'Complete Oranje-renovatie: Van Marwijk schrapt acht namen'

Dinsdag, 26 juni 2012 om 00:00

Bert van Marwijk zet op weg naar het WK van 2014 in Brazilië, als hij bondscoach van het Nederlands elftal blijft, een streep door minimaal acht namen. Volgens Voetbal International zullen Mark van Bommel, aanvoerder van Oranje, en Joris Mathijsen niet meer worden opgeroepen. Van Bommel maakte vorige week al bekend dat hij het zou snappen als hij niet meer wordt opgeroepen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

452 reacties (laatste reactie door marionn)

Het slaat nergens op.ik hoop dat er gewoon een nieuwe bondscoach die iedereen van het begin even behandeld. Gewoon vergeten wat er is gebeurd en opnieuw beginnen.

25 juni 2012 om 23:35

Het afhanken van Van Bommel, Boulahrouz, Kuyt en Mathijsen hoort gewoon bij het verjongingsproces. Dat is volkomen logisch. Maar Van der Vaart, Heitinga en Huntelaar, dat is een beetje vreemd.

25 juni 2012 om 23:38

Heitinga maakte geen sterke indruk tijdens het Ek .
Maar op hem niet meer op te roepen gaan wel een beetje te ver.
Nederland heeft gewoon weinig keuzes achterin en Boulahrouz en Bouma en Mathijssen stoppen waarschijnlijk dus Wie wilt hij dan oproepen.

Van der Vaart snap ik helemaal niet wat heeft hij misdaan Speelde een goeie wedstrijd tegen de Portugezen en ik kan zijn frustratie wel begrijpen als je zo goed seizoen draait en Sneijder een mindere En hij toch weer de voorkeur krijgt.

Maar Van Huntelaar begrijp ik wel is gewoon een aandacht schooier Die het gewoon niet accepteert dat hij 2e keuze is.
Als hij zich zo goeie spits voelt laat hem het verschil maken in grote wedstrijden. Ik zou hem gewoon een tijdelijke periode niet meer oproepen.

Dit Nederland moet me een beetje denken aan Frankrijk na het Wk.

25 juni 2012 om 23:41

Ik heb het ook eens met het eerste deel, want bij een nieuwe start lijkt het me logisch dat deze jongens niet meer meegaan. Over Huntelaat, van der Vaart en Heitinga heb ik het idd met je eens.

25 juni 2012 om 23:43

Er staat wel weer een nieuwe generatie centrale verdedigers klaar: Nuytinck, Vlaar, De Vrij, Bruma, Viergever, Gouweleeuw en wellicht Douglas. Ook Maduro zou in het centrum kunnen spelen.

Verder hebben we op de backs ook wel talent. Buttner, Willems en Pieters op links en Van der Wiel en Van Rhijn op rechts.

25 juni 2012 om 23:43

Gek he, met al die middenvelders, die doorbraken. Tsja, dan moet je keuzes maken...
Maar goed, Kuijt, Heitinga, Vaart en Huntelaar hoeven niet te wanhopen, want de rol van Bert zal spoedig uitgespeeld zijn. Is het niet binnenkort, dan wel voor het einde van 2012!!

25 juni 2012 om 23:45

Och dit is onzin, nu kun je wel gaan verjongen om je hachje te redden, maar een echt goede coach had dat proces al gestart vóór het WK van 2010 en was daar na afloop mee doorgegaan. Dat hij dat niet heeft gedaan is dus een blijk van onkunde, dus om dat nu te doen om je baan te behouden is heel erg zielig. Wat een slappe vent die Van Marwijk. Als je echt ballen hebt geef je toe dat je een lafbek bent, dat je helemaal niet van verjonging houdt, dat je defensief voetbal prefereert en dat je spelers selecteert op basis van drogredenen. Iedereen is je zat, maar omdat je geen baan meer krijgt blijf je zitten. Wat een zielepoot.

25 juni 2012 om 23:46

De reden dat Heitinga mogelijk word gestraft is vanwege de lek affaire bij Oranje. Ik kan me niet voorstellen dat Heitinga word gestraft voor het defensieve falen van Oranje. Want Mathijssen , Vlaar , Van der Wiel en Willems waren niet veel beter.

25 juni 2012 om 23:52

Ga weg joh met je anti voetbal Chelsea, Huntelaar hoort optie 1 te zijn, van persie is gewoon geen echte nr 9!

26 juni 2012 om 00:05

@ Starkoo2

Mag ik vragen wat het feit dat Chelsea volgens JOU anti-voetbal heeft gespeeld te maken met Youngblood's opmerking?

Als je het niet eens bent met iemands opmerking, dan zorg er in ieder geval voor dat jouw commentaar daarop goed onderbouwd is en begin niet zomaar dingen te roepen.

26 juni 2012 om 00:09

Ooit een "geen echte nummer 9" 30 goals zien maken in de premier league? Het zijn 2 verschillende spitsen, maar wel spitsen.

26 juni 2012 om 00:14

Vreemd genoeg speelt die bij Arsenal wel op nr 9.........

26 juni 2012 om 00:24

Rero: Cristiano Ronaldo presteerde het als winger bij Utd.

26 juni 2012 om 00:55

@adzevedo

vlaar vond ik een van de betere die teminste nog redelijk stond te verdedigen heitinga was echt slecht

26 juni 2012 om 01:14

Makkelijk praten achteraf hé.

26 juni 2012 om 01:59

@marionn

Je bedoeld zeker de eerste wedstrijd van Vlaar tegen Denemarken ? Want tegen Portugal speelde hij vreselijk bedroevend en was hij behoorlijk schuldig aan de gelijkmaker. Maar goed, ik verwijt de verdedigers persoonlijk niet al teveel omdat er verdedigend een collectieve wanprestatie is geleverd. En daarbij heeft ook de aanval en het middenveld bijgedragen , die weigeren mee te verdedigen of dit zeer gebrekkig doen.

Ik zou het de bondscoach bijzonder kwalijk nemen om te gaan individuen te slachtofferen voor collectief falen. Als je 5 verdedigers hebt gebruikt die allemaal door het ijs zakte kun je moeilijk er 1 opofferen. Maar nogmaals , zo'n heftige beslissing om tot en met 2014 geen beroep (of beter gezegd nooit meer) te doen op een speler vanwege een slecht gespeeld EK zou niet logisch zijn.

26 juni 2012 om 06:22

@youngblood14.

Ik snap wel dat die jongens klachten hebben, van Persie krijgt wedstrijd na wedstrijd kans om zich te bewijzend at hij een doelpuntje kan maken, maar het lukt hem gewoon niet. dan hoef je als topscoorder van de Bundesliga toch niet rustig op die bank te gaan zitten? wachten tot je een x 15min mag invallen. de Bundesliga is echt niet veel minder als de Engelse Competitie.

en van der Vaart heeft een uitstekend seizoen gespeeld. heeft een top wedstrijd ritme, en krijgt dan te horen dat hij niet fit genoeg is voor de wedstrijd - en vervolgens speelt Ibrahim affelay. alsof hij wel fit is??

en Heitinga wordt hier gewoon bestraft voor het uitlekken van info - laten we blij zijn dat er iemand die beer put heeft open gegooid anders zaten we nu nog steeds in het duister te tasten waarom het zo slecht ging.

het komt er gewoon op neer dat het Nederlands elftal te mooi is gemaakt, teveel sterren in het elftal met een ''belangrijke'' rol of spelers die iets konden toevoegen. het was gewoon een zooitje met allemaal ego trippers.

ik moet heel eerlijk zeggen, dat als ik van 1 team heb genoten in deze poule, dan is het van Denemarken. want het team spel wat daar vertoond is, kan echt als voorbeeld gebruikt worden hoe je als team in het veld moet staan. als eenheid.

26 juni 2012 om 07:35

Ik denk dat van Marwijk nooit ajax zal gaan coachen of helpen....

26 juni 2012 om 07:36

Dit is toch echt de omgekeerde wereld! Bert van Marwijk is de trainer/manager. Het is zijn Taak om mensen en verwachtingen te managen. Als hij niet kan omgaan met deze spelers dan moet hij goed nadenken of hij wel geschikt is als bondscoach!

26 juni 2012 om 07:42

oja en de rest speelde een goed ek

26 juni 2012 om 07:46

Het is wel weer heel toevallig. De drie grootste namen van de afvallers zijn Ajax-gezinde spelers: Heitinga, van der Vaart en Huntelaar. Afellay, Persie en Afellay hebben het ook erg bont gemaakt maar mogen gewoon blijven.

Het wordt tijd voor een nieuwe bondscoach, want als je zulke goede spelers laat afhaken omdat je er zelf niet mee om kan gaan, dan heb je geen positieve invloed meer.

Spelers krijgen ook geen eerlijke kans meer, dus dan is het niet gek dat de topscorer van de Bundesliga zijn onvrede uit. Negen van de tien nieuwe bondscoaches stelt Huntelaar en van Persie op, dat had al lang moeten gebeuren.

26 juni 2012 om 07:58

tja schuldig aan de gelijkmaker weet je wat vlaar ook weg heb gehaald tegen portugal voor het doel..

die doelpunt die ronaldo maak mag ook nooit vante vore vrij lopen en wie was ronaldo ze man ik denk van de wiel maar denk dattie net op dat moment
weer een stukkie tekst op kwam dattie dacht ff wachte moet ik opslaan..

ik weet niet maar was gewoon niet om aan te zien.

26 juni 2012 om 08:11

Defensief falen werd veroorzaakt door de hele ploeg, lijkt me sterk dat alleen Heitinga hier de schuld van krijgt. Robben weigerde met Ronaldo mee te lopen, en hij mag wel gewoon mee ondanks zijn aanvallend falen. Net als de rest van de voorhoede die er weinig van gebakken heeft. Van Marwijk geeft hier een signaal naar de stoorzenders, maar zijn favorieten mogen blijven. Als ik Huntelaar of van der Vaart was zou ik mij niet eens meer beschikbaar stellen onder van Marwijk als je toch geen eerlijke kans krijgt. In mijn ogen is er inderdaad een rotte plek in het Nederlands elftal, en dat is de bondscoach en de staf. Slechte keuzes gemaakt en het gierend uit de klauwen laten lopen

26 juni 2012 om 08:12

Daar gaf van Persie zelf aan geen nummer 9 te zijn. Zelf raar vond dat er geen echte spits rond liep bij Arsenal! Maar omdat van Persie anders niet achter de spits kwam te spelen, zou hij maar spits gaan spelen voor het EK!

26 juni 2012 om 08:15

Ben het hier volledig mee eens. Ook het niet oproepen van Urby of Anita is natuurlijk vreemd. De voorhoede die gefaald heeft en zich ook misdragen heeft mag wel blijven staan. Lekker signaal geef je dan af.

26 juni 2012 om 08:22

Ja hoor Calimero, Bert van Marwijk heeft een duister complot tegen alles wat Ajax is.

26 juni 2012 om 08:59

@mammoet, dat is weer wat overdreven, maar hij laat goed merken wat zijn favorieten zijn. Deze blijven ondanks het niet leveren van prestaties toch steeds in de opstelling staan en erger nog in hetzelfde niet werkende systeem!

26 juni 2012 om 09:20

@mammoet - verklaar zijn keuze voor Willems ipv Anita of Emanuelson? Je hoeft geen fan van de heren te zijn, maar hebben wel veel meer ervaring dan Willems. En waarom wordt Bouma meegenomen en laat hij Maduro thuis? Door Heitinga, vd. Vaart en Huntelaar de zwarte Piet toe te schuiven van het debacle van dit EK heeft hij in ieder geval de schijn tegen.

26 juni 2012 om 09:34

Ja ook Ajax-gezinde spelers hebben een grote bek schijnbaar.
Het maakt toch geen bal uit waar een speler voetbalt of wat voor achtergrond hij heeft.
Als deze spelers een grote bek hebben op wat voor manier dan ook, dan moeten ze ook maar gewoon opzouten,of het nou psvers of ajax voetballers zijn.
Een trainer bepaalt wat er gebeurt en niet een speler.

26 juni 2012 om 09:58

Dus dan vind jij ook dat Affelay weg moest want die was niet te coachen omdat hij bij barcelona voetbalde? Huntelaar heeft gelijk, topscoorder duitsland, lekker seizoen. Van persie faalde het WK ook al maar krijgt toch meer kansen dan Huntelaar....
Affelay speelde ook dramatisch, maar 80 minuten dit seizoen gespeeld, maar die blijft ook staan

26 juni 2012 om 10:22

Dan ben jij veel naar de wc geweest tijdens de wedstrijden van vlaar. Beroerd verdedigen en altijd één tikkie terug..

26 juni 2012 om 11:17

Van der Vaart speelde goed tegen Portugal?
Zelfs een blinde ziet dat ie slecht speelde.
Hij scoort een doelpunt...wow... alleen de 1e 10minuten was hij goed.

26 juni 2012 om 11:23

Huntelaar is geen voetballer, meer een goaltjesdief.

26 juni 2012 om 11:44

Van Marwijk deed het ook niet al te best op het EK maar verdiend ook krediet. Dan snap ik niet waarom Heitinga dat niet verident.

Van der Vaart en Huntelaar zijn een ander verhaal, als ze zich echt zo schandalig hebben gedragen kan ik die beslissing begrijpen.

Voor de rest geldt natuurlijk gewoon dat ze te oud worden.

26 juni 2012 om 13:37

Rooney Had er dit jaar ook bijna 30, en zoals anderen ook al zeiden; Ronaldo

26 juni 2012 om 13:42

Over vlaar, Tegen Denemarken, weinig tot geen fouten, hij durfde alleen niet echt aan te vallen, maar dit was wel te verwachten als hij al zo lang niet op internationaal niveau heeft gespeeld. En tegen Portugal: De fout bij de gelijkmaker lag deels bij VD Wiel, bij Vlaar, Mathijsen en Willems. VD Wiel: CR7 was zijn man. Vlaar: Postiga was wel zijn man, maar nu moest hij even overnemen, omdat VD Wiel m liet lopen. Dit was een dekkingsfout Mathijsen: hij is laatste man, dan hoor je ruggelings te geven. Willems: hij leidde met een dramatische bal balverlies in.

26 juni 2012 om 16:24

Nu hebben ze de kans. Vaart kan toch op de positie van van Bommel en Huntelaar kan in de spits.

26 juni 2012 om 17:42

Heitinga heeft anders wel gewoon een ijzersterk seizoen gedraaid bij Everton. Van der Vaart viel ook twee keer belabberd in, en normaal houdt hij het geen 90 minuten vol. Dus dat Sneijder startte, vond ik niet zo raar. Bovendien liet Sneijder het wel zien in de wedstrijden. Van der Vaart zie ik in Oranje ook meer als controleur, omdat Sneijder zo onomstreden is. En ja, wat Huntelaar betreft, zou jij niet ook pissig zijn als je het hoogste doelpuntenmoyenne van alle spelers in het toernooi had, en op de bank moest toezien hoe je concurrent bal na bal miste? Bovendien krijgt hij vrijwel nooit speeltijd in de grote wedstrijden. En als hij die wel krijgt, wordt Van Persie weer gewoon naar een vleugel geschoven. Dan heb je er ook niks aan. Als je Huntelaar brengt, dan moet je Van Persie ook eraf halen. En niet schuiven totdat je een andere positie voor hem hebt.

27 juni 2012 om 00:29

Volgens mij komt de Knvb met het volgende statement:

Geachte Nederlanders

Daar wij als Knvb begaan zijn met de gemoedsrust van alle nederlanders hebben wij besloten het komende WK niet te gaan halen.

Hiervoor hebben wij de volgende stappen ondernomen:
Het aanblijven van Bert van Marwijk als bondscoach.
Bert heeft de opdracht om maar vooral door te gaan met zijn defensieve systeem en vooral het laten mislukken van wedstrijden.
Hiermee word de keuze voor de spitspositie heel eenvoudig want als er iemand in staat is om als spits daar te lopen waar hij niet moet zijn en eventuele kansen om zeep te helpen, dan is Robin daar de afgelopen 2 jaar een meester in geweest.
Het is Bert verboden Klaas-jan op te nemen want die maakt wel de goals.
Ook is het goed voor de onderlinge slechte sfeer Ïbbi"te handhaven zoadat hij op trainingskamp en tijdens de wedstrijd de toch al wat minder getalenteerde in zijn ogen kan uitfoeteren en de moraal op die manier kan verlagen,een belangerijke schakel dus.

Ook hebben wij de opdracht gegeven vooral geen huidige ajacieden te selecteren als Derk en Vurnon of een toekomstig ajacied als Narsingh het gevaar op succes in de kwalificatie wordt dan te groot.

Om te zorgen dat hij ook geen goede hulpcoaches heeft die hem zouden kunnen corigeren hebben we mensen met zo weinig mogelijk internationale ervaring aangesteld te weten Faber en Schreuder,we zoeken er nog een en dan denken we aan ten Hag of Fred Rutten.

We moeten maar voor lief nemen dat bij de komende interlands tegen turkije de complete nederlands turkse anclave hier de straat op gaat luid toeterend omdat ze het eens zo machtige nederland hebben verslagen.
De Knvb overweegt voor die wedstrijd alleen kaarten in turkije te verkopen tegen een hoofdprijs zodat we financiel gecompenseerd worden voor het missen van het Wk.

Dus nederlanders ga rustig slapen want zo'n afgang op een groot tournooi dat nooit meer.

Bert van Oostveen

27 juni 2012 om 13:29

goed verhaal man!

25 juni 2012 om 23:35

Nou..
Van Huntelaar kan ik het eigenlijk wel begrijpen hij moest zicht maar beter gaan gedragen.
En niet steeds zeuren dat hij In de spits moet gaan spelen.
Maar Van Heitnga en Van der Vaart snap ik helemaal niks van.

25 juni 2012 om 23:41

Heitinga kwam behoorlijk tekort en van der Vaart vertraagd het spel, let daar maar eens op als hij speelt.

25 juni 2012 om 23:43

van der Vaart heeft net als Huntelaar gezeurd over dat hij moet spelen. Maar ik geef hem geen schuld, Nederland verloor tegen Denemarken en dan mot er iets veranderen in de aanval, dat gebeurde niet en stelde hem teleur. dus ja. Maar niet zo slim misichien.

25 juni 2012 om 23:43

Als je gewoon een nieuwe bondscoach aanstelt krijg je ook dit gezeur niet met die neem ik niet mee door de problemen.

Maar als hij blijft. Dan snap ik het wel, ze hebben zich slecht gedragen. Maar ik heb verder niks gehoord over dat Heitinga voor problemen zorgde, die speelde alleen slecht... Maar het hele Nederlands elftal speelde slecht, dan kun je beter iedereen thuis laten?

26 juni 2012 om 00:00

Van Persie en Afellay vertragen het spel, let daar maar eens op. Maar dat wil je waarschijnlijk niet zien.
Huntelaar is een fantastische spits, maar dan moeten er wel voorzetten komen. Dat Huntelaar heeft gefaald op dit EK, heeft puur te maken met Bert van Marwijk. Als je op zo'n manier in de basis komt, dan wil je te graag en gaat het fout. Bert heeft hem 0,0 vertrouwen gegeven. Dat je het dan lastig hebt, is logisch.
Van Persie kreeg echter de ene veer na de andere in zijn reet van Van Marwijk, maar presteerde, als dat nog kan, nog slechter.

De grootste oorzaak van het falen is Bert van Marwijk. Bewust of onbewust heeft hij een concurrentie strijd tussen Huntelaar en Van Persie veroorzaakt. En niet een gezonde concurrentie strijd.

26 juni 2012 om 00:17

Hier sluit ik me volledig bij aan.

26 juni 2012 om 00:20

In het huidige systeem faalt iedere spits , Huntelaar of Van Persie. Zelfs als Huntelaar of Van Persie beter dan dan ander is in het huidige systeem , ze blijven hele vage schimmen van de spelers die ze werkelijk zijn.

Maar dat riep ik al voor het EK , net als talloze anderen : zorg voor vleugelspelers die buitenom voor de voorzet gaan. Tot die tijd hebben wel slechts op papier een luxe in de spits , maar in de praktijk is het gewoon armoede.

26 juni 2012 om 00:41

Naast dat Bert hem 0,0 vertrouwen gaf zaten er ook enkele spelers bij die hem compleet negeerden tijdens het spelen of hem rotballetjes gaven waar hij niets mee kon.
Ik wil niet bijdehand doen, maar het Psvgehalte was wel heel erg duidelijk zichtbaar.

Mijn conclusie is dat van Marwijk het beste op kan stappen, zowel voor zijn land als voor zijn eigen ego als voor alles.
Een geschikte vervanger kan ik overigens niet opnoemen op dit moment, dat moet ik helaas wel erkennen.

26 juni 2012 om 07:42

Met een hoog Psv-gehalte in de staf win je internationaal geen prijzen meer. Te provinciaal.

26 juni 2012 om 07:51

Gezien het lijstje met spelers die afvalt blijft van Marwijk vasthouden aan de drie voorin die het toernooi ook zijn begonnen, aangevuld met jonge spelers. Aan de speelwijze zal dus ook weinig veranderen ben ik bang. De spelers die echt gefaald hebben staan voorin, zowel scorend als meeverdedigen, die mogen blijven staan. Het meten met twee maten gaat gewoon verder. Alleen de spelers die er wat van durfde te zeggen vliegen eruit...

25 juni 2012 om 23:35

Nou..
Van Huntelaar kan ik het eigenlijk wel begrijpen hij moest zicht maar beter gaan gedragen.
En niet steeds zeuren dat hij In de spits moet gaan spelen.
Maar Van Heitnga en Van der Vaart snap ik helemaal niks van.

25 juni 2012 om 23:45

En wat is de reden dat Huntelaar zich zo loopt te gedragen?? Omdat we een bondscoach hebben die niet eerlijk is en Huntelaar aan het lijntje gehouden heeft terwijl alles al vaststond. Al zn doelpunten in de kwalificatie worden aan de kant geschopt voor een van zn lievelingetjes die op het WK al geen pepernoot raakte!!! Dan zou jij zelf ook pissig worden! Schandalig hoevan Marwijk bepaalde spelers geen eerlijke kans gunt en gewoon aan de kant schopt!!

25 juni 2012 om 23:59

Huntelaar heeft gewoon gelijk. Hij zou een eerlijke kans krijgen die hij nooit heeft gekregen. Plus het is in oranje onze enige echte 9! Van Marwijk moet zo snel mogelijk het veld ruimen!

26 juni 2012 om 00:42

Het probleem met Huntelaar is dat hij denkt dat hij ook een betere voetballer dan van Persie is.
Huntelaar is een waardeloze speler die overal gefaald heeft en alleen in onbelangrijke wedstrijden meerdere keren scoort. Vandaar dat hij nog een redelijk gemiddelde had maar bij Real en Milan faalde hij in de grote wedstrijden en bakte er niets van en speel je met een man minder omdat hij geen millimeter loopt en niets doet als hij niet scoort. Een luie fysiek zwakke speler. Hunelaar is van Schalke niveau en zal een elftal nooit naar een hoger niveau tillen. Eindelijk dat ze hem eruit gooien. Bah wat een stoorzender die via de media loopt te stoken en zijn plaats via de pers wil afdwingen. Egoist

26 juni 2012 om 02:46

Daar sla je de spijker op zijn kop. Sociale intelligentie. Denken in het groepsproces. Een duidelijke lijn waar in ieder zich in kan vinden. Ikzelf heb een aantal trainers meegemaakt die puur door gebrek aan deze elementen een team kapot maken. Geef de jongens het respect dat zij graag willen, zodat zij kunnen excelleren.
Respect geven is(mijn mening) soms een zware opgave voor Nederlanders (ik geloof niet in allochtonen of autochtonen) Ik denk dat het verkeerd wordt aangenomen of begrepen. Alsof autoriteit wordt aangetast of trots wordt weggenomen. Soms is het goed om een stap terug te nemen om overzicht te krijgen.

Respect is gewoon waardering uiten en uitleg geven. En dit moet je, wil je aanzien en respect afdwingen, aan elke speler geven.

Kijk naar bv Spanje, Duitsland, Italië, waar ik overigens vindt dat Nederland kwalitatief niet voor onder doet. Maar zij hebben allen ontzag en vertrouwen in hun coach. Klose, muller, fabregas, rossi accepteren en waarderen de keuzes van de trainer als zij bv wissel worden gezet.

Het elftal is een weerspiegeling van de trainer. Op het moment dat Robben: hou je bek' tegen van Marwijk zegt dan is er een conflict bij van Marwijk zelf. En dat conflict zie je ook in het elftal terug.

Jouw voorbeeld van Huntelaar. Van der Vaart 2e aanvoerder heeft blijkbaar geen recht van spreken. Emanuelson die respectloos(ja, weer respect) is behandeld.
De Jong die weer na huis wordt gestuurd na het incident met Ben Afra. Van Marwijk kon hem de vlucht naar Nederland bewaren. Maar nee, hij laat hem zonder te informeren naar Nederland komen. Een telefoontje was toch voldoende geweest.

Nog één voorbeeld. Denemarken Nederland. Robben komt met bal los aan de rechterkant. 2 medespelers vrij 1 verdediger en de kans om de schieten. Van de drie mogelijkheden komt de bal bij de verdediger terecht. Robben uitleg: ik weet het niet hoe het komt, misschien komt het door al het gezeik'

Daar heb je het antwoord, maar niemand die er op anticipeert en nog 2 wedstrijden te gaan met al het gezeik.

26 juni 2012 om 10:13

@4ever4ajax

Huntelaar heeft niet gelijk, hij is gewoon een hopeloos hard falende speler. Ik roep het al jaren. Dat hij zich dan ook niet in zijn reserverol wil schikken en maar onrust loopt te schoppen, doet mij een hoop respect voor hem wegnemen.
Het was al lang duidelijk dat Van Persie in de spits zou starten, geloof mij maar als ik zeg dat dat al veel eerder dan de eerste wedstrijd bekend was, genoeg tijd dus nog voor Huntelaar om te vertrekken. Dat hij dat dan niet doet mag, maar dan moet hij wel zijn mond dicht houden.
Van Marwijk heeft hier gewoon gelijk, ongeacht of Huntelaar een eerlijke kans heeft gehad of niet, om dan alleen je zin door te drammen heeft geen zin en moet bestraft worden. Zoiets doe je niet!

26 juni 2012 om 10:55

Iemand die gemiddeld per 103 minuten in het Nederlands elftal een doelpunt scoort en tevens topscorer van de Bundesliga is geworden voor spitsen als Gomez en Lewandowski (die resp. 1 en 2 wedstrijden meer hebben gespeeld ook nog) een hopeloos hard falende speler noemen.

Huntelaar gefaald bij Real Madrid? Hij heeft toch 8 goals gescoord in zijn 20 wedstrijden. Ter vergelijking: Benzema scoorde er in zijn eerste seizoen 8 in 27 wedstrijden. Hij heeft trouwens ook een stuk minder imposante statistieken in het Franse elftal (49-15) Is Benzema ook een hopeloos falende speler?

Aangezien niemand weet wat Huntelaar nou wel niet precies gedaan zou moeten hebben en een hoop andere spelers ook alles behalve heilig zijn geweest tijdens het EK debacle zou het een ogenschijnlijk belachelijke keuze zijn voor onze falende bondscoach. Laat Bertje maar even in de spiegel kijken en zich goed afvragen of hij de controle heeft over de spelers, of dat hij de marionet is van de zogenaamde 'grote' internationals.

26 juni 2012 om 11:45

Helemaal mee eens!

26 juni 2012 om 15:09

@ajaxdude

Hier zou je echt een groen randje voor moeten krijgen!
Overigens ben ik het met je eens, hij zal zich waarschijnlijk voelen alsof hij of zijn pikkie gertrapt is en daar heeft hij alle recht toe.

26 juni 2012 om 15:41

@ajaxdude

Huntelaar was in 2010 topscorer van Oranje, dat is 2 jaar geleden!
Vorig jaar was Kuyt topscorer met daarachter Van Persie
Dit jaar is Van Persie wederom topscorer van Oranje

Huntelaar heeft zelf ook geen pepernoot geraakt in 170 minuten op het Ek.
Van zijn 61 passes kwamen er maar 29 aan.....meer dan de helft van de ballen levert hij in bij de tegenstander.

Tegen Portugal hebben Sneijder en Van der Vaart hem 0x aangespeeld omdat zij donders goed weten dat elke pass naar hem een verloren bal was.

Mensen proberen dit goed te praten door te zeggen hij heeft geen aanvoer van de vleugels Maar Van Persie speelt toch ook met dezelfde vleugels maar voor hem geld dit excuus blijkbaar niet.

Mensen doen net alsof Van Persie nooit scoort voor Oranje maar hij heeft maar 2 goals minder dan Huntelaar en meer assists tevens voegt hij veel meer toe aan het voetbal en raakt hij de bal veeeeel minder kwijt.
Hij is ook ''gewoon'' nummer 8 topscorer aller tijden van Oranje.

25 juni 2012 om 23:36

Eens, als dit waar is haak ik echt af... Niet Van der Vaart en Huntelaar weg, maar als eerste Van Marwijk en zijn PSV-staf!!!

25 juni 2012 om 23:40

Ik kan geen systeem bedenken die Kjh, Van Persie, Vdv, Sneijder en Robben allemaal gaan gebruiken. Het is gewoon tijd voor de nieuwe lichting. Ik zie in Sneijder de nieuwe leider en in Robin Van Persie de reserve captain.

We moeten een team om die 2 bouwen. Arjen Robben alleen selecteren als hij echt goed in vorm is. Anders heb je niets aan hem. Hij is lui om mee te verdedigen en geeft zelfs grote bek als je vraagt of hij wilt mee verdedigen. Dan moet hij tenminste wel een man voorbij kunnen komen!

25 juni 2012 om 23:51

Van Persie en Afellay hebben (mits de verhalen kloppen) zich zo misdragen dat beide nimmer aanvoerder van Oranje kunnen worden. In mijn ogen moeten zij juist gestraft worden voor hun gedrag , en niet de ontevreden spelers die klagen.

Een nieuw team moeten we inderdaad bouwen , maar in mijn ogen ook met een nieuwe bondscoach. Van Marwijk heeft van deze selectie geen team kunnen maken en zijn tactiek en selectiebeleid hebben bijgedragen aan de deceptie. Uiteraard kun je na dit EK concluderen dat de enige juiste aanvoerder Wesley Sneijder zou zijn , qua spel en gedrag.

25 juni 2012 om 23:52

nee dat is onzin. Als je gewoon vanaf het begin Huntelaar in de spits had gezet en RVP op tien voor het aanvallend geweld. Robben op links die hun van voorzetten voorziend en Sneijder hangend op rechts. En dan VDV naast De jong. Nee dit was het systeem waarin Bert moest spelen. Maar Bert vond dat RVP in de spits moest en dat jongens als Affelay en Van Bommel moesten spelen ten faveure van VDV en Kjh. Complete waanzin natuurlijk.

25 juni 2012 om 23:53

Lol jij kan geen systeem bedenken met die 5 spelers?? Wat dacht je van 4-3-3... Klinkt heel gek misschien..
Alleen van Persie zou niet op zijn originele positie starten maar met zijn kwaliteiten moet hij dit gewoon in kunnen vullen zonder gezanik.
Ik heb de verdediging gelaten zoals ie op dit ek was.

Stekelenburg
Van der Wiel
Heitinga
Mathijsen
Willems
Sneijder
N. De Jong
Van der Vaar
Robben
Huntelaar
Van Persie
26 juni 2012 om 00:47

Op basis van wat is Wesley Sneijder de juiste aanvoerder?
Zie teamvoetballers als Schweinsteiger, Ozil, Pirlo, Iniesta, Xavi etc voetballen en vergelijk dat eens met Wesley Sneijder die alleen maar op doel wil schieten en zoveel balverlies lijdt.
Echt geen leiderstype maar nog steeds een onvolwassen voetballer die altijd voor eigen glorie gaat als het kan.
Ik begrijp dat ophemelen van Sneijder niet en dat papegaaien na gepraat. Heeft een helft goed gespeeld tegen Denemarken maar was verder erg zwak en bovendien voelde hij zich te groot om links op het middenveld te spelen en dat noemt zich een aanvoerder.

26 juni 2012 om 02:16

@bombanera99

Ja dat hebben we gezien , Wesley Sneijder schoot tegen Denemarken alleen maar op doel en stelde helemaal geen andere spelers instaat te scoren.

Word wakker , nog nooit leverde er een speler op het EK zijn teamgenoten zoveel kansen op als Sneijder deed tegen Denemarken. Dat de aanvallers van Oranje die niet benutte deed Oranje de das om. Je argumenten dat hij teveel zelf doet is een kortzichtige visie gebaseerd op selectief graven in het verleden. Hij leed juist amper balverlies , stelde veel teamgenoten in staat te scoren en had zelf amper doelpogingen. Logisch ook , omdat Afellay , Van Persie en Robben allemaal hun eigen wedstrijd speelde en zelf veelal probeerde vanuit iedere (on)mogelijke hoek een poging te wagen.

Half Nederland heeft de afgelopen 2 jaar toen Sneijder bij Inter niet lekker zijn draai had geroepen dat hij een overschatte voetballer was die er eigenlijk niks van kon ondanks dat hij 2 grote toernooien op rij de beste speler van Oranje was. En wonderlijk , ook dit EK was hij weer de beste speler van Oranje.

Sneijder heeft de verantwoordelijkheid genomen om ondanks alle rotzooi binnen de selectie er 1 elftal uit te maken. Hij toonde tevens aan uitstekend inzicht te hebben door tegen Van Marwijk te vertellen dat het systeem faalde met de vleugelspelers. Ook belangrijk , iemand als Sneijder zou als aanvoeder wel geaccepteerd worden in plaats van Mark van Bommel.

26 juni 2012 om 08:14

Tuurlijk bestaat er wel een systeem voor. 4-1-2-3 of 4-1-4-1, kan prima, maar bertje verzuimde dat omdat hij altijd met 2 verdedigende middenvelders moest spelen.

26 juni 2012 om 08:21

Volgens Bert is van Persie de beste op 10, hij vindt hem overigens ook de beste op 9, dus dit was best mogelijk. Zelfs Sneijder moest opschuiven om van Persie een plek te geven. Geeft wel aan wat voor status Robin heeft binnen de selectie.

26 juni 2012 om 11:00

En op basis van zijn spel in het NL elftal zie ik niet waar hij die status aan verdient. Hij moet zich schikken in een rol op de vleugels, maar hij zal wel tegen Bertje gezegd hebben dat hij daar niet wil spelen.

Het gevaar van de vleugels was dit EK om te janken. Zowel tegen Denemarken als tegen Duitsland was te zien dat de achterlijn te weinig gehaald werd door de vleugel spelers en er dus via die weg geen aanvoer was voor de spits. Er is dan, op Bert na, geen coach in de wereld die Sneijder van zijn positie gaat halen om hem op linksbuiten te zetten.

26 juni 2012 om 11:02

"van Persie en Afellay hebben (mits de verhalen kloppen) zich zo misdragen dat beide nimmer aanvoerder van Oranje kunnen worden. In mijn ogen moeten zij juist gestraft worden voor hun gedrag , en niet de ontevreden spelers die klagen."
Huntelaar heeft als de verhalen kloppen ook veel te veel commentaar gehad. Daarmee verziek je gewoon de sfeer. Je hoort je in je rol te schikken en anders donder je maar op. Dit is gewoon een goed besluit van Van Marwijk.

Over dat dat Van Marwijk er geen team van kan maken wil ik ook nog wat zeggen:
In 2010 kwamen we juist zover omdat we een team waren. Alleen verziekte Huntelaar (en Van der Vaart in mindere maten) de sfeer, en dan valt het team door al die frustraties over dat eeuwige gezanik van Huntelaar en VdV uit elkaar. Daar kan Van Marwijk niets aan doen.

26 juni 2012 om 12:54

@tom12:

In 2010 kwamen we juist zover omdat we een team waren. Alleen verziekte Huntelaar (en Van der Vaart in mindere maten) de sfeer, en dan valt het team door al die frustraties over dat eeuwige gezanik van Huntelaar en VdV uit elkaar. Daar kan Van Marwijk niets aan doen.

Herstel: het is juist de taak van Van Marwijk om hier iets aan te doen, en dat heeft hij niet gedaan.

25 juni 2012 om 23:43

Stel dat Van Marwijk blijft, dan kun je hem hierin gelijk geven. Ik hoop ook op een nieuwe bondscoach zodat iedereen op nul begint, maar Van Marwijk zal dat terecht niet doen indien hij aanblijft.

26 juni 2012 om 08:42

Ronald Koeman moet coach worden. Hij houd Heitinga, Huntelaar en van der Vaart er zeker wel bij. Dit kan gewoon echt niet. Slaat helemaal nergens op.,

26 juni 2012 om 11:36

@cookinho

Er moet inderdaad een nieuwe bondscoach komen!
Echter dat verandert niets aan de spelerssituatie!
Huntelaar is een rotte appel schijnbaar en maakt veel gedoe in de groep,
en Vd Vaart schijnbaar ook met de groep ofzo.

Als iemand totaal niet in de spelersgroep valt dan moet die gewoon oprotten.
Anders heb je telkens een rotsfeer en daar heb je niets aan.
Dat heeft niets met de coach te maken, hij valt gwn niet goed in de groep.

V. Bommel, Boula, Kuyt, Mathijssen enzo zijn gewoon te oud en brengen niets meer.

Heitinga is bagger, maar ja wat hebben we verder....
Vd Vaart hoort er idd wel gewoon bij maar is schijnbaar zo'n rotte appel in de groep ofzo
en zelfde voor Huntelaar.

''john Heitinga, Klaas-jan Huntelaar en Rafael van de Vaart komen naar verluidt ook niet meer in de plannen van Van Marwijk voor.''

Als dit waar is mag Bert zich doodschamen. Huntelaar is de beste afmaker, Van der vaart is de beste middenvelder en Heitinga is ondanks een slecht EK de beste verdediger van Nederland op dit moment.

25 juni 2012 om 23:39

Haha inderdaad, maar dit bericht moet je met een paar honderd kilo zout nemen, helemaal nergens op gebaseerd. Johan Derksen/vi hebben de laatste weken ongekend veel onzin uitgekraamd puur om te scoren, valt me tegen, zeker van het blad VI, Johan Derksen heeft er al langer een handje van op tv.

25 juni 2012 om 23:42

Ik vind dat bert zich hiervoor niet hoeft te schamen. Als heitinga daadwerkelijk het lek was dan moet je hem niet meer selecteren want veel spelers zullen hem niet meer moeten.
Van der vaart snap ik ook wel over 2 jaar lijkt hij mij toch een stuk slechter omdat hij nou al niet zoveel meters maakt en er zijn grote talenten op zijn positie met maher, strootman, clasie, fer, duarte, de jong en wijnaldum.
Huntelaar vind ik het enige onbegrijpelijke omdat hij toch een topper is. Maar ik vind niet dat ik me daar over kan uitspreken want ik weet niet wat Huntelaar nou precies heeft gedaan.
Ik weet niet van wie dit bericht komt maar ik denk dat het van Derksen of van van Gelder komt en hun verhalen lijken vaak niet te kloppen.

26 juni 2012 om 11:43

@memphisdepay

Precies!
Over Huntelaar valt ook niets te zeggen want schijnbaar heeft hij gewoon ontzettend veel rotzooi zitten schoppen in de spelersgroep en zo iemand moet je er gewoon niet bij hebben. Heb je helemaal niets aan.
Ik vind dit juist heel goed van Bertje, ook al moet hij oprotten.

Al dat gejank van Nederlanders weer bah....
Er is meer dan alleen de kwaliteit van een speler.

25 juni 2012 om 23:43

Heitinga speelde waardeloos. Dat is toch wel duidelijk geweest. Het wordt tijd dat er eens wat nieuwe verdedigers opstaan. Is wel hard nodig.

25 juni 2012 om 23:47

Hier word ik zo moe van .. wij weten het allemaal weer beter dan de bondscoach. Die man zit bovenop de groep en weet wat er speelt, het is dit EK rampzalig slecht gegaan en dat heeft oorzaken, de bondscoach weet wat de oorzaken zijn en moet daarom ingrijpen om te voorkomen dat het op het WK weer zo slecht gaat en dat we ons überhaupt plaatsen voor het WK.

Hij kan wel weer Huntelaar en vd Vaart en Heitinga gaan selecteren maar dan hebben we dadelijk weer precies hetzelfde gezeik binnen de selectie (als het waar is) is dat wat we willen ? ik vertrouw erop dat Bert de juiste keuzes maakt het zijn toppers voor het NL elftal die 3 maar soms moet je keuzes maken die noodzakelijk zijn voor het groepsproces, die keuzes kunnen voor de buitenwacht heel onbegrijpelijk zijn.

26 juni 2012 om 08:30

En wat als het juis van Marwijk is die de oorzaak is voor het groepsproces! Kan hij dan nog steeds de juiste keuzes maken??

26 juni 2012 om 10:59

Heitinga beste verdediger Lol die komt volgend seizoen nergens meer aan de bank let maar op, nooit en nimmer meer selecteren voor Oranje. Van der Vaart kan je gebruiken als invaller, blijft hij maar zeiken niet meer selecteren en verder gaan met Maher. Huntelaar ben ik met je eens.

Fantastisch. Niet Van Marwijk, maar onze lieve voetbalbond slaat hier een gigantische flater.
Zolang er geen transparantie is over hetgeen er gebeurd is, zal dit nooit draagkracht vinden en zal de druk op Van Marwijk onmenselijk worden.

Die man is niet goed... Hopelijk komt er een nieuwe bondscoach die wel alle sterren durft op te stellen... En ze natuurlijk goed laat ballen. Bertje moet zijn eigen problemen opzij zetten... Rijp voor het tehuis?

Achja Derksen.. Afellay was toch niet the root of all evil after all

26 juni 2012 om 08:16

Ik denk het juist wel, want hij kreeg de voorkeur boven velen die dit seizoen wel gespeeld hebben, dus daar ligt natuurlijk wel een groot probleem en motivatieprobleem.

26 juni 2012 om 11:03

juist het probleem van van Marwijk, hij denkt te persoonlijk vandaar dat sommige spelers voorkeur krijgen die ze niet moeten krijgen.

26 juni 2012 om 11:08

Ben ik t met je eens. Maar J Derksen alias de bromsnor, deed het voorkomen alsof iedereen in de selectie Ibi haatte omdat hij zo arrogant was. Ibi was, aldus de snor, 1 van de grootste oorzaken van de ergernissen binnen het elftal.

Als dit echt zo was, zou v. Marwijk Ibi dan behouden? v. Marwijk is gewoon een nuchtere Hollandse boer hoor, die trapt m er zo uit.

Dus ik denk dat Derksen of opzettelijk foutieve info doorgekregen heeft van zijn ''lek'' of dat ie de negatieve info over Ibi vergroot heeft om wraak te nemen op de reactie van Ibi richting de Gijp.

Nederlandse elftal is duidelijk sinda de komst van van Marwijk niet meer van ons, maar voor eigen interne Nederlandse elftal, heb ik het gevoel.

26 juni 2012 om 01:01

het nederlands elftal is ook niet van het volk. Het nederlands elftal speelt voor het volk, maar het volk beslist niet wie er in staat dat is toch logisch anders kun je net zo goed de minister president als bondscoach laten fungeren. Bert gaat gewoon de juiste keuze maken en ik ben het volledig met hem eens.

Whahaha oftewel bertje stelt zijn persoonlijke belangen weer voorop?

robben speelde een waardeloos Ek!
van der wiel ook!

wat zeg ik? iedereen behalve sneijder speelde een slecht ek.
dit slaat echt nergens op die vent is echt het spoor bijster

Bertje Schaam Je!!!!

26 juni 2012 om 00:49

Ook Sneijder speelde een slecht Ek.

26 juni 2012 om 03:51

@ bombanera99

Ik denk dat je dan serieus naar het verkeerde toernooi hebt gekeken.
Sneijder was veruit de beste man, en speelde gewoon een goed Ek.
Hij had tegen Denemarken al 5 assisten op z'n naam kunnen hebben. Of ben je soms die magistrale pass met de buitenkant voet op Huntelaar vergeten? Dat was toen al dé pass van het ek.
Zet je anti-sneijder bril eens af, ik zag je net ook al posten dat je sneijder niks vond.

26 juni 2012 om 18:12

Zet je pro Sneijder bril af joh.
Hij heeft een aardige helft tegen Denemarken gespeeld maar heeft daarna niets meer in het toernooi laten zien. Volgens mij heeft het NLs elftal 3 wedstrijden op het EK gespeeld en niet een halve wedstrijd.
Het is grappig om overal te lezen dat Sneijder op het EK goed was gebaseerd op een helft tegen Denemarken. Schei toch uit met dat kleuren kijken.
Noem mij eens iets goeds wat hij in de wedstrijd tegen Duitsland en Portugal heeft laten zien dan?

26 juni 2012 om 08:18

Bertje is een echte zakkenvuller!! contract tekenen, gezeik tijdens het EK en anderen de schuld geven van zijn falen!!

26 juni 2012 om 15:47

Jij bent grappig

Nigel de Jong deed het verdedigend werk van Robben, Sneijder, Afellay, en van Bommel.
Maar mensen kijken alleen naar spelers als ze de bal hebben.
Moet je de wedstrijden maar eens terugkijken dan zie je hoe weinig er word meeverdedigd. Vergelijk dit eens met Ashley Young de linksbuiten van Engeland die rent gewoon altijd met de back mee en voert al zijn taken goed uit en scoort en geeft assists.

Sneijder heeft verdedigend ook niet echt geholpen en niet zoveel meters gemaakt.
Daarentegen heeft Van der Wiel de meeste meters moeten maken doordat onze vriend Arjan Robben helemaal niks deed.

Vind je het raar dat ze zeggen het veld was zo breed en zoveel ruimte werd er weggeven.

En terecht want je moet blij zijn als je bij de selectie zit en dan gaan die 2 een hoop hommeles maken omdat ze vinden dat ze de beste zijn terwijl het een teamsport is.

De rest snap ik ook want er moet de jeugd een kans worden gegeven.

25 juni 2012 om 23:35

ok dus jij ddurft te zeggen dat huntelaar onterecht geirriteerd is over zijn bijrol?

die jongen heeft een doelpunten gemiddelde waar van persie mag van dromen...
huntelaar hoort gewoon in de basis van de vaart ook....

hoevaak is nigel de jong al over de scheef gegaan qua aggressie?
hoevaak is hij er al uitgezet?

bert meet met 2 maten en denkt enkel in eigen belang niet in teambelang

25 juni 2012 om 23:46

Nee dat zeg ik niet maar misschien is het zijn eigen schuld omdat hij naar de pers toe keer op keer zijn onvrede uitte!

En van de Vaart exact hetzelfde want je best een deel van het team want van de andere bankzitters hoorde je weinig en dat Huntelaar in de basis hoort is jou mening maar ik vind dat niet!

26 juni 2012 om 01:03

alleen doet een spits meer dan scoren. Met huntelaar erin moet je elftal goed lopen op de spits na dat kan tegenwoordig alleen een ploeg als spanje omdat zij een ijzersterk middenveld en verdediging hebben. Huntelaar is voetballend zo zwak dat je gewoon met 10 man speelt. Huntelaar kan het niveau niet aan dat is duidelijk.

Ik ben ook voor van Persie in de spits

26 juni 2012 om 04:00

Geïrriteerd mag je best zijn, maar zoals Robben zijn op de belangrijke momenten (vlak voor en tijdens het EK) moet je daar niet meer mee komen. Dat is blijkbaar wel gebeurd als we alles mogen geloven.

En er is een verschil tussen ondermijnend gedrag in de kleedkamer of 'agressieve' tackel op het veld.

26 juni 2012 om 08:28

Ik weet niet wat jouw definitie van een spits is, maar een spits moet in de eerste plaats doelpunten scoren. Als hij anderen in staat stelt te scoren dan is dat een pluspunt. Van Persie doet dit al twee toernooien lang niet. En hoezo kan Huntelaar het niveau niet aan. Kijk even naar de doelpunten gemiddelden in Oranje en zie daar Huntelaar boven van Persie staan.

Verjonging oke, maar Van der Vaart, Heitinga en Huntelaar eruit?

26 juni 2012 om 01:04

is de juiste beslissing de rotte appels moeten gewoon plaatsmaken dat is duidelijk

26 juni 2012 om 02:28

Gooi Robben , Afellay , Van der Wiel en Van Persie er ook maar uit. Robben gaf alles en iedereen behalve zichzelf de schuld en vond schijnbaar dat zijn positie niet ter discussie stond. Van der Wiel heeft zich afgezonderd van de rest van de groep en leek meer met andere zaken bezig dan met voetbal , tot grote ergernis van vele. En Afellay en Van Persie wekten met hun arrogantie de grootste irritatie bij iedereen los. O ja, en de bondscoach had schijnbaar geen enkele controle over de selectie als de rotte appels zo hun gang mochten gaan.

Kortom een exit voor :
- Mathijssen , Van Bommel , Kuyt , Boulahrouz , Bouma ( allen te oud)
- Heitinga (het lek van Oranje ?)
- Van der Vaart en Huntelaar (voortdurend zitten mokken vanwege geen basisplek)
- Afellay en Van Persie (vreselijke arrogantie tegenover mede spelers)
- Robben (zoekt overal behalve bij zichzelf schuld en is hypocriet)
- Van der Wiel (niet met voetbal bezig zijn maar meer andere zaken)
- Van Marwijk (kan totaal geen orde houden )

Als je zo graag wil straffen , dan moet je ook doorpakken zoals de Fransen na het Wk 2010.

26 juni 2012 om 04:02

Ik ben benieuwd naar de onderbouwing van die opsomming. Het enige wat door meerdere media en journalisten is uitgedragen is het gedonder van Kjh. De rest is naar mijn weten alleen bericht door de VI en was gebaseerd op een enkele bron.

VI is een onbetrouwbaar commercieel amusement programma.

26 juni 2012 om 08:32

Al die spelers die jij noemt eruit, lijkt me een strak plan! Moeten we wel de opstelling een beetje aanpassen. maar dat hoort er bij.

Stekelenburg
Van Rhijn
Vlaar
Pieters
Wille
De Jong
Strootman
Narshing
Sneijder
Elia
L. de Jong
26 juni 2012 om 08:48

@eazy-e Ja, want alle andere media dan VI zijn superbetrouwbaar? Er zit inderdaad veel verschil in bronnen, en ook of je 1 of meerdere bronnen hebt, maar over het Nederlands elftal is alles speculatie op dit moment. Sneijder ontkent bijvoorbeeld het gedonder rond Kjh. Dat zet je voor het gemak dan maar even opzij? Veel media praten elkaar ook na. De praatprogramma's zijn stemmingmakend, onzin wordt daaruit ook voor waar aangenomen, etc, etc.

Er is in het geheel zoveel (wat dat dan ook precies mag zijn - niemand weet het) niet goed gegaan, dat de Knvb gewoon het beste een nieuwe bondscoach kan aanstellen. Hebben de spelers die overblijven wel 100 vertrouwen in Van Marwijk? Het is duidelijk dat er ook schuld bij hem ligt, dus ik betwijfel het.

26 juni 2012 om 15:53

@mowe

Eigenlijk raar maar jouw opstelling kan best werken.
Elia moet er wel uit die heeft maar 2 wedstrijden gespeeld het hele jaar.

Maar met zulke buitenspelers benut je de spits optimaal en tevens zou je Bas Dost wat een beperkte voetballer is maar een goede spits kunnen wisselen voor Luuk voor een plan B situatie.

Ik vind jou opstelling zo gek nog niet en zou ook Stekelenburg wisselen voor Krul en misschien Vlaar eruit voor De Vrij

Deze namen zouden niet opgeroepen moeten worden: Robben, Affelay, vbommel, Mathijsen, Kuyt en Van der Wiel.

Eerstgenoemde is een zeer egoïstische flankspeler, de anderen komen kwaliteit tekort.

25 juni 2012 om 23:50

Affellay ook? Je beseft wel dat hij net terug kwam van een hele zware blessure toch?

26 juni 2012 om 00:49

Maar wat heeft Affelay dan echt laten zien? 20 invalbeurtjes bij Barcelona? Laat hem eerst maar eens gaan presteren en idere week een wedstrijd spelen.

26 juni 2012 om 01:06

dat vind ik zo onterecht eenopinie afellay is gewoon een speler van ontzettend veel potentie en hij is gewoon een van de betere als hij in vorm is .. En bij barcelona leert hij voorlopig heel veel is ook goed voor zijn ontwikkeling:

26 juni 2012 om 08:17

@marionn
Zijn ontwikkeling? Hij is 26!

27 juni 2012 om 13:35

ja zijn ontwikkeling een voetballer is pas op zijn 28-30ste op zijn hoogtepunt

26 juni 2012 om 04:07

Waarom Afellay? Na de wedstrijd tegen Slowakije was iedereen lyrisch over hem en nu moet hij het plotseling ontgelden?

Ik quote: "inspirator Afellay geeft bleek Oranje weer een blosje terug". Zulke titels werden geschreven na de gewonnen wedstrijd tegen Slowakije.

26 juni 2012 om 08:20

Haha , na die wedstrijd leek hij ook geheel moe te zijn voor het hele EK! wat een drama!

26 juni 2012 om 09:47

En als Robben de eerstvolgende wedstrijd weer eens de sterren van de hemel speelt dan is iedereen weer apetrots op hem en is hij weer 1 van de beste spelers van de wereld.
Nee, ik neem deze opmerkingen en reacties totaal niet serieus.

nou geen huntelaar, van de rvaart en geen heitinga... de verdediging van nederland is nu al gatenkaas! Dan gaan ze het tegen turkije wel moeilijk krijgen hoor, die nu lekker veel zelfvertrouwen hebben en een jonge ploeg!

26 juni 2012 om 10:35

En de verdediging met Heitinga was geen gatenkaas? Door fouten van Heitinga hebben we verloren van Bulgarije en Denemarken. Goed dat Mathijsen en Heitinga niet meer geselecteerd worden. En dat houten Klaas Stuntelaar niet meer welkom is. Jammer voor al die Ajaxfans die in hem een soort Messi zien maar we gaan toch ook niet meer types als Houtman of Van Loen meer selecteren. Kom nou!

26 juni 2012 om 10:49

ja hebt wel gelijk over heitinga, maar wat zie jij dan als alternatieven voor in de verdediging? ik zie in nederland echt geen goeie verdedigers

26 juni 2012 om 11:39

Viergever? Nuijtink (spelling?) De Vrij? Het zou jammer voor de Nederlandse competitie zijn maar wel beter voor hun ontwikkeling als ze naar het buitenland gaan.

26 juni 2012 om 16:03

Viergever, De Vrij, Nuytinck, Van Rhijn, Rekik, Gouweleeuw, Virgil van Dijk, Rekik, Buttner, Janmaat, Bruma (teveel hype), Bruno Martins Indi, Leerdam, Ligeon, Najah, Kyle Ebicilio, Nathan Ake, Burnet en van Aanholt (had ik ooit hele hele hoge verwachtingen van maar heeft een terugval)

Een paar spelen zelfs al regelmatig, een paar spelen al in het buitenland en een paar nog bij de jeugd.

Komt over 2-4 jaar helemaal goed.

Dit slaat toch he-le-maal nergens op?
De topscorer van Duitsland eruit laten en de enige speler die op het EK in 1 wedstrijd een goed niveau behaalde nooit meer oproepen, evenals een van de betere verdedigers van het Nederlands elftal en vervolgens de twee zwakste spelers van het EK erbij laten?

Ontzettend ongeloofwaardig!
Ik denk dat de tijd van Van Marwijk over is als bondscoach!

27 juni 2012 om 13:37

vond je dat werkelijk? huntelaar en goed niveau? hij kreeg ballen aangespeelt om te kaatsen en 9/10 verloor hij ze aan de tegenstander. Hij krijgt de kansen en maakt ze niet af. Hij loopt eerder in de weg dan dat hij goed meevoetbalt, hij gaat op posities staan waar hij helemaal niet goed in is, nee huntelaar hoort er niet meer bij een verschrikkelijke spits.

Apart. Heitinga, Huntelaar en V/d Vaart zijn toch goede voetballers. Eerst maar even afwachten op de eerst komende interland, maar het zou eigenlijk wel schandalig zijn als deze drie spelers niet meer opgeroepen worden.

Is goed. Er komt een nieuwe generatie aan en geef die een kans.
Ik denk dat het nog wel goed komt tussen Van der Vaart en Bvm.
Maar het komt niet meer goed tussen Huntelaar en Bvm.

Dan heb je op de bank nog :
Krul , Van Rhijn , Maher , Ola John , Luuk de Jong etc...

Stekelenburg
Van der Wiel
Nuytinck
Viergever
Willems
Van de Vaart
Strootman
Sneijder
Narsingh
Van Persie
Robben
25 juni 2012 om 23:37

vd vaart wordt niet meer opgeroepen.... dus je opstelling klopt al niet meer....

viergever, nuytinck en willems kunnen het niveau 100% zeker nog niet aan. Kijk hoe willems speelde dit EK iedereen speelde hem eruit...

25 juni 2012 om 23:39

kwalificeren we ons dan wel?

25 juni 2012 om 23:41

In 2014 op het WK zullen deze spelers het niveau zeker wel aankunnen.!!

25 juni 2012 om 23:45

Denk dat Nuytinck niet de voorkeur krijgt boven Stefan De Vrij.
Tevens hebben we hier iets teveel aanvallende spelers.

Stekelenburg
Crackory
De Vrij
KoeieVla
Willempies
Maher
Sneijder
Stootkop
Narsingh
Van Persie
Ola magnum
26 juni 2012 om 08:34

Ik denk dat Nuytinck aankomend seizoen gewoon voor ajax speelt!! Als het nu niet is, dan waarschijnlijk wel voor de winter als ajax dan wel of niet wordt uitgeschakeld in de CL. Plus dat hij aanvoerder is bij het Jong Oranje, dus hij zal de kwaliteiten wel hebben!!

27 juni 2012 om 13:38

Stefan de vrij hoort er zeker in in de plaats van nuytinck naar mijn mening iets te overschat die nuytinck speelt wel aardig maar blinkt ook zeker niet uit

Zoveel namen doorstrepen, de meesten vind ik nog redelijk logisch maar ik vind gewoon dat Van Marwijk moet opstappen, hij had al dit geauwehoer moeten voorkomen en dat bijvoorbeeld huntelaar nooit meer word opgeroepen door van marwijk is een grote zonde voor het NL elftal want ze gaan hem echt wel nodig hebben richting brazilie! Een nieuwe coach, die een hard hand heeft zodat je niet deze problemen krijgt en waardoor de spelers met een nieuwe start kunnen beginnen!

26 juni 2012 om 10:38

Luuk de Jong en Van Wolfswinkel hebben nu al meer potentie dan Huntelaar. Ik snap Bert wel.

26 juni 2012 om 11:05

Ik hoop dat dit een troll is maar ik vrees het ergste...

Ongeloofelijk is dit! hij laat de 3 beste spelers van het Nederlands elftal dus thuis... wat een flapdrol is Van Marwijk geworden,

Van Marwijk kan beter de eer aan zichzelf houden. Er is gebleken dat er geen chemie meer is tussen hem en de ploeg. Zijn krediet was aardig hoog, maar als je van zulke spelers al afscheid moet nemen? Dan is het einde toch echt nabij.. Misschien tijd voor een frisse wind die alle neuzen de juiste richting op kan zetten..

Van Marwijk is compleet doorgeslagen, de jongens die hij niet meer in de hand heeft die roept hij niet meer op. Als hij nou een ruzietje had met Fredje Bouma kan het me niks schelen, maar Huntelaar, van der Vaart en Heitinga niet oproepen is pure waanzin. Het is of hun eruit, of de coach eruit. Dan kies ik dus duidelijk voor de coach, oprotten ermee.

Ook erg onsportief richting Huntelaar toe, die jongen heeft alle reden om ontevreden te zijn op zo''n tournooi. Daar moet je begrip voor hebben. Het was notabene Huntelaar die ons door de kwalificatie heen schoot.

Ik geloof er niks van al gebeurt dit snap ik niks van voetbal meer ik vind bertje een egewijze l*l huntelaar altijd opstellen na zon seizoen

Volgens mij hoef je alleen Afellay en van Persie voorlopig thuis te laten en dan heb je de meeste problemen opgelost. En van Marwijk moet natuurlijk nog steeds opzouten.

Ze vriend Affelay zou hij niet wegsturen wat een hypocriet en Huntelaar Vd Vaart en Heitinga wel?... Valt me ook op dat alle ajaxcieden niet opgeroepen worden en van Marwijk ze vriendjes wel altijd. Vriendjespolitiek.

25 juni 2012 om 23:43

Ach ja omdat Derksen zegt dat die 2 de slechterikken waren.. Wie weet nu beter wie de stoorzenders waren.. de bondscoach of Derksen.. Jij ziet liever Johan Derksen als bondscoach volgens mij. Die bouwt wel een team van subjectieve aannames.

Gooi dan maar meteen BVM er ook uit... Want KJH en VDV zijn gewoon te goed om er definitief uit te laten. Hetzij als wisselspelers. Zonder die 2 heb je stuk mindere wissels. Dan zou je Luuk de Jong in spits bijv. hebben is een stuk minder dan Kjh. dan maar liever Bertje eruit

Heerlijk als dan ook Stekelenburg, Sneijder en De Jong lekker afscheid nemen. Wegwezen met deze bondscoach zeg. Als je dit soort jongens weg wilt werken ga dan lekker ergens in een woestijn werken ofzo waar niemand er om maalt.

Ik ben wel in voor verjonging, maar spelers als Huntelaar en vdvaart kun je niet gewoon achterlaten! Dat zijn 2 van je 5beste spelers, die ga je zeker missen al is het alleen maar voor de kwalificatie.. De rest van de spelers kun je missen, alhoewel ik het wel raar vind dat een speler als Heitinga niet meer wordt opgeroepen omdat hij een slecht toernooi heeft gespeeld

Alle drie horen nog steeds bij de beste 23 van nederland over twee jaar. Een bijzonder domme beslissing dus. Misschien in de spiegel kijken, wat goede gesprekken houden, en als het niet lukt misschien er over nadenken om weg te gaan. Die spelers moeten ook normaal doen, je speelt voor je land verdomme! Zelfs Balotelli kon normaal doen toen ie op de bank zat.

Als Mathijsen stopt en Heitinga en Boulah worden gepasseerd hebben we Vlaar Maduro, De Vrij, Indi, Gouweleeuw, Nuytick en Virgel van Dijk en Viergever. Beetje heel erg onervaren lijkt me. Maar we spelen wel in een enorm slechte poule nu, dus dat biedt perspectief.

Ik denk dat er eerst openheid van zaken dient te komen over hetgeen er gebeurt is binnen de muren van het Nederlands elftal voordat we kunnen oordelen hier wie er wel of niet terecht of onterecht niet meer geselecteerd gaan worden.

En zn lievelingetjes van Persie en Afellay kunnen alles maken he Bertje?? Hij moet zichzelf schrappen. Als hij zo doorgaat kotst heel nederland hem uit....een hoop doen dat nu al!!

Ach wat maakt het ook uit he. Hij heeft zn favorieten en die zullen altijd spelen of ze nu helemaal uit vorm zijn of niet. Iedere andere speler in de selectie enandere jonge talenten krijgen nooit een kans. Alles staat vantevoren al vast. Gek he als een Huntelaar dan gek wordt! Zou ik ook worden als ik nooit 1 eerlijke kans zou krijgen alles vantevoren al vast zou staan! En als ie wel opgesteld wordt staan ze al 0-2 achter met een teamom zich heen die er geen geloof meer in heeft of moet ie met een stelletje ego's naast zich spelen waar je niks aan hebt.

Bertje ga zo door jongen.....je bent alle krediet die je hebt opgebouwd straks helemaal kwijt! Dan kotst iedereen je uit!

25 juni 2012 om 23:47

*gaaaaaaappppppppppppp*

Is het weer zo ver?

"zou ik ook worden als ik nooit 1 eerlijke kans zou krijgen alles vantevoren al vast zou staan! En als ie wel opgesteld wordt staan ze 0-2 achter of moet ie met een stelletje ego's naast zich spelen waar je niks aan hebt. "

Hij kreeg toch een basisplaats tegen Portugal? Bert van Marwijk heeft Huntelaar toch de voorkeur gegeven in de spitspositie boven zijn "lieveling" van Persie?

25 juni 2012 om 23:52

Een basis plaats tegen portugal ja........heb je gezien wie er naast hem stonden???? Dan weet je vantevoren al dat huntelaar niet gaat scoren man! Robben die geen man voorbijkomt en geen voorzet heeft en Sneijder die alleen met die rechtsback meeloopt en ook geen voorzet geeft. Beter opletten! Huntelaar heeft er helemaal niks aan gehad. van persie kan zelf nog voetballend dingen doen maar faalde daarin. Huntelaar heeft duidelijk meerdere keren voor de camera gezegd dat hij voorzetten nodig heeft. Dat ie aanvoer nodig heeft en wat doet onze fantastische bondscoach die gaat zn eigen gang weer en zet de verkeerde spelers naast hem waar ie niks aan heeft. Hij heeft spelers als Narsingh nodig die de achterlijn halen en die bal op zn pan gooien!!! Als je dat niet eens ziet heb je ook totaal geen verstand van voetbal.

26 juni 2012 om 00:19

En dat probleem heeft van Persie ook. Tuurlijk, hij heeft kansen gemist, maar bedenk ff van wie hij die kansen aangeboden heeft.......... Precies, alleen van Sneijder.. Geen enkele doelpoging of kans is mogelijk gemaakt door 1 van de buitenspelers. Iedereen roept over Huntelaar dat hij geen voorzetten krijgt, maar dat krijgt van Persie ook niet. Elke spits gedijt bij goede voorzetten. Dus Huntelaargroupies moeten het niet als excuus gebruiken dat hij geen voorzet kreeg. Als de trainer wilt spelen met deze buitenspelers, wees dan objectief; welke spits stel je dan op? De mensen die nu zullen zeggen Huntelaar moeten dan beseffen dat hij waarschijnlijk geen enkel voorzet krijgt. Pas als de coach met echte flankspelers zou spelen is r sprake van een inhoudelijke discussie. Het probleem ligt namelijk niet aan de spits, maar aan de aanvoer van de buitenkanten. Als je objectief kan kijken, dan

26 juni 2012 om 00:19

Nee jij hebt lekker veel verstand van voetbal. Jij denkt dat Bruno Alves en Pepe die huntelaar lekker zijn gang laten gaan? Zelfs Mario Gomez had het knap lastig tegen die twee laat staan een subtopper als Huntelaar.

Ik denk dat jij niet snapt waarom Portugal zo eenvoudig won. Zelfs al had van Marwijk Narsing opgesteld dan zou het niet veel uitmaken want in dit systeem moeten de flankspelers niet alleen aanvallen maar ook veel meeverdedigen.
Waarom denk je dat Willems en van der Wiel juist in problemen kwamen?
Dat kwam omdat ze geen steun kregen van de flankspelers. Met alle respect voor Narsing maar fysiek en conditioneel is het EK niet te vergelijken met de Eredivisie.
Hoe slecht het aanvallend ook was, verdedigend zat het nog slechter in elkaar en daar lag het probleem. Het had weinig gescheeld of Nederland verloor met grote cijfers van Portugal (3-1/4-1).

Eigenlijk heb je dus niets aan Huntelaar want je speelt praktisch met 9 man, 1 keeper en 1 ballenwachter in de 16. Zo speel je Portugal voetballend in ieder geval nier kapot.

Je zou beelden eens moeten zien van de allergrootste spitsen die in Oranje hebben gespeeld. Dan heb ik het over Kluivert, Bergkamp, van Basten en Cruyff. Dat waren geen ballenwachters maar aanvallers die allround waren en van Persie komt daar het dichts bij want hij is ook allround.

26 juni 2012 om 00:22

Wauw. De reden waarom je Huntelaar de voorkeur geeft, is dat Van Persie faalt. Maar nu Huntelaar faalt, ligt het aan de aanvoer. Waar in deze redenatie ga je ooit inzien dat Van Persie met diezelfde belachelijk slechte aanvoer te maken had.
Overigens, al die uitroeptekens die je gebruikt zetten nauwelijks kracht bij je verhaal. Overmatig gebruik.

26 juni 2012 om 01:15

Echt hè Lighters, wat een hypocriet. Als Van Persie niet scoort met die aanvoer ligt het aan Van Persie en als Huntelaar niet scoort ligt het aan de aanvoer.

26 juni 2012 om 02:35

@de moderator die Lighters een groen randje hebt gegeven..

Sinds het systeem dat alleen "echte goede reacties" een groen randje verdienen kan ik totaal geen onderscheid maar maken tussen zinvolle en minder zinvolle reacties.
Want in het huidige systeem word te weinig onderscheid gemaakt tussen goede en slechte reacties en de reacties die een groen randje krijgen zijn vaak kleine statements die de kern juist niet goed verwoorden of niet gerelateerd aan het artikel zoals deze reactie.

Ik wil dat ook nog reageren op je reactie.
Van Persie heeft niet alleen door zijn slechte spel ons in de steek gelaten.
Van Persie heeft zich zichtbaar afgezonderd van de groep en maakt zelf kleine vriendengroepjes.
Daarnaast vind hij ook nog dat hij 16 miljoen Nederlanders niet te woord hoeft te staan en stond hij te bellen na een nederlaag dat veel Nederlanders terecht interpreteerde als desinteresse.

Huntelaar had een eerlijke kans moeten krijgen en heeft hem niet gehad.
Hij heeft natuurlijk ook geen potte gebroken in de laatste wedstrijd dat hij mocht spelen maar dan is het gewoon te simpel om te zeggen dat Huntelaar heeft gefaald.
Huntelaar heeft nooit een eerlijke kans gehad en mag zeker niet beoordeeld worden op de wedstrijd tegen Portugal.

26 juni 2012 om 07:42

Hij heeft toch Ek-kwalificatie gespeeld? Of is dat ook geen kans meer tegenwoordig? Hij speelde tegen Duitsland, Bayern enz. enz. en is te licht bevonden.

Hij heeft meer minuten in de spits gestaan dan Van Persie, heeft een schot op doel gehad. Maar dan kreeg Huntelaar weer geen aanvoer. Raar dat Van Persie dan wel acht schoten op doel heeft.... Oh ja, wacht, Van Persie creëert zelf kansen!

Van Persie mocht niet met de pers praten van Arsenal en kap eens met dat gejank over dat Van Persie dan alsnog niet met de pers praatte, deed de rest dat ook maar dan hadden ze zich niet zo onmogelijk gemaakt bij elkaar. Stelletje ongeregeld.

26 juni 2012 om 09:08

@lighters: Je hebt deels gelijk. Zowel Van Persie als Huntelaar hadden (dankzij Van Marwijk's belachelijke opstelling) te kampen met een gebrek aan aanvoer. Echter, Van Persie is een speler die zelf ook kansen kan creeeren, dat kan Huntelaar niet. Van Persie kan zelf meevoetballen, dat kan Huntelaar niet. Dus als je zonder vleugelspelers speelt, dan zou Van Persie het nog redelijk moeten kunnen doen, terwijl Huntelaar dan al op voorhand afgeschreven is. Ik vind dat Van Persie redelijk heeft meegevoetbald, maar jammerlijk faalde wanneer hij in de buurt van de goal kwam. Huntelaar kwam niet eens in de buurt van de goal, maar dat was grotendeels niet zijn schuld. Van Persie was dus wel degelijk slechter dan Huntelaar, want Van Persie stond opgesteld in een systeem waarin hij iets zou moeten kunnen brengen, Huntelaar totaal niet. Van Marwijk heeft het uiteindelijk gewoon verprutst, niet Van Persie en zeker niet Huntelaar.

On: Dat Heitinga niet meer wordt opgeroepen is belachelijk. Als je mensen gaat afstraffen voor een zwak EK (zoals dit artikel suggereert), dan kan je alleen Sneijder meenemen de volgende keer. Opvallend dat Van Marwijk 3 ex-ajacieden laat afvallen, tel daarbij Anita en Emanuelson op, en ik begin me af te vragen watskeburt..

27 juni 2012 om 13:46

@leidsehood

Je spreekt jezelf tegen je zegt eerst dat ze allebei geen aanvoer hadden en dan opeens heeft van persie het slechter gedaan dan huntelaar integendeel vind ik want van persie had totaal geen aansluiting van sneijder robben en afellay huntelaar kreeg dit wel met van der vaart.

Verder heeft van Persie gescoort en huntelaar niet iets wat het volk erg belangrijk vind is de goal.. Het is gewoon nooit goed bij de nederlanders want iedereen loopt te zeuren over het resultaatvoetbal en nu was het opeens verschrikkelijk om te zien? waar waren jullie azijnzeikers in Z-a?? Nu zijn ze opeens niet in beste doen en van Persie heeft het gedaan. Wat zijn jullie voor supporters ik kan zoiets echt niet begrijpen.

Het is nooit goed ook niet als nederland de Europese titel had gehaald waren er nog mensen die roepen: Het spel was verschrikkelijk.

26 juni 2012 om 16:08

@ajaxdude

Huntelaar was in 2010 topscorer van Oranje, dat is 2 jaar geleden!
Vorig jaar was Kuyt topscorer met daarachter Van Persie
Dit jaar is Van Persie wederom topscorer van Oranje

Huntelaar heeft zelf ook geen pepernoot geraakt in 170 minuten op het Ek.
Van zijn 61 passes kwamen er maar 29 aan.....meer dan de helft van de ballen levert hij in bij de tegenstander.

Tegen Portugal hebben Sneijder en Van der Vaart hem 0x aangespeeld omdat zij donders goed weten dat elke pass naar hem een verloren bal was.

Mensen proberen dit goed te praten door te zeggen hij heeft geen aanvoer van de vleugels Maar Van Persie speelt toch ook met dezelfde vleugels maar voor hem geld dit excuus blijkbaar niet.

Mensen doen net alsof Van Persie nooit scoort voor Oranje maar hij heeft maar 2 goals minder dan Huntelaar en meer assists tevens voegt hij veel meer toe aan het voetbal en raakt hij de bal veeeeel minder kwijt.
Hij is ook ''gewoon'' nummer 8 topscorer aller tijden van Oranje.

Verstandig van Bert. Alleen van Van der Vaart heb ik het idee dat hij erbij hoort te zijn op basis van zijn kwaliteiten. Verder ben ik het er wel mee eens.. Deze jongens hebben totaal niets gebracht tijdens het EK. Je kan dus beter nu jongere (hongerige) spelers erbij halen.

25 juni 2012 om 23:54

Er zijn wel meer spelers die niks hebben gebracht... Neem bijvoorbeeld Robben, Van Persie, Van der Wiel, Willems en Afellay.

Moeten die ook niet meer komen haha?

Om eerlijk te zijn vind ik dit een juiste beslissing. Met Sneijder heb je een uitstekende controleur, beter als Van de Vaart. Van Persie gaat veel beter spelen als hij weet dat hij de juiste man in de spits positie vind. Dus VDV en Huntie zijn leuk om erbij te hebben maar ik vind het niet erg als je weggestuurd worden. Van Bommel wordt opgevangen door de Jong. Aan kwaliteit ligt het zeker niet.

25 juni 2012 om 23:42

"van Persie gaat veel beter spelen als hij weet dat hij de juiste man in de spits positie vind."

aan deze zin alleen al kan je zien dat jij geen verstand heb van voetbal....

huntelaar is in de vorm van zijn leven en van persie totaal niet!

leg allebei de interlandcarriere neer en leg de ratio neer van scoren per wedstrijd

trek daarna je conclusie

25 juni 2012 om 23:55

Doe dat eens van het seizoen 2011/2012... in Oranje he.

25 juni 2012 om 23:56

Om nou te zeggen dat van Persie niet in vorm was? Die heeft er toch aardig wat ingeschopt in Engeland.. Op het EK was het niet veel, maar dat was Huntelaar ook niet. En dat ellenlange gezeik dat Huntelaar geen bal kreeg, toen van Persie erin stond kreeg tie genoeg ballen omdat ie zich meer in het spel betrekt en Huntelaar beweegt geen meter, zo simpel is het

26 juni 2012 om 00:35

Alle wedstrijden dat van Persie in de spits speelde en Huntelaar in de spits speelde. Of wil je de wedstrijden dat van Persie aan de buitenkant stond ook meetellen? Ze waren beiden in goede vorm dit seizoen. To het EK

26 juni 2012 om 00:53

Je weet wat ratio betekent, toch? Verstand..... En deze opmerking die je maakt slaat nergens op. Appels en peren..

Nieuwe bondscoach! Dan zijn we ook van dit gezeur af. Opnieuw beginnen, klaar.

26 juni 2012 om 10:01

Of het begint opnieuw als de nieuwe bondscoach weer niet iedereen tegelijk op kan stellen en de ego-tjes er weer niet tegen kunnen.

26 juni 2012 om 13:31

Dat gebeurd alleen als er weer zo'n faalhaas als van Marwijk wordt aangesteld. Hiddink lijkt me de beste optie maar zie die maar eens weg te krijgen bij Anzhi...

Tsja...als je een selectie hebt met maar 5-6 mensen die meekunnen met de Internationale top, dan zou ik Vd vaart en Huntelaar zeker niet weghalen...en Heitnga had iedereen het voor het EK over dat ie een fantastisch seizoen had....zijn EK was dramatisch...maar die zou ik ook nog niet afschrijven.

Laten we wel realiseren dat de wk-kwalificatie eraan komt en we momentaal gewoon een matige selectie hebben. Een land dat Jetro Willems opstelt, hoort niet bij de Europese top, maar ook suptoppers straffen zo'n back genadeloos af.

Op zich goed dat er iets met gebeuren, anders krijg je een Frankrijk situatie, waar ze ook te laat ingrepen. Dus dan is de keus...de coach eruit, of aan aantal spelers eruit. Ik zou zelf dan toch kiezen voor de coach eruit...bert heeft het geweldig gedaan tot een jaar geleden, maar heeft het afgelopen jaar door zijn eigen halsstarrigheid toch wel een hoop fouten gemaakt en geloofwaardigheid verloren.

Nou, laten we zien of De Snor gelijk heeft.

Van Marwijk kiest er dus voor (mits de verhalen kloppen) om Afellay en Van Persie hun arrogante gedrag niet te bestraffen , maar wel de terecht ontevreden Huntelaar en Van der Vaart te straffen. En ik lees nog niks over zijn eigen aandeel in de uitschakeling, zoals zijn falende tactiek waar hij aan vast hield en zijn merkwaardige selectiebeleid de laatste maanden.

25 juni 2012 om 23:47

Die 2 zijn zn lievelingetjes. Die mogen hem zelfs beledigen tot op het bot en dan staan ze nog in de basis.

25 juni 2012 om 23:51

Vooralsnog lijkt het er dus op dat de heren die in het artikel genoemd worden, zich schandalig hebben gedragen. Dus waarom verwijzen naar Van Persie en Afellay? Wat heeft Van Persie nou echt verkeerd gedaan behalve niet met de media praten?

26 juni 2012 om 00:11

Nee , Van Marwijk gaat voor de zoveelste keer Van Persie de hand boven het hoofd houden. En nee , dan heb ik het niet over de media stilte , maar dan heb ik het over het gedrag. Volgens datzelfde VI heeft spelers groep zich het meest geergerd aan het arrogante gedrag van het duo Van Persie - Afellay, die zich vreselijk arrogant opstelde naar de medespelers toe. Ze hebben zichzelf boven de groep gesteld , en hebben beide als een dwijl gepresteerd.

Ik begrijp wel waarom Van der Vaart en Huntelaar ontevreden zijn , ze hebben beide nooit een echte kans gehad onder Van Marwijk omdat Bert aan zijn systeem vasthield met zijn vaste namen. Je behoord tot de beste voetballers van Nederland , en vervolgens krijg je geen kans omdat de bondscoach als een fundamentalist aan zijn systeem vasthoud. Daar zit je dan je beste jaren van je carrière mee opgescheept als topvoetballer. Vind je het gek dat ze ontevreden zijn ? En terwijl het duo Afellay en Van Persie zichzelf als een soort zonnekoning beschouwen en duidelijk niet presteren.

Ik ben onderhand wel klaar met Van Marwijk als bondscoach. Zijn tactische falen , zijn selectie beleid en schijnbaar ook niet instaat zijn maar een beetje team te creëren dit EK. Het is mooi zo , ik wil wel een nieuwe bondcoach.

26 juni 2012 om 00:25

Volgens mij heeft huntelaar meer dan de helft van het ek gespeeld, en echt niks laten zien. Als je je kansen niet aangrijpt, moet je vervolgens ook niet gaan klagen.

26 juni 2012 om 00:45

Wel lekker voor Huntelaar :
- erin komen voor 20 minuten bij een 1-0 achterstand tegen Denemarken
- erin komen bij een 2-0 achterstand tegen Duitsland voor 45 minuten.

De enige wedstrijd waarin hij de kans in de spitspositie heeft gehad (op het moment dat Oranje al zo goed als kansloos was) was tegen Portugal. In 3 wedstrijden heeft hij gespeeld , met minimale aanvoer, zodat hij misschien 2x de kans heeft tot een doelpoging gehad heeft.

Daar tegenover staat wel dat Van Persie , de andere spits , eerder slechter dan beter was. Hij scoorde weliswaar 1x (toen hij niet in de spits stond btw) , maar verzuimde wel veel kansen te benutten. Falend op het WK 2010 , falend tussen het WK en het EK en wederom falend op het Ek 2012.

Maar zoals ik hierboven zij , in het spelsysteem van Oranje faalt de spits eigenlijk altijd omdat er geen goede aanvoer is. Ik verwijt van Persie niet zijn falen op zich, want dat deed bijna de gehele selectie die minuten maakte. Maar wel zijn gedrag , en wanneer je dat soort gedrag toont moet je wanneer je faalt opdraaien voor de consequenties. Mij best dat je jezelf de beste vind omdat je tot beste speler van de Premier League gekozen bent. Maar als je jezelf daardoor boven anderen gaat verheffen dan zijn we ook kritischer bij falen. Zijn gedrag was cruciale in het ontbreken van teamgeest. Nou , dan mag je daarvoor best boeten.

26 juni 2012 om 00:48

Ik begin er nu juist weer zin in te krijgen. Semi-voetballers als Huntelaar lekker in Doetinchem laten. Of nouja, ergens ver weg. Pure voetballers als Maher er voor terug halen, voetballende verdedigers als Viergever, De Vrij, Willems en wellicht zelfs weer Van der Wiel. Spelers als Narsingh, Clasie, Fer en Ola John een echte kans geven.

Geen wereldtop, maar puur voetballend vermogen. De wereldtop heeft namelijk gefaald, nu weer tijd voor voetbal.

26 juni 2012 om 00:52

O god daar hebben we Persaingooner weer!!!! Ga jij ajb snel trouwen met vpersie sjonge sjonge jonge. Vpersie heeft zich gewoon als een eikel gedragen op dit EK. niet met de pers praten want het mag niet van Arsenal?? wat een onzin! Dan praat je toch lekker niet over Arsenal (wat maakt het dan uit??) en alsof Arsenal mij wat boeit! Dat zeg je dan toch tegen die journalisten! Het gaat nu om Oranje en om zijn fans en niet om de clubs! en mss gaat hij zelfs weg waarom zou hij dan nog luisteren naar Arsenal. Verder heeft hij zich met zn ruk-maatje Affelay afgezonderd van de groep (geen verjaardagscadeaus willen betalen etc.) zelfde als vdwiel maar dan met zn 2en. niet zeggen dat ik op de media afga Persiangooner want dat doe jij ook! Ga es even snel weg, scheinheilige vpersie-lover!!!!!

26 juni 2012 om 00:57

Huntelaar dromers die denken dat het een wereldspeler is, moet ik even uit hun dromen helpen. 99% van de trainers zouden van Persie in de basis zetten en Huntelaar ernaast. Gewoon een kwestie van verschil in kwaliteit.
Alleen willen ajaxieden dat niet inzien blind gemaakt door 3 doelpunten tegen Hoffenheim.

26 juni 2012 om 11:18

@persiangooner: We kunnen ook stellen dat Bert van Marwijk een hekel heeft aan spelers die voor Ajax spelen of hebben gespeeld. Zijn voorkeur voor Psv'ers en Feijenoorders moet ergens vandaan komen. Ik denk dat de aversie bij Bert jegens Ajax heel erg groot is. Maar hij is wel een ster in het verbergen van deze aversie. Ik vind het allemaal iets te toevallig.

26 juni 2012 om 12:27

Heel andere type voetballers en dus afhankelijk van hoe je wilt spelen en welke spelers je tot jouw beschikking hebt.

Als je met van Persie in de spits wilt voetballen dan moet je geen 4-3-3 met spelers op de flanken gaan spelen. Hij is simpelweg geen spits pur sang die in de 16 de balletjes die hij krijgt er in schiet. Van Persie wil veel bij het spel betrokken zijn en voetbalt veelvuldig op het middenveld om die bal te halen.

Normaal gesproken is Huntelaar de geschikte spits voor een 4-3-3 systeem, alleen onze bondscoach presteert het om Robben op rechts te houden, terwijl hij geen bal voor geeft en hij dit seizoen zijn kunstje van naar binnen trekken en genadeloos in de lange hoek schieten al wel verleerd bleek te zijn. Daarnaast een Affelay zetten zonder wedstrijd ritme op links zetten die uiteindelijk ook nagenoeg alleen naar binnen komt (of er eindelijk omheen gaat maar niet voor kan geven omdat van Persie weer eens uit de spits is gelopen) en voor eigen succes gaat. Nee, daarmee heeft onze bondscoach ons toch wel vleugellam gemaakt. Klap op de vuurpijl is natuurlijk het op links zetten van de wederom rechtspoot Sneijder zodat van Persie op 10 kan gaan ballen, terwijl Sneijder juist op 10 nog wel wat creëerde. Iedere leek kan nog wel bedenken dat cumulatief gezien de aanvallende opbrengst van Sneijder op 10 en dan van Persie op links veel hoger is dan Sneijder op linksbuiten zetten en van Persie op 10.

Technisch en meevoetballend gezien in Huntelaar geen wereldspeler. Ik denk dat Huntelaar dat zelf ook wel donders goed weet. Hij is echter wel een pure afmaker en dat is precies wat je in de punt nodig hebt in een 4-3-3 systeem. Afgezien van de goal tegen de Duitsers heeft van Persie in oranje ook maar 1 goal gemaakt tegen een tegenstander van naam, en dat was tegen Frankrijk in 2008. Ik raadt je aan de herhaling van die goal te kijken, want hij weet die voorzet op maat van Robben (van links) vanaf ongeveer 5 meter gewoon links naast de goal te mikken, ware het niet dat de keeper naar binnen rent en de bal tegen zich aan krijgt waardoor hij alsnog de goal in gaat.

Met Huntelaar en van Persie hebben we gewoon 2 spitsen van naam en klasse. Huntelaar wordt ook nu weer in verband gebracht met genoeg topclubs en dat is niet voor niets. Gezien zijn statistieken is het gewoon een topspits. Het is aan van Marwijk om een systeem te verzinnen waarin wij deze aanvallende toppers optimaal kunnen gebruiken. Of 1 van de 2 of ze dan allebei in de basis staan interesseert me niet, maar op het EK werd geen van beide op een juiste manier gebruikt.

26 juni 2012 om 04:17

Kortom jij baseert je mening op de VI die gebruikt maakt van slechts één bron!?

De VI die ook Sneijder een tijdje terug zwart probeerde te maken. Of was je dat alweer vergeten? Sneijder zou zogenaamd arrogant gedrag vertoont hebben en over zijn salaris hebben opgeschept. Toen het puntje bij het paaltje kwam bleek die gehele situatie heel anders te liggen. Het ging om een grap tussen Sneijder en Velthuizen die vervolgens vakkundig uit zijn verband werd getrokken. Dit om mensen zoals jouw met sensationele stukken te voeden zodat je elke avond maar weer kijkt.

Zet daar tegenover de verhalen over Huntelaar. Die komt aan de beurt aan kwalitatieve kranten zoals de Volkskrant, Nrc, Parool en het AD (iets mindere kwaliteit) ook journalisten als van Gelder en Spaan hebben er over bericht.

Een quote uit één van de vele artikelen die je blijkbaar niet gelezen hebt:

"huntelaar was dusdanig geïrriteerd dat hij zich de woede op zijn hals haalde van zijn medespelers en Van Marwijk. Volgens Van Gelder werd tegen de spits gezegd dat hij maar moest vertrekken 'als je nu je bek niet houdt'. In Het Parool doet Spaan er een schepje bovenop. Hij noemt de oud-ajacied 'het gezwel' van Oranje.

"wat Jack van Gelder zei over Huntelaar is het topje van de ijsberg, zei de ene. De andere meldde dat volgens hem Huntelaar niet meer zal worden geselecteerd, mocht Van Marwijk aanblijven", aldus Spaan."

Ik snap dat er vernieuwing nodig is, maar van der vaart niet meer oproepen.... Laat van Marwijk zelf maar opstappen

Ik hoop sinds heel even dat van Marwijk gewoon aanblijft. Ik geloof er namelijk geen bal van dat hij Huntelaar, vd Vaart en Heitinga buiten de selectie gaat laten..
Als 1 va de door Derksen genoemde spelers dan ook nog maar 1 keer bij de selectie zit kunnen we die smerige vervelende kwal derksen nooit meer serieus nemen.. Kan niet wachten op het eerste kwalificatie duel..

Big Up naar Bas Muijs..

Enige die moet opdonderen is toch echt Van Persie die al 4 jaar lang faalt
Hem kop wil hier in Nederland niet meer zien en horen..
Dat arrogante kop van hem kan ik niet uitstaan...

Van Persie is een loser die moet opkrassen, alleen maar kansen missen kansloos is hij toch.

25 juni 2012 om 23:49

Gelukkig scoorden Robben en Huntelaar erop los tegen Denemarken, Duitsland en Portugal. -_-

25 juni 2012 om 23:58

Heeft Huntelaar dan een kans gehad in de basis te spelen, nee. Robben is geen spits maar hij had wat pech maar bij Van Persie was allemaal knullig verkeerd aanname in een doelrijpe kans..

4 jaar lang faalt hij in kansen missen nou is het oprotten met hem...
Laat hem maar in Engeland blijven...

26 juni 2012 om 00:32

"heeft Huntelaar dan een kans gehad in de basis te spelen, nee. Robben is geen spits maar hij had wat pech maar bij Van Persie was allemaal knullig verkeerd aanname in een doelrijpe kans..

4 jaar lang faalt hij in kansen missen nou is het oprotten met hem...
Laat hem maar in Engeland blijven..."

Lol

Huntelaar had geweldige aannames zeg! En vooral in kansrijke posities want in de 16 is hij de meest gevaarlijke spits ter wereld [/sarcasme uit]

Huntelaar heeft 90 minuten tegen Portugal gespeeld. Dat was zijn kans.

En waarom had Robben pech? Omdat hij misschien inzicht mist en voor de pass koos toen hij kon schieten in een kansrijk(!)e positie? Had Robben pech met zijn voorspelbare akties en zijn vele schoten?

Laten we het gewoon bij feiten houden. Robin van Persie heeft gescoord en Huntelaar niet.

Welnee heitinga , vd vaart , Huntelaar prima weg ermee . Een schande zo als die spelers hun gedragen hebben super ego,s. Huntelaar speelde ,maar brengt niks omdat Nederland niet dat systeem voetbalt dus . Hetinga is een compleet drama , vd vaart denkt dat ie t helemaal is maar sneyder is natuurlijk beter dus klaar samen gaat niet .verder moet die vd wiel ook eruit als je Willems brengt kan je ook van Rijn brengen schat ik even hoger in . Neem van wolfswinkel of Luc de jong maar mee achter van persie . Jongens die nog normaal in leven staan .

25 juni 2012 om 23:43

Van Der Vaart kan niet eens een koe in halen zo traag is hij.. Ja zelfs mijn Oma is sneller en fitter dan Van Der Vaart zelden zo een traag iemand gezien...

26 juni 2012 om 00:52

maar hij brengt een stuk meer voetbal. met 2 controleurs ging het ook niet lekker? met van der vaart was het tenminste nog wat. die vent kan geweldig voetballen, hij was beter dan sneijder dit seizoen

Bert had die 'grote renovatie' al voor het EK moeten doorvoeren. Nu is die veel te laat, van Bommel, Mathijssen, Bouma, Kuyt Boularouz die hoefden wat mij betreft al niet allemaal meer opgeroepen te worden voor het EK. Een paar erbij voor de ervaring misschien, maar verder...

Van Marwijk moet gewoon eens durven te voetballen. Hij houdt er nooit rekening mee dat ze toevallig ook nog eens balbezit kunnen hebben. Ik heb nog nooit een aanval over meerdere schijven gezien. Het is altijd of een individuele actie of een voorzet en een doelpunt.
Het gaat niet om de spelers. Maar het lijkt me toch wel handig dat Huntelaar er nog een tijdje bij zit. Die heeft gewoon een neusje voor de goal.

Het Nederlands elftal over 6 jaar:

Je zult hetzelfde probleem krijgen met spitsen. Moet Dost erin? Of Van wolfsinkel? Maar Luuk de jong kan ook? We zien dan wel...............

Krul
Van Rhijn
Viergever
Douglas
Willems
Narsingh
Maher
Strootman
Ola John
Siem de jong
Dost
25 juni 2012 om 23:51

Schuif Maher maar op de plek van Siem, en zet Clasie op mid mid naast Strootman. Met deze 2 buitenspelers zou ik met Dost of L. De jong in de spits spelen, gezien de goede voorzetten van de buitenspelers.

En over 6 jaar Willems/buttner, en Douglas vervangen door een speler als De Vrij.

25 juni 2012 om 23:52

Hahaa kan allemaal. Ik weet het ook nog niet, ik ben een beetje aan 't uitproberen

Van Persie mag alles doen van Bertje zelfs hem een schop verkopen zou hij Van Persie nooit eruit gooien

Wat een walglijk vriendjes politiek van Bert weer...
Van Persie mis expres kansen hem moeten ze eruit schoppen..

Waarom worden Huntelaar en VDV geschrapt? Ik kan begrijpen dat je pislink bent als Affelay speelt die maar 18 minuten mee mocht doen bij Barcelona, terwijl jij de topscoorder van de Bundesliga bent. En ik begrijp ook dat VDV boos word als je ziet dat De Jong en Van Bommel iedere bal inleveren bij de tegenstander. Bert van Marwijk straft deze jongens voor zijn eigen fouten. Hun niet opstellen was de begin van het einde van het Nederlands eftal. Bert van Marwijk wou vriendjes als Affelay laten spelen ten faveure van een Huntelaar in topvorm. Bert van Marwijk is de rede dat het EK is misgegaan met het Nederlands elftal. Bert's catastrofale fouten hebben ervoor gezorgd dat dit EK kut was. Huntelaar en VDV worden gestraft voor de fouten en het vriendjespolitiek van Bert van Marwijk.

25 juni 2012 om 23:57

Sorry, ik klikte mis en gaf een dumpje omlaag. Maar ik kan het niet meer met je eens zijn. Deze spelers hebben het recht zich te verzeten tegen een bondscoach die hun benadeeld om zijn eigen vriendjes te laten spelen en zijn eigen heilige systeem te laten doorvoeren.

Nou zo geweldig zijn die spelers niet en dat systeem is ook verschrikkelijk.

26 juni 2012 om 01:01

Gavissen: sinds wanneer is Huntelaar een concurrent van Afellay.
Wat een gezeik zeg. Je draait door en vegelijkt appels met peren.
Geef gewoon toe dat Huntelaar als een natte krant speelde en achterbaks via de media zijn plek probeerde veilig te stellen.

26 juni 2012 om 10:47

sinds waarneer is huntelaar een concurrent van Affelay? Ik zou het jou eens vertellen. Affelay stond linksbuiten. Een totale schande dat iemand die maar 18 minuten heeft gespeeld een basisplaats heeft bij de runner up van een wk. Als Affelay eruit gaat, kan robben op rechts, kan Sneijder op rechts en RVP op tien. Dan kan Huntelaar in de spits spelen.

26 juni 2012 om 18:18

Huntelaar heeft op dit EK alleen maar aangetoond dat hij het niveau niet aankan.
Zet je Ajax bril eens af en kijk naar de feiten.
Een selectie verdien je op basis van kwaliteit en niet op basis van wedstrijden anders hadden we net zo goed de linksback van RKC Waalwijk kunnen oproepen want die heeft ook alle reden tot klagen, immers hij heeft vaker gespeeld dan Afellay. Wat een zwak argument.
Voetbal is geen democratie dat je een plek verdient door meer wedstrijden te spelen of vaker te spelen. Voetbal gaat om kwaliteit en Huntelaar mist kwaliteit. IS net genoeg van de subtob van de subtob van Europa en toont in belangrijke wedstrijden bij het NLs elftal en bij de Europese topclubs waar hij gespeeld heeft aan dat hij het niveau niet aankan en vaak doelpunten scoort tegen mindere teams of als de wedstrijd al gespeeld is. Dat zijn feiten.
Huntelaar is te statisch voor het Nederlands elftal en kan niet mee in combinatievoetbal. Jij wil kost wat het kost Huntelaar opstellen blind door de clubliefde.

Dat van Marwijk ingrijpt is positief. Met bijna alle namen ben ik het ook wel mee eens. Sommige had hij veel eerder buiten moeten sluiten, zoals Kuyt en Bouma. Maar van der Vaart moet je gewoon een kans geven. Met hem heb je veel meer voetbal in je elftal. Strootman is er nog aan toe om op die plek te spelen. En Huntelaar zou ik ook gewoon behouden. Is niet voor niets topscoorder van de Buli. Maar blijkbaar heeft hij zich dus ernstig misdragen. Dan begrijp ik dus niet waarom die arrogante Afellay mag blijven hopen op een kans. Als laatste zou ik ook nog van Persie een standje geven door niet met de pers te willen praten.

Pijnlijk dit zeg. En het blijkt ook maar dat er geen echte leider in deze groep is, ook Sneijder niet. Niemand heeft de natuurlijke hiërarchie. De enige oplossing is, zoals deskundigen en sommige Vz-leden al zeiden, grootheden in de staff. Kluivert, Bergkamp, Stam, Cocu... noem maar op.

Oh en Huntelaar is echt een nuchtere boeren knul die niks verkeerd doet.

25 juni 2012 om 23:57

Wat loop jij weer mensen te provoceren. Geef mij eens 1 goede reden waarom Bert Huntelaar niet in de spits kon zetten en Van Persie daarachter? Daar heb je 80 goals mee. Het is complete waanzin dat Affelay de voorkeur kreeg boven Huntelaar.

26 juni 2012 om 00:00

Hij beloofde hem een eerlijk kans op een basisplaats, maar dat weet je als Van Persie geiler niet...

Dan kan ik begrijpen dat je er pislink om kan worden, iets beloven en niet de afspraak nakomen...

26 juni 2012 om 00:02

Ik loop niemand te provoceren. Ik lach alleen om de mensen die alsnog over Van Persie en Afellay beginnen terwijl de bondscoach hiermee toch duidelijk maakt wie de stoorzenders waren. Mensen die Huntelaar niet verdachten onder het mom van ''zo is hij hij niet, en het is zo aardige knul''. Blijkt weer niks van waar te zijn.

Als Van Persie heeft lopen te verzieken dan donderen ze hem ook maar uit Oranje.

26 juni 2012 om 12:46

@persiangooner

Zolang de bondscoach nog geen nieuwe selectie bekend heeft gemaakt waarin de betreffende spelers ontbreken (of hij het dit verhaal voortijdig bevestigd middels een persconferentie) is het allemaal weer speculeren geblazen.

Tot zoverre is het allemaal nog speculatie, afgezien van de reactie van Sneijder waarbij hij aangeeft dat Huntelaar zich niet onmogelijk heeft gemaakt. Dat mensen nog over van Persie en Affelay beginnen is minstens net zo 'lachwekkend' als dat jij het over Huntelaar als stoorzender hebt.

Bijna alle reacties hier worden gevoed door voorliefde voor 1 van de 2 spitsen. Ik wil dat de bondscoach met een systeem komt waarin ten minste 1 van de 2 optimaal kan renderen en daar zie ik van Marwijk niet toe in staat. Tijd voor een frisse wind en dan kan het me niet bommen of 1 of allebei spelen, als ze die ballen er maar in knallen op het WK.

En terecht heitinga speelde als een natte krant en dan druk ik me nog zachtjes uit die vent is zwaar over het paard getild en gaat dalijk misschien terug naar ajax nou op dat niveau van de eredivisie moet je niet aankomen op het wk zeker niet op zijn leeftijd nooit een dragende speler geweest voor het nederlands elftal en die van der vaart al staat die centraal middenveld agter sneijder dus mag die natuurlijk ook wel is mee verdedigen maar nee dat doet die ook niet ok hij was aanvallend goed maar dat betekent niet dat je je verdedigende taken mag laten varen en huntelaar kan scoren tegen de kleintjes tegen welke grote heeft hij nou is laten zien hier ben ik helemaal nergens loopt zelfs de gaten dicht voor de nr 10 al blijft bert bondscoach snap ik dit volkomen zeker met de talenten zoals strootman clasie de vrij van rhijn willems depay martins indi maher narsingh. Tel daarbij douglas die naar het buitenland gaat bij op en der staat een lichting die in europa ook ij grote ploegen tercht komen komt helemaal goed

Je zou haast gaan willen dat we 2 Oranje's mee kunnen laten doen. 1 laf Oranje olv lafbek van Marwijk en zijn knieënknikkende Psv-vriendjes met Afellay, van Persie en een ander Oranje olv Koeman of Gullit ofzo met Boerrigter - Huntelaar - Narsingh en vd Vaart/sneijder achter de spitsen.

Opbokken met die van Marwijk! Rot nou eens o-hoooop!

Rot nou op van Marwijk, je bent de zwakste schakel houdoe zoals je in Brabant zeggen! Huntelaar hoor in de spits!

Ik ben van mening dat de enige reden dat Heitinga speelt, komt doordat er een groot gebrek aan beter is. Ik vind t een modale verdediger, een beetje iemand die zichzelf goede prestaties aanpraat. Veel supporters en fans lopen weg met Heitinga en jongens als Kuijt, omdat ze hard werken en teksten roepen die fans graag horen. Maar voetbalinhoudelijk; ik vind Heitinga een alibi-speler.. Met nadruk op "ik vind"

Echt belachelijk dat Huntelaar en Van Der Vaart slachtoffer zijn van het slechte beleid van de bondscoach. Eerst heeft van Marwijk allemaal regels over dat de internationals speelminuten moeten hebben. Dan stelt hij wel Affelay en de jong op. Ik zou dan ook mij bendadeeld voelen en oneerlijk behandel worden.

Van Marwijk trekt gewoon spelers voor. Zoals Affelay, op grond van niks. Dan zou ik ook in"opstand" komen.

26 juni 2012 om 00:04

Ik denk dat jouw reactie het geheel nog het beste weergeeft. Afvoeren die van Marwijk!

Sta wel te kijken van de onzin reacties die hier dit topic sieren, je zou toch aannemen dat logisch nadenken niet te veel gevraagd mag zijn ..

Het is op het EK dramatisch gegaan, de oorzaken weten we (slechte sfeer binnen selectie, weinig spelers in topvorm) maar vooral die 1e reden is van essentieel belang als je een toernooi wilt winnen moet alles binnen zon groep goed zitten, dat zat het duidelijk niet .. dat is groten deels de schuld van van Marwijk die het tot deze situatie laten komen dat je daar kritiek op hebt prima. Echter je kan niet je fouten terug draaien, de situatie is hoe die nu is en als ze met Bert door willen en Bert wilt dat ook dan moet er wat gebeuren. De rotte appels binnen de selectie zullen er dus uit moeten (huntelaar, vd Vaart en Heitinga)

Die spelers zelf kunnen er niet veel aandoen die zijn eigenlijk in de positie gekomen dat ze dit gedrag gaan vertonen door van Marwijk maar wat ik al zei daar draait het nu niet om. Als je verder wilt met deze bondscoach moet je ingrijpen doe je dat niet en ga je weer met deze selectie naar het WK, ga je weer hopeloos falen omdat de sfeer binnen de groep met deze jongens en met deze bondscoach niet goed ligt. En het is ook niet mogelijk om gewoon weer overnieuw te beginnen etc etc. daarvoor is er nu eenmaal te veel gebeurd.

Rot toch op man.

Huntelaar pertinent afwijzen?? Die man is topscorer van de Bundesliga geworden. Bert maakt zich zo onmogelijk... En speelde we niet met Sneijder én van der Vaart onze beste wedstrijden onder Bert in zijn geheel genomen.

En als Heitinga vertrekt wie moet dan de opbouw verzorgen... het was een regelrechte ramp tegen Portugal met 90% van de tijd gewoon géén opbouw...

26 juni 2012 om 00:27

Vond je dat we de andere wedstrijden een goede opbouw hadden? De trainer heeft eindelijk door t imago van stoere verdediger van Heitinga geprikt. Een goede opbouwer, want dat kan hij zijn, levert niet elke bal bij de Jong in, al komt hij em 100 keer halen. Een goede opbouwer dribbelt ook weleens in , om vervolgens de tegenstander een keuze te laten maken. Je moet eens kijken hoe Ramos en Pique afwisselen. Die leveren ballen in, maar doen ook mee . Hummels en Badstuber hetzelfde. Die voetballen soms mee tot over de middellijn.

26 juni 2012 om 00:49

Huntelaar werd dit jaar topscorere ja..

Maar wie weet wat hij volgend jaar en over 2 jaar (zo net voor het WK is).. Het jaar hiervoor raakte hij bij Schalke ook alles behalve het doel.. Ik weet niet hoeveel maanden dat hij ''droog'' stond..

Dit jaar ging het goed maar laat hem deze lijn eerst maar eens even doorzetten..

26 juni 2012 om 08:30

Het gaat er toch niet om hoeveel doelpunten je maakt in de competitie, maar hoeveel je er maakt voor Oranje. Dus vergelijking, in de kwalificatie voor het Ek:
Huntelaar: 8 wedstrijden, 12 doelptn (5 tgn San Marino), 2 assists, 1 doelpunt om de 57 minuten.
Van Persie: 6 wedstrijden, 6 doelpunten (4 tgn San Marino), 2 assists, 1 doelpunt om de 79 minuten.
Dus Huntelaar had een basisplaats moeten krijgen omdat hij de bestscorende spits van Oranje is en een veel belangrijker aandeel had in de kwalificatie dan Van Persie.

26 juni 2012 om 12:56

@ Marsyke

Het klopt wat jij zegt..

Maar op basis van die cijfers waren de prestaties van v. Persie werkelijk om te huilen.. zonder die San Marino schutterij.. Had hij er maar 2 uit 6 wedstrijden..

Dat is echt belachelijk weinig..

26 juni 2012 om 16:13

@marsyke

Huntelaar was in 2010 topscorer van Oranje, dat is 2 jaar geleden!
Vorig jaar was Kuyt topscorer met daarachter Van Persie
Dit jaar is Van Persie wederom topscorer van Oranje

Dus volgens jou had Kuyt erin gemoeten omdat hij vorig jaar goals maakte in Oranje?

Je moet kijken naar nu en dan hadden Van Persie EN Huntelaar erin gemoeten.

En dat wilt een bondscoach die wel een Bouma verkiest boven bijvoorbeeld Maduro? Een Schaars boven Anita. Het lijkt wel alsof als je Ajax op je palmares hebt staan je bij Bert een kruisje achter en het liefst door je naam krijgt. Het is dat hij niet om Sneijder en Stekelenburg heen kan en hij op rechtsback geen alternatief had, maar anders had ik dat ook moeten zien.

BvM heeft 2 jaar geleden ontiegelijk veel mazzel gehad waar hij op teert.maar is mijn inziens totaal niet geschikt als bondscoach: Al 4 jaar slechte tactiek, slechte en onduidelijke selectiebeleid waar het op lijkt dat je vriendjes moet zijn en dan ook niet kunnen reflecteren. BvM pak je biezen en ga ergens in de Sahara geld opstrijken.

Vind trouwens ook dat Huntelaar niet mee had gemoeten, heb zelf voor het EK al gehoord van directe mensen uit zijn omgeving dat Huntelaar er niet mee om kon gaan en het helemaal gehad, had met van Marwijk en het liefst lekker op vakantie wou gaan, zijn vader heeft echter hem gezegd dat zolang hij het shirt van het NL elftal mag dragen je daarvoor niet bedankt (dat is wat ik heb gehoord, is dus niet per definitie de waarheid). Die wetenschap had van Marwijk neem ik aan ook wel, daar had die dus in moeten grijpen en Huntelaar thuis moeten laten.

Dan liever Bert de laan uit,
Als zij weg zijn is er niemand. Of willen we naar Brazilie met Luuk in de spits, twee 20 jarige verdedigers (gouweleeuw en nuytinck ofzo?),
dit wordt een regelrechte ramp, juist die vdvaart en huntelaar hebben we nodig.
Nouja, in ieder geval blijft Nigel de Jong!

8 spelers weg, tezamen met de opmerking dat er te weinig jonge spelers van kwaliteit achter de selectie zitten, maakt dus dat we met pakweg 15 ja-knikkers naar het WK gaan?

Dan toch liever een bondscoach die wèl met een groepsproces kan omgaan en de juiste keuzes maakt.

Als de stelregel is dat iedereen die op het EK de zaak heeft verkloot niet meer opgeroepen wordt, dan mag je de hele selectie inclusief de hele technische staf eruit schoppen. De enige die dan nog geselecteerd worden zijn Sneijder en de wissel spelers die voor spek en bonen mee zijn gegaan.
Wat een drama deze bondscoach...als hij blijft zitten gaan we ons niet kwalificeren voor 2014, let maar op.

Deze hele lijst is compleet terecht. Behalve Huntelaar. Daar moet ie mee aan tafel de zaakmuitpraten, en een nieuw systeem op gaan verzinnen dat die toch kan spelen samen met Rvp.

Ik weet het niet. Spelers als Huntelaar en Van der Vaart zijn gewoon erg goede voetballers. Zou enorm jammer zijn als zij niet meer worden opgeroepen.. We hebben met Luuk de Jong, Van Wolfswinkel en Dost wel goede alternatieven achter de hand, maar toch. Misschien met een andere bondscoach een nieuwe start?

Van Marwijk en zijn homo kliek moeten opzouten en schoon schip maken...
Dan zeg Afellay, Van Persie die stoer deden dat ze alles waren eruit meppen...

Ach, denk dat jongens als van Marwijk, Faber, Eijkelkamp en Schreuder in hun tijd ook zouden / zijn verzuipen / verzopen in een selectie van mondige jongens. Ze maakten in iedergeval niet de dienst uit!

Of zie je van Marwijk (als die de selectie zou halen) al in discussie gaan met Keizer, Krol, Cruijff, van Hanegem en Arie Haan. Ze zouden korte metten met hem maken.

Of Eijkelkamp en Faber die van Basten, Gullit, Koeman en Rijkaard even uitleggen hoe het moet? Die gasten zouden worden uitgelachen en op trainingskamp huilend om hun moeder roepen.

Jongens dit kwartet straalt toch geen gezag uit! van Marwijk heeft het samen met zijn collegea volledige uit de klauwen laten lopen. Jongens als Sneijder, van Persie, Hunterlaar en vd Vaart zijn grote meneertjes geworden in het buitenland. Die gaan gewoon de discussie aan met een trainer en eisen gewoon uitleg. Dit zijn geen ja-knikkers. En wees daar blij mee. Ik neem hem pak en beet Frank de Boer. Zo'n man kan dit soort gedrag waarderen, zolang je maar wat gepresteerd hebt (zie El Hamdioui.)

Maar jongens als Faber of Eijkelkamp gedijen nou eenmaal beter met de no-nonsense gezelligheid van Bouma of de speelsheid en jeugdige volgzaamheid van een Willems. Nee die gasten weten toch ook dat zodra ze ook maar een keer roepen dat een Robben of Hunterlaar zijn mond moet houden ze de wind van voren krijgen. ''waar heb jij nou gespeeld'' of ''wat heb jij als trainer nou bereikt''? Ligt dan al snel op de lippen.

Een Frank de Boer zoals in 2010, of een Rijkaard en Koeman zoals in 1998 heb je gewoon bij de groep nodig. Iemand waar die gasten tegen op kijken of respect voor hebben. Niet iemand die alleen gezellig is om even mee te stoeien zolang die voor de rest qua tactiek zijn bek maar houdt.

Daarom houdt ik dan ook een pleidooi om een jongen als van Nistelrooij, Ronald de Boer en Japie Stam bij zo'n groep te halen. Jongens met gezag en een winnaarsmentaliteit. Jongens die een Robben bij hun oren kunnen pakken. In plaats van dat ze zelf weer ergens onderop een splershoopie liggen als Boulahrouz besluit een van de assistenten even te laten struikelen.

van Marwijk is een man die confrontatieschuw is. Daarom stond de Boer tijdens het WK 2010 langs de lijn te schreeuwen en hield hij vaak wijzelijk zijn mond. Daarom zet hij er Hunterlaar naast (van wie die blijkbaar toch qua verzet geschrokken is) en laat die een van oorsprong wat impulsief meer domme en lastigere van Persie maar aan prutsen in die spits.

Van mij mag van Marwijk blijven, maar zet er dan alsjeblieft een sterke man met gezag naast! Een met een voetbalaanzien.

Maar Bert ''ik ben zuinig'' Oosterveen zou wel vasthouden aan zijn Alfred Schreuder typetjes. Ik krijg Rik van den Boog kriebels bij die Bert van Oosterveen. Zegt precies wat iedereen wilt horen, beetje de gesjeesde jongen uithangen, maar ondertussen volgens mij flink achter de ellenboogjes.

Dit zal resulteren dat we de komende twee jaar een selectiebeleid krijgen waarbij het vooral draait om goede sfeer en we naast Seedorf nog een heleboel andere topvoetballers uit het Oranje team zien worden verbannen op basis van ''lastige'' mentaliteit.

opbokke met van marwijk hoe kan je mathijsen en huntelaar en van dr vaart niet meer oproepen
mathijsen kan mooi op de bank zitten altijd beter als vlaar douglas neemt zijn positie sws over.
ik zie liever van persie weggaan dan huntelaar.
@ waarom is van der wiel , robben , affelay etc nog bij de selectie want hun hebben ook allemaal slecht gepreseert op het ek

Gewoon van marwijk eruit!

Alles verloren, ga lekker een vierde klasser trainen, daar mag je alles verliezen.

In de top hoort een coach na zulk gepruts ontslagen te worden!

Er is maar 1 persoon die moet opstappen en dat is Van Marwijk zelf.
Ten eerste met zijn gelul over de de missie die ze hadden in 2010.
Dat was geen missie, dat was heel veel geluk met een Sneijder in de vorm van zijn leven.
Ik moet er niet aan denken om nog vier jaar hetzelfde kliekje, vriendjespolitiek, antivoetbal en een Van Persie die weer geen doelpunt kan maken onder van Marwijk te moeten zien.
Mocht hij toch aanblijven dan hoop ik dat ze de volgende wedstrijden tegen Belgie en Turkije het schip ingaan en dan kan hij alsnog zijn koffers pakken.

Yes, hoef ik ook niet meer voor Nederland te juichen. Stap wel over op België, ook geen verkeerd team.

ik begrijp dat die twee jongens mopperen. ze willen spelen en zijn gekomen om te spelen..
dat zij door de persoonlijke voorkeur van bert dan niet opgestelt worden in de basis was dan ook wel raar.
toch weet bert echt wel wat ie doet en verdiend hij inderdaad wel wat krediet maar hij zal zich nu toch echt moeten bewijzen wat betreft het Wk.. jammer dat hunter niet meegaat..
mag lijen dat ie weer topscoorder word van duitsland..

Denk serieus dat Sneijder, Stekelenburg en Robben hier geen vrede mee hebben. Zijn jongens die goed met Hunterlaar, Heitinga en vd Vaart omgaan.

Hier is geen houden meer aan, dit gaat een zooi ellende opleveren. Ze houden het hooguit uit tot de oefeninterland tegen Belgie, maar je kan er je geld opzetten dat die wedstrijd dik verloren gaat en de publieke opinie zoveel tegen Oranje zal keren dat van Marwijk en zijn Brabantse kronuitjes alsnog met de staart tussen de benen zal afdruipen.

Zet toch lekker een jongen als Ronald Koeman voor die groep. Heeft de vd Vaartjes, Sneijdertjes en Heitingaatjes laten debuteren, heeft wat meer aanzien en kan het ook wel af zonder die mascottes Cookie, Eijkelkamp en Faber.

Dit was vooraf al ruim te voorspellen. De Knvb die magische Bert van Marwijk de hand boven het hoofd houd. Verrassend is het ook allerminst dat Huntelaar en Van der Vaart er niet meer bij horen zolang Van Marwijk Bondscoach is. Echter denk ik wel dat Van Marwijk deze 2 voor is want ik geloof nooit dat zowel Huntelaar als Van der Vaart zich nog beschikbaar stelde voor Oranje zolang van Marwijk nog op zijn post zit. Dit is een blunder van jewelste voor zowel de Knvb als van Marwijk. De samenstelling van zijn staf is puur opgebouwd uit ja knikkers. Weinig mensen met een karakter, bijvoorbeeld: een van Bronckhorst of Kluivert was in mijn ogen een ideale aanvulling geweest. En van Persie in de spits, fantastische voetballer maar lijkt toch steeds te bevriezen zodra hij het Oranje shirt aan heeft. Toch jammer dat zon voetballer niet kan schitteren in Oranje. Het is overigens geen fout van van Marwijk dat hij kiest voor van Persie, maar hij had zijn keuze in mijn ogen veel eerder kenbaar moeten maken. Dan hadden spelers die buiten de basis vielen langer de tijd om het naast zich neer te leggen en dus een langere tijd om aan het groepsproces te werken. Overigens vind ik het heel normaal als een wisselspeler ziet dat het niet loopt dat zon speler zich gaat roeren. Dat is een hele normale reactie op wat hij ziet en wat wij allemaal gezien hebben. Wij hebben ons tenslotte ook allemaal geroerd. Het is gewoon tijd voor Bert om de eer aan zich zelf te houden zolang het nog kan. En gewoon met de nieuwe BC rond de tafel en alles eruit gooien en dan met een schone lei en de nodige verjonging opnieuw beginnen. In mijn ogen de beste oplossing.

Als dit waar is worden Huntelaar en Van der Vaart gestraft voor het feit dat zij de meest gemotiveerde internationals zijn. Spelers als Van Persie, Robben en Afellay hoeven niets te presteren in Oranje maar staan toch in de favoriete 11 van deze bondscoach. Van Marwijk zou de hand in eigen boezem moeten steken en moeten toegeven dat hij tactisch verkeerde inschattingen heeft gemaakt.
Vandeweek zag in Marc Lammers aan tafel bij Jack van Gelder. Deze hockey-coach had zeer verstandige opmerkingen over waar het bij Oranje aan ontbrak. Duidelijke afspraken en commitment aan dergelijke opmerkingen. Mocht Van Marwijk inderdaad aanblijven als coach dan zou hij eerst eens met Lammers om de tafel moeten gaan. Vervolgens met de spelers gaan zitten en afspraken maken voor 2014. Op basis van die afspraken de selectie maken... Mensen die zich niet commiteren vallen meteen af, de rest gaat voor het teambelang.

Wat een rare reacties van veel gebruikers. Ik geef van Marwijk groot gelijk, al denk ik dat zijn tijd is gekomen om te vertrekken. Niet omdat ik hem niet meer vertrouw, maar meer om het feit dat spelers hem niet meer willen.
Heitinga is een verdediger die enkel goed is in koppen en lange passes. Een fatsoenlijke tackle komt er helaas niet uit. Hij is traag, hapt gemakkelijk en Sepp Blatter is nog beweeglijker dan deze jongen. Daarnaast wordt hij dit jaar al 29, wat betekend dat hij op het WK 30 is en volgend EK 32.. Deze jongen zie je met de wedstrijd slechter worden. Ik zie hier graag een Nuytink, Gouweleeuw of Bruma voor terug komen. 3 Talenten met snelheid, techniek, passing èn verdedigende kwaliteiten. We kunnen beter deze klaarstomen. Van Rhijn en die jongen van AZ zijn ook twee uitstekende potentiële voetballende centrale verdedigers.
Huntelaar is een vervelende jongen gebleken. Dit soort spelers kunnen we niet gebruiken. Nederland moet het hebben van de teamspirit, willen knokken voor elkaar en niet een dwarsliggende idioot die begint te huilen als hij niet mag spelen. Met L. de Jong en Ricky hebben we twee uitstekende spitsen die beiden voetballend nu al 3 stappen verder zijn. Stoom deze twee klaar voor het volgende EK, ze zijn dan beiden midden 20 en behoren dan absoluut tot de Europese top.
Van der Vaart is te traag, niet beweeglijk en kan niet samen met Sneijder. Hij wilt niet op de bank plaatsnemen en aangezien onze kleine Wesley toch een stapje beter is kunnen we beter afscheid nemen van Raf.. Helaas, maar soms zijn dingen niet leuk. Seedorf was ook absolute top, maar dat kwam er ook niet uit bij NL. Wat resulteerde in een zeer gering aantal caps.. Gewoon doorgaan.
Mathijsen, Vbommel, Boula, Bouma en Dirk zijn te oud, doorselecteren.. Pieters als CB, Anita als allround, Maher of Strootman als cm naast de Jong en twee klassieke buitenspelers op de flanken (narsingh en Boerrigter) en we hebben een jong en getalenteerde groep. Op het WK gaan we het per definitie niet redden, maar het EK kunnen we hiermee ver komen. Ego's eruit donderen en vers getalenteerd bloed de kans geven, lekker voetballen. En vaste groep opbouwen aangevuld met talent (rekik, Willems) en we hebben een topselectie!

Steek
van Rhijn
Nuytink
Pieters
Willems
N. de Jong
Stroot/Maher
Narsingh
Sneijder
Boerrigter
v Wolfswinke
26 juni 2012 om 05:29

wat betekend dat hij op het WK 30 is en volgend EK 32..

Die jongen heeft natuurlijk niet zijn beste EK gespeeld, je kan een discussie starten of die nog mee moet of niet.. maar meteen afschrijven omdat die "al" 30 word gaat me iets te ver.

26 juni 2012 om 10:35

Nee, ik schrijf hem af omdat hij een rotte appel is gebleken. Zo'n jongen wil je er niet bij hebben. Daarnaast lopen er spitsen rond met veel meer kwaliteiten die we beter klaar kunnen stomen voor het volgende EK, dan doormodderen met een oude spits die eigenlijk toch niet kan voetballen.. Als we nu niet beginnen met doorselecteren, zullen we over 4 jaar helemaal niks meer voorstellen.. Soms is het hard, maar we kunnen op deze manier niet verder. Er moet wat gebeuren.

26 juni 2012 om 11:00

Ja joh alles wat vi oranje zegt neemt je klakkeloos over lekker makkelijk zegt.

Van Marwijk verdient zeker krediet maar heeft dit EK zich teveel laten kennen. Hij had de zeurpieten tijdens het EK moeten wegsturen en de rust bewaren. Maar hij ging mee met de publieke opinie en de zeurpieten. Hij stond voorheen boven de groep maar als mensen zien dat ze met zeuren hun zin kunnen krijgen dan sta je niet meer boven de groep. Ik vind het een goede coach en heeft zeker z'n waarde gehad voor het nationale team, maar hij moet echt de eer aan zichzelf houden. Soms voel je wanneer het einde is van een termijn en dat is bij BvM nu!

Ik vind dat van Marwijk wel het een en ander moet aanpassen, zoals een andere tactiek en opstelling gebruiken, want elke tegenstander dit EK wist bij voorbaat al ongeveer hoe Nederland zou spelen. Ook zou ik spelers in vorm en jongens die vaak bij hun club spelen, ongeacht competitie of club, de voorkeur geven.

Van Marwijk meteen ontslaan is verder wel zinloos vind ik, dit is pas de eerste keer dat het echt fout ging met Oranje, dus hij verdient in mijn ogen een tweede kans. Mocht hij zijn tactiek en opstelling niet veranderen en het gaat al fout in aanloop naar de kwalificatie voor het WK 2014, dan zou ik wel kiezen voor een andere bondscoach aan wie iedere international zich mag bewijzen.

Let nou maar op, Hunterlaar knalt er dit seizoen gewoon weer 30 in wat ik bij van Persie nog maar de vraag vind. Denk dat die door alle aandacht en druk gigantisch ten onder zal gaan. Kan haast niet anders, of je moet Messi of Ronaldo heten.

Wat denk je wat er gaat gebeuren als zo'n leuke en vriendelijke jongen met oer-hollandsche kop en een hoog aanraakbaarheidsgehalte als Hunterlaar topscoorder wordt van de Bundesliga en een arropgante kwast en met Marrokaans accent pratende van Persie ze er bij Arsenal niet meer zo makkelijk inkrijgt en bij Oranje in de spits blijft doorprutsen? Dan gaat een volle kuip fluiten, gaat van Marwijk een Dick Advocaatje krijgen en gaat van Persie alleen nog maar meer botsen met jongens als Sneijder en Robben.

Man dit is vragen voor problemen! van Persie belt het NRC en loopt Hunterlaar zwart te maken, Sneijder belt de krant en zegt dat alle verhalen omtrent Hunterlaar gelul zijn. Zegt mij genoeg. Kan de van Persie vriend Henk Spaan nog zoveel pseudo intellectuele columns schrijven, dan gaat de mening van Hunterlaar liefhebber en Regenjas collega Harry Vermeegen toch echt zwaarder wegen!

26 juni 2012 om 00:57

Huntelaar die het seizoen daarvoor 13 keer scoorde in de Bundesliga waar van Persie in een halfjaar tijd Premier League 18 keer scoorde?

Je kan lang speculeren maar vergeet niet dat jou mening niet gegrond is. Ik doe niet mee aan die speculaties en wacht het gewoon af want er zijn nu een aantal tegenstrijdige berichten gepubliceerd.

26 juni 2012 om 02:14

Huntelaar was in zijn eerste seizoen bij Schalke een tijd geblesseerd!

26 juni 2012 om 11:14

Grappig want van Persie was toen 6 maanden geblesseerd.

Robin van Persie: 18 duels 18 doelpunten
Klaas jan Huntelaar : 22 duels 13 doelpunten.

26 juni 2012 om 11:56

Beste R-salor. Wil je ophouden met liegen, Huntelaar heeft dat seizoen namelijk maar 8 keer gescoord .

Hij had 1 doelpunt per 248 minuten. Nog slechter dan zijn gemiddelde bij Milan en Real.

26 juni 2012 om 01:16

@ Dolfie Ik word echt kotsmisselijk van dit bericht. Ik hoop dat ze hier ingrijpen en jou van deze site verwijderen. Wat een misselmakende opmerkingen.
Jij vindt dus dat mensen op basis van afkomst een plek verdienen, Huntelaar heeft een oerhollandse kop en is volgens jou dus sympathiek en van Persie spreekt met een Marokkaans accent en is dus per definitie voor jou arrogant en evil. Wat een discriminatie
Ik heb een hekel aan mensen die zo in het leven staan zoals jij.
Als ik het goed begrijp is een Oer Hollander per definitie beter, sympathieker en alles wat maar positief is en wie dat niet is, is arrogant en andere slechte eigenschappen.

Iedereen is het erover eens dat Hunelaar zich schandalig heeft gedragen binnen de selectie en nog spreek je over de oerhollandse kop. Huntelaar heeft een oerhollandse kop dus hij kan niets fout doen en is per definitie onschuldig volgens jouw maatstaven.
Gewoon om misselijk van te worden hoeveel onzin jij hier uitkraamt en wat voor verborgen racisme je hier uiteenzet.
Een oehollander is dus per definitie goed en alles wat met een Marokkaan gelinkt is, is slecht volgens jou.

Ik heb een verassing voor jou: Die oerhollander heeft zich bij het Nederlands elftal misdragen en achterbaks bij de media zijn plaats willen opeisen.

26 juni 2012 om 02:12

Van Persie belt het Nrc? De bron van Johan Derksen had het ook over het misselijke van Huntelaar. Bij die bron kwam van Persie er ook niet helemaal goed uit, dus het lijkt me sterk dat hij Johan heeft gebeld. Met andere woorden... jij praat onzin, al is dat niets nieuws natuurlijk.

Harry Vermeegen, haha. Die wil iedereen met wie hij op stap is geweest in de basis.

Moet toch echt een flinke schifting plaats vinden komende jaren

waarom rot die arrogante kwast zelf neit op
ze vriendjes blijven van persie die alles negeert en boven et volk voelt en vooral niet presteert mag blijven met ze arrogante 18 min kontkrabber die niemand mag in ze rug
het wk word weer lachwekkend bedankt knvb
zijn ze daar nou echt achterlijk met van marwijk heb je afbraakvoetbal en ga je voor de kansen altijd maar doelpunten zijn niet belangrijk

tot ziens oranje

Ek 2016 zie ik ons pas weer kans maken, de verdediging staat er dan weer en eventueel met Sneijder in een Pirlo rol op de plek van Kyle Ebecilio.

Krul
Van Rhijn
Ake
Rekik
Willems
K.Ebecilio
Narsingh
Maher/Sneijd
Depay
Luuk de Jong
Van Wolswink

Jammer dat het zo moet, maar wel begrijpelijk. Huntelaar is zeer goed in goals maken, maar heeft een vervelende persoonlijkheid die hem in de weg zit. Van der Vaart en Heitinga voegen weinig toe, maar zijn nog steeds wel beter dan de alternatieven. Afhankelijk van hoe zij zich gedragen dus.. De rest is zeer begrijpelijk, over the hill!

26 juni 2012 om 10:37

Vervelende persoonlijkheid? Ik denk dat Van Persie ook vervelend zou worden als hij wissel zou worden gezet. Van Persie is topscorer van Engeland geworden, Huntelaar van Duitsland. Maar Huntelaar heeft de hele kwallificatie in de spits gestaan en is topscorer geworden, Van Persie scoort niet als spits van Oranje (wel op andere posities als hij in de spits kan opduiken). Het is dan volkomen logisch dat Huntelaar boos is dat hij wissel is. Het was veel beter geweest om bijvoorbeeld met Robben-huntelaar-van Persie te spelen. Nu krijgt iemand die het hele jaar geblesseerd is geweest (en als hij fit is is hij wissel van Barca) de voorkeur boven één van de twee spelers van Oranje in topvorm.

Na mijn mening moet men niet treuren en zeuren om een paar namen..

Nederland leunt altijd op een bepaalde ''grote'' namen.. Men wil altijd de ervaren spelers de spelers die bij de ''topclubs'' spelen.. Zet ze maar lekker in de basis ookal hebben ze een (qua prestaties) triest seizoen achter de rug... Ohja.. we hebben er ook 1 die niet meer is en nooit meer zal worden dan een wisselspeler bij Barca.. maar dat is voldoende voor ons zet maar lekker in de basis.. Maakt niet uit dat hij naast die eeuwige bankplaats ook nog eens een /- heel seizoen aan de kant zat vanwegen een blessure....

Als men wil dat men over 2 jaar weer zo kansloos op de bek gaat dan moet men echt aan deze groep vast houden.. Daar zal het niet meer oproepen van de ''oudjes'' geen verandering in brengen..

Men moet eens een teken zetten.. Als de coach zegt (zoals hij ooit eens deed) dat een speler moet spelen en moet presteren wil hij in aanmerking komen voor een plek bij het nationaal elftal.. Dan moet hij daar ook aan vast houden en niet naar de namen en bij welke club ze spelen (falen) kijken..

Men moet de jeugd eens een kans geven en dat moment is nu aangebroken.. Zo'n fatale afgang op het EK kan ook best goed van pas komen.. Men moet zich eens voorstellen als ze de halve finale hadden gehaald.. Dan zou deze zelfde groep er ook weer op het WK 2014 staan..

Zoals ik al zei nu is het tijd om kei hard actie te ondernemen.. en actie ondernemen is zeker Niet 2-3 plekken veranderen..

Als men de aansluiting op de rest niet wil verliezen dan zou men wat moeten doen/riskeren

Bert van marwijk eruit, nieuwe trainer erin

Robben eruit (doet altijd maar hetzelfde, ego, grote mond omdat hij een sterspeler is en niks presteert laatste periode) Narsing erin wilt zich bewijzen

Affelay en Van persie met hun grote smoel eruit, met ik speel bij Barca, waar hij 10 min per seizoen speelt, kunnen ze samen groepjes vormen in de beverwijk.

Vd Wiel mag vertrekken en bezig houden met zijn internetwebsites en hip hop muziek en zijn haren ; Ricardo van Rhijn op zijn positie.

Emanuelson opnemen in de selectie, Willems op de bank, Pieters in de basis.

Bouma naar bejaardetehuis,

Heitinga kan zich bezig houden met vakantie's ; Na uitschakeling meteen een dag erna een foto met zijn prive jet en chick op twitter met als tekst, "eindeiljk op vakantie".

Ron Vlaar klaarstomen op die positie , of Douglas opnemen in de selectie.

Van bommel gaat weg, vd vaart neemt positie gewoon over ; zie opstelling

Stekelenburg
Rhijn
Douglas
Vlaar/Mathij
Pieters
Narsingh
vd Vaart
De Jong
Emanuelson
Sneijder
Huntelaar
26 juni 2012 om 05:37

Ook nog een eigen mening? Of is dit een acc van De Snor...

Ik weet niet of dit goed of slecht nieuws is, ik maak me zorgen over de 8 nieuwe namen? Wie moeten dat in hemelsnaam worden?!
Bouma - Viergever?
Boulahrouz - Van Rhijn?
Kuyt - Narsingh?
Mathijsen - Bruma?
Van Bommel - Strootman of Clasie?
Huntelaar - Dost of van Wolfswinkel?
Heitinga - Vlaar?
Van der Vaart - Durf niet eens een vervanger te noemen!
Nou Bert, we mogen blij zijn als we ons uberhaupt plaatsen voor het WK met deze afvallers en mensen die hun moeten doen vergeten.

26 juni 2012 om 11:11

Vervanger voor van der Vaart is de meest logische en dat is Maher!!

26 juni 2012 om 16:19

Maher voor Van Der Vaart lijkt me inderdaad de meest logische keuze.

Bruma alsjeblieft zeg die word zoveel gehyped kijk maar eens gewoon naar zijn wedstrijden en dan zie je hem non-stop fouten maken. Liever Nuytinck of zelfs Pieters die ooit centrale verdediger was en zelf nog aangaf een paar dagen geleden dat hij ook centraal kan spelen.

De Vrij kan ook een keuze zijn in de verdediging

ik was voor het blijven van van Marwijk, maar om dit te doen gaat toch echt te ver. Bijna het halve elftal schrappen terwijl van der Vaart, Huntelaar en Heitinga normaal gesproken heel goed spelen en maarzo een basisplaats kunnen krijgen? slaat nergens op. Je hebt ook ervaren krachten nodig, die kun je niet zomaar weg laten. Helemaal niet als je het op 1 EK basseert.. zeer onterecht.

Op het WK had hij Fd Boer en Cocu naast zich, deze heren hadden een groter aandeel in het team dan menig mensen denken, 2 ex top voerballers met ervaring op het aller hoogste niveau daar keken spelers tegenop, met BvM als beslisser en hun daarom heen.

Zonder hun is hij gewoon op ze bek gegaan, twee pure actie aanvallers (affelay/robben) op flanken zetten kan maar als dat niet werkt een Narsingh, een echte afgever op de bank houden, waarom neem je hem dan mee. Ook Bouma meenemen die niet altijd speelde bij psv maar een Maduro en Emanuelson thuis laten, die ook niet altijd speelde maar wel keihard voor hun plek vechten bij een topclub. Ach dit zijn in mijn ogen 2 (er zijn er nog een stuk meer) grote fouten die BvM heeft gemaakt. Ik zeg nieuwe kansen nieuwe bondscoach en nu ga ik weer genieten van deze heerlijke Alanya'se nacht..

Als het van VI komt zal het wel onzin zijn. Ik geloof er echt helemaal niks van ze willen zo graag met groot nieuws komen dat ze dingen gaan verzinnen.

Het is ook een eer om voor je land op de bank te zitten, als je dat niet zo vindt heb je helemaal niks te zoeken op een eindtoernooi dus terecht dat ze uitgesloten worden. Daarnaast is het zo dat niemand onvervangbaar is, en wie weet staan er grotere talenten op

dat die ego's voor problemen zorgden lijkt me duidelijk, dat is ook niet goed. Maar misschien moet van Marwijk eerst met deze jongens om tafel en een systeem bedenken waardoor de jongens misschien minder in opstand komen voordat hij dit bepaald? Ze kwamen immers in opstand wegens zijn tactiek. Natuurlijk kan hij niet met iedereen rekening houden en moet iedereen accepteren als ze op de bank zitten, maar affelay wel laten spelen en van der vaart niet? terwijl afellay amper speelt? ga dan eerst met de spelers om tafel voor je zoiets doet, terwijl het vooral door het systeem komt.. Eerst nadenken. Plus het feit dat Robben wel mag blijven en van der Vaart niet? volgens mij was robben geen mindere ego..

Van Marwijk zijn positie is niet meer houdbaar en ik denk dat hij zelf ook tot die conclusie gaat komen en opstapt. Als Van Marwijk nu gaat doorselecteren zal dit te veel stof doen opwaaien. Er moet een nieuwe bondscoach komen en die moet dan de verjonging doorvoeren.

RVP is 29 jaar oud of zoiets na het wk in brazilie is hij 31/32 oud en Huntelaar is nog best jong wie wil je daarna in de spits zetten

26 juni 2012 om 01:08

Huntelaar is 6 dagen jonger dan Van Persie, dus jong/oud is geen argument

Wat een onzin allemaal niemand weet wat er allemaal gebeurd is achter de schermen op de spelers en de staf na! er worden hier allemaal geruchten geroepen! Heel Nederland riep om Huntelaar nou die kreeg zijn kans maar hij kan idd ook niet alleen voor de overwinning zorgen! 2 jaar geleden werden we 2de nu gaat het een keer wat minder nou en we zijn een klein landje en moeten blij zijn met de prestaties die we tot nu toe hebben neer gezet! gewoon voor 100% achter je land staan over 2 jaar en dan zal het vast weer beter gegaan, de verwachtingen waren naar afgelopen WK gewoon te hoog en die konden ze dit jaar niet waarmaken dus ik zeg op naar WK 2014!

Goed gedaan van Bert, weg met al die kansloze spelers die niet presteren. Het is tiijd voor Nederland om die hongerige spelers al v. Wolfswinkel, Wijnaldum, Fer en Castaignos op te roepen!

Ik snap de Knvb niet. Als ze al deze reacties lezen zien ze dat de oplossing simpel is. Neem een andere bondscoach. Ik las al dat er mensen zijn die vinden dat Frank de Boer het er even bij kan doen.
Dus één man vervangen en klaar ben je. Zijn we weer gelijk in de race voor het WK. Want we blijven de beste?
Je zal zien dat bij een andere bondscoach van der Vaart bij z'n eigen club ook weer 90 minuten echt kan voetballen en dat zijn conditie na jaren perfect is.
Dat Robin van Persie Feyenoord door van Marwijk heeft verlaten en dat de Feyenoorders Robin verwenst hebben, slaan we ook even over.
En gelukkig weten we allemaal hoe die lieve Huntelaar zich in de kleedkamer heeft gedragen.
Het leuke is dat van Persie zich heel arrogant gedraagd. Dat dat bij bepaalde supporters moeilijk te verteren valt, zou je niet verwachten.
Gelukkig is Sneijder de eenvoudigheid zelve.
Hoop dat Boerrichter en andere Ajax jeugd geselecteerd gaan worden. Zij hebben per slot van rekening de beste jeugd.
Toen het Ned. elftal het ene record na het andere brak en prima presteerde tot tweede van de wereld aan toe met perfecte kwalificatie toernooien. lag dit niet aan Bert, maar aan de spelers. Nu na een dramatisch EK ligt het aan Bert en niet aan de spelers.
Bert wees slim en geef het stokje over aan iemand die nu alle schuld mag incasseren.
van Gaal afgebrand, Advocaat afgebrand, van Basten, afgebrand, van Marwijk afgebrand.
Wie is de volgende masogist?

Dat Van Marwijk wat fouten heeft gemaakt is duidelijk. Maar een betere coach kun je niet wensen als Bondscoach: rustig, bescheiden, eerlijk en wil met elke speler een (professionele) band opbouwen. Dat het laatste niet altijd goed lukt is onoverkomelijk, maar de geschiedenis heeft uitgewezen dat wij veel coaches hebben gehad die hun 'stempel' drukte op de spelersgroep. Van Marwijk doet dit nauwelijks.

Hij moet een team bouwen met een aantal vaste waarden en bovenal willende spelers. Spelers die een bijrol kunnen spelen. Dat hoeven niet altijd hele jonge spelers te zijn, kijk naar Di Natale bij Italië en Klose bij Duitsland. Spelers die het al belangrijk genoeg vinden om bij de selectie te horen. VD Vaart lijkt te veel bezig te zijn met een basisplek, terwijl zijn plek ingevuld wordt door Sneijder. Zelfde geldt voor Huntelaar. Logische optie om die er buiten te houden als je vertrouwen hebt in Van Persie en Sneijder. Maar dan moeten deze twee wel de basis zijn om je team omheen te bouwen.

De grootste fout die hij maakte was te weinig kijken naar mensen in vorm. Spelers die het seizoen fantastisch speelden moeten de centrale rol krijgen in het speelsysteem. Daaromheen moeten spelers komen die aan een 'rol' kunnen vasthouden.

26 juni 2012 om 09:25

Ik ben het absoluut niet met je eens. Van Marwijk heeft onzettend gefaald in het begeleiden en creeeren van een groepsproces op dit EK. De belangrijkste reden is dat hij niet eerlijk is geweest tegen spelers, door tegen Van der Vaart en Huntelaar zeggen dat ze een eerlijke kans krijgen, maar ze die vervolgens niet geven en dezelfde 11 opstellen die hem bijna wereldkampioen maakten. Zeggen dat het belangrijk is dat spelers veel spelen bij hun club, maar vervolgens wel Affelay opstellen. Niet de beste 11 opstellen door niet met Huntelaar EN van Persie te spelen. Zonder buitenspelers spelen en vervolgens klagen dat een spits niet rendeert. Ga zo maar door. Al deze fouten en het slecht communiceren naar de spelers toe, hebben het groepsproces verstoord. Dus is er maar een oplossing denkbaar: exit Van Marwijk.

Jij bent Arsenal supporter en zal het waarschijnlijk zalig vinden dat Huntelaar wordt bestraft. Maar wees nou eens eerlijk: de spitsen worden compleet verkracht door Van Marwijk. Tijd voor een nieuwe bondscoach. Tijd om afscheid te nemen van Van Bommel, Bouma, Matthijsen en wellicht Kuyt. Tijd om spelers duidelijk te maken of ze wissel of basis staan, in plaats van ze te sussen met leugens. Tijd om af te stappen van het belachelijke defensieve systeem. Tijd om met echte vleugelspelers te spelen en de beste twee afmakers van Nederland samen te laten spelen met Sneijder erachter.

26 juni 2012 om 13:14

In tegenstelling tot velen speel ik het spelletje Van Persie - Huntelaar niet mee. Het is een luxeprobleem, mensen mogen daar blij mee zijn.

Het is makkelijk praten als je zegt dat VD Vaart en Huntelaar een eerlijke kans hadden moeten krijgen. 11 is 11, er is niet voor iedereen in de selectie plek. Wat hadden de Nederlanders wel niet geroepen als Sneijder en Van Persie op de bank hadden gezeten voor 'die eerlijke kans'? Het probleem begint bij het gezeur, bovenal van de media dat ook zijn werking heeft op de spelers zelf.

Ik ben het absoluut mee eens dat Van Marwijk grote fouten heeft gemaakt, maar ik ga liever voor een constante factor dan het puur Hollandse afzeiken, waar coaches om de 4 jaar verdwijnen zonder iets op te kunnen bouwen.

Ik weet ook niet wat ik allemaal wel of niet moet geloven. Na verlies komen er altijd verhalen omhoog die normaal nooit gelekt zouden zijn. Ik snapte vanaf het begin al niet dat iemand als Bouma mee mocht, neem dan een jonge kerel mee om eens wat ervaring op te doen, hij weet ook wel dat hij niet ging spelen, waarom dan een oude en ook nog eens zeer matige speler meenemen? Emanuelson niet meenemen nog zo'n vage beslissing. Die had je op de gehele linie voorin kunnen gebruiken en heeft een hele degelijke voorzet, wellicht ook als linksback, want slechter kun je het niet doen als Willems.

Om eerlijk te zijn vind ik ook dat Krul eens een kans moet krijgen, Stekelenburg heeft een matig seizoen achter de rug en ook bij de goals zag hij er niet altijd even goed uit. Misschien Krul.

Sommige posities moeten maar worden ingevuld door gebrek aan beter. Zoiets zou ik doen.

Krul
v Rhijn
Heitinga
Vlaar
Emanuelson
de Jong
Sneijder
Afellay/Nar
v/d Vaart
Robben
v Persie

Huntelaar is een rotte appel in de mand. Mijn zegen heb je, Van Marwijk.

Van Bommel, Kuyt, Mathijsen en in mindere maten ook Boulahrouz en bouma verdienen gewoon een afscheids duel geen van deze spelers hadden een negatieve rol zo schijnt het en Bouma verhaal over de dokter was gebakken lucht. Enkeld Boulahrouz zou deel hebben gemaakt van een groepje.

Het afhaken van :
Heitinga is logisch heeft niet echt veel weg van een winnaar.
Van der Vaart logisch is gewoon veel te langzaam dat kan zijn techniek niet compenseren.
Huntelaar vind ik jammer maar je moet je statement maken.

Het aanblijven van van der Wiel is jammer maar waarschijnlijk acht hij van Rhijn nog niet klaar wat ik ook wel kan begrijpen het wk staat wel van Rhijn er die gaat van der Wiel geheid voorbij.

Het aanblijven van van Persie, Robben en Affelay is ook jammer aangezien ze zich erg veel vonden voorstellen met name Affelay onterecht zijn hun nu nog bij het Nederlands elftal ook Affelay zie ik niet als een bepalende speler maar ik hoop dan toch dat dit de nieuwe opstelling wordt van Oranje.

Stekelenburg
van der Wiel
De Vrij
Bruma
Willems
De Jong
Sneijder
Narsingh
Affelay
Robben
van Persie
26 juni 2012 om 01:31

Ben alleen bang dat de realiteit meer zoiets al dit zal worden.

We zullen het zien dus laten we hopen op het beste.

Stekelenburg
van der Wiel
De Vrij
Vlaar
Pieters
Strootman
De Jong
Robben
Sneijder
Affelay
van Persie

Dus het hele centrale duo vervangen , Mathijssen is inderdaad niet meer goed genoeg en zal er over 2 jaar waarschijnlijk toch niet meer bij zijn dus een logische keuze , dus spelers als de Vrij , van Rhijn , Nuytinck , Gouweleeuw en van Dijk de kans gaan geven en die Douglas mooi links laten liggen.

Heitinga heeft aangetoond wel een degelijke verdediger te zijn en om nou met een heel nieuw centraal duo te gaan spelen lijkt me ook niet echt verstandig zeker als je een rechtsback hebt die al 2 jaar al niks meer doet wat op voetbal lijkt en een linksback die na10 minuten al aan de zuurstof moet.
En met alle respect een Ron Vlaar wil je toch niet in de basis van Oranje zien , is een goeie verdediger voor de Eredivisie maar komt voor de basis van Oranje toch echt wel veel tekort !

Dat de naam van vd Vaart hierbij genoemt word verbaast me enigszins , lijkt me altijd wel een redelijke gozer op tv en lijkt me ook wel iemand die het met een goeie uitleg kan accepteren dat hij niet speelt , heeft ook niet net zo'n fantastisch seizoen gedraaid als zijn eerste seizoen bij Spurs.

Had liever gezien dat Bert had gezegt tegen vd Wiel en Afellay dat ze eerst maar eens bij hun club moesten laten zien dat ze weer op niveau zijn en geregeld spelen en dat ze dan weer in aanmerking voor Oranje komen , wat voor signaal geef je af aan vd Wiel door zijn concurrent Boulahrouz niet meer te selecteren en hem nog steeds wel en hij presteert al jaren niet ?
Zo'n vd Wiel moet je gewoon een halfjaar niet oproepen , misschien dat je hem dan scherp krijgt en als je Afellay constant de hand boven het hoofd houd dan zal zijn houding naar de groep alleen maar erger worden want hij voelt zich gesterkt door de bondscoach achter hem.

Huntelaar , heeft een goed seizoen gedraaid bij Schalke en gescoord tegen de kleintjes in de kwalificatie maar wat heeft hij nou precies bewezen tegen de echte grote jongens , niks nee , van Persie heeft toch veel meer bewezen en scoort niet alleen zijn doelpunten tegen het rechterrrijtje , ik denk dat Luuk de jong , van Wolfswinkel in potentie vele malen beter zijn en misschien Castaignos ook maar die moet dan wel de juiste keuzes gaan maken.

Het is te hopen dat een Elia weer aan de bak komt , Narsingh een mooie transfer maakt en Ola John zich fantastisch gaat ontwikkelen bij Benfica , dan krijg je veel meer concurrentie en zal iedereen daar scherper van worden want Robben weet ook op rechts dat Kuyt geen concurrent is en Narsingh evenmin , als daar dadelijk wel een Narsingh staat die iedere week bij PSV of Ajax uitblinkt en op links een Ola John die iedere week goed speelt bij Benfica dan zal Afellay er ook harder aan moeten trekken.

Wat een laffe oplossing van de bondscoach. Alsof het gemopper van deze spelers ervoor zorgt dat de verdedigers als een krant spelen, De linies flink uit elkaar vallen, Van Persie alle ballen naast schiet en de jongens na een half uur er geen zin meer in hebben. Als deze ervaren voetballers zo slecht gaan spelen door mopperaars, dan moeten we misschien wat andere namen gaan schrappen.

Bertje, oh Bertje. Wat gebeurd hier allemaal.
Wat win je als je Huntelaar en vice-captain van der Vaart niet meer oproept? Nederland is al zo zwak in de breedte. Deze 2 heren behoren tot de beste Nederlandse spelers op dit moment en zijn helemaal niet oud. Als dit bericht klopt, dan vind ik BvM een echte coward. Een te gemakkelijke oplossing. Hij moet deze zogenaamde ''lastige spelers'' (voormij zijn ze helemaal niet lastig) confronteren. Als je ze wegstuurt dan los je niks op. En ook moet hij iedereen gelijk behandelen. Ik heb niks tegen Van Persie, want ik vind hem zoiezo de beste spits van Nederland, maar ik hoorde BvM ook niks zeggen over zijn belletje na de wedstrijd. Mssn zit ik ernaast, maar BvM zei volgensmij niks tegen hem ofzo...

De knvb moet een Nederlandse icoon als coach aanstellen. Bijvoorbeeld Gullit. Iedereen respecteer hem ten zeerste en hij is niet bang om met een ''harde hand'' te reageren.
Hij is ook gek op aanvallend voetbal en speelt het liefst met 1 ''controleur'' zoals het eigenlijk hoort. Maargoed, het was een voorbeeld. Hiermee probeer ik te zeggen dat er genoeg coaches zijn die Berjte moet kunnen vervangen/opvolgen.

BvM moet zichzelf eerst in de schoenen van bijvoorbeeld Huntelaar plaatsen. Ja hij heeft echte stappen gemaakt sinds 2010. Hij scoort vaak en toch zit hij op de bank. Dat kan natuurlijk, want de coach kan alleen 11 spelers opstellen en dat moeten de mensen gewoon respecteren.
Nou als Nederland haar wedstrijden won, dan zou Huntelaar ook niet ''lastig'' doen. Maar ik bedoel, Nederland speelt te matig en bovendien verliezen ze ook alle wedstrijden, dan is het logisch dat deze jongens een basisplek gaan opeisen? Zij willen niet vroeg naar huis zonder een echte kans te hebben gekregen.

Vd Wiel mag dan ook lekker wieberen... Wat een drama!

Hypocriete onzin dit. We hebben het over spelers van wereldklasse die nog 2-4 jaar meekunnen. Wie verzint deze troep?

Hopelijk dat Klaas-jan Huntelaar niet meer voor Oranje uitkomt. Teveel gescrheeuw en weinig wol. Hopelijk dat er een nieuwere generatie opstaat en niet met alleen maar Ajax supporters bij Oranje.

Bertje heeft echt zitten slapen het afgelopen jaar, is toch een laffe coach met een selectiebeleid wat naar vriendjespolitiek riekt. Na dit slechte EK moet de Nieuwe bondscoach de eerste kwalificatiewedstrijden punten pakken en dat doe je niet met een geheel nieuw team zou met de volgende vaste opstelling beginnen en de volgende spelers langzaam brengen Fer, Clasie,van rhijn,nuytink,maher,willems ,ola john,anita dan heb je over 2jaar wel een leuke selectie . Affelay alleen laten spelen als die bij barca ook regelmatig speelt, Van der Vaart en Huntelaar na een goed gesprek gewoon meenemen blijven toch neerlands betere voetballers

assistent trainers faber, schreuder ,eijkelkamp ??? ? Hoe haal je het in je hoofd????. Neem dan Kluivert Van Bronckhorst en Cocu.

Steek
De Jong
Heitinga
Maduro
Pieters
Affelay
Sneijder
Emanuelson
Narsingh
Van Persie
Robben

Hoe dom nou mist van der Vaart zijn 100ste interland en hij scoorde ook nog tegen portugal maar als het echt waar is wat VZ zegt dan mag van Marwijk van mij ontslagen worden!

Slaat nergens op om Huntelaar en v/d Vaart niet meer op te roepen, dan had Bertje tijdens het EK moeten ingrijpen!

Wel toevallig dat drie spelers waar hij nog wat aan heeft oud Ajax spelers zijn waar hij eerder moeite had (oud) Ajax spelers te selecteren voor de linksback positie. Lekker signaal geef je ook af aan Affelay en Robben die zich schijnbaar ook onmogelijk hebben gedragen maar wel een eerlijke kans hebben gehad. In ieder geval is hij dan wel voor het eerst duidelijk...

Een verjongingsproces klinkt goed.

Ik zou dit team wel een keer willen zien spelen.

Stekelenburg
v Rhijn
de Vrij
Vlaar
Willems
de Jong
Sneijder
Clasie
Narsingh
Affelay
v persie
26 juni 2012 om 07:50

Middenveld moet v.l.n.r Sneijder-anita-maher. Clasie mag ook op positie van Anita.

Kuyt, Bouhlarouz, Huntelaar en Van der Vaart weg? Laat die dwaze Van Marwijk alsjeblieft zelf opkrassen!!! Laat Robben er wel gewoon bij, terwijl die en wangedrag vertoonde en slecht speelde, wat een hopeloze zwakkeling! Pijnig ons alsjeblieft niet langer met die dementerende coach, naar het schijnt.

Is ie nog zieker in z'n hoofd geworden of zo?, V/D Vaart eruit zetten, Huntelaar eruit zetten, Heitinga en Mathijssen eruit zetten?, Vraag me af wie dan CV moeten worden bij Oranje?

Van Marwijk bedankt voor je bewezen diensten als coach van Oranje maar hier houdt het voor jou op kerel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! geen Huntelaar kom op man die gast schiet er meer binnen dan v Persie ( in Oranje dan)

Als hij V/D Vaart weg wil moet hij dat nog altijd zelf weten niet dat ik het er mee eens ben maar dan vraag ik me af waarom maak je hem de laaste wedstrijd nog aanvoeder.

Dacht meer aan Boularouz, Robben, Kuyt en Mathijsen.... Daarnaast zou V/D Vaart Niet mogen gaan, hij is 29 en kan bijv. Maher nog het nodige bijleren enzo! Laat de grotere ervaring niet Gaan! En v/d Vaart is ook vice-captain.

Bert opzouten, verwacht een flinke opstand van Ajax supporters met je PSV assistenten.
Heitinga, VDV en KJH er uit zetten tuurlijk lekker slim.
Die andere kan ik nog wel begrijpen al zou Kuyt dat ook niet verdienen natuurlijk.

Robben, RVP en IBI wil je wel selecteren, wat hebben die gepresteerd dan?

Laat Sneijder als aanvoerder maar lekker selecteren en een nieuwe coach uitzoeken.

Bert je kunt je 4 mio krijgen en vertrekken.

Nou, is mijn respect voor van marwijk toch in de kelder beland, van sommige spelers kan ik het begrijpen, maar de hunt en de vaart, vindt ik het te ver gaan, zelfs voor kuyt. Wat heeft die man gedaan. Is altijd een werkpaard geweest en heeft nu niet eens een kans gekregen. Nu zie je toch dat hij zijn lievelingetjes heeft en niet met mensen om kan gaan die wat tegen woord geven. wat zeer terecht is. Ik denk dat knvb toch eens goed moet nadenken en eens de boer of te wel foppe de haan vragen voor bondcoach.

Dus een bondscoach krijgt WEL krediet, maar een speler met 99 interlands gooi je zomaar aan de kant?? Ik geloof best dat Vd Vaart en Huntelaar hebben geklaagd en zich wellicht vervelend hebben gedragen tijdens het EK maar dit is Mede veroorzaakt doordat Bert van Marwijk maar bleef draaikonten met deze 2 heren. Huntelaar is beloofd een serieuze kant te krijgen, deze heeft hij nooit gehad. Rafael vd Vaart word ook maar als speelbal gebruikt tdoor Bert. Als Bert aanblijft (ik mag toch echt hopen van niet, weer 2 jaar van slecht en verdedigend voetbal!!) vind ik in ieder geval dat hi jmet deze heren serieus in gesprek moet om goede, heldere afspraken te maken mbt de toekomst. Als de spelers niet mee willen in deze plannen, kun je altijd nog afscheid nemen

Wie wil je dan als CV zetten als Mathijsen en Heitinga weg gaan .
Van der vaart moet eigenlijk blijven . Zo krijg je alleen maar een amateur opstelling , nou ja ik ben voor duitsland dus heel erg vindt ik het niet

26 juni 2012 om 08:31

Vervangen door Viergever/ Vlaar/nuytink. Heitinga kan er echt wle bijblijven hoor, maar zal wel veeeel beter moeten gaan voetballen, anders is hij het Nederlands team echt niet waardig. Mathijsen is een dankbare kracht geweest maar nooit een topper. Ik denk dat Nuytink of Viergever ook wel dat niveau moeten kunnen gaan halen en wellicht hoger. Dus geef ze een kans.

Boodschap voor alle reaguurders hier die V. Marwijk laf noemen en tegelijkertijd zeggen dat hij ontslag moet nemen. Ooit gehoord van het spreekwoord van de kapitein die het zinkende schip verlaat? Van Marwijk zou nou juist ballen tonen als hij geen ontslag neemt en aan een nieuw elftal bouwt. Helaas is het nu zo dat wij nederlanders zo veranderlijk als de wind zijn en daar heb je nu eenmaal mee te maken maar als Bertje blijft en met een verfrist elftal een goede kwalificatie neerzet zijn jullie allemaal net als ik weer net zo oranje-geil als een maand terug dus praat alsjeblieft niet zo hypocriet met je gezanik dat deze man moet aftreden. En ookal zou die dat doen, wat denk je? Dat die spelers met een andere trainer voor de groep opeens weer met zijn allen door 1 deur kunnen? Ik zeg niet iedereen maar de meeste mensen hier die zeggen dat V. Marwijjk weg moet die laten waarschijnlijk hun gevoel spreken en denken niet rationeel na over de hele kwestie. Zucht.

26 juni 2012 om 08:18

Een coach is altijd verantwoordelijk, zo werkt dat nou eenmaal in het voetbal maar ook in het bedrijfsleven. Wellicht is de wereld je vreemd, maar dat gaat al 100 jaar zo.

27 juni 2012 om 06:28

Wel opmerkelijk in dat geval dat V. Marwijk in 2 jaar tijd opeens zo'n slechte trainer is geworden. Wat ik met mijn reactie al aangaf is dat het probleem moet worden gezocht in de individuele karakters die zich in de spelersgroep bevinden en het groepsproces. Oke, daarin speelt V. Marwijk inderdaad een rol maar reacties van mensen zijn niet te voorspellen dus daar kun je hem niet op afrekenen.

En zeker is een coach verantwoordelijk in het geval je spreekt over een voetbalclub! Echter spreken we in deze context over het nationaal elftal wat betekend dat je de macht hebt om spelers te verwijderen en op te roepen zoveel je wilt. Bij een voetbalclub is dit niet mogelijk omdat je met contractuele verplichtingen te maken hebt. Daarom stel ik dat V. Marwijk moet aanblijven en geef hem maar de kans om het zootje te reorganiseren.

Maar dit moest jij uiteraard ook allemaal wel weten met je bedrijfstechnische kijk op zaken. Het zal vast zwaar leven zijn met zon blinde kijk op de wereld bedenkende dat in jouw optiek problemen altijd op degene met de hoogste functie kunnen worden afgeschoven, tenzij je uiteraard geen ervaring met dergelijke functies hebt.

Het is wel duidelijk dat van Marwijk zichzelf onmogelijk maakt. Huntelaar, v/d vaart en co zijn helden van de Nederlandse jeugd, die wil hij gaan afpakken. Hij denkt dat hij groter is dan het Nederlands voetbal. Hij had zoveel anders kunnen doen om te zorgen dat het geen chaos werd maar nee......hij bleef vasthouden aan zijn vaste kliekje, ogeacht of ze presteerde of niet. Bert, het was me echt een waar genoegen 4 jaar lang, maar je houdbaarheid is blijkbaar voorbij. Het is echt tijd dat je opstapt voor het Nederlandse voetbal.

27 juni 2012 om 06:37

Wellicht is de wereld je vreemd maar je stelt dat V. Marwijk denkt dat hij groter is dan het Nederlandse voetbal. Maar Huntelaar, V/d Vaart en co zijn dit ook niet. Het is altijd zo gemakkelijk om azijn te zeiken wanneer het slecht gaat.

Beste Bert.

Een advies voor jou en je trainerstaf. Voordat jullie als tactische onbenullen willen bepalen dat spelers van wereldklasse niet meer in oranje mogen spelen zou ik willen adviseren om zo snel als mogelijk jullie functie ter beschikking te stellen en een sabatical te nemen want zo ga je niet met mensen om. Oranje is van het volk en niet van bert van marwijk die te trots is om toe te geven dat hij al 4 jaar fout zit met zijn pappen en nat houden beleid.

Ik had Robben ook verwacht maar dat kan uiteindelijk nog gebeuren. Als een speler niet fatsoenlijk op de bank kunnen zitten dan kan je ze beter thuis laten voor het groepsproces. Ik vind het daarom logisch dat Huntelaar en Van der Vaart niet meer opgeroepen worden. Andere grote spelers kunnen dat namelijk wel zoals Klose, Fabregas, Mata, Di Natal etc. Ik kan me daar zo aan irriteren als een speler alleen maar aan zich zelf denkt.

Ik denk dat we ons geen zorgen hoeven te maken want miss hebben we nu minder kwaliteit, er zal ongetwijfeld een betere team staan.

26 juni 2012 om 08:29

Al die spelers hebben spler voor zich die wél presteren.

Moet je eens kijken hoe nederig ze zullen zijn als hun concurrent al tientallen wedstrijden over ballen heen maait, de grootste kansen verprutst en nog altijd zijn basisplek blijft behouden.

Moet je eens kijken als ze al het vuile werk moeten opknappen in de kwalificatie en daarin de beste speler worden, om dan vlak voor het EK weer op de bank te moeten.

Moet je eens kijken of ze dan ook als zulke lieverdjes plaats gaan maken op de bank......

Dit is toch niet te geloven?? Waar de fuck is de Knvb mee bezig?? Wordt de hele regie in handen van zo n faalhaas gegeven??

Dat een Mourinho zo n controle krijgt, is logisch, maar deze faler????

Ik kan nu al de opstelling van het WK van 2014 noemen. En die van 2016. Het zegt toch genoeg dat hij moet vernieuwen op bevel van de Knvb.

Die gaat straks gewoon een paar bescheiden tienertjes op de bank gooien voor de sier en zodat hij geen enkele weerwoord krijgt bij het opstellen van zn lieverdjes.

Je topscorer en meest ervaren international er uit gooien..... Als van Persie straks in de kwalificatie een direct aandeel heeft in bijna 40% van alle goals van Oranje, dan heeft hij mijn zege.

Van der vaart heeft de pech dat hij conditie mist voor de controleurs-positie en dat er op de 10 een speler staat, die wél presteert. Bij Huntelaar daarentegen....

Maar ach, "van Persie laat anderen beter spelen".... God mag weten wie er dan beter speelt. Ik heb Robben nooit beter zien spelen door van Persie, Sneijder ook niet. Integendeel zelfs.....

Maar dat is zo n stoer cliché, van zn goals kan die het immers niet hebben.............

Wat mij betreft starten we gewoon zelf een inzamelingsactie, want het is duidelijk dat de reden van aanblijven de financien is...

26 juni 2012 om 11:00

De insteek is niet wie de kwaliteiten heeft of wie het verdient, maar wie opzichtig het groepsproces heeft verstoord waardoor er een onwerkbare situatie is ontstaan. Misschien zou je daar eens kritiek op kunnen leveren.

Ik kan me namelijk nog wel herinneren dat je hard uithaalde naar Van Persie die bij een wissel van AOC reageerde met ''nooo''. Uit alles blijkt dat Huntelaar zichzelf onmogelijk heeft gemaakt door zichzelf boven het teambelang te plaatsen, waaronder de groep heeft moeten lijden. Wat een schoft ook eigenlijk. Speelt eindelijk een keer naar behoren buiten de Eredivisie en waant zichzelf Maradona.

Het lijkt me niet onverstandig om een Huntelaar thuis te laten. Hij is toch niet goed genoeg om een toernooi mee te winnen en zijn vervangers zijn over twee jaar minimaal van hetzelfde niveau. Een type Van Persie heb ik in de jeugd nog niet zien rondlopen dus laten we de komende 2 jaar gebruiken om hem beter te laten renderen.

26 juni 2012 om 11:27

Ik kan gewoon niet geloven wat ik lees.

Onwerkbare situatie?? Ja, wat denk je? Als je al het vuile werk opknapt in de kwalificatie en daarin gewoon gewoon de beste speler wordt, dan heb je recht van spreken.

Pff de insteek is niet wie het verdient.... Wat denk je dat de oorzaak is van dit alles.

Denk je dat Huntelaar dit allemaal had gedaan als van Persie zijn plek had verdient op basis van sportieve prestaties??? Het antwoord daarop is duidelijk nee, bewijs: WK 2010.

van Persie heeft nu 2x op een eindtoernooi de kans gekregen, allebei de keren gewoon hopeloos gefaald (als spits) en toch geloof jij dat het goed zal komen?

Zoals ik al zei: Als van Persie er straks in de kwalificatie 12 in knalt, heeft hij mijn zege...

Maar ik geef je op een presenteerblaadje dat dat niet zal lukken. De enige in onze hele historie die dat flikte, naast Huntelaar, was Cruijff. En dan nog met het verschil dat Huntelaar het deed in minder wedstrijden, terwijl Cruijff ''slechts'' 1 op 1 haalde

26 juni 2012 om 11:52

Je praat er weer langsheen. Klaas-jan heeft zich kennelijk zo misdragen dat de groep eronder ging lijden. Als jij als individu niet het vermogen hebt om je te schikken ten behoeve van het collectief dan ben je niet geschikt voor teamsport.

De teleurstelling bij Huntelaar is begrijpelijk en terecht, maar dan nog heb je je te gedragen. Hoe egoïstisch ben je als je het EK, een collectief goed van de hele natie, bewust gaat saboteren?

Van Persie heeft gewoon naar behoren gepresteerd in 2010. Veel kansen opgezet, enkele belangrijke assists geleverd en veel duels gewonnen waardoor het team onder de druk vandaan kon komen. Meer had hij niet kunnen doen met Kuyt op links, Robben op rechts en Sneijder op de middenlijn. Als je dan weer met het gedateerde argument komt dat een spits doelpunten moet maken, dan wil ik jou erop wijzen dat een spelmaker het spel moet maken en assists moet leveren terwijl een winger de spits moet dienen. Of ze hebben alle 3 gefaald in 2010 of alle 3 geslaagd.. zeg het maar.

Op het afgelopen EK heeft hij helemaal geen eerlijke kans gehad. Hij heeft geen enkele wedstrijd 90 minuten in de spits gestaan en uiteindelijk heeft Huntelaar meer minuten in de spits gekregen.

Als Huntelaar het kan, kan Van Persie het geblinddoekt natuurlijk. De vergelijking met het verleden is niet zo relevant. Andere tijden.

26 juni 2012 om 11:54

Ik denk dat jij, Persiangooner, een zeer matig empathisch vermogen hebt. Maar om het eens makkelijk te maken, draai het eens om, hoe denk jij dat vpersie zich zou hebben opgesteld/gedragen als hij in Huntelaars positie zou zitten? Ik denk persoonlijk dat hij nog veeel meer stampij zou maken.

Ik kan me nog herrineren dat op het vorige WK vpersie werd gewisseld en dat hij terwijl hij het veld af riep ''je moet wesley wisselen, niet mij!''. Ik denk dat dit moment heel goed aangeeft wat voor persoon vpersie is, een sportman, een winnaar, net als Huntelaar dus. Dat jij alleen maar vpersie verdediged en Huntelaar aavalt duidt op een duidelijke voorkeur van 1 van de spelers, en zo valt er dus niet objectief te discussieren, om eerlijk te zijn maak je jezelf in mijn ogen compleet belachelijk.

In mijn bescheide ogen is het niet Huntelaars schuld, vpersie zijn schuld, VDV zijn schuld of wie dan ook. De positieve mind-set bij de spelers, het team gevoel, duidelijkheid, dit zijn allemaal aspecten die onder 1 persoon zijn functie omschrijving vallen en niemand anders: de manager, in dit geval vmarwijk onze bondscoach.

Vmarwijk is geen top manager, verre van. Het enige wat vmarwijk had hoeven doen om deze afgang te voorkomen was op youtube te kijken naar de speciale 45min docu over het Wk1998. Daarin laat een van de beste managers vd wereld, Guus Hiddink, zien hoe je omgaat met grote sterren. En ik denk de jongens in dat team zoals Davids, Seedorf, Kluivert, de Boertjes, etc. een (terecht) veeeel groter ego hadden dan de jongetjes die nu bij Oranje spelen, waarvan Sneijder en vbommel de enige zijn die ooit een echt grote prijs hebben gewonnen. Maar Hiddink kreeg deze jongens in het gareel, terwijl enkele jaren daarvoor men elkaar wel kon schieten. Woorden als trots, respect, eenheid, en het volkslied werden door Hiddink papier gezet en deze spelers hebben dit ter harte genomen.

Ik ben zelf een beginnend manager en herken de basis fouten die vmarwijk heeft gemaakt. Mijn vader is echter een gedocereerd top manager uit het bedrijfsleven en hij was woest op de technische staf en alles om oranje heen, veel bozer dan ik. In eerste instantie snapte ik het niet, want zelden heb ik hem zo negatief gezien. Totdat hij mij uitlegde en ik begon te begrijpen hoe afschuwelijk het werk is dat vmarwijk dit toernooi en de aanloop naar het toernooi heeft afgeleverd. Hij heeft het verknalt, hij heeft ervoor gezorgd dat sommige Oranje jongens nu met elkaar over hoop liggen. Hij heeft een niet-capabele staf aangesteld. Hij heeft niet op de rem getrapt toen er een hotel in krakow werd geboekt en niet in Kharkiv. En zo kan ik nog wel ff door gaan.

Conclusie: vmarwijk er direct op gronde van wanprestaties uit, de spelers duidelijk maken dat er met een schone lei gaat worden begonnen, onze vaderlandse trots in ere herstellen, en op naar het WK in Brazil.

26 juni 2012 om 17:07

Jij praat er juist langs heen grote vriend.

Jij loopt zo over de bron van dit probleem heen, om de reactie te kunnen veroordelen.

Zoals ik hierboven al heb gezegd: Niemand zou er in dit zelfde scenario vrede mee hebben gehad om er vlak voor het EK uitgeschopt te worden. Als je ziet hoe van Persie reageert op een wissel tijdens een WK, dan wil je niet weten hoe hij had gereageerd, mocht hij in deze situatie beland zijn.

En saboteren? Hij trainde gewoon op 110, blesseerde niemand uit rancune en kraakte de wanprestaties van van Persie in de spits nooit af. Het enige wat hij deed, was intern van Marwijk duidelijk maken dat hij de bondscoach is en niet de pimp van van Persie en daar heeft hij alle recht toe.

Maar goed, je laatste zin zegt in principe alles. Er van uitgaande dat je daarmee op de scoringsdrift van Huntelaar doelt: ik zeg bij deze dat van Persie niet eens de 10 goals zal halen in de kwalificatie, waarbij hij wss iedere wedstrijd vanaf de aftrap mag beginnen als spits, want zn enige concurrent is nu toch weg.
Edit: Maak er maar 7 van, ik maak het nog simpeler.....
Edit2: Maak er maar 5 van, hij scoort toch alleen als hij achter de spits staat, straks in de punt gaat hij weer als vanouds verstoppertje spelen bij de cornervlag.

Het mooiste zou zijn als van Persie nu ook besluit te vertrekken en er bij Juve achter moet komen dat hij eigenlijk geen echte spits is en dan mag die van Marwijk het mooi uit zoeken. Mag die straks lekker met Luuk de Jong in de punt verschijnen op het Wk.

De Knvb is debiel bezig hier, Domenech 2 wordt gewoon voor onze ogen geboren en we hebben het niet eens door.....

26 juni 2012 om 16:31

@epl_prof

Huntelaar was in 2010 topscorer van Oranje, dat is 2 jaar geleden!
Vorig jaar was Kuyt topscorer met daarachter Van Persie
Dit jaar is Van Persie wederom topscorer van Oranje

Huntelaar heeft zelf ook geen pepernoot geraakt in 170 minuten op het Ek.
Van zijn 61 passes kwamen er maar 29 aan.....meer dan de helft van de ballen levert hij in bij de tegenstander.

Maar als er bij jou feiten worden neergelegd kan je nooit reageren.

Het moge duidelijk zijn dat je Huntelaar fan Nr 1 bent, maar dat hoeft niet te zeggen dat je met drogredenering moet komen.

Huntelaar heeft gewoon meer dan de helft van al zijn ballen aan de tegenstander gegeven.
Sneijder en Van der Vaart hebben tegen Portugal 0x naar Huntelaar gepasst omdat een bal naar Huntelaar gewoon een verloren bal was.

Wie heeft het dus beter gedaan in de spits Huntelaar of Van Persie?

Maar dit alles mag niet afdwalen van het feit dat de grootste faalhaas natuurlijk Robben was die helemaal niet meeverdedigde en na Cristiano, Kerzhakov en Konoplyanka de meeste afzwaaiers produceerde van dit toernooi

26 juni 2012 om 17:12

Ja alleen een verstandelijk beperkte gaat de jaarlijkse topscorer noemen bij een land ...

Feit is dat Huntelaar topscorer is geworden van de hele kwalificaitie. Feit is niemand in de Nederlandse voetbalhistorie (bijna de hele voetbalhistorie) er zoveel heeft ingeknald in een kwalificaite.

Maar wees vooral trots met het meedelen van je geweldige feit dat zijn passes niet aan komen, handig om te weten als ik Huntelaar ooit als de ideale passer ga zien....

Mooi ook dat jij weet waarom Sneijder en vdv niet gepasst hebben......

Je laatste stukje bevant nog een beetje verstand, maar ook dat is fout. Robben was zwak, maar nog altijd 10x beter dan vdw of Barca-legende Afellay....

Trouwens, ik ben geen Hunter-fan, ik ben Oranje-fan. Ik wil het beste van Oranje en daarom hecht ik meer waarde aan mijn eigen mening dan aan die van mislukte Arsenal-fans, Ajax-fans en FC Bal op het dak-fans...

Ik oordeel op basis van feiten, dan is het simpelweg vrijwel onmogelijk om mijn mening als fout te zien. Arrogant, maar waar...

Het lijkt mij logischer dat van Marwijk opstapt. Door zijn onkunde komt er voetballend gezien niets uit deze lichting. Hoe kan het dat een verdediging niet bij sluit of de aanval niet inzakt? Wekenlang is deze groep bij elkaar maar, structureel gebeurt dit niet. Zelfs ik heb dit mijn c-pupillen aangeleerd met een simpele partijvorm in een aantal weken. Ook het feit dat Bertje van achteruit wilt opbouwen en dan zowel Vlaar als Matthijssen opstelt. 2 spelers die niets anders kunnen dan een bal afpakken. Dan daarvoor in eerste instantie van Bommel en de Jong die vooral een blok vormen maar, geen verbindingsspelers zijn. Wedstrijd na wedstrijd valt ook op dat Robben niet rendeert als rechtsbuiten. Dat hij niet meeverdedigt is ook geen geheim. Wel zet je van der Wiel op recjhtsback die daardoor niets anders kan dan blijven hangen. Als hij dan ook nog eens een hopeloos verdedigend niveau heeft kan je net zo goed met 10 man spelen. Affelay opstellen omdat hij fit is terwijl je jarenlang hebt verkondigd dat je moet spelen als je geselecteerd wilt worden. Van Marwijk heeft in 2002 en 2010 geluk gehad dat 2 spelers (van Hooijdonk en Sneijder) persoonlijk verantwoordelijk waren voor het succes. Van Marwijk heeft met zijn laffe anti-voetbal ook nog eens de reputatie en alles waar Nederland qua voetbal voor staat te grabbel gegooid. Maar, van Marwijk heeft voor het ek zijn contract verlengd met 4 jaar en de KNVB leidt liever gezichtsverlies dan dat ze geld uitgeven aan een afkoopsom. Dat is misschien nog wel het ergst. De knvb doet haar naam als zakelijk kil instituut weer eer aan. Geld prevaleren boven het sportieve en morele.

Even afwachten maar of Bertje werkelijk gaat blijven. Als er spelers niet meer worden opgeroepen voor hun aandeel van het mislukte EK dan sta ik er wel achter.

Soms moet je eenmaal sterren niet meer meenemen die zichzelf te belangrijk gaan vinden en de groepsproces storen. Lees veel reacties over Van Persie en Afellay dat zij ook niet meer opgeroepen moeten worden vanwege hun vedette gedrag. Maar dat komt van een onbetrouwbare bron (vi), terwijl over Huntelaar in het Parool, Nrc, Volkskrant staan neem ik die bronnen wat serieuzes. Ik sluit niks uit, ook al word Van Persie niet meer geselecteert de groepsbelang gaat voor de individuen.

26 juni 2012 om 08:35

Sterren? Affalay....in potentie ja, op het EK een van de slechtste spelers die er meegedaan heeft. Van Persie heeft zijn best we gedaan, maar staat al 3 jaar te schutteren in het team. Die kun je vervangen om tactische redenen, maar nee, daar denkt Bert niet aan. Alleen spelers vervangen als ze hun mond open doen.....wereld omgedraaid toch, het zegt veel over de autoriteit van Marwijk. Vroeger was hij al zo, en blijkbaar niks bijgeleerd.

Ik mag toch hopen dat de Knvb nu gaat inzien dat dit niet de manier is om verder te gaan. Topscorer van de Bundesliga niet meer selecteren, geroutineerde middenvelder van de nr.4 van PL, beste centrale verdediger van Nederland zomaar even op straat gooien. Vanwege een meningsverschil. Bij een club sturen ze in zo'n geval de trainer weg, ik mag hopen dat dat hier toch ook gebeurt. Anders hoop ik dat het Oranje legioen zich gaat laten horen bij de eerstkomende thuiswedstrijd en van Marwijk van de bank blaast met fluitconcerten..

26 juni 2012 om 09:05

Dit komt toch wel door invloed van ajax volgens mij, want anders kan ik het niet uitleggen dat hij die drie wil uitzetten. Hij kan in mijn mening dan niet goed met spelers omgaan die tegenspreken en misschien door zijn lievertjes onder druk wordt gezet. Nogmaals mijn respect voor hem is de kelder ingevlogen.

Van der Vaart heeft dit EK ook helemaal niks laten zien op 1 schot na. Was misschien nog wel minder dan van Bommel. Hij heeft gewoon een te groot ego. En alleen maar zeuren als hij op de bank begint. Van Bommel accepteert het gewoon dat hij op de bank zat

k***vuile k***homos jullie denken dat jullie alles weten van voetbal maar jullie zijn kk dom. kk mogolen sterf aan aids

aids
kk
aids
kk
aids
kk
aids
kk
aids
kk
aids

Weer lekker 4-3-3 gaan spelen met een goede bondscoach.. Daar is Nederland groot mee geworden als voetballand, Ieder jeugdelftal voetbalt hiermee, dit is ook wat we moeten uitstralen naar de rest van de wereld. Misschien niet meer van deze tijd, maar zeker effectief omdat geen enkel ander land het meer speelt! Dan zal je van Persie misschien thuis moeten laten. Zal je in een roulatiesysteem moeten werken met Huntelaar en L de Jong.
Als je mijn opstelling bekijkt dan zet ik een echt verdedigend groot blok neer met Vlaar en Nuytink, Sterk/fysiek, eventueel kan je met een voetballende verdediger spelen als je tegen kleine landen speelt, bijv. Viergever of de Vrij. Daarnaast spelen v/d Wiel en Buttner opkomende mensen, kan je Willems en Van Rhijn eventueel ook laten spelen. Van Rhijn kan ook prima centraal spelen trouwens. Voor het grote verdedingsblok speel je dan met Anita, spelverdeler, die op juiste momenten instapt, daar kan je ook nog Clasie selecteren. Naast/voor de Verdedigende middenvelder spelen 2 spelmakers V/d Vaart en Sneijder. Wijnaldum kan daar ook gaan spelen. Eventueel nog een Strootman, minder spelmaker, maar wel belangrijk als je tegen iets sterkere landen speelt. Op de vleugels met Narsingh en Robben of Affelay in goede vorm. In de spits toch gewoon Huntelaar of rouleren met van Persie die ook eventueel op de vleugels kan als spelmaker kan fungeren. L. de Jong als reserve spits.

Stekelenburg
v/d Wiel
Vlaar
Nuytink
Buttner
V/d Vaart
Anita
Sneijder
Narsingh
Huntelaar
Robben

ik ben van mening dat van marwijk weg moet hij heeft het heel goed gedaan op dit ek na maar de chemie tussen hem en de spelers groep is weg moet nu gewoon een frisse wint waaien en dan kijken wie er wel en niet weg moeten bij het nederlandse elftal van marwijk is nooit opjectief geweest tegenover een aantal spelers maar dat kon de hele wereld zien !!!

Probarca, wat een geweldige comment met veel inhoud....dit is sarcasme.

Anways, op deze manier gaat Nederland een beetje het Frankrijk van Domenech aan ik denk dat het beter is dat er gewoon een nieuwe coach komt.
Deze coach zal vanaf nu bij iedere irritatie een speler wegsturen, terwijl als hij nou eens echt lef had ook gewoon v/d Wiel, van Persie, robben en Affelay moet weg laten en zo echt alle onrust stokers te pakken hebt.

lekker kansloos, want daar zit de bron van het probleem niet. Het feit dat huntelaar en vd vaart geirriteerd waren is een resultaat, maar niet de oorzaak. Bron ligt bij de knvb die een matige technische staf op de payroll heeft die niet in balans is en beestaat uit (zeer) matige trainers. Van marwijk is geen topcoach en psv man, daarnaast heeft die altijd matig gepresteerd met jonge spelers terwijl er nu veel jonge spelers in moeten.
Cocu was een topspeler, maar geen top coach in spe, is stil, en psv man.
Faber was een goede voetballer, schijnt wel veel talent te hebben als trainer maar nog niks bewezen en psv man.

Die combinatie werkt niet. Ik hoop dat van marwijk weg gaat. Gaat die niet dat zouden ronald de boer en van bronkhorst goede assistanten zijn. Mensen van top niveau en representeren de NL top 3 wat nodig is. Je ziet wat er gebeurd als de balans te veel bij 1 club ligt (bouma + van bommel).

Er hoeft maar 1 naam geschrapt te worden , nee sorry 3 namen . Weg met die Brabantse vriendjes kliek. Belachelijk selectie beleid , slecht en ongemotiveerd team stond er op EK. Na een wedstrijd op je gemakje op het veld bellen , niet te geloven!! Misschien dat iemand als v. Gaal dat ongedisciplineerde gedrag er uit krijgt , van Marwijk in ieder geval niet.

26 juni 2012 om 10:41

Van der Wiel, Heitinga en Matthijsen, groot gelijk. Slap zooitje deze drie.

Typisch Ajax schreeuwen na anderen, maar hun eigen spelers presteren het best.

Als je een kerel bent, geef je toe dat Heitinga en Van der Wiel gewoon geen oranje materiaal is.

De enige die het wel verdiende bij Ajax, zou Anita geweest zijn.

Van Persie zeik je af, maar Huntelaar heeft het ook zo goed gedaan zeg, als je een beetje realistisch kijkt, zie je dat ze beiden drama waren maardat er in Van Persie zoveel meer potentie zit.

Je reactie is puur vanuit het Ajax oogpunt, wat denk je nu zelf dan? Dat we met meer ajacieden het wel gered hadden?

Niet al het goede komt uit Amsterdam hoor. Sneu verhaal.

26 juni 2012 om 11:48

Ik heb het woord Ajax niet eens gebruikt !! Ik constateer alleen dat v Marwijk en zn 2 brabantse hulpjes een heel vreemd selectie beleid gevoerd hebben. Inderdaad , vd Wiel was ook helemaal niks , maar Anita niet mee , Urby niet mee ? Hij moest het zelfs via de pers lezen !! Wat had Bouma daar te zoeken? Graf seizoen gedraaid in Ehv , lachertje . En dan v. Persie , is gewoon het lievelingetje van van Marwijk . Heeft op het WK opzichtig gefaald , maar blijft gewoon staan. Die ene goal die hij maakte was mede aan Huntelaar te danken die het gat trok , en aan slecht keeperswerk. Huntelaar heeft zegge en schrijve 1 doelkans gehad tijdens het toernooi in die ging er nog bijna in . v. Persie heeft dit toernooi weer tig kansen om zeep geholpen , of niet soms ??
En jij vindt zeker ook dat z'n schoonzoon een terecht opgesteld stond ?? Vergane "glorie".
En inderdaad , er komt heel veel goeds uit Amsterdam !!!

26 juni 2012 om 11:58

Nee, Fct81, al het goede kwam ditkeer van buiten Amsterdam dan zeker?

Schei toch uit vent, met je aanname over gekleurde meningen.
Feiten, daar gaat het om. Het hele team heeft gewoon verrot bagger gepresteerd.
Er zijn spelers geselecteerd die er gewoon never nooit in hadden mogen staan, laat staan als basisspeler. Ik hoef toch niet de enorme waslijst aan namen op te noemen he? Die spelers die niet eens bij hun club in de basis staan, of maandenlang geblesseerd zijn. Spelers die op foute plaatsen in Oranje neergezet worden. Een joch wat net uit de luiers komt en net een half jaar bij zijn club in de basis staat, terwijl er zat andere opties waren, maar die laat je thuis.

Jij maakt er een clubverhaal van? Mooi, dan gaan we daar lekker in mee.
Dit is een grote overheersende rotterdam/eindhovenkliek die tot in alle geledingen stinkt naar vriendjespolitiek (van spelers tot begeleiding). Met een speelwijze waarmee Nederland niet bepaald groot is geworden of wou je dat soms gaan ontkennen?

Vind je het gek dat Ajacieden daar geen ene fluit meer mee te maken willen hebben? Die zeggen nu allemaal: zoek het lekker uit met je Oranje.
En terecht ook.

26 juni 2012 om 12:40

Prima, want er zijn er momenteel maar barweinig die uberhaupt in Oranje horen bij Ajax. Ik maak er geen clubverhaal van, dat doet de beste man waar ik op reageer. Die suggerreert dat het een Brabants feestje is. Als je dan uitdeelt moet je ook kunnen incasseren, maar ja daar zijn jullie ajacieden nooit een ster in geweest.

Ah gossie...een paar spelers van Ajax 1 mochten niet mee. Nu zijn we vroegtijdig uitgeschakeld en het ligt aan alles en iedereen en vooral omdat er weinig ajacieden zijn geselecteerd. Dan heb je het over Urby, terwijl die in Oranje ook altijd barslecht gepresteerd heeft. Liever een kind uit de luiers die zich wel 100 inzet, dan Gregory of Heitinga, die met al hun zogename ervaring, met afstand de 2 slechtste spelers van het EK waren.

Idd spelers die op foute plekken worden neergezet. 1. Van der Wiel 2. Heitinga 3. ... 4 ... 5. ..

26 juni 2012 om 15:00

Fct81, wat loop je nou toch tof te doen gast?

Hou je nou eens gewoon aan de feiten, in plaats van er maar een dom ongefundeerd verhaaltje van te maken en het alleen maar aan Ajacieden te verbinden, alsof alleen Ajacieden een slecht toernooi hebben gespeeld.

Jouw frustratie tegen Ajax komt wel aardig aan het licht nu, tamelijk zielig.

Zeg van marwijk, wie speelt er dan in de spits als RvP geblesseerd of geschorst is?
Mafketel.

Het enige juiste antwoord van Bert op het klootjesvolk dat voornamelijk supporter is van een bepaald clubje en hun frustraties al wekenlang botvieren op Vz.

'' Doorpakken '', noemen ze dat.

Geen ongeleid projectiel meer die als splijtzwam heeft gefunctioneerd tijdens dit EK en qua prestaties wedijverde met van der Wiel wie nu de grootste flop is.
Weg met die alleen tegen de kelder van de Bundesliga scorende jankerd.

Geen wandelende pizza reclame meer die al na een kwartier in de wedstrijden liet blijken dat hij aan de zuurstoffles moest en behoudens een goal niets, maar dan ook niets toevoegde aan Oranje.
Weg met die - letterlijk - volgevreten pseudo-vedette.

Geen domme kracht meer in de defensie die in al zijn positionele onbenulligheid meerdere goals op zijn geweten heeft.
Weg met die erecode schendende ''lekker''.

Nu nog even wachten tot ook de ''onderbroeken fanaat'' met de allerbelabberste prestatie ooit op een eindtoernooi zijn conge krijgt.

YES Mathijssen en vooral geen Heitinga meer en laat van der Wiel ook maar thuis voortaan. Spelen al 4 jaar zwaar onder de maat. Verjongen en doorselecteren die bende Bert. Jongens als Nuytink/viergever/douglas/goudenleeuw die moeten klaargestoomd worden. Het volk wil strijders zien en niet van die omhoog gevallen ego's en matige verdedigers die wij hebben.
Alle ajacieden moeten eens wat beter in de spiegel kijken, de (ex)ajacieden presteren gewoon droevig in Oranje m.u.v. Snijeder. Moet ik wel zeggen dat Vurnon Anita uiteraard wel bij de selectie hoort en Huntelaar om disciplinaire redenen er op dit moment niet inhoort. Als je gaat lopen roepen dat bijvoorbeeld Heitinga en Van der Wiel nog in Oranje horen, dan begrijp je het probleem niet, die spelers waren op het WK al zwaar overschat en horen niet in het grote Oranje thuis, omdat ze niet genoeg kwaliteit en doorzettingsvermogen hebben, dat Bert ze voor deze EK heeft geselecteerd vind ik onbegrijpelijk. Dan maar met jongere onervaren spelers op je bek gaan, maar dan wel met spelers die het gras op willen vreten op het hoogste podium. Affelay of Robben zouden ook harder aangepakt moeten worden, gewoon eens een ster naar huis sturen, nu begrijp ik dat Bert daar de man niet naar is, maar hij is de baas en niet de mannetjes Robben en Affelay.

Kansen voor Ricardo van Rhijn, Dirk Marcellis, Nick Viergever, Bram Nuytinck, Douglas, Wouter Bruma, Patrick van Aanholt, Alex Buttner, Roel Brouwers, Vurnon Anita, Wout Brama, Urby Emanuelson, Adam Maher, Jordi Clasie, Georgino Wijnaldum, Siem de Jong, Erik Falkenburg, Bas Dost, Derk Boerrigter, Jeremain Lens, Ola John.

Hoezo Nederland heeft niks achter de hand?

Eens, deze spelers zijn thans niet zo goed als de gearriveerde spelers. Maar ook die hebben het ooit moeten leren, toch? De wedstrijden tegen Andorra en Estland plus de oefenduels goed benutten welke van deze spelers in aanmerking komen voor het grote Oranje, ze in de komende twee jaar mee laten groeien en dan komt het echt wel goed met Nederland.

Ook Frankrijk verliet een toernooi als kampioen in de groepsfase in 2002. Griekenland ook in 2008, waar Frankrijk als vice-wereldkampioen ook Euro 2008 verliet in de groepsfase. Denemarken is ook een voorbeeld in 1996. Dus we moeten niet dramatisch gaan zitten terugkijken naar een mislukt 2012, maar vooruit kijken wat er beter kan in 2014. En uit de bovenstaande groep zullen er echt wel een handvol komen boven drijven. En Van der Vaart mag eerst wat fitter worden alvorens hij weer aanspraak gaat maken op een selectieplek. Heitinga is misschien geschikt als vervanger van Van Bommel als defensieve middenvelder, maar een pure verdediger is hij niet.

26 juni 2012 om 10:01

Marcellis, van Aanholt, Büttner, Brouwers, Brama, Falkenburg, de Jong en Lens zijn geen topspelers en daar zullen we zeker nooit het Ek/wk mee winnen,

Ban Marwijk moet gewoon zijn biezen pakken , naar mannetje! Zijn eigen falen rechtvaardigen door onze jongens de schuld te geven .

Van der Vaart en Huntelaar niet meer selecteren,maar wel gewoon doorgaan met Afellay,vd Wiel en Van Persie,hij word met de dag ongeloofwaardiger.
Zeg dan gewoon dat je ze niet meer selecteert omdat je ze gewoon niet mag,op basis van het gedrag mogen er meer niet opgeroepen worden.

Net als de regel ''je moet spelen bij je club voor spelen in Oranje'' ,is ook dit weer een excuus wat alleen gebruikt word bij spelers waar hij zonder normale reden vanaf wilt.

Des te meer redenen om van Marwijk niet langer binnen te houden.
Wat een lacher zou het zijn van der Vaart en Huntelaar niet meer oproepen terwijl die echt wel wat toevoegen. Heitinga is op dit moment gewoon de beste verdediger en zou lachwekkend zijn om hem ook ineens niet meer op te roepen. En kom niet aan met hij speelde slecht want dat was iedereen dan zou je niemand meer moeten oproepen behalve Sneijder en Stekelenburg.

van Marwijk heeft gewoon verkeerde beslissingen en keuzes gemaakt en moet daar de consequenties van nemen door op te stappen. Hij is niet meer houdbaar voor deze groep en er moet een nieuw gezicht komen voor de groep die iedereen weer een eerlijke nieuwe kans geeft.

ik vindt het niet normaal Huntelaar is een prima speler

Kunnen we niet een streep zetten door Bertje zijn naam?

Het is nu wel duidelijk dat de successen in africa voor 90 % op het conto van frank de boer kunnen worden geschreven.
Zonder frank is het helemaal niks.
Boumaatje oproepen,affelay dier niks van kan maar meemoet als kuneffelmarokaan die mag figureren bij barcelona als invaller voor 5 minuten maar denkt een dragende speler daar te zijn maar ja hij komt van psv en dus mag evenals affalytje ook willems mee dier helemaal niks van kan en je evengoed butner had kunnen uitproberen.
Hoop echt dat van marwijk de eer aan zichczelf houd en zelf oprot.

Ik vind het ook jammer dat Klaas Jan niet naar huis gestuurd was tijdens dit EK, dan was Bert nu tenminste zeker ontslagen.

Goede keuze van Bert,

Dit zouden ook de namen zijn die ik eruit zou gooien;

ivm verjonging; Drik Kuyt, Mathijssen, Boulahrouz, Bouma, van Bommel

ivm met teamvorming; Heitinga, Van der Vaart, Huntelaar, Arjen Robben (als hij perse op rechts wil spelen.

Huntelaar is by the way gewoon een superneppe spits, en dan wordt er wel gezegd in de 16 sus so en dat ie voorzetten moet krijgen, maar dan zie ik liever een van Persie in de spits die voorzetten krijgt dan Huntelaar.

Want je krijgt namelijk niet de hele wedstrijd voorzetten, en soms moet je als spits in een wedstrijd ook zelf iets creeren en dat kan Huntelaar echt Totaal Niet gewoon!

26 juni 2012 om 10:28

dan heb je nooit echt goed naar van persie gekeken dat is geen spits dat is een gemaakte spits hij staat er nooit als moet heb vaak genoeg gezien dat sneijder de spits wou aan speele dat van persie er nie stond en dat die de bal weer teruch moest speele en heb jij van persie een eigen kans zien maken ik nie dus

26 juni 2012 om 10:33

van Persie is ten minste een voetballer die zelf wat kan creeren voor de goal, vaak genoeg gezien bij Arsenal, en van Persie weet ook heel goed raad met voorzetten van de zijkant, vaak genoeg gezien bij Arsenal.

En heb jij huntelaar welleens een eigen kans zien maken? ik Nooit.
Heb jij Huntelaar wel eens mee zien doen in de wedstrijd als hij geen voorzet krijgt? Ik Nooit.
Valt huntelaar je wel op dat ie speelt als ie geen voorzet krijgt van de zijkanten in de 16? Ik Nooit

bertje en die belachelijke staf moeten weg zeg rijkaart bondscoach staf onder meer ,stam . de boer .van bronkhorst. cocu, bergkamp,kluivert of nistelrooy en keepers trainner de sar dan zou nooit deze probleeme zijn geweest deze groep

opstelling ;
keepers;stekelenburg,krul.vorm

verdedigers;van rhijn ,bruma ,van aanhold, gouweleeuw, van de wiel.buttner,viergever,nuytink, douglas, maduro,vlaar,pieters

midveld;snijeder ,maher,anita,strootman.n de jong.vaart.emanuelson,clasie.schaars,fer, wijnaldum

aanval.huntelaar ,wolfswinkel. dost ,robben,narsing.boerrichter,affeley .de jong

goede mix tussen jong en oud

26 juni 2012 om 10:59

Mooie selectie Roonin. ;
Alhoewel ik me dan wel afvraag of Huntelaar nog wel te handhaven is. Als het waar is wat er gezegd wordt lijkt het mij dat hij zijn krediet in de selectie ook wel verspeelt heeft.

Het lijkt er op dat Bert er alles aan doet om zich onmogelijk te maken bij de knvb.ontslag krijgen is lucratiever, dan ontslag nemen.br Het grootste probleem ligt natuurlijk bij Bert zelf.

Geen overwicht tov volgevreten vedettenbr Spelers worden geselecteerd op basis van 1 verouderd syteem.br Behoudend en niet in staat om tactiek aan te passen tijdens wedstrijden, zoals de echte topcoaches.

En jahoor ook ik heb genoten in 2010 maar meer door de euforie van het winnen, dan door het getoonde spel.br Daar komt nog bij dat het niveau van het wk beduidend lager lag.

De laatste die het elftal briljant heeft laten voetballen is van Basten.br Helaas was Marco niet in staat dit tactisch op de rails te krijgen tegen de Russen.br Maar er moet iemand komen van zijn kalieber.br Bert heeft er alles uitgehaald, maar moet nu echt plaats maken voor iemand die de laatste stap kan zetten om een team te vormen, waavan de spelers begrijpen dat ze 16 miljoen mensen vertegenwoordigen en dat persoonlijk gewin ondergeschikt is aan het doel.

Ik vind dat bert nu wel heel erg ongeloofwaardig begint te worden om huntelaar, van der vaart niet meer worden opgeroepen.
waarom hoeven robben en affelay niet te vrezen dan want dat zijn toch ook egotrippers en hebben niets laten zien dit EK en het is toch logisch dat Huntelaar gaat protesteren als de speler die boven jou word verkozen nog deuk in een pakje boter schiet. Affelay kan geen fatsoenlijke voorzet geven maar wel zeuren van ik voetbal bij barcelona, maar wat heeft hij daar nu gevoetbald. Dit hele debacle van het EK is te wijten aan de technische staf en niemand anders

Als de beste afmaker en één van de beste middenvelders van het land niet meer gebruikt gaan worden omdat de bondscoach niet met ze overweg kan, dan is het toch duidelijk dat we een nieuwe bondscoach moeten gaan zoeken?

Ongelofelijk hoe Derksen met zijn schreeuwlijke kop zoiets weer aanzwengeld zonder zijn bronnen na te checken. Geweldig om te zien hij hij tijdens het tv programma van repliek gediend kreeg en hij niks anders meer kon dan wat brallen. Om nu al spelers als Huntelaar af te schrijven gaat veel te ver. Met duidelijkheid en en een stringend beleid kom je een heel eind en als er dan toch spelers zijn die zich buiten de groep plaatsen dan deze ook direct aanpakken. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

Ik snap niet dat Bert van Marwijk spelers als Van der Vaart en Heitinga niet meer wil selecteren. Als je Heitinga niet meer selecteert, wie moet je dan selecteren? Nuytinck? Ze zijn daar bij het Nederlands elftal niet meer serieus te nemen. En wat nou als de Knvb een jongere trainer wil? Bert van Marijk moet eerst eens naar zichzelf kijken voor hij andere spelers dingen gaat verwijten. Zijn functie is het team goed laten presteren en motiveren om te winnen, in dat opzicht is meneer Van Marwijk de enige die niet naar behoren functioneert.

26 juni 2012 om 10:37

over Heitinga ( al is ie niet heel denderend) kan ik het met je eens zijn.

Maar van der Vaart? Die hoeft echt niet meer geselecteerd te worden. Is veel te traag geworden voor dit niveau en heeft (ondanks zn mooie goal tegen portugal) alleen maar ballen bij de tegenstander ingeleverd dit EK.

26 juni 2012 om 12:32

Heitinga, echt he, wat een topper. Nee zonder gekheid, snel thuislaten, op het WK al 1 van de minsten en nu weer. En dan zijn er nog mensen die hem de hand boven het hoofd houden.

Heitinga is op zich wel vaker afgeschreven maar heeft een leeftijd dat als hij het goed doet vast wel weer bij de selectie. Het blijft op zich toch de beste Nederlandse verdediger die er is hoor.. Ook al was hij dit EK erg slecht.

en over van der Vaart en Huntelaar.. Ik denk dat met name Huntelaar zich vooral ook onrechtvaardig behandeld voelt door van Marwijk. Als tegen je gezegd wordt, je krijgt een eerlijke kans maar die heb je nooit gekregen dan had je dat tegen 'm moeten zeggen toen hij er om vroeg. Dus die teleurstelling is ook wel logisch.. Dan kun je ze wel nooit meer oproepen maar dan gaat van Marwijk voorbij aan z'n eigen fout. Hij moet gewoon een goed gesprek met die 2 aangaan en ook z'n eigen fouten in dit hele proces aangeven en dan kijken of ze er nog uitkomen en zo niet dan kun je ze inderaad niet meer oproepen anders natuurlijk wel.

Hoe kan je nou renoveren met de oude trainer. Het verleden(dit tournooi) blijft hangen.

Je kan pas vernieuwen als al het oude zeer is opgelost.
Huntelaar hoort gewoon bij Oranje.
Onbegrijpelijk dat van Marwijk blijft.

ik zou in iieder geval ook verjongen, ik zou zo gaan spelen.

steek
vd wiel
van Rhijn
Nuitink
Pieters
Sneijder
van Persie
Maher
Narsingh
Huntelaar
Boerrigter
26 juni 2012 om 10:49

Met een bank: strootman, De Jong, de Jong, vd vaart Robben Krul,buttner.

Er loopt nog steeds zoveel talent in nederland rond, er komt een dag dat de harmonie ook weer goed is en het vertrouwen.

Dat Van Marwijk blijft kan ik nog inkomen, maar het kan niet zo zijn dat hij wil spelen zonder een aantal topspelers. Van Basten had ook van die issues en dat leidde uiteindelijk tot niets. Van Basten had bv. Van Bommel best kunnen gebruiken en Van Nistelrooy kwam later ook gewoon weer terug. Je moet dat soort problemen gewoon op kunnen lossen. Als Huntelaar er niet bij is en Van Persie is geblesseerd, wat ga je dan doen?

Zonder Huntelaar en VDV wordt de vijver waarin je kan vissen wel erg klein. Heitinga speelde beroerd en komt duidelijk kwaliteit te kort, maar om nu te zeggen dat hij niet meer geselecteerd gaat worden, is onzin. Tenzij hij daadwerkelijk het lek is en Van Marwijk is daarvan op de hoogte. Aan de andere kant, er moet iets gebeuren. Huntelaar en VDV dienen zich ook te gedragen en ik stoor me ook aan het feit dat een VDV na een half uur spelen op is.

Driehoek op het middenveld met anita sneijder en de jong. Sneijder vrije rol. Ja zo mot het!

Geen onlogische beslissingen van Bvm, hopelijk is de sfeer snel weer goed bij Oranje.

Mooi dat Klaas opzout. de meest irritante en overschatte imitatie gerd muller van de afgerlopen 20 jaar.

- jammer van vd vaart, blijft toch een mooie speler maar moet of 10 of op de bank anders niet.
-dirk is aflopende zaak,
-v bommel kan echt niet meer
-heitinga was erg zwak maar zou ik nog een kans geven.
-boularouz is veel te licht voor dit niveau
- matthijsen veel te aardig om een rugsichtlose verdediger te zijn.

team om sneijder en v persie heen bouwen, wolfwinkel en de jong langzaam gaan brengen

claasie, anita, v rhijn, narsing, maher (eventueel boerrighter) een kans gaan geven en je hebt een aardig elftal.

emanuelson en drenthe(mits die speelt erbij halen).

Bert van Marwijk kiest de weg van de makkelijste weerstand, uiteraard stoppen spelers bij het Nederlands elftal wegens leeftijd. Maar wat Bert van Marwijk nu doet als het waar is dat Huntelaar en Vam der Vaart niet meer op te roepen voor het national team het falen neerleggen bij deze spelers.
Van Marwijk kon het zien aankomen dat Huntelaar in vorm was bij Schalke O4hij scoorde er namelijk rustig oplos, dus dat betekend een luxe probleem.

In plaast van hier gebruik van te maken heeft van Van Marwijk er een zooitje van gemaakt., kijk naar de basisplaats van Affalay, Van Bommerl moest een uitspraak doen over Emanuelson, niet selecteren van spelers als Maher, Viergeve en Anita. Cocu gaf aan dat Bouma en Willems betere kandidaten zijn. Dus eigen belang technische staf voor elftal belang.

Daarnaast mag je Van Marwijk keihatd verwijten maken over de innovatie in het spel, 3 x vliegen in 8 dagen tijd, mentale weerbaarheid en zo kan ik door gaan.

Ik ben ook wel benieuwd wat de vernieuwing is en was na het WK, als Van Marwijk een kerel is dan moet hij zelf de biezen pakken maar dat doet hij niet want de 2 miljoen euro op jaarbasis is mooi meegenomen

Hopen dat de toekomstige talenten zich de komende 2 jaar goed gaan ontwikkelen en dat we daardoor dez namen kunnen vergeten. wel jammer van Kuyt en Huntelaar!

ja hoor
wat is dit nou weer voor achterlijks, 1 slecht EK en de helft hoeft niet meer te komen. nou zonder Rafa en Hunter. komen we geen eens door de poule. Waarom word er niks van Van der wiel gezegd. die liep zich ook vreselijk te gedragen toch ?? mischien kunnen ze beter Bertje wegdoen. en dan een coach zoeken die zonder vooroordeel spelers in de basis zet. en alleen kijkt naar de prestaties.

Mischien moeten ze een x allemaal bij elkaar komen, en dan zeggen wat er goed is gegaan en wat slecht. over zichzelf mischien komen ze er dan achter dat je dit als team doet. En heel Nederland voor lul zettten door een grote Ego show te spelen.
Is een schande!!!

Lekker rechtlijnig weer van Bert. Of je gooit alle vervelende spelers eruit, of je gooit niemand eruit. Zo simpel is het. Blijkbaar doet meneer van Marwijk aan vriendjespolitiek en een hoog "ik mag je" gehalte. Als Bert op deze basis de komende jaren wilt gaan werken, hoop ik dat hij het WK niet eens gaat halen.

Als de verhalen kloppen, dan verdienen Afellay, Robben en van Persie net zo hard te worden gepasseerd als een Heitinga, Huntelaar en Van der Vaart. Als je echt ballen hebt als coach laat je ze allemaal thuis en begin je helemaal overnieuw met alleen Sneijder als vedette.

Nieuwe bondscoach formatie als bondscoach: Ronald Koeman en assistenten Ruud Gullit - Cocu - Kluivert.

Ik had zelf al een selectie gemaakt met spelers die niet boven de 30 zijn bij komend Wk.
Hierin zitten van deze selectie Tim Krul, Stijn Schaars, Kevin Strootman, Nigel de Jong, Ron Vlaar, Jetro Willems, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Ibrahim Afellay, Luuk de Jong en Luciano Narsingh.
Michel Vorm,robin van Persie John Heitinga, Klaas-jan Huntelaar en Maarten Stekelenburg zijn bij het WK over de 30 heen en zouden alleen als ze top spelen mee kunnen.
Volgende spelers zouden zeer waarschijnlijk erbij kunnen komen:
Ola John, Eljero Elia, Bas Dost, Ricky van Wolfswinkel, Roy Beerens, Adam Maher, Urby Emanuelson, Vurnon Anita, Erik Pieters, Patrick van Aanholt, Alexander Büttner, Jeffrey Bruma, Nick Viergever, Stefan de Vrij, Bram Nuijtinck, Jeffrey Gouweleeuw, Douglas Texeira, Ricardo van Rhijn, Kenneth Vermeer, Jasper Cillessen en Jeroen Zoet.
Verder zou ik de ontwikkelingen van de volgende spelers ook nauwlettend in de gaten houden:
Jordy Clasie, Derk Boerrigter, Jerson Cabral, Nicky Kuiper, Erwin Mulder, Luc Castaignos, Wesley Verhoek, Yannick Wildschut, Darryll Janmaat en Leroy Fer.
Genoeg talent om ons niet extreem zorgen te moeten maken.

26 juni 2012 om 11:43

In mijn ogen erg vreemd om een keeper van net 30 al af te schrijven.

Keepers zijn meestal juist pas op hun beste na hun 30ste. Neem een van der Sar die ging pas toen hij bijna 35 was naar Man United.

Stekelenburg is dan pas 31. Vorm zelfs pas 30.

Een Welsey Verhoek is over 2 jaar ook al bijna 29, waarom zou je die nog wel in de gaten houden, als je spelers die 1 jaar ouder en veel verder in hun ontwikkeling nu al wel afschrijft.

Dit slaat helemaal nergens op!!! Alsjeblieft donder dan op Bert. Doodzonde als je zulke goeie spelers niet meer selecteert!

En ik dacht dat van der Wiel ook met iedereen overhoop lag?

Verder als dit echt waar is, blijft er toch gewoon sprake van mismanagement. Denk je dat bij Real er niemand teleurgesteld is als hij niet speelt.

Verder is van Marwijk in mijn ogen gewoon niet eerlijk geweest. Huntelaar deed het altijd goed; maar van Persie zou hoe dan ook de voorkeur krijgen. Tot slot van rekening stond buiten van Persie ook de plaats van Afellay nooit ter discussie. Dit terwijl hij eigenlijk niets gespeeld heeft dit jaar.

Verder als van der Vaart zich zo onmogelijk maakte waarom speelde hij dan tegen de Portugezen.

Als dit echt gaat gebeuren zie ik niet in hoe Nederland verder kan met van Marwijk, die het kennelijk allemaal niet meer aan kon.

Van Marwijk heeft aangetoond dat hij de groep niet onder controle kan houden. Bovendien is hij niet bereid geweest om serieuze aanpassingen te doen. Het was voor iedereen vrij snel duidelijk dat deze tactiek niet meer werkte met de huidige vorm van deze spelers. Probeer dan iets anders.

Ik snap jullie kritiek op Van Marwijk wel, maar hij geef in meerdere intervieuws de reden voor hun vertrek, hij zegt dat paar spelers de sfeer verzieken. Lijkt me genoeg redenen. En deze "slechte" coach is wel met een team dat normaal niet verder komt dan de kwartfinale vice wereldkampioen geworden.

26 juni 2012 om 11:55

Ik snap Bert ook wel, maar het zijn allemaal volwassen mensen en ik weet zeker dat Van Marwijk de neuzen weer dezelfde kant op krijgt. Dan hoeft er niemand weg.

Ik heb liever een Nederlands elftal met Huntelaar en Van der Vaart erbij, dan een Nederlands elftal met Bert van Marwijk...

Ik heb Van Marwijk altijd verdedigd omdat ik vind dat iedereen een 2e kans verdient, zelfs als diegene zo opzichtig heeft gefaald als dat Bert dat nu heeft gedaan. Ik vind ook dat hij moet verjongen maar ik snap er geen reet van dat hij Van Der Vaart en Huntelaar niet meer oproept, alleen omdat ze aangaven graag te willen spelen. Beide spelers zouden een eerlijke kans krijgen en hebben die niet gehad. Als dit de werkwijze van Van Marwijk is, dan zou de Knvb toch eens moeten gaan nadenken of het wel zin heeft om zo verder te gaan. Het lijkt er sterk op dat hij uitschakeling voor het WK 2014 voor lief neemt, en dat kan gewoon niet!!!!

Ja daar ben ik het wel mee eens, alleen, je weet niet wat die 2 allemaal gezegd hebben het EK, of de laatste dagen ? dat horen we waarsschijnlijk pas later.

Bijvoorbeeld die reactie van Hunterlaar tegen Van Marwijk "hou je bek " , ik zou hem uit het veld halen en zijn ticket meegeven

26 juni 2012 om 12:52

Gedeeltelijk met je eens. 'hou je bek' tegen je trainer zeggen is respectloos en kan gewoon niet. Daarentegen is het nog wel redelijk normaal als je hoort dat Anelka zijn trainer Domenech op het WK 2010 voor 'hoerenzoon' uitmaakte. Als Robben dat tegen Van Marwijk had gezegd, dan had Bert eerst de kop van Robben verbouwd en hem vervolgens op het vliegtuig naar huis gezet.
Sterker nog, Van Marwijk had hem zo,n rotschop gegeven dat Robben het vliegtuig waarschijnlijk niet eens nodig zou hebben gehad.

Wie wil je op dit moment op de plaats van Heitinga zetten?

Toch niet Ron, tikkie-breed-of-tikkie-terug, Vlaar. Iedereen kan zien dat Heitinga een klasse beter is dan Ron Vlaar. Sterker nog, Heitinga is onze beste verdediger. Als je hem wilt afrekenen op het EK dan moet je dat bij anderen ook doen. Dan moet je 20 spelers niet meer oproepen.

Daarbij hebben Bert en zijn staf een veel te subjectieve kijk op spelers als Huntelaar en Vd Vaart ontwikkeld en moet er minimaal één Psv'er uit de staf verdwijnen. Het is ronduit lachwekkend dat spelers als Bouma meegaan naar een EK en je jonge spelers als Viergever daarvoor thuislaat.

Onder Bert:
- 4 jaar saai voetbal
- Op uiterst gelukkige wijze Wk-finaleplaats bereikt
- Te veel jongens zijn Bert en zijn staf z'n vriendjes (van Bommel, Afellay, Bouma...)
- Slechtste prestatie op een Ek
- Groep totaal uit elkaar gevallen, onderling wantrouwen en een misselijkmakende sfeer

Als hij ballen heeft, roept hij robben ook niet meer op na zijn gescheld. Plus, hij speelde ook fucking zwak :P

Het was niet Huntelaar die gezegd heeft hou je bek maar Robben, wel bij de feiten blijven

Owjah :P daar heb je gelijk in haha.
Nee , maar je snapt mijn punt toch wel ?
Als je met elkaar kan feest vieren om een 2e plek, kan je ook met elkaar rouwen om een laatste plek toch?
Ik vind dat we hem een kans moeten geven aangezien wat hij op het wk "gespresteerd " heeft.
Het verhaal van Heitinga van der vaart etc is inderdaad heel vreemd, maar heel de verdediging moet weg , bouma , matthijsen, niet alleen heitinga, zijn plan is waarsschijnlijk jongelingen in te voeren,
-douglas
-bruma
Etc.

26 juni 2012 om 13:21

Het is een plan waarmee Bert zich nog ongeloofwaardiger maakt dan hij is. Iedereen vond dat de verdediging niet sterk was en dat we daar iets aan moesten doen. Waarom dan niet voor het EK Bert? Waarom kan het nu opeens wel?? Douglas kon nog niet, klopt, maar waarom was Bruma opeens verdwenen en waarom kreeg Viergever geen kans en waarom kreeg Nuytinck geen kans?

En nu is er opeens genoeg perspectief achterin dat je de hele achterhoede kunt wegsturen? 3 weken geleden zat Bert nog in spanning of Mathijsen wel op tijd fit was en nu regelt hij wel even vervangers.

Bert, kap er nou mee!!

Zolang hij vasthoudt aan dit systeem zullen Van Persie, Huntelaar of welke spits dan ook niet slagen in Oranje, de aanvoer is 0,0. Afellay en Robben met hun verkeerde been op de verkeerde kanten, opzouten en gewoon spelers als Narsingh en John erin gooien, die zijn over 2 jaar net zo goed en spelen tenminste wel met hun hart. Dan maakt het niet uit wie er spits staat want dan valt die goal toch wel.

Op het middenveld gewoon alleen Sneijder, Strootman en De Jong houden en aanvullen met spelers als Maher, Clasie en Anita. En de formatie enigszins wijzigen zodat je niet twee spelers hebt die vaststaan voor de eigen '16.

Heitinga moet gewoon blijven, is de enige CV van niveau, Mathijsen en Vlaar hebben het niets beter gedaan, gewoon duidelijke opdrachten meegeven. Daarnaast met De Vrij of Viergever spelen, doorselecteren. Links Buttner totdat Willems er klaar voor is en rechts helaas nog Van der Wiel, totdat Van Rhijn er klaar voor is. In de goal niets veranderen.

En die van Persie en Affellay er gewoon bij houden. Het nederlands elftal zonder van der Vaart en/of Huntelaar slaat nergens op. Als je niet overweg kan met de beste spelers van het land ben je klaar als bondscoach. Van Marwijk moet gewoon oprotten. Knvb stuur die man weg!

26 juni 2012 om 12:48

Waarom dan? Van der Vaart en ook Huntelaar speelden een bar maar dan ook barslechte wedstrijd tegen Portugal en zijn beide ook dramtisch ingevallen. Als je er dan naast staat en je kop laat hangen en de sfeer verziekt, hoor je simpelweg ook niet in Oranje. Laat ze dan hun koffer pakken. Op de bank irritant en wanneer de kans zich dan voordoet niet thuisgeven. Paar keer niet selecteren, dikke prima, met zo'n instelling bereik je geen drol.

26 juni 2012 om 13:01

Dan heb jij waar zitten kijken? Huntelaar heb je gelijk in dat klopt. Maar VDV een bar slechte wedstrijd? Hij was juist het type speler die Van Bommel moest zijn, het team op sleeptouw nemen. Bij bijna elke aanval van NL was rafael bij betrokken... Of keek jij het via een Playstation op Uefa Ek2012 the game?

26 juni 2012 om 13:14

Van der Vaart en Huntelaar horen gewoon in Oranje. Huntelaar heeft zijn niveau niet gehaald nee, dat klopt. Als van Marwijk een goede coach was had hij Huntelaar opgesteld. Hij heeft een mega seizoen achter de rug bij Schalke en zich suf gescoord in de voorbereiding. Van Persie heeft een goed seizoen gedraaid bij Arsenal, maar in Oranje is het altijd bagger. Maar van Persie is een vriendje van van Marwijk en daarom houdt hij hem de hand boven het hoofd. Logisch dat Huntelaar gaat lopen morren. Voor mij ben je sowieso een waardeloze coach als je een zwervende spits opstelt die ruimte nodig heeft en met twee buitenspelers gaat spelen die continu naar binnen trekken en de ruimtes dichtlopen. Maar goed als Bert blijft en dit soort spelers niet meer opgeroepen worden hebben ze in ieder geval 1 supporter minder. En toevallig of niet de ex-ajax spelers moeten bijna allemaal het veld ruimen.

26 juni 2012 om 13:26

Bert is bezig zijn eigen falen te camoufleren zo. Hij heeft in vele jaren tijd geen manier gevonden om Huntelaar en van Persie samen te laten spelen. Hij houdt al 2,5 jaar vast aan RVP in de basis terwijl Huntelaar veel meer scoort in Oranje en het beter doet. Dat Huntelaar dan na 2,5 jaar een keer zijn bek open trekt, is dat vervelend van Huntelaar of heeft Bert daar gewoon gefaald? Ik denk dat laatste. En nu verwijdert hij Huntelaar maar. Lekker makkelijk he Bert. Maar jou werk is om om te gaan met grote sterren en er wat van te maken! Je faalt in ieder opzicht dan.

Rijkaard aanstellen, die kan omgaan met grote jongens. Bert terug naar Fortuna, die jongens is hij nog de baas.

26 juni 2012 om 13:31

Mooi gesproken, niks aan toe te voegen. Rijkaard is de perfecte man om deze groep met gearriveerde spelers en de jonge jongens die moeten worden ingepast te leiden.

26 juni 2012 om 13:32

Spelers die de boel verzieken horen niet in Oranje. VDV kan een voorbeeld nemen aan Van Bommel. Van Bommel stond er naast tegen Portugal, maar hoor je niet mokken en zeuren en zaniken. Die weet blijkbaar wel dat hij onderdeel van een team is.

2,5 jaar Rvp, inderdaad, omdat hij in potentie zoveel beter is als Huntelaar. Tegen Portugal ligt het aan de aanvoer huhu.

Laat VDV lekker in zijn blote billetjes met Sylvie in het zand zitten, want die geeft geen reet om dit verloren EK. Grote bek op de bank, maar op het veld net zo hard weggespeeld als van Bommel. Uitkomst: ongeschikt.

26 juni 2012 om 13:51

Spelers die niet presteren horen niet in de basis als er een betere speler voor die positie op de bank zit. Ik neem aan dat je dat bedoelt. Als je dan zonder reële kans te krijgen op de bank gehouden wordt heb je reden om je stem te laten horen. Zeker als het er allemaal zo dik bovenop ligt als in dit geval. De situatie tussen van Bommel en Huntelaar kun je niet vergelijken. Huntelaar is gewoon niet correct behandelt door van Marwijk. RVP is de betere voetballer, maar Huntelaar de veel betere en koelere spits. Huntelaar en van der Vaart horen gewoon bij de selectie. En als dat niet meer kan omwille van de sfeer in de groep, dan heb je gewoon keihard gefaald als coach............

Even voor de duidelijkheid. Is het al zeker dat van Marwijk blijft? Volgens mij gaat de knvb rustig evalueren en komt de beslissing pas op 14 augustus.

Wat betreft de spelers die zogenaamd niet meer worden geslecteerd. Schattig dat Huntelaar er uit vliegt, maar het stelletje van Persie (2 goals op twee grote toernooi's) Afellay hun gang mogen gaan...ik neem dit bericht niet serieus tot dat de knvb met het echte nieuws komt.

26 juni 2012 om 12:59

Inderdaad, de beslissing komt op 14 augustus, waardoor Van Marwijk dus mag blijven. Je gaat niet van trainer wisselen als je 1 dag voor een wedstrijd zit. En Van Persie heeft tot nog toe ieder groot toernooi gescoord. Op het WK 2006 tegen Ivoorkust, op het EK 2008 tegen Frankrijk en Roemenie, op het WK 2010 tegen Kameroen en op het EK 2012 tegen Duitsland. Dat zijn dus 5 goals in 4 toernooien. Zo slecht is het dus ook weer niet, ik wordt alleen doodziek van die arrogantie van Van Persie.

26 juni 2012 om 13:20

Van Persie ém Huntelaar moeten gewoon in Oranje blijven. Ik heb geen probleem met de Arsenal speler, integendeel, maar zijn statistieken zijn ook nou niet zo goed. 18 wedstrijden waarin hij 5 maal het doel weet te treffen. Niet slecht, maar de ex Feyenoorder zou niet zo onomstreden moeten zijn als bijvoorbeeld Klose juist omdat van Persie ook een te groot ego heeft.

De andere afvallers hebben hun beste tijd gehad. hun eventuele afwezigheid zou inderdaad best wel terecht zijn.

26 juni 2012 om 18:12

Ben ik wel weer met je eens. Ik denk nog steeds dat de opstelling zoals die tegen Portugal was het beste is voor Oranje. Dat kon je het eerste half uur ook zien, toen speelde Oranje het beste voetbal op het EK.

Als BvM aanblijft en hij doet dit, dan snijdt hij zichzelf wel heel hard! Juist een RvP die na zijn wissel ff met vrouwtje lief gaat bellen oprotten. Robben die zijn trainer mag uitschelden en over hem heen laten lopen weg ermee. BvM is een te lichte trainer voor deze groep, Ipv dat BvM de leiding hebt hebben de spelers de leiding over hem. Zet een Louis van Gaal erneer en moet je is zien hoe snel het brave honden zijn. Als je wilt verjongen moet je niet je hele selectie verjongen, je hebt een paar routieners nodig die leiding kunnen geven op het veld, iets wat V Bommel dit EK heeft laten liggen. Maar ik zou ook nog steeds willen weten wat er na Portugal-nederland is gezegd door MvB tegen Bvm, met dat handje voor zijn mond. Nog steeds benieuwd naar,

Om een paar rotcenten uit te sparen (afkoopsom) mag een incapable bondscoach lekker blijven zitten en
een aantal bruikbare voetballers wordt daar dus het slachtoffer van. Totaal verkeerde beslissing.

26 juni 2012 om 13:02

jij snapt het!!!

26 juni 2012 om 13:23

Daar ben ik ook bang voor Nickson. Wie zou van Marwijk kunnen opvolgen? Precies, bijna niemand...er zijn geen kandidaten die er echt uit springen. Misschien Ronald Koeman of Frank de Boer, maar Feyenoord en Ajax gaan heus niet meewerken.

Ik denk dat wanneer van Marwijk zelf wilt opstappen dat niemand hem gaat stoppen, maar ik ben bang dat we nog niet van deze trainer af zijn. We gaan gewoon weer lekker door met de psv staff en de vriendjespolitiek van ome Bert. Voor dat we het weten is de basis bijna helemaal van psv...

Vd Vaart en Huntelaar hebben zich Zeer negatief gedragen en ook na de wedstrijd tegen Denemarken denigrerend uitgelaten over de spelers die in de Basis stonden. Huntelaar is echt een arrogant mannetje en altijd en overal waar hij gespeeld heeft behoorlijk slecht in de groep gelegen.vd Vaart kan het allemaal voor de buitenwereld leuk inpakken en leuk overkomen, maar is in werkelijkheid echt een rotte appel in de groep.ook bij de Spurs al wat aanvaringen geweest.
Nee tijd voor fris bloed.ik zou gewoon met deze opstelling spelen.

stekelenburg
van Rijn
Nuytinck
Viergever
Willems
N. de jong
sneijder
Narsingh
V persie
Robben
Wolfswinkel
26 juni 2012 om 13:30

Huntelaar presteert a 2,5 jaar lang beter dan RVP in Oranje en hij krijgt op voorhand geen kans. Zonder de goals van Huntelaar zag onze kwalificatie er heel anders uit, hij ziet RVP al 2,5 jaar slecht presteren in Oranje en dan wil je na 2,5 jaar wel even weten waarom je geen kans krijgt en je een falende RVP hoe dan ook handhaaft. Arrogant? Nee.

Hoe kom je aan alle informatie trouwens over hoe Huntelaar overal ligt? Ik heb nooit iets vernomen dat hij bij Real of AC of Schalke of Ajax verkeerd ligt. Nooit.

Maar als je rotte appels gaat verwijderen dan moet je toch ook Robben, Affelay en RVP weg doen? Niet dat ik erbij was maar de verhalen over hen zijn ook niet mild. En dat is nu juist het probleem dat Bert heeft, hij is ongeloofwaardig want waarom Huntelaar en VDV weg en Affelay, vd Wiel en RVP behouden? De verhalen over dat trio zijn niet mild...iedereen ergert zich aan hen binnen Oranje. Maar dat zijn duidelijk oogappeltjes van Bvm. En dat is dus het probleem dat Huntelaar heeft met Bvm.

26 juni 2012 om 14:42

Ach we zien het wel, maar dat er een grote schoonmaak nodig is is wel duidelijk.

En over Huntelaar is algemeen bekend dat het niet een heel erg fijn persoon in een groep is.

Op basis van het afgelopen EK zou iedereen weg moeten, behalve Sneijder en Stekelenburg.

Maar als Van Marwijk denkt dat hij met 8 talenten, waaronder een geheel nieuwe acherhoede, zich plaatst voor het WK, dan moet hij daar nog maar eens een nachtje over slapen.

Als Van Marwijk Van Persie als 1e spits wil houden, dan zal hij toch met een ander systeem op de proppen moeten komen, want in dit systeem rendeert hij gewoon niet en loopt eigenlijk in de weg.

Verder heeft Van Marwijk gewoon gefaald in het managen dit toernooi. Vdv, Huntelaar en Heitinga slachtofferen lost dan niets op. Immers, als we de roddels mogen geloven, hebben Robben en Afellay zich nou ook niet echt professioneel opgesteld, denkende aan het groepsproces. Dat is dus met 2 maten meten.

De taak van de bondscoach is nou eenmaal een systeem bedenken waarin de topspelers renderen. Daarin is hij niet geslaagd dit EK. Dat uitte zich ook in de opstelling: een aanvallende back als Van der Wiel opstellen met daarvoor een niet meeverdedigende lijnplakker als Robben werkt gewoon niet. Of Robben en een echte back, of een opkomende back en een type Kuyt ervoor.
Dat zijn basisdingen.

Tijd voor verjonging is niet slecht, maar ook hierin geldt de weg der geleidelijkheid. 8 nieuwelingen kunnen Oranje niet dragen. Dan krijg je 5-0 klop in Turkije tijdens de kwalificatie, dan moeten we toch niet willen?

Pittige taak voor de Knvb in deze.

26 juni 2012 om 13:28

Ik vind BvM een uitstekende Coach en ik denk dat hij een uitstekend beeld heeft van waar het mis is gegaan dit EK,
En ik moet ook toegeven dat huntelaar een hele grote mond heeft opgezet, hij heeft de helft van de tijd gespeeld, en niets laten zien.

Heitinga was gewoon schandalig, hoe die aan het verdedigen was, hij dekte niet, hij gaf geen rugdekking, en hij leek totaal zijn best niet te doen.
vdV vind ik wel jammer omdat ik het een geweldige speler vind. maar als bert vind dat er een onwerkbare situatie is ontstaan, dan is dit de enige juiste oplossing en dan vind ik dat we hem daarin moeten vertrouwen. want het enige wat bert wel is hetzelfde als wij allemaal. dat oranje gewoon presteerd en bert wil ook wereldkampioen worden over 2 jaar

26 juni 2012 om 15:42

Je vergeet Nigel de Jong,hij was tegen Portugal echt foutloos,speelde berepartij.

Bert heeft gefaald als manager, eruit zou ik zeggen. als ik mijn werk niet naar behoren doe wordt ik ook ontslagen. Verder heb ik ook wel te doen met Bert want eigenlijk is het de schuld van de knvb om zo een laffe slechte coach aan te stellen laat staan om ermee door te gaan. makkelijk om dit achteraf te zeggen natuurrlijk maar bij de aanstelling stond ik al met een bek vol tanden dat deze onbenul coach werd.
Ongelooflijk ook dat deze man zo een technische staf mag samenstellen als je zoveel voetbalknow how hebt rondlopen . Eykelkamp zegt dan nog ik kan KJH niets meer leren , nee tuurlijk niet Klaas is 100 keer beter dan jij ooit was eikel.

Wanneer Van Marwijk aanblijft èn wanneer hij daadwerkelijk die namen gaat schrappen, of beter gezegd namen niet meer gaat uitnodigen dan denk ik dat naast de geschapte namen hij ook op zoek zal moeten naar vervangers van nog meer spelers. Want met Wesley Sneijder voorop, denk ik dat dan andere spelers zullen bedanken voor Oranje. Dan kan ie bijna op zoek naar ene volledig nieuw team...waarin misschien Afellay en Van Persie nog wel acte de presence zullen geven.

Zoveel mensen die Bert belachelijk maken, en hem naroepen als laffe coach. Het is toch te hypocriet voor woorden om niet in te zien waar het dit EK aan schortte?

Er stond geen team. En waar Nederland geen voetbalclub is, waar je als trainer dagelijks de kans krijgt om het groepsproces te stimuleren, moet de bondscoach het met een spaarzaam aantal dagen gedurende het jaar doen. Dat gaat gewoon niet.

Oplossing: er moet doorgeselecteerd worden, de rotte appels moeten worden weggesneden en er moet een frisse selectie staan. En precies daarmee is van Marwijk bezig. We kunnen wel allemaal gaan speculeren dat Klaas-jan in de basis moet staan en dat Heitinga niet het lek was, maar hoever waren wij van Krakow af? Juist ja. Het lijkt hier wel RTL Boulevard.

Centraal in de verdediging staan de vervangers al klaar. Linksback is ook in orde. Keeper blijft Stekelenburg, anders Krul. rechtsback is nog geen echte vervanger. Strootman, Maher, Wijnaldum, (afellay?) op middeveld, heir zal het nieveau in eerste instantie dalen. Vleugels John, Boerrigter, Narsingh. Spitsen de Jong, wolfswinkel, dost. Het lijkt me verstandig op of vdv of sneijder er bij te houden. Robben erbij houden zou ook niet erg zijn als hij wat minder met zichzelf bezig is.

Wat is dit nu? Heitinga, Huntelaar en VDV niet meer opgeroepen? Dit is wel wat iedereen riep, dat er moest doorgeselecteerd worden en dat alleen de jongens die zich gedragen moeten opgeroepen worden, maar is dit niet te drastisch? Breng je hier niet mee de kwalificatie voor het WK in Brazilië in gevaar? Dit wordt moeilijk, maar met Narsingh, Maher, een sterke Vlaar en Gouweleeuw ofzo moet je het wel kunnen halen tegen Hongarije. (das toch hun redenering)

Wiel zou niet meer mogen opgeroepen worden als het van mij afhangt. Die man is waar-de-loos. Hopelijk ontwikkelt Van Rhijn zich bij Ajax zodat hij ook voor Oranje kan uitkomen in de kwalificatiewedstrijden.

Sneijder verdient trouwens de aanvoerdersband in de volgende wedstrijden.

Het falen op het EK zat ingesloten in het systeem. Door het niet aansluiten van de verdedigende middenvelders bij het aanvallen had nederland te weinig opties. Sneijder was de enige die de openingen zocht. Van Persie werkte wel hard, maar had te weinig aanvoer. Op de flanken gingen Robben en Affelay teveel voor de eigen actie. Dat zit ook wel in hun aard.

Bij het verdedigen gingen de voorste middenvelders niet genoeg terug. Ze stonden te diep, waardoor ze gezien waren bij een counter. In de eerste 20 minuten konden ze het nog opbrengen om te jagen en dan is nederland wel sterk. Hetwas opvallend te horen dat de deense middenvelders vonden dat ze wel erg veel ruimte kregen om te voetballen in de tweede helft. En dan zijn die middenvelders niet eens van wereldklasse(met alle respect). Ik denk dat je deze tekortkomingen met het huidige oranje moeilijk oplost.

Bij de opbouw van een nieuw team zou je meer moeten kijken naar loopvermogen, duelkracht en tactisch vermogen. Kijk eens naar het middenveld van de halve finalisten. Die proberen het veld echt te beheersen. De linies sluiten goed bij elkaar aan. Er is snelheid. Bij het selekteren van nieuwe krachten moet daar de nadruk op liggen. En dan vallen er een aantal spelers af. Wie dat zijn is aan de bondscoach. Van Bommel en Mathijssen kan ik inkomen, gelet op de leeftijd. Datzelfde geldt een beetje voor Boularous. Voor de spitspositie vind ik De Jong een betere optie dan Huntelaar. Veel meer loopvermogen en een beter schot vanaf de rand van het strafschopgebied.

Ik vind het trouwens raar dat Robben niet wordt genoemd bij het lijstje afvallers.

@deejee.als de verdediging niet aansluit...hebbn we tegen Port.toch gezien.en vbommel probbeert juist altijd vooruit te spelen.zette vanpersie met een prachtige pas voorneuer...

Denk ook niet dat het aan t systeem ligt maar tussen de oortjes.een ploeg in vorm kan in principe elk systeem spelen.dan maakt het niet uit

26 juni 2012 om 19:54

Dat het in pricipe niet aan het systeem ligt hebben we 2 jaar geleden gezien, dus daar heb je helemaal gelijk aan. Voorwaarde is dan wel dat iedereen er vol voor moet gaan. Ook voor de verdedigende en jagende taken. En dat bedoel ik er mee. Dat ik niet zie hoe deze spelersgroep dezelfde drive en chemie kunnen opbrengen als 2 jaar geleden.

Tja, het is dat het uit VI komt, dan weet je al dat je het met een korreltje zout moet nemen, maar dit slaat nergens op. Huntelaar, Van der Vaart én Heitinga horen gewoon in Oranje. Punt.

Geen Vd Vaart en Huntelaar is gewoonweg onmogelijk. Dan wordt Bert er echt uitgegooid, want dat kan gewoon niet. De lastige jongens die Bert toch al niet opstelt mogen weg. De lastige jongens die wel spelen (afellay, Van Persie) mogen wel blijven. Als dat geen marchanderen is...

beste mensen,

zo lang ajax en psv clans proberen hun tentakels in oranje uit te strekken houd je dit soort problemen. De media en en de Nederlandse voetbalfans moeten gewoon al hun clubs serieus nemen en het niet pikken dat een belangengroepje de scepter zwaait. Omgekeerd geldt hetzelfde: Spelers beginnen als gevolg van hun karakter en onder aanmoediging van de snor en zijn commerciele vrienden te klagen als ze reserve staan onder een coach die eerder uit het andere kamp lijkt te komen.
De staf moet ofwel boven elke schijn van partijdigheid staan of moet gemengd zijn. Het is jammer dat oranje het slachtoffer wordt van de haat tussen 2 clubs

kom op ajaxieden, de bril af aub.
van de vaart is niet meer het gewenste nivo, bij de spurs houdt ie ook de bank warm en huntelaar is gewoon niet van nivo van persie

achterin gewoon spelen met de vrij en vlaar en recjts back van de wiel of van rijn en linksback wie van de 5, middenveld keus genoeg maar in ieder geval met clasie, upcoming men niet voor niks de zilveren schoen

Degene die het contract van Bert van Marijk heeft verlengt tezamen met Bert van Marwijk zelf zullen het voetbal van Nederland naar een nieuw dieptepunt brengen.

Ongelofelijk dit. Omdat Heitinga een slecht ek heeft gespeeld moet ie meteen inrukken? Vind m normaliter wel een goede verdediger. Mathijsen, vd Wiel moeten mijns inziens inrukken!

Mijn idee: Bouw een jong, dynamisch en hardwerkend elftal om Sneijder en Van Persie heen en we staan er weer in 2014

En Ron Vlaar dan? Met alle respect voor deze man, maar deze zal het niveau Oranje nooit aankunnen. Goede speler voor Feyenoord, maar dat is het dan ook wel.

Als dit waar is moeten we flink hopen dat de nieuwe generatie internationals (ola John, Boerrigter, Narsingh, L&S de Jong, Maher, van Rhijn, Strootman, Wolfswinkel) van zich laat horen het komende seizoen!

niks schrappen. doorgaan. wie niet presteert of zeurt, moet gaan. geldt ook voor de staf.

Zou eens beginnen met 1 naam te schrappen Knvb ? Bert v Marwijk....

Ik lees nergens de naam Bert van Marwijk,ik zou daar maar eens mee beginnen,weg met deze man met zijn anti voetbal.

Angsthazen voetbal van BvM heeft ons de das omgedaan !!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 19
2181 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

1460 fans
Middenvelder, 34 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Bayern München 21 5 0 0
2016/2017 Bayern München 26 13 0 0
2015/2016 Bayern München 15 4 1 0
2014/2015 Bayern München 21 17 0 0
2013/2014 Bayern München 28 11 0 0
Laatste voetbalnieuws

Koeman: ‘Jammer, want ik had met hem een zeer bruikbare speler in huis’

Robin van Persie speelde tot nu toe 102 interlands voor het Nederlands elftal, waarvan de laatste in augustus 2017 plaatsvond. In tegenstelling tot generatiegenoten als Arjen Robben, die zelf zijn afscheid...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
De toekomst van Fran Sol ligt mogelijk in Mexico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren