Tsjechië blijft dankzij twee snelle treffers in race voor kwartfinale

Dinsdag, 12 juni 2012 om 19:50

Tsjechië is na twee duels nog zeker niet kansloos voor de kwartfinales op het EK. Het land werd vrijdag afgedroogd door Rusland, maar herpakte zich dinsdag goed door Griekenland te kloppen (2-1). De wedstrijd kende een absolute droomstart, waarbij Petr Jirácek en Václav Pilar al in de eerste zes minuten scoorden. Door een grove fout van Petr Cech kwamen de Grieken na rust enigszins terug, maar Tsjechië stond geen gelijkmaker toe. Het staat nu op drie punten uit twee wedstrijden; Griekenland balanceert op de rand van uitschakeling met een punt uit twee duels.

/

De Tsjechen kwamen voor rust vier keer in de buurt van het Griekse doel en waren dodelijk efficiënt bij hun kansen: de helft ging raak. Al in minuut drie scoorde Jirácek: hij ontving een splijtende pass door het midden van Tomás Hübschmann, zette José Holebas van zich af en maakte het met links af. Kostas Chialkas zag er niet heel goed uit bij het schot van Jirácek, maar liet zich drie minuten later opnieuw overrompelen en incasseerde ook de 0-2. Dit keer was het Pilar die zich liet bejubelen.

De spits hoefde er niet eens zoveel voor te doen; Theo Gebre Selassie haalde op snelheid de achterlijn, gaf de bal af richting het midden en zag hoe twee Grieken zich vergeefs of Pilar stortten. Die werkte de bal al vallend met de knie over de doellijn en zette de absolute droomstart van zijn land zo alleen maar voort. Daarna was het even gedaan met de Tsjechische overheersing en mocht Griekenland weer orde op zaken stellen. Men incasseerde nog wel een domper toen doelman Chialkas zich met een pijnlijke rug liet wisselen voor Michalis Sifakis.

/

Invaller Sifakis moest zich eigenlijk maar een keer strekken, bij een schot van Tomás Rosicky. Met nog een kwartier voor de boeg kreeg Tsjechië weer wat van de regie in handen en stichtte het gevaar via Dimitris Salpingidis en Giorgos Fotakis. Eerstgenoemde miste een kans in buitenspelpositie en Fotakis scoorde, maar deed dat ook terwijl hij al voorbij de laatste Tsjech was geraakt. In de beginfase na rust kwamen de Grieken verdiend terug tot 1-2, al was daar wel een enorme blunder van Cech voor nodig.

De aanvoerder, icoon en keeper van Tsjechië liet een simpel schot door de benen gaan en zag hoe Theofanis Gekas messcherp reageerde en de bal in het lege doel tikte. De aansluitingstreffer voorzag de Grieken van nieuwe krachten, maar bij de eerstvolgende kans stond Cech wél paraat en bokste hij een vrije trap resoluut weg uit zijn zestienmetergebied. Tsjechië hield het daarna wel dicht achterin en werd zelf nog enkele keren gevaarlijk via Tomás Pekhart, maar slaagde er niet in de score nog verder uit te bouwen. Zaterdag staat de allesbeslissende ontmoeting met Polen op het programma; Griekenland speelt dan tegen Rusland.

Bekijk hier de samenvatting van Griekenland - Tsjechië:Poll

Wie gaat er naar de kwartfinales?


Gerelateerd

54 reacties (laatste reactie door greekchampions)

Chetr Pech, wat een blunder!

Maar Tsjechie begon goed, daarom zijn ze door. Tweede helft was niet om aan te zien. Die gekke Grieken kwamen bijna nog terug.

12 juni 2012 om 19:54

Griekenland kwam nog wel terug in de wedstrijd op een gegeven moment hadden ze zelfs meer balbezit en vaker op goal geschoten.

De wedstrijd van de keepersblunders. Na de vroege comfortabele voorsprong voor de Tsjechen lieten ze Griekenland wel erg komen en vroegen om die tegengoal begin tweede helft, ook al was Griekenland aanvallend wat onmachtig. Opvallend trouwens dat een Griekse speler wegkwam met een knietje in het kruis bij een Tsjech. De spelers komen met veel weg vooralsnog. Ook in andere opzichten was de wedstrijd soms wat lomp. Vond de wissel van Chalkias wel een erg lullig moment. Goede speler die back van Tsjechië.

12 juni 2012 om 20:05

Dat was een pure poging tot kaartennaaierij als je Jiracek bedoelde. Hij greep naar zijn kruis alsof hij daar een tik kreeg maar er was echt niks aan de hand. Daar moet echt tegen opgetreden worden.

12 juni 2012 om 20:18

Hij kreeg een kniestoot recht in zijn kruis, ik weet niet hoe het bij jou zit maar bij de meeste mannen doet dat ongelooflijk veel pijn.

12 juni 2012 om 20:34

Nou dan weet ik niet hoe het bij jou zit maar zo'n onschuldig tikje doet bij mijne geen pijn ;

Tsjechië herpakt zich erg goed! Vond het een redelijke wedstrijd om te zien. Wat een fout ook van Cech, dat zie je hem nooit doen!!

Hopelijk herpakken wij ons ook zoals Tsjechië dat deed .

12 juni 2012 om 19:56

Tsjechie speelde tegen een slechtere team dan hunzelf Nederland gaat tegen een betere team spelen. Ik heb er eigenlijk weinig vertrouwen in dat Nederland nog door gaat ik hoop het natuurlijk wel.

12 juni 2012 om 19:59

Dat weet ik wel, maar het gaat erom dat ze hun herpakken. En hopelijk gebeurt dat ook bij Nederland!

Ik heb er ook niet zoveel vertrouwen meer in, maar ik hoop er natuurlijk wel op .

12 juni 2012 om 20:11

Nou, dat zie je hem nooit doen is niet waar. Meen me te herinneren dat hij het vorige ek een soortgelijke blunder maakte...

12 juni 2012 om 20:23

Bijna nooit dan . Maar het was wel een rare actie voor zo'n topkeeper!

Thanks Cech, met ook op mijn EK pool kan jouw blunder goud waard zijn ;. Na zo'n geweldig seizoen mag er gerust ook een keer iets mis gaan. Mooi begin van de wedstrijd, saai einde! Ik ben erg benieuwd naar Polen - Tsjechië, die ploegen kunnen nog wel eens dicht bij elkaar zitten.

Griekenland exit op het EK, nu nog uit de eurozone vandaan.

On: Saaie wedstrijd dit. Ik heb medelijden met de supporters die zo veel geld voor zo waardeloze pot hebben neergelegd.

Als ik dit van te voren had geweten had ik alleen de eerste 6 minuten gekeken was inderdaad niks aan om naar te kijken alleen dat foutje van Cech dan

die pilar is wel een leuk spelertje trouwens, bij welke club speelt die?

12 juni 2012 om 19:57

Viktoria Plzen, in eige land dus.

12 juni 2012 om 20:00

Dit jaar speelt hij bij Wolfsburg.

12 juni 2012 om 19:59

Als je dat wil weten tik je toch zen naam in google in...

12 juni 2012 om 20:02

waarom? Kan het hier toch ook vragen en dan zien we wel of er iemand antwoord geeft. Als je geen zin hebt om antwoord te geven dan doe je het niet,als je wel zin hebt doe je het wel. :-)

Waar speelt die donkere speler van Tsjechié die op rechtsback speelde??

Ik vond hem echt heel aardig spelen, lekker opkomen enzo..

Er gingen al veel vragen van de PSV fans over hem naar Thijs Slegers ( Psv-watcher )

25 jaar maar niet transfervrij, denk dat die voor elk Nederlandse clubs een aanwinst is.

12 juni 2012 om 19:58

Hij speelt bij Slovan Liberec die zeker een goeie is voor PSV en is als ik Brands was zou ik niet wachten en gauw hem halen

12 juni 2012 om 19:59

Hij speelt bij Slovan Liberec de kampioen van Tsjechië, inderdaad een goeie speler

12 juni 2012 om 19:59

Hij speelt bij Slovan in Tsjechie heb ik gehoord. Volgens transfermarkt was zijn waarde 1.5 miljoen, nu vast veel meer want tegen de Russen viel hij ook al erg op. Blijft maar komen, is snel en fysiek goed.

12 juni 2012 om 20:02

Slovan Liberec ofzo, hij is inderdaad goed.

12 juni 2012 om 20:03

Hij speelt bij FC Slovan Liberec, de kampioen van de Tsjechische competitie dit seizoen. Hij heet trouwens Gebre Selassie. En nee, het is geen hardloper

12 juni 2012 om 20:16

Volgens sommige mensen moet je dan gewoon zn naam intikken op google....schijnt iets heel handigs te zijn,dat google.

Ik vond die Gebre Selassie ook best aardig spelen,vooral aanvallend deed ie lekker mee maar ik denk als je hem in de eredivisie gooit, met die buitenspelers, dat ie het knap lastig gaat krijgen in verdedigend opzicht.

Een verdiende overwinning van Tsjechie en gaan wellicht tegen Polen de beslissende wedstrijd spelen wie uit eindelijk door zullen stoten naar de volgende ronde.
Die Gebre Selassie is wel een goeie back die bij PSV zal passen want Manolev gaat wellicht weg en Brands zal zo iemand goed kunnen gebruiken.

12 juni 2012 om 20:01

Gebrie Selassie, is dat niet die Afrikaanse marathonloper?

12 juni 2012 om 20:04

Nee Gebrselassie was er wel een, maar dit is toch echt een voetballer van Tsjechië. Hij heeft trouwens een Tsjechische moeder en een Ethiopische vader.

12 juni 2012 om 20:07

Dan is het waarschijnlijk de neef van die marathonloper!

Want ik zag hem vandaag een paar keer opstomen, die gast is sneller dan de NS! Prima back, deed me een beetje denken aan Simon Poulsen.

12 juni 2012 om 20:08

Dat is inderdaad ook een marathonloper, echt een hele sympathieke man vind ik dat. Maar je schrijft het overigens iets anders.

Ze begonnen geweldig maar jammer dat ze daarna zo ver terugzakken. Als ze een 3e hadden gemaakt vroeg in de wedstrijd was het een monsterscore geworden.

12 juni 2012 om 20:18

Tsjechie heeft een behoorlijk middenveld, maar achterin en vooral voorin is het matig, dus ze hebben niet de kwaliteit voor een monsterscore. Is ook geen toeval dat de doelpunten van middenvelders komen.

12 juni 2012 om 20:47

Achterin vind ik ze niet matig maar ook niet goed maar ze scoorden allen zeker een voldoende. Kadlec en Sivok goede cv's met marathon lopen Gebre en een linksback die er in de eerste wedstrijd ook moest staan, speelde zeer solide.

Voorin konden ze de spits niet bereiken maar dat licht ook een beetje aan Rosicky die nummer 10 is en gewoon achter de spits moest spelen maar hij speelde overal behalve op zijn plek, was een goede zet om hem te wisselen.

Wat is sivok toch een goede verdediger, ijzer sterk in de lucht. Hij is transfervrij deze zomer, mischien iets voor Ajax. Ajax wou sivok al 4 jaar geleden halen maar hij werd zwaar gebleseerd. Mischien moeten ze proberen om hem te halen.

12 juni 2012 om 21:04

Besiktas gaat waarschijnlijk zijn contract niet meer verlengen omdat ze gaan snijden in de salarissen van de spelers , er moet bezuinigd worden en tot nu toe heeft sivok geen groen licht gegeven dus kans voor elke club die een goede verdediger wilt hebben. Hij heeft het dit jaar aardig gedaan samen met egemen , sivok valt vooral op doordat hij goed kan koppen , scoorde dit jaar als ik me niet vergis 4 of 5 doelpunten , meestal uit corners en vrije trappen van fernandes .

12 juni 2012 om 21:07

Besiktas moet gewoon achterin met egemen en ersan spelen want ersan heeft flink salaris ingeleverd. ik hoop dat ersan zijn oude vorm pakt, dan heeft besiktas een geweldig achterhoede.

12 juni 2012 om 21:15

Mee eens ! Alhoewel ik sivok graag nog bij bjk zou willen zien moet je spelers laten gaan die eventueel weg willen . Ersan is een voorbeeld voor de andere spelers , hoop ook dat hij zijn oude vorm terugpakt en dat hij niet meer geblesseerd raakt !!!

Egemen en ersan achterin kan een sensationele koppel worden !

Wat is die Samaras toch een zeer matige voetballer eigenlijk.

12 juni 2012 om 21:35

Ja die kan echt niks, onbegrijpelijk dat die in de basis staat van de Grieken.

13 juni 2012 om 09:29

ja je hebt gelijk die was helemaal nergens terwiijl je goeie jonge speler op de bank houd !

2e plek gaat tussen Tsjechië en Polen. Er van uitgaand dat Rusland wint van Polen, zou Tsjechië 3 punten hebben en Polen maar eentje.

13 juni 2012 om 09:54

nu kunnen ze nog allemaal door ..want als een wonder gebeurd en griekenland wint van rusland ligt rusland er gewoon uit.

Zeker een flitsendse start haha, binnen 6 minuten al 2-0!

Maar wat erger ik me weer aan dat buitenspel. Ik vind dat deze regel niks bijdraagt aan het voetbal. Het werkt alleen maar storend , het haalt het ritme weer uit de wedstrijd en er zijn altijd talloze discussies over of een goal nou wel of geen goal was. Ze moeten het gewoon afschaffen vind ik. De uitslagen zullen heus niet opeens 10-9 of 8-8 worden ofzo, want verdedigers zijn dan verplicht om hun man gewoon goed te dekken.

Geweldige start van tsjechie . Leek op een monsterscore uit te lopen . Hoe flitsend het begin was werd het een matige wedstrijd na verloop met als hoogtepunt cech die weer blundert maar gelukkig voor hem heeft het dit x geen gevolgen voor tsjechie .

Sivok en kadlec deden het best aardig achterin alleen is tsjechie niet meer een gevreesd elftal wat ze wel waren met toen toppers als koller en een geniale voetballer genaamd Pavel Nedved ! Dat was pas een speler zeg !! Baros werd weer uitgefloten net als in de eerste wedstrijd tegen rusland , tis gewoon zo'n matige speler die niets toevoegd dan alleen maar te zeiken tegen de scheidsrechter en spelers een gele kaart probeert aan te naaien . Irritant is dat !!

Die Tsjechen moesten deze wedstrijd wel winnen, anders was de kwartfinale wel heel moeilijk voor hun geweest. Ik geef ze tegen de Polen toch wel een goeie kans om van ze te winnen.

Zagen jullie die schwalbe van de scheids?
daar moesten ze een kaart voor geven!

Tsjechië herpakt zich erg goed! Vond het een redelijke wedstrijd om te zien. Wat een fout ook van Cech, dat zie je hem nooit doen!!

Hopelijk herpakken wij ons ook zoals Tsjechië dat deed .

jongens jullie zullen me vast voor gek verklaren maar als griekenland wint van rusland zaterdag gaan ze door word een hele lastige opgave maar het is en blijft voetbal je weet het nooit in ieder geval nog spanning in deze groep !!

13 juni 2012 om 13:32

Klopt, als Arshavin nonchalant gaat lopen doen. Of Dzagoev. Als Chalkias niet hersteld raakt dan keept Sifakis en dan heeft Griekenland weer een beetje meer kans.

13 juni 2012 om 14:22

ja chalkis keept niet en met k papadopoulos en sokratis papastathopoulos is de verdediging weer intact ...alleen uitkijken van de linker kant verder word t gewoon echt moeilijk maar t klinkt makkelijk je wint en je bent door

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Griekenland

FIFA ranking: 44
41 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Vassilis TorosidisVerdediger62
Petros MandalosMiddenvelder61
Voor de complete selectie: Clubpagina Griekenland.

3 fans
Aanvaller, 38 jaar

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren