wk2018

Koeman niet bang: 'Wijnaldum, Fer en Castaignos vertrokken ook'

Woensdag, 27 juni 2012 om 17:25

Ronald Koeman zegt begrip op te kunnen brengen voor het aanstaande vertrek van Karim El Ahmadi naar Aston Villa. De deal is nog niet officieel beklonken, maar Feyenoord kan het zich eigenlijk niet permitteren 'nee' te zeggen op de circa 2,8 miljoen euro die the Villans bieden. Bovendien wil El Ahmadi de stap zelf graag maken. Na de eerste training in aanloop naar het nieuwe seizoen sprak Koeman zich uit over de zaak.

/

“Karim is niet de goedkoopste jongen binnen de selectie. Dan begrijp ik dat je die moet laten gaan en ook voor het bedrag dat ik overal heb gelezen”, aldus de coach aan NUsport. Dat El Ahmadi al de derde belangrijke speler is die weggaat, na John Guidetti en Otman Bakkal, weet ook Koeman. “Dat zijn natuurlijk wel goede spelers, maar vorig seizoen vertrokken Wijnaldum, Fer en Castaignos ook”, kaart hij aan.

De Feyenoord-trainer kreeg in de tweede helft van het afgelopen seizoen al het nieuws dat Daryl Janmaat, Ruud Vormer en John Goossens erbij zouden komen en daarna werd ook de handtekening van Lex Immers nog veroverd. Bovendien lijkt Omar Elabellaoui gehuurd te kunnen worden van Manchester City. Ter vervanging van El Ahmadi wordt door Feyenoord gekeken naar de Noorse international Harmeet Singh van Valerenga.Gerelateerd

56 reacties (laatste reactie door babaruud)

Goede instelling, maar ik denk dat hij er van binnen heel anders over denkt dan dat hij naar buiten uit.

27 juni 2012 om 17:40

Hij zal het wel niet leuk vinden, maar op de vertrekken van Bakkal en Guidetti had Feyenoord totaal geen invloed. Hij kan hoogstens Feyenoord verwijten om de verkoop van Karim.

Maar we komen hier zeker boven. We hebben met Janmaat, Vormer en Immers redelijk ervaren spelers binnen gehaald. Elke speler heeft meer dan 100 plus eredivisie wedstrijden. Toch zou ik graag nog een ervaren spits zien komen.

27 juni 2012 om 18:46

Met Janmaat, Vormer en Immers win je de oorlog niet! Immers past wel perfect bij een volksclub als Feyenoord en zal zijn kwaliteiten absoluut tonen. Vormer loopt mee, maar heeft niets extra's dan ballen afpakken en Janmaat is pure middelmaat die het bij Heerenveen niet eens super goed gedaan heeft. Zijn prestaties daar zijn nogal overschat. Dan hebben ze met Goossens nog een speler gehaald die enkel meeloopt maar niks extra's brengt.

27 juni 2012 om 18:51

dat is puur jouw mening maxwellgabri

maar ik vind wel degelijk dat dit spelers zijn die meer hebben dan dat jij beschrijft met alle respect hoor maar vormer scoort ook regelmatig daryl janmaat is gewoon een erg offensieve back die feyenoord goed kan gebruiken en zodat je leerdam naar het middenveld kan halen of juist laat banken. We doen nu net alsof karim zon verschrikkelijk goede voetballer is maar iedereen kun je vervangen dit gaat feyenoord op haar manier doen en dus zal het afwachten worden

27 juni 2012 om 18:53

Janmaat is een uitstekende rechtsback die alleen nog maar kan groeien, ook beter dan Leerdam, en ook met Leerdam stond de defensie sterk..

En Vormer kan echt niet alleen maar (uitstekend!) ballen afpakken.. Deze man werkt keihard voor elke centimeter op het veld en wanneer hij de bal veroverd, heeft hij direct de blik naar voren wat hem ontzettend belangrijk maakt in de omschakeling of houdt in ieder geval áltijd de bal in de ploeg.
Ook is hij vaak in de 16 meter van de tegenstander te vinden en scoort regelmatig, iets El Ahmadi niet deed.
Nee, Vormer heeft niet de flair en creativiteit van El Ahmadi in zijn spel, maar is meer dan een uitstekende vervanger.

Immers heeft ook een geweldige mentaliteit en zal gegarandeerd een lieveling worden van het Legioen door zijn inzet, maar ook zijn voetbalkwaliteiten zijn inderdaad gewoon goed.

Goossens heeft dan wel weer een uitstekende trap in z'n benen zitten, maar brengt inderdaad niet veel meer mee, vandaar dat het ook een breedte aankoop is.

Met deze spelers kom je al een heel eind.

En de oorlog winnn? De doelstelling voor Feyenoord is geen kampioen worden, maar in de top 5 belanden en Europees voetbal afdwingen.

27 juni 2012 om 20:28

Laten we eerlijk zijn. Vorig seizoen was Guidetti de superster die Feyenoord het vertrouwen gaf. De eerste seizoenshelft draaide alles om Guidetti en de rest was eigenlijk helemaal niet goed. Guidetti zorgde voor vertrouwen waardoor de rest van het team opeens ook beter ging voetballen. Wat er ook gebeurde, hij ging er 100% voor.

Wanneer dit Feyenoord 2 a 3 wedstrijden achter elkaar verliest komen ze weer in de negatieve spiraal terecht. En dan hebben ze geen type als Guidetti die zich als een idioot gedraag en het omzet in een positieve spiraal.

Nee Feyenoord krijgt het nog heel moeilijk dit seizoen. Omdat de voorhoede middelmatig is. Je met Vormer, Goossens en Immers geen top middenveld hebt.

Welke spits moet komend seizoen de 20 goals en de 13 assists van Guidetti over gaan nemen? Ik kan er geeneen bedenken. En als je bedenkt dat die 33 doelpunten waar Guidetti bij betrokken was de helft is van de totale productie van Feyenoord. Kan het volgend seizoen alleen maar tegen vallen.

Als Ajacied gun ik het Feyenoord dat ze weer hoog eindigen. Helaas zie ik het neit gebeuren.

27 juni 2012 om 21:44

Voordat je eerlijk wilt zijn De-lano, moet je wel eerst je feiten kennen. De eerste paar wedstrijden was hij er nog niet. Vervolgens speelde hij ook nog eens 4/5 wedstrijden erg beroerd. Scoorde wel vanuit penaltys, maar dat was het dan ook.

Vlak voor de winterstop ging hij erg lekker draaien. Eigenlijk heeft hij maar 15/16 wedstrijden echt goed gespeeld. Natuurlijk was hij erg belangrijk, maar om alles op zijn conto te zetten....

Je hebt wel gelijk dat hij d aanjager is en dat hij voor een optimale sfeer zorgt.

Er moet niet teveel paniek ontstaan in Rotterdam, want dat kan invloed hebben op de Champions League wedstrijden. Feyenoord moet gewoon met frisse moed die duels ingaan. Met die nieuwe van City en misschien Singh uit Noorwegen, dan heeft Feyenoord tenminste vervangers voor Bakkal en Guidetti. Misschien dat dan nog een spits moet komen.

Voor de Champions League lijkt me Kopenhagen en Panathinaikos de zwakste van de 4 (fenerbahce en Kiev). Panathinaikos is een vrije val de laatste jaren, en Kopenhagen eindigt 2de achter het mindere Nordsjaelland. Ik ben in ieder geval reuzebenieuwd naar de loting op 20 juli.

Castaignos heeft geen bal aangeraakt dit seizoen, Fer heeft een dramatisch jaar achter de rug en Wijnaldum is in mijn ogen niveau Jupiler Leauge.

27 juni 2012 om 17:31

Als dat allemaal waar mag zijn wat je zegt, zijn we hartstikke blij dat ze dus niet meer bij Feyenoord speelden.

27 juni 2012 om 17:42

Dat is ook de bedoeling.

27 juni 2012 om 17:56

Castaignos kwam gewoon aan weinig spelen toe, heeft wel nog het winnende doelpunt gemaakt. Fer werd gebruikt als wissel door Adriaanse, maar heeft het toch redelijk gedaan onder Mcclaren, Fer scoorde zowat elke invalbeurt.

Wijnaldum is een goede voetballer, maar word bij PSV verkeerd gebruikt, dat heeft hij zelf ook aangegeven, hij wilt op het middenveld en niet in de aanval spelen.

Bakkal Guidetti en El Ahmadi waren zeer belangrijk dit seizoen, maar ook voor deze spelers komen goede vervangers, ik heb er nu al zin in!

27 juni 2012 om 18:29

Fer is inderdaad goed maar heeft een dramatisch seizoen achter de rug, weggegaan bij Feyenoord om hogerop te komen maar het is uiteindelijk Feyenoord die hoger zit.

Castaignos vind ik echt 3x niks, heeft iets van 6 doelpunten gemaakt voor Feyenoord in 1 seizoen.

27 juni 2012 om 18:35

sorry lieve jongen maar Luc scoorde 15x in het seizoen , dat is natuurlijk gewoon prima en Luc is natuurlijk wel een prima spits die alleen nog niet klaar is voor Inter maar voor Feyenoord perfect zou zijn!

27 juni 2012 om 17:48

Wijnaldum staat al vanaf zijn zestiende in Feyenoord 1 en zat bij de voorselectie van Oranje. Wat een gigantische onzin zeg.

27 juni 2012 om 18:26

Ik vind Wijnaldum niet echt denderend, Wildschut is bijv vele malen beter.
Feyenoord is broke en jonge spelers laten spelen was de enige optie voor Feyenoord met als dieptepunt de 10-0 tegen Psv.

27 juni 2012 om 18:48

Correctie : Feyenoord WAS broke,nu beginnen ze hoger op te komen...en joun cluppie gaat juist naar beneden!;

27 juni 2012 om 18:54

Wijnaldum is een uitstekende voetballer, álleen ligt het eraan waar je hem neerzet.. Hij vindt zichzelf een goede 10, terwijl hij juist geen spelverdeler is.
Terwijl als je hem op de flanken zet, hij uitstekend uit de voeten kan.

We hebben met Koeman iemand in huis die als trainer net zo nuchter is dan als voetballer. Er komen geen ongenuanceerde uitspraken over zijn lippen en ook in dit geval heeft hij weer geheel gelijk. De vertrekkenden kunnen gemakkelijk opgevangen worden. Laat van Geel nog maar even schuiven en ik heb weer alle vertrouwen in het komende seizoen. Het mag van mij beginnen.

27 juni 2012 om 17:43

@ Marsefeyen

Ik denk niet dat het zo gemakkelijk is. Jij als Feyenoorder zult ongetwijfeld ook weten dat El Ahmadi de talisman was achter het succes van Feyenoord en dat Feyenoord enorm gelukkig was met Guidetti, dat was echt een schot in de roos. Bakkal is op te vangen en met Vormer heb je een aardige vervanger voor El Ahmadi, maar een scorende spits is nog niet te gevonden. Ik denk dus dat Feyenoord niet te hoog in moet gaan zetten en voor een plek bij de eerste 5/6 moet gaan.

27 juni 2012 om 17:55

Dat jaar daarvoor speelde Wijnaldum, Fer en Castaignos geweldig. Ik denk dat onder Koeman spelers beter worden en daardoor ook andere spelers zullen opstaan.

27 juni 2012 om 17:56

Zowel El Ahmadi als Guidetti zijn natuurlijk klassevoetballers. Toch hebben we vorig seizoen een flink aantal wedstrijden zonder Guidetti gespeeld en die toch tot een goed eind gebracht. Hetzelfde voor de wedstrijden zonder El Ahmadi. Overigens vind ik El Ahmadi als talisman wat overdreven. Mijns inziens kon El Ahmadi zoveel beter presteren als in voorgaande seizoenen door de inbreng van onze vriend Clasie.
Herinner je je nog de zomer van 2011? Castaignos, Fer en Wijnaldum weg. Alle deskundigen hier waren het over eens. Dat wordt rechterrijtje. Welnu, zoals jij en ik weten liep dat dus wat anders.

27 juni 2012 om 18:08

@ rbn_

Ik vond dat jaar juist Wijnaldum en Fer heel wisselvallig en teleurstellend spelen. Je zag wel degelijk dat ze talent hadden, maar zij konden Feyenoord niet bij de hand nemen. El Ahmadi heeft dit wel gedaan met naast zich een uitstekende Clasie en voorin de revelatie van Feyenoord. Ik denk alleen dat een gedeelte van de fans verblind zijn geworden door die 2de plaats. Het heeft Feyenoord het afgelopen seizoen met veel dingen meegezeten.

@ Marsefeyen

Naar mijn mening was het meer andersom. Clasie excelleerde door een uitstekende El Ahmadi. Overigens heb ik 'deskundigen' (vi, die lullen met de wind mee) niet serieus genomen. Ik had niet kunnen denken dat Feyenoord 2de ging eindigen, maar ik had wel verwacht dat ze meededen om een plek bij de eerste 6/7. Daarbij hadden Fer en Wijnaldum een matig seizoen gespeeld bij Feyenoord dat jaar. Feyenoord zal ook aankomend seizoen meedoen voor een plek bij de eerste 5/6, maar ik zie ze niet opnieuw 2de eindigen. Waarom? Omdat Vormer voetballend minder is dan El Ahmadi en je voorin geen goalgetter hebt zoals Guidetti.

27 juni 2012 om 20:46

Het ging niet alleen om El Ahmadi en Guidetti. Vlaar is bijvoorbeeld ook een stuk beter geworden, Clasie speelde inderdaad ook geweldig en de Vrij krijgt steeds meer ervaring.

Ik wil hiermee aangeven dat bijna iedereen beter is geworden en dat ik hoop en verwacht dat uiteindelijk andere mensen zullen opstaan.

27 juni 2012 om 22:47

@ rbn_

Klopt, maar ik vond die twee het belangrijkst gevolgd door Clasie. Iedereen is inderdaad beter geworden, maar andere clubs zitten ook niet stil.

Complimenten voor Martin van Geel. Toch weer geld in het laadje, en een hoop bespaard op salariskosten. Volgens mij zijn alle grootverdieners vertrokken en kan Feyenoord verder bouwen aan een stabiele basis. Daarnaast is Vormer in mijn ogen een prima vervanger voor El Ahmadi en kan de klap goed opgevangen worden. Ook zijn er al vervangers voor Leerdam en Cabral. CL zal moeilijk worden, dat weet iedereen, maar in principe is Uefa cup al een overwinning.

Nee man! No worries! Feyenoord heeft een schitterende selectie gekregen! Waar ze vorig jaar in de luwte meedongen om een plek in de top 5 (en hier met vlag en wimpel voor slaagden) zie ik ze nu als een outsider voor het kampioenschap. Janmaat, Vormer, Goossens, Immers en waarschijnlijk deze Elabdellaoui zijn directe versterkingen voor de basis. Guidetti is te uniek om te vervangen, maar ik denk dat de gedane transfers het vertrek van El Ahmadi en Bakkal moeiteloos zullen opvangen. Voeg daarbij dat Clasie een jaar ouder is, De Vrij het in zich heeft om achterin een revelatie te worden dit jaar en dat Ramsteijn en Schenkenveld (voor de breedte) zijn teruggekeerd van een blessure. Bovendien heeft Feyenoord ook in Vilhena een toptalent, die Koeman ongetwijfeld meer zal laten spelen dan vorig seizoen.

Voor Feyenoord hoop ik dat de club erin slaagt een goalgetter voor in de spits te halen. Eentje die er minstens 15 in jaagt over het hele seizoen. Immers en Goossens kunnen natuurlijk in de spits, maar zijn eigenlijk meer middenvelders.

Ach ja, vorig jaar stond clasie ineens op, en misschien gebeurt dat dit jaar wel met tonny de vilhena of Achabar. Er staat gewoon een hele aardige selectie, alleen een echte spits kunnen we nog wel gebruiken, want Achabar leek er vorig seizoen nog niet helemaal klaar voor.

Ik vind niet dat Feyenoord er werkelijk slechter op is geworden. Vormer en Janmaat zijn gewoon top versterkingen. Immers en Goossens moeten het nog laten zien maar hebben wel bepaalde kwaliteiten die je als elftal kan gebruiken. Te Vrede is als breedteversterking gehaald en verder heb je de groeibriljantjes de Vrij, Indi en Clasie die alleen maar beter zullen worden. Daar achter heb je Achahbar, Kongolo en Vilhena bij je selectie die allemaal de potentie hebben om ontzettend goed te gaan worden. De drie laatstgenoemde spelers verwacht ik in ieder geval heel veel van en denk ook dat ze aardig wat minuten zullen gaan maken dit seizoen. Dat zijn spelers waar nu niemand op rekent maar die tot de Europese toptalenten behoren. Niet voor niets zat/zit de Engelse, Spaanse en Duitse top achter die jongens aan.

Als Feyenoord echt de rust heeft die ze nu zeggen te hebben dan mijn complimenten. Tis niet niks om deze spelers te moeten gaan missen. Uiteraard zal nu echt blijken of het vakmansschap van Geel en R. Koeman wederom zijn vruchten zal afwerpen. Ik wens ze veel succes hierbij, want het Feyenoord legioen staat te trappelen en snakken naar "nog" meer succes. In ieder geval ik ben gecharmeerd van hun aanpak.

Ik ben toch erg benieuwd hoe Ronald gebruik gaat maken van Vilhena , een geweldig talent die in mijn ogen veel minuten moet gaan maken.

Als Koeman gewoon dezelfde lijn weet voort te zetten, zullen er altijd weer nieuwe spelers opstaan. Ik gun het Feyenoord van harte, het is allemaal maar afwachten. Er vertrekken belangrijke spelers, maar er komen nieuwe spelers voor terug die toch aardig mee konden draaien in de Eredivisie bij hun voormalige clubs. Hoop dat Feyenoord op z'n minst de Europa League haalt als groepsfase CL niet lukt, dat verdienen ze wel. Succes in Rotterdam!

Er vertrekken nu best wel veel spelers bij Feyenoord, maar dat kunnen ze wel opvangen, denk ik.

Want er zijn nu nog al wat spelers bij Feyenoord vertrokken. Dat zijn deze spelers:-

- Darley. Hij had 'n aflopend contract, maar die werd niet verlengd. Hij was ook zo'n miskoop uit de tijd van Leo Beenhakker, die hem als 'grootste keeperstalent' binnen haalde.

- Gil Swerts. Hij had 'n aflopend contract, maar die werd niet verlengd. Ik heb 'm altijd wel 'n redelijke rechtsback gevonden, alleen de laatste jaren ging het berg afwaarts met Swerts.

- Dani Fernandez. Hij had nog 'n contract tot 2014, maar na goed overleg is die ontbonden. Voor z'n blessure vond ik hem uitstekend, alleen nu ben ik bang dat hij door die blessures nooit meer z'n normale vorm terugkrijgt.

- Ricky Van Haaren. Hij had 'n aflopend contract, alleen die werd niet verlengd en nu is hij transfervrij naar VVV Venlo vertrokken. Maar 'n club als FC Utrecht of NEC zou denk ik ook wel 'n goede club voor Van Haaren zijn.

- Karim El Ahmadi. Hij vertrekt zo goed als zeker voor 2.8 miljoen naar Aston Villa. Toch hoop ik dat Martin Van Geel het voor elkaar krijgt om meer te krijgen, net als bij Leroy Fer.

- Otman Bakkal. Hij was gehuurd van Psv, daar werd z'n contract niet verlengd, Feyenoord had 'n tijdje belangstelling voor hem, maar uiteindelijk koos Feyenoord voor Lex Immers.

- John Guidetti. Hij was afgelopen seizoen de revelatie van de Eredivisie. Van totaal onbekende voetballer is hij nu 'n voetballer die overal bekend is. Ik hoop dat Feyenoord hem nog 'n seizoen kan huren, dat is alleen maar beter voor z'n ontwikkeling.

En tot nu toe heeft Feyenoord deze spelers ervoor teruggehaald:-

- Daryl Janmaat. Hij werd transfervrij overgenomen van SC Heerenveen, en hij tekende 'n contract tot medio 2015.

- Ruud Vormer. Feyenoord had al ingespeeld op het vertrek van Karim El Ahmadi, want ze hebben Ruud Vormer transfervrij van Roda JC overgenomen. Hij tekende tot medio 2015.

- John Goossens. Hij werd transfervrij overgenomen van NEC en hij tekende 'n contract tot medio 2015 bij Feyenoord.

- Waarschijnlijk Omar Elabdellaoui. Hij wordt waarschijnlijk tot het einde van aankomend seizoen gehuurd van Manchester City.

- Lex Immers. Hij werd voor negen ton van ADO Den Haag gekocht, en Kevin Jansen bewandelde de omgekeerde weg. Immers tekende tot 2016 bij Feyenoord.

- Mitchell Te Vrede. Hij werd transfervrij van Excelsior overgenomen. Deze transfer was verrassend, aangezien hij nooit speelde bij Excelsior. Te Vrede tekende tot 2014 bij Feyenoord.

En daarbij werden Mats Van Huijgevoort, Jordy Van Deelen, Daan Smith en Daan Blij verhuurd aan Excelsior en Shabir Isoufi aan SC Telstar.

Als ik zo kijk, dan is de selectie van Feyenoord van aankomend seizoen net zo sterk als afgelopen seizoen. Het enigste wat ze nog missen, is denk ik 'n type speler als John Guidetti, iemand die de boel opjaagt.

Ik zou bij Feyenoord in deze opstelling spelen: (4-3-3).

Mulder.

Janmaat / Leerdam. - Vlaar. - De Vrij / Martins Indi / Ramsteijn. - Martins Indi / Nelom.

Clasie. - Immers. - Vormer.

Schaken. - Fernandez. - Cisse.

Lex Immers speelt op de tien positie, en ik ga er vanuit dat Karim El Ahmadi wordt verkocht aan Aston Villa.

27 juni 2012 om 19:33

Ik ben het volledig met je eens, alleen zou ik iets anders spelen.
Met als wissels:
Verdedigers: Leerdam-ramsteijn-nelom en nog een paar
Middenvelders/aanvallers: Vilhena-manu-cisse-te Vrede-elabdellaoui en nog een paar.
Redelijk team toch. Feyenoor moet dit jaar met dit team gewoon voor top 3 spelen en als het gewoon goed draait dit team voor plek 1. verwacht dat de top 6 er zo uit gaat zien en dan met nog drie speelronden te gaan PSV en AZ op papier afvallen en dan Twente nog voorbij gaan.
1. Feyenoord/ajax
2. Feyenoord/ajax
3. Psv
4. Az
5. Twente
6. Heerenveen

Dus met nog 3 wedstrijden te gaan staat het denk ik zo.

1. Feyenoord/ajax
2. Feyenoord/ajax
3. Twente
4. Psv
5. Az
6. Heerenveen

Overigens heb ik er het volste vertrouwen in dat Feyenoord of Ajax in de achtste finale komt van de CL

Mulder
Janmaat
De Vrij
Vlaar
Martins Indi
Vormer
Clasie
Schaken
Immers
Goossens
Fernandez

Jammer dat Karim weg gaat want het is een prima speler en een sympathieke jongen(niet dat ik heb zo goed ken, puur qua indruk) echter heeft Feyenoord in Vormer een buitengewoon goede vervanger, ik maak me niet druk. Blij dat Feyenoord de kas een piep klein beetje kan spekken

Feyenoord wist ook wel dat die spelers zouden vertrekken. Ik denk dat ze wel een plan hebben. Anders zou het erg blind zijn geweest van van Geel. Echter kun je deze spelers niet vergelijken met Fer, Castaignos en Wijnaldum. El Ahmadi, Guidetti en Bakkal hebben Feyenoord dit jaar echt naar een ander niveau getild. Dat deden Fer en Wijnaldum niet zo zeer. Zij waren goede spelers, maar niet voor een team.

Ik denk dat dit jaar tegen gaat vallen voor het Legioen. De spelers die vertrekken, waren toch echt de belangrijkste krachten van het team.

27 juni 2012 om 19:01

Ach, het ligt eraan wat je tegenvallen noemt. Voor mij is het gewoon weer Europees voetbal halen, oftewel bij de top 5 eindigen en desnoods afdwingen via play-offs of de Knvb-beker.

Hoewel velen mij voor gek verklaren, denk ik dat Guidetti wel op te vangen is.. Zolang er maar veel voetbal vanuit het middenveld komt. Guidetti was de eerste seizoenshelft erg belangrijk omdat hij heel het team meetrok in zijn enthousiasme, fanatieke spel en zijn inzet, dat miste het hele Legioen bij het elftal onder Been.. Maar de 2e seizoenshelft bleek wel dat Guidetti vervangbaar was. Fernandez, Cissé en zelfs Schaken hebben naar behoren gepresteerd in de spitspositie, omdat er een écht team stond.

El Ahmadi is een klasse speler op zich, terwijl ik Vormer een goede vervanger vind.
Ik ben echt benieuwd naar de oefenduels komende tijd, tegen FC Dordrecht zal ik er al bij zijn.

ik denk dat de vervangers nooit aan de verwachtingen kunnen voldoen,
ze zijn niet te vergelijken met de guidetti, bakkal en (voor mij) verassende el ahmadi

ik denk dat immers gaat tegen vallen, en vormer gaat zich bewijzen.

Feyenoord krijg een sterk middeveld, maar de voorhoede is sterk verzwakt.

ik denk dat het 5e/6e word

Ik denk dat feyenoord heel veel talent heeft en genoeg goede aankopen om dit jaar gewoon voor door te breken als kampioen. Ben er wel aan toe na een tijdje..

als ajaxied denk ik dat feyenoord weer 4 punten pakt tegen ajax
ajax word dit seizoen 2e

talent heeft feyenoord genoeg maar missen ervaring,
de leider van feyenoord is (ongeveer) 23 jaar : Clasie

voor feyenoord is het goed datt vlaar bij oranje selectie zat
maar is ook niet echt iemand die het hele team op sleeptouw neemt, toch?

27 juni 2012 om 18:43

Volgens mij was het dit seizoen toch echt Vlaar die de leider was.
Coachte erg veel naar zijn medespelers en nam vaak de verantwoordelijkheid dus als iemand dit jaar de leider van Feyenoord is is dat Ron Vlaar!

27 juni 2012 om 19:02

Clasie is vandaag 21 geworden dus ik weet niet hoe jij bij die 23 komt. Verder heb je met de Vrij, Vlaar, Cisse, Schaken, Fernandez, Immers en Goossens jongens die al jaren Eredivisie spelen. Helaas heeft alleen Vlaar een beetje internationale ervaring.

Vlaar is de leider van Feyenoord achterin. Neemt initiatief, zet het neer, coacht, pept spelers op en zet nog weleens een goede aanval op. Die is echt heel erg belangrijk hoor. Is ook degene die buiten het veld verantwoordelijkheid neemt en daardoor de jongere spelers uit de spotlights houdt waardoor zij zich redelijk anoniem kunnen ontwikkelen. Haal je dat weg dan moet er meteen iemand anders opstaan als leider. De Vrij en Clasie acht ik daar nog niet klaar voor. Die hebben genoeg moeite met hun eigen linie coachen.

In principe heeft Koeman natuurlijk helemaal gelijk, maar hij moet niet vergeten dat de druk in Rotterdam Zuid door het afgelopen seizoen weer omhoog is gestegen. Ik vraag me af hoe veel fans geloven na vorig seizoen in een titel? Vorig seizoen was men terecht al tevreden met het 'linkerrijtje', maar nu? Zou men bijvoorbeeld net zo blij zijn met alles onder bijvoorbeeld de derde plek?

Koeman wist uit het niks een jongen en hechte groep naar een mooi succes te leiden, maar we leven niet meer in 2011...een nieuw seizoen betekent nieuwe kansen, maar ook nieuwe minpunten...

27 juni 2012 om 19:04

Niemand in Rotterdam is gek. Iedereen vindt dat je gewoon altijd als Feyenoord zijnde voor de titel moet gaan. Echter weet ook iedereen dat er beperkingen zijn die dat lastiger maken. Velen vonden Been al een faler voordat hij weg werd gestuurd en geloofden toen al dat het team prima 5e had kunnen worden. Die 10e plaats vertekende een hoop. Komend seizoen moet je op dit moment plek 3 als reëel zien, maar je richten op plek 1. Anders kan je net zo goed niet meedoen.

27 juni 2012 om 19:22

Het punt is dat jij verstandig bent, de vraag is kunnen degene die aan dat spontane feest bij de Kuip meededen ook zo rustig overkomen. Als Ajacied zie ik ook veel mede fans die in mijn gevoel al wachten tot dat we de cl weer eens hebben gewonnen...

Ik denk dat het sowieso weer een zeer boeiend jaar in Rotterdam Zuid gaat worden. Ook al moet ik niks van Feyenoord weten is het toch goed voor ons voetbal als deze grote club weer vol op gaat meedoen voor de titel. Ik hoop overigens ook dat Ajax en psv ook tegenstand gaan krijgen van Twente, Vitesse, az, en Heerenveen. In mijn ogen is dit het lijstje van de ploegen die de eerste zeven plaatsen van de competitie gaan bemachtigen.

27 juni 2012 om 19:43

Ik ben het met je eens, al zijn de geluiden op de Feyenoord fora nog altijd redelijk voorzichtig hoor. Het is niet unaniem uitgemaakt dat iedereen denkt dat we de schaal op gaan halen. Je lijstje van uitdagers is ook interessant want de Eredivisie telt ieder jaar een afvaller bij de verwachte uitdagers en een verrassende nieuwe uitdager die de plek inneemt. Vorig jaar was het Rkc, daarvoor was het Ado en Roda en ga zo maar door. Ik ben dus erg benieuwd wie deze dark horse gaat worden.

Koeman kan natuurlijk ook weinig anders dan zo reageren. Feit blijft dat het seizoen na de buitengewone prestatie heel lastig is. De 3 spelers die nu weg zijn hebben afgelopen jaar, mede door hun prestaties, ervoor gezorgd dat de spelersgroep uitstekend heeft gepresteerd.

De spelers die Feyenoord tot op heden heeft aangetrokken zijn weliswaar op papier minder, maar wie kende vorig jaar Guidetti? (wij in Enschede wel..... ) Voor de club en supporters zou het geweldig zijn, wanneer ze nog minimaal 1 naam kunnen strikken voor komend jaar, zodat ze ze weer op niveau mee kunnen doen (bv Kalou) en de lijn van vorig jaar doortrekken.

Voorronde CL doorkomen wordt erg lastig, maar het nemen van de 1e horde en je plaatsen voor de laatste voorronde levert in ieder geval weer een paar miljoen op.

We moeten ons ook niet druk maken over welke spelers er zijn vertrokken. Kijk Guidetti was natuurlijk een voltreffer maar dat wist niemand van tevoren. Ook Martin van Geel had dat nooit verwacht.
Als we een jaar geleden een bod hadden gehad van 1 miljoen op Karim had iedereen geroepen weg doen voor dat geld. In zijn eerste jaren werd hij in de Kuip vaak el Drama genoemd. Ik vond het een zeer goede aankoop destijds maar hij heeft de eerste jaren echt te weinig gebracht. Het is niet voor niets dat hij is uitgeleend. Altijd maar vertragen dat spel en draaien en draaien op dat midden veld.
Afgelopen jaar was het genieten met Karim hij speelde zeer goed. Maar er stond ook een klasse vent naast hem Clasie. Bakal viel mij tegen dit jaar over 30 wedstrijden. Had veel meer van hem verwacht begon goed zakte daarna weg. Maar de laaste weken deed hij het weer goed.
Maar als je kijk naar de vervangers die we hebben gehaald moeten we toch meer dan tevreden zijn. Vormer is gewoon een klasse speler op eredivisie niveau. En kan nog groeien hij is nog jong en transfervrij. Met Janmaat gaat onze achterhoede nog beter worden. En in mijn ogen hebben we al een van de beste achterhoede van Nederland. Janmaat, Vlaar, Vrij en Indi is gewoon goed.
Middenveld met Vormer, Clasie en Immers en nog een aankoop is gewoon goed. Alleen voorin mis je gewoon iets. Maar ik hoop dat er nog wat bijkomt.
Maar al deze aankopen zijn echte Feyenoord aankopen. Grote aankopen bij Feyenoord is nooit een groot succes gebleken in het verleden. Kijk maar naar Makaay, de Cler, Hofland, Landzaat, Tomek Iwan, Cruz, Lazovic enz. Maar juist Feyenoord heeft altijd meer geluk gehad met mindere spelers die bij Feyenoord echt tot bloei zijn gekomen. John de Wolf, Blinker, Konterman, Paauwen, Kees v Wonderen, Bosvelt, Kalou, Emmerton, Dudek, Ono de Goey enz. Spelers die het net nog niet waren maar bij Feyenoord echt toppers zijn geworden. Waarvan Bosvelt en John de Wolf altijd mijn spelers waren. Het zijn gewoon goede aankopen op eredivisie niveau om mee te doen voor de eerste 4 plekken. Als er nog een goede spits bijkomt. Kan Feyenoord gewoon meedoen voor de eerste 2 plekken. Ajax blijft geen kampioen worden. Die gaan ook wel weer eens naast de titel grijpen. Psv gaat ook wel weer eens meedoen. En Az blijft ook altijd een lastige tegenstander. Zolang MC Claren trainer is van Twente maak ik me over Twente geen zorgen. En Koemen zet de spelers goed neer en heeft ze fit. Nee gaat goed komen dit jaar!

Als je met El Ahmadi zeker was geweest van Champions League voetbal, dan had je hem wel kunnen houden. Maar in de situatie waarin we nu zitten kan hij inderdaad beter gaan, al is dat wel een fikse aderlating.

Te veel kwaliteit gaat weg terwijl hier middelmaat voor terug komt. Jammer, nu maar hopen dat talenten als Clasie en De Vrij definitief doorbreken want in de aankopen heb ik weinig vertrouwen.

Dit vind ik wel een mooie vergelijking, het gaat misschien niet helemaal op met dit seizoen, maar toch een mooi voorbeeld.
De beste spelers vertrokken en kijk is wat voor een seizoen we hebben gehad, we hebben ook nu weer zat versterkingen die zich hopelijk zullen bewijzen. Wel hoop ik dat er nog een echt goeie spits wordt binnengehaald.

Koeman laat natuurlijk niet het achterste van zijn tong zien. Tegen alle verwachtingen in heeft hij vorig jaar een topprestatie neergezet. Dat kon echter alleen omdat Twente en PSV een onverwachte terugval hadden. Die teams gaan zich nu juist versterken terwijl Feijenoord ernstig verzwakt wordt door het vertrek van de drie beste spelers. Daar komt nu ook nog eens bij dat ze zich nu ook Europees moeten manifesteren. Dat wordt dus een dubbele teleurstelling.

het zal een groot gemis zijn maar zeker geen verloren zaak.. zou niet best zijn als een team op 1 speler bouwt en daar is koeman trouwens ook de persoon niet voor om het zo aan te pakken!! ik ben benieuwd hoe het zal gaan in het nieuwe seizoen.. let thé games begin.

Wijnaldum, Fer en Castagnois waren zeker geen dragende spelers. Allemaal erg wisselvallig, en met name de eerste 2 spelers ook simpelweg geen grote talenten (castagnois is dat wel). El Ahmadi, Bakkal en Guidetti zijn alle 3 WEL heel bepalend geweest voor Feyenoord, doordat ze hun talent konden omzetten in een constante prestatie. De nieuwe aankopen zijn weer allemaal subtoppers, die het nog moeten bewijzen, maar niet beter zullen worden dan "een goede Eredivisie-speler". Feyenoord gaat er dus behoorlijk op achteruit deze zomer, waar dat vorige zomer wel meeviel.

En aangezien Koeman dit ook weet, denk ik nog steeds dat hij de nieuwe bondscoach gaat worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

326 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 juni
Carlo Ancelotti meldt zich mogelijk in Londen voor een verrassende huurdeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren