Hoge woord is eruit: Van Persie vertrekt bij Arsenal

Woensdag, 4 juli 2012 om 18:35

Robin van Persie zal zijn contract bij Arsenal niet verlengen. De 28-jarige spits laat dat woensdag weten op zijn persoonlijke website, die direct daarna vanwege overbelasting niet meer bereikbaar was. “Ik heb er lang over nagedacht, maar besloten om mijn contract niet te verlengen”, stelt Van Persie zelf. Hij heeft er acht seizoenen in het shirt van the Gunners opzitten en kende het laatste anderhalf jaar zijn beste periode.

/

Van Persie voerde verschillende gesprekken met Arsenal, de laatste maanden; met Arsène Wenger en directeur Ivan Gazidis. “Ik ga niet op details in, maar daarin is duidelijk geworden dat de club en ik op een verschillende manier naar de toekomst kijken”, legt Van Persie uit. Hij verliet Feyenoord in de zomer van 2004 voor Arsenal en brak in zijn derde seizoen door; toen maakte hij elf goals. Na acht jaar staat de teller op 194 wedstrijden en 96 doelpunten in de Premier League.

De grens van honderd treffers doorbreekt hij wellicht nog, als Arsenal besluit hem te houden. De Engelse club zei dat te willen doen, maar kwam er later weer op terug. Mocht Arsenal besluiten dat het beter is haar aanvoerder van de hand te doen, met nog een jaar te gaan op zijn contract, dan zijn er genoeg gegadigden. Met name Manchester City en Juventus zijn veel genoemd als kanshebbers op de handtekening van de spits.

/

Van Persie wilde lange tijd niet met de media praten over de beslissing die hij zou nemen; ook tijdens het EK met Oranje zweeg hij over zijn toekomst. Hij legt nu uit dat hij dat deed uit respect richting Arsenal. “En in overeenstemming met Mr. Gazidis en Mr. Wenger”, aldus de spits. “Maar aangezien er zó veel speculatie is in de media, vind ik dat het niet meer dan eerlijk is om jullie te zeggen wat zich op het moment afspeelt.”

“Zelf heb ik een geweldig seizoen achter de rug, maar het is mijn doel geweest prijzen te pakken en de club terug te brengen naar zijn gloriedagen. Uit respect voor Wenger, mijn medespelers en de fans ga ik niet in op details, maar het is me duidelijk geworden dat Arsenal en ik verschillend denken over de manier waarop de club voorwaarts moet. Maar ik houd van de club en van de fans, hoe dan ook”, aldus Van Persie.

“Ik ben hier opgegroeid en een man geworden. Iedereen heeft me al die jaren gesteund en ik heb altijd alles teruggegeven, op en naast het veld. Ik ben trots dat ik acht jaar lang deel heb mogen uitmaken van deze fantastische club. Zodra Mr. Gazidis terug is van zijn vakantie in de Verenigde Staten komen er meer bijeenkomsten en zal ik jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen”, belooft Van Persie. Afgelopen seizoen werd hij door zowel spelers als media in Engeland verkozen tot Speler van het Jaar.

Manchester City
Volgens Ian McGarry tekent Van Persie binnen twee weken bij Manchester City. De radiopresentator van de BBC meldt op Twitter dat de landskampioen ongeveer 27,5 miljoen euro overmaakt op de rekening van Arsenal. Van Persie zou bij City een slordige 280.000 euro per week gaan opstrijken.


Poll

Kun jij de beslissing van Robin van Persie begrijpen?


Gerelateerd

472 reacties (laatste reactie door afcoranje)

Erg jammer, maar begrijpelijk. Ben benieuwd hoeveel clubs geïnteresseerd zijn...

4 juli 2012 om 18:42

Ik durft te wedden dat er genoeg zijn.
Maar ik denk dat Juve de beste papieren hebben om hem te gaan halen.
City heeft al genoeg spitsen en wanneer hij even niet meer in vorm is is hij meteen zijn basisplaats kwijt bij city.

Hopen dat Arsenal nu Met Podolski-giroud-walcott gaat spelen.
Maar vertrekt hij dit seizoen al of volgend seizoen.

4 juli 2012 om 18:43

Er zijn er genoeg die hem willen, ben alleen benieuwd wie hem zal kunnen betalen en zal willen betalen. Wel erg jammer dat Van Persie vertrekt bij Arsenal, ik hoop dat hij naar een andere club in de Premier League gaat.

4 juli 2012 om 18:44

Tuurlijk, iedereen staat te springen om zijn komst. Maar de vraag is hierbij wel, zal hij dit jaar al gaan of loopt hij volgend jaar gratis de deur uit. Begrijp het wanneer hij ervoor kiest om echt om de prijzen te gaan spelen.

4 juli 2012 om 18:44

Denk je ?

Natuurlijk willen vele club Van Persie nu binnen te hengelen! Benieuwd welke club dat gaat worden. Juventus is inderdaad een goede optie. Missen nog een goede spits.

4 juli 2012 om 18:48

Betalen als in transfersom of als in salaris. de transfersom kan niet al te hoog zijn; hij is al 28 en heeft nog maar een eenjarig contract.

4 juli 2012 om 18:54

De vraagprijs is rond de 25 miljoen. En dat zal wel op 20 miljoen uit draaien of iets dergelijks. Tenzij Juventus/barca 20 miljoen bied en City hem perse wil hebben. Dan bieden deze gerust 25 miljoen.

4 juli 2012 om 19:01

Juventus heeft nagenoeg helemaal geen topspits op die prutser na. Maar zelfs Del Piero liet in de 5 minuten die hem gegund waren nog meer zien dan hem (vergeet de hele tijd zijn naam). Maar Juve heeft de beste papieren. Let wel dat ze CL spelen, ongeslagen kampioen zijn geworden, de finale in de beker hebben verloren van Napoli en al een topteam heeft.

Ik zie ze zomaar een gooi doen naar de CL, zeker nu Giovinco terug is.

4 juli 2012 om 19:03

maar als hij daadwerkelijk prijzen wil pakken, kan hij misschien wel bij juventus terecht, maar de Italiaanse competitie is toch wel echt minder dan de Engelse en Spaanse, en ik zou het zonde vinden als hij in de italiaanse competitie zou spelen. heeft barca geen interesse na de aanstelling van vilanova meer. zou het prachtig vinden als hij bij barca zou spelen, en vorig jaar, door de blessure van villa, had barca een type van persie echt nodig

4 juli 2012 om 19:19

Die prutser moet Matri zijn

Juventus zou de beste en mooiste optie zijn inderdaad. Beter dan de andere opties die al bezet zijn of minder aanzien hebben dan Juve..

4 juli 2012 om 19:32

Wij hebben ook paar prutsers in de naam van Pazzini en Forlan. Dus bij Inter zal die ook wel welkom zijn.

4 juli 2012 om 19:35

@imit

Alleen vertrekt hij bij Arsenal om prijzen te winnen, dan ga je op het moment niet naar Inter...

4 juli 2012 om 19:44

@lapulga

Klopt. Toch pakt Inter denk ik eerder een prijs dan Arsenal. Sowieso omdat de Serie A minder is dan de Premier League.

4 juli 2012 om 20:44

@imit

Dat weet ik nog niet.. In Engeland heb je meer competities waar je een prijs kan pakken he.

4 juli 2012 om 18:53

Ben benieuwd voor welke club van Persie zal gaan kiezen. Tenslotte kreeg hij bij Arsenal een bod van 160.000 euro aan salaris per week wat absolute niet het minste is. Dus zal van Persie gaan kiezen voor sportieve ambities (juventus) of zal hij gaan kiezen voor het geld (city)

Van Persie schiet zichzelf hier naar mijn idee flink in de voet. Bij welke club hij ook tekent het systeem zal nooit op hem afgestemd worden zoals het bij Arsenal is. En wanneer dat niet gebeurt kan van Persie niet excelleren.

Van Persie toont hier weer arrogantie. 6,5 seizoen veel geblesseerd geweest, nu eindelijk 1,5 jaar lang goed voetballen en gelijk willen vertrekken. Ondanks een nieuw aanbod van 8,5 miljoen per jaar aan salaris. Robin, kies alsjeblieft voor het geld van city en verpieter op de bank.

4 juli 2012 om 19:03

Sorry hoor maar ik geef van Persie groot gelijk! Eerst heft arsenal alleen tweederangs spelers gehaald! En nu blijkt dus achteraf na dat ze een gesprek met Van Persie hebben gehad snel podolski en giroud te halen... Daarmee wilden ze aan Robin laten zien dat ze echt voor de prijzen gaan. Maar helaas Robin heeft z'n beslissing al gemaakt! Ik hoop dat hij of naar barca of juve gaat of desnoods naar Milan!!!

4 juli 2012 om 19:04

Kan je het hem kwalijk nemen dat hij voor de prijzen wil gaan spelen? Alle toppers om hem heen vertrekken bij Arsenal en dan zou hij moeten blijven? Waarom is het in hemelsnaam arrogant als je als topscorer van Engeland na 6,5 jaar toe bent aan een andere club?

Ik hoop ook dat hij voor City kiest en daar een basisplaats verovert. City zal toch de Engelse competitie domineren de komende jaren. Eindelijk prijzen voor Van Persie!

4 juli 2012 om 19:09

Of hij voor de prijzen wilt gaan spelen moet nog maar blijken. Barcelona en Madrid gaan niet komen. Die hebben al 2 fantastische spitsen en hebben geen interesse in de 28 jarige van Persie. Bij City en PSG spelen betekent dat je puur voor het geld gaat.

De enige logische clubs zouden Juventus/ac milan zijn. Juventus mist een echte spits en bij Milan zou hij naast en over een jaar op de plek van Ibra kunnen spelen. Dan speelt hij om de prijzen maar die gaan ook geen Champions league winnen komend seizoen.

Maar er is nog iets gebleken. Van Persie rendeert alleen in een systeem als dat om hem heen gebouwd is. Wanneer dat niet het geval is kan hij niet excelleren en valt hij vies tegen.

Van Persie drong aan op aankopen bij Arsenal. Ze halen de topschutter van de ligue 1 en een winger die er 10 a 15 per seizoen in schiet en 10 a 15 assist geeft per seizoen. Voor de rest willen ze met M'villa het middenveld versterken. De verdediging was al prima op orde.

Hij drong aan, er worden versterkingen gehaald. En daarna verlaat hij het schip snel. Daarbij slaat hij een aanbod af van 8,5 miljoen per jaar. Niet echt een nette manier van handelen naa rmijn idee.

4 juli 2012 om 19:10

@ De-lano

Snap dat je teleurgesteld en gefrustreerd bent, maar je kan moeilijk zeggen dat als hij voor City kiest hij niet voor sportieve ambitie kiest. Geweldige selectie daar en ze gaan wel mee spelen om de prijzen in tegenstelling tot Arsenal.

Daarbij reageer je erg zielig door hem arrogant te noemen en hem geen goede toekomst toe te wensen. Je moet blij zijn dat hij nog zo lang is gebleven en wat hij je club gegeven heeft.

4 juli 2012 om 19:11

Maar toch werd City dit jaar landskampioen;

4 juli 2012 om 19:21

Allereerst zal hij bij City moeten vechten voor een basisplaats. Dat is natuurlijk niet verkeerd maar zodra je daar 2 wedstrijden niet goed presteert zit je gelijk wissel. En van Persie presteert lang niet altijd. Alleen als het systeem om hem heen gebouwd is presteert hij. En raad eens, dat gaat bij City niet gebeuren. Tenslotte is van Persie de zoveelste topspits. Aguero, Tevez en Balotelli moesten ook altijd maar gewoon renderen.

Daarnaast is hij lang bij Arsenal gebleven. Toegegeven. Van de eerste 6,5 jaar is hij meer dan de helft geblesseerd geweest. Terwijl hij altijd weer een nieuw contract kreeg tijdens revalidatie en dergelijks. Een blijk van vertrouwen van de club. De laatste 1,5 jaar presteert hij eindelijk goed. Maar wie zegt dat hij dit komend seizoen ook door zou trekken? Voorlopig heeft hij pas één seizoen goed gepresteerd en daarna wil hij gelijk weg.

Deze transfersoap is al heel lang bezig. Als van Persie in de winterstop zijn contract met 2 jaar verlengd had en had gevraagd of hij in de zomerse periode verkocht mocht worden had iedereen teogestemd. Tenslotte hadden ze dan goed geld aan hem kunnen verdienen wat nu veel minder is.

Hij dringt aan op aankopen. Deze worden ook gehaald. En toch wel goede aankopen. Het zijn geen spelers als C. Ronaldo of Kaka. Maar met Giroud en Podolski heb je toch zeker 2 versterkingen te pakken. En M'villa is ook bijna zeker rond.

Nee van Persie is hier absoluut niet dankbaar richting Arsenal.
Hij vertrekt na één goed seizoen.
Hij heeft nog maar een contract voor één jaar en levert weinig op.
Arsenal haalt versterking op zijn aandringen en toch vertrekt hij.
En hij slaat een bod van 8,5 miljoen per jaar af. Wat dus betekent dat hij ergens anders voor nog meer wil gaan voetballen.

4 juli 2012 om 19:21

In één ding kan ik je gelijk geven, de rest is onzin wat je uit kraamt.

Robin van Persie zou alleen functioneren in een elftal wat om hem is afgestemd. Ik denk niet dat hij bij een andere club zou functioneren. Het is een leuke voetballer, maar niet als er meerdere goede voetballers in een team zitten.

Hoezo zou hij naar City gaan, puur voor het geld? Als hij voor prijzen wil spelen kan hij net zo goed naar City gaan. City is op dit moment een stap hoger op dan Arsenal, en dat zou voorlopig ook wel zo blijven.

Als Arsenal maar "talentjes" blijft kopen, dan moeten ze ook niet raar staan te kijken als ze voorlopig om de 5e en 6e plaats moeten strijden.

4 juli 2012 om 19:26

Eigenlijk zeg je dus dat Van Persie helemaal niet zo goed is. Waarom zit je dan zo te jammeren dat hij weg gaat? In dat geval is zijn vertrek toch prima op te vangen en krijg je er nog een transfersom voor ook!
Als je een bod van 8,5 miljoen afslaat kan het ook betekenen dat het geld minder belangrijk voor je dan de sportieve uitdaging.

4 juli 2012 om 19:29

Of voor ambities en geld, dat heb je allebei bij City.
Ben het met je eens dat het niet verstandig is te vertrekken bij Arsenal, ik denk namelijk dat hij in andere systemen niet echt uit de verf komt. We zullen zien, maar ik denk dat er inderdaad weinig van terecht komt.

4 juli 2012 om 19:53

Bij City speel je bij de landskampioen, waarom zou dat geen sportieve vooruitgang zijn?

4 juli 2012 om 20:25

@ De-lano

Ook bij Man C. zal hij voor de prijzen gaan spelen. En dat hij daar veel kan verdienen is mooi meegenomen.
Maar moet hij daar willen spelen? Daar gaan ze geen team om hem heen bouwen. En mocht hij in de spits willen spelen, is daar altijd Balotelli nog. Die wil dat ook en dat kan voor problemen gaan zorgen.
Maar dat hij een keer voor de prijzen wil gaan spelen is logisch.

Zelf vind ik Barcalona nog wel een goede optie. Die spelen vaak zonder diepe spits en van Persie is een goede mee voetballende spits die ook nog eens kan scoren. Waarom niet?

4 juli 2012 om 20:46

Hij lijkt juist niet voor het geld te kiezen want dan had hij wel bij Arsenal gebleven inderdaad. Ik vermoed dat hij gewoon geen perspectief ziet bij het zinkende schip dat Arsenal heet en daar kan ik hem geen ongelijk in geven. De club blijft maar hun topspelers verkopen en koopt daar niets fatsoenlijks voor terug.

Zonde, want van alle buitenlandse clubs heeft Arsenal toch mijn meeste sympathie maar de club zal voorlopig niet meer worden wat het pakweg 6/7 jaar geleden was.

4 juli 2012 om 20:53

Ik denk dat Manchester United nu snel gaat toeslaan

4 juli 2012 om 23:08

Laat hem lekker doen wat hij zelf wil.
Hij heeft bij Arsenal nu wel lang genoeg gewacht, die winnen nooit wat, kunt hem niet kwalijk nemen dat hij om de prijzen wil spelen en met betere spelers omringd wil worden

4 juli 2012 om 23:31

City is toch wel kampioen geworden en een fantastische club ik vind het alleen jammer dat Fifa toestaat dat een voetballer in 1 week veel meer verdiend dan de gemmidelde nederlander.

5 juli 2012 om 08:11

Want bij city kies je niet voor sportief succes??? Is city niet kampioen geworden? Daarnaast zullen ze hem echt niet halen als ze niet denken dat ie binnen dat systeem kan renderen. En ze verdienen er een mooie cent aan.

5 juli 2012 om 11:24

Huh? Waarom zou Juventus een sportieve uitdaging zijn en Man City opeens puur voor het geld?

4 juli 2012 om 18:58

Is Schalke niet iets voor Robin van Persie? ;

4 juli 2012 om 19:21

Ik denk niet dat Schalke zijn salaris kan betalen.
Ze hebben onlangs Raul weggedaan door zijn salaris.

4 juli 2012 om 19:29

haha..

Geweldig dat je hierop ingaat..

Maar mijn punt was meer dat hij lekker kan ruzieen met Huntelaar wie erin de spits komt te spelen...

4 juli 2012 om 23:27

Sommige mensen snappen sarcasme niet.

4 juli 2012 om 19:03

Het maakt me niet uit waar hij gaat spelen. Enige voorwaarde: een club die niet in t oranje speelt!

4 juli 2012 om 22:39

Dus hij mag niet bij Blackpool gaan spelen? Die kunnen hem goed gebruiken..

4 juli 2012 om 22:42

Maar Blackpool kan RVP niet betalen en daarnaast zijn de sportieve ambities van Blackpool een stuk lager

4 juli 2012 om 19:37

na 8 seizoenen voor arsenal is aardig lang. op je hoogste punt stoppen vind ik beter dan stoppen wanner het niet lekker ging. ik kan me dus ook zeker vinden in de beslissing van Robin van Persie. goed gedaan.
waar zal hij naar toe gaan behalven dan man city.........;

4 juli 2012 om 19:57

Ik vind het niet zo begrijpelijk. Natuurlijk 8 seizoenen daar gevoetbald, maar hij kon een legende daar worden. Het team wordt helemaal om hem heengebouwd, hij heeft een mooi leven daar. Als City hem straks haalt moet hij weer verhuizen en veranderd alles. Stel dat hij zich daar niet op z´n gemak voelt en net als bij het Nederlands elftal zijn draai niet kan vinden.

Ik vind het dom van hem. Straks heb je 2 bekers in je kast staan, maar is iedereen je over 10 jaar weer vergeten. Nou geweldig. Zeer jammer.

4 juli 2012 om 22:30

Er zijn genoeg clubs die hem willen denk, alhoewel ik echt hoop dat hij in de Premier League blijft.

4 juli 2012 om 23:24

Feyenoord heeft nog een spits nodig ;-). En ehhhh 280000 per week bij Feyenoord kun je hem dan maar voor 4 weken betalen!

5 juli 2012 om 01:28

Was te verwachten na de aankoop Giroud.

Aangezien Arsenal speelt met 2 snelle mensen op de zijkanten (podolski en Walcott) en 1 diepe spits, hebben ze zijn vertrek al opgevangen. Toch komt met de aankoop Giroud de gierigheid van Arsenal weer boven drijven.

Zul je zien dat Wenger nu niemand meer haalt en alles intern probeert op te vangen.

5 juli 2012 om 09:10

Ik begrijp dat v Persie iets anders wil, maar de absolute topclubs zitten eigenlijk al vol... Man City is echt belachelijk want die hebben 3 topspitsen. Juventus vind ik echt nog geen CL kandidaat, kom op zeg, die winnen niet van de engelse of spaanse top! En real en Barca zitten ook vol. Mijn vraag is dan: waarom ga je weg bij Arsenal, als je toch niet naar de ultieme top kan?

Dit vind ik erg tegenvallen van van Persie!

Echte clubliefde is tegenwoordig ver te zoeken (zie Labyad).

4 juli 2012 om 18:42

ik denk dat van Persie gewoon een keer iets wil winnen met zijn club en weten allemaal dat je dan niet op het adres van dhr. Wenger moet zijn, want hij wint niet zo veel.

4 juli 2012 om 18:43

Ja , ik snap eigenlijk ook niet waarpm Arsené weger nog steeds trainer is van Arsenal

4 juli 2012 om 19:03

Als hij echt wilde winnen in al z'n jaren bij Arsenal, dan had hij niet meer dan de helft van de tijd geblesseerd moeten zijn. Wenger heeft hem altijd gesteund en vertrouwen gegeven, maar Van Persie is een ondankbare opportunist.

4 juli 2012 om 19:06

Ja hij koos er ook bewust voor om geblesseerd te raken...

4 juli 2012 om 19:08

waar slaat dit nou weer op, hij kan er ten eerste niks aan doen dat je blessure gevoelig is dat zit er nou eenmaal in. Maar ik snap niet dat je geen begrip heeft voor zijn situatie jij had hetzelfde gedaan, denk daar maar is over na.

4 juli 2012 om 19:12

Als je zoveel geblesseerd bent, dan mag je niks eisen. Dat is het punt.

4 juli 2012 om 19:39

Als je nou een gaat kijken hoe vaak die niet al weg had kunnen gaan naar andere topclubs en wat hij alsnog door al die blesures voor arsenal betekent heeft mag hij gerust wel wat te eisen hebben.

4 juli 2012 om 19:46

Weggaan als de blessuregevoelige speler die niets had gepresteerd? Van Persie is een bedrieglijk persoon, maar niet dom. Als hij eerder was vertrokken, dan had hij geen enkel krediet gehad bij een nieuwe club. Arsenal is loyaal aan hem gebleven al deze jaren en niet andersom. Van Persie is gewoon een rat, die het niet verdient de aanvoerder te zijn van Arsenal.

4 juli 2012 om 20:47

Je moet eens ze statastieken gaan bekijken hij heeft genoeg voor Arsenal gedaan ondanks ze blesure

Jij bent gewoon uit op een ban

4 juli 2012 om 18:42

Yep hij kiest toch voor het geld. 160k per week was waarschijnlijk niet genoeg om zijn ego te strelen.

4 juli 2012 om 18:54

Verdiep je een keer voordat je onzin uitkraamt. Het is echt niet de eerste keer dat de clubs in de rij staan, en tot nu toe is hij altijd gebleven.... Nu kiest hij (in de laatste jaren van zijn carrière) voor het geld ja.

Terecht als je het mij vraagt. Je moet toch maar zien dat je voor je 34e (ca.) loaded bent om de overige pak m beet 50 jaar in je levensstandaard te voorzien. Logische stap.

RvP bedankt. Ik hoop dat je het contract uitdient en alsnog besluit te blijven, maar mijn respect heb je.

4 juli 2012 om 18:59

Alsjeblieft zeg, alsof hij bij Arsenal zichzelf niet financieel onafhankelijk kon spelen? met 160.000 euro per week heb je het over een jaarsalaris van 8,5 miljoen. In combinatie met een contract voor 4 jaar en je sleept 32 miljoen binnen. En dat is exclusief reclame opbrengsten en dergelijke. Binnen 4 jaar verdient van Persie dus ruim 40 miljoen.

En dan nog het salaris dat hij al ontvangen heeft de afgelopen jaren. Want hij is al een tijdje de grootverdiener. Zijn vermogen zal waarschijnlijk al rond de 20 miljoen wezen wat hij de afgelopen 8 jaar heeft verdient.

Als je daarmee nog niet onafhankelijk bent weet ik het niet meer.

4 juli 2012 om 19:02

Verdiep je eens een keer voordat je onzin uitkraamt. Als hij bij Arsenal zou blijven , samen met het geld wat hij inmiddels binnengegraaid heeft, inclusief de sponsorcontracten, is hij loaded zat. Als hij met dat geld zijn levensstandaard niet vol kan houden heeft hij gewoon wat verkeerd gedaan en moet hij maar eens een andere financiële adviseur nemen.

Of hij heeft al die jaren al een te hoge levensstandaard gehad en boven zijn stand geleefd. Jij kijkt er waarschijnlijk anders tegenaan, maar het is ronduit schandalig wat de sporters tegenwoordig verdienen.

4 juli 2012 om 19:07

@de-lano:

Een levensstandaard zoals hij (en vrijwel elke moderne voetballer) die heeft is bijna niet mogelijk om financieel onafhankelijk te continueren.

4 juli 2012 om 19:09

@dijkie72

Een speler die 8 seizoenen een dikke 250 wedstrijden bij je heeft gespeeld geen nieuw avontuur gunne(r)n. Ik vind het triest en een voorbarige reactie.

4 juli 2012 om 19:14

Alsjeblieft zeg, als je in 15 jaar werken ongeveer 60 miljoen euro verdient kan je niet van je 35ste tot je 85ste financieel onafhankelijk zijn? Vandaar dat spelers als Cruijf nog rustig in een villa wonen. Dat Gullit alleen maar in de PC hoofdstraat te vinden is.

Als je een beetje normaal met je geld om kan gaan ben je echt wel onafhankelijk. Als hij 20 miljoen heeft opgemaakt kan hij de komende 50 jaar nog bijna 1 miljoen per jaar uit geven? Weet niet hoeveel geld je nodig hebt hoor. Maar zelfs een luxueze levenstijl kan je prima redden met bijna 1 miljoen per jaar. Dan hoef je echt niet opeens te stoppen met shoppen in de PC, met het rijden in een dure auto en het wonen in een luxe villa.

4 juli 2012 om 19:23

Je vergeet dat spelers als Cruyff ook nog een mooie trainerscarriere hebben gehad. Gullit nam ook niet voor niks die job in Rusland... Maar je hebt gelijk joh. Met zijn levensstandaard heb je aan 60 miljoen genoeg.


/edit

bruto/netto, omzetbelasting etc. etc.

4 juli 2012 om 19:39

@ dizzhead
Behoorlijk dizzy of niet?

60 miljoen in 50 jaar opmaken dmv een bepaalde levensstandaard...ik geef het je te doen.

Zie jij nu zelf niet dat je onzin verkondigt?

4 juli 2012 om 20:09

@dizzy:
Leuk dat je Cruijff noemt. Dat is nameiljk een speler die door bepaalde investeringen, slechte zaakwaarnemers e.d. juist bijna geen cent heeft overgehouden aan zijn spelerscarriere.

4 juli 2012 om 20:51

@dizzhead - dat heeft hij ook een beetje aan zichzelf te danken. Nu geeft ie aan dat het niet genoeg is wat hij bij Arsenal kan krijgen. Eerder gaf ie al aan dat ie alleen weg ging wanneer hij 300k per week zou krijgen.

Als hij nu gewoon had aangegeven dat hij aan een andere uitdaging toe was en een keer echt voor de prijzen wil spelen, had het heel anders geleken. Maar aangezien hij meteen bedragen begon te noemen die hij minimaal wou verdienen en aangaf anders bij Arsenal te blijven.

En daarbij als je meer dan 20k per maand nodig heb dan heb je sowieso al geen besef van wat er in de wereld speelt.

4 juli 2012 om 18:45

Hou toch eens op met dat ge-zeurpiet over clubliefde. De wereld is veranderd. Mensen wonen niet meer hun hele leven in het dorp waar ze worden geboren, en voetballers willen niet hun hele loopbaan hetzelfde loonstrookje. Moet je daar jarenlang over blijven zeiken? Alsof die clubs allemaal zo trouw aan zichzelf zijn gebleven. Bij Arsenal spelen bijv. allemaal Fransen. Dan kan je toch niet verwachten van spelers dat ze ineens hetzelfde blijven als 80 jaar geleden?

4 juli 2012 om 18:46

heeft denk ik niks met clubliefde te maken, meer met iets willen winnen.als sportman wil je ook wel eens prijzen pakken. laten we eerlijk zijn Podolski gaat Arsenal echt niet verder helpen en Arteta ook niet. Als hij prijzen wilt pakken moet hij gewoon ergens anders gaan spelen.

Hoop wel dat hij naar een adere cometitie gaat Barca of real , maar niet naar City ik vind niet dat hij de fans dat aan kan doen ( denk wel dat hij dat toch gaat doen)

4 juli 2012 om 18:46

Ik vind juist dat hij heel veel clubliefde getoond heeft. Maar uiteindelijk is de maat vol. Ieder jaar vertrokken spelers en bleef hij maar aandringen op versterkingen. Maar er kwamen alleen verslappingen. Nu gaat hij weg. Je kunt eerder zeggen dat Arsenal geen liefde voor robin getoond heeft.

4 juli 2012 om 18:56

Dit jaar waren ze toch aardig bezig met versterkingen halen. Met Giroud hebben ze de topschutter uit de franse Ligue binnen en Podolski is toch ook niet de minste voetballer. Het zijn allebei geen spelers ala Kaka, toegegeven. Maar het zijn toch wel voetballer van een dusdanig niveau.

De verdediging is op de linksback na prima in orde. Met Podolski en Giroud erbij is de aanval ook prima bezet. En Wenger was nog bezig met het middenveld (m'villa). Dus hoeveel aankopen/versterkingen wil je precies zien als speler zijnde?

4 juli 2012 om 19:03

Ja hoor aardige spelers maar niet van het niveau om serieuze pl- en cl- kandidaat te zijn. Bovendien zijn het spelers voor zijn positie lol. Ik denk dat van Persie meer zekerheidjes wilde zien ipv spelers waarvan nog moet blijken wat het gaat worden. Maar arsenal weigert grote bedragen uit te geven want die willen winst maken op hun spelers. Niks mis mee, maar ook niks mis met van Persie zijn beslissing als gevolg daarvan.

4 juli 2012 om 19:24

Wat voor spelers moeten er dan gehaald worden?

De verdediging is dik in orde met Sagna, Koscielny en Vermalen.
Het middenveld zou versterkt worden met M'villa
De aanval werd versterk met Giroud (topschutter ligue 1) en Podolski die gelijk staat aan 10 assists en 10 doelpunten per seizoen.

Wat moet Arsenal dan voor spelers halen? Kaka? Messi? Ronaldo? Ozil? Allemaal stuk voor stuk niet haalbaar. Ze hebben Gotze geprobeerd maar die mocht niet verkocht worden. Hazard hebben ze geprobeerd maar die koos voor Chelsea. Welke spelers zouden ze dan moeten halen? Volgens mij hebben ze aardig ingekocht.

4 juli 2012 om 19:33

Klopt ja .. Aardig ingekocht .. Ik denk dat hij juist hoopte dat er exceptioneel ingekocht ging worden voor de verandering. Bovendien zijn die 2 denk ik gehaald omdat ze ervan uit gingen dat hij weg ging. Waarom 2 spitsen halen om je spits tevreden te stellen?
Ik vind het goed hoor dat arsenal een winstgevende club probeert te zijn, maar de keerzijde daarvan is dat je geen superspelers kunt halen. Niks aan te doen.

4 juli 2012 om 18:47

Clubliefde ? moet hij dood gaan in dat shirt ? durf te wedden dat jij niet eens 8 jaar werkt

4 juli 2012 om 18:52

Als er een speler in de voetbalwereld is met clubliefde dan is het v Persie wel.
Hij stond er altijd voor Arsenal 8 jaar lang dat zegt al genoeg al die jaren.
Goeie of slechte periode's hij bleef bij Arsenal.

Maarja hij is er nu wel klaar mee elk jaar geen prijs zeer begrijpelijk hij is ook niet meer de jongste en wilt toch wel een keer iets mooi's winnen.

Hopelijk gaat hij niet naar Man city of Real Madrid want dat past totaal niet bij hem.

4 juli 2012 om 18:56

Arsenal stond er daarvoor zeven jaar voor hem.... Toen ie alsmaar geblesseerd was betaalde Arsenal gewoon zijn salaris. Hadden ze vertrouwen in hem. En dan nu dit, juist in een aankomend jaar waar we heel sterk hadden kunnen worden....

4 juli 2012 om 19:08

Ja dag! Dan kun je ook zeggen dat hij nog bij feyenoord zou moeten spelen want we hebben hem salaris betaald terwijl hij nog een vervelend mannetje was en we hebben hem opgeleid. Zo zit het leven toch niet in mekaar? Ja, hij is veel geblesseerd geweest, maar heeft ook veel gedaan voor arsenal en niet alleen dit seizoen. En dat ze komend jaar heel sterk kunnen worden hoort hij nu al jaren ..

4 juli 2012 om 19:19

Hahah je doet net of hij zon steunpilaar was voor Arsenal in al die jaren. RVP heeft tot aan anderhalf jaar geleden amper wat (kunnen) laten zien door zijn blessureleed. Als er iemand dankbaar moet zijn is het RVP, voor het laatste anderhalf jaar waren er een heel stuk minder clubs in hem geïntersseerd dan nu. Hij mag Arsenal bedanken dat zij juist vertrouwen hielden in hem ook al was hij zo vaak geblesseerd.

4 juli 2012 om 19:35

Nou als het toch allemaal niet veel was hoef je er toch ook allemaal niet zo verdrietig over te zijn?

4 juli 2012 om 20:21

Het is toch een van de beste voetballers ter wereld? Hij zegt nu bedankt voor het afgelopen jaar, ik heb er geen zin in, in m'n eentje! Maar Arsenal had ook kunnen zeggen, ooo jij bent altijd geblesseerd, veel plezier ermee, zoek maar een mooie club en je komt er nooit meer bovenop!

Zonder Wenger was Van Persie nooit zo ver gekomen. En zonder Arsenal al helemaal niet.

5 juli 2012 om 20:56

Zegt wie? Waarom zou hij bijvoorbeeld onder Sir Alex niet net zo ver gekomen zijn? En hij heeft het vertrouwen toch terug betaald met wat CL plaatsingen? Bovendien zegt hij het een jaar van tevoren zodat arsenal nog geld voor hem kan vangen. Allemaal keurig gedaan van hem.
Heb je enig idee hoe vreselijk veel meer hij nog had kunnen verdienen als hij het bijvoorbeeld over 2 maanden pas bekend had gemaakt en dan een mooie transfervrije deal gemaakt zou hebben met een andere club?

4 juli 2012 om 18:52

Het contrast tussen Labyad en v Persie is wel groter als jij nu beweert!
Logische stap voor v Persie, hij wil om de prijzen spelen en dat gaat ook komend seizoen niet gebeuren met Arsenal.

4 juli 2012 om 18:54

Lekker kort door de bocht...

4 juli 2012 om 18:54

hij heeft daar wel 8 jaar gezeten he! dat is al betrekkelijk lang voor een voetballer en hij gaat nu echt voor prijzen proberen te spelen.

alsnog jammer jammer jammer dat hij Arsenal verlaat

4 juli 2012 om 19:01

dit heeft niks te maken met clubliefde, ik weet zeker dat van persie wel van arsenal houdt, dat kun je wele zien aan het aantal jaar dat hij voor arsenal speelt, hij is nu op een leeftijd dat hij ook wel eens een prijs wil winnen, ik vind dit wel begrijpelijk

4 juli 2012 om 19:05

die jongen wil na 8 jaar geloof ik een keer een prijs winnen, en 8 jaar, welke speler speelt tegenwoordig nog 8 jaar bij een club. Hij kiest nu een keer voor zichzelf, laatste jaren kon hij naar iedere club en steeds zei hij, ik blijf arsenal trouw, nu is het opeens geen clubliefde.

4 juli 2012 om 19:23

Het is toch logisch dat hij wil vertrekken, want hij wil natuurlijk ook prijzen pakken. En dat ziet hij niet gebeuren met Arsenal. Ik toon daar wel begrip voor.

Man City, kom er maar in...

4 juli 2012 om 20:16

Het is een goede spits, maar ik hoop echt niet dat hij naar ons komt. Ik wil Dzeko, Aguero en Balotelli zoiezo niet kwijt.

4 juli 2012 om 20:28

En Man C. gaat geen team om hem heen bouwen. Dan wordt hij onderdeel van een team en zal hij minder spelen. Verder denk ik dat als hij gaat en in de spits komt te spelen het ook onrust wordt. Balotelli zal niet blij zijn met een plek op de bank.

4 juli 2012 om 20:58

Daarom, met Balotelli, Aguero en Dzeko heb je drie verschillende spitsen. Van Persie heeft nu zijn topseizoen gehad en dit gaat hij denk ik niet evenaren en hij is volgens mij al 28. Van Persie kan beter naar Juventus gaan.

Dit zat er toch aan te komen...
Heel erg jammer, maar ook wel begrijpelijk.

Neeeeeeeeeee!!!!!!!!! Ramp, Arsenal degradeerd zonder Rvp!

4 juli 2012 om 18:49

Nou nou , arsenal verliest zowieso zijn sterspeler en zal moeilijk een vervanger als van Persie vinden , maar arsenal zal heus niet degraderen hoor ! Beetje flauw ..

4 juli 2012 om 18:55

Sarcasme man. Alhoewel ik wel serieus denk dat zonder van Persie ze uit de top vier gaan donderen.

4 juli 2012 om 19:07

Haha , gelukkig maar , had ten eerste wel een sarcastische opmerking verw8 , maar kon geen smiley achtige of bijv een (!) terugvinden vandaar dat ik zo reageerde

Zowieso zal arsenal een probleempje voorin hebben nu ze van persie er niet meer bij hebben , ze hebben weliswaar podolski gehaald , maar de vraag is of hij het gaat maken in engeland , dat zal tijd kosten !

Misschien kunnen ze dzeko inlijven ??

4 juli 2012 om 19:16

Lol, ja is altijd lastig om sarcasme te herkennen met geschreven tekst, daar heb ik zelf ook wel eens last van.

Dzeko zou kunnen, City heeft een hoop spitsen waar ze vanaf willen. Misschien wil Real wel ruilen voor Higuain of Benzema ofzo? Podolski maakte op mij niet zo'n goede indruk op het EK. En hij is toch ook bij Bayern gefaald. Giroud is gehaald als back-up voor Rvp, niet als zijn vervanger dus die zal het toch ook niet gaan worden... wordt lastig. Huntelaar misschien als vervanger?

4 juli 2012 om 19:20

Huntelaar is een superspits ! Ben erg gecharmeerd van zulke dodelijke spitsen , ik heb het al vaak gezegt dat ik the hunter in engeland wil zien spelen . Maar in ruil voor van persie zal niet gaan gebeuren , en schalke zal ook de hoofdprijs vragen !

Van persie in ruil voor higuain met wat geld kan een manier zijn , benzema zal waarschijnlijk wel blijven bij real na een puike seizoen te hebben gehad vorig jaar !

Wat doe je Van Persie?? Je had een legende kunnen worden bij Arsenal......

Zeer spijtig dit .

4 juli 2012 om 18:44

Een legende zonder prijzen.... Zeer begrijpelijk dat hij vertrekt. Arsenal wilt blijkbaar niet investeren in grote namen, die je nodig hebt om prijzen te winnen in Engeland. Hopelijk gaat hij niet naar Manchester City, dat is hij niet waard. Wellicht Psg? Geld zat, en het winnen van prijzen daar is bijna een garantie ondertussen.

4 juli 2012 om 18:46

Als hij gewoon juist nu was gebleven, dan had hij een standbeeld gekregen bij Arsenal over een paar jaar, dat denk ik echt. Het is juist fantastisch om te blijven, dan maak je jezelf zo groot. Maar goed, jammer maar helaas.

4 juli 2012 om 18:49

Welke club die prijzen wint gaat hem dan halen? Hij toont bij Oranje aan nogal afhankelijk te zijn van een manier van spelen, de zijne...welke club die om de echte prijzen speelt haalt hem dan? Niemand toch? Ik zie Real of Barca niet komen. PSG wellicht, City kan, maar ook dat zijn geen clubs waar je de CL mee wint.

4 juli 2012 om 18:49

@lapulga_10

Wat voor waarde heeft een standbeeld als je nooit een prijs hebt gepakt? Beetje lebron james verhaal voordat hij zijn titel pakte. 0 prijzen en je wordt simpel weg vergeten, prijzen daar draait het om. Dus zeer verstandig en wijs dat hij Arsenal verlaat.

4 juli 2012 om 18:51

Moet ie dan naar Spurs gaan, Everton of misschien Aston Villa??!!
Manchester City is een top club!!
Welkom naar moderne voetballerij!!

4 juli 2012 om 18:52

@bearc

Van Persie heeft eigenlijk alles wat een spits moet hebben. Dat het bij Oranje niet lukt komt omdat hij 0 voorzetten krijgt. Robben gaat altijd voor zichzelf, Afellay heeft ook niet de beste voorzet en Sneijder kan hij ook niet fantastisch mee samen spelen. Daarbij heeft hij totaal het vertrouwen niet, ook niet van het publiek.

Zijn kwaliteiten staan buiten kijf. Kan bij elke club slagen. En City, dat is toch echt wel een club waarmee je de CL kan winnen man. PSG komt er ook aan.

@nothlondon

Je maakt je onsterfelijk bij een club, dat is mooier dan een paar prijzen krijgen. Ik zou dat echt veel liever willen.

4 juli 2012 om 21:17

Chelsea is Cl-winnaar en City is een klassebeter. Dus ... CL winnen kan iedereen. Het gaat Van Persie om de kans dat hij prijzen kan winnen. Juventus, PSG en City ... allemaal clubs waar dat dus kan.

4 juli 2012 om 18:46

Nu staat de deur natuurlijk wagenwijd open voor Juventus en City al hoop ik dat hij niet naar die laatste gaat, ze hebben immers al 4 spitsen van de absolute top.

Zeer benieuwd hoe dit gaat aflopen.

Edit: PSG maakt ook nog kans al kan Robin veel hogerop.

4 juli 2012 om 18:48

Ik hoop Juventus. Een mooie club die op de weg terug is naar de top. Volgend jaar gaat Juventus verrassen in de Champions League met een goede Van Persie.

4 juli 2012 om 18:55

Om eerlijk te zijn deel ik je mening.

Maar ergens denk ik dat PSG ook veel kans maakt zij spelen immers ook CL hebben veel kans op het kampioenschap
( meer dan Juve aangezien de Serie A een moeilijkere competitie is )
en ze betalen meer salaris.

Zeer jammer om Robin te zien vertrekken bij Arsenal en Wenger ik leef met die man mee, zoveel spelers keren zich de rug om naar hem toe na al dat vertrouwen.

4 juli 2012 om 18:57

Van Persie moet niet naar PSG willen.. Natuurlijk zijn die op de weg naar de top. Maar hij vertrekt bij Arsenal om grote prijzen te pakken. En voordat PSG bijvoorbeeld echt kans maakt op de Champions League zijn we alweer 3 jaar verder (dan is hij 31). Beter gaat hij naar Juve.

4 juli 2012 om 19:01

PSG zou opzich nog kunnen vind ik, beter dan dat hij naar city gaat. Met aankopen als Lavezzi zijn ze lekker bezig, en stel je voor Van persie worden ze zo kkampioen en gaan het aardig doen in de CL denk ik. Maar wil hij wel naar frankrijk? En anders Juventus mooie club denk dat hij het daar lekker gaat doen dan.

4 juli 2012 om 19:02

Barca en Madrid gaan niet komen. Die hebben met Messi/villa en Benzema/higuain allebei al fantastisch spitsen in huis.

City heeft al 4 topspitsen maar daar weet je het nooit mee.
Juventus zou hem goed kunnen gebruiken
PSG heeft alleen heel veel geld om te versterken.

De enige club die logisch zou zijn is Juventus, omdat je daar de sportieve ambities het beste waar kan gaan maken. Wanneer hij naar Psg/city gaat is het gewoon een arrogante geldwolf die aan 8,5 miljoen per jaar niet genoeg had.

4 juli 2012 om 19:07

Als je prijzen wilt winnen zijn de topscorerstitel, de titel en de coupe in Frankrijk ook geen misselijke prijzen.

De CL daar heb je gewoon wat geluk voor nodig uiteraard maak je meer kans bij Juventus dan bij PSG maar de CL is niet te voorspellen.

4 juli 2012 om 20:30

Is hij niet al een legende bij Arsenal. Iedereen is zeer positief over hem en hij heeft uitstekend gepresteerd. Denk dat hij niet zomaar even vergeten wordt daar.

Maar ik vind het een logische keuze. Hij paste perfect daar, maar hij wil ook eens prijzen winnen.

4 juli 2012 om 20:43

Door zijn vertrek nu is al dat positieve weg bij de supporters.

Ik was gewoon gebleven, maar als hij voor de prijzen kiest is het ook goed.

4 juli 2012 om 20:48

Zou jij als sporter geen prijzen willen winnen dan?
Dat is tocht het mooiste wat er is!

Qua club is Arsenal een hele mooie club. Maar vind het beleid er erg tegenvallen. Hadden al vele prijzen kunnen winnen als ze het anders hadden aangepakt.

4 juli 2012 om 21:12

Als ik zou kiezen om een legende te worden bij een club zonder prijzen te winnen of veel prijzen winnen bij een andere club zonder een legende te worden. Dan heb ik de keuze wel gemaakt. Een legende worden, dat lijkt me het mooiste .

Ben benieuwd, dit zal het nodige losmaken bij rijke clubs..

4 juli 2012 om 18:44

Zal zeer waarschijnlijk naar Man City gaan voor het geld. Ik zie Juventus het salaris dat hij bij Arsenal verdient niet overtreffen. Onlangs had de vader van van Persie ook aangegeven dat Barca en Real geen opties zijn. Dus Man City blijft over.

4 juli 2012 om 19:04

Betreft het salaris zal je gelijk hebben, hoewel Buffon misschien wat rolexen tevoorschijn kan toveren om van Persie over te halen om te komen.

City heeft van Persie niks te zoeken, dan zou hij het echt voor het geld doen! Prijzen winnen kan daar wel, maar succes met Dzeko, Balotelli, Aguero en Tevez(als hij niet een half jaar in Argentinie blijft zitten). Real en Barcelona zullen hem niet gaan benaderen, dus ik ben echt benieuwd welke club het gaat worden. Zie van Persie namelijk niet functioneren bij Juventus. Het team moet om van Persie heen gebouwd zijn, dat zullen ze nooit doen bij Juventus.

4 juli 2012 om 21:53

@bambinoo

Zijn vader zei er ook duidelijk bij: Man City Nooit. Dus City valt ook af. Al zal ik er niet raar van opkijken, mocht hij alsnog naar City verkassen.

Wel jammer maartoch, İk hoop dat hij het goed gaat doen bij zijn nieuwe club!

Jammer voor the gunners

Benieuwd waar hij gaat spelen

Inter misschien?

4 juli 2012 om 18:43

Kan ik me niet voorstellen, Inter speelt volgend jaar geen CL en ze moeten een nieuw team opbouwen dus over twee jaar is een plek in de CL ook niet gegarandeerd..

Als ie naar Italië gaat zie ik in Juventus de enige optie.

4 juli 2012 om 18:47

Dat gaat nooit gebeuren. Al is het maar vanwege Sneijder. Milan en Juventus hebben stukke meer kans op hem. Daarnaast zijn Psg, Real, Barca en City de grootste kanshebbers. Ik zou hem een leuke speler vinden voor Chelsea al ben ik zeer gecharmeerd van Torres. Ze hebben toch meerdere spelers nodig vanwege hun overvolle agenda met die wereldbeker enzo.

Heel erg jammer voor Arsenal

Verschrikkelijk dit. Totaal onverwacht. Nu kijken of Arsenal hem houdt of niet.
pff dit had ik echt niet zien aankomen. Met Giroud en Podolski hadden we eindelijk redelijk goede aankopen, maar RvP is niet overtuigd. Jammer dit....

Ik denk trouwens ook dat dit een totaal verkeerde keuze is. Bij Arsenal geliefd, past precies in het systeem en kon tot een legende uitgroeien. Bij een andere club kan best wel hetzelfde scenario als bij Oranje voorkomen...

4 juli 2012 om 18:44

Onverwacht lol? Misschien is het dat RvP wel ziet dat de aankopen die jij bestempelt als redelijke goed, niet zo goed zijn;. Wens hem het beste!

4 juli 2012 om 18:47

Ik vind het inderdaad onverwacht. Waarom zijn dit geen goede aankopen? een basisspeler van het nationale elftal en de topscoorder van Frankrijk. En ook M'villa en Belhanda schijnen bijna binnen te zijn. Maargoed, hij denkt er schijnbaar anders over en dat respecteer ik. Maar ik blijf bij mijn punt, en dat is dat deze 2 aankopen echt goed zijn.

4 juli 2012 om 18:51

@vanpersie 14

Waar de concurrentie top talenten of top spelers koopt, kopen wij weer spelers die niet in aanmerking komen voor topploegen. Allemaal leuk en aardig shoppen in frankrijk, maar zo succesvol is dat niet. Gervinho en Chamakh waren ook redelijk goed in frankrijk, maar je ziet het resultaat;

4 juli 2012 om 18:56

Dat klopt, maar Chamakh had nooit meer doelpunten gescoord dan 15 in een seizoen, evenals Gervinho. Ik heb Giroud vaak zien spelen en deze speler is zo veel beter dan Chamakh. Net als Podolski, die dit jaar er 16 inknalde bij een degradant.

En je weet toch dat wij de middelen niet hebben om top spelers te kopen?(oxlade-chamberlain vond ik trouwens een behoorlijk top-talent)
Wenger heeft al vaak genoeg bewezen dat Franse spelers het wel kunnen waarmaken in de PL, ligt gewoon aan hun kwaliteiten.(ik hoef denk ik geen voorbeelden te geven toch ;)

4 juli 2012 om 18:56

Twee aankopen die goed genoeg zijn voor de subtop, maar voor de echte top -en dat is toch het niveau waar Arsenal naar toe streeft neem ik aan- komen deze aankopen tekort.

4 juli 2012 om 19:03

@jhoncarew
Helemaal mee eens. Maar met Van Persie waren we toch een flink stuk dichterbij geweest. (En aangezien Belhanda en M;villa bijna binnen zijn, had ik gehoopt dat RvP zou blijven. om verder te bouwen aan dit elftal). Nu gaat het waarschijnlijk achteruit of het blijft op hetzelfde punt, en dat is niet want de fans willen zien.

4 juli 2012 om 21:59

@vanpersie14

Ik dacht dat M'villa niet meer doorging vanwege het feit dat hij in korte tijd veelvoudig met de politie in aanraking was gekomen?
Waar Arsenal volgens jouw Belhanda en M'villa (met alle respect) koopt, hengelt Real naar Modric en Van Persie.
Ik zou het wel weten....
Typisch voorbeeld van het verval van Arsenal. Ze halen spelers binnen die het nog niet 'echt' bewezen hebben. Een Modric bijvoorbeeld bewijst zich al jaren en kiest voor Tottenham. Logisch dat Arsenal dan achter blijft. Ze halen geen topspelers binnen.

4 juli 2012 om 18:48

Giroud en Podolski vergelijkbaar met bijvoorbeeld hoe Chamakh werd binnengehaald... Voorlopig nog niet overtuigend wat Arsenal koopt, want hier win je geen champions league mee. Ik ben benieuwd wat er nu gaat gebeuren.

4 juli 2012 om 18:53

Dat is echt zo'n onzin. Chamakh is nooit boven de 15 doelpunten in de Lique 1 gekomen,
Giroud heeft er op zijn 24 al 25 gemaakt. Podolski is een basisspeler bij het nationale elftal in Duitsland en heeft dit seizoen 16 doelpunten gemaakt voor een degradant.(wat aanzien moeilijker is). Chamakh was gehaald voor de bank, Podolski en Giroud voor de basis.
(neemt niet weg dat Arsenal natuurlijk nog lang niet de CL gaat binnenhalen)

4 juli 2012 om 19:47

Ik vond Podolski deze ek erg tegenvallen. Ik denk niet dat hij nog lang basisspeler blijft.

4 juli 2012 om 18:59

Dat is nu juist het probleem bij Arsenal. Ze doen redelijk goede aankopen. En daarom haken ze al jaren af in de strijd om de titel. De goede aankopen gaan namelijk naar Chelsea, City en United de clubs die de komende jaren de dienst uit zullen blijven maken.

4 juli 2012 om 19:07

Ik weet dat dat het probleem is. Maar Arsenal heeft nou eenmaal niet de middelen om met deze absolute topclubs te concurreren. Dankzij Wenger denken mensen dat vaak, aangezien zonder hem Arsenal nu max. 8e stond. En dankzij aankopen zoals Van Persie komen we nog zo hoog, en daarom had ik niet verwacht dat hij weg zou gaan.

Goed, nu nog 3 jaar om prijzen te pakken. Juve, Barca, Man City, Real,chelsea Anzhi en PSG grote kanshebbers!

Man City dus.. Heel misschien Juventus?

Had dan ook gewoon meteen vermeld waar je naar toe gaat , Arsenal is nu eenmaal geen topploeg en is het du begrijpelijk dat hij vertrekt . Ik hoop dat hij niet naar Manchester City gaat aangezien dat een rivaal is van mijn club Manchester United , Ik heb wel een beetje het gevoel dat hij naar Juventus of Paris Saint Germain gaat ....

Maar dit betekent niet dat hij gaat. Arsenal kan hem ook houden voor de prestaties het komende seizoen.

Had dit al verwacht als een Arsenal Fan wens veel succes ergens anders al denk ik niet dat hij bij city zal slagen hij kan namelijk niet om met druk.

Tja Robin, ik ben toch wel enigszins teleurgesteld in je, omdat ik had verwacht dat je Arsenal wel iets zou teruggeven na zoveel blessureleed. Kennelijk denkt hij er anders over en dat respecteer ik.
Ik hoop dat hij naar een club vertrekt, als het niet deze zomer is dan de volgende, waar hij net zo wordt gewaardeerd als in het Emirates.

4 juli 2012 om 18:43

Hij wordt nergens zo gewardeerd als bij Arsenal..

4 juli 2012 om 18:49

dat vrees ik ook en dat verdient hij juist De waardering moet hij voelen, wat een prachtspeler.

4 juli 2012 om 18:44

Hij heeft al die kosten die hij ooit heeft gemaakt al lang terug betaald door ons dit jaar hoogstpersoonlijk naar de derde plek te schieten

4 juli 2012 om 18:49

Hij had ons in de jaren dat hij fit moest zijn ons een landskampioenschap/fa cup kunnen bezorgen. Hij moet gewoon niet schijnheilig doen, want hij zat nu eenmaal op cruciale momenten in de lappenmand en dat je dan een seizoen top draait geeft voor mij niet voldoende krediet

4 juli 2012 om 18:50

Hij wordt zeker weten niet ergens anders zo gewaardeerd als in het Emirates, hier was hij een levende legende en de hoop voor alle Arsenal-fans. Bij Juve of City zal dat veel minder zijn, een van de velen en als het tegenzit, totaal niet presteren. Want hoe je het wend of keert, Arsenal was totaal om hem heen gebouwd.

4 juli 2012 om 18:55

Ik snap het ook niet; je ziet gewoon dat Arsenal enorm aan het bouwen is en dan verlaat de kapitein het schip... Ben ik nou zo dom of ziet hij nu echt niet in dat Arsenal met hem en nog 2 aankopen die heus wel komen, prijzen geen onmogelijke opgave is?

4 juli 2012 om 18:58

Ik ben ook echt totaal verrast. Wat heeft hij de Arsenal-fans voor de gek gehouden zeg, met als zijn interviews hoeveel hij van Arsenal houdt en hoeveel Wenger hem heeft gegeven(mag dus wel iets voor terug).

En nee je bent niet dom;, Als M'villa en bijv. Belhanda, Kaka of Sahin werden gehaald, hadden we echt een goed team gehad zeg.... Nu alleen met Giroud in de spits....

4 juli 2012 om 19:20

Om gek van te worden, maar kennelijk houdt het Arsenal fan zijn dat nu eenmaal in

4 juli 2012 om 19:56

Klopt, persoonlijk vond ik het vertrek van Cesc ook echt verschrikkelijk, en als hem nu zie spelen blijf ik het eeuwig zonde vinden. Met Van Persie gaat dat ook gebeuren, in een nog veel ergere mate

met andere woorden... Arsenal is weer niet van plan om topspelers te kopen en gaan weer subtoppers halen waarmee ze vervolgens weer niet mee gaan doen om het kampioenschap. Anders was van Persie wel gebleven. Arsene wenger is een top coach maar van transfers voor een topclub hadden ze iemand anders moeten inhuren!

en ja Podoslki vind ik ook geen topper. heeft het immers niet weten waar te maken bij bayern...

4 juli 2012 om 18:44

Volg je Arsenal een beetje? Ook nu in de transfermarkt? Ze zijn juist erg actief en zijn met meerdere spelers, echte versterkingen in gesprek. Mvila is daar één van. Ik denk dat Robin gewoon een 100% garantie aan prijzen wilt en die heb je natuurlijk alleen bij Barca, Real of Man City.

4 juli 2012 om 18:45

Mvila komt waarschijnlijk niet

4 juli 2012 om 18:47

Mvila zijn we nog mee bezig; ik geloof wel dat dat rond komt.

4 juli 2012 om 19:03

@ Bigepz

Waar blijven de topaankopen dan? Arsenal haalt geen toppers, alleen jeugdig talent (dat ze in feite op deze manier blijven opleiden voor de clubs boven Arsenal). Of vind jij Podolski een wereldspeler? Eerlijk is eerlijk, Podolski is goed en het is een mooie aanvulling maar die trekt het niveau van Arsenal niet omhoog. Dan zul je spelers moeten aantrekken die dat wel kunnen, zoals Silva en Aguero dat meteen deden bij Man City. Van Persie is niet de eerste speler die boven het maaiveld uitsteekt bij Arsenal en gaat vertrekken.....

4 juli 2012 om 19:11

Wat is jullie probleem kinders? Het is 4 juli? Moesten ze nou al direct de hele selectie op orde hebben? Dat is gewoon een utopie als je voorzichtig met je geld om moet gaan. Podolski vind ik een aardige speler ja. Arsenal kan gewoon niet bijbenen qua financien en dus komen er geen Hazards etc. Maar er zijn genoeg ploegen die laten zien dat je niet alleen 100 miljoen hoeft te besteden; je moet gewoon het beste team smeden.
De topaankopen die nog zullen volgen; Mvila en een creatieve speler. Wie precies is niet bekend, maar goed. Arsenal heeft iig genoeg aanwijzingen gegeven dat het deze zomer anders moet.

4 juli 2012 om 19:23

M'vila gaat niet komen vriend. Wenger is al weer afgeknapt op zijn karakter zonder dat hij hem überhaupt gesproken heeft.

De topaankoop van de zomer was Podolski. Nou yes man. Die gaat RVP even doen vergeten.

Voor Van Persie is het ook gewoon dom, die gaat gewoon exact hetzelfde traject bewandelen als Nasri, Hleb, Adebayor en ga zo maar door. De prijs wel binnen halen, maar als speler gewoon afzwakken en vergeten worden.

4 juli 2012 om 22:06

M'villa noem ik geen topspeler. Zoals afcoranje al aangeeft, Arsenal haalt geen topspelers. Ik noem een Sneijder, Modric, Pato, Ibrahimovic, Thiago Silva, Schweinsteiger, Neymar, Lucas en een Suarez. Ze zijn allemaal haalbaar hoor, het is maar wat je er voor over hebt. Met deze houding gaat Arsenal dus echt geen prijs winnen.

6 juli 2012 om 19:25

en of ik arsenal volg, en zoals ik al zei, geen toppers dus... podolski en giroud hadden ze al ver van te voren binnen. maar echt topspelers hoor je ze niet over. ik geef RVP groot gelijk. Arsenal zal wederom niet spelen voor de prijzen. en hij zal dat wel willen dus moet hij daar weg. want met een coach als wenger zal arsenal alleen maar verder afzakken met al die franse talentjes altijd en die net niet spelers van hem die hij koopt. en dan kan dat het beleid zijn van arsenal... nou toppie hoor! Van persie wil gewoon dat er echte toppers komen die hem ballen geven. een goede vervanger dus voor nasri en fabregas. hadden ze Allang voor dat geld wat ze daaraan verdiend hebben kunnen krijgen. maarja dat deden ze niet en dit zijn de gevolgen... de toppers gaan weg!

Pffff daar ging het laatste beetje creativiteit..
Ben benieuwd hoe we dit gaan opvangen.

4 juli 2012 om 18:45

Wenger kennende zijn giroud en podolski al de verlossers . Hoop niet te veel.

4 juli 2012 om 19:30

Ik bedoel ook vooral tactisch, dit seizoen was alles op van persie afgestemd, de seizoenen daarvoor behoorlijk op fabregas, ook al hadden we met nasri, shava en van persie ook behoorlijk wat aanvallende spelers die hun steentje bijdroegen.

Maar giroud beweegt niet zo goed als van persie, is wel ontzettend kopsterk trouwens, dus miss gewoon met de huidige vleugel spelers op de voorzet spelen.. verder komt er met wilshere weer een hoop voetbal vanuit het middenveld ten opzichte van vorig jaar.. maar ik ben echt heel benieuwd.

Mag in ieder geval wel duidelijk zijn dat dat jeugd-project nu volledig mislukt is, met fabregas, nasri, van persie, bendtner, clichy, denilson etc die allemaal vertrokken..

Wenger heeft gezegd dat hij hoe dan ook blijft, óók als hij niet verlengt. Dus het is maar hopen dat hij blijft, dan maar 30 miljoen mislopen. Als we een hoofdprijs pakken tekent hij misschien wel bij! Ik heb er overigens weinig vertrouwen in dat hij blijft maar het zou een heuse aderlating zijn als Robin vertrekt. Verder heb ik er enigszins vrede mee als hij naar het buitenland vertrekt. Mocht ie naar City of United gaan dan is al mijn respect in één klap weg

Dit zat er wel aan te komen. Na het EK wilde hij beslissen en het duurde allemaal wel erg lang. Nu ben ik benieuwd hoe Arsenal hierin staat; verkopen of nog een jaar aanhouden. Ben benieuwd bij welke club hij terecht komt. Hopelijk niet bij City, die hebben zat topspitsen.. Binnen Engeland misschien bij Man Utd?

Ben nu benieuwd of hij voor het geld gaat kiezen.

Zie hem graag bij Real Madrid, Juve, Psg, Chelsea, Anzhi of Man City ! Eindelijk vertrekt hij bij de net niet club Arsenal ! Arsenal heeft hem niks te bieden...

Twitter is zojuist geexplodeert.

Erg jammer dat Van Persie denkt dat hij groter dan de club is omdat hij 1 seizoen goed heeft gespeeld van de 8 jaar dat hij bij Arsenal heeft gezeten. Arsenal heeft altijd in hem gelooft tijdens zijn blessures en dan speelt hij anderhalf jaar goed en is ie weg. Jammer.

En het blijkt maar weer dat Van Persie niet geeft om Arsenal. Eerst zei hij dat hij transfers wou maar wie kan Arsenal nu al kopen op 4 Juli? Transferwindow is pas net open.

Doei, Rvp. Wordt leuk je te zien falen bij andere clubs net als bij het Nederlands elfta.

4 juli 2012 om 18:45

Kom op, het mag iets respectvoller. Als hij vind dat we niet genoeg ambitie uit stralen, is dat zijn goed recht. Ik ben het helemaal met je eens hoor, Arsenal heeft Van Persie meer gegeven dan andersom, maar hij denkt daar dus anders over, en hoe raar is dat als beste speler van de PL.

4 juli 2012 om 18:46

helemaal met je eens wat betreft je 1e en 2e stuk.
Het had hem gesierd om juist nu bij te tekenen vooral omdat arsenal nu daad achter hun woord zet qua transfers ( Giroud en Podolski binnen ) en nog een hoop op het oog.

4 juli 2012 om 18:47

Trieste reactie. Ondankbare supporter ben je.

Ik vind het erg jammer voor ons, maar ik gun hem echt wel een transfer. Toch komt het nog wel onverwacht, ook al is het begrijpelijk dat hij zijn contract niet verlengd heeft.

4 juli 2012 om 20:06

Ondankbare supporter? omdat hij 1 goed seizoen heeft gespeeld? Kom jij eens naar Emirates toe en vraag de andere fans wat ze ervan vinden.

4 juli 2012 om 21:55

Ik kan net als Frimponged weinig respect opbrengen voor zijn transfer. Hij kiest simpelweg gewoon voor het geld(mocht hij daadwerkelijk naar City vertrekken). Hij niets beter dan Nasri. Het ga je goed Robin.

Twitter is zojuist geexplodeert.

Erg jammer dat Van Persie denkt dat hij groter dan de club is omdat hij 1 seizoen goed heeft gespeeld van de 8 jaar dat hij bij Arsenal heeft gezeten. Arsenal heeft altijd in hem gelooft tijdens zijn blessures en dan speelt hij anderhalf jaar goed en is ie weg. Jammer.

En het blijkt maar weer dat Van Persie niet geeft om Arsenal. Eerst zei hij dat hij transfers wou maar wie kan Arsenal nu al kopen op 4 Juli? Transferwindow is pas net open.

Doei, Rvp. Wordt leuk je te zien falen bij andere clubs net als bij het Nederlands elfta.

4 juli 2012 om 18:47

Gelijk heb je, Arsenal heeft veel om van Persie gegeven. Als hij om Arsenal geeft, had hij voor het EK duidelijk moeten maken zodat Arsenal rustig naar een nieuwe spits kan zoeken. Dat vind ik niet respect van van Persie, klopt dus dat hij als een god denkt.

Nu begrijp ik goed waarom van Marwijk zó moeite heeft om van Persie uit het elftal te halen ivm transfer kansing. Mocht hij gewisseld worden komen de interesse in van Persie veel minder, dan wordt van Persie erg boos.

dit is zeer deprimerend als arsenal fan...

4 juli 2012 om 20:01

behoorlijk.. gaat hij waarschijnlijk ook nog naar die achterlijke olieclub. Bah, zo wil je toch geen prijs winnen! Heb echt een gruwelijke hekel aan clubs die alles bij elkaar kopen. Van Persie, wat is nou belangrijker? Een paar bekers in de kast of een legende bij Arsenal? Jammer hoor...

Wel begrijpelijk opzich, zo'n seizoen als vorig jaar gaat hij natuurlijk nooit meer mee maken.

Een heel grote aderlating voor Arsenal.. maarja ze hebben met Podolski en Giroud al 2 geweldige vervangers, maar of zij hetzelfde zullen laten zien wat RVP liet zien is nog maar een vraag..

Deze man had een legende kunnen worden. Ik hoop niet voor hem dat hij gaat floppen bij een andere club net zoals hij bij ornaje altijd flopt. De speelstijl van Arsenal is hem op het lijf gescreven.

Wat een ....
Na anderhalf jaar goed te presteren gaat meneer direct weg omdat ze niet op de zelfde golflengte zitten.. Het zou niet over geld gaan maar om het toekomstperspectief. Dat betekend dat dit jaar al weer een weggegooid jaar gaat worden. Bedankt en tot ziens dan maar verkopen. Kijken of bijvoorbeeld een Higuain dan haalbaar is, of dat wenger gaat werken aan Luuk de Jong

Robin is op een punt gekomen dat hij prijzen wil gaan winnen. Gezien zijn leeftijd denk ik dat het dan verstandig is om nu nog stap in zijn carriere te maken. Hij speelt natuurlijk voor een prachtige club maar heeft nog niet echt tastbare prijzen gewonnen. Dus ik zeg juiste keuze!

Vpersie wil prijzen, Arsenal straalt subtop ambities uit.. jammer.

Zeer spijtig, belooft ook niks goeds voor Arsenal fans.

4 juli 2012 om 18:51

subtop ambities? De transferwindow is net open? Kom op man, als Arsenal fan zou jij beter moeten weten waar Arsenal heen wilt.

4 juli 2012 om 18:55

Ik dacht ook zoals jij, deed ik 7 jaar lang.. en elke keer teleurgesteld zijn aan het begin van het seizoen is geen pretje.

Maar blijf jij lekker hopen hoor.

4 juli 2012 om 18:56

@bigepz

Wordt even wakker jongeman. We hebben podolski en giroud, nou niet echt bepaalt de aguero's en de hulks of wel soms.

4 juli 2012 om 18:58

Giroud is toch gewoon een topaankoop? V. Persie stelt dat ze qua richting compleet uit elkaar liggen, nu kan dit of een smoes zijn omdat hij Italie ziet zitten of omdat het bestuur weigert nog aankopen te doen..

4 juli 2012 om 18:59

Die zijn toch totaal niet betaalbaar voor Arsenal begrippen? Podolski en Giroud vvind ik prima aankopen; Giroud voor de breedte en Podolski heeft toegevoegde waarde op de flank. Een mvila erbij op het middenveld en je had een aardig team. Maar dan moest Robin wel blijven.

4 juli 2012 om 18:59

Top? Wow wat versta jij onder top dan. Ik zie deze jongen gewoon eindigen als een 2e chamakh of gervinho.

4 juli 2012 om 19:00

Ach, Bigepz is net als 80% van de andere Arsenal fans.. stond ook al te juichen op tafel en stoelen toen Gervinho kwam, of Chamakh.

Ze zijn geen wereldniveau, Podolski is dit E.K nog zwaar door de mand gevallen.

4 juli 2012 om 19:02

@clichy

Ja precies, maarja de echte arsenal fans zijn dit onder andere wel gewend. Arsenal zal zonder van persie, en met de verwachtte aankopen nooit aansluiten bij de top.

4 juli 2012 om 19:07

Vorig seizoen heb ik juist felle kritiek geuit en heb ik de transfers van oa Gervinho of Chamakh nooit goed gekeurd. We moeten gewoon reeel zijn dat Arsenal het financieel niet kan bijbenen en dus nooit tegen Shitty, Chelsea of weet ik veel wat kan opboksen. Wat wil je dan dat Arsenal doet? Dik in de schulden laten steken en de hele filosofie laten varen? Wat hadden jullie dan verwacht?
En wat betreft deze zomer; er zijn genoeg verschillen met begin deze zomer als begin vorige zomers.

4 juli 2012 om 19:10

@bigepz

Deze filosofie faalt of is alleen goed voor geld in de laatje van het bestuur. Wij de fans hebben helemaal niets aan deze filosofie. Waar anderen zeggen mijn club heeft dit en dat gewonnen, komen wij aan met: "maar wij hebben wel een positieve banksaldo". Shitty he? Ja wees maar neerbuigend, maar hun spelen tenminste om te winnen, waar arsenal speelt voor een 4e plek en met geluk nog een 3e plek.

In deze wereld gaat het niet om hoe je iets bereikt, maar wat je bereikt. Geld is er om problemen op te lossen en City is daar meester in!

4 juli 2012 om 19:10

Hoop doet leven, Clichy.

Je komt elke keer maar weer je gram halen als Arsenal iets fout doet of verliest oid. Slappe hap van je. Ik ben ook al een flinke poos supporter, ik heb ook veel teleurstellingen en verdriet mee moeten maken door de club. Je zou eens moeten supporten/hopen, mooi voorbeeld: ik was bij de wedstrijd in het Emirates tegen Barca, daar hield iedereen hoop...

ON: Ontzettend jammer... je had een ware legende kunnen worden Robin.

4 juli 2012 om 19:14

Het is een verafschuwelijke filosofie dat van Shitty en deze filosofie betaalt zich wel uit, maar dan moet niet elke speler zodra hij van waarde is geweest voor Arsenal meteen het schip verlaten. Het bestuur heeft vorig zomer echt idioot gehandeld en met David Dein zou dit nooit zijn gebeurd, maar nu vond ik dat Arsenal wel bereid was om knaken neer te tellen en de selectie op te schonen. Als Robin dan toch 100% garantie voor prijzen wilt is dat spijtig, maar zijn keus.

4 juli 2012 om 19:23

Denk je eens wat voor team je had gehad als iedereen was gebleven. Nasri, Fabregas, V. Persie, Wilshere, A. Cole, Sagna, Oxlade, Clichy (al vond ik die echt matig).

Lijkt me toch minimaal 7 topspelers.

4 juli 2012 om 19:30

Arsenal heeft genoeg netto winst geboekt de afgelopen jaren om enkele wereld toppers binnen te halen, maar ze kiezen ervoor om met 50% van die winst de schuld af te betalen en de rest verdwijnt in de zakken van het bestuur (vieze Ivan, o.a)

Kijk alleen al naar de verkopen van Nasri, Adebayor, Fabregas, Henry, Eboue, Clichy etc.

Met dat geld word 0,0 gedaan. En dan moet je niet aankomen met cliché uitspraken van schulden dit dat.

4 juli 2012 om 19:41

Clichy,
Het is pas net Juli. Laten we eerst even afwachten tot na de transferperiode en daarna zullen we ofwel het bestuur prijzen ofwel helemaal met de grond gelijkmaken

4 juli 2012 om 22:11

Voor Arsenal begrippen is het een topaankoop. En dat is precies wat er mis is met die club. Als je weer de CL wilt winnen, de kampioen van Engeland wilt worden en de FA Cup binnen wilt slepen, dan noem je Giroud geen topaankoop, maar een versterking in de breedte.

De kans om een clublegende te worden is verkeken. Hij zal nooit meer zo gesteund worden als hij bij ons werd. Trieste zaak!

Hij kan nog gewoon blijven hoor , Zijn contract loopt nog 1 jaar door , dus Arsenal kan hem nog gewoon behouden

4 juli 2012 om 18:49

Ja, en dan gratis de deur uit zien wandelen. Denk dat het vele interessanter is om hem direct te verkopen. Cashen, en beloftevolle vervangers kopen.

btr is dit niet waar
Robin ga niet weg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jammer voor hem, want hij had daar een legende kunnen worden, en op dit moment was hij ook duidelijk de beste speler daar.

Ik vraag me af naar welke club hij nu gaat, ik hoop geen Manchester City, want dan zou hij één van de vele goede spitsen worden, en zou hij kans maken om op de bank te komen. Misschien wil, en gaat hij al bijna zeker, naar Barça/real?

Nja, nog iemand die tot een meeloper zal worden gedegradeerd bij z'n volgende club ( als het niet juventus wordt ).

Wat een misplaatste titel van dit stukje, want hij vertret helemaal niet. Hij verlengt niet, maar Arsenal houd hem nog wel gewoon aan zijn contract.

Doodzonde dat die niet verlengt. Van Persie is een beetje hetzelfde als Del Piero voor mij. Kan het me niet voorstellen om ze ergens anders te zien spelen dan bij Arsenal/juve. Gaat toch gebeuren bij beiden. Helaas.

ik denk dat hij nu een domme maar begrijpelijke beslissing neemt Robin was bij Arsenal de man en alles draaide om hem en dan is ongelooflijk goed maar als hij nu bij een ander club komt met andere sterren dan is hij niet meer de man en dan krijgen we denken ik een oranje scenario voor RVP

Van Persie je hebt gelijk Jongen ! je bent 27 je wilt prijzen pakken ! suc6 jongen bedankt voor je mooie jaren bij Arsenal !

Ik wens hem succes bij het strijden om een basisplaats.

Goede beslissing van Robin van Persie!
Hij wil ook wel eens wat prijzen winnen en dan moet je in ieder geval niet bij Arsenal blijven.

Tja, ik weet niet of van Persie het nog lukt om zo'n grote te worden als bij Arsenal. Arsenal was een om van Persie heen gemaakt, daarom functioneerde Robin zo goed. Daar ontbrak het hem bij het Nederlands elftal aan. Ik hoop wel dat hij niet naar een Engelse club gaat en geloof ook niet dat hij dat gaat doen, hij hoort gewoon bij Arsenal zoals bijvoorbeeld Bergkamp. Ik zie hem nog wel naar Juve gaan, maar hij was een held bij Arsenal. Of hij dat ook bij Juventus of een andere club wordt, dat betwijfel ik.

Terecht dat hij dit doet! Messi is vergeleken met van Persie een jongetje wat voor het eerst voetbalt

This is an update for the fans about my current situation. I have kept quiet all this time out of respect and loyalty for the club and as agreed with Mr. Gazidis and Mr. Wenger, but since there is so much speculation in the media, I think it is fair for you guys to know what’s really going on at the moment.

As announced earlier this year I had a meeting with the Boss and Mr. Gazidis after the season. This was a meeting about the club’s future strategy and their policy. Financial terms or a contract have not been discussed, since that is not my priority at all.

I personally have had a great season but my goal has been to win trophies with the team and to bring the club back to its glory days. Out of my huge respect for Mr. Wenger, the players and the fans I don’t want to go into any details, but unfortunately in this meeting it has again become clear to me that we in many aspects disagree on the way Arsenal FC should move forward.

I’ve thought long and hard about it, but I have decided not to extend my contract. You guys, the fans, have of course the right to disagree with my view and decision and I will always respect your opinions.

I love the club and the fans, no matter what happens. I have grown up and became a man during my time with Arsenal FC. Everybody at the club and the fans have always supported me over the years and I have always given my all (and more) on and off the pitch. I am very proud of being part of this fantastic club for the last 8 years. As soon as Mr. Gazidis is back from his 2-week holiday in America further meetings will follow and I will update you if and when there are more developments.

Was dit nu zo moeilijk om tot dit besef te komen (voor vele hier). Gisteren kreeg ik er nog negatieve reacties op toen ik zei dat de kans piepklein was dat ie bleef. Nu neemt ie volgens iedereen de beste beslissing. Of hoe de wereld helemaal kan draaien in 1 dag.

Ik denk dat PSG en City de clubs zijn die hem kunnen betalen dus we gaan zien. Real en Barca kan dat ook als zij willen maar Real heeft al 2goede spitsen en Barca, weet eigenlijk niet of ze hem willen

Jammer dat hij vertrekt, had hem liever als icoon gezien maarja, blijkbaar wil hij iets nieuws.

4 juli 2012 om 18:56

PSG wordt hem zowiezo niet, Franse competitie gaat die echt niet doen. Ik zie Bayern trouwens ook nog als een grote kanshebben, de Bundesliga wordt steeds beter, Bayern is echt een topteam en hebben geld zat.

4 juli 2012 om 19:00

Gomez, Mandzukic en Pizzaro... een 4e erbij???

Doei titelkansen Arsenal en doei glansrijke carriere RVP. Voor beide partijen was het beter geweest als ze de hand hadden geschud, maar Persie met vedettetrekjes vindt zichzelf blijkbaar een van de beste. Bij Arsenal had hij alles, nu heeft hij niks. Mooi ook hoe Wenger zo vastbesloten was dat Persie blijft, hij zit er ook altijd naast, de flopperd.

4 juli 2012 om 18:49

Ach, Van Persie wil gewoon prijzen winnen. Logisch dat hij weggaat, bij Arsenal gaat dat ook volgend jaar niet lukken, helaas.

4 juli 2012 om 19:11

Beetje flauwe opmerking over Wenger, Chelsea kan enkel dromen om ooit een manager als Wenger te krijgen...

4 juli 2012 om 19:39

Beetje kortzichtig en kansloos naar Wenger toe, maargoed.
Tuurlijk hoort van Persie bij de besten, dat weet iedereen.. het is alleen de vraag of hij het kan laten zien bij een andere topclub, in de mate als bij Arsenal.

Te hoge druk kan Robin niet aan, het is een gevoelige jongen die vertrouwen nodig zal hebben.
Op EK werd hij ook panisch, dus het wordt sowieso een risico al ligt dat grotendeels aan waar hij trerecht komt.

Of hij zich netzo goed zal voelen, zijn niveau kan halen en zo net zo veel kan beteken valt te betwijfelen. Robin heeft gewoon een systeem om hem heen nodig, dat hanteren ze niet overal.

4 juli 2012 om 20:07

Haha, wat een kansloze opmerking. Van Persie wil voor de prijzen spelen dus dan is het beter als hij vertrekt. Jammer dat je bij één van de weinige hoort die dat niet begrijpt.

ik vind het aan de ene kant ook wel leuk om hem in een ander shirt te zien.
mss zal chelsea het proberen? (of hebben ze geen spits nodig?)
anders inter ofzo? zou me niet veel anders kunnen voorstellen.
lijkt me wel dat hij bij een topclub wil spelen

4 juli 2012 om 19:32

Chelsea heeft hem niet nodig. Die hebben al een topspits met Fernando Torres!

1 goed seizoen gespeeld en krijgt Nasri trekjes.. achja hij zat niet op de zelfde lijn als de club, en was het niet eens over de toekomst visie.. alsof hij daar iets over te zeggen heeft. Niemand is groter dan de club Arsenal.

Move on; Walcott een beter contract geven dat is het aller belangrijkste nu, is pas 23 en al heel belangrijk geweest. Verder zoeken naar 2 middenvelders (verdedigend, aanvallend). en een verdediger. Als je RVP verkoop wat ik wel hoop.. dan nog een spits erbij.

Als RVP blijft krijgt hij zoveel abuse van de fans dat het niet meer normaal is.. Maar ach Thierry Henry verlaat de club met een video en eindigt met tranen. Rvp doet het op een blog.. hoe zielig ben je dan.

Jammer... br Was dé ster daar en kon alleen nog maar groter worden.. Opzich ook wel begrijpelijk dat hij niet wil blijven gezien de laffe houding van Arsenal die geen topversterking wil halen. Ben ervan overtuigd dat als Arsenal 2 topversterking had gehaald hij zou blijven. Hopelijk vind hij een mooie club, Juventus ligt heel erg voor de hand. Zie hem niet zo snel bij Manchester City.

Heel erg jammer, maar wel te begrijpen.

Robin Van Persie vind het nu denk ik ook tijd om prijzen te winnen, en die wint hij nu niet met Arsenal. Maar nogmaals, jammer dat hij weggaat.

Ik had echt gehoopt dat Robin Van Persie bij Arsenal zou blijven, hij was echt met afstand de beste speler van Arsenal.

Ik ben benieuwd waar Van Persie naartoe gaat, ik hoop dat hij naar 'n club buiten Engeland gaat, zodat hij toch nog geliefd blijft bij Arsenal. Ik denk dat Juventus hun bod nu sowieso gaat verhogen. 20 tot 30 miljoen lijkt me 'n mooie prijs voor Van Persie.

Weet iemand of Feyenoord nog vergoedingen krijgt voor Van Persie? Want opleidingskosten kan Feyenoord niet krijgen voor hem, want hij is opgeleid door Excelsior, samen met Said Boutahar, Luigi Bruins en Mounir El Hamdaoui.

Kan iemand mij dat vertellen?
Alvast bedankt!

4 juli 2012 om 19:54

Waarschijnlijk gaat van persie een binnenlandse transfer maken (city) en dan kan geldt er geen opleidingsvergoeding en krijgt dus ook Feyenoord niets.

In geval van een internationale transfer is de opleidingsvergoeding 5% van de transfersom. Dit wordt verdeeld over de clubs waar de speler van zijn 12e t/m 23e heeft gespeeld. Aangezien Van Persie van zijn 13e tot zijn 21ste bij Feyenoord heeft gezeten zou het grootste deel van de vergoeding naar Feyenoord gaan, wat neer komt op ongeveer 4% van de totale transfersom.

Juventus, grijp je kans! Dit is de ideale mogelijkheid om een topspits binnen te halen. Valt me tegen van Robin van Persie, ik had hem graag nog bij Arsenal gezien.

4 juli 2012 om 18:56

Ach wellicht heeft hij al met Juventus gesproken... Ik heb zo'n idee dat die deal niet lang meer kan uitblijven. Maar het is inderdaad jammer, V. Persie is met zijn techniek, doelgerichtheid, leiderschap en status bij Arsenal echt iemand die daar zijn hele leven had kunnen spelen.

Maarja zelfs Herny verliet Arsenal voor Barca voor prijzen, dus ergens is het ook wel te begrijpen.

4 juli 2012 om 19:00

Henry hing ook nog een ander verhaal achter; namelijk zijn ruzie met de directie omdat Dein eveneens vertrok etc. Niet te vergelijken met nu

4 juli 2012 om 19:03

Henry verliet volgens mij Arsenal omdat hij ooit nog voor Barcelona wilde spelen, het ging hem niet zozeer om de prijzen als ik me niet vergis.

4 juli 2012 om 19:05

Oh serieus? Dat wist ik niet.. Dan zijn het idd verschillende situaties. Batistuta dan Bij Fiorantina vertrok hij uiteindelijk ook.

4 juli 2012 om 19:39

Henry vertrok omdat zijn maatje David Dein eruit werd gegooid. Henry vertrok vervolgens ook, waarna Dein toch weer terug kwam. Henry kreeg vervolgens spijt van zijn transfer. That's the story.

Verrasend! Nou.. er zijn maar weinig clubs die z'n salaris kunnen betalen en bovendien om de prijzen spelen. Dan denk ik aan Real Madrid, Barcelona, Manchester City, Anzhi, Manchester United, Chelsea, AC Milan en Juventus.

Van Persie handelt hier slim. Hij beseft zelf ook wel dat ie het niveau van Arsenal niet meer kan bijbenen. Dan is een transfer naar een wat lagere club zeer begrijpelijk. Ook niet meer echt de jongste met 28 jaar. Je kon ook zien dat ie qua niveau enorm achteruit is gegaan op het EK. Een club als Hamburg , Stuttgart of Lazio Roma zou wel leuk zijn voor hem, het gaat je goed !

4 juli 2012 om 18:54

Ja precies, hij verlaat Arsenal omdat hij het niet meer kan bijbenen..

RvP is bij uitstek de beste voetballer van Arsenal. Hij verlaat Arsenal waarschijnlijk omdat hij denkt dat hij in de komende periode geen prijzen gewonnen gaan worden. En dat is nou net wat hij wil.

Tja ik begrijp deze zet niet helemaal eerlijk gezegd.
Hij had een legende kunnen worden bij Arsenal en bij Arsenal zal het weer om hem draaien.
Ook hadden ze al aardige aankopen gedaan.
Maar nu?
Waarheen? City? Psg? Juve? Inter? Real? Barca?

Bij City hebben ze al Aguero en stond de aanval goed vorig seizoen, Real zal dan Benzema en/of Huguain gaan verkopen anders is hij totaal overbodig. Ik zou het überhaupt geen nodige aankoop van RM vinden liever Modric halen.

PSG heeft veel geld, maar wil hij naar Frankrijk?
Barca speelt niet echt met een spits en anders straks weer David Villa en die zullen ze ook niet zomaar op de bank zetten.

Blijven Inter en Juve over. Beide in Italie en kunnen wel een type vpersie gebruiken maar wil vpersie naar italie? Dan had ik toch liever bij Arsenal gebleven.

Ik vind dit vooral triest voor de echte fans en zeker voor Wenger!

Wenger heeft hem de voetballer gemaakt die hij nu is, zelfs captain gemaakt!
Kwam als kut - jochie naar Arsenal, Onder begeleiding van Arsenal legends volwassen geworden.. en dan krijg je dit terug... blijft een raar kereltje!

Echt Super jammer !
Maar begrijpelijke keuze hij wil nu prijzen pakken en Arsenal toont die ambitie niet uit.
En ook jammer had gedacht dat als hij zou blijven dat hij echt een v.d legendes kon worden.

Van Persie voerde verschillende gesprekken met Arsenal, de laatste maanden; met Arsène Wenger en directeur Ivan Gazidis. “Ik ga niet op details in, maar daarin is duidelijk geworden dat de club en ik op een verschillende manier naar de toekomst kijken”, legt Van Persie uit.

Het is dus duidelijk dat Van Persie alleen bij zou tekenen als de club ook echt ambitieus zou gaan investeren, om daadwerkelijk om de prijzen te gaan spelen. Blijkbaar heeft de clubleiding / Wenger hem niet voldoende kunnen overtuigen dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

Toch zeer spijtig, ik had gehoopt dat hij een clubheld zou worden à la Henry. En dat hij in de komende jaren Arsenal tóch naar een prijs zou leiden.

Ik zou het erg vinden voor de Arsenal fans als hij voor Manchester City zou kiezen. Ik snap wel dat er niet zoiets is als clubliefde, maar misschien dat een beetje respect nog wel bestaat.

Ik vraag me ook af of hij in een ander team zo goed zal presteren als in het Arsenal team waar hij de man is waar alles om draait. Je ziet het bij Oranje: wanneer het team niet om hem draait, dan heeft Van Persie het moeilijk. Riskant trouwens om nu al zoiets te zeggen. Als er geen transfer lukt, omdat de vraagprijs van Arsenal te hoog is, moet hij nog een jaar uitzitten daar...

Volkomen terechte beslissing van Robin van Persie als hij tenminste ooit nog eens iets wil winnen. Als je ziet dat de club nu weer een speler als Podolski binnen haalt dan weet je dat je nooit meer om de titel zult spelen. Ik vind Arsenal veel sympathieker dan Chelsea of City maar in de strijd om de titel is Arsenal de komende jaren volstrekt kansloos. Ik kan genieten van het spel van Arsenal maar op de beslissende momenten komen ze gewoon kwaliteit te kort en met de Podolski´s van deze wereld haal je dat zeker niet in. Helaas het is niet anders.

Ik wens Robin veel succes bij z'n nieuwe club! (alleen hoop ik dan dat het geen City word.)
Ik zie hier veel zeiken over clubliefde?? Maar hij speelt er al 8 jaar en ik begrijp wel dat hij nu iets nieuws wil, en wss ook voor prijzen wilt spelen.
Maarja met Podolski en Giroud heb je ook 2 goeie spitsen dus ik denk dat Arsenal het wel gewoon red. Hoop wel dat ze nog een speler halen na de vertek van persie en dan niet per se een spits.

Haha en nu hopen dat hij naar Mancity gaat, dan doen zij niet zo moeilijk meer over David Silva of Sergio Kun Aguero. Heeft mijn cluppie Real Madrid wel wat aan.

Stond er eigelijk in het contract van Aguero dat hij voor 2 jaar niet naar Real Madrid mocht vertrekken?

Tsja een risicovolle beslissing op sportief vlak, hij presteert voorlopig enkel bij Arsenal en dat kan wel eens slecht uit gaan pakken. Maar hij zal nog hopen op prijzen en evt. meer salaris. Nu zal de keten Tevez-psg, Dzeko-juventus, Rvp-man City wel in gang worden gezet lijkt me.

Heel onverstandig. Hij had alles bij Arsenal en alles draaide om hem. Zijn vader gaf aan dat hij niet voor een andere Engelse club zal uitkomen, dus wordt nog leuk...

Ian Mcgarry van BBC Radio 5 tweet net dit:

Ian Mcgarry ‏@garbosj
Van Persie will complete his move to #mcfc within two weeks. Fee of around £22m. Contract worth £225k per week already agreed. #afc

ik ben het niet met ajax-arsenal eens, hij heeft al zo lang bij deze club gespeeld, en nog niks gewonnen, hij wil ook wel eens prijzen winnen , hij heeft veel voor de club betekend en veel belangrijke goals gemaakt, ik wet zeker dat hij voor altijd van arsenal zal blijven houden.

al die sterspelers die elk jaar arsenal weer verlaten, en dan komen er weer 'redelijke' voetballers ervoor terug.

Van Persie zou absoluut niet slagen bij Juventus. Een spits in de Serie A heeft andere kwaliteiten nodig om daar te slagen. Van Persie zie ik wellicht wel in Spanje of Duitsland aan de slag gaan. Barcelona zou wel een mooie club zijn.

Jammer Jammer Jammer Jammer Jammer, hij had bij deze club een levende legende kunnen worden!
Toch kan je het hem niet kwalijk nemen, hij heeft er zo''n beetje persoonlijk voor gezorgd dat er dit seizoen CL werd gehaald en wil nu echt om de prijzen gaan spelen. Het is en blijft een prachtige speler en Arsenal blijft een prachtige club!

Hij moet in ieder geval niet gaan naar een club waar ze oranje shirts hebben -;

Dit zat er inderdaad aan te komen.

Arsenal fans hoeven ook niet te treuren, want veel beter dan afgelopen seizoen kan Van Persie niet worden. Ze hebben Van Persie in ieder geval mee gemaakt op zijn top.

De keuze om te vertrekken is logisch. Bij Arsenal speelt hij niet mee om de belangrijkste prijzen en verdient hij relatief gezien minder dan hij bij andere clubs kan verdienen. Zolang Arsenal niet om de prijzen meespeelt en veel minder betaalt dan clubs als Manchester United, Manchester City, Chelsea,..... zullen ze niet snel in staat zijn om de echte toppers binnen te halen/binnen te houden. Fabregas, Nasri, Van Persie, Clichy. Clubliefde bestaat alleen als er genoeg geld op tafel komt.

Het afbrandrisico is wel enorm groot. Bij Arsenal is Van Persie de held en draait het elftal om Van Persie, maar wat als dat niet het geval is?

Ondankbare hond. Hij zou nergens, maar dan ook nergens zijn zonder Arsenal. Nu is hij eindelijk een jaartje de beste en is het allemaal niet goed genoeg voor hem.

Eerst was hij zogenaamd verliefd op Arsenal. Toen wilde hij zogenaamd afwachten of de CL gehaald werd. Daarna hing het af van het aantal nieuwe aankopen. Gewoon iedereen voorliegen is dit.

Als hij vertrekt, of blijft en aankomend jaar besluit om alsnog niet te verlengen is het een gevalletje Nasri. Geen haar beter.

4 juli 2012 om 19:02

Pardon ? Wie is hier de ondankbare hond ? Wees blij dat Robin 8 jaar bij je club heeft lopen ballen en je de afgelopen 2 jaar veel leuke weekenden heeft bezorgd (daar hoor jij namelijk dankbaar voor te zijn). Wees trots op wat hij voor je club heeft betekend en heb respect voor de keuze van Robin. Ook jij werkt waarschijnlijk geen 50 jaar bij 1 baas, ben jij dan ook een ondankbare hond ?.

4 juli 2012 om 19:10

Van Persie heeft heel zijn carrière en status aan Wenger te danken en aan niemand anders. Bij Feyenoord al een probleemkind geweest. Wenger is zó geduldig met hem geweest en heeft hem zo ontzettend veeld geleerd, wat geen enkele andere trainer zou kunnen. 8 jaar Arsenal, waarvan anderhalf jaar fit.

Misschien is het wel erger dan Nasri, die zat pas 3 jaar bij Arsenal, en had 1 jaar gepresteerd na 2 mindere jaren. Van Persie heeft in 8 jaar slechts 1 jaar naar behoren gepresteerd en weg is ie. Gewoon achterbaks en minachtend.

Ik heb vooral medelijden met Wenger. Die man doet alles wat hij kan voor iedereen die hij kent, maar iedereen verraadt hem achter zijn rug om.

4 juli 2012 om 19:22

Hou toch op joh! Jij doet net of van Persie het ergens niet gered zou hebben. Tuurlijk was hij een lastpost maar dat zijn zoveel jonge gastjes en velen ontgroeien dat, zelfs zonder de grote wenger hoor .. Zijn blessures zijn vervelend geweest maar wanneer hij fit was deed hij altijd zn best voor arsenal en scoorde hij altijd. Bovendien heeft hij arsenal meerdere jaren de kans gegeven waar anderen het eerder al af lieten weten. Hij was het niet eens met het beleid maar heeft toch jaren gewacht om te zien of het zou veranderen. Jouw ondankbaarheid is onterecht, want arsenal heeft minstens net zo veel te danken aan robin als andersom.

4 juli 2012 om 19:53

Tja, dat is dan wel een verschil van mening. Toen van Persie bij Excelsior voetbalde toen zag je al dat het talent er vanaf droop, bij Feyenoord was het dan wel een moeilijke jongen echter dit is ook heel vaak wel een kenmerk van een echte topper (de wil om er alles voor over te hebben om de top te halen al moet je over lijken gaan).

Van Persie was er zonder de hulp van Wenger hoogstwaarschijnlijk ook zelf wel in geslaagd om de top te bereiken, hij investeert veel in zichzelf en zijn talent. Ik wil niet zeggen dat Wenger helemaal niets voor Robin heeft betekend maar het is altijd de voetballer zelf die bepaalt of hij een topper wordt of niet.

Ik vind dat je respect moet hebben voor ieders keuze. Ik werk nu 12 jaar bij een bedrijf (ben zelfs eerste medewerker), ik heb 2 weken geleden besloten om ook een nieuwe uitdaging aan te gaan, ben ik dan zo ondankbaar ? Het leven is een komen en gaan van personeel bij een bedrijf (ook managers en direkteuren komen en gaan).

En medelijden met Wenger ? Tja, met trainers hoef je geen medelijden te hebben, hebben een leuk salaris, staan elke dag op het veld hun hobby uit te oefenen. En vergeet niet dat van Persie Wenger ook het nodige heeft gegeven, het werkt van 2 kanten namelijk van 2 kanten.

4 juli 2012 om 21:07

Balterror,

Het verschil is wat Goonerhiguain probeerd aan te geven is, dat juist een andere topclub nooit zoveel geduld zou hebben met Van Persie, itt Wenger (arsenal). Dus voor hetzelfde geld, zat hij nu weg te rotten bij een subtopper. Talent is niet alles, bij vele topclubs moet je er gewoon meteen staan en dat was bij Van Persie niet het geval mede door vele blesures etc.. Heeft hij toch van Wenger de kans en de tijd gekregen om zich bij Arsenal te ontwikkelen tot de speler die hij nu is. Dus het minste wat Van Persie voor Arsenal kon doen is zijn carriere daar af te sluiten, en proberen na jaren een prijs te winnen. Al met al is het dus zeker ondankbaar.

4 juli 2012 om 19:09

@ Goonerhiguain

Je bent toch niet zo naief om te denken dat Van Persie daar immuun voor was? Clubliefde bestaat alleen als er voldoende geld op tafel komt. Nu kan Van Persie ergens anders (veel) meer verdienen en speelt hij daar ook nog eens mee om de prijzen. Een logischere keuze is er niet. Niettemin zal Van Persie er niet beter op gaan worden. Bij Arsenal draaide het complete elftal om Van Persie, dat is bij andere clubs niet zo dus jullie hebben in ieder geval het beste van Van Persie gezien.

4 juli 2012 om 19:11

Logische keuze, prima, maar dan moet hij niet een half jaar lang bepaalde eisen gaan stellen. Achteraf is namelijk voldaan aan alle eisen, en nog wil hij weg. Dan ben je gewoon een rat.

4 juli 2012 om 19:19

@ Goonerhiguain

Dat Van Persie een rat is had ik je al eerder kunnen vertellen. Ik ben totaal niet gecharmeerd van zijn persoonlijkheid en hij komt op mij achterbaks over. Maar dan nog, ik kan Van Persie in deze keuze geen ongelijk geven. Ik hoef je het verschil tussen toppers niet uit te leggen hoop ik? Podolski of David Silva? De eerste is een leuke aanvulling, de tweede tilt je naar een hoger niveau. Arsenal koopt te vaak spelers die een goede aanvulling zijn, maar Arsenal niet naar een hoger niveau tillen.

4 juli 2012 om 19:27

Van Persie heeft nooit gevraagd om David Silva-kaliber spelers, hij weet dondersgoed dat deze niet haalbaar zijn. Bovendien, als hij er wel om had gevraagd had Wenger hem wel verteld dat dat er niet in zit.

Bovendien is de transfermarkt nog 2 maanden open, en is Arsenal nog altijd bezig met versterkingen. Hoe kan hij dan weten dat Arsenal geen goede aankopen zal doen zoals hij verlangt?

Het is gewoon smerig hoe hij dit speelt. Rot dan op met je eisen en zeg gewoon dat je weg wilt naar de lelijkste club in de geschiedenis van het voetbal.

4 juli 2012 om 19:35

@ Goonerhiguain

Ik denk dat Van Persie daar toch aan dacht. Daarbij had Arsenal misschien eerder bij Valencia aan moeten kloppen. Hij was namelijk wel echt een topper in wording. Maar goed, ik denk (en dat kan ik niet met hem oneens zijn) dat Van Persie jongens als Podolski geen duidelijke versterkingen vindt. Als dat het beste is wat Arsenal kan halen dan is het logisch dat Van Persie wil vertrekken. Ik had namelijk ook verwacht dat Arsenal voor een winger zou gaan met veel meer creativiteit.

4 juli 2012 om 23:56

@ Goonerhiguain

Wat was Henry dan toen hij naar F.c. Barcelona ging? Robin verdient het om is een keer voor de prijzen te gaan, hij is geen rat en ook geen ondankbare hond. JIj bent geen profvoetballer, dus jij weet er ook weinig van. Hij is het gewoon zat. Iemand met zijn voetballende kwaliteiten wilt gewoon naar een club die voor de prijzen gaat. Hij is inmiddels al 28.

Hij heeft lang genoeg gewacht, en nu is het tijd om vaarwel te zeggen. Praat ook a.u.b. normaal. Je bent volgens mij geen kind van 9 meer om voor zoiets te gaan janken. Ik zag dit ook niet aankomen, maar kan het heel erg goed begrijpen.

Nogmaals, je bent zelf geen profvoetballer, dus jij kan de situatie van Robin alleen maar proberen te begrijpen, maar je kunt jezelf er niet in voorstellen.

Zo, heeft Feyenoord eindelijk zijn spits te pakken ! You go Robin, pegel Feyenoord maar naar de Ec-finale !

Logisch vertrek, 8 seizoenen erop zitten, weinig gewonnen. Nu hoop ik alleen dat hij niet naar Man. City gaat. Dan wordt je snel gezien als geldwolf. Juventus is een geweldig club, alleen die hebben ook al verlengd met Di Natale. Liever Juventus dan Man. City of Psg. Bij Juventus valt genoeg te winnen. Hopelijk kan Feyenoord hier ook nog wat aan verdienen, ze krijgen 5% toch van de verkoopprijs?

4 juli 2012 om 19:01

speelt di natale bij juve joh?

4 juli 2012 om 19:05

Mijn fout, maar ik zei al, dat het geen probleem oplevert mocht hij verlengd hebben, ook al speelt hij bij Udinese. V. Persie moet daar gewoon heen gaan, of als er een andere leuke club komt, maar aub niet Man. City

Dit had ik echt totaal niet verwacht, misselijk word je er van.

4 juli 2012 om 19:02

Hij was niet trouw aan Feyenoord en hij heeft ook z'n vrouw bedrogen in het verleden. Waarom zouden we van hem eerlijkheid en loyaliteit verwachten?

4 juli 2012 om 19:02

De captains vertrekken mate.. Ik vind dat Arsenal hier echt niets fout heeft gedaan; ze tonen cojones door zich al te versterken met Giroud/podolski en dan hebben ze contract met Mvila wat de missing link op het middenveld is. Dan worden er ook nog veel spelers de deur gewezen.. Hij beseft toch ook wel dat Arsenal niet opkan tegen Shitty,chelski etc ?

4 juli 2012 om 19:03

Tja ik kan eigenlijk ook geen betere club voor hem verzinnen.
Omdat De meeste grote clubs allemaal al spitsen hebben op Juventus , Ac Milan of barcelona na dan.

4 juli 2012 om 19:06

@ Persiangooner

Ik vind dit erg kortzichtig van je. Ik (en volgens mij iedereen buiten Arsenal) had dit wel al lang aan zien komen. Van Persie kan bij andere clubs meespelen om de prijzen én meer geld verdienen. 1 1=2. Het is geen toeval, want volgens mij hebben jullie het de laatste jaren vaker meegemaakt. Arsenal zal dit ook blijven meemaken als ze geen echte toppers aantrekken (in principe leiden ze echte toppers nu op voor clubs boven hen). Daarbij hoef ik jou denk ik niet meer uit te leggen dat clubliefde alleen bestaat als er genoeg geld op tafel komt....

4 juli 2012 om 19:11

Misschien naïef, geen idee. Bovendien had ik vooral het gevoel dat Arsenal dit maal aan een topteam ging bouwen, hetgeen RvP wel zou overhalen. Maar blijkbaar is van beide niks waar. Arme seizoenskaarthouders die dit jaar weer meer moeten betalen.

4 juli 2012 om 19:16

@ Persiangooner

Zo gaat het toch al jaren bij Arsenal? Een speler als Podolski is een goede aanvulling, maar gaat Arsenal niet naar een hoger niveau tillen. Daar waar Man City wel spelers koopt die de club direct hogerop brengen. Denk aan spelers als Silva en Aguero. Ik hoef dat verschil niet uit te leggen. Arsenal heeft Van Persie blijkbaar duidelijk gemaakt dat zij niet gaan investeren in dat soort spelers (of dat is in ieder geval wat Van Persie er van denkt). Niettemin is het wel zonde voor de fans. Overigens denk ik niet dat Van Persie het ergens nog beter gaat doen. Bij Arsenal draaide het elftal om Van Persie, dat gaat bij de club waar hij naar toe gaat niet gebeuren.

4 juli 2012 om 19:29

Ach pg in een topteam mis je 1 speler toch helemaal niet joh?

4 juli 2012 om 19:39

Dus Messi en Rooney zijn te vervangen?

4 juli 2012 om 19:51

@hen_nie

1+1 is niet altijd 2, soms is het 3 soms 4 en soms heeft het helemaal geen waarde.

4 juli 2012 om 19:57

Waarom niet ? Voordat Messi en Rooney geboren waren speelden er al helden bij Barcelona en Manchester United. Elke generatie zijn er nieuwe toppers die helden bij hun club worden

Nu is het van Persie, daarvoor Henry, daarvoor Bergkamp, daarvoor Tony Adams, zo kun je steeds periodes teruggaan (bij elke club).

4 juli 2012 om 20:04

Ja pg die zijn te vervangen. Alleen denk ik niet dat barca of united ze zouden proberen te vervangen met een spelertje van 10 miljoen. Maar als arsenal nu bijvoorbeeld flink de knip trekt en villa of zlatan of zelfs berbatov zou halen denk ik niet dat je hem lang hoeft te missen. Alleen doen ze dat niet.

4 juli 2012 om 20:13

Als we niet eens achterlijk zouden uitgeven maar gewoon spelers zouden behouden hadden we nu:

Fabregas, Nasri, Hleb, Flamini, Adebayor, Toure en Van Persie in 1 team.

4 juli 2012 om 19:30

Moet inderdaad echt een rot gevoel geven. Wel jammer dat hij de club op zo'n manier in de steek laat na al die jaren vertrouwen en steun.

4 juli 2012 om 19:36

Vooral de manier waarop is misselijk. Dit statement had nog helemaal niet naar buiten moeten komen, laat staan op zijn persoonlijke website. Of de site is gehacked (en daar is nu al mijn hoop op gevestigd) of hij gaat gewoon respectloos om met de club.

Ik had het ook niet verwacht. CL was binnen, al twee aankopen binnen, prutspelers de deur uit.. En dan alsnog dit...

4 juli 2012 om 20:05

Het enige wat nog kan gebeuren is dat het bestuur toch overstag gaat en gaat inkopen.

4 juli 2012 om 20:34

dat is een optie inderdaad; dat ze nu bij de volgende bijeenkomsten toch gaan zeggen Robin; dit is wat we nu gaan doen maat. We gaan knallen, maar ik heb er een hard hoofd in. Bovendien wie zou jij nu nog willen halen die ook haalbaar zijn?
Mvila een must en dan een creatieve middenvelder in de vorm van... ?

5 juli 2012 om 08:18

sorry maar wat is dit lekker om te lezen. Als zelfs de grote van persie niet wil blijven bij zijn geliefde arsenal en wenger, wie wil daar dan komen. Ben je het nu met me eens dat wenger gewoon faalt in zijn aanpak? Tuurlijk dit zag je aankomen met zijn media stilte en aankopen van 2 spitsen, maar middelmaat zoals podolski gaat arsenal toch niet omhoog brengen? Ik zou zeggen; bereid je voor op een zwaar jaar. Hoop dat arsenal weer in de poul met barca zitten in de CL.

5 juli 2012 om 09:25

Zelfs uit Van Persie's comments kan je opmaken dat het niet Wenger is, maar vooral het bestuur (gazidis en Kroenke) die de club ambitieloos laten. Denk je nou echt dat een trainer niet met de beste spelers wil werken?

5 juli 2012 om 10:27

volgens mij is het algemeen bekend dat wenger geen toppers wil aantrekken, maar alleen (franse) talenten. Arsenal bulkt van het geld en wenger geeft niks uit. Dat het geld van nasri en cesc niet in de spelersgroep is geinvesteerd ligt zeker ook aan wenger (en anderen, maar trainer heeft daar echt wel invloed op, zeker als je dr 20 jaar werkt).

Van Persie naar Juve lijkt mij een mooie club.
Met Pirlo die hem kan voorzien van prachtige steekballen.
Misschien kan het dan een duo worden als Rvp-fabregas.
Zou dat weleens willen zien hoe dat zou gaan.

Hahahaha, die arme gunners ook, Mid-table team wordt het volgend seizoen.

PS: Hier komt de ego van RVP toch weer naar voren, hij is een groot persoon in Londen, heeft het respect van iedereen, als hij bijtekent, maakt het niet uit hoe hij presteert, alleen het feit dat hij dat shirt aan heeft is voor de fans genoeg, maar nee, hij kiest toch voor het geld of de ambitie of wat het ook is.

Terug naar Feyenoord.

4 juli 2012 om 19:05

Dat gaat hem denk ik niet worden.

Hij gaat z'n zakken flink vullen met de aanvullende reden om ook nog prijzen te winnen...

altijd maar dat gezeik over prijzen,, RVP heeft wel degelijk prijzen gewonnen.. met Feyenoord en met Arsenal, maarja het is ondertussen al een tijdje terug allemaal...

Jammer, maar je kan hem er ook niet voor haten lijkt me.. 8 jaar toch een hele poos.. ik hoop alleen dat hij genoeg respect voor Arsenal heeft (zal vast wel, toen hij er naar toe ging zei hij dat het zijn favoriete club was) om niet naar een andere club in Engeland te gaan..

maar hou nou is op over prijzen (en al helemaal over Arsene Wenger) want zowel Arsenal en Arsene doen het Prima! er is meer dan degraderen en prijzen.. tuurlijk wil iedereen prijzen en niemand degraderen.. maar ik bedoel maar nu is Arsenal de pineut (bla bla bla topclub tijdje geen prijzen bla bla bla) ja als Arsenal wel prijzen had, dan had Chelsea geen prijzen of Man UTD of weet ik het.. een beker kan helaas maar door 1 team gewonnen worden.. dus tja.. dus zelfs als RVP naar Juventus gaat wil dat helemaal niet zeggen dat hij nu prijzen zal gaan pakken... (toen RVP naar Arsenal ging was de status op dat moment van Arsenal vele male hoger dan de status van Juve op dit moment..)

Weinig clubs die zoveel geduld met zijn blessuregevoeligheid en vooral lange blessures zouden hebben gehad. Arsenal deed het toch en gaf hem elke keer het vertrouwen en de kans om weer in de basis te komen. Hij bedankt ze wel vriendelijk moet ik zeggen.

Bovendien wilde hij dat Arsenal zich eindelijk versterkte. Nou ze halen de beste back up spits die je je kan wensen, iemand die wat nieuws brengt door zijn lengte en kopkracht. Halen Podolski, Wilshere is weer zo goed als fit net als Sagna waarschijnlijk. Chamberlain breekt door, en of M'vila of Belhanda zal wel komen. Dus je krijgt een elftal dat sowieso om de derde plek zal spelen en in de toekomst misschien nog meer. Maar ja het geld van City is aantrekkelijk.

4 juli 2012 om 19:07

Precies, het is gewoon smerig. Als je weg wil gaan, zeg dat dan lekker. Kom niet aan met voorwaarden als achteraf toch blijkt dat die voorwaarden je niks hebben geïnteresseerd.

4 juli 2012 om 19:13

Precies, jij begrijpt het. Van Persie is Arsenal gewoon heel veel verschuldigd. Hij hoeft echt geen slachtoffer te worden van wanbeleid van Arsenal, maar ik kreeg juist de indruk dat het de goede kant op ging met het bouwen aan een nieuw kampioensteam.

4 juli 2012 om 19:20

Wat nu? Want nu zijn je enige topspelers, Scenszy(?), Wilshere, Sagna en waarschijnlijk M'villa.

4 juli 2012 om 19:26

ik begrijp niet waarom arsenalfans denken dat jullie bezig zijn met het bouwen van een kampioensteam, het is toch overduidelijk dat het enige waar de board mee bezig is is de shareholder value te vergroten ten koste van de stakeholder value?

Tis tog redelijk vrij duidelijk dat Podolski en Giroud de vervangers van RvP zijn?

Ik zie geen investeringen? Ik zie alleen het aantrekken van vervangers voor kleinere transferbedragen en kleinere salarissen? Of zie ik het fout? Ik volg Arsenal niet zo ehm, uitputtend, als in het verleden

4 juli 2012 om 19:27

Vind het ook sneu voor Wenger. Die ziet gewoon een compleet elftal vertrekken door de jaren heen waarmee hij zeker de CL had gewonnen.
@zola
Tja, het is juli. Arsenal kan 2 dingen doen. Giroud of Podolski in de spits en dan koop je dus of nog een goede linksbuiten of nog een back up spits. Of RvP blijft nog dit seizoen, dan doe je niets en moet je volgende zomer gaan knallen.

4 juli 2012 om 19:47

@persiangooner, tijd voor een nieuwe naam?

4 juli 2012 om 19:18

Vind jij de versterkingen die Arsenal heeft gehaald dan van topniveau? Ik snap RVP op dit vlak wel. Het zijn geen spelers die een gigantische impuls geven aan het team. Ik hoor iedereen Podolski zo ophemelen, persoonlijk vind ik het maar een matige linksbuiten. Werkt hard en heeft een goed schot maar ik zie daar toch liever iemand met techniek, mannetje passeren etc.

Daarnaast is Giroud een redelijke spits maar weer niet het niveau van de top. RVP wou gewoon dat er 'echte' versterkingen gehaald werden die gelijk invloed hebben op het elftal. M'vila en Belhanda zijn goeie talenten maar nog lang geen wereldtop. Elke zomer hopen de supporters weer dat Arsenal flink ga investeren en elk jaar valt het weer tegen.

Je kan de schuld in de schoenen van RVP willen schuiven, want hij bezwijkt voor het geld van City. Ik vind persoonlijk dat een groot gedeelte van de schuld ook bij Arsenal ligt die zo koppig blijven om maar geen wereldspelers aan te trekken.

4 juli 2012 om 20:38

Wie zegt dat Giroud niet werd gekocht omdat ze achter de schermen bij Arsenal al van Van Persie´s keuze afwisten?

Nee, nee, nee, nee! @#%$ Dit is niet de juiste keuze Robin

Desalniettemin is dit natuurlijk 100% de schuld van het bestuur lijkt mij. Robin wou wel blijven, maar de ambities van het bestuur vallen hem vies tegen...

4 juli 2012 om 19:08

Het bestuur van Arsenal volgt ongeveer hetzelfe beleid als wat Ajax sindskort ook doet.

Ze moeten niet voor het geld naar Arsenal komen, juist voor de club, voor het beleid die die club volgt. De trainingsstaf gaat niet voor niets voor jong talent om zo voor een dikke winst te verkopen.

Robin wil meer geld verdienen en tevens meer prijzen winnen...

Nou ja... Hij zegt dat hij er niet eens was met Ivan Gazidis. Van Persie wou blijven als Arsenal de club wou versterken maar Stan Kroenke (en Ivan Gazidis) weigerden dit.
Ik zie Persie het liefst bij Arsenal, natuurlijk maar als je directeur en eigenaar de club niet willen versterken om zo een poging te doen om een titel te winnen, dan moet je er mee kappen ook.
Vind het triest van Arsenal.
Giroud en Podolski, daar win je de titel niet mee.
Er moest/moet veel meer spelers kopen en ook een paar weg.
Verdedigend opzichte, spelers moeten erbij. Ook concurrentie voor back-ups moet er goed uitzien want anders win je nooit iets.
Daarna,verdedigende middenvelders en scorend vermogen. Met Podolski en AoC hebben ze dat wel maar qua verdediging op het middenveld hebben ze Song, meer niet.

Als Arsenal geen geld wilt investeren dan vertrekken spelers, zo simpel is dat

Hoewel ik het o zo jammer vind dat Persie vertrekt vind ik het toch een goede keuze. Als je club niet omhoog wil dan moet je een andere zoeken

Zou toch wel heel wat zijn als hij naar Feyenoord gaat haha :D. Maar even zonder dollen ik geef naast Juventes en Man.city ook Barcelona een aardige kans. Iedereen zegt zo van ja Barcelona heeft Alexis en Villa. Nou Man.city heeft Dzeko,balotelli,aguero,tevez en Juventes heeft Di Natale. Juventes lijkt hier numero uno maar ik denkz elf dat als Barcelona hem haalt ze Villa laten afbouwen omdat hij dit volgend seizoen 32/33? word en ze dan Alexis gebruiken als stand-in. Ik zeg niet dat het gaat gebeuren maar ik zeg gewoon dat dat vast de reden zal zijn ALS ze hem halen.

4 juli 2012 om 19:10

Sinds wanneer speelt Di Natale bij Juve?

On: Ik denk dat ik voor de eerste intercity ga springen. Diep teleurgesteld.

4 juli 2012 om 19:13

@rumpunch,

Waar slaat dat nou weer op? Diep teleurgesteld in wat? v. Persie is altijd heel duidelijk geweest, eerst EK, dan zeg ik hoe het er voorstaat. Ek is voorbij, hij heeft nagedacht en deze beslissing genomen, die geheel logisch is. Hij wil prijzen winnen, Arsenal is een geweldige club, maar prijzen worden de komende jaren waarschijnlijk niet gepakt. Bij Juventus bijvoorbeeld pakt hij prijzen en ook een mooie competitie. Beetje rare reactie van jou kant.

4 juli 2012 om 22:14

Ik ben teleurgesteld dat hij weggaat, is dat zo'n gekke reactie? Sinds kleins af aan Arsenal-fan, tientallen wedstrijden bezocht, en sinds de glorietijd speelde er nog maar één wereldspeler bij Arsenal en dat was van Persie. Mag ik aub teleurgesteld zijn dat hij weggaat?!

4 juli 2012 om 19:11

Ik maakte ook al de fout, Di Natale voetbalt bij Udinese, niet Juventus. Die shirtjes van beide lijken ook heel veel op elkaar. Ik zie Juventus als hoogst gegadigde, daarna Barcelona/real en daarna Man. City. Ik hoop dat v. Persie een hart heeft en niet naar Man. City gaat.

Jammer, had verwacht en ook gehoopt dat hij gewoon bij Arsenal zou blijven. Hij had de mogelijkheid een legende te worden voor Arsenal en met de nieuwste aankopen, de misschien nog komende aankopen en een van de beste managers ter wereld zou Arsenal zomaar weer om de prijzen kunnen gaan spelen.

Zou hij naar een andere Engelse club vertrekken zou ik het helemaal ondankbaar van van Persie vinden, dat kan hij Wenger en de club die hem tijdens al zijn blessures hebben gesteund toch moeilijk aandoen?

Ik vind het aan de ene kant jammer, na Man Utd heb ik Arsenal hoog zitten. Aan de andere kant snap ik het wel. Als Arsenal zijnde wordt het is tijd om niet eeuwig (franse) talenten te halen en is te gaan voor toppers die er direct staan en die het team echt een impuls geven. RVP zal ambitieus zijn en zal graag prijzen winnen, aangezien Arsenal niet overgaat tot grote aankopen snap ik het aan de ene kant wel.

Helaas zijn er twee ploegen in de markt waar ik hem toch echt niet zou willen zien voetballen. Man City omdat het alleen maar om kopen gaat, niet om een beleid voeren. Ze hebben daar al 5 wereldspitsen maar het maakt ze niet uit, het liefst zouden ze iedereen kopen. Daarnaast Juventus, mooie club maar het Italiaanse voetbal vind ik persoonlijk één van de saaiste competities.

We zullen zien waar RVP naar toe gaat al.

geen woorden voor.......

Jammer. Hij hoort bij Arsenal en ik denk niet dat hij ergens anders beter spelen gaat als in London. Financieel zal het aantrekkelijk zijn. Andere redenen? Een kampioenschap halen met een club?.

Maar ik houd van de club en van de fans, hoe dan ook”, aldus Van Persie.

En wij supporters houden ook van jou.. Je hebt altijd met je hart gespeeld voor onze prachtige club...
Jammer dat je weg wil gaan maar ergends snap ik het wel..
Zou niet weten naar welke club je zou gaan, want ik zie je maar in 1 tenue spelen en dat is het rood witte Arsenal tenue.. Heel spijtig dat je weg gaat Robin we will miss you!

Ik las op een aantal engelstalige sites wat reacties en die liegen er niet om.
Veel mensen nemen het hem kwalijk dat hij, na een seizoen waarin hij eindelijk blessurevrij was, vertrekt om te gaan cashen. Men had meer clubliefde verwacht omdat de club hem tijdens zijn talloze blessures altijd gesteund heeft.

Pfff city word het sowieso, hoe komen mensen erbij dat het juventus word haha. Een mindere competitie en minder salaris en jezelf en je gezin uit engeland halen waar iedereen gesetteld is. Haha ja juventus word het hoor --_--

4 juli 2012 om 19:21

Als je het nieuws een beetje had gevolgd, had je gelezen dat zijn vader(?) riep dat hij nooit naar City zou gaan.

Ik ga er vanuit dat ze elkaar daar niet belachelijk en ongeloofwaardig willen maken, dus zet ik mijn geld wel op Juve.

Wel ben ik het met je eens, dat die stap eigenlijk een stap achteruit is in bijna alle opzichten. Maar zijn kansen op prijzen zullen wel extreem toenemen.

Emile Heskey is transfervrij. Dus ik zie het probleem niet?

4 juli 2012 om 19:32

Gek genoeg zie ik Arsenal er nog voor aan ook.

Aan de ene kant is dit een hele logische keuze, maar toch is het ook onverstandig.

Van Persie is top, dat hebben zijn prestaties wel aangetoond. Arsenal is iets minder top, ook dat is bewezen door recente prestaties. Dan is het dus logisch dat van Persie een stap hoger moet gaan om aan zn trekken te komen.

Alleen heb ik idee dat van Persie nog niet helemaal door heeft dat hij ook mankementen kent. Dit Arsenal (wenger) had het hele team zo gemaakt dat alleen van Persie's sterke punten tot uiting kwamen.

En ik geloof best dat zowel Mancini als Conte veel vertrouwen in hem hebben, maar ik denk niet dat ook zij begrijpen hoe je van Persie optimaal kunt laten renderen.

Ik denk dus hetgeen wat ik al hiervoor ook riep: Dit is wss de doodsteek voor zn carriere als spits.

Voor mij als Oranje-fan is dit alleen maar goed nieuws, want mss gaat nu weer zijn touch voor op de linkerflank weer hervinden, zodat we straks wel een complementaire voorhoede gaan hebben met rvp-hunter-robben!!!

4 juli 2012 om 19:30

Ik denk dat geen enkele trainer weet hoe je spelers van Arsenal het best laten renderen. Talloze voorbeelden daarvan Laat maar weer eens blijken wat voor topcoach Wenger is.

Ben het met je eens dat het misschien onverstandig zal zijn, maar bij Juve, met Pirlo, Giovinco e.d achter je, zal je het ook niet verkeerd doen lijkt..

4 juli 2012 om 19:42

Dat roep ik dus idd ook. Het aantal spelers dat in ongelooflijk tempo in niveau gedaald is na een vertrek bij is Arsenal is ongelooflijk.

En ook nog niet bepaald de minste spelers.

Hleb, Flamini, Henry, Cesc, Nasri en dan vergeet ik nog zo n honderd anderen.

Ik weet het niet. Puur kwalitatief gezien zou je wel denken dat het goed moet komen, maar toch.

Dit zijn toch vooral creatievelingen die verwachten dat jij als spits op hun anticipeert en dat lijkt mij een probleem van van Persie: hij wil altijd de lijnen uitzetten vanuit zijn positie of dat nou op het middenveld of in de spits is.

Ik zie een Pirlo nog niet over van Persie heen gaan, die blijft gewoon wachten, waardoor je vaak misverstanden zult krijgen.

Giovinco lijkt me wel een juiste type voor rvp, maar volgens mij heeft die jongen zelf nog een hele missie om te slagen bij Juve, dus die zal ook niet de klik met rvp als prioriteit hebben, die zal eerst zichzelf er in willen wringen.

Wat een vies ventje. Die club heeft alles op de kerel aangepast en dan wil die weg. Eerst jaren geblesseerd zijn en niks kunnen geven, presteer je een seizoen goed, gaat meneer weg. Nog 3 seizoenen zo presteren en hij had daar een legende geworden. Iedereen die zeurt om prijzen: over 10 jaar is iedereen het al weer vergeten dat meneer misschien een keer kampioen werd met Juventus of City. Maar had hij nog 3 seizoenen goed gepresteerd werd over 10 jaar nog in Engeland verteld over de spits die seizoenen lang de PL domineerde. Ik hoop dat hij lekker ergens kan cashen (want dat wil die volgens mij gewoon) en finaal mislukt. Kan die zien wat voor moois die heeft weggegeven.

Aan de ene kant zat het er aan te komen maar aan de andere kant heb ik altijd gedacht dat hij uiteindelijk wel zou blijven bij Arsenal. Echt heel jammer en ook wel een beetje smerig van Van Persie om de club die je altijd gesteund heeft met al die blessures zo te verlaten. Zonder Arsenal en Wenger was Van Persie nooit deze speler geworden. Hij speelt nu 2 jaar goed en voelt zich direct te groot voor Arsenal.. hij zal wel naar Manchester City gaan..

Arsenal blijft achter in het topvoetbal van hedendaags, en daar kiest Wenger zelf voor.
Of je salarisplafond omhoog schroeven en echt topaankopen doen of een gezond beleid voeren
En net niet aankopen blijven doen waardoor de grote jongens als Hazard voor Chelsea kiezen.
Ik weet zeker dat v. Persie heeft aangegeven bij Wenger dat er echt grote jongens moesten komen en dat Wenger heeft gezegd dat dit niet nodig is. Ik ben zelf een Arsenal fan en vind het jammer dat hij weg gaat maar ik begrijp het wel als hij prijzen wil pakken moet hij zeker niet bij Arsenal blijven. Toch twijfel ik of hij bij een andere club zal slagen. Thanks voor de mooie jaren Rvp.

Terug naar Excelsior? Nu al? Jeetje....

Maar zonder dollen. Waar gaat RVP heen...? Ik denk niet naar Juventus of City maar naar Spanje... Barcelona? Ik weet dat Villanueva zei dat hij nog een spits wilde. RVP is een goedkope optie en een klasbak. Neymar zal van Persie dan opvolgen.

4 juli 2012 om 19:36

Het wordt City en anders Juventus. Barcelona? nooit... die hebben niemand nodig op dit moment.

4 juli 2012 om 19:53

Iedereen wil een gratis Van Persie.

4 juli 2012 om 19:59

Bedoel je in de trant van gratis dat Arsenal hem aan zijn contract zal houden en hem transfervrij zal laten gaan, is een mogelijkheid, ik zie Villa namelijk wel vertrekken volgend jaar en dan halen ze Robin.

4 juli 2012 om 20:13

Villa zal niet vertrekken zolang Vilanova daar zit: die heeft al aangegeven dat Villa een essentiële rol gaat spelen en Vilanova heeft zelfs Guardiola overgehaald om Villa te halen.

Hij zal niet naar Barca gaan, want die hebben al aangeven geen spits te willen kopen. Ik verwacht dat hij inderdaad naar Juventus of City gaat.

De vraag "kun jij de beslissing van Van Persie begrijpen?" , kan ik niet beantwoorden. Ik begrijp niet dat anderen dit wel kunnen. Immers, Van Persie wil niet aangeven wat er exact speelt tussen hem en Arsenal. Hoe kan een buitenstaander deze vraag dan wel beantwoorden??

Mocht Van Persie inderdaad Arsenal en dus ook Wenger gaan verlaten, dan vind ik dit -de werkelijke reden even daar gelaten- uitermate jammer. De combinatie van deze sterspeler met deze topclub vond ik altijd een voorbeeld voor velen. Maar ja, ook nu zal het geld wel weer een cruciale rol spelen. Manchester Utd lijkt mij de nieuwe club voor Robin te zullen worden.

4 juli 2012 om 19:36

Waareom gelijk geld de schuld geven? Die jongen wil misschien ook wel eindelijk eens wat prijzen gaan winnen en dat gaat hem bij Arsenal voorlopig niet wroden zolang ze weigeren de selectie aanzienlijkt te gaan versterken!

4 juli 2012 om 22:17

Natuurlijk wil "die jongen" ook wel eens prijzen winnen, maar wie zegt er dan dat Arsenal geen versterkingen zou willen aantrekken om dit te realiseren?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat Arsenal wil cashen, immers Robin heeft nog een contract voor slechts 1 jaar.

4 juli 2012 om 23:15

Er is al vaker om versterkingen gevraagd, niet alleen door Van Persie, maar volgens mij ook door Nasri, Clichy en Fabregas en nog wat spelers. Daar is al zovaak niet naar geluisterd....

En daar gaat The Flying Dutchman. Bedankt voor alle mooie momenten, bedankt voor je doelpunten en bovenal, bedankt voor 2011/2012, zonder jou was het EL of slechter. Spelers komen en gaan, mss is het tijd voor een nieuwe speler die rijst als de nieuwe leider, Wilshere? Sagna? Of misschien Arteta? Wat ik wel weet is dat we zonder hem kunnen mits Podolski en Giroud doe wat ze moeten doen; scoren. Ik heb er vertrouwen in dat er betere tijden aankomen voor deze club, met Wenger.

Victoria Concordia Crescit.

4 juli 2012 om 19:34

Arteta zal het hoe dan ook worden denk ik, toonde afgelopen seizoen aan dat het een belangrijke man op het middenveld is. Maar met de aankopen van Podolski en Giroud zitten we zeker goed volgend seizoen!

4 juli 2012 om 19:42

Vermaelen wordt de nieuwe aanvoerder denk ik.

4 juli 2012 om 19:47

Vermaelen, wat een held idd! Was ik vergeten erbij te zetten. Is idd een mogelijke captain.

4 juli 2012 om 19:50

Tja die was ik ook even vergeten zeg, het wordt Vermaelen of Arteta gok ik.

4 juli 2012 om 20:33

Vermaelen is nu al vice-captain dus er bestaat geen twijfel.

Tja toen ik Giroud binnen zal komen bij Arsenal wist al dat het zo ver was. Jammer, heb ik vorig seizoen een shirt van hem gekocht gaat hij weg.. Naja Robin ik blijf groot fan van je, en hopelijk kies je voor een mooie club. Bedeankt!

Zelfvernietiging van de persoon van Persie. Er is namelijk geen enkele topclub die net als Arsenal (hoewel dat geen topclub is) het systeem aan hem gaat aanpassen, daar moet hij maar gewoon in kunnen spelen anders zit hij op de bank. Nee, ik snap dat je een keer prijzen wilt pakken en dat is met Arsenal een utopie, maar dan had je wat eerder weg moeten gaan. Nu is de top voorzien.

Gaat het hier over dezelfde van Persie van het Ned. Elftal. Die niksnut, die sfeerverpester, degene die sJ laar dwars zat. Degene die niet meer geselecteerd moet worden??

Dan mag je toch blij zijn dat hij vertrekt.

4 juli 2012 om 19:42

En hier komen de hunter fanboys...

Hoewel ik toch Arsenal een geweldige club vindt, ben ik toch een iets grotere fan van V. Persie. Ik hoop dat het hem goed gaat, maar vind wel dat hij een goede keuze heeft gemaakt. Arsenal kon hem wss niet garanderen dat ze voor prijzen gaan en dan is het een logische stap.

Ben alleen benieuwd wanneer en waar hij naar toe gaat! (hopelijk kan ik eindelijk Fifa met Persie spelen met een goede team eromheen :P )

Als je op een toernooi als het EK 2012 slechter presteert dan Bendtner en Torres die beide meer doelpunten maken dan Persie dan moet je gewoon stil zijn en je bij je club houden. Maar ik snap hem ook wel.

Wat kan ik erover zeggen? Ik had al een voorgevoel dat hij weg wou bij Arsenal. En hij gaat hoogstwaarschijnlijk naar Man City. Maar er lopen daar zoveel spitsen rond dat ik het niet echt begrijp. Hij zal daar waarschijnlijk niet zo belangrijk worden zoals hij dat was bij Arsenal al wens ik hem het beste toe.

Achja geld zal ook zeker een rol spelen in zijn overweging. Hij weet van zichzelf dat hij bij Man City waarschijnlijk een hoger bedrag kan gaan verdienen. Hij speelt volgend seizoen CL en maakt goede kans op de titel.

Veel grote spelers die ooit lang bij Arsenal speelden en op (relatief) hoge leeftijd nog een overstap maakten naar een andere club deden het daar wel veel minder.

Denk aan pires, henry, ljungberg, viera, toure, campbell

Kom naar de Spurs! ;

Mocht hij werkelijk naar Man City vertrekken dan ben ik Van Persie fan af verschrikkelijk toch.

Andere ideeën over hoe de club vooruit moet waarschijnlijk wil hij dat ze honderden miljoenen gaan uitgeven daar doet Arsenal niet aan en is het dus tijd om te vertrekken.

Man City die koopt koopt en koopt Van persie word daar gewoon 1 van de velen en als de druk van presteren en Huntelaar hem bij het Nl elftal parten speelden zal hij het bij man City nog heel erg moeilijk krijgen.

Kon een held worden bij Arsenal dus is het jammer dat hij gaat vertrekken maar mijn beeld van Van Persie is de afgelopen weken heel erg veranderd en deze stap is dus niet geheel een verassing.

Fabregas,clichy,nasri en nu Van persie het is niet makkelijk om als club zo een verlies op te vullen, maar ik heb er vertrouwen in dat Wenger en Arsenal weer om de titel gaat strijden met of zonder Van Persie.

De vraag is nu alleen of van Persie zich kan onderschikken in een team waar hij niet de baas zal zijn. Verder snap ik zijn keuze helemaal. Je bent 28 en Arsenal kan het geldverspillende Chelsea en de twee Manchester's niet bij benen. Ik denk dat de Arsenal fans dit ook wel begrijpen ondanks dat ze natuurlijk nu teleurgesteld zijn. Dit soort nieuws doet pijn, maakt niet uit of je voor Arsenal of voor elke andere club bent die door minder financiele bronnen een speler niet aan de club langer kan binden.

4 juli 2012 om 19:54

Och dat fabeltje. Van Persie slaagt wel bij zijn volgende club.

4 juli 2012 om 20:28

Dat betwijfel ik ten zeerste hoor.. Ten eerste moet hij maar weer zo lang fit blijven als afgelopen seizoen, en dat na het zwaarste seizoen van zijn leven.

Als hij bij City, waar hij toch naartoe lijkt te gaan, niet meteen met hattricks gaat strooien staan daar gewoon Tevez en Aguero klaar om het op te vangen. Zo'n verwachtingspatroon heeft men nu wel.

Moet het echt nog maar zien.

4 juli 2012 om 23:24

Pg

Dat zeiden ze ook over Torres. Torres zou ook wel 'even' slagen bij Chelsea.
Huntelaar zou ook wel 'even' slagen bij Real, (én bij Milan).
Mido zou het gaan maken na Ajax.
Afonso Alves scoorde bij Heerenveen 34 keer? Hij zou het ook maken.

Je snapt wel wat ik bedoel, er zijn zoveel spelers die het gingen maken omdat ze een paar goede seizoenen hadden gespeeld bij een bepaalde club, maar die verder overal faalde. Ik geloof echt wel in de kwaliteiten van Van Persie, maar dat betekent nog niet dat hij overal zo ontiegelijk goed gaat presteren.

5 juli 2012 om 00:07

Ik betwijfel het. Hij komt dus echt binnen als een nobody hoor. Wat moet hij daar doen? In Arsenal is zijn status opgebouwd, voor een groot deel ook door de lengte van zijn afwezigheid van zijn club, waarschijnlijk is dat deel ook groter dan dat zijn natuurlijke karakter toevoegt, maar wat moet hij in een andere club doen? Het is geen stoere vent waar je bang van wordt. Zie jij hem al het hoogste woord voeren in de kleedkamer bij een City bijvoorbeeld? Ik denk het niet. Sterker nog, ze lachen 'm uit. Dat trekt geen een speler, op Ibrahimovic na misschien.

Ondanks zijn spel van de afgelopen seizoenen is én blijft het een relatieve nobody. Hij kan echt niet stoer doen, wat voor contract hij ook krijgt. Het zijn zulke grote bedragen dat het dan niet eens meer uitmaakt of hij nu 13 of 14 miljoen verdient... als er dan nog eens 6 andere spelers zijn die 12 verdienen..... Zulke verschillen zijn dat niet (silva verdient 6, Zlatan 12!!!)

Hij heeft wat mij betreft een gigantische fout gemaakt en neem een risico dat zijn carrière als een nachtkaars uitgaat. Het voetballende aspect zit wel goed, maar ik denk niet dat hij het mentaal zal trekken, ik denk ook niet dat streetwise genoeg is, in ieder geval niet meer. Dan begin je niks tegen die jongens die bij City zitten, want dat zijn allemaal straatratten.

Als het dan wat minder gaat, dan hebben ze bij City én minder geduld én hij heeft gezien zijn leeftijd ook nog eens minder tijd. Daarnaast is Mancini echt een vreselijk slechte, besluiteloze trainer die makkelijk door van alles onder druk te zetten is.

## alle arsenal fans#

Dit is dus verschrikkelijk nieuws he
op eerste plek we verliezen een wereld spits.
2de plek als hij naar city gaat is het een ego
3de punt is
Je hoort hem zelf zeggen we verschillen in mening om de club naar de gloriejaren terug te brengen
van persie wou dat natuurlijk met directe aankopen op de zwakke plekken,maar het bestuur denkt daar anders over dus zal jaren duren voordat arsenal weer bovenin mee doet.

zwarte dag in mijn leven als fan van arsenal een bewonderaar verliezen we
het beste is om hem nu dan ook te verkopen want hij gaat echt niet zijn best doen om daarna transfervrij weg te gaan.

ik had een sterker gevoel over van persie maar hij stelt me toch beetje teleur hij wordt dus niet de nieuwe legend.
hij kiest voor het geld ook al zal hij dat zelf ontkennen
want als het om voetbal gaat is premier league interessanter dan serie a en juventus is voetballen niet zo goed als arsenal.

## ik hoop dat iedereen wat arsenal in zijn hart heeft ons ook dit jaar door dik en dun steunt. en we komen er wel door heen giroud wordt de nieuwe man en ik hoop dat we dit jaar 2 prijzen grijpen en lange neus naar hem uitsteken

4 juli 2012 om 20:34

Die scenario had ik me nog niet bedacht xD (alleen maar trieste gedachtes, bah hij vertrekt.. kopen ze nu een vervanger duurt het nog minstens 3 jaar voor hij diezelfde waarde kan hebben als dat van Persie nu heeft voor Arsenal..) maar als ze inderdaad na zijn vertrek gewoon ineens 3 jaar achter elkaar prijzen pakken ofzo... Auw!!!!

ik zie net dat hij naar city gaat als hij dat doet dan kent deze man geen clubliefde en is het gewoon een dollarwolf

4 juli 2012 om 19:48

Waar zie je dat?

4 juli 2012 om 19:51

onderaan deze tekst volgens een bcc verslag gever en die gaat echt geen lulkoek vertellen

ik vind manchester city wel een mooie club voor hem en misschein wordt hij wel beter daar

olivier giroud wordt de nieuwe man ik heb nu al geen enig goed woord meer over voor deze man ik noem hem zelfs niet meer bij zijn naam

want als je naar city gaat ben je gewoon een geld wolf
want city is gewoon een gekocht team want welke van de basis spelers zijn vanaf hun 20ste al bij die club??

Terug naar Feyenoord?

4 juli 2012 om 19:53

Is nog veelste vroeg joh, eerst naar een andere top club bijvoorbeeld financieel cashen 3 jaar ofzo, en dan afsluiten bij Feyenoord, als hij 31 is ofzo ;

als hij naar city gaat dan laat hij zien geen enkel klasse te hebben, maar ik verwacht het niet van hem daar is hij een te grote gunner voor.
Overigens bedoel ik het niet omdat city een koopclub is, maar gewoon omdat ze een concurrent zijn

280.000 euro per week is gewoon misselijkmakend.

Ik vind dit niet echt respectvol als je een club verlaat als je net een volledig seizoen hebt gespeeld. Iedereen kan geblesseerd raken, maar Arsenal heeft hem wel de kans gegeven zich weer te herstellen. Sterker nog.. het hele elftal is op basis van hem opgebouwd. Dat je prijzen wilt winnen kan een reden zijn om te vertrekken, wat nog een reden kan zijn is geld. Blij dat Arsenal hier niet in meegaat, spelers een 'normaal' salaris geven, en geen aankoop doen die het eventueel niet zouden redden in de PL (neymar, etc.). Hopelijk gaat hij naar Man City, het geld kunnen we goed gebruiken. Verder had ik wel verwacht dat clubs zoals Arsenal extra beloond zouden worden omdat ze niet in de schulden staan. Het is echt belachelijk dat 'grote' clubs zoveel schulden hebben en nog steeds worden verdedigd. Zie niet dat de Uefa hier iets gaan doen btw... Arsenal heeft nu goede spelers teruggehaald. Arteta of VM aanvoerder, een LB en CB en we kunnen er weer tegenaan. Spelers genoeg, verwacht veel van cq en mya.. :D

Tja.. Hopelijk is Robin slim en kiest hij niet voor Manchester! Hoeveel spitsen hebben ze daar nou?
Ga gewoon voor Juventus waar hij ook 2,5 - 3 ton kan verdienen! En daar staat hij sowieso in de basis!

Meer dan begrijpelijk. Als voetballer ben je gericht op prestatie en is het doel dat je prijzen pakt. Hoe prachtig de club Arsenal ook is en hoeveel prijzen er in het verleden behaald zijn dit zal in de toekomst amper meer gebeuren, omdat er een aantal clubs teveel geld tot hun beschikking hebben.

Daarnaast kan v. Persie veel meer gaan verdienen.

weetje he
het is gewoon een zwarte bladzijde en je zult de echte waarheid horen als hij bij de andere club is meestal deelt een speler de sneer pas uit

daarbij arsenal kan nooit een topclub worden want arsenal laat zicht misbruiken

kijk alle jonge jongens worden gehaald arsenal is zo dom en maken zo'n speler beter in de tussen tijd zijn we 3jaar verder
en in de tussentijd gaat barcelona en real en city echt niet talenten trainen nee gewoon grote namen
dus dan komen ze tegenover arsenal en worden ze overklast
zijn de spelers dan volwassen( fabregas,henry,adebayor nasri,clichy,diarra,en nog meer dan komen die clubs met het geld wat die 3 jaar is gewonnen van de toernooien en kopen ze die want arsenal kan daar niet tegenop bieden want ze kunnen niet beloven om kampioen te worden.

dus met andere woorden of arsenal moet stoppen met talenten of arsenal moet worden overgenomen door een ontzettend rijke meneer en geeft elke speler een contract van 300000 per week

5 juli 2012 om 09:30

Is dit nou sarcastisch of meen je dit? Tuurlijk heeft Arsenal al jaren geen echte prijs gewonnen, maar de manier waarop ze het proberen is toch eigenlijk prachtig? In mijn ogen de enige goede manier om een voetbalclub te runnen en ik denk ook dat dit de toekomst is. We zitten in een crisis en de regels ivm dure spelers halen worden al aangescherpt. Het zal niet lang meer duren voordat het voor clubs als real madrid, barca en city niet meer mogelijk is om honderden miljoenen schuld te hebben. Als dit moment is aangekomen zul je zien dat juist de clubs die in de toekomst hebben geinvesteerd en financieel gezond zijn er weer met de prijzen vandoor gaan. Dus hopelijk zien we over een jaar of 5/10 weer dat clubs als Bayern, Arsenal, Feyenoord en Ajax weer de prijzen pakken en dit met eigen jeugd, zoals het hoort.

Helaas maar het is niet anders.... Denk dat Walcott hierdoor ook nog vertrekt. Bedankt voor alles en ik hoop dat het bestuur tevreden is met weer niet om de titel spelen. Stelletje geldwolven. Zal dit de opstelling wel worden komend seizoen.

Bank: Rosicky, Gervinho, Diaby, Santos, Djourou, Mertesacker, etc...

Szczesny
Sagna
Koscielny
Vermaelen
Gibbs
Wilshere
Song
Arteta
AOC
Giroud
Podolski
4 juli 2012 om 19:54

Weet niet wie je geldwolven noemt? Vind het altijd grappig dit soort reacties te lezen.. Kom op man 200/300k per week verdienen? Dat is normaal?

4 juli 2012 om 20:03

In de voetbalwereld van tegenwoordig wel. Ik ben fan van Arsenal maar ik hekel de manier waarop ze hun topspelers verkopen terwijl ze bij arsenal groot zijn geworden. Arsenal toont geen enkele vorm ambitie en dat laten ze hier weer blijken. Hieruit is duidelijk op te maken dat Van Persie een Arsenal wil zien dat om de prijzen vecht, maar het bestuur/wenger willen/kunnen niet zien dat de huidige opzet geen prijzen gaat opleveren. Schandalig om dan nog proberen te verkopen dat je een topclub bent. Niks van waar. Arsenal is een opleidingsclub.

Lat maar op. Over een aantal jaren vertrekken ook Wilshere, Chamberlain, Gibbs en vele anderen. Puur omdat Arsenal ze uiteindelijk het idee niet meer kan verkopen dat ze mee willen doen om de titel.

4 juli 2012 om 20:09

Ik vind dat wel meevallen. Doordat ze zo'n goede opleiding hebben hoeven ze vaak geen spelers te kopen. Kijk naar onze keeper, Wilshere, etc. Als ze een speler kopen wordt dit opeens wel een goede voetballer, kijk naar Kos, Verm, Wallcot, etc.

Dat ze zich niet in de schulden werken is juist een compliment.

4 juli 2012 om 20:45

Je hoeft niet zoals Chelsea of Manchester City in een seizoen 100 miljoen te investeren maar eens in de zoveel jaar een speler van het kaliber Mata, Silva, Gotze, Benzema etc... halen moet toch mogelijk zijn? Er wordt beweerd dat Arsenal bij de top wil blijven meedraaien maar ondertussen wordt het steeds meer een opleidingsteam waarbij spelers die qua leeftijd hun top nog moeten bereiken of op hun top zijn verkocht worden. Ach je zult weer zien dat we dankzij Wenger weer op de 3e plaats eindigen waardoor weer CL zal worden behaald. Is het bestuur ook tevreden....

Werd wel eens tijd dat hij naar een andere club gaat. Man City lijkt me een mooie club voor hem. Is hij financieel gelijk binnen en kan hij op zijn 31ste of 32ste naar Feyenoord om zijn carriere af te sluiten.

4 juli 2012 om 19:55

ooit van clubliefde gehoord

4 juli 2012 om 20:02

Noem mij eens 5 spelers in de top die vanaf jeugd tot hun voetbalpensioen bij 1 club hebben gespeeld (ik kan er maar 2 benoemen). Clubliefde bestaat niet in het topvoetbal, hooguit bij de amateurs komt dit nog voor.

4 juli 2012 om 20:52

hij speelt niet van jeugd tot einde bij deze club
want feyenoord is zijn jeugd daarna maakt hij de stap naar de europese top
en boven de eurpose top staan de geldclubs
hopelijk gaan die na 2013 faiiliet als 5+6 regel ingaat en dat finincial fair play

want geen 1 speler is te behouden als city komt geen 1
maar die sjeiks mollen het helevoetbal en hebben er de ballen verstand van is aleen maar macht macht om de rijkste te zijn

4 juli 2012 om 20:52

Clubliefde bestaat wel degelijk maar de liefde voor het geld zet het clubgevoel meestal op een lager pitje en hier zal dat waarschijnlijk niet veel anders zijn al zal ik de voetballers van vandaag de dag nooit begrijpen, het zou mij een worst zijn of ik 5 of 10 miljoen per jaar zou verdienen, in beide gevallen maak je het geld normaal gesproken nooit meer op.

4 juli 2012 om 21:01

helemaal mee eens
waarom is geld zo belangrijk geef mij maar al 10000 perweek was al genoeg

nee ik had hem hoog zitten ook al presteerd hij in oranje niet bij arsenal liep het wel
maar nu gun ik hem het gewoon niet
ochja over 3 jaar is hij toch niks meer is hij te oud

4 juli 2012 om 21:06

Precies Kaassie legt het goed uit. Zijn club is Feyenoord.
Arsenal is gewoon zijn werkgever met poen.
Feyenoord is zijn liefde.

Ik denk toch zelf dat hij teruggaat naar feyenoord, Hij wilt prijzen pakken dusja feyenoord gaat Champions league in winnen ze ff de champions league.

kijk speler als giroud en oxlade en wilshere 3 jaar zijn het gewoon top spelers en komt de club met het geld weer langs

ik vindt dat geld te veel macht heeft in de voetbalwereld
city wordt de komende 10 jaar 8 keer kampioen met uitzondering van 2 keer

aan de andere kant waarom kan een dortmund op 1 speler na wel alle spelers behouden?

Hij dondert maar lekker op, ondankbare rothond. Acht jaar bij onze club onder contract gestaan. We haalden hem weg bij Feyenoord, om zijn loopbaan te redden. We hebben hem geweldig opgevoed, hem groot gemaakt, hem blijven steunen en betalen ondanks het feit dat meneer altijd geblesseerd was. Na één topseizoen besluit hij om niet te verlengen. Dan ben je in mijn ogen een ongelooflijk onderkruipsel. Strik erom en weg ermee, dit soort figuren willen wij niet bij Arsenal!

4 juli 2012 om 20:57

"we haalden hem weg bij Feyenoord, om zijn loopbaan te redden."

Dat heeft Arsenal natuurlijk gedaan omdat ze zo'n meelij hadden met van Persie en niet omdat ze dachten er zelf beter van te worden.

Vin het ook jammer dat hij weggaat maar ik moet altijd lachen om dit soort teksten.

5 juli 2012 om 00:13

Staat misschien wat scheef inderdaad, haha. Maar feit is, bij Feyenoord belandde hij op een zijspoor en was hij een irritant ventje, verpeste de sfeer in de groep en leek op het verkeerde pad te belanden. Zonder Arsenal, Wenger en Bergkamp was hij nooit zo ver gekomen als dat hij nu is.

5 juli 2012 om 17:27

We kunnen er niet omheen dat het tot nu toe een bijzonder goed huwelijk was tussen Arsenal en van Persie maar talent komt vroeg of laat toch bovendrijven. Ik kan het natuurlijk niet bewijzen en wil de positieve invloed van Bergkamp en Wenger niet teniet doen maar ben er van overtuigd dat hij ook bij een andere club vroeg of laat de top bereikt zou hebben.

Maar het is echt jammer dat hij gaat, volgens mij had hij zich onsterfelijk kunnen maken als hij bleef en bij Arsenal zijn loopbaan had afgesloten, dat is naar mijn bescheiden mening een mooiere prijs dan welke beker dan ook. Zeker nu ik de reacties lees en hij voor menig Arsenal fan al dood is, nu zijn ze hem over een paar jaar vergeten.

Barcelona!!!

Dat zou ik een mooie club vinden als ze dan ook nog een speler zoals Javi Martinez halen en 2 jeugdspelers bij de selectie halen en ze zijn compleet. Van Persie hoort gewoon prijzen te winnen met zijn talent Real Madrid zou ook kunnen maar dan hoop ik dat Hiquain naar Arsenal gaat die gaat het nog beter als van Persie doen daar.

Juve!!
Juventus daar moet Van Persie heengaan. Zou fantastisch zijn voor de club en voor Robin zelf aangezien Juventus er weer helemaal bij hoort.
Juve mist enkel nog een aansprekende naam die iedereen bekent in de oren klinkt.

Ik heb wel begrepen dat Feyenoord 10 procent krijgt bij doorverkoop. Hopelijk vertrekt hij nog voor een bedrag tussen de 20-25 miljoen.

een zwartebladzijde in mijn leven

ik zie op dit moment gewoon geen licht aan het einde
waar staat arsenal aan het begin van ut seizoen en aan het einde
hoe moeten ze verder sommige spelers waren zo blij met van persie
ik zie het even niet meer hoor. ben der best wel kapot van
laten we maar eens de verdediging versterken paar nigerianen achterin van die beren of paar russen ook van die beren.

ik zie even geen weg voor arsenal. heb ook geen flauwbenul waar ze eindigen dit seizoen.
anders moet wenger het systeem maar omgooien 2 spitsen chamakh en giroud dat zie ik wel wat worden

Met Robin was Arsenal dit seizoen een goede outsider geweest voor de titel. Maar hij wilde ongetwijfeld nog 1 of 2 goede versterkingen bovenop Podolski/giroud. Was te verwachten dat Arsenals echte ambitie(opleiden, geld verdienen en eventueel ergens om mee doen) dan naar boven zou komen en Van Persie zou vertrekken. Voorspelbaar. Maar toch pijnlijk.

Foutje van Robin. Overschat zichzelf. Die vindt echt nooit meer een club die helemaal om hem wordt gebouwd, zoals Arsenal. Bij City zit hij zo op de bank, maar ja wat zal het hem bommen met zijn salaris..

4 juli 2012 om 20:15

Hij gaat echt niet naar City hoor. Mocht hij wel gaan dan zal hij gewoon eerste spits zijn. Jij overschat je voetbalverstand.

4 juli 2012 om 20:15

Het is onzin dat iedereen denkt dat er een team om van Persie gebouwd was. Hij heeft zelf evenveel assists gegeven als hij gekregen heeft vanaf de zijkanten. Daarnaast gingen er ook heel wat spelers vaak voor eigen eer, tot mijn ergernis omdat Van Persie er vaak beter voor stond. Misschien heeft als enige Walcott echt in zijn dienst gespeeld. Noem je dat een team om iemand heen bouwen? Bij elke club is het de normaalste zaak dat je een spits vrij probeert te zetten of aanspeelt als de mogelijkheid daarvoor is. Daarom denk ik dat hij overal kan slagen. In mijn opinie past Van Persie zelfs bij een AC Milan of een Inter.

Een standbeeld bij Arsenal moet toch zwaarder wegen dan welke prijs ook? Zoveel voetballers winnen een CL en worden toch langzamerhand vergeten. Alleen Thierry Henry heeft een standbeeld bij de wereldberoemde club Arsenal. Van Persie had zichzelf naast hem kunnen zetten.

4 juli 2012 om 20:24

Je vergeet alleen dat verdediger Tony Adams en trainer Herbert Chapman ook een standbeeld hebben!

4 juli 2012 om 20:40

Tony Adams is een boegbeeld. Hij is de enige speler die in 3 verschillende decenia de Premier League won.

5 juli 2012 om 10:59

Dat weet ik! Maar omdat hij zei dat alleen Henry een standbeeld had.

Vreemd trouwens dat er niks op de Arsenal website wordt vermeld... Ook op Man City/juve is nog niks te zien, maar dit zal denk ik niet lang op zich laten wachten..

Edit:
Arsenal Football Club has issued the following statement with regard to Robin van Persie's future:

''

we have to respect Robin's decision not to renew his contract. Robin has one year to run on his current contract and we are confident that he will fulfil his commitments to the Club.

''We are planning with ambition and confidence for next season with Arsenal's best interests in mind.''

Ik zou wel iemand anders aanvoerder maken, VM, Sagna, Arteta?

Het zou mooi zijn als hij nog een seizoen blijft maar anders zeg ik bedankt voor alles. Hij heeft mij afgelopen seizoen laten genieten op bepaalde momenten. Zonder hem zouden we waarschijnlijk geen Champions League hebben gehaald. Jammer dat we verder prijzen pakten maar het zij zo.

Ik denk dat het bestuur de fans nu een grote aankoop verschuldigd is als zij van Persie gaan verkopen. Dan betaal je eenmalig maar 40 miljoen voor Radamel Falcao maar het is noodzakelijk dat zij een signaal geven aan de rest van het team en dat we niet te veel kwaliteit inleveren.

En anders zie ik graag een nieuwe nr10 met Giroud in de spits.

4 juli 2012 om 20:21

Zo'n topspeler transfervrij laten vertrekken?

4 juli 2012 om 20:28

Waarom niet?

De kans dat je de Premier League wint met van Persie is nog altijd hoger dan zonder hem. Alleen al met het winnen van de Premier League krijgen ze veel meer dan het geld wat ze nu kunnen incasseren voor hem. Maar als van Persie per se weg wil dan heeft het natuurlijk weinig zin. Wenger wou Nasri ook niet verkopen en hem gewoon behouden maar het bestuur wou "cashen" en daarom ging hij toen weg.

AUB Geen Manchester City

Kijk er met een dubbel gevoel hier naar. Verlies voor de Premier League(mocht hij naar Buitenland gaan) en de concurrentie, maar goed nu zal hij Chelsea niet meer lastig vallen.

1 ding staat vast, Arsenal gaat niet meer mee doen met de top 4 en zullen hoogstwaarschijnlijk the Spurs voor zich moeten dulden. Word een gevalletje Liverpool.

4 juli 2012 om 20:38

Het is te vroeg om te speculeren.

Ik zie zelfs dit team nog 4e worden in de Premier League want ik verwacht dat Modric ook weg gaat bij Spurs. Adebayor zie ik gezien zijn salaris ook niet terugkeren.

Het is nog maar de vraag wie Arsenal nog haalt.
Het voordeel is dat Arsenal een aantal jaren zonder van Persie heeft gespeeld .

4 juli 2012 om 22:47

Giroud is 10x beter dan Carroll (snap na anderhalf jaar nog steeds niks van zijn transfer) en Podolski 10x beter dan Downing (ook bij hem zie ik niet waarom er zoveel geld voor betaald is), zo dramatisch als bij Liverpool wordt het (nog) niet denk ik.

Zou hem graag naar Barcelona zien gaan.

Dat is echt een team die een bewegende spits nodig heeft. Iedereen speelt daar kort op elkaar en de bal gaat snel rond. Iets waar van Persie goed in mee kan komen. Geen ballen van de flanken maar alles in de voeten. En dan is hij op zijn best en kan hij veel scoren.

van persie naar barca is een done deal!! goede keuze robin goede keuze!!

Dit zat er natuurlijk aan te komen. Het feit dat hij niks kwijt wou over zijn toekomst en dat het allemaal zo lang duurde zegt eigenlijk al genoeg. Persoonlijk vind ik het ontzettend jammer dat hij niet bij Arsenal wilt verlengen aangezien hij daar dé grote meneer is, bij een Manchester City zal hij dat niet zijn. Vanuit zijn oogpunt is het natuurlijk wel te begrijpen; hij kan een waanzinnig salaris verdienen en om prijzen spelen.

4 juli 2012 om 21:13

volledig mee akkoord, ik nsap niet dat er mensen nu nog in verbazing vallen...moest ie echt haddden willen blijven was dat gewoon al veel langer duidelijk geweest dat hij wegging, ik hoop dat hij door jouw vermelde argumenten niet naar man city gaat

Word maar lekker 2e keus bij Man. City. Doei.

Zat eraan te komen, ondankbare hond die nauwelijks Nederlands kan spreken. Na alles wat Arsenal voor je heeft gedaan...
//watch?feature=player_embeddedenv=zkksmzdjdgy#!

Dit is wel een aderlating voor Arsenal. Verder welte verwachten natuurlijk. Hij is op zijn top, afgelopen seizoen was hij buitenaards en nu wil hij een avontuur bij een absolute topclub.

Mensen kunnen dan zeggen dat hij een eikel is en Arsenal veel verschuldigt is. Nja dat zal best, maar kom op, leven jullie onder een rots? Hebben jullie nog steeds niet door hoe dit werkt? Als je 1 bal goed raakt ben je een god en betalen ze alles voor he. Kijk naar de debiele balotelli, die schiet er op een EK 2 in tegen Duitsland en is briljant?

Opportunisme..

Van persie past beste bij Arsenal. Ik hoop niet dat hij zelfde fout gaat maken als Henry.

Zo, van Persie krijgt steeds minder fans, blijven er niet meer veel van over nu ook de die hard Arsenal fans, die hem altijd verdedigden ineens van mening zijn verandert. Grappig om te zien hoe ze hem eerst held noemden en nu misselijk worden en zijn naam niet meer uitspreken. Toont maar weer eens aan hoe objectief sommige mensen zijn.

4 juli 2012 om 21:18

@barca22. Nou in de commentaren rond het Ned. Elftal werd hij helemaal afgebrand. Het is eigenlijk zielig hoe een voetbalfan in een fantasiewereld leeft.
Clubliefde is er eigenlijk alleen bij de supporter, op enkele voetballers nagelaten.supporters willen dit echter ook aan voetballers (werknemers) toedichten.

Als je held vertrekt bij jouw club is er ineens niets meer goed aan hem en zie je die hele (fantasie) wereld instorten. Met alle negatieve reacties vandien.
Relativeren is er vaak niet meer bij.

Kroniek van een aangekondigd vertrek... Blijkbaar zijn er nog Gunners die verrast zijn dat RVP het voor bekeken houdt bij Arsenal.

Steeds meer toppers hebben moeite met de uitleg van Wenger dat prijzen nakend zijn en geef die spelers maar eens ongelijk : al 7 jaar roept Wenger dat de tijd van prijzen pakken voor de Gunners is aangebroken, niks is echter minder waar.

Nasri, Fabregas en nu Van Persie ; ik vrees voor Arsenal dat Europees voetbal al moeilijk zal worden, laat staan CL of kampioen spelen.

En kampioen spelen : dat lijkt me nu wel helemaal onmogelijk voor de gunners.

Samen met Huntelaar bij Schalke 04 zou wel leuk zijn

Misschien wel beter voor beiden. Nu kan arsenal aan een beter team bouwen dan alleen maar te leunen op rvp. Als hij er niet in was, was het echt een stuk minder. Pff ik ben alleen bang dat hij niet bij elke club past. Er moet in iedergeval anders gevoetbald worden dan bij het NE . Juventus zou mooi zijn.

Nou, dat was het dan, nu beseffen eindelijk veel meer mensen wat ik al maanden wist, het is afgelopen met deze man... Althans, sportief gezien dan, ook hij wordt een Afallay de 2e.

Om eerlijk te zijn denk ik dat zowel van Persie als Arsenal als Manchester City er slecht aan doen, maar oke, maakt mij verder ook niet zoveel uit.
Ik denk dat Arsenal nog het minste spijt heeft.

Eigenlijk was het al weken voor velen bekend dat hij naar City zou gaan, voor mij persoonlijk zelfs al een jaar, maar toch grappig dat mensen het nu pas inzien.

Logische maar toch een vreemde beslissing. Ik snap dat hij prijzen wil pakken, maar vraag me aan de andere kant af of hij elders wel zo succesvol wordt als bij Arsenal. Daar draait alles om hem, het hele team is gebouwd om Van Persie. Ik twijfel daarom of hij het wel gaat redden bij Man City, Juventus of waar die dan ook heen gaat. Het draait bij van Persie toch om vertrouwen en ik weet niet of hij de tijd en het vertrouwen bij zijn nieuwe club wel gaat krijgen. Ik hoop dat hij zijn succes ook vind bij zijn nieuwe club. De tijd zal het ons leren.

4 juli 2012 om 22:44

Oranje is daarvan het perfecte voorbeeld. Bij het Nederlands Elftal is RVP een van de vijf sterren en zakt hij hopeloos door de mand. Bij Man City zal er volgens mij ook zo'n situatie ontstaan.

Eigenlijk ben ik niet eens heel boos. Ik heb het hele seizoen het gevoel gehad dat hij wegging en ik wachtte eigenlijk op het moment dat hij het bekend zou maken. Omdat RVP er zo lang mee wachtte kreeg ik een beetje hoop. Maar dat wordt nu de grond ingedrukt.
RVP is onze belangrijkste, maar dat was Fabregas ook vorig seizoen en Henry een aantal jaren geleden. Ik vind dat Wenger het geweldig heeft gedaan ondanks deze aderlatingen. Ik hoop dat Wenger na de transfer van RVP zal investeren in kwaliteitspelers die zich daarnaast verder kunnen ontwikkelen. Gotze zou ik een mooie aankoop vinden samen met 'm Vila

Ja, dan is het klaar. Van Persie gaat geen deel uitmaken van de legends van Arsenal.

Henry, Pires, Merson, Parlour en dergelijke zijn vertrokken naar een andere club door hun leeftijd. Bij hun was Arsenal er ook niet zo rouwig om. Spelers als Bergkamp, Keown, Adams, Winterburn en dergelijke waren echte clubmannen, die bleven hangen tot ze het niveau niet meer aankonden of stopten.

Het is beter als hij nu direct ook verkocht wordt, fans zullen hem niet langer hartelijk verwelkomen. Er moet nu direct een nieuwe generatie mannen komen die de club gaan dragen, denkende aan bijvoorbeeld Walcott, Song, Vermaelen, Koscielny en vooral Wilshere. Ik hoop er op dat ze Van Persie weten te ruilen met een andere topspits / vleugelspeler.

deze speler gun ik geen shirt van arsenal meer.
tuurlijk als je er sportief op vooruitgaat okee maar dan wel naar buitenland want als je arsenal in je hart hebt ga je niet naar city

en bij juve gaat hij komend jaar geen titel pakken ,geen champions league, en mischien alleen de italiaanse beker. en dan heeft hij 8 jaar voor niets in engeland gevoetbald want hij is nog nooit engels kampioen geworden

Hij wil gewoon voor de prijzen gaan en geef hem eens ongelijk? Grote vraag is nu welke club wordt het? FC Barcelona, Real Madrid, Manchester City?

4 juli 2012 om 21:37

Ja, Barça zou een stiekeme outsider kunnen zijn daar het schijnt dat Barça van Villa af wilt.
dan is alleen de vraag of Persie vanaf links wilt spelen.. misshcien ruilen van kant met Sanchez..

4 juli 2012 om 21:41

Hoe kom jij erbij dat ze van Villa af willen? Vilanova zegt telkens dat Barca geen spits gaat kopen. Bovendien zegt Vilanova dat Villa volgend seizoen een essentiële factor wordt in het team van Barcelona.

Ik denk dat van Persie naar City of Juve gaat. Juve kan zeker nog een topspits gebruiken en bij Juve kan van Persie wel prijzen winnen.

Ik ben niet snel verbaasd, maar als hij naar Man City zou gaan vind ik het maar een rare keuze van iedereen. Arsenal is in de positie om haar poot stijf te houden omdat er meer gegadigden zijn, dus hoop ik dat ze dat doen richting een concurrent als Man City. Daarnaast vraag ik mij af of van Persie daar 'wel' gaat passen, gezien het spelbeeld en de speelstijl van Man City. Ook snap ik niet wat City dan van plan is met Balotelli / Tevez / Dzeko / Kun (wie staan er nog meer op de loonlijst?)

Juventus vind ik de mooiste optie alhoewel ik mij afvraag wie van de volgende aanvallers er volgend jaar nog spelen: Boriello (terug?) - Vucinic (terug?) - Toni (terug?) - Quagliarella - Matri - Giovincho (teruggekocht) - Iaquinta (nog niet verkocht)

heb er wel vrede mee, denk ook niet dat ie komend seizoen deze vorm vast kan houden

Natuurlijk jammer voor de Arsenal fans waaronder ik maar misschien is dit juist goed voor een revolutie. We wisten allang dat Wenger die Giroud niet voor 4-4-2 had gehaald. Het is allemaal middelmaat ik word er zo moe van. Donder op met je Podolski, leuke speler voor Everton ofzo maar Arsenal komop zeg trek die portemonnee en je had misschien een Hazard gehad of iemand van een hoger kaliber. Misschien is het wel goed dat Wenger in tijden van oliesheiks en rijke suikeromen eens zijn conclusies trekt en oprot. Arsenal gaat op deze manier kapot. Het is niet dat dit de laatste 2 jaar gebeurd, nee het gebeurd jaar in jaar uit. Van Persie wil prijzen winnen en dat neem ik hem niet kwalijk. Ik word echt zo moe van Arsenal, dat als supporter he haha maar we verliezen nu verdomme elk jaar onze beste speler. Ik zeg tijd voor een revolutie. De filosofie zal moeten worden veranderd en anders worden we een gevalletje Liverpool FC. Dat willen we niet. Het is doodzonde dat van Percy weggaat maar het is niet anders.

5 juli 2012 om 02:09

Waaruit trek jij de conclusie dat de filosofie moet worden veranderd? En wat is deze filosofie volgens jou dan?

Liverpool is to-taal niet te vergelijken met Arsenal. Arsenal is veel gezonder als club en heeft zonder debiele aankopen die Liverpool wel deed, structureler meegedaan om de titel.
Liverpool is 3 jaar lang geroemd (.......) om opportunistisch strijd voetbal met passie (........). Dat leidde tot 1x per ongelukke winst omdat AC Milan te laks werd in de rust en in 2007 is even duidelijk geworden dat je met wat mazzel kunt winnen van Barça en Chelsea maar dat ze echt een maat te klein zijn voor de absolute top.
Daarna heb ik ze nooit-meer-gezien. Zelfs toen Liverpool het voor het grijpen had. Torres werd een keer per ongeluk en zeer onterecht 3e van de wereld (gouden Bal) en dat waren de hoogtepuntjes.

Terwijl over Arsenal kan ik een veel positiever en structureler verhaal neerzetten. Dus ben ik benieuwd (zie eerste vragen bovenaan) naar je antwoorden.

5 juli 2012 om 11:09

De filosofie van Arsenal is: talentjes kopen en die langzaam aan in je team brengen en geen absurde bedragen uitgeven aan 1 speler. Arsenal is misschien gezond maar deze tijden is dat leuk voor een bedrijf en misschien wel een wereldprestatie alleen wat heb je eraan als je niks wint ? De voetbaltechnische filosofie is mooi voetbal proberen te spelen met jonge spelers. Jij zegt dat Liverpool niet meedeed om de titel ? Kijk seizoen 2008-2009 maar eens na jonge ! Ik kan me nog herinneren dat ze elk jaar ver kwamen in de CL onder Benitez. Arsenal heeft alleen maar 1x in de finale gestaan en kansloos verloren. Jij noemt het mazzel ik noem het kwaliteit. Kijk de opstelling maar eens na: Reina, Arbeloa, Carra, Agger, Aurelio, Alonso, Masch, Gerrard, Benayoun, Kuyt en Torres. In die tijd waren spelers als Aurelio en Arbeloa nog van een degellijk niveau. Dat zelfde gold voor Benayoun.

5 juli 2012 om 15:46

eens m.b.t. je omschrijving van de filosofie. Ik voeg daaraan toe dat ze graag mooi aanvallend voetbal spelen met jongens die kunnen passen en ook een actie kunnen maken. Verder vind ik wel dat het een eigen Engelse stijl heeft en dat waardeer ik eraan (ben niet eens Arsenal fan).

Door vast te houden aan je eigen visie en kijk op voetbal zul je je eigen identiteit opbouwen. En ja op korte termijn levert het niet op wat je wilt. Maar ik geloof er heilig in dat ze op lange termijn juist de vruchten ervan zullen plukken. Barça en Man U zijn imo het bewijs.
Ja ze mogen best wat meer uitgeven, daar hoor je mij niet over.. maar daar zit het probleem niet. Voorheen waren scouts en clubs niet zo alert als dat ze nu zijn, dus kon Arsenal in de periode dat ze aan het 'veranderen' waren, hele goede spelers kopen. Nu koopt Man U of Chelsea je al als ze horen dat je als 3-jarig jongentje die bal 4x kan hooghouden (bij wijze van).

M.b.t. Liverpool: kwaliteit, in zoverre dat ze goed in het knock out systeem hebben gepresteerd.
2008/09?? Par-don?? Gaan wij samen Man U - Liverpool kijken? Ge-fla-teerd! En dan nog, leuk dat ze 1-4 wonnen.. daarna hebben ze ruim.. maar dan ook R U I M de titel kans laten lopen omdat ze de (daar komtie) K w a l i teit niet hadden.
Gerrard was 'top' omdat hij een vrije rol had achter de spitsen net als Jonk had in het eerste jaar van Advocaat bij Psv. Toen hij meer vanuit de verplichting moest voetballen (maar ook in het Engelse team) bleek hij minder 'goddelijk' dan men dacht.

Ik ga Liverpool niet tot slecht bestempelen, maar ze werden gehyped. En Arsenal had in 2006 meer recht op de titel dan dat Liverpool ooit had. Alleen is voetbal niet altijd even eerlijk en wint de favoriet in minder dan 20% van de gevallen. Daarom houden (van) en haten wij de sport soms tegelijk.
Liverpool heeft maar 1x echt meegedaan om de titel en toen zijn ze duidelijk door het ijs gezakt.
In de CL hebben ze goed gepresteerd, maar dat is voor mij geen graadmeter om te kunnen stellen dat ze top-top waren. Waarom? (zie eerder toelichting) maar ook het feit dat een Villareal wat jaren goed presteerde in de CL nu gedegradeerd is. Je kwaliteit wordt bepaald door je constante, en de constante wordt eerder afgeleid uit je prestaties in een langdurige competitie (dus nationaal) dan op een CL toernooi.
En Feit is ook: 05- gewonnen, 06- vroeg uitgeschakeld, 07- finale (op wonderbaarlijke wijze), 08- halve finale, 09- geen rol van betekenis

Oftewel, 3 keer goed gepresteerd.. Chelsea, Arsenal en Man U hebben over een langere periode vaker de kwar- en halve finale gehaald

vind dit echt belachelijk als je een legende kan worden of bent voor arsenal ga je niet meer voor het geld. kom op zeg ze halen podolski en nog andere spelers binnen die goed zijn.
heel de team werkte voor van persie die seizoen. hij is zelfs aanvoerder en dan ga tie puur voor het geld weg.
walgelijk .jammer dat spelers alleen willen cashen.
van persie je bent niks anders dan een sellout! gun city ook niks! vies gekocht teampje.

Prachtig hoe sommige Arsenal fans Van Persie nu helemaal afbranden nadat ze er zeker van waren dat hij zou blijven. Voetbal emotie blijft mooi om te zien.

Blijkbaar ziet Van Persie geen mooie ambitieuze toekomst met Arsenal. Anders zou hij denk ik wel blijven als aanvoerder. Of hij wilt gewoon veel geld innen. Geld of prijzen? ik weet het niet. Als RVP vor de prijzen weggaat, dan begrijp ik het wel. Hij is nu op de top van zijn kunnen en wilt prijzen winnen en met hem is nog maar de vraag of Arsenal volgend jaar zal meedoen om de grote prijzen; CL, PL. Ik denk het niet. Ze hebben met Giroud en Podolski aardige aankopen gedaan. maar ook zij zijn geen wereldtop. Giroud heeft net een goed jaar gehad bij Montpeillier en Podolski bij Köln. Het is nog maar de vraag of ze ook in de PL kunnen presteren. Ik hoop voor Arsenal dat ze geen flop worden.

Tel daarbij nog het feit dat Arsenal ELK seizoen geteisterd wordt door blessureleed ( echt niet meer toevallig hoor dit ) denk ik dat ze niet mee zullen strijden voor de CL of PL.

ik gun het hem wel hij wil natuurlijk ook prijzen willen. maar bij city draait het niet om hem en zit je met heel veel toppers in een team. en zoals je ook bij het nederlands elftal zier functioneerd van persie daar niet in. een team moet om hem draaien en ik weet zeker dat hij bij city niet zo gaat uiblinken als bij arsenal, en dat heeft niets met zijn kwaliteiten te maken. het draait daar niet om hem en bij hem moet dat gewoon zo zijn.

Hahaha heerlijk! Nu wil ik wel zien hoe hoog Arsenal dit jaar gaat eindigen. Al die grote monden over hoe Tottenham spelers die de top aankonden zouden vertrekken omdat er ergens anders meer prijzen konden worden gepakt. Nu gaat jullie sterspeler weg, puur voor het prijzen pakken. Natuurlijk hebben Spurs-fans (mijzelf incluis) de afgelopen jaren al geroepen dat we hoger zouden eindigen dan Arsenal, maar nu Redknapp weg is bij Tottenham en Van Persie weg is bij Arsenal, is het bijna al een feit. Heerlijk dit, voor Arsenal-fans is het huilen met de pet op, maar voor ons Spurs-fans is het een heerlijke dag. Tottenham heeft op dit moment niet alleen een betere selectie dan Arsenal, ze hebben ook nog eens veel meer potentie.

Voor Van Persie zelf is het ook een logische stap. City wordt volop genoemd; dat zou niet zo gek zijn: een sportieve verbetering en in de buidel voelt het ook goed. Als Ajax- & Spurs-fan heb ik persoonlijk niks met 'm, maar eerlijk is eerlijk, hij verdient het om op het hoogste niveau te spelen met zijn talent en dat zal hij bereiken bij City.

Jammer... Ik ben toch meer een liefhebber van voetballers die voor clubliefde gaan, Van Persie was een held daar bij Arsenal dus vind het jammer dat hij deze keuze heeft genomen, maar aan de andere kant is het wel begrijpelijk. Ik gun hem in ieder geval die prijzen wel!

egt jammer dit. ik vond dat van persie en fabregas arsenal vertegenwoordigden, maar toen fabregas vertrok werd arsenal niet zo aantrekkelijk meer. afgelopen seizoen heeft van persie arsenal zowat in z'n eentje nog op de 3de gezet. arsene wenger blijft maar geen toppers halen die het team naar een hoger niveau tillen. en van persie is 28 en ziet ook dat arsenal de aankomende 2/3 jaar helemaal geen rol zal spelen voor een prijs daar komen ze simpelweg tekort voor en wenger zal maar onnodige spelers aantrekken, dus vind ik dat van persie gelijk heeft, wens hem veel succes ergens anders, maar vind dit echt jammer van arsenal, eerst een type speler als adebayor, dan nasri, clichy en fabregas en nu van persie. echt jammer vond hun echt bij arsenal passen met dat combinatie spel. nu moet het maar anders

Jammer dat hij weg gaat, hij is en was een held! Hopelijk gaat hij niet naar City, die kopen alles op.. Ben benieuwd hoe het nu verder moet met Arsenal..

eindelijk is de kogel dan door de kerk..
dat hij voor dit antwoord nou zolang heeft moeten wachten.. dit wist hij natuurlijk al tijden terug.
maar goed...

leuk dat hij prijzen wil pakken en leuk dat hij dat bij een ander team wil gaan proberen maar naar mijn weten is er geen Groter team dan Arsenal die zitten te wachten op robin van persie aangezien die grotere teams al voorzien zijn van topspelers en toptalenten.. in zo'n team past van persie toch niet.
arsenal is zo neergezet dat van persie de keyplayer is.. bij een ander team zal hij slechts onderdeel zijn..
ik hoop dat hij zijn geluk vind bij een andere club.. welke dat ook mag zijn..

Hopelijk wint Arsenal meteen de titel als hij vertrekt.

Als spits mislukt die eigenlijk overal, behalve bij Arsenal, waar die eigenlijk niet eens als echte spits speelt. Die jongen speelt eigenlijk pas een jaartje een seizoen lang zonder blessures op een acceptabel niveau. Grote mond, weinig daden. Nee laat hem lekker mislukken, hoeven we die kwal bij Oranje ook niet meer op te roepen.

Kan het wel begrijpen, als ik ergens ander een bak meer geld zou kunnen verdienen voor hetzelfde werk zou ik ook van werkgever veranderen. Ik hoop wel dat hij jammerlijk gaat falen want het (wan)beleid van City mag niet nog meer beloond worden.

ja maar zie boven dat man city 19 pt meer heeft "fubar" dan ons in mijn geval ook Arsenal, het is mijn ploeg ook al zal hij weggaan wens hem het beste waar hij ook speeld behalve Man. City, hopelijk komt hij bij barca terecht of italie dat hun ik hem.

Een goede keus van v. Persie. Betere spelers om zich heen en meer salaris. Wat wil je nog meer. En eindelijk gaat ie voor de prijzen spelen, wat bij Arsenal niet het geval is.

Wat mij betreft hoef ik hem nooit bij het Nederlandse elftal te zien. Hij was niet bij zijn hoofd de gedurende transfer. J laat zeventien miljoenen Nederlanders in de steek, alles gaat het om van Persie. Ongelooflijk dat sommige leden hier beetje kan begrijpen!

even zijn prestatie op het EK negeren maar dan zou ik zeggen dat van Persie naar een club in engeland moet gaan zoeken want ik zie hem nog niet in Italie en Spanje spelen, Duitsland trouwens ook niet maar ik hoop dat hij wel een leuke club zoals man united vind of zoiets dergelijks

Echt jammer maar toch wel begrijpenlijk want hij wilt graag prijzen pakken want hij is toch al in de dertig en met Arsenal gaat hij zeker geen prijzen pakken dus ik snap van Persie wel een beetje.maar aan de andere kant is het wel jammer want hij speelt al zo lang bij Arsenal en hij is het icoon geworden van de club en nu gaat hij weg.

Benieuwd waar hij naartoe gaat. Zijn keuze zal hij voor zichzelf waarschijnlijk al gemaakt hebben, zonder dat er automatisch al sprake moet zijn van een definitieve overeenkomst. Juventus heeft volgens mij de beste papieren in huis, maar je weet maar nooit...

ik weet niet hoor als hij naar city gaat gaat het niet alleen om het gled maar ook om de prijzen ze zijn toch kampioen geworden en spelen in de champinsleage dus en city is beter als juventus en van persie kan meer gaan verdienen jullie zeggen allemaal dat juventus beter is als city dat dact ik niet dus city gheeft de beste papieren ik hoop dat hij daar naartoegaat

Rvp gaat zijn carrière verpesten

Ik snap aan een kant dat hij weggaat en aan de andere kant weer niet. Tuurlijk wilt een voetballer een prijs winnen dat is normaal. Maar de vraag is bij welke club kan dat ? Want de echte grote clubs zijn bezet. Dus zal hij naar een club gaan die gelijk of iets beter dan Arsenal is. Dus ik ben heel benieuw waar hij naar toe gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
6.Arsenal6323
7.Burnley 54-3
8.Everton49-14
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Petr CechKeeper10
Rob HoldingVerdediger10
Sead KolasinacVerdediger10
Héctor BellerínVerdediger10
Nacho MonrealVerdediger10
Mesut ÖzilMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

1629 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0
2014/2015 Manchester United 27 10 5 0

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Anderson Talisca gaat Besiktas verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren