Rusland stelt kwartfinale uit door remise in beladen duel

Dinsdag, 12 juni 2012 om 22:35

Rusland had zich dinsdagavond in Warschau als eerste land van dit EK kunnen plaatsen voor de kwartfinale, maar kwam tegen Polen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Alan Dzagoev bracht Dick Advocaat en consorten middels een kopgoal op voorsprong, maar Jakub Blaszczykowski pegelde het gastland langszij in het beladen pouleduel in Groep A. Door de puntendeling blijven de Russen bovenaan met vier punten, Polen staat met derde met twee punten.

/

Na een kort en voorzichtig begin telde iedereen in het Nationalstadion na zeven minuten de openingstreffer van de Polen, maar na een vrije trap redde doelman Vyacheslav Malafeev met meer geluk dan wijsheid op een schamper van Sebastian Boenisch. De ploeg van Franciszek Smuda begon met hartstocht en Robert Lewandowski volleerde net over, waarna een doelpunt van Eugen Polanski vanwege buitenspel terecht werd afgekeurd. Het bleef echter oppassen voor de snelle tegenstoten van Rusland.

Maar behoudens een afzwaaier van Aleksandr Kerzhakov werden de Russen, die wel het meeste balbezit hadden, niet echt gevaarlijk. Bij de eerste de beste kans nam Sbornaya wél de leiding: na een vrije trap van aanvoerder Andrei Arshavin verlengde Dzagoev de bal in de verre hoek: 0-1. Het spel golfde op en neer en beide partijen kregen kansen om te scoren. Na de onderbreking begonnen de Polen opnieuw sterk. Lewandowski’s voorzet werd verdedigd door Malafeev en even later was de keeper eerder bij een voorzet dan de spits.

/

Het veld werd groter en Rusland had uitgelezen mogelijkheden om de driepunter binnen te slepen. Het schortte echter aan de eindpass, die altijd kon worden opgeruimd door Polen. Arshavin punterde naast en net als tegen Tsjechië had Kerzhakov het vizier niet op scherp staan. Na een klein uur hadden de Russen Polen kunnen killen, maar uit de counter maakte Blaszczykowski de gelijkmaker. De rechtsbuiten sneed naar binnen en knalde de bal met links in het kruis: 1-1.

Rusland, dat nog nooit een gastland op een toernooi versloeg, genoot in het vervolg weer het meeste balbezit, maar tot echte kansen leidde dat niet. Polen dook nog tweemaal gevaarlijk op voor het doel van Malafeev, maar Lewandowski en Ludovic Obraniak schoten te vriendelijk in. Rusland speelde de bal in het restant van het duel rustig rond en nam genoegen met de remise. Polen probeerde nog wel, maar kwam net als tegen Griekenland niet verder dan een 1-1 gelijkspel.


Poll

Wie zie jij het liefst doorgaan naar de kwartfinales?


Gerelateerd

74 reacties (laatste reactie door greekchampions)

1-1 terechte uitslag lijkt me, leuke wedstrijd om te zien. Beide gingen er vol voor, helaas op het einde Rusland niet meer. Vond wel dat Rusland vanavond slecht was in het afronden van kansen en de eindpasses... Jammer dat er zoveel rellen zijn gebeurd in de stad Warschau en dat zal hierna nog wel even door gaan.

12 juni 2012 om 22:43

Terecht zeker, al had zeker na het doelpunt van Kuba Polen best wel de beste kansen.. Ben blij dat de verdediging dit keer perfect stond, want Rusland heeft amper een echte doelpoging gehad.. Inderdaad jammer van de rellen in de stad, maar dat was verwacht.. Dit is zo erg beladen, politiek en historisch.. Maar bij een overwinning van één van de twee hadden deze rellen waarschijnlijk veel erger geweest...

Hele leuke wedstrijd was dit, misschien wel de leukste tot nu toe. Het ging heel erg gelijk op met twee leuke ploegen. Jammer dat Lewandowski niet zo een goede toevoer krijgt, moet het meestal voorin in z’n eentje doen. Als Arshavin iets minder slordig wordt, en z’n dribbels zo blijven, mag die van mij terugkomen naar Arsenal! Was trouwens nog een erg mooi goal van Kuba. En Dzagoev zal ook veel clubs achter zich aan krijgen, pas 21 en al meer dan 150 wedstrijden voor Cska en uiteraard een heel sterk EK tot nu toe.

13 juni 2012 om 01:03

Haha die Arshavin! Hij had op het einde ff geen zin meer in de bal. De familie en ik lachten ons helemaal stuk haha hij wou namelijk de bal niet meer ontvangen, ontving de bal, paasde terug, kreeg de bal weer terug en daarna besloot hij maar gewoon om de bal helemaal terug naar de verdediging te pasen zodat er vanaf de andere kant van het veld kunnen worden geopend. Wat een luie Rus! Begon goed, eindigde slordig.

Was een leuke wedstrijd. Goede uitslag denk ik zo. De laatste wedstrijd wordt nu echt mooi tussen Polen en Tsjechie. We hebben denk ik gezien dat Rusland een beetje gehyped werd, tegen Tjechie kregen ze ook belachelijk veel ruimte!

En nu maar hopen dat er geen gewonden of zelfs doden gaan vallen... Maar gewonden gaan er denk ik sowieso wel vallen, jammer genoeg!

12 juni 2012 om 22:44

Ik heb gehoord dat er al een dode gevallen is, een rus weet niet in hoeverre dit waar is. Mag hopen dat het niet zover is gekomen.

12 juni 2012 om 22:47

Ja, zoiets had ik ook begrepen, maar laten we hopen van niet zeg!

12 juni 2012 om 23:00

Die Russen zijn echt gestoord en dan wordt het WK daar over een aantal jaren ook gehouden. Een land waar veiligheid een onbekend begrip is en waar je als niet Rus beter niet naartoe moet gaan. Wat een lachertje!

12 juni 2012 om 23:03

En die Polen zijn zeker lieverdjes? Je kunt dan wel leuk op de Russen gaan zeiken, maar de Polen hebben even veel schuld. Misschien hebben zij nog wel een dode Rus op hun geweten.

12 juni 2012 om 23:10

Ondanks dat ik Pools ben, geef ik Koni gelijk, want dit zijn gewoon de hooligans van beide landen en ze lopen elkaar over en weer te provoceren! Vind eht oneerlijk om dit allemaal op de Russen af te schuiven, want snap best dat je als Rus niet blij bent met het antirussische gedrag van de Polen vandaag.. Het is gewoon een beladen wedstrijd: Politiek, historisch en religieus...

13 juni 2012 om 07:54

Dat geknok slaat helemaal op brandhout, van 2 kanten. Wat ik mij wel afvraag is waarom die Russen zonodig moesten gaan provoceren met communistische vlaggen e.d.? Ze weten hoe gevoelig het ligt, dus waarom dan niet iets meer incognito naar dat stadion gaan om problemen te voorkomen in plaats van in zo'n grote mars met provocerende vlaggen?
In mijn ogen mogen ze zowel Polen als Rusland uit het toernooi gooien of in ieder geval zonder publiek laten spelen de rest van het toernooi. Als ze zich niet kunnen gedragen dan is het beter om zonder Poolse en Russische "supporters" te spelen!

12 juni 2012 om 23:28

Ben blij dat het een gelijkspel is geworden, want anders was er veel kans dat er rellen zouden zijn. Supporters die elkaar gaan lopen provoceren enzo. Nu hebben ze niets om te provoceren.

12 juni 2012 om 23:40

Denk je? Ik sluit niet uit dat de hooligans onderling willen bepalen wie de winnaar is.

12 juni 2012 om 23:41

Rellen zijn er toch wel daar maakt de uitslag geen verschil in bij deze hooligans.

Wat een fantastische wedstrijd was dit, zeker de beste op dit EK tot nu toe. 1-1 is misschien wel een terechte uitslag en beide landen zullen zich hier mee verzoenen. Persoonlijk had ik het prachtig gevonden als het toch nog 2-1 was geworden voor Polen of Rusland, de ontlading de sfeer geweldig.

Ik hoop dat beide landen doorgaan uiteindelijk.

Dat leger op het einde Pff...heel cordon.

12 juni 2012 om 23:05

Wat een tempo zeg. Het ging steeds maar weer heen en weer. Jammer dat de ploegen het soms niet goed uitspeelde, maar het was een heerlijke wedstrijd vol met spanning. Zou Nederland - Duitsland morgen ook zo'n wedstrijd worden ?

Arshavin, wat een luiheid en nonchalance zeg, werkelijk niet te geloven. De Russen hadden hier gewoon moeten winnen, want ze hadden op een gegeven moment de partij in handen. Slechtste mannen op het veld: Kerzhakov en Arshavin.

12 juni 2012 om 22:48

Kerzhakov vond ik eigenlijk niet zo slecht als jij beweert. Hij maakte nog ruimte vrij voor zichzelf om kansen te creeeren terwijl Pavlyuchenko, waarvan iedereen vond dat hij in de basis moest, helemaal niets heeft laten zien.

12 juni 2012 om 23:05

Arshavin was gewoon hartstikke gevaarlijk man, hij was soms niet even effectief maar echt een plaag voor de verdediging sowieso niet de slechtste speler.

12 juni 2012 om 23:08

Met alle respect, maar Arshavin speelde goed, maar de Poolse verdediging had hem constant in de pocket.. En dat is ook niet zo vreemd, want Piszcek heeft al vaker bewezen wat een goede rechtsback hij is bij Dortmund, om nog maar te zwijgen over Wasilewski die samen Perquis de verdediging muurdicht hield..

12 juni 2012 om 23:27

@koni020 Tuurlijk, deze opmerking is ook vrij gechargeerd. Ik ben het wel met je eens dat Pavlyuchenko te statisch is en voetballend niks toevoegt en daarom is Kerzhakov onomstreden, maar de afronding... Man o man, dat hoort echt niet voor een spits van zijn kaliber. Arshavin was al helemaal niet scherp en had prachtige dribbels, maar hij speelde niet in dienst van het team en had weinig oog voor medespelers. Rusland oogde helaas niet zo scherp als tegen Tsjechië. Ik zie in Dzagoev trouwens wel een toekomstige wereldster, mits hij zijn hoofd niet op hol laat brengen. Hij moet vooral niet in discussie gaan met de scheids en zich vooral op het voetbal concentreren.

12 juni 2012 om 23:37

Zijn hoofd zal hij gegarandeerd niet op hol laten brengen. Hij heeft nog altijd zijn vader die hem met beide benen op de grond houdt. Die heeft een transfer van hem naar Real geblokkeerd toen hij 18 was, omdat hij vond dat hij nog te jong was. En Dzagoev mag van zijn vader ook geen auto hebben, omdat zijn pa bang is dat hij van dat geld een Bentley gaat kopen en dan arrogant gedrag gaat vertonen.

Arshavin had op sommige momenten geen oog voor zijn medespelers ja, maar wanneer hij dat wel had kwam de pass er niet aan. Hij speelde naar mijn mening ongelukkig.

12 juni 2012 om 23:27

Arshavin is gewoon lui, vooral op trainingen naar het schijnt. Op het einde zat hij er helemaal door.

Leuke wedstrijd! Vallen beide (natuurlijk vooral Rusland, maar Polen ook) op met bij vlagen snel en leuk combinatiespel! Hoogtepunt was natuurlijk de geweldige goal, niet alleen de manier van schieten, ook het verhaal achter de speler en zijn juichen en de mooie, flitsende combinatie die eraan voorafging waren fantastisch! Hulde voor Polen, de thuislanden geven het EK veel meer kleur dan ik vooraf verwacht had, en dat is erg mooi om te zien!

De russen hadden meer balbezit, Polen had meer kansen. Ik denk dat de uitslag wel terrecht is, vind het leuk dat het gastland nog een kans maakt op de finales! En de Russen walsen over Griekenland heen.

Het was een mooie wedstrijd, vond jammer dat Lewandowski niet scoorde aan het einde. Had Polen de overwinning wel gegund.

jammer voor Rusland. Hoop dat al deze laffe ploegen eruit vliegen(polen, Engeland en Italië)

12 juni 2012 om 22:45

Hoezo laf? De beste kansen waren voor Polen, die speelden vol voor de overwinning!! Nee de Russen op het einde waren laf, die speelden de bal gewoon rustig rond en namen geen risico..

12 juni 2012 om 23:17

Hoe kun je Polen nou laf noemen? Ze speelden de tweede helft met veel durf en waren een aantal keren zeer gevaarlijk. Ik vond ze de tweede helft zelfs beter dan Rusland. Wat een waardeloze analyse van je zeg.

Polen speelde echt goed de 2e helft, en wat een goal ook! Ik hoop dat het nederlands elftal ook even heeft gekeken en morgen met net zoveel inzet en passie speelt als Polen.

Voor mij is Rusland geen outsider. Sterker nog ze zijn echt favoriet voor de eindzege! Wat een schitterend team met spelers als Dzagoev, Pavlyoetsenko, Arshavin, Berezutski, Zhirkov etc. Rusland zal wel winnen tegen Griekenland en Polen verwacht ik dat ze winnen van Tsjechie. Al mag je Tsjechie zeker niet onderschatten, integendeel zelfs.

Pfff, Rusland moet echt een keer oefenen op het uitspelen van kansen. Er waren 3-4 situaties wat gewoon een goal had moeten zijn, zoals dat moment van Arshavin waar uit de counter de goal en Zhirkov in de laatste minuut. Maar er is nog niets aan de hand. We staan nog altijd 1e en we hebben de lastigste wedstrijd nu achter de rug. Moet wel zeggen dat Polen goed speelde en ons lopende middenveld in hun zak had. Het werd op een gegeven moment moeilijker om de bal rond te spelen.

Hopelijk maken we het tegen de Grieken af, hoe jammer ik het ook vind dat dat uitgerekend tegen onze Orthodoxe broeders moet gebeuren.

13 juni 2012 om 07:56

Hebben de Griekse en de Russische Orthodoxe kerk niet regelmatig grote bonje en liggen die elkaar niet zo goed, of zie ik dat verkeerd?

13 juni 2012 om 13:14

Nee, de Grieken zijn ook broeders van ons net zoals de Serven dat zijn.

13 juni 2012 om 13:16

Oke, dan heb ik dat verkeerd begrepen.

beste wedstrijd op het ek tot nu toe!

Die Denisov is echt een hele, hele goede voetballer imo.

13 juni 2012 om 02:05

waar heb je het over man, beste match blijft toch echt Spanje - Italië.

Mooie wedstrijd en wat ben ik trots op Polen! Als de eerste helft tegen Griekenland en de tweede helft tegen Rusland nou eens verbonden konden worden.. Dan was dit team gewoon nu 1e met 6 punten.. Helaas, maar het was een mooie wedstrijd met veel spanning en twee ploegen die voor de overwinning gingen.. Lewandowski kon helaas door de mandekking niet veel aanvallend doen, maar speelde wel steeds de vleugels vrij.. En uiteraard, het Borrussia trio had de hoofdrol in de goal van Kuba, die overigens prachtig is ingeschoten, mooiste doelpunt van dit EK voor mij!

Zeer leuke wedstrijd. Beide landen speelden met passie, maar Rusland viel een beetje tegen. Wat een doelpunt van Jakub Blasczcykowski, misschien wel het mooiste doelpunt van het EK tot nu toe.

mooiste wedstrijd tot nu toe!
Heerlijke goal van die Pool

Effe iets anders . als je gelijke punten eindigt telt dan het doelpuntesaldo of het onderlinge? want net zeide ze als Griekenland wint tegen rusland zijn ze gewoon door ? klopt dit?

12 juni 2012 om 22:58

Eerst wordt het doelsaldo en als dat gelijk is het onderlinge resultaat. (weet dat niet zeker hoor)

12 juni 2012 om 23:08

Eerst onderling resultaat, daarna doelsaldo.

13 juni 2012 om 02:05

Nee Koni heeft gelijk eerst doelsaldo, daarna onderling resultaat

13 juni 2012 om 14:17

als wij winnen van rusland stel dat gebeurd ligt rusland eruit tenzijn polen en tsjechie gelijk spelen !

onderling resultaat telt

wat een onzin die stark geeft geen penal terwijl dzagoev gewoon in kan koppen.
daarnaast kreeg dragoev geen 1 vrije bal mee alles was voor t thuisland.
belachelijk. Mafiafifa

12 juni 2012 om 23:06

Daar ben ik het niet mee eens. Ik vond de scheidsrechter echt zeer goed fluiten. Hij had wel een vrije trap moeten geven aan Rusland(waar die gele kaart van Dzagoev uitkwam). En die afgekeurde goal was ook zeer goed gezien.

Een erg leuke wedstrijd met twee spontane ploegen (kunnen Spanje, Duitsland, Frankrijk en Engeland wat van leren). Na de 1-0 had Rusland een periode van 10 a 15 minuten waarin het zijn kansen moest benutten, maar de Russen lieten dit na.

Waar Arshavin besluiteloos was en geen goede pass gaf, scoorde Polen aan de andere kant met een geweldige goal van Kuba. Arshavin speelde tot de 70ste minuut goed, maar hij wilde net 'iets' te veel. Jammer genoeg verheugde ik mij op een fitte Shirokov, maar hij viel mij tegen. Ik zag geen beslissende fouten of iets dergelijks, maar na zijn eerste vertoning had ik wel meer hoogstandjes verwacht.

Dzagoev speelde goed en heeft zijn derde goal te pakken. Hij kan zich zo bekronen tot de topscorer van het EK. Wie weet..

De Polen waren heel erg gretig. Leuk om te zien dat Polen durft. De Borussia's zijn toch de belangrijkste schakels van het Poolse elftal.

Al met al een leuke wedstrijd, ik heb mij vermaakt!

12 juni 2012 om 23:08

Shirokov was inderdaad niet zo gevaarlijk als voorheen, maar dat komt meer doordat Smuda iemand neerzette om hem af te stoppen. Volgens mij was dat Polanski of Dudka. In ieder geval heeft dat goed uitgepakt voor hem. Prima trainer.

12 juni 2012 om 23:25

Inderdaad, Smuda heeft zijn huiswerk goed gedaan. Shirokov werd - op paar momenten na - uit de wedstrijd gespeeld, maar zodra hij de kans kreeg, liet hij wel leuke dingen zien.

Daarentegen kreeg Arshavin wel genoeg ruimte om goede keuzes te maken, maar hij wilde bij elke actie een man of een meter te veel en dat leidde tot frustraties bij Kherza en andere Russische spelers.

Het ziet er naar uit dat Dzagoev zijn 'wonder boy'-status nu ook in Europa gaat waarmaken. In mijn optiek heeft hij dat al gedaan.

Rusland is vrijwel zeker door. Rusland verliest al zestien wedstrijden op rij niet. Echt een knappe prestatie!

12 juni 2012 om 23:25

Wou zeggen, Smuda heeft dat prima aangepakt. Rusland was tegen Tsjechie zo goed omdat ze werkelijk alle tijd en ruimte tussen de linies kregen van de Tsjechen. Polen speelde met de linies dichter op elkaar en had altijd wel een man vrij om rugdekking te geven.

Maar wat me opvalt bij de Russen is dat ze zo logisch spelen. En alle passes zijn goed in de loop, zodat er direct naar voren gevoetbald kan worden. Je ziet zelden iemand een verkeerde beslissing nemen (*kuch Robben*) en de vrije man wordt goed gevonden. De backs sluiten ook erg goed bij.

Wel sloop de vermoeidheid er in na 70 minuten bij de Russen, hopelijk kunnen ze relatief eenvoudig van Griekenland winnen zodat ze hun rust kunnen pakken.

12 juni 2012 om 23:30

Ik denk niet dat het met vermoeidheid had te maken, maar meer dat ze tevreden waren met dit resultaat. Er is in principe nog niets aan de hand. Ik kan alleen mijn B-team opstelling zo goed als zeker de prullenbak in doen.

Zo had hij eruit gezien.

Akinfeev
Nababkin
Sharonov
Granat
Kombarov
Semshov
Glushakov
Shirokov
Izmailov
Pogrebnyak
Kokorin
12 juni 2012 om 23:46

Rusland is door als ze niet verliezen van de Grieken dus je kan zo'n Arshavin best rust geven. Die vent kon bij ons nooit 90 minuten volmaken laat staan 3 wedstrijden in een week 90 minuten

12 juni 2012 om 23:47

Pg

Betreft je tweede alinea. De Russen beheersen de basistechnieken goed (kunnen we niet zeggen van bepaalde spelers uit bepaalde landen). De passing gaat enorm zuiver en nuttig. Ze maken het zich niet lastig, daarom is het fijn om naar zo een ploeg te kijken. Het ziet er verzorgd uit en hoe dan ook weten ze toch te scoren.

Advocaat mag best trots zijn, want de elf Russen vormen een hecht team. Verder hebben ze goede wisselspelers die het spel kunnen beinvloeden.

Koni

Je opstelling ziet er goed uit, hehe. De meeste spelers ken ik nog wel. Rusland wint gewoon van Griekenland en eindigt als koploper.

Ik hoop dat Polen eruit gaat liggen want, vandaag hebben zij laten zien dat zij voor een gelijkspel hebben gespeeld terwijl ze gastland zijn.

Daarnaast heb ik het gevoel dat de scheidsrechters al 2 wedstrijden kritieke beslissingen nemen in voordeel van Polen.

En nu hopen dat Tsjechië minimaal een gelijkspel haalt en Polen eruit knikt.

12 juni 2012 om 23:30

Haha Polen probeerde juist goed aan te vallen en hebben de meeste kansen gehad , Rusland blijft het beste land in deze Poule en daarna komt Polen.

13 juni 2012 om 00:06

Laatste 10-15 minuten was Polen helemaal achteruit gaan leunen, dat zegt genoeg.

Rusland is inderdaad het beste land maar, daarna komt Tsjechië op 2, Griekenland en Polen daaronder. Als Polen niet het gastland was had ik Polen zelfs onder Griekenland geplaatst. Want als Polen niet het gastland was waren jullie waarschijnlijk niet eens gekwalificeerd en Griekenland juist wel zoals de afgelopen toernooien.

13 juni 2012 om 08:58

Tuurlijk , Tsjechie word alleen weggespeeld tegen Rusland en wij waren de betere. tuurlijk is Polen dan favoriet voor de 2e plek. Jij snapt er niks van.

13 juni 2012 om 09:23

Grapjas! Als je het zo bekijkt dan wist Polen met wat geluk een gelijkspel te slepen van Griekenland terwijl Tsjechië Griekenland heeft verslagen.

Daarnaast staat Tsjechië op nummer 2 met 3 punten en Polen op 3 met 2 punten. Beiden hebben hetzelfde tegenstander al gehad en Tsjechië staat er beter voor.
Een gelijkspel is genoeg voor Tsjechië en Polen ligt er-uit.

13 juni 2012 om 09:45

Polen speelde Griekenland weg in de eerste helft, daarna hebben ze het zelf nagelaten had al 3-0 moeten staan.

Tegen de Tsjechen winnen we puur omdat we meer kwaliteit hebben.

Een kopgoal staat niet in het woordenboek en het was trouwens met de schouder dat hij scoorde. Knappe goal wel van Kuba. Op het einde hadden ze er allemaal geen zin meer in en die laatste 6 minuten (blessuretijd meegerekend) waren puur overbodig. Wel grappig Obraniak die nog boos werd omdat hij gewisseld moest worden in die laatste minuut terwijl hij nog een vrije trap wou nemen.

Ik vind die Igor Denisov altijd zo sterk spelen, heeft vandaag ook weer een hoop ballen veroverd. Verder speelt Rusland toch best mooi voetbal, maar het ging in de aanval soms er erg nonchalant aan toe. Rusland had in mijn ogen toch moeten winnen als ze hun aanvallen gewoon beter hadden uitgespeeld.

12 juni 2012 om 23:36

Nog een leuke statistiek: Igor Denisov completeerde 98 passes tegen Polen. Het hoogste aantal van dit EK.

12 juni 2012 om 23:39

Dat is toch Real-waardig dit hoor. Wat een baas zeg, zelfs al was hij zo onopvallend.

12 juni 2012 om 23:58

@ Berdyev

Ik weet het niet zeker, maar ik meen mij te herinneren dat Xavi meer dan 100 passes heeft verzonden tegen Italie. Maar Denisov is een uitstekende speler en Rusland heeft een goed team. Mooi om naar te kijken

13 juni 2012 om 00:02

Waarom werd Denisov niet opgeroepen voor EK 08´, terwijl hij dat jaar nog de Uefa-cup won met Zenith ( notabene gescoord in de finale). Hij is een erg goede Vmc.

13 juni 2012 om 07:15

Door een misverstand tussen Denisov, Zenit en Hiddink. Denisov weigerde omdat hij boos was op Hiddink dat hij niet van te voren in de voorselectie opgenomen was, maar pas na de Uefa Cup finale(waar hij inderdaad gescoord had). Hiddink beweerde dat Zenit hem vroeg Denisov pas na de finale op te nemen, zodat hij zich enkel kan focussen op de finale. Maar dat bleek een misverstand te zijn en dat is na het EK door zowel Denisov als Hiddink opgelost.

Als Polen een andere trainer had waren ze misschien nu al zeker van de kwartfinale, wat een laffe trainer is dat hij is echt geen tacticus hij grijpt heel laat in de wedstrijd net als tegen Griekenland brengt hij in de 90e minuut een extra spits bij als ik die speler was zou ik gewoon weigeren om in te vallen want dat is echt respectloos voor de speler dit flikt hij voor de 2e keer je kon ook het frustratie zien van de speler die eruit ging en hij had nog paar discussies met Kuba die was er zo te zien ook niet blij me met de spelbeleid van zijn team.

Wow! wat een EK tot nu toe , met verdriet, met blijdschap...kortom emotie "dit is voetbal". En dan zijn we nog niet eens door de groepsfase. De landen die met tot nu toe positief verassen zijn Rusland, Italië, Polen, Oekraïne tot zo ver.

Wat een geweldige wedstrijd was dit zeg! Wat een klasse van Polen. Die hebben zeker de beste kansen gehad. In de eerste 10 minuten was het al bijna raak, helaas! Had lewandowski er graag nog eentje zien maken. Ik hoop dat ze net zo gemotiveerd tegen de Tsjechen zullen spelen.

Rusland gaat wel door, dat is zeker, maar Tsjechië of Polen, dat gaat erom spangen. Maar wat is die Dzagoev een goeie speler zeg! Arshavin was ook wel goed in vorm, maar die laatste pass ontbrak de hele tijd. En tot nu toe ook het mooiste doelpunt van die Pool.

Pfff jammer dat er de overwinning uiteindelijk niet uit hebben weten te trekken! Wat speelde Polen de tweede helft sterk zeg, eindelijl. Voor de 0-1 had Polen ook al op voorsprong moeten komen, maar Malafeev stond erg goed te keepen. Nu hopen dat we die Tsjechen kunnen pakken in de laatste wedstrijd!

Mooie uitslag, volgens mij kunnen nu alle vier de teams nog door naar de kwartfinale. Dat kan morgen ook zo zijn in Poule B (hoop ik).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Polen

FIFA ranking: 10
26 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Jakub BlaszczykowskiMiddenvelder60
Piotr ZielinskiMiddenvelder60
Robert LewandowskiAanvaller611
Artur JedrzejczykVerdediger50
Lukasz PiszczekVerdediger51
Grzegorz KrychowiakMiddenvelder50
Karol LinettyMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Polen.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Polen.

85 fans
Coach, 70 jaar
SeizoenClub
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
2015-2015 Sunderland
2014-2014 Servië

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Luuk de Jong is niet de enige Nederlandse spits die in beeld is bij Club América. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren