Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Buffon duidt Engels probleem: 'Clubs kunnen kopen wie ze maar willen'

Laatste update:
/

Gianluigi Buffon zat zaterdag tegenover de internationale media om zich te laten ondervragen over de finale van het EK tegen Spanje, maar de doelman van Italië bleek niet te beroerd om ook andere onderwerpen te becommentariëren. Zo wilden de Britse media weten wat de routinier vindt van de vroege uitschakeling van Engeland. Zij werden op hun wenken bediend door Buffon, die de vinger op de zere plek legde.

“De Engelse competitie is niet meer ingericht op wat de nationale ploeg nodig heeft. De clubs zijn zo rijk, dat ze kunnen kopen wie ze maar willen”, doceerde de goalie. “De huidige globalisering treft ook het voetbal en dat maakt het bijzonder lastig. Je ziet veel landen waar jeugdspelers niet meer doorbreken in het eerste elftal.”

Toch denkt Buffon niet dat de Engelsen zich ernstig zorgen hoeven te maken. “De Engelse nationale ploeg heeft zijn eigen kwaliteiten. Daarbij kun je denken aan het fysieke aspect. Maar Engeland heeft ook weinig geluk gehad. De laatste vijf of zes toernooien vlogen ze er vaak na strafschoppen uit. De marge tussen winnen of verliezen is erg klein.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
30 juni 2012 om 19:48

als je geld hebt dan koop je altijd wel iemand ze moeten een 5/6 regel hebben overal

Hij heeft gelijk maar het is wel makkelijk praten. Toen de Italiaanse clubs in de jaren '90 rijk waren wilden ze ook alle toppers binnenhalen. Het blijft een zieke wedloop op deze manier. Zou gereguleerd moeten worden. Met de 6+5 regel krijgt een 'buitenlander' veel meer waarde en behoudt een team zijn nationale karakter.

30 juni 2012 om 21:12

Daarnaast zullen ook teams uit andere landen weer wat meer mee kunnen komen, zoals de kleinere landen in het Oostblok, maar ook landen als Nederland en België..
Dit zal de internationale competities op alle niveaus aantrekkelijker maken en spannender en ik denk dat het ook financieel gezien een positief effect kan hebben op alle facetten van het betaalde voetbal.. En uiteindelijk draait het bij de Fifa en Uefa toch alleen maar om geld?

30 juni 2012 om 21:12

We kunnen roepen wat we willen dat er een 6+5 regel moet komen, maar dat gaat echt niet gebeuren. De reden daarvan is dat we met een klein stukje in Europa zitten dat zich Brussel noemt.
Zij zijn de oorzaak van heel veel ellende.
Door hen zitten we met een Bosman arrest
Zij vinden een 6+5 regel niet wenselijk omdat ze vasthouden aan het feit dat iedere EU voetballer overal moet kunnen voetballen.

Wat Engeland moet doen (of de topploegen) om hun nationale ploeg een betere toekomst te geven, is ervoor zorgen dat echte toptalenten die bij hun eigen club zitten en maar niet kunnen doorbreken omdat het in de eerste plaats koopclubs zijn (clubs die niet snel naar eigen jeugd zullen kijken), proberen uit te lenen. Jonjo Shelvey van Liverpool, Josh Mceachran van Chelsea, Nick Powell van Man Utd. Die jongens maken bij hun club amper een kans op speelminuten. Wanneer ze ze nu een jaar of twee zouden uitlenen zodat ze zich kunnen ontwikkelen bij een kleinere club zullen ze heel andere spelers terugkrijgen. Da's toch een strategie die in Engeland vaak wordt toegepast. Zo ook met Welbeck (sunderland), Cleverley (wigan), Wilshere en Sturridge(beide Bolton) gebeurde. Als ze dat nog meer zouden doen, met al hun grootste talenten, dan is er geen probleem.

30 juni 2012 om 20:43

Ik ben het helemaal met je eens. Engeland ligt er vaak vroeg uit, maar aan de kwaliteit ligt dit niet want die is er wel degelijk.

1 juli 2012 om 07:04

kom-op man, kwaliteit, een van de grootste landen in Europa, de grootste en meest populaire competitie van de wereld en het team wordt overal uitgelachen. Dit land koopt de meeste jeugd van ons op verhuurd ze en laat ze verpieteren. Dit gebeurt ook met hun eigen jeugd. Dat resulteert in de nooit niet, niet eens dichtbij mentaliteit van de Engelse ploeg.

Hetzelfde geldt trouwens voor Nederland, al onze goede spelers gaan naar het buitenland wanneer ze niveau hebben, alleen komen we meestal wel iets verder dan de Engelse (dit jaar niet).

30 juni 2012 om 21:55

En ze daarna ook een kans geven in het eerste team, anders kom je er nog niet.

1 juli 2012 om 04:12

Hoe kan je nu iets zeggen over Nick Powell? Die is nog maar net aangekocht en kan zomaar een aantal wedstrijden gaan spelen. Er is ieder seizoen wel een verrassende speler onder Ferguson die uit het niets in het team komt, Smalling, Hernandez, Wellbeck en Cleverley als meest recente voorbeelden. Komt Powell dit seizoen niet aan spelen toe dan leert hij alsnog heel veel en kan hij volgend jaar alsnog uitgeleend worden... hij is nog jong genoeg.

1 juli 2012 om 17:04

Powell is inderdaad nog erg jong en ik ben er zeker van dat SAF weet wat hij moet doen met hem. Ik denk dat SAF hem dit jaar bij de selectie wilt houden om te leren van de grote jongens maar tijdens het seizoen kunnen ze hem misschien al uitlenen aan een club in de Championship. Maar aan SAF moet ik geen advies geven, want hij weet wel wat hij doet. Wat Chelsea wil gaat doen met Mceachran daarentegen.. hopelijk breekt die jongen wel door want de concurrentie is echt niet mals bij Chelsea en er zijn geruchten over Modric of Fellaini.

Buffon heeft natuurlijk wel gelijk voor een groot deel. Door het kopen en blijven kopen van spelers met naam is het voor talenten in eigen land gewoon zeer moeilijk om door te breken. Gewoon omdat zoveel clubs ambitieus zijn en er meteen op korte termijn willen staan. Natuurlijk geldt dit niet alleen voor Engeland en de Premier League maar het is wel de competitie die er het meest voor bekend staat.

Eigenlijk zou er gewoon een soort van regel moeten worden bedacht/in worden gevoerd dat elk team met minstens drie a vier jeugdspelers moet spelen of spelers van eigen land. Helaas zal dat niet snel gebeuren waardoor veel talenten pas later doorbreken. In Italie heb je het ook zo, gelukkig zijn er nu dan toch een aantal teams die dit aan het veranderen zijn.

30 juni 2012 om 20:02

Je hebt geen regel nodig waarbij je 3 á 4 jeugdspelers moet laten spelen maar een 6+5 regel. Dat lijkt me al lastig genoeg, laat staan dat je iedere club in Engeland verplicht wil laten spelen met 3/4 jeugdspelers.

Buffon heeft zeker een punt. Kijk naar Manchester City, dat koopt alles op wat los en vast zit en dat gaat ten koste van Engelse spelers. Ik ben benieuwd hoe dat eruit zou zien, een seizoen spelen met de 6+5 regel.

30 juni 2012 om 20:14

Great minds think alike

30 juni 2012 om 20:47

Hoezo tenkoste van engelse spelers? Lescott en Hart zijn basisspelers, Richards is samen met walker de beste rechtsback en A. Johnson is ook geen slechte speler.

30 juni 2012 om 21:10

Je noemt 3 jongens uit een volledig elftal en vind dat veel?

30 juni 2012 om 20:06

Nog beter dan drie/vier; gewoon een 6/5 beleid invoeren.

Gewoon zorgen dat elke ploeg met minstens 6 jongens uit eigen land speelt en dan de clubs dat gewoon laten aanvullen hoe ze willen. Dan hoeven het van mij niet eens jeugdspelers te zijn (want wanneer is iemand nou een jeugdspeler? Daar zullen we toch altijd discussie over houden) maar dat zullen het uiteindelijk toch wel worden.

Is het probleem in Italië niet vooral dat zo'n beetje elke voetballer staatsburger van Italië wordt waardoor de clubs nog steeds met ontzettend veel buitenlanders lopen? Ik zou als Italiaan zijnde dat eerst wel eens willen veranderen.

30 juni 2012 om 20:54

Beter nog; niet alleen uit eigen land maar ook uit eigen opleiding.

30 juni 2012 om 21:58

Ze zitten er al met de home-grown regel, ze mogen 25 spelers boven de 21 selecteren, en daarvan moeten er minimaal 8 homegrown(dus voordat ze 21 zijn minimaal 3 jaar in England spelen) zijn

1 juli 2012 om 07:06

hahaha Nee, dan zijn we al onze spelers kwijt on hun 16e.

Hij heeft natuurlijk helemaal gelijk. De Engelse clubs hebben bijna allemaal een rijke eigenaar maar het beleid bij bijna al die clubs is zo extreem slecht. Er wordt over het algemeen alleen maar aan de korte termijn gedacht waardoor er veel wordt geïnvesteerd in gearriveerde sterren en 'ervaren' krachten. Een Fulham bijvoorbeeld dat ieder jaar een selectie heeft met bijna alleen maar uitgerangeerde sterren als Duff en Murphy en net-niet voetballers als bijvoorbeeld een Zamora en een Dembele is daar misschien wel het beste voorbeeld van. Evenals een City dat gewoon van elke club ter wereld de beste speler koopt en zo naar de absolute wereldtop wil komen.

Clubs als United, Liverpool en Chelsea voeren ook een beetje eenzelfde beleid maar lijken wel weer wat meer naar hun Engelse/britse identiteit terug te willen door veel Britten aan te kopen (jones en Young bij United, Adam, Bellamy, Carrol, Henderson en Downing bij Liverpool en Cahill bij Chelsea) en op te leiden.

Het is bovendien jammer voor het Engelse voetbal dat de enige club die wel een fatsoenlijk beleid voert (arsenal) bij wijze van spreken zo'n beetje alles doet om te voorkomen dat het wordt gezien als een Engelse club. Er breken daar jaarlijks veel jongens door maar jonge Britten zitten er amper tussen. Een Wenger kiest daarnaast bovendien 10 keer liever voor een (dure) buitenlander dan voor een Brit.

30 juni 2012 om 20:05

'' Een Wenger kiest daarnaast bovendien 10 keer liever voor een (dure) buitenlander dan voor een Brit.''
Juist daar zit door de huidige markt en de bijna exclusiviteit van Britse spelers een deel van het probleem, een Wenger kiest 10 keer liever voor een buitenlander dan voor een (dure) Brit. Een fatsoenlijk beleid kan namelijk nauwelijks gevoerd worden door Britse spelers aan te trekken. Een vicieuze cirkel op die manier.

30 juni 2012 om 20:13

Qua aankoopprijs zijn de Britten inderdaad erg prijzig maar ik doelde meer op de salariseisen van buitenlanders. Volgens het Engelse recht mag een buitenlander in principe alleen maar aangetrokken worden als hij/zij een 'uitzonderlijk talent' is geloof ik (dit is wel een heeeeeeeeeeeeeeel erg breed begrip daar overigens). De salariseisen van een buitenlander zullen juist om die regels altijd hoger liggen lijkt me.

Het zou in ieder geval mooi zijn als Arsenal wat zich meer op het Britse in plaats van het Franse zou oriënteren.

edit, me grammatica laat me een beetje in de steek vandaag.

30 juni 2012 om 21:36

ME grammatica.. Klinkt idd heel lekker... Niemand schijnt meer te weten dat daar ''m'n'' oftewel ''mijn'' gebruikt dient te worden....

http://wp.digischool.nl/nederlands/home/taalfouten...

1 juli 2012 om 02:31

Welkom in de wijde wereld van de woordgrappen..

30 juni 2012 om 21:42

Hij heeft helemaal geen gelijk, alsof Italiaanse clubs erom bekend staat dat jeugd doorbreekt. Hoeveel spelers van Milan en Inter staan basis bij dit Italië?

Het probleem ligt hem meer bij de verouderde wetgeving. De jeugd in bijvoorbeeld Spanje, Frankrijk en Nederland krijgt veel meer trainingsuren. Dit is cruciaal in het ontwikkelen van techniek en motoriek.

Daarnaast worden de jeugdteams in Engeland door uiteenlopende redenen gebruikt om te winnen, in plaats van op te leiden (kritiek die Cruijff ook had op Ajax). Met als gevolg dat de jeugdteams zich richten op de fysiek sterkere jongens in plaats van de meer begaafde voetballers.

Ook worden Engelse clubs beperkt qua binnenlandse scouting. Waar Barcelona de beste Spanjaarden van het hele land aan de jeugdopleiding voegt, mogen Engelse clubs slechts in een beperkte zone scouten met als gevolg dat veel goede spelers door clubs moeten worden opgeleid die hier helemaal niet de middelen en kennis voor hebben.

Last but not least is gewoon het gebrek aan goede modene trainers en methodes. Maar die veroudering zal snel verdwijnen als de bovenstaande punten verbeteren. Arsenal, de club waar het meest kritiek op is, doet juist alles binnen haar macht (lees: binnen de wet) om toch zoveel mogelijk een Spaans/nederlands beleid te voeren.

En op dit moment heeft Arsenal toch Gibbs, Wilshere, Walcott en Chamberlain die in de toekomst voor Engeland belangrijk kunnen worden met jongens als Frimpong en Afobe erachter.

Dat Man Utd de middelen heeft om 25 miljoen voor Young neer te leggen terwijl die beperkte winger nog maar een 1-jarig contract heeft, kan je Arsenal niet kwalijk nemen. Arsenal zou dan in aanmerking komen voor de 2e keus Britten, en die zijn dit seizoen voor veel geld naar Liverpool gegaan. Die zijn 8e geworden. Newcastle heeft een paar keer goedkoop geshopt in Ligue 1... zij zijn 5e geworden.

30 juni 2012 om 23:03

Ik wil naast Spanje, Nederland en Frankrijk ook nog Portugal noemen.

Een Portugese vriend van mij zei dat ze daar veel vaker en tot latere leeftijd op een heel klein veldje blijven spelen zoals in NL de E'tjes doen. Ik ben ervan overtuigd dat je op een klein veld een veel betere techniek en motoriek ontwikkeld, alleen tactiek leer je beter op groot veld.

Zo'n rijke competitie als Engeland zou gewoon 6 plus 5 regel moeten hanteren, even lak hebben aan Europese-kapotmaak-commissie hebben, je behoudt dan je eigen identiteit, geld zat voor jeugdopleiding en dan houdt je tevens meer dan genoeg geld over om Messi, Ozil, Ronaldo en de hele reutemeteut te halen, simple as that.

30 juni 2012 om 23:35

Ongetwijfeld. Eigenlijk overal behalve Engeland. In Duitsland hebben ze 10 jaar geleden ook de jeugdopleiding omgegooid en zelfs landen als Rusland en Japan brengen meer technici voort. En zoals je zegt, het grote veld is vooral om tactiek te leren... echter leren de Engelse alleen maar om dan meer te lopen om nog meer duels aan te kunnen gaan.

Moet je eens kijken waar de Engelsen staan op de Futsal (zaalvoetbal) ranglijst:

1 (1)spain200410
2 (2)brazil193020
3 (3)italy 176230
4 (4)russia169640
5 (5)portugal164450

22 (22)netherlands1257220

89 (89)tahiti73887-2
90 (90)england723900
91 (91)algeria71688-3
92 (92)new Caledonia69291-1

Ze staan 90e van de 105. Beschamend gewoon.

6 5 lost niks op zolang er niet hervormd wordt. De buitenlanders hebben m.i tot dusver niks dan goeds gebracht. Moderner voetbal, de lat hoger gelegd voor de Britse spelers etc. Nu moeten de Engelsen ipv buitenlandse spelers, buitenlandse know-how naar het land halen terwijl vanuit de politiek en de FA het een en ander moet veranderen.

Overigens kan het jeugdbeleid in Nederland ook een stuk efficiënter. Als je ziet dat het gros van de talenten uit minderheidsgroeperingen komt. Maar dat zal ook wel te maken hebben met de binnenblijf-cultuur van de middenklasse.

1 juli 2012 om 04:18

Er is wel een verandering te merken in de opleiding bij de topclubs, Manchester United richt zonder onder leiding van Meulensteun al meer op techniek en finesse ipv kracht. De nieuwe generatie Engelse spelers als Cleverley, Wilshere, Wellbeck en die hele jonge speler van Chelsea die zo misbruikt wordt door geen minuten te krijgen.

Verandering is wel zichtbaar, over 5/10 jaar zijn er vast minder 'gerrard en Lampard' types, types die het van hard rennen en hard tegen de bal aanschoppen moeten hebben.

In Italië kopen ze ook lekker se! De Italiaanse competitie is de laatste jaren gewoon niet meer zo aantrekkelijk geweest voor rijke sjeiks.daarom dat die sjeiks liever naar Engeland of Spanje trekken.moest ik een sjeik zijn zou ik ook liever een club kopen uit één van de 2 grootste en meest bekeken competities.engelse ploegen moeten gewoon beter met hun jeugd omgaan.niet meteen doorverkopen

Kijk, met het Nederlands elftal komt het wel weer goed binnen nu en een jaar of twee / drie. Talent zat, zit er aan te komen. Die Engelsen echter, hebben een structureel probleem.

Buffon heeft gelijk, maar ik zit niet met het probleem van het Engelse nationale elftal. Wel zit ik met sjeiks en Russische zakenmensen die het voetbal kapot maken. Ook met landen waar clubs tig miljoen in het rood mogen staan.

Helaas zie ik weinig veranderen. Al die zogenaamde nieuwe ideeën zullen toch niks gaan veranderen. Kijk naar Platini en zijn houding wat betreft het gebruiken van elektronische middelen. Dat hele gedoe rond die financiele gelijkheid is ook een leuk spin trucje. Platini zou toch niet een cl finale willen hebben tussen twee ploegen waar niks te verdienen aan is?

Mee eens.

Clubs zijn zo rijk dat het voor hen geen noodzaak is om op te leiden. Ze kopen liever toptalenten van 18/19 jaar die opgeleid zijn door andere clubs. Geld is voor veel clubs namelijk geen probleem. Ik ben sowieso dan ook een voorstander van limieten wat betreft aankoopbedragen en aantal aankopen. Daarbij lijkt het me hoog tijd voor een soort 6 5 regel of iets dergelijks. Maar eerst gelijke financiele plichten voor iedereen.

Buffon heeft gelijk... Voer zsm de 6 5 regel in. Dan denk ik dat snel de premier league niet meer de beste competitie is. De Engelsen zijn gewoon zelf zeer gemiddeld. Terecht dat ze nooit ver komen.

Tja, met geld kan je spelers kopen OF omkopen, Buffon

Goeie analyse van Buffon, ik vind de premier division de beste uit heel de wereld , zonde van het nationaal team , ze moeten minstens bij elk toernooi komen tot de halve finale.

Wie zou hij bedoelen? Mancity- Chelsea (is ook wel aardig bezig, en gaat verder)
Zonder haat aan die clubs hoor...me punt is: hij heeft gewoon gelijk

Ja dat kan wel zijn buffon maar in italie zijn niet alleen alle spelers te koop maar ook nog de wedstrijden.

Ben ik niet echt mee eens, kijk in Spanje, Duitsland en Italië worden ook erg veel geld uitgegeven aan transfers en salarissen.

De oorzaak is simpelweg, in Engeland is een foutenfestival voetbal omdat er geen tactisch en technisch wordt gevoetbald, puur en zéér commericieel bezig door Engelse bond. Maar dat is al jaren zo geweest. Er zijn helemaal geen of bijna geen goede technische Engelse spelers. De ouders van de spelers roepen meestal de klare taal:''beuk erin!!!''. Daar wordt veel gehamerd op fysiek en heeft te maken met het verleden, rugby.

Stefan Gerrard kan geweldig voetballen, maar in een kleine ruimte of rust aan de bal heb je niets aan hem, het is meer een moment wanneer het lukt. Op het EK vond ik hem niet geweldig spelen, veel passes van hem levert vaak niets op, het is meer een probeer-voetballer. Veel Engelsen zijn een probeer-voetballer, maar als het fout gaat, tja... dat is tactisch.

Engeland heeft gewoon prima spelers. Probleem is alleen altijd dat spelers ( door druk etc) altijd een stuk minder spelen als bij hun clubs. Maar dit Engelse elftal heeft gewoin genoeg potentie om door te groeien.

Hij heeft wel gelijk natuurlijk. Bij de grote clubs als City en United worden net zo goed gewoon buitewnaldners gekocht die dus op de plek komen van de Engelse zelf. Maar ze hebben natuurlijk nog steeds genoeg kwaliteiten, alleen op een of andere manier komt dat er bij de meeste gewoon niet uit in de nationale ploeg...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren