe met de pers,goede trainer maar geen leuke man,en dan die danny blind erbij????hoe komt de knvb op dat idee?

Okee, dit kan twee kanten op. Of Van Gaal gaat voor fantastisch voetbal zorgen waarin alle spelers met de neuzen dezelfde kant op staan, of de 'grotere' spelers zijn niet gediend van zijn werkwijze, waardoor het alleen maar bergafwaarts kan gaan. Wat dat betreft ben ik dus erg benieuwd naar de toekomst.

Maarre waarom die holkruiper Danny Blind als assistent? Kom op zeg, staat straks zijn zoontje weer linksback. Hopelijk wordt de andere assistent wel eentje met een goede naam ... Prima voetballer was Blind hoor, maar als assistent heb ik hem nog nooit iets goeds zien doen. Heeft alleen maar voor onrust gezorgd binnen Ajax. Dan waren Cocu en Faber toch twee klassen beter als assistenten. Waarom hebben ze Ronald de Boer daar niet neergezet? Dat had ik een veel logischere keus gevonden.

Ik weet eigenlijk niet wat ik hiervan moet vinden. Gaf mij maar Foppe de Haan met Gullit en Van Gastel of Gio als assistenten. Daar had ik meer vertrouwen in gehad.
Maar goed, we zullen het zien.

Wat een belachelijke beslissing van de Knvb! Ze zochten een 'people manager' en dan komen ze met deze arrogante blaaskaak. En aan de nieuwe assistent, de gluiperd Danny Blind, maak ik niet eens woorden vuil.

Wat kunnen we weer lachen met de media erom heen.zijn wij nou zo dom en hij zo sl...

Gullit is een tactische ramp, hij had ht echt niet goed kunnen neerzetten. Uiteindelijk gaat het daarom. Je wordt geen goede door alleen de media goed te woord te staan.
Van Gaal gaat ons wereldkampioen maken, daar ben ik van overtuigd.

En ja , dat van 2002 was een incident. Het overkwam Engeland ook met Mclarren. De kans om het niet te halen zit er gewoon bij elk team in.

7 juli 2012 om 11:22

En daarom denk ik dat het wel goed kan zijn, zeker voor ons team vol met zelfbenoemde vedettes. Prachtig wordt dat toch, Louis die RVP gaat uitleggen dat hij niet bij de grote 4 hoort. Louis die Afellay op schoot neemt en hem verhalen vertelt over wat slagen bij Barcelona is, en verhalen kan vertellen wat een grote spelers Barca had met Kluivert, Rivaldo en Luis Enrique. En na afloop van dat gesprek vraagt Louis nog eens aan Afellay hoe het met zijn basisplaats zit...

Dat wordt prachtig, als er iemand is die de huidige ego's kan aanpakken en veel nieuwe spelers erbij zal halen, is het Louis wel!

Aan zijn spelopvatting is weinig aan te merken. Van Gaal staat voor aanvallend voetbal met vaste patronen. Ook zou hij wel eens de juiste persoon kunnen zijn om een aantal omhooggevallen gasten met beide benen op de grond te zetten.

Qua persoonlijkheid vind ik Van Gaal een verschrikking. Ik vind de beste man maar een enge volksmenner.

Een prima afwisseling voor de opgestapte Van Marwijk in mijn ogen.
Als je met 0 punten en niet al te fijn teamspel van een EK afkomt, kun je de Oranje vedetten een goede people manager geven of een (bewezen) coach die voetballend successen haalt.
Dit keer heb ik liever successen met mooier voetbal en dat mag best met minder saamhorige voetballers buiten het veld.

Verder denk ik dat het onzinnig gedoe "over te weinig Ajacieden in Oranje", met Van Gaal ook tot het verleden gaat behoren.

We zullen het zien, maar ik heb er wel vertrouwen in! Natuurlijk jammer van dat WK, maar dat zal hem wss nog meer motiveren om dat weer goed te maken, of dat mogen we hopen in ieder geval..

Ik heb geen idee wat ik hier nou van moet vinden. In zijn vorige periode als bondcoach was het geen suces. Maar zoals we weten is Van Gaal een absolute topcoach. Zijn probleem is natuurlijk zijn persoonlijkheid. Soms gaat het goed soms niet. Hij kan ego's in bedwang houden maar na een tijdje gaat iedereen aan hem irriteren. Ik denk dan ook dat het blijft bij de twee jaar waarvoor hij heeft getekend, waar natuurlijk niets mis mee is. Ik ben alleen wel heel benieuwd wat hij met de selectie doet. Door de recente sucessen met wereldtoppers als Sneijder en Robben denkt men dat die nodig zijn om mee te doen op een toernooi. In 2006 en 2008 hadden we nog geen echte wereldtoppers zoals in 2010 en toen ging het ook verdienstelijk. Ik denk dus dat we wat meer vertrouwen in onze talenten mogen heben. Ik ben dus benieuwd hoe hij de jonge jongens zal brengen en wie hij van de huidige groep niet selecteert.

Oké, de Knvb heeft dus gekozen voor Van Gaal. Had ik niet verwacht. Deze man is denk ik wel de juiste persoon, sowieso omdat hij wat recht te zetten heeft vanwege zijn falen in 2001 en omdat hij zéker gaat verjongen, wat Van Marwijk overduidelijk niet gedaan heeft.

Mensen hier moeten eens stoppen met die negativiteit. Laten we eerst de wedstrijd tegen België afwachten !!!

Ik denk dat hij een 4-3-3 systeem zal gaan spelen, hoewel ik voor dit Oranje de 4-1-3-2 het beste systeem vind. 1 diepe en 1 schaduw spits. 2 controlerende middenvelders, 1 verdedigende en 1 spelmaker, 2 aanvallend ingestelde opkomende backs, 2 moordenaars in de verdediging, dus geen Heitinga en hélemaal geen Mathijsen

Ik denk aan dit:


Edit: Viergever, Gouweleeuw, Nuytinck ipv Heitinga

Stekelenburg
v Rhijn
Heitinga
Douglas
Urby
N. de Jong
Maher
Sneijder
Strootman
Robben
v Persie
6 juli 2012 om 23:42

Geen Stootman die is wel gewoon te zwak!

Douglas opflikkeren die pakt te vaak kaarten en komt gewoon dik te kor, viel afgelopen seizoen dik door de mandt!

Laat Robben en van Persie maar lekker op de bank, ze hebben gewoon een te grote ego, Boerrigter en Narsingh leveren veel meer ballen af bij Huntelaar die gewoon de nr 9 moet zijn!

De jong standin! Anita en Nigel de Jong vm!

Stekelenburg
van Rhijn
Heitinga
Viergever
Willems
Anita
vd Vaart
Boerrigter
Sneijder
Narsingh
Huntelaar
6 juli 2012 om 23:46

Robben gaat opbloeien onder Van Gaal, dat zie ik wel gebeuren. En hou toch eens op met die 2 verdedigende middenvelders. We weten nu allemaal wel dat dat niet werkt in Oranje! Je wilt dus slappe hap zoals Heitinga blijven opstellen? Narsingh op links, daar heeft ie nooit gespeeld? Boerrighter idem op rechts! Huntelaar is te matig, zie liever een mee voetballende spits in Oranje

6 juli 2012 om 23:54

Huntelaar is van wereldklasse grapjas 10 keer beter dan ego overschatte van Persie! Wie zegt dat ik wil dat er 2 vm spelen, nee hoor opstelling die ik wil kan op deze site volgens mij niet!

Stekenelenburg


van Rhijn Heitinga Viergever Willems

Anita

Vd Vaart Sneijder

Narsingh Huntelaar Boerrigter

Zo lekker aanvalend!


7 juli 2012 om 00:05

Wereldklasse spits? Jij hebt echt geen verstand van voetbal! Huntelaar kan alleen scoren via hoekschoppen, vrijetrappen (indirect). Als Van Gaal aan een dynamisch, voetballende team wil bouwen dan valt Huntelaar heel snel af!
We hebben een meevoetballende spits nodig die kan combineren met Sneijder. Met Huntelaar gaat dat echt niet gebeuren! Dat Van Persie gefaalt heeft onder Van Marwijk wil niet zeggen dat hij dat gaat doen onder Van Gaal!

Jij gaf eem 4-2-3-1 opstelling op. Zo gaat Van Gaal zeker niet spelen

7 juli 2012 om 00:09

Zonder op je profiel te kijken hoor, ben jij toevallig voor Ajax? Boerrigter is niet goed genoeg voor Oranje, over 2 jaar staat Elia daar gewoon weer. Narsingh wil ik daar wel graag zien trouwens. Maar van de Vaart, Sneijder en dan een verdedigende middenvelder. Dat ging niet zo goed he tegen portugal?

Ben heel benieuwd. Van Gaal is een coach die heel snel risico's neemt. Zijn nadeel is dat hij Cruijff tegen heeft, en dan heb je het zwaar als Nederlandse coach. Maar hij heeft lef en overtuiging, en heeft vaak genoeg laten zien verstand van zaken te hebben. Het kan prima uitpakken.

7 juli 2012 om 00:06

Valt wel mee hoor. Alleen de Telegraaf en de Ajacieden hebben nog steeds een ongeloofelijk vertrouwen in Cruyff. Voor een groot deel van Nederland is hij niet meer dan een ex-trainer en ex-voetballer die laatste jaren zijn dagen slijt met het schrijven van columns, het hebben van commentaar op mensen en af toe een kwartiertje bij Ajax in dienst zijn. Van Gaal kan in het recente verleden nog bogen op prima resultaten als trainer.

7 juli 2012 om 00:26

Wat je zegt klopt zeker wel, al moet ik wel zeggen dat ze bijvoorbeeld bij Barcelona Cruyff ook als de bouwmeester van hun team zien. Maar wat ik bedoel is dat wanneer Cruyff gaat zeggen dat Van Gaal geen knip voor de neus waard is, dat door de media klakkeloos wordt overgenomen en de druk op Van Gaal daar niet minder op wordt. Qua kwaliteiten is Van Gaal een van de beste kandidaten die Nederland had voor de positie als bondscoach, zo niet de beste.

Als Robben maar niet gewisseld wordt voor Bosvelt, dan moet het goed komen

6 juli 2012 om 23:54

Dat was toch hiddink??

7 juli 2012 om 00:01

Nee, dat was Advocaat in 2004

7 juli 2012 om 00:01

Nee man, dat was toch Michels.

7 juli 2012 om 00:16

Dacht Rijkaard.

7 juli 2012 om 00:06

EK 2004. Advocaat wisselt Robben in de wedstrijd tegen Tsjechië. Was de beste man op het veld die Robben. Gaat hij spelen met een verdedigende middenvelder!

Ik word wel een beetje simpel van de communicatie door de Knvb; eerst wordt er geen persconferentie bij het vertrek van Van Marwijk en nu wordt Van Gaal op 10 augustus in Zeist gepresenteerd en worden er tot die tijd door betrokkenen volgens de Knvb geen uitlatingen in de media gedaan . Wat is de oorzaak hiervan. Ik heb juist het idee dat de Knvb veel credits heeft verloren door het optreden van Oranje tijdens het EK en de bereidheid te communiceren via de media. Wordt het geen tijd voor een charmeoffensief? Knvb laat je eens zien!

Van Gaal wil revanche op 2001! Dit moet goed komen lijkt me zo. Hij kan verjongen, maar doet geen onverantwoorde dingen. Hoop wel dat hij van Persie niet gaan passeren, want dat blijft een klasbak!

Stekelenburg
van Rhijn
Douglas
Heitinga
Emanuelsson
Ola John
Sneijder
Maher
Robben
Huntelaar
Persie

Dit heeft heel Nederland aan Cruyff te danken.

Yes yes yes.

Van Gaal, een garantie op goede doorstroming, aanvallend voetbal (eindelijk weer) en iemand van de Ajax - school. Hoewel ik Bert ook een goede trainer vond ben ik wel blij dat we weer terug gaan naar de roots.

En over 2001, dat is juist een grote reden om Louis alsnog te nemen, ik weet namelijk zeker dat de kracht van Van Gaal met name ligt op het toernooi zelf, dan heeft hij eindelijk alle tijd en aandacht om de groep te laten groeien in het toernooi.
En zo slecht, qua voetbal, was 2001 eigenlijk helemaal niet, alleen liepen we op tegen een opkomend Portugal die thuis met 0-2 achterstond nadat we ze weggespeeld hadden maar waar we het allemaal weer weggaven op het eind.

Mag ik een lans breken voor Van Gaal als peoplemanager? Hij heeft oog voor doorbrekende jeugd. Hij geeft spelers die zich inzetten alle krediet en vertrouwen die ze nodig hebben. Voorbeeld: El Hamdaoui is in eigen beleving een vedette, maar omdat hij inzet toonde en luisterde werd de combinatie Van Gaal - El Hamdaoui goud bij AZ. Waar Van Gaal niks mee kan is als een voetballer denkt dat-ie niks meer te leren heeft. Dat soort vedettes zijn in no time uit de selectie. Een team moet zich namelijk ontwikkelen, en als geniale speler heb je dan nog steeds te leren hoe je je medespelers beter kunt maken, zodat het team beter wordt. Wie daar niet aan meewerkt draagt niet bij, en is dus stoorzender, hoe geniaal-ie individueel ook moge zijn. Ik verwacht niet gelijk resultaten van Van Gaal, maar ik hoop in de loop van de tijd wel op een Oranje met een nieuw, fris elan en kwalitatief goed voetbal.

7 juli 2012 om 11:21

Dus je hele people manager verhaal steunt op het feit dat hij met El Hamdaoui kon omgaan?

En het tweede gedeelte is juist slecht voor Oranje, want een bondscoach moet spelers niet beter maken en dingen leren! Dan moet je clubtrainer worden. Dat is juist het probleem aan van Gaal als bondscoach, hij moet spelers niet beter willen maken..

Geweldig nieuws. In ieder geval geen Gullit. Die snor kan zijn nederlaag nu al niet verkroppen en spuwt zijn gal al. Zielig mannetje.

En nu met vgaal op naar het WK.

Wat een bende! Louis van Gaal is een toptrainer bij een club, maar dit kan die helemaal niet. In Hoenderloo spelers zwaar laten trainen, niet voor hun plezier laten komen, denken dat die mensen beter kan maken. En dan het Scholletje als assistent, die wordt door geen enkele gewaardeerde speler serieus genomen. De rest kan je wel invullen. Martin Sturkenboom zal nauw betrokken worden bij de groep, terwijl Edgar Davids ook wel een rol zal gaan spelen, evenals Patrick Kluivert. Op naar een WK zonder Oranje gekte, helaas, het is simpelweg niet anders!

leuk van gaal, maar de spelers zijn het zelfde en een hoop zijn niet goed genoeg denk aan heitinga,mathijssen,van bommel, van der vaart,huntelaar e.d.

7 juli 2012 om 01:21

Niet goed genoeg is natuurlijk apart als het gaat om interlandvoetbal. Je bent in principe gewoon goed genoeg voor Oranje als er niet twee, drie (keepers) of vier spelers (dubbele posities, zoals CV) voor Oranje speelgerechtigde spelers beter zijn dan jijzelf op jouw positie.

Een nationale ploeg is zo goed als de kwaliteit van de spelers die voor dat land speelgerechtigd zijn. Als de beste Nederlandse speler op een positie van het niveau Telstar is, omdat de rest met buitenlanders speelt op die positie, is hij gewoon goed genoeg voor Oranje. Tikkeltje gechargeerd om mijn punt duidelijk te maken.

7 juli 2012 om 01:28

van Bommel is einde verhaal grapjas!

Ik vind het eerlijk gezegd een logische keuze om Van Gaal aan te stellen. Hij heeft een dominant karakter en leiderschap, wat die ego'tjes in het gareel moet houden en ik hem qua karakter wel toe in staat acht. Bij de spelers waarbij het niet werkte, waren eigenlijk allemaal spelers uit compleet andere culturen, waar dus in Oranje geen sprake van is. Want het zijn allemaal uit Nederland afkomstige spelers.

Daarnaast een tactisch sterke trainer, waarbij het palmares ook gewoon het nodige zegt over zijn kwaliteiten. Dat het in 2000-2002 niet lukte: tja, carrière gaat met vallen en opstaan, niet alles wordt een succes. In die 11 jaar is hij ook zat wijzer geworden, dus ik ga er vanuit dat hij nu betere keuzes zal maken als bondscoach.

Ook heeft hij als opbouwtrainer een groot voordeel, gezien Oranje langzamerhand moet gaan verjongen richting komende toernooien. Van Bommel (officieus gestopt), Kuyt en Mathijsen zijn ruim in de 30, de rest van de basis loopt ook al richting de 30. Buiten het feit dat de nodige spelers blessuregevoelig zijn, waaronder ongetwijfeld de nodige talenten de kans krijgen de komende jaren. Dan is er geen betere optie dan Van Gaal.

Verder voor het publiek en de sterspelers in de aanval de ontzettend leuke feit dat Van Gaal een aanvallend ingestelde trainer is, stuk meer dan zijn voorganger, die voor organisatorische degelijkheid ging.

allemaal zeikers hier. Als van Vgaal straks het WK wint loopt iedereen hier op het forum als een hondje achter hem aan net zoals toen van Marwijk de WK finale haalde dat verschrikkelijke beton voetbal!! nee geef mij dan maar van Gaal die het voetbal waar Nederland groot mee is geworden hanteert. En die persconferenties neem ik voor lief.

7 juli 2012 om 11:06

Ik zie genoeg reacties van mensen die erg positief zijn over van Gaal. Bijna iedereen vindt van Gaal een goede trainer, alleen het probleem is dat het een vervelend persoon is. Kijk alleen al naar Barca en Bayern waar de meeste spelers hem uitkotsten door zijn gedrag en manier van omgang met hen.

Psv-kliek net weg, krijg je dit...
Nee, zonder gein. Van Gaal is wel iemand die aan een team kan bouwen. Neem de opstelling van mij maar niet serieus, voordat mensen dat gaan doen. ; Ben benieuwd.

Stekelenburg
Van der Wiel
Heitinga
Van Rhijn
Daley Blind
N. De Jong
Narsingh
Sneijder
Siem de Jong
Huntelaar
DavyKlaassen
7 juli 2012 om 10:36

Jij bent geniaal!!!! Dit is zonder meer de beste opstelling van Oranje, waarom heb ik hier niet eerder aan gedacht;

Even serieus, ik denk dat Van Gaal best neutraal kan kijken hoor In zijn eerste periode als bondscoach heeft hij echt geen ajacieden bevoordeeld, dat deed hij dan wel weer goed.

krijg je weer na 1 vraag in de persconferentie iemand die heel kwaad wegloopt, constant besloten trainingen geeft en het nederlands elftal als een club traint. ik hoop dat hij geleerd heeft van 10 jaar geleden.

maar ja, we zien wel

De kritiek op Blind vind ik raar, want wat heeft Faber gepresteerd en daar was niet eens zoveel kritiek op. Danny Blind heeft tenminste nog de Champions League gewonnen en was aanvoerder van dat team. Blind kan wel goed met de media omgaan, in die zin is hij wel een aanwinst voor een coach als Van Gaal.

7 juli 2012 om 11:11

een goede voetballer is niet automatisch een goede trainer!!! Er zijn genoeg voorbeelden op te noemen!

Daar zullen onze vedettes niet blij mee zijn.
Ik denk dat hij jongens als Maher en Narsingh de kans geeft hij is erg goed met jong talent.
Wel opvallend dat hij weer met Blind daar zit bij Ajax speelde hun 2 ook zon dubieuze rol.

Van Gaal is niet onomstreden en ik ben benieuwd hoe dit weer zal vallen in R'dam en Eindhoven en A'dam. Nu is de technische staf wel erg Ajax geworden? of speelt dat nu geen rol meer?! Ik blijf het een vreemde keus vinden. Hij heeft altijd wel mot met een aantal spelers/bestuurders/pers. Da's geen toeval meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 19
2181 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

Nederland
386 fans
Coach, 66 jaar
SeizoenClub
2014-2016 Manchester United
2012-2014 Nederland
2009-2011 Bayern München
2005-2009 AZ
2002-2003 Barcelona
Laatste voetbalnieuws

‘Mijn onderlinge rivaliteit met Graziano Pellè was erg groot’

Sergio Romero blikt met een goed gevoel terug op zijn tijd bij AZ. De doelman, die sinds 2015 onder contract staat bij Manchester United, speelde vier seizoenen lang in Alkmaar. Hoogtepunt...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Luuk de Jong is niet de enige Nederlandse spits die in beeld is bij Club América. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren