Update: 'Ik heb Sion gezegd dat ik niet hetzelfde kan bieden als Pirlo'

Vrijdag, 15 juni 2012 om 17:05

Gennaro Gattuso gaat zijn profloopbaan afsluiten in het shirt van FC Sion. Diverse Zwitserse en Italiaanse media maken donderdagavond melding van de opvallende transfer van de 34-jarige middenvelder richting de club uit het Alpenland. Gattuso tekent transfervrij een contract voor twee seizoenen en wordt vrijdag voorgesteld aan supporters en media. Galatasaray en Glasgow Rangers blijven beteuterd achter.

/

Zowel de Turken als de Schotten hadden Gattuso graag in de armen gesloten. De Italiaanse kuitenbijter stond in de beginjaren van zijn loopbaan, van 1997 tot 1999, onder contract bij Glasgow Rangers en gaf recent aan graag terug te willen keren. The Gers kampten echter met een transferembargo en werden donderdag failliet verklaard; daarna maakte Gattuso naar het zich laat aanzien snel zijn keuze.

De bikkelharde middenvelder kwam van 1999 tot 2012 uit voor AC Milan, speelde liefst 335 competitieduels voor i Rossoneri en won onder meer twee landstitels en twee Champions Leagues met de club. Ook werd hij in 2006 wereldkampioen met Italië. FC Sion kwam afgelopen seizoen veelvuldig negatief in het nieuws. In december stelde het Internationaal Sporttribunaal (TAS) de UEFA in het gelijk in de zaak die FC Sion tegen de UEFA aangespannen had. De club werd uit de Europa League gehaald vanwege het opstellen van niet-speelgerechtigde spelers.

De FIFA was van mening dat de Zwitserse federatie Sion sancties moet opleggen. Het verzoek van de wereldvoetbalbond was dat alle wedstrijden, die Sion met niet-speelgerechtigde spelers afwerkte omgezet moesten worden in een automatische 0-5 nederlaag. Uiteindelijk werd de club liefst 36 punten gekort; het eindigde als negende, waar het anders als derde was geëindigd zonder de fikse puntenstraf.

Update 15 juni 17:05 uur - 'Ik heb Sion gezegd dat ik niet hetzelfde kan bieden als Pirlo'
Gennaro Gattuso speelt vanaf volgend seizoen definitief in Zwitserland. De middenvelder heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract bij FC Sion en werd vrijdagmiddag voorgesteld aan de pers. "Ik ben hier gekomen om met Sion de strijd aan te gaan met FC Basel", zei de Italiaan. "Ik had veel aanbiedingen van Italiaanse clubs, maar ik moet er niet aan denken om voor een andere Italiaanse club dan AC Milan te spelen. Wat Sion met mij in huis haalt? Een hardwerkende middenvelder, die altijd wil winnen. Maar ik heb al gezegd dat ik niet hetzelfde kan bieden als Andrea Pirlo", besloot hij lachend.Gerelateerd

38 reacties (laatste reactie door oraldinho)

Glasgow Rangers, bestaat die dan nog?

14 juni 2012 om 21:25

Nee, maar ze hebben bijna al een andere naam. ( dat betekend dat ze weer zo goed als terug zijn, alleen onder andere naam)

14 juni 2012 om 21:43

Glasgow Rangers zijn dood en komen niet meer terug. Wellicht een slap aftreksel, maar het zal nooit Glasgow Rangers zijn...

En heerlijk om te zien dat uitgerekend Sion hem oppikt

14 juni 2012 om 22:03

Glasgow komt wel terug alleen onder een andere naam en zal worden gekocht door Green voor 7 miljoen als het goed is dus het was nog gewoon een optie !

15 juni 2012 om 17:47

Ze kunnen toch gewoon een gedeelte aan de naam toevoegen? Zoals bv: Napoli heeft gedaan?

Waarom zo'n rare transfer dan? Waarom is hij niet naar Turkije gegaan, mooi land lekker weer en cashen..

14 juni 2012 om 21:42

Als je meer van de rust ben is Zwitserland ook een erg mooi land een lekker grote villa in de bergen is ook niet mis. Mijn voorkeur gaat uit naar warm weer en zon maar met dat geld in zo'n land lijk me ook niet mis. Maar eigenlijk is zijn keuze ook niet raar bij Gala had hij misschien maar 1 jaar basis gestaan hooguit twee en dan kon die weer vertrekken hier is hij de komende 3 jaar zeker van een basisplaats lijkt mij

14 juni 2012 om 21:59

Omdat een je een Italiaan eigenlijk nooit naar Turkije ziet gaan!

14 juni 2012 om 22:41

Giunti ? Ac Milan naar Besiktas misschien ?

14 juni 2012 om 22:42

Giunti van Milan naar Besiktas.

14 juni 2012 om 23:11

Grappenmaker wanneer zie je een Italiaan naar Zwitserland gaan dan?????

14 juni 2012 om 23:42

Ik zeg ook eigenlijk, er kunnen wel 'incidenten' tussen zitten. Giunti was op huurbasis, en ook de eerste Italiaan ooit in Turkije dus dat zegt wel genoeg. Matteo Ferrari heeft ook bij besiktas gespeeld, maar dat is een halve Algerijn dus die tel ik niet mee. En daar houdt het bij op, in principe niemand dus. Wij blijven het liefst gewoon in eigen land, of dichtbij.

14 juni 2012 om 23:46

Giunti was de eerste Italiaan in de Turkse competitie, ook nog eens op huurbasis, dat zegt genoeg. Ik zeg ook eigenlijk, dus er kunnen wel 'incidenten' zijn. Matteo Ferrari is een halve Algerijn, dus die tel ik niet mee. Wij blijven het liefst in eigen land, of dichtbij. Niet in een héél ander land met een hele andere cultuur.

14 juni 2012 om 23:54

@oraldinho: grappenmaker, er voetballen in Zwitserland zat Italianen, vooral 'zwitsers' met Italiaans bloed. Een Barnetta of Benaglio zijn bijvoorbeeld allebei Zwitsers, met Italiaans bloed. In zwitserland heb je ook een deel met erg veel Italianen, waar gewoon Italiaans word gesproken. Dus volgende keer eerst nadenken voordat je wat zegt.

15 juni 2012 om 01:39

Matteo Ferrari is half Italiaan, half Guineer, aangezien ze vader overal in Afrika werkte was hij toevallig geboren in Algerije. Ik vond hem al te donker voor een Algerijn en zijn naam is Italiaans(naar zijn vader)

15 juni 2012 om 18:31

Dan had je ook naar een club in NL kunnen gaan.. Feyenoord zou wel bij hem passen, nie lulle maar poetse! ZW zal wel gunstiger zijn qua belasting, je kan er in meer of mindere mate met Italiaans prima terecht, dus ik snap het ook weer wel.

Dit is de eerste keer dat ik hoor dat Galatasaray belangstelling had in Gattusso? Wat is jullie bron voetbalzone? Geef ons eens links waaruit we kunnen zien dat GS geintresseerd is in Gattusso.

Begin me wel mateloos te irriteren aan het feit dat er klakkeloos turkse teams worden gebruikt alsof ze elke oude speler willen kopen. Zonder bronnen kom je nergens voetbalzone.

15 juni 2012 om 17:19

Typ Gatusso en Galatasaray in op google en je krijgt meer bronnen dan je lief zijn.

Ik heb dat afgelopen weken al meerdere keren voorbij zien komen. Zelfs dat het al rond was. Het is me een raadsel waarom jij dit nu voor het eerst hoort. En dan ook nog kwaad word op VZ notabene

Gevalletje Van Bommel, vooral na zijn blessureleed is hij fysiek niet meer in staat op topniveau te spelen. Ik denk ook dat hij het bij Galatasaray nog wel eens moeilijk had kunnen krijgen, dus een transfer naar de Zwitserse competitie is eigenlijk best logisch. Sion ligt vlak over de grens bij Italië dus is hij dicht bij huis en vrienden en familie. Rangers had natuurlijk ook in aanmerking gekomen, vooral gezien zijn band met Schotland en zijn familie, maar kan me voorstellen dat hij wegens de onrust rond die club daar nu geen trek in had.

Ik heb in al die jaren echt genoten van Gattuso, een echte ouderwetse waterdrager met strijd en passie. Ik hoop dat hij zijn carriére een mooi slot kan geven.

Dit is de eerste keer dat ik hoor dat Galatasaray interesse heeft in Gattuso.?! Ik heb hier op andere sites niets over gelezen zelfs niet in de wandelgangen? Dus wat is jullie bron Voetbalzone?!

Verder is dit een zeer opvallende keuze. Van een wereldclub naar middenmoot in de middenmoot. Opvallend is het zeker.

Als ze Gattusso kunnen halen, dan moet er wel een kleine kans zijn dat ze ook Del Piero kunnen halen toch. Laatste dat ik me van hem zal herrineren is dat akkefietje met die assistentcoach van Tottenham.

Ik snap dit niet helemaal... Gatusso is natuurlijk niet meer wat hij vroeger was, maar FC Zion? Als hij zou graag in Europa wilt blijven kan hij echt nog wel beter krijgen. Anders had hij ook nog kunnen cachen in Amerika of Qatar... Nu zullen we zeker snel niets meer van hem horen.

15 juni 2012 om 15:40

Hij verdient daar waarschijnlijk heel goed, zwitserland is een prachtig land. Hij kan ergens in Zwitserland gaan wonen waar ze italiaans spreken. Daarbij voetbalt hij nog lekker dicht bij huis als hij ooit nog zijn familie wil zien. Ik zou niet weten waarom je niet naar Sion zou gaan. Toch leuk als zo een speler een keer niet gaat omdat hij 3 miljoen meer kan verdienen in Qatar? Alsof je nog wel wat van hem zou horen als hij naar Qatar zou gaan..

Hij heeft tenslotte wel genoeg geld verdient in zijn leven denk ik... Juist leuk als je straks Gatusso in de EL ziet!

Dit is de eerste keer dat ik hoor dat Galatasaray interesse heeft maar goed ook Gattuso kan het niveau van Gala denk ik niet aan. Ze willlen als verdedigende middenvelder Diarra van Real halen volgens mij.

15 juni 2012 om 20:54

Wie wilt galatasaray die halen? Haha maak je nu een grap. De club kan nog nieteens het jaar salaris betalen van Hamit Altintop, en jullie sterkhouder Melo is nog altijd niet definitief afgerond omdat hij financieel te duur is voor gala.

Diarra word al sinds vorig jaar zomer met Fenerbahce gelinkt en volgens de laatste geruchten is Fenerbahce bereid 3.6m€ te betalen jaarlijks exlclussief bonussen.

15 juni 2012 om 22:23

Ik denk dat je het van een verkeerde kant bekijkt vriend het is niet dat Galatasaray het niet kan betalen maar ze willen simpelweg niet van die overdreven grootverdieners zoals jullie dat hebben.

En over de intresse van Diarra ik dacht dat jullie onze oud speler Mehmet Topal wouden halen dan is Diarra toch overbodig???? Maarja daarin verschilt de beleid van Gala en Fener zich.

Logisch, de rangers zijn failliet, dan kan je toch ook Gatusso niet meer benaderen. Maar Fc Sion is best leuk, als Del Piero daar ook nog bij komt, lekker met Basel,zurich en Young Boys strijden, jammer dat de grasshopers zijn afgegleden

Dat Gatusso naar Galatasaray ging stond op diverse Italiaanse sport sites vandaag in de middag, onder andere Mediaset (sportsite van Berlusconi) en Gazetta.

Ik ben wel blij dat hij uiteindelijk voor Sion heeft gekozen, onze voorzitter is ook geen fan van oudere spelers en zelf denk ik dat onze interesse ook niet echt concreet was.

Het ga je goed Rino, voor ons blijf je altijd een held en ik hoop van harte dat je binnen 2 jaar een trainers-rol binnen Milan krijgt aangeboden, ik kan me niet veel trainers bedenken die beter zouden fungeren als motivator of meer charisma uitstralen dan deze man!

Forza Rino, Forza Milan per sempre!

Mooie stap voor Gatusso. Hij weet dat zijn beste jaren achter hem liggen, maar hij is teveel een liefhebber van het spelletje om al te stoppen. Dan zoek je een club waar je nog wel van waarde kunt zijn. Sion is dat wel denk ik. En: dichtbij Italië.

Kan hij zijn viswinkel in Italië ook nog eens bezoeken, want die heeft 'ie!

Ik vind het een goede keuze van gattuso, hij is 34 jaar en hij gaat naar een land die vlakbij Italië ligt, en ik denk dat de druk in Zwitserland niet hoog is als je het vergelijkt in andere landen,

Rino Gattuso bedankt voor de jaren die je hebt doorgebracht bij AC Milan en het ga je goed in je verdere leven
Succes bij FC Sion!

Toch een opmerkelijke keuze van gattuso om naar sion te gaan ! Kon net zo goed in italie blijven en dan voor een andere club spelen ! Ach , hij is niet ver van huis

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1673 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Lazio7241
6.AC Milan6110
7.Atalanta6019
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Leonardo BonucciVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

91 fans
Coach, 40 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
AS Roma is in gesprek met Ajax over een overstap van Justin Kluivert. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren