wk2018

FC Groningen slaat nu al fors bod op nieuwkomer Zeefuik af

Donderdag, 14 juni 2012 om 21:00

Género Zeefuik zette recent zijn handtekening onder een contract bij FC Groningen, maar als de leiding van de club uit zou zijn op geld zou hij zijn officiële debuut niet eens maken. De van PSV overgenomen aanvaller is door zijn goede prestaties bij Jong Oranje namelijk nu al elders in de smaak gevallen. FC Groningen had de mogelijkheid hem met fikse winst van de hand te doen, maar heeft anders besloten.

/

FC Groningen betaalde PSV om en nabij de 500.000 euro voor de komst van Zeefuik. De 22-jarige aanvaller speelde onlangs drie wedstrijden met Jong Oranje en viel daarin op. Tegen Macedonië scoorde hij niet, maar tegen Luxemburg was het driemaal raak en ook tegen Bulgarije scoorde Zeefuik een keer. Het leidde volgens de Groninger Gezinsbode tot een interessant bod van een niet nader bekendgemaakte club.

De supporters hoeven echter niet te vrezen voor een rigoureuze aftocht van de aanwinst, zegt directeur Hans Nijland tegen het medium. “Dat kunnen we niet maken. Maar het is een vreemd idee dat je een speler die nog geen minuut voor je heeft gespeeld, al weer met flinke winst zou kunnen doorverkopen”, erkent Nijland. Zeefuik maakte in 114 duels voor PSV, FC Omniworld, FC Dordrecht en NEC in totaal 27 doelpunten.


Poll

FC Groningen heeft er goed aan gedaan het bod te weigeren


Gerelateerd

37 reacties (laatste reactie door psv!)

Ligt er maar net aan hoe hoog het bod was. Als er een bod van 5 miljoen was gekomen, hadden ze het natuurlijk meteen geaccepteerd.

14 juni 2012 om 21:24

Dacht precies hetzelfde..
Denk dat een club als Groningen bij de helft van 5 miljoen als moet verkopen, als je hem voor 5 ton haalt! Dan maar nooit een minuut gespeeld in de Euroborg..

14 juni 2012 om 21:53

5 ton, ik dacht 0,75 miljoen ongeveer. Nog een redelijk bedrag voor een speler die niet te vreden is en nog maar een 1-jarig contract heeft. Alleen vind ik dat Psv, geen geluk heeft gehad met spelers van Groningen. In dat opzicht doet FC G uitstekende zaken op de transfermarkt.

14 juni 2012 om 22:32

Alleen al het slagen van Arjen Robben bewijst je ongelijk.

14 juni 2012 om 22:32

Alleen al het slagen van Arjen Robben bewijst je ongelijk.

Dat zou wat zijn nog geen wedstrijd voor Groningen gespeeld en dan al weer weg.

Ik vind het toch vreemd dat er opeens zoveel interesse is in Zeefuik. Zo'n goede spits is het nou ook weer niet en had volgens mij tot April niet gescoord. Hij is alleen sterk, maar heeft geen snelheid en creëert ook niet veel kansen.

14 juni 2012 om 21:47

Ik vind het ook niet echt een gigantisch talent maar ik weet wel dat dit soort spelers erg populair zijn bij Engelse clubs ze zien bij Jong Oranje dat die een beetje kan voetballen en hebben waarschijnlijk geen een wedstrijd van hem gezien bij Nec dan zien ze zijn postuur en hopen ze dat ze weer een Heskey type speler hebben. En als hij zich door ontwikkeld zie ik hem daar ooit wel spelen in Spanje zou die waarschijnlijk niet slagen.

Mocht dit waar zijn snijdt PSV zich (niet voor het eerst) flink in eigen vingers. Maar het zal hooguit om een paar ton extra zijn geweest. Als er meer dan een miljoen werd geboden had Nijland het natuurlijk altijd geaccepteerd. Nee, Groningen is een goede club voor hem. Veel meer zit er ook niet in.

14 juni 2012 om 21:13

Nou als een Club 1 Miljoen op Zeefuik bieden gaat hij heus niet weg. Met alle extra kosten zou je dan hooguit 2 a 3 ton winst pakken.

Psv heeft hem wel veel te goedkoop weg gedaan. Vaste Spits van Jong Orange en heeft na de winterstop een aantal hele goede wedstrijden gespeeld.

14 juni 2012 om 21:49

Ach kom op. Zeefuik is een zeer beperkte speler die het weliswaar aardig heeft gedaan bij Nec, maar laten we door zijn paar goals tegen jong Luxemburg (!!!) niet gaan doen alsof het een toppertje (in wording) is. Vaste spits van jong Oranje omdat Cor Pot daar trainer is ja. Het is toch belachelijk dat hij de voorkeur krijgt boven jongens als Castaignos. Kon zich zelfs in de Jupiler League maar moeilijk onderscheiden, en een echte goalgetter is het ook niet gebleken. Je gaat mij niet wijs maken dat er een of andere Russische club uit het niets miljoenen heeft geboden. Ik bedoel, waarom hadden ze hem dan niet eerder bij PSV opgepikt?

Jaja een niet nader bekende club, zal wel gewoon zijn om hem geweldig te laten lijken, want zeg nou zelf, zijn jong bulgarije en jong luxemburg nou echte toppers ofzo?? Leuke speler voor de middemoot met als eindbestemming misschien de nederlandse subtop, maar geen echte top.

14 juni 2012 om 21:50

Kan je er niet tegen dat psv hem voor veel te weinig verkocht heeft? En hoogstwaarschijnlijk was het een buitenlandse club, die toevallig op dat toernooi zocht naar een spits. Als je dan 4x scoort in 3 wedstrijden (ook al zijn het geen super tegenstanders), dan val je toch wel op! Denk dat hij onderaan in de subtop van verschillende buitenlandse competities wel mee kan hoor! hij is nog jong!

15 juni 2012 om 13:42

5,5 ton is een mooi bedrag voor een speler met zijn kwaliteiten.

Een speler mag toch maar 1 maal per transferperiode van club veranderen? Dat heb ik een keer gelezen, de reden: om zo pure spelershandel te voorkomen met als doel alleen pure winst te genereren.

14 juni 2012 om 21:13

Hij mag zo vaak van club wisselen als hij wil, hij mag alleen niet voor meer dan twee clubs in een jaar uitkomen. Geloof ik. Dus omdat hij nog geen officiele wedstrijden voor Groningen gespeeld heeft zou het dan geen probleem zijn.

Met dit Bericht zal PSV ook erg blij zijn

Zou wel zeer opmerkelijk zijn als je een Speler verkoopt die nog niet eens aan een training heeft mee gedaan. Ben nu wel erg benieuwd naar de club en het bod.

PSV heeft hem toch te snel verkocht, maar opzich is 27 goals als Spits neit veel in 114 wedstrijden.

14 juni 2012 om 22:04

Laat dat op zich maar weg. Het is bedroevend. Zeefuik hoort nu op deze leeftijd te floreren. Als je kijkt naar zijn concurrenten bij de andere clubs die al lang en breed zijn doorgebroken is het ronduit navrant wat hij laat zien. Hij oogt ook te zwaar en is ontzettend traag. Ik hoop dat deze jongen mij nog gaat verrassen maar ik heb er een hard hoofd in

15 juni 2012 om 00:01

Nee, dat heeft PSV niet. Hij scoort namelijk veels te weinig, iets wat bij PSV gewoon moet. Deze jongen is goed voor NEC en Groningen, maar NEC gaat nu een betere spits halen omdat men kan investeren.

Maar hij voegt niks toe aan Psv. Lens is 3 klassen beter. Geweldige speler en voor altijd een held voor mij.

Nee maar hij is ook nog behoorlijk jong en laat zien dat zijn ontwikkeling in stijgende lijn is. Hij had lang niet gescoord en iedereen weet dat het vaak bij spitsen tussen de oren gaat zitten. Hij speelde het hele seizoen al sterk aan de bal en liet andere spelers beter presteren. Toen hij eindelijk het net weer is wist te vinden bleek hij een prima killer te zijn en scoorde hij geregeld en trok die lijn bij jong Oranje door. Nee hier heeft Nijland een slimme zet mee gedaan.

Zeefuik gaat PSV nog spijt van krijgen dat hij weg is, gaat Groningen nog veel geld aan verdienen over een tijdje. Prima spits in een goed lopend elftal. Groningen versterkt zich goed, vraag me alleen af of dat middenveld wel kwaliteit genoeg heeft. Onbegrijpelijk dat ze Holla bijna voor niets laten vertrekken. Hij kan moeiteloos mee in Groningen.

Zou wel echt wat zijn voor Zeefuik hoor, eerst NEC 'naaien' en dan nu Groningen 'naaien' om gewoon naar een 'topclub' te gaan. Een topclub redt Zeefuik nooit, zelfs een WBA in de Premier League is te hoog gegrepen voor hem, hopelijk maakt hij enkele minuten dit seizoen in het Noorden.

15 juni 2012 om 00:18

Eigenlijk hoop ik gewoon dat hij lekker daar op de bank komt. Heeft ie voldoende tijd om zijn geld te tellen en daarnaast te bedenken dat ie NEC een kutstreek geleverd heeft.

Alleen mag ie van mij een wedstrijdje spelen: Nec- Groningen. Rensie en Bram pakken hem keihard aan, net zoals het publiek hopelijk.

Bij PSV heeft Zeefuik het jarenlang niet kunnen waarmaken. In het tweede elftal is hij naar mijn weten wel eens topscoorder geweest maar moest het in die tijd vooral van intikkers hebben.

500.000 vind ik een schappelijke verkoopprijs gezien het matige rendement in zijn ontwikkeling. Als hij nu op basis van zijn prestaties bij Jong Oranje met een fikse winst bij Groningen zou vertrekken dan applaudisseer ik daar de staf en de spelers van Jong Oranje voor.

De ware kwaliteiten van Zeefuik zijn ontoereikend om in de top te slagen. Misschien is het een laatbloeier maar daar is bij een topclub geen tijd voor, prestaties moeten direct zichtbaar zijn. Groningen heeft aan hem een mooie kapstok spits die zal fungeren als bliksemafleider en aangever van Texeira. Misschien dat Van Basten Zeefuik nog wat kan bijleren, maar PSV heeft in mijn optiek het juiste moment gekozen om hem van de hand te doen.

Groninger Gezinsbode jongens! Da's nou niet de bron waarvan ik zeg: die zijn goed ingevoerd!

15 juni 2012 om 11:33

Helemaal mee eens, het is ronduit verbijsterend te zien welke dubieuze media zich dezer dagen, niet gehinderd door enig inzicht, op het voetbal storten. Ik verwacht nu het volgende bericht in het Pieterburense Dreutelnieuws: "onze verslaggevers hebben na een zorgvuldige speurtocht ontdekt dat het bod op Zeefuik afkomstig was Manchester City, die een spits zochten voor hun 17e elftal. Het bod bedroeg naar verluid 11 miljoen euro plus een percentage van de winst bij doorverkoop".

15 juni 2012 om 13:09

Dubieuze media? Sinds wanneer is de Groninger Gezindsbode dubieuze media? 50 jaar oude krant die 2 keer per week op de deurmat valt. in en rond de stad Groningen.

Zoals iemand al zegt, als je geen idee hebt waar je het over zeg dan niks.

15 juni 2012 om 11:43

Niet praten over dingen waar je duidelijk geen verstand van hebt.
Als je een beetje ingevoerd was in het Groningse dan wist je dat Wim Masker de Groningen watcher is van de Gezinsbode. En laat Masker nu net de best ingelichte sportjournalist aangaande FC Groningen zijn. Hij heeft veel vaker primeurs dan Mennega en zijn kornuiten bij het Dagblad v/h Noorden, om van andere media nog maar te zwijgen.
Bovendien komt dit verhaal gewoon van Nijland zelf tijdens de laatste persconferentie, dus iedere journalist had het op kunnen tekenen.

Ik vind Zeefuik maar een matige speler..... Het is ook zorgelijk dat er nu een gat is ontstaan na spelers als Luuk de Jong, dost, van wolfswinkel.....hopen dat Castaignos alsnog zijn belofte waarmaakt!

Zeefuik mag dan een mindere techniek hebben en (nog weinig scoren, maar voor een elftal is hij heel belangrijk. Hij kan een bal vasthouden en de opkomende middenvelders dan bedienen. Dat is in het huidige voetbal al heel belangrijk. Zie je ook niet veel meer. Denk eens aan een Henny Meijer of een Bombarda, of een Rene Eijkelkamp.. Nee, ik denk dat Grunn hier een zeer goede speler aan heeft, let maar op komend seizoen.

Naar verluidt was het een bod van 2,4 miljoen euro.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Excelsior40-15
13.Willem II37-13
14.NAC Breda34-16
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Sergio PadtKeeper10
Todd KaneVerdediger10
Mike te WierikVerdediger10
Django WarmerdamVerdediger10
Kasper LarsenVerdediger10
Etiënne ReijnenVerdediger10
Juninho BacunaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

27 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Het lijstje met geïnteresseerde clubs in Daniel Arzani neemt zienderogen toe. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren