Iniesta: 'We mogen niet vergeten hoe we de prijzen hebben gepakt'

Dinsdag, 26 juni 2012 om 20:45

Spanje maakt haar favorietenstatus op het EK vooralsnog waar en zit bij de laatste vier op het eindtoernooi. De ploeg van Vicente Del Bosque krijgt echter te maken met de nodige kritiek, daar het zogenaamde 'tiki taka-voetbal' niet swingt en de bal soms eindeloos wordt rondgespeeld, zonder dat de afstand naar het doel verkleint wordt. Andrés Iniesta wil niet van speelstijl wisselen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Spanje moet de speelstijl aanpassen


Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door gerbenn10)

En als je slim bent ga je niet vol aanvallen tegen de Spanjaarden, ze counteren je eruit. Tegen hun gewoon lekker zelf op de counter spelen.

26 juni 2012 om 20:54

Je hebt gelijk hoor, zeker en vast. Maar ik hoop dat het met dat counteren dan niet echt lukt en dat de ploeg die wel probeert te voetballen daarvoor beloond wordt.

26 juni 2012 om 20:58

Tja dat hoop je altijd, maar in een halve finale van het EK moet je echt je kwaliteiten benutten. Zoals je kan zien ben ik Chelseafan, Chelsea heeft ook heel verdedigend gespeeld tegen Bayern en Barca, maar wel hun kwaliteiten benut in de vorm van een fantastische verdediging en een effectieve voorhoede. Ik vind het jammer als clubs zo moeten (want ze kunnen niet echt anders) voetballen, maar om te winnen moet je je kwaliteiten benutten.

26 juni 2012 om 21:05

Dat had ik inderdaad al gespot dat je Chelseafan bent...

Wat je zegt over dat fantastisch verdedigen : toch Chelsea niet tegen Barcelona hoor... Wanneer je een dozijn kansen weggeeft op twee wedstrijden, dan heb je gewoon veel geluk gehad en kan je zelfs niet zeggen dat er goed werd verdedigd.

Wanneer Portugal even goed als Chelsea verdedigt, dan zullen ze evenveel geluk als de Londenaren nodig hebben want anders staat Spanje sowieso in de finale.

26 juni 2012 om 23:13

@--CFC-- "Fantastische verdediging"? Wuhahahahaha. Meen je dit? Welke verdediging heb jij het over? Barca kwam er elke keer doorheen en scoorde zelfs 2 keer. Door de zijkant en dwars door het midden. Verder had barca 5 keer de paal/ lat geraakt tegen Chelsea. En Bayern creëerde ook een hoop kansen waarbij Gomez 1 op 1 werd gezet. Chelsea was juist gatenkaas. Iedereen kwam er doorheen. Overigens is Chelsea in alle opzichten een ziekte die gereduceerd moet worden. Als iedereen net zo zou spelen als Chelsea, dan zou het voetbal net zo spannend worden als een potje dammen. Geen hond die ernaar kijkt. Neen, jij bent gewoon een subjectieve fan. Niet meer en niet minder.

27 juni 2012 om 07:24

Ik ben objectief. Als je alleen maar verdedigt en wint van Barca en Bayern ben je wel degelijk goed in verdedigen. De basis verdediging van Engeland is 75% van Chelsea.

En tegen Barcelona speelden we met een man minder en hebben we het nog goed gedaan. Ballen van de lijn hebben en soms een beetje geluk, maar dan nog kun je dan goed verdedigen. Jij houdt gewoon niet van dat soort voetbal, niet meer en niet minder.

27 juni 2012 om 17:07

Wees redelijk aub.
-jij kan niet ontkennen dat Barça 2 keer scoorde tegen Chelsea.
-jij kan niet ontkennen dat Barça 27 keer op doel heeft geschoten tegen Chelsea.
-jij kan niet ontkennen dat Barça 6 keer 1 op 1 kwam tegen Chelsea.
-jij kan niet ontkennen dat Barca 4 keer de paal/lat heeft geraakt tegen Chelsea.

Dat zijn feiten. En deze feiten kunnen van alles betekenen, behalve dat Chelsea goed heeft verdedigd.

Je mag best stellen dat Chelsea goed verdedigd, maar dan moet jij het wel goed beargumenteren. Dat Chelsea van Barça wint is geen argument. In feite kan Chelsea winnen zonder goed verdedigd te hebben. Er zijn immers genoeg andere clubs die winnen zonder een goede verdediging.

26 juni 2012 om 21:01

Ja, net zoals Frankrijk probeerde. Dat lukt zeker.

27 juni 2012 om 00:02

[email protected]

Daarom dat het voor Spanje ook heel moeilijk is om die gewenste mooie tiki-taki te spelen! Die mensen zijn ook niet dom om constant te aanvallen of krijgen daar soms niet de mogelijkheid voor.. (meestal)

Ik heb zo n gevoeld dat ze weer gaan winnen , dat zou wel heel knap zijn van deze selectie

26 juni 2012 om 20:58

Nou ja niet echt knap hoor. Ze hebben nog altijd de beste kwaliteit, beste spelers en spelen het beste voetbal.

Niet meer dan logisch eigenlijk, iedereen verwacht dat ze winnen. Ze hebben : Iniesta,xavi,alonso,silva,fabregas,ramos,casillias etc. Allemaal stuk voor stuk wereld spelers en zij zijn beter dan wie dan ook. Alleen het leuke aan voetbal is hoe de dag eruit ziet. Wie weet speelt Portugal goed en scoren ze zomaar de 1-0 binnen, dan gaat het leuk worden.

Portugal heeft ook een aardige team en zoals ik al eerder zei, Spanje speelt niet altijd even goed tegen Portugal dus het gaat een leuke wedstrijd worden.

Ik zeg dat Portugal wint en in de finale tegenover Italie staat.
(italie speelt voor mij het aantrekkelijkste voetbal)

26 juni 2012 om 22:06

Ik vind Ronaldo, Nani, Pepe, Bruno Alves, Moutinho, Meireles, Patricio echt niet veel onderdoen en dan ben ik er nog wel een paar vergeten.

26 juni 2012 om 23:58

Patricio xD? Moutinho en Mereiles vergelijken met spaanse middenvelders? die houthakkers achterin vergelijken met de spaanse defensie

jij moet komiek worden

27 juni 2012 om 12:12

Hmm Ronaldo is wereldtop, Pepe en Alves zijn inderdaad beter dan Ramos en Pique, Meireles en Alonso redelijk aan elkaar gewaagd al heeft Meireles dit jaar beter gepresteerd. Moutinho is goed maar heeft niet de wereldklasse van Iniesta,cesc en Xavi. Daarnaast heeft spanje ook nog eens Silva,mata,navas... Nee Portugal doet op het middeveld onder voor de Spanjaarden. Eigenlijk eerder team doet onder voor dit Spanje(mischien dat alleen Italie nog in de buurt komt). Het Spaanse elftal heeft verschrikkelijk veel creativiteit en voetballend vermogen, toch vind ik ze kwa dynamiek en verdedigend vermogen minder dat Portugal,italie en mischien ook Duitsland (al zijn die erg afhankelijk van een niet constante Schweinstijger (khedira speelt overigens wel geweldig dit Ek). Ook de verdediging heeft geen geweldige backs en centrum verdedigers, Pique had een dramatisch seizoen en is enorm overhyped zijn eerste seizoen bij Barcelona, Puyol is erg fel maar die is er niet bij, Ramos is tactisch een zwakke back maar presteerd goed als centrale verdediger. Alba is jong maar heeft veel loopvemogen en snelheid, toch ook nog geen topper. Ook in de aanval is er een probleem bij Spanje. Villa is geblesseerd, Torres wisselvalig en vooral onzeker. Llorene heeft scorendvermogen is kopsterk maar is niet technisch of goed in de combinatie (wel beter dan een Gomez,toni,huntelaar) maar toch. Ik denk dat als Portugal gebruikt maak van hun kwaliteiten en dat is vooral de ijzersterke Alves en Pepe ondersteunen met Mereilles en Veloso die veel gaten dicht lopen en beiden een goeie langebal kunnen geven om zo de counter in te leiden, Perreira,coentrao,nani en Ronaldo moeten de ruimtes in de counter breed houden daar waar Moutinho een dynamische speler is met een goeie paas. Zwakte licht vooral bij Perreira bij balverlies bij Veloso of Mereilles en natuurlijk het spitsenprobleem. Postiga,almeida,oliveira(zie ik dan nog het liefst) zijn alle 3 niet goed genoeg en eigenlijk Portugal (in geval van Oliveira op dit moment) onwaardig.

Spanje heeft veel geweldige voetballers, technisch erg goed, goed op elkaar ingespeeld en vol van creativiteit, zelden een elftal gezien met een middeveld met Iniesta,xavi,cesc,silva. Boordevol kwaliteit die in de combinatie eigenlijk bijna altijd wel een keer doeltrefend zijn.

Vanavond is een geweldige wedstrijd en ik verwacht dat Spanje het balbezit weer zal opeisen maar ook Portugal toch zeker een minuut of 20 balbezit zal hebben. (je kan natuurlijk niet 90 minuten lang aanvallen) Dit neemt niet weg dat ik vanavond mits iedereen naar behoren presteerd Portugal de kwaliteit bezit om het Spanje erg moeilijk te maken, een must is natuurlijk een waterdichte verdediging.

Persoonlijk vind ik het dus ook te gek voor woorden dat het Spanje aangewreven wordt dat er geen spektakel meer is.

Het is dus wel die tegenstander die met elf voor het doel gaan liggen en de ruimte tot een absoluut minimum beperkt.

Je kan het (wat mij betreft jammer genoeg) niet verbieden maar wie dan zelfs maar durft te opperen dat de oorzaak van die saaie match bij Spanje ligt, die is gewoon intellectueel oneerlijk.

26 juni 2012 om 21:08

Het is niet oneerlijk. Spanje wil balbezit, waarom zou je dan als een idioot aan technisch verfijnde perecte spelers gaan rennen ipv ze op te wachten?

Spanje speelt op balbezit en vermoord daardoor bijvoorbaat al de tegenstander omdat ze niks kunnen. Wacht ze moeten uitverdedigen? En druk zetten? Ja maar dan speel je ze in de kaart met een leuke steekbal, wippertje en noem maar op.

Ik geef Spanje niet de schuld want het is wel het beste voetbal wat je kan spelen (niet het leukste in mijn ogen) maar je kan de tegenstander ook niet de schuld geven, immers, Spanje gunt ze het balbezit ook niet.

26 juni 2012 om 21:11

Je hebt me verkeerd geïnterpreteerd : ik vind het intellectueel oneerlijk om de schuld van de saaie wedstriijd bij Spanje te leggen.

Het valt me trouwens op : je bent al de tweede Chelseafan die een pleidooi houdt voor wat men zo mooi "realistisch" voetbal noemt.

Sta me toe : voor mij is het een eufimisme voor anti-voetbal ofte we parkeren de bus of ook : nog een betonmolen meenemen of anders : we gaan met zijn allen voor het doel liggen.

26 juni 2012 om 21:56

Italie heeft toch proberen aan te vallen tegen Spanje. Ierland heeft zelfs ook stukken minder defensief gespeeld dan Kroatie en Frankrijk. Het is dus zeker mogelijk. Hetzelfde als bij Barcelona. Zij moeten ook altijd tegen ploegen spelen die in doel gaan staan. Maar kijk eens naar wat Real Betis tegen Barcelona deed. Ze vielen gewoon aan en zorgden voor een waar spektakel. Iniesta heeft helemaal gelijk. Als jullie spektakel willen zien, dan moeten jullie niet Spanje kritiek geven maar de tegenstander. Van mij mag de tegenstander met 10 man voor doel staan. Maar dan moeten de voetbalsupporters die laffe tegenstanders maar verwijten dat het een onaantrekkelijke voetbalpot is, niet Spanje.

27 juni 2012 om 02:51

@MichielVC: Dan ben ik maar even de derde Chelsea supporter die over 'realistisch' gaat praten ; Ik ben ook van mening dat een ploeg die tactiek moet handhaven die nodig is om te winnen. Voor Chelsea was dat dit jaar in de CL (competitie vielen ze gewoon aan) verdedigen en counteren, misschien is dit voor Portufal ook wel het beste. Voor Spanje werkt eindeloos rondtikken het beste. Iedere ploeg moet zijn eigen kwaliteiten benutten en daar moet de tactiek ook op afgestemd zijn in mijn ogen. Trouwens, over Spanje: Ik hoef niet te zien hoe een bal 300x van links naar rechts wordt gespeeld, terwijl er zat mogelijkheden liggen om naar voren te spelen(!!). Het is niet zozeer een muur waar ze niet doorkomen, het is een verdediging waar ze vanaf het moment dat ze voorstaan niet door wíllen komen. En dat gezwets dat Spanje de vorige twee toernooien won met dit voetbal is de grootst mogelijke onzin.. Vorig EK en WK speelden ze met Torres in de punt en twee spelers die als buitenspelers functioneerden (waar Villa zo uitblonk). Een 4-3-3 i.p.v. deze slaapverwekkende 4-6-0. Nee bah, doe mij maar een Arsenal-Tottenham of een Schalke-Dortmund! Twee ploegen die willen aanvallen (juist: aanvallen, dat wil Spanje niet; Spanje wil rondtikken), een hoog baltempo hanteren en counter op counter op counter op counter plaatsen. Daar blijf ik voor thuis, niet voor dit slaapverwekkende Spanje Heb overigens Spaans bloed en ben normaal grote fan van Spanje, maar dit voetbal gaat nergens meer over. Spelen zonder spits, are you serious?

26 juni 2012 om 21:59

Spanje moet gewoon met Torres in de punt spelen. Fabregas brengt natuurlijk voetbal, maar mist de diepgang om eens een steekbal te ontvangen. Torres mist weliswaar weleens wat kansen, maar hij creeërt ze wel. Torres staat vaak scherp zodat een middenvelder die steekbal kan geven. Nu zie je toch vaak dat een speler niet vooruit kan omdat er een echte spits ontbreekt. Fabregas kun je best eens achter hem opstellen, want een middenveld met Sergio, Xavi en Xabi vind ik iets teveel van het goede. Zie te weinig één van die spelers instappen.

Opzich vind ik dat je de schuld bij beiden moet leggen. Spanje tikt veel te veel rond en zoekt niet snel de aanval en de tegenstander laat zich vaak onnodig terugzakken. Frankrijk speelde in een ballaberde techniek. Veel te defensief en maakten weinig gebruik van hun snelheid voorin en van de matige backs in verdedigend opzicht van Spanje. Ik denk dat Portugal op de omschakeling gaat spelen, maar dat ze niet achteruit gaan lopen. Het middenveld van Portugal zoekt graag de aanval en is combinerend ook sterk. Zal wel een leuke wedstrijd worden.

Je hoeft het ook niet aan te passen, maar er moet wat meer diepgang in. Dan pas je het niet te veel aan, kun je blijven tikken, maar krijg je waarschijnlijk wel meer kansen om te scoren .

Ik zou beginnen met Arbeloa eruit te halen, speelt dramatisch. Juanfran op zijn plek.

Dan zou ik het middenveld Xavi - Busquets - Iniesta gebruiken. Alonso heeft het in de laatste wedstrijd prima gedaan, maar dit middenveld hoort gewoon bij elkaar.

Voorin zou ik met Navas en Pedro op de flank spelen, die houden het veld breed en dan heb je meer diepgang.

Ik ben een fan van Torres, maar op dit moment valt hij eigenlijk weer tegen. Llorente is een geweldige spits en ik zou hem nu de voorkeur geven boven Torres, al had ik vooraf voorspelt dat Torres het zou laten zien de topscorer zou worden. Zie ik dus niet meer gebeuren ook...

Zoiets dus:

Casillas
Juanfran - Pique - Ramos - Alba
Xavi - Busquets - Iniesta
Navas - Llorente - Pedro

26 juni 2012 om 21:13

Dan zou ik het middenveld Xavi - Busquets - Iniesta gebruiken. Alonso heeft het in de laatste wedstrijd prima gedaan, maar dit middenveld hoort gewoon bij elkaar

Hahaha Busquets in plaats van Xabi? Meen je dit echt?
Busquets is veel te statisch en kan buiten bal afpakken niet zoveel. Xabi daarentegen is na Xavi de beste passer van het team, kan verdedigen, aanvallen lange passen geven en is snel. Liever Xabi dan Busquets.

En Pedro verdient het niet te spelen, hij heeft een matige seizoen gekend. Silva zou veel beter passen.

Ik denk echt niet dat Del Bosque het aandurft om weer met 2 backs op te komen en Arbeloa is verdedigend degelijk, dus hij laat hem waarschijnlijk spelen.

26 juni 2012 om 21:20

Je moet voor het beste team kiezen, niet de beste spelers. Alhoewel ik Busquets ook een betere speler vind dan Alonso, maar dat is een andere discussie die ik hier niet weer aanga. Ik heb mijn mening en de andere leden een andere.

Het middenveld met Busquets, Xavi en Iniesta is velen mallen beter op elkaar ingespeeld. Ook zag je bij Barcelona dat wanneer hun drie op het middenveld speelden er altijd goed werd gespeeld.

Silva is een betere speler dan Pedro, maar voor het team zou Pedro beter zijn. En je moet kijken naar de vorm die de spelers op dat moment hebben en Pedro heeft op het einde van het seizoen laten zien in een erg goede vorm te zijn.

26 juni 2012 om 21:21

Het is toch logisch dat de trio Xavi, Busquets en Iniesta beter draait dan Xavi, Xabi en Iniesta. Het wil niet zeggen dat Busquets beter is dan Xabi, maar omdat de trio van Barca vaker samenspelen kunnen ze elkaar makkelijker vinden.

26 juni 2012 om 21:33

Ploeg van Lapulga is precies zoals ik het ook zie : je kan eventueel Iniesta naar linksvoor schuiven in de plek van Pedro en de plaats op het middenveld kan dan worden ingenomen door Silva.

Maar het raamwerk zou moeten zijn : 4-3-3 ; ja inderdaad zoals bij Barcelona.

Die punt naar voor (dus 2 verdedigende middenvelders) en geen vleugels : voor mij zijn het de redenen waarom Spanje zijn veelvuldig balbezit zo moeilijk kan omzetten in doelkansen, laat staan doelpunten.

Eigenlijk moet Del Bosque een keuze maken tussen Xabi Alonso en Busquets maar dat doet hij dus niet en zoals hier ook al blijkt : er zou een ''oorlogje'' Real-barcelona ontstaan waarbij Barcelonafans voor Busquets gaan en de Realfans voor Xabi Alonso.

Ik zou (uiteraard zou ik bijna zeggen) voor Busquets kiezen maar wat ik zou kiezen, dat doet er dus niet toe, Del Bosque zou die keuze moeten maken in het belang van zijn ploeg.

27 juni 2012 om 11:24

het verbaasd me dat je valdes niet op goal hebt;

27 juni 2012 om 11:41

Dan kun je nu wel leuk gaan doen, maar dit is wel het beste team... Veel meer diepgang en de mensen op de flank houden hett veld breed waardoor er meer ruimte komt voor Iniesta bijvoorbeeld.

27 juni 2012 om 16:44

ja joh busquets ipv xabi en pedro erin dat noem jij het beste team.

De speelstijl is zonder risico het is tikken om het tikken zonder enige risico..
Er zit totaal geen diepte in het spel, maarr deze lafaard stelt alleen middenvelder op het is slaapverwekkend om te zien ze tikken met zn allen op die middelcirkel...

Spanje speelt laf met alleen middenvelder om vervolgens nutteloos balletjes breed naar elkaar te spelen...
Ze creeren geen gevaar voorin het is saai balletjes breed op de middelcirkel niet om aan te zien..
Spanje speelt echt het saaiste voetbal ooit...

Spanje speelt niet direct naar voren maar tikken 90 minuten op de middelcirkel, dat is geen voetbal meer...

Spanje maakt zich belachelijk met slaapverwekkend voetbal, er zit totaal geen diepte, maar meer lafheid om risico,s te nemen...

Dit jaar is het laf spelen met 3 controleurs en kamperen op de middelcirkel..

26 juni 2012 om 21:16

We hebben het al door: je bent geen fan van Spanje. Moet je dat telkens opnieuw herhalen. Serieus gast, zoek een hobby.

Als je het artikel gelezen had, dan had je begrepen waarom ze rond het middenveld blijven tikken.

26 juni 2012 om 22:22

Ik ben het volledig met Nepal eens.
Ik was fan van Spanje maar nu noooooooooit meer. Zo saai voetbal, echt waar Zzzzzz.
Er zijn gelukkig landen die naar mijn mening gedurfd en mooi spel spelen.
Duitsland, italië, Brazilië,argentinië, Polen, Oekraïne, Rusland, Japan, Portugal.

26 juni 2012 om 21:23

Wat maakt het nou weer uit hoe ze spelen.. Het gaat er toch om dat ze winnen of niet? En als portugal weer zoveel kansen nodig heeft winnen ze sowieso niet van spanje ;d

26 juni 2012 om 21:57

Kerel, wat ben jij voor een zielig ventje ? Heeft een Spanjaard jouw vriendje afgepakt ?

Tegen Frankrijk zag ik de Spanjaarden toch ook regelmatig de zijkanten gebruiken,ik denk dat je dit elftal het best kan bestrijden en ik acht Duitsland hier toe in staat en hoop dat Low begint met een 352 dan omschakeld naar 4231 opstelling en eindigt met de Hollandse school 433

Spanje kan geschiedenis schrijven als zij zonder spits het EK winnen,ik zelf gun het ze maar het is ook mooi om het spaanse tiki takie systeem te door breken met een speel style waar je je vingers bij af likt
BV. hun zonder spits zij zonder keeper en met spits ekstra

Gecontroleerd druk zetten vanuit Portugese kant gaat Spanje niet leuk vinden. Volgens mij deed Real Madrid thuis in Bernabeu ook en toen kon Barca hun spel ook niet optimaal spelen. Dus gedoseerd aanvallen is zeker een strijdplan tegen Spanje tot tegenstelling van andere ploegen die continue leunen tegen de achterlijn.

Het kan wel zo zijn dat het nog niet fantastisch is, maar als je verkeerd speelt tegen ze dan tikken ze je alsnog er helemaal uit! Het Spaanse voetbal is de afgelopen jaren zo fantastisch geweest dat het nu iets minder is waardoor iedereen het gelijk maar slecht vind, maar het blijft geweldig alleen iets minder dan voorgaande jaren!

Portugal zit totaal geen voetbal in, die Bruno Alves geeft 90 minuten lang, alleen maar cross ballen op nani, die pepe kan helemaal geen bal raken, alleen de tegenstander, drama dat portugal

Ha! De ironie! Hij zegt dat ze hetzelfde door moeten gaan, maar zoals ze nu spelen is al anders dan op de vorige twee toernooien. Speel toch eens gewoon met een spits! Oké, Torres heeft een mindere periode gehad, maar die durft de bal wel eens gewoon op doel te jassen. En daar ontbreekt het Spanje aan. Al had ik tegen Frankrijk wel het idee dat de spelers daar een toespraak over hadden gekregen, want toen schoten ze al iets vaker. Maar in de groepswedstrijden was het spel, ondanks de mooie combinaties, af en toe gewoon slaapverwekkend.

Iniesta heeft wel een punt. Tegen ploegen die ver terugzakken is het lastiger om in je spel te komen. Maar dat is echter wel een offer die je moet geven als je wilt spelen als Spanje. Ik vind ze echter wel wat minder dan in 2010, waarin ze ook continu rondtikte, maar met strijders zoals Puyol en de meesterlijke afmaker david villa toch continu voor dreiging zorgde, desondanks alsnog een erg zuinige wereldkampioen qua doelpunten.

De kritiek op Spanje is belachelijk. Ze zijn alsnog de beste ter wereld en gaan ook europees kampioen worden. Ik denk alleen dat er een mentale switch moet komen in de ploeg.

Spanje staat voor de 3de maal op rij in de finale van het eindtoernooi. Ik zou dus niet weten waarom deze speelstijl aangepast moet worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Spanje

FIFA ranking: 8
288 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
David de GeaKeeper60
Sergio BusquetsMiddenvelder60
David SilvaMiddenvelder64
Thiago AlcántaraMiddenvelder60
KokeMiddenvelder60
Sergio RamosVerdediger50
Victor Machin PerezMiddenvelder54
Voor de complete selectie: Clubpagina Spanje.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Spanje.

1029 fans
Middenvelder, 33 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Barcelona 25 1 1 0
2016/2017 Barcelona 23 0 2 0
2015/2016 Barcelona 28 1 2 0
2014/2015 Barcelona 24 0 3 0
2013/2014 Barcelona 35 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Iniesta krijgt excuses na ‘grote schande’: ‘Jouw geval is het meest pijnlijke’

Andrés Iniesta zal naar alle waarschijnlijkheid binnenkort Barcelona achter zich laten door naar China te trekken. De middenvelder was jarenlang de motor van de Catalaanse grootmacht, maar wist nooit de Ballon...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 25 april
Manchester United kan Luke Shaw betrekken in een deal rond Danny Rose. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren