wk2018
 

Sobere ster staat eindelijk op

Zaterdag, 16 juni 2012 om 17:57 door Koni078

Met veel vreugde kijk ik toe hoe Rusland de vorm van 2008 voortzet. Met dit spel weet je dat de kwartfinale eigenlijk al in zicht is, zelfs al speel je gelijk tegen Polen. Zaterdag zullen we het karwei tegen Griekenland af moeten maken en ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt. Het spel van Rusland heeft mij niet zozeer verrast. De jongens lieten het goede voetbal steevast zien tijdens de EK-kwalificatie. Wat mij vooral opvalt, is dat Alan Dzagoev eindelijk op is gaan staan.

/

Dzagoev is een geweldige speler en dat bewijst hij geregeld bij mijn club CSKA Moskou. Maar nu maakt de jonge Osseet ook het verschil voor zijn land door twee doelpunten te maken tegen Tsjechië en ook één tegen Polen. Hiermee is hij medetopscorer van dit toernooi en de clubs zullen voor Dzagoev in de rij staan.

Het scheelde niet veel of hij deed in dit toernooi niet eens mee. Heel Rusland raakte in paniek toen de Osseet in de wedstrijd tegen Lokomotiv Moskou zijn teen brak en anderhalve maand geblesseerd was. Zodoende sloot hij nagenoeg zonder wedstrijdritme aan bij de Russische ploeg voor het EK.

De 21-jarige Dzagoev is een speler die bij elke Europese topclub zou passen. Het Russische wonderkind afkomstig van de Togliatti-academie, waar onder anderen Roland Vroomans en Louis Coolen gewerkt hebben, is een pure nummer tien die ballen opeist, het spel verdeelt door met een perfecte steekpass iemand weg te sturen en de dode spelsituaties neemt. Het jammere is alleen dat Dick Advocaat niet met een echte nummer tien speelt, dus is hij gedwongen om rechtsbuiten te spelen en dat is eigenlijk niet de positie waar je Dzagoev neer moet zetten, ondanks dat hij daar geweldig doet.

Dzagoev gaf in zijn basisdebuut voor CSKA direct drie assists aan Vágner Love tegen Spartak Moskou, de grootste derby van Rusland. Het werd uiteindelijk 1-5 voor CSKA. Zijn twee doelpunten en één assist, uit tegen Zenit Sint-Petersburg (1-3), staat ook in mijn geheugen gegrift. Dzagoev was achttien jaar en heel Rusland wist het zeker: Dzagoev zou nog beter worden dan Andrei Arshavin. Hij werd in 2008 verkozen tot talent van het jaar. Dat maakte hij ook waar door dit seizoen elf assists te geven en hij won met CSKA al driemaal de Russische beker en één keer de Super Cup.

“Ik probeer zo weinig mogelijk interviews te geven. Het is beter om met de voeten te spreken. We spelen voor de fans en natuurlijk willen zij zoveel mogelijk weten, maar ik hoef niet links en rechts een interview te geven. Dat verandert misschien nog”, zei Dzagoev in 2008. Dit tekent zijn bescheiden karakter en Igor Rodkin, voormalig coach van Dzagoev bij de Togliatti-academie, kan dat beamen. “Dzagoev speelt voetbal niet voor de faam en het geld, maar omdat voetbal zijn leven is.”

Zijn ouders houden hem altijd met beide benen op de grond. Zij waren van Georgië naar Beslan verhuisd en daar werd Dzagoev geboren. De familie schrok zich een hoedje toen ze hoorde dat er op 1 september 2004 1100 mensen gegijzeld werden in een school door Checheense rebellen en ruim 330 mensen omkwamen, onder wie 186 scholieren. “Als Alan daar maar niet bij is”, dacht hij. Dat bleek gelukkig voor de familie Dzagoev niet het geval te zijn. Toch werd Alan uitgeschreven bij zijn school. Het illustreert de beschermde opvoeding die het talent genoot. Zo werd ooit afgesproken dat hij niet voor zijn 21ste het land zou verlaten voor een Europees avontuur. Zo kon hij op zijn zeventiende al naar zijn geliefde Chelsea, maar door de afspraak met zijn ouders ging dat niet door. Ook een rijbewijs halen mag niet, omdat vader Tariel niet wil dat zoon Alan arrogant gedrag vertoont doordat hij een Bentley kan betalen. Zo is Alan gedwongen om met de bus naar trainingen van CSKA te gaan. Toch doet hij er alles aan om een goede prestatie te leveren.

Ook op kritiek reageert hij volwassen. Na een kritische vraag van een journalist over zijn rendement zei Dzagoev: “Of ik weet hoe ik moet scoren? Nee, maar ik weet wel hoe je tegenstanders kunt verslaan.”

Zijn wil om te presteren kan soms leiden tot temperamenten. Tijdens de finale om de Russische beker tegen Alania Vladikavkaz, een club uit Ossetië, ging Dzagoev zeldzaam over de schreef. Hij was extra gemotiveerd om een goede prestatie te leveren. Dzagoev werd gewisseld en schold Leonid Slutsky uit. De trainer was daar niet van gediend en stuurde hem voor twee duels naar de beloften. Het tekende eigenlijk de bovenmatige gretigheid van Dzagoev. Hij kon tegen Alania niet het verschil maken en was enorm teleurgesteld.

Na dit incident zou Slutsky hem zelfs op de transferlijst hebben geplaatst. Lokomotiv zou Dzagoev volgens Life Sports voor zeven miljoen euro willen overnemen, maar nadat Dzagoev zijn excuses aanbood, schrapte Slutsky hem van de transferlijst.

Dzagoev is het niveau van de Premjer Liga ontgroeid en de tijd is voor hem gekomen om zich in het westen te laten zien. Dzagoev moet een rolmodel worden voor jonge Russische talenten die later eventueel ook die stap zou kunnen maken. Hij moet niet weggaan op zijn 27ste, zoals Arshavin dat deed.

Een transfer naar ‘zijn’ club Chelsea zou het meest logisch zijn door de invloed van Roman Abramovich en zijn idool Frank Lampard, maar eigenlijk vind ik hem het beste bij Arsenal passen. Daar komt zijn techniek goed tot zijn recht en kan hij als nummer tien enorm belangrijk zijn. Bij Chelsea is dat nog maar de vraag door de moordende concurrentie van Juan Mata, Eden Hazard en Kevin de Bruyne. “Dzagoev heeft nooit medelijden met zichzelf. Dat is een big plus”, zei Valery Gazzaev, de trainer die Dzagoev in het eerste van CSKA liet debuteren.

Ik wacht dus met veel interesse af of Dzagoev zich ook kan laten gelden tegen de grotere landen in dit toernooi en hoeveel CSKA voor hem zal krijgen.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 20 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 4600+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

52 reacties (laatste reactie door ghandiaans)

Mooie CE met veel informatie over Dzagoev wat de meeste mensen nog niet wisten (waaronder ik) Dzagoev is dit toernooi echt internationaal doorgebroken de meeste mensen konden hem wel maar ik weet bijna zeker dat 9/10 mensen geen russisch voetbal ontvangen & er ook niet zo geintresseerd in zijn, Ik vind net als jou dat hij moet verkassen naar het westen om hier zijn ongelovelijk talent waar te maken, Sommige dingen die in deze CE staan zijn echt mooi om te lezen is het echt waar dat Dzagoev geen auto heeft en met de bus naar de training gaat? Nu nog steeds? Dat zou ik echt geweldig vinden. Ik zie hem net als jou heel graag bij arsenal en ik weet zeker dat hij daar een heel belangrijke pion kan worden, Song/m'vila Wilshere & Dzagoev op de 10 positie zou voor mij echt een droom middenveld zijn.

Nu even afwachten of Dzagoev dit kan volhouden en zoals jij al zegt nu gaan we zien of hij het ook tegen de grotere tegenstanders laten zien, Wat dat betreft hoop ik dat Nederland door gaat zodat wij tegen rusland komen te spelen.

We zijn het niet altijd eens maar op deze CE / Mening heb ik niks aan te merken, 5 sterren.

16 juni 2012 om 18:21

Volgens mij doet dat hij dat nog steeds ja. Zijn ouders zijn bang dat hij Ronaldinho gedrag gaat vertonen wanneer hij met een Bentley of een Bugatti thuiskomt. Zij denken dat dat ten koste zal gaan van zijn prestaties.

Hele mooie Ce!

En je had gelijk. Russische clubs kunnen zeker spelers opleiden, en ze zijn in ieder geval minstens 'n klasse beter dan dat de Nederlandse clubs hier opleiden.

Ik dacht eerst altijd van: ' Russische clubs dat zijn alleen maar koopclubs, ze kunnen spelers uit het buitenland alleen verwennen met 'n hoog salaris, maar zelf leiden ze geen enkele speler op. ' Daar heb ik me toch in vergist.

Ik ben Rusland vanaf dat Zenit Sint Petersburg de Europese supercup heeft gewonnen gaan volgen. En ik volgde toen alleen maar Cska Moskou en Zenit Sint Petersburg, later ook de andere teams.

Ik was echt helemaal weg van Vagner Love en Jo. Jo z'n carriere is jammer genoeg bij Manchester City verpest, en Vagner Love voetbalt inmiddels weer in Brazilië.

En sinds kort zie ik dat Russische clubs zeker spelers kunnen opleiden. Alan Dzagoev is geweldig opgeleid door Cska Moskou, en is nu 'n sensatie op het EK, Andriy Kokorin wordt zeker 'n hele grote, misschien wordt hij wel 'n iets betere versie van Andriy Arsjavin, en Jano Anandize van Spartak Moskou, is net zo goed als Alan Dzagoev en pas zeventien jaar. Het enigste dat jammer is bij Anandize is dat hij niet uit Rusland maar uit Georgie komt. Maar hij is wel opgeleid door Spartak Moskou, en hoe.

Verder ben ik ook 'n fan van Welliton, speler van Spartak Moskou. Man wat is die gast gevaarlijk zeg! Echt altijd dreiging, hij is snel, hij scoort veel, kan goed meevoetballen, etc. Jammer genoeg komt hij uit Brazilië.

Maar ik begin nu ook 'n fan te worden van het Russische voetbal, en ook van de teams. Ze moeten zo door blijven gaan.

Nogmaals, schitterende CE met Alan Dzagoev als hoofdpersoon! Rusland moet zo door blijven gaan als nu!

16 juni 2012 om 19:30

Kokorin is Aleksandr en zal helaas niet meer op het EK te zien zijn. Hij is namelijk geblesseerd geraakt. Ashavin heet bij ons gewoon bij Andrei. Andriy heten mensen in Oekraine.

17 juni 2012 om 04:11

De opleiding in Rusland is zeker goed. Maar je kan toch niet beweren dat de Russische spelers minstens een klasse beter zijn dan Nederlandse. Misschien is het je even ontgaan maar in Nederland worden spelers opgeleid die luisteren naar de namen van Persie, Robben, Sneijder of van der Vaart.

17 juni 2012 om 12:02

Ja, ik vind dat een uiterst rare reactie, want als je na het materiaal kijkt, zijn er veel betere spelers opgeleid in Nederland dan in Rusland.

17 juni 2012 om 13:01

In principe hebben jullie wel gelijk ja. Wij moeten er nog over dromen dat een Russische voetballer bij een Barcelona terecht komt terwijl een doodgewone Nederlandse voetballer als Afellay daar in de realiteit zit(no offence naar Afellay). Ik ben al blij dat de clubs gedwongen worden om op te leiden. Het is nu enkel hopen op een talent die het constant bij de top waarmaakt en ik hoop uiteraard dat Dzagoev die rol gaat spelen zodat de andere jonkies snel kunnen volgen.

19 juni 2012 om 23:15

Haha Chrigriskiy? Of was dat een Wit-Rus?

Mooie CE. Ik heb het met plezier gelezen. Er stonden veel dingen in die ik niet wist. En het is gewoon goed geschreven. Klein minpuntje is dat ik nog niet weet hoe oud hij is.

16 juni 2012 om 19:27

''de 21-jarige Dzagoev is een speler die bij elke Europese topclub zou passen.''

Hebben wij niet op staan letten?

16 juni 2012 om 19:30

Oh, sorry.

16 juni 2012 om 19:32

Je hoeft je echt niet te verontschuldigen hoor. Fouten maakt helaas iedereen. Ik ben al blij als je reageert.

16 juni 2012 om 19:29

De 21-jarige Dzagoev is een speler die bij elke Europese topclub zou passen

4de alinea;

Toen ik de titel zag wist ik al dat het over Dzagoev ging.

Fantastische speler om naar te kijken, erg leuke CE, staan veel dingen in die ik niet wist en het leest lekker weg. Spelfouten let ik niet op aangezien ik de grammatica zelf ook niet perfect beheers.

Ook prachtig om te zien dat zijn ouders hem op het rechte pad houden, vond het persoonlijk jammer toen Ronaldinho het voetbal niet meer serieus nam en we een voetbalvirtuoos verloren, hopelijk zal Alan die weg niet bewandelen.

Heb nog wel een vraag: Je beschrijft het drama van Beslan en zegt dat Alan daar gelukkig niet bij was, kan je vertellen waar hij op dat moment zich bevond?

B.v.d

16 juni 2012 om 19:37

Op het moment van De Gijzeling van Beslan zat Alan Dzagoev op school. Toen vader het nieuws te horen kreeg, sprong hij op zijn fiets naar school. Daar speelden de scholieren gewoon op het plein. De vader nam Alan direct mee naar huis en liet hem uitschrijven. Het ging dus niet om de school waar Dzagoev op zat, maar om een andere school uit Beslan. Naar verluidt stonden er ook andere scholen op het programma van de rebellen..

16 juni 2012 om 19:41

Bedankt voor je antwoord. Zeer triest wat er die dag(en) gebeurd is, ik heb nooit geweten dat de rebellen nog andere scholen wilden gijzelen. Misschien was ik toen te jong en lette ik daar niet op.

16 juni 2012 om 20:10

Maak jij je maar geen zorgen over Alan hoor. Ik ben ervan overtuigd dat hij die weg niet zal bewandelen. Als hij die weg bewandelt, zal hij een schande voor de familie zijn denk ik.

16 juni 2012 om 20:13

Laten we het hopen;

Zeer knap hoe zijn ouders hem zo hebben opgevoed, als ik tegenwoordig kijk en zie dat jonge talenten veel geld eisen en denken recht te hebben op auto's en dergelijke wanneer ze net zijn gedebuteerd dan walg ik daar gewoon van.

Je ziet sporadisch nog talenten die verstandig zijn en hun hart volgen, helaas

Ik wist dat Dzagoev een goede speler was maar wat mij vooral dit ek ook is opgevallen is dat hij een neus heeft voor de goal. Daarmee bedoel ik niet dat hij een absolute goalgetter zal worden ofzo maar dat hij perfect het spel leest en toch als aanvallende middenvelder vaak op het juiste moment inkomt om gevaarlijk te zijn voor doel. Ik ben vooral benieuwd of hij nog lang in Rusland zal voetballen of dat hij de oversteek gaat maken naar een grotere competitie. Zoals ik hem nu zie is het een speler die in alle competities kan spelen, zowel in een technische, fysische of tactische competitie.

Mooie CE, Dzagoev is een geweldig talent: inzicht, overzicht, techniek, goeie steekpass, crosspass en hij maakt vaak de juiste keuzes en snelheid.
Alles wat de moderne nummer 10 nodig heeft.

Spelling kan ik geen fout betrappen.
Ook mooi dat hij bescheiden is en de juiste mentaliteit heeft.
Een leuk onderwerp!

Ik geef je vijf sterren

Dzagoev is gewoon is geweldige 10, Heeft zowat alles wat ie moet hebben, en laat het nu ook zien op internationaal niveau.

Goeie inhoudelijk CE, het klopt gewoon en alles staat erin wat erin moet staan.

5 sterren

Goed moment haha, al weet ik uit ervaring dat dit ongetwijfeld aan het langzame reactievermogen van VZ ligt

16 juni 2012 om 23:27

Ach ja, dat is ook een beetje mijn eigen schuld. Ik had er iets te veel vertrouwen in haha.

Hoogmoed komt voor de val. Eigenlijk best arrogant wat je in de eerste alinea schrijft. Griekenland is natuurlijk de verdiende winnaar.

Goed stuk hoor voor de rest, maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer.

16 juni 2012 om 23:54

de verdiende winnaar? aub, ik ben bij 2 van de 3 matchen van Griekenland bijna in slaap gevallen...

17 juni 2012 om 09:24

Griekenland was gister ook slecht hoor, begonnen wel leuk maar Rusland was beter.
Helemooie CE over iemand waarvan ik dacht dat we nu wel al alles wisten .. niet dus.

17 juni 2012 om 00:04

Denk jij dat als ik dit niet had gezegd, dat Rusland dan gewoon door zou gaan?

Maar hij bewijst dit echt niet alleen maar op dit EK hoor. Hij bewijst al veel langer dat het een groot talent is.

Mooie Ce.

Hehe, de timing was iets te gewaagd, maar het dubbeltje kon net zo goed in het voordeel van Rusland vallen.

Dzagoev heeft na de drie Ek-duels een definitieve seintje afgegeven bij de elite clubs. Je omschrijft zijn karakter erg goed. Verder ben ik het met je eens dat Dzagoev een beetje misbruikt is. Het Russische elftal moet om Dzagoev heen draaien.

Al met al een heel goed stukje over 'de wonderboy' van Rusland!

Vijf sterren..

Mooie column, vaak genoeg sla ik je columns over om dat ik Russisch voetbal niks vond, maar ik wist al dat deze column over Alan zou gaan. Je had al eerder een of twee columns over hem geschreven, en daar door heb ik extra op hem gelet, natuurlijk tellen die doelpunten, maar ik vind z'n beweging zonder en met bal erg indrukwekkend, hij heeft ook veel loop vermogen en weet goed wanneer hij het tempo moet versnellen en wanneer het rustig aan moet, erg mooie voetballer die ik denk wel eens de beste Russische voetballer ooit kan worden, erg verfijnde techniek.
Jammer voor je dat Rusland niet door is gegaan, maar dat is voetbal.
Mooie Ce
5 sterren voor meneer.

mooi stukje,

jammer dat jullie er uit liggen, totaal onverwacht.

17 juni 2012 om 13:05

Bedankt voor je compliment en je medelijden.

Nog veel succes tegen de Portugezen. Ik hoop natuurlijk dat NL niet dezelfde fout maakt die wij gister hebben gemaakt.

Mooie CE, prachtig geschreven met, door die jeugdverhalen leest het ook wel makkelijk. Is altijd 1 van mijn aankopen op FM

Mooie CE man. Feit dat Rusland gisteren is uitgeschakeld is wel een soort van domper maar het maakt je CE niet minder natuurlijk.

Mooi stukje over een enorm talent.
Jammer dat zijn kopbal gister naast ging.

Goed stuk man, had eigenlijk voorafgaand van dit toernooi wel wat van hem verwacht, het is toch een naam en stond al te boek als een zeer groot talent. Op tien weet ik zeker dat hij wereldtop kan worden, is een veel groter talent dan bijvoorbeeld Christian Eriksen naar mijns inziens.

Als ik een puntje van kritiek mag geven: voor mij zou het prettiger leesbaar zijn als je wat meer alinea's maakt, zijn er wel erg veel in mijn ogen.

Ben benieuwd naar je volgende stuk, die zal ongetwijfeld komen, toch?

17 juni 2012 om 17:40

Daar hoef je je geen zorgen over te maken. Als ik een onderwerp vind, zal ik ongetwijfeld weer een CE'tje schrijven.

17 juni 2012 om 17:58

Ik weet dat je voor Cska bent (ik ook hoor), maar misschien een stukje over Konstantin Zyryanov? Die vind ik zo geweldig, een van de meest onderschatte spelers die er is. Ik word altijd een beetje jaloers als ik naar hem kijk op het middenveld bij Zenit.

17 juni 2012 om 18:23

Van Kostya ben ik niet zo'n fan als jij waarschijnlijk bent. Vroeger was hij een goede speler ja. Beetje een laatbloeier a la Shirokov, maar hij heeft zijn beste tijd wel gehad. Je ziet vanzelf wel wat ik ga schrijven. ;

18 juni 2012 om 21:18

Oké, iedereen heeft zijn smaak. Ik wacht op je nieuwe stukje, leuke schrijfstijl!

Leest lekker weg dit. Dzagoev is gewoon een geweldige speler en heerlijk om naar te kijken. Heel erg jammer dat de Russen eruit liggen, speelde voor mij het leukste voetbal.

Heel mooi geschreven stuk en precies waar een CE voor bedoeld is: gedetailleerde info over een club of speler die je als average voetballiefhebber (in de meeste gevallen) niet weet.
Dzagoev is inderdaad een erg goede speler en ik ben benieuwd waar hij terecht gaat komen en hoe veel deze jongen zich nog kan ontwikkelen.
Jammer voor je dat Rusland al uitgeschakeld is: Ik had liever Rusland door zien gaan dan Griekenland.

Mag ik mensen er even op wijzen dat Dzagoev de enige international was die de pers in Moskou te woord stond na het debacle van gisteren? Dat terwijl onze captain Arshavin letterlijk zei dat het ons probleem is dat de jongens onze verwachtingen niet waargemaakt heeft...

Toont dus aan dat Dzagoev als jong talent zijn verantwoordelijkheden durft te nemen terwijl Arshavin, het gezicht van Rusland, ervoor wegloopt.

17 juni 2012 om 19:04

Dat is inderdaad veelzeggend. Ik vind Arshavin sowieso niet echt een captain meer. Hij is dit volgens mij puur door het feit dat hij de vedette was -en eigenlijk niet echt meer is- van het Russische team. Correct me if I'm wrong. Met Dzagoev hebben ze naar mijn mening een goede captain voor de komende 10 jaar.

17 juni 2012 om 19:09

Arshavin is eigenlijk nooit een captain geweest. Aanvoerders zijn een Shevchenko, die heel het team stuurt en aanwijzingen geeft. Arshavin is niets meer dan een luie vedette. Hiddink heeft hem die band gegeven doordat hij zich dan nog belangrijker gaat voelen, maar eigenlijk vind ik Akinfeev meer een captain als Arshavin. Het zegt ook genoeg dat toen Arshavin terugging naar Zenit dat Anyukov nog steeds aanvoerder van Zenit was.

18 juni 2012 om 21:16

Als Zyryanov nog in het elftal blijft zou ik hem aanvoerder maken, de meest ervaren man die heel veel rust uitstraalt.

18 juni 2012 om 21:50

Nee, daar heeft hij totaal niet de karakter voor. Bovendien verwacht ik dat hij de eerste is die er niet meer bij zal zijn.

Leuke CE, ik vond het heel interessant! Wel jammer dat Rusland er nu uit ligt.
Ik dacht echt dat ze de kwartfinale makkelijk zouden halen, maar het mocht niet zo zijn...
Die Dzagoev wordt sowieso nog een hele grote!

Van mij krijg je 5 sterren.

Geweldige CE. Ik zag Rusland door de goede eerste wedstrijd als outsider voor de Ek-titel, maar jammer genoeg stond het geluk niet aan de Russische zijde. Dzagoev heeft zich bewezen, en ik hoop dat hij een contract tekent in de Spaanse competitie bij FC Barcelona of Real Madrid.

19 juni 2012 om 13:58

Ik denk dat Barca en Real net iets te hoog gegrepen zijn voor hem. Ik zie hem liever of als een soort Kaka bij AC Milan of de ultieme aangever bij Arsenal.

Mooi stuk!
Erg jammer dat onze Sbornaja tegen de grieken het af heeft laten weten.

Verder riep ik echt al jaren tegen mijn vrienden dat ze van Dzagoev zouden horen, en opeens hoor ik ze nu allemaal van: ''die Dzagoev wat een voetballer''. Haha leuk om te horen.

Hoop ook dat hij naar Arsenal gaat, dan geef ik ze een goede kans op de titel. (als ze ook nog een links back halen).

Leuke CE, over het grootste talent van Rusland. In je vorige CE over het wonder in Oekraine en Polen vroeg ik je naar de status van Dzagoev in Rusland, toen gaf je aan dat hij nog niet eens zeker was een basisplaats en dat hij zich eerst moet bewijzen.

Zie je hem nu wel als een vedette voor het Russische elftal, en dient hij nu de kar richting het WK 2014 te gaan trekken? Hij is nog behoorlijk jong, hopelijk ontstaat er geen te grote druk op hem. Hoe waren de reacties trouwens in Rusland op de uitschakeling?

19 juni 2012 om 17:47

Ja, maar dat kwam oa doordat hij nog net kon aansluiten bij de selectie en Izmaylov in de oefenwedstrijden een goede indruk achterliet. Ik zie hem zeker als de vedette van de toekomst en uiteraard moet hij de kar gaan trekken richting het WK 2014. Zeker als Arshavin stopt als international(waar ik eigenlijk op hoop als ik eerlijk ben).

De supporters waren vooral boos, maar dat is natuurlijk logisch. In Nederland gaan ze natuurlijk ook geen huldiging houden voor de wanpresties van hun jongens.

Dzagoev wilden ze nog wel vergeven doordat hij zich oprecht schaamde voor dit debacle, maar de arrogante types als Zhirkov(die de supporters uitschold) en Arshavin(die wegloopt voor zijn verantwoordelijkheden) niet. Wat mij vooral verbaasde is dat Advocaat en Fursenko eerder waren vertrokken als de spelers, terwijl ze bij winst er alles aan zouden doen om met de spelers mee te vieren...

De Democratische Partij Rusland wil nu dat de Bond hervormd wordt en dat de Zenit 'dominantie' stopt. Vitaly Mutko, minister van Sport, heeft al gezegd dat ze in gaan grijpen als de Bond niet zelf tot een oplossing komt. Het is dus erg onrustig nu.

Er staan wel wat foutes in, maar dat zie ik wel door de vingers. Inhoudelijk is het stuk aardig tot zeer goed en de informatie die ik tot mij kreeg was nieuw, want mede komt door het feit dat ik het Russisch voetbal niet volg en met mij 99,9 hier op deze site, eigenlijk op jou na.

Wel is het weer allemaal louter positief en je pretendeert nu net alsof deze speler nu al op ieder niveau mee kan komen. Dat is natuurlijk een verkeerde stelling, aangezien veel Russen in Europa niet kunnen laten zien wat ze in Rusland wel lieten zien, hier zijn zat voorbeelden van. Het leven in bijvoorbeeld London is wel iets anders dan in Moskou waar zijn vader en moeder nog iedere dag hem op de grond houden. Ik had dus graag ook de andere kant van de medaille willen zien.

Ik raad je aan om bij jouw volgende Ce's de dan door jouw genoemde vraagstukken vanuit meerdere invalshoeken te bekijken en dus je argumentatie daar op aanpassen.

Ghandiaans

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Rusland

FIFA ranking: 70
43 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Andrey EshchenkoVerdediger40
Sergei IgnashevichVerdediger40
Aleksey KozlovVerdediger40
Igor DenisovMiddenvelder40
Alan DzagoevMiddenvelder40
Voor de complete selectie: Clubpagina Rusland.

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Manchester United is bereid om diep in de buidel te tasten voor Toni Kroos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren